Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:38:16

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co J.P.II mia³ na my¶li? - zrozumienie encyklik papieskich  (Przeczytany 36007 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Maj 24, 2011, 08:52:34 »

Jego zadaniem by³o zdemaskowaæ instytucjê KK i nadaæ nowy wymiar historii ludzko¶ci.
nadal nie wiem z czego mia³by demaskowaæ.

¯e to wszystko to ¦CIEMA! U¶miech

¯e KRK uwa¿a, ¿e "Ziemia jest p³aska", ale niektórzy ju¿ zauwa¿yli, ¿e "jest okr±g³a".

I tyle.

Ale z perspektywy chodzenia po Ziemi trudno to zauwa¿yæ.

Wysokich lotów ¿yczê.

pozdro

« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2011, 08:53:29 wys³ane przez between » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Maj 24, 2011, 09:18:26 »

Czyli:
namawianie do doskonalenia siê - ¶ciema
szacunek dla innych - ¶ciema
uczciwo¶æ - ¶ciema
prawdomówno¶æ - ¶ciema
odpowiedzialno¶æ - ¶ciema
czynienie dobra - ¶ciema
ech...

Zobacz jak wygl±da prezentacja Twoich pogl±dów: lakoniczne "¶ciema" i tyle. Z jaki¶ powodów nie chcesz odnie¶æ siê merytorycznie do opinii innych, ciê¿ko by³o z tym odno¶nie prac JPII, ciê¿ko jest jak widzê i w tym temacie. Ja te¿ móg³bym rzuciæ Tobie i K33 suche i lakoniczne "gadacie g³upoty" i temat uwa¿aæ za zamkniêty, nie zrobi³em tego z 2 wa¿nych powodów: wiarygodno¶ci przybli¿ania w³asnych tez oraz elementarnego szacunku dla wspó³dyskutanta.
Aby rozmawiaæ merytorycznie trzeba wykazywaæ sie równie¿ 2 cechami: mieæ jak±¶ minimaln± wiedzê i... nieco racji.

Na przyk³adzie rzeczowego odniesienia siê/analizy newsów K33 mo¿na by³o siê przekonaæ ile w tych informacjach prawdy, a ile powtarzanych plotek i k³amstw.
I to jest moim zdaniem d±¿enie do prawdy - mo¿liwie dok³adna analiza otrzymywanych informacji.   
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Maj 24, 2011, 09:19:33 »

A 00, próbujesz mnie obraziæ. Widaæ, nie czytasz uwa¿nie tego, co piszê. A to ju¿ jest jawna manipulacja, wyrywanie z kontekstu.

Pisa³em min, tak:

"Mo¿e*informacje o tym, ¿e  w szpitalu po wypadku zatruto mu krew, skoro nie da³ siê ubiæ, nie s± a¿ takie wyssane z palca."

Poza tym jak pisa³em, s± ludzie , którzy widz± wiêcej, widz± energiê. I widzieli bia³± energiê papie¿a przed wypadkiem i pobytem w szpitalu i po, ale ju¿ jej nie by³o.... St±d piszê o opuszczeniu ¶wiadomo¶ci, ( zreszt± to ich okre¶lenie, nie moje) gdy¿ to jest jednoznaczne... To, ¿e Ty w to nie wierzysz, nie znaczy wcale, ¿e to nieprawda, bo dla mnie to prawda. Te¿ czasem widzê rzeczy nie z tych wymiarów, wiêc co dla Ciebie jest czczym wymys³em, plotk±, k³amstwem, dla mnie jest rzeczywisto¶ci±. Wiêc nie pyskuj i nie oskar¿aj.

Nie czytam nie tylko brukowców, ale nawet zwyczajnej codziennej prasy. W ogóle. Szkoda mi na to czasu zwyczajnie. Czytam tylko prasê i literaturê, prócz klasyki i porz±dnej wspó³czesnej prozy i poezji, popularnonaukow±. Nie posiadam te¿ ¿adnych kobiecych pism, nawet tych najwy¿szej klasy, gdy¿ dla mnie to  jeden wielki ch³am i przy okazji te¿ plotkowanie, które zawsze by³o mi obce, tak jak mojej matce. Nie ogl±dam ¿adnych TV-enów i tym podobnych plotkarskich stacji.  Jedyny kana³ jaki mnie interesuje prócz Discovery, Historii, Nacional Geografic, to KULTURA i  Kino Polskie, wyj±tkowo Zone Europa, je¶li jest dobra klasyka akurat (np. Szekspir i to w najlepszym wykonaniu). Wiêc obra¿asz mnie bracie i to bardzo!!!

Jak masz tyle ikry, to daj g³os w temacie, o którym wspomnia³em. Co tu jeszcze w ogóle robisz po "¶wiêtych" wywodach owego ksiêdza.? Interesuje mnie stanowisko katolików i co? Kicha! Nie macie nic rzeczowego do powiedzenia, w najbardziej zasadniczym temacie.  Prócz prowokacji i pomówieñ tam, gdzie jest to bezpieczne. Czyli tutaj akurat.  Do¶æ jasno wyja¶ni³em swoje stanowisko, i mam prawo tak my¶leæ, a TY nie uprawiaj zamordyzmu, ¿e mi nie wolno. Ca³y czas ¶ci±gasz  z innych w ten sposób energiê. Taka tu Twoja rola, dlatego nie mo¿esz siê wypowiedzieæ w bardzo istotnej kwestii. Bo, ¿e¶ tak naprawdê chyba kiep i niewiele nawet pojmujesz z narzuconych Ci dogmatów.

Ustawiasz wszystkich inaczej my¶l±cych po k±tach. Dziêki Tobie i Tobie podobnym, jestem tysi±c razy bardziej sceptyczny do KK. Robisz bracie wraz z kolegami i kole¿ankami Twojego pokroju, bardzo KK pod górkê od lat ju¿ paru. Poprzez siebie demaskujesz ca³± tê instytucjê. Owszem, szanujê niektóre Twoje pogl±dy, ale w ogólno¶ci bilans wypada na poni¿ej zera.

Mój Ojciec jest ciut tylko m³odszy od papie¿a, prze¿y³ niewyobra¿alne piek³o jako dziecko Zamojszczyzny i nie posun±³ siê tak  w zdrowiu. Ma du¿± pasiekê. I nadal jest, choæ z doskoku czynny zawodowo. Wiêc sam wiek nie t³umaczy stanu Jana Paw³a. Cz³owieka, który wci±¿ by³ w tak znakomitej formie i nie przepracowywa³ siê fizycznie pó¼niej. Nie walczy³ o byt czwórki dzieci. Mia³ du¿o na g³owie, ale i doskona³e warunki bytowe, by to realizowaæ.

Uruchomi³em logikê w po³±czeniu z informacjami, które dociera³y do mnie o papie¿u od lat wiêcej ni¿ kilkunastu, kiedy¶ nawet recytowa³em dla niego "Pie¶ñ na pie¶niami"....znam pewne krêgi bardziej, ani¿eli s±dzisz, wiêc pêd¼ bracie na drzewo, ku przemy¶leniom od nowa kim naprawdê jeste¶, nim siê we¼miesz za jednoznaczne oceny bli¼niego. A szabelkê fanatyzmu zakop do ziemi, bo Ci tylko szkodzi.

Je¶li rzeczowo i w imiê prawdy wypowiesz siê w temacie  o okulty¼mie, to wtedy mo¿e podejmê z Tob± jak±kolwiek dyskusjê. A póki co, braciszku ¿egnam i na nic Twoje dalsze, poni¿ej pasa prowokacje.

Amen!

Ps. * wyt³uszczenie obecne.

Kahuna, poda³em informacjê o Obserwatorim nie z tego roku, jak wspomnia³em, zreszt± papie¿ od ³adnych kilku lat nie ¿yje, ale  z tego, co pamiêtam posz³o na to wówczas mnóstwo pieniêdzy i by³o to obserwatorium najlepiej wyposa¿one na ¶wiecie.  Czego jednak nie krytykujê, a wrêcz przeciwnie. Technika i nauka "id±" wci±¿ jak burza do przodu, a mo¿e obecny papie¿ ma inne priorytety. Co oznacza, ¿e masz racjê.

Pozdrawiam ciep³o.

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2011, 10:19:45 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Maj 24, 2011, 10:22:19 »

Wiêc, ok - KTO zauwa¿y³ zmianê tej energii, i GDZIE mogê siê z tym zaznajomiæ bli¿ej? Czy dobrze rozumiem Twoj±tezê, ¿e oddzia³ywuj±æ fizycznie na cia³o mo¿na pomniejszyæ duchowo¶æ? To znaczy³oby, ¿e osoby u³omne fizycznie s± z definicji "gorsze" duchowo?

Oczywi¶cie, ¿e nie ma automaty, ¿e je¿eli w co¶ nie wierzê to automatycznie jest to nieprawd±. Je¿eli w co¶ nie wierzê to na podstawie czego¶, swoistych badañ - zaznajamiania siê z tematem, dyskusjami, postaw± "g³osz±cych" i... owocami. W przeciwnieñstwie do niektórych uzasadniam rzeczowo swoj± "niewiarê" a nie rzucam suchego "¶ciema" czy "gdzie¶ to by³o".

Co do zabiegów manipulacyjnych to postwienie s³owa "mo¿e" przed jakim¶ k³amstwem czy oszczerstwem nie za³atwia sprawy - przynajmniej dla mnie istnieje pewna granica. Przecie¿ gdybym powiedzia³ do kogo¶ "mo¿e jeste¶ z³odziejem" bez solidnych podstaw by³oby to zwyczajne pomówienie.
W niczym Ciê nie obra¿am - odnios³em siê do konkretnych informacji zamieszczonych w Twoim po¶cie i w pewnych przypadkach udowodni³em, ¿e s± - delikatnie mówi±c plotk± /by nie uj±æ tego dobitniej/, a taka forma i tre¶æ przekazywania "informacji" jest cec± charakterystyczn± dla brukowców - naci±gn±æ, zmanipulowaæ, wywo³aæ efekt szoku, a potem... jako¶ to bêdzie.

Nie ustawiam inaczej my¶l±cych po k±tach, staram siê z nimi dyskutowaæ, prosiæ o wyja¶nienia - tyle. Czy to takie frustruj±ce?

Nie jest moim celem "nawracanie" forumowiczów, wiêc gadki w stylu "to¶ siê im przys³u¿y³" nie dzia³aj± na mnie i nie zamkn± im ust - chybiony zabieg. Nie bojê siê wyra¿aæ swoich opini, a w przeciwieñstwie do Ciebie nie uciekam siê do plotek, nie mam równie¿ problemu z podaniem ¼róde³ ewentualnych informacji. Nie jestem fanatykiem bo potrafiê realnie patrzeæ na KRK - w tym poddawaæ i piêtnowaæ pewne sprawy - co i na tym forum mo¿na zauwa¿yæ. Tak¿e te¿ znam poniek±d "krêgi"...

Co do Twojego ojca - bardzo siê cieszê, ¿e pomimo traumatycznych do¶wiadczeñ cieszy siê dobrym zdrowiem. Niestety nale¿y to zaliczaæ do wyj±tków - tak jak np. moj± 87 letni± babciê, która ca³e ¿ycie ciê¿ko pracowa³a i nadal pracuje przy gospodarstwie, a ma lepsze zdrowie ni¿ jej córki - syn nie ¿yje. Tak¿e postrza³, postrza³owi nierówny i zwi±zane z tym skutki.

Je¿eli uwa¿asz ¿e k³amiê to poka¿, je¿eli l¿ê - zg³o¶ do moderatora, proste i skuteczne, a nie uciekaj znowu w ogólniki, do tego okraszone "bo ¿e¶ tak naprawdê chyba kiep", "nie pyskuj", "pêd¼ na drzewo", "poni¿ej zera". Ok, jak najbardziej mo¿esz prezentowaæ pogl±dy na mój temat, wykorzystane do tego zwroty i nazewnictwo mnie nie rusza, ale o czym¶ ¶wiadczy z Twojej strony, szczególnie w po³±czeniu z form± dyskusji.
Koliberek, no i jak to co napisa³a¶/e¶ ma siê do g³oszonej przez Ciebie z takim uporem tezy "szerokiej wolno¶ci wypowiedzi"?

Jak siê czujê? Normalnie, dosyæ dobrze. Nie jestem zaskoczony Twoj± reakcj±, mo¿e nieco pewnymi zwrotami, ale spodziewa³em siê takowego zachowania, szczególnie w odniesieniu do wskazania, ¿e zdarza siê Ci plotkowaæ. Jaki¶ nowy nicki mi przypisano - A 00, czy te¿ A-OO? Jakie¶ zaklinanie? :]

To w koñcu na jakie pytanie mam Ci odpowiedzieæ w w±tku o okulty¼mie, bo nie widzia³em aby tam pad³o do mnie. Sprecyzuj, albo skieruj wprost do mnie - niezw³ocznie wtedy odpowiem. Czy mam siê wypowiedzieæ na temat postrzegania Natanka i jego tez? O to Ci chodzi? Powiedz wprost a nie pokrzykuj zza p³otu.

edit:
P.S. - wypowiem siê bo tego wymaga grzeczno¶æ i minimum szacunku dla dyskutantów, a nie pod presj± fochów i starszonka. Tylko - na lito¶æ Bosk± - zadaj to pytanie lub okre¶l temat rozprawki...
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2011, 10:26:54 wys³ane przez arteq » Zapisane
between
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Maj 24, 2011, 11:08:47 »

Zobacz jak wygl±da prezentacja Twoich pogl±dów: lakoniczne "¶ciema" i tyle.
U¶miech
A co, chcesz listê "dobrze udokumentowanych ¼róde³"?

pozdrawiam

p.s. apeluje o nie obrzucanie siê wzajemnie b³otkiem
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: