Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 15:08:44

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 856106 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #1300 : Wrzesień 30, 2012, 13:24:36 »

Jedni siejÂą strach z gĂłry, drudzy tÂłumaczÂą go na jĂŞzyki i dalej rozsiewajÂą po Ziemi. I po co? 
PodÂświadomoœÌ trzeba oczyszczaĂŚ, a nie zaÂśmiecaĂŚ.  MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1301 : Wrzesień 30, 2012, 15:41:09 »

W peÂłni zgadzajÂąc siĂŞ z szacownÂą ptak dodam, Âże dziaÂła zasada tam jesteÂś gdzie Twoja myÂśl.
Wiêc powtarzaj¹c jak¹œ informacjê dobrze jest te¿ zastanowiÌ siê nad potrzeb¹ takiego dzia³ania Uœmiech
Skutki znaczy siĂŞ maiÂłem na myÂśli.
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego ale ja hm ja wypije piwko bo mnie dziÂś suszy DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1302 : Wrzesień 30, 2012, 16:37:22 »

A ja uwaÂżam iÂż w obecnych czasach dezinformacji pokazywanie publicznym tej manipulacji powinno byĂŚ zamieszczanie roÂżnych przekazĂłw i komentowanie ich. Bowiem jest to bardzo wlaÂściwy sposĂłb odkrywania wszelakich oszustw.
Chowanie gÂłowy w piasek ze strachu jest przytakiwaniem kÂłamstwom. OdpowiedzialnoœÌ CzÂłowiek ponosi  zarĂłwno za zrobienie czegoÂś zÂłego jak i za nie przeciwstawienie siĂŞ Âświadomie zauwaÂżonemu zÂłu. Bowiem jest to wyraÂżenie akceptacji na jego dziaÂłanie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1303 : Październik 01, 2012, 15:41:21 »

PrzejÂście Ziemi WyÂższy Wymiar - StraÂżnicy.

PrzejÂście Ziemi w WyÂższy Wymiar
 “Nowy Dom”  ÂźrĂłdÂło: http://www.edinenie-vsemirno.net/
Przekaz Tygodniowy nr 30/2012
Odebrany 30.09.2012

Witajcie Istoty ÂŚwiatÂła i MiÂłoÂści.

W ostatnim czasie zadano nam pytanie, o to, jak bĂŞdzie wyglÂądaÂło ostatecznie przejÂście Ziemi w wyÂższy wymiar.
DziÂś odpowiemy na to pytanie.
 JesteÂście w czasie, kiedy wszystko dzieje siĂŞ teraz. Energie, ktĂłre juÂż spÂłynĂŞÂły na ZiemiĂŞ i wci¹¿ do niej docierajÂą sprawiÂły, Âże Ziemia obraca siĂŞ szybciej. Odczuwacie to, jako zmianĂŞ w odczuwaniu upÂływu czasu, wszystko dzieje siĂŞ szybciej, materializacje i projekcje waszych umys³ów dziejÂą siĂŞ niemalÂże natychmiast, i nie ma tu ró¿nicy , czy jest to pozytywne myÂślenie, czy nie, wszystko siĂŞ dzieje teraz……
 Nie naleÂży przywiÂązywaĂŚ siĂŞ do dat, ktĂłre gdzieÂś kr¹¿¹ w waszej sferze informacyjnej. Wszystkie daty sÂą umowne, w przestrzeni , w ktĂłrÂą wchodzi Ziemia nie ma juÂż przyszÂłoÂści i przeszÂłoÂści, jest tylko chwila obecna, i niebawem wasze myÂśli bĂŞdÂą manifestowaĂŚ siĂŞ natychmiast. I bĂŞdzie to piĂŞkne doÂświadczenie dla osĂłb , ktĂłre sÂą przygotowane to tego, tzn. sÂą Âświadome swoich myÂśli i ich mocy. Osoby , ktĂłre nie pracowaÂły ze sobÂą, lub inaczej, osoby, ktĂłre nie majÂą ÂświadomoÂści obecnej zmiany na Ziemi, bĂŞdÂą doÂświadczaÂły bolesnych doÂświadczeĂą, jeÂśli takie sÂą ich myÂśli.
 To wÂłaÂśnie natychmiastowa materializacja spowoduje rozejÂście siĂŞ Âświata, ktĂłry znacie na kilka wymiarĂłw jednoczeÂśnie. Jak wiecie istniejÂą Âświaty rĂłwnolegÂłe, Ziemia, ktĂłrÂą znaliÂście do tej pory, ta Ziemia peÂłna polarnoÂści w pewnym momencie, kiedy nastÂąpi przesycenie, rozszczepi siĂŞ na dwa Âświaty.
I wtedy w waszym (wyÂższym wymiarze) , odejdÂą wszyscy, ktĂłrzy wibracyjnie reprezentujÂą „stary Âświat“, a pozostanÂą Ci , ktĂłrzy podnieÂśli swoje wibracje.
 I podobnie „stara Ziemia“ bĂŞdzie istniaÂła dalej w innym wymiarze i Âświecie rĂłwnolegÂłym, pozwalajÂąc na pewne doÂświadczenia osobom , ktĂłre tego potrzebujÂą.
 Zmiana ta na poziomie fizycznym moÂże byĂŚ dla was ledwo zauwaÂżalna, poza tym jesteÂście obecnie w fazie procesu wznoszenia, a wiĂŞc i oczyszczania z niskich wibracji, to wi¹¿e siĂŞ z zaognieniem Âświatowych problemĂłw typu: gospodarka, pieniÂądze, wojna, g³ód, kataklizmy etc…
 NiektĂłre z tych procesĂłw nabiorÂą na sile za sprawÂą osĂłb, ktĂłre swoimi myÂślami przyczyniajÂą siĂŞ do kreacji swoich lĂŞkĂłw. ÂŻyjecie w sferze wolnej woli i to ona kieruje tÂą zmianÂą.
 Jeszcze przez jakiÂś czas bĂŞdziecie funkcjonowaĂŚ jednoczeÂśnie w kilku wymiarach rzeczywistoÂści i w kilku Âświatach naraz.
¯adna data tego nie przerwie, tylko wasza intencja i œwiadomoœÌ, mo¿e to zrobiÌ.
W momencie, kiedy dostateczna iloœÌ Ziemian przeniesie siê wibracyjnie do wy¿szego wymiaru, pozostali, którzy s¹ gotowi na zmianê i chc¹ uczestniczyÌ w procesie wzniesienia, dost¹pi¹ go natychmiastowo, a ca³a reszta, które chce pozostaÌ w sferze dwubiegunowoœci zostanie na tym planie.
Fizycznie objawi siĂŞ to masowymi odejÂściami dusz na waszym planie fizycznym, a w rzeczywistoÂści bĂŞdzie to tylko przeniesie na poziom innego wymiaru Ziemi.
 Prosimy byÂście nie popadali w ob³êd…… nie trzymajcie siĂŞ schematĂłw, lub teÂż wizji, ktĂłre sÂą przedstawiane, takÂże i przez Nas……
 NiektĂłre istoty, prĂłbujÂą zahamowaĂŚ proces wzniesienia wnoszÂąc informacje, ktĂłre bĂŞdÂą w waszej przestrzeni mentalnej hamowaĂŚ ten proces.
 Dlatego wyzbÂądÂźcie siĂŞ wszelkich wyobraÂżeĂą i oczekiwaĂą.
B¹dŸcie otwarci, skupcie siê na tworzeniu raju wokó³ siebie, tworzeniu swojego indywidualnego œwiata w przestrzeni mi³oœci i obfitoœci dla wszystkich.
 WĂłwczas okaÂże siĂŞ , Âże wasze myÂśli przyczyniÂły siĂŞ do powstania Ziemi peÂłnej obfitoÂści i miÂłoÂści, i wszystkie osoby, ktĂłre chcÂą byĂŚ w tej obfitoÂści pozostanÂą w tej sferze.
 WiÂązanie siĂŞ ró¿nymi scenariuszami, ktĂłre mogÂą siĂŞ wydarzyĂŚ, bardzo ogranicza pole dziaÂłania pola morficznego wszechÂświata, i jeÂśli bĂŞdziesz skupiaĂŚ siĂŞ, wÂłaÂśnie na nich moÂże CiĂŞ omin¹Ì wspaniaÂła zabawa.
 Kochaj siebie i uwalniaj umysÂł od schematĂłw myÂślenia, od przywiÂązania do tego, co znane
 Kochamy Ciebie
StraÂżnicy
ÂźrĂłdÂło: http://polewidzenia.com/
By soulowicz • Zamieszczone w Przekazy Czanelingowe
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2012, 15:41:38 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1304 : Październik 01, 2012, 17:02:59 »

songo1970
Kochamy Ciebie
StraÂżnicy
DuÂży uÂśmiech
Jak to siĂŞ zmienia teraz nawet straÂżnicy kochajÂą DuÂży uÂśmiech
Kiedyœ to podawali czarny chleb i czarna kawê, gumowa pyta i w¹skie drzwi, a teraz serwuj¹ mi³oœÌ Du¿y uœmiech
Wielce szacowny songo1970  chyba jednak nie umieÂściÂł post w odpowiednim wÂątku DuÂży uÂśmiech
Powinien umieÂściĂŚ go w forum dla klawiszy DuÂży uÂśmiech
Na 100% mieli by siĂŞ czegoÂś to dla nich nowego dowiedzieĂŚ DuÂży uÂśmiech
MoÂże  nawet by nawiÂązali kontakt z tamtymi straÂżnikami DuÂży uÂśmiech
MoÂże podzielili (przeÂłamali) czarnych chlebem  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1305 : Październik 01, 2012, 17:41:11 »

Oj PrzebiÂśniegu jakiÂś czarny humor CiĂŞ dopadÂł Afro

Ja tam zbytnio nie przywiÂązujĂŞ siĂŞ do podpisĂłw pod informacjami , wiem bywaj a to tylko nicki osĂłb przekazujÂących info. Ja tam wolĂŞ analizowaĂŚ treÂści i wyjmowaĂŚ z nich istotne rzeczy.

Data przekroczenia wymiaru jest znana , nie jest istotne w niej ustawienie cyferek , a co pod tym siĂŞ kryje naprawdĂŞ. Jest to zakoĂączenie kilku cykli ewolucyjnych  rĂłwnoczesne.  Zatem wszystko musi siĂŞ wydarzyĂŚ do tej daty, ona jest definitywna.
Wiadomo iÂż nastÂąpi dematerializacja Âświata materialnego trzeciego wymiaru, bo nie ma moÂżliwoÂści by on  ze swoimi parametrami istniaÂł w innych.
Jednak po podniesieniu nas z ziemi ( sÂławetne trzy dni ciemnoÂści) oczekiwania ludzkie zdeponowane w ich wierzeniach zrealizujÂą siĂŞ dla kaÂżdego bÂłyskawicznie w czasie poza czasem. Czyli poza Âświatem materialnym ( o tym mĂłwi ten przekaz)jakie ludzie majÂą oczekiwania w zwiÂązku z koĂącem czasu to przeÂżyjÂą. Jednak wiedzieĂŚ trzeba iÂż nie bĂŞdzie to materializacja energii   z zagĂŞszczeniem do materii, a wy³¹cznie hologram w umyÂśle. W czasie poza czasem to co mogÂło by trwaĂŚ wiele lat stanie siĂŞ przeÂżyciem kilku minut, czyli w tych kilku minutach ludzie mogÂą przeÂżyĂŚ caÂłe swoje Âżycie, ktĂłre w naszym wymiarze trwaÂło by kilkadziesiÂąt lat. Dla jednych wojny , dla innych kataklizmy , a jeszcze dla innych szczĂŞÂśliwe przekroczenie IV wymiaru.

To bĂŞdzie tylko czas wypeÂłnienia  wybranego programu  przed dalszÂą drogÂą rozwojowÂą, nastĂŞpnie po speÂłnieniu oczekiwaĂą nadejdzie przejÂście do swoich , wybranych wczeÂśniej przestrzeni wibracyjnych. Jedni na NowÂą ZiemiĂŞ inni na planety trzeciowymiarowe dokoĂączyĂŚ wÂłasny rozwĂłj.

Nie jest o Âżadna kara ni segregacja , to absolutnie naturalne przestrzenie dla osiÂągniĂŞtych wibracji w czasie osobistego rozwoju duchowego.

Ziemska Szko³a Rozwoju Duchowego bêdzie otwarta dla wszystkich Energii , które bêd¹ w niej chcia³y dokonywaÌ samorozwoju, ale ¿eby tu przybyÌ i rozpocz¹Ì naukê w ciele Cz³owieka trzeba juz posiadaÌ okreœlony stopieù rozwoju osobistego poœwiadczony poziomem osi¹gniêtej wibracji. Tak to wygl¹da w realu, czego siê uczymy na ziemi? Zawsze tego samego tworzenia coraz doskonalszego i piêkniejszego, wiemy ju¿ i¿ tworzy siê tylko mi³oœci¹ , zatem o jej wy¿szy poziom w nas tak naprawdê chodzi.
Tworzy siĂŞ myÂślÂą i materializuje swojÂą mocÂą z otaczajÂącej nas Âżywej plazmy wedle wzorca kolejnego etapu rozwoju.

Zatem wszystko co ma siê wydarzyÌ stanie siê dla naszego dobra tylko i wy³¹cznie przez nasze dzia³anie przez osi¹gniêty poziom rozwoju osobistego.

Gdy uwierzymy w siebie , siĂŞgniemy po wewnĂŞtrznÂą moc i opuÂścimy pola strachu stworzymy najpiĂŞkniejszy Âświat zewnĂŞtrznie , ktĂłry zawsze byÂł w polach naszych wewnĂŞtrznych marzeĂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1306 : Październik 01, 2012, 20:26:13 »

Cytat: Kiara
Data przekroczenia wymiaru jest znana , nie jest istotne w niej ustawienie cyferek , a co pod tym siĂŞ kryje naprawdĂŞ. Jest to zakoĂączenie kilku cykli ewolucyjnych  rĂłwnoczesne.  Zatem wszystko musi siĂŞ wydarzyĂŚ do tej daty, ona jest definitywna.
Wiadomo iÂż nastÂąpi dematerializacja Âświata materialnego trzeciego wymiaru, bo nie ma moÂżliwoÂści by on  ze swoimi parametrami istniaÂł w innych. ...

Oj >Kiaro<, tak kategoryczne postawienie sprawy stawia CiĂŞ w bardzo niekorzystnej sytuacji.  Szok
Wiele wiadomo, ale jeszcze wiĂŞcej jest tylko wymysÂłem naszych ubogich wyobraÂżeĂą.
PisaÂłem juÂż kiedyÂś, spuœÌ troszkĂŞ powietrza z pÂłuc, dziĂŞki temu i lepiej siĂŞ oddycha, i lepiej prosperuje.  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1307 : Październik 01, 2012, 22:31:38 »

Darek o temacie chĂŞtnie podyskutujĂŞ, o mnie nie , bo i po co? Dodam tylko czujĂŞ siĂŞ Âświetnie czego innym teÂż ÂżyczĂŞ serdecznie. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #1308 : Październik 01, 2012, 23:21:15 »

hm a co np ze zwierzetami ?UÂśmiech punkt widzenia zalezy od punktu siedzenie ale moze tak ma byc UÂśmiech
skad niektorzy mieli wiedziec jak myslec w jakis slamsach czy gdzies ?UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1309 : Październik 01, 2012, 23:30:45 »

ZupeÂłnie nie o to chodzi Âżeby myÂśleĂŚ to czy tamto.... chodzi o to by owczynach byÂła energia miÂłoÂści , intencja czynienia dobra dla siebie i innych. Tylko to siĂŞ liczy tak naprawdĂŞ. kaÂżdy ma tak postĂŞpowaĂŚ na wÂłasnÂą miarĂŞ.

ZwierzĂŞta to inny Âświat , ktĂłry obowiÂązujÂą inne zasady , przechodzÂą naturalnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #1310 : Październik 01, 2012, 23:38:40 »

ale co jest intencja czynienia dobra..? bo podobno pieklo jest tym wybrukowane?UÂśmiech, (dla jednych dobrem jest chec zniszczenia innych itd..)
chyba tylko chec rozpuszczenia samego siebie..
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2012, 23:47:08 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1311 : Październik 02, 2012, 00:55:19 »

skoro tak uwaÂżasz to zapytaj kogoÂś z piekÂła....  ZÂły

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1312 : Październik 02, 2012, 07:52:22 »

01.10.2012 RozumieĂŚ za pomocÂą ÂŚwiadomoÂści. SHIVA

Rozum i Ego
sÂą Maklerami CiemnoÂści!

Ja Jestem SHIVA

Ponad wszelkÂą miarĂŞ Ludzie
dajÂą Rozumowi wyjÂątkowe znaczenie.
Tak dÂługo jak tak pozostaje, tak dÂługo
bĂŞdzie ciemno w Sercu CzÂłowieka,
albowiem dopiero gdy Rozum siĂŞ wycofa
nastĂŞpuje rozpoznanie bo rozpoznanie
jest SprawÂą ÂŚwiadomoÂści.
To ŒwiadomoœÌ jest œwiadoma ca³ego ¯ycia
i nie potrzebuje do tego Rozumu.

Poza ÂŚwiatem Iluzji ktĂłrym jest ÂŚwiat 3D
Âżadna Istota nie posiada Rozumu,
bo wszystko jest SprawÂą ÂŚwiadomoÂści.

Rozpoznawane jest za pomocÂą ÂŚwiadomoÂści,
ÂŻycie jest przeÂżywane za pomocÂą ÂŚwiadomoÂści.
ÂŚwiadomoœÌ JEST – i to wystarczy.
Tym samym to jest wszystko co naleÂży wiedzieĂŚ.

Jednak na Poziomie Bytu 3D wszystko jest inaczej.
Tutaj w Systemie CzÂłowieka Rozum przejmuje
panowanie i rzadko ktoÂś jest w stanie
wyjrzeĂŚ ponad to.

Ludzki Rozum dba o to abyÂście NIGDY
nie odkryli Iluzji ktĂłrÂą ta Manifestacja (Rozumu)
daje Twojej Istocie.

Jednak najpóŸniej wraz ze Œmierci¹,
w momencie gdy Wasz Duch porzuca ludzkie ciaÂło,
rozpoznajecie co naprawdĂŞ JEST i co byÂło.

Za pomocÂą Rozumu zostajÂą wyksztaÂłcone
wszystkie Wzorce i sposoby zachowania i powstaje EGO.
Tak powstaje prawidÂłowe i nieprawidÂłowe,
Mi³oœÌ i NienawiœÌ i wszystkie aspekty
ktĂłre czyniÂą CzÂłowiekiem.

Teraz zbliÂżymy siĂŞ do tego aby to rozpoznaĂŚ.
My zbliÂżamy siĂŞ do Punktu w ktĂłrym macie
bezkompromisowo kroczyĂŚ do czynu, aby porzuciĂŚ
uwarunkowania oparte na Rozumie i aby w koĂącu
spojrzeĂŚ za kulisy.

BÂądÂźcie Âświadomi i staĂącie siĂŞ Âświadomi
poprzez to Âże bĂŞdziecie czyniĂŚ za pomocÂą
ÂŚwiadomoÂści a nie poprzez oddanie caÂłej wÂładzy
Waszemu Rozumowi.

Tak dÂługo jak myÂślicie nad rozwiÂązaniami,
tak dÂługo nic nie pojĂŞliÂście,
dopiero w momencie czystej Obserwacji
jest moÂżliwym rozpoznanie CO JEST i co ma byĂŚ.

Ani ÂŻycie przed ÂŚmierciÂą nie jest istniejÂące
ani ÂŻycie po ÂŚmierci. Nie ma ÂŻycia i ÂŚmierci.
Jest tylko Wieczny, niekoĂączÂący siĂŞ Byt,
wszystko w jednym czasie (jednoczeÂśnie), nie ma
ani historii ani przyszÂłoÂści – wszystko jest
WSZYSTKO-JEST-JEDNYM w TERAZ.

Czy trudno to poj¹Ì?

Tak, Rozumem. Z dala od tego wiecie Âże tak jest.
CzÂłowiek moÂże tego doÂświadczyĂŚ przez to Âże
stanie siĂŞ cichym, przez to Âże przetransformowaÂł
wszystkie Iluzje i przez czerpanie swojej Wiedzy
bezpoÂśrednio ze ÂŹrĂłdÂła wszystkich BytĂłw.

RozwiÂązujÂąc tÂą zagadkĂŞ, rozwiÂązaliÂście wszystko.
Z dala od tego ÂŚwiata jest siĂŞ daleko od Rozumu
i panuje ÂŚwiadomoœÌ Istoty – bez Czasu i absolutnie.

Ziemia zdrowieje poprzez to Âże to rozpoznacie,
albowiem wszystkie pomyÂłki i ekscesy LudzkoÂści
zbudowane sÂą na tym Âże przekazaliÂście Rozumowi
Wszechmoc w Waszym ÂŻyciu.

To pomyÂłka ktĂłrÂą naleÂży teraz rozwiÂązaĂŚ
bo zaprawdĂŞ:

SHIVA nadchodzi
aby uwolniĂŚ i przynosi OgieĂą Wybawienia,
WolnoœÌ i Œwiat³o, albowiem ten który
sam siĂŞ rozpoznaÂł, ten rozpoznaÂł wszystko.

BĂłg jest wielki, ktĂłrym Jestem
SHIVA

//Patrz rĂłwnieÂż: 15.09.2012 Przybycie do KrĂłlestwa Pokoju. ASANA MAHATARI – kliknij tutaj//

www.lichtweltverlag.com
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2012, 08:10:30 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #1313 : Październik 02, 2012, 09:15:46 »

z tym bym sie zgodzil, w takim razie i tak wiekszosc ma przej..ne..
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1314 : Październik 02, 2012, 09:51:05 »

"Ponad wszelkÂą miarĂŞ Ludzie
dajÂą Rozumowi wyjÂątkowe znaczenie.
Tak dÂługo jak tak pozostaje, tak dÂługo
bĂŞdzie ciemno w Sercu CzÂłowieka,
albowiem dopiero gdy Rozum siĂŞ wycofa
nastĂŞpuje rozpoznanie bo rozpoznanie
jest SprawÂą ÂŚwiadomoÂści.
To ŒwiadomoœÌ jest œwiadoma ca³ego ¯ycia
i nie potrzebuje do tego Rozumu."

To te¿ jest ca³kiem fajny przekaz, cofa nas do zrozumienia czym jest naprawdê œwiadomoœÌ , a czym rozum? Rozum jest elementem poznawczym , robi¹cym analizy i wyci¹gaj¹cym wnioski z nich. i to jest bardzo dobre i konieczne na drodze naszego rozwoju, ale nie mo¿na siê opieraÌ na wiedzy fragmentarycznej , wiedzy rozumu jako na wiedzy ca³oœci. On jej nie posiada. Taka wiedza kompletna jest zdeponowana w naszej Œwiadomoœci, ŒwiadomoœÌ bowiem jest wiedz¹ ca³kowit¹.
ÂŻeby podejmowaĂŚ naprawdĂŞ prawidÂłowe decyzje trzeba odsun¹Ì na bok informacje rozumu ( bo sÂą niepeÂłne w temacie) a siĂŞgn¹Ì po wiedzĂŞ  ÂświadomoÂści.

Rozum sam siĂŞ nie wycofuje, on caÂły czas analizuje sytuacje  i wpisuje nioski z nich ( nie  trudno sobie wyobraziĂŚ jak by wyglÂądaÂł jeden dzieĂą Âżycia czÂłowieka nie korzystajÂącego ze swojego rozumu, tych "bezrozumnych jest aÂż nadto duÂżo). Ale czÂłowiek mÂądry i dobry to czÂłowiek korzystajÂący z peÂłnej wiedzy zdeponowanej w swojej ÂświadomoÂści w niej jest zawarta wiedza wszystkich naszych ÂżyĂŚ, z tej wiedzy powinniÂśmy juÂż korzystaĂŚ. Trzeba analizowaĂŚ sytuacje, myÂśleĂŚ samodzielnie, oprzeĂŚ siĂŞ na odczuwaniu dobra i zÂła i dopiero wĂłwczas podejmowaĂŚ decyzje ktĂłra bĂŞdzie juz mÂądroÂściÂą opartÂą na caÂłkowitej wiedzy ÂświadomoÂści.
tak wygl¹da nasza przysz³oœÌ , która ma pocz¹tek w naszym TERAZ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1315 : Październik 02, 2012, 15:01:39 »

Skutecznym sposobem na zneutralizowanie promieniowania z komputera jest umieszczenie po bokach ekranu nastĂŞpujÂących neutralizatorĂłw: po jednej stronie Âżelazowo-niklowy meteoryt, a z drugiej strony -blok malachitu. KaÂżdy z tych elementĂłw powinien waÂżyĂŚ przynajmniej 1 funt (okoÂło 1/2 kg). 3 do 5 funtĂłw byÂłyby optymalne.

dobrze, Âże zawsze pod rĂŞkÂą mam kawaÂłek odpowiedniego metalowego meteorytu DuÂży uÂśmiech

sorki, ale nie mogÂłem siĂŞ powstrzymaĂŚ, a moÂże kolega Metatron mĂłgÂłby podrzuciĂŚ rzeczony neutralizator UÂśmiech
z gĂłry dziĂŞkuje Chichot

PS. ja mam lampĂŞ solnÂą(tzn.- kawaÂł soli kamiennej na biurku) i z tego co czytaÂłem speÂłnia podobnÂą funkcjĂŞ. UÂśmiech

to troszkĂŞ offtopem, ale sam jestem zaskoczony, Âże znalazÂłem przynajmniej wirtualnie,-
ale jest i to na ziemi obrobiony, a niech to
Chichot DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

Pomnik wyrzeÂźbiony w Âżelaznym meteorycie, tylko czym?
admin, pon., 2012-10-01 21:07

Statua buddyjska wyrzeÂźbiona w jednym kawaÂłku meteorytu

NaziÂści lubowali siĂŞ w okultyzmie a ich ideologia zakÂładaÂła, Âże ludy germaĂąskie w prostej linii wywodzÂą siĂŞ z rasy aryjskiej. W latach trzydziestych ubiegÂłego wieku, niemiecka organizacja naukowa Ahnenerbe prowadziÂła ciekawe badania antropologiczne w Tybecie. To wÂłaÂśnie wtedy odnaleziono intrygujÂąca statuĂŞ.

Naukowcy z Uniwersytetu w Stuttgarcie w artykule opublikowanym w czasopiÂśmie Meteoritics and Planetary Science opisali buddyjskÂą rzeÂźbĂŞ, to jak trafiÂła w niemieckie rĂŞce w 1938 roku oraz podali kilka zdumiewajÂących faktĂłw jak ten, Âże zostaÂła wyrzeÂźbiona z jednego kawaÂłka Âżelaznego meteorytu, ktĂłry spadÂł na pograniczu Mongolii i Syberii okoÂło 15 000 lat temu,.

Statua przedstawia jednego z czterech „niebieskich krĂłlĂłw” buddyjskich, ktĂłrzy chroniÂą ró¿ne strony Âświata. Jest to prawdopodobnie wyobraÂżenie Vayshravany, opiekuna pó³nocy.  Odkrycie tej rzeÂźby dokonane zostaÂło przez niemieckiego zoologa i oficera SS Ernsta Schäfera .  TybetaĂąski wyjazd zostaÂł zorganizowany przy wsparciu ReichsfĂźhrera SS, Heinricha Himmlera. OkolicznoÂści, w jakich wyprawa znalazÂła Âżelazny posÂąg wa¿¹cy 10,6 kg i liczÂący okoÂło 1000 lat, sÂą nieznane.  Naukowcy uwaÂżajÂą, Âże uwagĂŞ ekspedycja przyciÂągnĂŞÂła duÂżych rozmiarĂłw swastyka na piersi bĂłstwa.  W Niemczech, posÂąg znajdowaÂł siĂŞ w prywatnej kolekcji i przykuÂł uwagĂŞ naukowcĂłw po aukcji w 2009 roku.

Ekipa dowodzona przez Elmara Buchnera z Uniwersytetu w Stuttgarcie, jako pierwsza miaÂł okazjĂŞ zbadania posÂągu.  ZawartoœÌ g³ównych skÂładnikĂłw (Âżelazo, nikiel, kobalt) i zanieczyszczeĂą (chrom, gal, german) wskazuje, Âże do stworzenia artefaktu zostaÂł uÂżyty meteoryt Âżelazny o wysokiej zawartoÂści niklu (okoÂło 16% wagowych) i kobaltu (0,6% waga) Ponadto zidentyfikowano obecnoœÌ pierwiastkĂłw z grupy platynowcĂłw to kolejne punkty za jego pochodzeniem meteorytowym. Nie prĂłbowano ustaliĂŚ niestety w jaki sposĂłb wykonano rzeÂźbĂŞ. BiorÂąc pod uwagĂŞ materiaÂł z ktĂłrego jest ona zrobiona technika rzeÂźbienia musiaÂła byĂŚ wyjÂątkowa. Innymi sÂłowy rzeÂźbiarz musiaÂł dysponowac rylcem twardszym niÂż meteorytowy stop.

ÂŹrĂłdÂło:  http://www.ria.ru/science/20120926/759974699.html
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2012, 15:02:35 wysłane przez songo1970 » Zapisane

blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1316 : Październik 02, 2012, 17:58:21 »

A teraz kolejny przekaz Hathorów, drugi odcinek "szko³y manifestacji", choÌ w tym odcinku wiêcej jest kolejnej ich Œwiatowej medytacji ni¿ o manifestacji. Niemniej jednak jest wiele dobrych spostrze¿eù o okreœleù. Przedyskutowane s¹ pojêcia: œwiadomoœÌ, umys³, wzajemne po³¹czenia i jednoœÌ w wy¿szych wymiarach. D³ugie to jest, ale przeczytaÌ warto.
Niestety serwer Toma jest tak przeci¹¿ony, ¿e nawet nie mogê odczytaÌ linków do plików dŸwiêkowych, które uzupe³niê potem.

Aethos i Niedualne stany ÂświadomoÂści

WiadomoœÌ Planetarnych Hathor Przez Tom Kenyon

W tej wiadomoÂści chcemy omĂłwiĂŚ niektĂłre z istotnych relacji miĂŞdzy manifestowanÂą rzeczywistoÂściÂą i  niedualnymi stanami ÂświadomoÂści.

Umys³ i œwiadomoœÌ

Zanim przejdziemy dalej, jednak chcielibyœmy rozró¿niÌ okreœlenia œwiadomoœÌ i umys³ tak, jak u¿ywamy tych s³ów.

Dla nas œwiadomoœÌ jest transcendentna do wszystkich zjawisk i nie jest zwi¹zana z aktywnoœci¹ neurologiczn¹ w waszym systemie nerwowym. Ponadto, œwiadomoœÌ jest transcendentna do czasu i przestrzeni, tak, jak je postrzegacie. I to przez pojazd waszej œwiadomoœci mo¿ecie podró¿owaÌ przez wiry energetyczne, które prowadz¹ na zewn¹trz ograniczeù wcielonej egzystencji.

Umys³, jak u¿ywamy tego terminu, odnosi siê do zmys³ów, psychicznych i emocjonalnych doœwiadczeù, jakie macie w wyniku ró¿nych zmian w swoim systemie nerwowym. Rzeczywiœcie, gdy czytacie te s³owa, tworzycie swoje znaczenie za poœrednictwem fizycznego mózgu i uk³adu nerwowego. Tworzycie znaczenie waszych s³ów przez okno swojego umys³u, ale to okno jest zarówno tworzone, jak i ograniczone przez ograniczenia waszego systemu nerwowego.

Nasze wiadomoœci s¹ jêzykowo zakodowane, oraz w ró¿nych miejscach w sk³adni (porz¹dek) w naszej komunikacji s¹ wiry, tunele czasoprzestrzenne,
przez które mo¿ecie tymczasowo przekroczyÌ umys³ i wejœÌ do nieskoùczonej tajemnicy œwiadomoœci.

Jak widzimy wyÂższe wymiary

Z naszego doœwiadczenia, nas samych, istniejemy w wielu wymiarach œwiadomoœci, i w zale¿noœci od naszego poziomu osobistej ewolucji mo¿emy przejawiaÌ siê od czwartego do 12-tego wymiaru. Przez dziewi¹ty wymiar mo¿emy prze³¹czaÌ siê miêdzy nasz¹ antropomorficzn¹ postaci¹, która jest podobna do wygl¹du ludzkiego, na cia³o œwietlne.

Gdy prze³¹czymy siê w 10-ty wymiar wszystkie po³¹czenia do naszej antropomorficznej postaci rozpuszczaj¹ siê. Stajemy siê dla wszystkich intencji i celów, geometrycznymi formami œwiat³a. Gdy postêpujemy w naszej osobistej ewolucji mo¿emy wyraziÌ siebie poprzez 10, 11 i 12 wymiar na wiele sposobów.

KaÂżdy postĂŞp w gĂłrĂŞ w ÂświadomoÂści niesie ze sobÂą lepsze zrozumienie wzajemnych powiÂązaĂą wszystkich istot i wszystkich aspektĂłw kosmosu. Dziwny paradoks istnienia staje siĂŞ wyraÂźnie widoczny, gdy wchodzimy w 10-ty wymiar.

Powi¹zania oraz nie dualnoœÌ

Dzielimy siĂŞ tÂą informacjÂą, poniewaÂż wystĂŞpuje coÂś podobnego dla Was, kiedy przechodzicie  w wyÂższe wymiary wÂłasnego bytu. W 10-tym do 12-ego wymiaru, rozszerza siĂŞ  ÂświadomoœÌ wzajemnych powiÂązaĂą, tak jak ÂświadomoœÌ nie dualnoÂści - Matki wszystkich rzeczy. To rzeczywiÂście paradoks ÂświadomoÂści wspomniany wczeÂśniej, i to taki, ktĂłry byÂł omawiany przez niektĂłre z waszych filozofii wiecznoÂści.

Dla nas, osiÂągniĂŞcie nie dualnoÂści nie jest miejscem przeznaczenia, ale raczej wspornikiem do wiĂŞkszego mistrzostwa i zrozumienia, jak tworzyĂŚ Âżyczliwe wyniki.

Jak postrzegamy nie dualnoœÌ

W nie dualnym stanie ÂświadomoÂści my, tak jak wy, doÂświadczamy znikniĂŞcia opozycji. W nie dualnym stanie ÂświadomoÂści, dualnoœÌ - jak to jest doÂświadczane  w  relatywnej egzystencji - znika i wchodzimy w wielkie poczucie skoncentrowanej ÂświadomoÂści i spokoju.

W najg³êbszych stanach nie dualnoœci jest tylko czysta œwiadomoœÌ doœwiadczaj¹ca siebie.

WaÂżne jest, aby uÂświadomiĂŚ sobie, Âże niedualne stany ÂświadomoÂści sÂą wzglĂŞdne dla postrzegajÂącego. Tak wiĂŞc, jeÂśli doÂświadczasz nie  dualizmu poprzez czakrĂŞ serca, moÂżesz bardzo dobrze doÂświadczaĂŚ bezosobowej miÂłoÂści - g³êbokie poczucie kosmicznego po³¹czenia.

RzeczywiÂście, w tym stanie jednoÂści miĂŞdzy nie dualnoÂściÂą i sercem, stajesz zakochany, i dla wszystkich zamiarĂłw i celĂłw, zakochujesz siĂŞ w kosmosie. I w tym paradoksie serca, stajecie siĂŞ Kochani, i wszystko, co widzicie i czego jestescie Âświadkiem jest ukochane rĂłwnieÂż.

ChociaÂż jest to piĂŞkny stan ÂświadomoÂści, nie jest czystÂą nie  dualnoÂściÂą. Gdy poruszacie siĂŞ w gĂłrĂŞ do wyÂższych czakr doÂświadczenie nie dualnoÂści  zmienia siĂŞ. Gdy rezydujecie w czakrze korony, nie dualnoœÌ jest doÂświadczona w czystej postaci - czystej ÂświadomoÂści Âświadomej siebie. Nie ma poczucia osobowej jaÂźni w tych wyÂższych wymiarach nie  dualnoÂści.

Paradoksem kreacji jest to, Âże rozwija siĂŞ ona z najczystszego stanu nie dualnoÂści do najbardziej spolaryzowanych stanĂłw istnienia. Tak wiĂŞc, w waszej ÂświadomoÂści istniejÂą dwa pozornie sprzeczne stany wzglĂŞdnej egzystencji (tj. Twoje wcielenie zawarte w czasie i przestrzeni) i niedualny stan ÂświadomoÂści, w ktĂłrym wszystkie bieguny i konflikty znikajÂą.

Nasza perspektywa, jak wspomniano wczeÂśniej, jest taka, Âże nie dualne stany ÂświadomoÂści sÂą wspornikami do wiĂŞkszego opanowania kreacji, a nie punktem koĂącowym lub celem ewolucji.

Wzajemne po³¹czenia w porównaniu z Jednoœci¹

To tutaj czujemy koniecznoœÌ omówienia wa¿nego rozró¿nienia pomiêdzy po³¹czeniami miêdzy sob¹ i pojêciem "Jednoœci". Nie widzimy tych dwóch pojêÌ zamiennie. Istnieje wiele ró¿nych definicji "jednoœci", na ziemi, i nie jest mo¿liwe zwrócenie uwagi na wszystkie subtelnoœci i wyró¿nienia.

My, zamiast tego zwrĂłcimy uwagĂŞ na to, co uwaÂżamy za fundamentalne rozró¿nienie. NiektĂłre osoby uwaÂżajÂą, Âże wzajemne po³¹czenie jest takie samo jak "JednoœÌ" i Âże po wejÂściu w  wyÂższe stany ÂświadomoÂści i wyÂższe wymiary bytu, scalajÂą siĂŞ w glob ÂświatÂła, w ktĂłrym wszystkie ró¿nice zniknÂą. To nie jest nasz poglÂąd.

Wzajemne powi¹zania lub wzajemne po³¹czenia s¹ uznaniem, ¿e wszystkie istoty i wszystkie aspekty kosmosu s¹ ze sob¹ po³¹czone, a jednoczeœnie istoty maj¹ unikalne ró¿nice. Te ró¿nice s¹ fascynuj¹ce i niepowtarzalne. Czasami s¹ irytuj¹ce, a czasami s¹ wzbogacaj¹ce. Jednak ró¿nice te s¹ czêœci¹ gobelinu manifestowanej rzeczywistoœci, i nie s¹ one zbêdne.

Jedn¹ z trudnoœci, które widzimy z pojêciem "jednoœÌ", które obecnie jest propagowane przez niektóre osoby z New Age i spo³ecznoœci Osobistego Wzrostu, jest to, ¿e wyj¹tkowe ró¿nice miêdzy ludŸmi s¹ szkalowane lub podobnie negowane, bo wszystko jest "jednoœci¹", a w³aœciwe granice energetyczne miêdzy poszczególnymi osobami mog¹ byÌ, i czêsto s¹, pomijane. Ponadto niektóre osoby u¿ywaj¹ tego systemu wierzeù (tj. "jednoœci") jako pretekst do unikniêcia osobistej odpowiedzialnoœci i obowi¹zkowoœci. Z naszego doœwiadczenia samych siebie poprzez wszystkie wymiary pozostajemy unikalnymi jednostkami, a wy¿sze wymiary naszego istnienia nie niszcz¹ naszej wyj¹tkowoœci, ale raczej prezentuj¹ wiêksze mo¿liwoœci tworzenia.

Aethos

Teraz chcemy podzieliĂŚ siĂŞ z wami Âśrodkiem dostĂŞpu do jednego z naszych najwiĂŞkszych skarbĂłw kultury, tego, co nazywamy Aethos (wymawiane, AH-EE-THOS). Aethos jest pasmo ÂświadomoÂści zakorzenionej w czystym nie dualiÂźmie.

Kiedy Hathor wchodzi w 10-ty wymiar istnieje wiele mo¿liwoœci i sposobów manifestowania. Niektórzy z nas wybieraj¹, aby tymczasowo do³¹czyÌ do spo³ecznoœci wibracji. Ta wspólnota sk³ada siê z poszczególnych Hathorów w wymiarach 10, 11 i 12. Osoby te wchodz¹ w nie dualnoœÌ z ich w³asnej woli i wybieraj¹ pozostanie przez okres czasu, w wibracjach œwiadomoœci dla korzyœci innych istot.

WiĂŞkszoœÌ osĂłb czasowo pozostaje w Aethos, a kilka innych nie wykazuje chĂŞci opuszczenia go. Kiedy istota wchodzi w Aethos wszystkie osobiste rozró¿nienia sÂą uchylane. Istota, ktĂłra jest w Aethos nie ma imienia. Wszystkie dane toÂżsamoÂści zostajÂą zastÂąpione przez caÂłkowite zanurzenie siĂŞ w nie dualnoÂści. Te istoty "podtrzymujÂą" tĂŞ wibracjĂŞ nie dualnoÂści dla korzyÂści innych, poniewaÂż nie  dualnoœÌ jest matkÂą wszystkich rzeczy i podstawowej tkaniny wszelkiego istnienia.

ByÌ w obecnoœci w Aethos znaczy zostaÌ podniesionym do góry w nie dualnoœÌ.

Twoje doœwiadczenie bycia w Aethos bêdzie ró¿niÌ siê od cudzego doœwiadczenia, gdy¿ jest oparte na w³asnym poziomie rozwoju i problemów w dualnoœci, które spotyka³eœ.

Ale niezaleÂżnie od tego, jak zÂłoÂżone i trudne problemy osobiste mogÂą byĂŚ, bycie w obecnoÂści w Aethos podniesie ciĂŞ, i dlatego dzielimy siĂŞ tÂą  informacjÂą w tym czasie.

Dla niektĂłrych z was, ktĂłrzy sÂą bardzo zaawansowani, wystarczy wysÂłuchanie nazwy Aethos i zrozumienie jego niedualnej natury,i  bĂŞdzie wystarczajÂące, aby przejœÌ w komuniĂŞ z nie dualnoÂściÂą  poprzez te Âśrodki.

Wiele osĂłb jednak, znajdzie takÂą drogĂŞ, lub metody, ktĂłre sÂą wewnĂŞtrznie trudne. WiĂŞc oferujemy dÂźwiĂŞkowy skarb, aby wam  pomĂłc. Ta medytacja dÂźwiĂŞkowa jest analogiem Âświetlnego krĂłlestwa gdzie Aethos rezyduje.

Aethos emituje wibracje ÂświatÂła i wibracje te mogÂą byĂŚ obniÂżone w zakres sÂłyszalny dla ludzkiego sÂłuchu. Tak wiĂŞc to, co bĂŞdziecie sÂłyszeĂŚ, podczas sÂłuchania dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos jest tÂłumaczeniem ÂświatÂła na dÂźwiĂŞk. Jest to harmonicznÂą esencjÂą Aethos, gdy manifestuje siĂŞ w 10-tym wymiarze.

Proponujemy poeksperymentowaĂŚ sÂłuchajÂąc tego wyjÂątkowego skarbu dÂźwiĂŞku na ró¿ne sposoby. Pierwszy sposĂłb, to sÂłuchaĂŚ go z ca³¹ swojÂą uwagÂą skupionÂą na dÂźwiĂŞku. PozwĂłl, Âże dÂźwiĂŞk bĂŞdzie g³ównym tematem uwagi, a kiedy twĂłj umysÂł powĂŞdruje – przywróÌ go do dÂźwiĂŞku.

Drugi sposĂłb, to sÂłuchaĂŚ z centrum uwagi na swojej czakrze serca w Âśrodku klatki piersiowej.

Potem sÂłuchaĂŚ ze ÂświadomoÂściÂą na czakrze gardÂła.

NastĂŞpnie, sÂłuchaĂŚ go z centrum uwagi na Trzecim Oku (Ajna), poÂłoÂżonym miĂŞdzy oczami na moÂście nosa.

A potem, w koĂącu, sÂłuchaĂŚ dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos z uwagÂą na czakrze korony na szczycie gÂłowy.

Czuj i wyczuwaj ró¿nice powstaj¹ce podczas s³uchania dŸwiêkowej medytacji Aethos z tych ró¿nych czakr. WiêkszoœÌ z was uwa¿a, ¿e czuje siê bardziej naturalnie, aby s³uchaÌ dŸwiêkowej medytacji Aethos z centrum uwagi na jednej z czakr. Ta czakra jest skupieniem zalecanym, aby u¿ywaÌ podczas s³uchania, w ramach przygotowaù do dŸwiêkowej medytacji, która wystêpi podczas nadchodz¹cej Medytacji Œwiatowej.

Ewolucyjny test inteligencji

Z naszego punktu widzenia jednym z podpisów wyewoluowanej œwiadomoœci jest rozpoznanie wzajemnych powi¹zaù. To rozpoznanie jest ewolucyjnym testem inteligencji i wasz gatunek jest w jego œrodku. LudzkoœÌ nie mo¿e dalej ¿yÌ, wspólnie, tak jak robi³a to, ¿yj¹c w z³udzeniu, ¿e ludzie mog¹ pl¹drowaÌ Ziemiê bez konsekwencji dla Ziemi, jej niezliczonych form ¿ycia i dla samej ludzkoœci.

Medytacja ÂŚwiatowa

Celem medytacji Âświatowej jest dodanie wibracyjnej jakoÂści do emocjonalnej atmosfery waszej  planety.

Macie niezbywalne prawo, aby to zrobiĂŚ, poniewaÂż jesteÂście wcieleni w czasie i przestrzeni, i poniewaÂż Âżyjecie tymczasowo na tej Ziemi. Jako mieszkaĂący tej planety, macie prawo do zachĂŞty dla Âżyczliwych wynikĂłw.

Szczególnym celem tej œwiatowej medytacji jest przyspieszenie zbiorowego ludzkiego rozpoznania wzajemnych powi¹zaù oraz przejœcie z wyziewów i urojeù wspólnej historii ludzkoœci do nowej konstelacji kulturowych przekonaù, które bêd¹ s³u¿yÌ, aby rozwijaÌ wy¿sze przeznaczenie ludzkoœci. Bêdzie siê to siê odbywaÌ za poœrednictwem waszej wyobraŸni - moc¹ waszej woli i intencj¹ - do³¹czan¹ do twórczych potencja³ów, które rezyduj¹ w niedualnych stanach œwiadomoœci.

Data i czas tej ÂŚwiatowej Medytacji, to bĂŞdzie 04 listopada miĂŞdzy 03:00 a 4:00 PM PST (Pacific Standard Time). Kiedy medytacja bĂŞdzie globalna, wĂŞzÂłowy punkt energetyczny bĂŞdzie w Seattle podczas ostatniej godziny z Hathor Intensive, jak nazywamy SztukĂŞ Zasiewania  Nowych RealiĂłw.

Na czas trwania tej medytacji, Aethos wejdzie w przestrzeù, która zostanie utworzona przez tych uczestnicz¹cych w Intensive. I z tego punktu wêz³owego, Aethos przed³u¿y jego energetykê na ca³y œwiat do wszystkich tych, którzy zdecydowali siê do³¹czyÌ do nas w tym przedsiêwziêciu (Œwiatowej Medytacji).

To nie ma znaczenia, gdzie bĂŞdziesz fizycznie na Ziemi. Ponadto, podczas gdy formalna medytacja w Seattle rozpocznie siĂŞ o 3:00 a koĂączy na 4:00 po poÂłudniu, energetyka generowana przez Aethos bĂŞdzie aktywna przez dwadzieÂścia piĂŞĂŚ godzin. Innymi sÂłowy, Aethos bĂŞdzie emanowaĂŚ jego energetykĂŞ z 10-tego wymiaru do tych osĂłb, ktĂłre zdecydowaÂły siĂŞ wzi¹Ì udziaÂł w medytacji Âświatowej od 04 listopada 2012 od 3:00  PM PST do 05 listopada 2012 na 4:00 PM PST.

Mo¿esz do³¹czyÌ do Medytacji Œwiatowej w ka¿dej chwili podczas tych dwudziestu piêciu godzin czasu.

W rzeczywistoœci, mo¿esz równie¿ wejœÌ w t¹ konkretn¹ medytacjê, gdy chcesz "rozpowszechniaÌ" formy myœlowe o wzajemnych powi¹zaniach dla ludzkoœci. Gdy kolektywnie wejdziecie w bardziej intensywne fazy planetarnej transformacji Ci, orientujacy siê w rzeczywistoœci wzajemnych powi¹zaù bêd¹ "wiedzieÌ", kiedy jest sprzyjaj¹co, aby wys³aÌ te formy myœlowe do innych ludzi za poœrednictwem tej szczególnej medytacji.

Gdy podejmujemy t¹ medytacjê, wa¿ne jest, aby zrozumieÌ, ¿e nie macie bezpoœredniego wp³ywu na wynik wydarzeù, ale raczej "rozpowszechniacie" ¿yczliw¹ formê myœli do ludzkiego kolektywu. Co indywidualni ludzie wybior¹, aby zrobiÌ, lub nie, w odniesieniu do realizacji wzajemnych po³¹czeù, jest jednak w suwerennej przezornoœci ka¿dego.

Ponadto, Aethos nie robi i w rzeczywistoœci, nie jest w stanie interweniowaÌ w ludzk¹ œwiadomoœÌ. Cz³owiek musi wybraÌ wejœcie do wibracyjnego dostosowania do Aethos. Innymi s³owy, Aethos nie podejmuje dzia³aù. To po prostu emanuje jego naturê, która jest niedualn¹ œwiadomoœci¹.

Rzeczywista Medytacja

Podczas medytacji proponujemy zacz¹Ì od s³uchania dŸwiêkowej medytacji Aethos przez trzydzieœci minut. Podczas tej fazy, Twoje centrum uwagi jest w czakrze serca, chyba intuicyjnie wyczuwasz, ¿e by³oby lepiej, aby umieœciÌ swoj¹ uwagê w innej czakrze.

Po wysÂłuchaniu dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos, po prostu pozostaĂą w milczeniu z twojÂą ÂświadomoÂściÂą w swojej czakrze serca (lub innej, ktĂłrÂą wybraÂłeÂś do pracy). Po minucie skupienia wybranej czakrze, wyobraÂź sobie, Âże czêœÌ ciebie (czyli Twoje  KA lub "eterycznego bliÂźniak") wznosi siĂŞ nad tobÂą, gdziekolwiek fizycznie znajdujesz siĂŞ na Ziemi. WyobraÂź sobie, i poczuj, Âże ten drugi, ktĂłry wyglÂąda dokÂładnie tak samo jak fizyczny Ty, ciĂŞ unosi do pozycji szeœÌdziesiÂąt mil powyÂżej Ziemi, gdzie moÂżesz z³¹czyĂŚ rĂŞce  z innymi z caÂłej Ziemi, ktĂłrzy przy³¹czyli siĂŞ do medytacji.

To ³¹czenie r¹k jest symboliczn¹ reprezentacj¹ formy myœlowej nazywanej "wzajemne powi¹zania." To jest rozpoznanie i uznanie, ¿e ca³a ludzkoœÌ jest ze sob¹ powi¹zana i ¿e ta wspó³zale¿noœÌ istnieje jednoczeœnie na równi z niepowtarzalnymi ró¿nicami wszystkich jednostek.

Ktoœ z kim ³¹czysz rêce mo¿e bardzo dobrze ¿yÌ w dalekim obszarze Ziemi od Ciebie. On lub ona mo¿e mieÌ inny pogl¹d na rzeczywistoœÌ. On lub ona mo¿e mieÌ inn¹ religiê ni¿ ty lub ¿adnej religii. Osoby, których rêce trzymasz mog¹ spotykaÌ bardzo ró¿ne wyzwania, ni¿ te, które spotykaj¹ ciebie, ze wzglêdu na ich po³o¿enie na Ziemi i kulturê, do której on lub ona musz¹ si e dostosowaÌ. A jednak mimo tych wszystkich ró¿nic jesteœcie po³¹czeni.

ÂŁÂączenie was w tym morzu wzajemnych powiÂązaĂą bĂŞdzie z krĂłlestwem DevĂłw, duchami ziemi, ÂżywioÂłakami i niezliczonymi formami Âżycia na waszej Ziemi, jak i samej Ziemi. Dla tych z was, ktĂłrzy sÂą Âświadomi wielu wymiarĂłw moÂże byĂŚ bardzo dobrze doÂświadczyĂŚ ³¹czenia siĂŞ z  miĂŞdzygalaktycznÂą inteligencjÂą, jak rĂłwnieÂż z ciaÂłami kosmicznymi, w tym SÂłoĂąca i Centralnego SÂłoĂąca - czarnÂą dziurÂą, ktĂłra stanowi centrum waszej galaktyki.

Zdajemy sobie sprawê, ¿e niektórzy z was czytaj¹c to s¹ tak zniechêceni do jakoœci i stanu ludzkoœci, ¿e to mo¿e okazaÌ siê trudne, jeœli nie niemo¿liwe, aby po³¹czyÌ rêce z innymi ludŸmi. Jeœli jesteœ jedn¹ z tych osób proponujemy po³¹czyÌ rêce z duchami przyrody, i wasza wola, w tej akcji, bêdzie dodana do potencja³u transformacji.

Przygotowanie siĂŞ do Âświatowej medytacji

Jeœli zdecydujesz siê do³¹czyÌ do nas w œwiatowej medytacji, prosimy zacz¹Ì pracowaÌ z dŸwiêkow¹ medytacj¹ Aethos na bie¿¹co. Cel tych prac przygotowawczych jest taki, ¿e zapoznaÌ siê ze stanami œwiadomoœci wyprodukowanych w Was przez Aethos.

Jeœli macie do czynienia z trudnymi problemami w swoim ¿yciu, sugerujemy s³uchaÌ dŸwiêkowej medytacji Aethos co najmniej raz dziennie. Ma to na celu pomóc, aby przejœÌ do innego stanu œwiadomoœci, i z tej perspektywy wasze problemy siê zmniejsz¹ i / lub zdolnoœÌ do radzenia sobie z nimi wzroœnie.

Wynikiem tego jest, ¿e zostaniecie podniesieni i potrzebujemy tak wiele podniesionych osób, jak to mo¿liwe do przy³¹czenia siê do Œwiatowej Medytacji. Postawmy to w inny sposób ... jeœli jesteœ przesi¹kniêty osobist¹ toksycznoœci¹, pracuj z dŸwiêkow¹ medytacja Aethos ka¿dego dnia, najpierw dla w³asnej korzyœci, a po drugie, dla œwiatowej Sangha (wspólnota).

Przy okazji, zapraszamy do sÂłuchania dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos i uÂżywania jej jako osobistego narzĂŞdzia transformacji, nawet jeÂśli nie planujesz przystÂąpiĂŚ do ÂŚwiatowej Medytacji.

DÂźwiĂŞkowa Medytacja Aethos: Ostateczne Refleksje

Z przyjemnoÂściÂą i wielkimi oczekiwaniami prezentujemy Wam DÂźwiĂŞkowÂą MedytacjĂŞ Aethos. Mamy nadziejĂŞ, Âże to przyniesie wam poczucie spokoju i wiĂŞkszej zdolnoÂści do radzenia sobie z chaotycznymi wydarzeniami waszego Âświata.

SÂą to rĂłwnieÂż nasze oczekiwania, Âże Aethos otworzy ÂścieÂżkĂŞ do waszej wÂłasnej nie dualnoÂści, i Âże, jako przejaw  twĂłrczej istoty, przyniesiecie te dwie razem - niepowtarzalnoœÌ swojego Âżycia i moc nie dualnoÂści.

Niech ten zwiÂązek bĂŞdzie dobrodziejstwem dla Was i dla wszystkich waszych relacji.

Hathorowie
20 wrzeÂśnia 2012

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1317 : Październik 02, 2012, 18:04:09 »

Dalszy ciÂąg - wnioski Toma

MyÂśli i Toma i Obserwacje

Uwa¿am t¹ szczególn¹ wiadomoœÌ Hathorów za jedn¹ z ich gêœciej upakowanych jednostek informacji, i nawet po jej przeczytaniu wiele razy ja jeszcze znajdowa³em nowe poziomy wgl¹du.

Istnieje kilka obszarów, omawianych, ale ograniczê moje komentarze do Aethos i dŸwiêkowej medytacji, które bêd¹ stanowiÌ pierwsz¹ czêœÌ Œwiatowej Medytacji 04. listopada.

Aethos

Moje pierwsze spotkanie z Aethos nastÂąpiÂło okoÂło roku temu w ramach przygotowaĂą do Hathor Intensive nazywanych Transmisjami ÂŚwiatÂła. Kilka miesiĂŞcy przed zdarzeneim byÂłem w jednym z moich okresowych egzystencjalnych „trzĂŞsieĂą portkami”, gdy jeden z moich mentorĂłw eskortowaÂł mnie przez rzeczywistoÂści do 10-tego wymiaru, gdzie poleciÂł mi po prostu "siedzieĂŚ" z Aethos.

I natychmiast siê uspokoi³em i szybko wszed³em, w coœ uznaje siê za rodzaj Samadhi (trance jogi), w którym zacz¹³em zatapiaÌ siê g³êbiej i g³êbiej w niedualny stan œwiadomoœci. Pobudzenie, które tak wyraŸnie zarekwirowa³o mój umys³ na kilka godzin nagle rozproszy³o siê w ci¹gu kilku kilku minut. A to nie lada wyczyn, dokonany przeze mnie po prostu przez "siedzenie" w obecnoœci Aethos.

Jak Hathorowie wspomnieli w tej wiadomoÂści, pomysÂł nie dualnoÂści pokazuje siĂŞ w ró¿nych  starych filozofiach, z ktĂłrych czêœÌ moÂże byĂŚ Âśledzona wstecz do Upaniszad i Bhagawadgity staroÂżytnych Indii, niedualnych nauk ró¿nych mistykĂłw i mĂŞdrcĂłw, jak rĂłwnieÂż zasadniczych nauk buddyjskich, by wymieniĂŚ tylko kilka.

Aethos, z ktĂłrym "siedziaÂłem" byÂł, jak powiedziaÂłem wczeÂśniej, 10-cio wymiarowym Hathorem, a gdy czujĂŞ, tÂą istotĂŞ jasnowidzÂąc, wyraÂźnie widzĂŞ "go" jako kulĂŞ ÂświatÂła skÂładajÂącÂą siĂŞ z trzynastu przeciwbieÂżnie wirujÂących sfer osadzonych jedna w drugiej. Moje poczucie jest, Âże proporcje ustalone przez te przeciwsobnie wirujÂące sfery tworzÂą niedualnÂą energetykĂŞ, czyli to, co na mnie zadziaÂłaÂło tak mocno.

I odnoszĂŞ siĂŞ do tego jako "to", poniewaÂż nie ma znaku pÂłci. Natomiast Hathorowie jakich spotkaÂłem od 4-go do 9-tego wymiaru  majÂą zarĂłwno Âświetliste ciaÂło i pÂłciowÂą antropomorficznÂą postaĂŚ, Hathorowie, ktĂłrych  napotkaÂłem  w wymiarach 10, 11 i 12 prezentujÂą siĂŞ wy³¹cznie jako geometryczne formy ÂświatÂła.

DÂźwiĂŞkowa Medytacja Aethos

Kiedy nagrywaÂłem dÂźwiĂŞkowÂą medytacjĂŞ Aethos, byÂł to 10-cio wymiarowy Hathor, ktĂłry mnie prowadziÂł. Z technicznego punktu widzenia, to byÂło fascynujÂące doÂświadczenie. Gdy nagrywaÂłem kaÂżdÂą z oÂśmiu ÂścieÂżek, ktĂłre skÂładajÂą siĂŞ na zapis, ta istota zmieniaÂła mĂłj gÂłos na ró¿ne sposoby, w ró¿nych proporcjach do wczeÂśniej nagranych dÂźwiĂŞkĂłw. Po ustanowieniu  bazowych ÂścieÂżek po prostu przekÂładaÂłem i zapĂŞtlaÂłem je, zgodnie z "jego" wytycznymi, w celu przybliÂżenia lekkich fluktuacji, ktĂłre zawieraÂły "jego" byt. Nie byÂło elektronicznej manipulacji dÂźwiĂŞku w rozumieniu, Âże nie zmieniaÂłem Eqalizera w Âżaden sposĂłb, ani nie byÂło Âżadnego pogÂłosu lub innego efektu stosowanego do mojego gÂłosu. DÂźwiĂŞki, ktĂłre moÂżna usÂłyszeĂŚ w dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos sÂą caÂłkowicie naturalne i pozbawione efektĂłw, tak mocno, jak to moÂżliwe,  aby zrozumieĂŚ je po posÂłuchaniu.

Na koùcu tej wiadomoœci, znajduj¹ siê dwa linki do dwóch ró¿nych wersji tego dŸwiêku medytacji. Pierwszy to 5 minut i 4 sekundy. To jest sposób na zbadanie wód, ¿e tak powiem, i proponujê zacz¹Ì od tego. Zobaczcie, co rozwija siê przed wami w krótkim piêciominutowym okresie, jaki zajmuje, aby go wys³uchaÌ.

Pracujcie z tym krótkim plikiem audio w sposób, którzy Hathorowie sugerowali. Najpierw po prostu s³uchajcie do z ca³¹ swoj¹ uwag¹ na dŸwiêku. Potem s³uchajcie z centrum uwagi na Czakrze Serca (poni¿ej mostka i na œrodku klatki piersiowej). Dalej s³uchajcie z uwag¹ na czakrze gard³a. Nastêpnie s³uchajcie z uwag¹ na Trzecim Oku (pomiêdzy waszymi oczami na moœcie nosa), a, w koùcu, s³uchajcie z uwag¹ na czakrze korony (na czubku g³owy). Mo¿ecie chceÌ zrobiÌ to w oddzielnych ods³uchach dla unikniêcia "energetycznego przeci¹¿enia".

Druga wersja jest dla tych, ktĂłrzy zdecydujÂą siĂŞ do³¹czyĂŚ do ÂŚwiatowej Medytacji 04 listopada i / lub dla tych, ktĂłrzy chcÂą wejœÌ w obecnoÂści Aethos na dÂłuÂższe okresy czasu. Ten drugi plik audio trwa 30 minut, czas, ktĂłry  Hathorowie bĂŞdÂą spĂŞdzaĂŚ z Aethos przed symbolicznym trzymaniem rÂąk w koĂącowym etapie Âświatowej medytacji.

Jeœli planujecie do³¹czyÌ do nas w medytacji œwiatowej, zdecydowanie zachêcam do rozpoczêcia s³uchania tej rozszerzonej wersji z du¿ym wyprzedzeniem przed 4 listopada. Gdy¿ bedziecie mieli doœwiadczenia z ró¿nymi stanami umys³u, które dŸwiêkowa medytacja wytworzy w Was.

WskazĂłwki do medytacji Âświatowej

Jak Hathorowie wspomnieli, energetyka z Aethos zostanie rozszerzona na wszystkich uczestnicz¹cych w medytacji œwiatowej na okres dwudziestu piêciu godzin, pocz¹wszy od 3:00 AM PST (Pacific Standard Time) 04 listopada, a koùcz¹c na 4: 00 PM PST dnia 05 listopada. To oznacza, ¿e mo¿esz wejœÌ do medytacji i przy³¹czyÌ siê do œwiatowej Sangha (wspólnota) w dowolnym momencie tego okresu dwadzieœcia piêÌ godzin. Do precyzyjnego okreœlenia czasu medytacji w Seattle dla strefy czasowej, mo¿na skonsultowaÌ ró¿ne miejsca czasu na œwiecie, w tym linku http://www.timeanddate.com/worldclock/

Rozpocznij Medytacje przez s³uchanie dŸwiêkowej medytacji Aethos przez 30 minut. Ma to podnieœÌ twój stan œwiadomoœci, i zalaÌ pompê tworzenia, poniewa¿ , jak twierdz¹ Hathorowie niedualny stan œwiadomoœci jest wspornikiem dla kreatywnych stanów.

NastĂŞpnie wyobraÂź sobie, Âże twoje  KA (TwĂłj bliÂźniak eteryczny), albo jakaÂś wersja ciebie unosi do pozycji 60 mil powyÂżej twojej lokalizacji na planecie. NastĂŞpnie wyobraÂź sobie trzymanie siĂŞ za rĂŞce z innymi na caÂłym Âświecie. To ³¹czenie rÂąk jest aktem wyobraÂźni oznaczajÂący uznanie wzajemnych powiÂązaĂą. Jak Hathorowie wyjaÂśnili, ten rodzaj wzajemnych powiÂązaĂą nie neguje naszych ró¿nic. To je zawiera. Akt trzymania rÂąk nad ZiemiÂą przyznaje, Âże wszyscy jesteÂśmy po³¹czeni ze sobÂą, w tym z innymi formami Âżycia i nawet energetycznymi inteligencjami rĂłwnieÂż.

Jak d³ugo pozostaniesz w tym wyobra¿eniowym stanie zale¿y od Ciebie. Proponujê co najmniej 5 - 10 minut. Kiedy twój umys³ b³¹dzi, i najprawdopodobniej bêdzie, tylko przenieœ skupienie uwagi z powrotem na "ciebie", który unosi siê 60 mil nad Ziemi¹.

Po zakoĂączeniu ÂŚwiatowej Medytacji, byÂłby to idealny czas, aby zaangaÂżowaĂŚ sferĂŞ wszystkich moÂżliwoÂści, aby naÂładowaĂŚ osobiste wyniki, ktĂłre chcesz zamanifestowaĂŚ. JeÂśli nie przeczytaÂłeÂś tamtej wiadomoÂści HathorĂłw, byÂłoby dobrze, aby to zrobiĂŚ przed ÂświatowÂą medytacjÂą.

Jeœli ta jest taka jak inne Medytacje Œwiatowe Hathorów w przesz³oœci, to mo¿e byÌ energetycznie obci¹¿aj¹cym doœwiadczeniem. Jeœli napotkasz wiele intensywnoœci podczas medytacji, dobrze by³oby, aby odpocz¹Ì po tym, nawet le¿¹c, jeœli to mo¿liwe.

Jeœli jesteœcie sk³onni, mo¿ecie wejœÌ do medytacji wielokrotnie i tyle razy, ile chcecie w czasie dwudziestu piêciu godzin. Twoja strefa komfortu bêdzie przewodnikiem tutaj.

Uwaga: JeÂśli zdecydujesz siĂŞ na wspó³pracĂŞ z 30 minutowÂą dÂźwiĂŞkowÂą medytacjÂą Aethos, proszĂŞ pobraĂŚ jÂą do komputera i powstrzymywaĂŚ siĂŞ od sÂłuchania jej z naszego serwera. JeÂśli zbyt wiele ludzi sÂłucha dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos z naszego serwera, w dowolnym czasie, serwer moÂże siĂŞ zawiesiĂŚ – powstrzymujÂąc innych przed jej usÂłyszeniem lub pobraniem jej. ProszĂŞ, nie byc zaleÂżym od sÂłuchania tej dÂźwiĂŞkowej medytacji na naszej stronie internetowej w dniu medytacji ÂŚwiatowej. Serwer nie bĂŞdzie w stanie "sÂłuÂżyĂŚ" wszystkim. Pobierz jÂą przed dniem medytacji.

WaÂżna uwaga: Nie sÂłuchaj dÂźwiĂŞkowej medytacji Aethos w sytuacjach wymagajÂących zwiĂŞkszonej uwagi, takich jak prowadzenie samochodu lub podczas obsÂługi maszyn.

Nie planujemy tego sÂłuchaĂŚ na naszej stronie w dniu medytacji. Musisz jÂą pobraĂŚ z wyprzedzeniem i byĂŚ gotowym.

Kliknij tutaj, aby medytacja dÂźwiĂŞku Aethos (5 min 4 sek)
https://tomkenyon.box.com/s/xf4esrzbwlt3d1sba4kj
Kliknij tutaj, aby medytacja dÂźwiĂŞku Aethos (30 min)
https://tomkenyon.box.com/s/x83ohp2zhmw3oknyl5md

01 paÂździernika 2012
Channeler: Tom Kenyon (i Hathorowie)
© 2012 Tom Kenyon Wszelkie prawa zastrzeÂżone www.tomkenyon.com
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2012, 11:37:26 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1318 : Październik 02, 2012, 19:43:01 »

klikaÂłem i nic  Z politowaniem
to o co chodzi z tym klikniĂŞciem Z politowaniem
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1319 : Październik 03, 2012, 09:55:37 »

"Aethos i Niedualne stany ÂświadomoÂści

WiadomoœÌ Planetarnych Hathor Przez Tom Kenyon

W tej wiadomoÂści chcemy omĂłwiĂŚ niektĂłre z istotnych relacji miĂŞdzy manifestowanÂą rzeczywistoÂściÂą i  niedualnymi stanami ÂświadomoÂści.

Umys³ i œwiadomoœÌ"......

No to mamy kolejnych manipulantów na du¿¹ skalê, i to nieŸle zaprawionych w boju bior¹c pod uwagê manipulacjê œwiadomoœci ludzkiej za pomoc¹ dŸwiêku przestrajaj¹cego wibracje czakr i zespalaj¹cego z idealnie z nadawc¹ tego przekazu. To jest tworzenie mentalnych zombi reaguj¹cych na dŸwiêkowe komendy!

Zawsze to samo jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o energie! Po pierwsze przejĂŞcie , ludzkiej ÂświadomoÂści , ktĂłra reaguje na ich komendy dÂźwiĂŞkowe.
Po drugie podporz¹dkowanie ich sobie bo poza mózgiem reaguje œwiadomoœÌ na polecenia w³adców.
 Po trzecie wymuszenie podporzÂądkowania Energii niewcielonej - decyzji Ducha "wolnej woli "  czÂłowieka ( stÂąd ta praca z po³¹czeniem wolnego Ducha i uzaleÂżnieniem go od woli zmanipulowanego czÂłowieka.
W trakcie medytacji gdy ludzie tracÂą czĂŞÂściowo kontakt ze swojÂą ze swojÂą ÂświadomÂą wolÂą bez problemu ( ci ktĂłrzy znajÂą sposoby) mogÂą w ich ÂświadomoÂściach zamontowaĂŚ  programy z ktĂłrymi oni póŸniej sobie nie poradzÂą.
Czas  trwania tej medytacji 25 godzin i godziny medytacji  dowodzi iÂż chodzi o dostĂŞp o okreÂślonych godzinach do wszystkich ludzi na ziemi.

To kolejna perfidna  manipulacja ludzkÂą niewiedzÂą , naiwnoÂściÂą i uczuciowoÂściÂą! Oj tym razem ktoÂś za to zapÂłaci i to sÂłono, bowiem tak robiĂŚ nie moÂżna!

Ja temu mowiĂŞ NIE! NIE! NIE! STOP i BASTA! mowie to w globalnym wymiarze, uwzglĂŞdniam zawsze indywidualnÂą wolĂŞ jednak ¿¹dam peÂłnej wiedzy o celu takich dziaÂłaĂą  dla tych ktĂłrzy tÂą zgodĂŞ wydadzÂą!

Dobrze blu... ze wstawiasz takie teksty , bo moÂżna je przeanalizowaĂŚ. techniki tu prezentowane znane i uÂżywane byÂły zarĂłwno na Atlantydzie jak i przez kapÂłanowi Egipskich PsiogÂłowych.

A tak swoja droga naszÂły mnie ciekawe skojarzenia.... Aethos ,a moÂże Athos? co to jest Athos i co naprawdĂŞ znaczy sÂłowo Athos?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Athos

Warto poszukaÌ g³êbiej , czego boj¹ siê ci , którzy nie toleruj¹ kobiet i aspektu ¿eùskiego?

To tylko takie ciekawostki.....  DuÂży uÂśmiech

"Staro¿ytnoœÌ

Athos w mitologii greckiej to nazwa jednego z Gigantes , ktĂłre zakwestionowaÂł bogĂłw greckich podczas Gigantomachia . Athos rzuciÂł ogromny Rock Against Posejdona , ktĂłry spadÂł w morzu Egejskim i staÂł Mount Athos. WedÂług innej wersji tej historii, Poseidon wykorzystaÂł szczyt zakopaĂŚ pokonaÂł olbrzyma.

Homer wspomina Athos gĂłra w Iliadzie (Rhapsody Ξ 219). Herodot wspomina, pó³wysep, a nastĂŞpnie wezwaÂł Acte lub Akte, informujÂąc nas, Âże Pelasgians z wyspy Lemnos zamieszkiwali jÂą i nazewnictwa piĂŞĂŚ miast niej, Sane , Cleonae (Kleonai) Thyssos (Thyssus) Olophyxos (Olophyxis) Acrothoï (AkrothoĂśn). (Herodot, VII, 22) Strabon wspomina miasto Dion (DIUM) i Âże Acrothoï jest niedaleko grzebieniem. (Strabon, Geografia, VII: 33:1) [5] Eretria ustalono rĂłwnieÂż kolonie na Akte. Przynajmniej innego miasta powstaÂła w okresie klasycznym: Acanthus (Akanthos). NiektĂłre z tych miast wybite wÂłasne monety.

Pó³wysep by³ na trasie inwazji Kserksesa I , który spêdzi³ trzy lata [6] kopania kana³u poprzek przesmyku, aby umo¿liwiÌ przejœcie jego floty inwazyjnej w 483 pne. Po œmierci Aleksandra Wielkiego , architekt Dinocrates (Deinokrates) zaproponowa³, aby wyrzeŸbiÌ ca³¹ górê w pos¹g Aleksandra.

Historia pó³wyspu ci¹gu ostatnich wieków jest owiana brakiem historycznych sprawozdaù finansowych. Archeolodzy nie byli w stanie okreœliÌ dok³adn¹ lokalizacjê miast zg³oszonych przez Strabona. Uwa¿a siê, ¿e musz¹ one byÌ opuszczone, gdy nowi mieszkaùcy Athos ", mnisi, zaczêli przybywaÌ w pewnym momencie przed 9. wieku. [7] "

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Athos&prev=/search%3Fq%3D%25E1%25BC%258D%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25BD%2B%25E1%25BD%258C%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582%2B-%2BAgion%2BOros%26hl%3Dpl%26biw%3D1366%26bih%3D575%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=oP5rUOCEB4KQhQfw44CICQ&sqi=2&ved=0CCYQ7gEwAA

"WedÂług tradycji athonite, NajÂświĂŞtsza Maryja Panna zostaÂła Âżeglarstwo towarzyszy Âśw Jana Ewangelisty z Jafy do Cypru odwiedziĂŚ ÂŁazarza . Gdy statek zostaÂł zboczyÂła z kursu do Ăłwczesnych pogaĂąskich Athos zostaÂł zmuszony do zakotwiczenia w pobliÂżu portu Klement, w pobliÂżu obecnego klasztoru Iviron. Virgin chodziÂł na brzeg i, przytÂłoczeni przez wspaniaÂły i dzikie piĂŞkno gĂłr, Âże pobÂłogosÂławiÂł go i poprosiÂł swego Syna, aby byÂła ona jej ogrĂłd. RozlegÂł siĂŞ gÂłos mĂłwiÂąc "Ἔστω ὁ οὖτος τόπος κλῆρος σὸς καὶ περιβόλαιον σὸν καὶ παράδεισος, ἔτι δὲ καὶ λιμὴν σωτήριος τῶν θελόντων σωθῆναι" (tÂłumaczenie: "Niech to miejsce bĂŞdzie twoje dziedzictwo i twĂłj ogrĂłd, raj i oaza zbawienia dla tych, stara siĂŞ byĂŚ zbawieni "). Od tego momentu gĂłra zostaÂła konsekrowana w ogrodzie Matki BoÂżej i byÂł poza granicami dla wszystkich innych kobiet. [uwaga 1]"

Czego zatem bardzo siĂŞ boja i strzegÂą ci mnisi?

"WedÂług tradycji athonite, NajÂświĂŞtsza Maryja Panna zostaÂła Âżeglarstwo towarzyszy Âśw Jana Ewangelisty z Jafy do Cypru odwiedziĂŚ ÂŁazarza . Gdy statek zostaÂł zboczyÂła z kursu do Ăłwczesnych pogaĂąskich Athos zostaÂł zmuszony do zakotwiczenia w pobliÂżu portu Klement, w pobliÂżu obecnego klasztoru Iviron. Virgin chodziÂł na brzeg i, przytÂłoczeni przez wspaniaÂły i dzikie piĂŞkno gĂłr, Âże pobÂłogosÂławiÂł go i poprosiÂł swego Syna, aby byÂła ona jej ogrĂłd. RozlegÂł siĂŞ gÂłos mĂłwiÂąc "Ἔστω ὁ οὖτος τόπος κλῆρος σὸς καὶ περιβόλαιον σὸν καὶ παράδεισος, ἔτι δὲ καὶ λιμὴν σωτήριος τῶν θελόντων σωθῆναι" (tÂłumaczenie: "Niech to miejsce bĂŞdzie twoje dziedzictwo i twĂłj ogrĂłd, raj i oaza zbawienia dla tych, stara siĂŞ byĂŚ zbawieni "). Od tego momentu gĂłra zostaÂła konsekrowana w ogrodzie Matki BoÂżej i byÂł poza granicami dla wszystkich innych kobiet. [uwaga 1]"

OczywiÂście dostĂŞpu kobiety do gĂłry, a moÂże do gĂłry ale rĂłwnieÂż do pewnej jaskini w niej lub jeszcze inaczej kompleksu jaskiĂą. poniewaÂż nie wiadomo ktĂłra to kobieta , wiĂŞc zabroniono wejÂścia wszystkim , tak Âłatwiej.

A to tylko gwoli zrozumienia w koĂącu co oznacza "gÂłowa" w zakonnej wspĂłlnocie i nie tylko w zakonie ...

W 908, istnienie Protos ("Pierwszy mnich") jest udokumentowana, kto jest "gÂłowÂą" zakonnej wspĂłlnoty.

Poniewa¿ wszystko ³¹czy siê w ca³oœÌ , mo¿e niektórzy ³atwiej zrozumiej¹ i¿ Salome póŸniej imiona jej Maria Magdalena prosz¹c o "G³owê Jana" poprosi³a o stanie siê "G³ow¹ zakonu" a tym samym przywódczyni¹ tego zakonu. Co w tamtych czasach by³o absolutnie mo¿liwe w zgromadzeniu na Karmelu.

Aethos ,Athos, Atos- Agio Oros.... co to znaczy w tÂłumaczeniu? ÂŚwiĂŞta ZÂłota .... oczywiÂście gĂłra, ale teÂż Duch ÂŚwiĂŞty. Czyli co gÂłos "ducha ÂświĂŞtego"?

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Agios&prev=/search%3Fq%3Dagios%26hl%3Dpl%26biw%3D1366%26bih%3D575%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=9gdsUNTmLoeEhQettIHwBQ&ved=0CCMQ7gEwAA

A od zrozumienia nazwy lokalizacji do zrozumienia nazwy wspĂłlnoty juz bardzo blisko...   Buziak

Hathorowie...  Hath -or  albo inaczej nieco w skrĂłcie ...  UÂśmiech MrugniĂŞcie at -or co znaczy ni mniej ni wiĂŞcej to samo wspĂłlnota ze "zÂłotej gĂłry "

Atos czyli Agio Oros...  no to buziaczki  moi mili  Buziak to bardzo brzydka zabawa ja tego nie popieram , mĂłwiĂŞ stanowczo NIE! NIE! NIE!

ÂŚwiĂŞty to jest CzÂłowiek! zarĂłwno Kobieta jak i MĂŞÂżczyzna dwa aspekty StwĂłrcy a nie jeden mĂŞski! Nie ma nie byÂło nigdy w Prawie StwĂłrcy Wszechrzeczy  i nie bĂŞdzie juÂż  nigdy wiĂŞcej poniÂżania kobiet i wywyÂższania mĂŞÂżczyzn, bĂŞdzie absolutna harmonia miĂŞdzy nimi oparta na czystej i piĂŞknej miÂłoÂści!.

Jednym sÂłowem "GĂłra ZÂłotego Ducha".....  inaczej ÂŚwiĂŞtego Ducha , no co mili moi myÂślicie iÂż Ducha ÂŚwiĂŞtego moÂżna uwiĂŞziĂŚ i manipulowaĂŚ w ni ile wlezie? Temu majÂą sÂłuÂżyĂŚ przekazy waszych technik medytacyjnych i 25 godzinna medytacja? Do czasu mili  moi do czasu..... ten "miecz " ma obusieczne ostrze jest Âświetlisty i sprawiedliwy kaÂżdy sam kieruje jego ostrze w siebie gdy ÂświĂŞtoœÌ Âżycia stawia poniÂżej interesu religijnego wymyÂślonego przez  rozum  ludzki.

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.ecclesia.org/truth/pneuma.html&prev=/search%3Fq%3Dhagion%2Bpneuma%26hl%3Dpl%26biw%3D1366%26bih%3D575%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=lx5sULnAIIXOhAeoxIC4Dg&sqi=2&ved=0CCYQ7gEwAA

cd..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2012, 14:05:23 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1320 : Październik 03, 2012, 10:31:49 »

Posty dotyczÂące odpromiennikĂłw przeniosÂłem do odpowiedniejszego wÂątku >>.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #1321 : Październik 03, 2012, 19:36:38 »

Pliczki œci¹gn¹³em, w œwietle powy¿szego posta Kiary, ods³ucham je z du¿ym dystansem i tylko z przyczyn "naukowych", chcia³bym wyrobiÌ sobie w³asne zdanie, zobaczê jak rezonuj¹ ze mn¹. Zdam siê na odczucia w³asnego serca.

PS. Jeœli napiszê jeszcze jakiegoœ posta, to znaczy, ¿e wci¹¿ ¿yjê.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #1322 : Październik 03, 2012, 19:40:45 »

Ja juz w bajki nie wierze MrugniĂŞcie
chlebo
Gość
« Odpowiedz #1323 : Październik 03, 2012, 19:53:54 »

Zaufanie do œwiata roœnie wtedy gdy ufasz mu, trudno jest ufaÌ komuœ kto wie o nas du¿o wiêcej ni¿ my o nim wtedy nara¿asz siê na utratê cia³a czy zdrowych zmys³ów. Teraz co zrobisz jeœli w tym przypadku twoje serce taùczy i pragnie zaufaÌ mimo tego ¿e umys³ wytoczy³ wszystkie swoje dzia³a. Troszkê to dramatyczne.. czy dasz siê poch³on¹Ì? To jest chyba akt oddania... go¿ej jest kiedy oddajesz siê dla korzyœci...

Chcia³bym siê jednak odnieœÌ do tego czym s¹ czakry dok³adnie a czym nie s¹. Nie mam pojêcia czym dok³adnie s¹ jednak wiem co to s¹ programy w umyœle które "przykrywaj¹ czakry". Z tego co zauwa¿y³em programy te stworzone zosta³y przez spo³eczeùstwo i przekazane mi i tobie poprzez s³owa po³¹czone z zachowaniami jak i emocjami. W ¿adnym z nich nie ma niczego z³ego, to fakt ¿e odczuwamy przez nie strach jest czymœ do rozpierzchniêcia przez nas. "B¹d¿ œwiat³em dla siebie i innych"
Czy mo¿na wygenerowaÌ dzwiêkiem kolejne traumy mogê uznaÌ za ¿art aczkolwiek jeœli muzyka wywo³uje potop ró¿norakich emocji a nie przyjemnoœÌ, ekstazê, relaks mo¿na snuÌ takowe przypuszczenia.

Muzyka jest formÂą medytacji i majÂąc na myÂśli muzykĂŞ jest to wÂłaÂśnie ta wywoÂłujÂąca pozytywne emocje. Medytacja=medycyna

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1324 : Październik 03, 2012, 20:23:44 »

DÂźwiĂŞkiem moÂżna zrobiĂŚ dokÂładnie wszystko, moÂżna,  zabiĂŚ , nim powodowaĂŚ ekstazĂŞ, orgazm , moÂżna byÂło rozbiĂŚ mury Jerycha i programowaĂŚ.
Nie ma co siĂŞ oszukiwaĂŚ moÂżna blokowaĂŚ czakry i moÂżna nakÂładaĂŚ na nie wymyÂślne programy zawarte w dÂźwiĂŞkach.
ProponujĂŞ ponowne obejrzenie  filmikĂłw z relacjÂą jak stosowano dÂźwiĂŞk w dawnym Egipcie w zespole 22 piramid. SÂą  na forum relacje kompozytora muzycznego , ktĂłry po latach odwaÂżyÂł siĂŞ opowiedzieĂŚ swojÂą historie jak tworzono koncern muzyczny w ktĂłrym lansowano muzykĂŞ powodujÂącÂą agresjĂŞ bo wÂłaÂściciele byli udziaÂłowcami w budowaniu wiĂŞzieĂą.

W obecnych utworach muzycznych wykorzystuje siĂŞ tylko frekwencje dÂźwiĂŞkowe , ktĂłre sÂą wstawkami wywoÂłujÂącymi zaprogramowane skutki. To wszystko dzieje siĂŞ podprogowo jest to manipulacja podÂświadomoÂściÂą.
O co w tym chodzi? Zawsze o to samo , o energiĂŞ ludzkÂą , tylko tym razem chodzi o obniÂżenie jej w czakrach ludzkich , sprowadzenie na duÂżo niÂższy poziom by nie mogÂła dokonaĂŚ siĂŞ u ludzi transformacja energetyczna ciaÂła fizycznego w Âświetliste.

Opowiadanie przekazowych bajader jest dobre dla tych , ktĂłrzy nie potrafiÂą  lub nie chcÂą ich rozró¿niaĂŚ, moÂże sÂą tymi kontaktami tak zafascynowani iÂż otoczka ich wyjÂątkowoÂści przyciemnia im rozró¿nianie. A moÂże tak juz zmanipulowani iÂż zwyczajnie nic wiĂŞcej nie widzÂą.
Nie istotne , ich sprawa, ale nie jest juÂż tylko ich gdy gdy przez ich publikacje wkrĂŞca siĂŞ setki czy tysiÂące ludzi ufajÂące takim ÂźrĂłdÂłom!
O , NIE! NIE! NIE! takim rzeczom zdecydowanie i stanowczo mĂłwiĂŞ NIE ! STOP i BASTA!

Medytacja nie rĂłwna siĂŞ medycyna bynajmniej nie zawsze i nie wĂłwczas gdy ktoÂś jÂą organizuje na globalnÂą skalĂŞ, to jest zawsze bardziej niÂż podejrzane.
Co chce leczyĂŚ tym samym u wszystkich, skoro kaÂżdy jest inny i potrzebuje innych rzeczy? tego nie da siĂŞ tak zrobiĂŚ, to pewne ale moÂżna ten sam [program zachowaĂą wgraĂŚ u wszystkich w tym samym czasie przez manipulacjĂŞ dÂźwiĂŞkiem na przygotowanych ( dostrojonych wczeÂśniej) juÂż czakrach. Na 100% robi siĂŞ takie rzeczy dziaÂłajÂąc na kody podÂświadomoÂści, przeciĂŞtny czÂłowiek nawet nie zauwaÂży wymazanego swojego wypracowanego nowego wpisu   i zastÂąpionego wgranym.
ObrzydliwoœÌ najwiêkszej wagi!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2012, 23:39:06 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: