Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 20:24:20

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dlaczego teatr ROMA?????  (Przeczytany 29089 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Lipiec 10, 2011, 08:52:15 »

Teatr Roma to bardzo interesuj¹ce miejsce ( kto jeszcze nie widzia³ jego obecnej zewnêtrznoœci , warto zobaczyÌ) po³o¿ony na osi , której g³ównym - centralnym punktem jest Pa³ac kultury.
Pó³nocno po³udniowa to dawne dwa obiekty nale¿¹ce do KRK , czyli bezpoœrednio do Watykanu by³ nim Teatr Roma i Koœció³ Wszystkich Œwiêtych.
Warto wejœÌ w historiê tego miejsca , oj warto , warto....
Na poczÂątek o sprzedaÂży Teatru Roma.

Ratusz kupi Teatr Roma od koÂścioÂła?
Aleksandra KrzyÂżaniak-Gumowska, dziob
2005-11-24, ostatnia aktualizacja 2005-11-25 00:00
Miasto chce kupiÌ od kurii warszawskiej gmach przy Nowogrodzkiej 49 z Teatrem Roma. W czwartek na transakcjê zgodzi³a siê Rada Warszawy. Zarobione pieni¹dze Koœció³ przeznaczy na budowê Œwi¹tyni Opatrznoœci Bo¿ej
Budynek przy Nowogrodzkiej zbudowano przed II wojnÂą ÂświatowÂą. DostaÂł imiĂŞ PapieÂża Piusa XI. PrĂłcz Romy mieÂści siĂŞ w nim Warszawska Opera Kameralna, lecznica ZwiÂązku ArtystĂłw Scen Polskich oraz instytucje koÂścielne (m.in. SÂąd Metropolitalny Warszawski, hotelik dla ksiĂŞÂży, biura Fundacji ÂŚwiÂątyni OpatrznoÂści BoÂżej i zgromadzenie SiĂłstr SÂłuÂżebniczek Wielkopolskich).

Na budynek kurii miejskie biuro teatru i muzyki ju¿ dawno ostrzy³o sobie zêby. - Chcemy uregulowaÌ sprawy w³asnoœci wszystkich naszych teatrów, ¿eby op³aca³o siê inwestowaÌ w remonty. Rozmowy z Koœcio³em toczymy te¿ na temat Teatru Wspó³czesnego. Planujemy te¿ kupienie Komedii i Teatru Rozmaitoœci. Wszystkie budynki wymagaj¹ renowacji, ale nie bêdziemy ³o¿yÌ pieniêdzy na czyj¹œ w³asnoœÌ - mówi Janusz Pietkiewicz, dyrektor biura.

Nieoficjalne negocjacje z KoÂścioÂłem toczÂą siĂŞ od roku. Oficjalne rozpocznÂą siĂŞ dopiero wtedy, gdy kuria dostanie od Watykanu zgodĂŞ na sprzedaÂż nieruchomoÂści (wszystkie transakcje powyÂżej 1 mln dol. musi zaakceptowaĂŚ Stolica Apostolska). Jak napisaÂła "Rzeczpospolita", miasto zapÂłaci za budynek Teatru Roma 50 mln zÂł. - W rzeczywistoÂści damy znacznie mniej - zdradza dyrektor Pietkiewicz.

Kuria uzyskane ze sprzedaÂży pieniÂądze planuje przeznaczyĂŚ na budowĂŞ ÂŚwiÂątyni OpatrznoÂści BoÂżej w Wilanowie. Na postawienie jej w stanie surowym potrzeba jeszcze 35 mln zÂł. Do tej pory w prace wÂłoÂżono juÂż dwadzieÂścia kilka milionĂłw. - Wszystkie pieniÂądze pochodzÂą z ofiar wiernych. Budujemy na tyle, na ile one pozwalajÂą. ZakoĂączenie stanu surowego planujemy na luty 2008 r. - mĂłwi ks. Bohdan Leszczewicz nadzorujÂący prace. - W koĂącu LicheĂą budowano kilkanaÂście lat, ÂŁagiewniki kilka. SpoÂłeczeĂąstwo nie jest bogate, a nasi ekonomiÂści powiedzieli, Âże kredyt siĂŞ nie opÂłaca. Staramy siĂŞ wiĂŞc szukaĂŚ innych ÂźrĂłdeÂł finansowania.

Kanclerz kurii ks. pra³at Grzegorz Kalwarczyk mówi jednak, ¿e sprawa sprzeda¿y budynku Romy nie jest jeszcze przes¹dzona. Wszystko zale¿y od decyzji Watykanu oraz od tego, czy Koœció³ nie znajdzie innej mo¿liwoœci finansowania budowy.

http://wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3033013.html

ps. DodaĂŚ warto bo dziwne to bardzo , ale uwaÂżnie czytajÂący zrozumiejÂą.....

http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,423918

perun (2091 punktĂłw)
>Emitowane juÂż sporo czasu temu, widziaÂłem w telewizji i byÂłem zbulwersowany, ale nie mogÂłem szybko
>znaleŸÌ w internecie, wiêc równie szybko o sprawie zapomnia³em.
Mam coÂś podobnego . Podaje za FiM . Teatr Roma wystawiÂł spektakl ,,Tuwim dla dorosÂłych ,, Teatr zastosowaÂł rĂłwnieÂż autocenzure w tekÂście wiersza Tuwima:

,,CaÂłujcie mnie wszyscy w dupe ,, ZnikneÂła zwrotka
,, I wy glĂŞdziarze i bajdury .
CiÂągnÂący z nieba grubÂą rente
O , Âłapiduchy z Jasnej GĂłry .
Z GĂłry Kalwarii parchy ÂświĂŞte ......itd

J. Tuwim.

RĂłwnieÂż za redaktorem M. Szenbornem nie pojmujĂŞ , z jakiej wyskokoÂści trzeba waln¹Ì pyskiem w koÂścielnÂą posadzkĂŞ , Âżeby niby w wolnej Polsce robiĂŚ to samo , co robiono w najczarniejszym okresie PRL ... Wtedy przynajmniej ojciec Stalin wysyÂłaÂł na wczasy za Ural ...ale dzisiaj chyba wielki biaÂły ojciec nie ma juÂż takich moÂżliowÂści , a mimo to ....ech tylko dodaĂŚ za Tuwimem
,, I wy , o ktĂłrych zapomniaÂłem .
 Lub pomin¹³em was przez litoœÌ .....,,

Ja nie mam litoœÌ wiêc podaje za wiki , ¿e dyrektorem tego ko³chozu jest towarzysz Wojciech Kêpczyùski

Warto przeczytaĂŚ o teatrze Roma rĂłwnieÂż post w "Sekrety PaÂłacu Kultury"

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5646.25

Ale dlaczego to wszystko..... CoÂś?

Ps. Kto znajdzie zdjĂŞcie obecnej zewnĂŞtrznej elewacji teatru "Roma" w Warszawie  , lub je ma proszĂŞ o wklejenie. Jest bardzo ciekawe symbolicznie , jakoÂś nigdzie nie mogĂŞ go znaleŸÌ w necie.
SÂą stare przed sprzedaniem  go i remontem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2011, 10:08:34 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2011, 19:51:09 »

Polecam caÂły wiersz Tuwima o ktĂłrym mowa powyÂżej 
http://www.eioba.pl/a/1rg5/calujcie-mnie-wszyscy-w-dupe-wiersz-j-tuwima

UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2011, 21:34:17 »

Polecam caÂły wiersz Tuwima o ktĂłrym mowa powyÂżej 
http://www.eioba.pl/a/1rg5/calujcie-mnie-wszyscy-w-dupe-wiersz-j-tuwima

UÂśmiech

Dodam tylko Julian Tuwim byÂł ÂŻydem.

"Julian Tuwim (ur. 13 wrzeÂśnia 1894 w ÂŁodzi, zm. 27 grudnia 1953 w Zakopanem) – polski poeta, pisarz, autor wodewili, skeczy, librett operetkowych i tekstĂłw piosenek, Âżydowskiego pochodzenia,......"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tuwim

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 21:35:11 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2011, 22:00:19 »

No có¿ , Tuwim byÂł kimÂś wiĂŞcej niÂż  ÂŻydem ,a juÂż na pewno nie byÂł zbyt poprawnym ÂŻydem piszÂąc takie strofy :
Izraelitcy doktorkowie,
Widnia, Âżydowskiej Mekki, flance,
Co w Bochni, Stryju i Krakowie
Szerzycie kulturalnÂą francĂŞ !
KtĂłrzy chlipiecie z “Naje Fraje”
SwÂą intelektualnÂą zupĂŞ,
MÂądrale, oczytane faje,
CaÂłujcie mnie wszyscy w dupĂŞ.

(..)Item Syjontki palestyĂąskie,
Haluce, co lejecie tkliwie
Starozakonne Âłzy kretyĂąskie,
ÂŻe “szumiÂą jodÂły w Tel-Avivie”,
I wszechsÂłowiaĂąscy marzyciele,
Zebrani w malowniczÂą trupĂŞ
Z byle mistycznym kpem na czele,
CaÂłujcie mnie wszyscy w dupĂŞ.

Tuwimie, Twoje notowania u mnie wzros³y znacznie dziêki temu wierszowi Uœmiech . Na takie uwolnienie siê od zmór do dziœ trawi¹cych ludzkie egotyczne umys³y nie ka¿dy mia³by si³ê . Ani wtedy, ani dziœ.
Betti
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 11, 2011, 16:18:56 »

teatr Roma

http://pl.wikipedia.org/wiki/Teatr_Muzyczny_Roma
Kiara
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 11, 2011, 17:11:40 »

DziĂŞki , ale to zdjĂŞcie jest juÂż od kilku lat nie aktualne. Bowiem byÂł zrobiony kilka lat temu remont , obecnie jest zupeÂłnie inna fasada.
Bardzo interesujÂąca symbolicznie.

MoÂże ktoÂś z WarszawiakĂłw zrobi zdjĂŞcie i je zamieÂści?

Bowiem nawet zdjĂŞcie satelitarne tego obiektu jest niedostĂŞpne. Jak dla mnie to trochĂŞ dziwne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 17:12:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #6 : Lipiec 11, 2011, 18:04:43 »

to ja z innej beczki:

Tkany z Vaty zaÂłapuje Âże AMOR (MiÂłosc) <> ROMA

..niekoniecznie zaliczy akcje zwyÂżkowe,
wiĂŞc gdy akcje poleca na Âłeb na szyjĂŞ, chciaÂłby mieĂŚ coÂś jeszcze w zanadrzu
MrugniĂŞcie

UrzÂądnik - to ten ktĂłry umie siĂŞ urzÂądziĂŚ.
A wiĂŞc
Sprzedac urzÂądzenie co sÂłabo dziaÂła i kupiĂŚ urzÂądzenie co moze rokowac dziaÂłaĂŚ lepiej.

Bardzo lubiĂŞ bajki Tuwima.

Wspó³zaÂłoÂżyciel kabaretu „Pikador”
..Phi-Ka-Dor {drzwi duszy...}

Jedna (z najbardziej znanych) coÂś zdajesie wspominaÂła o nici w uchu igielnym.. i jak sobie taĂącowaÂły
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 18:16:21 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 11, 2011, 19:20:05 »

Cytat: Kiara
MoÂże ktoÂś z WarszawiakĂłw zrobi zdjĂŞcie i je zamieÂści?

http://www.plejada.pl/18191,1,16,gwiazdy-na-premierze-w-teatrze-roma,fotogaleria.html

http://miasteria.pl/miejsce/Teatr-Muzyczny-Roma.html

Tu moÂżna znaleŸÌ jeszcze trochĂŞ fotek:  http://www.google.pl/search?q=budynek+teatru+ROMA%2Bfoto&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Lipiec 11, 2011, 21:34:21 »

Pisa³am od dawna to ju¿ nie ta fasada,nowej jakoœ znaleŸÌ nie mo¿na.
Ale dziĂŞki za dobre chĂŞci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 21:34:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #9 : Lipiec 12, 2011, 09:43:14 »

PHIRIOORI

w googlach zpozycjonowane oznakwanie zbrodni: KrzyÂż katolicki.

Co to ma byĂŚ ? czy sugerujesz Âże KrzyÂż jest znakiem zbrodni ? nie rozumiem !   ( proszĂŞ wytÂłumaczyĂŚ ) jeÂśli tak,to jest to obraza uczuĂŚ religijnych.

a ta Popek kiedyÂś mi sie podobaÂła, ale nie zaczĂŞÂła mi imponowaĂŚ inteligencjÂą
..i te jej Lednickie wdupowlazstwo. Tam szkolÂą imho niezÂłe betony i niedorozwĂłj na wzory do nasladowania  przebĂłg
Entuzjastka Fabryki zmasowania megalomaĂąskich droidĂłw. Zdalnie sterowana broĂą bliÂżej nieokreÂślonego zasiĂŞgu dla pijanej floty bezpaĂąskiej toÂżsamoÂści. SwojÂą stypĂŞ niedawno robili. DuÂżo radochy mieli z wlasnego pogrzebu.

A to co ? Sugerujesz Âże ludzie ktĂłrzy jeÂżdzÂąna spotkania mÂłodych w Lednicy to  jacyÂś gÂłupole ? wkÂładasz wszystkich do jednego worka ? To jest obraÂżanie ludzi o innych poglÂądach religijnych niÂż ty .

Po za tym link ktĂłry wstawiÂłeÂś nie ma nic wspĂłlnego z teatrem Roma ,zawiera chamskie treÂści i nie musiaÂłeÂś go cytowaĂŚ na forum. Nie wiem jak innym ,ale mnie siĂŞ to  nie podoba. ZapisaÂłam sobie ten twĂłj post ,bo wiem Âże lubisz  zmieniaĂŚ nie dodajÂąc sÂłowa "edit."
Pewnie znowu bĂŞdziesz biadoliÂł Âże siĂŞ czepiam ,zostawiam wiĂŞc twoj post ( nie wywalam do Âśmietnika) niech zadecyduje Darek.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #10 : Lipiec 12, 2011, 10:09:10 »

O okrÂąg to peÂłnia , peÂłnia czegoÂś co w nim umieÂścimy ,zazwyczaj jest to odnoÂśnik do wiedzy.

Natomiast ÂŚwiÂą .... tynia , lub ÂświĂŞtoœÌ  to zazwyczaj nie ma zwiÂązku ze snem nijakiego a z peÂłnia uczuĂŚ miÂłoÂściÂą , najwyÂższym potencjaÂłem energii , ktĂłrÂą reprezentuje StwĂłrca wobec caÂłego swojego stworzenia , ktĂłre zawsze powstaje z Jego miÂłoÂści bezwarunkowej.
Coœ uœwiêciÌ w dawnym znaczeniu , to nape³niÌ to coœ mi³oœci¹ by wartoœÌ tego czegoœ by³a najwiêksza najcenniejsza. Obecnie nie wszyscy wiedz¹ ze tak by³o dawniej.
PoÂświĂŞcenie to rĂłwnieÂż napeÂłnianie czegoÂś miÂłoÂściÂą , utrwalenie dawnej wartoÂści obecnÂą podarowanÂą z serca.. Nie jak rozumiemy obecnie obniÂżenie jej przez rezygnacjĂŞ z czegoÂś dla kogoÂś lub czegoÂś.
To co piszesz Phi jest przekodowaniem dawnych prawdziwych wzorcĂłw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #11 : Lipiec 12, 2011, 11:30:57 »

PHIRIOORI

w googlach zpozycjonowane oznakwanie zbrodni: KrzyÂż katolicki.

Co to ma byĂŚ ? czy sugerujesz Âże KrzyÂż jest znakiem zbrodni ? nie rozumiem !   ( proszĂŞ wytÂłumaczyĂŚ ) jeÂśli tak,to jest to obraza uczuĂŚ religijnych.

Nic nie sugerujĂŞ. Zajrzyj na cmentaÂż.
Tam na Ciele kazdego niemal masz wibitÂą chragiew trofeum.
A wiĂŞc KrzyÂż jest nierozerwalnie zwiazany ze ÂŚMIERCIÂĄ.
ZresztÂą caÂły mit o Jezusie teÂż o zbrodni omawia.

Wiêc có¿ Ty tu widzisz obrazaj¹cego uczucia?

A skoro jest trup - jest i zbrodnia.
(osobiscie nie dajĂŞ wiary w tak niedorzeczne teorie jak "smierc naturalne" - CzÂłowiek z NATURY nie jest Âśmiertelny)

Czy to ze narzĂŞdzie zbrodni bardziej jest choÂłubione niz czowiek? JeÂśli tak - przeciez nikt ci nie kaze cholubiĂŚ krzyÂża.
A jesli robisz coÂś wbrew swoim uczuciom - to dlaczegĂłzto wysuwasz pretensje do mnie,
ktĂłry jedynie nazywa rzeczy bez ogrĂłdek.

KrzyÂż jest symbolem tego, co zostaje z czÂłowieka, gdy oddziela siĂŞ od swiadomoÂści
..co polega na tÂłumieniu pewnych przeplywow energii, informacji i percepcji.

Krzyz Symbolizuje wypatroszone cialo, duszĂŞ i pewien zakres dawkowanej energii
zpreparowanego nieKompletnego paliwa zyciowego
, jaki jest mu dawany
o ile jest grzecznym zombie,  ktĂłry nie zadaje niezrĂŞcznych pytaĂą,
a zadawala siĂŞ alogicznymi wymĂłwkami.

A to co ? Sugerujesz Âże ludzie ktĂłrzy jeÂżdzÂąna spotkania mÂłodych w Lednicy to  jacyÂś gÂłupole ? wkÂładasz wszystkich do jednego worka ? To jest obraÂżanie ludzi o innych poglÂądach religijnych niÂż ty .

SugerujĂŞ ze sa podmiotem manipulacji. SÂą wprowadzani w bÂład.
Osoba, która mialem sposobnoœÌ obejrzec w relacji tv tr¹cia³a napompowniem pozornymi ideami
i wykazywa³a systemow¹ bezrefleksyjnoœÌ. Nie wiem, czy sa g³upolami.. to Ty powiedzia³aœ.
Wiesz, tam zbudowano przyjemnÂą atmosferĂŞ i ludzie dobrze siĂŞ bawili w swoim gronie.. ale szerszy kontekst w jakim zostali uÂżyci poza ich ÂświadomosciÂą.. hmmm

Po za tym link ktĂłry wstawiÂłeÂś nie ma nic wspĂłlnego z teatrem Roma, zawiera chamskie treÂści i nie musiaÂłeÂś go cytowaĂŚ na forum. Nie wiem jak innym ,ale mnie siĂŞ to  nie podoba

Ma o tyle, ze mĂłwi o celu sprzedarzy ROMY, jako przekierowanie ÂśrodkĂłwna ÂŚwiatynie Opatrznosci,
Oraz zajmuje sie identyfikacjÂą frazy stanowiÂącej jej nazwĂŞ. (przekierowanie ÂśrodkĂłw).[/quote]

Chamskie twoim zdaniem treÂści wyedytowalem.

ZapisaÂłam sobie ten twĂłj post ,bo wiem Âże lubisz  zmieniaĂŚ nie dodajÂąc sÂłowa "edit."
Skoro lubisz kolekcjonowac chamskie w Twoim odczuciu rzeczy..
Tak,
czĂŞsto zmieniam niedodjac "edit" w czasie powstawania postu, doprecyzowania.
Czasem to trwa kilka dni. Jednak zauwaÂż, ze zasadniczo nie zmieniam jego treÂści
sensĂłw i znaczeĂą, a jedynie dobĂłr sÂłownictwa lub uzupeÂłnienia, ktĂłre przychodzÂą w trakcie.

Pewnie znowu bĂŞdziesz biadoliÂł Âże siĂŞ czepiam, zostawiam wiĂŞc twoj post ( nie wywalam do Âśmietnika) niech zadecyduje Darek.
BiadolĂŞ Âże siĂŞ czepiasz. Nie ma powodĂłw do Âśmietnika.

ZauwaÂż , Âże pojĂŞcie "urazanie uczuĂŚ" dotyczy nie tylko "nieTYKALNEJ" jedynie sÂłusznej religii,
ale takÂże i moich uczuĂŚ
i kazdego uczestnika.

przykladowo
Moim zdaniem, jesli przykÂładowo zlodziej czuje siĂŞ urazony, za nazwanie go zÂło dziejem,
pomimo ze ukradÂł - to uraÂżeniem uczuĂŚ okradzionego bĂŞdzie zabraniaĂŚ mu wypowiedzenia siĂŞ w tej kwestii.
I to podwĂłjnym. Chyba siĂŞ ze mnÂą zgodzisz, Âże wyjÂątkowo perfidnym.
(niedoÂśc Âże straciÂł, to jeszcze ma niby serwowaĂŚ wyrazy uznania, ze jego dobra wyniesiono w miejse "ich lepszej uÂżytecznoÂści" albo "przeznaczenia" CoÂś?)

Cytat: kiara
To co piszesz Phi jest przekodowaniem dawnych prawdziwych wzorcĂłw.
MoÂżliwe, Kiara. Ja podajĂŞ alternatywne znaczenie, ktĂłre teÂż tam jest zawarte.
Sprawa dotyczy pojĂŞc i Âświata  dipolarnego. WiĂŞc sÂą one nieodlÂączne.

ÂświĂŞciĂŚ - pochodzi prawdopodobnie od Âświecic, ÂświetliĂŚ,
wiĂŞc jest to w jakiÂś sposĂłb powiÂązane z "efektem miÂłoÂści"

Niemniej duch Âświetlny pozostaje swietlny dopuki ktoÂś go nie uÂśpi
poprzez rĂłznorakie rytualy uÂświecania, uÂświetniania i inne rytuaÂły,
ktĂłre per expirience i z prespektywy czasu oraz ich skutkĂłw
kojarza siĂŞ ze zciemnianiem.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 12:10:44 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 12, 2011, 15:34:16 »

Mnie œwiat³oœÌ kojarzy siê z jasnoœci¹ , a ciemnoœÌ z brakiem œwiat³a.
Dla mnie to nie to samo patrzeÌ w s³oùce lub i widzieÌ jasnoœÌ , lub patrzeÌ w ciemnoœciach i widzieÌ mrok.

Tak samo i rozœwietlanie i œciemnianie to dwie ró¿ne czynnoœci daj¹ce inne efekty nie ma miêdzy nimi znaku równoœci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #13 : Lipiec 12, 2011, 19:44:28 »

Nic nie sugerujĂŞ. Zajrzyj na cmentaÂż.
tak, niektĂłrzy majÂą zajrzeĂŚ na cmentarz, a niektĂłrzy do sÂłownika ortograficznego...

Tam na Ciele kazdego niemal masz wibitÂą chragiew trofeum.
A wiĂŞc KrzyÂż jest nierozerwalnie zwiazany ze ÂŚMIERCIÂĄ.
ZresztÂą caÂły mit o Jezusie teÂż o zbrodni omawia.
Mi przede wszystkim krzy¿ kojarzy siê o odnow¹, zwyciêstwem, chwa³¹, poœwiêceniem i mi³oœci¹. Owszem przywo³uje myœli tak¿e o œmierci, lecz tak¿e nierozerwalnie z jej pokonaniem i zmartwychwstaniem.

A skoro jest trup - jest i zbrodnia.
(osobiscie nie dajĂŞ wiary w tak niedorzeczne teorie jak "smierc naturalne" - CzÂłowiek z NATURY nie jest Âśmiertelny)
to s¹ wy³¹cznie TWoje przemyslenia, dodatkowo - jak widaÌ dooko³a - niewiele maj¹ wspólnego z rzeczywistoœci¹.

a np. tutaj i nie tylko uczucia, ale takÂże osoby:
Tam szkolÂą imho niezÂłe betony i niedorozwĂłj na wzory do nasladowania
No chyba, Âże nic obraÂźliwego nie widzisz w okreÂślaniu kogoÂś betonem i niedorozwojem, a wtedy, jak rozumiem - nie bĂŞdziesz miaÂł nic przeciwko temu aby i do Ciebie siĂŞ zwracaĂŚ w ten sam sposĂłb.
Jakbys znowu miaÂł zamiar siĂŞ wiĂŚ to proszĂŞ o odpowiedÂź na dwa pytania w nawiÂązaniu do Twojej opinii:
kto szkoli?
kogo szkoli?

Krzyz Symbolizuje wypatroszone cialo, duszĂŞ i pewien zakres dawkowanej energii
zpreparowanego nieKompletnego paliwa zyciowego
, jaki jest mu dawany o ile jest grzecznym zombie,  ktĂłry nie zadaje niezrĂŞcznych pytaĂą, a zadawala siĂŞ alogicznymi wymĂłwkami.
Znowu to sÂą jedynie Twoje... dziwne skojarzenia i twierdzenia.

SugerujĂŞ ze sa podmiotem manipulacji. SÂą wprowadzani w bÂład.
Masz prawo wyraziÌ takow¹ opiniê - mi³o by³oby gdybyœ jeszcze spróbowa³ j¹ uzasadniÌ. Jak widaÌ jest ogromna przestrzeù pomiêdzy wyra¿eniem w ten sposób opinii i u¿yciu danych s³ów a wyzywaniem kogoœ od betonów i niedorozwojów.

Moim zdaniem, jesli przykÂładowo zlodziej czuje siĂŞ urazony, za nazwanie go zÂło dziejem,pomimo ze ukradÂł - to uraÂżeniem uczuĂŚ okradzionego bĂŞdzie zabraniaĂŚ mu wypowiedzenia siĂŞ w tej kwestii. I to podwĂłjnym. Chyba siĂŞ ze mnÂą zgodzisz, Âże wyjÂątkowo perfidnym.
Nie podoba mi siĂŞ wycieranie sobie gĂŞby wolnoÂściÂą wypowiedzi i wyraÂżania opinii gdy po prostu dochodzi do zwykÂłego lÂżenia. ZÂłodziejstwo wypadaÂłoby najpierw udowodniĂŚ - lub bezpoÂśrednio po wyraÂżeniu takowej opinii - w przeciwnym razie jest to oszczerstwo bÂądÂź pomĂłwienie.

I maÂła uwaga formalna Phi - pamiĂŞtam, Âże okreÂślenie kogoÂś mianem betonu (podobnie jak niedorozwojem) nie byÂło tolerowane na forum - i poleciaÂły za to ostrzeÂżenia... JeÂżeli coÂś w miĂŞdzyczasie siĂŞ zmieniÂło to proszĂŞ modĂłw/admina o informacjĂŞ.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 19:45:24 wysłane przez arteq » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #14 : Lipiec 12, 2011, 21:38:16 »

OdniosĂŞ siĂŞ jedynie do tego:
..trojako..

to s¹ wy³¹cznie Twoje przemyslenia, dodatkowo - jak widaÌ dooko³a - niewiele maj¹ wspólnego z rzeczywistoœci¹.
Gratuluje spostrzegawczoÂści: Po napisaniu tu przeze mnie ponad 1,5 kilo postĂłw,
zalapaleÂś , zenie pisze dyktanda.
 Skoro ja piszĂŞ - to sa moje. A ty piszesz nieswoje? WiĂŞc czyje?
Pod czyje dyktando piszesz ty?

pozatym nie tyle "przemyÂślenia" - co obserwacje.
StaraÂłem sie tu podac to, co jest efektem percepcji.

"Jak widac dookola" ..majÂą wiecej niÂż myÂślisz wspolnego z rzeczywistoÂściÂą.
MrugniĂŞcie Nie obraÂź siĂŞ , ale Âżeby Ci to unaocznic zaryzykuje stwierdzenie,
Âże istnieje wysokie prawdopodobieĂąstwo,
Âże ty nigdy na oczy CzÂłowieka nie widziaÂłeÂś (ale to kwestja pojĂŞciownika i terminologii).

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:30:17 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Lipiec 12, 2011, 21:58:41 »

KtoÂś tu mĂłwi o dowodach na coÂś ? Co za hipokryzja?

WiêkszoœÌ Twoich twierdzeù arteq oparta jest na przypuszczeniach bez ¿adnych dowodów na nic. I bez tych dowodów padaj¹ bardzo konkretne oskar¿enia.
CzekajÂące na wÂłaÂściwy dla siebie czas.

Bowiem opieranie swoich twierdzeĂą na ; jedna pani drugiej pani powiedziaÂła coÂś na ucho.... nie stanowi Âżadnego dowodu na nic!
No i nie myÂśl ze ta pani poprze Twoje forumowe pisanki , to nie ten typ, o nie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. KrzyÂż propagowany przez KRK zawsze kojarzy siĂŞ ze ÂśmierciÂą z ukrzyÂżowaniem , z cierpieniem , bĂłlem , mĂŞczeĂąstwem  z
koĂącem Âżycia.
I tu nic nie pomoÂże usiÂłowanie przekodowania tego tragicznego symbolu.
Istotnie jest to symbol pozbawienia kogoœ w okrutny sposób energii ¿ycia ( d³ugie konanie na krzy¿u), bowiem gdy Dusza opuœci cia³o fizyczne i zerwie ³¹cz¹ca je z nim "niÌ ¿ycia definitywnie , nigdy do niego nie wraca.

A mo¿e wrócimy do g³ównego tematu? Teatr Roma?

Mam zdjĂŞcie , otrzymaÂłam je od kogoÂś ale jest kiepskie jakoÂściowo , jednak je wklejĂŞ jutro i poczekamy na nastĂŞpne lepsze.

Elewacja ma typowo masoĂąskÂą symbolikĂŞ , zobaczycie jutro.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:09:36 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #16 : Lipiec 12, 2011, 22:43:32 »

WiêkszoœÌ Twoich twierdzeù arteq oparta jest na przypuszczeniach bez ¿adnych dowodów na nic. I bez tych dowodów padaj¹ bardzo konkretne oskar¿enia.
PodajĂŞ mocnÂą argumentacjĂŞ, nie uciekam od odpowiedzi na pytania i dyskusjĂŞ jak to Ty czynisz, takÂże dzisiaj w dyskusji z Ptakiem. Na konkretne zarzuty - np. Âże pomawiaÂłaÂś mnie, Âże Twoja "wiedza" w wielu przypadkach kÂłamie - podawaÂłem dowody, fakty.

Bowiem opieranie swoich twierdzeĂą na ; jedna pani drugiej pani powiedziaÂła coÂś na ucho.... nie stanowi Âżadnego dowodu na nic! No i nie myÂśl ze ta pani poprze Twoje forumowe pisanki , to nie ten typ, o nie.
Nie, nie opieram swoich opinii na plotkach, a co najmniej na bezpoœrednich relacjach osób bior¹cych udzia³ w dany zdarzeniu. I nieco pud³o - bo pewne "pisanki" - jak raczy³aœ to okreœliÌ - opieram NA podstawie informacji, a nie snujê przypuszczeù oczekuj¹c na ich potwierdzenie. Nie pisze za plecami - masz mo¿liwoœÌ skomentowania i odniesienia siê do moich spostrze¿eù - je¿eli uwa¿asz ¿e Ciê pomawiam - wska¿ w czym. Dziwnym jest, ¿e unikasz odpowiedzi na wprost zadane pytanie - "nie bêdê mówi³a", a z drugiej strony... tak chêtnie zarzucasz nieprawdziwoœÌ informacji.
Kiaro, nie jestem idiotÂą, umiem obserwowaĂŚ i dostrzegaĂŚ treÂści wypowiedziane pomiĂŞdzy sÂłowami. Trzymanie siĂŞ nawzajem w szachu nie bĂŞdzie trwaÂło wiecznie, jak widaĂŚ taki ukÂład przecieka.

ps. KrzyÂż propagowany przez KRK zawsze kojarzy siĂŞ ze ÂśmierciÂą z ukrzyÂżowaniem , z cierpieniem , bĂłlem , mĂŞczeĂąstwem  z  koĂącem Âżycia.
Ale¿ nie negujê, ¿e i takie myœli mog¹ siê wi¹zaÌ z krzy¿em. Wyrazi³em jedynie opiniê, ¿e jest to jeden ze sk³adników i to o mniejszym wydŸwiêku i sile ni¿ zmartwychwstanie, zwyciêstwo i radoœÌ. Je¿eli Ty kojarzysz krzy¿ wy³¹cznie ze œmierci¹ - ok, masz przecie¿ do tego prawo. Lecz jest to zawê¿ony ogl¹d.

ZdjĂŞcie Romy - Kiaro a nie moÂżesz sam strzeliĂŚ fotki?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 22:48:32 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #17 : Lipiec 12, 2011, 23:31:45 »

Niestety arteq opierasz swoje twierdzenia na plotkach i nie masz na nic Âżadnych dowodĂłw , naprawdĂŞ Âżadnych.

CaÂły czas sÂą to tylko zakulisowe ploty i nic wiĂŞcej.
Nawet w swoich licznych pisankach dowodĂłw nie przedstawiasz na nic, opierasz twierdzenia jak to piszesz na" czytaniu miĂŞdzy wierszami... " moÂżna takich argumentĂłw uÂżywaĂŚ jedynie w towarzyskich dyskusjach a nie w twierdzeniach argumentujÂących kÂłamstwa lub prawdy.

Po raz kolejny , nie mam obowiÂązku zaspakajania niczyjej ciekawoÂści co gdzie , kiedy i jak robiÂłam. Jasne?
Takie wymuszania pomimo odmowy ÂświadczÂą bardzo Âźle o osobach to czyniÂących.
Usi³owanie na si³ê wdzierania siê w cudz¹ prywatnoœÌ nie muszê komentowaÌ?

Nit mnie w Âżadnym szachu nie trzyma , bo nie ma czym. A to Âże ja nie ujawniĂŞ Âżadnej informacji na temat prywatnoÂści ElÂżbiety ( o ktĂłrej wiedzĂŞ  potwierdzonÂą  posiadam , to inna sprawa. Nie powinna czuĂŚ siĂŞ "trzymana w szachu " jak piszesz.
Nie ja jestem od rozliczania i osÂądzania cudzych ÂżyĂŚ cudzych sukcesĂłw i poraÂżek. KaÂżdy ma prawo do swoich sekretĂłw , swojej prywatnoÂści. On i tylko on decyduje co che powiedzieĂŚ publicznie a czego nie  i czym nie chce siĂŞ dzieliĂŚ z nikim.

Zwyczajnie nie mam takiego zwyczaju wykorzystywaĂŚ tej informacji  przeciw komuÂś i upubliczniaĂŚ jej nigdzie.
Gdy ktoÂś mnie obdarowaÂł zaufaniem , staram siĂŞ nie niszczyĂŚ tego daru pomimo iÂż mĂłj zostaÂł zniszczony.
WolĂŞ wycofaĂŚ siĂŞ z sytuacji , stan¹Ì daleko od niej niÂż grzebaĂŚ w cudzych mocach i niemocach , sÂłaboÂściach, wzlotach  i upadkach. Potrafisz to zrozumieĂŚ?
MoÂże w koĂącu do Ciebie to dotrze iÂż nie zniÂżam siĂŞ do nieetycznych rozgrywek  nawet gdy sÂą takimi argumentami  prowadzone przeciwko mnie.
Nie i koniec!

I jeszcze jedno nie ma Âżadnego dowodu na ÂśmierĂŚ i zmartwychwstanie niczyje , nie ma.

Czym innym jest wiara w mity a czym innym popieranie mitĂłw dowodami.

Skoro nie ma dowodĂłw na zdarzenie krzyÂż  KRK nie moÂże byĂŚ symbolem zdarzenia , ktĂłre nie zaistniaÂło.

MoÂże byĂŚ symbolem chĂŞci wiary w coÂś ale nie dowodem potwierdzajÂącym tÂą wiarĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Nie mogĂŞ sama zrobiĂŚ zdjĂŞcia , bo nie jestem teraz w Polsce.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:41:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #18 : Lipiec 12, 2011, 23:49:51 »

Kiaro, spokojnie poczekajmy a¿ przyjdzie kolejny "prorokowany" przez Ciebie czas i znowu zweryfikujemy Twoje zapewnienia - jak np. te w myœl których wszystko co oparte na k³amstwie mia³o upaœÌ do koùca 2009 r (i religie równie¿).
Nie powiedziaÂłem, Âże trzymacie siĂŞ w szachu z ElÂżbietÂą... sÂą przecieÂż inne osoby ktĂłre po bliÂższym zapoznaniu z TobÂą zdecydowaÂły siĂŞ przerwaĂŚ "zaÂżyÂłoÂści".
I nie dam siĂŞ nabraĂŚ na to, Âże milczysz wspaniaÂłomyÂślnie bo... nie chcesz ujawniaĂŚ jakiÂś informacji i kimÂś, moim zdaniem powĂłd jest zupeÂłnie inny - strach przed zdemaskowaniem.
O Twoich zachowaniach pisze równie¿ w oparciu o swoje ¿ycie np. kiedy zarzuca³aœ mi, ¿e jestem na innym forum jakimœ Lazarem, czy te¿ socjotechnikiem, wreszcie bojówk¹ KK - za du¿o tych pude³ jak na osobê z "wiedz¹" i wyczuwaniem wibracji... Co dla Ciebie by³oby wystarczaj¹cym dowodem, nawet poœrednim na zmartwychwstanie Jezusa? Czy istnieje coœ takiego? Rozumiem, ¿e cuda - np. uzdrowienia, doœwiadczenia innych ludzi - ich œwiadectwa, nag³e zwroty w ¿yciu poprzedzone modlitw¹ do Jezusa nie s¹ dla Ciebie nawet mocn¹ poszlak¹ na boskoœÌ Jezusa, tak? Za to s³owa jakiegoœ Wojtka w zupe³noœci wystarczaj¹ce...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 23:52:42 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Lipiec 13, 2011, 00:19:30 »

" Wiesz" na mój temat wiêcej ode mnie! No có¿ mo¿e jakiœ prorok jesteœ?

Czy masz dowody na wszelakie swoje twierdzenia? JeÂżeli nie? SÂą to kolejne Twoje pomĂłwienia.

Nie upubliczniaÂłam i nie upubliczniam Âżadnych powierzonych mi cudzych sekretĂłw.
Nie mam takich zwyczajĂłw , co jak widaĂŚ Tobie w gÂłowie siĂŞ nie mieÂści.
Nie mam niczego do demaskowania w moim Âżyciu , ÂżyczĂŞ kaÂżdemu by przeÂżyÂł tak godnie i w sposĂłb prawy swoje jak ja wÂłasne pomimo wielu , a nawet bardzo wielu Âżyciowych trudnoÂści.
Nie mam nic takiego w moim Âżyciu , czego powinnam siĂŞ wstydziĂŚ ni przed sobÂą ni przed nikim innym.
Jestem zwykÂłym CzÂłowiekiem i jak kaÂżdy omylnym , nie doskonaÂłym.
I to koniec spowiedzi.

Nie ma Âżadnych dowodĂłw na zmartwychwstanie Jezusa , nie ma i nigdy nie byÂło.

RoÂżne cudowne uleczania na wskutek modlitw , mogÂą byĂŚ dowodem uleczeĂą modlitewnych , pĂłki co tak to nazwijmy.
A sÂą pobudzenia wiarÂą w coÂś....  wÂłasnego systemu odpornoÂściowego , ktĂłry powoduje nawet bÂłyskawiczne uzdrowienia i nic wiĂŞcej.
Jest to przesÂłanie energii w miejsce chore , ktĂłre ona leczy.

Dlaczego ludzie myÂślÂą inaczej?
Manipulacja informacjom , lub brak wiedzy na temat u ludzi.
To ludzka wiara czyni cuda , ludzka energia kierowana w chore miejsca je uzdrawia , ludzie  te  "cuda"czyniÂą to sobie sami.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:58:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #20 : Lipiec 13, 2011, 00:27:49 »

Tak Kiaro, zapominasz jednak, Âże duÂżo cudĂłw dzieje siĂŞ gdy modlÂą siĂŞ najbliÂżsi - bez wiedzy uzdrawianego. tego nie da siĂŞ zgoniĂŚ na pobudzanie wÂłasnego organizmu czy efekt placebo... Tak, to ludzka wiara czyni cuda - wiara przekÂładana przez Boga na efekty: "to Twoja wiara CiĂŞ uzdrowiÂła" czy teÂż: "gdybyÂście mieli wiarĂŞ jak ziarnko gorczycy..."

Kiaro, nie wiem wiĂŞcej, ale wydaje mi siĂŞ, Âże widzĂŞ (jak tez i wiele innych osĂłb) to czego Ty nie chcesz dostrzec u siebie - z roÂżnych powodĂłw. Jedyne czego wÂłaÂśnie nie jestem do koĂąca pewien - to precyzyjnego okreÂślenia powodĂłw tego osÂłabienia wzroku...

Darek, czy móg³byœ ostatnie posty przenieœÌ... chyba najlepiej do "wyraŸ siebie" i przepraszam za naba³aganienie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #21 : Lipiec 13, 2011, 01:33:10 »

To o czym mówisz jest znane , jest to przesy³ka energii na odleg³oœÌ , to nic nowego.

Bardzo duÂżo uzdrawiaczy stosuje tÂą metodĂŞ do leczenia , sÂą teÂż ludzie , ktĂłrzy wykorzystujÂą jÂą w bardzo nieprawy sposub.

CzÂłowiek , kochajÂący drugiego CzÂłowieka jest w stanie skumulowaĂŚ w sobie takom dawkĂŞ miÂłoÂści i przesÂłaĂŚ jÂą drugiemu CzÂłowiekowi by go natychmiastowo uzdrowiÂła. I dzieje siĂŞ to natychmiastowo , modlitwa sÂłuÂży w tym wzglĂŞdzie do koncentracji myÂśli na zamierzanym czynie , czyli skupiania energii.

Wierz mi Âże wiem o czym piszĂŞ , gdyÂż jakieÂś dwadzieÂścia kilka lat temu ( nie posiadajÂąc dzisiejszej wiedzy) sama to zrobiÂłam.
Uratowa³am ¿ycie mojej chorej na raka trzustki siostrze modl¹c siê prawie ca³¹ noc przed jej porann¹ operacj¹.
Jej m¹¿ jest lekarzem poinformowa³ mnie szczegó³owo o jej stanie i konsekwencjach tej operacji.
A ja nie chciaÂłam Âżeby umarÂła tak mÂłodo.
Mia³am do dyspozycji moj¹ mi³oœÌ do niej wiarê w Boga i moj¹ modlitwê.
StaÂło siĂŞ zgodnie z mojÂą proÂśbÂą wszystko , z dowodem na to iÂż byÂł to skutek mojej modlitwy.
Moja siostra Âżyje i jest zdrowa.

Przypadek ten jest udokumentowany w medycznych opisach i zanotowany w "Ewenementach medycznych " z tamtych czasĂłw.
Owszem byÂł to dla mnie "cud" i jest nadal , ale obecnie , to cud ktĂłrego istnienie rozumiem , wiem jak siĂŞ dzieje i wiem iÂż zaleÂżny jest od energii Âżyciowej zarĂłwno osoby chorej jak i proszÂącej o chorÂą.
Jest to kumulacja energii Âżycia , ktĂłrÂą przekazujemy choremu miejscu ( chore pozbawione energii) by mogÂło dokonaĂŚ regeneracji swojej. NaprawdĂŞ nic wiĂŞcej.
Jednak uczciwie dodaĂŚ trzeba iÂż Energie zaÂświatowe wielkoÂści Jezusa teÂż proszone mogÂą wspieraĂŚ taki akt , jednak muszÂą byĂŚ to naprawdĂŞ Energie o olbrzymim potencjale , nie astralne. Bo Energie astralne korzystajÂą z ludzkiej energii do swojego istnienia.

Dodam tylko iÂż nie kaÂżdego moÂżna uratowaĂŚ , nie kaÂżdego wyleczyĂŚ i Âże  zawsze decyduje o tym StwĂłrca , ale rĂłwnieÂż Dusza chorej osoby musi zgodziĂŚ siĂŞ na taki akt by , byĂŚ mogÂło wyleczone jej ciaÂło.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Dobrze Âże chociaÂż szczerze mĂłwisz iÂż wydaje Ci siĂŞ Âże widzisz.... na szczĂŞÂście nikt zewnĂŞtrznie nie jest w stanie zburzyĂŚ niczego wewnĂŞtrznego we mnie swoimi odczuciami z przestrzeni wydaje mi siĂŞ..... , lub mam wraÂżenie.....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 01:37:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
between
Gość
« Odpowiedz #22 : Lipiec 13, 2011, 08:01:12 »

UÂśmiech oj, jak dzieci, jak dzieci.

Prêdzej czy póŸniej ka¿da dyskusja, która chocia¿ delikatniuteùko tr¹ci strunê pt: "religia" przeobra¿a siê we wci¹gaj¹cy wszystkich i wszystko wir.

Niestety, niemo¿noœÌ zobaczenia tego co wy¿sze jest cech¹ przynale¿n¹ ka¿demu.
Jak siĂŞ siedzi w ciemnej d...pie i siĂŞ nie wie, Âże to d..a, to wydaje siĂŞ, Âże to caÂły Âświat.
A siĂŞ nie wie dlatego, bo czÂłowiek wierzy we wszystko oprĂłcz wÂłasnej ignorancji.

Ciasnota horyzontĂłw + misja do speÂłnienia + przekonanie o tym, Âże siĂŞ zjadÂło wszystko rozumy = ciĂŞÂżka do wytrzymania mieszanka.

Jedno mi siĂŞ jeszcze tylko nasuwa.

Ci, ktĂłrzy prĂłbujÂą np. dyskutowaĂŚ w wyznawcami KK czy innych religii niech pamiĂŞtajÂą Âże stoi za tym siÂła o wiele wiĂŞksza niÂż im siĂŞ wydaje. I rzeczowe argumenty, logika itp zupeÂłnie nie majÂą sensu ani zastosowania. Argumentami i logikÂą moÂżna dotrzeĂŚ do ludzkiego umysÂłu. Nie-ludzki jest zupeÂłnie na to obojĂŞtny. Chodzi mu o coÂś innego.

Ci, ktĂłrzy stojÂą po stronie KK niech pamiĂŞtajÂą z kim zawarli sojusz.
Wydaje siĂŞ wam, Âże to dobry interes i Âże juÂż tam szykujÂą nagrodĂŞ.
Tak, interes dobry.
Ciekawe tylko dla kogo.

ot, moich parê s³ów z widowni... tzn z ciemnej d...y.

pozdro

ps. kaÂżdy Âświat w pewnym momencie okaÂże siĂŞ ciemnÂą d..Âą.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 08:08:35 wysłane przez between » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 13, 2011, 09:17:16 »

Cytat: between
ps. kaÂżdy Âświat w pewnym momencie okaÂże siĂŞ ciemnÂą d..Âą.

Between, co za ciemna wizja?  DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #24 : Lipiec 13, 2011, 09:18:49 »

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: