No to teraz kilka przemyœleù i komentarzy co do sesji 90. Wybra³em jedynie co ciekawsze smaczki, bo, niestety, wiêkszoœÌ to tradycyjnie, ma³o znacz¹ce i nic nie wnosz¹ce "mas³o maœlane". A wiêc:
PYTANIE: Czy Szwajcaria ma jakieÂś specjalne zadanie w Projekcie Cheops?
EN-KI: Nie jest to przypadek, Âże jesteÂśmy tutaj dzisiaj. Szwajcaria i to miasto Bazylea od zamierzÂłych czasĂłw odgrywaÂła waÂżnÂą rolĂŞ. Kraj ten byÂł azylem dla czarownic, wiedÂźm, wiedÂźminĂłw. Tutaj uciekali od przeÂśladowaĂą. (...)
I na wejÂście mi ta sesja poprawiÂła humor
WiedÂźminĂłw, En-ki, powiadasz? WidzĂŞ, Âże w Twoich duchowych realiach rĂłwnieÂż znana jest proza Sapkowskiego
Bo ja nie chcĂŞ nic mĂłwiĂŚ, ale "wiedÂźmin" to nazwa wymyÂślona przez Sapka, w rzeczywistoÂści nie byÂło kogoÂś takiego, jak wiedÂźmini. Sapkowski, nie wiedzÂąc, jak nazwaĂŚ swoich "zabĂłjcĂłw potworĂłw", uÂżyÂł nieistniejÂącej, mĂŞskiej formy sÂłowa "wiedÂźma".
Samciowi siê ju¿ nawet rzeczywistoœÌ z fikcj¹ myli...
PYTANIE: Jak moÂżna dziÂś "zwerbowaĂŚ" do dziaÂłania w tym Projekcie takÂże w przypadku, kiedy osoby nie wierzÂą, Âże to wszystko zgadza siĂŞ, Âże to wszystko jest prawdÂą i w przypadku kiedy twierdzÂą, Âże trzeba "byĂŚ rozsÂądnym"?
EN-KI: Dobre, mÂądre sÂłowo... Trzeba "byĂŚ rozsÂądnym". Korzystajcie z tych waszych ziemskich udogodnieĂą, tego co nazywacie komputerem, Internetem. Tam jest mnĂłstwo informacji dotyczÂących tego, co siĂŞ juÂż dzieje na Ziemi. To jest dopiero poczÂątek udrĂŞki, jaka siĂŞ zaczynaĂŚ bĂŞdzie przed wami. Czy jest rozwiÂązanie? Jest. Z tym rozwiÂązaniem grupa jeÂździ juÂż po Âświecie mĂłwiÂąc o ratunku dla Ziemi. Czy nie widzisz tego, co siĂŞ dzieje? UpadajÂą systemy i upadaĂŚ bĂŞdÂą - temat ten bĂŞdĂŞ jeszcze rozwijaÂł podczas naszego spotkania. SÂłucham.
A moÂże po prostu NIE werbowaĂŚ, i postaraĂŚ siĂŞ teÂż przemyÂśleĂŚ argumenty drugiej strony? Taka moja rada, choĂŚ istotÂą "wyÂższÂą" nie jestem.
PYTANIE: Jak bĂŞdzie wyglÂądaÂł rozwĂłj ludzkiej ÂświadomoÂści, jeÂżeli "zaktywowany" zostanie Cheops?
EN-KI: Cheops – jako klucz – jest potrzebny do uruchomienia zabezpieczenia wokó³ Ziemi. Uaktywnienie ludzkiej ÂświadomoÂści, to juÂż nastĂŞpny rozdziaÂł na Ziemi. Postaram siĂŞ dzisiaj to wam wyjaÂśniĂŚ. SÂłucham.
Tyle, Âże podobno zniszczenie ma siĂŞ szerzyĂŚ w duÂżej mierze od wewnÂątrz. A, nota bene, informacje o jakichÂś niebezpieczeĂąstwach z zewnÂątrz sÂą tak samo mocno udokumentowane, jak przepowiednie "babki", Âże jutro bĂŞdzie padaĂŚ. ("BĂŞdzie...a moÂże i nie bĂŞdzie...")
PYTANIE: Od jakiego momentu Nibiru bĂŞdzie widoczna?
EN-KI: Niebawem... niebawem ujrzycie owÂą planetĂŞ – bo to nie jest meteoryt. Owa planeta ciÂągnie za sobÂą meteoryty. DziewiÂąty rok, druga poÂłowa – juÂż bĂŞdzie to widoczne, choĂŚ jeszcze z teleskopĂłw. SÂłucham.
O, konkretna w miarê data. Bêdzie kolejna mo¿liwoœÌ potwierdzenia/zaprzeczenia prawdomównoœci En-ki
Czy potop sprzed dziesiĂŞciu tysiĂŞcy lat spowodowany zostaÂł przez Nibiru?
EN-KI: Zgadza siĂŞ... przez Nibiru. Ma ona swĂłj obieg do SÂłoĂąca, w tym ukÂładzie sÂłonecznym, dokÂładnie co dwanaÂście tysiĂŞcy lat... ponad dwanaÂście tysiĂŞcy. I tak bĂŞdzie cyklicznie, dlatego to Ziemia musi otrzymaĂŚ zabezpieczenie. SÂłucham.
Ekhem. Samuelu, oj Samuelu, matematyka siĂŞ kÂłania... Ale ok, idÂąc tym tokiem rozumowania: potop sprzed DZIESIĂCIU tysiĂŞcy lat byÂł spowodowany przez Nibiru. Skoro ma swĂłj obieg w ciÂągu DWUNASTU tysiĂŞcy lat - ludki, spoko, zostaÂło nam jeszcze 2 tysiÂące lat na zabezpieczenie siĂŞ
(12 000 - 10 000 = jak w mordĂŞ strzeliÂł 2000)
PYTANIE: Inwestuje siê dosyÌ du¿o w tak zwane "stworzenie energii alternatywnej". Czy to jest optymalna droga, aby w przysz³oœci wyposa¿yÌ ludzkoœÌ, zabezpieczyÌ ludzkoœÌ w zasoby energetyczne? Czy nale¿y siê zajmowaÌ tym tematem, inwestowaÌ czas i pieni¹dze?
EN-KI: Nie... JedynÂą drogÂą do uzyskania energii – jak to zostaÂło nazwane – optymalnej, jest uwolnienie tych potencja³ów energetycznych, ktĂłre sÂą dzisiaj zablokowane na caÂłej kuli ziemskiej. G³ównym agregatorem prÂądotwĂłrczym, ktĂłry uruchomi ca³¹ sieĂŚ energetycznÂą, jest G³ówna Piramida, zwana Cheopsa – i to jest jedyna droga na ocalenie ludzkoÂści, na podwyÂższenie wibracji energetycznych. SÂłucham.
Samuel chyba nie rozumie pytaĂą. ChodziÂło o energiĂŞ do pralki, suszarki, zmywarki, golarki, lokĂłwki etc. A nie o podwyÂższanie wibracji ziemi. Wibracjami ziemi komĂłrki nie naÂładujesz ;]
EN-KI: To juÂż nastÂąpiÂło duÂżo wczeÂśniej niÂż 14-ty, tylko jest pewien taki "maÂły problem". Jest pewna organizacja na Ziemi, ktĂłra tylko czeka na pojawienie siĂŞ goÂści z kosmosu. I na powitanie skierowane sÂą rakiety dalekiego zasiĂŞgu – bojowe, gotowe. (...)
Ano oczywiÂście. Skoro wszyscy mĂłwiÂą, Âże UFO istnieje, a tu nijak nie mamy z nimi kontaktu, to trzeba winĂŞ zrzuciĂŚ na kozÂła ofiarnego. A kto jest do tego najlepszy? Owa czĂŞsto w tym celu uÂżywana "tejemnicza organizacja", ktĂłra, jak to na stereotypowy czarny charakter przystaÂło, niczego nie rozumie i z pianÂą na ustach chce zniszczenia Âświat. Typowe, w kaÂżdym filmie SF to jest.
PYTANIE: Kim jest Kryjon i czy na mojej drodze spirytualnej w jakiÂś sposĂłb pomoÂże?
EN-KI: Istoty duchowe, ktĂłre stajÂą na waszej drodze sÂą albo anonimowe, albo – kiedy przyjdzie czas – wyjawiajÂą swoje imiĂŞ. Istota duchowa oczekuje od ciebie wspó³pracy, wiĂŞc wykorzystaj to. SÂłucham.
Zdaje mi siĂŞ, Âże pytanie nie byÂło o wyjawianie przez istoty duchowe swoich imion, a o to, kim jest ten konkretny byt. Bardzo zgrabny unik.
PYTANIE: Jakie znaczenie ma godÂło Szwajcarii – krzyÂż?
EN-KI: Zawsze Szwajcaria byÂła gotowa pomagaĂŚ – juÂż od zamierzchÂłych czasĂłw. Jak wspomniaÂłem na wstĂŞpie – przeÂśladowanych przyjmowaÂła Szwajcaria, ktĂłrzy uciekali przed stosem i dlatego to Szwajcaria, otrzymawszy ten znak, dalej bĂŞdzie sÂłuÂżyĂŚ pomocÂą i ten znak pozostanie – krzyÂż. SÂłucham.
Ciekawa interpretacja. Tyle, ¿e pod takim samym znakiem krzy¿a Krzy¿owcy wyr¿nêli wiêkszoœÌ Jerozolimy. A szczerze, to po tak¹ informacjê odsy³am do historii tego kraju - pytaj¹cy dowie siê st¹d o wiele wiêcej.
PYTANIE: Jakie znaczenie majÂą czaszki krysztaÂłowe, ktĂłre siĂŞ coraz czĂŞÂściej pojawiajÂą, dla ÂświadomoÂści, dla rosnÂącej ÂświadomoÂści ludzkoÂści?
EN-KI: Jak wy, istoty ludzkie, lubicie zagadki dawaĂŚ sobie, tak samo i WszechÂświat daÂł wam zagadkĂŞ do rozwiÂązania, do przemyÂślenia. Same czaszki, bez uruchomienia zabezpieczenia, nie posiadajÂą tak mocnej energii, aby mogÂły zmieniĂŚ ludzkÂą ÂświadomoœÌ. A, ponadto posiadacie rozum i wolnÂą wolĂŞ z czego korzystaĂŚ wam wolno. Kiedy Ziemia otrzyma zabezpieczenie, ochroni jÂą – ale na Ziemi pojawi siĂŞ jeszcze coÂś, czyli cykliczna zmiana, ktĂłra nastĂŞpuje co 25 tysiĂŞcy lat. Zacznie siĂŞ to od roku trzynastego, i wtedy dopiero odnalezione czaszki krysztaÂłowe zacznÂą mieĂŚ swojÂą moc. SÂłucham.
O ile mnie oczy nie mylÂą, to pytanie byÂło nie o to, KIEDY krysztaÂłowe czaszki zacznÂą mieĂŚ swojÂą moc, ale JAKA to bĂŞdzie moc. Na maturce z polskiego z czytania ze zrozumieniem En-ki dostaÂłby koncertowo baniĂŞ...
PYTANIE: Czy tu na sali sÂą dzieci indygo albo dzieci krysztaÂłowe?
EN-KI: ZarĂłwno idygo, jak i dzieci krysztaÂłowe, to jest to samo. Jest kilku mÂłodych ludzi indygo, ale jest teÂż sporo pomiĂŞdzy wami takich, ktĂłrzy macie w domach – indygo dzieci. Tak, Âże nie jest przypadek, Âże tutaj jesteÂście wÂłaÂśnie dzisiaj. Zasiewamy w waszych sercach ziarno, a grunt jest dobry. SÂłucham.
InteresowaÂłem siĂŞ dzieĂŚmi indygo, gdyÂż i mnie kilka osĂłb okreÂśliÂło czy teÂż zauwaÂżyÂło jako "dziecko indygo". I z tego co wiem, to nie jest to to samo, co dzieci krysztaÂłowe.
Podsumowuj¹c ca³oœÌ - nic nowego. Du¿o d³ugich, "mondrych s³uf" o niczym. Po przeczytaniu sesji cz³owiek wie tyle, ile i wiedzia³ przed ni¹. Nieco przypomina mi to pewn¹ humorystyczn¹ anegdotkê, o uczniu zapytanym na lekcji historii:
Nauczycielka - Opisz sposoby i skutki ciemiĂŞÂżenia chÂłopĂłw w Âśredniowieczu.
UczeĂą - Hmmm, ciemiĂŞÂżenie chÂłopĂł w Âśredniowieczu to temat bardzo ciekawy. ChÂłopi byli ciemiĂŞÂżeni, oj byli. Tym bardziej jest to temat ciekawy, gdyÂż byÂło to w Âśredniowieczu, kiedy to chÂłopi byli szczegĂłlnie ciemiĂŞÂżeni. ObjawiaÂło siĂŞ to tym, Âże chÂłopom ÂżyÂło siĂŞ Âźle, bo, jak wiadomo, byli ciemiĂŞÂżeni. Nie bĂŞdĂŞ mĂłwiÂł, kto ich ciemiĂŞÂżyÂł, jakie grupy, bo to juÂż pani doskonale wie. WaÂżne, Âże grupy te istniaÂły w Âśredniowieczu, i dbaÂły, by chÂłopom ÂżyÂło siĂŞ Âźle.
Tak mniej wiêcej wygl¹daj¹ odpowiedzi En-Ki. Z tym, ¿e uczeù po takiej odpowiedzi dosta³by pokazowe "1", obwiedzione czerwonym kó³eczkiem dla podkreœlenia, a jego rodzice mieliby bardzo pouczaj¹c¹ pogadankê z nauczycielk¹ na kolejne wywiadówce. A En-ki'ego ludzie s³uchaj¹ z nabo¿noœci¹, mimo, ¿e schemat odpowiedzi albo nie odbiega wcale, albo odbiega niewiele od poziomu odpowiedzi owego ucznia.
Takie moje odczucia po tej sesji (i paru poprzednich zresztÂą rĂłwnieÂż)