Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 02:09:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ceremonia w Egipcie 11 listopada  (Przeczytany 124688 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kot
Gość
« Odpowiedz #175 : Listopad 17, 2011, 22:12:21 »

co do pieniĂŞdzy fundacji itp .
ja nie wpÂłaciÂłem ani zÂłotĂłwki, Ty prawdopodobnie teÂż nie  - wiĂŞc w temacie pieniĂŞdzy proponuje nie komentowaĂŚ
ich pieniÂądze ich zabawa, urlop wczasy czy co tam jeszcze
Dla jasnoœci - nie da³em nawet z³otówki, wiêc nie mogê powiedzieÌ, ¿e mnie oszukali czy naci¹gnêli - i nie mówiê tego, nie ¿¹dam zwrotu pieniêdzy których nie wyda³em. Nie zabiera³bym w tym temacie g³osu gdyby Wójcikiewicz & Œwita jeŸdzi³ za w³asne, uczciwie zarobione pieni¹dze. Móg³bym wtedy co najwy¿ej powiedzieÌ - zastanów siê czy warto, czy ktoœ Ciê nie wodzi za nos.
Gdybym byÂł zÂłoÂśliwy i chciaÂł im zatruĂŚ Âżycie to wpÂłaciÂłbym np. 100 PLN przekazem na ich fundacjĂŞ z zaznaczeniem "na opÂłacenie ceremonii w WP" i po nieudanej akcji za¿¹daÂł zwrotu (bo uÂżyli niezgodnie z przeznaczeniem) a ca³¹ sprawĂŞ rozdmuchaÂł... ZbudowaÂłbym rĂłwnieÂż tym samym "dupochron" i nikt nie mĂłgÂłby mi zarzuciĂŚ, Âże siĂŞ wtrÂącam, Âże co mi do tego, mĂłgÂłbym wypisywaĂŚ elaboraty jak to mnie orÂżnĂŞli... "SposĂłb" na miarĂŞ ich zagrywek w stylu "piĂŞknym za nadobne" lecz nazywajÂąc rzeczy po imieniu byÂłaby to po prostu manipulacja i perfidia, a to juÂż nie moja bajka, brzydzĂŞ siĂŞ tym. RobiÂąc to zniÂżyÂłbym siĂŞ do ich poziomu bo cel nie uÂświĂŞca ÂśrodkĂłw. 

DzielĂŞ siĂŞ swoimi przemyÂśleniami i przedstawiam ogĂłlny wizerunek jaki z tego siĂŞ wyÂłania - chodzi o sposĂłb dziaÂłania pch i konsekwencje jakie z tego wynikajÂą. A ludzi... po prostu mi szkoda i tym samym ciĂŞÂżko siedzieĂŚ cicho gdy widzĂŞ jak sÂą manipulowani i oszukiwani.

Datki s¹ dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje coœ sypn¹Ì, czy nie sypn¹Ì.

Ja sypn¹³em z³otówk¹ i nie ¿a³ujê.

Nie czujĂŞ siĂŞ zmanipulowany.

PrĂŞdzej manipulacji doszukiwaÂłbym siĂŞ w codziennym zbieraniu co Âłaska na tacĂŞ. Tych pieniĂŞdzy nie rozlicza siĂŞ w Âżaden sposĂłb.
SÂą to czĂŞsto wysupÂłane ostatnie grosiki biednych babinek, ktĂłrym sumienie nie pozwala zapomnieĂŚ o wspomaganiu KoÂścioÂła.

Przecie¿ to w przysz³oœci bêdzie mia³o wp³yw niew¹tpliwy w s¹dzie ostatecznym. KorzyœÌ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiÌ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byÌ docenione w oczach najwy¿szego.
A jak to wyglÂąda czĂŞsto w praktyce?

Nowe BMW, Mercedes, bÂądÂź inne cacko pojawia siĂŞ w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieniÂądze.

Sorki, kaÂżdy ma prawo przecieÂż uczciwie wygraĂŚ w karty.  UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #176 : Listopad 17, 2011, 22:17:32 »

Ja tego nie rozumiem Artku, co cie tak bulwersuje? Nie twoje pieniadze, nie twoje zainteresowanie. Nie rozumiem dlaczego ciagle obrazasz tych ludzi.
Rafaelo, w którym miejscu ich obra¿am, proszê wska¿ albo gdzie napisa³em nieprawdê? Zale¿y mi na tym bo naprawdê nie wiem w którym miejscu i autentycznie nie widzê - a przeczyta³em swój post po Twojej uwadze kilka razy. Wiêc jeszcze raz apelujê - wska¿ w którym miejscu i mo¿e jakiœ komentarz - wtedy byÌ mo¿e uda mi siê zobaczyÌ/zrozumieÌ, dojœÌ do jakiœ wniosków.

Kiedy idziesz w niedziele do kosciola i dajesz na tace interesujesz sie co ksiadz robi z tymi pieniedzmi, prosisz o rozliczenia, rachunki.
OczywiÂście Âże tak - a jak mam jakieÂś uwagi nie bojĂŞ siĂŞ powiedzieĂŚ prosto w oczy. Kiedy uwaÂżaÂłem, Âże za Âślub zazyczyÂł sobie za duzo - zaproponowaÂłem znacznie mniej, nie chciaÂł zaakceptowaĂŚ - wyszedÂłem. Potem zaakceptowaÂł proboszcz, bardzo uprzejmie przy tym, bez mrugniĂŞcia okiem. Ponadto w mojej parafii jest zwyczaj, Âże gdy zbiera na jkiÂś cel przedstawia rozliczenie, ponadto pod koniec roku przedstawia rozliczenie za caÂły rok.

Trzeba byc slepym i gluchym aby nie widziec jak miliony wiernych sa zastraszani  karami bozymi , jaka polityke prowadzi kosciol itp.
Rafaelo, proszĂŞ o jednÂą informacjĂŞ - czy dla Ciebie roÂżni siĂŞ straszenie od ostrzegania? Wtedy bĂŞdzie mi Âłatwiej rozmawiaĂŚ.

Gdzie jestes ?, dlaczego i na tej drodze nie jestes aktywny?,
AleÂż jestem aktywny - pisaÂłem o tym wielokrotnie, zabieram gÂłos, dlaczego uwaÂżasz, Âże jest inaczej? NA jakiej podstawie zarzucasz mi brak obiektywizmu?

Od paru miesiecy poswiecilam sie, aby sytuacje KK w Polsce uwidocznic na forum. Walcze na tych tematach sama. Mysle, ze wiecej nie ma sensu dyskutowac.
Rafaelo juÂż kiedyÂś Ci wyjaÂśniaÂłem i prosiÂłem o coÂś. W tych wÂątkach po prostu wklejasz caÂłe artykuÂły - a Twoich poglÂądĂłw i komentarzy jak na lekarstwo. Jak w takiej formie prowadziĂŚ dyskusjĂŞ? to po prostu odstrasza, bo nawet jakieÂś wypowiedzi niknÂą w natÂłoku tego "przedruku".

Datki s¹ dobrowolne i ka¿dy sam decyduje, czy mu pasuje coœ sypn¹Ì, czy nie sypn¹Ì.
Ja sypn¹³em z³otówk¹ i nie ¿a³ujê.
WedÂług mnie jeÂżeli coÂś jest dobrowolne ale jednak stoi za tym manipulacja to nie jest uczciwe. Czyli podejmujemy jakieÂś dziaÂłania majÂąc nieobiektywny wglÂąd w sytuacjĂŞ.

Nie czujĂŞ siĂŞ zmanipulowany.
W to akurat wierzĂŞ.

PrĂŞdzej manipulacji doszukiwaÂłbym siĂŞ w codziennym zbieraniu co Âłaska na tacĂŞ. Tych pieniĂŞdzy nie rozlicza siĂŞ w Âżaden sposĂłb. SÂą to czĂŞsto wysupÂłane ostatnie grosiki biednych babinek, ktĂłrym sumienie nie pozwala zapomnieĂŚ o wspomaganiu KoÂścioÂła.
Widzisz, stosuj¹c Twoj¹ argumentacjê i formê "dyskusji" powiedzia³bym - a kiedy Ty ostatnio coœ da³eœ na tacê, je¿eli nie da³eœ to dlaczego zabierasz g³os? Nie powiem tak, bo to by³aby tchórzliwa uczieczka, chowanie g³owy w piasek i unik. Wiem niestety - i ubolewam nad tym - ¿e bywaj¹ sytuacje gdy pieni¹dze z tacy nie id¹ na cele na które powinny byÌ po¿ytkowane. Równiez zachowanie wielu ksiê¿y pozostawia wiele do ¿yczenia i boli to szczególnie w kontekœcie tego, ¿e to oni powinni dawaÌ przyk³ad. Jednak jest zasadnicza ró¿nica pomiêdzy nami - ja nie zaprzeczam pewnym patologiom w KRK, ba - g³oœno mówiê o nich, nie stosujê "argumentacji" w stylu "inni s¹ tez nieuczciwi", natomiast Ty to czynisz.

Przecie¿ to w przysz³oœci bêdzie mia³o wp³yw niew¹tpliwy w s¹dzie ostatecznym. KorzyœÌ to jedynie taka, ¿e w ten sposób mo¿na kupiÌ spokój duszy, ¿e da³em, pomaga³em mimo,¿e cie¿ko mi by³o.Przecie¿ musi to byÌ docenione w oczach najwy¿szego.
tak, kaÂżdy otrzyma to na co zasÂłuÂżyÂł. JeÂżeli ewentualne danie na tacĂŞ postrzegaÂłbym jak to powyÂżej opisaÂłeÂś (kierowaÂły mnÂą takie pobudki) powinienem przestaĂŚ okreÂślac sie mianem katolika - bo nie ÂłapaÂłbym o co tak naprawdĂŞ chodzi.

Nowe BMW, Mercedes, bÂądÂź inne cacko pojawia siĂŞ w parafii-chyba nie za uczciwie zarobione pieniÂądze.
W mojej ani te¿ w okolicznych parafiach nie ma ¿adnego marcedesa ani te¿ BMW... Co rozumiesz natomaist pod pojêciem "uczciwe zarobione" bo zdaje siê ¿e coœ sugerujesz, ale nie chcia³bym odnieœÌ mylnego wra¿enia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 22:35:43 wysłane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #177 : Listopad 17, 2011, 22:45:05 »

A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo.
Co to za Wotter Laguno ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
kot
Gość
« Odpowiedz #178 : Listopad 17, 2011, 23:08:46 »

Na terenie warszawskiej Starówki, obok której siê wychowa³em, znajduje siê,jeœli mnie pamiêÌ nie myli szesnaœcie koœcio³ów rzymsko-katolickich, na terenach których stacjonuj¹, chwal¹c Pana, najlepszych marek limuzyny z czarnymi szybami, wywoskowane i zwykle najnowsze ich wersje.Domyœlam siê tylko, ¿e s¹ nabytkiem w wyniku sk³adek tacowych od wiernych i tak zwanego "wdowiego grosza", a nie z corocznej dotacji z bud¿etu paùstwa.
Ja pozwalam sobie na wtrĂŞt dotyczÂący KRK tylko na tych samych zasadach, na jakich Ty zajmujesz hipotetyczne stanowisko w sprawie uczciwoÂści, bÂądÂź jej braku w lichej i niedotowanej strukturze PCh.
Jak widaÌ s¹ i tacy, wielcy i uduchowieni, którzy czerpi¹ korzyœci zanim zas³u¿yli, ukazuj¹c wci¹¿ g³êbokie kieszenie, b¹dŸ nagminnie oczekuj¹ce tace.
KwestiĂŞ Twojego wraÂżenia pozostawiam Tobie.
arteq
Gość
« Odpowiedz #179 : Listopad 17, 2011, 23:34:51 »

Zbierali pieniÂądze na "ceremoniĂŞ" w WP - odbyÂła siĂŞ? Nie - to fakt.
ZÂłoto i wykonane z nich zÂłote prĂŞty miaÂły byĂŚ uÂżyte w WP - byÂły uÂżyte? Nie - to fakt.
MajÂą pozwolenie? - nie wiem i tak napisaÂłem (pamiĂŞtam natomiast jak mĂłwili wszem i wobec Âże majÂą pozwolenie na WYKOPALISKA a okazaÂło siĂŞ, Âże mieli jedynie na sprzÂątanie - to fakt). PrzedstawiÂł go WĂłjcikiewicz poproszony o to? Nie - to fakt. OdesÂłaÂł do jakiejÂś firmy.
ByÂły szumne zapowiedzi w kwestii ceremonii? ByÂły. SprawdziÂły siĂŞ? Nie - to takÂże fakt.
Firma ktĂłra im uwierzyÂła i na podstawie tego pomagaÂła, organizowaÂła ma kÂłopoty? Ma - to fakt.
JeÂżeli ktĂłryÂś raz z kolei nie dotrzymuje siĂŞ obietnic i zapewnieĂą to bardzo ciĂŞÂżko okreÂślaĂŚ siĂŞ mianem uczciwego...

Nie rozumiem jak patologie w KRK miaÂłyby wybieliĂŚ pch? Bo takÂą politykĂŞ obronnÂą stosujesz. Nie zabraniam Ci krytykowaĂŚ KRK, ale Ty ta krytykĂŞ stosujesz jako argument obronny pch. To Âśmieszne. Ze swojej strony przecieÂż krytyki pch nie uzywam jak argumentu obronnego dla KRK.
O KRK moÂżemy porozmawiaĂŚ w temacie o KRK, ale odpowiem Ci na Twoje zarzuty.
Tak, pewni dostojnicy KRK je¿d¿¹ limuzynami, tak jak równie¿ pewni ksiê¿a leciwymi autami - przyk³ad z s¹siedniej parafii - fiat uno (kupiony przez parafian gdy rozlecia³ mu siê maluch, kupiony w ramach podziêkowania za pomoc - bo nigdy nikomu jej nie odmówi³ - w razie potrzeby wozi³ chorych parafian do szpitala). Wed³ug mnie winni byÌ skromniejsi i jak ju¿ pisa³em - winni wp³ywy z datków lepiej po¿ytkowaÌ, z wiêksz¹ korzyœci¹ dla potrzebuj¹cych. Sk¹d czerpi¹ pieni¹dze - wiadomo z tacy. Czy s¹ ksiê¿a którzy daj¹ z³y przyk³ad - niestety s¹, o tym te¿ pisa³em. Ale uspokojê Ciê Kocie - ludzie daj¹ na tacê coraz mniej, a koœcio³y pustoszej¹ - to te¿ pisa³em. KRK w wyniku tego zaczyna siê powoli oczyszczaÌ - i jak widzê bêdzie coraz wiêcej ksiê¿y w unach niz w BMW - i dobrze .
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #180 : Listopad 17, 2011, 23:43:21 »

A pamietacie przekazy Wottera? Cos kszty prawdy z nich wplynelo.
Co to za Wotter Laguno ?

Przekazy od Wottera bylo kilka tematow tutaj na forum niestety dosc kontrowersyjne  MrugniĂŞcie

Kolejne dziaÂłania Samuela dla osiÂągniĂŞcia zamierzonego celu CoÂś?

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.0

oraz

Syzyfowa Praca SAMUELA (nieudany najazd na PLANETÊ ZIEMIA)Co¶?

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=327.0

Chanell to bardzo stare watki
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 23:44:27 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #181 : Listopad 17, 2011, 23:43:43 »

Och east to Âżaden sekret od co najmie kilkudziesiĂŞciu lat o przeznaczeniu Warszawy , a moÂże i wiĂŞcej skoro tu stolicĂŞ przeniesiono.
Ale kto by tam w to wierzyÂł naprawdĂŞ?

Nie wiedziaÂłam iÂż  to wszystko co wiem pochodzi z ksi¹¿ki? Ale czemu nie... co to za ró¿nica przecieÂż ksi¹¿ki sÂą dostĂŞpne , kaÂżdy moÂże je przeczytaĂŚ . A nawet mnĂłstwo  cytatĂłw  z nich jest na naszym forum jaki problem byÂło pĂłjœÌ drogÂą przekazu?

Mo¿e lepiej naœladowaÌ m¹dr¹ ksi¹¿kê ni¿ jakieœ drapie¿ne w³asne myœli i nieodpowiedzialne byty.
Tylko Âże o PaÂłacu Kultury w tych przekazach ani sÂłowa , no i jeszcze coÂś ( moim zdaniem istotnego biorÂąc pod uwagĂŞ Âże wiedza z ksi¹¿ek ) jako pierwsza  powinna tam stan¹Ì P. Nowalska , co? PrzecieÂż to Ona odbieraÂła i spisywaÂła te przekazy. A Jej ni nikogo zwiÂązanego z tzw. "LudÂźmi Nowej Ery"..... niestety tam nie byÂło.
No to co jakoÂś kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem?

Ale caÂłkiem dobrze z pokÂładami zÂłoÂśliwoÂści w niektĂłrych osobach. MoÂże wÂłaÂśnie o to chodzi , majÂą byĂŚ sprowokowane do rozÂładowania siĂŞ.

Ceremonia w Piramidzie i tak i tak byÂła by bez znaczenia oczekiwanego , wÂłaÂśnie dlatego iÂż nie miaÂła  tego "klucza dostĂŞpu".
MoÂże wÂłaÂśnie egipska blokada byÂła takim  bezpiecznÂą ochronÂą dla kÂłamstw Samuela, nie doszÂło do realizacji bo zawiniÂł czynnik ludzki nie Samuel.... A Âże ludzie stracili kasĂŞ i spokĂłj? Czy to jest waÂżne? PrzecieÂż od poczÂątku kazaÂł im znaleŸÌ "klucz" a oni nie znaleÂźli , wiĂŞc , czy tak , czy tak i tak byÂła by klapa.
Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzyœÌ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi.

A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o zysk , czyli energiĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ps. Wszystko fajnie tylko iÂż imiĂŞ Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoÂści tej samej postaci moÂżna zidentyfikowaĂŚ w wielu imionach , tego ukryĂŚ nie moÂżna, jest to prosty sposĂłb.

Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj¹cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry.
A póŸniej te wszystkie medium walcza miêdzy sob¹ , bo kazda czuje siê ta wybran¹ najlepsz¹ i prawdziw¹.Dlaczego tak?

Bo chodzi o to zĂŞby siĂŞ nie dogadaÂły ze sobÂą i nie odkryÂły caÂłej tej machiny manipulujÂącego faÂłszu ale teÂż Âłatwiej jest manipulowaĂŚ kilkoma mniejszymi grupkami konkurujÂącymi ze sobÂą.
Imiona uÂżywane  dla tych bytĂłw nie majÂą Âżadnego znaczenia  mogÂą uÂżywaĂŚ Jezus czy Matka Boska , o tym juÂż mĂłwili w przekazach.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:02:39 wysłane przez Kiara » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #182 : Listopad 18, 2011, 00:14:16 »

Samuel zna³ fina³ doskonale , ale korzyœÌ by³a w ka¿dym wypadku jego , bowiem czerpa³ energiê od wszystkich sfrustrowanych ludzi.

Ceremonia w Egipcie zostaÂła zablokowana, ale...  przez istoty z 6- gĂŞstoÂści informacyjnej.
SÂą to istoty bardzo potĂŞÂżne pod wzglĂŞdem ÂświadomoÂści, zajmujÂą siĂŞ projektowaniem Âżycia we WszechÂświecie, projektowaniem ÂścieÂżek rozwojowych, zajmujÂą siĂŞ bilansem przestrzeni.

WykonujÂą wytyczne ( algorytmy) LOGOSA.

Nowalska jako doÂświadczony chanelling z pewnoÂściÂą dobrze o tym wie.

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:14:56 wysłane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #183 : Listopad 18, 2011, 00:28:42 »

Ps. Wszystko fajnie tylko iÂż imiĂŞ Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoÂści tej samej postaci moÂżna zidentyfikowaĂŚ w wielu imionach , tego ukryĂŚ nie moÂżna, jest to prosty sposĂłb.

Zasada zdobywania zaufania jest zawsze taka sama , pokazywanie b³êdów bytu pos³uguj¹cego siê w przekazach innym imieniem ( a tak naprawdê siebie samego) dla zdobycia zaufania osoby której robi siê przekazy. To taka gra konkurencji .. on jest be.. mnie s³uchaj bo ja jestem ten dobry.
A póŸniej te wszystkie medium walcza miêdzy sob¹ , bo kazda czuje siê ta wybran¹ najlepsz¹ i prawdziw¹.Dlaczego tak?

Bo chodzi o to zĂŞby siĂŞ nie dogadaÂły ze sobÂą i nie odkryÂły caÂłej tej machiny manipulujÂącego faÂłszu ale teÂż Âłatwiej jest manipulowaĂŚ kilkoma mniejszymi grupkami konkurujÂącymi ze sobÂą.
Imiona uÂżywane  dla tych bytĂłw nie majÂą Âżadnego znaczenia  mogÂą uÂżywaĂŚ Jezus czy Matka Boska , o tym juÂż mĂłwili w przekazach.

Skad wniosek , ze Wotter to stare  imie Enki hm , Kiaro przyznam zaskakujesz mnie bardzo.
I zapewnie podobnie jest z Myslicielami czyz to nie Oni twierdza , ze masz Tu Kiaro swoja misje?
Ale tak serio przekazy to nic innego jak zazwyczaj wiedza zdeponowana w Nas samych . 

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie. I z tego co wiem nie wiazala tego kontaktu z Enkim Kiaro. UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:50:46 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #184 : Listopad 18, 2011, 00:54:22 »

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.

To mam pytanie jeÂśli moÂżna ?
Czy mam wprost rozumieĂŚ Laguno__ , Âże to Ty z tym caÂłym Wotterem chellingowaÂłaÂś, a nastĂŞpnie ten chanelling przekazaÂłaÂś Nowalskiej ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:54:52 wysłane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #185 : Listopad 18, 2011, 01:00:48 »

A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie.

To mam pytanie jeÂśli moÂżna ?
Czy mam wprost rozumieĂŚ Laguno__ , Âże to Ty z tym caÂłym Wotterem chellingowaÂłaÂś, a nastĂŞpnie ten chanelling przekazaÂłaÂś Nowalskiej ?
Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:05:07 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #186 : Listopad 18, 2011, 01:07:24 »

Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.

Ehh.... pytaÂłem zupeÂłnie o co innego.
PytaÂłem skÂąd miaÂłaÂś przekazy Wottera ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:07:44 wysłane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #187 : Listopad 18, 2011, 01:10:52 »

UÂśmiech UÂśmiech

Tak sie jakos zlozylo , ze Ela w odpowiednim momencie pojawila sie u mnie z racji pobytu w moim miescie na warsztatach i znalazlysmy sie razem w jednym miejscu i czasie , lecz nie bylo to na wartatach. To bylo przypadkowe spotkanie wszak przypadki nie istnieja , taki maly incydent, widocznie miala je otrzymac  i to wszystko nic wiecej za tym nie stoi.

Ehh.... pytaÂłem zupeÂłnie o co innego.
PytaÂłem skÂąd miaÂłaÂś przekazy Wottera ?

Otrzymalam je od Wottera UÂśmiech , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej .
Astre
Gość
« Odpowiedz #188 : Listopad 18, 2011, 01:15:28 »

Otrzymalam je od Wottera UÂśmiech , ale dzisiaj tylko chcialam o tym wspomniec , nic wiecej .

Acha, otrzymaÂłaÂś je od Wottera...
Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś sobie  z tym bytem, ktĂłry nazwaÂł  siebie  Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:16:44 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #189 : Listopad 18, 2011, 01:20:01 »

Oj chyba tak bardzo CiĂŞ nie zaskakujĂŞ Laguna_ bo gdy mi je przesÂłaÂłaÂś do czytania ( kilka lat temu) mĂłwiÂłam Ci o
tym. DyskutowaÂłyÂśmy dosyĂŚ dÂługo.
Poszukaj imienia Wotter i historii tej osoby oraz cech osobowoÂści a sama zrozumiesz  tak zawsze jest najlepiej, zrozumieĂŚ samemu.

Ja mam swojÂą misjĂŞ w stosunku do siebie i tylko do siebie  wszystko co robiĂŞ jest moim rozwojem osobistym, ktĂłry jest po³¹czony i wspó³gra z planami rozwojowymi caÂłoksztaÂłtu. To caÂły sekret  nie ma innego.

Bywa iÂż nawet najbardziej doskonali mylÂą siĂŞ , lub nie zwrĂłcÂą uwagi na coÂś , tak tez bywa.

Aster Energie ZaÂświatowe z najwyÂższych wymiarĂłw tych ktĂłrych nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipulujÂą zdarzeniami ni wolÂą ludzi. Oni akceptujÂą ludzkÂą decyzjonalnoÂśc wiedzÂąc iÂż coÂś co moÂże zaistnieĂŚ jedynie jako dobro nie wydarzy siĂŞ jako zÂło.
Jednak wiadomym jest takim Energiom ( majÂą oglÂąd ziemi i ludzi energetyczny) iÂż bez kompletu "wiÂązek energetycznych" okreÂślone zdarzenie zaistnieĂŚ nie moÂże. WyÂładuje siĂŞ energiÂą ktĂłrÂą posiada i stworzy zdarzenia na posiadanej pÂłaszczyÂźnie wibracyjnej. Nic wiĂŞcej.

Co zaœ siê tyczy osób odbieraj¹cych channeling warto wiedzieÌ , i¿ rozwój osobisty to jedno a mo¿liwoœÌ technicznego odbioru przekazu to drugie.
Osoby takie majÂą prawo do b³êdĂłw wszelakich , nie zawsze posiadajÂą wiedzĂŞ w kaÂżdej dziedzinie  muszÂą jÂą weryfikowaĂŚ jak wszyscy inni ludzie.
I jak wszyscy inni przechodzÂą osobistÂą drogĂŞ rozwoju duchowego z poraÂżkami , wzlotami  radoÂściÂą i pÂłaczem , a moÂże jeszcze trudniejsza niÂż inni Ludzie?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:22:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #190 : Listopad 18, 2011, 01:27:28 »

Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś z bytem, ktĂłry nazwaÂł  siebie  Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej.

Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc

Tak przy okazji tylko ...
Samuel, to nie Enki.
To przedstawiciele dwĂłch zupeÂłnie innych cywilizacji choĂŚ pochodzÂących z tych samych Ja- szczurzych ÂścieÂżek rozwojowych.

Ps.
CoÂś ''zachenellingowaÂłem''.
Czy coÂś Laguno__ w Twoim Âżyciu kiedyÂś powaÂżnego, czy znaczÂącego siĂŞ  nie wydarzyÂło ?
Bo tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Brzmi to tak - coÂś w jej Âżyciu kiedyÂś siĂŞ wydarzyÂło ?
Nie wiem co i nie chcĂŞ wiedzieĂŚ, bo to sÂą prywatne sprawy jednak tak CiĂŞ jakoÂś odbieram.

Pozdrawiam ciepÂło
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 01:28:27 wysłane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #191 : Listopad 18, 2011, 09:58:43 »

Czyli rozumiem, Âże chalingowaÂłaÂś z bytem, ktĂłry nazwaÂł  siebie  Wotterem, a nastĂŞpnie go spisaÂłaÂś i podarowaÂłaÂś Nowalskiej.

Dokladnie tak bylo. Z tym , ze Ela ma je w calosci , a tu na forum sa fragmenty i miedzy innymi odnosza sie rowniez do Samuela. dobranoc

Tak przy okazji tylko ...
Samuel, to nie Enki.
To przedstawiciele dwĂłch zupeÂłnie innych cywilizacji choĂŚ pochodzÂących z tych samych Ja- szczurzych ÂścieÂżek rozwojowych.

Ps.
CoÂś ''zachenellingowaÂłem''.
Czy coÂś Laguno__ w Twoim Âżyciu kiedyÂś powaÂżnego, czy znaczÂącego siĂŞ  nie wydarzyÂło ?
Bo tak CiĂŞ jakoÂś odbieram. Brzmi to tak - coÂś w jej Âżyciu kiedyÂś siĂŞ wydarzyÂło ?
Nie wiem co i nie chcĂŞ wiedzieĂŚ, bo to sÂą prywatne sprawy jednak tak CiĂŞ jakoÂś odbieram.

Pozdrawiam ciepÂło

Owszem stalo sie to iz  poszlam za rada wottera i skupilam sie na swoim wlasnym rozwoju nie na spisywaniu chanelingow . A co dziwne , zaczely niektore przekazy do mnie docierac poprzez innych ludzi ,<manifestowaly sie> z perspektywy czasu moge stwierdzic rowniez iz wyparlam to co sie dzialo ,a wszystko co sie wypiera wraca . To tak w skrocie,
Kiaro odpisze i na Twoj post nieco pozniej. UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #192 : Listopad 18, 2011, 10:35:15 »

Laguno naprawdê nie musisz mi niczego t³umaczyÌ , to przesz³oœÌ z przed kilku lat , zaistnia³a , zrealizowana i koniec kropka.
Jak mĂłwiÂą staroÂżytni Rosjanie .."to se ne wrati.."  A to sÂławetne polowanie na "Ró¿ MariĂŞ NiebieskÂą" nie przyniosÂło oczekiwanego rezultatu i nie przyniesie.

Teraz jest teraz i tylko teraz , które buduje przysz³oœÌ.
Dodam tylko piêkn¹ przysz³oœÌ dla ca³ej Ludzkoœci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #193 : Listopad 18, 2011, 14:25:07 »

@Kiara
Tylko Âże o PaÂłacu Kultury w tych przekazach ani sÂłowa , no i jeszcze coÂś ( moim zdaniem istotnego biorÂąc pod uwagĂŞ Âże wiedza z ksi¹¿ek ) jako pierwsza  powinna tam stan¹Ì P. Nowalska , co? PrzecieÂż to Ona odbieraÂła i spisywaÂła te przekazy. A Jej ni nikogo zwiÂązanego z tzw. "LudÂźmi Nowej Ery"..... niestety tam nie byÂło.
No to co jakoÂś kiepsko z czytaniem , czy ze zrozumieniem?
Nierzadko siê zdarza, ¿e autorzy ksi¹¿ek -np Karol May - nigdy nie byli w miejcach przez siebie opisywanych, natomiast ich wierni czytelnicy i owszem , pod¹¿ali wytrwale œladami bohaterów ksi¹¿ek. Autor wcale nie musi byÌ nawiedzony ani jakoœ szczególnie predystynowany , aby pisaÌ historie "zaœwiatowe" (czytaj - nie z tego œwiata )

@Laguna
A nawiasem piszac, to miedzy innymi Ela Nowalska czytala przekazy od Wottera czego wczesniej tu nie pisalam otrzymala je osobiscie ode mnie
Czyli, Âże Pani Nowalska mogÂła napisaĂŚ  Ksi¹¿kĂŞ miĂŞdzy innymi w oparciu o przekazy Wottera, ktĂłry, jak Kiaro twierdzisz,  jest tÂą samÂą energiÂą , co Samuel ?
  W ksi¹¿ce wystĂŞpujÂą natomiast MyÂśliciele na ktĂłrych Ty siĂŞ opierasz. TrochĂŞ to zawiÂłe. Czy niektĂłrzy MyÂśliciele to  nie postaci oparte na Wotterze  ?

@Kiara
Aster Energie ZaÂświatowe z najwyÂższych wymiarĂłw tych ktĂłrych nazywasz wykonawcami LOGOS nigdy nie manipulujÂą zdarzeniami ni wolÂą ludzi. Oni akceptujÂą ludzkÂą decyzjonalnoÂśc wiedzÂąc iÂż coÂś co moÂże zaistnieĂŚ jedynie jako dobro nie wydarzy siĂŞ jako zÂło.
TrochĂŞ to dwuznaczne postĂŞpowanie LOGOSÓW poniewaÂż skoro znajÂą przyczyny na jakich ludzie opierajÂą swojÂą decyzyjnoœÌ to muszÂą  wiedzieĂŚ przecieÂż, Âże my, ludzie, wiele decyzji podejmujemy na podstawie faÂłszywych przesÂłanek albo nawet i manipulacji dokonanych na nas we wczesnym dzieciĂąstwie.
W takim razie ludzka decyzyjnoœÌ nie jest do koùca ludzk¹ decyzyjnoœci¹ i akceptowanie jej czyli nie wtr¹canie siê , pozostawanie na uboczu, równie¿ oznacza przyzwolenie na manipulacjê, jest nawet jej wzmacnianiem z tej perspektywy.

Z drugiej strony nasza rzeczywistoœÌ jest taka, w jak¹ wierzymy ,ze jest. I dlatego jest prawdziwa bez wzglêdu na czym j¹ opieramy. Ktoœ stanie w pewnym miejscu twierdz¹c, ¿e przewodzi energiê kosmiczn¹ dla ludzkoœci, a ktoœ inny w ogóle tego nie zrozumie uœmiechaj¹c siê dwuznacznie, albo bêdzie to wyœmiewa³. Obie postawy s¹ prawdziwe, poniewa¿ to cz³owiek nadaje im prawdziwoœÌ swoim przekonaniem opartym na w³asnej racji.
To, co obie te postawy odró¿nia to wiedza na ktĂłrej siĂŞ one opierajÂą. A opierajÂą siĂŞ na tej wiedzy, ktĂłrÂą sÂą w stanie zrozumieĂŚ i przyj¹Ì jako swojÂą. Zatem ludzie majÂą prawo nie rozró¿niaĂŚ prawdziwoÂści swojej wiedzy od faÂłszu, ale LOGOSY widzÂą wiĂŞcej i rozumiejÂą wiĂŞcej niÂż ludzie.  Mimo to jeÂśli nie majÂą wyjÂścia, jak tylko uznaĂŚ decyzyjnoœÌ ludzkÂą to takim samym prawom muszÂą podlegaĂŚ manipulanci. CzÂłowiek przebudzony ma prawo powiedzieĂŚ NIE i to prawo musi byĂŚ respektowane, a jeÂśli coÂś nie chce tego prawa respektowaĂŚ, to zawsze moÂżna ..... zawoÂłaĂŚ LOGOSY ?
One wszak respektuj¹ to prawo i tê decyzyjnoœÌ jaka by nie by³a.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #194 : Listopad 18, 2011, 14:59:35 »

Witam .UÂśmiech
WiĂŞc :
" Centralnym punktem w ktĂłrym przecinaÂła energia w tamtym dniu ziemiĂŞ nie byÂł Egipt a Polska , Warszawa nie Kair.
PopÂłynĂŞÂła energia  jak zawsze gdy akt taki jest czyniony wobec Ludzi i ziemi przez dobro dla dobra.
Nie byÂły potrzebne Âżadne ceremonie , ni tysiÂące ludzi otaczajÂące PaÂłac Kultury , piramidki ni zÂłote prĂŞty , bo , po co?

Niezbêdna zawsze jest tylko jedna osoba , która staje siê na moment ³¹cznikiem miêdzy niebem a ziemi¹ i energia p³ynie , to wszystko."

Kiaro, wiĂŞc awansowaliÂśmy w oczach Boga-StwĂłrcy ! UÂśmiech ÂŻe takiego zaszczytu dostÂąpiliÂśmy w Polsce!

A teraz odnoÂśnie cudu !!!!
WÂłaÂśnie nastÂąpiÂł 2 godziny temu !!!
Premier wygÂłosiÂł realne-rzetelne i wyrazisto - szczere expose do Sejmu i Narodu , o takiej treÂści, o jakiej siĂŞ jeszcze
Wszystkim nie ÂśniÂło ! DuÂży uÂśmiech

Miejmy nadziejê, ¿e ta Energia naprawi prawid³owoœÌ dzia³ania mechanizmu w Polsce, i bêdzie nowym przyk³adem na obecne czasy dla Europy. Uœmiech

A wiêc czeka nas teraz zaciskanie pasa- i kolejne lata pracy do upragnionej emerytury, której nie wszyscy tak naprawdê ju¿ do¿ywaj¹ w spó³kach, lub zak³adach pracy.

Znowu nie wysz³o inm w tej ceremonii, ten promieù jak wczeœniej opisa³aœ min¹³ Kair-Egipt o parenaœcioe minut na pó³noc. Du¿y uœmiech

Pozdrawiam.  Cool
Ps.
Oooo. Witaj Kocie !!!!  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 15:02:25 wysłane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #195 : Listopad 18, 2011, 15:54:37 »

Czy ktoœ wie ile czasu zajmuje podró¿ stopem z Egiptu? Ciekawy jestem informacji z pierwszej rêki.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #196 : Listopad 18, 2011, 18:27:05 »

Mam poci¹Ì w¹tek czy mo¿e powrócimy do meritum?

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #197 : Listopad 18, 2011, 20:37:29 »

Mam poci¹Ì w¹tek czy mo¿e powrócimy do meritum?
Darku prosze- jeszcze jeden komentarz napisze ,a pozniej
mozesz ciac ile sie da. MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech
Kiaro w woli przypomnienia , ktore jak widze jest niezbedne z uwagi  na maslo maslane jakie tutaj wyniknelo miedzy forumowiczami odnosnie Wottera i Eli Nowalskiej.
Faktycznie to Ty Kiaro wydalas taki werdykt na temat Wottera jak napisalas nizej czyli -cyt, Kiara-
------------------------------------------------------------------------------
s. Wszystko fajnie tylko iÂż imiĂŞ Wotter  to jedno  dawnych z imion Samuela-Enki. Cechy osobowoÂści tej samej postaci moÂżna zidentyfikowaĂŚ w wielu imionach , tego ukryĂŚ nie moÂżna, jest to prosty sposĂłb.
------------------------------------------------------------------------------
Podczas naszej rozmowy kilka lat temu uznalas , ze Wotter pochodzi z tamtej czesci kosmosu co Samuel-Enki. to Twoja opinia,dalej piszesz , ze znalazlas znaczenie i pochodzenie imienia Wotter mozliwe ,iz takowe istnieje.
Nie zapominaj Kiaro. nie tylko ty ocenialas ta energie, ale czynilo to wielu ludzi i powiem Wam- opinie byly bardzo zroznicowane.

Zdecydowanie Ela Nowalska nie sugerowala sie zadnymi moimi przekazami piszac swoje.
Poniewaz kiedy- otrzymala ode mnie moje przekazy wydala kilka ksiazek na podstawie wlasnych channelingow.
Chyba ,iz kontaktowala sie z Wotterem o czym mi nic nie wiadomo, ale przeciez miala prawo nie mam wylaczonsci, przynajmniej tak to czuje.
Arteq ironicznie napisalas zdanie i zobacz co z tego wyszlo . MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 20:40:07 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #198 : Listopad 18, 2011, 21:21:27 »

Nie mam zamiaru kontynuowaĂŚ tych przepychanek o priorytety cudze. ZachowujĂŞ moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , kaÂżdy ma prawo do wÂłasnych refleksji.

Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiĂŞ mogĂŞ je oceniaĂŚ , jeÂżeli chcesz by inni  mogli to czyniĂŚ Laguno wypada je zamieÂściĂŚ.

east sÂądzĂŞ iÂż Twoje przypuszczenia i domniemania zostaÂły wyjaÂśnione przez ostatni post Laguny.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 21:22:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #199 : Listopad 18, 2011, 21:57:39 »

Nie mam zamiaru kontynuowaĂŚ tych przepychanek o priorytety cudze. ZachowujĂŞ moje zdanie dla siebie ( to samo co trzy lata temu) , kaÂżdy ma prawo do wÂłasnych refleksji.

Ja znam przekazy Wottera i na tej podstawiĂŞ mogĂŞ je oceniaĂŚ , jeÂżeli chcesz by inni  mogli to czyniĂŚ Laguno wypada je zamieÂściĂŚ.

Ja nie kwestionuje Twoich refleksji Kiaro -ale czasami warto zaznaczyc , ze to Twoje zdanie j.w

Bierzesz na siebie duza odpowiedzialnosc piszac czasami w swoich postach w kategoriach- Tak jest , bo Ja Kiara tak mowie , a to znaczy , ze wszyscy tak mowia - to oczywiscie przenosnia. UÂśmiech MrugniĂŞcie

Miedzy innymi arteq miedzy wierszami- dosc czesto odnosi sie do tego typu stwierdzen ,czego Kiaro nie zauwazasz obwiniajac jego osobe za ataki -to tak w woli wyjasnienia tego co ja mysle.
I za chwile beda ciecia jak Dariusz zobaczy posty  MrugniĂŞcie nie w temacie watku, albooo ........ nie..

Ps. A tak korzystajac z okazji chyba szykuje sie kolejna ceremonia tym razem pod okiem Eli Nowalskiej-  MrugniĂŞcie
http://www.czasnowejery.pl/podroz-wyprawa-po-skarby-energetyczne-egiptu,5.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 22:18:31 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: