Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:32:41

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bakteria EHEC  (Przeczytany 28988 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 12, 2011, 15:06:27 »

No , nie  by³o tych tych ¶rodków czysto¶ci , to by³o wynajête mieszkanie , które same sobie adoptowa³y¶my do europejskich warunków ¿ycia.

Owszem by³y ¶rodki dezynfekcyjne ( dosyæ mocne na wstêp) , pó¼niej te¿ je u¿ywa³am do sprz±tania.
Mo¿e co¶ to da³o mimo wszystko?
U¶mia³am siê serdecznie z tymi dwoma , lub trzema ..... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Skoro sytuacja zaistnia³a , widaæ by³a niezbêdna dla mojej pewno¶ci siebie , dla poznania energetycznej  mocy mojego pola i gwarancji  nietykalno¶ci.

Ano bywa i¿ spotkaæ mo¿na w ¿yciu wspania³ych graczy - opowiadaczy ... , jednak maski  z twarzy spadaj± i tak i tak w sytuacjach fizycznych.

Wiesz , ka¿dy walczy o istnienie swojej przestrzeni , nie przebiera w ¶rodkach ,zachowania s± na miarê etyki tej przestrzeni.
Wiadomo sedesowe co reprezentuj±?
Jednym bli¿ej tego  fetoru innym nie i konflikty gotowe.

Ale  dajmy ju¿ im ¿yæ w swoim ¶rodowisku , tak wiêc ostro¿nie z tymi dezynfekcjami.....  Mrugniêcie Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 15:08:38 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 12, 2011, 15:26:42 »

Jakby jednak nie patrzeæ, ja³owo¶æ w ka¿dej dziedzinie jest niewskazana. Zatem faktycznie, dezynsekcja do pewnych granic.
Zarówno na p³aszczy¼nie fizycznej jak i mentalnej.
Bo inaczej i zêby niepotrzebne. A tym bardziej szczoteczki do nich.  Mrugniêcie

No i czytaj±c miêdzy wierszami, skoro rzecz sta³a siê w wynajêtym mieszkaniu, wróg musia³ byæ swój.
Byæ mo¿e wskutek egipskiej temperatury zasz³a mutacja z przyjaciela w jego przeciwieñstwo?
A mo¿e to z mi³o¶ci bezwarunkowej?
Czasami prawda kryje siê w ciemnych zakamarkach naszego jej pojmowania.

Prawdopodobne jest jeszcze inne rozwi±zanie. Szczoteczka wcale nie by³a sk±pana, a informacja o rzekomym fakcie mia³a
co¶ zasygnalizowaæ. Mo¿e zbyt ma³o uczucia do kogo¶? Mo¿e zbyt ma³o zrozumienia dla czyjej¶ niedoskona³o¶ci?
Tak sobie dumam…  Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 12, 2011, 15:56:54 »

Duma³ nie duma³ by³o przesz³o minê³o i  wa¿ne ¿e nie doprowadzi³o do mojej choroby.

Pó¼niejsze "troskliwe" zapytania  o mój stan zdrowia te¿   by³y niesamowicie wymowne.
Pewnie tych czynników przemiany by³o nad wyraz du¿o i¿ tak b³yskawicznie siê dokona³a , pewnie tak.

Teraz ju¿ to nie jest dla mnie istotne , by³o przesz³o minê³o , bay , bay..... nie pomog± zmiany zaistnia³ych sytuacji. Sztuka na raz.

Zajmijmy siê ciekawymi i radosnymi tematami., lato wakacje , wyjazdy , nowo¶ci , rado¶æ. U¶miech U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 20:41:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 12, 2011, 16:04:52 »

Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego?  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 12, 2011, 16:31:16 »

Kiaro, ale szanujesz i kochasz "wroga" swego?  U¶miech

Powiedzia³a bym akceptuje odmienno¶æ i daje jej ca³kowite prawo istnienia wedle  jej woli.

Nie nazywam tego wrogiem a totaln± odmienno¶ciom , która bardzo usilnie walczy³a.
Poniewa¿ nie interesuj± mnie walki , omijam t± przestrzeñ , gdy¿ posiadam ju¿ wiedzê co mnie w niej spotka.

Do tej pory opiera³am siê na informacji , która nie by³a prawdziwa , wiedza jest zawsze nieomylna bo do¶wiadczona.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 16:31:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 12, 2011, 16:49:31 »

Kiaro, czytaj±c Twoj± odpowied¼ wyczuwam gorycz zawodu. 
Z do¶wiadczenia w³asnego wiem, ¿e czasami nawet skrajna odmienno¶æ okazuje siê byæ naszym dope³nieniem.
Nie ma przypadków.
Akceptacja, to nie to samo co mi³o¶æ. Mo¿na akceptowaæ i nie kochaæ albo wrêcz byæ obojêtnym.

Czasami sk±panie siê w czyjej¶ przestrzeni niesie wiêksze zrozumienie siebie. Odkrywa mroki w³asnej pod¶wiadomo¶ci.
I dopóki nie nast±pi totalne przebaczenie, osobista energia bêdzie w cêtki.
Chocia¿ ponoæ wzory zwierzêce s± wci±¿ modne. To takie lamparcio- tygrysio-sfinksowe.  Mrugniêcie

Ech, te podró¿e, tyle odkrywaj± i ucz±.  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 12, 2011, 18:43:53 »

Szczoteczkê wyk±pan± w egipskim sedesie nale¿a³oby wygotowaæ we wrz±tku. Mo¿e znalaz³a siê tam przez czyj±¶ nieuwagê , a niekoniecznie przez celowe dzia³anie. Tak czy inaczej nieprzypadkowo. Bez wzglêdu na czyje¶ intencje wa¿ne w tym przypadku s± w³asne reakcje na zaistnia³y fakt. Co nas nie zabije to nas wzmocni, ale cz³owiek zosta³ os±dzony. A co je¶li sta³o siê to przez nieuwagê ?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 12, 2011, 21:19:44 »

Bywa i¿ ludzie spotykaj± siê tylko na jeden moment w swoich ¿yciach , bo takie jest przeznaczenie.

Dobrze gdy zrozumiej± ten moment w³a¶ciwie i potrafi± korzystaæ z  jego wiedzy w przysz³o¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2011, 19:46:38 »

Bardzo przykre, ale prawdziwe. Do dnia dzisiejszego zmarlo 35 osob, jako ofiary tej bakteri. Duzo osob do konca zycia beda
musialy kozystac z dializy , lub przeszczepu nerki lub watroby. Uklad nerwowy jest tez wciagniety na liste cierpienia.
Wladze  ciagle nie sa pewne, z kad ta bakteria i jak dlugo to bedzie wszystko trwalo. Dzisiaj jest juz tez pewne, ze ta choroba przechodzi z czlowieka na czlowieka, ale nie u kazdego jest aktywna.

Napewno powinnismy wszyscy utrzymywac jak najwieksza higiene, no i nie dawac nikomu swojej szczoteczki do zebow, do
utrzymania czystosci. Takie zeczy powinnismy  osobiscie zalatwiac. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela./ Zamyslona/

Ps." Bywa i¿ ludzie spotykaj± siê tylko na jeden moment w swoich ¿yciach , bo takie jest przeznaczenie.

Dobrze gdy zrozumiej± ten moment w³a¶ciwie i potrafi± korzystaæ z  jego wiedzy w przysz³o¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech"

Nie moge zrozumiec jaki mialas cel Kiaro w przypadku tego spotkania, ze tak felernie sie zakonczylo.
Widze ze ciagle ciezko jest ci przetrawic ta sytuacje. Zapewnie sprawa nie poszla po twojej mysli.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 19:50:34 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 13, 2011, 20:23:26 »

Muszê Ciê rozczarowaæ Rafaelo , pomimo wielu niespodzianek , które by³y nieprzyjemne w istocie, sprawa posz³a ca³kowicie po mojej my¶li.
Nawet nie pomy¶la³a bym i¿ taki doskona³y fina³  z niej wyniknie.

O cel pytasz? Ano on zawsze jest odczytem fina³u , wiadomo i¿ sytuacja wieloaspektowa , to oczywiste. Zatem ka¿dy znajdzie w niej co¶ dla siebie na w³asna miarê.

Ja odzyska³am swoj± moc , wiarê w ni±  nie pozwoli³am odebraæ sobie to¿samo¶ci , pozna³am prawdziwych przyjació³, uzyska³am pewno¶æ  dotycz±c± ochrony mojej osoby , oraz wiedzê i¿ zrealizowa³o siê wszystko po co pojecha³am do Egiptu.

To naprawdê wspania³e!

A dalszy ci±g zdarzeñ ( bo by³) pokaza³ mi dlaczego ten "egzamin" dojrza³o¶ci musia³ mieæ takom trudno¶æ.

Tak siê dzieje zazwyczaj i¿ najwy¿sze egzaminy s± najtrudniejsze , zatem trudno¶æ  du¿a musia³a byæ wprowadzona , ku naszemu dobru. Ka¿dy odczytywa³ j± na swoj± miarê , ka¿dy musia³ siê z ni± zmierzyæ i ka¿dy indywidualnie podejmuj±c ró¿ne decyzje zdawa³ nie s³owami a czynami. Które mierzone by³y rezultatem fizycznym i energetycznym , tyle wiem.
Có¿ za sztuka zdawaæ ³atwe egzaminy?
Nie daj± po¶wiadczenia osi±gniêtym wyj±tkowym wynikom , tak ju¿ jest.
A wyniki te otwiera³y nam , lub nie otwiera³y kolejne mo¿liwo¶ci.

Naprawdê jestem bardzo zadowolona i¿ sobie doskonale poradzi³am mimo wszystko.

Kiara. U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 20:25:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 14, 2011, 15:08:18 »

Dzisiaj w godzinach porannych zmarlo  pierwsze dziecko z powodu tej balterii. Dziecko mialo 2 latka.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2011, 20:51:19 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #61 : Czerwiec 19, 2011, 13:55:24 »

We wtorek, niemiecki dziennik Süddeutsche Zeitung poinformowa³, ¿e Karch [szef laboratorium szpitala uniwersyteckiego w Münster, przyp.t³umacz±cej] odkry³, ¿e bakteria O104: H4 odpowiedzialna za obecny wybuch epidemii jest tzw chimer±, która zawiera materia³ genetyczny z ró¿nych bakterii E. coli. Zawiera ona tak¿e sekwencje DNA bakterii d¿umy, co czyni j± szczególnie chorobotwórcz±.
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,765777,00.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 19, 2011, 19:38:30 »

Nale¿a³oby siê teraz zastanowiæ na ile taka zabójcza bakteria mo¿e wyewoluowaæ samodzielnie, a na ile jest to twór sztuczny, a wiêc akt terrorystyczny.
Je¶li wykluczyæ sztuczne pochodzenie EHEC , to trzeba teraz dobrze siê zastanowiæ co Natura chce nam wszystkim powiedzieæ. Mo¿na to odczytaæ jak powa¿ne ostrze¿enie aby¶my zmienili  , jako ludzko¶æ, nasze postêpowanie , sposób i styl ¿ycia na bardziej zgodny z natur±.

Nawet je¶li jest to akt terrorystyczny, to i tak jedynym naszym sprzymierzeñcem jest Natura.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 20, 2011, 17:12:26 »

Broñ biologiczna w warzywach eksportowanych do innych krajów.

Je¿eli na samym starcie szuka siê winowajcy zamiast ustaliæ ¼ród³o infekcji to nie ma co czekaæ i mo¿na powiedzieæ otwarcie "U¿yto na owych warzywach broni biologicznej". Bakteria rozk³ada czerwone krwinki - nic dziwnego ¿e Rosja na³ozy³a embargo!

Broñ Biologiczna u¿yta w produktach warzywnych!

To nie przypadek, ¿e tak gro¼na bakteria zago¶ci³a na Pañstwa stole. Ju¿ kilka miesiêcy temu ostrzegali¶my o tym jak to ludzko¶æ bêdziê eliminowana przez broñ biologiczn± i to zaraz po chmurach radioaktywnych jakie przemija³y nad Polsk±. Bakteria z któr± mamy do czynienia mo¿e znajdowaæ siê wszêdzie, na owocach, warzywach, ¶rodkach czysto¶ci. Nie przypadkiem jest, ¿e znalaz³a siê jak to twierdz± Niemcy na ogórkach i¿ jak sami Pañstwo wiecie du¿o ludzi siêga po zdrow± ¿ywno¶æ w postaci ogórków, sa³aty, pomidorów itp. Polski naukowiec: "Bakteria o wyj±tkowo du¿ej zjadliwo¶ci". Dr Zbigniew Ha³at, s³ynny polski epidemiolog nie wyklucza w rozmowie z "Dziennikiem Zachodnim", ¿e masowe zatrucia warzywami u naszych zachodnich s±siadów to efekt u¿ycia broni biologicznej. Przypomnijmy - niemieckie s³u¿by sanitarne oficjalnie przyzna³y, ¿e hipoteza o bakteriach na ogórkach pochodz±cych z Hiszpanii jako g³ównej przyczynie masowych i zabójczych zatruæ, nie znalaz³a potwierdzenia.
Doktor Ha³at ocenia, ¿e warzywa mog³y zostaæ zanieczyszczone zarówno w Hiszpanii, jak i ju¿ w Niemczech, w hurtowni, ch³odni.
Za t± drug± koncepcj± przemawia koncentracja zaka¿eñ w pó³nocnej czê¶ci kraju. Przecie¿ nawet tych dwóch chorych Austriaków przebywa³o w podejrzanym rejonie. W tym konkretnym przypadku nie mo¿na wykluczyæ, ¿e mamy do czynienia z broni± biologiczn±.
Podkre¶la, ¿e mamy do czynienia z bakteri± o wyj±tkowo du¿ej zjadliwo¶ci.
Zespó³ hemolityczno-mocznicowy, który objawia siê rozpadem krwinek czerwonych, niewydolno¶ci± nerek - wystêpuje zwykle u 4 proc. zaka¿onych pacjentów. W tym przypadku a¿ u 30 proc. To musi zastanawiaæ.

A teraz ciekawostka:
Dlaczego frazy Broñ Biologiczna Ogórki, lub te¿ na odwrót s± blokowane na Youtube?

* Kolejny dowód na to, ¿e co¶ jest nie tak i sprawdza pewnie siê kolejny przewidziany przez nas etap!

http://tvñ24.pl/bronbiologicznawewarzywach.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2011, 17:13:55 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: