Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 12, 2011, 15:06:27 » |
|
No , nie by³o tych tych œrodków czystoœci , to by³o wynajête mieszkanie , które same sobie adoptowa³yœmy do europejskich warunków ¿ycia. Owszem by³y œrodki dezynfekcyjne ( dosyÌ mocne na wstêp) , póŸniej te¿ je u¿ywa³am do sprz¹tania. Mo¿e coœ to da³o mimo wszystko? Uœmia³am siê serdecznie z tymi dwoma , lub trzema .....  Skoro sytuacja zaistnia³a , widaÌ by³a niezbêdna dla mojej pewnoœci siebie , dla poznania energetycznej mocy mojego pola i gwarancji nietykalnoœci. Ano bywa i¿ spotkaÌ mo¿na w ¿yciu wspania³ych graczy - opowiadaczy ... , jednak maski z twarzy spadaj¹ i tak i tak w sytuacjach fizycznych. Wiesz , ka¿dy walczy o istnienie swojej przestrzeni , nie przebiera w œrodkach ,zachowania s¹ na miarê etyki tej przestrzeni. Wiadomo sedesowe co reprezentuj¹? Jednym bli¿ej tego fetoru innym nie i konflikty gotowe. Ale dajmy ju¿ im ¿yÌ w swoim œrodowisku , tak wiêc ostro¿nie z tymi dezynfekcjami.....  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 15:08:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 12, 2011, 15:26:42 » |
|
Jakby jednak nie patrzeĂŚ, jaÂłowoœÌ w kaÂżdej dziedzinie jest niewskazana. Zatem faktycznie, dezynsekcja do pewnych granic. ZarĂłwno na pÂłaszczyÂźnie fizycznej jak i mentalnej. Bo inaczej i zĂŞby niepotrzebne. A tym bardziej szczoteczki do nich.  No i czytajÂąc miĂŞdzy wierszami, skoro rzecz staÂła siĂŞ w wynajĂŞtym mieszkaniu, wrĂłg musiaÂł byĂŚ swĂłj. ByĂŚ moÂże wskutek egipskiej temperatury zaszÂła mutacja z przyjaciela w jego przeciwieĂąstwo? A moÂże to z miÂłoÂści bezwarunkowej? Czasami prawda kryje siĂŞ w ciemnych zakamarkach naszego jej pojmowania. Prawdopodobne jest jeszcze inne rozwiÂązanie. Szczoteczka wcale nie byÂła skÂąpana, a informacja o rzekomym fakcie miaÂła coÂś zasygnalizowaĂŚ. MoÂże zbyt maÂło uczucia do kogoÂś? MoÂże zbyt maÂło zrozumienia dla czyjejÂś niedoskonaÂłoÂści? Tak sobie dumam… 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 12, 2011, 15:56:54 » |
|
Duma³ nie duma³ by³o przesz³o minê³o i wa¿ne ¿e nie doprowadzi³o do mojej choroby. PóŸniejsze "troskliwe" zapytania o mój stan zdrowia te¿ by³y niesamowicie wymowne. Pewnie tych czynników przemiany by³o nad wyraz du¿o i¿ tak b³yskawicznie siê dokona³a , pewnie tak. Teraz ju¿ to nie jest dla mnie istotne , by³o przesz³o minê³o , bay , bay..... nie pomog¹ zmiany zaistnia³ych sytuacji. Sztuka na raz. Zajmijmy siê ciekawymi i radosnymi tematami., lato wakacje , wyjazdy , nowoœci , radoœÌ.  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 20:41:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 12, 2011, 16:04:52 » |
|
Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 12, 2011, 16:31:16 » |
|
Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego? Powiedzia³a bym akceptuje odmiennoœÌ i daje jej ca³kowite prawo istnienia wedle jej woli. Nie nazywam tego wrogiem a totaln¹ odmiennoœciom , która bardzo usilnie walczy³a. Poniewa¿ nie interesuj¹ mnie walki , omijam t¹ przestrzeù , gdy¿ posiadam ju¿ wiedzê co mnie w niej spotka. Do tej pory opiera³am siê na informacji , która nie by³a prawdziwa , wiedza jest zawsze nieomylna bo doœwiadczona. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 16:31:58 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 12, 2011, 16:49:31 » |
|
Kiaro, czytaj¹c Twoj¹ odpowiedŸ wyczuwam gorycz zawodu. Z doœwiadczenia w³asnego wiem, ¿e czasami nawet skrajna odmiennoœÌ okazuje siê byÌ naszym dope³nieniem. Nie ma przypadków. Akceptacja, to nie to samo co mi³oœÌ. Mo¿na akceptowaÌ i nie kochaÌ albo wrêcz byÌ obojêtnym. Czasami sk¹panie siê w czyjejœ przestrzeni niesie wiêksze zrozumienie siebie. Odkrywa mroki w³asnej podœwiadomoœci. I dopóki nie nast¹pi totalne przebaczenie, osobista energia bêdzie w cêtki. Chocia¿ ponoÌ wzory zwierzêce s¹ wci¹¿ modne. To takie lamparcio- tygrysio-sfinksowe.  Ech, te podró¿e, tyle odkrywaj¹ i ucz¹. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 12, 2011, 18:43:53 » |
|
Szczoteczkê wyk¹pan¹ w egipskim sedesie nale¿a³oby wygotowaÌ we wrz¹tku. Mo¿e znalaz³a siê tam przez czyj¹œ nieuwagê , a niekoniecznie przez celowe dzia³anie. Tak czy inaczej nieprzypadkowo. Bez wzglêdu na czyjeœ intencje wa¿ne w tym przypadku s¹ w³asne reakcje na zaistnia³y fakt. Co nas nie zabije to nas wzmocni, ale cz³owiek zosta³ os¹dzony. A co jeœli sta³o siê to przez nieuwagê ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 12, 2011, 21:19:44 » |
|
Bywa iÂż ludzie spotykajÂą siĂŞ tylko na jeden moment w swoich Âżyciach , bo takie jest przeznaczenie. Dobrze gdy zrozumiejÂą ten moment wÂłaÂściwie i potrafiÂą korzystaĂŚ z jego wiedzy w przyszÂłoÂści. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2011, 19:46:38 » |
|
Bardzo przykre, ale prawdziwe. Do dnia dzisiejszego zmarlo 35 osob, jako ofiary tej bakteri. Duzo osob do konca zycia beda musialy kozystac z dializy , lub przeszczepu nerki lub watroby. Uklad nerwowy jest tez wciagniety na liste cierpienia. Wladze ciagle nie sa pewne, z kad ta bakteria i jak dlugo to bedzie wszystko trwalo. Dzisiaj jest juz tez pewne, ze ta choroba przechodzi z czlowieka na czlowieka, ale nie u kazdego jest aktywna.
Napewno powinnismy wszyscy utrzymywac jak najwieksza higiene, no i nie dawac nikomu swojej szczoteczki do zebow, do utrzymania czystosci. Takie zeczy powinnismy osobiscie zalatwiac. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela./ Zamyslona/
Ps." Bywa iÂż ludzie spotykajÂą siĂŞ tylko na jeden moment w swoich Âżyciach , bo takie jest przeznaczenie.
Dobrze gdy zrozumiejÂą ten moment wÂłaÂściwie i potrafiÂą korzystaĂŚ z jego wiedzy w przyszÂłoÂści.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech"
Nie moge zrozumiec jaki mialas cel Kiaro w przypadku tego spotkania, ze tak felernie sie zakonczylo. Widze ze ciagle ciezko jest ci przetrawic ta sytuacje. Zapewnie sprawa nie poszla po twojej mysli.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 19:50:34 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 13, 2011, 20:23:26 » |
|
Muszê Ciê rozczarowaÌ Rafaelo , pomimo wielu niespodzianek , które by³y nieprzyjemne w istocie, sprawa posz³a ca³kowicie po mojej myœli. Nawet nie pomyœla³a bym i¿ taki doskona³y fina³ z niej wyniknie. O cel pytasz? Ano on zawsze jest odczytem fina³u , wiadomo i¿ sytuacja wieloaspektowa , to oczywiste. Zatem ka¿dy znajdzie w niej coœ dla siebie na w³asna miarê. Ja odzyska³am swoj¹ moc , wiarê w ni¹ nie pozwoli³am odebraÌ sobie to¿samoœci , pozna³am prawdziwych przyjació³, uzyska³am pewnoœÌ dotycz¹c¹ ochrony mojej osoby , oraz wiedzê i¿ zrealizowa³o siê wszystko po co pojecha³am do Egiptu. To naprawdê wspania³e! A dalszy ci¹g zdarzeù ( bo by³) pokaza³ mi dlaczego ten "egzamin" dojrza³oœci musia³ mieÌ takom trudnoœÌ. Tak siê dzieje zazwyczaj i¿ najwy¿sze egzaminy s¹ najtrudniejsze , zatem trudnoœÌ du¿a musia³a byÌ wprowadzona , ku naszemu dobru. Ka¿dy odczytywa³ j¹ na swoj¹ miarê , ka¿dy musia³ siê z ni¹ zmierzyÌ i ka¿dy indywidualnie podejmuj¹c ró¿ne decyzje zdawa³ nie s³owami a czynami. Które mierzone by³y rezultatem fizycznym i energetycznym , tyle wiem. Có¿ za sztuka zdawaÌ ³atwe egzaminy? Nie daj¹ poœwiadczenia osi¹gniêtym wyj¹tkowym wynikom , tak ju¿ jest. A wyniki te otwiera³y nam , lub nie otwiera³y kolejne mo¿liwoœci. Naprawdê jestem bardzo zadowolona i¿ sobie doskonale poradzi³am mimo wszystko. Kiara. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 20:25:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 14, 2011, 15:08:18 » |
|
Dzisiaj w godzinach porannych zmarlo pierwsze dziecko z powodu tej balterii. Dziecko mialo 2 latka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2011, 20:51:19 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 19, 2011, 13:55:24 » |
|
We wtorek, niemiecki dziennik Sßddeutsche Zeitung poinformowa³, ¿e Karch [szef laboratorium szpitala uniwersyteckiego w Mßnster, przyp.t³umacz¹cej] odkry³, ¿e bakteria O104: H4 odpowiedzialna za obecny wybuch epidemii jest tzw chimer¹, która zawiera materia³ genetyczny z ró¿nych bakterii E. coli. Zawiera ona tak¿e sekwencje DNA bakterii d¿umy, co czyni j¹ szczególnie chorobotwórcz¹. http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,765777,00.html
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 19, 2011, 19:38:30 » |
|
Nale¿a³oby siê teraz zastanowiÌ na ile taka zabójcza bakteria mo¿e wyewoluowaÌ samodzielnie, a na ile jest to twór sztuczny, a wiêc akt terrorystyczny. Jeœli wykluczyÌ sztuczne pochodzenie EHEC , to trzeba teraz dobrze siê zastanowiÌ co Natura chce nam wszystkim powiedzieÌ. Mo¿na to odczytaÌ jak powa¿ne ostrze¿enie abyœmy zmienili , jako ludzkoœÌ, nasze postêpowanie , sposób i styl ¿ycia na bardziej zgodny z natur¹.
Nawet jeÂśli jest to akt terrorystyczny, to i tak jedynym naszym sprzymierzeĂącem jest Natura.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 20, 2011, 17:12:26 » |
|
Broù biologiczna w warzywach eksportowanych do innych krajów. Je¿eli na samym starcie szuka siê winowajcy zamiast ustaliÌ Ÿród³o infekcji to nie ma co czekaÌ i mo¿na powiedzieÌ otwarcie "U¿yto na owych warzywach broni biologicznej". Bakteria rozk³ada czerwone krwinki - nic dziwnego ¿e Rosja na³ozy³a embargo! Broù Biologiczna u¿yta w produktach warzywnych!To nie przypadek, ¿e tak groŸna bakteria zagoœci³a na Paùstwa stole. Ju¿ kilka miesiêcy temu ostrzegaliœmy o tym jak to ludzkoœÌ bêdziê eliminowana przez broù biologiczn¹ i to zaraz po chmurach radioaktywnych jakie przemija³y nad Polsk¹. Bakteria z któr¹ mamy do czynienia mo¿e znajdowaÌ siê wszêdzie, na owocach, warzywach, œrodkach czystoœci. Nie przypadkiem jest, ¿e znalaz³a siê jak to twierdz¹ Niemcy na ogórkach i¿ jak sami Paùstwo wiecie du¿o ludzi siêga po zdrow¹ ¿ywnoœÌ w postaci ogórków, sa³aty, pomidorów itp. Polski naukowiec: "Bakteria o wyj¹tkowo du¿ej zjadliwoœci". Dr Zbigniew Ha³at, s³ynny polski epidemiolog nie wyklucza w rozmowie z "Dziennikiem Zachodnim", ¿e masowe zatrucia warzywami u naszych zachodnich s¹siadów to efekt u¿ycia broni biologicznej. Przypomnijmy - niemieckie s³u¿by sanitarne oficjalnie przyzna³y, ¿e hipoteza o bakteriach na ogórkach pochodz¹cych z Hiszpanii jako g³ównej przyczynie masowych i zabójczych zatruÌ, nie znalaz³a potwierdzenia. Doktor Ha³at ocenia, ¿e warzywa mog³y zostaÌ zanieczyszczone zarówno w Hiszpanii, jak i ju¿ w Niemczech, w hurtowni, ch³odni. Za t¹ drug¹ koncepcj¹ przemawia koncentracja zaka¿eù w pó³nocnej czêœci kraju. Przecie¿ nawet tych dwóch chorych Austriaków przebywa³o w podejrzanym rejonie. W tym konkretnym przypadku nie mo¿na wykluczyÌ, ¿e mamy do czynienia z broni¹ biologiczn¹. Podkreœla, ¿e mamy do czynienia z bakteri¹ o wyj¹tkowo du¿ej zjadliwoœci. Zespó³ hemolityczno-mocznicowy, który objawia siê rozpadem krwinek czerwonych, niewydolnoœci¹ nerek - wystêpuje zwykle u 4 proc. zaka¿onych pacjentów. W tym przypadku a¿ u 30 proc. To musi zastanawiaÌ. A teraz ciekawostka:Dlaczego frazy Broù Biologiczna Ogórki, lub te¿ na odwrót s¹ blokowane na Youtube?  * Kolejny dowód na to, ¿e coœ jest nie tak i sprawdza pewnie siê kolejny przewidziany przez nas etap! http://tvù24.pl/bronbiologicznawewarzywach.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2011, 17:13:55 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|