Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 17:01:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 855061 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #825 : Lipiec 02, 2012, 10:10:18 »

@Kiara
Co robiÂą te druciane atrapy MERKABA? (cytat) :WczeÂśniej zawsze czuÂłam strumieĂą energii spÂływajÂący przez MerkabĂŞ na mnie, a teraz byÂło odwrotnie, tak jakby to ÂświatÂło wydobywaÂło siĂŞ z mojej gÂłowy a Merkaba je "rozrzucaÂła" na wszystkie strony.
(koniec)
One powodujÂą wyciÂągniecie energii z CzÂłowieka i rozproszenie jej w przestrzeni, czyli pozbawianie nas energii oraz dysharmoniĂŞ! Jest to jeden ze sposobĂłw technicznych zaburzania energetycznego miejsca i Ludzi w celu utrudnienia uzyskania mocy energetycznej przez Ludzi do przejÂścia w IV wymiar. Niestety naiwni opĂŞtani swoimi emocjonalnymi sÂłaboÂściami ( wielkoÂści i bogactwa) robiÂą to wodzeni za nos przez niewidzialne grupy energetyczne, ktĂłre starajÂą siĂŞ nie dopuÂściĂŚ do wejÂścia LudzkoÂści w IV wymiar.
UrzÂądzenia tylko zmieniajÂą polaryzacjĂŞ/kierunek przepÂływu energii. Ona nigdy nie mogÂła byĂŚ zgromadzona, bo czÂłowiek to nie kondensator, ktĂłry moÂżna w nieskoĂączonoœÌ  ÂładowaĂŚ. ZresztÂą takie zaburzenie w postaci nagromadzenia energii prowadzi do jej zagĂŞszczenia i w rezultacie stworzenia kolejnej iluzorycznej hybrydy w postaci toÂżsamoÂści. Energia przepÂływa - to jest jej zadanie i jej natura. Istota ludzka moÂże na tej fali przepÂływu unosiĂŚ siĂŞ jak surfer i mkn¹Ì dokÂąd poniesie, a nie piĂŚ jej aÂż utonie opadajÂąc na dno. Takie opilstwo to Âżadne Wzniesienie , tylko stagnacja.
Dla jednych energia pÂłynie z zewnÂątrz do Âśrodka (fala tÂłumiÂąca?) , a u innych w odwrotnym kierunku ( i wÂłaÂściwie to moÂże byĂŚ ta fala wznoszÂąca). Co jest lepsze ? Nie ma reguÂły.

@Przekaz
To bĂŞdzie pamiĂŞtny czwarty lipca na wieczny czas!
No to mamy konkretnÂą datĂŞ. WyglÂąda na to, Âże to juÂż  ... jutro ?
Tylko co ? Ha, wiêkszoœÌ ludzi ma nawet nie zauwa¿yÌ ¿e coœ siê zmieni³o ? Czyli co ? Telewizja dalej bêdzie og³upiaÌ, a muzyczka umpa-umpa usypiaÌ istnienie ? GMO dalej bêdzie siê szerzyÌ ?
No ciekawe , ciekawe czy jakieÂś waÂżne i wyraÂźne zmiany bĂŞdÂą widoczne powiedzmy w 3 mies po tym 4 Lipca

Wszystkie ludzkie archontyczne systemy takie jak polityka, religia, edukacja, a mainstream media jako g³ówne medium do transmitowania do implantĂłw tych kÂłamstw – pasoÂżytĂłw w ziemskie umysÂły ludzi.
(..) Kwestionujcie Wszystko, o czym myœlicie, ¿e wiecie, bo archonci dali wam wiêkszoœÌ z tego i tak nie jest! ObudŸcie innych do rzeczywistej prawdy!

Tak , o tym wÂłaÂśnie byÂło pisanie wczeÂśniej ! Wydaje siĂŞ Tobie , Âże wiesz, jak wyglÂąda Âświat oraz kim jesteÂś. A co, jeÂśli utoÂżsamiaÂłeÂś siĂŞ z pasoÂżytem w umyÂśle  ? .. "JA ?? AleÂż skÂąd, oni moÂże ,ale nigdy JAAA " MrugniĂŞcie - czy tak ma wyglÂądaĂŚ odpowiedÂź ?
Zanim jej udzielisz to rozpoznaj czy jesteÂś i kim jesteÂś.
O - tutaj , sÂłodki, masz podpowiedÂź  MrugniĂŞcie :
jesteÂś Bogiem i wÂładzÂą!
Powiedzmy, Âże tak. Co byÂś zrobiÂł bĂŞdÂąc Bogiem i wÂładzÂą  ? JuÂż widzisz oczyma wyobraÂźni te wszystkie rzeczy, ktĂłre JA by zrobiÂło ?
To samo JA, ktĂłre "archonci" urobili od dziecka ? W jaki niby sposĂłb mĂłgÂłbyÂś naprawiĂŚ Âświat, skoro potrafisz tylko odtwarzaĂŚ to, czego CiĂŞ nauczono ? Ten sam sposĂłb myÂślenia, te wszystkie utoÂżsamienia , to by nie zniknĂŞÂło ,a przeciwnie, umocniÂłoby siĂŞ poprzez gÂłaskanie EGO tym, Âże "jesteÂś Bogiem i wÂładzÂą".
Mo¿e tak byÌ, i¿ rzeczywiœcie jesteœ bogiem ale w innym sensie - jako boska komórka ,jedna z wielu miliardów innych w organizmie-bogu. Lecz to wymaga wyjœcia poza siebie i swoje widzimisiê. To wymaga synchronicznej , cierpliwej wspó³pracy.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #826 : Lipiec 02, 2012, 15:24:29 »

Ja bym miaÂł wytwĂłrnie piwa, a szacownÂą Fair Lady mianowaÂł moim ochraniaÂżem  DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #827 : Lipiec 02, 2012, 19:46:33 »

To kolejny przekaz Archanio³a Micha³a przez Rona Head. Dotyczy, tak jak ostatnio wydarzeù w wymiarze typowo ziemskim, ale nie tylko. Krótko mówi¹c stwierdza, ¿e masowe aresztowania siê rozpoczê³y, choÌ ta nazwa nie jest tutaj u¿yta. To samo ju¿ bez ogródek stwierdzi³ w dzisiejszym przekazie Salusa, traktowany poniek¹d jako rzecznik GFOL. Czy rzeczywiœcie i na jak¹ skale? Trzeba bêdzie jeszcze poczekaÌ na ró¿ne inne Ÿród³a.

Teraz jest czas. To co siĂŞ liczy. - Michael

DuÂżo siĂŞ dzieje tego dnia. Wiecie o tym. Czujecie to. Jednak, poniewaÂż media, ktĂłrym nie ufacie, nie ogÂłosiÂły, wiĂŞc macie wÂątpliwoÂści. PrzyniosÂło to chichot do nas, drodzy, z wyjÂątkiem faktu, Âże nie sÂłuÂży to wam dobrze wcale. JeÂśli nie moÂżecie wyjaÂśniĂŚ tych wÂątpliwoÂści w waszych umysÂłach, to przynajmniej odczepcie siebie od tego i popatrzcie naprzĂłd.

JesteÂśmy w punkcie, gdzie teraz pytanie: „kiedy” staÂło siĂŞ nieistotne. OdpowiedziÂą na to jest teraz. NaszÂą troskÂą jest starannoœÌ i bezpieczeĂąstwo. BĂŞdziecie mieĂŚ potwierdzenia wystarczajÂąco szybko. Zmiany, na ktĂłre czekaliÂście tak dÂługo postĂŞpujÂą. MogÂą one pojawiĂŚ siĂŞ nie dokÂładnie w sposĂłb, w jaki je zaplanowaliÂście, ale one wystÂąpiÂą.

Bior¹c pod uwagê mo¿liwoœÌ zrozumienia i zmiany swoich sposobów (postêpowania), bardzo wielu to zrobi. Jest prawdopodobne, ¿e wy równie¿ przyczyniliœcie siê w pewnym sensie do problemów w przesz³oœci. Czy¿ nie tak? Pozwólcie równie¿ innym zobaczyÌ swoje b³êdy teraz. Œwiat³o prawdy spowoduje, ¿e wielu powie: "Co ja zrobi³em?" To ju¿ siê dzieje w ca³ym œwiecie od d³u¿szego czasu.

Ci, ktĂłrzy Âświadomie spowodowali szkody to inna sprawa, i bĂŞdÂą oni odpowiadali. Waszym zadaniem, jak juÂż wielokrotnie wzywaliÂśmy was, jest bycie skoncentrowanymi i spokojnymi i utrzymanie wnoszenia miÂłoÂści do rĂłwnania.

Zwiêkszona intensywnoœÌ przychodz¹cej energii oka¿e siê zupe³nie wystarczaj¹ce dla wiêkszoœci z was, abyœcie sobie poradzili. Wniesie to sporo rzeczy w wasze ¿ycia, które by³y uœpione przez d³ugi czas. Niektórych z nich nawet nie rozpoznacie, gdy¿ to jest w waszym DNA od minionych pokoleù. To po prostu musi byÌ spostrze¿one i uwolnione. Niektóre z nich jednak mog¹ byÌ zaskoczeniem, gdy znajdziecie je, jako niesamowite i po¿¹dane. Zapraszamy do utrzymania i rozwijania tych rzeczy, jeœli chcecie.

PozostaÂła czêœÌ Waszego roku bĂŞdzie coraz bardziej przyjemna teraz. Problemy bĂŞdÂą, ale jesteÂśmy pewni, Âże  wzroÂśliÂście na tyle, aby sobie z nimi radziĂŚ, i bĂŞdÂą one znacznie przewyÂższone postĂŞpem, jaki znajdziecie zarĂłwno wewnÂątrz, jak i na zewnÂątrz siebie.

Nadal zdarzaj¹ siê szanse, aby dotrzeÌ i pomóc innym. Jeœli jesteœcie w stanie to zrobiÌ, to wykonajcie. Jeœli nie, proszê wysy³aÌ swoje modlitwy i mi³oœÌ. WeŸcie powa¿nie teraz efekt waszej modlitwy i intencji na œwiecie. Gdy nauczycie siê wiêcej tego, efekt bêdzie wzmocniony jeszcze bardziej. Proszê zobaczcie wasze wysi³ki jako do³¹czenie i wspieranie siebie nawzajem. Czuwajcie dla ka¿dej szansy, aby wys³aÌ swoj¹ mi³oœÌ i œwiat³o, tak jak my. Poczujcie dzia³anie tego. Zrozumcie moc tego. I najwa¿niejsze, dziêkujcie za ni¹.

I pozostawcie dni i godziny samym sobie
, Drodzy Przyjaciele. One maj¹ tak ma³o znaczenia. Teraz jest czas. To co siê liczy. Kiedy spojrzycie wstecz, to wszystko minie w mgnieniu oka. Oferujemy po raz kolejny nasz¹ mi³oœÌ i pomoc na wasze wezwania. Jesteœmy stale obecni z wami. Dobrego dnia, drodzy przyjaciele. Doskona³ego dnia!

2 lipca 2012
Channeler: Ron Head

http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #828 : Lipiec 03, 2012, 08:11:43 »

PodstĂŞp przygotowany dla CzÂłowieka opisany jest w tym krĂłtkim tekÂście.
I to perfidny , okrutny podstĂŞp ktĂłremu ja mĂłwiĂŞ NIE! NIE! NIE  STOP! i BASTA!

"3. Sugerujemy, ÂżebyÂście uszanowali siebie i ofiarowali sobie ochronĂŞ. BÂądÂźcie czujni i strzeÂżcie swojej ISTOTY ÂŚWIATÂŁA. … To przyniesie rĂłwnieÂż poÂżytek CaÂłoÂści. … Oto obraz jajka. WyobraÂźcie sobie, Âże znajdujecie siĂŞ bezpiecznie wewnÂątrz skorupki tego jajka. … jest to matowy krystaliczny owal. WyobraÂźcie go sobie wokó³ waszego pola energii. Waszej aury. Pojawi siĂŞ natychmiast na samÂą myÂśl o nim. To sprawi, Âże negatywne myÂśli innych nie wejdÂą do waszego pola energii. JednakÂże wy sami moÂżecie wpuszczaĂŚ wszystkie kolory mocy, uzdrawiania i miÂłoÂści do Âśrodka i odnawiaĂŚ nieustannie ró¿ne poziomy swojej energii."
Galaktyczna Federacja ÂŚwiatÂła.

http://krystal28.wordpress.com/

Pozornie dla nieÂświadomych wyglÂąda to normalnie i naturalnie ochronnie, o nie , nie to podstĂŞp.
PodstĂŞp usiÂłujÂący zwabiĂŚ EnergiĂŞ CzÂłowieka, jego Ducha do zamkniĂŞcia go w  skorupie energetycznej w formie jajka w ktĂłra sam dobrowolnie wejdzie, niby z przyczyn wÂłasnego bezpieczeĂąstwa.

Obecny czas jest czasem zwiêkszania pola energetycznego Cz³owieka i transformowaniem go na pozytywne dziêki w³asnej podwy¿szonej wibracji. Czyli oddzia³ywanie osobistym polem mi³oœci na otaczaj¹c¹ nas przestrzeù i powiêkszanie jej , ocieplanie, przemienianie na coraz piêkniejsz¹ i s³u¿¹c¹ dobru Cz³owieka.
To Duch -Energia wpÂływa na materiĂŞ i energie o niÂższej wibracji przemieniajÂąc jÂą , anie energia, materia zewnĂŞtrzna na niego wymuszajÂąc kurczenie i chowanie siĂŞ przed niÂą. ZupeÂłnie odwrotny proces nam wmawia Federacja Galaktyczna.
Dlaczego to robiÂą? Z prostej przyczyny, rozszerzajÂące siĂŞ pole energetyczne CzÂłowieka, Jego Energii transformuje wszystko co jest w jego zasiĂŞgu podnoszÂąc wibracjĂŞ tej przestrzeni na duÂżo wyÂższÂą. Taka wibracja otoczenia przestaje juÂż speÂłniaĂŚ warunki moÂżliwoÂści  istnienia tych ktĂłrzy nazywajÂą siebie GalaktycznÂą FederacjÂą ÂŚwiatÂła. To zwyczajnie ich koniec, bowiem sÂą syntetykami , androidami , ktĂłre ÂżywiÂą siĂŞ  energiom emocjonalna przetwarzanÂą im przez Ludzi z energii miÂłoÂści poprzez obniÂżanie czĂŞstotliwoÂści.
Zatem przez wiele lat nakrĂŞcali Ludziom "makaron na uszy" swoimi "przyjacielskimi" przekazami udajÂąc zbawcĂłw,a tak naprawdĂŞ sÂą pasoÂżytami ÂżerujÂącymi na Ludziach.
Pod pÂłaszczykiem dobrych rad przygotowali kolejny podstĂŞp uwiĂŞzienia Ludzkiego Ducha w energetycznym jajku ( pisaÂłam o tym juÂż kilka krotnie). TworzÂą mentalne sytuacje zagroÂżenia i strachu dla ludzi i wabiÂą ich do niby "bezpiecznego " azylu , ktĂłry jest tak naprawdĂŞ podstopnie przygotowana  zasadzkÂą. Kolejna niewola w konserwie energetycznej tylko juÂż nie mogÂą zrobiĂŚ tego na du¿¹ skale wiĂŞc robiÂą dla kaÂżdego indywidualnie.
W tej krytycznej energetycznie dla nich sytuacji kaÂżdy dostawca energii jest cenny!

Zatem zanim wykonacie jakie kolwiek polecenie Galaktycznej Federacji ÂŚwiatÂła , a tak naprawdĂŞ waszych oprawcĂłw naleÂży dobrze siĂŞ zastanowiĂŚ i przemyÂśleĂŚ skutki ukryte.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #829 : Lipiec 03, 2012, 10:46:52 »

Tutaj Kiaro masz wiele racji.
MoÂżna na to spojrzeĂŚ z nieco innej strony. Czy jest co/kogo chroniĂŚ ?
BÂądÂźcie czujni i strzeÂżcie swojej ISTOTY ÂŚWIATÂŁA.

To tak, jakby ktoœ kaza³ na³o¿yÌ klosz na œwiec¹c¹ ¿arówkê, aby jej ciemnoœÌ nie ogarnê³a Mrugniêcie

CiemnoœÌ to jedynie brak ÂświatÂła , wiĂŞc nie moÂże ona zaciemniĂŚ tego ,co Âświeci. To ,co promienieje ÂświatÂłem nie jest materialne ,jak ÂżarĂłwka , wiĂŞc nie da siĂŞ tego stÂłuc. Co wiĂŞcej, kaÂżda nakÂładka, czy kokon, jajko, czy cokolwiek to ma byĂŚ, to jedynie wyizolowanie -jakby naÂłoÂżenie FILTRA -, a tym samym uczynienie dostĂŞpu (poprzez ten filtr) innym odizolowanym bytom do tego ÂświatÂła, ktĂłrego nikt i nic nie moÂże posi¹œÌ.

Z powodu wolnej woli istota ludzka moÂże z tym ÂświatÂłem zrobiĂŚ co zechce, ale nikt inny. MoÂżna je utoÂżsamiĂŚ ze SOBÂĄ, czyli z tym jajkiem/kokonem, i ono siĂŞ podda . Podda siĂŞ z powodu bezgranicznej miÂłoÂści. ZamkniĂŞte w jajku bĂŞdzie bardzo wydajnÂą bateryjkÂą zasilajÂącÂą zewnĂŞtrzne energie, a to dlatego, Âże "TY" to umoÂżliwiasz. Ty jako utoÂżsamienie siĂŞ z ...
czymkolwiek sÂądzisz , Âże jesteÂś.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #830 : Lipiec 04, 2012, 09:16:09 »

Mamy tu niezmiernie interesujÂący fragment wyznania galaktycznej Federacjo , oj ciekawy , ciekawy!

"Zostawcie za sobÂą wasze ziemskie przywiÂązania, natomiast bÂądÂźcie w gotowoÂści, by rozwin¹Ì swojÂą ÂświadomoœÌ, by wprowadziĂŚ jÂą w nowy sposĂłb Âżycia.  Kiedy dowiecie siĂŞ wiĂŞcej o nas i uzyskacie moÂżliwoœÌ odwiedzenia nas na naszych statkach, zobaczycie sami, jak Âżyjemy i mieszamy siĂŞ z innymi cywilizacjami. Wszyscy dziaÂłajÂą  sÂłu¿¹c sobie wzajemnie i jest to bÂłogosÂławieĂąstwem, Âże mogÂą to robiĂŚ.  Ego zostaÂło oswojone i potrzeby wÂłasne nie sÂą zaspokajane na pierwszym miejscu.  JesteÂśmy wspĂłlnotÂą w harmonii i oddajemy swe energie w sÂłuÂżbie NajwyÂższemu StwĂłrcy.  Otrzymujemy z tego ogromnÂą satysfakcjĂŞ i ani przez chwilĂŞ nie myÂślimy o tym, Âże w jakikolwiek sposĂłb ogranicza to nas.  Kochamy naszÂą pracĂŞ i wkÂład, jaki moÂżemy wnieœÌ do wszystkiego, co pomaga podnieœÌ wszystkie inne formy Âżycia."

http://krystal28.wordpress.com/

Tylko po co StwĂłrcy energia Istot o duÂżo mniejszym potencjale mocy niÂż On sam? To StwĂłrca zasilÂą energiÂą swoje stworzenie a nie ono Jego. StwĂłrca Wszechrzeczy jest przede wszystkim przeolbrzymiÂą Energiom wspierajÂącÂą wszelakie Âżycie. On nigdy nie czerpaÂł energii od nikogo! To tak jak by zasilaĂŚ istnienie SÂłoĂąca ogniem z domowych palenisk nawet w jednym mieÂście. Kompletna bzdura w odniesieniu do StwĂłrcy Wszechrzeczy.
Ale nie jest to juÂż bzdurne oÂświadczenie gdy odnosi siĂŞ do stwĂłrcy syntetykĂłw , androidĂłw i wcielonych wszelakich programĂłw. One po to sÂą tworzone by przetwarzaĂŚ energiĂŞ dla swojego stwĂłrcy i zasilaĂŚ go niÂą.
Program to program istniejÂący w sposĂłb naturalny w hierarchio programĂłw , on nie ma moÂżliwoÂści samodzielnego myÂślenia, powiela stworzone dziaÂłania , wprogramowane w jego istnienie. Zatem nie naleÂży oczekiwaĂŚ niczego wiĂŞcej jak systematyczne powtarzanie wczeÂśniejszego zapisu.

zatem wiemy juÂż jakiego stwĂłrce ma Galaktyczna Federacja, jest on zupeÂłnie nie tÂą sama postaciÂą niÂż StwĂłrca znany LudzkoÂści jako StwĂłrca Wszechrzeczy, Energia o najwiĂŞkszym potencjale i doskonaÂłoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 09:17:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #831 : Lipiec 04, 2012, 10:05:25 »

Oj Kiaro, przecieÂż nie znamy nawet tego "naszego" StwĂłrcy Wszechrzeczy. ZresztÂą skoro jest on stwĂłrcÂą WSZECHRZECZY to rĂłwnieÂż musi obejmowaĂŚ swoim zasiĂŞgiem GF. A nawet i syntetykĂłw oraz panĂłw tych syntetykĂłw plus do tego ciemne siÂły. Wszech to wszech i koniec. Nie ma tu wyjÂątkĂłw.

I skoro ten StwĂłrca ma sÂłuÂżyĂŚ caÂłemu stworzeniu to nie tylko "nam" , ale rĂłwnieÂż "im" oraz syntetykom oraz ich "panom" itd itp.

Trochê "schizofreniczny" ten "Stwórca" nie uwa¿asz ? Jak siê mu to nie k³óci w jego planach ? Chyba, ¿e to taka gra, takie szachy w których figury nie maj¹ tak na prawdê ¿adnego znaczenia. Liczy siê tylko sama gra . Mistrz gra sam ze sob¹ ?
Czyli kto z kim ?

Takie rozmyÂślania do niczego nie prowadzÂą, a Âślepa wiara w StwĂłrcĂŞ teÂż nie moÂże pomĂłc. ÂŚmieszne to rozwaÂżania od momentu, kiedy siĂŞ wchodzi w kwestie osobowego Boga. To jedynie ludzkie ego nadaje wyobraÂżenia temu, co JEST.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #832 : Lipiec 04, 2012, 11:23:06 »

Nie, nie uwaÂżam tak jak Ty east, obejmowanie czegoÂś i akceptacja wolnej woli nie jest rĂłwnoznaczne z aprobatÂą unicestwiania jednych przez drugich z tego powodu.

PoniewaÂż taki byÂł finaÂł nie jednokrotnie w roÂżnych miejscach dziaÂłania takie nie otrzymaÂły aprobaty. NastÂąpiÂła interwencja z powodu zagroÂżenia Âżycia caÂłoksztaÂłtu stworzenia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
komandos040
Gość
« Odpowiedz #833 : Lipiec 04, 2012, 11:37:09 »

Witam.
Tak to czytam i analizujĂŞ, czytam i ... analizujĂŞ, a czas do 21.12.012 nie ubÂłagalnie siĂŞ przybliÂża. UÂśmiech
Podsumowuj¹c, zaraz siê zbieram do pracy na II zmianê, i czujê ¿e nasze cia³a i dusza jako g³ówny generator energii
siĂŞ rozprzestrzenia na ten juÂż przeskok z 4 na 5-ty wymiar. (5G). Czyli awansowaliÂśmy i zostaliÂśmy wynagrodzeni. UÂśmiech
I ChwaÂła za to StwĂłrcy Wszechrzeczy !!!
Pozdrawiam.  Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 11:37:49 wysłane przez komandos040 » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #834 : Lipiec 04, 2012, 19:56:37 »

Witam.
Tak to czytam i analizujĂŞ, czytam i ... analizujĂŞ, a czas do 21.12.012 nie ubÂłagalnie siĂŞ przybliÂża
.
Tak syntezuje i czytam i syntezuje i chwa³ê  oddaje tym z ktĂłrymi mogĂŞ siĂŞ wiedzÂą wymieniĂŚ DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 19:57:36 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #835 : Lipiec 04, 2012, 20:43:20 »

Kiaro, czy rozumiesz zwrot " StwĂłrca Wszechrzeczy" ? Jak go rozumiesz ?
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #836 : Lipiec 04, 2012, 21:58:32 »

Kiaro,
Niestety, zdanie które zacytowałaś, jest w/g mnie wpadką tłumacza. Chodzi  o to na czerwono, reszty na razie nie sprawdzałem. Mimo, że tłumaczyła  wykwalifikowana tłumaczka, to chyba pospiech jakim się ostatnio kierują na blogu krystal28, nie zawsze wychodzi im na zdrowie. Oryginał: We are a community in harmony and putting our energies into serving the Supreme Creator.
Poprawne (w/g mnie) tłumaczenie używając tej samej składni: Jesteśmy wspólnotą w harmonii i wkładamy nasze energie w służenie Najwyższemu Stwórcy.
Oczywiście jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Czytam te przekazy, żeby "wiedzieć' i nie pamiętałem takiego sformułowania. Zresztą ten "rzecznik" GFOL bardzo zmienił ton, a nawet słownictwo w porównaniu np. do roku wstecz i teraz chyba na taką wpadkę by sobie nie pozwolił.
Żeby uniknąć ukierunkowywania przez tłumaczy czytam te przekazy w oryginale i ewentualnie przeglądam u Krystal, ale nie robiłem tego nigdy pod kątem weryfikacji, raczej przypomnienia.
Niestety, dla nie znających angielskiego nie mam dobrego rozwiązania. Wujka Google zdecydowanie odradzam, bo jak gdzieś pisałem - tłumaczony tekst wygląda teraz lepiej niż kiedyś, ale jest zdecydowanie dalszy od oryginalnego znaczenia, czasami wręcz nie ma związku i trzeba weryfikować słowa i zdania.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 22:00:51 wysłane przez blueray21 » Zapisane

arteq
Gość
« Odpowiedz #837 : Lipiec 04, 2012, 22:03:43 »

Chodzi  o to na czerwono, reszty na razie nie sprawdzaÂłem.
hehe, tak to wÂłaÂśnie dziaÂła, pomimo, Âże wielu zaprzecza :]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 22:03:56 wysłane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #838 : Lipiec 04, 2012, 22:49:24 »

I co z tego arteq? Kiara to wyróżniła, bo to podstawa jej twierdzenia, inne zdania w tym kawałku nie mają takiego znaczenia, Gdyby to było prawdziwe (to byłby dowód korzystny dla ciebie) to powiększyłbym je do 14 pts pogrubił i zaczerwienił, zadowolony?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2012, 22:49:37 wysłane przez blueray21 » Zapisane

komandos040
Gość
« Odpowiedz #839 : Lipiec 05, 2012, 08:38:34 »

W/g mnie, to StwĂłrca Wszechrzeczy jest = StwĂłrcy WszechÂświata = Ojciec Niebieski. UÂśmiech
Jest juÂż chyba nowy channeling, pewnie od Maryji. MrugniĂŞcie
Pozdrowionka. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2012, 08:44:52 wysłane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #840 : Lipiec 05, 2012, 10:57:42 »

I co z tego arteq? Kiara to wyró¿ni³a, bo to podstawa jej twierdzenia, inne zdania w tym kawa³ku nie maj¹ takiego znaczenia,
Ano to z tego, ¿e potwierdza to o czym mówi³em... - dotar³o do Ciebie zdanie na kórym najbardziej jej zale¿a³o aby Ci utkwi³o. Nie przeczyta³eœ tekstu ale zdanie wy³apa³eœ i na tym polega ten zabieg socjotechniczny - aby przybic piecz¹tkê/utrwaliÌ "podstawy twierdzeù". Wiele osób mo¿e tekstu nie czytaÌ - bo np. nie lubi¹ Kary, czy tez wielokrotnie siê przekonali, ¿e opowiada banialuki, ale... nawet przewijaj¹c posty zwróci uwagê na wyeksponowan¹ treœÌ - czego jesteœ doskona³ym dowodem.

Zabawne, tak mocno przeciwstawiaÂłeÂś siĂŞ moim spostrzeÂżeniom i za chwilĂŞ... sam siĂŞ zÂłapaÂłeÂś  :]
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #841 : Lipiec 05, 2012, 13:20:03 »

Na nic się nie złapałem, niezależnie od tego co jeszcze wymyślisz, nie ważna jest forma, ważna jest treść. I niezależnie od tego co Kiara zrobi lub nie, czytam treść, ponieważ jak każdy mogę mieć ubytki pamięci to sprawdziłem, bo nie pamiętałem takiego sformułowania, w chwilę potem cały fragment, gdzie oprócz niuansów tłumaczenia nie ma się czego czepiać, więc pozostało przy wyróżnionym zdaniu, kluczowym zresztą. A ty dorabiasz i udowadniasz swoje teorie, a przynajmniej próbujesz.
Przeczytaj dokładnie wypowiedzi ptak 'a, może załapiesz o co chodzi z wyróżnianiem, ona nie ma wątpliwości. Arteq, tak naprawdę manipulować można tylko tymi, którzy chcą być manipulowani, mizerna to manipulacja zresztą, a reszta zdecydowanie jest odporna, ale ty wszędzie widzisz wiatraki, widać tobie potrzebne jest takie doświadczenie, tylko po co mieszać w to innych?

Edit: tekst przeczytałem, więcej niż 1 raz, nie porównuj mnie do siebie i nie osadzaj na tej podstawie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2012, 13:21:58 wysłane przez blueray21 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #842 : Lipiec 05, 2012, 14:17:59 »

blue ,co do tÂłumaczenia tego zdania  ...
OryginaÂł: We are a community in harmony and putting our energies into serving the Supreme Creator.
Poprawne (w/g mnie) tÂłumaczenie uÂżywajÂąc tej samej skÂładni: JesteÂśmy wspĂłlnotÂą w harmonii i wkÂładamy nasze energie w sÂłuÂżenie NajwyÂższemu StwĂłrcy.

To moÂże zamiast "wkÂładamy" moÂżna by napisaĂŚ "skÂładamy" ? W sensie, Âże "skÂładaĂŚ w sÂłuÂżbie" . CaÂłe zdanie miaÂłoby znaczenie deklaratywne, Âże ktoÂś chce doÂłoÂżyĂŚ swoje dziaÂłania do caÂłej reszty w sÂłuÂżbie NajwyÂższemu.

Tutaj jednak , jak zauwaÂżyÂła Kiara, moÂże tkwiĂŚ "haczyk" ,bo po co tak kombinowaĂŚ , skoro to Ăłw NajwyÂższy to caÂła energia jaka istnieje tak czy inaczej i to ona zasila wszystko, a nie odwrotnie. Kierunkowanie energii moÂże zatem rodziĂŚ podejrzenie o zasilanie jakiegoÂś ukrytego "niedoÂżywionego" beneficjenta  , ktĂłren po prostu siĂŞ "przeinwestowaÂł" i gÂłoduje. Kuracja odchudzajÂąca mu nie zaszkodzi, a wyjœÌ na dobre moÂże MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #843 : Lipiec 05, 2012, 18:11:05 »

east, pierwotne t³umaczenie by³o "wysy³amy", co absolutnie nie wynika z u¿ytych s³ów, ani kontekstu.
Interwencja Kiary jest zasadna, ale podstaw¹ jest ewidentny b³¹d t³umaczki, no chyba ¿e bazowa³a na wujku Google, ale i tak pod tym siê podpisa³a, wiêc jest na ni¹. Niestety starannoœÌ jest konieczna w tej robocie, przy takich "odjechanych" tekstach.
Reszta to juÂż interpretacja lub nadinterpretacja. odrzuĂŚmy gdybanie, a obraz bĂŞdzie bardziej rzeczywisty.
SkÂładanie, moÂżliwe w sensie magazynowania, a nie np. w ofierze, ale nie widzĂŞ takich przesÂłanek.

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #844 : Lipiec 05, 2012, 20:14:16 »

Teraz zacytujê krótki przekaz AA Micha³a przez Rona Head. Cytowa³em ostatnio ze dwa razy to Ÿród³o, ale wczoraj coœ siê zmieni³o! Teraz nie ma mowy o masowych aresztowaniach, a w podtekœcie jest stwierdzenie, ¿e przez mi³oœÌ i œwiat³o mo¿na osi¹gn¹Ì to samo. To nast¹pi³o po poniedzia³kowej audycji
Steve Beckov'a "Godzina z anioÂłem", gdzie jakoby ten sam z nazwy nadawca zmieniÂł koncepcjĂŞ z masowych aresztowaĂą (uwaÂżanych za przemoc i Âźle kojarzonych) na "zapuszkowanie" (to chyba najlepsze okreÂślenie) w oczywiÂście niewidzialnym pojemniku za ÂświatÂła, gdzie zapuszkowany jest ograniczony tylko w zakresie i moÂżliwoÂściach wykonania negatywnych i szkodliwych dla innych akcji.
Ciekawa koncepcja, nie powiem. Podawany jest przynajmniej jeden przykÂład nagÂłej "zmiany frontu" przez Johna Robertsa szefa departamentu sprawiedliwoÂści USA.

Dodajcie swojÂą wolĂŞ do woli BoÂżej i wszystko bĂŞdzie dobrze. - Michael

Wiele osĂłb siĂŞ spodziewa cudownych rzeczy, ktĂłre wystÂąpiÂą w tym dniu.
Wielu z nich bĂŞdzie mocno rozczarowanych. Jednak byÂłoby to bezcelowe dla dziaÂłaĂą trzeciego wymiaru dwoistoÂści, aby siĂŞ staraĂŚ w niewÂłaÂściwym czasie. Lepiej oglÂądaĂŚ jak moc miÂłoÂści i ÂświatÂła osiÂąga te same rzeczy bez utraty Âżycia i z maÂłymi nieszczĂŞÂściami.

Nigdy nie opowiadaliÂśmy siĂŞ za rodzajem dziaÂłaĂą, ktĂłre byÂły prognozowane. Sama waga Waszej zbiorowej woli wystarczy, tak trudne, jak to jest do zaakceptowania dla wielu. Przytoczmy dla Was, w zwiÂązku z tym waszÂą ulubionÂą modlitwÂą. "BÂądÂź wola Twoja na Ziemi, jak to jest w niebie". Szkoda, Âże was uczono, tak dÂługo, Âże moc wywoÂłana przez tÂą modlitwĂŞ istnieje poza wami i oddzielona od was. Nigdy nie uczyli was tak wasi  ukochani Mistrzowie.

Powiedzieliœmy równie¿ niedawno, ¿e akcja jest w toku. To jest prawda. Doradzamy nieco wiêcej cierpliwoœci i rozeznania co mo¿na przeczytaÌ w nag³ówkach gazet, które zaczynaj¹ wychodziÌ na powierzchniê. Wielkie instytucje balansuj¹ na krawêdzi. Domek z kart rzeczywiœcie obala siê teraz. Wiedz¹c o tym, plany zosta³y okreœlone w taki sposób, aby najmniejszy wp³yw by³ odczuwalny, choÌ znajd¹ siê takie te¿, co do tego nie ma w¹tpliwoœci. Przyjmijcie do wiadomoœci, ¿e alternatywne systemy s¹ na miejscu i gotowe do przejêcia. To tak¿e prawda. Jednak w tym czasie wasza zdolnoœÌ do utrzymania intencji i wizji ma ogromne znaczenie.

Mieliœcie jakieœ dowody nawet najbardziej oddani popadaj¹ w negatywnoœÌ i ostr¹ krytykê. Wy sami mogliœcie mieÌ negatywne reakcje i ich za³¹czone emocje przysz³y do Was. Jeœli mo¿ecie pozostaÌ skoncentrowani wy³¹cznie na swoim celu, bêd¹ one szybko rozwiane. Zasilajcie energi¹ swój cel, a wszystko bêdzie dobrze. Ból i zamieszanie widoczne s¹ wokó³ was. Mo¿ecie byÌ doœwiadczani tym wy sami. Jest to ostatnia zadyszka. To by³a prognoza dla Was. Niech to przeminie. Niech to odejdzie do œwiat³a, aby nigdy nie powróciÌ. Nie mo¿ecie zabraÌ tych wibracji, które sk³adowaliœcie, do radoœci i œwiat³a, które jest waszym immanentnym celem. Uwolnijcie je teraz. Wiecie, jak to zrobiÌ. Nie obwiniajcie siê. Wystarczy to uwolniÌ.

To jest znowu powódŸ podniesionych czêstotliwoœci i œwiat³a przemiatana wokó³ i przez was. W waszych spokojnych chwilach oddychajcie tym i wyœlijcie to do ka¿dej komórki waszego jestestwa. Nie bêdziemy dziœ mówiÌ o korzyœciach p³yn¹cych z tego. Zostaliœcie uœwiadomieni ju¿. Poczujecie i doœwiadczycie ich dla siebie i to jest jedyn¹ rzecz¹, która przekona Was w ka¿dym przypadku. Przenieœcie siê teraz od wiary do wiedzy. Grajcie tym, odkryliœcie. B¹dŸcie znowu dzieckiem. Bawcie siê dobrze.

SÂą to wÂłaÂśnie zmiany, ktĂłre bĂŞdÂą manifestowaĂŚ te wielkie zmiany, o ktĂłre modlicie siĂŞ tak pilnie. Nie jesteÂście sami w doÂświadczaniu ich, widzicie. Nie ma jednej czÂąsteczki na waszej planecie, ktĂłra nie jest skÂąpana w tym Âświetle, gdy mĂłwimy. SprĂłbujcie jeÂśli moÂżecie, efekt bĂŞdzie niezaprzeczalny. Po prosu dodajcie swojÂą wolĂŞ do woli BoÂżej i wszystko bĂŞdzie dobrze.

JesteÂśmy tu z wami teraz, umiÂłowani. Wzywajcie nas, jeÂśli nas potrzebujecie. IdÂźcie w pokoju,  aÂż jeszcze porozmawiamy. Dobrego dnia.

04 lipca 2012-07-05
Channeler; Ron Head

arteq
Gość
« Odpowiedz #845 : Lipiec 06, 2012, 13:04:52 »

Chodzi  o to na czerwono, reszty na razie nie sprawdzaÂłem.
Na nic siê nie z³apa³em, niezale¿nie od tego co jeszcze wymyœlisz, nie wa¿na jest forma, wa¿na jest treœÌ. [...]
Edit: tekst przeczytaÂłem, wiĂŞcej niÂż 1 raz, nie porĂłwnuj mnie do siebie i nie osadzaj na tej podstawie.

"to nie moja rĂŞka..."  :]
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #846 : Lipiec 06, 2012, 20:15:20 »

arteq, widzisz tylko to co chcesz, to, co ci pasuje, resztĂŞ pomijasz, ja koĂączĂŞ tÂą bezsensownÂą dyskusjĂŞ, jednak stary Enki dawaÂł czasem "bezcenne", dobre i sÂłuszne rady, chyba najwyÂższy czas je zastosowaĂŚ.

A teraz wrócimy do tematu w³asnej prawdy i rozró¿niania. Steve Beckow zapyta³ Adamu za poœrednictwem channelera Zingdad -a : "Czy mo¿na wierzyÌ Galaktycznym?". Oczywiœcie chodzi³o o GFOL, ale to w szerszym znaczeniu dotyczy wszystkich pozaziemskich bytów.
Oto odpowiedÂź w postaci przekazu, caÂły wywĂłd.
ProÂściej i bardziej przystĂŞpnie w/g mnie juÂż siĂŞ nie da.

Adamu: Pozdrowienia dla ciebie mĂłj przyjacielu. ZadaÂłeÂś proste pytanie, ale, jak zwykle, jeÂśli mamy kwestionowaĂŚ sprawiedliwie pytanie i nauczyĂŚ siĂŞ tak duÂżo, jak tylko z niego moÂżemy, to musimy poÂświĂŞciĂŚ trochĂŞ czasu na nie.

OdpowiedÂź jest zarĂłwno "nie, nie moÂżna ufaĂŚ Galaktycznym" i "tak, moÂżemy zaufaĂŚ Galaktycznym ". ByĂŚ moÂże moja ambiwalentna odpowiedÂź zaskoczyÂła ciebie? PozwĂłl mi wyjaÂśniĂŚ ...

Dlaczego nie moÂżna ufaĂŚ Galaktycznym
Aby pomóc nam w zdobyciu jasnoœci, proszê pozwoliÌ mi zwróciÌ siê pytaniem wokó³ i zapytaÌ "czy mo¿na zaufaÌ ludziom?"

JeÂśli po prostu umieÂścilibyÂście wszystkich siebie i wszystkie swoje energie do dyspozycji i miÂłosierdzia kaÂżdego i jakiegokolwiek losowo wybranego czÂłowieka, ktĂłrego spotkaliÂście, jak dÂługo myÂślicie trwaÂłoby zanim bylibyÂście ogoÂłoceni z kaÂżdego skrawka osobistych aktywĂłw zanim bylibyÂście uÂżyci i naduÂżyci w kaÂżdy moÂżliwy sposĂłb? Nie tak dÂługo, mam racjĂŞ?

WiĂŞc po prostu nie moÂżecie ufaĂŚ wszystkim ludziom. Ten sposĂłb to katastrofa.

Ale moÂżna zaufaĂŚ niektĂłrym ludziom. Istnieje z pewnoÂściÂą wielu ludzi na Ziemi teraz, ktĂłrzy sÂą dobrzy, mili i godni zaufania,  ktĂłrych moÂżecie wrzucaĂŚ w waszÂą partiĂŞ i  z nimi wspó³tworzyĂŚ.

I to samo jest prawdziwe, tylko znacznie bardziej, dla niezliczonej iloÂści indywidualnych istot, ktĂłre mieszczÂą siĂŞ w etykiecie "Galaktycznych". Bo rzeczywiÂście " Galaktyczni" sÂą, z naszego punktu widzenia kaÂżdÂą czujÂącÂą istotÂą ÂżywÂą w caÂłej galaktyce, innÂą niÂż ziemscy ludzie. To duÂżo istot!

Niektórzy z Galaktycznych maj¹ œwiadomoœci doœÌ nisk¹. I niektórzy z nich, którzy s¹ z tej ni¿szej œwiadomoœci s¹ w stanie podró¿owaÌ w przestrzeni i czasie i znaleŸÌ drogê do waszej planety. Jeœli po prostu przyjêlibyœcie ich w z otwartymi ramionami i dali im swobodny dostêp do waszej planety i wszystkich zasobów... dobrze, to nie by³oby w waszym najlepszym interesie.

Niektóre z tych ni¿szej œwiadomoœci istot wykorzystuj¹ psychiczne po³¹czenia, które s¹ dla nich dostêpne w postaci tzw channelingu. Tak wiêc tym, Galaktycznym nie mo¿na ufaÌ i nie mo¿na ufaÌ ich channelowanym wiadomoœciom. Ich wiadomoœci s¹ tak zaprojektowane, aby zabieraÌ wasz¹ energiê i pozbawiÌ was mocy i uczyniÌ was bardziej manipulowalnymi. To co jest w ich najlepszym interesie ... ale oczywiœcie nie w Waszym!

Wiele wiêcej Galaktycznych jest albo obojêtnych wobec Was lub czysto akademicko ciekawych: oni albo nie maj¹ ¿adnego interesu w was lub ich zainteresowaniem jest po prostu was obserwowaÌ, bez ingerencji, jak poruszacie siê w tym krytycznym momencie w podró¿y.

NastĂŞpnie sÂą ci, ktĂłrzy aktywnie chcÂą waszego dobrego samopoczucia.
Tych, ktĂłrzy chcieliby pomĂłc w kaÂżdy sposĂłb, w jaki siĂŞ da. NiektĂłrzy z nich jednak takÂże nie sÂą z bardzo wysokiej ÂświadomoÂści. "Dobre intencje" same w sobie nie sÂą wskaÂźnikiem wysokiej ÂświadomoÂści.

PrzypominajÂą mi siĂŞ tutaj misjonarze w historii Ziemi. We wszystkich dobrych intencjach przynosili swoje religijne przesÂłanie do plemion w miejscach odlegÂłych. Motywacja byÂła, w wiĂŞkszoÂści dobra. Oni wierzyli w "zbawienie dusz". Ale to, co oni wÂłaÂściwie przynieÂśli byÂło sprowadzeniem kultury do spustoszenia gdziekolwiek siĂŞ udali. Nie wspominajÂąc chorĂłb, na ktĂłre nie byÂło Âżadnej odpornoÂści. I dostĂŞp do nich i pragnienie, artefaktĂłw kultury misjonarzy wyparÂło wysoce funkcjonalne plemienne przedmioty kulturowe.

I te religijne wtargniêcia utorowa³y drogê do jeszcze bardziej destrukcyjnych ofert misyjnych cywilizacji: destylowany alkohol, ¿ar³oczna zach³annoœÌ, destrukcyjne technologie i broù i tak dalej. A wiêc nie ma w¹tpliwoœci, ¿e te plemienne cywilizacje nie skorzysta³y z tych interakcji z tymi misjonarzami!

Czy powinni ci plemienni ludzie otwieraĂŚ te drzwi ufajÂąc misjonarzom? MoÂżna oczywiÂście argumentowaĂŚ, Âże nie powinni. PodkreÂślĂŞ, Âże chodzi tutaj, Âże "dobre intencje" to nie jest jasno samo, co "w najlepszym interesie!" Nie w przypadku ludzkich misjonarzy, ani w przypadku Galaktycznych.

Ale, oczywiœcie, z ca³¹ pewnoœci¹ s¹ takie Galaktyczne Cywilizacje, które s¹ g³êboko kochaj¹ce was i które bêd¹ dzia³aÌ wy³¹cznie w waszym interesie. Kim oni s¹? Oni s¹ tymi, którzy wiedz¹, ¿e nie jesteœcie "inni" ni¿ oni s¹. Oni wiedz¹, ¿e wy oboje jesteœcie py³kami wiecznej œwiadomoœci nieœmiertelnoœci. Wiedz¹, ¿e wy i oni jesteœcie w rzeczywistoœci, jednoœci¹.

WiedzÂą, Âże nie jesteÂście w prawdzie, mniej niÂż oni sÂą. WiedzÂą, Âże nie  najlepiej sÂłuÂży wam ich ratowanie was. Oni wiedzÂą, Âże bardzo, bardzo szybko, gdy bĂŞdziecie gotowi, bĂŞdzie czas na naprawdĂŞ wspania³¹ interakcjĂŞ miĂŞdzy wami. InterakcjĂŞ miĂŞdzy rĂłwnymi. SÂą to istoty, ktĂłre nie tylko kochajÂą was, ale rĂłwnieÂż bĂŞdÂą dziaÂłaĂŚ wy³¹cznie w interesie wszystkich zainteresowanych.

Wiêc jak bêdziecie wiedzieÌ, jakiego rodzaju istot s³uchacie? Co zrobicie z deklaracj¹ channelowanego podmiotu, np. "Mówiê do was z wy¿szych wymiarów i przychodzê do was z systemu gwiezdnego xyz". Czy to mo¿liwe, ¿e ta istota nie mówi prawdy? Czy to mo¿liwe, ¿e channeler zniekszta³ci³ wiadomoœÌ? Czy to mo¿liwe, ¿e channeler ca³kowicie wymyœli³ to jako fikcje? ByÌ mo¿e wielkie samoz³udzenie? Czy jest to mo¿liwe, ¿e wiadomoœÌ jest dok³adnie taka, jak wydaje siê byÌ i nie ma oszustwa w ogóle?

JeÂśli jesteÂś uczciwy, to trzeba bĂŞdzie przyznaĂŚ, Âże wszystko powyÂższe jest moÂżliwe.

Wiêc jak bêdziecie znaÌ ró¿nicê?

OgÂłaszam, Âże wy nie bĂŞdziecie widzieli ró¿nicy jeÂśli szukacie na zewnÂątrz siebie (w samej wiadomoÂści, na przykÂład) dla prawdy. Bo prawda nie jest poza wami. Jest w istocie coÂś bardzo cennego, co moÂże byĂŚ nazwane jako prawda. Ale to co tam jest,  bardzo umowne to jest TWOJA prawda.

I tak, jeœli chcesz wiedzieÌ, kiedy ufasz (i kiedy nie ufasz) Galaktycznym, trzeba najpierw znaleŸÌ swoje po³¹czenie z prawd¹. Zapewniam was ze wszystkimi przekonaniami w moim bycie, ¿e macie dostêp do prawdy. Mo¿ecie to stêpiÌ i uciszyÌ, a nastêpnie zapomnieÌ, ¿e macie to lub mo¿ecie zwróciÌ temu szacunek i s³uchaÌ uwa¿nie i w ten sposób us³yszeÌ to, co mówi do was coraz lepiej.

Twoja prawda jest "cichym" gÂłosem, ktĂłry mĂłwi do ciebie czasem. MoÂżesz pozwoliĂŚ, aby staÂła siĂŞ "wielkim gÂłosem:" jeÂśli zechcesz zadbaĂŚ aby to zrobiĂŚ.

I tak wiêc, chcia³bym zaprosiÌ Was do robienia Od tego momentu - rozpocz¹Ì regularnie afirmowaÌ, co nastêpuje do siebie:

"Ufam sobie w pierwszej kolejnoœci. Ufam, mojej prawdzie. Pod¹¿am za moim sercem. Robiê to, co jest w³aœciwe dla mnie, aby zrobiÌ. Znam prawdê, gdy s³yszê J¹".

Powiedzcie to do siebie teraz. A nastĂŞpnie powtarzajcie to do siebie regularnie, gdy idziecie przez  swoje Âżycie. MĂłwcie  to do siebie, zanim zaczniecie czytaĂŚ kaÂżdÂą i wszystkie channelingowane wiadomoÂści. Powiedzcie to do siebie, zanim ktoÂś inny powie do ciebie a ty nie bĂŞdziesz pewny swoich motywacji. MĂłwcie to czĂŞsto. I, gdy to mĂłwicie, to stajecie siĂŞ bardzo delikatnie Âświadomymi tego, co dzieje siĂŞ w Âśrodku waszego serca.

Widzicie, tam, gdzie jest wasz fizyczne miêsieù sercowy, tam te¿ w istocie jest centrum energetyczne, które ³¹czy Was z wieczn¹, nieskoùczon¹ jednoœci¹ wszystkiego. To jest miejsce, gdzie jesteœ pod³¹czony do woli Bo¿ej. To miejsce, gdzie mo¿na uzyskaÌ dostêp do nieskoùczonej m¹droœci, nieskoùczon¹ wiedzê i nieskoùczon¹ kreatywnoœÌ. Wiêc b¹dŸcie coraz bardziej wra¿liwi i œwiadomi tego, jak to centrum energetyczne (tzw. czakry serca) czuje, kiedy mówicie powy¿sze afirmacje. (1), a nastêpnie kontynuuje odczuwanie, gdy czytacie channeling lub us³yszycie inn¹ osobê z zewn¹trz. A potem zaufajcie temu, co czujecie i odpowiednio reagujcie na to.

Teraz bêdê z tob¹ mówi³ o "Rezonansie". Jest to dobre s³owo, ale jest nieco nadu¿ywane w duchowych krêgach. Jeœli ktoœ lubi to, co ktoœ inny mówi, którzy czêsto mówi¹ "Ja rezonujê z tym." To jest smutne. To rozmywa znaczenie tego s³owa w dó³. "Lubiê" to nie jest "rezonujê"

JeÂśli jesteÂś w peÂłni Âświadom swojej wewnĂŞtrznej prawdy, poniewaÂż delikatnie sÂłuchasz swojego serca i ktoÂś oferuje ci coÂś, co jest wÂłaÂściwe dla Ciebie, wtedy to sprawia, Âże twoje serce Âśpiewa ... wtedy czujesz, Âże daje gÂłos twoim myÂślom bardzo wÂłasnym ... nastĂŞpnie jesteÂś "w rezonansie".

Potem istniejÂą inne myÂśli, ktĂłre ktoÂś moÂże zaoferowaĂŚ, Âże po prostu czujesz siĂŞ "dobrze, brzmi dobrze, ale nie uruchamia mojego dzwonka". To wtedy, prawdopodobnie jest to ich prawda i jest czymÂś, czemu moÂżna po prostu pozwoliĂŚ byĂŚ.

Czasami moÂżesz spotkaĂŚ coÂś, co jest bezpoÂśrednio "nie rezonujÂące". To jest wtedy, na przykÂład, channelowany podmiot i channeller wspó³pracujÂą ze sobÂą manipuljÂąc tobÂą, abyÂś  zrezygnowaÂł ze swojej energii i zasiliÂł ich, ich ego i ich potrzeby na twĂłj wÂłasny koszt. JeÂśli zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ poczujesz to jako bezpoÂśrednio, diametralnie ró¿ne od wÂłasnej prawdy. Jako „Nie rezonujÂące”. ZwróÌ uwagĂŞ na to uczucie! Oznacza to, ten komunikat jest czymÂś, co naleÂży odrzuciĂŚ bez zbĂŞdnych ceregieli.

Tak wiĂŞc, biorÂąc pod uwagĂŞ to wszystko, co powiedziaÂłem to prawdopodobnie masz uczucie trochĂŞ pesymistyczne dla zaufania Galaktycznym. Dobrze, tutaj bĂŞdĂŞ oferowaĂŚ dobre wieÂści i dobre rady teÂż.

Dlaczego powinieneÂś wierzyĂŚ Galaktycznym

Po pierwsze, jak juÂż wspomniano wyÂżej, jeÂśli uwaÂżnie sÂłuchasz Twojej prawdy i bĂŞdziesz doskonaliĂŚ tÂą umiejĂŞtnoœÌ to wkrĂłtce bĂŞdziesz  rozró¿niaÂł dla siebie to, co jest dobre dla Ciebie od tego, co nie jest.

Po drugie, czym bardziej zintegrowany siê stajesz, tym bardziej bêdziesz zapraszaÌ interakcjê z innymi o wielkiej integralnoœci i mniejsz¹ interakcjê z tymi, którzy nie s¹ zintegrowani. UczciwoœÌ oznacza:

JesteÂś TYM to co robisz, TYM, co mĂłwisz, TM co myÂślisz, wiĂŞc gdzie pĂłjdziesz, jest tym czego doÂświadczasz.

Rozumiesz? MĂłwiĂŞ o caÂłym waszym ukierunkowaniu w jednym kierunku, w zgodzie z waszÂą  prawdziwÂą naturÂą. Gdy to zrobisz, wiĂŞc przestaniesz okÂłamywaĂŚ siebie i innych. Wypowiadasz swojÂą prawdĂŞ. Ale takÂże Âżyjesz swojÂą prawdÂą w kaÂżdej myÂśli i dziaÂłaniu. Wszyscy z was zestrajacie siĂŞ ze swojÂą najg³êbszÂą jaÂźniÂą. Gdy to siĂŞ dzieje, wiĂŞc moÂżesz siĂŞ spodziewaĂŚ cudownych rzeczy wystĂŞpujÂących w twoim Âżyciu. MoÂżesz staĂŚ siĂŞ godnym wspó³twĂłrcÂą, a inni, ktĂłrzy sami teÂż godnymi wspó³twĂłrcami bĂŞdÂą szukaĂŚ ciebie dla wspó³tworzenia z tobÂą. Cuda wyniknÂą.

Ale to nie jest to, o czym mówimy tutaj wiêc pozwólcie mi pozostaÌ w zadaniu. To co chcia³bym wskazaÌ to jest uczciwoœÌ lub jej brak, to co przyniesie Ci interakcjê z innymi, w³¹cznie z Galaktycznymi, którzy s¹ w podobnej wibracji.

Widzisz, najg³êbszy powód, dla którego nale¿y zaufaÌ Galaktycznym, jest tym samym powodem, dla którego nale¿y zaufaÌ ca³emu ¿yciu. To dlatego, ¿e istnieje fundamentalna zasada wszechœwiata, która stanowi:

"To co wkÂładasz,  dostajesz z powrotem"

KaÂżda maÂła rzecz w Âżyciu dziaÂła zgodnie z tÂą zasadÂą. Nie moÂże byĂŚ inaczej. MoÂżesz absolutnie zaufaĂŚ Âżyciu, Âże odbije z powrotem do Ciebie, to,  co w nim wykazujesz. Dla wielu z was to moÂże wydawaĂŚ siĂŞ nieprawdÂą, poniewaÂż to lustro czasami moÂże mieĂŚ bardzo duÂże opóŸnienie. To opóŸnienie miĂŞdzy przyczynÂą i skutkiem jest nazywany "czasem". Czas jest tym, co oddziela wasze dziaÂłania od reakcji wszechÂświata. A czasami, ta separacja jest wystarczajÂąco dÂługa, Âże moÂże ona obejmowaĂŚ wiele wcieleĂą. Kiedy tak siĂŞ dzieje moÂżesz zapomnieĂŚ kiedy popchn¹³eÂś tÂą kulĂŞ i jesteÂś bardzo zaskoczony, gdy ona dochodzi i odbija siĂŞ na Tobie!

To co mo¿esz zrobiÌ teraz to: W tej chwili staÌ siê bardzo, bardzo œwiadomym tego, co czynisz. Wk³adaj tylko to, co chcesz dostaÌ z powrotem. A potem popatrz, jak ca³e twoje ¿ycie siê zmienia i stajesz siê bardziej radosny i kochaj¹cy. Nastêpnie, po drugie, Ìwicz du¿¹ akceptacjê, przebaczenie i cierpliwoœÌ, kiedy wszystko wróci do ciebie, czego nie rozumiesz.

WiĂŞc ... nie pamiĂŞtasz „wkÂładania” tej albo tamtej rzeczy? A przecieÂż tu jest przyczyna twojego cierpienia! Dobrze. Nie chÂłostaj z powrotem Âżycia z agresjÂą! BĂŞdzie po prostu jak byÂło, albo jeszcze gorzej! Zaakceptuj to i idÂź do wewnÂątrz. IdÂź do swojego serca i poproÂś o swojÂą prawdĂŞ: "co jest tym g³êbokim, g³êbokim wyborem, ktĂłry zrobiÂłem, ktĂłry spowodowaÂł, Âże tak siĂŞ staÂło w moim Âżyciu" czekaj na odpowiedÂź. WsÂłuchuj siĂŞ w niÂą. A potem, gdy przyjdzie (moÂże to zaj¹Ì trochĂŞ czasu) jej zaufaj i odpowiednio zareaguj. Kiedy odkryjesz wybĂłr, ktĂłry doprowadziÂł do negatywnego wyniku lub bolesnego, nadszedÂł czas, aby przyjœÌ do nowej decyzji, ktĂłra jest bardziej kochajÂąca. W ten sposĂłb moÂżesz leczyĂŚ bĂłl. Nie przez chÂłostĂŞ plecĂłw!

ÂŻyjÂąc w ten sposĂłb ZMIENISZ swoje Âżycie we wspaniaÂły sposĂłb!

A co najwaÂżniejsze, praktykowanie tego pokaÂże Ci, w najmocniej niezaprzeczalny sposĂłb, Âże moÂżesz zaufaĂŚ ÂŻYCIU. JeÂśli Âżyjesz w ten sposĂłb moÂżesz zobaczyĂŚ, jako przedmiot wÂłasnego Âżyciowego doÂświadczenia, Âże caÂłe Âżycie zawsze oddaje z powrotem do siebie. Dostajesz, to co oddaÂłeÂś na zewnÂątrz. Albo, innymi sÂłowy, to co robisz innemu, robisz rĂłwnieÂż dla siebie. Zawsze tak jest.

A jeÂśli caÂłe Âżycie jest takie, to rzeczywiÂście Galaktyczni nie mogÂą byĂŚ inni!

Drogi przyjacielu. Jesteœ teraz w oknie wyboru. To w³aœnie jest ten krytyczny czas w wykorzystaniu zasobów ludzkiej historii. Ty, indywidualnie, teraz wybierasz, jakiego rodzaju rzeczywistoœci bêdziesz doœwiadcza³ w nastêpnym cyklu tworzenia. Wybierasz ten, w którym umieszczasz swoj¹ energiê: co robisz, co myœlisz i co mówisz. W ten sposób mo¿esz zmieniaÌ swoj¹ duchow¹ czêstotliwoœÌ. Jeœli chcecie oddaÌ drogiemu staremu Adamu jak¹œ uwagê w ogóle to chcia³bym prosiÌ was o wiêksze dobre poczucie waszej duszy, abyœcie przeszli bezpoœrednio do s³uchania i ufania w³asnej prawdzie. Aby staÌ siê bardziej integralnymi i przystaj¹cymi. I do rezygnacji z pragnienia innych zewnêtrznych istot lub istoty, która przyjdzie ratowaÌ was i mówiÌ wam, co musi byÌ prawd¹ dla Was.

Zaufajcie wÂłasnej wewnĂŞtrznej prawdzie ponad wszystko!

Z tym was opuszczam.

Kocham was sercem JednoÂści.

Jestem Adamu z Monadycznego podmiotu Cywilizacji Plejad

Przypisy

(1) Czakra serca jest portalem uniwersalnej œwiadomoœci. Nie jest równie¿ tym samym co serce hridayam lub duchowe, które mieœci duszê. Maj¹ one ró¿ne funkcje.

http://the2012scenario.com/2012/07/adamu-can-we-trust-the-galactics-yes-and-no/#more-133052

Kiara
Gość
« Odpowiedz #847 : Lipiec 06, 2012, 21:56:54 »

Naprawdê bardzo m¹dry przekaz, warty uwa¿nego przeczytania i zrozumienia bardzo g³êbokiej, a zarazem m¹drej i prostej treœci.

Co jest dla kogoœ prawd¹ skoro jest tylko jedna prawda? Zawsze to samo , ta sama jedna prawda , ale widziana z ro¿nej perspektywy , z ró¿nych poziomów zrozumienia , odczytywana ró¿nymi parametrami opisu.
Zatem zupeÂłnie inaczej matkĂŞ pisze maÂłe dziecko , inaczej , duÂże , inaczej dorosÂły czÂłowiek ... a dyskutowaĂŚ bĂŞdziemy o jednej i tej samej osobie.

KtĂłry z opisĂłw matki bliÂższy bĂŞdzie czytelnikowi , a zatem ktĂłry dla niego prawdziwy? ZaleÂżne jest to jedynie do ktĂłrej grupy  w danym momencie przynaleÂżny ten opis jest dla niego czytelny , zrozumiaÂły i prawdziwy.

Na ziemi Ludzie ró¿niÂą siĂŞ   nie tylko wiekiem ale rĂłwnieÂż poziomem rozwoju osobistego pomimo identycznego wieku. Bywa rĂłwnieÂż bardzo czĂŞsto iÂż Ludzie mÂłodsi maja bardziej otworzone serca niÂż dojrzali wiekowo.

Dlatego tak bardzo roÂżne jest zrozumienie tych samych tekstĂłw przekazĂłw i dodaĂŚ jeszcze wypada iÂż sÂą one kodowane czĂŞsto trzema poziomami zrozumienia.
Odczyt okreÂślonego poziomu zwiÂązany jest z osobistym rozwojem, zatem troje ludzi moÂże zupeÂłnie inaczej odczytaĂŚ ten sam przekaz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #848 : Lipiec 07, 2012, 09:31:16 »

A teraz inny, bardzo wywaÂżony przekaz ArchanioÂła MichaÂła. Bardzo aktualny, w duÂżej mierze odnosi siĂŞ do wolnej woli i naszych wyborĂłw. Warto dokÂładnie przeanalizowaĂŚ ten post w kontekÂście powyÂższego przekazu Adamu. Dla mnie ten przekaz brzmi jakby byÂł wygenerowany duÂżo wczeÂśniej, jednak czas wyboru jest teraz.

PÂłynÂąc z Boskim Planem
 SpisaÂł Ramaathis-Mam

TÂłumaczyÂła LudmiÂła Zarzycka, edycja Anna Burakowska

Czerwiec 2012

Niech bÂłogosÂławieĂąstwa NieskoĂączonego StwĂłrcy wibrujÂą w waszych sercach i umysÂłach rozÂświetlajÂąc je i przynoszÂąc pokĂłj oraz rozeznanie i wewnĂŞtrznÂą harmoniĂŞ.
Jako operatorzy ÂświatÂła, jesteÂście bardzo zaniepokojeni z powodu przeró¿nych przepowiedni oraz apokaliptycznych scenariuszy wydarzeĂą czy teÂż wizji miĂŞdzynarodowego konfliktu wojennego, ktĂłry mĂłgÂłby zdziesiÂątkowaĂŚ ziemskÂą cywilizacjĂŞ. W waszym otoczeniu spoÂłecznym i duchowym przejawia siĂŞ ogromny lĂŞk oraz obawa o to, co moÂże nastÂąpiĂŚ.   Z drugiej strony, istnieje caÂła lawina przekazĂłw, w ktĂłrych (rzekomo) obiecuje siĂŞ wam nadzwyczajnÂą przyszÂłoœÌ i to, Âże wszystko zostanie rozwiÂązane zadowalajÂąco, poniewaÂż bracia z kosmosu oraz ich sojusznicy ziemscy naciskajÂą tajny inwolucyjny rzÂąd waszej planety, by porzuciÂł swe niszczycielskie plany. Istnieje caÂła gama informacji miĂŞdzywymiarowych, wywoÂłujÂących wiele zamieszania zarĂłwno w spoÂłeczeĂąstwie jak i wÂśrĂłd operatorĂłw ÂświatÂła.   OczywiÂście, sytuacja na waszej planecie jest bardzo krytyczna i znajdujecie siĂŞ na rozdroÂżu, na ktĂłrym jedna z drĂłg prowadzi do caÂłkowitej duchowej przemiany, a druga do ewolucyjnego oczyszczenia ludzkoÂści pogr¹¿onej w spirali degradacji oraz duchowego i moralnego upadku.

Od wielu dziesiĂŞcioleci, poprzez ró¿nych emisariuszy, sfery ÂświatÂła kosmicznego przekazywaÂły wam, Âże zbiorowoœÌ ludzka Âłamie prawa Âżycia i ewolucji.   MĂłwiono wam poprzez tych posÂłaĂącĂłw oraz miĂŞdzywymiarowe kontakty, Âże wasze wzorce ewolucyjne i duchowe sÂą b³êdne, a jako istoty ÂświatÂła obdarzone wolnÂą wolÂą i mocÂą wyboru, powinniÂście rozwaÂżyĂŚ, jaki jest cel Âżycia oraz ewolucji. ByliÂście manipulowani, zwodzeni i eksploatowani przez waszych liderĂłw oraz rzÂądy, na skutek waszego zobojĂŞtnienia, braku duchowej wraÂżliwoÂści oraz ³¹cznoÂści z Bogiem.   Brak tego po³¹czenia jest zasadniczym powodem upadku, zdegradowania i wyniszczenia cywilizacji zamieszkujÂących waszÂą planetĂŞ.   Jeszcze nie pojĂŞliÂście, Âże wolna wola jest relatywna, a celem ludzkiego Âżycia jest odkrywanie aspektu transcendentalnego, ktĂłry moÂżna rozwijaĂŚ i poj¹Ì bĂŞdÂąc istotÂą ludzkÂą.

CzÂłowiek znajduje siĂŞ na pograniczu ÂświadomoÂści oddzielenia i przetrwania najsilniejszych oraz ÂświadomoÂści poszukiwania tego, co transcendentalne i komunii z najwyÂższÂą boskÂą si³¹ - Bogiem.   Nawet miĂŞdzy pracownikami ÂświatÂła pojawiÂł siĂŞ odcieĂą sceptycyzmu zamaskowanego ideÂą bezosobowej istoty ÂświatÂła, ktĂłra rzekomo tworzy tak upragniony przez was pokĂłj, miÂłoœÌ i harmoniĂŞ.   To abstrakcyjne pojĂŞcie Boga, bardzo rozpowszechnione w sektorze operatorĂłw ÂświatÂła, jest mechanizmem inwolucyjnym, ktĂłry przyczynia siĂŞ do przyĂŚmiewania waszego postrzegania i duchowej wraÂżliwoÂści.  BĂłg nie jest Âżadnym nieosobowym bytem, lecz BoskÂą ObecnoÂściÂą, ktĂłrej toÂżsamoœÌ jest transcendentalna i niezrozumiaÂła dla waszego umysÂłu oraz inteligencji ograniczonej w trĂłjwymiarowej czasoprzestrzeni, w ktĂłrej wibrujecie.   Zrozumienie planu boskiego i samej BoskoÂści jest moÂżliwe jedynie dziĂŞki pod¹¿aniu drogÂą bezinteresownej sÂłuÂżby, gdzie oddanie Bogu i miÂłoœÌ bezwarunkowa stanowiÂą wyznaczniki psychicznych, sÂłownych i fizycznych dziaÂłaĂą czÂłowieka. Ta zwiĂŞzÂła analiza filozoficzno-duchowa ma uÂświadomiĂŚ wam, Âże chaos, zamieszanie i niezgoda panujÂące na waszej planecie stanowiÂą rezultat usuniĂŞcia Boga z Âżycia.   Na skutek waszej ignorancji i buntowniczego zachowania przyjĂŞliÂście psychologicznÂą i emocjonalnÂą postawĂŞ, ktĂłra zamiast pomĂłc, wyrzÂądza wam krzywdĂŞ, co poÂświadcza historia i istniejÂące dowody.  Nigdy nie bĂŞdziecie szczĂŞÂśliwi, nie zaznacie pokoju, braterstwa i solidarnoÂści na waszej planecie dopĂłki nie zrozumiecie, Âże istniejÂą niezmienne uniwersalne prawa ustanowione przez NieskoĂączonego StwĂłrcĂŞ i Âże jedynie zharmonizowanie siĂŞ z nimi i poszukiwanie ³¹cznoÂści z BoskoÂściÂą moÂże byĂŚ ÂźrĂłdÂłem peÂłni, pokoju oraz pomyÂślnoÂści cywilizacji.

Pomimo zalewu technik, terapii, sposobĂłw medytacji oraz ró¿nych metod psychologicznych, energetycznych i fizycznych, cieĂą strachu oraz niepokoju o zniszczenie ziemskiej cywilizacji nieubÂłaganie przeÂśladuje was pulsujÂąc w g³êbi waszych serc i umys³ów. Istnieje boski plan mistrzowski i nikt nie moÂże go zmieniĂŚ, chyba, Âże zdecydowana czêœÌ ludzkoÂści bĂŞdzie prosiĂŚ o boskÂą ÂłaskĂŞ i rozpocznie prawdziwÂą pracĂŞ nad osobistÂą transformacjÂą, a to oznacza porzucenie wstecznych, niemoralnych pojĂŞĂŚ, nawykĂłw oraz zachowaĂą, ktĂłre godzÂą w prawa Âżycia i ewolucji.   Poziom Âłamania tych zasad na waszej planecie osiÂągn¹³ punkt krytyczny, dlatego, jak w innych epokach i procesach ewolucji, jesteÂście naraÂżeni na rygorystyczne Âśrodki zaradcze, ktĂłre Kosmiczna Hierarchia moÂże zastosowaĂŚ.   JesteÂście istotami posiadajÂącymi bardzo zakorzenione skÂłonnoÂści inwolucyjne, a wasza planeta byÂła zaprojektowana jako bardzo ograniczajÂące miejsce ewolucji, w ktĂłrym, szkolenie bywa bolesne i trudne.   OczywiÂście, ani NieskoĂączony StwĂłrca ani sfery ÂświatÂła nie pragnÂą tego dla was. Staje siĂŞ to niezbĂŞdne, by zmieniĂŚ waszÂą ewolucyjnÂą i duchowÂą buntowniczoœÌ.

Wygodnie jest dawaĂŚ swe przyzwolenie siÂłom politycznym, ekonomicznym i spoÂłecznym, by wywieraÂły na was wpÂływ, bo poprzez swÂą demagogiĂŞ tak naprawdĂŞ zaspokajajÂą wasze niskie namiĂŞtnoÂści i podsycajÂą niemoralne, poniÂżajÂące pragnienia, do ktĂłrych macie skÂłonnoœÌ.  ÂŻycie ludzkie stanowi boski dar, otrzymywany po eonach ewolucji w krĂłlestwach niÂższych gatunkĂłw Âżycia.   Korzystanie z tego daru tylko dla zaspokajania zmysÂłowoÂści i przejawiania wstecznych, dekadenckich zachowaĂą nie jest rozsÂądne ani uczciwe.   PragnĂŞ wam przekazaĂŚ, jako rzecznik hierarchii waszej Galaktyki, Âże jeÂśli wasza cywilizacja nie zmieni swojego wojowniczego oraz przewrotnego zachowania, skutki tego bĂŞdÂą dewastujÂące.  MĂłwimy o tym nie po to, by wywoÂływaĂŚ strach, lecz raczej by was przestrzec przed konsekwencjami, ktĂłre kaÂżda osoba kierujÂąca siĂŞ moralnymi i duchowymi zasadami moÂże z ÂłatwoÂściÂą przewidzieĂŚ.   Nie pragnĂŞ generowaĂŚ apokaliptycznych scenariuszy, chcĂŞ jedynie, abyÂście byli Âświadomi, Âże ewolucja na waszej planecie znajduje siĂŞ w bardzo czuÂłym punkcie zwrotnym i to, co zrobicie w najbliÂższych miesiÂącach bĂŞdzie decydujÂące.   Macie dwa moÂżliwe scenariusze kosmicznej ewolucji:

1.      Prawdziwie zastosowaĂŚ duchowe wzorce, ktĂłre wspierajÂą zharmonizowanie siĂŞ z prawami Âżycia i ewolucji, przekazywane wam w kodeksach duchowych ró¿nych cywilizacji oraz przez wielkich mistrzĂłw przeszÂłoÂści.

2.    ByĂŚ Âświadkami skutkĂłw waszej nieodpowiedzialnoÂści, nieÂświadomoÂści, ignorancji oraz duchowej niewraÂżliwoÂści w stosunku do moralnych wypaczeĂą, eksploatacji i niszczenia ekosystemu,  braku solidarnoÂści i miÂłoÂści do ludzi oraz innych Âżywych istot cierpiÂących i uciskanych na wszelkie sposoby; doÂświadczyĂŚ skutkĂłw doprowadzania do nieobliczalnych zbrojnych konfliktĂłw wojennych tak szkodliwych dla waszej ludzkoÂści i samej planety.

NastaÂł czas, abyÂście pog³êbili swojÂą relacjĂŞ z prapoczÂątkiem wszechÂświata – Bogiem, ktĂłry nadzoruje oraz projektuje zÂłoÂżone procesy ewolucji majÂące miejsce w tym WszechÂświecie.   Introspekcja, dyscyplina duchowa oraz osobista przemiana sÂą czynnikami o wielkiej wadze, ktĂłre mogÂą zmieniĂŚ kierunek waszej ewolucji.   W ziemskim Âświecie przewaÂża zepsucie przejawiajÂące siĂŞ w zachowaniu, wartoÂściach, przyzwyczajeniach oraz wstecznych, dekadenckich koncepcjach, ktĂłrymi przepeÂłnione sÂą wasze umysÂły i serca.   Uprzywilejowane umysÂły waszej planety, ktĂłre powinny byÂły przyczyniĂŚ siĂŞ do spoÂłecznego dobrobytu, rĂłwnowagi ekosystemu oraz otwarcia miĂŞdzywymiarowej ewolucji, sÂą najbardziej zepsute, poniewaÂż pracujÂą nad usuniĂŞciem waszej cywilizacji z planety. Przy kontynuacji takiego postĂŞpowania, moÂże dojœÌ do interwencji siÂł galaktycznych wszechÂświata w celu zahamowania niepowstrzymanej zÂłoÂści, okrucieĂąstwa i tragedii nĂŞkajÂących waszÂą planetĂŞ i cywilizacjĂŞ.

Wasza misja, jako operatorĂłw ÂświatÂła, polega na byciu reprezentacyjnym symbolem oraz przejawieniem moralnych i duchowych praw uniwersalnych.
Pozostawajcie daleko od dekadenckich wartoÂści i nawykĂłw uznawanych przez wasze spoÂłeczeĂąstwo.  Nie musicie ulegaĂŚ ³¹czÂąc siĂŞ z niskimi, zdegradowanymi moralnie i duchowo emocjami.   Trzeba wiele odwagi, przekonania i wewnĂŞtrznej integracji, aby nie identyfikowaĂŚ siĂŞ i nie akceptowaĂŚ niemoralnych postaw spoÂłecznych.   Aby prawdziwie mieĂŚ moralny i duchowy autorytet, musicie byĂŚ przykÂładem i caÂłkowicie usun¹Ì z waszego Âżycia wszelkie zakÂłamanie.  CzystoœÌ waszych umys³ów oraz sumienia stanie siĂŞ si³¹ i ÂźrĂłdÂłem ÂświatÂła, ktĂłre rozprasza ciemnoœÌ otoczenia, w ktĂłrym siĂŞ znajdujecie.    Wysoki poziom moralny i duchowy bĂŞdzie oddziaÂływaÂł na osoby, z ktĂłrymi wspó³dziaÂłacie, a wasza energia przeniknie grube warstwy degradacji i zepsucia osĂłb oraz systemu spoÂłecznego.

Ostatecznie, plan boski speÂłni siĂŞ z waszÂą wspó³pracÂą albo bez niej, poniewaÂż tak zostaÂło to przygotowane przez sfery ÂświatÂła i Kosmicznego StwĂłrcĂŞ.  Potrzebne jest jednak ponowne spotkanie i po³¹czenie z Bogiem poprzez wewnĂŞtrzne oczyszczenie oraz Âżycie peÂłne dyscypliny, oddania, integracji oraz duchowej wraÂżliwoÂści.  Gdy zaadoptujecie taki styl Âżycia, nie bĂŞdziecie juÂż popadaĂŚ w panikĂŞ z powodu tego, co moÂże sie wydarzyĂŚ. Synchronizacja z boskim planem da wam pewnoœÌ, Âże wasz los ewolucyjny bĂŞdzie bardzo jasny i peÂłen chwaÂły.   JesteÂście istotami ÂświatÂła wibrujÂącymi w ciaÂłach fizycznych w bardzo gĂŞstym wymiarze, ktĂłry kiedyÂś bĂŞdziecie musieli opuÂściĂŚ, by kontynuowaĂŚ swojÂą ewolucjĂŞ.  Ró¿nice bĂŞdÂą wynikaÂły z poziomu ÂświadomoÂści, ktĂłry uzyskacie podczas waszej ziemskiej egzystencji, a ktĂłry stanie siĂŞ paszportem pozwalajÂącym wam wejœÌ z sukcesem do wyÂższych wymiarĂłw ÂświatÂła.   Wszystko inne jest niewaÂżne. Dlatego stosujÂąc duchowe narzĂŞdzia skupiajcie swÂą energiĂŞ oraz uwagĂŞ na wysubtelnianiu i poszerzaniu duchowej ÂświadomoÂści oraz po³¹czeniu siĂŞ na nowo z NieskoĂączonym StwĂłrcÂą, ktĂłry zarzÂądza losami wszystkich istot wszechÂświata.

http://atlantisangelis.org
www.nameya.net
Posted by Krystal28 at 8:59 AM
http://aamichal.blogspot.com/2012/07/pynac-z-boskim-planem.html

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #849 : Lipiec 07, 2012, 11:41:53 »

czas wyboru jest teraz.

NastaÂł czas, abyÂście pog³êbili swojÂą relacjĂŞ z prapoczÂątkiem wszechÂświata – Bogiem, ktĂłry nadzoruje oraz projektuje zÂłoÂżone procesy ewolucji majÂące miejsce w tym WszechÂświecie.   Introspekcja, dyscyplina duchowa oraz osobista przemiana sÂą czynnikami o wielkiej wadze, ktĂłre mogÂą zmieniĂŚ kierunek waszej ewolucji.   W ziemskim Âświecie przewaÂża zepsucie przejawiajÂące siĂŞ w zachowaniu, wartoÂściach, przyzwyczajeniach oraz wstecznych, dekadenckich koncepcjach, ktĂłrymi przepeÂłnione sÂą wasze umysÂły i serca.   Uprzywilejowane umysÂły waszej planety, ktĂłre powinny byÂły przyczyniĂŚ siĂŞ do spoÂłecznego dobrobytu, rĂłwnowagi ekosystemu oraz otwarcia miĂŞdzywymiarowej ewolucji, sÂą najbardziej zepsute, poniewaÂż pracujÂą nad usuniĂŞciem waszej cywilizacji z planety. Przy kontynuacji takiego postĂŞpowania, moÂże dojœÌ do interwencji siÂł galaktycznych wszechÂświata w celu zahamowania niepowstrzymanej zÂłoÂści, okrucieĂąstwa i tragedii nĂŞkajÂących waszÂą planetĂŞ i cywilizacjĂŞ.

to pasuje nawet do tego co piszÂą Zetaki, iÂż nasza egzystencja w 3G jest po to aby wybraĂŚ swojÂą duchowÂą orientacje,-
no i czas wyboru nadszedÂł..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: