Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:35:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 822869 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1200 : Wrzesieñ 15, 2012, 20:02:21 »

Kolejny przekaz AA Micha³a zwraca uwagê na konieczno¶æ skupienia siê na sobie i swoim Wzniesieniu, poprzez skierowanie uwagi do wewnatrz.

Operatorzy s± w pogotowiu." - Michael

Chcemy dzi¶ mówiæ o waszym przeznaczeniu i skupieniu siê na Wzniesieniu. Na pierwszy rzut oka, to wydaje siê byæ samolubn± rzecz± do zrobienia. Pozwólcie nam wyja¶niæ, dlaczego tak nie jest. Mo¿emy daæ wiele linii rozumowania, aby obaliæ tê opiniê, ale pozwólcie nam wyraziæ tylko kilka.

Po pierwsze i najbardziej oczywiste, wy wszyscy jeste¶cie Jedno¶ci±. Ka¿dy z Was ma wp³yw na stan wszystkich innych. Gdy wzrastacie w ¶wiadomo¶ci, podnosicie w ¶wiadomo¶ci wszystkich innych. Ka¿dy wysi³ek, jaki robicie, aby urzeczywistniaæ mi³o¶æ waszego Stwórcy w jakikolwiek sposób, zwiêksza wasze ¶wiat³o, a zatem pomaga wszystkim wokó³. I mo¿ecie to zobaczyæ, i bêdziecie wiedzieæ, ¿e wasze ¶wiat³o rozci±ga siê nieskoñczenie w osi±ganiu wszech¶wiatów.

Nastêpnie, co jest wa¿ne, to jest fakt, ¿e nie mo¿ecie pomóc innym, o ile wcze¶niej nie pomogli¶cie sobie. Co mo¿esz im daæ, je¶li nie masz nic do dawania? Co bêdziesz uczy³, je¶li siê najpierw nie nauczy³e¶? Jak uczynisz ich szczê¶liwymi, je¶li znasz tylko smutek i cierpienie? Najpierw musisz odkryæ radosn±, potê¿n± promieniuj±c± istotê, któr± naprawdê jeste¶. Musisz to odkryæ i uczyniæ to swoim w³asnym. To nie maj± byæ monumentalne próby. Zapamiêtaj jedn± z nauk, która nie zosta³a uszkodzona przez wieki: "Szukajcie, a znajdziecie." Trzeba tylko szukaæ w odpowiednim miejscu, wewn±trz siebie. Tak, mo¿esz poprosiæ nas o pomoc. Tak, mo¿esz zwróciæ siê równie¿ do Stwórcy. Pamiêtaj równie¿, "Pro¶cie, a bêdzie wam dane." To by³o obiecane, a my powiemy Ci ponownie, Tak to bêdzie.

Wêdrowali¶cie daleko i do¶wiadczyli¶cie wiele. To, moi drodzy, tak bardzo jak ci siê nie podoba tego s³yszeæ, by³o przez was zamierzone, kiedy pierwszy raz przybyli¶cie tutaj. Ale teraz jest czas, aby powróciæ do stanu ¶wiadomo¶ci, od której zaczêli¶cie. Mówi siê, ¿e kiedy podejmujecie decyzjê, wszech¶wiat bêdzie konspirowaæ, aby tak by³o. To jest prawda, której mo¿ecie szybko nauczyæ siê, aby by³a prawdziwa. By³o równie¿ nauczane, ¿e wasze przekonania s± przyczyn± wielu powtarzaj±cych siê cykli cierpienia. To równie¿ tak jest. Wiele, wiele z tych cykli maj± swoje ostatnie hurra teraz. Dobrze siê spisali¶cie. Gdy wiele z waszej przesz³o¶ci powraca do waszej uwagi teraz, je¶li to rzeczywi¶cie wystêpuje u Ciebie osobi¶cie, popro¶, aby poznaæ lekcjê, której tak d³ugo siê uczy³e¶, a nastêpnie uwolnij sytuacjê do ¶wiat³a, aby nigdy siê nie powtórzy³a. Wasi Przewodnicy, wasze anio³y i wasze w³asne Wy¿sze Ja¼nie nie chc± niczego wiêcej ni¿ tego dla Was. Jak wasza telewizja uwielbia mówiæ: "Operatorzy s± w pogotowiu."

Je¶li podejmiecie kroki, o których mówimy, lub ju¿ podjêli¶cie je, mówimy wam, ¿e nastêpne kilka miesiêcy bêdzie jak wicher dla was. Bêdziecie mieli wiele okazji, aby zobaczyæ rzeczy, które pojawiaj± siê jako straszne dla wielu innych. Skoncentrujcie siê na w³asnej transformacji, a bêdziecie w stanie zobaczyæ transformacjê,  któr± wszystkie zewnêtrzne okoliczno¶ci reprezentuj±. Zostaniecie poinformowani, ¿e ¶wiat zbli¿a siê do koñca i niebo spada. Tak NIE jest, i NIE BÊDZIE. Gdy zobaczycie zmiany w sobie, bêdziecie wiedzieli, ¿e to fakt.

Dotrzyjcie do waszych serc i poczujcie nasz± obecno¶æ wokó³ siebie. Cieszymy siê widz±c, to tak samo jak wy. Dobrego dnia, kochani, drodzy przyjaciele.

15 wrze¶nia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1201 : Wrzesieñ 16, 2012, 10:11:45 »

Kiedy zegar wybije pó³noc

15 wrz 2012

by krystal28 in Inne kategorie

.

nastêpny wpis w ¶rodê   .

.

Czasami jeste¶cie tak poch³oniêci tym, co robicie, ¿e tracicie poczucie czasu.  Byæ mo¿e jaki¶ zegar pradziadka albo dzwon ko¶cielny choæ raz w ¿yciu przypomnia³ wam, ¿e jest ju¿ pó³noc, albo mo¿e obserwowali¶cie wskazówki zegara, które pokaza³y wam, ¿e wkroczyli¶cie w³a¶nie w nowy dzieñ.  Czasami mo¿e to byæ sygna³, ¿e resztê tego, co akurat robicie, warto zachowaæ na jutro rano.

W bardzo podobny sposób dusze gorliwie zajmuj± siê wykorzystaniem ka¿dej ostatniej sekundy tego wieku, tej epoki, zanim ona przeminie.  Wiêkszo¶æ z nich to dusze, które przyby³y tu dla transformacji i w du¿ej mierze dla tego, co nadejdzie po niej, ale spêdzaj± czê¶æ swego ¿ycia w poprzednim wieku.  Dziêki temu czuj± one intuicyjnie, ¿e nie zosta³o ju¿ wiele czasu, wiêc próbuj± trochê tego i trochê tamtego.  Istnieje mnóstwo cudownych ‘rozrywek’ {ang. ‘distraction’ to wieloznaczny wyraz: zak³ócenie spokoju, rozproszenie, odwrócenie uwagi, odmiana, rozrywka} i mo¿liwo¶ci oderwania siê od ‘rzeczywisto¶ci’ tego czasu i wielu niuansów, które stanowi± tkaninê tej rzeczywisto¶ci.  Trudno by by³o po prostu siedzieæ tu i nie doznawaæ i doznawaæ, gdy¿ nasze wiêksze ja jest istot± do¶wiadczaj±c±, i my uwielbiamy do¶wiadczaæ.

Nie ma w tym nic niew³a¶ciwego, skoro to w³a¶nie mieli¶cie robiæ.  Ciekawo¶æ jest nie tylko ludzk± cech±, le¿y ona te¿ w naturze naszej duszy 

Jednak¿e nie miejcie poczucia, ¿e musicie ukoñczyæ ka¿d± najdrobniejsz± sprawê.  Powiemy wam czemu: po transformacji rzeczy bêd± o wiele ³atwiejsze.  Dlatego wszystko to, czego nie skoñczyli¶cie – to, co ma dla was znaczenie – bêdziecie mogli zrobiæ w o wiele ³atwiejszy sposób, choæ mo¿e w to teraz nie wierzycie.  Bêdziecie mogli utworzyæ dla siebie ma³e ¶wiaty na ukoñczenie tych spraw, albo po kolei, albo równolegle – od was to bêdzie zale¿a³o.  A w dodatku bêdziecie kim¶ o wiele wiêkszym i bêdziecie w stanie uczyniæ o wiele wiêcej!

Zatem cieszcie siê i do¶wiadczajcie, ale kiedy zegar wybije pó³noc, ¿e siê tak wyrazimy i epoka Ryb siê zakoñczy, b±d¼cie gotowi porzuciæ wszystko, co akurat robicie, gdy¿ nic przez to nie stracicie.  A w miêdzyczasie bawcie siê dobrze – lub radujcie siê wyzwaniami!

Przekaza³ smok Brian, 13 wrze¶nia 2012
http://lightworkers.org/channeling/167338/when-clock-tones-midnight

Przet³umaczy³a wika

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1202 : Wrzesieñ 16, 2012, 21:10:34 »

Post >Blueray'a< wydzieli³em, jako niezale¿ny w±tek: Wie¶ci od Lightworker >>.

>Blueray<, je¶li chcesz mo¿esz zmieniæ tytu³, ale my¶lê, ze powiniene¶ zamieszczaæ te t³umaczenia w odrêbnym temacie.  Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1203 : Wrzesieñ 16, 2012, 21:31:10 »

Ale tych t³umaczeñ nie ma wiele, to akurat dotyczy³o aktualnych energii i sposobu postêpowania wobec nich.
Generalnie pomys³ dobry, choæ nie ma tego wiele, bo to ¶rodowisko ma olbrzymie problemy z integracj±, ka¿dy sobie bogiem, st±d poza Steve Beckov'em ma³o kto co¶ publikuje jako co¶, swojego w³asnego, co na dodatek by³oby aktualne i interesuj±ce.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2012, 21:32:06 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1204 : Wrzesieñ 16, 2012, 21:40:46 »

Nie szkodzi, temat i tak chwytliwy, wiêc pomimo deficytów w przekazach w±tek mo¿e siê rozwin±æ "grawitacyjnie".   Mrugniêcie
"Tnij wa¶æ ..."

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1205 : Wrzesieñ 17, 2012, 12:04:42 »

Ten temat by³ wa³kowany wielokrotnie, ale tutaj jest rozwalcowany na blachê.

Mi³o¶æ W³asna jest prawdziwym Uzdrowieniem LUDZKO¦CI

Ute Posegga-Rudel

Wiadomo¶æ od naszej Boskiej Ja¼ni!

Najdro¿szy,

Mi³o¶æ w³asna nie jest najczê¶ciej rozumiana do jej sedna! Mimo, ¿e by³a omawiana czêsto i jeste¶cie zaznajomieni z upomnieniem: kochaj siebie!

Ale jakie s± implikacje mi³o¶ci w³asnej?
Mo¿esz byæ przekonany, ¿e kochasz siebie, ¿e uda³o Ci siê w pracy, ¿e kochasz siebie teraz - o wiele bardziej ni¿ chyba w dzieciñstwie, gdy rodzice i spo³eczeñstwo dawa³o ci pozornie wszystkie powody, by nie kochaæ siebie.

Teraz, w czasach trudnych i chwalebnych,
gdy wszystkie nierozwi±zane problemy, byæ mo¿e do dzi¶ g³êboko ukryte w pod¶wiadomo¶ci, wychodz± na powierzchniê nieodwo³alnie do twojej uwagi, mo¿esz mieæ do czynienia z emocjami, o których my¶la³e¶, ¿e one zniknê³y.

Strach jest korzeniem wszystkich z nich, i nawet z³o¶æ i ¿al, smutek i zmartwienie s± oparte na nim. Strach jest rdzeniem i pocz±tkiem wszystkich negatywnych emocji, jest rdzeniem zamkniêcia siê na siebie. Dlatego mówi siê, ¿e s± tylko dwa stany, które s± absolutnie nie do pogodzenia ze sob±: mi³o¶æ i strach. Mi³o¶æ jest ekspansj±, strach jest skurczem.

Powiedziano ci: kochaj! - I strachu nie ma! Kochaj! - i gniewu ju¿ nie ma! Kochaj! - i wszelkiego rodzaju innych negatywnych emocji ju¿ nie ma.
I czêsto jeste¶ obecnie oceniany przez prawych ludzi, jako nie kochaj±cy.

Wiêc starasz siê mocno, aby kochaæ! To mo¿e nawet ukazaæ siê jako pomys³, ¿e chcesz kochaæ, wiêc anga¿ujesz wszelkie mo¿liwe wysi³ki, aby kochaæ. Jednak czujesz, ¿e twoje serce jest jeszcze puste! Chocia¿ robisz wszystko najlepiej, aby kochaæ. Intuicyjnie wiesz, ¿e nie mo¿na kochaæ z g³owy, ale ¿e musi to byæ odczuwane w twoim sercu, ¿e Mi³o¶æ musi wype³niæ ca³± przestrzeñ twojego serca, a tym samym ca³e cia³o, tak, ¿e bêdziesz mi³o¶ci±.

W ca³ym tym przedsiêwziêciu, w tych usi³owaniach, ¿eby naprawdê kochaæ innych, zrozumienie, ¿e mi³o¶æ w³asna musi byæ pierwsza, znalaz³a siê teraz ogromne wsparcie w duchowej wspólnocie.

Wreszcie, po wiekach, w których uczono samozaparcia, (które jest w rzeczywisto¶ci zaprzeczeniem Boga), ale z ¿±daniem kochania innych w tym samym czasie, dawali¶cie zezwolenie na prowadzenie poszukiwañ w usprawiedliwionym prawie do samo- uznania. Poniewa¿ niemo¿liwe jest kochaæ innych w stanie samozaparcia. Jest to najbardziej absurdalna i szalona sprzeczno¶æ, jak± kiedykolwiek umieszczono w umy¶le ludzko¶ci!

Jednak mi³o¶æ w³asna nie jest jeszcze szeroko zrozumiana i u¶wiadomiona! Jako cnota to jest dos³ownie podstaw± ca³ego wzrostu, nie tylko na poziomie ludzkim, ale równie¿ na poziomie duchowym.

Na przyk³ad, sprawiedliwe ¿±danie w duchowej wspólnocie, aby kochaæ, nie rozumie w³a¶ciwie mi³o¶ci w³asnej! Bo gdy tylko prawdziwie kochasz siebie, sprawiedliwo¶æ nie istnieje!

A tak¿e stawianie innych w relacjach zawsze na pierwszym miejscu, nie istnieje w mi³o¶ci w³asnej! To jest nawet pierwsz± przyczyn±, ¿e relacje siê za³amuj±!

Wiêc jak mo¿esz prawdziwie kochaæ siebie, aby kochaæ innych?

Zasadnicz± kwesti± jest to, czy piszesz "JA" z ma³ej lub z du¿ej litery.
Oczywi¶cie, teraz mówimy o Ja¼ni, przez du¿e "J"! Bo to jest tylko JEDNA, która zawiera wszystko inne o tobie.

Prawdziwa mi³o¶æ do siebie oznacza, ¿e rozpoznajesz, uznajesz i szanujesz swoj± Ja¼ñ, t± JEDN¡, która uczestniczy w twoim w³asnym Stanie ¬ród³a, t± JEDN¡ Nieograniczon±, t± JEDN¡ Bezwarunkow±.

Nie mo¿esz kochaæ, ani siebie, ani innych, ani niczego innego, je¶li tego nie przyznajesz siê, do tej JEDNEJ!
Wiêc, gdy za ka¿dym razem mi³o¶æ przebija siê w twoim sercu, wiedz, ¿e to jest Ja¼ñ, która ¦wieci przez to i mówi!

Twoje "Ja" i "JA¬Ñ", proklamowane w tradycji, tak naprawdê nie ró¿ni± siê od siebie, przej¶cie jest p³ynne. Tylko wtedy, gdy - wed³ug sk³onno¶ci i przyzwyczajeñ - dramatyzujesz oddzielenie i "inno¶æ", robisz ten podzia³!

I od czego zacz±æ, aby kochaæ i pielêgnowaæ T± Nieskoñczon± Ja¼ñ, T± Bosk± Ja¼ñ, Mnie, Twój Stan ¬ród³a? Tak, w twoim w³asnym sercu! To jest tam, gdzie mo¿esz zacz±æ naprawdê kochaæ siebie! To, Co kochasz tam, to nie jest "inne", bóstwo, Bóg, który jest oddzielony od ciebie. To jest miejsce i przestrzeñ, i stan, w którym jest Mi³o¶æ, aby kochaæ i byæ Mi³o¶ci±. I to w tym samym czasie jest twoj± w³asn± Ja¼ni±, TOB¡, którego kochasz.

Ta Mi³o¶æ nie jest ró¿na od "JA¬NI". To nie ró¿ni siê od Szczê¶cia. I nie jest niczym innym ni¿ Rado¶æ, i nie jest oddzielona od Ciszy. Posiada wiele postaci i w³asnych ekspresji. I ta Ja¼ñ to jest Ja¼ñ ka¿dego innego!

Wiêc zaczynasz naprawdê kochaæ siebie przez Mi³o¶æ, która istnieje i pojawia siê jako Ja¼ni w twoim w³asnym sercu. Gdy czcicie, t± JEDN¡, i gdy J¡ czcicie,  to wewnêtrznie w³±czcie w To wszystkie istoty i ¶wiaty i rzeczy, poniewa¿ jest to JA„, któr± podzielaj± wszystkie istoty i ca³e istnienie.

Je¶li wiêc pojawia siê strach, ¿e nie kochasz siebie, je¶li gniew nie ustêpuje, to nie kochasz siebie, je¶li siê martwisz, ustawiasz siê w dó³ i nie ufasz Bogu, który istnieje jako Twoja W³asna Ja¼ñ w twojej nieskoñczonej Przestrzeni Serca.

Je¶li kto¶ nie mo¿e kochaæ innych, je¶li kto¶ musi do³o¿yæ innym, ¿eby wydawaæ siê "lepszym", ten lub ta nie mo¿na kochaæ siebie. Dlatego wspó³czujcie tym, którzy nie kochaj±, bo nie kochaj± siebie.

Wszyscy z was przyszli¶cie tutaj, aby demonstrowaæ mi³o¶æ w³asn±, która jest taka sama, jak mi³o¶æ innych, ale musi zacz±æ siê od kochania siebie. Bo to jest Twoja Ja¼ñ, gdzie mo¿esz odkryæ Boga, a nie w innych. Tylko mo¿esz zobaczyæ w innych to, co widzisz w sobie.

To Mi³o¶æ W³asna jest prawdziwym uzdrowieniem ludzko¶ci, zmartwychwstaniem od fa³szywego za³o¿enia niewolnictwa i niegodno¶ci, to k³amstwo na waszym istnieniu. Je¶li naprawdê Kochasz Siebie, jeste¶ Prezentem, który przywraca Bosk± ¦wiadomo¶æ Cz³owieka. Kochaæ siebie najpierw przyznaje wszystkim honor, uznanie i jest sama Mi³o¶ci±, któr± ¿yjesz dla "innych".

Ta mi³o¶æ do Siebie jest namacalnym akcentem w Twoim Sercu, dostrojeniem tam, uziemieniem tam i o¶wietlon± przestrzeni± pewno¶ci.
Ta pewno¶æ nie zna strachu, zawiera i jest JEDNYM ze wszystkimi istotami i tworzy proces ¿ycia.

Do tego czasu, gdy zrobicie wszystko najlepiej, wa¿ne jest, ¿eby rozpoczynaæ ze sob± a nie z innymi, ¿eby¶cie odwa¿yli siê poznaæ najpierw swoj± w³asn± JA¬Ñ, i przyznaæ siê, ¿e nie kochacie, i nie udajecie, inaczej. Bo to znak, ¿e jeste¶cie naprawdê na drodze poszukiwania w³asnej prawdy.

To paradoksalnie jednak nie dowód, ¿e nie kochacie innych, bo kochacie, tak mocno,  jak to mo¿liwe, poniewa¿ wszystkie twoje wysi³ki s± napêdzane, nawet nie¶wiadomie przez wasz± w³asn± Ja¼ñ.

Ale dopóki nie zaczniecie Kochaæ Swojej Ja¼ni, bo jeste¶cie chêtni do otwarcia szeroko serca, aby odkryæ, Kim naprawdê Jeste¶cie, to jest równie¿ prawd±, ¿e zaledwie dzielicie siê tylko ide± Mi³o¶ci, zamiarem tego, dobr± wol±. I wielu nie zdaje sobie sprawy z ró¿nicy miêdzy ide± tematu i rzeczywisto¶ci± Mi³o¶ci. Ale to s± kroki na dziedziñcu waszej Ja¼ni, a¿ Promieniuj±ce i Ciche Drzwi do waszej Boskiej Rzeczywisto¶ci siê otworz±.

Od¿ywiajcie, t± JEDN¡, od¿ywiajcie J¡ zawsze, od¿ywiajcie J¡ najpierw, nie wygl±dajcie na zewn±trz, ale odkryjcie SWOJ¡ JA¬Ñ w swoim sercu, a nastêpnie w sercach wszystkich. To jest w³a¶nie, jak naprawdê Kochaæ Siebie. Mi³o¶æ Ja¼ni jest Mi³o¶ci± Boga i jest Mi³o¶ci± Wszystkiego.

Ja jestem twoj± Bosk± Ja¼ni±!

Przekaz przez Ute

http://radiantlyhappy.blogspot.com.au/2012/09/self-love-is-true-healing-of-humanity.html

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1206 : Wrzesieñ 17, 2012, 13:27:47 »

Poza dobrem i z³em

Je¶li znasz siebie tylko poprzez to jak siê przejawiasz na zewn±trz, bêdziesz my¶la³, ¿e wiesz co jest dobre a co z³e. Bêdziesz dzieli³  wydarzenia, na takie które ‘s± dla ciebie dobre’, i takie, które jawi± siê jako ‘z³e’. Tymczasem jest to tylko fragmentaryczne postrzeganie ca³o¶ci Twojego ¿ycia, w którym wszystko jest powi±zane ze sob± i w którym ka¿de zdarzenie ma swoje nieuniknione miejsce w obrêbie wszystkiego.
 Ca³o¶æ – to jednak co¶ wiêcej ni¿ ni¿ suma poszczególnych elementów, wiêcej ni¿ mie¶ci w sobie znany ci ¶wiat,  czy twoje codzienne ¿ycie.
Za pozornie przypadkowym, a nawet chaotycznym nastêpstwem zdarzeñ, które wydarzaj± siê w ¶wiecie lub w twoim ¿yciu, le¿y ukryty wy¿szy porz±dek i cel.
 Zosta³o to trafnie wyra¿one w piêknej sentencji pochodz±cej z ZEN –
„Pada ¶nieg, a ka¿dy p³atek ma swoje w³a¶ciwe miejsce.”
 Zapewne nie zdo³amy poj±æ wy¿szego porz±dku poprzez samo my¶lenie o nim, bowiem wszystko, o czym zdo³amy pomy¶leæ, to w istocie tylko powierzchnia rzeczy.
Wy¿szy porz±dek zdaje siê emanowaæ z kosmicznej ¶wiadomo¶ci, z uniwersalnej inteligencji. Wierzê, ¿e mo¿emy w ni± wejrzeæ. Mo¿emy siê z ni± zharmonizowaæ. To oznacza bycie ¶wiadomym uczestnikiem w odkrywaniu prawdy o nas samych, naszego celu.
 Kiedy wchodzimy do lasu, w którym nie ma ¶ladów ludzkiej dzia³alno¶ci, nasz racjonalny umys³ ujrzy tylko chaos i nie³ad. Nie bêdzie w stanie rozró¿niæ pomiêdzy ¿yciem (‘dobrem’) a ¶mierci± (‘z³em’), poniewa¿ wszêdzie nowe ¿ycie wyrasta z gnij±cych i rozk³adaj±cych siê czê¶ci ro¶lin. To co ¿ywe przenika to co martwe, uzupe³niaj±c siê nawzajem.
 Tylko wtedy gdy jeste¶my wystarczaj±co wyciszeni wewn±trz, a ha³as my¶li ustaje, mo¿emy staæ siê ¶wiadomi tej ukrytej harmonii, ¶wiêto¶ci, wy¿szego porz±dku, w którym wszystko ma swoje miejsce i nie mo¿e byæ inne ni¿ to, czym jest i jak siê manifestuje.
 Umys³ czuje siê lepiej na sztucznych, dobrze znanych ¶cie¿kach parku krajobrazowego, poniewa¿ zosta³y one wcze¶niej zaplanowany i okie³znane. Panuje tam koj±cy porz±dek, który umys³ mo¿e ogarn±æ i zrozumieæ.
 W dzikim lesie trwa niepojêty ³ad, który dla umys³u wygl±da jak chaos.
Istnieje on poza rozumowymi kategoriami dobra i z³a.
Nie pojmiesz go przez my¶li, lecz mo¿esz go odczuæ, gdy wyjdziesz ponad nie, gdy wkroczysz w cich± nieporuszono¶æ i poniechasz prób, aby cokolwiek na silê zrozumieæ czy wyja¶niaæ.
 Tylko tak mo¿esz odczuæ  ¶wiêto¶æ lasu.
Gdy poczujesz tê ukryt± harmoniê, zdasz sobie sprawê, ¿e nie  jeste¶ od niej oddzielony – a kiedy bêdziesz tego ¶wiadomy, staniesz siê prawdziwym Uczestnikiem.
W ten oto sposób natura mo¿e pomóc ci na nowo zsynchronizowaæ siê z ca³o¶ci± ¿ycia.
 Ocenianie
 W jakim¶ momencie swojego ¿ycia wiêkszo¶æ ludzi u¶wiadamia sobie, ¿e istnieje nie tylko narodzenie, wzrost, sukces, dobre zdrowie, przyjemno¶æ i zwyciê¿anie, ale równie¿ strata, przegrana, choroba, starczy wiek, rozpad, ból i ¶mieræ.
 Tradycyjnie te przeciwstawne warto¶ci okre¶lane s± mianem ‘dobra’ i ‘z³a’, porz±dku i nie³adu.
‘Sens’ ludzkiego ¿ycia kojarzony jest zwykle z tym co okre¶lamy jako ‘dobre’ – jednak to ‘dobre’ istnieje w ci±g³ym kruchym stanie zagro¿enia przez upadek, rozpad i za³amanie; zagro¿enia przez ‘bezsensowno¶æ’ i ‘z³o’, kiedy to wszystkie wyja¶nienia zawodz± a ¿ycie traci swój sens.
 Wcze¶niej czy pó¼niej ba³agan i chaos wkroczy w ¿ycie ka¿dego, bez wzglêdu na ilo¶æ ubezpieczeniowych polis, które on czy ona posiada.
Mo¿e to przyj¶æ w formie straty czy wypadku, choroby, niedo³ê¿no¶ci, staro¶ci b±d¼ ¶mierci.
Tym niemniej takie wkroczenie chaosu w ¿ycie jednostki i nastêpuj±cy po nim upadek ‘rozumowanego  sensu’, mo¿e staæ siê pocz±tkiem wy¿szego porz±dku.
„M±dro¶æ tego ¶wiata jest g³upstwem u Boga” – mówi Biblia.
Czym wiec jest m±dro¶æ ¶wiata?
Ruchem, przep³ywem my¶li, sensem definiowanym wy³±cznie przez my¶l.
 My¶lenie wyodrêbnia sytuacje i zdarzenia nazywaj±c je dobrymi b±d¼ z³ymi, tak jak gdyby by³y one odrêbnymi bytami. Przez nadmierne poleganie na my¶leniu rozumowym rzeczywisto¶æ wydaje siê fragmentaryczna.
To pokawa³kowanie jest z³udzeniem, jednak wydaje siê bardzo prawdziwe, kiedy jest siê w nim uwiêzionym.
 W istocie wszech¶wiat jest niepodzieln± ca³o¶ci±, w której wszystkie rzeczy s± wzajemnie po³±czone i nic nie istnieje w oddzieleniu. Dog³êbne powi±zanie wszelkich rzeczy i zdarzeñ sprawia, ¿e umys³owe etykietki ‘dobrego’ i ‘z³ego’ staj± siê ca³kowicie fikcyjne.
Zawsze poci±gaj± za sob± ograniczon± perspektywê i s± prawdziwe tylko relatywnie i czasowo.
 Dobrze ilustruje to historia pewnego cz³owieka, który wygra³ na loterii ekskluzywny samochód.
Rodzina i przyjaciele cieszyli siê jego szczê¶ciem i przyszli w odwiedziny, aby ¶wiêtowaæ.
„Czy to nie wspania³e? Masz tyle szczê¶cia!” – mówili.
On u¶miechn±³ siê tylko i powiedzia³: „Mo¿e”.
Przez kilka tygodni cieszy³ siê nowym autem.
Jednak pewnego dnia pijany kierowca najecha³ na niego. Samochód uleg³ zniszczeniu a mê¿czyzna znalaz³ siê w szpitalu z licznymi obra¿eniami.
Rodzina i przyjaciele znów przyszli go zobaczyæ. Tym razem u¿alali siê nad jego losem.
„Có¿ za wielkie nieszczê¶cie ciê spotka³o”.
Mê¿czyzna jednak znów siê u¶miechn±³ i powiedzia³: „Mo¿e”.
Kiedy tak przebywa³ w szpitalu, pewnej nocy obsun±³ siê teren, na którym sta³ jego dom i budynek poch³onê³o morze. I znów odwiedzili go bliscy, tym razem gratuluj±c ocalenia –
„Czy¿ nie mia³e¶ szczê¶cia, ¿e akurat teraz przebywa³e¶ w szpitalu?”
A mê¿czyzna po raz kolejny odpar³ – „Mo¿e”
(analogiczna historia zosta³a opowiedziana przez Dana Millmana, przyp Zenforest)
Owo ‘mo¿e’ tego m±drego cz³owieka oznacza odmowê os±dzania tego co siê wydarza.
Zamiast os±du tego co jest, on to przyjmuje, wkraczaj±c tym samym ¶wiadomie w harmoniê z wy¿szym porz±dkiem.
Nie miota siê w chwilowej euforii -  by po chwili popadaæ w skrajn± rozpacz. Spokojnie przyjmuje to co przynosi ¿ycie. Wie, ¿e dla umys³u czêsto niemo¿liwe jest zrozumienie i dostrze¿enie celu pozornie przypadkowych i oderwanych sytuacji, które jednak maj± swe miejsce na kilimie wszystko¶ci.
 Nie istniej± przypadkowe zdarzenia. Nie ma sytuacji i rzeczy, które istniej± tylko dla i przez siebie, w oddzieleniu. Atomy, które tworz± twe cia³o zosta³y kiedy¶ stworzone w gwiazdach, a przyczyny najzwyklejszych nawet wydarzeñ s± ca³kowicie nieskoñczone i w niepojêty sposób zwi±zane z ca³o¶ci±.
 Gdyby¶ chcia³ dotrzeæ do pierwotnej przyczyny jakiegokolwiek zdarzenia, musia³by¶ cofn±æ siê wstecz a¿ do pocz±tku stworzenia. Kosmos nie jest bez³adny i chaotyczny. Samo s³owo ‘kosmos’ oznacza z greckiego ‘porz±dek’. Jednak rozumowy umys³ nie jest w stanie go poj±æ w ca³o¶ci…
…ale czasem mo¿e go dojrzeæ w przeb³ysku ol¶nienia…
Na bazie : Nowa Ziemia , E. Tolle
"mo¿e"  zerkniesz do ¼ród³a ?
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/poza-dobrem-i-zem.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1207 : Wrzesieñ 17, 2012, 14:38:59 »

Wiêc jak mo¿esz prawdziwie kochaæ siebie, aby kochaæ innych?

Zasadnicz± kwesti± jest to, czy piszesz "JA" z ma³ej lub z du¿ej litery.
Ha ha ha Du¿y u¶miech To nie pisownia czyni ró¿nicê...

Oczywi¶cie, teraz mówimy o Ja¼ni, przez du¿e "J"! Bo to jest tylko JEDNA, która zawiera wszystko inne o tobie.
Zatem wprowadzono dodatkow± zmienn±, która ró¿ni siê od JA tym ,¿e nie oddziela, ale wszystko zawiera. Taki dziwny po-tworek, który jest czym¶ - JA¬NI¡, ale jednocze¶nie i wszystkim (niczym konkretnie). Nooo to ju¿ kwantowy stan "spl±tania" , wy¿sza szko³a jazdy Mrugniêcie

Prawdziwa mi³o¶æ do siebie oznacza, ¿e rozpoznajesz, uznajesz i szanujesz swoj± Ja¼ñ, t± JEDN¡, która uczestniczy w twoim w³asnym Stanie ¬ród³a, t± JEDN¡ Nieograniczon±, t± JEDN¡ Bezwarunkow±.
  Ok  no to czym siê to ró¿ni od wskazania na BOGA ?
Jeden, a nieograniczony, Jeden, a bezwarunkowy. Niby wydzielony , ale i nie. I oni ka¿± Ci to poczuæ hahahaha .. Co w tym nowego czego nie ma w tradycyjnych religiach ?

Mówi± to do CIEBIE, uwarunkowanego, ograniczonego, oddzielonego. UUUU tu ju¿ siê ³echce po pró¿no¶ci. No tak, tak, przecie¿ JA jestem boski no .. kocham wiêc siebie, nieograniczonego i bezwarunkowego, jednego. Tyle ¿e jako¶ serce nie ogarnia tej koncepcji , czy¿ nie ?

Nie mo¿esz kochaæ, ani siebie, ani innych, ani niczego innego, je¶li tego nie przyznajesz siê, do tej JEDNEJ!
Popatrz, to wystarczy siê przyznaæ, czyli uznaæ koncepcjê. Znów - kto ma to uznaæ jak nie TY ? Ja¼ñ , je¶li jest, to wie, jej nie potrzeba peanów na cze¶æ , ani ho³dów. Je¶li jest , to by³a zawsze. Kto musi siê do tego przekonaæ ? Kto musi ust±piæ ? Do kogo ta mowa ?

Tak, tak do CIEBIE.

Bo tak bardzo Ciebie wzmacniali ( i robi± to dalej), ¿e ju¿ nie potrafi± siê wycofaæ. Trzeba Ci daæ wiêc koncepcjê, której siê chwycisz .To co¶ wiêcej ni¿ TY, ale jednocze¶nie nikt przeca nie ka¿e Ci znikn±æ, o czym w nastêpuj±cym fragmencie :
Twoje "Ja" i "JA¬Ñ", proklamowane w tradycji, tak naprawdê nie ró¿ni± siê od siebie, przej¶cie jest p³ynne. Tylko wtedy, gdy - wed³ug sk³onno¶ci i przyzwyczajeñ - dramatyzujesz oddzielenie i "inno¶æ", robisz ten podzia³!
Niemniej jednak przyznali, ¿e to TY robisz podzia³. Ty go czynisz. Ty jako zas³ona, jako mg³a oddzielaj±ca od Ja¼ni. No, ale wci±¿ nie ró¿ny od niej. Taki "kwantowy"  przeca. To dla Ciebie furtka , do¶æ atakcyjna, przyznasz. Nie musisz ju¿ siê oddzielaæ od Ja¼ni, bo oni ³askawie Ciebie z ni± po³±czyli.
Dziêki temu oni maj± swój implant wci±¿ przy ¼róde³ku, kosztem wprawdzie rozpoznania ¿e nie jeste¶ wcale zdolny do mi³o¶ci, ale przecie¿ Ja¼ñ jest, a Ty to ona, zatem w czym problem ?
Nie ma.
Wystarczy ,¿e uwierzysz, a uwierzysz, bo ju¿ oni siê o to postaraj±. Oto jak Ciebie epatuj± teraz
I od czego zacz±æ, aby kochaæ i pielêgnowaæ T± Nieskoñczon± Ja¼ñ, T± Bosk± Ja¼ñ, Mnie, Twój Stan ¬ród³a?

Nawet nie udowadniaj±, tylko od razu ZAK£ADAJ¡ ,¿e ³ykniesz i¿ jest to Twój Stan ¬ród³a, ¿e to TY.

Przekaz niesie prawdê, lecz odt±d podpiêt± pod Ciebie :
Tak, w twoim w³asnym sercu! To jest tam, gdzie mo¿esz zacz±æ naprawdê kochaæ siebie!
Jak mo¿esz kazaæ sercu kochaæ siebie ? Jak to wzbudzisz, jakie polecenia wydasz, aby robiæ kochanie siebie ?
To, Co kochasz tam, to nie jest "inne", bóstwo, Bóg, który jest oddzielony od ciebie.
To ju¿ brzmi jak mantra czy¿ nie ?
Nie do¶æ ¿e jeste¶ to jeszcze pod³±czony do bóstw, boga i "wszystkich ¶wiêtych" ,którym robisz ³askê, ¿e kochasz .. siebie, czyli ich te¿ Mrugniêcie

[serce] To jest miejsce i przestrzeñ, i stan, w którym jest Mi³o¶æ, aby kochaæ i byæ Mi³o¶ci±.
- tak to jest Przestrzeñ wype³niona energi± mi³o¶ci, nie jest nieprawd±, ale szwindel polega na tym, ¿e
to w tym samym czasie jest twoj± w³asn± Ja¼ni±, TOB¡, którego kochasz.
Zobacz, ¿e ta Nieograniczona i Bezwarunkowa nagle staje siê Twoja, niczym zabawka.

Mi³o¶æ nie jest ró¿na od "JA¬NI". To nie ró¿ni siê od Szczê¶cia. I nie jest niczym innym ni¿ Rado¶æ, i nie jest oddzielona od Ciszy.
- znów rozpoznanie powiedzmy, ¿e ok.
I ta Ja¼ñ to jest Ja¼ñ ka¿dego innego!
- a tu ¶ciema.
Je¶li nawet jest co¶ takiego jak Ja¼ñ , to w tym momencie podporz±dkowanie jej ka¿demu (ktosiowi) jest manipulacj±. Manipulacj± od wieków wt³aczan± do g³ów i to zawsze dzia³a. Dzia³a ,poniewa¿ Ja¼ñ nie stawia oporu  bior±c to za dobr± monetê tak jak Majowie nie stawili oporu garstce konkwistadorów.

Znów ufno¶æ daje siê wodziæ za nos. Pozornie. Dlatego, ze tak czy inaczej nast±pi weryfikacja nowego paradygmatu (nowej koncepcji). Nie mo¿esz mieæ  ani zaw³aszczyæ ¿ycia, czyli tego co jest. ¯ycie, to wszystko co jest. Sam jego przep³yw przez ka¿d± formê zasila istnienie. Równie¿ zasila wszystko, co siê pod to pod³±czy. O¿ywia ka¿d± martw± koncepcjê.

Nic , na prawdê NIC nie musisz kombinowaæ, aby Istnieæ w zgodzie z tym ,co siê wydarza.

Wszystko, co siê przykleja po drodze to pijawki. "JA" jest jedn± z nich.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1208 : Wrzesieñ 18, 2012, 09:49:58 »

A teraz kolejny przekaz AA Micha³a wzmocnionego orszakiem anielskim - stwierdza powstanie wczoraj czego¶ Wielkiego - nowej linii czasowej.
Swoj± drog± na 16/17 wrze¶nia by³ zapowiadany "wielki spadek czasu", jaka¶ charakterystyka czasu by³a mocno podobna do typowego wielkiego spadku gie³dowego. Go¶æ t³umaczy³ to dopasowuj±c po³o¿enie planet w tych dniach. Jednak to zbyt skomplikowane abym choæby opisa³.
Dla zainteresowanych link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TJHNU0iVfb8

A teraz wspomniany przekaz:

Zróbcie to tak, drogie serca.

Michael i ca³y anielski orszak, dla Stwórcy wszech¶wiatów.

W tym dniu siedemnastego wrze¶nia waszego czasu, pragniemy poinformowaæ Was o otwarciu nowej ogromnej linii czasowej. Wasz ¶wiat zosta³ umieszczony przez Was, aby siê po³±czy³ i zakoñczy³ wszystkie wcze¶niejsze linie czasowe w dniu 21-szego grudnia 2012. ¯adne wysi³ki przewidzenia przysz³o¶ci w tych w tych liniach czasowych siê nie udawa³y, w³a¶nie dlatego, ¿e one zakoñcz± siê w tym dniu.

Wasz Stwórca zadekretowa³ ca³kowicie now± przysz³o¶æ dla Was, tak± której miewali¶cie przeb³yski, ale nie byli¶cie naprawdê w stanie zobaczyæ jej jeszcze. Inne wydarzenia by³y i s± produkowane w tej chwili w celu utrzymania Was z dala od tej wiedzy. Powiemy wam, ¿e nic nie mo¿e powstrzymaæ Was od manifestowania teraz przysz³o¶ci, dla której spêdzili¶cie eony w tworzeniu jej przez modlitwy i wysi³ki. Przysz³o¶æ, któr± ka¿da z waszych dusz wybra³a jest zapewniona.

Bêdzie wiele ha³asu wykonane próbuj±cego Was rozpraszaæ, ale próby te bêd± teraz daremne.
Tak bardzo, jak separacja i ciemno¶æ kocha my¶leæ o sobie jako potêdze, nigdy nie mo¿e przewa¿yæ nad wol± Stwórcy. Ten czas / przestrzeñ "rzeczywisto¶æ" szybko osi±ga  jej datê "sprzedania siê".

Jest panika w pewnych krêgach, gdy¿ staje siê oczywiste to, co siê dzieje. Osoby, które by³y dumne wiedz±c, ¿e rozumiej± rzeczy, które ukryli przed wami teraz zdaj± sobie sprawê, ¿e oni prawdopodobnie postawili na niew³a¶ciwego konia.

Wiele donios³ych rzeczy dzieje siê i nadal bêdzie siê dzia³o od teraz do koñca tego roku. ¯adna z nich, z wyj±tkiem tych, które wystêpuj± w twoim wewnêtrznym ¶wiecie, nie s± niezbêdne, aby umie¶ciæ na nich swoj± uwagê. Wiemy, ¿e to bêdzie bardzo trudne, aby to zrozumieæ. Ale to jest tym, co zbudowa³o i nadal bêdzie budowaæ wasze nowe ¿ycie. Wasze zewnêtrzne ¿ycie jest odbiciem wewnêtrznego, a nie odwrotnie, jak nauczano.

Wy, moi drodzy przyjaciele, jeste¶cie twórcami okoliczno¶ci. Co siê sta³o, to jest tym, ¿e wystarczaj±co du¿o z Was sta³o siê ¶wiadomymi tego, aby przezwyciê¿yæ wp³yw stosunkowo niewielu, którzy u¿ywali tej wiedzy, aby was kontrolowaæ. Niech tak bêdzie. Nie dawajcie im swojej uwagi, chyba , ¿e ¿yczycie sobie przebaczenia i wspó³czucia dla tych dusz. Zachowajcie uwagê i intencje skupione na uzyskaniu w³asnej gotowo¶ci, aby byæ wasz± najlepsz± Ja¼ni± od kiedykolwiek.

Wiemy, ¿e wielu z was codziennie rozmawia ze swoimi najwy¿szymi ja¼niami. ¯yczymy wam teraz, aby¶cie zaprosili te najpotê¿niejsze i kochaj±ce istoty, aby ¿y³y jako i przez wasze fizyczne ja¼nie. Popro¶cie wasze wszystkie rozdrobnione czê¶ci siebie, które Wasze poprzednie traumy i urazy oddzieli³y od Was, aby wróci³y do domu i by³y Ca³o¶ci± ponownie. Wypowiadajcie do siebie wiele razy ka¿dego dnia teraz s³owa "JA JESTEM (JAM JEST)", i pod±¿ajcie za nimi w najwy¿szym waszym zrozumieniu i pragnieniach. Zróbcie to tak, drogie serca.

Zacznijmy t± imprezê! W mi³o¶ci i przyja¼ni, ¿yczymy, jak zawsze, dobrego dnia.

17 wrze¶nia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2012, 09:51:07 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #1209 : Wrzesieñ 18, 2012, 15:39:47 »

Popro¶cie wasze wszystkie rozdrobnione czê¶ci siebie, które Wasze poprzednie traumy i urazy oddzieli³y od Was, aby wróci³y do domu i by³y Ca³o¶ci± ponownie. Wypowiadajcie do siebie wiele razy ka¿dego dnia teraz s³owa "JA JESTEM (JAM JEST)",
ha ha
Z innego przekazu (ksi±¿ki)
Je¿eli cz³owiek nie nabudowa³ sobie tych struktur i nie stworzy³ mostu kwantowego, no to có¿, efektem bêdzie odczepienie go od zasilania przez przestrzeñ.

Mo¿e dlatego w³a¶nie, aby nie by³o "odczepienia" tak bardzo im zale¿y, aby¶ jak mantrê powtarza³ "JA JESTEM". Przecie¿ to Ciebie dotyczy od³±czenie Du¿y u¶miech
Dos³ownie - od³±czenie CIEBIE.

Z innego w±tku ,ale warto tu te¿ przytoczyæ radosn± wiadomo¶æ .
Tacy ludzie w sensie dos³ownym strac± „rozum". W cudzys³owie, poniewa¿ ich „rozumem" i tak by³y tylko programy wgrane na dotychczasowe siatki. Programy te to przekonania, za pomoc± których my¶l±. A w³a¶ciwie nie my¶l±, tylko je odtwarzaj± we w³asnym umy¶le. Bez tych przekonañ ich umys³ nie dzia³a.

Dok³adnie o to siê rozchodzi, o rozpoznanie czym jest tzw "rozum", oraz JA - które nie zadzia³a bez przekonañ Chichot

Jednym ze sposobów podtrzymania iluzji JA jest mantrowanie  JA JESTEM . Coraz trudniej im przychodzi przekonanie Istnienia do noszenia sztucznej nak³adki. Grunt siê pali pod stopami, zatem wzmacniaj± sygna³. Oczywi¶cie w trosce o swój posi³ek Mrugniêcie
Zwróæcie uwagê na to :
Wasz Stwórca zadekretowa³ ca³kowicie now± przysz³o¶æ dla Was
Ten, który stworzy³ iluzjê JA - dos³ownie Wasz Stwórca -teraz u¿ywa wszystkich swoich sztuczek, aby¶ dalej by³.
Jedni odwracaj± uwa¿no¶æ od tego, co siê dzieje  :
Wiele donios³ych rzeczy dzieje siê i nadal bêdzie siê dzia³o od teraz do koñca tego roku. ¯adna z nich, z wyj±tkiem tych, które wystêpuj± w twoim wewnêtrznym ¶wiecie, nie s± niezbêdne, aby umie¶ciæ na nich swoj± uwagê. Wiemy, ¿e to bêdzie bardzo trudne, aby to zrozumieæ. Ale to jest tym, co zbudowa³o i nadal bêdzie budowaæ wasze nowe ¿ycie. Wasze zewnêtrzne ¿ycie jest odbiciem wewnêtrznego, a nie odwrotnie, jak nauczano.
To po prostu skierowanie uwagi na drug± stronê równie¿ b³êdnego modelu. Nie ma podzia³u na wewn±trz i zewn±trz. Ca³o¶æ jest ¿yciem. Jest tylko ono.
Inni natomiast wci±¿ u¿ywaj± straszenia, aby odci±gaæ od Przebudzenia :
Zdawa³o by siê, ¿e takich ludzi jest ma³o. Wrêcz przeciwnie, to ponad 70% ludzkiej populacji!
A zatem te 70% siê przebudzi.

Pozosta³e 30% bêdzie trzyma³o siê "swojego" dotychczasowego JA lub nadbuduje se "kwantowe ja"  (mantrowanie) .

Po prostu otwórz oczy i patrz  Buziak
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1210 : Wrzesieñ 18, 2012, 18:24:06 »

Czym jest ta niesamowita nowina tak naprawdê?  Ta data, albo inaczej ten poziom wibracyjny w tym czasie jest momentem dla bardzo wielu piêknych , wspania³ych Energii po³±czenia swojej matrycy astralnej z matryc± Matk± nad przestrzenn±.
Co to znaczy w realu dla nas? Znaczy to i¿ ci , którzy naprawdê pragnêli ( ale nie tylko s³ownymi deklaracjami) ale te¿ wysi³kiem ludzkich czynów ( w sposób nie widoczny dla oczu fizycznych). Po³a czyli w jedniê swoje zablokowane w ro¿nych fokusach dawne inkarnacje , one wszystkie wróci³y do swojej matrycy astralnej. Ale to tylko czê¶æ tej piêknej informacji, bowiem matryca astralna po³±czy³a siê w jedniê z matryc± Matk± nad przestrzenn±, a ona swoim  energetycznym ³±czem z Cz³owiekiem na ziemi! ten moment by³ bardzo d³ugo wyczekiwany przez nasz± ewolucjê by³ zawsze jej niezbêdnym warunkiem.

Od teraz Cz³owiek ma bezpo¶rednie po³±czenie ze swoj± matryc± Matk± nad przestrzenn± , Ona mo¿e przejawiaæ siê bezpo¶rednio przez niego!
Jest to zupe³nie nowa mo¿liwo¶æ do tej pory Cz³owiek nie mia³ mo¿liwo¶ci z niej korzystania. Dlaczego? Poniewa¿ pewna grupa Energii wykorzysta³a swoja przeogromn± wiedzê przeciw Ludzko¶æ , dzieli³a od matrycy Matki nad przestrzennej , matrycê , która zosta³a zablokowana w przestrzeni astralnej zwanej te¿ parkiem ( ale ma ona wiele nazw). pomimo sta³ego po³±czenia z Matk± w nad przestrzeni Dusze bior±ce udzia³ w inkarnacjach wydziela³y siê z matrycy astralnej i po zakoñczeniu inkarnacji ziemskiej wraca³y do astralu.
Jednak nie posiadaj±c mocy energetycznej osi±gniêtej na ziemi oraz ¶wiadomo¶ci prawdy ¿y³y snem ¿ycia pozornego w przestrzeni energetycznej astralu odpowiadaj±cej ich poziomowi energii osi±gniêtej w ziemskim ¿yciu.

Te przestrzenie zwane s± te¿ fokusami , tam nie¶wiadoma prawdy ¶wiadomo¶æ istnia³a  w swojej nie¶wiadomo¶ci ¶ni±c dalej sen ludzkiego ¿ycia. Wielu ludzi z pomoc± duchowych przewodników zajmowa³o siê wybudzaniem takich nie¶wiadomych dusz i przeprowadzaniem ich do ich matryc astralnych w celu scalenia z nimi.

Dlaczego? Poniewa¿ tylko kompletna matryca astralna ( po³±czona ponownie ze swoimi iskrami ¿ycia - dawnymi  inkarnacjami ludzkimi mog³a ponownie po³±czyæ siê z matryc± Matk± w nad przestrzeni.
I w³a¶nie teraz sta³o siê! Sta³o siê to na co tak d³ugo czekali¶my ( ju¿ kilka dni opisujê ten proces n a tle historii Ka in o A bel) , co to dla nas znaczy? Znaczy i¿ ka¿dy kto w trudzie ¿ycia wybra³ opcje po³±czenia siê ze swoj± matryc± Matk±  nad przestrzenn±  dokona³ ju¿ tego.

Od teraz systematycznie bêdzie siê dla niego otwiera³ dostêp do ca³ego depozytu wiedzy prawdziwej , wiedzy która jest depozytem m±dro¶ci Stwórcy i jego wszystkich dotychczasowych wcieleñ. Od tego momentu coraz szybciej przestanie dzia³aæ oszustwo przekazywane nam przez sieæ energio informacyjn± , która by³a zespolona z matryc± astraln± i przekazywa³a nam fa³szywy program ¿ycia z fa³szywymi informacjami, które s± tylko czê¶ci± prawdy.

Program astralny zosta³ wygaszony, mamy odblokowany dostêp do programu z pola morfogenetycznego! oczywi¶cie to równie¿ proces w nas przej¶cie na ¿ycie nim i akceptacja wiedzy , któr± znali¶my w wiêkszej lub mniejszej mierze intuicyjnie.
cieszê siê bardzo , bo to co by³o tylko intuicj± do teraz bêdzie stawa³o siê realn± wiedz±.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1211 : Wrzesieñ 19, 2012, 12:32:37 »

19.09.2012
Z³otnik Ludzko¶ci. SHIVA

Element Ognia napotyka teraz Rodzaj Ludzki
oraz Planetê Gaia TERRA Xx.
Skoñczy³ siê czas Kompromisów.
Nowy Czas otrzyma now± formê i oblicze,
Rzeczywisto¶æ i Si³ê.

Ja jestem SHIVA, Z³otnik Ludzko¶ci,
poprzez to i¿ przynoszê ludzkim Sercom
now± Formê.

Teraz zaczyna siê Czas uszlachetniania Serc Ludzkich
i to oznacza ¿e stara forma historii Waszego czynienia
zostanie ROZPUSZCZONA poprzez spalenie i przez
stanie siê p³ynnym wszystkich Starych Elementów
w my¶leniu, czuciu, odczuwaniu i dzia³aniu Ludzi.
Stanie-siê-p³ynnym oznacza ¿e wszystko to,
co dotychczas by³o czê¶ci± sk³adow± Waszego ¯ycia,
punkty zaczepienia i uwarunkowania
wraz z Intencj± ich utrzymania do jakiego¶
konkretnego stopnia – zostanie ZLIKWIDOWANE.

Gdy nie ma ju¿ niczego z tego, co dotychczas
Was reprezentowa³o (stanowi³o), to wtedy
mo¿ecie staæ siê Nowi, mo¿ecie na nowo siê narodziæ
i staæ siê Nowonarodzonymi – wtedy mo¿ecie siê
Przebudziæ albowiem tak d³ugo jak nosicie jeszcze w sobie
resztki Ciemno¶ci, tak d³ugo pozostajecie uwiêzieni w tej Iluzji.

Ten Czas nie zezwala na ¿adne Kompromisy,
bo na tym gruncie ma³o mog³oby urosn±æ.
Teraz przynoszê ¦wiat³o w ciemne Komnaty ludzkiej Duszy
i ludzkiego ¯ycia które wci±¿ jeszcze istniej±.
Teraz Ci którzy s± na to gotowi
osi±gn± Przebudzenie i O¶wiecenie,
a Ci którzy nie oka¿± ku temu swojej woli nie zostan±
ani dokoñczeni ani uszlachetnieni przez ten Ogieñ.

Ogieñ SHIVY dotar³ równie¿ do wydarzeñ ¶wiatowych.
Zostanie zniszczone to, co zniszczone byæ musi
i zostanie na nowo zbudowane, ca³y ¦wiat, po tym
jak Ja wykonam moj± pracê na na tej Planecie.

B±d¼cie w Pokoju, pozostañcie w Pokoju
bo ka¿demu Procesowi który jest nieunikniony
i Zarz±dzony przez Stwórcê oddaje siê* ca³ym Sercem.
//*tu w sensie: nale¿y temu „oddaæ siê ca³ym Sercem”//

To jest w³a¶ciwa postawa i Strach powoduje tylko Ból.
Albowiem Ogieñ SHIVY powoduje Uzdrowienie
i bêdzie prze¿ywany jako Ból tylko tam, gdzie chce siê
przed tym ukryæ (przeczekaæ w „bezpieczeñstwie”).
Rzuæcie siê wiêc w dó³, w Wasze ¯ycie
i zacznijcie ostatnie prace porz±dkowe w Was samych.

Nieuchronnie -  zacz±³ siê Czas Ognia
i przyszed³em do Was po to aby go podsycaæ,
a¿ wszystko zostanie UKOÑCZONE (UDOSKONALONE).

Ja jestem SHIVA
Wszechobecny i Wszechmocny.
Wiekui¶cie.
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/19092012-zotnik-ludzkosci-shiva.html

east
Go¶æ
« Odpowiedz #1212 : Wrzesieñ 19, 2012, 13:02:28 »

@Kiara
co to dla nas znaczy? Znaczy i¿ ka¿dy kto w trudzie ¿ycia wybra³ opcje po³±czenia siê ze swoj± matryc± Matk±  nad przestrzenn±  dokona³ ju¿ tego.

Ale CO  to znaczy , tak na prawdê , po ludzku ? Jak to siê objawia w rzeczywisto¶ci, co zmienia w postrzeganiu w TERAZ , jak s³u¿y cz³owiekowi ?

Widzisz ,Kiaro nie umiesz tego wyja¶niæ, bo to co opisujesz jest kompletnie niesprawdzalne dla szerokiej rzeszy ludzi. Mo¿liwe, ¿e dotyczy to tylko Ciebie, ¿e dla CIebie to co¶ realnego bo sobie pogada³a¶ z matyc±-matk± i jest fajnie.

Niestety, ale przeciêtny cz³owiek nie ma takich odlotów, jak Ty. Cz³owiek ma do dyspozycji dwie helisy DNA , cia³o i 5 zmys³ów (które to i tak nie s± jego) .

Przeciêtny cz³owiek nie wymy¶la sobie Matek-Matryc, ani duchów, ani nawet nie rozumie co to jest ¦wiadomo¶æ. On do¶wiadcza ¿ycia. To co jest, jest realne, jest tu i teraz.

On bada to ¿ycie za pomoc± narzêdzi ,które ma do dyspozycji - wzmacniaczy zmys³ów - "szkie³ka i oka". Odkry³ ju¿, ¿e wszystko, czego dotyka ma pust± naturê, a jednak to "mniej ni¿ nic" widaæ i mo¿na to dotkn±æ. Cud ? On sam jest takim cudem, ma równie¿ pust± naturê, która jest esencj± wszystkiego, samym ¿yciem po prostu. Nie ma ¿adnych Matiuszek zamatrycowanych.

TO wszystko -  cia³o, forma, rzeczy, fauna i flora - oto JEST matryca. Ona ¿yje swoje formy. TERAZ.

"Wybranie" po³±czenia z t± "matryc±" to inaczej rozpoznanie tego ka¿d± komórk± cia³a, to poczucie tego, a to mo¿liwe jest kiedy nic ju¿ nie oddziela od tej "matrycy".

W istocie i tak NIC nie oddziela, a tylko panuje utrwalone, uwarunkowane przekonanie o rozdzieleniu, czyli iluzja JA. "Wybranie" po³±czenia to rozpuszczenie barier rozdzielenia. Rozpuszczenie JA. To wszystko.

W jakim¶ sensie dobrze to przekazuje ten fragment od songo :

stara forma historii Waszego czynienia
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1213 : Wrzesieñ 19, 2012, 17:34:48 »

Po raz kolejny o Wzniesieniu, jest to wypadkowa ewolucji wszystkich Energii wcielaj±cych siê na ziemi, wypadkowa ich poprzednich inkarnacji. Jedni osi±gnêli ten stan ju¿ wcze¶niej na innych planetach i przybyli z pomoc± ludziom , a inni bêd±c Lud¼mi po raz pierwszy przekraczaj± ten próg. Najwa¿niejsze w  tym wspania³ym momencie jest fakt osi±gniêcia  globalnego poziomu rozwoju osobistego dziêki któremu mo¿e siê on odbyæ.

*...Ci, którzy s± zwani gwiezdnymi nasionami, którzy s± tutaj, aby pomóc przy Wzniesieniu, urodzili siê na ziemi w nieco innej formie materialnej ni¿ "forma ludzka z mo¿liwo¶ci± korzystania z 12 helis DNA.

*.... "Wzniesienie jest wype³nieniem staro¿ytnej obietnicy   przypomina  “Zawsze mieli¶cie tê obietnicê, ¿e koniec czasów ujrzy was przywróconych do wy¿szego wymiaru, a w rzeczywisto¶ci wy nigdy nie stracili¶cie wiary w tych, którzy to dla was zrobili”  jest ono wype³nieniem przyrzeczenia dotycz±cego "Boskiej Arki Przymierza".

*.... "¦cie¿ka do Wzniesienia, jak mówi St. Germain, jest czym¶, co tworzymy, wiêc nie mo¿e byæ  przewidziana zawczasu..." poniewa¿ istnia³y dwie alternatywy drogi przysz³o¶ci mo¿liwe do zrealizowania przez; 1. "Synów jasno¶ci:, 2. "Synów Ciemno¶ci"
Nie by³o mo¿liwe do  przewidzenia w 100% która zaistnieje chocia¿ o wiele bardziej prawdopodobna by³a ¶cie¿ka Synów Jasno¶ci i rzeczywi¶cie ta realizuje siê teraz.

Kiara U¶miech U¶miech

Wzniesienie jest dzie³em bardzo d³ugiego czasu

by krystal28 in Archanio³ Micha³, Arkturianie, Melchizedek, Saint Germain (¦wiêty Brat), SaLuSa

.

dziêkujê Aniu za udostêpnienie tego artyku³u!

Steve Beckow,  18 wrzesieñ 2012

Bez w±tpienia o Wzniesieniu wiedziano i planowano je od bardzo dawna. Melchizedek przypomina, ¿e koñcowy czas jest kulminacj± ewolucyjnego cyklu ¿ycia:

“W tym po³±czeniu wydarzeñ kosmicznych wasz ¶wiat jest przyci±gany do zakoñczenia jednej fazy fali swego cyklu ewolucyjnego oraz do nowego pocz±tku wype³nionego nadziej±, pokojem i harmoni±.
“To s± te czasy, które by³y zapowiadane wiele razy, w ci±gu wielu wieków a obecne czasy s± waszym udzia³em. Wy, którzy czytacie te s³owa, jeste¶cie Tymi, którzy zdecydowali, ¿e bêd± tutaj, aby zakotwiczyæ ¦wiat³o na tej Planecie w trakcie przygotowañ do tych czasów” (1).

“Od rozpoczêcia ostatniego cyklu ponad 12 000 lat temu   jak powiedzia³  SaLuSa w roku 2009   sta³o siê wiadomym, ¿e zakoñczy siê on procesem Wzniesienia.

Jest to zatem skrajnie wa¿ny czas dla wszystkich dusz prze¿ywaj±cych do¶wiadczenia dualizmu. Pod koniec ka¿dego cyklu pojawiaj± siê ci, którzy s± gotowi przenie¶æ siê do wy¿szej rzeczywisto¶ci” (2).
Wzniesienie jest wype³nieniem staro¿ytnej obietnicy   przypomina  “Zawsze mieli¶cie tê obietnicê, ¿e koniec czasów ujrzy was przywróconych do wy¿szego wymiaru, a w rzeczywisto¶ci wy nigdy nie stracili¶cie wiary w tych, którzy to dla was zrobili” (3).

“Plan o¶wiecenia –  jak mówi Atmos z Syriusza   zacz±³ siê bardzo dawno temu i przyniós³ przebudzenie, które przenios³o was na ¶cie¿kê Wzniesienia” (4).  “Proces Wzniesienia nie jest czym¶, co rozpoczê³o siê w ostatnich latach   przypomina SaLuSa.   Proces Wzniesienia   ma miejsce od wielu lat, a teraz osi±gn±³ swój etap koñcowy w gotowo¶ci na wielkie pod¼wigniêcie w roku 2012″ (5).

Obecnie przebywaj± tu szczególni ludzie, poniewa¿ zdecydowali siê na Wzniesienie przed urodzeniem   mówi Archanio³ Micha³.
“Dla wszystkich z was, którzy zdecydowali¶cie, ¶wiadomie i z ca³ego swego jestestwa, ¿e przejdziecie przez proces Wzniesienia i ¿e powitacie je ¿arliwie i z g³êbi serc w swoim ¿yciu, w swojej ¶wiadomo¶ci w swojej istocie, ten proces zacz±³ siê jeszcze zanim zdecydowali¶cie siê na niego w reinkarnacji. Tak wiêc przebiega on i buduje ca³e wasze ¿ycie” (6).

Grupa Arkturian prosi nas, aby¶my “wiedzieli i zapamiêtali, ¿e zostali¶my wybrani, aby byæ tutaj. Jest to sprawa naszej wolnej woli, nikt nie by³ zmuszany do przyj¶cia na Ziemiê, szczególnie w tym czasie” (7).
Mo¿emy nie pamiêtaæ tego wyboru, poniewa¿ dokona³ go nasz wy¿szy aspekt   mówi Bia³oskrzyd³a Zbiorowa ¦wiadomo¶æ Dziewiêciu   grupa niebiañska: “Wy¿sze Ja ju¿ wybra³o do¶wiadczenie Wzniesienia w tej inkarnacji przed waszym narodzeniem siê w trójwymiarowej materii” (Cool.
A jest to dope³nienie pracy wielu wcieleñ, jak mówi SaLuSa: “Ka¿dy z was spêdzi³ wiele wcieleñ, pracuj±c na ten koñcowy rok w cyklu dualizmu. O niektórych rzeczach zupe³nie zapomnieli¶cie, nawet o tym, ¿e stanowicie czê¶æ planu waszego powrotu do ¦wiat³a” (9).

Rozplanowali¶my to co do minuty, mówi Wêdrowiec z Niebios: “¯yli¶cie w³a¶nie dla tego, co zaplanowali¶cie co do minuty, a teraz do¶wiadczacie tego.  Jest to wasze prawo i zas³uga” (10).
Ci, którzy s± zwani gwiezdnymi nasionami, którzy s± tutaj, aby pomóc przy Wzniesieniu, do¶wiadczali tego ju¿ przedtem, przypomina Archanio³ Micha³. “Wy [s³u¿±cy ¶wiatu] powinni¶cie   byæ ¶wiadomi, ¿e do¶wiadczali¶cie ró¿nych etapów procesu wzniesienia wiele razy przedtem, w licznych miejscach i rzeczywisto¶ciach” (11).

¦cie¿ka do Wzniesienia, jak mówi St. Germain, jest czym¶, co tworzymy, wiêc nie mo¿e byæ  przewidziana zawczasu.
“Jeste¶cie i byli¶cie przygotowywani do Wzniesienia od eonów i stopniowo dowiadywali¶cie siê, ¿e koñcowe czasy przynios± ca³kowit± zmianê. Tym, czego nie mogli¶cie przewidzieæ, jest sposób, w jaki to nast±pi, kiedy sami bêdziecie tworzyæ tê ¶cie¿kê wzniesienia” (12).

Tak wiêc Wzniesienie jest wydarzeniem ewolucyjnym, które nastêpuje na koñcu przewidzianych cykli i jest dzie³em eonów. My, wszyscy z nas zdecydowali¶my przed urodzeniem, ¿e bêdziemy tu, aby uczestniczyæ w nim, niektórzy jako istoty, które dotar³y do koñca cyklu Trzeciego Wymiaru, a inni jako pe³ni±cy s³u¿bê, z wy¿szych wymiarów. Szczegó³y ¶cie¿ki, któr± wybrali¶my, zosta³y wybrane i tak wiêc pod ¿adnym wzglêdem nie mog³y byæ przepowiedziane wcze¶niej. Ci, którzy maj± siê wznie¶æ, pracowali nad tym przez wiele wcieleñ i byli ju¿ mocni na swojej drodze do wzniesienia przed obecn± inkarnacj±. Zaplanowali¶my to, a obecnie zbli¿aj± siê oni do wej¶cia do tej kulminacji.

Przet³umaczy³a Anna Bogusz-Dobrowolska

http://the2012scenario.com/2012/09/ascension-has-been-in-the-works-for-a-very-long-time/

—————————————————-

Przypisy
(1) Mechizedek, przez: Marlene Swetlishoff, March 14, 2012, na http://www.therainbowscribe.com.
(2) SaLuSa, April 3, 2009., na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
(3) SaLuSa, June 15, 2009.
(4) Atmos, Dec. 17, 2008., na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
(5) SaLuSa, May 20, 2009.
(6)  An Hour with an Angel with Archangel Michael, August 6, 2012,” na http://the2012scenario.com/2012/08/archangel-michael-the-passport-to-ascension-is-love/
(7) The Arcturian Group, Aug. 16, 2011, na http://www.onenessofall.com/
(Cool The White-Winged Consciousness of Nine,  Alignment to Earth Ascension,” przekazywane przez: Magenta Pixie, Oct. 4, 2008, na http://www.lightworkers.org/content/48417/alignment-earth-ascension .
(9) SaLuSa, Feb. 22, 2012.
(10) Wanderer of the Skies, March 14, 2012, na http://wandererodtheskies.blogspot.com/
(11) Archangel Michael,  A Clarion Call for World Servers,” May 2010, poprzez: Ronna Herman, na http://www.ronnastar.com/latest.html .
(12) Message from St. Germain, Aug. 1, 2008, na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1214 : Wrzesieñ 19, 2012, 17:49:58 »

Proszê nie scalaæ..

I jeszcze co¶ tak oryginalnego, co jednak potwierdza istniej±ce procesy niszczenia , spalania rzeczy i zdarzeñ z pozoru dobrych ale w swoim wnêtrzu nios±cych zdecydowane podstêpy i nieprawid³owo¶ci dla najbli¿szych czasów. Zatem nie rozpaczajmy przy utracie niczego i nie cieszmy siê przed zakoñczeniem transformacji z jakiego kol wiek materialnego zysku.
Bowiem to co jest sta³e i nietykalne dla zewnêtrzno¶ci to nasz krêgos³up etyczno-moralny i poziom uczuæ roz¶wietlaj±cy nasz± postaæ.
Reszta to przemijanie , któremu powinni¶my pozwoliæ na lekki przep³yw przez nasze ¿ycie.

Kiara U¶miech U¶miech

19.09.2012 Z³otnik Ludzko¶ci. SHIVA

SHIVA

Element Ognia napotyka teraz Rodzaj Ludzki
oraz Planetê Gaia TERRA Xx.
Skoñczy³ siê czas Kompromisów.
Nowy Czas otrzyma now± formê i oblicze,
Rzeczywisto¶æ i Si³ê.

Ja jestem SHIVA, Z³otnik Ludzko¶ci,
poprzez to i¿ przynoszê ludzkim Sercom
now± Formê.

Teraz zaczyna siê Czas uszlachetniania Serc Ludzkich
i to oznacza ¿e stara forma historii Waszego czynienia

Gdy nie ma ju¿ niczego z tego, co dotychczas
Was reprezentowa³o (stanowi³o), to wtedy
mo¿ecie staæ siê Nowi, mo¿ecie na nowo siê narodziæ
i staæ siê Nowonarodzonymi – wtedy mo¿ecie siê
Przebudziæ albowiem tak d³ugo jak nosicie jeszcze w sobie
resztki Ciemno¶ci, tak d³ugo pozostajecie uwiêzieni w tej Iluzji
.

Ten Czas nie zezwala na ¿adne Kompromisy,
bo na tym gruncie ma³o mog³oby urosn±æ.

Teraz przynoszê ¦wiat³o w ciemne Komnaty ludzkiej Duszy
i ludzkiego ¯ycia które wci±¿ jeszcze istniej±.
Teraz Ci którzy s± na to gotowi
osi±gn± Przebudzenie i O¶wiecenie,
a Ci którzy nie oka¿± ku temu swojej woli nie zostan±
ani dokoñczeni ani uszlachetnieni przez ten Ogieñ.

Ogieñ SHIVY dotar³ równie¿ do wydarzeñ ¶wiatowych.
Zostanie zniszczone to, co zniszczone byæ musi
i zostanie na nowo zbudowane, ca³y ¦wiat, po tym
jak Ja wykonam moj± pracê na na tej Planecie.

B±d¼cie w Pokoju, pozostañcie w Pokoju
bo ka¿demu Procesowi który jest nieunikniony
i Zarz±dzony przez Stwórcê oddaje siê* ca³ym Sercem.
//*tu w sensie: nale¿y temu „oddaæ siê ca³ym Sercem”//

To jest w³a¶ciwa postawa i Strach powoduje tylko Ból.
Albowiem Ogieñ SHIVY powoduje Uzdrowienie
i bêdzie prze¿ywany jako Ból tylko tam, gdzie chce siê
przed tym ukryæ (przeczekaæ w „bezpieczeñstwie”).

Rzuæcie siê wiêc w dó³, w Wasze ¯ycie
i zacznijcie ostatnie prace porz±dkowe w Was samych.

Nieuchronnie -  zacz±³ siê Czas Ognia
i przyszed³em do Was po to aby go podsycaæ,
a¿ wszystko zostanie UKOÑCZONE (UDOSKONALONE).

Ja jestem SHIVA
Wiekui¶cie.

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/09/19/19-09-2012-zlotnik-ludzkosci-shiva/

Kiaro: songo umie¶ci³ ten cytat dwa posty wy¿ej!
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2012, 23:26:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1215 : Wrzesieñ 19, 2012, 19:34:13 »

Ja jestem SHIVA
Wiekui¶cie.
Tak samo twierdzi tylko inne imiê,, Witek " mój s±siad po w/g niego udanym seksie ze swoj± ¿on± Du¿y u¶miech
Po paru piwkach wielokrotnie mnie o tym przekonywa³.
Có¿ widocznie jaka¶ rodzina z tym Shiv±
Innych epitetów ,które na swój temat wyg³asza Witek nie zamieszczê chyba, ¿e na wyra¼ne ¿yczenie którego¶ z szacownych uczestników tego zacnego forum Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2012, 19:34:46 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1216 : Wrzesieñ 19, 2012, 19:46:46 »

Sluchaj szacowny przebisniegu,podtrzymujesz mnie na duchu,ale nomen omen Witek,mial na imie moj maz sp.mam nadzieje,ze to nie jegovnastepne wcielenie.

Pozdrawiam serdecznie.Greta
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1217 : Wrzesieñ 19, 2012, 20:03:50 »

Kiaro, komentarz do Shivy by³ jak najbardziej na miejscu, szkoda go.
Ja nie mogê przywróciæ go ze ¶mietnika, mo¿esz go skopiowaæ sama.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1218 : Wrzesieñ 19, 2012, 20:48:10 »

Kiaro, komentarz do Shivy by³ jak najbardziej na miejscu, szkoda go.
Ja nie mogê przywróciæ go ze ¶mietnika, mo¿esz go skopiowaæ sama.

Przywróci³em tego posta.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1219 : Wrzesieñ 19, 2012, 23:21:40 »

Wywali³am bo przez nieuwagê powtórzy³am ju¿ nie pierwszy raz ten sam przekaz, a komentarz mo¿na by³o sam wstawiæ. No ale skoro  chcecie, niech zostanie.

Dodam jedynie i¿ to spalanie starych wzorców polega na "prze³±czeniu " wzorców ¿ycia z dotychczasowej matrycy astralnej uzale¿nionej od wzorca Adam Kadmon czyli wzorzec pola energio informacyjnego oparty na  wiedzy wy³±cznie aspektu mêskiego z potencja³em minusowym.  Na po³±czenie z polem morfogenetycznym  przekazuj±cym harmonijne  wzorce ¿eñski i mêski na³o¿ono matrycê filtr Adam Kadmon  blokuj±cy przep³yw energii wzorca  matrycy Matki.
Ro¿nica energetyczna miêdzy miêdzy tymi matrycami wiedzy jest przeogromna, ponowne uruchomienie  przep³ywu  energii z pierwotnego wzorca spali w 100% wszystkie wpisy Kadmona. Dlatego tak bardzo wa¿ne by³o i jest oczyszczenie organizmu Ludzkiego i odblokowanie systemu nerwowego , który musi sobie poradziæ z przep³ywem tej o wiele silniejszej z³otej energii.
Narkotyki , alkohol , miêso , konserwanty, ciê¿kie t³uszcze, pewne grupy bakterii obecnie stosowane w jogurtach i piekarnictwie nie wspomagaj± tego procesu.
Czym l¿ejsze jedzenie i wiêcej wody wyp³ukuj±cej toksyny , tym lepiej i jeszcze jedna wa¿na rzecz,  starajmy siê nie przywi±zywaæ do ¿adnej naszej rzeczy materialnej. Najlepiej jest je wszystkie traktowaæ jako czasowo powierzone nam rekwizyt u³atwiaj±ce ¿ycie niezbêdne ale tylko czasowo. Nie jako w³asno¶æ osobist±  ale jako dary Stwórcy z których mamy korzystaæ dla naszego wspólnego dobra. One wszystkie maja nam u³atwiaæ i uprzyjemniaæ ¿ycie ale nie niewoliæ posiadaniem ich.
Lekko¶æ my¶li  , wiêksze zrozumienie i akceptacja ka¿dej odmienno¶ci  to mniejszy baga¿ mentalny i du¿o szybsza droga transformacji.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2012, 23:58:29 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1220 : Wrzesieñ 20, 2012, 06:21:02 »

WZNIESIENIE –OSTATNI OKRES 21.09 – 21-12

WZNIESIENIE –OSTATNI OKRES   21.09 – 21-12

22.09.2012 r. zaczyna siê ostatni 3 miesiêczny okres transformacji swiadomosci czyli Wzniesieniowej Ci±zy.
Jest to najwa¿niejszy i najbardziej prze³omowy czas w dziejach naszej planety. Najpierw dzieñ wcze¶niej czyli 21.09 nastapi reset duchowy, spowodowany potê¿nym rozb³yskiem s³oñca.
Rozb³ysk ten nie spowoduje zniszczenia Ziemi, jak probuja nam wmawiac niektórzy naukowcy, lecz przestroi nasze biopole oczyszczaj±c ze wszystkich energetycznych brudów.
Bêdzie to polegac na oczyszczeniu pozosta³ych w nas jeszcze blokad, ograniczaj±cych nas przekonan, traum i lêków.
To wielkie dobrodziejstwo dla nas, bo w ten ostatni 3 miesiêczny okres powinnismy wejsc oczyszczeni, aby skupic siê tylko i wy³±cznie na absorbcji potê¿nych wzniesieniowych energii. Energie  te zaczna nap³ywac od 22.09 czyli od przesilenia.
Oczywi¶cie oczyszczenie dziêki rozb³yskowi nie dokona siê w 1 sekundzie, lecz nasze energetyczne brudy bêd± wychodziæ przez kilka dni, dok³adnie do koñca wrze¶nia /u jednych szybciej u innych wolniej/.
Wraz z ostatnim dniem wrze¶nia potê¿ne energie czyszcz±ce rozpuszcz± siê, a w dniu 1 pazdziernika jeszcze bardziej spotêguj± siê energie wzniesieniowe.
Bêdzie to czas na kontemplacjê, akceptacjê i przede wszystkim bycie w tu i teraz. Doskonale jest w tym czasie skupiæ siê na uczuciu wdziêczno¶ci i wszystkim co nas wznosi.
Niczego nie planowaæ, lecz ¿yæ chwil± obecn± oczywi¶cie w miare mozliwosci.
Od dnia 1 pazdziernika do dnia 13 listopada/kulminacja/ energie wzniesieniowe bêd± mia³y za zadanie g³ownie dokonczyc integracje naszej meskosci i kobieco¶ci w nas, skupiaj±c siê g³ownie na naszej mêskiej energii. Dokona siê to wlasnie 13.11 w momencie zaæmienia s³onca. Od 14 listopada energie wzniesieniowe dalej bêd± sprzyjaæ integracji meskosci i kobieco¶ci w nas, ale w tym okresie bêdzie siê dokonywaæ rownowazenie naszej energii ¿eñskiej. Zakonczy siê to i dokona w dniu 28.11 zacmieniem ksiê¿yca. Od 29.11 jako istoty ze zrownowazona energia zenska i meska bêdziemy mogli osiagnac calkowita przemianê naszych cial fizycznych i przej¶æ ze struktury wêglowej na krzemowa czyli krystaliczna. Oczywiscie proces ten dokonuje siê ju¿ od d³u¿szego czasu, ale jego dokoñczenie bêdzie mo¿liwe dopiero po 28.11.Od tego dnia nasze wzniesienie bêdzie ju¿ bardzo bliskie i wyczuwalne, a energie które wtedy przyjd± bêd± powodowa³y przepotê¿ne przemiany w naszym biopolu, swiadomosci i ciele. Bedzie to trwa³o do 12-12 kiedy to nastapi kulminacyjny fina³ i dokonczenie budowy krystalicznej sieci. Uaktywni± siê potê¿ne atlantydzkie kryszta³y które by³y u¶pione przez eony lat. Uaktywni siê g³owna krysztalowa czaszka MAX, w której zakodowana jest ca³a wiedza dotyczaca zycia wielowymiarowego /od wymiaru 1 do 12/ i nie tylko. Czas od 12.12 do 21.12 bêdzie czasem niezwyk³ym. Nikt nie wie co siê wtedy wydarzy, ale mo¿na domniemywaæ ze te 9 dni /czyli pe³ny cykl/ bêd± czasem u³o¿enia siê energii wzniesieniowych na poziomie 4D, aby 21.12 dokonac ostatecznego wzniesIenia i osadzenia nas w wibracjach 5D

.CO NAST¡PI PÓ¬NIEJ TEGO NIE WIE NIKT,PODOBNO NAWET SAM STWÓRCA<3

PONI¯EJ PODAJÊ NAWAZNIEJSZE DATY TEGO NIESAMOWITEGO OKRESU:

21.09.2012 – potê¿ny s³oneczny rozb³ysk /RESET DUCHOWY/, który wykasuje z naszego biopola stare blokuj±ce nas prze¶wiadczenia, lêki i nawyki.

22.09 – jesienna równonoc – pocz±tek tworzenia sieci wszystkich 12-tu g³ównych tarcz s³onecznych w formacie krystalicznym. Sp³yw potê¿nych wzniesieniowych energii oraz czas /do konca miesi±ca/ na ostateczne oczyszczenie wszystkich blokad które odpadn± /u ka¿dego w swoim czasie/ dziêki resetowi duchowemu.

1.10 – spotêgowanie potê¿nych wzniesieniowych energii, które pozwol± nam na ostateczn± integracje mêsko¶ci i kobieco¶ci w nas.

13.11 – ca³kowite zaæmienie S³oñca – aktywacja 144 satelitarnych dysków s³onecznych do 12-tu g³ównych dysków. Ostatnia integracja sieci Boskiej Mêsko¶ci w równowadze.

28.11– zaæmienie Ksiê¿yca – pó³cieñ – dokoñczenie i integracja Boskiej Kobieco¶ci.

12 grudnia – 12-12-12 – portal potrójnej daty. Kulminacyjny fina³ i dokoñczenie krystalicznej sieci. Aktywacja ostatnich Atlantydzkich Kryszta³ów ¦wi±tynnych z nowymi kodami i po³±czenie ze strukturami piramidalnymi oraz dyskami s³onecznymi. Kombinacja równowagi energii mêskich i ¿eñskich w Boskiej Jedno¶ci. Czaszka MAX-ostateczne kodowanie w wirze krystalicznym. Zakorzenienie siê wibracji 4 D.

21.12.2012 – restart sieci wstêpowania i osieciowania krystalicznego pola kwantowego. Poszerzenie z lepszym dostêpem do 12-tu wymiarów. „Palec Bo¿y” sk³adaj±cy siê z energii Saturna, Jowisza i Plutona. Osadzenie wibracji na poziomie 5D-WZNIESIENIE.
¼ród³o
Pamiêtajmy ,¿e to s± informacje z poziomu duchowego- co fizycznie nie musi byæ zauwa¿alne .
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/wzniesienie-ostatni-okres-2109-21-12.html

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1221 : Wrzesieñ 20, 2012, 08:15:22 »

No to du¿o przed nami na polu energetycznym , oj du¿o ! Z czym siê z grubsza zgadzam , bo s± to programy czyszcz±ce wszystkie nasze poprzednie wcielenia z tego powodu mog± siê pojawiæ zaskakuj±ce nas bóle w ró¿nych partiach cia³a oraz dziwne zdarzenia , czêsto niespodziewane i irracjonalne ( ale bardzo krótko trwa³e) , które równie¿ czyszcz± i odblokuj± dawne nie do koñca za³atwione sprawy.

Jednak  chocia¿  wydawaæ siê bêd± g³o¶ne nieoczekiwane i przeszkadzaj±ce , to trwaæ bêd± krótko, na zasadzie ha³a¶liwych  "go¶ci hotelowych" praktycznie kilku dniowych. Bêdzie to okres nieco uci±¿liwy ale maksymalnie trwaj±cy od miesi±ca do dwóch. Ca³kowita przemiana naszego cia³a fizycznego dobiega koñca na cia³o krystaliczne diamentowe, a nie krzemowe.
Wiêkszo¶æ procesów zwi±zanych z obszarem czakry 1/3 koñczy siê s tary dom , wzorzec matrycy astralnej ulega spaleniu i prze³±czeniu na czakrê 4, z tym procesem s± zwi±zane zwiêkszone odczucia bólowe szczegulnie w stawach , biodra ale równie¿ g³owa w obrêbie wszystkich o¶miu  p³atów. U niektórych mog± pojawiæ siê odczucia silniejsze po lewej stronie cia³a, w³±cznie z obszarem serca, bowiem zablokowana dawno temu kobieco¶æ bardzo aktywnie upomina siê o zajêcie ponowne swojego miejsca. Jednak istotnie nie bêdzie to d³ugi czas równowa¿±cy w nas harmonijn± pracê aspektów ¿eñskiego i mêskiego.

Jaki zwi±zek maj± z tym procesem dawne  atlantydzkie kryszta³y i czaszki?  juz nie korzystamy z ¿adnych kodowanych nimi wzorców , ju¿ nie maja one wp³ywu na blokadê naszego po³±czenia z polem morfogenetycznym i nie mog± w ¿aden sposób zaburzaæ pracy wirów ziemi. zatem wszystkie bajki o ich wielkich mo¿liwo¶ciach odejd± do lamusa.
¯aden kryszta³ nie ma mocy je¿eli nie jest stale zasilany energi± , on s³u¿y do do rozszczepiania  jej , kodowania jej zapisów oraz  rozszczepionymi pasmami dokonywania przekazów. Jest równie¿ swojego rodzaju dyskiem pamiêci  utrwalaj±cym w sobie  wibracjê zdarzeñ.

¯aden kryszta³ nigdy nie mia³ i nie ma mocy wiêkszej ni¿ moc Cz³owieka zatem  by³ jest i bêdzie zale¿ny od woli Energii zarówno wcielonej jak i niewcielonej , nigdy odwrotnie.
Wierzmy w siebie  w swoj± moc wewnêtrzn± i nie oczekujmy zewnêtrznych cudów , bo to my sami je tworzymy dla siebie i innych Ludzi.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1222 : Wrzesieñ 20, 2012, 09:44:54 »

Z tej wyliczanki najlepsze jest to zdanie :

Pamiêtajmy ,¿e to s± informacje z poziomu duchowego- co fizycznie nie musi byæ zauwa¿alne .
(artkowy dupochron?)
I nie bêdzie zauwa¿one zapewne Mrugniêcie . Jednakowo¿ jak to siê ma do deklaracji, ¿e cia³o fizyczne zmieni strukturê na krystaliczna  (ze struktury wêglowej na krzemow±) ?  Tego nie sposób by³oby nie zauwa¿yæ fizycznie !!

Pod koniec roku wypada³oby siê  przebadaæ u specjalisty  - je¶li przemiana nie nast±pi to udaæ siê od razu do psychiatry - drogie przeka¼niki Du¿y u¶miech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1223 : Wrzesieñ 20, 2012, 10:01:16 »

Takie doniesienia czyta siê jak horoskop w prasie codziennej.
Ciekawi mnie dlaczego k³ad± nacisk na tak szybkie i tak powszechne zjawisko wzniesienia/ascendencji?
Skoro s± tak dobrze poinformowani, to powinni wiedzieæ, ¿e nie wszyscy na raz siê przebudz±. Jasne, ¿e od 21.12 zacznie siê okres wzniesienia, ale on wtedy dopiero siê rozpoczyna. Pewne jednostki mog± siê za³apaæ na sam pocz±tek ale zdecydowana wiêkszo¶æ osi±gnie ten poziom znacznie pó¼niej. Warto pamiêtaæ, ¿e bêdzie on trwa³ 10 lat, a punkt kulminacyjny wypada na pó³metek, czyli na rok 2017.
My¶lê, ¿e kto¶ tu próbuje mieszaæ pos³uguj±c siê pó³prawdami.
Moze to przygotowywanie ludzi na manewr, który nasi przeciwnicy przygotowuj±, a dotycz±cy pojawienia/ukazania siê/zst±pienia "zbawiciela" po to by zabraæ swe owieczki do obiecanego "Królestwa Bo¿ego". Z³y
Bardzo mi nie pasuj± te doniesienia. Du¿y u¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1224 : Wrzesieñ 20, 2012, 11:29:18 »

Mam tu nastêpn± wizjê channelera. Dotyczy g³ównie Wzniesienia, a przy okazji Nibiru, ale nie straszy.
Wizja dotyczy Wzniesienia, raczej nag³ego wraz z dematerializacj± ziemi.

Nibiru i Rozwi±zanie

19 wrze¶nia 2012. Jesienna równonoc oznacza zakoñczenie wej¶æ na nadchodz±cy rok w „kolejkê wydruku” ziemskiej Akaszy. To co ma siê staæ w nadchodz±cym roku to musi byæ w „kolejce wydruku” przed jesienn± równonoc±. Zawsze tak by³o i zawsze bêdzie w ten sposób.

Ten rok równie¿ oznacza koniec zbiorów w 4-tej gêsto¶ci i wiele rzeczy wydarzy³o siê w ci±gu ostatnich tygodni, ale najwa¿niejsze siê sta³o dzi¶ rano w astralu. Przybycie Nibiru na scenê od dawna by³o oczekiwane i nawet siê go obawiano. Miesi±ce temu czu³em, ¿e przej¶cie Nibiru wyzwoli ostateczne Wzniesienie, a zakoñczy to przez przesilenie zimowe. Mogê tylko podzieliæ siê tym, co widzia³em, a niech inni okre¶l±, co im odpowiada dla siebie.

Dzi¶ rano w astralu Nibiru przelecia³a obok ziemi na 4-tym poziomie gêsto¶ci. Gdy Nibiru wesz³a w pole si³owe ziemskiej Sieci Jedno¶ci to (Nibiru) ponios³a wiele szkód. Wielu siê obawia³o, ¿e ziemia zostanie zniszczona przez  wp³yw  Nibiru ale sta³o siê przeciwnie. Elektromagnetyczny rdzeñ Nibiru zosta³ uszkodzony i (ona) ucierpi od odwrócenia biegunów. Tymczasem te ciemne jednostki szukaj±ce ucieczki z  ziemi wywieziono na Nibiru, gdy przechodzi³a obok. Za³apali siê na przeja¿d¿kê niew³a¶ciwym koniem, tym razem! Gdy ciemne podmioty zosta³y usuniête z przewagi Sieci Jedno¶ci Ziemi, to Jedno¶æ zosta³a osi±gniêta. Wyczu³em Nibiru i ciemnych, kiedy wyprowadzali siê z naszego uk³adu s³onecznego. Si³y Oriona pozostaj±ce z Gai± s± w g³êbokim d³ugu karmicznym i zobowi±zaniu dokonania poprawnie tych rzeczy, które oni przekrêcili do góry nogami. Musz± oni s³u¿yæ do sp³acenia ich d³ugu karmicznego. Nie ma niebezpieczeñstwa od nich.

Nast±pi³a przerwa (pauza) w astralu i Galaktyczna Federacja zosta³a wezwana do opuszczenia przestrzeni Gai dla ich w³asnej ochrony, nowa kwarantanna zosta³a przygotowana do umieszczenia wokó³ niej (Gai) na nadchodz±cy wielki cykl i now± grê. Wtedy to najwspanialsza rzecz siê wydarzy³a. W ciszy, Galaktyczna Federacja zdecydowa³a siê pozostaæ i trzymaæ Bramy otwarte dla Ziemi i jej mieszkañców, aby przenie¶li siê do 5-tej gêsto¶ci. Co¶ ust±pi³o (da³o drogê) w astralu i ca³a Ziemia i wszystkie istoty ¿ywe po prostu rozpuszczaj± siê w wy¿szych sferach, wchodz±c w sferê Federacji Galaktycznej. Nie by³o wiêcej ziemi, nie by³o wiêcej Gai! By³a  ca³kowicie Wzniesiona, nie pozostawiaj±c nic za sob±!

By³o to w 4-tej gêsto¶ci i pozostaje do rozegrania w 3-ciej gêsto¶ci, ale zrobi to poprzez to nadchodz±ce przesilenie zimowe. Co to znaczy? Nie wiem. Wiem tylko, ¿e co¶ sta³o siê dzisiaj bardzo du¿ego i nie by³o to planowane. To by³o spontaniczne i sta³o siê w wyniku wyboru Galaktycznej Federacji utrzymania otwartych bram dla Gai oraz wszystkiego na niej.

My¶la³em o tym przez ca³y dzieñ w pracy, i wierzê, ¿e to oznacza, ¿e ziemia i jej mieszkañcy maj± wszyscy wznie¶æ siê z  4-tej do 5-tej gêsto¶ci, a 1., 2. i 3. gêsto¶ci wkrótce pójd± w jej ¶lady. Sposób jej Wzniesienia zosta³ zakoñczony i jest w „kolejce wydruku” na najbli¿sze miesi±ce. Nie wiem, co to znaczy, ¿e Gaia ca³kowicie siê zdematerializowa³a, lecz musi to oznaczaæ zasadnicz± zmianê charakteru naszej nadchodz±cej rzeczywisto¶ci.

Jasne b³ogos³awieñstwa
Joe

19 wrze¶nia 2012
Channeler: Anarchistbanjo
http://lightworkers.org/channeling/167778/nibiru-and-resolution

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: