Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:37:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ceremonia w Egipcie 11 listopada  (Przeczytany 119813 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Maj 13, 2012, 22:43:47 »

Pewnie wahad³o jej siê rozregulowa³o... kiedy ostatnio go

I czy wreszcie kto¶ móg³by mi w miarê precyzyjnie opisaæ ten miernik tego promieniowania? Bo od tego trzeba zacz±æ zanim zaczniemy dyskutowaæ o wynikach "pomiarów" nim wykonanych - oczywi¶cie w przypadku gdy zamierzamy traktowaæ siê z minimum powagi, a rozwa¿ania prowadziæ z minimum rzetelno¶ci.

Ciekaw jestem równie¿ dlaczego i to tak czêsto wyniki pomiarów ró¿ni± siê  zale¿no¶ci od tego KTO je wykonuje... bo wtedy nie mo¿emy mówiæ o rzetelnych pomiarach tylko o... swoistym "widzi-mi-siê". O pomiarach mo¿emy mówiæ wy³±cznie wtedy gdy na wyniki nie ma wp³ywu kto ich dokonuje (oczywi¶cie spo¶ród osób które zaznajomi³y siê ze "sprzêtem"). Dlatego miernik Geigera-Müllera (te¿ mierz±cy wielko¶æ pewnego promieniowania) daje ten sam wynik niezale¿nie od tego kto go trzyma...
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Maj 13, 2012, 23:02:13 »

Ju¿ lata mijaj±, odk±d zada³em pytanie, co to jest energia Bovisa i jak siê j± mierzy?
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #227 : Maj 14, 2012, 07:01:29 »

A gdyby tak przeczytaæ to ?

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4908.0

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Maj 14, 2012, 08:11:18 »

sokoro wypowiada³em siê w podanym w linku w±tku to jest to¿same, ¿e... czyta³em.

Jednak poziom dyskusji - "odpowiedzi" na moje rzeczowe i logiczne pytania - by³ ¿enuj±cy, zreszt± jak bardzo czêsto w takich przypadkach bywa³o:
w tym momencie Twój tok my¶lenia jest tak p³aski, jak asfalt dla mrówki ¿yj±cej w dwóch wymiarach...

i niestety ale nie znalaz³em tam odpowiedzi na zadawane pytania...

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #229 : Listopad 18, 2012, 13:32:25 »

Jako uzupe³nienie naszej dyskusji...

Poni¿ej przedstawiam fragment artyku³u Pana Piotr Kuckiego, Kto Chce zniszczyæ piramidy ?
Czasopismo enigma - Klucz do Tajemnic, numer 4 Jesieñ 2012, strona 3

"...

Na piaszczystych wydmach po Kairem przybywa turystów, którzy bezskutecznie próbuj± dostaæ siê do Piramidy. Jest 11 listopada 2011 r., który uwa¿a siê za dzieñ magiczny. O godzinie 23:00 ma mieæ miejsce wydarzenie zwane Uroczysto¶ci± mi³o¶ci, zorganizowane przez polsk± Fundacjê 'Dar ¦wiatowida'. Wed³ug organizatora, Andrzeja Wójcikiewicza, w Wielkiej Piramidzie zostanie umieszczona para kryszta³ów w celu wzmocnienia jej si³ ochronnych, zaplanowano tak¿e grupow± medytacjê. W mediach egipskich pojawiaj± siê informacje, i¿ maj± siê spotkaæ w tym miejscu tysi±ce cz³onków '¿ydo-masoñskich' zwi±zków, którzy prawdopodobnie chc± umie¶ciæ Gwiazdê Dawida na szczycie Piramidy Cheopsa na znak tego, ¿e Piramid nie budowali Egipcjanie, ale hebrajscy niewolnicy! Wprawdzie chodzi o bezpodstawne plotki, ale mimo to w Egipcie dochodzi do zamieszek i t³umy ludzi udaj± siê w kierunku budowli, aby chroniæ j± przed ¯ydami, którzy rzekomo chc± j± ukra¶æ! Ceremonia zaplanowana na 11.11.2011r. na P³askowy¿u w Gizie zostaje odwo³ana z obawy o bezpieczeñstwo. Wszystkie Piramidy bêd± zamkniête, mimo ¿e ponad 2000 turystów z ca³ego ¶wiata chcia³o wzi±æ udzia³ w uroczystym wieczorze - informuje gazeta 'The Jerusalem Post'. Piramidom grozi jeszcze wiêksze niebezpieczeñstwom ni¿ tylko zamkniêcie przez zwiedzaj±cymi.

...
"

Dodam, aby uzupe³niæ kontekst spo³eczny i polityczny - dwie ostatnie wojny Egipt stoczy³ z Izraelem jako naje¼d¼c± o pó³wysep Synaj. Granica izraelsko-egpiska jest najbardziej strze¿on± granic± tych pañstw. Dodatkowo Izrael jako jedyne pañstwo rejonu nie posiada z³ó¿ ropy naftowej i zmuszony jest kupowaæ j± od s±siadów.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: