Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 14:56:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MERKABAH  (Przeczytany 1272 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« : Styczeñ 21, 2010, 09:40:24 »

mój post z forum Leszka - http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=461.0

Cytat: Kap³an 718
dodam od siebie, ¿e pe³en zapis to MERKABAH (hebr. merkavah), z mojej pracy z tym zagadnieniem / formu³± wynika, ¿e to AH lub ACH jest kluczowe

jako, ¿e Egipt to moja pasja od zawsze, rozumiem, ¿e wed³ug naszych staro¿ytnych braci najwa¿niejsze 3 czê¶ci cia³a to KA, BA, ACH (Akh), to trzecie czyli ACH jest pominiête w interpretacji s³owa MER-KA-BA-AH a to b³±d! ACH to ¦wietliste Istnienie, Nie¶miertelna Czê¶æ Cia³a, która zostaje po ¦mierci, t³umaczenie ACH z egipskiego dobrze oddaje angielskie s³owo "The Shining One", przyk³ad u¿ycia ACH to imiê Faraona Echnatona - ACH-EN-ATON U¶miech

to co piszê to nie moje wymys³y ale egiptologia jak ja to zwê zaawansowana, bardziej duchowa ni¿ same suche zwroty odczytane gdzie¶ na ¶cianach

mam te¿ w³asn± teoriê co do cz³onu MER, otó¿ pochodzi od egipskiego meri - Kochaæ, Mi³owaæ, od tego s³owa pochodzi semickie MIRIAM / MARIAM czyli nasze Maria, ciekawe wydaje mi siê te¿ MARIAMNE (patrz czê¶æ 4 Nassima) jak dla mnie to po prostu MERI-AMON - Ukochana Amona

Ciekawostk± jest tak¿e to do czego kiedy¶ doszed³em - MER to tak¿e egipskie mr - Miejsce Wznoszenia / Wznoszenie Siê (Ascendencji), TAK Egipcjanie zapisywali s³owo "Piramida" - zapisywane to jest hieroglifem ze sto¿kiem z poprzeczn± belk± u do³u - ciekawostk± jest, ¿e nie pisz± o tym egiptolodzy, wiêc to informacja po za mainstreamem

jako, ¿e to POWA¯NE forum, podaje odno¶nik do tzw. Listy Gardinera http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hieroglyphs/german-Gardiner-list-translated

hieroglif O24 - mr ("piramida")

po co o tym piszê? bo widaæ, co pomija OFICJALNE t³umaczenie Merkaby - tego nie przeczytacie, to moje odczucia podczas lat poszukiwañ - nie jestem od was lepszy, jestem uwa¿ny i szukam tam gdzie mi siê mówi, ¿e NIE MA JU¯ NIC DALEJ...

wiêc tak, MER-KA-BA-AH to "Sp³ywanie ¦wiat³a Mi³o¶ci na Ka oraz Ba i poprzez to WZNOSZENIE SIÊ"

mam nadziejê, ¿e nie macie mi za z³e tonu jakim piszê, ale chce podkre¶liæ, ze ta czê¶æ to to co NIE JEST MÓWIONE O MERKABIE - Dlaczego pomijana jest MI£O¦Æ?!

niech ka¿dy sam odpowie sobie na to pytanie - ja dodam od siebie, ¿e gdy siê zna t± informacjê nie trzeba p³aciæ za KUR$Y - wtedy wszystko dzieje siê samo, bez pomocy tzw, nauczycieli

C.D.N (je¶li bêdzie zainteresowanie)

pozdrawiam s³onecznie,
Kap³an 718

wiêc zapraszam do dyskusji

718'
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: