koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Maj 24, 2011, 09:19:33 » |
|
A 00, próbujesz mnie obraziæ. Widaæ, nie czytasz uwa¿nie tego, co piszê. A to ju¿ jest jawna manipulacja, wyrywanie z kontekstu.
Pisa³em min, tak:
"Mo¿e*informacje o tym, ¿e w szpitalu po wypadku zatruto mu krew, skoro nie da³ siê ubiæ, nie s± a¿ takie wyssane z palca."
Poza tym jak pisa³em, s± ludzie , którzy widz± wiêcej, widz± energiê. I widzieli bia³± energiê papie¿a przed wypadkiem i pobytem w szpitalu i po, ale ju¿ jej nie by³o.... St±d piszê o opuszczeniu ¶wiadomo¶ci, ( zreszt± to ich okre¶lenie, nie moje) gdy¿ to jest jednoznaczne... To, ¿e Ty w to nie wierzysz, nie znaczy wcale, ¿e to nieprawda, bo dla mnie to prawda. Te¿ czasem widzê rzeczy nie z tych wymiarów, wiêc co dla Ciebie jest czczym wymys³em, plotk±, k³amstwem, dla mnie jest rzeczywisto¶ci±. Wiêc nie pyskuj i nie oskar¿aj.
Nie czytam nie tylko brukowców, ale nawet zwyczajnej codziennej prasy. W ogóle. Szkoda mi na to czasu zwyczajnie. Czytam tylko prasê i literaturê, prócz klasyki i porz±dnej wspó³czesnej prozy i poezji, popularnonaukow±. Nie posiadam te¿ ¿adnych kobiecych pism, nawet tych najwy¿szej klasy, gdy¿ dla mnie to jeden wielki ch³am i przy okazji te¿ plotkowanie, które zawsze by³o mi obce, tak jak mojej matce. Nie ogl±dam ¿adnych TV-enów i tym podobnych plotkarskich stacji. Jedyny kana³ jaki mnie interesuje prócz Discovery, Historii, Nacional Geografic, to KULTURA i Kino Polskie, wyj±tkowo Zone Europa, je¶li jest dobra klasyka akurat (np. Szekspir i to w najlepszym wykonaniu). Wiêc obra¿asz mnie bracie i to bardzo!!!
Jak masz tyle ikry, to daj g³os w temacie, o którym wspomnia³em. Co tu jeszcze w ogóle robisz po "¶wiêtych" wywodach owego ksiêdza.? Interesuje mnie stanowisko katolików i co? Kicha! Nie macie nic rzeczowego do powiedzenia, w najbardziej zasadniczym temacie. Prócz prowokacji i pomówieñ tam, gdzie jest to bezpieczne. Czyli tutaj akurat. Do¶æ jasno wyja¶ni³em swoje stanowisko, i mam prawo tak my¶leæ, a TY nie uprawiaj zamordyzmu, ¿e mi nie wolno. Ca³y czas ¶ci±gasz z innych w ten sposób energiê. Taka tu Twoja rola, dlatego nie mo¿esz siê wypowiedzieæ w bardzo istotnej kwestii. Bo, ¿e¶ tak naprawdê chyba kiep i niewiele nawet pojmujesz z narzuconych Ci dogmatów.
Ustawiasz wszystkich inaczej my¶l±cych po k±tach. Dziêki Tobie i Tobie podobnym, jestem tysi±c razy bardziej sceptyczny do KK. Robisz bracie wraz z kolegami i kole¿ankami Twojego pokroju, bardzo KK pod górkê od lat ju¿ paru. Poprzez siebie demaskujesz ca³± tê instytucjê. Owszem, szanujê niektóre Twoje pogl±dy, ale w ogólno¶ci bilans wypada na poni¿ej zera.
Mój Ojciec jest ciut tylko m³odszy od papie¿a, prze¿y³ niewyobra¿alne piek³o jako dziecko Zamojszczyzny i nie posun±³ siê tak w zdrowiu. Ma du¿± pasiekê. I nadal jest, choæ z doskoku czynny zawodowo. Wiêc sam wiek nie t³umaczy stanu Jana Paw³a. Cz³owieka, który wci±¿ by³ w tak znakomitej formie i nie przepracowywa³ siê fizycznie pó¼niej. Nie walczy³ o byt czwórki dzieci. Mia³ du¿o na g³owie, ale i doskona³e warunki bytowe, by to realizowaæ.
Uruchomi³em logikê w po³±czeniu z informacjami, które dociera³y do mnie o papie¿u od lat wiêcej ni¿ kilkunastu, kiedy¶ nawet recytowa³em dla niego "Pie¶ñ na pie¶niami"....znam pewne krêgi bardziej, ani¿eli s±dzisz, wiêc pêd¼ bracie na drzewo, ku przemy¶leniom od nowa kim naprawdê jeste¶, nim siê we¼miesz za jednoznaczne oceny bli¼niego. A szabelkê fanatyzmu zakop do ziemi, bo Ci tylko szkodzi.
Je¶li rzeczowo i w imiê prawdy wypowiesz siê w temacie o okulty¼mie, to wtedy mo¿e podejmê z Tob± jak±kolwiek dyskusjê. A póki co, braciszku ¿egnam i na nic Twoje dalsze, poni¿ej pasa prowokacje.
Amen!
Ps. * wyt³uszczenie obecne.
Kahuna, poda³em informacjê o Obserwatorim nie z tego roku, jak wspomnia³em, zreszt± papie¿ od ³adnych kilku lat nie ¿yje, ale z tego, co pamiêtam posz³o na to wówczas mnóstwo pieniêdzy i by³o to obserwatorium najlepiej wyposa¿one na ¶wiecie. Czego jednak nie krytykujê, a wrêcz przeciwnie. Technika i nauka "id±" wci±¿ jak burza do przodu, a mo¿e obecny papie¿ ma inne priorytety. Co oznacza, ¿e masz racjê.
Pozdrawiam ciep³o.
koliberek33
|