Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:59:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fundacja NAUTILUS o roku 2012  (Przeczytany 4568 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« : Listopad 16, 2008, 21:22:43 »

http://www.nautilus.org.pl/?i=1613

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2008, 21:32:03 »

Nie wiem, ale woda na miarê potopu chyba nie wchodzi w grê.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2008, 21:38:53 »

ten zwiastun mnie rozbi³  U¶miech masakra.............
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2008, 22:26:56 »

Spodziewa³am siê lepszego Smutny Ju¿ widzia³am kilka fake'ów "2012", ten jest prawdziwy i nie zaskoczy³ mnie za bardzo na tle tych fa³szywych Smutny

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 17, 2008, 08:24:22 »

Nie bêdzie tak strasznie to wygl±daæ. Ziemia siê zatrzyma, zacznie siê obracaæ w przeciwnym kierunku, a nastêpnie albo tak zostanie lub z powrotem powróci do stanu jak teraz (stanie siê to bardzo ³agodnie, katastrofa bêdzie ale nie na tak± skalê). Jedno jest pewne, takie co¶ nast±pi. W Biblii w wielu miejscach dotycz±cych dni ostatecznych jest to napisane. Podobnie w Koranie jest napisane i to ka¿dy Muslim to powie, ¿e nie dojdzie do koñca ¶wiata zanim S³oñce nie wstanie z zachodu.

Ma³y cytacik:

(Ks. Izajasza 24:18-20, Biblia Tysi±clecia
(18) kto umknie przed krzykiem grozy, wpadnie w dó³, a kto siê wydostanie z do³u, w sid³a siê omota! Tak, upusty otworz± siê w górze i podwaliny ziemi siê zatrzês±. (19) Ziemia rozpadnie siê w drobne kawa³ki, ziemia pêkaj±c wybuchnie, ziemia zadrgawszy zako³ysze siê, (20) ziemia siê mocno bêdzie zataczaæ jak pijany i jak budka na wietrze bêdzie siê chwia³a; grzech jej zaci±¿y nad ni±, tak i¿ upadnie i ju¿ nie powstanie.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 17, 2008, 20:58:57 »

Witaj Nebulitos,
Nie bêdzie tak strasznie to wygl±daæ. Ziemia siê zatrzyma, zacznie siê obracaæ w przeciwnym kierunku, a nastêpnie....
nie jestem astrofizykiem ale jestem pewny, ze jakiekolwiek zmiany w skali kosmicznej wymagaja takze
kosmicznie dlugiego czasu. Nawet katastrofy jak zderzenie z kometa, meteorem podlegaja tym
samym prawom fizyki. Jesli sa male to i maja zasieg lokalny, wieksze moga wywolac globalne katastrofy
(poprzez nastepstwa kolizji) ale to wszystko to jest nic przy takim cudzie jak przebiegunowanie polaczone z zatrzymaniem sie ziemi. Wszystkie planety ukladu sa ze soba zwiazane silami grawitacji co wyklucza taki efekt. O stabilnosc calego ukladu troszcza sie rozne sily i tu nic sie nie dzieje co pozwala na takie niespodzianki. Wieksze obiekty zaklocaja caly uklad sloneczny i dlatego mozna je dosyc dokladnie rejestrowac. Takie jest moje zdanie i nie panikuje.
Hallo, czy jest tu jakis astronom/fizyk na forum!!  Z politowaniem
pozdrawiam
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 25, 2009, 17:18:05 »

Fundacja Nautilus-Wikipedia-

W ¶rodowisku ufologicznym Fundacja Nautilus uwa¿ana jest za nieprofesjonaln± i niewiarygodn±, o czym ¶wiadczy nie tylko zachowanie jej liderów, ale tak¿e manipulacja informacjami i nieznajomo¶æ faktów zwi±zanych z szeroko pojêt± tematyk± ufologiczn± i paranormaln±.

Dok³adnie.Lepiej bym tego nie uj±³.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: