1111LALA
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1875 : Grudzieñ 13, 2012, 20:38:48 » |
|
czyta³em na stronie Projektu Cheops ,ze Pacia Mama prowadzi³a ca³a wyprawe w Boliwii i peru ,Ona jest równie¿ opiekunka Jeziora Titikaka , to odnosnik nasz jako Matka Boska w chrze¶cijañstwie
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #1876 : Grudzieñ 13, 2012, 20:50:08 » |
|
Songo, ten przekaz by³ ju¿ pod nr 1866.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1877 : Grudzieñ 14, 2012, 21:32:42 » |
|
Szacowny blu odpu¶æ szacowny w. songo jest w trakcie wymiany szkie³ kontaktowych to pifko
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #1878 : Grudzieñ 14, 2012, 21:52:21 » |
|
W sumie nie wa¿ne, choæ przyczyny upatrywa³bym bardziej w pifku, ni¿ w soczewkach. Na zdrowie, przypomnia³e¶ mi, ¿e zapomnia³em pobraæ co nieco.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #1879 : Grudzieñ 15, 2012, 10:23:48 » |
|
Moim zdaniem warto przeczytaæ poni¿szy przekaz Arktrurian. Wprawdzie jest to inna channelerka, która u¿ywa dla siebie typowych fraz, ale sedno powinno byæ zrozumia³e, bez problemu. Wielu oprócz zapowiedzi wej¶cia w Z³oty Wiek, zapowiada te¿, ¿e bêdzie to Epoka Serca. Ten przekaz w prosty sposób pozwala zrozumieæ o co z tym sercem chodzi. Polecam. Arkturianie: Logiczny umys³ ludzki
Pozdrowienia moi drodzy, jeste¶my Arkturianami i przychodzimy prowadziæ i wspieraæ wszystkich w tym czasie g³ównego rozwijania energii nowej ziemi na planecie ziemi. Wiele siê zmienia na poziomie komórkowym w waszym ludzkim poje¼dzie i to jest widoczne dla Was w refleksjach, które s± waszymi do¶wiadczeniami ¿yciowymi cz³owieka. Jeste¶my tutaj, aby radziæ wam w szczególno¶ci na temat zmian w ludzkim poje¼dzie oraz w jaki sposób mog± byæ one interpretowane w tym czasie w waszym ludzkim do¶wiadczeniu ¿yciowym.
Planeta Ziemia jest obsypana czêstotliwo¶ciami wysokich energii i wielu z was jest w stanie to poczuæ na g³êbokim poziomie. Tu podwy¿szenie czêstotliwo¶ci jest po to, aby umo¿liwiæ energiom nowej ziemi byæ w pe³ni zakotwiczonym nie tylko do planety ziemi, ale tak¿e do ludzkiego pojazdu, przez który do¶wiadczacie tej planety. Jest to zmiana, która doprowadza wielu do punktu kwestionowania poczytalno¶ci bo jest uaktualnieniem jak ¿adne inne.
Wyja¶nijmy dok³adniej, aby¶cie mogli uzyskaæ dalsz± jasno¶æ widzenia. Wielu z was trzyma siê g³êboko sposobów starej ziemi i my mówimy, ¿e to wp³ywa na wasz poziom energii i wasz± sygnaturê energii. ¯yj±c nadal w paradygmacie starego ¶wiata zobaczycie, ¿e poziom waszej energii zaczyna nurkowaæ, gdy¿ energie nowej ziemi prosz± o pielêgnowanie JA¬NI, prosz±, aby staæ siê bardziej ¶wiadomym tego, jak cz³owiek przetwarza informacje. Wielu nie uznaje tego i wraca do logicznego umys³u, logiczny umys³ nie mo¿e przetwarzaæ informacji, które przychodz± w nowych czêstotliwo¶ciach do poziomu, na którym serce mo¿e, gdy¿ te czêstotliwo¶ci w³a¶nie harmonizuj± z sercem. Serce jest siedzib± Mi³o¶ci w ludziach, jest siedzib± Duszy i Mi³o¶ci, która jest wlewana na i do ca³ej planety Ziemi i dociera tego obszaru twojej Istoty. To jest skokowo startuj±ca Mi³o¶æ, któr± Jeste¶cie w Prawdzie, rozumiecie nasz± analogiê? Czy rozumiecie, nasze s³owa?
Ludzki pojazd odmawia³ jego ¼ród³om paliwa przez eony, paliwem do do¶wiadczenia ludzkiego ¿ycia jest Mi³o¶æ moi drodzy i jeszcze Mi³o¶æ jest tym, czego was nauczono, aby zaprzeczaæ JA¬NI i widzimy wielu, którzy s± w strachu, aby pozwoliæ Mi³o¶ci wej¶æ w ich ludzkie do¶wiadczenie ¿ycia. Jest to w Prawdzie Tym, Kim Jeste¶cie, to jest to, z czego WY jeste¶cie stworzeni i to jest czêstotliwo¶æ, z której ca³e stworzenie powstaje. A jednak zaprzeczacie temu sami sobie i pytamy dlaczego? Pytamy, dlaczego chcecie odmówiæ sobie po¿ywienia w tym czasie g³ównej transformacji ca³ej i na ziemi.
Wyja¶nijmy, dlaczego chcecie zaprzeczaæ JA¬NI, gdy¿ nauczania pokazuj± nam wyra¼nie, ale my nie jeste¶my w ludzkiej postaci, i my w pe³ni doceniamy i uznajemy trudno¶ci, które le¿± w akceptacji PRAWDY w tym czasie. Logiczny umys³ ludzki jest m±cicielem pokoju je¶li rozumiecie to nasze okre¶lenie. Jest to ³otrowski element, który bêdzie przekonywaæ JA¬Ñ, ¿e wszystko jest tylko snem i wszystko jest jednak z³o¿one. Ludzkie serce jest organem transformacji, jest organem, który zasila ludzki pojazd. Je¶li serce przestaje biæ, ludzki pojazd ginie i pytamy, dlaczego by³oby tak, gdyby nie by³o takie wa¿ne miejsce w poje¼dzie. To jest wasz "silnik", to jest to, co napêdza ludzki pojazd i jest tym, co napêdza ludzkie do¶wiadczenie ¿ycia. Pytamy, jak to jest mo¿liwe "kierowanie" swoim ludzkim pojazdem, je¿eli nie serwisujesz silnika? Czy rozumiecie nasz± analogiê? Czy rozumiecie nasze wytyczne?
Wielu opada w wibracji, poniewa¿ tylko wierz± informacjom, które s± prezentowane w rzeczywisto¶ci 3D, nie pozwalaj±c sercu przetwarzaæ czêstotliwo¶ci i Odczuwaæ Prawdy wrzucacie swoje ludzkie do¶wiadczenie ¿ycia w tym czasie do powa¿nego chaosu. Czêstotliwo¶ci próbuj± zrównowa¿yæ ludzki pojazd ale WY wyrzucacie JA¬Ñ z równowagi przez tylko stosowanie logiki ludzkiego mózgu. Wyja¶nijmy dalej. Serce jest siedzib± Waszej duszy, DUSZA jest po³±czeniem do wszech¶wiata, to jest po³±czenie, które macie z ludzkiej postaci do DUSZY, któr± jeste¶cie w Prawdzie. Logiczny mózg przyszed³ z ludzkim pojazdem, i jego celem jest poczucie ludzkiego do¶wiadczenia ¿ycia z punktu widzenia ludzkiego cia³a. Nigdy nie by³ zaprojektowany do pracy samodzielnie bez wytycznych ze strony serca. Ci, którzy szukali ograniczenia i powstrzymania ludzkiej rasy szybko zdali sobie sprawê, ¿e, gdy oddzieliæ logiczny mózg z kosmosu serca pozwoli ludzkiemu pojazdowi wyj¶æ z równowagi do punktu od³±czenia od Wszystkiego. To jest wyzwanie, przed którym ludzko¶æ teraz stoi, drodzy, aby znale¼æ równowagê i doprowadziæ ludzki pojazd znów na powrót do równowagi. Ludzki pojazd, który polega ca³kowicie na logice i nie przetwarza przez serce jest podobny do samochodu, który jedzie bez kierowcy. Ten samochód zjedzie z drogi, nie jest w stanie zawróciæ sam i reagowaæ na warunki drogowe i skoñczy byæ mo¿e katastrof± wzd³u¿ drogi. Czy rozumiecie, kochani nasze analogie? Czy rozumiecie znaczenie przestrzeni serca?
To, czego nauczono was w waszej ludzkiej postaci, zosta³o zaprojektowane, aby pomóc logicznemu mózgowi przej±æ funkcje serca i zak³ócaæ ludzkie do¶wiadczenia ¿yciowe w celu utrzymania serca bez funkcjonowania w ogóle. To zapobieg³o w ten sposób utrzymaniu równowagi i klarowno¶ci wizji. Wtedy by³o mo¿liwe ukrycie Prawdy na oczach ludzkiej rasy, która by³a w istocie ¶lepa na wszystko, widzicie to, drodzy?
To, co teraz omiata ca³± planetê Ziemia, pomaga rozpu¶ciæ utrzymanie logicznego ludzkiego mózgu i pomaga stymulowaæ serce , aby równowaga by³± znów osi±galna i mo¿liwa. Jednak wielu wpada w zak³ócenia, które zosta³y stworzone dla ludzkiego logicznego umys³u, wierz±cego, ¿e proces musi byæ logiczny. Serce nie zna logiki, gdy¿ Mi³o¶æ nie zna logiki drodzy, MI£O¦Æ TYLKO JEST i to jest teraz ta wibracja, która szuka rozpuszczenia ciê¿kich ³añcuchów, które zosta³y umieszczone wokó³ ludzkiego do¶wiadczenia ¿ycia tu na planecie ziemi.
Gdy logiczny mózg bêdzie zwolniony z obowi±zków wynikaj±cych z rzeczywisto¶ci ziemskiej w 3D, bêdzie wówczas w stanie przetworzyæ wspomnienia, które s± zawarte w przestrzeni serca, s± to galaktyczne wspomnienia i s± w stanie byæ dostêpne dla Wszystkich w ludzkiej postaci. To, co powstrzymuje was przed dostêpem do nich, jest to logiczny mózg cz³owieka, który zosta³ nauczony, ¿e nie jest to mo¿liwe, i ¿e ¿ycie, którego do¶wiadczacie w tym momencie na planecie Ziemia jest wszystkim, co istnieje. To nie jest prawda, i my radzimy Wam przetwarzaæ nasze s³owa za po¶rednictwem serca, gdy¿ Serce Zna PRAWDÊ.
Pytamy, dlaczego chcieli¶cie by¶ wcieleni w tej linii czasowej i wymiarze z takim czystym ¶wiat³em w sercu, je¶li to nie by³o dla tego ¶wiat³a w celu zwiêkszenia jego jasno¶ci i powracaj±cych wspomnieñ. Wzniesienie, drodzy, jest drog± do domu, jest to droga do twego Serca, gdy¿ SERCE jest Domem, rozumiecie nasze wytyczne moi drodzy? Czy wiecie, jak mo¿ecie stworzyæ raj na ziemi, gdy bêdziecie w pe³ni w przestrzeni serca?
To, co rozpuszcza przed waszymi oczami nigdy nie by³o Prawd±, to tylko wytwór ludzkiego logicznego mózgu, który pozwala³ byæ tak wytr±conym z równowagi, ¿e zdrowie waszego ludzkiego pojazdu zosta³o w wielu przypadkach powa¿nie naruszone. Znowu zabierzemy was do scenariusza z samochodem bez kierowcy, gdy¿ samochód jest wtedy otwarty na wiele ró¿nych szkód, mo¿e byæ wgnieciony, porysowany lub uszkodzony, gdy kierowca nie jest obecny, kieruj±c pojazdem w bezpieczeñstwie. Czy rozumiecie, nasze s³owa moi drodzy? Kiedy jeste¶cie w pe³ni obecni i kontrolujecie swoje ¿ycie, ¿yj±c w sercu i poprzez umo¿liwienie wszystkiemu p³yn±æ swobodnie, wtedy logiczny mózg nie przejmuje kontroli i nie zabiera waszego ludzkiego pojazdu w miejsca, gdzie mo¿e byæ uszkodzony.
Wrêcz przeciwnie pracuj±c przez przestrzeñ serca informuje was o wszystkim, co nie jest ju¿ dla waszego najwy¿szego dobra, robi to za po¶rednictwem Uczuæ i Wiedzy, która mieszka w tobie, na najg³êbszym poziomie. Nie ma wyboru, nie ma decyzji i wa¿±cych plusów i minusów sytuacji, gdy¿ SERCE ZNA PRAWDÊ, to jest uczucie, które rozpoznajecie i z którym pracujecie, to sprawia, ¿e ¿ycie na planecie ziemi jest znacznie bardziej p³ynne bo jeste¶cie w pe³nej kontroli nad ludzkim pojazdem.
Jeste¶my Arkturianami, drodzy i jeste¶my tutaj, aby pomóc w tym czasie g³êbokiego prze³omu, prosimy, aby¶cie pracowali z now± energi± i pozwalali wszystkiemu, co nie wam s³u¿y, aby by³o pokazane wam w Prawdzie i nastêpnie pod±¿ajcie za swoimi wewnêtrznymi wytycznymi dotycz±cymi tego, jak doprowadziæ wasze ludzkie pojazdy z powrotem do równowagi. Gdy pod±¿acie za tym procesem i umo¿liwiacie procesowi rozwijaæ siê przez Was w tym czasie wtedy wchodzicie bardziej w przep³yw naturalnego procesu, który jest ¿yciem. Logiczny mózg próbuje nauczyæ was, ¿e to nie jest jeszcze mo¿liwe, gdy¿ mózg nigdy nie do¶wiadcza³ tego w ludzkiej postaci, kiedykolwiek, rozumiecie nasze s³owa moi drodzy?
Prosimy was, aby oderwaæ siê od dramatów, które powstaj± w waszym ludzkim do¶wiadczeniu ¿ycia, prosimy Was, aby od³±czyæ siê od prób powstrzymywania was w drodze do przodu, tego, co ju¿ nie s³u¿y, tego, co nie jest w przep³ywie, tego, co jest g³êboko w zniekszta³conych nauczaniach. Zezwólcie na po³±czenie swojej Duszy i pozwólcie Duszy, Któr± Jeste¶cie w Prawdzie, aby pokaza³a Wam drogê do domu, bo Ona mieszka g³êboko w przestrzeni Serca.
Obejmujemy was w Mi³o¶ci, która Jest moi drodzy, niech przep³ywa przez Was, niech przep³ywa wokó³ Was i znajd¼cie pokój, który jest zawarty w WAS, gdy¿ pokój jest bram± do nowej ziemi i bram± do tworzenia nieba na Ziemi w tym czasie. B±d¼cie w pokoju i utrzymujcie Mi³o¶æ, która Jest w przestrzeni serca. Miejcie Mi³o¶æ i Wspó³czucie dla Wszystkich w tym czasie, gdy¿ Wszyscy to Jedno.
14 grudnia 2012 Channeler: Karen Doonan www.crystalline-sanctuary.comwww.thegalacticportal.comwww.labrynthschooloflight.com
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1880 : Grudzieñ 16, 2012, 08:17:09 » |
|
Logiczny mózg próbuje nauczyæ was, ¿e to nie jest jeszcze mo¿liwe, gdy¿ mózg nigdy nie do¶wiadcza³ tego w ludzkiej postaci, kiedykolwiek, rozumiecie nasze s³owa moi drodzy No wreszcie co¶ powiedzieli z w³asnego do¶wiadczenia Oczywi¶cie, ¿e to rozumiej± wszyscy którzy uto¿samili siê ze swoj± form± (cia³em fizycznym) to pa PS blu to pierwszy mêski channeling, który przet³umaczy³e¶
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #1881 : Grudzieñ 16, 2012, 10:44:03 » |
|
Widzisz, Przebi¶nieu, i ¶lepej kurze mo¿e siê trafiæ.... Tylko co¶ tu nie gra z logik±. Przekaz twierdzi, ¿e u tych co siê uto¿samiaj± z form± / cia³em logiczny mózg nie dopuszcza dla nich takiej mo¿liwo¶ci, bo ona jeszcze nigdy dla niego nie zaistnia³a. Krótko mówi±c w/g mnie chodzi o to, ¿e logiczny mózg dla cia³a / ¿ycia ma inne priorytety, ni¿ aktualne energie. ================================================================= A teraz kolejny przekaz Ute i kolejny raz Pachamama. Tym razem trochê po nas jedzie, ale czy mo¿na siê dziwiæ? A mo¿e to to¿samo¶æ Ute nieco zabarwi³a przekaz emocjami.
Pachamama – Staro¿ytne ¦wiête Serce
JESTEM Pachamama! Jestem Matk± ¦wiata, i przynoszê staro¿ytn± m±dro¶æ z powrotem do Serca Ludzko¶ci.
Wielu z was zapomnia³o drogi Staro¿ytnych i nie wiedz± jak byæ pe³nym szacunku w zrozumieniu, ¿e ta Staro¿ytna Wiedza jest waszymi w³asnymi ¦wiêtymi Korzeniami bez których nie mo¿ecie wróciæ do swojego prawdziwego cz³owieczeñstwa, a wiêc musi byæ ponownie zintegrowana.
W mózgu my¶licie, ¿e macie wolny wybór o tym, co stanie siê w przysz³o¶ci i jak przej¶cie do Nowej Ziemi nast±pi. Mózg my¶li, ale ¦wiête * Serce Wie. To jest tajemnica! Ko¶ci zosta³y rzucone i jest sztywna droga prowadz±ca do Naj¶wiêtszego Serca Ludzko¶ci. Wejd¼ na ni± i bêdziesz wiedzieæ.
JA JESTEM Pachamama, JA JESTEM ¦wiadom± Energi± i Procesu Nowego Stworzenia, które wkrótce ujawni wasz nowy ¦wiat. Nie ogranicza siê On tylko do Nowej Ziemi, ale równie¿ do otaczaj±cego was Wszech¶wiata. Jestem, Moc±, T± przenosz±c± Si³±, która przynosi Now± Kreacjê, w³a¶nie wymarzon± w Sercach tych, którzy kieruj± przeznaczeniem ludzko¶ci.
S± to Staro¿ytni Mêdrcy, Kochaj±cy, którzy dbaj± o was i którzy maj± wasze najlepsze w Sercu. S± oni ukrytymi ¿yczliwymi przywódcami i dobroczyñcami ludzkiej ewolucji.
Proszê zaakceptowaæ prawdê, ¿e wy, których ¶wiadomo¶æ siedzi w mózgu, nie mo¿ecie stworzyæ Prawdziwego nowego ¶wiata, którego podstaw± musi byæ Jedno¶æ. Ale te¿ wiedzcie, ¿e s± jedyne nieliczne i rzadkie Istoty, których ¶wiadomo¶æ mieszka naprawdê w Sercu. Oni pokazuj± wam drogê. Jest to droga Bogini, i mê¿czyzna musi teraz uwolniæ swoj± dominacjê i umo¿liwiæ mocy Bogini rz±dziæ przysz³ym przeznaczeniem ludzko¶ci.
Równie¿ Wy mo¿ecie powróciæ do dawnej drogi Naj¶wiêtszego Serca i wznowiæ wasze prawowite miejsce jako Boskich Wspó³twórców we wszech¶wiecie. Ale do tej chwili nie macie Mocy prawdziwego Stwórcy, która kiedy¶ by³a wasza.
Ale miejcie pewno¶æ, ¿e wszystko jest dobrze! Jeste¶ tak kochani, i nawet je¶li wasz stary ¶wiat siê zmienia, wy nie bêdziecie dotkniêci, poniewa¿ bêdziecie wdziêcznie przesuniêci do Nowej Ziemi, zanim to nast±pi.
Nie mo¿ecie "my¶leæ" swoim ¦wiêtym Sercem. Musicie Zostaæ Nim! Wszyscy teraz musicie znale¼æ drogê z powrotem do jego ¦wiêtej Domeny. Wiele informacji zostanie wylanych do waszej ¶wiadomo¶ci, wiele Przypomnienia KIM JESTE¦CIE, które pomagaj± wam zej¶æ z odseparowanej dumy mózgu i wej¶æ w pokorn± Naj¶wiêtsz± Przestrzeñ, ukryt± Jaskiniê Serca, gdzie mo¿ecie prawdziwie rozpoznaæ Jedno¶æ ze Wszystkimi Istotami, ¦wiatami i Rzeczami.
W waszym Nowym ¦wiecie, wy¿szo¶æ nad innymi, nie bêdzie ju¿ dzia³aæ, to ju¿ nie bêdzie d³u¿ej czê¶ci± waszej ¶wiadomo¶ci. Zostanie ona zapomniana i zast±piona przez prawdziw± wiedzê i Rzeczywisto¶æ Rozszerzonej ¦wiadomo¶ci, poprzez Portal ¦wiêtego Serca. Ten stan pozwoli wam kochaæ wszystkie ró¿nice bêd±c w ¦wiecie Jedno¶ci. Nawet wiêcej, rozpoznacie siebie we Wszystkim, co zobaczycie, we Wszystkim Co Jest.
To przyniesie Wam prawdziwe szczê¶cie, gdy¿ separacja nie bêdzie ju¿ istnia³a i bêdziecie do¶wiadczali , ¿e jest tylko Jeden Byt. Wy Nim Jeste¶cie.
JA JESTEM Pachamama i proszê was, aby¶cie wziêli moje s³owo powa¿nie i zrozumieli prawdziw± naturê tego Wielkiego Przesuniêcia. Potrzebujecie fundamentu Waszego Serca, aby przej¶æ z nim! Musicie porzuciæ swoje fa³szywe to¿samo¶ci i powróciæ do waszej Pierwotnej Natury, ¦wiêtego Serca.
Tymczasem, kiedy wêdrujecie w separacji i os±dzaj±cej ró¿nicy, ci staro¿ytni kontynuowali przez wiele tysiêcy lat zachowywanie ¦wiêtejWiedzy waszego prawdziwego Pochodzenia przez wszystkie pokolenia. I oni s± tu teraz, aby zaoferowaæ Wam ich dar ¦wiêtej Wiedzy, tak, ¿e ludzko¶æ mo¿e i¶æ i ponownie odnale¼æ swoje prawdziwe przeznaczenie.
Uwolnijcie to, co sprawia, ¿e jeste¶cie tylko ograniczon± i s³ab± kopi±, Tego Czym Byli¶cie i wejd¼cie w wasze ¦wiête Serce, aby odzyskaæ To, Co kiedy¶ utracili¶cie.
Moje b³ogos³awieñstwa s± z wami, czujcie obecno¶æ Mojej Staro¿ytnej M±dro¶ci i pozwólcie jej wej¶æ w wasze zdezorientowane serce.
Uwolnijcie wszystkich niepokoj±ce wspomnienia, które uniemo¿liwiaj± wam, cieszyæ siê Pokojem i Cisz± w³asnego Prawdziwego i Staro¿ytnego Serca, aby otworzyæ siê na wasz± Now± Rzeczywisto¶æ z wszystkimi Cudami waszego Nowego ¦wiata.
JESTEM Pachamama!
Przekaz przez Ute
* ¦wiêta Przestrzeñ Serca nie jest czakr± serca w ¶rodku klatki piersiowej, a tak¿e nie jest nowym "Wysokim Sercem" pomiêdzy klatk± piersiow± i gard³em. Jest "Punktem Zero" w sercu, gdzie fizyczno¶æ, eteryczno¶æ, mentalno¶æ, emocjonalno¶æ i duchowo¶æ pasuje idealnie. Mo¿ecie znale¼æ go waszym uczuciem - intuicj±.
Ute Posegga-Rudel 15 grudnia 2012 http://radiantlyhappy.blogspot.co.uk/2012/12/pachamama-ancient-sacred-heart.htmlUte Posegga-Rudel, http://radiantlyhappy.blogspot.comJe¶li masz pytania, skontaktuj siê ze mn± poprzez transformation33@gmail.com. Dziêkujê.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1882 : Grudzieñ 16, 2012, 12:24:55 » |
|
JESTEM Pachamama! Witaj a ja Jestem Cz³owiekiem to pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #1883 : Grudzieñ 17, 2012, 21:43:44 » |
|
Przebi¶niegu, chyba nikt, nawet Pachamama, nie ma, co do tego w±tpliwo¶ci. ============================================================== A teraz przekaz grupy Arkturian przez sta³e ¼ród³o. Tym razem jest o "wszystkim" - nawet t³umacz± symbolikê narodzin w ¿³obie. Co to siê porobi³o, prawdziwy koniec ¶wiata, gdy byty z kosmosu musz± t³umaczyæ tym co maj± "oczy do patrzenia" o co tu chodzi.
Arkturianie: Czy moja ¶wiadomo¶æ jest przygotowana?
My z grupy Arcturian mówimy do ¶wiata ludzi dzisiaj o wielu rzeczach. Zwracamy siê do tych z Was, którzy czuj± wielki stres i ból dotycz±cy wydarzeñ na ¶wiecie, i oczekiwañ dnia 21 grudnia 2012 roku.
Data ta przynosi zakoñczenie wiêkszo¶ci nowych przychodz±cych energii, jednak nie oznacza to, ¿e wszystko jest zakoñczone, ale ¿e bêdziecie gotowi do kolejnej rundy energii, aby siê rozpoczê³a.
Ewolucja jest procesem stopniowym, dla wiêkszo¶ci. Wielu z nich nie jest po prostu w stanie poj±æ tego, co siê dzieje, gdy w tym samym czasie, inni wydaj± siê bardzo dopasowani i gotowi na zmiany. Ci, którzy s± gotowi, przygotowywali siê przez wcielenia. Byli¶cie ¶wiadomi, gdy siê wcielali¶cie, ¿e ten ¿ywot wniesie mo¿liwo¶ci ukoñczenia cyklu wcieleñ dla do¶wiadczenia i mo¿liwo¶ci, aby w koñcu wyj¶æ z gêsto¶ci trzeciego wymiaru.
Bêd± przychodzi³y zmiany, ale musz± one zostaæ zainicjowane przez Was. Jeste¶cie tymi, którzy musz± zmieniæ ¶wiat poprzez zaprzestanie ¶lepej akceptacji wszystkiego, co Wam ka¿± ci, którzy odnosz± korzy¶ci dziêki waszej niewiedzy. Wasi s±siedzi z galaktyk otaczaj±cych s± gotowi do pomocy, do zaoferowania sugestie i dania wam nowych technologii wykraczaj±cych poza to, co macie teraz.
Jednak to wy ludzie musicie byæ otwarci na przyjêcie i mieæ odwagê powiedzieæ "Do¶æ tego", a oznacza to w odniesieniu do pomys³ów, do których ju¿ przyzwyczaili¶cie siê, mimo ¿e s± stare i nieaktualne. Ka¿da wiara, która ma w swoje podstawy w dualno¶ci lub separacji jest ze starej energii. Gdy wzmocnicie siebie w prawdzie i zaczniecie ¿yæ ni±, inni równie¿ poszukuj±cy, bêd± na¶ladowaæ to samo i zaczn± rozpoznawaæ g³upotê, której tyle ¶wiat wci±¿ bierze za pewnik, jako rzeczywisto¶æ.
Widzicie drodzy, nie mo¿ecie czekaæ na zbawiciela (cz³owiek, zdarzenie, galaktyczny, idea), aby przyszed³ i zabra³ was od wszystkich problemów. To siê po prostu nie zdarzy. Cz³owiek Jezus, wyewoluowana istota ¦wiat³a, mówi³ ludziom, ¿e Królestwo Bo¿e jest w nich, a jednak do dzi¶ wiêkszo¶æ chrze¶cijan nadal czci cz³owieka / Boga poza sob±, który próbuje prowadziæ ich od wewn±trz.
Obud¼cie siê drodzy, obud¼cie siê. Wasz czas jest teraz. Energie s± na miejscu dla wykorzystania i rozwoju. Jeste¶my tutaj, Istoty ¦wiat³a s± tutaj. ¦wiêto jest przygotowane, ale musicie przynie¶æ sami siebie do niego. Czy widzicie?
Jest to stare, aby my¶leæ o nadchodz±cym zbawicielu, aby zabra³ wasze grzechy i problemy. To jest wielka b³êdna interpretacja przekazu Jezusa. Chrystus rozpu¶ci grzechy i problemy, poniewa¿ w obecno¶ci ¦wiat³a o¶wieconej ¶wiadomo¶ci (Chrystusowej), b³±d nie mo¿e istnieæ. Nie interpretujcie tego tak, ¿e przeczytacie t± prawdê i teraz ona jest wasza. Ewolucyjna podró¿ duchowa osi±ga ten stan ¶wiadomo¶ci, który zna tylko rzeczywisto¶æ, niezale¿nie od pozorów. Jest to, jak Jezus uzdrawia³, zobaczy³ pozory, ale wiedzia³, ¿e s± w³a¶nie tymi pozorami bez prawa do ich wspomagania.
Jezus osi±gn±³ Chrystusostwo (o¶wiecenie), ale wiedzcie, ¿e s³owa Jezus i Chrystus nie s± tym samym s³owem. Trzeciowymiarowe problemy nie s± przez Boga nakazane lub podtrzymywane, ale s± przejawami b³êdnych przekonañ, jeste¶cie twórcami. Mo¿ecie zobaczyæ, dlaczego tak wa¿ne jest, aby staæ na czuwaniu przy drzwiach swoich my¶li i s³ów.
Energie s± bardzo wysokie teraz. Ka¿dy gotowy oczyszcza i uwalnia wszystko, co jest stare i skoñczone.
Jednak widzimy, ¿e wielu z was trzyma siê swoich ulubionych pojêæ i przekonañ ze s³owami: "Oh, to bêdzie ok". Nie, musimy wam powiedzieæ, ¿e cokolwiek, co rezonuje z dualno¶ci± i separacj± nie mo¿e byæ czê¶ci± nowego ¶wiata. To jest wasz wybór graæ nieco d³u¿ej w iluzji, ale dla tych z was, powa¿nych na swojej duchowej drodze i Wzniesieniu jest czas ¿yæ, przechodziæ, i byæ w prawdzie.
W tym czasie jest du¿o ¶piewu, rado¶ci i ¶wiêtowania narodzin jedynego syna Boga, który narodzi³ siê w ¿³obie, po to, aby uratowaæ ¶wiat. Jeste¶my tu, aby powiedzieæ wam, ¿e to wydarzenie równie¿ mia³o byæ prysznicem dla tych z symbolicznymi "oczami do patrzenia". Narodziny Jezusa s± opowie¶ci± o tym jak wszystkie i ka¿dy stan ¶wiadomo¶ci musi najpierw staæ prostym ¿³obem, zanim Chrystus mo¿e narodziæ siê w nim wewn±trz. Wasz stan ¶wiadomo¶ci staje siê ¿³obem tylko wtedy, gdy jest opró¿niony z ego i wszystkich pu³apek, które towarzysz± wierze w siebie, oddzielonego od Jednego. Tylko wtedy jest osoba przygotowana, aby go¶ciæ nowe, a jednak bardzo nietrwa³e dziecko - Chrystusa (¦wiat³o, Prawdê).
Najpierw, nowonarodzony Chrystus musi byæ czule chroniony i przechowywany w sercu, poniewa¿ o¶wiecona ¶wiadomo¶æ jest zagro¿eniem dla tych, którzy prosperuj± siê w ¶wiecie fa³szywych przekonañ, - ich moc bêdzie widziana jako to, co zosta³o proklamowane przez dzieciêc± ksi±¿kê; „król jest nagi”.
Z czasem dziecko Chrystus umacnia i staje siê codziennym stanem ¶wiadomo¶ci osoby przynosz±c ze sob± nowe pomys³y, nowych przyjació³, nowe sposoby widzenia i bycia, ale zawsze w mi³o¶ci i ¶wietle.
Zapytaj siebie, "Czy ¿yjê w rezydencji trzeciowymiarowych przekonañ, czy przygotowa³em cichy i ¶wiêty ¿³óbek, w którym Chrystus mo¿e siê narodziæ"? To jest pytanie, ka¿dy musi zadaæ sobie. Nie mo¿ecie ¿yæ w obu ¶wiatach. Widzimy wiele niechêci, aby porzuciæ te trójwymiarowe "Dobra", które uwa¿acie, ¿e wci±¿ s± konieczne do waszego szczê¶cia. Teraz jest czas wyboru, drodzy, czy chcecie i¶æ do przodu duchowo, czy po prostu znale¼æ ca³y temat jako ciekawy do rozmowy przy kolacji? Teraz jest czas, aby wybraæ.
Jest du¿o dezinformacji w zakresie opró¿niania ego, które przysz³o przez wiele fa³szywych nauk przez wieki. Pokora ducha nie oznacza, ¿e musicie oddaæ wszystko, co macie w³asne i ¿yæ jak ¿ebrak, aby byæ duchowym, co nadal pojawia siê w wielu wschodnich spo³eczeñstwach. Uwolnienie ego oznacza, ¿e b³ogos³awieñstwa, które macie w ¿yciu przyjm± ich w³a¶ciwe miejsca i nie bêd± ju¿ postrzegane jako moc czy to absolutnie konieczne do waszego poczucia kompletno¶ci. Oznacza to, ¿e rodzina, przyjaciele, pieni±dze, zgromadzone dobra, s³awa, s± postrzegane jako "rzeczy dodatkowe", a nie cel.
Wiele ko¶cio³ów nadal g³osi, ¿e jest ¶wiêto¶ci± byæ ubogim. Bóg nigdy nie objawia siê jako bieda. Samotrwa³a, samoutrzymuj±ca siê bosko¶æ nie uciele¶nia, ani nie mo¿e zawieraæ w sobie ubóstwa. Wszystko w Boskiej ¦wiadomo¶ci jest regulowane przez prawo Bo¿e, i je¶li bieda by³aby zarz±dzona przez prawo Bo¿e, nigdy nie mog³oby byæ jej koñca. Ubóstwo jest fa³szyw± kreacj±, fa³szywych przekonañ, - rezultatem wielkiej i ciê¿kiej niewiedzy przesz³o¶ci, kiedy rodzaj ludzki by³ ca³kowicie nie-o¶wiecony. ¦redniowieczne ko¶cio³y chcia³y zapewniæ ludzi, ¿e ubóstwo by³o wol± Boga albo kar± jako sposób, aby utrzymaæ ich w ich mocy.
Nie macie ju¿ potrzeby, aby ci±gn±æ ze sob± te przestarza³y baga¿, a w rzeczywisto¶ci, nie mo¿ecie przynie¶æ go ze sob±.
Czy moja ¶wiadomo¶æ jest przygotowana do realnych narodzin realnego Chrystusa? To jest tym, o co potrzebujesz zapytaæ, zamiast: czy masz wystarczaj±co du¿o ciasteczek upieczone lub czy choinka jest prosta.
Jeste¶my Grup± Arkturian 16.12.12 Marilyn Raffaele 16 grudnia 2012 www.onenessofall.com
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1884 : Grudzieñ 18, 2012, 06:13:47 » |
|
CIEKAWA I M¡DRA WYPOWIED¬ .Ktokolwiek by to by³ ,kto nadal ten przekaz ,mówi m±drze i na temat.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1885 : Grudzieñ 19, 2012, 01:56:14 » |
|
Bardzo wymowny przekaz, w³a¶ciwie nic dodaæ i nic uj±æ, nawet nie trzeba czytaæ miêdzy wierszami. Jest wyj±tkowo klarowny , wystarczy tylko analiza siebie i g³êbsze zrozumienie istoty rozwoju Ludzko¶ci. Kiara 17.12.2012 Zawróæcie. Mistrz KUTHUMI
Mistrz KUTHUMI
Dzieci Stwórcy!
Niebo otworzy³o dla Was swoje Bramy. Dlaczego nie wchodzicie, dlaczego siê boicie, w obliczu Pana, w obliczu Pra-Matki wszystkich ¯yæ?
Ja Jestem Mistrz KUTHUMI, ten który pomaga w ci±g³ym postêpie Ludzkiej ¦wiadomo¶ci i który podejmuje ka¿d± Duszê która jest gotowa do przyjêcia Obfito¶ci Nieba i która nie chce ju¿ wiêcej siê gubiæ w ¶wiecie Niedostatku.
Ta Epoka przynosi wszystkie nierozwi±zane Tematy Istoty na ¦wiat³o, przy czym nie ma znaczenia czy ta Istota chce do tego dopu¶ciæ. To po prostu siê staje. Znacz±cym jest jednak jak Istota reaguje na to co siê pokazuje.
Wiele dzieci Ludzkich ¿yje w b³êdnym przekonaniu ¿e mog± decydowaæ o tym czy dotknie ich ¦wiat³o. To jest mo¿liwe w znikomym stopniu, poniewa¿ ¦wiat³o dop³ywa do Ziemi i do wszystkich Ludzi i ka¿dy zostanie z nim skonfrontowany.
Wolna Ludzka Wola – bior±c pod uwagê ten fakt – dba o to czy Istota przyjmie to ¦wiat³o ca³kowicie i czy chce zastosowaæ je do Transformacji. To oznacza, ¿e gdy ma miejsce to DOTKNIÊCIE, to wszystko co kolejne le¿y w rêkach Jednostki, jednak nie samo dotkniêcie. Albowiem:
Poprzez £askê Stwórcy ka¿dy znajduje mo¿liwo¶æ Przemiany i Powrotu.
I to Przes³anie mówi o Przemianie i Powrocie, albowiem wiele dzieci Ludzkich odwraca siê od ¦wiat³a i one zbaczaj± z Drogi do ¦wiat³a.
Wielkie nieporozumienia mno¿± siê w literaturze ezoterycznej, wierzy siê w wielkie b³êdne za³o¿enia. Wielkie regresje pokazywane s± progres (*postêp) i przynosz± Ludzi z powrotem na Start i z powrotem do ¦wiata 3 Poziomu Bytu.
Wielu Ludzi którzy przez lata po¶wiêcali siê Duchowemu Szlakowi i ¦wiat³u, powraca teraz do Starych Zachowañ, Starych Przyzwyczajeñ, wierz±c ¿e dawno ju¿ je pokonali, jednocze¶nie t³umacz±c sobie ¿e tak powinno byæ. Swoje przyzwyczajenia i chciwo¶æ, swoje zachowania odpowiadaj±ce ludzkim ograniczeniom przedstawiaj± jako pe³ne ¦wiat³a aby móc ponownie wróciæ do Starych Zachowañ.
O czym jest tutaj mowa?
Ukochane Dzieci Ludzkie, mowa jest tutaj o fakcie ¿e wiele Dusz Mistrzowskich przelicza siê teraz!
Oni my¶l± i wierz± ¿e niektóre ze ¶rodków, zasad i norm przyniesionych do Was w ostatnich latach z Duchowego ¦wiata ich NIE OBOWI¡ZUJ¡.
„Ja sam Jestem Mistrzem” – mówi± i poprzez to tworz± Przestrzeñ daj±c± im Wolno¶æ aby mogli spa¶æ z powrotem w stare, jeszcze niepokonane i nieprzetransformowane zachowania.
Ludzie zaczynaj± ponownie przyjmowaæ do siebie miêso – po¿ywienie od zwierz±t które zosta³y zabite i tworz± przy tym najbardziej kuriozalne wyt³umaczenia. Ja mówiê tu klarownie:
Nikt nigdy nie „dojad³ siê” do Nieba, jak mówi g³êboka Prawda Sufi. Nie dotar³ jeszcze do Nieba nikt, kto z powodu swojej ¿ar³oczno¶ci u¿ywa jako ¼ród³a po¿ywienia niebiañskiego Rodzeñstwa Zwierz±t.
Wiele by³o zastrze¿one tylko dla naprawdê wielkich Mistrzów, aby mogli to w sposób jasny pokazaæ jako przyk³ad szkoleniowy dla swoich Adeptów. Kto wierzy ¿e mo¿e gorliwie na¶ladowaæ tych wielkich Mistrzów, musi wpierw rozpoznaæ ile musi mieæ w sobie samym Pokory i Gotowo¶ci aby od³o¿yæ swoje Stare Zachowania i rozpoznaæ ¿e jedynie poprzez na¶ladowanie zachowania Mistrzów – bez zrozumienia g³êbokiego sensu który siê za tym kryje – nie s± odpowiadaj±cy tym Mistrzom.
Jest utrzymywane ¿e ¦wiat Zwierz±t ma s³u¿yæ Wam jako ¬ród³o Po¿ywienia, „ma byæ do Waszej dyspozycji” i tak krocz± wpierw wysoko szacowane Istoty do rze¼nika i bior± od niego zwierzêc± padlinê do spo¿ywania.
Istoty Wodne, czy Ziemne Stworzenia, wszystkie one znajduj± wczesn± ¦mieræ gdy Cz³owiek wynosi siê ponad ¯ycie i zamiast Zycie tworzyæ, zadecydowa³ aby to ¯ycie zabraæ.
Powróæcie, z powrotem do siebie samych!
Jak by¶cie siê czuli gdyby wy¿ej rozwiniêta Rasa widzia³aby w Was „¬ród³o Po¿ywienia” i jeszcze zanim doszed³by do koñca Czas Waszego ¯ycia doprowadzi³by Was z przemoc± do ¦mierci?
Tak, wiele Elit ma to absurdalne wyobra¿enie i Eugenika pe³na jest tego, przez to ¿e jednej Rasie dana jest przewaga (priorytet), wszystkie inne Rasy s± uwa¿ane za drugo-, trzecio- i czwartorzêdne i ¿e z tym ¯yciem mo¿na robiæ co siê chce.
Có¿ za pomy³ka i jakie fatalne mia³o to skutki skutki w dotychczasowej Historii Ludzko¶ci. To nale¿a³o pokonaæ w minionych dziesiêcioleciach i Wy to pokonali¶cie, poniewa¿ jest osi±gniêta Masa Krytyczna – inaczej praktycznie nie by³oby mo¿liwe Podniesienie tego ¦wiata do 5 Poziomu Wymiaru Bytu.
Teraz jednak wielu Wojowników ¦wiat³a odwraca siê od Drogi ¦wiat³a i oni zaczynaj± ponownie zabijaæ.
Ka¿dy jeden który je Istotê z Królestwa Zwierz±t zabija ¯ycie które powinno towarzyszyæ Cz³owiekowi jako Brat, jako Siostra i nie jest wybranym do tego aby s³u¿yæ Cz³owiekowi jako ¬ród³o Po¿ywienia.
Wy³±cznie ¦wiat Ro¶lin, wy³±cznie to, co ro¶nie z gruntu Ziemi zosta³o stworzone dla Cz³owieka jako po¿ywienie dla jego Cia³a, nigdy jednak nie jest to Wasze Zwierzêce Rodzeñstwo które by siê do tego dobrowolnie oddawa³o aby zaspokoiæ Wasze nierozwi±zane ³akomstwo, apetyt na rybê i miêso.
Tam, gdzie nie ma ¿adnego innego po¿ywienia jak Zwierzêce, jest to ca³kowicie inna sytuacja i tam zawsze chodzi o to aby po³±czyæ siê z Duchem Zwierzêcia, poprosiæ go aby opu¶ci³o Cia³o przed zabiciem, by mog³a zostaæ dokonana konieczno¶æ.
To jest absolutnie inne podej¶cie, niekonieczne i niedozwolone, w ¦wiecie w którym jest dostêp do zasobów Ziemi. Niedozwolone! Tak.
Albowiem to nie Ci którzy jedz± miêso trac± po³±czenie ze ¦wiat³em, tylko Ci którzy to czyni± prowadzeni ni¿szymi instynktami i którzy dla tego wymy¶laj± ryzykowne wyt³umaczenia i krzycz±ce a¿ do Nieba t³umaczenia, aby móc czyniæ swoje przyzwyczajenia.
Takie „¦wiadectwo Niewinno¶ci” nie istnieje, Wy ukochani – dlatego ZAWRÓÆCIE.
Nadal jest obowi±zuj±cym: tak d³ugo jak jecie Zwierzêta i prowadzicie wojny z Waszym Zwierzêcym Rodzeñstwem, tak d³ugo na tym ¦wiecie bêd± wojny miêdzy pañstwami i miêdzy Lud¼mi.
Kolejn± pomy³k± jest to ¿e wielu Ludzi wierzy w to, ¿e zosta³a im odpuszczona ca³a Karma.
Ja powtarzam: 50 PROCENT KARMY musia³ Cz³owiek uwolniæ dla siebie, aby móc siê Podnie¶æ.
Proszê, rozpoznajcie to, albowiem je¶li teraz zag³êbicie siê w t± b³êdn± wiarê ¿e ju¿ wszystko jest uczynione a sami jednak nadal jeste¶cie „miejscem budowy” dla ³akomstwa, miejscem które przedstawia sob± skondycjonowane (uwarunkowane) sposoby zachowania lub ci±gnie za sob± ³añcuch b³êdnych za³o¿eñ, to Ja mówiê Wam:
Ma³o jest uczynione, je¶li dajecie Przestrzeñ Waszym niskim instynktom i gdy legitymujecie to kuriozalnymi duchowymi wyt³umaczeniami dla Was samych i dla innych.
Niesprawiedliwo¶æ pozostaje Niesprawiedliwo¶ci± niezale¿nie jakimi S³owami uczynion± przez Was Niesprawiedliwo¶æ formujecie w Sprawiedliwo¶æ.
W minionych latach zosta³o Wam powiedziane ¿e „Wy jeste¶cie Mistrzami”! I zaprawdê, tak w³a¶nie jest.
U wielu przez to wyst±pi³a „Arogancja” i pojawi³o siê Samo-Wyniesienie siê.
Bez rozwi±zania swoich Tematów, oni siê mierz± z prawdziwymi Mistrzami i nie widz± ¿e ju¿ dawno opu¶cili Drogê do ¦wiat³a. Jednak jest to proces logiczny, albowiem tylko poprzez to u niektórych Ludzi mog± staæ siê widocznymi Tematy dzia³aj±ce w tym co ukryte.
¦wiat³o uczyni³o to widocznym i teraz wiele Dzieci Ludzkich d±¿y do tego aby to ukryæ, aby ich ponowne, têpe i nieodpowiednie zachowanie mogli przykryæ pe³nymi fantazji wyt³umaczeniami.
Mi³o¶æ leczy wszystko, jest jednak bezsilna tam, gdzie stopieñ dojrza³o¶ci Cz³owieka do dotkniêcia Mi³o¶ci± i do wci±gniêcia przez ¦wiat³o – nie zosta³ jeszcze osi±gniêty.
To znaczy: chwieje siê teraz wielu Ludzi, albowiem ponownie pozwalaj± od¿ywaæ Starym Wzorcom poniewa¿ nie odrobili do koñca „zadañ domowych” i równie¿ nie chc± tego uczyniæ.
Przed tymi Lud¼mi stoi kolejna runda na Karuzeli Cierpienia, Bólu i Przemijaj±cego Szczê¶cia.
Ka¿de inne przypuszczenie pochodzi z B³êdów tego Czasu oraz ze S³ów fa³szywych Proroków którzy przynosz± te S³owa Ludziom i je rozpowszechniaj±.
WO£ANI S¡ WSZYSCY LUDZIE, LECZ TYLKO NIELICZNI POD¡¯¡ ZA TYM WO£ANIEM.
Bramy Nieba stoj± otwarte i wielu zawraca.
Ja wzywam Was do tego by¶cie spojrzeli na ¦wiat³o i zaprawdê zawrócili z Drogi która wy³o¿ona jest Starymi Przyzwyczajeniami i Sposobami Zachowania.
Nikt nie wejdzie do Królestwa Bo¿ego, kto jest nie¶wiadom swoich czynów, swoich S³ów, uczynków i tego co zrobi³.
Wielu „Mistrzów” pozostaje na Linii Czasu i Przestrzeni wiê¼niami ich – wykreowanych przez nich samych – po³±czeñ ze ¦mierci±, z Karm± i z ponownymi Narodzinami w Starym Czasie.
Nakarmionymi bêdziecie tylko prze ¦wiat³o Boga i na 5 Poziomie Bytu potrzebne jest tylko to po¿ywienie.
Im mniej materialne staj± siê Wasze Cia³a, tym mniej znosz± one materialne lub zwierzêce po¿ywienie.
Równie¿ i to jest miar± na której mo¿ecie dobrze odczytaæ Wasz Rozwój.
Proszê, zakoñczcie stan zak³adania sobie samemu ³añcuchów – z powodu tego i¿ nie chcecie pokonaæ Waszego ³akomstwa i nie chcecie napotkaæ Waszej Ignorancji.
Zawróæcie! Aby¶cie zaprawdê mogli doj¶æ do Nieba.
Krótko przed Celem, wielu bogów w Ludzkiej Postaci zostanie dogonionych przez Stare Zachowania, bo sami do tego dopuszczaj±, aby zostaæ ponownie WGRANYM W GRÊ MAYA.
Dla tych którzy chc± tego unikn±æ przekazane jest to Przes³anie, albowiem: Praca nie jest jeszcze ukoñczona, Karma jeszcze nie uwolniona.
Podstawowym wymaganiem do Podniesienia do ¦wiat³a jest szlachetne i godne Cz³owieka zachowanie do wszystkich ¯yæ.
Podejmijcie Decyzjê i nie czyñcie tak, jakby¶cie ju¿ dawno zadecydowali! Albowiem zadecydowanie oznacza dopasowanie swojego ¯ycia, swojego Zachowania i swoich Przyzwyczajeñ do podjêtej Decyzji, a nie pozostawanie tym/t± Starym w Wierze ¿e tak mo¿na wej¶æ w Nowy ¦wiat.
Jeszcze du¿o wolnego miejsca jest na Drodze do ¦wiat³a i jest on na poboczu Ludzko¶ci. Wybierzcie i dopasujcie Wasze Zachowanie do Waszego wyboru.
Czy stanie siê Ciemno, czy stanie siê ¦wiat³o w Twoim ¯yciu - o tym decydujesz TY.
Proszê, nie zwlekaj ani sekundy i orientuj siê na tym, co w Tobie g³êboko jest ¯ywe, na Twojej Boskiej Iskrze która dok³adnie wie co JEST „w³a¶ciwe”, co „niew³a¶ciwe”. ZAWRÓÆ!
W g³êbokiej Mi³o¶ci Ja prowadzê Dzieci Ludzkie do Nieba – przy Bramach stoimy My, Mistrzowie, w du¿ej ilo¶ci.
Dlaczego zawracasz?
MISTRZ KUTHUMI
www.lichtweltverlag.com T³umaczenie: Team TERRAhttp://wolnaplaneta.pl/terra/2012/12/18/17-12-2012-zawroccie-mistrz-kuthumi/
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1886 : Grudzieñ 19, 2012, 02:23:56 » |
|
Co to jest rozwój duchowy.. czy to gromadzenie informacji , czy sposób odpowiedniego ¿ycia? jak osi±gn±æ taki stan i jak ¿yæ by go utrzymaæ? na te podstawowe pytania w prosty sposób odpowiada ten przekaz. Kiara Duchowa informacja w praktyce
18 gru 2012 Komentowanie nie jest mo¿liwe
by krystal28 in Inne kategorie
.
Wydaje siê, ¿e na Ziemi modne jest obecnie poch³anianie wszelkich informacji znajduj±cych siê na rynku duchowo¶ci, nawet, je¶li zamiast przynie¶æ wam korzy¶ci, zanieczyszczaj± umys³ i zaæmiewaj± wnikliwo¶æ oraz percepcjê rzeczywisto¶ci.
.
Logosy Galaktyczne
Przet³umaczy³a Anna Burakowska
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy ¶wiadomi s± swej nie¶miertelnej, boskiej esencji i poszukuj± po³±czenia z Boskim ¬ród³em oraz swoj± Istot± ¦wietlist±.
Temat, który dzi¶ poruszamy, ma jak zawsze cel edukacyjny i stanowi esencjê tego, co powinni¶cie zrozumieæ w obecnej sekwencji ewolucji. Operatorzy ¶wiat³a maj± tendencjê do gromadzenia ogromnych ilo¶ci informacji, które czêsto staj± siê dla nich bardziej ciê¿arem ni¿ ¼ród³em inspiracji i wiedzy. Wasza planeta zalewana jest obecnie zniekszta³conymi informacjami, stanowi±cymi owoce spekulacji p³odnych umys³ów poszukuj±cych zwolenników absurdalnych teorii, karmi±cych ich rozgor±czkowane umys³y. Stanowi to dowód braku dyscypliny intelektualnej i powoduje, ¿e prawdziwa informacja zastêpowana jest projekcjami ego i dysfunkcyjnych umys³ów spragnionych zainteresowania naiwnych czytelników, ignoruj±cych ¼ród³a wiedzy autentycznej.
Wydaje siê, ¿e na Ziemi modne jest obecnie poch³anianie wszelkich informacji znajduj±cych siê na rynku duchowo¶ci, nawet, je¶li zamiast przynie¶æ wam korzy¶ci, zanieczyszczaj± umys³ i zaæmiewaj± wnikliwo¶æ oraz percepcjê rzeczywisto¶ci. Klucz do prawdziwej wiedzy nie spoczywa w fantastycznych, nieudowodnionych i niepraktycznych koncepcjach, ale w uniwersalnych, aksjomatycznych prawdach, ¿ywych od milionów lat na waszej planecie. Mistrzowie st±paj±cy po niej, podczas ró¿nych sekwencji ewolucyjnych, w ró¿nych czasach historycznych, przekazywali te same paradygmaty dostosowuj±c je do zmieniaj±cych siê ewolucyjnych potrzeb istoty ludzkiej. Ich zadaniem by³o aktualizowanie uniwersalnych paradygmatów duchowej ewolucji do formatu zrozumia³ego i praktycznego dla ludzi, tak by mogli je oni przyswoiæ i zastosowaæ w ¿yciu.
Bieguny ¶wiat³a i cienia znajduj± siê teraz w fazie konfrontacji. Instalacja ich paradygmatów uzale¿niona jest od sposobu, w jaki odpowiecie na nie oraz poziomu waszej ¶wiadomo¶ci i duchowej wra¿liwo¶ci. Czasy s± krytyczne i znajdujecie siê na rozstaju ewolucyjnym: czy sk³aniacie siê ku ¶wiat³u czy ku ciemno¶ci? To wy jeste¶cie g³ównymi bohaterami, odpowiedzialnymi za to, co siê wydarzy: czy naprawdê zamierzacie zainstalowaæ i uwolniæ nowe kody energetyczno-wibracyjne pi±tego wymiaru? Próbujemy wyja¶niæ wam, ¿e nie ma potrzeby gromadzenia nadmiernych ilo¶ci informacji. Istotne jest by przyswoiæ fundamentalne paradygmaty ewolucyjne, co zdecydowanie wymaga praktyki. A tej praktyki jak¿e czêsto unikacie zachowuj±c siê jakby¶cie byli tylko obserwatorami, krytycznymi i nienasyconymi zbieraczami informacji. Czêsto koñczy siê to zaciemnieniem waszej wnikliwo¶ci i duchowej inteligencji. Klucz do duchowego rozwoju nie znajduje siê w nadmiernej konsumpcji informacji od¿ywiaj±cej tylko intelekt i mentalne ego, a nie istotê ¶wietlist±. Uzale¿nili¶cie siê od informacji, które opieraj± siê tylko na spekulacjach rozgor±czkowanych umys³ów, poszukuj±cych uwagi naiwnych zwolenników, sfrustrowanych tym, ¿e wiêkszo¶æ informacji nie znajduje tak naprawdê zastosowania w ich osobistym rozwoju duchowym.
W tych czasach, wnikliwo¶æ powinna byæ busol± wskazuj±c± wam drogê, któr± bêdziecie pod±¿aæ. Poci±ga to za sob± przyswojenie i doskonalenie w sobie aksjomatycznych paradygmatów duchowych obowi±zuj±cych w ka¿dej czasoprzestrzeni. Je¶li informacja jest tylko bod¼cem do wewnêtrznej refleksji i medytacji, a nie zostanie przyswojona i nie przeradza siê w codzienn± praktykê duchow±, staje siê ona tylko ¼ród³em zamieszania i zniechêcenia, a tego wielu z was do¶wiadcza. Duchowy postêp nie zale¿y od koncepcji ani z³o¿onych teorii bêd±cych owocem umys³ów pragn±cych znajdowaæ siê na pierwszym planie, ale od indywidualnej metamorfozy, która stopniowo modyfikuje wasze postrzeganie rzeczywisto¶ci; rzeczywisto¶ci przenikniêtej emocjami i duchowymi uczuciami nios±cymi wam impulsy do coraz g³êbszego kontaktu z wasz± bosk± esencj± i Nieskoñczonym Stwórc±.
¦wiadomo¶æ i wra¿liwo¶æ duchowa wymagaj± wytrwa³o¶ci, metody i praktyki umo¿liwiaj±cej transformacjê cieni, które trzeba obserwowaæ, analizowaæ i transmutowaæ. Gdy wasze zachowania nie odzwierciedlaj± uniwersalnych paradygmatów dobroci, ¿yczliwo¶ci, empatii, wspó³czucia, tolerancji, braterstwa i solidarno¶ci, nie ulegacie prawdziwie wewnêtrznej transformacji; mo¿na powiedzieæ nie przejawiacie tych cech w duchowej praktyce. Duchowa praktyka to dyscyplina i przemiana irracjonalnych tendencji umys³u jak równie¿ megalomañskich ekspresji ego. Ono nie zaprzestaje swych poszukiwañ ustanowienia w³adzy i kontroli nad otoczeniem oraz wyzyskiwania innych istot.
Mo¿ecie zgromadziæ ogromn± ilo¶æ informacji na twardym dysku swej pamiêci, ale bez duchowej praktyki, skoñczy siê to tym, ¿e staniecie siê tylko muzeum informacji, które kiedy¶ ulegnie dezintegracji w czasie. Waszym osobistym wyzwaniem jest obiektywna i bezstronna introspekcja, której celem ma byæ wykrycie i wyeliminowanie tych rys zachowania i osobowo¶ci, które nie rezonuj± z duchowymi paradygmatami bezinteresownej s³u¿by, wewnêtrznej transformacji i wiecznej relacji z Bogiem. Operator ¶wiat³a to ten, który dedykuje swe ¿ycie, czas i energiê duchowej ewolucji, wznosz±c siê na jej wierzcho³ek, którym jest powrót do Boskiego ¬ród³a – Boga.
Poruszacie siê obecnie w oceanie galaktycznych energii plazmatycznych i elektromagnetycznych, które uderzaj± w wasz± planetê, by umo¿liwiæ konfrontacjê biegunów i zrównowa¿enie karmiczne oraz ewolucyjne ziemskiej cywilizacji. Prawdziwi operatorzy ¶wiat³a, to ci, którzy wyró¿niaj± siê swoim sposobem ¿ycia, zwyczajami, zachowaniami ca³kowicie odmiennymi od tych, króluj±cych w obecnym spo³eczeñstwie. Ich umys³y i uczucia przepe³nione s± wspó³czuciem w stosunku do ka¿dej osoby znajduj±cej siê jeszcze w duchowym u¶pieniu. Ich emocje powoduj± transformacjê cienia, wnosz± wiêcej ¶wiadomo¶ci, uwagi i duchowej wra¿liwo¶ci. Ich przyzwyczajenia s± pe³ne czysto¶ci. Powstrzymuj± siê oni od spo¿ywania zwierz±t, ale tak¿e od wszelkiej wspó³pracy w handlu niewinnymi stworzeniami zabijanymi w brutalny sposób, bêd±cymi ofiarami okrucieñstwa ludzi i spo³eczeñstwa stosuj±cego destrukcyjne normy moralne, duchowe i etyczne. Postawy operatorów ¶wiat³a odzwierciedlaj± wra¿liwo¶æ i empatiê duchow± w stosunku do wszystkich, którzy pozostaj± jeszcze wiê¼niami ¶miertelnego labiryntu nie¶wiadomo¶ci i nieodpowiedzialno¶ci. Prezentowane przez nich duchowe koncepcje odzwierciedlaj± wieczn±, niezmienn± m±dro¶æ wzmacniaj±c jedno¶æ, wspó³pracê, zrozumienie innych, oczyszczanie z egocentryzmu i gotowo¶æ do rezygnacji z oszustw i korupcji niszcz±cych duchow± integralno¶æ istoty. Ich wizja ¿ycia generuje ¶wiat³o, harmoniê, pokój i zgodê w otoczeniu. Wspó³pracuj± oni ¶wiadomie z bioró¿norodno¶ci± Ziemi. Ich ¿ycie jest symbolem wyrzeczenia siê wszystkiego, co zaæmiewa i zniekszta³ca uniwersalne paradygmaty duchowe oraz tego, co pozostaje w sprzeczno¶ci z prawami ¿ycia i ewolucji. S± uosobieniem duchowej praktyki, zawsze gotowi do po¶wiêcenia egocentrycznych projekcji i osobistych motywacji, by prawdziwie ¿yæ boskim ¶wiat³em Nieskoñczonego Stwórcy mieszkaj±cego w ich sercach.
Duchowa praktyka to ¶rodek, który ka¿dy operator ¶wiat³a powinien zastosowaæ, by wzmocniæ wizjê, my¶li i uczucia duchowe, które na nowo jednocz±, od¿ywiaj± i transformuj± wszystko. Prawdziwy operator ¶wiat³a ma tylko jeden cel: na nowo po³±czyæ siê z Nieskoñczonym Stwórc±, którego boska obecno¶æ niezmiennie rozprzestrzenia siê w ca³ym kosmicznym otoczeniu wywo³uj±c pr±d ewolucji, jedno¶ci i boskiej mi³o¶ci transmutuj±cej i harmonizuj±cej wszystko. Oto, czym jest duchowa informacja w praktyce. Powinna byæ podstaw± waszego ¿ycia, aby¶cie nie stali siê zwyk³ymi zbieraczami informacji.
Kreacja nowej cywilizacji stanowi wasz± ogromn± odpowiedzialno¶æ. Dlatego przywo³ujemy was, by¶cie pokazali, kim jeste¶cie i w praktyce przejawili wszystko, co przyswoili¶cie. Przechodzicie ewolucyjn± mutacjê i w zwi±zku z tym macie moc modyfikowania rzeczywisto¶ci, ¿ycia i wszech¶wiata poprzez swoj± ¶wietlist± obecno¶æ i bosk± ¶wiadomo¶æ. Mo¿ecie rozprzestrzeniaæ ¶wiat³o, pokój, harmoniê i mi³o¶æ gdziekolwiek ¿yjecie czy siê udajecie. Oto wielkie wyzwanie, z którym musicie siê zmierzyæ. A my was wspieramy, wzywamy by¶cie prawdziwie, w ka¿dej chwili byli symbolicznymi reprezentantami nowych paradygmatów duchowych, jak równie¿ nowej cywilizacji.
Spisa³ Ramaathis-Mam, listopad 2012http://krystal28.wordpress.com/
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1887 : Grudzieñ 19, 2012, 07:22:28 » |
|
Bardzo wymowny przekaz, w³a¶ciwie nic dodaæ i nic uj±æ, nawet nie trzeba czytaæ miêdzy wierszami. Jest wyj±tkowo klarowny , wystarczy tylko analiza siebie i g³êbsze zrozumienie istoty rozwoju Ludzko¶ci. Kiara 17.12.2012 Zawróæcie. Mistrz KUTHUMI
Mistrz KUTHUMI
Dzieci Stwórcy!
Niebo otworzy³o dla Was swoje Bramy. Dlaczego nie wchodzicie, dlaczego siê boicie, w obliczu Pana, w obliczu Pra-Matki wszystkich ¯yæ?
Ja Jestem Mistrz KUTHUMI, ten który pomaga w ci±g³ym postêpie Ludzkiej ¦wiadomo¶ci i który podejmuje ka¿d± Duszê która jest gotowa do przyjêcia Obfito¶ci Nieba i która nie chce ju¿ wiêcej siê gubiæ w ¶wiecie Niedostatku.
Ta Epoka przynosi wszystkie nierozwi±zane Tematy Istoty na ¦wiat³o, przy czym nie ma znaczenia czy ta Istota chce do tego dopu¶ciæ. To po prostu siê staje. Znacz±cym jest jednak jak Istota reaguje na to co siê pokazuje.
Wiele dzieci Ludzkich ¿yje w b³êdnym przekonaniu ¿e mog± decydowaæ o tym czy dotknie ich ¦wiat³o. To jest mo¿liwe w znikomym stopniu, poniewa¿ ¦wiat³o dop³ywa do Ziemi i do wszystkich Ludzi i ka¿dy zostanie z nim skonfrontowany.
Wolna Ludzka Wola – bior±c pod uwagê ten fakt – dba o to czy Istota przyjmie to ¦wiat³o ca³kowicie i czy chce zastosowaæ je do Transformacji. To oznacza, ¿e gdy ma miejsce to DOTKNIÊCIE, to wszystko co kolejne le¿y w rêkach Jednostki, jednak nie samo dotkniêcie. Albowiem:
Poprzez £askê Stwórcy ka¿dy znajduje mo¿liwo¶æ Przemiany i Powrotu.
I to Przes³anie mówi o Przemianie i Powrocie, albowiem wiele dzieci Ludzkich odwraca siê od ¦wiat³a i one zbaczaj± z Drogi do ¦wiat³a.
Wielkie nieporozumienia mno¿± siê w literaturze ezoterycznej, wierzy siê w wielkie b³êdne za³o¿enia. Wielkie regresje pokazywane s± progres (*postêp) i przynosz± Ludzi z powrotem na Start i z powrotem do ¦wiata 3 Poziomu Bytu.
Wielu Ludzi którzy przez lata po¶wiêcali siê Duchowemu Szlakowi i ¦wiat³u, powraca teraz do Starych Zachowañ, Starych Przyzwyczajeñ, wierz±c ¿e dawno ju¿ je pokonali, jednocze¶nie t³umacz±c sobie ¿e tak powinno byæ. Swoje przyzwyczajenia i chciwo¶æ, swoje zachowania odpowiadaj±ce ludzkim ograniczeniom przedstawiaj± jako pe³ne ¦wiat³a aby móc ponownie wróciæ do Starych Zachowañ.
O czym jest tutaj mowa?
Ukochane Dzieci Ludzkie, mowa jest tutaj o fakcie ¿e wiele Dusz Mistrzowskich przelicza siê teraz!
Oni my¶l± i wierz± ¿e niektóre ze ¶rodków, zasad i norm przyniesionych do Was w ostatnich latach z Duchowego ¦wiata ich NIE OBOWI¡ZUJ¡.
„Ja sam Jestem Mistrzem” – mówi± i poprzez to tworz± Przestrzeñ daj±c± im Wolno¶æ aby mogli spa¶æ z powrotem w stare, jeszcze niepokonane i nieprzetransformowane zachowania.
Ludzie zaczynaj± ponownie przyjmowaæ do siebie miêso – po¿ywienie od zwierz±t które zosta³y zabite i tworz± przy tym najbardziej kuriozalne wyt³umaczenia. Ja mówiê tu klarownie:
Nikt nigdy nie „dojad³ siê” do Nieba, jak mówi g³êboka Prawda Sufi. Nie dotar³ jeszcze do Nieba nikt, kto z powodu swojej ¿ar³oczno¶ci u¿ywa jako ¼ród³a po¿ywienia niebiañskiego Rodzeñstwa Zwierz±t.
Wiele by³o zastrze¿one tylko dla naprawdê wielkich Mistrzów, aby mogli to w sposób jasny pokazaæ jako przyk³ad szkoleniowy dla swoich Adeptów. Kto wierzy ¿e mo¿e gorliwie na¶ladowaæ tych wielkich Mistrzów, musi wpierw rozpoznaæ ile musi mieæ w sobie samym Pokory i Gotowo¶ci aby od³o¿yæ swoje Stare Zachowania i rozpoznaæ ¿e jedynie poprzez na¶ladowanie zachowania Mistrzów – bez zrozumienia g³êbokiego sensu który siê za tym kryje – nie s± odpowiadaj±cy tym Mistrzom.
Jest utrzymywane ¿e ¦wiat Zwierz±t ma s³u¿yæ Wam jako ¬ród³o Po¿ywienia, „ma byæ do Waszej dyspozycji” i tak krocz± wpierw wysoko szacowane Istoty do rze¼nika i bior± od niego zwierzêc± padlinê do spo¿ywania.
Istoty Wodne, czy Ziemne Stworzenia, wszystkie one znajduj± wczesn± ¦mieræ gdy Cz³owiek wynosi siê ponad ¯ycie i zamiast Zycie tworzyæ, zadecydowa³ aby to ¯ycie zabraæ.
Powróæcie, z powrotem do siebie samych!
Jak by¶cie siê czuli gdyby wy¿ej rozwiniêta Rasa widzia³aby w Was „¬ród³o Po¿ywienia” i jeszcze zanim doszed³by do koñca Czas Waszego ¯ycia doprowadzi³by Was z przemoc± do ¦mierci?
Tak, wiele Elit ma to absurdalne wyobra¿enie i Eugenika pe³na jest tego, przez to ¿e jednej Rasie dana jest przewaga (priorytet), wszystkie inne Rasy s± uwa¿ane za drugo-, trzecio- i czwartorzêdne i ¿e z tym ¯yciem mo¿na robiæ co siê chce.
Có¿ za pomy³ka i jakie fatalne mia³o to skutki skutki w dotychczasowej Historii Ludzko¶ci. To nale¿a³o pokonaæ w minionych dziesiêcioleciach i Wy to pokonali¶cie, poniewa¿ jest osi±gniêta Masa Krytyczna – inaczej praktycznie nie by³oby mo¿liwe Podniesienie tego ¦wiata do 5 Poziomu Wymiaru Bytu.
Teraz jednak wielu Wojowników ¦wiat³a odwraca siê od Drogi ¦wiat³a i oni zaczynaj± ponownie zabijaæ.
Ka¿dy jeden który je Istotê z Królestwa Zwierz±t zabija ¯ycie które powinno towarzyszyæ Cz³owiekowi jako Brat, jako Siostra i nie jest wybranym do tego aby s³u¿yæ Cz³owiekowi jako ¬ród³o Po¿ywienia.
Wy³±cznie ¦wiat Ro¶lin, wy³±cznie to, co ro¶nie z gruntu Ziemi zosta³o stworzone dla Cz³owieka jako po¿ywienie dla jego Cia³a, nigdy jednak nie jest to Wasze Zwierzêce Rodzeñstwo które by siê do tego dobrowolnie oddawa³o aby zaspokoiæ Wasze nierozwi±zane ³akomstwo, apetyt na rybê i miêso.
Tam, gdzie nie ma ¿adnego innego po¿ywienia jak Zwierzêce, jest to ca³kowicie inna sytuacja i tam zawsze chodzi o to aby po³±czyæ siê z Duchem Zwierzêcia, poprosiæ go aby opu¶ci³o Cia³o przed zabiciem, by mog³a zostaæ dokonana konieczno¶æ.
To jest absolutnie inne podej¶cie, niekonieczne i niedozwolone, w ¦wiecie w którym jest dostêp do zasobów Ziemi. Niedozwolone! Tak.
Albowiem to nie Ci którzy jedz± miêso trac± po³±czenie ze ¦wiat³em, tylko Ci którzy to czyni± prowadzeni ni¿szymi instynktami i którzy dla tego wymy¶laj± ryzykowne wyt³umaczenia i krzycz±ce a¿ do Nieba t³umaczenia, aby móc czyniæ swoje przyzwyczajenia.
Takie „¦wiadectwo Niewinno¶ci” nie istnieje, Wy ukochani – dlatego ZAWRÓÆCIE.
Nadal jest obowi±zuj±cym: tak d³ugo jak jecie Zwierzêta i prowadzicie wojny z Waszym Zwierzêcym Rodzeñstwem, tak d³ugo na tym ¦wiecie bêd± wojny miêdzy pañstwami i miêdzy Lud¼mi.
Kolejn± pomy³k± jest to ¿e wielu Ludzi wierzy w to, ¿e zosta³a im odpuszczona ca³a Karma.
Ja powtarzam: 50 PROCENT KARMY musia³ Cz³owiek uwolniæ dla siebie, aby móc siê Podnie¶æ.
Proszê, rozpoznajcie to, albowiem je¶li teraz zag³êbicie siê w t± b³êdn± wiarê ¿e ju¿ wszystko jest uczynione a sami jednak nadal jeste¶cie „miejscem budowy” dla ³akomstwa, miejscem które przedstawia sob± skondycjonowane (uwarunkowane) sposoby zachowania lub ci±gnie za sob± ³añcuch b³êdnych za³o¿eñ, to Ja mówiê Wam:
Ma³o jest uczynione, je¶li dajecie Przestrzeñ Waszym niskim instynktom i gdy legitymujecie to kuriozalnymi duchowymi wyt³umaczeniami dla Was samych i dla innych.
Niesprawiedliwo¶æ pozostaje Niesprawiedliwo¶ci± niezale¿nie jakimi S³owami uczynion± przez Was Niesprawiedliwo¶æ formujecie w Sprawiedliwo¶æ.
W minionych latach zosta³o Wam powiedziane ¿e „Wy jeste¶cie Mistrzami”! I zaprawdê, tak w³a¶nie jest.
U wielu przez to wyst±pi³a „Arogancja” i pojawi³o siê Samo-Wyniesienie siê.
Bez rozwi±zania swoich Tematów, oni siê mierz± z prawdziwymi Mistrzami i nie widz± ¿e ju¿ dawno opu¶cili Drogê do ¦wiat³a. Jednak jest to proces logiczny, albowiem tylko poprzez to u niektórych Ludzi mog± staæ siê widocznymi Tematy dzia³aj±ce w tym co ukryte.
¦wiat³o uczyni³o to widocznym i teraz wiele Dzieci Ludzkich d±¿y do tego aby to ukryæ, aby ich ponowne, têpe i nieodpowiednie zachowanie mogli przykryæ pe³nymi fantazji wyt³umaczeniami.
Mi³o¶æ leczy wszystko, jest jednak bezsilna tam, gdzie stopieñ dojrza³o¶ci Cz³owieka do dotkniêcia Mi³o¶ci± i do wci±gniêcia przez ¦wiat³o – nie zosta³ jeszcze osi±gniêty.
To znaczy: chwieje siê teraz wielu Ludzi, albowiem ponownie pozwalaj± od¿ywaæ Starym Wzorcom poniewa¿ nie odrobili do koñca „zadañ domowych” i równie¿ nie chc± tego uczyniæ.
Przed tymi Lud¼mi stoi kolejna runda na Karuzeli Cierpienia, Bólu i Przemijaj±cego Szczê¶cia.
Ka¿de inne przypuszczenie pochodzi z B³êdów tego Czasu oraz ze S³ów fa³szywych Proroków którzy przynosz± te S³owa Ludziom i je rozpowszechniaj±.
WO£ANI S¡ WSZYSCY LUDZIE, LECZ TYLKO NIELICZNI POD¡¯¡ ZA TYM WO£ANIEM.
Bramy Nieba stoj± otwarte i wielu zawraca.
Ja wzywam Was do tego by¶cie spojrzeli na ¦wiat³o i zaprawdê zawrócili z Drogi która wy³o¿ona jest Starymi Przyzwyczajeniami i Sposobami Zachowania.
Nikt nie wejdzie do Królestwa Bo¿ego, kto jest nie¶wiadom swoich czynów, swoich S³ów, uczynków i tego co zrobi³.
Wielu „Mistrzów” pozostaje na Linii Czasu i Przestrzeni wiê¼niami ich – wykreowanych przez nich samych – po³±czeñ ze ¦mierci±, z Karm± i z ponownymi Narodzinami w Starym Czasie.
Nakarmionymi bêdziecie tylko prze ¦wiat³o Boga i na 5 Poziomie Bytu potrzebne jest tylko to po¿ywienie.
Im mniej materialne staj± siê Wasze Cia³a, tym mniej znosz± one materialne lub zwierzêce po¿ywienie.
Równie¿ i to jest miar± na której mo¿ecie dobrze odczytaæ Wasz Rozwój.
Proszê, zakoñczcie stan zak³adania sobie samemu ³añcuchów – z powodu tego i¿ nie chcecie pokonaæ Waszego ³akomstwa i nie chcecie napotkaæ Waszej Ignorancji.
Zawróæcie! Aby¶cie zaprawdê mogli doj¶æ do Nieba.
Krótko przed Celem, wielu bogów w Ludzkiej Postaci zostanie dogonionych przez Stare Zachowania, bo sami do tego dopuszczaj±, aby zostaæ ponownie WGRANYM W GRÊ MAYA.
Dla tych którzy chc± tego unikn±æ przekazane jest to Przes³anie, albowiem: Praca nie jest jeszcze ukoñczona, Karma jeszcze nie uwolniona.
Podstawowym wymaganiem do Podniesienia do ¦wiat³a jest szlachetne i godne Cz³owieka zachowanie do wszystkich ¯yæ.
Podejmijcie Decyzjê i nie czyñcie tak, jakby¶cie ju¿ dawno zadecydowali! Albowiem zadecydowanie oznacza dopasowanie swojego ¯ycia, swojego Zachowania i swoich Przyzwyczajeñ do podjêtej Decyzji, a nie pozostawanie tym/t± Starym w Wierze ¿e tak mo¿na wej¶æ w Nowy ¦wiat.
Jeszcze du¿o wolnego miejsca jest na Drodze do ¦wiat³a i jest on na poboczu Ludzko¶ci. Wybierzcie i dopasujcie Wasze Zachowanie do Waszego wyboru.
Czy stanie siê Ciemno, czy stanie siê ¦wiat³o w Twoim ¯yciu - o tym decydujesz TY.
Proszê, nie zwlekaj ani sekundy i orientuj siê na tym, co w Tobie g³êboko jest ¯ywe, na Twojej Boskiej Iskrze która dok³adnie wie co JEST „w³a¶ciwe”, co „niew³a¶ciwe”. ZAWRÓÆ!
W g³êbokiej Mi³o¶ci Ja prowadzê Dzieci Ludzkie do Nieba – przy Bramach stoimy My, Mistrzowie, w du¿ej ilo¶ci.
Dlaczego zawracasz?
MISTRZ KUTHUMI
www.lichtweltverlag.com T³umaczenie: Team TERRAhttp://wolnaplaneta.pl/terra/2012/12/18/17-12-2012-zawroccie-mistrz-kuthumi/M±dre ,ale nie czujê siê godna ,poniewa¿ pope³niam podstawowe b³êdy tutaj wymienione.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1888 : Grudzieñ 19, 2012, 09:41:24 » |
|
Pope³nianie b³êdów jest rzecz± ludzk± , ale i korygowanie ich rownie¿ , bowiem ¿ycie cz³owieka opiera siê na sta³ej korekcie i naprawianiu siebie systematycznym. B³±d ¿aden nie powinien odbieraæ cz³owiekowi poczucia jego godno¶ci , ona - godno¶æ wi±¿e siê bezpo¶rednio z Ogniem ¯ycia - Dusz±, który jest w nim. Ogieñ ¯ycia -Dusza to cz±stka Boga , która wybra³a zestaw do¶wiadczeñ w ziemskiej szkole rozwoju duchowego ( ka¿dy inne zdarzenia) , nie¶wiadomo¶æ powodowa³a ró¿ne wybory, ¶wiadomo¶æ wprowadza korekty. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 11:47:43 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1889 : Grudzieñ 19, 2012, 10:41:51 » |
|
I dalej kwestie wegetarianizmu lub tzw "czystego ¿ycia " .. samodoskonalenia siê, wyrzekania siê tego czy tamtego .. Oto jak "za 5 dwunasta" ³atwo zbudowaæ dupochron. Niebo przysz³o ,ale nie jeste¶cie godni , padlino¿ercy .... taki p³ynie przekaz. No, ale je¶li zrobisz to , czy tamto, to mo¿e jeszcze zas³u¿ysz, grzeszniku. .... mo¿e. Wzniesie siê niewielu , ale i tak nikt tego nie bêdzie móg³ zweryfikowaæ Genialny dupochron Jest pewien sposób na to. Zaj±æ siê rozpoznaniem iluzji. Mo¿na nawet podziêkowaæ Kuthumi za celne wskazanie : Nikt nie wejdzie do Królestwa Bo¿ego, kto jest nie¶wiadom swoich czynów, swoich S³ów, uczynków i tego co zrobi³.
Widaæ ? Nie chodzi o to co robisz, ale o to, aby byæ ¦WIADOM tego. Byæ ¶wiadom to widzieæ i patrzeæ czyli byæ w tym co siê czyni. I dopiero wtedy, w wyniku owej ¦WIADOMO¦CI (wzrostu ¶wiadomo¶ci) , nie jako cel (szanowanie braci zwierzat), ale jako efekt uboczny, bezwysi³kowo, pojawi siê wegetarianizm. I nawet nie zauwa¿ysz kiedy Czasami ze zdziwieniem stwierdzisz , ¿e CIEBIE odrzuca od miêsa bo ¶mierdzi padlin± - co bêdzie oczywi¶cie interpretacj± tylko. Tymczasem Jezus mia³ powiedzieæ " nie to zanieczyszcza co wchodzi do ust , ale to, co z nich wychodzi ".
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1890 : Grudzieñ 19, 2012, 11:32:55 » |
|
Witajcie. Ja zadecydowa³em tak. Od 01.01.2013 roku, nie jem ju¿ wiêcej miêsa ani Ryb. B³êdnie to nam Anunaki kiedy¶ przez 2000 lat narzucili, nakazuj±c Ryby wszelakie i Zwierzêta spo¿ywaæ, i mieæ je sobie podleg³ymi !!! Koniec tego !!! Czas by Fabryki ¦mierci Zwierz±t wszelakiej ma¶ci Zakoñczyæ !!! Dobrze maj± Ci wszyscy Wegetarianie, gdy¿ Oni s± o stopieñ wuy¿ej do wzniesienia Duchowego przed Nami !!! Swoj± drog±, te oba przekazy, wcze¶niejszy i ten , zreszt± oba przez Kiarê zamieszczone, udostêpniæ Ludziom na Ca³ym ¦wiecie !!! I wskazaæ jak maj± czyniæ by nie pope³niali karmicznych zbrodni -nie¶wiadomie. U nas w Polsce, powinni¶my rozpropagowaæ "Koniec ubojni i wszelkich masarni". Ju¿ widzê podniesione alarmy tych co wol± ¿ycie w 3m wymiarze i w ciemno¶ci. Oni z tego nie zrezygnuj±. Ulotki w Polsce z tych dwóch przekazów, u¶wiadomi³y by Ludziom o Prawdzie i stanie rzeczy, oraz tak naprawdê sytuacji sk±d bior± siê nowotwory. Je¶li faktycznie przez to s± wojny na ró¿nych zak±tkach naszego globu, to jak przerwiemy ten zabójczy proceder zabijania naszego Zwierzêcego Rodzeñstwa i Rybnego, mo¿e bêdzie lepiej, i nastanie Pokój. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #1891 : Grudzieñ 19, 2012, 11:55:12 » |
|
..ja siê niestety nie zdecyduje póki co,- mam krew "0"- czyli "my¶liwy"- http://www.dieta.biosila.pl/content/view/16/21/poza tym, tak sobie my¶lê, ¿e zwierzêta same siê zjadaj± i nie maj± chyba od wieków wyrzutów sumienia. To tyle na t± chwile
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1892 : Grudzieñ 19, 2012, 15:51:04 » |
|
S³usznie zauwa¿y³e¶ songo, ¿e zwierzêta równie¿ siê zjadaj± nawzajem i nie maj± wyrzutów sumienia. Bo nie posiadaj± JA.
Ca³a ta ideologia wegetariañska to kolejne budowanie z³otego cielca. Chêæ poczucia siê bycia lepszym ni¿ tamci - miêso¿ercy, padlino¿ercy, zabójcy "braci" itd itp. W momencie kiedy padaj± takie argumenty to siê automatycznie przypomina "o¶wiecone ego". A barykada ro¶nie i kolejne podzia³y gotowe.
Wzrost wra¿liwo¶ci sam w sobie powoduje zmiany nie tylko na poziomie emocjonalnym, ale równie¿ w nawykach ¿ywieniowych. Po prostu zmienia siê ludzka czêstotliwo¶æ. Nie na t± "lepsz±" tylko na inn± po prostu. I nie ma co z tego powodu toczyæ bojów. To zupe³nie inny punkt widzenia.
Nie dlatego jest siê wege, ¿eby poczuæ siê lepszym, albo ocaliæ i tak ju¿ nie¿ywego schabowego ( bo i tak go wyrzuc± po terminie przydatno¶ci do spo¿ycia zamiast oddaæ tym co nie maj± w ogóle co je¶æ ), ale dlatego ,¿e ten stan bycia po prostu bardziej odpowiada.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1893 : Grudzieñ 19, 2012, 16:07:39 » |
|
Z punktu widzenia "miêso¿erców", od¿ywianie siê ro¶linami jest poparte IDE¡... Uwa¿am, ¿e to nie idea kieruje ich poczynaniami, a sposób odczuwania. Mo¿e na pocz±tku, w pierwszym odruchu dzia³a chêæ dostosowania siê do grupy, wspólnoty o podobnych zainteresowaniach, potem dzia³aj± ju¿ tylko uczucia. Cz³owiek czuje siê l¿ejszy, delikatniejszy, bardziej subtelny i jest mu z tym BAARDZO dobrze. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1894 : Grudzieñ 19, 2012, 16:15:18 » |
|
Czyli to kolejny rodzaj dezinformacji ? Ja mam grupê 0 RH +. I te¿ jestem my¶liwym ? Osobi¶cie w wodzie wolê fotografowaæ, i filmowaæ, ni¿ zjadaæ. Nie tak dawno kupi³em w Realu Karpie ju¿ "zabite" przez sprzedawczyniê, gdy¿ inaczej by Ich mi nie sprzeda³a, chyba ¿e bym mia³ specjalny pojemnik na nie-wiadro. Po czym czeka³em a¿ mi na balkonie zasn±, zreszt± by³y "zabite". Co siê okaza³o, trzy faktycznie by³y nie¿ywe, ale dwa jeszcze siê rzuca³y od czasu do czasu. Kto nie patroszy³ Karpii ten nie wie jak± karmê i obci±¿enie na siebie bierze. Ja za¶ poprosi³em przed krojeniem te Karpie o wybaczenie mi tego co zrobiê i odes³a³em s³owami je do ¬ród³a. Po czym obci±¿enie ze mnie dopiero zesz³o. Wiêc to by³y ostatnie Karpie jakie kupi³em i Ryby. Ale co powiedzieæ o tym jedzeniu w puszkach ? Zakonserwowana padlina- trupy w hermetycznych trumnach ??
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 16:23:24 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #1895 : Grudzieñ 19, 2012, 16:21:01 » |
|
Czyli to kolejny rodzaj dezinformacji ? Ja mam grupê 0 RH +. I te¿ jestem my¶liwym ? Osobi¶cie w wodzie wolê fotografowaæ, i filmowaæ, ni¿ zjadaæ. ludzie sobie mog± wybieraæ,- ale namów Lwa na kukurydzê zamiast Antylopy,- ideologia przy stole- to dla mnie za du¿o. By³ czas, ¿e jad³em ma³o i prawie same "zielone", ale ¿eby samemu sobie zak³adaæ kajdany,- to nie przejdzie, tak jak mog± mnie namawiaæ na drób, a ja zawsze wolê wo³owinê/jagniêcinê, itp..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1896 : Grudzieñ 19, 2012, 16:27:55 » |
|
Czyli to kolejny rodzaj dezinformacji ? Ja mam grupê 0 RH +. I te¿ jestem my¶liwym ? Osobi¶cie w wodzie wolê fotografowaæ, i filmowaæ, ni¿ zjadaæ. ludzie sobie mog± wybieraæ,- ale namów Lwa na kukurydzê zamiast Antylopy,- ideologia przy stole- to dla mnie za du¿o. By³ czas, ¿e jad³em ma³o i prawie same "zielone", ale ¿eby samemu sobie zak³adaæ kajdany,- to nie przejdzie, tak jak mog± mnie namawiaæ na drób, a ja zawsze wolê wo³owinê/jagniêcinê, itp.. Zobacz @songo, mnie ju¿ kuraki siê przejad³y. Nawet, ostatnio czujê ich niechêæ z jedzenia bo zwyczajnie za przeproszeniem ¶mierdz±. A jak mamy siê od¿ywiaæ, i zaspokajaæ potrzebê zabezpieczenia bia³ka w organizmie naszych pojazdów, by by³y sprawne ? Na szczê¶cie nie odbiegli¶my od sedna w±tku i Kuthumi, naznaczy³ ten "problem miêsny".
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 16:29:51 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #1897 : Grudzieñ 19, 2012, 16:37:46 » |
|
Czyli to kolejny rodzaj dezinformacji ? Ja mam grupê 0 RH +. I te¿ jestem my¶liwym ? Osobi¶cie w wodzie wolê fotografowaæ, i filmowaæ, ni¿ zjadaæ. ludzie sobie mog± wybieraæ,- ale namów Lwa na kukurydzê zamiast Antylopy,- ideologia przy stole- to dla mnie za du¿o. By³ czas, ¿e jad³em ma³o i prawie same "zielone", ale ¿eby samemu sobie zak³adaæ kajdany,- to nie przejdzie, tak jak mog± mnie namawiaæ na drób, a ja zawsze wolê wo³owinê/jagniêcinê, itp.. Zobacz @songo, mnie ju¿ kuraki siê przejad³y. Nawet, ostatnio czujê ich niechêæ z jedzenia bo zwyczajnie za przeproszeniem ¶mierdz±. A jak mamy siê od¿ywiaæ, i zaspokajaæ potrzebê zabezpieczenia bia³ka w organizmie naszych pojazdów, by by³y sprawne ? ja staram siê s³uchaæ swojego pojazdu co do menu,- a nie nawet najwspanialszych diet. Oczywi¶cie potrzeby siê zmieniaj± i szacun dla naszych braci mniejszych jak najbardziej.
aha i jeszcze Eskimosi i ich dieta...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2012, 16:40:15 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1898 : Grudzieñ 19, 2012, 17:00:13 » |
|
Dodam, ze ze mn± pracuje Szwajcar, którego wuj jest Kanadyjczykiem ciotka Francuzem wiêc dopowiedzieli¶my mu ze jego chrzestny jest Eskimosem to pa
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1899 : Grudzieñ 19, 2012, 17:13:55 » |
|
Dodam, ze ze mn± pracuje Szwajcar, którego wuj jest Kanadyjczykiem ciotka Francuzem wiêc dopowiedzieli¶my mu ze jego chrzestny jest Eskimosem to pa He he.
|
|
|
|
|
|
|
|