Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:34:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ceremonia w Egipcie 11 listopada  (Przeczytany 119798 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Listopad 17, 2011, 22:12:21 »

co do pieniêdzy fundacji itp .
ja nie wp³aci³em ani z³otówki, Ty prawdopodobnie te¿ nie  - wiêc w temacie pieniêdzy proponuje nie komentowaæ
ich pieni±dze ich zabawa, urlop wczasy czy co tam jeszcze
Dla jasno¶ci - nie da³em nawet z³otówki, wiêc nie mogê powiedzieæ, ¿e mnie oszukali czy naci±gnêli - i nie mówiê tego, nie ¿±dam zwrotu pieniêdzy których nie wyda³em. Nie zabiera³bym w tym temacie g³osu gdyby Wójcikiewicz & ¦wita je¼dzi³ za w³asne, uczciwie zarobione pieni±dze. Móg³bym wtedy co najwy¿ej powiedzieæ - zastanów siê czy warto, czy kto¶ Ciê nie wodzi za nos.
Gdybym by³ z³o¶liwy i chcia³ im zatruæ ¿ycie to wp³aci³bym np. 100 PLN przekazem na ich fundacjê z zaznaczeniem "na op³acenie ceremonii w WP" i po nieudanej akcji za¿±da³ zwrotu (bo u¿yli niezgodnie z przeznaczeniem) a ca³± sprawê rozdmucha³... Zbudowa³bym równie¿ tym samym "dupochron" i nikt nie móg³by mi zarzuciæ, ¿e siê wtr±cam, ¿e co mi do tego, móg³bym wypisywaæ elaboraty jak to mnie or¿nêli... "Sposób" na miarê ich zagrywek w stylu "piêknym za nadobne" lecz nazywaj±c rzeczy po imieniu by³aby to po prostu manipulacja i perfidia, a to ju¿ nie moja bajka, brzydzê siê tym. Robi±c to zni¿y³bym siê do ich poziomu bo cel nie u¶wiêca ¶rodków. 

Dzielê siê swoimi przemy¶leniami i przedstawiam ogólny wizerunek jaki z tego siê wy³ania - chodzi o sposób dzia³ania pch i konsekwencje jakie z tego wynikaj±. A ludzi... po prostu mi szkoda i tym samym ciê¿ko siedzieæ cicho gdy widzê jak s± manipulowani i oszukiwani.

Datki s± dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje co¶ sypn±æ, czy nie sypn±æ.

Ja sypn±³em z³otówk± i nie ¿a³ujê.

Nie czujê siê zmanipulowany.

Prêdzej manipulacji doszukiwa³bym siê w codziennym zbieraniu co ³aska na tacê. Tych pieniêdzy nie rozlicza siê w ¿aden sposób.
S± to czêsto wysup³ane ostatnie grosiki biednych babinek, którym sumienie nie pozwala zapomnieæ o wspomaganiu Ko¶cio³a.

Przecie¿ to w przysz³o¶ci bêdzie mia³o wp³yw niew±tpliwy w s±dzie ostatecznym. Korzy¶æ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiæ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byæ docenione w oczach najwy¿szego.
A jak to wygl±da czêsto w praktyce?

Nowe BMW, Mercedes, b±d¼ inne cacko pojawia siê w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieni±dze.

Sorki, ka¿dy ma prawo przecie¿ uczciwie wygraæ w karty.  U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Listopad 17, 2011, 22:17:32 »

Ja tego nie rozumiem Artku, co cie tak bulwersuje? Nie twoje pieniadze, nie twoje zainteresowanie. Nie rozumiem dlaczego ciagle obrazasz tych ludzi.
Rafaelo, w którym miejscu ich obra¿am, proszê wska¿ albo gdzie napisa³em nieprawdê? Zale¿y mi na tym bo naprawdê nie wiem w którym miejscu i autentycznie nie widzê - a przeczyta³em swój post po Twojej uwadze kilka razy. Wiêc jeszcze raz apelujê - wska¿ w którym miejscu i mo¿e jaki¶ komentarz - wtedy byæ mo¿e uda mi siê zobaczyæ/zrozumieæ, doj¶æ do jaki¶ wniosków.

Kiedy idziesz w niedziele do kosciola i dajesz na tace interesujesz sie co ksiadz robi z tymi pieniedzmi, prosisz o rozliczenia, rachunki.
Oczywi¶cie ¿e tak - a jak mam jakie¶ uwagi nie bojê siê powiedzieæ prosto w oczy. Kiedy uwa¿a³em, ¿e za ¶lub zazyczy³ sobie za duzo - zaproponowa³em znacznie mniej, nie chcia³ zaakceptowaæ - wyszed³em. Potem zaakceptowa³ proboszcz, bardzo uprzejmie przy tym, bez mrugniêcia okiem. Ponadto w mojej parafii jest zwyczaj, ¿e gdy zbiera na jki¶ cel przedstawia rozliczenie, ponadto pod koniec roku przedstawia rozliczenie za ca³y rok.

Trzeba byc slepym i gluchym aby nie widziec jak miliony wiernych sa zastraszani  karami bozymi , jaka polityke prowadzi kosciol itp.
Rafaelo, proszê o jedn± informacjê - czy dla Ciebie ro¿ni siê straszenie od ostrzegania? Wtedy bêdzie mi ³atwiej rozmawiaæ.

Gdzie jestes ?, dlaczego i na tej drodze nie jestes aktywny?,
Ale¿ jestem aktywny - pisa³em o tym wielokrotnie, zabieram g³os, dlaczego uwa¿asz, ¿e jest inaczej? NA jakiej podstawie zarzucasz mi brak obiektywizmu?

Od paru miesiecy poswiecilam sie, aby sytuacje KK w Polsce uwidocznic na forum. Walcze na tych tematach sama. Mysle, ze wiecej nie ma sensu dyskutowac.
Rafaelo ju¿ kiedy¶ Ci wyja¶nia³em i prosi³em o co¶. W tych w±tkach po prostu wklejasz ca³e artyku³y - a Twoich pogl±dów i komentarzy jak na lekarstwo. Jak w takiej formie prowadziæ dyskusjê? to po prostu odstrasza, bo nawet jakie¶ wypowiedzi nikn± w nat³oku tego "przedruku".

Datki s± dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje co¶ sypn±æ, czy nie sypn±æ.
Ja sypn±³em z³otówk± i nie ¿a³ujê.
Wed³ug mnie je¿eli co¶ jest dobrowolne ale jednak stoi za tym manipulacja to nie jest uczciwe. Czyli podejmujemy jakie¶ dzia³ania maj±c nieobiektywny wgl±d w sytuacjê.

Nie czujê siê zmanipulowany.
W to akurat wierzê.

Prêdzej manipulacji doszukiwa³bym siê w codziennym zbieraniu co ³aska na tacê. Tych pieniêdzy nie rozlicza siê w ¿aden sposób. S± to czêsto wysup³ane ostatnie grosiki biednych babinek, którym sumienie nie pozwala zapomnieæ o wspomaganiu Ko¶cio³a.
Widzisz, stosuj±c Twoj± argumentacjê i formê "dyskusji" powiedzia³bym - a kiedy Ty ostatnio co¶ da³e¶ na tacê, je¿eli nie da³e¶ to dlaczego zabierasz g³os? Nie powiem tak, bo to by³aby tchórzliwa uczieczka, chowanie g³owy w piasek i unik. Wiem niestety - i ubolewam nad tym - ¿e bywaj± sytuacje gdy pieni±dze z tacy nie id± na cele na które powinny byæ po¿ytkowane. Równiez zachowanie wielu ksiê¿y pozostawia wiele do ¿yczenia i boli to szczególnie w kontek¶cie tego, ¿e to oni powinni dawaæ przyk³ad. Jednak jest zasadnicza ró¿nica pomiêdzy nami - ja nie zaprzeczam pewnym patologiom w KRK, ba - g³o¶no mówiê o nich, nie stosujê "argumentacji" w stylu "inni s± tez nieuczciwi", natomiast Ty to czynisz.

Przecie¿ to w przysz³o¶ci bêdzie mia³o wp³yw niew±tpliwy w s±dzie ostatecznym. Korzy¶æ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiæ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byæ docenione w oczach najwy¿szego.
tak, ka¿dy otrzyma to na co zas³u¿y³. Je¿eli ewentualne danie na tacê postrzega³bym jak to powy¿ej opisa³e¶ (kierowa³y mn± takie pobudki) powinienem przestaæ okre¶lac sie mianem katolika - bo nie ³apa³bym o co tak naprawdê chodzi.

Nowe BMW, Mercedes, b±d¼ inne cacko pojawia siê w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieni±dze.
W mojej ani te¿ w okolicznych parafiach nie ma ¿adnego marcedesa ani te¿ BMW... Co rozumiesz natomaist pod pojêciem "uczciwe zarobione" bo zdaje siê ¿e co¶ sugerujesz, ale nie chcia³bym odnie¶æ mylnego wra¿enia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 22:35:43 wys³ane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #177 : Listopad 17, 2011, 22:45:05 »

A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo.
Co to za Wotter Laguno ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Listopad 17, 2011, 23:08:46 »

Na terenie warszawskiej Starówki, obok której siê wychowa³em, znajduje siê,je¶li mnie pamiêæ nie myli szesna¶cie ko¶cio³ów rzymsko-katolickich, na terenach których stacjonuj±, chwal±c Pana, najlepszych marek limuzyny z czarnymi szybami, wywoskowane i zwykle najnowsze ich wersje.Domy¶lam siê tylko, ¿e s± nabytkiem w wyniku sk³adek tacowych od wiernych i tak zwanego "wdowiego grosza", a nie z corocznej dotacji z bud¿etu pañstwa.
Ja pozwalam sobie na wtrêt dotycz±cy KRK tylko na tych samych zasadach, na jakich Ty zajmujesz hipotetyczne stanowisko w sprawie uczciwo¶ci, b±d¼ jej braku w lichej i niedotowanej strukturze PCh.
Jak widaæ s± i tacy, wielcy i uduchowieni, którzy czerpi± korzy¶ci zanim zas³u¿yli, ukazuj±c wci±¿ g³êbokie kieszenie, b±d¼ nagminnie oczekuj±ce tace.
Kwestiê Twojego wra¿enia pozostawiam Tobie.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Listopad 17, 2011, 23:34:51 »

Zbierali pieni±dze na "ceremoniê" w WP - odby³a siê? Nie - to fakt.
Z³oto i wykonane z nich z³ote prêty mia³y byæ u¿yte w WP - by³y u¿yte? Nie - to fakt.
Maj± pozwolenie? - nie wiem i tak napisa³em (pamiêtam natomiast jak mówili wszem i wobec ¿e maj± pozwolenie na WYKOPALISKA a okaza³o siê, ¿e mieli jedynie na sprz±tanie - to fakt). Przedstawi³ go Wójcikiewicz poproszony o to? Nie - to fakt. Odes³a³ do jakiej¶ firmy.
By³y szumne zapowiedzi w kwestii ceremonii? By³y. Sprawdzi³y siê? Nie - to tak¿e fakt.
Firma która im uwierzy³a i na podstawie tego pomaga³a, organizowa³a ma k³opoty? Ma - to fakt.
Je¿eli który¶ raz z kolei nie dotrzymuje siê obietnic i zapewnieñ to bardzo ciê¿ko okre¶laæ siê mianem uczciwego...

Nie rozumiem jak patologie w KRK mia³yby wybieliæ pch? Bo tak± politykê obronn± stosujesz. Nie zabraniam Ci krytykowaæ KRK, ale Ty ta krytykê stosujesz jako argument obronny pch. To ¶mieszne. Ze swojej strony przecie¿ krytyki pch nie uzywam jak argumentu obronnego dla KRK.
O KRK mo¿emy porozmawiaæ w temacie o KRK, ale odpowiem Ci na Twoje zarzuty.
Tak, pewni dostojnicy KRK je¿d¿± limuzynami, tak jak równie¿ pewni ksiê¿a leciwymi autami - przyk³ad z s±siedniej parafii - fiat uno (kupiony przez parafian gdy rozlecia³ mu siê maluch, kupiony w ramach podziêkowania za pomoc - bo nigdy nikomu jej nie odmówi³ - w razie potrzeby wozi³ chorych parafian do szpitala). Wed³ug mnie winni byæ skromniejsi i jak ju¿ pisa³em - winni wp³ywy z datków lepiej po¿ytkowaæ, z wiêksz± korzy¶ci± dla potrzebuj±cych. Sk±d czerpi± pieni±dze - wiadomo z tacy. Czy s± ksiê¿a którzy daj± z³y przyk³ad - niestety s±, o tym te¿ pisa³em. Ale uspokojê Ciê Kocie - ludzie daj± na tacê coraz mniej, a ko¶cio³y pustoszej± - to te¿ pisa³em. KRK w wyniku tego zaczyna siê powoli oczyszczaæ - i jak widzê bêdzie coraz wiêcej ksiê¿y w unach niz w BMW - i dobrze .
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Listopad 17, 2011, 23:43:21 »

A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo.
Co to za Wotter Laguno ?

Przekazy od Wottera bylo kilka tematow tutaj na forum niestety dosc kontrowersyjne  Mrugniêcie

Kolejne dzia³ania Samuela dla osi±gniêcia zamierzonego celu Co¶?

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.0

oraz

Syzyfowa Praca SAMUELA (nieudany najazd na PLANETÊ ZIEMIA)Co¶?

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=327.0

Chanell to bardzo stare watki
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 23:44:27 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Listopad 17, 2011, 23:43:43 »

Och east to ¿aden sekret od co najmie kilkudziesiêciu lat o przeznaczeniu Warszawy , a mo¿e i wiêcej skoro tu stolicê przeniesiono.
Ale kto by tam w to wierzy³ naprawdê?

Nie wiedzia³am i¿  to wszystko co wiem pochodzi z ksi±¿ki? Ale czemu nie... co to za ró¿nica przecie¿ ksi±¿ki s± dostêpne , ka¿dy mo¿e je przeczytaæ . A nawet mnóstwo  cytatów  z nich jest na naszym forum jaki problem by³o pój¶æ drog± przekazu?

Mo¿e lepiej na¶ladowaæ m±dr± ksi±¿kê ni¿ jakie¶ drapie¿ne w³asne my¶li i nieodpowiedzialne byty.
Tylko ¿e o Pa³acu Kultury w tych przekazach ani s³owa , no i jeszcze co¶ ( moim zdaniem istotnego bior±c pod uwagê ¿e wiedza z ksi±¿ek ) jako pierwsza  powinna tam stan±æ P. Nowalska , co? Przecie¿ to Ona odbiera³a i spisywa³a te przekazy. A Jej ni nikogo zwi±zanego z tzw. "Lud¼mi Nowej Ery"..... niestety tam nie by³o.
No to co jako¶ kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem?

Ale ca³kiem dobrze z pok³adami z³o¶liwo¶ci w niektórych osobach. Mo¿e w³a¶nie o to chodzi , maj± byæ sprowokowane do roz³adowania siê.

Ceremonia w Piramidzie i tak i tak by³a by bez znaczenia oczekiwanego , w³a¶nie dlatego i¿ nie mia³a  tego "klucza dostêpu".
Mo¿e w³a¶nie egipska blokada by³a takim  bezpieczn± ochron± dla k³amstw Samuela, nie dosz³o do realizacji bo zawini³ czynnik ludzki nie Samuel.... A ¿e ludzie stracili kasê i spokój? Czy to jest wa¿ne? Przecie¿ od pocz±tku kaza³ im znale¼æ "klucz" a oni nie znale¼li , wiêc , czy tak , czy tak i tak by³a by klapa.
Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzy¶æ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi.

A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o zysk , czyli energiê.

Kiara U¶miech U¶miech

Ps. Wszystko fajnie tylko i¿ imiê Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowo¶ci tej samej postaci mo¿na zidentyfikowaæ w wielu imionach , tego ukryæ nie mo¿na, jest to prosty sposób.

Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj±cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry.
A pó¼niej te wszystkie medium walcza miêdzy sob± , bo kazda czuje siê ta wybran± najlepsz± i prawdziw±.Dlaczego tak?

Bo chodzi o to zêby siê nie dogada³y ze sob± i nie odkry³y ca³ej tej machiny manipuluj±cego fa³szu ale te¿ ³atwiej jest manipulowaæ kilkoma mniejszymi grupkami konkuruj±cymi ze sob±.
Imiona u¿ywane  dla tych bytów nie maj± ¿adnego znaczenia  mog± u¿ywaæ Jezus czy Matka Boska , o tym ju¿ mówili w przekazach.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:02:39 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Listopad 18, 2011, 00:14:16 »

Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzy¶æ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi.

Ceremonia w Egipcie zosta³a zablokowana, ale...  przez istoty z 6- gêsto¶ci informacyjnej.
S± to istoty bardzo potê¿ne pod wzglêdem ¶wiadomo¶ci, zajmuj± siê projektowaniem ¿ycia we Wszech¶wiecie, projektowaniem ¶cie¿ek rozwojowych, zajmuj± siê bilansem przestrzeni.

Wykonuj± wytyczne ( algorytmy) LOGOSA.

Nowalska jako do¶wiadczony chanelling z pewno¶ci± dobrze o tym wie.

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:14:56 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Listopad 18, 2011, 00:28:42 »

Ps. Wszystko fajnie tylko i¿ imiê Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowo¶ci tej samej postaci mo¿na zidentyfikowaæ w wielu imionach , tego ukryæ nie mo¿na, jest to prosty sposób.

Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj±cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry.
A pó¼niej te wszystkie medium walcza miêdzy sob± , bo kazda czuje siê ta wybran± najlepsz± i prawdziw±.Dlaczego tak?

Bo chodzi o to zêby siê nie dogada³y ze sob± i nie odkry³y ca³ej tej machiny manipuluj±cego fa³szu ale te¿ ³atwiej jest manipulowaæ kilkoma mniejszymi grupkami konkuruj±cymi ze sob±.
Imiona u¿ywane  dla tych bytów nie maj± ¿adnego znaczenia  mog± u¿ywaæ Jezus czy Matka Boska , o tym ju¿ mówili w przekazach.

Skad wniosek , ze Wotter to stare  imie Enki hm , Kiaro przyznam zaskakujesz mnie bardzo.
I zapewnie podobnie jest z Myslicielami czyz to nie Oni twierdza , ze masz Tu Kiaro swoja misje?
Ale tak serio przekazy to nic innego jak zazwyczaj wiedza zdeponowana w Nas samych . 

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie. I z tego co wiem nie wiazala tego kontaktu z Enkim Kiaro. U¶miech

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:50:46 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #184 : Listopad 18, 2011, 00:54:22 »

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.

To mam pytanie je¶li mo¿na ?
Czy mam wprost rozumieæ Laguno__ , ¿e to Ty z tym ca³ym Wotterem chellingowa³a¶, a nastêpnie ten chanelling przekaza³a¶ Nowalskiej ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:54:52 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Listopad 18, 2011, 01:00:48 »

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.

To mam pytanie je¶li mo¿na ?
Czy mam wprost rozumieæ Laguno__ , ¿e to Ty z tym ca³ym Wotterem chellingowa³a¶, a nastêpnie ten chanelling przekaza³a¶ Nowalskiej ?
Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:05:07 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Listopad 18, 2011, 01:07:24 »

Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.

Ehh.... pyta³em zupe³nie o co innego.
Pyta³em sk±d mia³a¶ przekazy Wottera ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:07:44 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Listopad 18, 2011, 01:10:52 »

U¶miech U¶miech

Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.

Ehh.... pyta³em zupe³nie o co innego.
Pyta³em sk±d mia³a¶ przekazy Wottera ?

Otrzymalam je od Wottera U¶miech , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej .
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Listopad 18, 2011, 01:15:28 »

Otrzymalam je od Wottera U¶miech , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej .

Acha, otrzyma³a¶ je od Wottera...
Czyli rozumiem, ¿e chalingowa³a¶ sobie  z tym bytem, który nazwa³  siebie  Wotterem, a nastêpnie go spisa³a¶ i podarowa³a¶ Nowalskiej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:16:44 wys³ane przez Astre » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Listopad 18, 2011, 01:20:01 »

Oj chyba tak bardzo Ciê nie zaskakujê Laguna_ bo gdy mi je przes³a³a¶ do czytania ( kilka lat temu) mówi³am Ci o
tym. Dyskutowa³y¶my dosyæ d³ugo.
Poszukaj imienia Wotter i historii tej osoby oraz cech osobowo¶ci a sama zrozumiesz  tak zawsze jest najlepiej, zrozumieæ samemu.

Ja mam swoj± misjê w stosunku do siebie i tylko do siebie  wszystko co robiê jest moim rozwojem osobistym, który jest po³±czony i wspó³gra z planami rozwojowymi ca³okszta³tu. To ca³y sekret  nie ma innego.

Bywa i¿ nawet najbardziej doskonali myl± siê , lub nie zwróc± uwagi na co¶ , tak tez bywa.

Aster Energie Za¶wiatowe z najwy¿szych wymiarów tych których nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipuluj± zdarzeniami ni wol± ludzi. Oni akceptuj± ludzk± decyzjonalno¶c wiedz±c i¿ co¶ co mo¿e zaistnieæ jedynie jako dobro nie wydarzy siê jako z³o.
Jednak wiadomym jest takim Energiom ( maj± ogl±d ziemi i ludzi energetyczny) i¿ bez kompletu "wi±zek energetycznych" okre¶lone zdarzenie zaistnieæ nie mo¿e. Wy³aduje siê energi± któr± posiada i stworzy zdarzenia na posiadanej p³aszczy¼nie wibracyjnej. Nic wiêcej.

Co za¶ siê tyczy osób odbieraj±cych channeling warto wiedzieæ , i¿ rozwój osobisty to jedno a mo¿liwo¶æ technicznego odbioru przekazu to drugie.
Osoby takie maj± prawo do b³êdów wszelakich , nie zawsze posiadaj± wiedzê w ka¿dej dziedzinie  musz± j± weryfikowaæ jak wszyscy inni ludzie.
I jak wszyscy inni przechodz± osobist± drogê rozwoju duchowego z pora¿kami , wzlotami  rado¶ci± i p³aczem , a mo¿e jeszcze trudniejsza ni¿ inni Ludzie?

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:22:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Listopad 18, 2011, 01:27:28 »

Czyli rozumiem, ¿e chalingowa³a¶ z bytem, który nazwa³  siebie  Wotterem, a nastêpnie go spisa³a¶ i podarowa³a¶ Nowalskiej.

Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc

Tak przy okazji tylko ...
Samuel, to nie Enki.
To przedstawiciele dwóch zupe³nie innych cywilizacji choæ pochodz±cych z tych samych Ja- szczurzych ¶cie¿ek rozwojowych.

Ps.
Co¶ ''zachenellingowa³em''.
Czy co¶ Laguno__ w Twoim ¿yciu kiedy¶ powa¿nego, czy znacz±cego siê  nie wydarzy³o ?
Bo tak Ciê jako¶ odbieram. Brzmi to tak - co¶ w jej ¿yciu kiedy¶ siê wydarzy³o ?
Nie wiem co i nie chcê wiedzieæ, bo to s± prywatne sprawy jednak tak Ciê jako¶ odbieram.

Pozdrawiam ciep³o
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:28:27 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Listopad 18, 2011, 09:58:43 »

Czyli rozumiem, ¿e chalingowa³a¶ z bytem, który nazwa³  siebie  Wotterem, a nastêpnie go spisa³a¶ i podarowa³a¶ Nowalskiej.

Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc

Tak przy okazji tylko ...
Samuel, to nie Enki.
To przedstawiciele dwóch zupe³nie innych cywilizacji choæ pochodz±cych z tych samych Ja- szczurzych ¶cie¿ek rozwojowych.

Ps.
Co¶ ''zachenellingowa³em''.
Czy co¶ Laguno__ w Twoim ¿yciu kiedy¶ powa¿nego, czy znacz±cego siê  nie wydarzy³o ?
Bo tak Ciê jako¶ odbieram. Brzmi to tak - co¶ w jej ¿yciu kiedy¶ siê wydarzy³o ?
Nie wiem co i nie chcê wiedzieæ, bo to s± prywatne sprawy jednak tak Ciê jako¶ odbieram.

Pozdrawiam ciep³o

Owszem stalo sie to iz  poszlam za rada wottera i skupilam sie na swoim wlasnym rozwoju nie na spisywaniu chanelingow . A co dziwne , zaczely niektore przekazy do mnie docierac poprzez innych ludzi ,<manifestowaly sie> z perspektywy czasu moge stwierdzic rowniez iz wyparlam to co sie dzialo ,a wszystko co sie wypiera wraca . To tak w skrocie,
Kiaro odpisze i na Twoj post nieco pozniej. U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Listopad 18, 2011, 10:35:15 »

Laguno naprawdê nie musisz mi niczego t³umaczyæ , to przesz³o¶æ z przed kilku lat , zaistnia³a , zrealizowana i koniec kropka.
Jak mówi± staro¿ytni Rosjanie .."to se ne wrati.."  A to s³awetne polowanie na "Ró¿ Mariê Niebiesk±" nie przynios³o oczekiwanego rezultatu i nie przyniesie.

Teraz jest teraz i tylko teraz , które buduje przysz³o¶æ.
Dodam tylko piêkn± przysz³o¶æ dla ca³ej Ludzko¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #193 : Listopad 18, 2011, 14:25:07 »

@Kiara
Tylko ¿e o Pa³acu Kultury w tych przekazach ani s³owa , no i jeszcze co¶ ( moim zdaniem istotnego bior±c pod uwagê ¿e wiedza z ksi±¿ek ) jako pierwsza  powinna tam stan±æ P. Nowalska , co? Przecie¿ to Ona odbiera³a i spisywa³a te przekazy. A Jej ni nikogo zwi±zanego z tzw. "Lud¼mi Nowej Ery"..... niestety tam nie by³o.
No to co jako¶ kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem?
Nierzadko siê zdarza, ¿e autorzy ksi±¿ek -np Karol May - nigdy nie byli w miejcach przez siebie opisywanych, natomiast ich wierni czytelnicy i owszem , pod±¿ali wytrwale ¶ladami bohaterów ksi±¿ek. Autor wcale nie musi byæ nawiedzony ani jako¶ szczególnie predystynowany , aby pisaæ historie "za¶wiatowe" (czytaj - nie z tego ¶wiata )

@Laguna
A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie
Czyli, ¿e Pani Nowalska mog³a napisaæ  Ksi±¿kê miêdzy innymi w oparciu o przekazy Wottera, który, jak Kiaro twierdzisz,  jest t± sam± energi± , co Samuel ?
  W ksi±¿ce wystêpuj± natomiast My¶liciele na których Ty siê opierasz. Trochê to zawi³e. Czy niektórzy My¶liciele to  nie postaci oparte na Wotterze  ?

@Kiara
Aster Energie Za¶wiatowe z najwy¿szych wymiarów tych których nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipuluj± zdarzeniami ni wol± ludzi. Oni akceptuj± ludzk± decyzjonalno¶c wiedz±c i¿ co¶ co mo¿e zaistnieæ jedynie jako dobro nie wydarzy siê jako z³o.
Trochê to dwuznaczne postêpowanie LOGOSÓW poniewa¿ skoro znaj± przyczyny na jakich ludzie opieraj± swoj± decyzyjno¶æ to musz±  wiedzieæ przecie¿, ¿e my, ludzie, wiele decyzji podejmujemy na podstawie fa³szywych przes³anek albo nawet i manipulacji dokonanych na nas we wczesnym dzieciñstwie.
W takim razie ludzka decyzyjno¶æ nie jest do koñca ludzk± decyzyjno¶ci± i akceptowanie jej czyli nie wtr±canie siê , pozostawanie na uboczu, równie¿ oznacza przyzwolenie na manipulacjê, jest nawet jej wzmacnianiem z tej perspektywy.

Z drugiej strony nasza rzeczywisto¶æ jest taka, w jak± wierzymy ,ze jest. I dlatego jest prawdziwa bez wzglêdu na czym j± opieramy. Kto¶ stanie w pewnym miejscu twierdz±c, ¿e przewodzi energiê kosmiczn± dla ludzko¶ci, a kto¶ inny w ogóle tego nie zrozumie u¶miechaj±c siê dwuznacznie, albo bêdzie to wy¶miewa³. Obie postawy s± prawdziwe, poniewa¿ to cz³owiek nadaje im prawdziwo¶æ swoim przekonaniem opartym na w³asnej racji.
To, co obie te postawy odró¿nia to wiedza na której siê one opieraj±. A opieraj± siê na tej wiedzy, któr± s± w stanie zrozumieæ i przyj±æ jako swoj±. Zatem ludzie maj± prawo nie rozró¿niaæ prawdziwo¶ci swojej wiedzy od fa³szu, ale LOGOSY widz± wiêcej i rozumiej± wiêcej ni¿ ludzie.  Mimo to je¶li nie maj± wyj¶cia, jak tylko uznaæ decyzyjno¶æ ludzk± to takim samym prawom musz± podlegaæ manipulanci. Cz³owiek przebudzony ma prawo powiedzieæ NIE i to prawo musi byæ respektowane, a je¶li co¶ nie chce tego prawa respektowaæ, to zawsze mo¿na ..... zawo³aæ LOGOSY ?
One wszak respektuj± to prawo i tê decyzyjno¶æ jaka by nie by³a.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Listopad 18, 2011, 14:59:35 »

Witam .U¶miech
Wiêc :
" Centralnym punktem w którym przecina³a energia w tamtym dniu ziemiê nie by³ Egipt a Polska , Warszawa nie Kair.
Pop³ynê³a energia  jak zawsze gdy akt taki jest czyniony wobec Ludzi i ziemi przez dobro dla dobra.
Nie by³y potrzebne ¿adne ceremonie , ni tysi±ce ludzi otaczaj±ce Pa³ac Kultury , piramidki ni z³ote prêty , bo , po co?

Niezbêdna zawsze jest tylko jedna osoba , która staje siê na moment ³±cznikiem miêdzy niebem a ziemi± i energia p³ynie , to wszystko."

Kiaro, wiêc awansowali¶my w oczach Boga-Stwórcy ! U¶miech ¯e takiego zaszczytu dost±pili¶my w Polsce!

A teraz odno¶nie cudu !!!!
W³a¶nie nast±pi³ 2 godziny temu !!!
Premier wyg³osi³ realne-rzetelne i wyrazisto - szczere expose do Sejmu i Narodu , o takiej tre¶ci, o jakiej siê jeszcze
Wszystkim nie ¶ni³o ! Du¿y u¶miech

Miejmy nadziejê, ¿e ta Energia naprawi prawid³owo¶æ dzia³ania mechanizmu w Polsce, i bêdzie nowym przyk³adem na obecne czasy dla Europy. U¶miech

A wiêc czeka nas teraz zaciskanie pasa- i kolejne lata pracy do upragnionej emerytury, której nie wszyscy tak naprawdê ju¿ do¿ywaj± w spó³kach, lub zak³adach pracy.

Znowu nie wysz³o inm w tej ceremonii, ten promieñ jak wcze¶niej opisa³a¶ min±³ Kair-Egipt o parena¶cioe minut na pó³noc. Du¿y u¶miech

Pozdrawiam.  Cool
Ps.
Oooo. Witaj Kocie !!!!  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 15:02:25 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Listopad 18, 2011, 15:54:37 »

Czy kto¶ wie ile czasu zajmuje podró¿ stopem z Egiptu? Ciekawy jestem informacji z pierwszej rêki.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #196 : Listopad 18, 2011, 18:27:05 »

Mam poci±æ w±tek czy mo¿e powrócimy do meritum?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Listopad 18, 2011, 20:37:29 »

Mam poci±æ w±tek czy mo¿e powrócimy do meritum?
Darku prosze- jeszcze jeden komentarz napisze ,a pozniej
mozesz ciac ile sie da. Mrugniêcie U¶miech U¶miech
Kiaro w woli przypomnienia , ktore jak widze jest niezbedne z uwagi  na maslo maslane jakie tutaj wyniknelo miedzy forumowiczami odnosnie Wottera i Eli Nowalskiej.
Faktycznie to Ty Kiaro wydalas taki werdykt na temat Wottera jak napisalas nizej czyli -cyt, Kiara-
------------------------------------------------------------------------------
s. Wszystko fajnie tylko i¿ imiê Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowo¶ci tej samej postaci mo¿na zidentyfikowaæ w wielu imionach , tego ukryæ nie mo¿na, jest to prosty sposób.
------------------------------------------------------------------------------
Podczas naszej rozmowy kilka lat temu uznalas , ze Wotter pochodzi z tamtej czesci kosmosu co Samuel-Enki. to Twoja opinia,dalej piszesz , ze znalazlas znaczenie i pochodzenie imienia Wotter mozliwe ,iz takowe istnieje.
Nie zapominaj Kiaro. nie tylko ty ocenialas ta energie, ale czynilo to wielu ludzi i powiem Wam- opinie byly bardzo zroznicowane.

Zdecydowanie Ela Nowalska nie sugerowala sie zadnymi moimi przekazami piszac swoje.
Poniewaz kiedy- otrzymala ode mnie moje przekazy wydala kilka ksiazek na podstawie wlasnych channelingow.
Chyba ,iz kontaktowala sie z Wotterem o czym mi nic nie wiadomo, ale przeciez miala prawo nie mam wylaczonsci, przynajmniej tak to czuje.
Arteq ironicznie napisalas zdanie i zobacz co z tego wyszlo . Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 20:40:07 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Listopad 18, 2011, 21:21:27 »

Nie mam zamiaru kontynuowaæ tych przepychanek o priorytety cudze. Zachowujê moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , ka¿dy ma prawo do w³asnych refleksji.

Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiê mogê je oceniaæ , je¿eli chcesz by inni  mogli to czyniæ Laguno wypada je zamie¶ciæ.

east s±dzê i¿ Twoje przypuszczenia i domniemania zosta³y wyja¶nione przez ostatni post Laguny.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 21:22:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Listopad 18, 2011, 21:57:39 »

Nie mam zamiaru kontynuowaæ tych przepychanek o priorytety cudze. Zachowujê moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , ka¿dy ma prawo do w³asnych refleksji.

Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiê mogê je oceniaæ , je¿eli chcesz by inni  mogli to czyniæ Laguno wypada je zamie¶ciæ.

Ja nie kwestionuje Twoich refleksji Kiaro -ale czasami warto zaznaczyc , ze to Twoje zdanie j.w

Bierzesz na siebie duza odpowiedzialnosc piszac czasami w swoich postach w kategoriach- Tak jest , bo Ja Kiara tak mowie , a to znaczy , ze wszyscy tak mowia - to oczywiscie przenosnia. U¶miech Mrugniêcie

Miedzy innymi arteq miedzy wierszami- dosc czesto odnosi sie do tego typu stwierdzen ,czego Kiaro nie zauwazasz obwiniajac jego osobe za ataki -to tak w woli wyjasnienia tego co ja mysle.
I za chwile beda ciecia jak Dariusz zobaczy posty  Mrugniêcie nie w temacie watku, albooo ........ nie..

Ps. A tak korzystajac z okazji chyba szykuje sie kolejna ceremonia tym razem pod okiem Eli Nowalskiej-  Mrugniêcie
http://www.czasnowejery.pl/podroz-wyprawa-po-skarby-energetyczne-egiptu,5.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 22:18:31 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: