Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 07:00:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZIELONE KOKTAJLE  (Przeczytany 55919 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thotal
Gość
« : Czerwiec 06, 2011, 07:03:54 »

Inspiracj¹ do za³o¿enia tego w¹tku jest ma³a ksi¹¿eczka Victorii Boutenko "Rewolucja zielonych koktajli"
Autorka doprowadzi³a ca³¹ swoj¹ rodzinê do zdrowia, uleczy³a z chorób nieuleczalnych, takich jak alergia, cukrzyca, wieùcówka... JeŸdzi z wyk³adami po ca³ym œwiecie i dostaje podziêkowania od lawinowo pojawiaj¹cych siê szczêœliwych, zdrowych ludzi.

Ksi¹¿kê kupi³em w styczniu, pod koniec marca zacz¹³em regularnie stosowaÌ zielone napoje, jako jeden z czynników wiosennego oczyszczania organizmu. Efektem by³o zrzucenie 8 kilogramów, mimo ¿e oty³y specjalnie ju¿ nie by³em, wróci³em do wagi sprzed 20lat Uœmiech

Codzienne, poranne picie zmiksowanych warzyw i owoców poprawi³o mi pracê przewodu pokarmowego, zaoszczêdza czas na sporz¹dzenie œniadania, zmniejsza iloœÌ kosztów na jedzenie Mrugniêcie

G³ównym walorem takiego od¿ywiania jest smak.
Koktajl smakuje wszystkim, przede wszystkim dzieciom i najbardziej zagorzaÂłym miĂŞsoÂżercom.
ZaraziÂłem "blenderkiem"  wielu ludzi, wszyscy chcÂą wiedzieĂŚ, co spowodowaÂło zmianĂŞ w moim wyglÂądzie, wielu stosuje to na co dzieĂą, wielu widzi znakomite efekty na sobie  UÂśmiech
Zmielone warzywa i owoce oraz zawarte w nich mineraÂły, witaminy, sÂą znakomicie wchÂłaniane, produkty dostarczane do kaÂżdej komĂłrki. Organizm jest odÂżywiony, a nie najedzony, w przypadku "zapychaczy", ktĂłre bardzo czĂŞsto sÂą jedynym poÂżywieniem w cywilizowanym Âświecie Szok

Temat zaÂłoÂżyÂłem celowo w dziale ZDROWIE, bo systematyczne stosowanie takiego poÂżywienia uzdrawia na wielu poziomach.

Dzisiejszy skÂład;

- jabÂłko
- banan
- kiwi
- avocado
- miĂŞta

=============================================

- jabÂłko
- banan
- rabarbar
- pokrzywa

============================================

- jabÂłko
- banan
- truskawki
- miĂŞta

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 06:28:48 wysłane przez Thotal » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 08, 2011, 10:24:31 »

Cytat: Thoal
Temat zaÂłoÂżyÂłem celowo w dziale ZDROWIE, bo systematyczne stosowanie takiego poÂżywienia uzdrawia na wielu poziomach.

I bardzo dobrze uczyniÂłeÂś.
JeÂśli moÂżesz i chcesz to zamieszczaj wiĂŞcej przepisĂłw na te koktajle.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 08, 2011, 11:26:54 »

A tu parê przepisów zielonych koktajli z polecanej przez Thotala ksi¹¿ki:
http://www.kdc.pl/pub/mm/multimedia/application/pdf/9788360170298.pdf

BĂŞdĂŞ musiaÂła poszukaĂŚ jej w ksiĂŞgarniach, albo zamĂłwiĂŚ.

Pozdrawiam  UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 08, 2011, 11:47:26 »

Staram siĂŞ codziennie zmieniaĂŚ skÂład, caÂły czas improwizujĂŞ, nie zawsze trafiam w "dziesiÂątkĂŞ" DuÂży uÂśmiech
G³ówn¹ zasad¹ komponowania smaków jest ³¹czenie s³odkiego, kwaœnego, gorzkiego i ostrego. Jak siê z³apie dryg, to potem ju¿ samo leci. Na pocz¹tku przesadza³em z pokrzyw¹ i mniszkiem, napój robi³ siê gorzki, ale nigdy nie wylewa³em, bo i tak zawsze by³o to zjadliwe. Tragicznych b³êdów nie da siê pope³niÌ Mrugniêcie

Uzupe³nieniem do komponowania smaków s¹ dodatki. Wodê dolewam zawsze, w celu rozrzedzenia, dodajê siemiê lniane, sezam, czasami miód. Zawsze dodajê olej lniany b¹dŸ kokosowy, mimo ¿e Victoria, autorka ksi¹¿ki tego nie poleca (mam tak¹ wewnêtrzn¹ potrzebê, bo ja wiem Du¿y uœmiech)

JedynÂą rzeczÂą ktĂłra odpycha nowicjuszy jest kolor...
Do przekroczenia tej bariery potrzebny jest pierwszy Âłyk.
WSZYSCY sÂą zdziwieni i zaskoczeni znakomitym smakiem, dzieci uwielbiajÂą zielone napoje UÂśmiech

Victoria Boutenko opisuje reakcje jej niedoszÂłego wnuka bĂŞdÂącego w brzuszku, sprawiajÂącego  wraÂżenie, jakby zachĂŞcaÂło mamĂŞ do jedzenia "zielonego".

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 12:01:23 wysłane przez Thotal » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 08, 2011, 12:34:36 »

Cytat: Thotal
UzupeÂłnieniem do komponowania smakĂłw sÂą dodatki. WodĂŞ dolewam zawsze, w celu rozrzedzenia, dodajĂŞ siemiĂŞ lniane, sezam, czasami miĂłd. Zawsze dodajĂŞ olej lniany bÂądÂź kokosowy, mimo Âże Victoria, autorka ksi¹¿ki tego nie poleca (mam takÂą wewnĂŞtrznÂą potrzebĂŞ, bo ja wiem DuÂży uÂśmiech  )

No w³aœnie, olej potrzebny, czy nie? Czym owo nie polecanie uzasadnia autorka ksi¹¿ki?
Wiadomo, Âże niektĂłre witaminy rozpuszczajÂą siĂŞ tylko w tÂłuszczach.
Ale, czy natura byÂłaby taka gÂłupia i produkowaÂła witaminy w danym owocu, czy zielsku bez moÂżliwoÂści ich przyswojenia?
Z drugiej strony olej, szczegĂłlnie lniany jest bardzo korzystny i  wykazuje dziaÂłanie anty nowotworowe.

Wydaje siê, ¿e koktajl nie wzbogacony t³uszczem stanowi poranny post dla organizmu. Gra on du¿¹ rolê w oczyszczaniu.
TÂłuszcz zaÂś eliminuje post i jego dobroczynne dziaÂłanie. Za to wzbogaca odÂżywczo.
No i bÂądÂź tu czÂłowieku mÂądry.  DuÂży uÂśmiech
Chyba trzeba zdaĂŚ siĂŞ na intuicjĂŞ i uwaÂżnie sÂłuchaĂŚ, co nam gada nasze kochane ciaÂło.
Thotal juÂż usÂłyszaÂł, On wie!  Chichot

Pozdrawiam  UÂśmiech

Ps. I jeszcze jedno. Miksowanie (szybkie obroty) utlenia i niszczy cenne enzymy.
Najlepsza byÂłaby wolnoobrotowa wyciskarka, ale wĂłwczas otrzymujemy sam sok, bez musu.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2011, 13:53:55 »

Aloha !!

Takie soczki jako podstawa odÂżywiania i uzdrawiania z kaÂżdej choroby (z raka teÂż) serwowane sÂą w diecie dra Gersona.

Szczegó³y tutaj:

http://www.terapiagersona.com.pl/elementy.html

PS. Dodam, Âże najwiĂŞkszym oponentem diety dra Gersona byÂły koncerny farmaceutyczne. Czyli coÂś w tym jest.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Thotal
Gość
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 08, 2011, 13:54:26 »

"trociny" w zielonym koktajlu dziaÂłajÂą jak szczotka (wycior DuÂży uÂśmiech) przelatujÂąca przez jelita.
Nie trzeba ju¿ wówczas jeœÌ drogich suplementów napakowanych celuloz¹, wystarczy akuratna porcja zmielonej zieleniny.

JeÂśli chodzi o olej, to nie zmieniĂŞ zdania (chyba, Âżeby MrugniĂŞcie).
Uwa¿am, ¿e olej jest noœnikiem witamin i minera³ów, a poza tym bosko smakuje.

Victoria podaje przepisy na bazie owocĂłw tropikalnych, ktĂłrych u nas nie ma.
Mango, genialne w smaku, moÂżna kupiĂŚ w miejscu z ktĂłrego pochodzi, kupione u nas w hipermarkecie nie nadaje siĂŞ do jedzenia, bo ktoÂś kto zasmakowaÂł siĂŞ w tym owocu nie zje nie dojrzaÂłego badziewia. Inne tropikalne owoce podawane w zestawach teÂż sÂą nie do zdobycia w Polsce. UwaÂżam, Âże naleÂży bazowaĂŚ na naszych rodzimych pÂłodach, a jest z czego wybieraĂŚ.

P.s.
Barney,
prawdopodobnie Victoria, na pocz¹tku uzdrawiania swojej rodziny opar³a siê o terapiê Gersona, a jej konsekwencj¹ by³o miksowanie ró¿nych produktów.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 13:57:40 wysłane przez Thotal » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 08, 2011, 14:39:03 »

Thotal, zgadzam siĂŞ z TobÂą, „trociny” sÂą niezbĂŞdne dla jelit. I masz racjĂŞ co do korzystania z naszych produktĂłw,
zamiast niedojrzaÂłych owocĂłw tropikalnych.
Jeœli chodzi o olej, to myœlê, ¿e gdy ktoœ przy okazji picia koktajli chce szybko schudn¹Ì, to nie powinien go dodawaÌ.
Po utracie kilogramĂłw, jak najbardziej. ZresztÂą nienasycone kwasy tÂłuszczowe sÂą potrzebne.

Od jakiegoœ czasu, chodz¹c po ³¹kach i patrz¹c na nasze piêkne mlecze, zastanawia³am siê jakby tu je wykorzystaÌ.
No i proszĂŞ, rozwiÂązanie juÂż jest.  Chichot
Mam jeszcze niecne zamiary co do babki lancetowatej, ale nie wiem, czy da siĂŞ na surowo.  DuÂży uÂśmiech
Ale na pewno mo¿na skorzystaÌ teraz z kwitn¹cej akacji oraz dzikiej ró¿y.
Ma ktoÂś jeszcze jakieÂś pomysÂły?   MrugniĂŞcie

Thotal
Gość
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 08, 2011, 21:34:10 »

Kwiat akacji wrzucam do racuszkĂłw, majÂą delikatny, ale bardzo miÂły smak.
Do blenderka jeszcze nie wkÂładaÂłem, ale sprĂłbujĂŞ, dopĂłki akacja jeszcze kwitnie.
ZmieliÂłem natomiast kwiat czarnego bzu i listki wrotycza, delikatnie, tylko na prĂłbĂŞ.

P.s.
Olej w po³¹czeniu z wêglowodanami faktycznie tuczy, natomiast w warzywach i owocach pe³ni funkcjê myd³a dla oczyszczenia poszczególnych komórek cia³a, to olej sprawia, ¿e wyrzucane s¹ wszystkie œmieci, to znaczy wszelkiego rodzaju podgardla Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 21:41:02 wysłane przez Thotal » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 11, 2011, 09:52:17 »

Truskawka RZÂĄDZI DuÂży uÂśmiech

Przez ostatnie dni truskawka dominuje w blenderkowych napojach;

- truskawki
- banany
- pokrzywa
- olej lniany

W mieszance tej banan Âłagodzi ostry i kwaÂśny smak truskawki, a truskawka caÂłkowicie eliminuje gorycz pokrzywy.
Koktajl wszystkim smakuje.

ptak
Gość
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 11, 2011, 12:25:41 »

Na proÂśbĂŞ Thotala z innego wÂątku,
Ptaku, podaj skÂład swojego "zielonego szaleĂąstwa"
podajĂŞ.  Chichot

Moje dzisiejsze koktajlowe szaleĂąstwo: 

- jabÂłko
-banan
-truskawki
-pokrzywa
-babka lancetowata
-zielona pietruszka
-p³atki dzikiej ró¿y (du¿a garœÌ)
-ÂłyÂżka oliwy (w zastĂŞpstwie oleju lnianego)

- zapomniaÂłam dodaĂŚ selera naciowego (zrobiĂŞ to jutro)

Pozdrawiam  UÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 11, 2011, 12:36:56 »

Proponuje sprobowac nie jako zielony koktajl,ale jako wspaniale "mleczko do ciala",olej lniany.Skora jest boska,sprezysta,a przede wszystkim zdrowiutka.
Sama tak robie codziennie dla mojej skory.Goraco polecam.
ptak
Gość
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 11, 2011, 12:42:40 »

O tak Greto, olej na skĂłrĂŞ, wspaniaÂła sprawa. Dobrze teÂż jest zastosowaĂŚ zielony koktajl na twarz,
jako maseczkĂŞ. A potem ewentualnie zlizaĂŚ …  DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 11, 2011, 12:46:00 »

Do zielonych koktajli dodajĂŞ takÂże olej kokosowy, warto siĂŞ z nim zapoznaĂŚ; 
http://www.olejkokosowy.pl/

Ju¿ kiedyœ wspomina³em, ¿e kosmetyki najlepsze s¹ te, które mo¿na zjeœÌ, a olej kokosowy, lniany, z oliwek, nie powinny byÌ zdejmowane ze sto³u.

ptak
Gość
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 11, 2011, 12:56:34 »

Do zielonych koktajli dodajĂŞ takÂże olej kokosowy, warto siĂŞ z nim zapoznaĂŚ; 
http://www.olejkokosowy.pl/

Thotal, przekonaÂłeÂś mnie do oleju kokosowego, tylko ta cena…  ZÂły
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 11, 2011, 13:14:48 »

Olej, olej i jeszcze raz olej.

Ja standardowo mam ok.6 rodzajĂłw w domu, do wszystkiego. Lniany (budwigowy), oliwĂŞ z oliwek (1-sze tÂłoczenie na zimno) - 3-4 rodzaje, z pestek winogron, kukurydziany, z orzechĂłw ziemnych, ryÂżowy, sojowy.
Ostrzegam przed rzepakowym - jest jak Dosia - jakoÂś (ĂŚ) za rozsÂądnÂą cenĂŞ.

Dobry (zdrowy) olej musi kosztowaĂŚ. I najlepiej kupowaĂŚ od producenta, ktĂłry pochodzi z kraju, gdzie roÂśnie dana roÂślina (np. WÂłochy). WĂłwczas owoce sÂą przetwarzane od razu i na miejscu.

Np. akcja z dzisiaj - naleÂśniki smaÂżone na oleju z pestek winogron. Zero zadymy i przypaleĂą. Ciasto nie nasiÂąka olejem i nie przejmuje zapachu i smaku oleju (b.wysoka temperatura palenia dal tego oleju).

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Thotal
Gość
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 11, 2011, 14:08:49 »

Barney,
olej rzepakowy zamieĂą na rydzowy.
Oleju z czerwono-czarnych ÂżuczkĂłw nie polecam DuÂży uÂśmiech

========================================================================

Dzisiaj truskawka wzbogacona;

- truskawka
- banan
- miĂŞta
- pokrzywa
- olej lniany

MiĂŞta jeszcze bardziej udoskonaliÂła smak tego zestawu.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 20:55:00 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 13, 2011, 17:03:36 »

Dzisiejszy zestaw podobny, ale z nutÂą orzechowego posmaku wywoÂłanego siemieniem...

- truskawki
- arbuz
- pokrzywa
- siemie lniane

Thotal
Gość
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 14, 2011, 06:07:18 »

Poranny blenderek zostaÂł napeÂłniony;

- ananas
- truskawka
- banan
- pokrzywa
- olej lniany

ptak
Gość
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 14, 2011, 11:18:48 »

ZaÂś u mnie dziÂś w blenderku zagoÂściÂły:

-banan
-truskawki
-pokrzywa
-zielona pietruszka
-koperek
-kapusta
-seler naciowy
-siemiĂŞ lniane
-ziarno sezamu
-oliwa z oliwek

Thotal, a prĂłbowaÂłeÂś z ogĂłrkiem maÂłosolnym?  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2011, 11:19:34 wysłane przez ptak » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 14, 2011, 11:39:17 »

Ja staram sie nie mieszac.Owoce,to owoce,a jak warzywa to warzywa.
Jeden dzien soki a drugi musy.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 14, 2011, 16:17:48 »

Wiele surowych warzyw nie nadaje siĂŞ, ze wzglĂŞdu na smak do zjedzenia, nawet po zmieleniu. Owoce pozwalajÂą zÂłamaĂŚ smak warzyw zostawiajÂąc tylko delikatnÂą nutĂŞ. Czerwony burak z truskawkÂą Âświetnie do siebie pasujÂą, kapusta, kalafior teÂż znakomicie ukrywajÂą siĂŞ pod intensywniejszymi aromatami owocĂłw.

Greto, po³¹cz:)

Pozdrawiam - Thotal:)
greta
Gość
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 14, 2011, 16:52:11 »

Sprobuje,na pewno.
Linda
Gość
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 14, 2011, 17:51:40 »

UÂśmiech

Zeby nas tylko nie zaczeli leczyc na Othorexia nervosa  Chichot Chichot  Chichot

ArtykuÂł znaleziony w necie.....http://nowaatlantyda.com/2010/06/30/orthorexia-nervosa/

Nigdy nie miaÂłem zaufania do oficjalnej medycyny, widzÂąc w niej sprzecznoœÌ interesĂłw niemoÂżliwych ze sobÂą do pogodzenia. Lekarz jest nie tylko kimÂś, kto leczy ludzi z róŸnych chorĂłb, ale takÂże biznesmanem, ktĂłry pobiera z tego tytuÂłu wynagrodzenie – w wielu przypadkach znacznie wyÂższe od Âśredniej zarobkĂłw. SprzecznoœÌ polega na tym, Âże lekarz jeÂśli wyleczy kompletnie swoich pacjentĂłw, straci ÂźrĂłdÂło swoich intratnych dochodĂłw i popadnie w nĂŞdzĂŞ. Tak wiĂŞc choĂŚby z tego powodu jest on zainteresowany w utrzymywaniu choroby u swego pacjenta tak dÂługo jak siĂŞ tylko da.

To dlatego mamy dziÂś do czynienia z gigantycznÂą maszynÂą, ktĂłra Âżeruje – mĂłwiÂąc wprost – na ludzkim nieszczĂŞÂściu. Lekarze sÂą na samym czubku tej gĂłry lodowej budujÂąc fortuny instytucji medycznych, firm ubezpieczeniowych a przede wszystkim koncernĂłw farmaceutycznych. Nigdy dotÂąd ludzkoœÌ nie chorowaÂła na tyle schorzeĂą wymagajÂących natychmiastowej lekarskiej interwencji co dziÂś. A lekarze dwoja siĂŞ i trojÂą aby znajdowaĂŚ kolejne dolegliwoÂści. W tej dziedzinie niewÂątpliwie mistrzami Âświata sÂą psychiatrzy. W angielskim „Guardianie” znalazÂłem opis zaburzenia psychicznego zwanego po Âłacinie Orthorexia Nervosa i wg. psychiatrĂłw jest to obsesja na punkcie zdrowego jedzenia, ktĂłrÂą naleÂży poddaĂŚ leczeniu (!!!)
o wcale nie jest Âżart. JeÂśli wolisz marchewkĂŞ organicznÂą od tej z pestycydami, jesz jajecznicĂŞ z jajek od kur karmionych ziarnem, unikasz konserwantow, sÂłodzikĂłw, barwnikĂłw i polepszaczy – byĂŚ moÂże jesteÂś osobÂą psychicznie niestabilnÂą i potrzebujesz natychmiastowej lekarskiej interwencji! Nawet nie wiesz, Âże jesteÂś chory. Z drugiej strony jeÂśli Âżyjesz na peÂłnych antybiotykĂłw i hormonĂłw hamburgerach i zapiekankach z chlorowanej, bromowanej, promieniowanej mÂąki i popijasz to wszystko Coca ColÂą z aspartamem – wszystko jest w najlepszym porzÂądku. Czym jest w takim razie „normalne” jedzenie, ktĂłre nie wzbudzaÂłoby troski psychiatrow? Nieoczekiwanie ludzi, ktĂłry chcÂą siĂŞ odÂżywiaĂŚ zdrowo zostali ustawieni po przeciwnej stronie barykady bo sÂą oni wg. lekarzy nie tylko niedoÂżywieni, ale przede wszystkim niezrĂłwnowaÂżeni psychicznie. OglÂądaÂł ktoÂś film „Zielony Soylent”? Film jest ciÂągle aktualny, mimo upÂływu czasu.

MoÂżna siĂŞ zastanawiac dlaczego zaatakowano akurat ludzi, ktĂłrzy dbajÂą o to co zjadajÂą? Teoretycznie nie jest to przecieÂż Âżadne zagroÂżenie dla systemu…. A moÂże jednak jest?? MoÂże mozg takiego kogoÂś przez swojÂą wÂłasnÂą naturĂŞ jest bardziej wybiĂłrczy a przez to krytyczny?? Nie jest teÂż zamglony oparami chemikaliĂłw i myÂśli ostrzej? Nie ma MSG, ktĂłre osÂłabiaÂłoby zdroworozsÂądkowy instynkt, nie ma aspartamu ktĂłry uzaleÂźnia, nie ma teÂż tysiĂŞcy innych chorĂłb jakie dostaje siĂŞ od jedzenia Âśmieci z fast foodĂłw, a ktĂłre sÂą podstawÂą istnienia caÂłej wspó³czesnej, poÂżal siĂŞ boÂże medycyny.

ÂŻyjemy w spoÂłeczeĂąstwie konsumpcyjnym. Musimy ubieraĂŚ siĂŞ modnie, mieĂŚ iPody, wyjeÂżdÂżaĂŚ na wakacje na Wyspy Kanaryjskie. Musimy konsumowaĂŚ bo to jest nasz obywatelski obowiÂązek. Jednak wybieranie zdrowszego jedzenia moÂże nieoczekiwanie okazaĂŚ siĂŞ pierwszym kamyczkiem, ktory poruszy lawinĂŞ mogÂącÂą zniszczyĂŚ ten model. Dlatego psychiatrzy tak ofiarnie ratujÂą ten Âświat
ps.

Szukaj¹c materia³ów do tego wpisu znalaz³em interesuj¹c¹ stronê internetow¹, poœwiêcon¹ kongresowi psychiatrycznemu, który odbywa siê w³aœnie w Lipsku. Tematem kongresu jest zdrowie psychiczne noworodków (!!!!!!!!!!!!)
Czy ci ludzi, ci wielcy lekarze naprawdĂŞ postradali zmysÂły i chcÂą leczyĂŚ choroby i zaburzenia psychiczne u noworodkĂłw?? Na jakiej podstawie je okreÂślÂą?? Na podstawie rozmowy z tym noworodkiem?? Jestem pewien, Âże bez wahania zaaplikujÂą takim podejrzanym noworodkom jakiÂś paxil albo ritalin. Dlaczego nie?? JeÂśli noworodek pÂłacze po nocach, to z pewnoÂściÂą cierpi na depresjĂŞ, jeÂśli rzuci grzechotkÂą to ma ADHD…. itditp… Zdziwilem siĂŞ, Âże na liÂście goÂści nie ma dr. Mengele.

W ciekawych czasach przyszÂło nam ÂżyĂŚ….
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2011, 18:07:30 wysłane przez Linda » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 16, 2011, 06:21:16 »

Dzisiejszy zestaw;

- brzoskwinie
- jabÂłko
- banan
- pokrzywa
- kwiat czarnego bzu

Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry