Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 05:11:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 830113 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1200 : Wrzesień 15, 2012, 20:02:21 »

Kolejny przekaz AA Micha³a zwraca uwagê na koniecznoœÌ skupienia siê na sobie i swoim Wzniesieniu, poprzez skierowanie uwagi do wewnatrz.

Operatorzy sÂą w pogotowiu." - Michael

Chcemy dziÂś mĂłwiĂŚ o waszym przeznaczeniu i skupieniu siĂŞ na Wzniesieniu. Na pierwszy rzut oka, to wydaje siĂŞ byĂŚ samolubnÂą rzeczÂą do zrobienia. PozwĂłlcie nam wyjaÂśniĂŚ, dlaczego tak nie jest. MoÂżemy daĂŚ wiele linii rozumowania, aby obaliĂŚ tĂŞ opiniĂŞ, ale pozwĂłlcie nam wyraziĂŚ tylko kilka.

Po pierwsze i najbardziej oczywiste, wy wszyscy jesteœcie Jednoœci¹. Ka¿dy z Was ma wp³yw na stan wszystkich innych. Gdy wzrastacie w œwiadomoœci, podnosicie w œwiadomoœci wszystkich innych. Ka¿dy wysi³ek, jaki robicie, aby urzeczywistniaÌ mi³oœÌ waszego Stwórcy w jakikolwiek sposób, zwiêksza wasze œwiat³o, a zatem pomaga wszystkim wokó³. I mo¿ecie to zobaczyÌ, i bêdziecie wiedzieÌ, ¿e wasze œwiat³o rozci¹ga siê nieskoùczenie w osi¹ganiu wszechœwiatów.

NastĂŞpnie, co jest waÂżne, to jest fakt, Âże nie moÂżecie pomĂłc innym, o ile wczeÂśniej nie pomogliÂście sobie. Co moÂżesz im daĂŚ, jeÂśli nie masz nic do dawania? Co bĂŞdziesz uczyÂł, jeÂśli siĂŞ najpierw nie nauczyÂłeÂś? Jak uczynisz ich szczĂŞÂśliwymi, jeÂśli znasz tylko smutek i cierpienie? Najpierw musisz odkryĂŚ radosnÂą, potĂŞÂżnÂą promieniujÂącÂą istotĂŞ, ktĂłrÂą naprawdĂŞ jesteÂś. Musisz to odkryĂŚ i uczyniĂŚ to swoim wÂłasnym. To nie majÂą byĂŚ monumentalne prĂłby. ZapamiĂŞtaj jednÂą z nauk, ktĂłra nie zostaÂła uszkodzona przez wieki: "Szukajcie, a znajdziecie." Trzeba tylko szukaĂŚ w odpowiednim miejscu, wewnÂątrz siebie. Tak, moÂżesz poprosiĂŚ nas o pomoc. Tak, moÂżesz zwrĂłciĂŚ siĂŞ rĂłwnieÂż do StwĂłrcy. PamiĂŞtaj rĂłwnieÂż, "ProÂście, a bĂŞdzie wam dane." To byÂło obiecane, a my powiemy Ci ponownie, Tak to bĂŞdzie.

WĂŞdrowaliÂście daleko i doÂświadczyliÂście wiele. To, moi drodzy, tak bardzo jak ci siĂŞ nie podoba tego sÂłyszeĂŚ, byÂło przez was zamierzone, kiedy pierwszy raz przybyliÂście tutaj. Ale teraz jest czas, aby powrĂłciĂŚ do stanu ÂświadomoÂści, od ktĂłrej zaczĂŞliÂście. MĂłwi siĂŞ, Âże kiedy podejmujecie decyzjĂŞ, wszechÂświat bĂŞdzie konspirowaĂŚ, aby tak byÂło. To jest prawda, ktĂłrej moÂżecie szybko nauczyĂŚ siĂŞ, aby byÂła prawdziwa. ByÂło rĂłwnieÂż nauczane, Âże wasze przekonania sÂą przyczynÂą wielu powtarzajÂących siĂŞ cykli cierpienia. To rĂłwnieÂż tak jest. Wiele, wiele z tych cykli majÂą swoje ostatnie hurra teraz. Dobrze siĂŞ spisaliÂście. Gdy wiele z waszej przeszÂłoÂści powraca do waszej uwagi teraz, jeÂśli to rzeczywiÂście wystĂŞpuje u Ciebie osobiÂście, poproÂś, aby poznaĂŚ lekcjĂŞ, ktĂłrej tak dÂługo siĂŞ uczyÂłeÂś, a nastĂŞpnie uwolnij sytuacjĂŞ do ÂświatÂła, aby nigdy siĂŞ nie powtĂłrzyÂła. Wasi Przewodnicy, wasze anioÂły i wasze wÂłasne WyÂższe JaÂźnie nie chcÂą niczego wiĂŞcej niÂż tego dla Was. Jak wasza telewizja uwielbia mĂłwiĂŚ: "Operatorzy sÂą w pogotowiu."

JeÂśli podejmiecie kroki, o ktĂłrych mĂłwimy, lub juÂż podjĂŞliÂście je, mĂłwimy wam, Âże nastĂŞpne kilka miesiĂŞcy bĂŞdzie jak wicher dla was. BĂŞdziecie mieli wiele okazji, aby zobaczyĂŚ rzeczy, ktĂłre pojawiajÂą siĂŞ jako straszne dla wielu innych. Skoncentrujcie siĂŞ na wÂłasnej transformacji, a bĂŞdziecie w stanie zobaczyĂŚ transformacjĂŞ,  ktĂłrÂą wszystkie zewnĂŞtrzne okolicznoÂści reprezentujÂą. Zostaniecie poinformowani, Âże Âświat zbliÂża siĂŞ do koĂąca i niebo spada. Tak NIE jest, i NIE BÊDZIE. Gdy zobaczycie zmiany w sobie, bĂŞdziecie wiedzieli, Âże to fakt.

Dotrzyjcie do waszych serc i poczujcie nasz¹ obecnoœÌ wokó³ siebie. Cieszymy siê widz¹c, to tak samo jak wy. Dobrego dnia, kochani, drodzy przyjaciele.

15 wrzeÂśnia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1201 : Wrzesień 16, 2012, 10:11:45 »

Kiedy zegar wybije pó³noc

15 wrz 2012

by krystal28 in Inne kategorie

.

nastĂŞpny wpis w ÂśrodĂŞ   .

.

Czasami jesteÂście tak pochÂłoniĂŞci tym, co robicie, Âże tracicie poczucie czasu.  ByĂŚ moÂże jakiÂś zegar pradziadka albo dzwon koÂścielny choĂŚ raz w Âżyciu przypomniaÂł wam, Âże jest juÂż pó³noc, albo moÂże obserwowaliÂście wskazĂłwki zegara, ktĂłre pokazaÂły wam, Âże wkroczyliÂście wÂłaÂśnie w nowy dzieĂą.  Czasami moÂże to byĂŚ sygnaÂł, Âże resztĂŞ tego, co akurat robicie, warto zachowaĂŚ na jutro rano.

W bardzo podobny sposĂłb dusze gorliwie zajmujÂą siĂŞ wykorzystaniem kaÂżdej ostatniej sekundy tego wieku, tej epoki, zanim ona przeminie.  WiĂŞkszoœÌ z nich to dusze, ktĂłre przybyÂły tu dla transformacji i w duÂżej mierze dla tego, co nadejdzie po niej, ale spĂŞdzajÂą czêœÌ swego Âżycia w poprzednim wieku.  DziĂŞki temu czujÂą one intuicyjnie, Âże nie zostaÂło juÂż wiele czasu, wiĂŞc prĂłbujÂą trochĂŞ tego i trochĂŞ tamtego.  Istnieje mnĂłstwo cudownych ‘rozrywek’ {ang. ‘distraction’ to wieloznaczny wyraz: zak³ócenie spokoju, rozproszenie, odwrĂłcenie uwagi, odmiana, rozrywka} i moÂżliwoÂści oderwania siĂŞ od ‘rzeczywistoÂści’ tego czasu i wielu niuansĂłw, ktĂłre stanowiÂą tkaninĂŞ tej rzeczywistoÂści.  Trudno by byÂło po prostu siedzieĂŚ tu i nie doznawaĂŚ i doznawaĂŚ, gdyÂż nasze wiĂŞksze ja jest istotÂą doÂświadczajÂącÂą, i my uwielbiamy doÂświadczaĂŚ.

Nie ma w tym nic niewÂłaÂściwego, skoro to wÂłaÂśnie mieliÂście robiĂŚ.  CiekawoœÌ jest nie tylko ludzkÂą cechÂą, leÂży ona teÂż w naturze naszej duszy 

JednakÂże nie miejcie poczucia, Âże musicie ukoĂączyĂŚ kaÂżdÂą najdrobniejszÂą sprawĂŞ.  Powiemy wam czemu: po transformacji rzeczy bĂŞdÂą o wiele Âłatwiejsze.  Dlatego wszystko to, czego nie skoĂączyliÂście – to, co ma dla was znaczenie – bĂŞdziecie mogli zrobiĂŚ w o wiele Âłatwiejszy sposĂłb, choĂŚ moÂże w to teraz nie wierzycie.  BĂŞdziecie mogli utworzyĂŚ dla siebie maÂłe Âświaty na ukoĂączenie tych spraw, albo po kolei, albo rĂłwnolegle – od was to bĂŞdzie zaleÂżaÂło.  A w dodatku bĂŞdziecie kimÂś o wiele wiĂŞkszym i bĂŞdziecie w stanie uczyniĂŚ o wiele wiĂŞcej!

Zatem cieszcie siĂŞ i doÂświadczajcie, ale kiedy zegar wybije pó³noc, Âże siĂŞ tak wyrazimy i epoka Ryb siĂŞ zakoĂączy, bÂądÂźcie gotowi porzuciĂŚ wszystko, co akurat robicie, gdyÂż nic przez to nie stracicie.  A w miĂŞdzyczasie bawcie siĂŞ dobrze – lub radujcie siĂŞ wyzwaniami!

PrzekazaÂł smok Brian, 13 wrzeÂśnia 2012
http://lightworkers.org/channeling/167338/when-clock-tones-midnight

PrzetÂłumaczyÂła wika

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1202 : Wrzesień 16, 2012, 21:10:34 »

Post >Blueray'a< wydzieliÂłem, jako niezaleÂżny wÂątek: WieÂści od Lightworker >>.

>Blueray<, jeÂśli chcesz moÂżesz zmieniĂŚ tytuÂł, ale myÂślĂŞ, ze powinieneÂś zamieszczaĂŚ te tÂłumaczenia w odrĂŞbnym temacie.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1203 : Wrzesień 16, 2012, 21:31:10 »

Ale tych tÂłumaczeĂą nie ma wiele, to akurat dotyczyÂło aktualnych energii i sposobu postĂŞpowania wobec nich.
Generalnie pomysÂł dobry, choĂŚ nie ma tego wiele, bo to Âśrodowisko ma olbrzymie problemy z integracjÂą, kaÂżdy sobie bogiem, stÂąd poza Steve Beckov'em maÂło kto coÂś publikuje jako coÂś, swojego wÂłasnego, co na dodatek byÂłoby aktualne i interesujÂące.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 21:32:06 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1204 : Wrzesień 16, 2012, 21:40:46 »

Nie szkodzi, temat i tak chwytliwy, wiĂŞc pomimo deficytĂłw w przekazach wÂątek moÂże siĂŞ rozwin¹Ì "grawitacyjnie".   MrugniĂŞcie
"Tnij waœÌ ..."

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1205 : Wrzesień 17, 2012, 12:04:42 »

Ten temat byÂł waÂłkowany wielokrotnie, ale tutaj jest rozwalcowany na blachĂŞ.

Mi³oœÌ W³asna jest prawdziwym Uzdrowieniem LUDZKOŒCI

Ute Posegga-Rudel

WiadomoœÌ od naszej Boskiej JaŸni!

NajdroÂższy,

Mi³oœÌ w³asna nie jest najczêœciej rozumiana do jej sedna! Mimo, ¿e by³a omawiana czêsto i jesteœcie zaznajomieni z upomnieniem: kochaj siebie!

Ale jakie sÂą implikacje miÂłoÂści wÂłasnej?
MoÂżesz byĂŚ przekonany, Âże kochasz siebie, Âże udaÂło Ci siĂŞ w pracy, Âże kochasz siebie teraz - o wiele bardziej niÂż chyba w dzieciĂąstwie, gdy rodzice i spoÂłeczeĂąstwo dawaÂło ci pozornie wszystkie powody, by nie kochaĂŚ siebie.

Teraz, w czasach trudnych i chwalebnych,
gdy wszystkie nierozwi¹zane problemy, byÌ mo¿e do dziœ g³êboko ukryte w podœwiadomoœci, wychodz¹ na powierzchniê nieodwo³alnie do twojej uwagi, mo¿esz mieÌ do czynienia z emocjami, o których myœla³eœ, ¿e one zniknê³y.

Strach jest korzeniem wszystkich z nich, i nawet z³oœÌ i ¿al, smutek i zmartwienie s¹ oparte na nim. Strach jest rdzeniem i pocz¹tkiem wszystkich negatywnych emocji, jest rdzeniem zamkniêcia siê na siebie. Dlatego mówi siê, ¿e s¹ tylko dwa stany, które s¹ absolutnie nie do pogodzenia ze sob¹: mi³oœÌ i strach. Mi³oœÌ jest ekspansj¹, strach jest skurczem.

Powiedziano ci: kochaj! - I strachu nie ma! Kochaj! - i gniewu juÂż nie ma! Kochaj! - i wszelkiego rodzaju innych negatywnych emocji juÂż nie ma.
I czĂŞsto jesteÂś obecnie oceniany przez prawych ludzi, jako nie kochajÂący.

Wiêc starasz siê mocno, aby kochaÌ! To mo¿e nawet ukazaÌ siê jako pomys³, ¿e chcesz kochaÌ, wiêc anga¿ujesz wszelkie mo¿liwe wysi³ki, aby kochaÌ. Jednak czujesz, ¿e twoje serce jest jeszcze puste! Chocia¿ robisz wszystko najlepiej, aby kochaÌ. Intuicyjnie wiesz, ¿e nie mo¿na kochaÌ z g³owy, ale ¿e musi to byÌ odczuwane w twoim sercu, ¿e Mi³oœÌ musi wype³niÌ ca³¹ przestrzeù twojego serca, a tym samym ca³e cia³o, tak, ¿e bêdziesz mi³oœci¹.

W ca³ym tym przedsiêwziêciu, w tych usi³owaniach, ¿eby naprawdê kochaÌ innych, zrozumienie, ¿e mi³oœÌ w³asna musi byÌ pierwsza, znalaz³a siê teraz ogromne wsparcie w duchowej wspólnocie.

Wreszcie, po wiekach, w których uczono samozaparcia, (które jest w rzeczywistoœci zaprzeczeniem Boga), ale z ¿¹daniem kochania innych w tym samym czasie, dawaliœcie zezwolenie na prowadzenie poszukiwaù w usprawiedliwionym prawie do samo- uznania. Poniewa¿ niemo¿liwe jest kochaÌ innych w stanie samozaparcia. Jest to najbardziej absurdalna i szalona sprzecznoœÌ, jak¹ kiedykolwiek umieszczono w umyœle ludzkoœci!

Jednak mi³oœÌ w³asna nie jest jeszcze szeroko zrozumiana i uœwiadomiona! Jako cnota to jest dos³ownie podstaw¹ ca³ego wzrostu, nie tylko na poziomie ludzkim, ale równie¿ na poziomie duchowym.

Na przyk³ad, sprawiedliwe ¿¹danie w duchowej wspólnocie, aby kochaÌ, nie rozumie w³aœciwie mi³oœci w³asnej! Bo gdy tylko prawdziwie kochasz siebie, sprawiedliwoœÌ nie istnieje!

A takÂże stawianie innych w relacjach zawsze na pierwszym miejscu, nie istnieje w miÂłoÂści wÂłasnej! To jest nawet pierwszÂą przyczynÂą, Âże relacje siĂŞ zaÂłamujÂą!

WiĂŞc jak moÂżesz prawdziwie kochaĂŚ siebie, aby kochaĂŚ innych?

ZasadniczÂą kwestiÂą jest to, czy piszesz "JA" z maÂłej lub z duÂżej litery.
OczywiÂście, teraz mĂłwimy o JaÂźni, przez duÂże "J"! Bo to jest tylko JEDNA, ktĂłra zawiera wszystko inne o tobie.

Prawdziwa mi³oœÌ do siebie oznacza, ¿e rozpoznajesz, uznajesz i szanujesz swoj¹ JaŸù, t¹ JEDN¥, która uczestniczy w twoim w³asnym Stanie ród³a, t¹ JEDN¥ Nieograniczon¹, t¹ JEDN¥ Bezwarunkow¹.

Nie moÂżesz kochaĂŚ, ani siebie, ani innych, ani niczego innego, jeÂśli tego nie przyznajesz siĂŞ, do tej JEDNEJ!
Wiêc, gdy za ka¿dym razem mi³oœÌ przebija siê w twoim sercu, wiedz, ¿e to jest JaŸù, która Œwieci przez to i mówi!

Twoje "Ja" i "JA¬Ñ", proklamowane w tradycji, tak naprawdê nie ró¿ni± siê od siebie, przej¶cie jest p³ynne. Tylko wtedy, gdy - wed³ug sk³onno¶ci i przyzwyczajeñ - dramatyzujesz oddzielenie i "inno¶æ", robisz ten podzia³!

I od czego zacz¹Ì, aby kochaÌ i pielêgnowaÌ T¹ Nieskoùczon¹ JaŸù, T¹ Bosk¹ JaŸù, Mnie, Twój Stan ród³a? Tak, w twoim w³asnym sercu! To jest tam, gdzie mo¿esz zacz¹Ì naprawdê kochaÌ siebie! To, Co kochasz tam, to nie jest "inne", bóstwo, Bóg, który jest oddzielony od ciebie. To jest miejsce i przestrzeù, i stan, w którym jest Mi³oœÌ, aby kochaÌ i byÌ Mi³oœci¹. I to w tym samym czasie jest twoj¹ w³asn¹ JaŸni¹, TOB¥, którego kochasz.

Ta Mi³oœÌ nie jest ró¿na od "JANI". To nie ró¿ni siê od Szczêœcia. I nie jest niczym innym ni¿ RadoœÌ, i nie jest oddzielona od Ciszy. Posiada wiele postaci i w³asnych ekspresji. I ta JaŸù to jest JaŸù ka¿dego innego!

WiĂŞc zaczynasz naprawdĂŞ kochaĂŚ siebie przez MiÂłoœÌ, ktĂłra istnieje i pojawia siĂŞ jako JaÂźni w twoim wÂłasnym sercu. Gdy czcicie, tÂą JEDNÂĄ, i gdy JÂĄ czcicie,  to wewnĂŞtrznie w³¹czcie w To wszystkie istoty i Âświaty i rzeczy, poniewaÂż jest to JA„, ktĂłrÂą podzielajÂą wszystkie istoty i caÂłe istnienie.

Jeœli wiêc pojawia siê strach, ¿e nie kochasz siebie, jeœli gniew nie ustêpuje, to nie kochasz siebie, jeœli siê martwisz, ustawiasz siê w dó³ i nie ufasz Bogu, który istnieje jako Twoja W³asna JaŸù w twojej nieskoùczonej Przestrzeni Serca.

Jeœli ktoœ nie mo¿e kochaÌ innych, jeœli ktoœ musi do³o¿yÌ innym, ¿eby wydawaÌ siê "lepszym", ten lub ta nie mo¿na kochaÌ siebie. Dlatego wspó³czujcie tym, którzy nie kochaj¹, bo nie kochaj¹ siebie.

Wszyscy z was przyszliœcie tutaj, aby demonstrowaÌ mi³oœÌ w³asn¹, która jest taka sama, jak mi³oœÌ innych, ale musi zacz¹Ì siê od kochania siebie. Bo to jest Twoja JaŸù, gdzie mo¿esz odkryÌ Boga, a nie w innych. Tylko mo¿esz zobaczyÌ w innych to, co widzisz w sobie.

To Mi³oœÌ W³asna jest prawdziwym uzdrowieniem ludzkoœci, zmartwychwstaniem od fa³szywego za³o¿enia niewolnictwa i niegodnoœci, to k³amstwo na waszym istnieniu. Jeœli naprawdê Kochasz Siebie, jesteœ Prezentem, który przywraca Bosk¹ ŒwiadomoœÌ Cz³owieka. KochaÌ siebie najpierw przyznaje wszystkim honor, uznanie i jest sama Mi³oœci¹, któr¹ ¿yjesz dla "innych".

Ta mi³oœÌ do Siebie jest namacalnym akcentem w Twoim Sercu, dostrojeniem tam, uziemieniem tam i oœwietlon¹ przestrzeni¹ pewnoœci.
Ta pewnoœÌ nie zna strachu, zawiera i jest JEDNYM ze wszystkimi istotami i tworzy proces ¿ycia.

Do tego czasu, gdy zrobicie wszystko najlepiej, wa¿ne jest, ¿eby rozpoczynaæ ze sob± a nie z innymi, ¿eby¶cie odwa¿yli siê poznaæ najpierw swoj± w³asn± JA¬Ñ, i przyznaæ siê, ¿e nie kochacie, i nie udajecie, inaczej. Bo to znak, ¿e jeste¶cie naprawdê na drodze poszukiwania w³asnej prawdy.

To paradoksalnie jednak nie dowĂłd, Âże nie kochacie innych, bo kochacie, tak mocno,  jak to moÂżliwe, poniewaÂż wszystkie twoje wysiÂłki sÂą napĂŞdzane, nawet nieÂświadomie przez waszÂą wÂłasnÂą JaŸù.

Ale dopóki nie zaczniecie KochaÌ Swojej JaŸni, bo jesteœcie chêtni do otwarcia szeroko serca, aby odkryÌ, Kim naprawdê Jesteœcie, to jest równie¿ prawd¹, ¿e zaledwie dzielicie siê tylko ide¹ Mi³oœci, zamiarem tego, dobr¹ wol¹. I wielu nie zdaje sobie sprawy z ró¿nicy miêdzy ide¹ tematu i rzeczywistoœci¹ Mi³oœci. Ale to s¹ kroki na dziedziùcu waszej JaŸni, a¿ Promieniuj¹ce i Ciche Drzwi do waszej Boskiej Rzeczywistoœci siê otworz¹.

Od¿ywiajcie, t± JEDN¡, od¿ywiajcie J¡ zawsze, od¿ywiajcie J¡ najpierw, nie wygl±dajcie na zewn±trz, ale odkryjcie SWOJ¡ JA¬Ñ w swoim sercu, a nastêpnie w sercach wszystkich. To jest w³a¶nie, jak naprawdê Kochaæ Siebie. Mi³o¶æ Ja¼ni jest Mi³o¶ci± Boga i jest Mi³o¶ci± Wszystkiego.

Ja jestem twojÂą BoskÂą JaÂźniÂą!

Przekaz przez Ute

http://radiantlyhappy.blogspot.com.au/2012/09/self-love-is-true-healing-of-humanity.html

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1206 : Wrzesień 17, 2012, 13:27:47 »

Poza dobrem i zÂłem

JeÂśli znasz siebie tylko poprzez to jak siĂŞ przejawiasz na zewnÂątrz, bĂŞdziesz myÂślaÂł, Âże wiesz co jest dobre a co zÂłe. BĂŞdziesz dzieliÂł  wydarzenia, na takie ktĂłre ‘sÂą dla ciebie dobre’, i takie, ktĂłre jawiÂą siĂŞ jako ‘zÂłe’. Tymczasem jest to tylko fragmentaryczne postrzeganie caÂłoÂści Twojego Âżycia, w ktĂłrym wszystko jest powiÂązane ze sobÂą i w ktĂłrym kaÂżde zdarzenie ma swoje nieuniknione miejsce w obrĂŞbie wszystkiego.
 CaÂłoœÌ – to jednak coÂś wiĂŞcej niÂż niÂż suma poszczegĂłlnych elementĂłw, wiĂŞcej niÂż mieÂści w sobie znany ci Âświat,  czy twoje codzienne Âżycie.
Za pozornie przypadkowym, a nawet chaotycznym nastĂŞpstwem zdarzeĂą, ktĂłre wydarzajÂą siĂŞ w Âświecie lub w twoim Âżyciu, leÂży ukryty wyÂższy porzÂądek i cel.
 ZostaÂło to trafnie wyraÂżone w piĂŞknej sentencji pochodzÂącej z ZEN –
„Pada Âśnieg, a kaÂżdy pÂłatek ma swoje wÂłaÂściwe miejsce.”
 Zapewne nie zdoÂłamy poj¹Ì wyÂższego porzÂądku poprzez samo myÂślenie o nim, bowiem wszystko, o czym zdoÂłamy pomyÂśleĂŚ, to w istocie tylko powierzchnia rzeczy.
WyÂższy porzÂądek zdaje siĂŞ emanowaĂŚ z kosmicznej ÂświadomoÂści, z uniwersalnej inteligencji. WierzĂŞ, Âże moÂżemy w niÂą wejrzeĂŚ. MoÂżemy siĂŞ z niÂą zharmonizowaĂŚ. To oznacza bycie Âświadomym uczestnikiem w odkrywaniu prawdy o nas samych, naszego celu.
 Kiedy wchodzimy do lasu, w ktĂłrym nie ma ÂśladĂłw ludzkiej dziaÂłalnoÂści, nasz racjonalny umysÂł ujrzy tylko chaos i nieÂład. Nie bĂŞdzie w stanie rozró¿niĂŚ pomiĂŞdzy Âżyciem (‘dobrem’) a ÂśmierciÂą (‘zÂłem’), poniewaÂż wszĂŞdzie nowe Âżycie wyrasta z gnijÂących i rozkÂładajÂących siĂŞ czĂŞÂści roÂślin. To co Âżywe przenika to co martwe, uzupeÂłniajÂąc siĂŞ nawzajem.
 Tylko wtedy gdy jesteÂśmy wystarczajÂąco wyciszeni wewnÂątrz, a haÂłas myÂśli ustaje, moÂżemy staĂŚ siĂŞ Âświadomi tej ukrytej harmonii, ÂświĂŞtoÂści, wyÂższego porzÂądku, w ktĂłrym wszystko ma swoje miejsce i nie moÂże byĂŚ inne niÂż to, czym jest i jak siĂŞ manifestuje.
 UmysÂł czuje siĂŞ lepiej na sztucznych, dobrze znanych ÂścieÂżkach parku krajobrazowego, poniewaÂż zostaÂły one wczeÂśniej zaplanowany i okieÂłznane. Panuje tam kojÂący porzÂądek, ktĂłry umysÂł moÂże ogarn¹Ì i zrozumieĂŚ.
 W dzikim lesie trwa niepojĂŞty Âład, ktĂłry dla umysÂłu wyglÂąda jak chaos.
Istnieje on poza rozumowymi kategoriami dobra i zÂła.
Nie pojmiesz go przez myœli, lecz mo¿esz go odczuÌ, gdy wyjdziesz ponad nie, gdy wkroczysz w cich¹ nieporuszonoœÌ i poniechasz prób, aby cokolwiek na silê zrozumieÌ czy wyjaœniaÌ.
 Tylko tak moÂżesz odczuĂŚ  ÂświĂŞtoœÌ lasu.
Gdy poczujesz tĂŞ ukrytÂą harmoniĂŞ, zdasz sobie sprawĂŞ, Âże nie  jesteÂś od niej oddzielony – a kiedy bĂŞdziesz tego Âświadomy, staniesz siĂŞ prawdziwym Uczestnikiem.
W ten oto sposĂłb natura moÂże pomĂłc ci na nowo zsynchronizowaĂŚ siĂŞ z caÂłoÂściÂą Âżycia.
 Ocenianie
 W jakimÂś momencie swojego Âżycia wiĂŞkszoœÌ ludzi uÂświadamia sobie, Âże istnieje nie tylko narodzenie, wzrost, sukces, dobre zdrowie, przyjemnoœÌ i zwyciĂŞÂżanie, ale rĂłwnieÂż strata, przegrana, choroba, starczy wiek, rozpad, bĂłl i ÂśmierĂŚ.
 Tradycyjnie te przeciwstawne wartoÂści okreÂślane sÂą mianem ‘dobra’ i ‘zÂła’, porzÂądku i nieÂładu.
‘Sens’ ludzkiego Âżycia kojarzony jest zwykle z tym co okreÂślamy jako ‘dobre’ – jednak to ‘dobre’ istnieje w ciÂągÂłym kruchym stanie zagroÂżenia przez upadek, rozpad i zaÂłamanie; zagroÂżenia przez ‘bezsensownoœÌ’ i ‘zÂło’, kiedy to wszystkie wyjaÂśnienia zawodzÂą a Âżycie traci swĂłj sens.
 WczeÂśniej czy póŸniej baÂłagan i chaos wkroczy w Âżycie kaÂżdego, bez wzglĂŞdu na iloœÌ ubezpieczeniowych polis, ktĂłre on czy ona posiada.
Mo¿e to przyjœÌ w formie straty czy wypadku, choroby, niedo³ê¿noœci, staroœci b¹dŸ œmierci.
Tym niemniej takie wkroczenie chaosu w Âżycie jednostki i nastĂŞpujÂący po nim upadek ‘rozumowanego  sensu’, moÂże staĂŚ siĂŞ poczÂątkiem wyÂższego porzÂądku.
„MÂądroœÌ tego Âświata jest gÂłupstwem u Boga” – mĂłwi Biblia.
Czym wiec jest m¹droœÌ œwiata?
Ruchem, przep³ywem myœli, sensem definiowanym wy³¹cznie przez myœl.
 MyÂślenie wyodrĂŞbnia sytuacje i zdarzenia nazywajÂąc je dobrymi bÂądÂź zÂłymi, tak jak gdyby byÂły one odrĂŞbnymi bytami. Przez nadmierne poleganie na myÂśleniu rozumowym rzeczywistoœÌ wydaje siĂŞ fragmentaryczna.
To pokawaÂłkowanie jest zÂłudzeniem, jednak wydaje siĂŞ bardzo prawdziwe, kiedy jest siĂŞ w nim uwiĂŞzionym.
 W istocie wszechÂświat jest niepodzielnÂą caÂłoÂściÂą, w ktĂłrej wszystkie rzeczy sÂą wzajemnie po³¹czone i nic nie istnieje w oddzieleniu. Dog³êbne powiÂązanie wszelkich rzeczy i zdarzeĂą sprawia, Âże umysÂłowe etykietki ‘dobrego’ i ‘zÂłego’ stajÂą siĂŞ caÂłkowicie fikcyjne.
Zawsze pociÂągajÂą za sobÂą ograniczonÂą perspektywĂŞ i sÂą prawdziwe tylko relatywnie i czasowo.
 Dobrze ilustruje to historia pewnego czÂłowieka, ktĂłry wygraÂł na loterii ekskluzywny samochĂłd.
Rodzina i przyjaciele cieszyli siĂŞ jego szczĂŞÂściem i przyszli w odwiedziny, aby ÂświĂŞtowaĂŚ.
„Czy to nie wspaniaÂłe? Masz tyle szczĂŞÂścia!” – mĂłwili.
On uÂśmiechn¹³ siĂŞ tylko i powiedziaÂł: „MoÂże”.
Przez kilka tygodni cieszyÂł siĂŞ nowym autem.
Jednak pewnego dnia pijany kierowca najechaÂł na niego. SamochĂłd ulegÂł zniszczeniu a mĂŞÂżczyzna znalazÂł siĂŞ w szpitalu z licznymi obraÂżeniami.
Rodzina i przyjaciele znĂłw przyszli go zobaczyĂŚ. Tym razem uÂżalali siĂŞ nad jego losem.
„Có¿ za wielkie nieszczĂŞÂście ciĂŞ spotkaÂło”.
MĂŞÂżczyzna jednak znĂłw siĂŞ uÂśmiechn¹³ i powiedziaÂł: „MoÂże”.
Kiedy tak przebywaÂł w szpitalu, pewnej nocy obsun¹³ siĂŞ teren, na ktĂłrym staÂł jego dom i budynek pochÂłonĂŞÂło morze. I znĂłw odwiedzili go bliscy, tym razem gratulujÂąc ocalenia –
„CzyÂż nie miaÂłeÂś szczĂŞÂścia, Âże akurat teraz przebywaÂłeÂś w szpitalu?”
A mĂŞÂżczyzna po raz kolejny odparÂł – „MoÂże”
(analogiczna historia zostaÂła opowiedziana przez Dana Millmana, przyp Zenforest)
Owo ‘moÂże’ tego mÂądrego czÂłowieka oznacza odmowĂŞ osÂądzania tego co siĂŞ wydarza.
Zamiast osÂądu tego co jest, on to przyjmuje, wkraczajÂąc tym samym Âświadomie w harmoniĂŞ z wyÂższym porzÂądkiem.
Nie miota siĂŞ w chwilowej euforii -  by po chwili popadaĂŚ w skrajnÂą rozpacz. Spokojnie przyjmuje to co przynosi Âżycie. Wie, Âże dla umysÂłu czĂŞsto niemoÂżliwe jest zrozumienie i dostrzeÂżenie celu pozornie przypadkowych i oderwanych sytuacji, ktĂłre jednak majÂą swe miejsce na kilimie wszystkoÂści.
 Nie istniejÂą przypadkowe zdarzenia. Nie ma sytuacji i rzeczy, ktĂłre istniejÂą tylko dla i przez siebie, w oddzieleniu. Atomy, ktĂłre tworzÂą twe ciaÂło zostaÂły kiedyÂś stworzone w gwiazdach, a przyczyny najzwyklejszych nawet wydarzeĂą sÂą caÂłkowicie nieskoĂączone i w niepojĂŞty sposĂłb zwiÂązane z caÂłoÂściÂą.
 GdybyÂś chciaÂł dotrzeĂŚ do pierwotnej przyczyny jakiegokolwiek zdarzenia, musiaÂłbyÂś cofn¹Ì siĂŞ wstecz aÂż do poczÂątku stworzenia. Kosmos nie jest bezÂładny i chaotyczny. Samo sÂłowo ‘kosmos’ oznacza z greckiego ‘porzÂądek’. Jednak rozumowy umysÂł nie jest w stanie go poj¹Ì w caÂłoÂści…
…ale czasem moÂże go dojrzeĂŚ w przebÂłysku olÂśnienia…
Na bazie : Nowa Ziemia , E. Tolle
"moÂże"  zerkniesz do ÂźrĂłdÂła ?
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/poza-dobrem-i-zem.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #1207 : Wrzesień 17, 2012, 14:38:59 »

WiĂŞc jak moÂżesz prawdziwie kochaĂŚ siebie, aby kochaĂŚ innych?

ZasadniczÂą kwestiÂą jest to, czy piszesz "JA" z maÂłej lub z duÂżej litery.
Ha ha ha Du¿y uœmiech To nie pisownia czyni ró¿nicê...

OczywiÂście, teraz mĂłwimy o JaÂźni, przez duÂże "J"! Bo to jest tylko JEDNA, ktĂłra zawiera wszystko inne o tobie.
Zatem wprowadzono dodatkow¹ zmienn¹, która ró¿ni siê od JA tym ,¿e nie oddziela, ale wszystko zawiera. Taki dziwny po-tworek, który jest czymœ - JANI¥, ale jednoczeœnie i wszystkim (niczym konkretnie). Nooo to ju¿ kwantowy stan "spl¹tania" , wy¿sza szko³a jazdy Mrugniêcie

Prawdziwa mi³oœÌ do siebie oznacza, ¿e rozpoznajesz, uznajesz i szanujesz swoj¹ JaŸù, t¹ JEDN¥, która uczestniczy w twoim w³asnym Stanie ród³a, t¹ JEDN¥ Nieograniczon¹, t¹ JEDN¥ Bezwarunkow¹.
  Ok  no to czym siĂŞ to ró¿ni od wskazania na BOGA ?
Jeden, a nieograniczony, Jeden, a bezwarunkowy. Niby wydzielony , ale i nie. I oni ka¿¹ Ci to poczuÌ hahahaha .. Co w tym nowego czego nie ma w tradycyjnych religiach ?

Mówi¹ to do CIEBIE, uwarunkowanego, ograniczonego, oddzielonego. UUUU tu ju¿ siê ³echce po pró¿noœci. No tak, tak, przecie¿ JA jestem boski no .. kocham wiêc siebie, nieograniczonego i bezwarunkowego, jednego. Tyle ¿e jakoœ serce nie ogarnia tej koncepcji , czy¿ nie ?

Nie moÂżesz kochaĂŚ, ani siebie, ani innych, ani niczego innego, jeÂśli tego nie przyznajesz siĂŞ, do tej JEDNEJ!
Popatrz, to wystarczy siê przyznaÌ, czyli uznaÌ koncepcjê. Znów - kto ma to uznaÌ jak nie TY ? JaŸù , jeœli jest, to wie, jej nie potrzeba peanów na czeœÌ , ani ho³dów. Jeœli jest , to by³a zawsze. Kto musi siê do tego przekonaÌ ? Kto musi ust¹piÌ ? Do kogo ta mowa ?

Tak, tak do CIEBIE.

Bo tak bardzo Ciebie wzmacniali ( i robi¹ to dalej), ¿e ju¿ nie potrafi¹ siê wycofaÌ. Trzeba Ci daÌ wiêc koncepcjê, której siê chwycisz .To coœ wiêcej ni¿ TY, ale jednoczeœnie nikt przeca nie ka¿e Ci znikn¹Ì, o czym w nastêpuj¹cym fragmencie :
Twoje "Ja" i "JA¬Ñ", proklamowane w tradycji, tak naprawdê nie ró¿ni± siê od siebie, przej¶cie jest p³ynne. Tylko wtedy, gdy - wed³ug sk³onno¶ci i przyzwyczajeñ - dramatyzujesz oddzielenie i "inno¶æ", robisz ten podzia³!
Niemniej jednak przyznali, Âże to TY robisz podziaÂł. Ty go czynisz. Ty jako zasÂłona, jako mgÂła oddzielajÂąca od JaÂźni. No, ale wci¹¿ nie ró¿ny od niej. Taki "kwantowy"  przeca. To dla Ciebie furtka , doœÌ atakcyjna, przyznasz. Nie musisz juÂż siĂŞ oddzielaĂŚ od JaÂźni, bo oni Âłaskawie Ciebie z niÂą po³¹czyli.
Dziêki temu oni maj¹ swój implant wci¹¿ przy Ÿróde³ku, kosztem wprawdzie rozpoznania ¿e nie jesteœ wcale zdolny do mi³oœci, ale przecie¿ JaŸù jest, a Ty to ona, zatem w czym problem ?
Nie ma.
Wystarczy ,Âże uwierzysz, a uwierzysz, bo juÂż oni siĂŞ o to postarajÂą. Oto jak Ciebie epatujÂą teraz
I od czego zacz¹Ì, aby kochaÌ i pielêgnowaÌ T¹ Nieskoùczon¹ JaŸù, T¹ Bosk¹ JaŸù, Mnie, Twój Stan ród³a?

Nawet nie udowadniajÂą, tylko od razu ZAKÂŁADAJÂĄ ,Âże Âłykniesz iÂż jest to TwĂłj Stan ÂŹrĂłdÂła, Âże to TY.

Przekaz niesie prawdĂŞ, lecz odtÂąd podpiĂŞtÂą pod Ciebie :
Tak, w twoim w³asnym sercu! To jest tam, gdzie mo¿esz zacz¹Ì naprawdê kochaÌ siebie!
Jak moÂżesz kazaĂŚ sercu kochaĂŚ siebie ? Jak to wzbudzisz, jakie polecenia wydasz, aby robiĂŚ kochanie siebie ?
To, Co kochasz tam, to nie jest "inne", bĂłstwo, BĂłg, ktĂłry jest oddzielony od ciebie.
To juÂż brzmi jak mantra czyÂż nie ?
Nie doœÌ ¿e jesteœ to jeszcze pod³¹czony do bóstw, boga i "wszystkich œwiêtych" ,którym robisz ³askê, ¿e kochasz .. siebie, czyli ich te¿ Mrugniêcie

[serce] To jest miejsce i przestrzeù, i stan, w którym jest Mi³oœÌ, aby kochaÌ i byÌ Mi³oœci¹.
- tak to jest PrzestrzeĂą wypeÂłniona energiÂą miÂłoÂści, nie jest nieprawdÂą, ale szwindel polega na tym, Âże
to w tym samym czasie jest twojÂą wÂłasnÂą JaÂźniÂą, TOBÂĄ, ktĂłrego kochasz.
Zobacz, Âże ta Nieograniczona i Bezwarunkowa nagle staje siĂŞ Twoja, niczym zabawka.

Mi³oœÌ nie jest ró¿na od "JANI". To nie ró¿ni siê od Szczêœcia. I nie jest niczym innym ni¿ RadoœÌ, i nie jest oddzielona od Ciszy.
- znĂłw rozpoznanie powiedzmy, Âże ok.
I ta JaŸù to jest JaŸù ka¿dego innego!
- a tu Âściema.
JeÂśli nawet jest coÂś takiego jak JaŸù , to w tym momencie podporzÂądkowanie jej kaÂżdemu (ktosiowi) jest manipulacjÂą. ManipulacjÂą od wiekĂłw wtÂłaczanÂą do g³ów i to zawsze dziaÂła. DziaÂła ,poniewaÂż JaŸù nie stawia oporu  biorÂąc to za dobrÂą monetĂŞ tak jak Majowie nie stawili oporu garstce konkwistadorĂłw.

ZnĂłw ufnoœÌ daje siĂŞ wodziĂŚ za nos. Pozornie. Dlatego, ze tak czy inaczej nastÂąpi weryfikacja nowego paradygmatu (nowej koncepcji). Nie moÂżesz mieĂŚ  ani zawÂłaszczyĂŚ Âżycia, czyli tego co jest. ÂŻycie, to wszystko co jest. Sam jego przepÂływ przez kaÂżdÂą formĂŞ zasila istnienie. RĂłwnieÂż zasila wszystko, co siĂŞ pod to pod³¹czy. OÂżywia kaÂżdÂą martwÂą koncepcjĂŞ.

Nic , na prawdĂŞ NIC nie musisz kombinowaĂŚ, aby IstnieĂŚ w zgodzie z tym ,co siĂŞ wydarza.

Wszystko, co siĂŞ przykleja po drodze to pijawki. "JA" jest jednÂą z nich.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1208 : Wrzesień 18, 2012, 09:49:58 »

A teraz kolejny przekaz AA MichaÂła wzmocnionego orszakiem anielskim - stwierdza powstanie wczoraj czegoÂś Wielkiego - nowej linii czasowej.
Swoj¹ drog¹ na 16/17 wrzeœnia by³ zapowiadany "wielki spadek czasu", jakaœ charakterystyka czasu by³a mocno podobna do typowego wielkiego spadku gie³dowego. GoœÌ t³umaczy³ to dopasowuj¹c po³o¿enie planet w tych dniach. Jednak to zbyt skomplikowane abym choÌby opisa³.
Dla zainteresowanych link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TJHNU0iVfb8

A teraz wspomniany przekaz:

ZrĂłbcie to tak, drogie serca.

Michael i caÂły anielski orszak, dla StwĂłrcy wszechÂświatĂłw.

W tym dniu siedemnastego wrzeœnia waszego czasu, pragniemy poinformowaÌ Was o otwarciu nowej ogromnej linii czasowej. Wasz œwiat zosta³ umieszczony przez Was, aby siê po³¹czy³ i zakoùczy³ wszystkie wczeœniejsze linie czasowe w dniu 21-szego grudnia 2012. ¯adne wysi³ki przewidzenia przysz³oœci w tych w tych liniach czasowych siê nie udawa³y, w³aœnie dlatego, ¿e one zakoùcz¹ siê w tym dniu.

Wasz Stwórca zadekretowa³ ca³kowicie now¹ przysz³oœÌ dla Was, tak¹ której miewaliœcie przeb³yski, ale nie byliœcie naprawdê w stanie zobaczyÌ jej jeszcze. Inne wydarzenia by³y i s¹ produkowane w tej chwili w celu utrzymania Was z dala od tej wiedzy. Powiemy wam, ¿e nic nie mo¿e powstrzymaÌ Was od manifestowania teraz przysz³oœci, dla której spêdziliœcie eony w tworzeniu jej przez modlitwy i wysi³ki. Przysz³oœÌ, któr¹ ka¿da z waszych dusz wybra³a jest zapewniona.

BĂŞdzie wiele haÂłasu wykonane prĂłbujÂącego Was rozpraszaĂŚ, ale prĂłby te bĂŞdÂą teraz daremne.
Tak bardzo, jak separacja i ciemnoœÌ kocha myÂśleĂŚ o sobie jako potĂŞdze, nigdy nie moÂże przewaÂżyĂŚ nad wolÂą StwĂłrcy. Ten czas / przestrzeĂą "rzeczywistoœÌ" szybko osiÂąga  jej datĂŞ "sprzedania siĂŞ".

Jest panika w pewnych krĂŞgach, gdyÂż staje siĂŞ oczywiste to, co siĂŞ dzieje. Osoby, ktĂłre byÂły dumne wiedzÂąc, Âże rozumiejÂą rzeczy, ktĂłre ukryli przed wami teraz zdajÂą sobie sprawĂŞ, Âże oni prawdopodobnie postawili na niewÂłaÂściwego konia.

Wiele doniosÂłych rzeczy dzieje siĂŞ i nadal bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło od teraz do koĂąca tego roku. ÂŻadna z nich, z wyjÂątkiem tych, ktĂłre wystĂŞpujÂą w twoim wewnĂŞtrznym Âświecie, nie sÂą niezbĂŞdne, aby umieÂściĂŚ na nich swojÂą uwagĂŞ. Wiemy, Âże to bĂŞdzie bardzo trudne, aby to zrozumieĂŚ. Ale to jest tym, co zbudowaÂło i nadal bĂŞdzie budowaĂŚ wasze nowe Âżycie. Wasze zewnĂŞtrzne Âżycie jest odbiciem wewnĂŞtrznego, a nie odwrotnie, jak nauczano.

Wy, moi drodzy przyjaciele, jesteœcie twórcami okolicznoœci. Co siê sta³o, to jest tym, ¿e wystarczaj¹co du¿o z Was sta³o siê œwiadomymi tego, aby przezwyciê¿yÌ wp³yw stosunkowo niewielu, którzy u¿ywali tej wiedzy, aby was kontrolowaÌ. Niech tak bêdzie. Nie dawajcie im swojej uwagi, chyba , ¿e ¿yczycie sobie przebaczenia i wspó³czucia dla tych dusz. Zachowajcie uwagê i intencje skupione na uzyskaniu w³asnej gotowoœci, aby byÌ wasz¹ najlepsz¹ JaŸni¹ od kiedykolwiek.

Wiemy, ¿e wielu z was codziennie rozmawia ze swoimi najwy¿szymi jaŸniami. ¯yczymy wam teraz, abyœcie zaprosili te najpotê¿niejsze i kochaj¹ce istoty, aby ¿y³y jako i przez wasze fizyczne jaŸnie. Poproœcie wasze wszystkie rozdrobnione czêœci siebie, które Wasze poprzednie traumy i urazy oddzieli³y od Was, aby wróci³y do domu i by³y Ca³oœci¹ ponownie. Wypowiadajcie do siebie wiele razy ka¿dego dnia teraz s³owa "JA JESTEM (JAM JEST)", i pod¹¿ajcie za nimi w najwy¿szym waszym zrozumieniu i pragnieniach. Zróbcie to tak, drogie serca.

Zacznijmy tÂą imprezĂŞ! W miÂłoÂści i przyjaÂźni, Âżyczymy, jak zawsze, dobrego dnia.

17 wrzeÂśnia 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2012, 09:51:07 wysłane przez blueray21 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #1209 : Wrzesień 18, 2012, 15:39:47 »

PoproÂście wasze wszystkie rozdrobnione czĂŞÂści siebie, ktĂłre Wasze poprzednie traumy i urazy oddzieliÂły od Was, aby wrĂłciÂły do domu i byÂły CaÂłoÂściÂą ponownie. Wypowiadajcie do siebie wiele razy kaÂżdego dnia teraz sÂłowa "JA JESTEM (JAM JEST)",
ha ha
Z innego przekazu (ksi¹¿ki)
Je¿eli cz³owiek nie nabudowa³ sobie tych struktur i nie stworzy³ mostu kwantowego, no to có¿, efektem bêdzie odczepienie go od zasilania przez przestrzeù.

Mo¿e dlatego w³aœnie, aby nie by³o "odczepienia" tak bardzo im zale¿y, abyœ jak mantrê powtarza³ "JA JESTEM". Przecie¿ to Ciebie dotyczy od³¹czenie Du¿y uœmiech
Dos³ownie - od³¹czenie CIEBIE.

Z innego w¹tku ,ale warto tu te¿ przytoczyÌ radosn¹ wiadomoœÌ .
Tacy ludzie w sensie dosÂłownym stracÂą „rozum". W cudzysÂłowie, poniewaÂż ich „rozumem" i tak byÂły tylko programy wgrane na dotychczasowe siatki. Programy te to przekonania, za pomocÂą ktĂłrych myÂślÂą. A wÂłaÂściwie nie myÂślÂą, tylko je odtwarzajÂą we wÂłasnym umyÂśle. Bez tych przekonaĂą ich umysÂł nie dziaÂła.

DokÂładnie o to siĂŞ rozchodzi, o rozpoznanie czym jest tzw "rozum", oraz JA - ktĂłre nie zadziaÂła bez przekonaĂą Chichot

Jednym ze sposobĂłw podtrzymania iluzji JA jest mantrowanie  JA JESTEM . Coraz trudniej im przychodzi przekonanie Istnienia do noszenia sztucznej nakÂładki. Grunt siĂŞ pali pod stopami, zatem wzmacniajÂą sygnaÂł. OczywiÂście w trosce o swĂłj posiÂłek MrugniĂŞcie
ZwróÌcie uwagê na to :
Wasz Stwórca zadekretowa³ ca³kowicie now¹ przysz³oœÌ dla Was
Ten, ktĂłry stworzyÂł iluzjĂŞ JA - dosÂłownie Wasz StwĂłrca -teraz uÂżywa wszystkich swoich sztuczek, abyÂś dalej byÂł.
Jedni odwracajÂą uwaÂżnoœÌ od tego, co siĂŞ dzieje  :
Wiele doniosÂłych rzeczy dzieje siĂŞ i nadal bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło od teraz do koĂąca tego roku. ÂŻadna z nich, z wyjÂątkiem tych, ktĂłre wystĂŞpujÂą w twoim wewnĂŞtrznym Âświecie, nie sÂą niezbĂŞdne, aby umieÂściĂŚ na nich swojÂą uwagĂŞ. Wiemy, Âże to bĂŞdzie bardzo trudne, aby to zrozumieĂŚ. Ale to jest tym, co zbudowaÂło i nadal bĂŞdzie budowaĂŚ wasze nowe Âżycie. Wasze zewnĂŞtrzne Âżycie jest odbiciem wewnĂŞtrznego, a nie odwrotnie, jak nauczano.
To po prostu skierowanie uwagi na drug¹ stronê równie¿ b³êdnego modelu. Nie ma podzia³u na wewn¹trz i zewn¹trz. Ca³oœÌ jest ¿yciem. Jest tylko ono.
Inni natomiast wci¹¿ u¿ywaj¹ straszenia, aby odci¹gaÌ od Przebudzenia :
ZdawaÂło by siĂŞ, Âże takich ludzi jest maÂło. WrĂŞcz przeciwnie, to ponad 70% ludzkiej populacji!
A zatem te 70% siĂŞ przebudzi.

PozostaÂłe 30% bĂŞdzie trzymaÂło siĂŞ "swojego" dotychczasowego JA lub nadbuduje se "kwantowe ja"  (mantrowanie) .

Po prostu otwĂłrz oczy i patrz  Buziak
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1210 : Wrzesień 18, 2012, 18:24:06 »

Czym jest ta niesamowita nowina tak naprawdĂŞ?  Ta data, albo inaczej ten poziom wibracyjny w tym czasie jest momentem dla bardzo wielu piĂŞknych , wspaniaÂłych Energii po³¹czenia swojej matrycy astralnej z matrycÂą MatkÂą nad przestrzennÂą.
Co to znaczy w realu dla nas? Znaczy to iÂż ci , ktĂłrzy naprawdĂŞ pragnĂŞli ( ale nie tylko sÂłownymi deklaracjami) ale teÂż wysiÂłkiem ludzkich czynĂłw ( w sposĂłb nie widoczny dla oczu fizycznych). PoÂła czyli w jedniĂŞ swoje zablokowane w roÂżnych fokusach dawne inkarnacje , one wszystkie wrĂłciÂły do swojej matrycy astralnej. Ale to tylko czêœÌ tej piĂŞknej informacji, bowiem matryca astralna po³¹czyÂła siĂŞ w jedniĂŞ z matrycÂą MatkÂą nad przestrzennÂą, a ona swoim  energetycznym ³¹czem z CzÂłowiekiem na ziemi! ten moment byÂł bardzo dÂługo wyczekiwany przez naszÂą ewolucjĂŞ byÂł zawsze jej niezbĂŞdnym warunkiem.

Od teraz Cz³owiek ma bezpoœrednie po³¹czenie ze swoj¹ matryc¹ Matk¹ nad przestrzenn¹ , Ona mo¿e przejawiaÌ siê bezpoœrednio przez niego!
Jest to zupe³nie nowa mo¿liwoœÌ do tej pory Cz³owiek nie mia³ mo¿liwoœci z niej korzystania. Dlaczego? Poniewa¿ pewna grupa Energii wykorzysta³a swoja przeogromn¹ wiedzê przeciw LudzkoœÌ , dzieli³a od matrycy Matki nad przestrzennej , matrycê , która zosta³a zablokowana w przestrzeni astralnej zwanej te¿ parkiem ( ale ma ona wiele nazw). pomimo sta³ego po³¹czenia z Matk¹ w nad przestrzeni Dusze bior¹ce udzia³ w inkarnacjach wydziela³y siê z matrycy astralnej i po zakoùczeniu inkarnacji ziemskiej wraca³y do astralu.
Jednak nie posiadajÂąc mocy energetycznej osiÂągniĂŞtej na ziemi oraz ÂświadomoÂści prawdy ÂżyÂły snem Âżycia pozornego w przestrzeni energetycznej astralu odpowiadajÂącej ich poziomowi energii osiÂągniĂŞtej w ziemskim Âżyciu.

Te przestrzenie zwane sÂą teÂż fokusami , tam nieÂświadoma prawdy ÂświadomoœÌ istniaÂła  w swojej nieÂświadomoÂści ÂśniÂąc dalej sen ludzkiego Âżycia. Wielu ludzi z pomocÂą duchowych przewodnikĂłw zajmowaÂło siĂŞ wybudzaniem takich nieÂświadomych dusz i przeprowadzaniem ich do ich matryc astralnych w celu scalenia z nimi.

Dlaczego? PoniewaÂż tylko kompletna matryca astralna ( po³¹czona ponownie ze swoimi iskrami Âżycia - dawnymi  inkarnacjami ludzkimi mogÂła ponownie po³¹czyĂŚ siĂŞ z matrycÂą MatkÂą w nad przestrzeni.
I wÂłaÂśnie teraz staÂło siĂŞ! StaÂło siĂŞ to na co tak dÂługo czekaliÂśmy ( juÂż kilka dni opisujĂŞ ten proces n a tle historii Ka in o A bel) , co to dla nas znaczy? Znaczy iÂż kaÂżdy kto w trudzie Âżycia wybraÂł opcje po³¹czenia siĂŞ ze swojÂą matrycÂą MatkÂą  nad przestrzennÂą  dokonaÂł juÂż tego.

Od teraz systematycznie bĂŞdzie siĂŞ dla niego otwieraÂł dostĂŞp do caÂłego depozytu wiedzy prawdziwej , wiedzy ktĂłra jest depozytem mÂądroÂści StwĂłrcy i jego wszystkich dotychczasowych wcieleĂą. Od tego momentu coraz szybciej przestanie dziaÂłaĂŚ oszustwo przekazywane nam przez sieĂŚ energio informacyjnÂą , ktĂłra byÂła zespolona z matrycÂą astralnÂą i przekazywaÂła nam faÂłszywy program Âżycia z faÂłszywymi informacjami, ktĂłre sÂą tylko czĂŞÂściÂą prawdy.

Program astralny zostaÂł wygaszony, mamy odblokowany dostĂŞp do programu z pola morfogenetycznego! oczywiÂście to rĂłwnieÂż proces w nas przejÂście na Âżycie nim i akceptacja wiedzy , ktĂłrÂą znaliÂśmy w wiĂŞkszej lub mniejszej mierze intuicyjnie.
cieszĂŞ siĂŞ bardzo , bo to co byÂło tylko intuicjÂą do teraz bĂŞdzie stawaÂło siĂŞ realnÂą wiedzÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1211 : Wrzesień 19, 2012, 12:32:37 »

19.09.2012
ZÂłotnik LudzkoÂści. SHIVA

Element Ognia napotyka teraz Rodzaj Ludzki
oraz PlanetĂŞ Gaia TERRA Xx.
SkoĂączyÂł siĂŞ czas KompromisĂłw.
Nowy Czas otrzyma nowÂą formĂŞ i oblicze,
RzeczywistoœÌ i Si³ê.

Ja jestem SHIVA, ZÂłotnik LudzkoÂści,
poprzez to iÂż przynoszĂŞ ludzkim Sercom
nowÂą FormĂŞ.

Teraz zaczyna siĂŞ Czas uszlachetniania Serc Ludzkich
i to oznacza Âże stara forma historii Waszego czynienia
zostanie ROZPUSZCZONA poprzez spalenie i przez
stanie siĂŞ pÂłynnym wszystkich Starych ElementĂłw
w myÂśleniu, czuciu, odczuwaniu i dziaÂłaniu Ludzi.
Stanie-siĂŞ-pÂłynnym oznacza Âże wszystko to,
co dotychczas byÂło czĂŞÂściÂą skÂładowÂą Waszego ÂŻycia,
punkty zaczepienia i uwarunkowania
wraz z IntencjÂą ich utrzymania do jakiegoÂś
konkretnego stopnia – zostanie ZLIKWIDOWANE.

Gdy nie ma juÂż niczego z tego, co dotychczas
Was reprezentowaÂło (stanowiÂło), to wtedy
moÂżecie staĂŚ siĂŞ Nowi, moÂżecie na nowo siĂŞ narodziĂŚ
i staĂŚ siĂŞ Nowonarodzonymi – wtedy moÂżecie siĂŞ
PrzebudziĂŚ albowiem tak dÂługo jak nosicie jeszcze w sobie
resztki CiemnoÂści, tak dÂługo pozostajecie uwiĂŞzieni w tej Iluzji.

Ten Czas nie zezwala na Âżadne Kompromisy,
bo na tym gruncie ma³o mog³oby urosn¹Ì.
Teraz przynoszĂŞ ÂŚwiatÂło w ciemne Komnaty ludzkiej Duszy
i ludzkiego ¯ycia które wci¹¿ jeszcze istniej¹.
Teraz Ci ktĂłrzy sÂą na to gotowi
osiÂągnÂą Przebudzenie i OÂświecenie,
a Ci którzy nie oka¿¹ ku temu swojej woli nie zostan¹
ani dokoĂączeni ani uszlachetnieni przez ten OgieĂą.

OgieĂą SHIVY dotarÂł rĂłwnieÂż do wydarzeĂą Âświatowych.
Zostanie zniszczone to, co zniszczone byĂŚ musi
i zostanie na nowo zbudowane, caÂły ÂŚwiat, po tym
jak Ja wykonam mojÂą pracĂŞ na na tej Planecie.

BÂądÂźcie w Pokoju, pozostaĂącie w Pokoju
bo kaÂżdemu Procesowi ktĂłry jest nieunikniony
i ZarzÂądzony przez StwĂłrcĂŞ oddaje siĂŞ* caÂłym Sercem.
//*tu w sensie: naleÂży temu „oddaĂŚ siĂŞ caÂłym Sercem”//

To jest wÂłaÂściwa postawa i Strach powoduje tylko BĂłl.
Albowiem OgieĂą SHIVY powoduje Uzdrowienie
i bĂŞdzie przeÂżywany jako BĂłl tylko tam, gdzie chce siĂŞ
przed tym ukryĂŚ (przeczekaĂŚ w „bezpieczeĂąstwie”).
RzuÌcie siê wiêc w dó³, w Wasze ¯ycie
i zacznijcie ostatnie prace porzÂądkowe w Was samych.

Nieuchronnie -  zacz¹³ siĂŞ Czas Ognia
i przyszedÂłem do Was po to aby go podsycaĂŚ,
a¿ wszystko zostanie UKOÑCZONE (UDOSKONALONE).

Ja jestem SHIVA
Wszechobecny i Wszechmocny.
WiekuiÂście.
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/19092012-zotnik-ludzkosci-shiva.html

east
Gość
« Odpowiedz #1212 : Wrzesień 19, 2012, 13:02:28 »

@Kiara
co to dla nas znaczy? Znaczy iÂż kaÂżdy kto w trudzie Âżycia wybraÂł opcje po³¹czenia siĂŞ ze swojÂą matrycÂą MatkÂą  nad przestrzennÂą  dokonaÂł juÂż tego.

Ale CO  to znaczy , tak na prawdĂŞ , po ludzku ? Jak to siĂŞ objawia w rzeczywistoÂści, co zmienia w postrzeganiu w TERAZ , jak sÂłuÂży czÂłowiekowi ?

Widzisz ,Kiaro nie umiesz tego wyjaÂśniĂŚ, bo to co opisujesz jest kompletnie niesprawdzalne dla szerokiej rzeszy ludzi. MoÂżliwe, Âże dotyczy to tylko Ciebie, Âże dla CIebie to coÂś realnego bo sobie pogadaÂłaÂś z matycÂą-matkÂą i jest fajnie.

Niestety, ale przeciêtny cz³owiek nie ma takich odlotów, jak Ty. Cz³owiek ma do dyspozycji dwie helisy DNA , cia³o i 5 zmys³ów (które to i tak nie s¹ jego) .

Przeciêtny cz³owiek nie wymyœla sobie Matek-Matryc, ani duchów, ani nawet nie rozumie co to jest ŒwiadomoœÌ. On doœwiadcza ¿ycia. To co jest, jest realne, jest tu i teraz.

On bada to ¿ycie za pomoc¹ narzêdzi ,które ma do dyspozycji - wzmacniaczy zmys³ów - "szkie³ka i oka". Odkry³ ju¿, ¿e wszystko, czego dotyka ma pust¹ naturê, a jednak to "mniej ni¿ nic" widaÌ i mo¿na to dotkn¹Ì. Cud ? On sam jest takim cudem, ma równie¿ pust¹ naturê, która jest esencj¹ wszystkiego, samym ¿yciem po prostu. Nie ma ¿adnych Matiuszek zamatrycowanych.

TO wszystko -  ciaÂło, forma, rzeczy, fauna i flora - oto JEST matryca. Ona Âżyje swoje formy. TERAZ.

"Wybranie" po³¹czenia z t¹ "matryc¹" to inaczej rozpoznanie tego ka¿d¹ komórk¹ cia³a, to poczucie tego, a to mo¿liwe jest kiedy nic ju¿ nie oddziela od tej "matrycy".

W istocie i tak NIC nie oddziela, a tylko panuje utrwalone, uwarunkowane przekonanie o rozdzieleniu, czyli iluzja JA. "Wybranie" po³¹czenia to rozpuszczenie barier rozdzielenia. Rozpuszczenie JA. To wszystko.

W jakimÂś sensie dobrze to przekazuje ten fragment od songo :

stara forma historii Waszego czynienia
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1213 : Wrzesień 19, 2012, 17:34:48 »

Po raz kolejny o Wzniesieniu, jest to wypadkowa ewolucji wszystkich Energii wcielajÂących siĂŞ na ziemi, wypadkowa ich poprzednich inkarnacji. Jedni osiÂągnĂŞli ten stan juÂż wczeÂśniej na innych planetach i przybyli z pomocÂą ludziom , a inni bĂŞdÂąc LudÂźmi po raz pierwszy przekraczajÂą ten prĂłg. NajwaÂżniejsze w  tym wspaniaÂłym momencie jest fakt osiÂągniĂŞcia  globalnego poziomu rozwoju osobistego dziĂŞki ktĂłremu moÂże siĂŞ on odbyĂŚ.

*...Ci, ktĂłrzy sÂą zwani gwiezdnymi nasionami, ktĂłrzy sÂą tutaj, aby pomĂłc przy Wzniesieniu, urodzili siĂŞ na ziemi w nieco innej formie materialnej niÂż "forma ludzka z moÂżliwoÂściÂą korzystania z 12 helis DNA.

*.... "Wzniesienie jest wypeÂłnieniem staroÂżytnej obietnicy   przypomina  “Zawsze mieliÂście tĂŞ obietnicĂŞ, Âże koniec czasĂłw ujrzy was przywrĂłconych do wyÂższego wymiaru, a w rzeczywistoÂści wy nigdy nie straciliÂście wiary w tych, ktĂłrzy to dla was zrobili”  jest ono wypeÂłnieniem przyrzeczenia dotyczÂącego "Boskiej Arki Przymierza".

*.... "ÂŚcieÂżka do Wzniesienia, jak mĂłwi St. Germain, jest czymÂś, co tworzymy, wiĂŞc nie moÂże byĂŚ  przewidziana zawczasu..." poniewaÂż istniaÂły dwie alternatywy drogi przyszÂłoÂści moÂżliwe do zrealizowania przez; 1. "SynĂłw jasnoÂści:, 2. "SynĂłw CiemnoÂści"
Nie byÂło moÂżliwe do  przewidzenia w 100% ktĂłra zaistnieje chociaÂż o wiele bardziej prawdopodobna byÂła ÂścieÂżka SynĂłw JasnoÂści i rzeczywiÂście ta realizuje siĂŞ teraz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Wzniesienie jest dzieÂłem bardzo dÂługiego czasu

by krystal28 in ArchanioÂł MichaÂł, Arkturianie, Melchizedek, Saint Germain (ÂŚwiĂŞty Brat), SaLuSa

.

dziĂŞkujĂŞ Aniu za udostĂŞpnienie tego artykuÂłu!

Steve Beckow,  18 wrzesieĂą 2012

Bez wÂątpienia o Wzniesieniu wiedziano i planowano je od bardzo dawna. Melchizedek przypomina, Âże koĂącowy czas jest kulminacjÂą ewolucyjnego cyklu Âżycia:

“W tym po³¹czeniu wydarzeĂą kosmicznych wasz Âświat jest przyciÂągany do zakoĂączenia jednej fazy fali swego cyklu ewolucyjnego oraz do nowego poczÂątku wypeÂłnionego nadziejÂą, pokojem i harmoniÂą.
“To sÂą te czasy, ktĂłre byÂły zapowiadane wiele razy, w ciÂągu wielu wiekĂłw a obecne czasy sÂą waszym udziaÂłem. Wy, ktĂłrzy czytacie te sÂłowa, jesteÂście Tymi, ktĂłrzy zdecydowali, Âże bĂŞdÂą tutaj, aby zakotwiczyĂŚ ÂŚwiatÂło na tej Planecie w trakcie przygotowaĂą do tych czasĂłw” (1).

“Od rozpoczĂŞcia ostatniego cyklu ponad 12 000 lat temu   jak powiedziaÂł  SaLuSa w roku 2009   staÂło siĂŞ wiadomym, Âże zakoĂączy siĂŞ on procesem Wzniesienia.

Jest to zatem skrajnie waÂżny czas dla wszystkich dusz przeÂżywajÂących doÂświadczenia dualizmu. Pod koniec kaÂżdego cyklu pojawiajÂą siĂŞ ci, ktĂłrzy sÂą gotowi przenieœÌ siĂŞ do wyÂższej rzeczywistoÂści” (2).
Wzniesienie jest wypeÂłnieniem staroÂżytnej obietnicy   przypomina  “Zawsze mieliÂście tĂŞ obietnicĂŞ, Âże koniec czasĂłw ujrzy was przywrĂłconych do wyÂższego wymiaru, a w rzeczywistoÂści wy nigdy nie straciliÂście wiary w tych, ktĂłrzy to dla was zrobili” (3).

“Plan oÂświecenia –  jak mĂłwi Atmos z Syriusza   zacz¹³ siĂŞ bardzo dawno temu i przyniĂłsÂł przebudzenie, ktĂłre przeniosÂło was na ÂścieÂżkĂŞ Wzniesienia” (4).  “Proces Wzniesienia nie jest czymÂś, co rozpoczĂŞÂło siĂŞ w ostatnich latach   przypomina SaLuSa.   Proces Wzniesienia   ma miejsce od wielu lat, a teraz osiÂągn¹³ swĂłj etap koĂącowy w gotowoÂści na wielkie podÂźwigniĂŞcie w roku 2012″ (5).

Obecnie przebywajÂą tu szczegĂłlni ludzie, poniewaÂż zdecydowali siĂŞ na Wzniesienie przed urodzeniem   mĂłwi ArchanioÂł MichaÂł.
“Dla wszystkich z was, ktĂłrzy zdecydowaliÂście, Âświadomie i z caÂłego swego jestestwa, Âże przejdziecie przez proces Wzniesienia i Âże powitacie je Âżarliwie i z g³êbi serc w swoim Âżyciu, w swojej ÂświadomoÂści w swojej istocie, ten proces zacz¹³ siĂŞ jeszcze zanim zdecydowaliÂście siĂŞ na niego w reinkarnacji. Tak wiĂŞc przebiega on i buduje caÂłe wasze Âżycie” (6).

Grupa Arkturian prosi nas, abyÂśmy “wiedzieli i zapamiĂŞtali, Âże zostaliÂśmy wybrani, aby byĂŚ tutaj. Jest to sprawa naszej wolnej woli, nikt nie byÂł zmuszany do przyjÂścia na ZiemiĂŞ, szczegĂłlnie w tym czasie” (7).
MoÂżemy nie pamiĂŞtaĂŚ tego wyboru, poniewaÂż dokonaÂł go nasz wyÂższy aspekt   mĂłwi BiaÂłoskrzydÂła Zbiorowa ÂŚwiadomoœÌ DziewiĂŞciu   grupa niebiaĂąska: “WyÂższe Ja juÂż wybraÂło doÂświadczenie Wzniesienia w tej inkarnacji przed waszym narodzeniem siĂŞ w trĂłjwymiarowej materii” (Cool.
A jest to dopeÂłnienie pracy wielu wcieleĂą, jak mĂłwi SaLuSa: “KaÂżdy z was spĂŞdziÂł wiele wcieleĂą, pracujÂąc na ten koĂącowy rok w cyklu dualizmu. O niektĂłrych rzeczach zupeÂłnie zapomnieliÂście, nawet o tym, Âże stanowicie czêœÌ planu waszego powrotu do ÂŚwiatÂła” (9).

RozplanowaliÂśmy to co do minuty, mĂłwi WĂŞdrowiec z Niebios: “ÂŻyliÂście wÂłaÂśnie dla tego, co zaplanowaliÂście co do minuty, a teraz doÂświadczacie tego.  Jest to wasze prawo i zasÂługa” (10).
Ci, ktĂłrzy sÂą zwani gwiezdnymi nasionami, ktĂłrzy sÂą tutaj, aby pomĂłc przy Wzniesieniu, doÂświadczali tego juÂż przedtem, przypomina ArchanioÂł MichaÂł. “Wy [sÂłu¿¹cy Âświatu] powinniÂście   byĂŚ Âświadomi, Âże doÂświadczaliÂście ró¿nych etapĂłw procesu wzniesienia wiele razy przedtem, w licznych miejscach i rzeczywistoÂściach” (11).

ÂŚcieÂżka do Wzniesienia, jak mĂłwi St. Germain, jest czymÂś, co tworzymy, wiĂŞc nie moÂże byĂŚ  przewidziana zawczasu.
“JesteÂście i byliÂście przygotowywani do Wzniesienia od eonĂłw i stopniowo dowiadywaliÂście siĂŞ, Âże koĂącowe czasy przyniosÂą caÂłkowitÂą zmianĂŞ. Tym, czego nie mogliÂście przewidzieĂŚ, jest sposĂłb, w jaki to nastÂąpi, kiedy sami bĂŞdziecie tworzyĂŚ tĂŞ ÂścieÂżkĂŞ wzniesienia” (12).

Tak wiêc Wzniesienie jest wydarzeniem ewolucyjnym, które nastêpuje na koùcu przewidzianych cykli i jest dzie³em eonów. My, wszyscy z nas zdecydowaliœmy przed urodzeniem, ¿e bêdziemy tu, aby uczestniczyÌ w nim, niektórzy jako istoty, które dotar³y do koùca cyklu Trzeciego Wymiaru, a inni jako pe³ni¹cy s³u¿bê, z wy¿szych wymiarów. Szczegó³y œcie¿ki, któr¹ wybraliœmy, zosta³y wybrane i tak wiêc pod ¿adnym wzglêdem nie mog³y byÌ przepowiedziane wczeœniej. Ci, którzy maj¹ siê wznieœÌ, pracowali nad tym przez wiele wcieleù i byli ju¿ mocni na swojej drodze do wzniesienia przed obecn¹ inkarnacj¹. Zaplanowaliœmy to, a obecnie zbli¿aj¹ siê oni do wejœcia do tej kulminacji.

PrzetÂłumaczyÂła Anna Bogusz-Dobrowolska

http://the2012scenario.com/2012/09/ascension-has-been-in-the-works-for-a-very-long-time/

—————————————————-

Przypisy
(1) Mechizedek, przez: Marlene Swetlishoff, March 14, 2012, na http://www.therainbowscribe.com.
(2) SaLuSa, April 3, 2009., na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
(3) SaLuSa, June 15, 2009.
(4) Atmos, Dec. 17, 2008., na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
(5) SaLuSa, May 20, 2009.
(6)  An Hour with an Angel with Archangel Michael, August 6, 2012,” na http://the2012scenario.com/2012/08/archangel-michael-the-passport-to-ascension-is-love/
(7) The Arcturian Group, Aug. 16, 2011, na http://www.onenessofall.com/
(Cool The White-Winged Consciousness of Nine,  Alignment to Earth Ascension,” przekazywane przez: Magenta Pixie, Oct. 4, 2008, na http://www.lightworkers.org/content/48417/alignment-earth-ascension .
(9) SaLuSa, Feb. 22, 2012.
(10) Wanderer of the Skies, March 14, 2012, na http://wandererodtheskies.blogspot.com/
(11) Archangel Michael,  A Clarion Call for World Servers,” May 2010, poprzez: Ronna Herman, na http://www.ronnastar.com/latest.html .
(12) Message from St. Germain, Aug. 1, 2008, na http://www.treeofthegoldenlight.com/First_Contact/Channeled_Messages_by_Mike_Quinsey.htm.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1214 : Wrzesień 19, 2012, 17:49:58 »

ProszĂŞ nie scalaĂŚ..

I jeszcze coÂś tak oryginalnego, co jednak potwierdza istniejÂące procesy niszczenia , spalania rzeczy i zdarzeĂą z pozoru dobrych ale w swoim wnĂŞtrzu niosÂących zdecydowane podstĂŞpy i nieprawidÂłowoÂści dla najbliÂższych czasĂłw. Zatem nie rozpaczajmy przy utracie niczego i nie cieszmy siĂŞ przed zakoĂączeniem transformacji z jakiego kol wiek materialnego zysku.
Bowiem to co jest staÂłe i nietykalne dla zewnĂŞtrznoÂści to nasz krĂŞgosÂłup etyczno-moralny i poziom uczuĂŚ rozÂświetlajÂący naszÂą postaĂŚ.
Reszta to przemijanie , ktĂłremu powinniÂśmy pozwoliĂŚ na lekki przepÂływ przez nasze Âżycie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

19.09.2012 ZÂłotnik LudzkoÂści. SHIVA

SHIVA

Element Ognia napotyka teraz Rodzaj Ludzki
oraz PlanetĂŞ Gaia TERRA Xx.
SkoĂączyÂł siĂŞ czas KompromisĂłw.
Nowy Czas otrzyma nowÂą formĂŞ i oblicze,
RzeczywistoœÌ i Si³ê.

Ja jestem SHIVA, ZÂłotnik LudzkoÂści,
poprzez to iÂż przynoszĂŞ ludzkim Sercom
nowÂą FormĂŞ.

Teraz zaczyna siĂŞ Czas uszlachetniania Serc Ludzkich
i to oznacza Âże stara forma historii Waszego czynienia

Gdy nie ma juÂż niczego z tego, co dotychczas
Was reprezentowaÂło (stanowiÂło), to wtedy
moÂżecie staĂŚ siĂŞ Nowi, moÂżecie na nowo siĂŞ narodziĂŚ
i staĂŚ siĂŞ Nowonarodzonymi – wtedy moÂżecie siĂŞ
PrzebudziĂŚ albowiem tak dÂługo jak nosicie jeszcze w sobie
resztki CiemnoÂści, tak dÂługo pozostajecie uwiĂŞzieni w tej Iluzji
.

Ten Czas nie zezwala na Âżadne Kompromisy,
bo na tym gruncie ma³o mog³oby urosn¹Ì.

Teraz przynoszĂŞ ÂŚwiatÂło w ciemne Komnaty ludzkiej Duszy
i ludzkiego ¯ycia które wci¹¿ jeszcze istniej¹.
Teraz Ci ktĂłrzy sÂą na to gotowi
osiÂągnÂą Przebudzenie i OÂświecenie,
a Ci którzy nie oka¿¹ ku temu swojej woli nie zostan¹
ani dokoĂączeni ani uszlachetnieni przez ten OgieĂą.

OgieĂą SHIVY dotarÂł rĂłwnieÂż do wydarzeĂą Âświatowych.
Zostanie zniszczone to, co zniszczone byĂŚ musi
i zostanie na nowo zbudowane, caÂły ÂŚwiat, po tym
jak Ja wykonam mojÂą pracĂŞ na na tej Planecie.

BÂądÂźcie w Pokoju, pozostaĂącie w Pokoju
bo kaÂżdemu Procesowi ktĂłry jest nieunikniony
i ZarzÂądzony przez StwĂłrcĂŞ oddaje siĂŞ* caÂłym Sercem.
//*tu w sensie: naleÂży temu „oddaĂŚ siĂŞ caÂłym Sercem”//

To jest wÂłaÂściwa postawa i Strach powoduje tylko BĂłl.
Albowiem OgieĂą SHIVY powoduje Uzdrowienie
i bĂŞdzie przeÂżywany jako BĂłl tylko tam, gdzie chce siĂŞ
przed tym ukryĂŚ (przeczekaĂŚ w „bezpieczeĂąstwie”).

RzuÌcie siê wiêc w dó³, w Wasze ¯ycie
i zacznijcie ostatnie prace porzÂądkowe w Was samych.

Nieuchronnie -  zacz¹³ siĂŞ Czas Ognia
i przyszedÂłem do Was po to aby go podsycaĂŚ,
a¿ wszystko zostanie UKOÑCZONE (UDOSKONALONE).

Ja jestem SHIVA
WiekuiÂście.

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/09/19/19-09-2012-zlotnik-ludzkosci-shiva/

Kiaro: songo umieÂściÂł ten cytat dwa posty wyÂżej!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2012, 23:26:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1215 : Wrzesień 19, 2012, 19:34:13 »

Ja jestem SHIVA
WiekuiÂście.
Tak samo twierdzi tylko inne imiĂŞ,, Witek " mĂłj sÂąsiad po w/g niego udanym seksie ze swojÂą ÂżonÂą DuÂży uÂśmiech
Po paru piwkach wielokrotnie mnie o tym przekonywaÂł.
Có¿ widocznie jakaœ rodzina z tym Shiv¹
Innych epitetĂłw ,ktĂłre na swĂłj temat wygÂłasza Witek nie zamieszczĂŞ chyba, Âże na wyraÂźne Âżyczenie ktĂłregoÂś z szacownych uczestnikĂłw tego zacnego forum DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2012, 19:34:46 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #1216 : Wrzesień 19, 2012, 19:46:46 »

Sluchaj szacowny przebisniegu,podtrzymujesz mnie na duchu,ale nomen omen Witek,mial na imie moj maz sp.mam nadzieje,ze to nie jegovnastepne wcielenie.

Pozdrawiam serdecznie.Greta
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1217 : Wrzesień 19, 2012, 20:03:50 »

Kiaro, komentarz do Shivy byÂł jak najbardziej na miejscu, szkoda go.
Ja nie mogĂŞ przywrĂłciĂŚ go ze Âśmietnika, moÂżesz go skopiowaĂŚ sama.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1218 : Wrzesień 19, 2012, 20:48:10 »

Kiaro, komentarz do Shivy byÂł jak najbardziej na miejscu, szkoda go.
Ja nie mogĂŞ przywrĂłciĂŚ go ze Âśmietnika, moÂżesz go skopiowaĂŚ sama.

PrzywrĂłciÂłem tego posta.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1219 : Wrzesień 19, 2012, 23:21:40 »

WywaliÂłam bo przez nieuwagĂŞ powtĂłrzyÂłam juÂż nie pierwszy raz ten sam przekaz, a komentarz moÂżna byÂło sam wstawiĂŚ. No ale skoro  chcecie, niech zostanie.

Dodam jedynie iÂż to spalanie starych wzorcĂłw polega na "prze³¹czeniu " wzorcĂłw Âżycia z dotychczasowej matrycy astralnej uzaleÂżnionej od wzorca Adam Kadmon czyli wzorzec pola energio informacyjnego oparty na  wiedzy wy³¹cznie aspektu mĂŞskiego z potencjaÂłem minusowym.  Na po³¹czenie z polem morfogenetycznym  przekazujÂącym harmonijne  wzorce ÂżeĂąski i mĂŞski naÂłoÂżono matrycĂŞ filtr Adam Kadmon  blokujÂący przepÂływ energii wzorca  matrycy Matki.
RoÂżnica energetyczna miĂŞdzy miĂŞdzy tymi matrycami wiedzy jest przeogromna, ponowne uruchomienie  przepÂływu  energii z pierwotnego wzorca spali w 100% wszystkie wpisy Kadmona. Dlatego tak bardzo waÂżne byÂło i jest oczyszczenie organizmu Ludzkiego i odblokowanie systemu nerwowego , ktĂłry musi sobie poradziĂŚ z przepÂływem tej o wiele silniejszej zÂłotej energii.
Narkotyki , alkohol , miĂŞso , konserwanty, ciĂŞÂżkie tÂłuszcze, pewne grupy bakterii obecnie stosowane w jogurtach i piekarnictwie nie wspomagajÂą tego procesu.
Czym lÂżejsze jedzenie i wiĂŞcej wody wypÂłukujÂącej toksyny , tym lepiej i jeszcze jedna waÂżna rzecz,  starajmy siĂŞ nie przywiÂązywaĂŚ do Âżadnej naszej rzeczy materialnej. Najlepiej jest je wszystkie traktowaĂŚ jako czasowo powierzone nam rekwizyt uÂłatwiajÂące Âżycie niezbĂŞdne ale tylko czasowo. Nie jako wÂłasnoœÌ osobistÂą  ale jako dary StwĂłrcy z ktĂłrych mamy korzystaĂŚ dla naszego wspĂłlnego dobra. One wszystkie maja nam uÂłatwiaĂŚ i uprzyjemniaĂŚ Âżycie ale nie niewoliĂŚ posiadaniem ich.
LekkoœÌ myÂśli  , wiĂŞksze zrozumienie i akceptacja kaÂżdej odmiennoÂści  to mniejszy bagaÂż mentalny i duÂżo szybsza droga transformacji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2012, 23:58:29 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1220 : Wrzesień 20, 2012, 06:21:02 »

WZNIESIENIE –OSTATNI OKRES 21.09 – 21-12

WZNIESIENIE –OSTATNI OKRES   21.09 – 21-12

22.09.2012 r. zaczyna siĂŞ ostatni 3 miesiĂŞczny okres transformacji swiadomosci czyli Wzniesieniowej CiÂązy.
Jest to najwaÂżniejszy i najbardziej przeÂłomowy czas w dziejach naszej planety. Najpierw dzieĂą wczeÂśniej czyli 21.09 nastapi reset duchowy, spowodowany potĂŞÂżnym rozbÂłyskiem sÂłoĂąca.
RozbÂłysk ten nie spowoduje zniszczenia Ziemi, jak probuja nam wmawiac niektĂłrzy naukowcy, lecz przestroi nasze biopole oczyszczajÂąc ze wszystkich energetycznych brudĂłw.
BĂŞdzie to polegac na oczyszczeniu pozostaÂłych w nas jeszcze blokad, ograniczajÂących nas przekonan, traum i lĂŞkĂłw.
To wielkie dobrodziejstwo dla nas, bo w ten ostatni 3 miesiĂŞczny okres powinnismy wejsc oczyszczeni, aby skupic siĂŞ tylko i wy³¹cznie na absorbcji potĂŞÂżnych wzniesieniowych energii. Energie  te zaczna napÂływac od 22.09 czyli od przesilenia.
OczywiÂście oczyszczenie dziĂŞki rozbÂłyskowi nie dokona siĂŞ w 1 sekundzie, lecz nasze energetyczne brudy bĂŞdÂą wychodziĂŚ przez kilka dni, dokÂładnie do koĂąca wrzeÂśnia /u jednych szybciej u innych wolniej/.
Wraz z ostatnim dniem wrzeÂśnia potĂŞÂżne energie czyszczÂące rozpuszczÂą siĂŞ, a w dniu 1 pazdziernika jeszcze bardziej spotĂŞgujÂą siĂŞ energie wzniesieniowe.
BĂŞdzie to czas na kontemplacjĂŞ, akceptacjĂŞ i przede wszystkim bycie w tu i teraz. Doskonale jest w tym czasie skupiĂŚ siĂŞ na uczuciu wdziĂŞcznoÂści i wszystkim co nas wznosi.
Niczego nie planowaĂŚ, lecz ÂżyĂŚ chwilÂą obecnÂą oczywiÂście w miare mozliwosci.
Od dnia 1 pazdziernika do dnia 13 listopada/kulminacja/ energie wzniesieniowe bêd¹ mia³y za zadanie g³ownie dokonczyc integracje naszej meskosci i kobiecoœci w nas, skupiaj¹c siê g³ownie na naszej mêskiej energii. Dokona siê to wlasnie 13.11 w momencie zaÌmienia s³onca. Od 14 listopada energie wzniesieniowe dalej bêd¹ sprzyjaÌ integracji meskosci i kobiecoœci w nas, ale w tym okresie bêdzie siê dokonywaÌ rownowazenie naszej energii ¿eùskiej. Zakonczy siê to i dokona w dniu 28.11 zacmieniem ksiê¿yca. Od 29.11 jako istoty ze zrownowazona energia zenska i meska bêdziemy mogli osiagnac calkowita przemianê naszych cial fizycznych i przejœÌ ze struktury wêglowej na krzemowa czyli krystaliczna. Oczywiscie proces ten dokonuje siê ju¿ od d³u¿szego czasu, ale jego dokoùczenie bêdzie mo¿liwe dopiero po 28.11.Od tego dnia nasze wzniesienie bêdzie ju¿ bardzo bliskie i wyczuwalne, a energie które wtedy przyjd¹ bêd¹ powodowa³y przepotê¿ne przemiany w naszym biopolu, swiadomosci i ciele. Bedzie to trwa³o do 12-12 kiedy to nastapi kulminacyjny fina³ i dokonczenie budowy krystalicznej sieci. Uaktywni¹ siê potê¿ne atlantydzkie kryszta³y które by³y uœpione przez eony lat. Uaktywni siê g³owna krysztalowa czaszka MAX, w której zakodowana jest ca³a wiedza dotyczaca zycia wielowymiarowego /od wymiaru 1 do 12/ i nie tylko. Czas od 12.12 do 21.12 bêdzie czasem niezwyk³ym. Nikt nie wie co siê wtedy wydarzy, ale mo¿na domniemywaÌ ze te 9 dni /czyli pe³ny cykl/ bêd¹ czasem u³o¿enia siê energii wzniesieniowych na poziomie 4D, aby 21.12 dokonac ostatecznego wzniesIenia i osadzenia nas w wibracjach 5D

.CO NAST¡PI PÓ¬NIEJ TEGO NIE WIE NIKT,PODOBNO NAWET SAM STWÓRCA<3

PONI¯EJ PODAJÊ NAWAZNIEJSZE DATY TEGO NIESAMOWITEGO OKRESU:

21.09.2012 – potĂŞÂżny sÂłoneczny rozbÂłysk /RESET DUCHOWY/, ktĂłry wykasuje z naszego biopola stare blokujÂące nas przeÂświadczenia, lĂŞki i nawyki.

22.09 – jesienna rĂłwnonoc – poczÂątek tworzenia sieci wszystkich 12-tu g³ównych tarcz sÂłonecznych w formacie krystalicznym. SpÂływ potĂŞÂżnych wzniesieniowych energii oraz czas /do konca miesiÂąca/ na ostateczne oczyszczenie wszystkich blokad ktĂłre odpadnÂą /u kaÂżdego w swoim czasie/ dziĂŞki resetowi duchowemu.

1.10 – spotĂŞgowanie potĂŞÂżnych wzniesieniowych energii, ktĂłre pozwolÂą nam na ostatecznÂą integracje mĂŞskoÂści i kobiecoÂści w nas.

13.11 – caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca – aktywacja 144 satelitarnych dyskĂłw sÂłonecznych do 12-tu g³ównych dyskĂłw. Ostatnia integracja sieci Boskiej MĂŞskoÂści w rĂłwnowadze.

28.11– zaĂŚmienie KsiĂŞÂżyca – pó³cieĂą – dokoĂączenie i integracja Boskiej KobiecoÂści.

12 grudnia – 12-12-12 – portal potrĂłjnej daty. Kulminacyjny finaÂł i dokoĂączenie krystalicznej sieci. Aktywacja ostatnich Atlantydzkich Kryszta³ów ÂŚwiÂątynnych z nowymi kodami i po³¹czenie ze strukturami piramidalnymi oraz dyskami sÂłonecznymi. Kombinacja rĂłwnowagi energii mĂŞskich i ÂżeĂąskich w Boskiej JednoÂści. Czaszka MAX-ostateczne kodowanie w wirze krystalicznym. Zakorzenienie siĂŞ wibracji 4 D.

21.12.2012 – restart sieci wstĂŞpowania i osieciowania krystalicznego pola kwantowego. Poszerzenie z lepszym dostĂŞpem do 12-tu wymiarĂłw. „Palec BoÂży” skÂładajÂący siĂŞ z energii Saturna, Jowisza i Plutona. Osadzenie wibracji na poziomie 5D-WZNIESIENIE.
ÂźrĂłdÂło
PamiĂŞtajmy ,Âże to sÂą informacje z poziomu duchowego- co fizycznie nie musi byĂŚ zauwaÂżalne .
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/09/wzniesienie-ostatni-okres-2109-21-12.html

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1221 : Wrzesień 20, 2012, 08:15:22 »

No to du¿o przed nami na polu energetycznym , oj du¿o ! Z czym siê z grubsza zgadzam , bo s¹ to programy czyszcz¹ce wszystkie nasze poprzednie wcielenia z tego powodu mog¹ siê pojawiÌ zaskakuj¹ce nas bóle w ró¿nych partiach cia³a oraz dziwne zdarzenia , czêsto niespodziewane i irracjonalne ( ale bardzo krótko trwa³e) , które równie¿ czyszcz¹ i odblokuj¹ dawne nie do koùca za³atwione sprawy.

Jednak  chociaÂż  wydawaĂŚ siĂŞ bĂŞdÂą gÂłoÂśne nieoczekiwane i przeszkadzajÂące , to trwaĂŚ bĂŞdÂą krĂłtko, na zasadzie haÂłaÂśliwych  "goÂści hotelowych" praktycznie kilku dniowych. BĂŞdzie to okres nieco uci¹¿liwy ale maksymalnie trwajÂący od miesiÂąca do dwĂłch. CaÂłkowita przemiana naszego ciaÂła fizycznego dobiega koĂąca na ciaÂło krystaliczne diamentowe, a nie krzemowe.
WiĂŞkszoœÌ procesĂłw zwiÂązanych z obszarem czakry 1/3 koĂączy siĂŞ s tary dom , wzorzec matrycy astralnej ulega spaleniu i prze³¹czeniu na czakrĂŞ 4, z tym procesem sÂą zwiÂązane zwiĂŞkszone odczucia bĂłlowe szczegulnie w stawach , biodra ale rĂłwnieÂż gÂłowa w obrĂŞbie wszystkich oÂśmiu  pÂłatĂłw. U niektĂłrych mogÂą pojawiĂŚ siĂŞ odczucia silniejsze po lewej stronie ciaÂła, w³¹cznie z obszarem serca, bowiem zablokowana dawno temu kobiecoœÌ bardzo aktywnie upomina siĂŞ o zajĂŞcie ponowne swojego miejsca. Jednak istotnie nie bĂŞdzie to dÂługi czas rĂłwnowa¿¹cy w nas harmonijnÂą pracĂŞ aspektĂłw ÂżeĂąskiego i mĂŞskiego.

Jaki zwiÂązek majÂą z tym procesem dawne  atlantydzkie krysztaÂły i czaszki?  juz nie korzystamy z Âżadnych kodowanych nimi wzorcĂłw , juÂż nie maja one wpÂływu na blokadĂŞ naszego po³¹czenia z polem morfogenetycznym i nie mogÂą w Âżaden sposĂłb zaburzaĂŚ pracy wirĂłw ziemi. zatem wszystkie bajki o ich wielkich moÂżliwoÂściach odejdÂą do lamusa.
ÂŻaden krysztaÂł nie ma mocy jeÂżeli nie jest stale zasilany energiÂą , on sÂłuÂży do do rozszczepiania  jej , kodowania jej zapisĂłw oraz  rozszczepionymi pasmami dokonywania przekazĂłw. Jest rĂłwnieÂż swojego rodzaju dyskiem pamiĂŞci  utrwalajÂącym w sobie  wibracjĂŞ zdarzeĂą.

ÂŻaden krysztaÂł nigdy nie miaÂł i nie ma mocy wiĂŞkszej niÂż moc CzÂłowieka zatem  byÂł jest i bĂŞdzie zaleÂżny od woli Energii zarĂłwno wcielonej jak i niewcielonej , nigdy odwrotnie.
Wierzmy w siebie  w swojÂą moc wewnĂŞtrznÂą i nie oczekujmy zewnĂŞtrznych cudĂłw , bo to my sami je tworzymy dla siebie i innych Ludzi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #1222 : Wrzesień 20, 2012, 09:44:54 »

Z tej wyliczanki najlepsze jest to zdanie :

PamiĂŞtajmy ,Âże to sÂą informacje z poziomu duchowego- co fizycznie nie musi byĂŚ zauwaÂżalne .
(artkowy dupochron?)
I nie bĂŞdzie zauwaÂżone zapewne MrugniĂŞcie . JednakowoÂż jak to siĂŞ ma do deklaracji, Âże ciaÂło fizyczne zmieni strukturĂŞ na krystaliczna  (ze struktury wĂŞglowej na krzemowÂą) ?  Tego nie sposĂłb byÂłoby nie zauwaÂżyĂŚ fizycznie !!

Pod koniec roku wypadaÂłoby siĂŞ  przebadaĂŚ u specjalisty  - jeÂśli przemiana nie nastÂąpi to udaĂŚ siĂŞ od razu do psychiatry - drogie przekaÂźniki DuÂży uÂśmiech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1223 : Wrzesień 20, 2012, 10:01:16 »

Takie doniesienia czyta siĂŞ jak horoskop w prasie codziennej.
Ciekawi mnie dlaczego kÂładÂą nacisk na tak szybkie i tak powszechne zjawisko wzniesienia/ascendencji?
Skoro s¹ tak dobrze poinformowani, to powinni wiedzieÌ, ¿e nie wszyscy na raz siê przebudz¹. Jasne, ¿e od 21.12 zacznie siê okres wzniesienia, ale on wtedy dopiero siê rozpoczyna. Pewne jednostki mog¹ siê za³apaÌ na sam pocz¹tek ale zdecydowana wiêkszoœÌ osi¹gnie ten poziom znacznie póŸniej. Warto pamiêtaÌ, ¿e bêdzie on trwa³ 10 lat, a punkt kulminacyjny wypada na pó³metek, czyli na rok 2017.
Myœlê, ¿e ktoœ tu próbuje mieszaÌ pos³uguj¹c siê pó³prawdami.
Moze to przygotowywanie ludzi na manewr, ktĂłry nasi przeciwnicy przygotowujÂą, a dotyczÂący pojawienia/ukazania siĂŞ/zstÂąpienia "zbawiciela" po to by zabraĂŚ swe owieczki do obiecanego "KrĂłlestwa BoÂżego". ZÂły
Bardzo mi nie pasujÂą te doniesienia. DuÂży uÂśmiech

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1224 : Wrzesień 20, 2012, 11:29:18 »

Mam tu nastêpn¹ wizjê channelera. Dotyczy g³ównie Wzniesienia, a przy okazji Nibiru, ale nie straszy.
Wizja dotyczy Wzniesienia, raczej nagÂłego wraz z dematerializacjÂą ziemi.

Nibiru i RozwiÂązanie

19 wrzeÂśnia 2012. Jesienna rĂłwnonoc oznacza zakoĂączenie wejœÌ na nadchodzÂący rok w „kolejkĂŞ wydruku” ziemskiej Akaszy. To co ma siĂŞ staĂŚ w nadchodzÂącym roku to musi byĂŚ w „kolejce wydruku” przed jesiennÂą rĂłwnonocÂą. Zawsze tak byÂło i zawsze bĂŞdzie w ten sposĂłb.

Ten rok rĂłwnieÂż oznacza koniec zbiorĂłw w 4-tej gĂŞstoÂści i wiele rzeczy wydarzyÂło siĂŞ w ciÂągu ostatnich tygodni, ale najwaÂżniejsze siĂŞ staÂło dziÂś rano w astralu. Przybycie Nibiru na scenĂŞ od dawna byÂło oczekiwane i nawet siĂŞ go obawiano. MiesiÂące temu czuÂłem, Âże przejÂście Nibiru wyzwoli ostateczne Wzniesienie, a zakoĂączy to przez przesilenie zimowe. MogĂŞ tylko podzieliĂŚ siĂŞ tym, co widziaÂłem, a niech inni okreÂślÂą, co im odpowiada dla siebie.

DziÂś rano w astralu Nibiru przeleciaÂła obok ziemi na 4-tym poziomie gĂŞstoÂści. Gdy Nibiru weszÂła w pole siÂłowe ziemskiej Sieci JednoÂści to (Nibiru) poniosÂła wiele szkĂłd. Wielu siĂŞ obawiaÂło, Âże ziemia zostanie zniszczona przez  wpÂływ  Nibiru ale staÂło siĂŞ przeciwnie. Elektromagnetyczny rdzeĂą Nibiru zostaÂł uszkodzony i (ona) ucierpi od odwrĂłcenia biegunĂłw. Tymczasem te ciemne jednostki szukajÂące ucieczki z  ziemi wywieziono na Nibiru, gdy przechodziÂła obok. ZaÂłapali siĂŞ na przejaÂżdÂżkĂŞ niewÂłaÂściwym koniem, tym razem! Gdy ciemne podmioty zostaÂły usuniĂŞte z przewagi Sieci JednoÂści Ziemi, to JednoœÌ zostaÂła osiÂągniĂŞta. WyczuÂłem Nibiru i ciemnych, kiedy wyprowadzali siĂŞ z naszego ukÂładu sÂłonecznego. SiÂły Oriona pozostajÂące z GaiÂą sÂą w g³êbokim dÂługu karmicznym i zobowiÂązaniu dokonania poprawnie tych rzeczy, ktĂłre oni przekrĂŞcili do gĂłry nogami. MuszÂą oni sÂłuÂżyĂŚ do spÂłacenia ich dÂługu karmicznego. Nie ma niebezpieczeĂąstwa od nich.

NastÂąpiÂła przerwa (pauza) w astralu i Galaktyczna Federacja zostaÂła wezwana do opuszczenia przestrzeni Gai dla ich wÂłasnej ochrony, nowa kwarantanna zostaÂła przygotowana do umieszczenia wokó³ niej (Gai) na nadchodzÂący wielki cykl i nowÂą grĂŞ. Wtedy to najwspanialsza rzecz siĂŞ wydarzyÂła. W ciszy, Galaktyczna Federacja zdecydowaÂła siĂŞ pozostaĂŚ i trzymaĂŚ Bramy otwarte dla Ziemi i jej mieszkaĂącĂłw, aby przenieÂśli siĂŞ do 5-tej gĂŞstoÂści. CoÂś ustÂąpiÂło (daÂło drogĂŞ) w astralu i caÂła Ziemia i wszystkie istoty Âżywe po prostu rozpuszczajÂą siĂŞ w wyÂższych sferach, wchodzÂąc w sferĂŞ Federacji Galaktycznej. Nie byÂło wiĂŞcej ziemi, nie byÂło wiĂŞcej Gai! ByÂła  caÂłkowicie Wzniesiona, nie pozostawiajÂąc nic za sobÂą!

ByÂło to w 4-tej gĂŞstoÂści i pozostaje do rozegrania w 3-ciej gĂŞstoÂści, ale zrobi to poprzez to nadchodzÂące przesilenie zimowe. Co to znaczy? Nie wiem. Wiem tylko, Âże coÂś staÂło siĂŞ dzisiaj bardzo duÂżego i nie byÂło to planowane. To byÂło spontaniczne i staÂło siĂŞ w wyniku wyboru Galaktycznej Federacji utrzymania otwartych bram dla Gai oraz wszystkiego na niej.

MyÂślaÂłem o tym przez caÂły dzieĂą w pracy, i wierzĂŞ, Âże to oznacza, Âże ziemia i jej mieszkaĂący majÂą wszyscy wznieœÌ siĂŞ z  4-tej do 5-tej gĂŞstoÂści, a 1., 2. i 3. gĂŞstoÂści wkrĂłtce pĂłjdÂą w jej Âślady. SposĂłb jej Wzniesienia zostaÂł zakoĂączony i jest w „kolejce wydruku” na najbliÂższe miesiÂące. Nie wiem, co to znaczy, Âże Gaia caÂłkowicie siĂŞ zdematerializowaÂła, lecz musi to oznaczaĂŚ zasadniczÂą zmianĂŞ charakteru naszej nadchodzÂącej rzeczywistoÂści.

Jasne bÂłogosÂławieĂąstwa
Joe

19 wrzeÂśnia 2012
Channeler: Anarchistbanjo
http://lightworkers.org/channeling/167778/nibiru-and-resolution

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: