Kahuna
Go¶æ
|
|
« : Maj 15, 2011, 23:31:31 » |
|
Teraz zacznijmy od grupy wêgierskiej, która to og³asza ¶wiatu, ¿e uruchomi³a zabezpieczenie. Tak uruchomi³a, zgadza siê, ale portal, dziêki któremu mogli¶my siê transportowaæ na Ziemiê. Trochê siê Orion bawi z nami w ciuciubabkê, bo oni otwarli, a ci nam zamknêli po trzech dniach - ale ilu siê zd±¿y³o przedostaæ na Ziemiê? To ju¿ nie bêdê tego mówi³. Nie tak dawno, te¿ muszê podziêkowaæ, grupa niemiecka, te¿ wszem i wobec og³osi³a - mentalnie otwarli zabezpieczenie! Nastêpne otwarcie portalu i po trzech dniach to samo, zamknêli nam. Teraz by³a grupa polska, te¿ nam otwarli portal i ju¿ jest zamkniêty. Ale, sporo siê ewakuowa³o na Ziemiê, wiêc dziêkujê polska grupo za ten portal. Czekamy kiedy nastêpna grupa przyjedzie do Egiptu i swymi sposobami otworzy nam portal. A teraz powiem bardzo istotn± sprawê, zastanawiacie siê, albo z ironi±, z kpin± - i có¿ takie byty bez cia³a mog± zrobiæ? Otó¿ my siê wcielamy w was, wybieramy sobie cia³a i wcielamy siê, przy okazji mocno m±c±c. I za to te¿ dziêkujemy. Nastêpna jest pro¶ba tam, gdzie wy jako mieszkañcy Ziemi macie domostwa - dbajcie o nie, bo kiedy nie dojdziecie do tego, o co prosi Opiekun Ziemi, nam siê wasze domostwa przydadz±. Musimy gdzie¶ mieszkaæ, tak¿e to w³a¶nie chcia³em przekazaæ - s³owa dziêkujê, za takie wasze podej¶cie do ¿ycia, do wszystkiego, do Ziemi... I pro¶ba o poszanowanie swojego domostwa. O, bym zapomnia³... Je¶li przez bezmy¶lno¶æ nie dotrzecie do Budowniczego, to nie martwie siê. My dotrzemy, w 2012 roku i te karty na Ziemi to my bêdziemy rozdawaæ. Pomy¶lcie nad tym teraz. Czas siê mój koñczy i muszê koñczyæ. Zostanê po to, aby siê jeszcze przys³uchaæ jakie to pytania macie do Marduka i En-Ki. Sesja #113..jakie znaczenie ma numer sesji, skoro kazda to bzdura na bzdurze, a kolo bzdur napedzane jest obecnie czy to przez odlam chicagowski PCH/MF, czy tez przez wojcikiewiczowski,z Ania Dolinska w roli Samuela..?Predzej Bill'owi Brown wlosy odrosna na lysinie niz spelnia sie bzdurne oczekiwania obu walczacych teraz ze soba frakcji. I nie bardzo rozumiem,czym kieruje sie sciema pt:PCH/MF przywolujac Syriusza B do tablicy..skrajnym cynizmem,glupota, czy ma byc to kolejny straszak(oprocz Nibiru),pistolet przylozony do glowy czlowieka obdarzonego wolna wola z zapytaniami:zycie,Nibiru,koniec swiata lub Syriuszanie B..? Jesli zalozyc,ze Syriuszanie B to znacznie wyzsza cywilizacja kosmiczna,a w kosmosie powinny obowiazywac uniwersalne prawa dobra, wspolistnienia,wspolodpowiedzialnosci za innych i ta cywilizacja grozi nam eksterminacja,zatruwaniem wod i powietrza,przejeciem Ziemi,to jakie prawa ma do nazywania nas barbarzyncami???I jak w tym swietle wygladaja En-ki,Marduk i inni obroncy Ziemi i ludzkosci?Czyzby przywolujac ich(Syriuszan) do wypowiedzi dawali im cicha zgode na to?Opiekunowie Ziemi?Obroncy?Dla mnie to kompletne pierdoly.Oni chyba oglupieli doszczetnie, bo chyba nie mysla,ze jakimis portalami otwieranymi przez oglupialych "ratownikow ziemi i ludzkosci"uda im sie dokonac inwazji ziemi..?A jesli sprobuja fizycznie,to nie zdziwie sie,gdy na powitanie dostana fajerwerki z tysiacami rakiet o ladunkach nie tylko nuklearnych,bo i takie juz sa.Nie ustosunkuje sie do odpowiedzi na reszte pytan skierowanych do Marduka,bo nie maja one dla mnie zadnego merytorycznego sensu.Sa po prostu glupie.To tyle n/t sesji #113.Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 03:57:45 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 16, 2011, 09:25:43 » |
|
Za³ó¿my - uk³on w stronê wyznawców PCH - ¿e przekaz jest prawdziwy. Wiêc proszê aby przeanalizowali sobie tekst i wziêli to do siebie: 1 - grzebanie przy portalach, mumiach, zabezpieczeniach - nie wiadomo tak naprawdê czy siê otwiera czy zamyka, w³±cza czy wy³±cza, no i co siê w³±cza/wy³±cza 2 - "wcielamy siê w was" - przecie¿ to nic innego jak... opêtanie
da to w koñcu co¶ do my¶lenia?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 16, 2011, 09:34:45 » |
|
Otó¿ my siê wcielamy w was, wybieramy sobie cia³a i wcielamy siê, przy okazji mocno m±c±c. I za to te¿ dziêkujemy. ..czyli to jakie¶ "demony" no i po co bytom niefizycznym nasze zadbane domy- to faktycznie nie trzyma siê ju¿ kupy. W ka¿dej bajce jest ziarno prawdy, ale je¿eli te sesje to same fantasmagorie "zmêczonych" umys³ów- nie powinno siê tym w ogóle zajmowaæ/komentowaæ,- a jednak...
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
mmt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 16, 2011, 16:59:50 » |
|
Trudno jest o czym¶ mówiæ, czy jest prawd±, czy nie, nie znaj±c wszystkich aspektów. Wed³ug mnie z tym wcielaniem, to jest tak: gdy kto¶ doznaje ¶mierci klinicznej lub czego¶ podobnego; przy narodzinach; gdy kto¶ jest tak zdesperowany, ¿e nie chce przebywaæ w materii; wtedy wed³ug mnie te byty mog± siê wcieliæ w kogo¶. Co do domów, to mo¿e przylec± statkiem przez tunel kwantowy, czy co¶ innego... Nie dziwiê siê irytacji tych bytów, bo to s± byty, a nie bo¿ki, wiêc chyba nie musz± byæ idealne... Mnie zreszt± te¿ irytuj± niektóre pytania. Tu epoka dobiega koñca, a tu ludzie pytaj± "w co inwestowaæ", lub "co robiæ" po raz 1000000 z kolei. Nie mówiê, ¿e to co napisa³em to prawda, bo sam nic nie wiem dok³adnie. S± to jedynie moje domys³y.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Maj 16, 2011, 17:48:49 » |
|
..czyli to jakie¶ "demony" no i po co bytom niefizycznym nasze zadbane domy- to faktycznie nie trzyma siê ju¿ kupy. Za wysoko to te robaczki nie wibruj±, ale widaæ, ¿e w przeciwieñstwie do nas nie k³óc± siê o pierdo³y, s± zintegrowani i zdolni do wspólnego dzia³ania w okre¶lonym celu. Co do domów to przy scenariuszu zmiany osi Ziemi z portalu: www.zetatalk.com prze¿yje mo¿e z jeden promil ludzi, lub nawet jeszcze mniej. Praktycznie ca³a ludzko¶æ wymrze z g³odu i chorób. No ale po nas , gdzie¶ na ¶rodku p³yt tektonicznych w najbezpieczniejszych miejscach sporo domów powinno przetrwaæ praktycznie bez uszkodzeñ. Nic tylko przylecieæ je zasiedliæ. Ino jak siê jest bytem duchowym trza by siê wprzódy urodziæ w ciele. Byt z Syriusza stwierdzi³ tak¿e, ¿e Ich obecne cia³a nadaj± siê bez problemu do ¿ycia tutaj. Wystarczy tylko przybyæ fizycznie pewn± grup± jaki¶ czas (50-100 lat) po Armagedonie, gdy ludzi ju¿ nie bêdzie i... namno¿yæ siê daj±c szansê inkarnacji swoim duchowym niskowibruj±cym masom. Gotowe domy mog³yby siê wtedy przydaæ. Im wiêcej z tych miliardów Ludzi zrozumie natomiast, ¿e tylko emitowanie dobra leczy ludzkie mrowisko tym d³u¿ej poje¼dzimy na Ziemskiej Kulce. Im wiêcej bêdzie w Nas k³ótni, krytykanctwa, rewalizacji, przero¶niêtego ego i g³upoty tym bardziej prawdopodobny jest nasz koniec podobny do tego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 18:03:50 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #5 : Maj 16, 2011, 18:35:19 » |
|
..no wiêc strasz± nas dla naszego dobra, ale wtedy dzia³ali by przeciwko sobie,- trudno tu o logikê..?
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #6 : Maj 16, 2011, 19:24:40 » |
|
trudno tu o logikê..? Logika istnieje tylko musimy j± dostrzec. Wiêc szukajmy o co w tym biega. Widzê to mniej wiêcej tak. Syriuszanie i Orioni (to fizyczne byty, ale na du¿o wy¿szym stopniu rozwoju i astralne opuszczanie cia³a w celi np. wej¶cia w kogo¶ innego nie jest dla nich niczym nadzwyczajnym) dzia³aj± razem - chwilowo pomijam osoby En-Ki;ego i Marduka, bo to ponoæ rzeczywiste byty duchowe - zapewne inne cywilizacje te¿ z nimi wspó³dzia³aj± choæ w mniejszym stopniu. Syriuszanom potrzeba nowej planety i nasza Ziemia jest da nich naj³atwiejszym k±skiem jednak to opcja tylko w najczarniejszym scenariuszu - oczywi¶cie dla nas. Si³± tu nie przyjd± i czujê przez skórê, ¿e doskonale zdaj± sobie sprawê z faktu i¿ musz± na gwa³t szukaæ innego "domu", a teksy tego typu s± rodzajem prowokacji. Prowokacji maj±cej nas "obudziæ". Na wielu podzia³a, wielu za¶ w religijnym, ¶wiêtym oburzeniu bêdzie doszukiwaæ siê w tym "demonów" i temu podobnych diab³ów. Osobi¶cie s±dzê, ¿e najoptymalniejsza wersja to wspó³istnienie z nimi na Ziemi. Wszyscy chyba nie bêd± mogli t siê przesiedliæ ale miejsca bêdzie do¶æ bo i ludzie wszyscy nie przetrwaj± zmian. Tak pokrótce to postrzegam.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 16, 2011, 19:35:44 » |
|
..to mo¿na by "kupiæ", tyle ¿e nie znam kosmicznych ograniczeñ inkarnacyjnych je¿eli komu¶ odpowiada jakie¶ miejsce dla jego poziomu ¶wiadomo¶ci,- je¶li za¶ nie to po co siê pchaæ nie do tego "jeziorka" co trzeba? je¶li za¶ chc± na poziomie materialnym oszukaæ "karmê" przenosz±c siê na Ziemiê- to i tak zadzia³a to przeciwko ka¿demu z osobna tych bytów. tak ja to z kolei widzê, z tego co czytam.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 16, 2011, 19:39:35 » |
|
..no wiêc strasz± nas dla naszego dobra, ale wtedy dzia³ali by przeciwko sobie,- trudno tu o logikê..?
Na razie strach skutecznie opó¼nia nasz rozwój i dezintegruje nasz± cywilizacjê. To samo te obecne opêtania , o których mówi³ ten byt, s³u¿± sk³óceniu i opó¼nieniu naszych dzia³añ. Dopiero pó¼niej Mega Strach zadzia³a na nasz± korzy¶æ i spowoduje, ¿e spora czê¶æ ludzko¶ci siê przebudzi, odrzuci stare dogmaty i zacznie samodzielnie my¶leæ, ale dopiero w obliczu ¶mierci. Wydaje mi siê jednak, ¿e ten byt mówi³ raczej o swoich marzeniach, bo tego scenariusza totalnej likwidacji ludzko¶ci nie bêdzie, no ale marzyæ ka¿dy mo¿e. Nie bêdzie go dlatego, ¿e nasi biali Praojcowie maj± tu swoje karmiczne obci±¿enia i musz± wypiæ trochê tego piwa, którego tu nawarzyli, musz± nam trochê pomóc i ju¿ to robi± od paru tysiêcy lat. Gdybym by³ Panem Bogiem to taki s±dzik ostateczny roz³o¿y³bym na dwie raty. Najpierw wywo³a³bym Mega Strach ( np. sekwencja siódemki) i da³ owieczkom czas (np. 1 rok na przebudzenie,) , a po roku zakrêci³bym planetk± i zrobi³ ¿niwa dusz.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 16, 2011, 19:58:33 » |
|
Gdybym by³ Panem Bogiem to taki s±dzik ostateczny roz³o¿y³bym na dwie raty. Najpierw wywo³a³bym Mega Strach ( np. sekwencja siódemki) i da³ owieczkom czas (np. 1 rok na przebudzenie,) , a po roku zakrêci³bym planetk± i zrobi³ ¿niwa dusz. Dzieki Panie Boze,ze JACK nie decyduje jeszcze o losach naszej Planety i ludzkosci.Amen. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #10 : Maj 16, 2011, 20:05:39 » |
|
... tyle ¿e nie znam kosmicznych ograniczeñ inkarnacyjnych ... A znasz kogo¶ kto je zna? Z mojej obserwacji wynika, ¿e tej materii, jak i w wielu innych tematach typu "PARA", panuje takie zamieszanie ¿e trudno siê w tym po³apaæ. Ka¿dy jest ¶wiêcie przekonany o s³uszno¶ci swych twierdzeñ, a nam pozostaje jak zwykle wybieranie "sercem".
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 20:24:54 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 16, 2011, 20:10:49 » |
|
...chcia³em powiedzieæ tyle ¿e, ka¿dy jest we w³a¶ciwym miejscu na swojej drodze ewolucji duchowej, a tym samym na w³a¶ciwej dla niego planecie, i tyle,- nic wiêcej nie wiem- s³owo harcerza!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #12 : Maj 16, 2011, 20:14:04 » |
|
nic wiêcej nie wiem- s³owo harcerza! To co¶ nas ³±czy. Ja równie¿ jestem totalnym dyletantem, a harcerzem by³am ... tydzieñ. ,,, je¿eli komu¶ odpowiada jakie¶ miejsce dla jego poziomu ¶wiadomo¶ci,- ... Podoba mi siê jedno zdanie Biblii, nie wiem gdzie jest zapisane - chyba ewangelie - ale brzmi mniej wiêcej tak: "To co w oczach ludzkich m±dre dla Boga jest g³upot±, a to co dla ludzi g³upie dla Boga jest m±dro¶ci±". Mamy jedn± paskudn± przywarê (nie pijê do Ciebie >songo< ), ¿e w czambu³ potêpiamy wszystko co nie pasuje do naszego ogl±du ¶wiata.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 20:25:11 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
m11
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Maj 16, 2011, 22:06:12 » |
|
Ten przekaz to bzdura na bzdurze i bzdur± pogania. Sam wstêp jest rozbrajaj±cy. Niby cywilizacja nam nie sprzyjaj±ca i chc±ca zagarn±æ "nasze domostwa" - a tutaj ³adnie agituje za przyjêciem ochrony, która ocali ludzko¶æ ... no sorry. Wbrew temu w co wierzy Dariusz - logiki w tym nie ma ¿adnej. Nie wiem te¿ na jakiej podstawie uwa¿a siê, ¿e En-Ki z Mardukiem s± innymi bytami ni¿ ci z "Oriona" vel "Syriusza" - wszak wydaje siê, ¿e dzia³aj± identycznie. Ponadto Dariusz - je¶liby wzi±æ na powa¿nie to co mówi± te byty i to co mówisz ty: "Widzê to mniej wiêcej tak. Syriuszanie i Orioni (to fizyczne byty, ale na du¿o wy¿szym stopniu rozwoju i astralne opuszczanie cia³a w celi np. wej¶cia w kogo¶ innego nie jest dla nich niczym nadzwyczajnym) " To mieliby¶my do czynienia z sytuacj± "sta³ego astralnego opêtania przez byt fizyczny" - co jest kompletnym bezsensem. Pogl±d, ¿e mog± sobie wychodziæ do astrala i opêtywaæ kogo chc±, kiedy chc± jest jeszcze bardziej bezsensowny. A na dodatek stoi w sprzeczno¶ci z rewelacjami o kilku 3 dniowych oknach, które umo¿liwi³y im sta³± teleportacjê na ziemiê. To po co wtedy te "cudownie otwarte granice" przez kilka grup oszo³o-idioto-medytatorów wêgiersko-polsko-niemieckich na gwa³t zamykane przez En-Ki vel Marduk? Idê poczytaæ dzieciom o Krasnoludkach i sierotce Marysi. Pa. m11
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #14 : Maj 17, 2011, 06:12:42 » |
|
nic wiêcej nie wiem- s³owo harcerza! To co¶ nas ³±czy. Ja równie¿ jestem totalnym dyletantem, a harcerzem by³am ... tydzieñ. ,,, je¿eli komu¶ odpowiada jakie¶ miejsce dla jego poziomu ¶wiadomo¶ci,- ... Podoba mi siê jedno zdanie Biblii, nie wiem gdzie jest zapisane - chyba ewangelie - ale brzmi mniej wiêcej tak: "To co w oczach ludzkich m±dre dla Boga jest g³upot±, a to co dla ludzi g³upie dla Boga jest m±dro¶ci±". Mamy jedn± paskudn± przywarê (nie pijê do Ciebie >songo< ), ¿e w czambu³ potêpiamy wszystko co nie pasuje do naszego ogl±du ¶wiata. z zasady staram siê niczego nie negowaæ a priori,- a tylko tam gdzie brakuje info. stosuje logikê, bo nic lepszego nie mamy, co mo¿e równie¿ nie zmienia za³o¿enia, ¿e Bóg mo¿e mieæ logikê wy¿sz± dla której nasza jest jak odbicie w krzywym zwierciadle, ale nic lepszego nie mamy na obecn± chwilê. pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2011, 07:20:52 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Maj 17, 2011, 09:51:15 » |
|
Jak jeszcze raz us³yszê powo³ywanie siê na zetalków jako wiarygodne ¼ród³o (bior±c ich dotychczasowe "sprawdzalno¶ci") bêdê musia³ niektóym przypiaæ "³atkê" naiwniaków...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #16 : Maj 17, 2011, 10:10:11 » |
|
Osobi¶cie s±dzê, ¿e najoptymalniejsza wersja to wspó³istnienie z nimi na Ziemi. Wszyscy chyba nie bêd± mogli t siê przesiedliæ ale miejsca bêdzie do¶æ bo i ludzie wszyscy nie przetrwaj± zmian.
Tak pokrótce to postrzegam. Jestem tego samego zdania Na wielu podzia³a, wielu za¶ w religijnym, ¶wiêtym oburzeniu bêdzie doszukiwaæ siê w tym "demonów" i temu podobnych diab³ów Mo¿e to w³a¶nie te demony ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 17, 2011, 10:19:53 » |
|
Dyskusyjna czê¶æ przekazu to naiwna manipulacja "szyta grub± niciom". "Trzy grupy" oczywi¶cie zamknê³y , lub bardziej zablokowa³y trzy portale , które usi³owano otworzyæ i nadal bêd± takie usi³owania przy pomocy ro¿nych grup PCH. Byty zdrowo siê wkurzy³y i to widaæ po dosyæ agresywnym , strasz±cym , ironicznym oraz dysharmonijnym przekazie. Zwyczajnie zablokowano im dostêp do ziemi przez Egipt. Oczekiwana mo¿liwo¶æ desantu bytów z Syriusza B. , który ca³y czas chce umo¿liwiæ grupa z Oriona na czela z Enki - Mardukiem zwyczajnie "da³ cia³a" , ot i tyle. W zwi±zku z czym chc± podej¶æ ludzi podstêpem , ukazuj± dobrego Enki - Marduka ( bo tak naprawdê jest to jeden i ten sam byt u¿ywaj±cy kilku imion) , który z "mi³o¶ci do ludzi" chce razem z Syriuszami B. przej±æ ziemie , jej wiedzê ze sposobami na przysz³o¶æ zdeponowanymi we wzorcach. Dlatego Syriusz B. powiedzia³ ¿e to tamci s± be... bo otworzyli a Enki - Marduk cacy bo zamkn±³ , trzeba w pok³onach zni¿yæ siê do Enki - Marduka i daæ siê nadal wodziæ za nos. Przecie¿ to Enki - Marduk brata siê z Syriuszami B po co ma im zamykaæ te portale skoro to Syriusze B s± "opiekunami " p³askowy¿u? A Enki chce mieæ ca³kowity dostêp do wszystkiego co na nim jest! To trzeba ponownie usi³owaæ otworzyæ te portale gdy siê "gra jednymi kartami" i ma wspólny interes. To tak naprawdê , i w tym jest logika chocia¿ dosyæ prymitywna i naiwna to manipulacja. Siêga ona ukierunkowania na wdziêczno¶æ i zaufanie do Enki - Marduka , który to niby zamkn±³ te portale , a tak naprawdê nie ma ju¿ na nic wp³ywu i nie mo¿e ich otworzyæ ponownie. Pozosta³a jedynie irytacja i bezsilno¶æ , która spowodowa³a ten przekaz , oraz nadzieja i¿ uda siê jeszcze manipulowaæ informacjom na swoj± korzy¶æ przyci±gaj±c naiwnych ludzi. Niestety jest ich coraz mniej. I co dalej? Kolejne grupy P.Ch. i im podobne kierowane przez t± sam± opcjê usi³uj±ce uruchomiæ "os³onê ziemi" , ale przed czym? Tak naprawdê przed fal± energii , która wyniesie ziemiê z III wymiaru w IV , to im siê bardzo nie podoba , bo trac± warunki ¿ycia ( czerpanie energii od podporz±dkowanych sobie strachem ludzi) , a to dla nich jest tragedi±. Zatem istnieje wyrafinowana , okrutna i bez pardo nowa walka o zatrzymanie ziemi i ludzi w dotychczasowym wymiarze. Zastraszanie , manipulacja informacjom , wymuszanie uzale¿nieniem , gra piêknymi s³owami z odwrotnym dzia³aniem to domena tych grup. Kto chce niech wierzy , ma do tego pe³ne prawo zgodnie z zasad± wolnej woli. Kiara ps. Wszak sam Enki twierdzi³ zawsze i¿ " istota duchowa osobi¶cie nic w ¶wiecie materialnym zrobiæ nie mo¿e sama" , tak wiêc zamykanie i otwieranie portali - drzwi dostêpu na ziemiê zrobiæ mog± tylko ziemianie. Inaczej osoby urodzone na ziemi posiadaj±ce duszê. Zatem On jako Duch równie¿ otworzyæ lub zamkn±æ ¿adnego portalu nie mo¿e , nic sam zrobiæ na ziemi nie mo¿e , naprawdê nic! Dlatego ci±gle szuka ludzi , którym przekazuje mentalnie informacje a oni w Jego imieniu robi± wszystko co im ka¿e. K³amstwem jest zatem twierdzenie Marduka - Enki i¿ to On co¶ zamkn±³ lub otworzy³. Gdyby istotnie mia³ takie mo¿liwo¶ci ju¿ dawno bez pomocy ludzi wykopa³ by co by chcia³ i w³±czy³ t± " ochronê ziemi" , a tego nie zrobi³ , bo nie ma takich mo¿liwo¶ci. Bowiem trzeba siê urodziæ cz³owiekiem na ziemi i fizycznie stan±æ w fizycznym okre¶lonym miejscu ( wiedz±c gdzie i kiedy , posiadaj±c energetyczne mo¿liwo¶ci oraz przyzwolenie Stwórcy Wszechrzeczy na takie dzia³anie) by mog³o ono zaistnieæ fizycznie. Inaczej nic z tego. Mo¿na tylko wiele mówiæ. A efektów fizycznych jak nie bylo tak dalej nie ma.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2011, 22:09:36 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Maj 17, 2011, 11:58:03 » |
|
Chyba zaczynam siê domy¶laæ komu bêdziemy mieli dziêkowaæ za zablokowanie, czy te¿ majsterkowanie przy tym...
Je¿eli to ju¿ prawda z tym blokowaniem i odblokowaniem to podejrzewam, ¿e jakie¶ byty nawzajem sobie to blokuj± i przepychaj± siê jak za czasów komuny w kojece przy drzwiach do miêsnego czy z elektronik±...
Jak widzê jest bardzo wiele grup któe chc± naci±gaæ innych, niestety z tego co obserwujê to dla nich wszystkich wystrczy naiwnych...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #19 : Maj 17, 2011, 21:10:56 » |
|
... Jak widzê jest bardzo wiele grup któe chc± naci±gaæ innych, niestety z tego co obserwujê to dla nich wszystkich wystrczy naiwnych... Bardzo s³uszne spostrze¿enie. Na dzieñ dzisiejszy wszystkim nam, bez wyj±tku, mo¿na przypi±æ ³atkê "naiwniaków" lecz najwiêksz± naiwno¶ci± jest trwanie w zastoju, marazm, nic nie robienie w celu doj¶cia rzeczywisto¶ci - tak my¶lê. ... Wbrew temu w co wierzy Dariusz - ... Nie trafi³e¶. Nie wiesz w co wierzê. Wyrazi³em swoje zdanie, zreszt± w bardzo skróconej wersji, wyrobione na podstawie wielu wielce ciekawych (jak dla mnie) lektur. Próbujê dociec kilku rzeczy. Trudne to, ale dr±¿ê. Wiele przedstawianych w tych sesjach rzeczy nie pasuje do mojego ¶wiatoogl±du, ale wiele te¿ siê zazêbia. Sztuk± jest wy³owienie z tego wszystkiego "pere³ek"ale próbujê opanowaæ tê sztukê, nie tylko na podstawie sesji i religii.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 18, 2011, 09:12:33 » |
|
Staram siê nie trwaæ w zastoju w sensie: mara¼mie, chyba, ¿e w zastoju pozytywnym, wielokrotnie pozytywnie sprawdzonym - np. w ma³¿eñstwie z ¿on±. Nie rozumiem dlaczego opór przed naci±ganiem ma byæ automatycznie zastojem.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #21 : Maj 18, 2011, 15:10:31 » |
|
>Arteq<, pos³u¿y³em siê cytatem z Twojej wypowiedzi ale nie pijê bezpo¶rednio do Ciebie. Staram siê zawsze pisaæ ogólnie o danym zjawisku, obserwacji, a nie personalnie. Zreszt± w odniesieniu do Twojej osoby osobi¶cie zauwa¿am postêp nie zastój.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Maj 18, 2011, 21:11:42 » |
|
Czêsto odwo³uj±c siê do konkretnych czynów, konkretnej osoby du¿o ³atwiej przedstawiæ pewne mechanizmy i zjawiska. Nie mam nic przeciwko wskazywania na moje konkretne czyny, zachowania, przemy¶lenia.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #23 : Maj 18, 2011, 21:24:49 » |
|
Bêdê o tym pamiêta³, jednak póki co klikam ogólnie.
|
|
|
|
|
|
|
m11
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Maj 19, 2011, 10:33:41 » |
|
Dariusz napisa³: Nie trafi³e¶. Nie wiesz w co wierzê. Oczywi¶cie, ¿e nie wiem co my¶lisz naprawdê. Ale je¶li piszesz: Logika istnieje tylko musimy j± dostrzec. Wiêc szukajmy o co w tym biega. Widzê to mniej wiêcej tak (...) To zdanie znaczy, ¿e to co napisa³e¶ jest wynikiem twoich przemy¶leñ, w których dajesz jasno do zrozumienia, ¿e WIERZYSZ i¿ przekazy £obos+Enki/Marduk/Orianin zawieraj± w sobie logikê. Ja twierdzê, ¿e logiki w tym nie ma ¿adnej. Jest to mieszanina pó³prawd i bzdur, a przede wszystkim bezczelna gra na emocjach i g³upocie ludzi. m11
|
|
|
|
|
|
|
|