kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #175 : Listopad 17, 2011, 22:12:21 » |
|
co do pieniêdzy fundacji itp . ja nie wp³aci³em ani z³otówki, Ty prawdopodobnie te¿ nie - wiêc w temacie pieniêdzy proponuje nie komentowaÌ ich pieni¹dze ich zabawa, urlop wczasy czy co tam jeszcze Dla jasnoœci - nie da³em nawet z³otówki, wiêc nie mogê powiedzieÌ, ¿e mnie oszukali czy naci¹gnêli - i nie mówiê tego, nie ¿¹dam zwrotu pieniêdzy których nie wyda³em. Nie zabiera³bym w tym temacie g³osu gdyby Wójcikiewicz & Œwita jeŸdzi³ za w³asne, uczciwie zarobione pieni¹dze. Móg³bym wtedy co najwy¿ej powiedzieÌ - zastanów siê czy warto, czy ktoœ Ciê nie wodzi za nos. Gdybym by³ z³oœliwy i chcia³ im zatruÌ ¿ycie to wp³aci³bym np. 100 PLN przekazem na ich fundacjê z zaznaczeniem "na op³acenie ceremonii w WP" i po nieudanej akcji za¿¹da³ zwrotu (bo u¿yli niezgodnie z przeznaczeniem) a ca³¹ sprawê rozdmucha³... Zbudowa³bym równie¿ tym samym "dupochron" i nikt nie móg³by mi zarzuciÌ, ¿e siê wtr¹cam, ¿e co mi do tego, móg³bym wypisywaÌ elaboraty jak to mnie or¿nêli... "Sposób" na miarê ich zagrywek w stylu "piêknym za nadobne" lecz nazywaj¹c rzeczy po imieniu by³aby to po prostu manipulacja i perfidia, a to ju¿ nie moja bajka, brzydzê siê tym. Robi¹c to zni¿y³bym siê do ich poziomu bo cel nie uœwiêca œrodków. Dzielê siê swoimi przemyœleniami i przedstawiam ogólny wizerunek jaki z tego siê wy³ania - chodzi o sposób dzia³ania pch i konsekwencje jakie z tego wynikaj¹. A ludzi... po prostu mi szkoda i tym samym ciê¿ko siedzieÌ cicho gdy widzê jak s¹ manipulowani i oszukiwani. Datki s¹ dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje coœ sypn¹Ì, czy nie sypn¹Ì. Ja sypn¹³em z³otówk¹ i nie ¿a³ujê. Nie czujê siê zmanipulowany. Prêdzej manipulacji doszukiwa³bym siê w codziennym zbieraniu co ³aska na tacê. Tych pieniêdzy nie rozlicza siê w ¿aden sposób. S¹ to czêsto wysup³ane ostatnie grosiki biednych babinek, którym sumienie nie pozwala zapomnieÌ o wspomaganiu Koœcio³a. Przecie¿ to w przysz³oœci bêdzie mia³o wp³yw niew¹tpliwy w s¹dzie ostatecznym. KorzyœÌ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiÌ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byÌ docenione w oczach najwy¿szego. A jak to wygl¹da czêsto w praktyce? Nowe BMW, Mercedes, b¹dŸ inne cacko pojawia siê w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieni¹dze. Sorki, ka¿dy ma prawo przecie¿ uczciwie wygraÌ w karty.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #176 : Listopad 17, 2011, 22:17:32 » |
|
Ja tego nie rozumiem Artku, co cie tak bulwersuje? Nie twoje pieniadze, nie twoje zainteresowanie. Nie rozumiem dlaczego ciagle obrazasz tych ludzi. Rafaelo, w którym miejscu ich obra¿am, proszê wska¿ albo gdzie napisa³em nieprawdê? Zale¿y mi na tym bo naprawdê nie wiem w którym miejscu i autentycznie nie widzê - a przeczyta³em swój post po Twojej uwadze kilka razy. Wiêc jeszcze raz apelujê - wska¿ w którym miejscu i mo¿e jakiœ komentarz - wtedy byÌ mo¿e uda mi siê zobaczyÌ/zrozumieÌ, dojœÌ do jakiœ wniosków. Kiedy idziesz w niedziele do kosciola i dajesz na tace interesujesz sie co ksiadz robi z tymi pieniedzmi, prosisz o rozliczenia, rachunki. Oczywiœcie ¿e tak - a jak mam jakieœ uwagi nie bojê siê powiedzieÌ prosto w oczy. Kiedy uwa¿a³em, ¿e za œlub zazyczy³ sobie za duzo - zaproponowa³em znacznie mniej, nie chcia³ zaakceptowaÌ - wyszed³em. Potem zaakceptowa³ proboszcz, bardzo uprzejmie przy tym, bez mrugniêcia okiem. Ponadto w mojej parafii jest zwyczaj, ¿e gdy zbiera na jkiœ cel przedstawia rozliczenie, ponadto pod koniec roku przedstawia rozliczenie za ca³y rok. Trzeba byc slepym i gluchym aby nie widziec jak miliony wiernych sa zastraszani karami bozymi , jaka polityke prowadzi kosciol itp. Rafaelo, proszê o jedn¹ informacjê - czy dla Ciebie ro¿ni siê straszenie od ostrzegania? Wtedy bêdzie mi ³atwiej rozmawiaÌ. Gdzie jestes ?, dlaczego i na tej drodze nie jestes aktywny?, Ale¿ jestem aktywny - pisa³em o tym wielokrotnie, zabieram g³os, dlaczego uwa¿asz, ¿e jest inaczej? NA jakiej podstawie zarzucasz mi brak obiektywizmu? Od paru miesiecy poswiecilam sie, aby sytuacje KK w Polsce uwidocznic na forum. Walcze na tych tematach sama. Mysle, ze wiecej nie ma sensu dyskutowac. Rafaelo ju¿ kiedyœ Ci wyjaœnia³em i prosi³em o coœ. W tych w¹tkach po prostu wklejasz ca³e artyku³y - a Twoich pogl¹dów i komentarzy jak na lekarstwo. Jak w takiej formie prowadziÌ dyskusjê? to po prostu odstrasza, bo nawet jakieœ wypowiedzi nikn¹ w nat³oku tego "przedruku". Datki s¹ dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje coœ sypn¹Ì, czy nie sypn¹Ì. Ja sypn¹³em z³otówk¹ i nie ¿a³ujê. Wed³ug mnie je¿eli coœ jest dobrowolne ale jednak stoi za tym manipulacja to nie jest uczciwe. Czyli podejmujemy jakieœ dzia³ania maj¹c nieobiektywny wgl¹d w sytuacjê. Nie czujê siê zmanipulowany. W to akurat wierzê. Prêdzej manipulacji doszukiwa³bym siê w codziennym zbieraniu co ³aska na tacê. Tych pieniêdzy nie rozlicza siê w ¿aden sposób. S¹ to czêsto wysup³ane ostatnie grosiki biednych babinek, którym sumienie nie pozwala zapomnieÌ o wspomaganiu Koœcio³a. Widzisz, stosuj¹c Twoj¹ argumentacjê i formê "dyskusji" powiedzia³bym - a kiedy Ty ostatnio coœ da³eœ na tacê, je¿eli nie da³eœ to dlaczego zabierasz g³os? Nie powiem tak, bo to by³aby tchórzliwa uczieczka, chowanie g³owy w piasek i unik. Wiem niestety - i ubolewam nad tym - ¿e bywaj¹ sytuacje gdy pieni¹dze z tacy nie id¹ na cele na które powinny byÌ po¿ytkowane. Równiez zachowanie wielu ksiê¿y pozostawia wiele do ¿yczenia i boli to szczególnie w kontekœcie tego, ¿e to oni powinni dawaÌ przyk³ad. Jednak jest zasadnicza ró¿nica pomiêdzy nami - ja nie zaprzeczam pewnym patologiom w KRK, ba - g³oœno mówiê o nich, nie stosujê "argumentacji" w stylu "inni s¹ tez nieuczciwi", natomiast Ty to czynisz. Przecie¿ to w przysz³oœci bêdzie mia³o wp³yw niew¹tpliwy w s¹dzie ostatecznym. KorzyœÌ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiÌ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byÌ docenione w oczach najwy¿szego. tak, ka¿dy otrzyma to na co zas³u¿y³. Je¿eli ewentualne danie na tacê postrzega³bym jak to powy¿ej opisa³eœ (kierowa³y mn¹ takie pobudki) powinienem przestaÌ okreœlac sie mianem katolika - bo nie ³apa³bym o co tak naprawdê chodzi. Nowe BMW, Mercedes, b¹dŸ inne cacko pojawia siê w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieni¹dze. W mojej ani te¿ w okolicznych parafiach nie ma ¿adnego marcedesa ani te¿ BMW... Co rozumiesz natomaist pod pojêciem "uczciwe zarobione" bo zdaje siê ¿e coœ sugerujesz, ale nie chcia³bym odnieœÌ mylnego wra¿enia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 22:35:43 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #177 : Listopad 17, 2011, 22:45:05 » |
|
A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo. Co to za Wotter Laguno ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #178 : Listopad 17, 2011, 23:08:46 » |
|
Na terenie warszawskiej Starówki, obok której siê wychowa³em, znajduje siê,jeœli mnie pamiêÌ nie myli szesnaœcie koœcio³ów rzymsko-katolickich, na terenach których stacjonuj¹, chwal¹c Pana, najlepszych marek limuzyny z czarnymi szybami, wywoskowane i zwykle najnowsze ich wersje.Domyœlam siê tylko, ¿e s¹ nabytkiem w wyniku sk³adek tacowych od wiernych i tak zwanego "wdowiego grosza", a nie z corocznej dotacji z bud¿etu paùstwa. Ja pozwalam sobie na wtrêt dotycz¹cy KRK tylko na tych samych zasadach, na jakich Ty zajmujesz hipotetyczne stanowisko w sprawie uczciwoœci, b¹dŸ jej braku w lichej i niedotowanej strukturze PCh. Jak widaÌ s¹ i tacy, wielcy i uduchowieni, którzy czerpi¹ korzyœci zanim zas³u¿yli, ukazuj¹c wci¹¿ g³êbokie kieszenie, b¹dŸ nagminnie oczekuj¹ce tace. Kwestiê Twojego wra¿enia pozostawiam Tobie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #179 : Listopad 17, 2011, 23:34:51 » |
|
Zbierali pieniÂądze na "ceremoniĂŞ" w WP - odbyÂła siĂŞ? Nie - to fakt. ZÂłoto i wykonane z nich zÂłote prĂŞty miaÂły byĂŚ uÂżyte w WP - byÂły uÂżyte? Nie - to fakt. MajÂą pozwolenie? - nie wiem i tak napisaÂłem (pamiĂŞtam natomiast jak mĂłwili wszem i wobec Âże majÂą pozwolenie na WYKOPALISKA a okazaÂło siĂŞ, Âże mieli jedynie na sprzÂątanie - to fakt). PrzedstawiÂł go WĂłjcikiewicz poproszony o to? Nie - to fakt. OdesÂłaÂł do jakiejÂś firmy. ByÂły szumne zapowiedzi w kwestii ceremonii? ByÂły. SprawdziÂły siĂŞ? Nie - to takÂże fakt. Firma ktĂłra im uwierzyÂła i na podstawie tego pomagaÂła, organizowaÂła ma kÂłopoty? Ma - to fakt. JeÂżeli ktĂłryÂś raz z kolei nie dotrzymuje siĂŞ obietnic i zapewnieĂą to bardzo ciĂŞÂżko okreÂślaĂŚ siĂŞ mianem uczciwego...
Nie rozumiem jak patologie w KRK mia³yby wybieliÌ pch? Bo tak¹ politykê obronn¹ stosujesz. Nie zabraniam Ci krytykowaÌ KRK, ale Ty ta krytykê stosujesz jako argument obronny pch. To œmieszne. Ze swojej strony przecie¿ krytyki pch nie uzywam jak argumentu obronnego dla KRK. O KRK mo¿emy porozmawiaÌ w temacie o KRK, ale odpowiem Ci na Twoje zarzuty. Tak, pewni dostojnicy KRK je¿d¿¹ limuzynami, tak jak równie¿ pewni ksiê¿a leciwymi autami - przyk³ad z s¹siedniej parafii - fiat uno (kupiony przez parafian gdy rozlecia³ mu siê maluch, kupiony w ramach podziêkowania za pomoc - bo nigdy nikomu jej nie odmówi³ - w razie potrzeby wozi³ chorych parafian do szpitala). Wed³ug mnie winni byÌ skromniejsi i jak ju¿ pisa³em - winni wp³ywy z datków lepiej po¿ytkowaÌ, z wiêksz¹ korzyœci¹ dla potrzebuj¹cych. Sk¹d czerpi¹ pieni¹dze - wiadomo z tacy. Czy s¹ ksiê¿a którzy daj¹ z³y przyk³ad - niestety s¹, o tym te¿ pisa³em. Ale uspokojê Ciê Kocie - ludzie daj¹ na tacê coraz mniej, a koœcio³y pustoszej¹ - to te¿ pisa³em. KRK w wyniku tego zaczyna siê powoli oczyszczaÌ - i jak widzê bêdzie coraz wiêcej ksiê¿y w unach niz w BMW - i dobrze .
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #180 : Listopad 17, 2011, 23:43:21 » |
|
A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo. Co to za Wotter Laguno ? Przekazy od Wottera bylo kilka tematow tutaj na forum niestety dosc kontrowersyjne 
Kolejne dziaÂłania Samuela dla osiÂągniĂŞcia zamierzonego celu ?
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.0
oraz
Syzyfowa Praca SAMUELA (nieudany najazd na PLANETĂ ZIEMIA) ?
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=327.0
Chanell to bardzo stare watki
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 23:44:27 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #181 : Listopad 17, 2011, 23:43:43 » |
|
Och east to ¿aden sekret od co najmie kilkudziesiêciu lat o przeznaczeniu Warszawy , a mo¿e i wiêcej skoro tu stolicê przeniesiono. Ale kto by tam w to wierzy³ naprawdê? Nie wiedzia³am i¿ to wszystko co wiem pochodzi z ksi¹¿ki? Ale czemu nie... co to za ró¿nica przecie¿ ksi¹¿ki s¹ dostêpne , ka¿dy mo¿e je przeczytaÌ . A nawet mnóstwo cytatów z nich jest na naszym forum jaki problem by³o pójœÌ drog¹ przekazu? Mo¿e lepiej naœladowaÌ m¹dr¹ ksi¹¿kê ni¿ jakieœ drapie¿ne w³asne myœli i nieodpowiedzialne byty. Tylko ¿e o Pa³acu Kultury w tych przekazach ani s³owa , no i jeszcze coœ ( moim zdaniem istotnego bior¹c pod uwagê ¿e wiedza z ksi¹¿ek ) jako pierwsza powinna tam stan¹Ì P. Nowalska , co? Przecie¿ to Ona odbiera³a i spisywa³a te przekazy. A Jej ni nikogo zwi¹zanego z tzw. "LudŸmi Nowej Ery"..... niestety tam nie by³o. No to co jakoœ kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem? Ale ca³kiem dobrze z pok³adami z³oœliwoœci w niektórych osobach. Mo¿e w³aœnie o to chodzi , maj¹ byÌ sprowokowane do roz³adowania siê. Ceremonia w Piramidzie i tak i tak by³a by bez znaczenia oczekiwanego , w³aœnie dlatego i¿ nie mia³a tego "klucza dostêpu". Mo¿e w³aœnie egipska blokada by³a takim bezpieczn¹ ochron¹ dla k³amstw Samuela, nie dosz³o do realizacji bo zawini³ czynnik ludzki nie Samuel.... A ¿e ludzie stracili kasê i spokój? Czy to jest wa¿ne? Przecie¿ od pocz¹tku kaza³ im znaleŸÌ "klucz" a oni nie znaleŸli , wiêc , czy tak , czy tak i tak by³a by klapa. Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzyœÌ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o zysk , czyli energiê. Kiara  Ps. Wszystko fajnie tylko i¿ imiê Wotter to jedno dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoœci tej samej postaci mo¿na zidentyfikowaÌ w wielu imionach , tego ukryÌ nie mo¿na, jest to prosty sposób. Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj¹cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry. A póŸniej te wszystkie medium walcza miêdzy sob¹ , bo kazda czuje siê ta wybran¹ najlepsz¹ i prawdziw¹.Dlaczego tak? Bo chodzi o to zêby siê nie dogada³y ze sob¹ i nie odkry³y ca³ej tej machiny manipuluj¹cego fa³szu ale te¿ ³atwiej jest manipulowaÌ kilkoma mniejszymi grupkami konkuruj¹cymi ze sob¹. Imiona u¿ywane dla tych bytów nie maj¹ ¿adnego znaczenia mog¹ u¿ywaÌ Jezus czy Matka Boska , o tym ju¿ mówili w przekazach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:02:39 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #182 : Listopad 18, 2011, 00:14:16 » |
|
Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzyœÌ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi.
Ceremonia w Egipcie zostaÂła zablokowana, ale... przez istoty z 6- gĂŞstoÂści informacyjnej. SÂą to istoty bardzo potĂŞÂżne pod wzglĂŞdem ÂświadomoÂści, zajmujÂą siĂŞ projektowaniem Âżycia we WszechÂświecie, projektowaniem ÂścieÂżek rozwojowych, zajmujÂą siĂŞ bilansem przestrzeni. WykonujÂą wytyczne ( algorytmy) LOGOSA. Nowalska jako doÂświadczony chanelling z pewnoÂściÂą dobrze o tym wie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:14:56 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #183 : Listopad 18, 2011, 00:28:42 » |
|
Ps. Wszystko fajnie tylko iÂż imiĂŞ Wotter to jedno dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoÂści tej samej postaci moÂżna zidentyfikowaĂŚ w wielu imionach , tego ukryĂŚ nie moÂżna, jest to prosty sposĂłb.
Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj¹cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry. A póŸniej te wszystkie medium walcza miêdzy sob¹ , bo kazda czuje siê ta wybran¹ najlepsz¹ i prawdziw¹.Dlaczego tak?
Bo chodzi o to zĂŞby siĂŞ nie dogadaÂły ze sobÂą i nie odkryÂły caÂłej tej machiny manipulujÂącego faÂłszu ale teÂż Âłatwiej jest manipulowaĂŚ kilkoma mniejszymi grupkami konkurujÂącymi ze sobÂą. Imiona uÂżywane dla tych bytĂłw nie majÂą Âżadnego znaczenia mogÂą uÂżywaĂŚ Jezus czy Matka Boska , o tym juÂż mĂłwili w przekazach.
Skad wniosek , ze Wotter to stare imie Enki hm , Kiaro przyznam zaskakujesz mnie bardzo. I zapewnie podobnie jest z Myslicielami czyz to nie Oni twierdza , ze masz Tu Kiaro swoja misje? Ale tak serio przekazy to nic innego jak zazwyczaj wiedza zdeponowana w Nas samych . A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie. I z tego co wiem nie wiazala tego kontaktu z Enkim Kiaro. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:50:46 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #184 : Listopad 18, 2011, 00:54:22 » |
|
A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.
To mam pytanie jeÂśli moÂżna ? Czy mam wprost rozumieĂŚ Laguno__ , Âże to Ty z tym caÂłym Wotterem chellingowaÂłaÂś, a nastĂŞpnie ten chanelling przekazaÂłaÂś Nowalskiej ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:54:52 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #185 : Listopad 18, 2011, 01:00:48 » |
|
A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.
To mam pytanie jeÂśli moÂżna ? Czy mam wprost rozumieĂŚ Laguno__ , Âże to Ty z tym caÂłym Wotterem chellingowaÂłaÂś, a nastĂŞpnie ten chanelling przekazaÂłaÂś Nowalskiej ? Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:05:07 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #186 : Listopad 18, 2011, 01:07:24 » |
|
Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.
Ehh.... pytaÂłem zupeÂłnie o co innego. PytaÂłem skÂąd miaÂłaÂś przekazy Wottera ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:07:44 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #187 : Listopad 18, 2011, 01:10:52 » |
|

Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.
Ehh.... pytaÂłem zupeÂłnie o co innego. PytaÂłem skÂąd miaÂłaÂś przekazy Wottera ? Otrzymalam je od Wottera  , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej .
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #188 : Listopad 18, 2011, 01:15:28 » |
|
Otrzymalam je od Wottera  , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej . Acha, otrzymaÂłaÂś je od Wottera... Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś sobie z tym bytem, ktĂłry nazwaÂł siebie Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:16:44 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #189 : Listopad 18, 2011, 01:20:01 » |
|
Oj chyba tak bardzo Ciê nie zaskakujê Laguna_ bo gdy mi je przes³a³aœ do czytania ( kilka lat temu) mówi³am Ci o tym. Dyskutowa³yœmy dosyÌ d³ugo. Poszukaj imienia Wotter i historii tej osoby oraz cech osobowoœci a sama zrozumiesz tak zawsze jest najlepiej, zrozumieÌ samemu. Ja mam swoj¹ misjê w stosunku do siebie i tylko do siebie wszystko co robiê jest moim rozwojem osobistym, który jest po³¹czony i wspó³gra z planami rozwojowymi ca³okszta³tu. To ca³y sekret nie ma innego. Bywa i¿ nawet najbardziej doskonali myl¹ siê , lub nie zwróc¹ uwagi na coœ , tak tez bywa. Aster Energie Zaœwiatowe z najwy¿szych wymiarów tych których nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipuluj¹ zdarzeniami ni wol¹ ludzi. Oni akceptuj¹ ludzk¹ decyzjonalnoœc wiedz¹c i¿ coœ co mo¿e zaistnieÌ jedynie jako dobro nie wydarzy siê jako z³o. Jednak wiadomym jest takim Energiom ( maj¹ ogl¹d ziemi i ludzi energetyczny) i¿ bez kompletu "wi¹zek energetycznych" okreœlone zdarzenie zaistnieÌ nie mo¿e. Wy³aduje siê energi¹ któr¹ posiada i stworzy zdarzenia na posiadanej p³aszczyŸnie wibracyjnej. Nic wiêcej. Co zaœ siê tyczy osób odbieraj¹cych channeling warto wiedzieÌ , i¿ rozwój osobisty to jedno a mo¿liwoœÌ technicznego odbioru przekazu to drugie. Osoby takie maj¹ prawo do b³êdów wszelakich , nie zawsze posiadaj¹ wiedzê w ka¿dej dziedzinie musz¹ j¹ weryfikowaÌ jak wszyscy inni ludzie. I jak wszyscy inni przechodz¹ osobist¹ drogê rozwoju duchowego z pora¿kami , wzlotami radoœci¹ i p³aczem , a mo¿e jeszcze trudniejsza ni¿ inni Ludzie? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:22:31 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #190 : Listopad 18, 2011, 01:27:28 » |
|
Otrzymalam je od Wottera  , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej . Acha, otrzymaÂłaÂś je od Wottera... Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś z bytem, ktĂłry nazwaÂł siebie Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej. Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc Tak przy okazji tylko ... Samuel, to nie Enki. To przedstawiciele dwĂłch zupeÂłnie innych cywilizacji choĂŚ pochodzÂących z tych samych Ja- szczurzych ÂścieÂżek rozwojowych. Ps. CoÂś ''zachenellingowaÂłem''. Czy coÂś Laguno__ w Twoim Âżyciu kiedyÂś powaÂżnego, czy znaczÂącego siĂŞ nie wydarzyÂło ? Bo tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Brzmi to tak - coÂś w jej Âżyciu kiedyÂś siĂŞ wydarzyÂło ? Nie wiem co i nie chcĂŞ wiedzieĂŚ, bo to sÂą prywatne sprawy jednak tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Pozdrawiam ciepÂło
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:28:27 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #191 : Listopad 18, 2011, 09:58:43 » |
|
Otrzymalam je od Wottera  , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej . Acha, otrzymaÂłaÂś je od Wottera... Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś z bytem, ktĂłry nazwaÂł siebie Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej. Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc Tak przy okazji tylko ... Samuel, to nie Enki. To przedstawiciele dwĂłch zupeÂłnie innych cywilizacji choĂŚ pochodzÂących z tych samych Ja- szczurzych ÂścieÂżek rozwojowych. Ps. CoÂś ''zachenellingowaÂłem''. Czy coÂś Laguno__ w Twoim Âżyciu kiedyÂś powaÂżnego, czy znaczÂącego siĂŞ nie wydarzyÂło ? Bo tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Brzmi to tak - coÂś w jej Âżyciu kiedyÂś siĂŞ wydarzyÂło ? Nie wiem co i nie chcĂŞ wiedzieĂŚ, bo to sÂą prywatne sprawy jednak tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Pozdrawiam ciepÂło Owszem stalo sie to iz poszlam za rada wottera i skupilam sie na swoim wlasnym rozwoju nie na spisywaniu chanelingow . A co dziwne , zaczely niektore przekazy do mnie docierac poprzez innych ludzi ,<manifestowaly sie> z perspektywy czasu moge stwierdzic rowniez iz wyparlam to co sie dzialo ,a wszystko co sie wypiera wraca . To tak w skrocie, Kiaro odpisze i na Twoj post nieco pozniej. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #192 : Listopad 18, 2011, 10:35:15 » |
|
Laguno naprawdê nie musisz mi niczego t³umaczyÌ , to przesz³oœÌ z przed kilku lat , zaistnia³a , zrealizowana i koniec kropka. Jak mówi¹ staro¿ytni Rosjanie .."to se ne wrati.." A to s³awetne polowanie na "Ró¿ Mariê Niebiesk¹" nie przynios³o oczekiwanego rezultatu i nie przyniesie. Teraz jest teraz i tylko teraz , które buduje przysz³oœÌ. Dodam tylko piêkn¹ przysz³oœÌ dla ca³ej Ludzkoœci.Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #193 : Listopad 18, 2011, 14:25:07 » |
|
@ Kiara
Tylko ¿e o Pa³acu Kultury w tych przekazach ani s³owa , no i jeszcze coœ ( moim zdaniem istotnego bior¹c pod uwagê ¿e wiedza z ksi¹¿ek ) jako pierwsza powinna tam stan¹Ì P. Nowalska , co? Przecie¿ to Ona odbiera³a i spisywa³a te przekazy. A Jej ni nikogo zwi¹zanego z tzw. "LudŸmi Nowej Ery"..... niestety tam nie by³o. No to co jakoœ kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem? Nierzadko siê zdarza, ¿e autorzy ksi¹¿ek -np Karol May - nigdy nie byli w miejcach przez siebie opisywanych, natomiast ich wierni czytelnicy i owszem , pod¹¿ali wytrwale œladami bohaterów ksi¹¿ek. Autor wcale nie musi byÌ nawiedzony ani jakoœ szczególnie predystynowany , aby pisaÌ historie "zaœwiatowe" (czytaj - nie z tego œwiata ) @ Laguna
A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie
Czyli, ¿e Pani Nowalska mog³a napisaÌ Ksi¹¿kê miêdzy innymi w oparciu o przekazy Wottera, który, jak Kiaro twierdzisz, jest t¹ sam¹ energi¹ , co Samuel ? W ksi¹¿ce wystêpuj¹ natomiast Myœliciele na których Ty siê opierasz. Trochê to zawi³e. Czy niektórzy Myœliciele to nie postaci oparte na Wotterze ? @ Kiara
Aster Energie ZaÂświatowe z najwyÂższych wymiarĂłw tych ktĂłrych nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipulujÂą zdarzeniami ni wolÂą ludzi. Oni akceptujÂą ludzkÂą decyzjonalnoÂśc wiedzÂąc iÂż coÂś co moÂże zaistnieĂŚ jedynie jako dobro nie wydarzy siĂŞ jako zÂło. TrochĂŞ to dwuznaczne postĂŞpowanie LOGOSĂW poniewaÂż skoro znajÂą przyczyny na jakich ludzie opierajÂą swojÂą decyzyjnoœÌ to muszÂą wiedzieĂŚ przecieÂż, Âże my, ludzie, wiele decyzji podejmujemy na podstawie faÂłszywych przesÂłanek albo nawet i manipulacji dokonanych na nas we wczesnym dzieciĂąstwie. W takim razie ludzka decyzyjnoœÌ nie jest do koĂąca ludzkÂą decyzyjnoÂściÂą i akceptowanie jej czyli nie wtrÂącanie siĂŞ , pozostawanie na uboczu, rĂłwnieÂż oznacza przyzwolenie na manipulacjĂŞ, jest nawet jej wzmacnianiem z tej perspektywy. Z drugiej strony nasza rzeczywistoœÌ jest taka, w jakÂą wierzymy ,ze jest. I dlatego jest prawdziwa bez wzglĂŞdu na czym jÂą opieramy. KtoÂś stanie w pewnym miejscu twierdzÂąc, Âże przewodzi energiĂŞ kosmicznÂą dla ludzkoÂści, a ktoÂś inny w ogĂłle tego nie zrozumie uÂśmiechajÂąc siĂŞ dwuznacznie, albo bĂŞdzie to wyÂśmiewaÂł. Obie postawy sÂą prawdziwe, poniewaÂż to czÂłowiek nadaje im prawdziwoœÌ swoim przekonaniem opartym na wÂłasnej racji. To, co obie te postawy odró¿nia to wiedza na ktĂłrej siĂŞ one opierajÂą. A opierajÂą siĂŞ na tej wiedzy, ktĂłrÂą sÂą w stanie zrozumieĂŚ i przyj¹Ì jako swojÂą. Zatem ludzie majÂą prawo nie rozró¿niaĂŚ prawdziwoÂści swojej wiedzy od faÂłszu, ale LOGOSY widzÂą wiĂŞcej i rozumiejÂą wiĂŞcej niÂż ludzie. Mimo to jeÂśli nie majÂą wyjÂścia, jak tylko uznaĂŚ decyzyjnoœÌ ludzkÂą to takim samym prawom muszÂą podlegaĂŚ manipulanci. CzÂłowiek przebudzony ma prawo powiedzieĂŚ NIE i to prawo musi byĂŚ respektowane, a jeÂśli coÂś nie chce tego prawa respektowaĂŚ, to zawsze moÂżna ..... zawoÂłaĂŚ LOGOSY ? One wszak respektujÂą to prawo i tĂŞ decyzyjnoœÌ jaka by nie byÂła.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #194 : Listopad 18, 2011, 14:59:35 » |
|
Witam .  Wiêc : " Centralnym punktem w którym przecina³a energia w tamtym dniu ziemiê nie by³ Egipt a Polska , Warszawa nie Kair. Pop³ynê³a energia jak zawsze gdy akt taki jest czyniony wobec Ludzi i ziemi przez dobro dla dobra. Nie by³y potrzebne ¿adne ceremonie , ni tysi¹ce ludzi otaczaj¹ce Pa³ac Kultury , piramidki ni z³ote prêty , bo , po co? Niezbêdna zawsze jest tylko jedna osoba , która staje siê na moment ³¹cznikiem miêdzy niebem a ziemi¹ i energia p³ynie , to wszystko." Kiaro, wiêc awansowaliœmy w oczach Boga-Stwórcy !  ¯e takiego zaszczytu dost¹piliœmy w Polsce! A teraz odnoœnie cudu !!!! W³aœnie nast¹pi³ 2 godziny temu !!! Premier wyg³osi³ realne-rzetelne i wyrazisto - szczere expose do Sejmu i Narodu , o takiej treœci, o jakiej siê jeszcze Wszystkim nie œni³o !  Miejmy nadziejê, ¿e ta Energia naprawi prawid³owoœÌ dzia³ania mechanizmu w Polsce, i bêdzie nowym przyk³adem na obecne czasy dla Europy.  A wiêc czeka nas teraz zaciskanie pasa- i kolejne lata pracy do upragnionej emerytury, której nie wszyscy tak naprawdê ju¿ do¿ywaj¹ w spó³kach, lub zak³adach pracy. Znowu nie wysz³o inm w tej ceremonii, ten promieù jak wczeœniej opisa³aœ min¹³ Kair-Egipt o parenaœcioe minut na pó³noc.  Pozdrawiam.  Ps. Oooo. Witaj Kocie !!!! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 15:02:25 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #195 : Listopad 18, 2011, 15:54:37 » |
|
Czy ktoœ wie ile czasu zajmuje podró¿ stopem z Egiptu? Ciekawy jestem informacji z pierwszej rêki.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #196 : Listopad 18, 2011, 18:27:05 » |
|
Mam poci¹Ì w¹tek czy mo¿e powrócimy do meritum?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #197 : Listopad 18, 2011, 20:37:29 » |
|
Mam poci¹Ì w¹tek czy mo¿e powrócimy do meritum?
Darku prosze- jeszcze jeden komentarz napisze ,a pozniej mozesz ciac ile sie da.  Kiaro w woli przypomnienia , ktore jak widze jest niezbedne z uwagi na maslo maslane jakie tutaj wyniknelo miedzy forumowiczami odnosnie Wottera i Eli Nowalskiej. Faktycznie to Ty Kiaro wydalas taki werdykt na temat Wottera jak napisalas nizej czyli -cyt, Kiara- ------------------------------------------------------------------------------ s. Wszystko fajnie tylko iÂż imiĂŞ Wotter to jedno dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoÂści tej samej postaci moÂżna zidentyfikowaĂŚ w wielu imionach , tego ukryĂŚ nie moÂżna, jest to prosty sposĂłb. ------------------------------------------------------------------------------ Podczas naszej rozmowy kilka lat temu uznalas , ze Wotter pochodzi z tamtej czesci kosmosu co Samuel-Enki. to Twoja opinia,dalej piszesz , ze znalazlas znaczenie i pochodzenie imienia Wotter mozliwe ,iz takowe istnieje. Nie zapominaj Kiaro. nie tylko ty ocenialas ta energie, ale czynilo to wielu ludzi i powiem Wam- opinie byly bardzo zroznicowane. Zdecydowanie Ela Nowalska nie sugerowala sie zadnymi moimi przekazami piszac swoje. Poniewaz kiedy- otrzymala ode mnie moje przekazy wydala kilka ksiazek na podstawie wlasnych channelingow. Chyba ,iz kontaktowala sie z Wotterem o czym mi nic nie wiadomo, ale przeciez miala prawo nie mam wylaczonsci, przynajmniej tak to czuje. Arteq ironicznie napisalas zdanie i zobacz co z tego wyszlo . 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 20:40:07 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #198 : Listopad 18, 2011, 21:21:27 » |
|
Nie mam zamiaru kontynuowaĂŚ tych przepychanek o priorytety cudze. ZachowujĂŞ moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , kaÂżdy ma prawo do wÂłasnych refleksji. Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiĂŞ mogĂŞ je oceniaĂŚ , jeÂżeli chcesz by inni mogli to czyniĂŚ Laguno wypada je zamieÂściĂŚ. east sÂądzĂŞ iÂż Twoje przypuszczenia i domniemania zostaÂły wyjaÂśnione przez ostatni post Laguny.Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 21:22:57 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #199 : Listopad 18, 2011, 21:57:39 » |
|
Nie mam zamiaru kontynuowaĂŚ tych przepychanek o priorytety cudze. ZachowujĂŞ moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , kaÂżdy ma prawo do wÂłasnych refleksji. Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiĂŞ mogĂŞ je oceniaĂŚ , jeÂżeli chcesz by inni mogli to czyniĂŚ Laguno wypada je zamieÂściĂŚ. Ja nie kwestionuje Twoich refleksji Kiaro -ale czasami warto zaznaczyc , ze to Twoje zdanie j.w Bierzesz na siebie duza odpowiedzialnosc piszac czasami w swoich postach w kategoriach- Tak jest , bo Ja Kiara tak mowie , a to znaczy , ze wszyscy tak mowia - to oczywiscie przenosnia.  Miedzy innymi arteq miedzy wierszami- dosc czesto odnosi sie do tego typu stwierdzen ,czego Kiaro nie zauwazasz obwiniajac jego osobe za ataki -to tak w woli wyjasnienia tego co ja mysle. I za chwile beda ciecia jak Dariusz zobaczy posty  nie w temacie watku, albooo ........ nie.. Ps. A tak korzystajac z okazji chyba szykuje sie kolejna ceremonia tym razem pod okiem Eli Nowalskiej- http://www.czasnowejery.pl/podroz-wyprawa-po-skarby-energetyczne-egiptu,5.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 22:18:31 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
|