Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 18:49:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bakteria EHEC  (Przeczytany 30357 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 12, 2011, 15:06:27 »

No , nie  byÂło tych tych ÂśrodkĂłw czystoÂści , to byÂło wynajĂŞte mieszkanie , ktĂłre same sobie adoptowaÂłyÂśmy do europejskich warunkĂłw Âżycia.

Owszem by³y œrodki dezynfekcyjne ( dosyÌ mocne na wstêp) , póŸniej te¿ je u¿ywa³am do sprz¹tania.
MoÂże coÂś to daÂło mimo wszystko?
UÂśmiaÂłam siĂŞ serdecznie z tymi dwoma , lub trzema ..... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Skoro sytuacja zaistniaÂła , widaĂŚ byÂła niezbĂŞdna dla mojej pewnoÂści siebie , dla poznania energetycznej  mocy mojego pola i gwarancji  nietykalnoÂści.

Ano bywa iÂż spotkaĂŚ moÂżna w Âżyciu wspaniaÂłych graczy - opowiadaczy ... , jednak maski  z twarzy spadajÂą i tak i tak w sytuacjach fizycznych.

Wiesz , kaÂżdy walczy o istnienie swojej przestrzeni , nie przebiera w Âśrodkach ,zachowania sÂą na miarĂŞ etyki tej przestrzeni.
Wiadomo sedesowe co reprezentujÂą?
Jednym bliÂżej tego  fetoru innym nie i konflikty gotowe.

Ale  dajmy juÂż im ÂżyĂŚ w swoim Âśrodowisku , tak wiĂŞc ostroÂżnie z tymi dezynfekcjami.....  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 15:08:38 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 12, 2011, 15:26:42 »

Jakby jednak nie patrzeÌ, ja³owoœÌ w ka¿dej dziedzinie jest niewskazana. Zatem faktycznie, dezynsekcja do pewnych granic.
ZarĂłwno na pÂłaszczyÂźnie fizycznej jak i mentalnej.
Bo inaczej i zĂŞby niepotrzebne. A tym bardziej szczoteczki do nich.  MrugniĂŞcie

No i czytajÂąc miĂŞdzy wierszami, skoro rzecz staÂła siĂŞ w wynajĂŞtym mieszkaniu, wrĂłg musiaÂł byĂŚ swĂłj.
ByĂŚ moÂże wskutek egipskiej temperatury zaszÂła mutacja z przyjaciela w jego przeciwieĂąstwo?
A moÂże to z miÂłoÂści bezwarunkowej?
Czasami prawda kryje siĂŞ w ciemnych zakamarkach naszego jej pojmowania.

Prawdopodobne jest jeszcze inne rozwiÂązanie. Szczoteczka wcale nie byÂła skÂąpana, a informacja o rzekomym fakcie miaÂła
coÂś zasygnalizowaĂŚ. MoÂże zbyt maÂło uczucia do kogoÂś? MoÂże zbyt maÂło zrozumienia dla czyjejÂś niedoskonaÂłoÂści?
Tak sobie dumam…  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 12, 2011, 15:56:54 »

DumaÂł nie dumaÂł byÂło przeszÂło minĂŞÂło i  waÂżne Âże nie doprowadziÂło do mojej choroby.

PóŸniejsze "troskliwe" zapytania  o mĂłj stan zdrowia teÂż   byÂły niesamowicie wymowne.
Pewnie tych czynnikĂłw przemiany byÂło nad wyraz duÂżo iÂż tak bÂłyskawicznie siĂŞ dokonaÂła , pewnie tak.

Teraz juÂż to nie jest dla mnie istotne , byÂło przeszÂło minĂŞÂło , bay , bay..... nie pomogÂą zmiany zaistniaÂłych sytuacji. Sztuka na raz.

Zajmijmy siê ciekawymi i radosnymi tematami., lato wakacje , wyjazdy , nowoœci , radoœÌ. Uœmiech Uœmiech Uœmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 20:41:26 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 12, 2011, 16:04:52 »

Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego?  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 12, 2011, 16:31:16 »

Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego?  UÂśmiech

PowiedziaÂła bym akceptuje odmiennoœÌ i daje jej caÂłkowite prawo istnienia wedle  jej woli.

Nie nazywam tego wrogiem a totalnÂą odmiennoÂściom , ktĂłra bardzo usilnie walczyÂła.
PoniewaÂż nie interesujÂą mnie walki , omijam tÂą przestrzeĂą , gdyÂż posiadam juÂż wiedzĂŞ co mnie w niej spotka.

Do tej pory opieraÂłam siĂŞ na informacji , ktĂłra nie byÂła prawdziwa , wiedza jest zawsze nieomylna bo doÂświadczona.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 16:31:58 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 12, 2011, 16:49:31 »

Kiaro, czytajÂąc TwojÂą odpowiedÂź wyczuwam gorycz zawodu. 
Z doœwiadczenia w³asnego wiem, ¿e czasami nawet skrajna odmiennoœÌ okazuje siê byÌ naszym dope³nieniem.
Nie ma przypadkĂłw.
Akceptacja, to nie to samo co mi³oœÌ. Mo¿na akceptowaÌ i nie kochaÌ albo wrêcz byÌ obojêtnym.

Czasami skÂąpanie siĂŞ w czyjejÂś przestrzeni niesie wiĂŞksze zrozumienie siebie. Odkrywa mroki wÂłasnej podÂświadomoÂści.
I dopĂłki nie nastÂąpi totalne przebaczenie, osobista energia bĂŞdzie w cĂŞtki.
ChociaÂż ponoĂŚ wzory zwierzĂŞce sÂą wci¹¿ modne. To takie lamparcio- tygrysio-sfinksowe.  MrugniĂŞcie

Ech, te podró¿e, tyle odkrywajÂą i uczÂą.  UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 12, 2011, 18:43:53 »

Szczoteczkê wyk¹pan¹ w egipskim sedesie nale¿a³oby wygotowaÌ we wrz¹tku. Mo¿e znalaz³a siê tam przez czyj¹œ nieuwagê , a niekoniecznie przez celowe dzia³anie. Tak czy inaczej nieprzypadkowo. Bez wzglêdu na czyjeœ intencje wa¿ne w tym przypadku s¹ w³asne reakcje na zaistnia³y fakt. Co nas nie zabije to nas wzmocni, ale cz³owiek zosta³ os¹dzony. A co jeœli sta³o siê to przez nieuwagê ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 12, 2011, 21:19:44 »

Bywa iÂż ludzie spotykajÂą siĂŞ tylko na jeden moment w swoich Âżyciach , bo takie jest przeznaczenie.

Dobrze gdy zrozumiejÂą ten moment wÂłaÂściwie i potrafiÂą korzystaĂŚ z  jego wiedzy w przyszÂłoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2011, 19:46:38 »

Bardzo przykre, ale prawdziwe. Do dnia dzisiejszego zmarlo 35 osob, jako ofiary tej bakteri. Duzo osob do konca zycia beda
musialy kozystac z dializy , lub przeszczepu nerki lub watroby. Uklad nerwowy jest tez wciagniety na liste cierpienia.
Wladze  ciagle nie sa pewne, z kad ta bakteria i jak dlugo to bedzie wszystko trwalo. Dzisiaj jest juz tez pewne, ze ta choroba przechodzi z czlowieka na czlowieka, ale nie u kazdego jest aktywna.

Napewno powinnismy wszyscy utrzymywac jak najwieksza higiene, no i nie dawac nikomu swojej szczoteczki do zebow, do
utrzymania czystosci. Takie zeczy powinnismy  osobiscie zalatwiac. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela./ Zamyslona/

Ps." Bywa iÂż ludzie spotykajÂą siĂŞ tylko na jeden moment w swoich Âżyciach , bo takie jest przeznaczenie.

Dobrze gdy zrozumiejÂą ten moment wÂłaÂściwie i potrafiÂą korzystaĂŚ z  jego wiedzy w przyszÂłoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech"

Nie moge zrozumiec jaki mialas cel Kiaro w przypadku tego spotkania, ze tak felernie sie zakonczylo.
Widze ze ciagle ciezko jest ci przetrawic ta sytuacje. Zapewnie sprawa nie poszla po twojej mysli.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 19:50:34 wysłane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 13, 2011, 20:23:26 »

MuszĂŞ CiĂŞ rozczarowaĂŚ Rafaelo , pomimo wielu niespodzianek , ktĂłre byÂły nieprzyjemne w istocie, sprawa poszÂła caÂłkowicie po mojej myÂśli.
Nawet nie pomyÂślaÂła bym iÂż taki doskonaÂły finaÂł  z niej wyniknie.

O cel pytasz? Ano on zawsze jest odczytem finaÂłu , wiadomo iÂż sytuacja wieloaspektowa , to oczywiste. Zatem kaÂżdy znajdzie w niej coÂś dla siebie na wÂłasna miarĂŞ.

Ja odzyskaÂłam swojÂą moc , wiarĂŞ w niÂą  nie pozwoliÂłam odebraĂŚ sobie toÂżsamoÂści , poznaÂłam prawdziwych przyjació³, uzyskaÂłam pewnoœÌ  dotyczÂącÂą ochrony mojej osoby , oraz wiedzĂŞ iÂż zrealizowaÂło siĂŞ wszystko po co pojechaÂłam do Egiptu.

To naprawdĂŞ wspaniaÂłe!

A dalszy ci¹g zdarzeù ( bo by³) pokaza³ mi dlaczego ten "egzamin" dojrza³oœci musia³ mieÌ takom trudnoœÌ.

Tak siĂŞ dzieje zazwyczaj iÂż najwyÂższe egzaminy sÂą najtrudniejsze , zatem trudnoœÌ  duÂża musiaÂła byĂŚ wprowadzona , ku naszemu dobru. KaÂżdy odczytywaÂł jÂą na swojÂą miarĂŞ , kaÂżdy musiaÂł siĂŞ z niÂą zmierzyĂŚ i kaÂżdy indywidualnie podejmujÂąc ró¿ne decyzje zdawaÂł nie sÂłowami a czynami. KtĂłre mierzone byÂły rezultatem fizycznym i energetycznym , tyle wiem.
Có¿ za sztuka zdawaÌ ³atwe egzaminy?
Nie dajÂą poÂświadczenia osiÂągniĂŞtym wyjÂątkowym wynikom , tak juÂż jest.
A wyniki te otwieraÂły nam , lub nie otwieraÂły kolejne moÂżliwoÂści.

NaprawdĂŞ jestem bardzo zadowolona iÂż sobie doskonale poradziÂłam mimo wszystko.

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 20:25:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 14, 2011, 15:08:18 »

Dzisiaj w godzinach porannych zmarlo  pierwsze dziecko z powodu tej balterii. Dziecko mialo 2 latka.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2011, 20:51:19 wysłane przez Rafaela » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #61 : Czerwiec 19, 2011, 13:55:24 »

We wtorek, niemiecki dziennik Sßddeutsche Zeitung poinformowa³, ¿e Karch [szef laboratorium szpitala uniwersyteckiego w Mßnster, przyp.t³umacz¹cej] odkry³, ¿e bakteria O104: H4 odpowiedzialna za obecny wybuch epidemii jest tzw chimer¹, która zawiera materia³ genetyczny z ró¿nych bakterii E. coli. Zawiera ona tak¿e sekwencje DNA bakterii d¿umy, co czyni j¹ szczególnie chorobotwórcz¹.
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,765777,00.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 19, 2011, 19:38:30 »

NaleÂżaÂłoby siĂŞ teraz zastanowiĂŚ na ile taka zabĂłjcza bakteria moÂże wyewoluowaĂŚ samodzielnie, a na ile jest to twĂłr sztuczny, a wiĂŞc akt terrorystyczny.
JeÂśli wykluczyĂŚ sztuczne pochodzenie EHEC , to trzeba teraz dobrze siĂŞ zastanowiĂŚ co Natura chce nam wszystkim powiedzieĂŚ. MoÂżna to odczytaĂŚ jak powaÂżne ostrzeÂżenie abyÂśmy zmienili  , jako ludzkoœÌ, nasze postĂŞpowanie , sposĂłb i styl Âżycia na bardziej zgodny z naturÂą.

Nawet jeÂśli jest to akt terrorystyczny, to i tak jedynym naszym sprzymierzeĂącem jest Natura.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 20, 2011, 17:12:26 »

BroĂą biologiczna w warzywach eksportowanych do innych krajĂłw.

JeÂżeli na samym starcie szuka siĂŞ winowajcy zamiast ustaliĂŚ ÂźrĂłdÂło infekcji to nie ma co czekaĂŚ i moÂżna powiedzieĂŚ otwarcie "UÂżyto na owych warzywach broni biologicznej". Bakteria rozkÂłada czerwone krwinki - nic dziwnego Âże Rosja naÂłozyÂła embargo!

BroĂą Biologiczna uÂżyta w produktach warzywnych!

To nie przypadek, ¿e tak groŸna bakteria zagoœci³a na Paùstwa stole. Ju¿ kilka miesiêcy temu ostrzegaliœmy o tym jak to ludzkoœÌ bêdziê eliminowana przez broù biologiczn¹ i to zaraz po chmurach radioaktywnych jakie przemija³y nad Polsk¹. Bakteria z któr¹ mamy do czynienia mo¿e znajdowaÌ siê wszêdzie, na owocach, warzywach, œrodkach czystoœci. Nie przypadkiem jest, ¿e znalaz³a siê jak to twierdz¹ Niemcy na ogórkach i¿ jak sami Paùstwo wiecie du¿o ludzi siêga po zdrow¹ ¿ywnoœÌ w postaci ogórków, sa³aty, pomidorów itp. Polski naukowiec: "Bakteria o wyj¹tkowo du¿ej zjadliwoœci". Dr Zbigniew Ha³at, s³ynny polski epidemiolog nie wyklucza w rozmowie z "Dziennikiem Zachodnim", ¿e masowe zatrucia warzywami u naszych zachodnich s¹siadów to efekt u¿ycia broni biologicznej. Przypomnijmy - niemieckie s³u¿by sanitarne oficjalnie przyzna³y, ¿e hipoteza o bakteriach na ogórkach pochodz¹cych z Hiszpanii jako g³ównej przyczynie masowych i zabójczych zatruÌ, nie znalaz³a potwierdzenia.
Doktor HaÂłat ocenia, Âże warzywa mogÂły zostaĂŚ zanieczyszczone zarĂłwno w Hiszpanii, jak i juÂż w Niemczech, w hurtowni, chÂłodni.
Za t¹ drug¹ koncepcj¹ przemawia koncentracja zaka¿eù w pó³nocnej czêœci kraju. Przecie¿ nawet tych dwóch chorych Austriaków przebywa³o w podejrzanym rejonie. W tym konkretnym przypadku nie mo¿na wykluczyÌ, ¿e mamy do czynienia z broni¹ biologiczn¹.
PodkreÂśla, Âże mamy do czynienia z bakteriÂą o wyjÂątkowo duÂżej zjadliwoÂści.
Zespó³ hemolityczno-mocznicowy, który objawia siê rozpadem krwinek czerwonych, niewydolnoœci¹ nerek - wystêpuje zwykle u 4 proc. zaka¿onych pacjentów. W tym przypadku a¿ u 30 proc. To musi zastanawiaÌ.

A teraz ciekawostka:
Dlaczego frazy BroĂą Biologiczna OgĂłrki, lub teÂż na odwrĂłt sÂą blokowane na Youtube?

* Kolejny dowĂłd na to, Âże coÂś jest nie tak i sprawdza pewnie siĂŞ kolejny przewidziany przez nas etap!

http://tvĂą24.pl/bronbiologicznawewarzywach.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2011, 17:13:55 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: