Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:55:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 822901 razy)
0 u¿ytkowników i 18 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1100 : Sierpieñ 30, 2012, 10:12:54 »

@Kiara
Cierpienie mo¿e byæ informacj± o  przestrzeni w któr± cz³owiek ma nie wchodziæ gdy¿ zadaje sobie niepotrzebnie ból. Wmawianie nam jego wielk± niezbêdno¶æ w ¿yciu jest oszustwem dziêki ci któremu uwiêziono nas w okre¶lonej przestrzeni ci±g³ego cierpienia.
Oczywi¶cie , ¿e tak, ale zauwa¿, z czym to cierpienie jest zwi±zane. Kto cierpi ?
JA cierpi.
Zwi±zane jest ono z histori± , z przekonaniami i wyobra¿eniami ,które w konfrontacji z samym ¿yciem generuj± rozczarowanie i cierpienie w³a¶nie.
Oto projektujesz cudny ¶wiat bez cierpienia, zwracasz siê ku piêknu i dobru, ale co¶ w ¿yciu uparcie nie chce siê to przejawiaæ. Pojawiaj± siê ludzie i zdarzenia niszcz±cy piêkne wyobra¿enia. W ¶lad za tym pojawia siê Twoje cierpienie. Oni mi nie pozwalaj± , ja ci±gle czujê brak, kto¶ mi robi na z³o¶æ, czemu mnie to spotyka ... wszystkie cierpienie z powodu CIEBIE.

Ludzie ju¿ nie chc± zyæ warto¶ciami powoduj±cymi cierpienie, teraz nast±pi³a pora docenienia innych warto¶ci.

To nic nowego, zawsze ludzie CHCIELI co¶ innego. Nie byli w tu i teraz. Dlatego pojawia³o siê cierpienie. Bo samo chcenie nie znosi³o cierpienia. Ba, ono go generowa³o. Chcê dobrze a jest niedobrze = cierpiê.

Zmiana systemu warto¶ci powoduje i¿ Cz³owiek wybiera rado¶æ , szczê¶cie , mi³o¶æ , odsuwa od siebie zdarzenia nape³nione cierpieniem.
I znowu to samo. Odsuwanie cierpienia niczego nie zmienia. Ka¿dy wybiera to co mniej boli albo to, co przynosi szczê¶cie, ale oczekiwania same w sobie powoduj± dysonans i cierpienie, którego nie da siê odsun±æ w nieskoñczono¶æ.

Tylko uwa¿na obserwacja tego , co siê wydarza, w wycofaniu z "siebie" pozwala dostrzec ¿ycie jakim jest.Brak chcenia czy niechcenia, brak odsuwania powoduj±, ¿e cierpienie nie ma siê czego uczepiæ i przep³ywa niczym chmury na niebie. To minie Chichot

To s± praktyczne porady do zastosowania od zaraz, tylko ¿e z powodu uczepienia siê swoich wyobra¿eñ (przywi±zanie do siebie) ludzie nie s± w stanie zastosowaæ tego w ¿yciu. O tym samym wspomina Przekaz :
Jednak wielu Ludzi pozostaje jeszcze w niewoli ich w³asnych
Tematów Cierpienia. Dlatego te¿ obud¼cie siê z tej Iluzji

Obud¼ siê z iluzji to¿samo¶ci cierpi±cego co oznacza ,¿eby siê obudziæ ze snu JA .
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2012, 10:14:36 wys³ane przez east » Zapisane
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #1101 : Sierpieñ 30, 2012, 17:09:00 »

Oj east tak to czytam co wy¿ej napisa³e¶ i siê z tym nie zgadzam. Mówisz JA fuj JA ble ale tak naprawdê kto bêdzie do¶wiadcza³, wznosi³ siê, my¶la³, bawi³ siê itp. Bez JA? Nikt tego nie bêdzie robi³ bo kto? Czyli ¿ycia nie bêdzie. A teraz jeszcze inaczej. Napewno ogl±da³e¶ kiedy¶ filmy animowane. To by by³ ¶wiat bez JA czysty film bez ¿ycia.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1102 : Sierpieñ 30, 2012, 18:24:56 »

Oj east tak to czytam co wy¿ej napisa³e¶ i siê z tym nie zgadzam. Mówisz JA fuj JA ble ale tak naprawdê kto bêdzie do¶wiadcza³, wznosi³ siê, my¶la³, bawi³ siê itp. Bez JA? Nikt tego nie bêdzie robi³ bo kto? Czyli ¿ycia nie bêdzie. A teraz jeszcze inaczej. Napewno ogl±da³e¶ kiedy¶ filmy animowane. To by by³ ¶wiat bez JA czysty film bez ¿ycia.

M³ody jeste¶ ale m±dry i spostrzegawczy Wilk, gratulacje.

Kiara U¶miech U¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1103 : Sierpieñ 30, 2012, 18:25:40 »

Taki pad³ chyba teraz na Easta proces rozwojowy, którego nazwaæ by mo¿na by³o - pewn± ? negacj± samego siebie, wyra¿onym poprzez JA.
Wynika to prawdopodobnie  z nieakceptacji siebie samego takim jakim siê JEST.
W sumie przypominam sobie, ¿e przechodzi³em co¶ takiego, tylko mo¿e trochê w innej formie i mia³em alergiê na samo s³owo JA, a jak kto¶ czêsto u¿ywa³ ja mówi±c ja to, ja tamto, to mnie to nieco irytowa³o.
A¿, w koñcu zada³em pytanie - kim jest to JA.
Wszystko nie polega na NIE-akceptacji i negacji  tylko zrozumieniu dziej±cych siê procesów.....
Równie¿ akceptacja bez zrozumienia jest guzik warta.
Zkolei akceptacja, to nie aprobata.
Niemniej jednak, aby cokolwiek zrozumieæ, wpierw trzeba zaakceptowaæ, anie odrzucaæ.
St±d np. akceptujemy bratobójcze wojny, ale w ¿adnym wypadku ich - NIE aprobujemy !

Gdyby bli¿ej  przygl±dn±æ siê tekstom Easta te¿ z nich wynika,  ¿e NIE poda³ on de facto  definicji ( czym w³a¶ciwie wed³ug niego jest to JA) ?
Czyli (JA), to znaczy w³a¶ciwie kto ?
Jak wspomnia³em rzecz nie polega na (¿adnego typu negacji !) , bo wszystko co dzieje siê,  nie dzieje siê NAM, tylko dzieje siê dla NAS........

Oczywi¶cie zostawiam miejce na to, ¿e moge siê bardzo myliæ.
A, to co piszê to po prostu taki wynik z w³asnych obserwacji, które wcale nie musz± byæ prawdziwe. Ale mo¿e mog± byæ w jakiej¶ tam czê¶ci prawdziwe ?
Czyli  i TAK I NIE...

Pozdrawiam poszukuj±cych nade jasno¶ci i .... przebudzenia ..... U¶miech

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2012, 18:38:07 wys³ane przez Astre » Zapisane
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #1104 : Sierpieñ 30, 2012, 19:03:49 »

A mo¿e to nie o JA tu chodzi a o ego/egoizm? To raczej nie jest to samo. Egoizm to my¶lenie tylko o sobie, swoich potrzebach. Mo¿e to ego jest tym programem/implantem który nam niby 'wszczepili'. A je¶li to jest to samo to przepraszam Chichot
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1105 : Sierpieñ 30, 2012, 19:04:30 »

Astre
Gdyby bli¿ej  przygl±dn±æ siê tekstom Easta te¿ z nich wynika,  ¿e NIE poda³ on de facto  definicji ( czym w³a¶ciwie wed³ug niego jest to JA) ?
Pozwolê sobie dodaæ do tego co napisa³ szacowny Astre, ze To s³ynne braciaka JA jest skutkiem braku dualizmu w postrzeganiu siebie czyli ca³o¶ciowej budowy Cz³owieka  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1106 : Sierpieñ 30, 2012, 19:35:40 »

Oczywi¶cie , ¿e tak, ale zauwa¿, z czym to cierpienie jest zwi±zane. Kto cierpi ?
JA cierpi.

Tu KIARA ma racjê pisz±c wcze¶niej, ¿e cierpienie mo¿e byæ informacj±.
Nawet  (nie mo¿e), ale w³a¶nie JEST informacj±. I to nawet bardzo cenn± informacj± !  Czyli id±c dalej nikt NIE, cierpi, po to, aby cierpieæ, tylko otrzymuje-informacje....

I to wcale NIE JEST TAK  jak East sugeruje, ¿e cierpi JA ?
Cierpienie, to nic innego tylko pewien konflikt. Konflik w umy¶le.
A konflikt w umy¶le powoduje, ¿e uruchamia siê mechanizm obronny.
Skoro istota - cz³owiek to biochemia, wiêc konflikt w umy¶le, jest prze³o¿ony na informacjê biochemiczn±. Wydzielony zostaje hormon do organizmu, który posiada akurat tak dobran± strukturê chemiczn±, ¿e po prostu czujemy siê ¼le i  potocznie mówimy, ¿e cierpimy !
W ten sposób konflikt w umy¶le, prze³o¿ony zostaje na informacjê fizyczn±.
Nic w tym z³ego i ¿adne Ja nie cierpi tylko istota otrzymuje informacjê zwrotn±, ¿e nie dzieje siê tak jak wynika z jej projektu ¿ycia.
I s³usznie !
Je¿eli np.  pracodawca zwolni pracownika z pracy, a owy pracownik posiada troje dzieci na utrzymaniu, to bez w±tpienia wyst±pi wewnêtrzny konflikt - informacja, objawiaj±c siê jeszcze na poziomie biochemicznym informacj± (''z³ym) samopoczuciem, okre¶lanym potocznie - ''cierpieniem''.
Jest to jeden z mechanizmów obronnych, poniewa¿ owe ''cierpienie'' aktywizuje istotê do dzia³añ.
Czyli im wiêksze cierpienie, tym wiêksza aktywizacja do dzia³añ....
Ludzie o zaburzonej gospodarce hormonalnej nie wykazuj± fizycznych cierpieñ. Ogl±da³em kiedy¶ film o dzieciach, które zje¿d¿aj± na kolanach po schodach. One nie czuj± cierpienia i to robi±. Co ciekawe nie czuj± równie¿ innych cierpieñ, bo nie dzia³aj± prawid³owo hormony, który zwiadywa³y by istotê o sytuacji, która jest sprzeczna z interesem ¿ycia jednostki.
I gdzie tu miejsce na cierpienie JA ? 
Mo¿na sobie tylko tak do¶piewaæ, nie rozumiej±c dziej±cych sie faktycznie procesów !

Wpierw nala¿a³oby zadaæ pytanie czym w³a¶ciwie jest ''cierpienie'', opieraj±c siê przynajmniej na jakich¶ podstawowych faktach, a nie na domniemaniu ...?...!

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2012, 19:53:58 wys³ane przez Astre » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #1107 : Sierpieñ 30, 2012, 20:04:27 »

cierpienie zwiazane jest z materia...oddzielenie, uwarunkowania, poczucie ego, ekosystem itd..
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1108 : Sierpieñ 30, 2012, 20:52:55 »

Oj east tak to czytam co wy¿ej napisa³e¶ i siê z tym nie zgadzam.
Oczywi¶cie, ¿e TY sie nie bedziesz zgadza³. Bo TY muszisz broniæ siebie

Mówisz JA fuj JA ble ale tak naprawdê kto bêdzie do¶wiadcza³, wznosi³ siê, my¶la³, bawi³ siê itp. Bez JA?

Dotar³es do sedna bracie. Nikt tego nie robi. To siê dzieje. Do¶wiadczenie sie dzieje, wzniesienie jest, my¶li przychodz± (nikt ich nie mysli), zabawa jest. Tak , bez JA w³a¶nie. Trudno to przyj±æ bez odrzucenia siebie.

Nikt tego nie bêdzie robi³ bo kto? Czyli ¿ycia nie bêdzie
Sprawd¼ to sam. Jak to "¿ycia nie bêdzie" ? Ptak nie ma ja i nie ¿yje ? Drzewo nie ma ja  i nie istnieje ?
¯ycia nie ma  bez JA ? JA - które s±dzi, ¿e nadaje wszystkiemu sens, ¿e to ono widzi, ¿e ono postrzega, ¿e ono czuje i ono POSIADA serce (jak chce Kiara ) - a mo¿e ono posiada Ziemiê ? No faktycznie, rozejrzyj sie i zobacz jak to jest - Ziemi nikt nie zmajstrowa³, ¿adne JA ,ale ono j± rozparcelowa³o, wyznaczy³o granice i wyceni³o. Wziê³o sobie Ziemiê we w³adanie.
Zgadzasz siê z tym ?
Od momentu kiedy JA to uczyni³o drzewa maj± nazwy i nale¿± do kogo¶. Ptaki nale¿± do Pañstw, tak jak lasy. £awice ryb nale¿± do tego, kto je z³owi.  Cieszy Ciebie takie ¿ycie ?
Czy to jest ¿ycie, czy mo¿e to MY (nasze JA ) nie ¿yj± ¿ycia jednak ? Mo¿e to my jeste¶my martwi - SERCEM - ¿ycie jednak jest choæby i bez JA ?

@Astre

I to wcale NIE JEST TAK  jak East sugeruje, ¿e cierpi JA
Je¶li nie JA to kto / co cierpi ?
Mózg cierpi ? Umys³ cierpi ? Cia³o cierpi ? - ból mo¿e sie pojawiæ , ale cierpienie to jeszcze nie ból. Cierpienie to uto¿samienie SIÊ z bólem. Z umys³em ,z mózgiem , z cia³em.
Skoro istota - cz³owiek to biochemia, wiêc konflikt w umy¶le, jest prze³o¿ony na informacjê biochemiczn±.
Jak Ty zaprzeczasz sam sobie Astre !  Cz³owiek to biochemia ?

Nie ma mnie, ale to nie znaczy, ¿e czucia nie ma, ¿e intucja przestaje dzia³aæ, ¿e serce to tylko miêsieñ. Przeciwnie. Wtedy wszystko dzieje siê wyra¼niej .
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #1109 : Sierpieñ 30, 2012, 21:09:44 »

East a sk±d wiesz ¿e zwierzêta/ro¶liny nie maj± JA spyta³e¶ siê? Chichot Najpewniej nie zwierzêta/ro¶liny nie mówi± ludzkim g³osem U¶miech Wiêc nie mog³e¶ te¿ stwierdziæ ¿e nie maj± JA. Móg³by¶ opisaæ czym JA dla Ciebie jest?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1110 : Sierpieñ 30, 2012, 21:22:56 »

JA jest czysta Energi± -Duchem, a Energia nie cierpi bo nie ma materialnego odbioru bod¼ców ni nerwowych przeka¼ników powoduj±cych takie odbiory. 
Energia to energia mo¿na ja opisywaæ wszelakimi sposobami umownymi w ¶ród ludzi, ale ona ani siê nie mêczy , ani nie cierpi.
Jednak ¿adna istota materialna bez niej nie mo¿ne ¿yæ w ¶wiecie materialnym, czyli JA , Energia wcielona -Duch powoduje i¿ ¿ycie fizyczne istnieje. I dziêki niemu JA zbiera informacje równie¿ poprzez odczuwanie cierpienia dziêki receptorom w fizycznym ciele.
Natomiast formy i sposoby komunikacji ( jak zauwa¿y³ Wilk) s± zale¿ne od otwartych mo¿liwo¶ci bardziej rozwiniêtej Energii w stosunku do mniej rozwiniêtej.

Absolutnie jest mo¿liwa rozmowa   nawet z drzewem, ale mentalna, zatem ma drzewo swoje indywidualne JA czy nie? Ma w trakcie swojego ¿ycia  pomimo i¿ jest ono podporz±dkowane gatunkowi drzew z którego ono pochodzi.
To inny bogaty i piêkny temat, bowiem wszystkie Energie i te które posiadaj± juz swoj± indywidualno¶æ osobowo¶ciow± i te , które jej jeszcze nie przebudzi³y i te , które ¶pi± jeszcze g³êbokim snem swojej nie¶wiadomo¶ci pochodz± z jednego i tego samego oceanu ¿ycia.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2012, 21:40:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1111 : Sierpieñ 30, 2012, 21:37:13 »

Jak Ty zaprzeczasz sam sobie Astre !  Cz³owiek to biochemia ?

Najwyra¼niej nie odczytujesz tre¶ci, w tre¶ci.
Przecie¿ rozmawiamy w tym momencie o tym co dzieje siê na poziomie informacyjnym fizycznego cia³a (które ogólnie jakby nie mówiæ jest biochemi±).  A nie mówimy o wy¿szych aspektach istoty potocznie zwanej cz³owiek.Bo to odrêbny przeciez temat.
Chcesz wierzyæ, ¿e JA cierpi, to sobie wierz. Co gorsza pomimo wcze¶niejszych pró¶b i kolejnych w osobie WILKA w dalszym ci±gu nie okre¶li³e¶ czym jest JA ? 
Mo¿e okre¶l wpierw czym w Twoim mniemaniu JA NIE jest, to resztê jako¶ sobie dopowiemy .....?

Mi to rybka w co wierzysz, tylko, ¿e momentami takie dyskusje przypominaj±  informacyjny ''drena¿ mózgów'' znany od czasów staro¿ytno¶ci, tyle, ¿e  proporcje siê zmieni³y.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2012, 21:55:57 wys³ane przez Astre » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #1112 : Sierpieñ 30, 2012, 21:58:34 »

cierpi ego, (moze nie ma tego zlego..U¶miech  wyzsze ja to olewa bo wie ze to i tak zludzenie ..U¶miech a pozatym jak to mawial sarte pieklo to inni U¶miech, ewntualnie Ty i Twoje ego U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1113 : Sierpieñ 31, 2012, 14:16:18 »

east ma ten problem, ¿e intelektualnie chce rozpatruje (materia zbiór ograniczony pocz±tkiem i koñcem) rozpatruje ¶wiadomo¶æ ( ¶wiat energii zbiór nieograniczony nie maj±cy pocz±tku i koñca)
Có¿ dla kogo¶ kto jest cia³em nie istnieje ¶wiat energii no bo przecie¿ palcem od rêki od czasu zaistnienia ery wolnej woli dotkn±æ go siê nie da Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie nic na si³ê je¿eli kto¶ nie widz±c uwa¿a, ¿e nie ma to tylko i wy³±cznie jego sprawa  Du¿y u¶miech
jak to mówi± Nie
Dlaczego nie ?
Bp nie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1114 : Sierpieñ 31, 2012, 15:34:22 »

East a sk±d wiesz ¿e zwierzêta/ro¶liny nie maj± JA spyta³e¶ siê? Chichot Najpewniej nie zwierzêta/ro¶liny nie mówi± ludzkim g³osem U¶miech
Po efektach ich poznacie - znasz to ? Kiedy zwierze zabija robi to by siê naje¶æ. JA zabija dla zabawy, masowo.  Po ró¿nicach poznaæ JA
Efektem JA jest pieni±dz jako d³ug i ca³y system zniewolenia.

@Wilk i Astre
Co gorsza pomimo wcze¶niejszych pró¶b i kolejnych w osobie WILKA w dalszym ci±gu nie okre¶li³e¶ czym jest JA ?
Mo¿e okre¶l wpierw czym w Twoim mniemaniu JA NIE jest, to resztê jako¶ sobie dopowiemy .....?
 (..) Móg³by¶ opisaæ czym JA dla Ciebie jest?
Odpowiedzi na Wasze pytania padaj± w ka¿dym po¶cie easta, ale usilnie ich nie dostrzegacie. Zatem : JA JEST ILUZJ¡ - a iluzje maj± to do siebie, ¿e nie s± realne, nie istniej± fizycznie.
Mo¿e byæ to na przyk³ad program komputerowy. Dzia³a tylko wtedy, gdy p³ynie przezeñ pr±d a wiêc JA to program, wirus o¿ywiany przep³ywem energii my¶li wy³apywanych przez mózg -antenê.

Wyra¼niej siê nie da Du¿y u¶miech

Wiêc nie mog³e¶ te¿ stwierdziæ ¿e nie maj± JA
Ja tego nie mog³em stwierdziæ bo ja nie istniejê. My¶l z³o¿ona siê przejawi³a poprzez palce, które przepisa³y j± na klawiaturze i oto siê wy¶wietli³a, ale tylko wtedy, jak przep³ynie pr±d przez urz±dzenie czyli ekran komputera po³±czonego z tym forum  Mrugniêcie
Ani ro¶liny ani zwierzêta nie przejawiaj± tego, co cz³owiek. Ró¿nica pomiêdzy flor± i faun±  a homo sapiens sapiens to w³a¶nie JA.
Chcesz wierzyæ, ¿e JA cierpi, to sobie wierz.
Skoro JA nie istnieje to nie ma cierpienia. Wielu ludzi jednak cierpi i mówi o tym wprost , ze JA CIERPIÊ. Oni w to wierz±. Tu nic nie zosta³o przekombinowane, a tylko rozpoznana istota tego co i tak ludzie mówi±, ¿e do¶wiadczaj±.

@Przebi¶nieg
east ma ten problem, ¿e intelektualnie chce rozpatruje
Nie ma problemu bo nie ma komu go mieæ  Du¿y u¶miech. Zatem równie¿ nie chce bo kto niby ma chcieæ jak tu nikogo nie ma?

@Kiara
JA jest czysta Energi± -Duchem, a Energia nie cierpi bo nie ma materialnego odbioru bod¼ców ni nerwowych przeka¼ników powoduj±cych takie odbiory. 

Ej¿e , to juz jeste¶ czyst± energi±-duchem ? hahahaha Ale¿ ono szybko awansuje.

Wiesz, kiedy ludzie ogl±daj± film w kinie to te¿ czasem cierpi±, wczuwaj±c siê w rolê któr± gra aktor. P³acz± nawet . A przecie¿ miêdzy postaci± na ekranie a widzem nie ma fizycznego po³±czenia nerwowego  to jak to jest ? Odczucia p³yn±  bo s± czê¶ci± ca³o¶ci, ale to JA-interpretator reaguje, kiedy uczucie siê pojawia w ludzkiej formie. Energia nie cierpi, bo ona jest bezosobowa.
Przep³ywa.

czyli JA , Energia wcielona -Duch powoduje i¿ ¿ycie fizyczne istnieje
Nie. Energia (¶wiadomo¶æ ) przep³ywa i o¿ywia cia³o , a tak¿e wszelkie programy steruj±ce rezyduj±ce w tym ciele. Jednym z takich programów, tyle , ¿e sztucznym, jest JA.
Próbujesz to JA animowaæ uto¿samiaj±c je z Duchem, ale to tylko takie wo¿enie siê na koncepcjach.
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #1115 : Sierpieñ 31, 2012, 18:33:03 »

Jakby JA by³o iluzj± ju¿ by go nie by³o Chichot A to czyli mówisz ¿e my¶li przyp³yne³y? Sk±d z kosmosu? A jak przyp³ynê³y to znaczy ¿e np. gdy przysz³a my¶l 'id¼ siê napij' musisz to zrobiæ bo nie ma nikogo który siê przeciwstawi i gdzie tu wolna wola toæ to jedna z podstaw ¿ycia. Teraz patrz±c na te 'my¶li przep³ywaj±' i mówisz nie s± Twoje to znaczy ¿e twoje reakcje zosta³y zaprogramowane nie mo¿esz tego zanegowaæ takie SIMSy (to taka gra zagooglaj sobie U¶miech )
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1116 : Sierpieñ 31, 2012, 18:35:58 »

TAK! Gra, zagooglaj sobie... ale nie gadaj o tym, bo wtedy ciebie tak ulapia, //wyslannicy niebianscy//, ze juz od tych prochow, kroplowek, zastrzykow i innych gow..n NIGDY nie wyzwolisz sie.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1117 : Sierpieñ 31, 2012, 18:42:36 »

Jakby JA by³o iluzj± ju¿ by go nie by³o Chichot A to czyli mówisz ¿e my¶li przyp³yne³y? Sk±d z kosmosu? A jak przyp³ynê³y to znaczy ¿e np. gdy przysz³a my¶l 'id¼ siê napij' musisz to zrobiæ bo nie ma nikogo który siê przeciwstawi i gdzie tu wolna wola toæ to jedna z podstaw ¿ycia. Teraz patrz±c na te 'my¶li przep³ywaj±' i mówisz nie s± Twoje to znaczy ¿e twoje reakcje zosta³y zaprogramowane nie mo¿esz tego zanegowaæ takie SIMSy (to taka gra zagooglaj sobie U¶miech )

M³ody jeste¶... dobrze kumasz... U¶miech i nie daj siê wrobiæ i¿ nie masz JA oraz ze nie mo¿esz mieæ swojego zdania.

Kiara U¶miech Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1118 : Sierpieñ 31, 2012, 21:19:41 »

Jakby JA by³o iluzj± ju¿ by go nie by³o Chichot

Jakby pieni±dz by³ iluzj± to te¿ go by nie by³o ju¿ ? A jest. To obowi±zuj±ca umowa spo³eczna, nic co jest rzeczywiste bardziej ni¿ ¶wistek papieru, a dzi¶ ju¿ nawet tylko zapis na bankowym serwerze. Podobnie z JA. Otrzymujesz to jako dziecko od rodziców, potem jest utwierdzane i wzmacniane, szlifowane w toku wychowania i nadaje siê mu WARTO¦Æ. Wbudowane prawie tak, jak w spo³eczno¶æ sterowanych zdalnie simsów.Jeste¶ jednym z nich ?

W³a¶nie  zobacz jak siê wykrecasz stawiaj±c dok³adnie takie zarzuty :

A to czyli mówisz ¿e my¶li przyp³yne³y? Sk±d z kosmosu?
Nie wiem. My¶li przyp³ywaj±.Mo¿e programista wpisa³ nowe instrukcje w system Mrugniêcie
A jak przyp³ynê³y to znaczy ¿e np. gdy przysz³a my¶l 'id¼ siê napij' musisz to zrobiæ bo nie ma nikogo który siê przeciwstawi i gdzie tu wolna wola toæ to jedna z podstaw ¿ycia.

Oprócz tej my¶li pojawiaj± siê my¶li inne - "nie pij". Oprócz ró¿nych my¶li pojawia siê intucyjne przeczucie "nie pij bo .." co¶ irracjonalnego tu¿ obok my¶li "id¼ siê napij". Nie ma komu wybieraæ ani siê przeciwstawiaæ, lecz równie¿ brak filtra który przywi±zuje wagê do tej czy innej my¶li , czy przeczucia. Je¶li jest nastrój rado¶ci, to nie ma komu blokowaæ radosnych my¶li. Przeczucie "nie pij"choæ nieuzasadnione i pozornie nielogiczne, zwyciê¿a bo nie ma kontrolera, który to odrzuca. Jest uwa¿na obserwacja tego, co siê pojawia i jak dzia³a. Kiedy jeste¶ TY to odrzucasz lub idziesz za my¶l± kompletnie zag³uszaj±c ca³± resztê. Jeste¶ jak czo³g mia¿d¿±cy z ³oskotem ¿ycie pod g±sienicami.

Teraz patrz±c na te 'my¶li przep³ywaj±' i mówisz nie s± Twoje to znaczy ¿e twoje reakcje zosta³y zaprogramowane
To za³o¿enie. Zak³adasz, ¿e skoro nie ma kontrolera to jestem sterowany. Otó¿ odwrotnie - jak jest JA to pojawiaj± siê my¶li które wywieraj± nañ wp³yw i ³atwo siê steruje takim kim¶. Oto jeste¶ TY o pogl±dach prawicowych. £atwo Ciebie wypunktowaæ, ³atwo wp³yn±æ i sterowaæ wzburzeniem, rado¶ci±, aprobat± , ³atwo podsun±æ robaka i z³apaæ na haczyk.
Z innej beczki - We¼ przyk³adowo wirusa spod windowsa i spróbuj nim zadzia³aæ na komputer na którym nie ma sterowników (jest Linux). Jak zainstaluje sie co¶, co nie ma po czym wej¶æ ? Tak samo mniej wiêcej z my¶lami .

Kiedy my¶li przep³ywaj± to s± jak chmury - nie maj± siê na czym/kim zatrzymaæ, nie mog± sterowaæ Tob±, bo nie ma nikogo do sterowania (brak sterownika do odczytu programu). Ale - oczywi¶cie pojawiaj± siê my¶li jako reakcje na akcje. Pisze wilk ,pojawia siê odpowied¼ poprzez easta.

Ca³a rzeczywisto¶æ tak funkcjonuje, ca³e ekosystemy wspó³-czuj±, wspó³pracuj±, wymieniaj± siê informacjami. Dla wzrostu ca³o¶ci.

Kiara napisa³a
nie daj siê wrobiæ i¿ nie masz JA oraz ze nie mo¿esz mieæ swojego zdania.
Zdanie, które rzekomo masz, te¿ jest z my¶li zagnie¿d¿onych i przefiltrowanych poprzez JA.
Widzisz, JA bêdzie broni³o inne-ja , poniewa¿ na tym polega ca³y ten cywilizacyjny szwindel - na utrzymaniu ¶ciemy.
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #1119 : Sierpieñ 31, 2012, 21:29:32 »

East a osobowo¶æ? Ka¿dy cz³owiek jest inny. Jak to siê ma do JA czy bez JA?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1120 : Sierpieñ 31, 2012, 21:54:24 »

East a osobowo¶æ? Ka¿dy cz³owiek jest inny. Jak to siê ma do JA czy bez JA?
Tak, ka¿dy cz³owiek jest inny. Ka¿dy kwiat jest nieco inny, subtelnie inny. Ka¿de drzewo inaczej nieco ro¶nie. Osobowo¶æ mo¿e wynikaæ z uwarunkowania pod wp³ywem prze¿yæ czy wp³ywu otoczenia, ale równie¿ uwarunkowañ genetycznych, sk³onno¶ci do gniewu lub do wyra¿ania rado¶ci jednak¿e "osobowo¶æ" to jedynie animowanie tego , co jest, to o¿ywianie przywi±zañ do "ja jestem .. taki a taki".

Osobowo¶æ przypomina raczej utarte koleiny po których przep³ywa woda (energia).

W ludzkiej istocie przebiega szereg subtelnych korytarzy, które w ogóle nie s± czym¶ sta³ym i niezmiennym. Osobowo¶æ siê zmienia bo zmieniaj± siê uwarunkowania (korytarze), albo wrêcz nawet rozpuszczaj± siê.

Kiedy  obserwujesz te uwarunkowania bez emocjonowania siê nimi to zauwa¿ jak puszczaj±.

Przyk³adowo zauwa¿asz "jestem rozdra¿niony" . Pob±d¼ z tym uczuciem . Obserwuj je. Patrz jak rozdra¿nienie rozj±trza siê i d¼ga. Co siê dzieje ? Czemu brak reakcji na to ? Rozdra¿nienie traci moc bo nie ³apie Ciebie. Nie ³apie bo nie jeste¶. Jest obserwacja. ¦wiadomo¶æ wycofa³a siê z "ja jestem".

Ja idê . Jak siê pojawi stan obserwowania tego kto idzie i jak idzie, jak stawia nogi , to zauwa¿ysz, ¿e nie ma nikogo takiego ,kto to robi. Nogi siê stawiaj±, organizm siê przemieszcza, p³uca pompuj± powietrze, puls przyspiesza lub zwalnia . Ty tego wszystkiego nie robisz. Jest obserwowanie (wycofanie ¶wiadomo¶ci z JA ) , ale nie robisz tego TY. Du¿y u¶miech
Ot takie æwiczenia.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #1121 : Wrzesieñ 01, 2012, 20:43:47 »

prawdziwe wyzsze ja dopiero mozna stworzyc na tym polega wiara, duchowosc i inny swiat..U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1122 : Wrzesieñ 01, 2012, 21:12:18 »

Ostatni przekaz AA Micha³a przez Rona Head zapowiada kolejne dwa tygodnie intensywnych, wzrastaj±cych energii "z nieba", jak równie¿ mo¿liwe ich efekty w naszych reakcjach.
To kolejna okazja do uwalniania "zasz³o¶ci".

Najbardziej wyczerpuj±cy i niebezpieczny odcinek wspinaczki. - Michael

Dzi¶ bêdziemy mówiæ trochê o celu tego channelingu. Jak dobrze wiecie, nasze energie by³y channelowane przez kilka innych bardzo niezawodnych osób. Ka¿dy z nich ma inny cel i umiejêtno¶ci, aby przynie¶æ je na stó³, jak to mówicie. Do pewnego momentu w rozwoju procesu wznoszenia, ten channeler zgodzi³ siê z nami, aby pomóc w przynoszeniu ¶wiadomo¶ci i wymiany informacji w ¶wiecie, które pomog³yby osobom awansowaæ w ich osobistych podró¿ach, wskazuj±c w nich rzeczy, którym byli poddawani choæ mo¿e nawet nie byli ich ¶wiadomi.

Lekkie przesuniêcie uwagi rzeczywi¶cie zaczyna robiæ wielu ¶wiadomymi ich w³asnego rozwoju fizycznego, psychicznego i duchowego ku obiecanej nowej ludzko¶ci. Ka¿dy oczywi¶cie ma mo¿liwo¶æ nie podejmowania tych wewnêtrznych zmian, ale przy za³o¿eniu, wybór zosta³ dokonany, aby to zrobiæ, nieznaczne szturchniêcia w informacyjn± ¶wiadomo¶æ przynosz± znaczne korzy¶ci.

Wkrótce umowa ta zostanie spe³niona. Wy i ten channeler zaczniecie zauwa¿aæ zdecydowan± zmianê ¼ród³a i tre¶ci tych wiadomo¶ci w tym czasie. Ufamy, ¿e to umie¶ci jego umys³ w odpoczynku.

Jeste¶cie teraz w okresie, w którym bardzo intensywny przep³yw energii jest ogarniaj±cy was i wszystkich innych na tej planecie. Czujecie siê prawie na pewno jakby co¶ ogromnego i wspania³ego mia³o siê zdarzyæ. Wy w ¿yciu nie mo¿ecie, zacz±æ wyra¿aæ dok³adnie, co to jest. Czy to opisuje co czujecie drogie serca? Teraz wiedzcie, ¿e macie racjê w tym wszystkim. Jednak, gdy zmiana ta jest zakoñczona, Wy nadal nie bêdziecie widzieæ nic konkretnego. Co mia³a zrobiæ, to robi umo¿liwiaj±c wch³on±æ nastêpny wzrost intensywno¶ci.

Dwa tygodnie teraz wysokich zmian jest przed wami. Bêdziecie zaskoczeni, czasem w³asnymi reakcjami, lub ich brakiem, na to, co nast±pi, o Was. Gratulacje. Bêdziecie mogli równie¿ zauwa¿yæ zwiêkszone szaleñstwo u wielu innych. Jest to ró¿nica w reakcji na te same energie przez dwóch ró¿nych do¶wiadczaj±cych ich ¶wiadomo¶ci. Bêdziecie wiedzieæ, ¿e nadszed³ czas, aby utrzymaæ skupienie i zrównowa¿enie tak jak was uczyli¶my.

Ale jeste¶my pewni, ¿e nie musimy wskazywaæ tego dla wiêkszo¶ci z was. Nauczyli¶cie siê dobrze i robicie znacz±ce postêpy. Je¿eli ten czas nie przyniesie ¿adnych nieprzyjemnych rzeczy dla Was, aby zobaczyæ siê z g³êbi waszej ¶wiadomo¶ci, proszê nie wpa¶æ obwinianie siebie. Ka¿dy ma, mia³ lub bêdzie mieæ du¿o takich samych do¶wiadczeñ. Wszystko musi byæ wyczyszczone. Czê¶æ jest wasza, niektóre te¿ s± wasze z ¿yæ, których jeszcze nie przypominacie sobie, a niektóre mog± byæ rzeczami, które uzgodnili¶cie, aby je usun±æ z DNA waszej linii rodziny. Nie do³±czajcie winy do tych rzeczy. W rzeczywisto¶ci, b±d¼cie dumni, ¿e osi±gnêli¶cie punkt, w którym mo¿ecie je uwolniæ. Tylko obserwujcie je, zachowajcie spokój, i uwolnijcie je z powrotem do wszech¶wiata,. aby zosta³y przekszta³cone w twórcz± energiê, która je stworzy³a. Te cykle nie musz± wam przeszkadzaæ ponownie.

Jeden punkt mogliby¶my zrobiæ w jego czasie. Ten intensywny okres bêdzie kontynuowany, a w rzeczywisto¶ci intensywno¶æ wzro¶nie, przez prawie dwa z waszych tygodni. W tym czasie bêdziecie potrzebowali tylko, a wiêc otrzymacie, krótki odpoczynek do asymilacji w swoich cia³ach tego, co zosta³o zdobyte. Mo¿e siê wam wydawaæ, ¿e nie ma wzrostu w ogóle, gdy dotarli¶cie do podstawy ostatniej wspinaczki i najbardziej powa¿nej. Ka¿dy alpinista mo¿e wam opowiedzieæ historie o tym. Jest to najbardziej wyczerpuj±cy i najbardziej niebezpieczny odcinek wspinaczki. Mo¿na podej¶æ do tego w strachu i lêku. Ale my doradzamy inne podej¶cie. Otwórzcie swoje serca i kroczcie z rado¶ci± i weso³ym zamiarem osi±gniêcia szczytu. Je¶li mo¿ecie utrzymaæ tak± postawê, Wasz cel zostanie osi±gniêty z mniejszymi realnymi trudno¶ciami.

To wszystko na dzisiaj, drodzy przyjaciele. Pokój i mi³o¶æ niech bêd± wasze w ka¿dej chwili. Dobrego dnia.

01 wrze¶nia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1123 : Wrzesieñ 02, 2012, 10:21:19 »

Powrót do Monady

Opublikowano Wrzesieñ 1, 2012 by nnka

Na  Drzewie Dobra i Z³a pozostaj± tylko puste gniazda po Rajskich Ptakach, w których mog± byc sk³adane jaja ró¿nego rodzaju

O monadach na blogu by³o sporo dyskusji tu tylko jeden z cytatów:

MONADA jest poza ko³em karmy. ¯eby wej¶æ w ko³o karmy musisz oddzieliæ czê¶æ monady (“urodziæ duszê” – cz±stkê Wy¿szego JA o idealnej strukturze wzorcowej – “kwant ¶wiadomo¶ci” ) do³o¿yæ do tego nici aka i sznur ³±cz±cy … wtedy dusza obleka siê w Materiê – Ja¼ñ z kodami, archetypami, symbolami danej czasoprzestrzeni. Ró¿nica miedzy poziomem torusowym a monadyczynym jest taka, ¿e tam MANA I PRANA w pewnym momencie cyklu stanowi± równowagê .. tu natomiast many jest “na wagê z³ota”… króluje prana.- co zreszt± widac spogl±daj±c ” w niebo”. ← Geometria euklidesowa i Teoria Grup ; ← comment-5301 Stosy z wied¼mami p³onê³y nadaremnie

comment-5290 W terminologii Leibniza termin “dusza” oznacza monadê, która posiada nie tylko percepcje, ale te¿ pamiêæ. Do tej kategorii nale¿± nie tylko ludzie, ale te¿ zwierzêta. Spo¶ród dusz wyodrêbnia “duchy”, które posiadaj± nie tylko percepcje i pamiêæ, ale równie¿ obraz Bóstwa.

Natomiast H . B³awatska w Tajemnej Doktrynie Cyt::” W ka¿dej nowej manwatarze wystêpuje ¶ci¶le okre¶lona, pewna liczba rozwojowych monad, które rozwijaj± siê i staj± coraz bardziej doskona³e przez przystosowywanie siê w wielu, nastêpuj±cych po sobie osobowo¶ciach. Jest to absolutnie konieczne, bior±c pod uwagê aktrynê ponownych narodzin (reinkarnacji), karmê istopniowe powracanie ludzkiej monady do jej oryginalnego ¼ród³a – absolutnego bóstwa. Trzeba pamiêtaæ, ¿e monady kr±¿±ce wokó³ w ka¿dym siedmiorakim ³añcuchu s± podzielone na siedem klas (hierarchii), odpowiadaj±cych im pod wzglêdem stopnia ewolucji, ¶wiadomo¶ci oraz zas³ug.

Monady mo¿na z grubsza podzieliæ na trzy grupy: 1. Najbardziej rozwiniête monady – ksiê¿ycowi bogowie lub duchy, nazywane w Indiach pitrisami– przeznaczeniem których jest przej¶cie w pierwszym krêgu przez potrójny cykl mineralnego, ro¶linnego i zwierzêcego królestwa 2. Monady, które pierwsze osi±gnê³y ludzkie stadium w po³owie czwartego, staj± siê lud¼mi– sformu³owanie cz³owiek mo¿e wprowadzaæ w b³±d 3. Ostatnie opó¼nione monady, które nie dosiêg³y stanu ludzkiego z przyczyn karmicznych i z powodu przeszkód w okresie tego cyklu lub krêgu, zostaj± wstrzymane. Jest jeden wyj±tek, ale o tym powiem w innym miejscu.

Monada wy³ania siê ze swojego duchowego stanu i umys³owej nie¶wiadomo¶ci; i, przeskakuj±c pierwsze dwa poziomy – zbyt blisko absolutu, aby dopu¶ciæ po³±czenie z czymkolwiek na ni¿szym poziomie – dostaje siê bezpo¶rednio na plan mentalny (umys³owy)….wznosi siê w rejon umys³owej (mentalnej) duchowo¶ci, albo spada w g³êbiny materialno¶ci.

Monada jest zwi±zkiem dwóch ostatnich zasad w cz³owieku, szóstej i siódmej; prawdê mówi±c termin monada ludzka dotyczy tylko podwójnej duszy (atma-buddhi), a nie jej wy¿szego, duchowego, o¿ywiaj±cego pryncypium atmy, wziêtej oddzielnie. Ale skoro duchowa dusza, w razie oddzielenia siê od atmy nie mo¿e istnieæ, to zosta³a tak nazwana… Wiêcej tu

Kathumi Studia nad Aur± Ludzk± – M.L. Prophet – S³ownik Terminów

Monada ludzka: Ca³e pole si³owe ja, które identyfikuje siebie jako ludzkie. Dolna postaæ na obrazie twego boskiego Ja punkt samo¶wiadomo¶ci , z którego ca³a ludzko¶æ musi wyj¶æ , by urzeczywistnic siebie jako Chrystusa. Boska Monada sk³ada siê z Obecno¶ci Jam jest otoczonej sferami 9 kolorowymi pierscieniami ¶wiat³a) , które tworz± Cia³o Przyczynowe . To cia³o Pierwszej Przyczyny , ktore zawiera w sobie ludzki “skarb zgromadzony w niebie” -w³asciwe dzia³ania , czyste mysli i uczucia , odpowiednie s³owa- energie , które wznios³y siê z planu dzia³ania w czasie i przestrzeni w rezultacie w³asciwego uzycia przez cz³owieka wolnej woli i w³asciwego naznaczenia przez niego strumienia ¿ycia, który wyp³ywaj±c z serca Obecno¶ci zstêpuje do poziomu Chrystusowaego Ja. Boska Monada to indywidualne ¬ród³o – pocz±tek duszy zogniskowany na planach Ducha , tu¿ ponad form± fizyczn± , jednostkowa personifikacja Boskiego P³omenia
http://nnka.wordpress.com/2012/09/01/powrot-do-monady/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1124 : Wrzesieñ 02, 2012, 18:25:57 »

I tak w³a¶nie dzieje siê synteza . Przez syntetycznych ? Mrugniêcie
Przepis na Syntezê  : wybierz z wielu twierdzeñ podobne tre¶ci, lub te¿ takie, które hacz± o siebie, do³ó¿ do tego lep w³asnych my¶li i masz sklejkê - pod pewnymi warunkami nie do z³amania.

Teraz, jak Ci siê uda znale¼æ popleczników, to sprzedasz now± ideê !!! Powodzenia.
Strony: 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: