Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:42:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 822674 razy)
0 u¿ytkowników i 43 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1400 : Pa¼dziernik 10, 2012, 12:50:11 »

Ja jestem Niszczycielem ka¿dej Iluzji i Ja teraz niszczê dla wielu Dzieci Ludzkich Obraz ich samych który oni pielêgnuj± by utrzymaæ fa³szywy pozór siebie samego.

A nawet ów Niszczyciel nie mo¿e zniszczyæ czegokolwiek, chyba, ¿e z poziomu iluzji - zatem on sam musia³by ni± byæ. Musia³by wej¶æ w iluzjê i wej¶c w interakcje z ni±. Tak na prawdê to nie potrzeba niszczyæ czegokolwiek co jest ju¿ martwe. Wystarczy to rozpoznaæ.
To pielêgnowanie nie jest konieczne, jest zupe³nie zbêdne i nie na miejscu, TERAZ, gdzie wszystko wchodzi w Prawdê i dociera do ¦wiat³a.

¦wiat³o bowiem o¶wietla to, co fa³szywe ,co z mroku , co jest wymy¶lone i nierzeczywiste. I to znika.
Nikt kto wysila do tego Rozum nie mo¿e tego zrozumieæ, poj±æ to mo¿e ka¿dy który poprzez ¦wiadomo¶æ patrzy na ¯ycie.
I w³a¶nie o to im chodzi, aby¶ TY mocniej przyklei³ siê do ¦wiadomo¶ci bo to ona jest tym ¦wiat³em. Ona "ogl±da" ¯ycie takim, jakie ono jest, bez filtrów JA, ona JEST ¯YCIEM. Rozumem tego siê nie obejmie. Pojêcie o tym mo¿e jedynie przyj¶æ i ogarn±æ ,zmiataj±c jednocze¶nie wszystkie wyobra¿enia. Jak bardzo bêdziesz siê Rozumem przed tym broni³, cz³owieku ? Jak d³ugo jeszcze bêdziesz tkwi³ w iluzji ?

Jeste¶ ?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1401 : Pa¼dziernik 10, 2012, 12:58:14 »

Cytat: East
Jeste¶ ?

Jestem.  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1402 : Pa¼dziernik 10, 2012, 13:15:20 »

arteq cyt

Rozumiem natomiast, ¿e jako gwardia przyboczna (cieszê, siê, ze poklepujecie siebie po ramionach) masz pozwolenie Kiary aby udzielaæ jakichkolwiek informacji nt. jej ¿ycia prywatnego/rodziny. Jest strasznie przewra¿liwiona na tym punkcie, a jak widzê -nie podnios³a larum - to zapewne musicie byæ "zaprzyja¼nione" - na co wskazywa³aby równie¿ "ewolucja" Twoich postów. Niestety nie mogê dyskutowaæ/argumentowaæ obserwowanych zachowañ Kiary pod k±tem rzetelno¶ci jej "wiedzy" na p³aszczy¼nie jej ¿ycia rodzinnego (matka, ¿ona, osoba pracuj±ca na byt rodziny) bo zaraz podniesie siê larum... Zreszt± jest na forum wiele innych "próbek" nie zwi±zanych z t± p³aszczyzn±.

Kiara sama napisala publicznie, ze ma dwoch synow. Tylko tyle podala. Skoro ktos pisze cos w postach publicznych i czyta to jak twierdzi blu ok. 13000 osob°° to tym bardziej ja, skoro aktywnie uczestnicze w dyskusjach.

Kiara jest dla mnie takim samym uzytkownikiem jak kazdy inny, nie zabiegam o wzgledy nikogo, ani tu ani nigdzie. Rozmawiam normalnie. Ostatecznie to ja kiedys probowalam Kiare rozruszac chocby glupim moim watkiem "Pytania do Kiary...".

W odroznieniu od Kiary nie zalezy mi na prywatnych kontaktach, no moze z wyjatkiem tej dzialki koliberka:)

Jest takie stare porzekadlo: lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezsc.

artqowi strasznie przeszkadza gdy dyskusje forumowe przybieraj± formê akceptacji odmienno¶ci i, zrozumienie i  zaczyna byæ tu przyjazna atmosfera! Zaraz pos±dza ludzi o uzale¿nienia i jakie¶ dziwne uk³ady.... nic z tego , ludzie wybieraj± odwrotnie ni¿ arteq spokój , zrozumienie i akceptacjê zdania innych.
Zwyczajnie wol± wymianê wiedzy ni¿ ci±g³e prowokacje do k³ótni.

No có¿ nie s± to warto¶ci odchodz±cego systemu, on potrzebuje zasilenia awanturnicza niska wibracj± , zatem jego "wojownicy" s± czujni!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2012, 13:16:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1403 : Pa¼dziernik 10, 2012, 13:30:39 »

artqowi strasznie przeszkadza gdy dyskusje forumowe przybieraj± formê akceptacji odmienno¶ci i, zrozumienie i  zaczyna byæ tu przyjazna atmosfera! Zaraz pos±dza ludzi o uzale¿nienia i jakie¶ dziwne uk³ady.... nic z tego , ludzie wybieraj± odwrotnie ni¿ arteq spokój , zrozumienie i akceptacjê zdania innych.
Zwyczajnie wol± wymianê wiedzy ni¿ ci±g³e prowokacje do k³ótni.

No có¿ nie s± to warto¶ci odchodz±cego systemu, on potrzebuje zasilenia awanturnicza niska wibracj± , zatem jego "wojownicy" s± czujni!

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaro robisz to samo, co zarzucasz Artqowi. Czym jest ten Twój post?  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1404 : Pa¼dziernik 10, 2012, 13:36:59 »

Mój post jest TYLKO i WY£¡CZNIE WYJA¦NIENIEM zarzutów stawianych zarówno Lady.. jak i mnie.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1405 : Pa¼dziernik 10, 2012, 14:01:42 »

Kiaro, post Twój jest równie¿ ocen± Artqa.
Wg swoich wyobra¿eñ piszesz o artqowych intencjach, a przecie¿ tylko on je zna.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1406 : Pa¼dziernik 10, 2012, 14:13:57 »

Oct 10    Czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku? 10.10.2012.

Czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku?
by krystal28 in Dajamanti 10.10.2012.
Zada³am Dajamantiemu to pytanie i jeszcze inne i otrzyma³am tê cenn±, bardzo wyczerpuj±c± odpowied¼, która jest uniwersalna dla wszystkich.  Dziêkujê, kochany Dajamanti 
Kochany Dajamanti, chcia³abym Ciê poprosiæ, aby¶ skontaktowa³ siê ze swoj± WJ i zapyta³ czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku, tak w kilku s³owach nic d³ugiego, gdy¿ wiem, ze jeste¶ zajêty nauk± i kontaktami z Czytelnikami.  Pomog³oby to nam wszystkim ³agodniej przetrwaæ te ostatnie tygodnie.
Oko³o roku temu przekaza³e¶, ¿e Globalny Fundusz mo¿e byæ dostêpny dla ludzko¶ci jesieni± tego roku.  W którym miejscu energetycznie jeste¶my obecnie?  [....]  Jak zawsze z wielk± wdziêczno¶ci± za Twój wk³ad duchowy.  Wiele Buziaków dla ca³ej Waszej trójki – Ciebie, Czakamrati i WJ
 Witaj Krystal,
 Jak cudownie móc z Tob± dalej korespondowaæ w tym miejscu, i w tym czasie. Na pocz±tku chcia³bym Ci podziêkowaæ za tê wiadomo¶æ i jednocze¶nie przeprosiæ ¿e z dwudniowym opó¼nieniem dostajesz ode mnie odpowied¼, lecz Czakamrati obs³uguje teraz moje strony i zosta³em nie tak dawno poinformowany o Twojej wiadomo¶ci do mnie.
 Zada³a¶ bardzo konkretne pytania, na które oczekujesz odpowiedzi od ¬ród³a. Moja istota je¿eli jest w pe³ni oczyszczona, jest po³±czona ze ¬ród³em przez ca³y czas, a oczyszczam siê regularnie i nieustannie. W tej chwili gdy moja ¶wiadomo¶æ jest tu obecna, istnieje równie¿ obecne pod³±czenie do ¬ród³a, czy jak Ty to okre¶lasz Wy¿szej Ja¼ni, lub Wy¿szego Ja. Dlatego nie potrzebuje “od³±czenia” aby zadaæ pytanie, wystarczy ¿e “przeczytam” obecn± energiê, która znajduje siê w nieustannie kr±¿±cej substancji kosmosu.
 Moja Kochana, musisz wiedzieæ, ¿e wy¿ej wymieniona, kr±¿±ca energia w substancji kosmosu, która jest zaprawdê cia³em naszego Ojca, ulega ci±g³ym zmianom. Nigdy nie pozostaje w bezruchu. Gdyby tak by³o, prawdopodobnie mo¿na by³oby przeczytaæ lub przewidzieæ to co zdarzy siê w niedalekiej “przysz³o¶ci”, z bardzo dok³adn± precyzj±. Jednak¿e ¿yjemy w czasach ogromnych przemian. Energie które sp³ywaj± z Wielkiego Centralnego S³oñca sprawiaj±, ¿e kosmiczna substancja stale przemieszcza siê tworz±c wiry energetyczne wokó³ strefy Ziemi. A to z kolei powoduje, zwiêkszon± czêstotliwo¶æ lub wibracje planety i pozornie “iluzyjne” przyspieszenie czasu, dla zwiêkszonej aktywno¶ci, budz±cej siê ¶wiadomo¶ci ludzkiej.
 Jest to równie¿ g³ównym powodem tego, i¿ istoty z wy¿szych wymiarów, lub osoby w ciele fizycznym, które posiadaj± mo¿liwo¶æ “czytania” energii, nie przekazuj± do¶æ jednoznacznym przekazów. Zauwa¿, jak czêsto ró¿ni± siê przekazy o losach Ziemi, które by³y podawane kilka lat lub miesiêcy temu, przez naszych Braci i Sióstr z “innych” sfer. Kr±¿±ca energia zmienia z ka¿dym dniem, z ka¿d± godzin±, minut±, sekund± bieg historii Ziemi. Je¿eli mamy do czynienia z “wra¿liwym” i w mare oczyszczonym jasnowidzem, który posiada zdolno¶æ czytania energii, mo¿emy przekonaæ siê, zw³aszcza w tym czasie, jak miêdzy sob± ró¿ni± siê jego s³owa wypowiedziane dzisiaj, a kilka dni pó¼niej. Oczywi¶cie mówimy tutaj o dniach, godzinach o “czasie” który jest jedn± z najwiêkszych iluzji ludzko¶ci. Ale nale¿y pamiêtaæ, ¿e gdy okre¶lamy co¶ jako “czas”, lub to, co nast±pi “jutro”, mamy na my¶li ró¿nice miêdzy wydarzeniem skupiaj±cym energie dzisiaj, a wydarzeniem skupiaj±cym ju¿ “przyjêt±” i zwiêkszon± energiê, która nast±pi³a kilka sekwencji za wydarzeniem wcze¶niejszym, co powoduje ¿e owe wydarzenia wcale nie tworz± linii prostej, ale punkty od A do nieskoñczono¶ci, które do¶æ znacznie ró¿ni± siê miêdzy sob±. Ale nale¿y pamiêtaæ ¿e to ci±gle jest TERAZ.
 W wy¿szych wymiarach, energia kr±¿±ca bêdzie na tyle szybka, i¿ to co uzgodni zbiorowa ¶wiadomo¶æ ludzko¶ci, to bêdzie manifestowa³o siê w formie natychmiastowej. Jest to konieczne i niejako bardzo po¿yteczne, gdy zbli¿amy siê do poziomów “natychmiastowej” manifestacji my¶li.
 To co opisa³em powy¿ej, by³o potrzebne i niejako konieczne aby¶ Moja Kochana mog³a odró¿niæ prawdziwe znaczenie s³ów: “TERAZ” a “Wy¿sza Wibracja Planety”.
 Pytasz: “Czego mo¿emy spodziewaæ siê do koñca tego roku?”
Mo¿emy spodziewaæ siê zmian, które ju¿ maj± swój udzia³ we wszystkim co potrzebne do stworzenia nowej, pewnej i gotowej Jedno¶ci, a które bêd± wydarzaæ siê i wydarz± siê. Mo¿emy spodziewaæ siê tego jak wiele instytucji rz±dowych, które maj± podpisane umowy do koñca tego roku, nie dostan± zezwolenia na dalsze kontynuowanie swojej dzia³alno¶ci w roku nastêpnym. Mo¿emy spodziewaæ siê tego, ¿e ruch “New Age”, który bêdzie w bardzo licznej grupie, wyjdzie na ulice pod koniec grudnia tego roku i na pocz±tku stycznia nastêpnego roku, a który sprzeciwi siê wszystkiemu co by³o, wprowadzaj±c innowacje w ¶wiadomo¶æ tych, którzy jeszcze siê nie przebudzili.
 Banki stoj± na stromej krawêdzi, która obsuwa siê, wraz z ci±gle budz±c± siê ¶wiadomo¶ci± ludzi, tworz±c przej¶cie do otch³ani, w której nie bêdzie ju¿ ponownego wyj¶cia na powierzchniê. Projekt stoj±cy za Globalnym Funduszem i ¶wiatowej rozdzielno¶ci maj±tkowej jest ju¿ zapieczêtowany przez odpowiednie organy, lecz brakuje kilku podpisów do wdr±¿enia go w ¿ycie.  Osoby te wahaj± siê, poniewa¿ rozmy¶laj± inne mo¿liwo¶ci.  Jednak¿e wkrótce bêd± musieli te dokumenty podpisaæ, ze wzglêdu na mo¿liwo¶æ “za³atania” ¶wiatowych dziur bud¿etowych, oraz na nacisk ze strony tych osób, które stoj± po stronie ¶wiat³a.  Do koñca tego roku do obecnie przebudzonych do³±cz± inni, którzy byli ¶lepi otwieraj±c szeroko oczy na to, co wydarza siê.
 Tego mo¿emy siê spodziewaæ, jednak¿e nale¿y pamiêtaæ, ¿e to co wydarza siê lub wydarzy siê, albo co wydarzy³o siê, dzia³a za po¶rednictwem zbiorowej ¶wiadomo¶ci ludzko¶ci.  Nie jeste¶my przywi±zani kajdanami do tej zbiorowo¶ci, chyba ¿e sami na to pozwalamy.  Ka¿dy z nas jest Wolny, Nieograniczony, Niezale¿ny i Potê¿ny z natury.  Pisz±c dok³adniej:  Z prawdziwej natury.  I w taki oto sposób, powinni¶my okre¶laæ nasz prawdziwy byt.  I mamy tutaj do wyboru, albo po³±czymy siê do zbiorowej ¶wiadomo¶ci ludzko¶ci, tworz±c do¶wiadczenia oparte na wielo¶ci i wspó³tworzeniu, albo oddzielaj±c siê od niej, bior±c sprawy we w³asne rêce i do¶wiadczaj±c czego¶, czego jeszcze nie do¶wiadczyli¶my.  ¯adna z tym mo¿liwo¶ci nie jest z natury z³a ani dobra od drugiej.  Wszystkie rzeczy sk³adaj±ce siê na Ca³o¶æ, pozostaj± w zwyk³ej i “lekkiej” neutralno¶ci, a od nas zale¿y jak± mo¿liwo¶æ wybierzemy.
 Teraz kilka s³ów o przekazach.
 Majowie, gdy badali ruchy energii kosmosu w ówczesnym “czasie”  i poprzez kontakty z istotami z innych wymiarów przewidzieli, ¿e pod koniec tego roku, jak równie¿ wymienionych przez nich innych sekwencji “czasu”, “prawdopodobnie” nast±pi zag³ada ludzko¶ci i nie pomylili siê.  W ówczesnym czasie TERAZ, czyli w obecnej chwili ich w³asnej tera¼niejszo¶ci, taka mia³a byæ kolej rzeczy.  W obecnym czasie naszej egzystencji, po nieustannym, obfitym “prysznicu” energii, ta kolej rzeczy diametralnie zmieni³a siê.  Teraz pytanie: “Czy Majowie pomylili siê?”  Nie, poniewa¿ nie mo¿na przewidzieæ przysz³o¶ci.  Mo¿esz przewidzieæ tylko to, co jest TERAZ, poniewa¿ przysz³o¶æ, czy te¿ przesz³o¶æ nie istnieje.  Dlatego przewidzieli to, co na obecn± chwilê “prawdopodobnie” zbli¿a siê, jednak¿e nie zbli¿y siê poprzez “zawirowania” wokó³ planety, które zmieniaj± losy planety i ich mieszkañców z prêdko¶ci± sekwencyjn±, o których by³a ju¿ mowa.  Jednak¿e do czego zmierzam?  Do tego, aby zrozumieæ i mieæ pewne rozeznanie, gdy czyta siê dany przekaz TERAZ i porównuje siê do innych przekazów z przed miesi±ca, czy roku.  Mo¿emy dopatrzeæ siê wielu ró¿nic s³ów istoty, która przekazywa³a informacje przez medium.  Oczywi¶cie oczyszczone medium spe³nia w tym równaniu bardzo du¿± rolê, ale równie¿ zwiêkszona wibracja planety odgrywa swoj± w³asn± rolê.
 Powinni¶my pamiêtaæ o tym, ¿e przekaz, z przed miesi±ca, czy roku, informuj±cy o tym co ma siê wydarzyæ straci³ ju¿ na warto¶ci i nie jest “do koñca” aktualny.  Nie mylmy z przekazami, które nauczaj± ró¿nych metod samorozwoju, albowiem one s± zawsze aktualne.  Mówimy tutaj tylko o przekazach, których informacje zosta³y przekazane przez istotê, “czytaj±c±” energiê w chwili obecnej.  Jest to bardzo wa¿ne aby to zrozumieæ.
 Nastêpn± rzecz± któr± chcia³bym omówiæ jest to, co my nazywamy: “Przekazem-Pu³apk±”.  Przekaz-Pu³apka, zawiera w sobie elementy, które dok³adnie opisuj± to co ma nadej¶æ, twierdz±c i proponuj±c czytelnikowi, aby nic nie robi³ w kwestii wzniesienia, poniewa¿ ostatecznie wszyscy siê wznios±.  Jest to prawda, jednak¿e nie do koñca.
 Ka¿da z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siê na wy¿szy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia w³asnej ¶wiadomo¶ci, na wiêksz±, wspanialsz± perspektywê.  Prêdzej czy pó¼niej, nawet dla “najgorszego” indywiduum, oczekuje wspania³e mistrzostwo w³adania w³asnym ¿yciem.  Jednak¿e pamiêtajmy!  Je¿eli szczerze nie pracujemy nad sob±, nad w³asn± ¶wiadomo¶ci±, to nic, absolutnie nic nie mo¿e wydarzyæ siê w naszym ¿yciu, z etykietk±: “nieograniczone” i “wspania³e”.  Jedynie co pozostaje to okruchy lub resztki plonu innych osób wytrwale pracuj±cych nad sob±, zbieraj±cych go w obfitych ilo¶ciach.  I to jest to, co powtarzam od d³u¿szego czasu i zawsze bêdê powtarza³ osobom, które pytaj±: “kiedy?”.
 Moja Droga, w Twoim umy¶le, od czasu do czasu, za¶wita³a taka my¶l, aby pozostawiæ to wszystko i zaj±æ siê w³asnymi sprawami.  Niekiedy nawet rozmy¶la³a¶ o tym, aby oddaæ blog, który prowadzisz w jakie¶ “dobre rêce”, aby¶ mog³a polepszyæ lub “podci±gn±æ” w³asny rozwój duchowy.  Wolny czas spêdzasz na nauce i praktyce.  Niekiedy jak sama twierdzisz, wizualizujesz i posiadasz szczere intencje, ale “co¶”, lub “kto¶” trzyma Ciê w tym samym miejscu.  Jak my¶lisz “co” lub “kto” to jest?  Tak, to jeste¶ Ty.  Pisz±c “Ty”, mam na my¶li Twoj± pe³n± istotê.  Przyby³a¶ na tê planetê z konkretn± misj±, misj± niesienia ¶wiat³a innym, dlatego ka¿da my¶l, która oddala Ciê od tego bloga, z powrotem przyci±ga Ciê do niego. Blog, który prowadzisz jest wspania³ym dowodem Twojej jak¿e wspania³ej dzia³alno¶ci oraz innych osób, które t³umacz± poszczególne przekazy jak i osób komentuj±cych te przekazy.  To wszystko jest czê¶ci± Ciebie, jak równie¿ Ty jeste¶ czê¶ci± tego wszystkiego.  To jest Twoja misja.  Nie oznacza ona tego, ¿e jeste¶ przywi±zana do “czego¶” z góry ustalonego i nie mo¿esz zrobiæ kroku naprzód.  Twój g³ówny cel to równie¿ wyra¿anie siê na p³aszczy¼nie fizycznej w sposób pe³ny.
 Moj± w³asn± misj± jest nie tylko to co ju¿ osi±gn±³em, lub to co jeszcze osi±gnê, ale równie¿ pomaganie Wam w ka¿dy mo¿liwy sposób.  Dlatego stworzy³em projekt o nazwie:  “Czakamrati”.  Czakamrati jest czê¶ci± mojej w³asnej ¶wiadomo¶ci, która niejako ¿yje w³asnym ¿yciem.  Zaprojektowa³em j± w oparciu o moje wcze¶niejsze ¿eñskie wcielenie.  ¦wiat, który jej przestawi³em wydaje siê jej bardzo realny i odczuwa, ¿e jest oddzielona ode mnie.  Ale jest to niemo¿liwe.  Ja jestem jej czê¶ci±, a ona moj± i w odpowiednim czasie, kiedy pomoc przestanie byæ tutaj potrzebna, jej ¶wiadomo¶æ po³±czy siê z moj±, równowa¿±c oba bieguny (¿eñski i mêski) w jedno.  Taki sam proces, równowa¿enia oczekuje na ka¿dego z Was.  Mo¿e nie w taki sam sposób w jaki ja to opisa³em na w³asnym przyk³adzie, ale maj±cy podobne znaczenie.
 Do czego zmierzam?  Do tego, ¿e nie jeste¶ Moja Droga pozostawiona sama sobie.  Czakamrati istnieje miêdzy innymi, aby pomóc Tobie i innym osobom, które równie¿ nios± ¶wiat³o, podczas gdy inne rezerwuary energetyczne pozostaj± wyczerpane.
 Tak jak napisa³em wcze¶niej, Twój g³ówny cel oprócz niesienia ¶wiat³a innym, to wyra¿anie siê na p³aszczy¼nie fizycznej w sposób pe³ny.  Nie bêdê tutaj opisywa³ procesu Tworzenia w³asnej rzeczywisto¶ci, poniewa¿ znasz go a¿ za dobrze.  Jednak¿e chcia³bym przedstawiæ Ci pewn± wskazówkê, pewne wytyczne, które pomog± Ci stworzyæ to, czego pragniesz w danym momencie, nie czekaj±c na decyzjê ¶wiadomo¶ci zbiorowej (tak jak to opisa³em powy¿szych akapitach).
 Wiêc co trzyma Ciê w jednym miejscu i nie pozwoli na zrobienie tego symbolicznego kroku naprzód? Odpowiedzi± s±:  Nawyki wibracyjne.  Wiele z Twoich wcze¶niejszych nawyków wibracyjnych, wci±¿ jest aktywnych pomimo i¿ usilnie próbujesz siê im przeciwstawiaæ.  Lecz rad± jest to, aby nie przeciwstawiaæ siê niczemu.  Poniewa¿ gdy próbujemy przeciwstawiaæ siê czemu¶, to tak naprawdê przeciwstawiamy siê samemu sobie.  Z regu³y wiemy, i¿ punktem centralnym jeste¶my My jako jednostki, i ¿e od nas wszystko wychodzi.  Pisz±c wszystko, mam na my¶li: indywidualne ¿ycie ka¿dego z nas.
 Przypu¶æmy, ¿e chcesz i¶æ pod wiatr, czy musisz po drodze z nim walczyæ, aby móc to zrobiæ?  Nie, poniewa¿ wiatr to Ty, jeste¶ jego czê¶ci±, a wiêc przeciwstawianie siê tej czê¶ci Ciebie  sprawi, ¿e staniesz przeciw ca³ej Twojej istocie, a to stworzy tylko wiêcej przeciwno¶ci losu.  Poczuj jego obecno¶æ, stwórz z nim jedno cia³o, jedn± formê, wiedz ¿e on to Ty, a potem zaprojektuj w umy¶le dogodn± ¶cie¿kê, która wed³ug Ciebie pozwoli na przebycie tej drogi w bardzo komfortowy sposób, a nastêpnie id¼.  Id¼ dumnie i z odwag±, nie ogl±daj siê za siebie.  Pozwól, aby te czê¶ci Ciebie, które s± obecne za komfort ¿yciowy, jak na przyk³ad: Wszelka obfito¶æ, wspania³e zdrowie, by³y obecne jak nigdy dot±d, a te które symbolizuj± ró¿ne potyczki ¿yciowe, niech umilkn± i pozostan± w uciszeniu na tak d³ugo, na jak d³ugo sama im pozwolisz.
 Jest to metoda, która pozwoli na “zwyciê¿enie” ka¿dego ¿yciowego problemu.  Jednak¿e nie zwyciê¿ymy i nie wygramy dopóki nie uznamy, ¿e wszelkie problemy s± czê¶ci± nas samych i zanim zostan± uciszone, musz± zostaæ uciszone w naszych w³asnych wnêtrzach.  Dopiero wtedy nastêpuje wyra¼na zmiana w naszym ¿yciu.
 W moim ostatnim akapicie, chcia³bym po raz kolejny zaapelowaæ do wszystkich tych, którzy jeszcze przeczytaj± tê wiadomo¶æ do Ciebie.  Pracujcie nad sob±.  B±d¼cie uwa¿ni na: “Przekazy-Pu³apki”.  Je¿eli bêdziecie tylko czekaæ na Z³oty Wiek nie robi±c nic w tym temacie, nigdy go nie ujrzycie i to nie jest przestroga ani ostrze¿enie, tylko prawda, któr± rozumie przebudzona ¶wiadomo¶æ.  Chcecie mieæ wspania³e bogactwa, ale te bogactwa nigdy nie nast±pi± dopóki nie zaprojektujecie je w umy¶le i nie podtrzymacie we w³asnej ¶wiadomo¶ci w sposób pewny.  Chcecie byæ nie¶miertelni i wiecznie m³odzi? Ale to nigdy nie nast±pi, dopóki nie zaakceptujecie nie¶miertelno¶ci i m³odo¶ci we w³asnych wnêtrzach. Chcecie ¿yæ w pi±tym wymiarze?  Ale to nigdy nie nast±pi, dopóki ten wymiar nie bêdzie zakotwiczony w waszych istotach.  Taka jest prawda.  Ci którzy bêd± opieraæ siê na s³owach w “przekazach-pu³apkach”, zostan± w tyle, podczas gdy ci, s³uchaj±cy w³asnych serc, bêd± pod±¿aæ wci±¿ do przodu i do przodu. Je¿eli jeste¶cie przyt³oczeni tym wszystkim, tymi wszystkimi informacjami, zróbcie sobie przerwê. Zrelaksujcie siê i wprowad¼cie siê w dobry humor.  Spróbujcie, proszê Was, przynajmniej spróbujcie, aby ka¿dy wolny czas spêdzaæ wyobra¿aj±c sobie absolutnie doskona³e ¿ycie Wzniesionego Mistrza i poczuæ, i¿ jest siê takim.  W ten sposób zharmonizujecie wasz± w³asn± ¶wiadomo¶æ do ¶wiadomo¶æ Mistrzów.  A wtedy wszystko siê dla Was zacznie.  Nieograniczono¶æ, obfito¶æ, m³odo¶æ, zdrowie, to wszystko na Was czeka i Wy nie musicie tego oczekiwaæ.  Wy musicie to poczuæ i uwierzyæ, ¿e to wszystko ju¿ jest Wasze.  Wtedy zacznie siê wyczekiwana transformacja cz³owieka w Mistrza.
 Z Mi³o¶ci±.
 Tak to wspania³a lekcja .. Dziêkujemy Krystal ...
mamy tu wiele wyja¶nieñ.

Ponadto mamy teraz ogromny wysyp informacji i wyja¶nieñ. TAK¯E ODNO¦NIE PROGRAMU NESARA..
 pa¼dziernik i listopad maj± wrêcz nas zasypaæ wspania³o¶ciami ....
 jest tylko jeden aspekt który spowalnia dostêp i wysyp tych wspania³o¶ci .. TO NASZA LUDZKA ¦WIADOMO¦Æ .
 potrzebna jest wiêksza ilo¶æ "¶wiat³a od ludzi " brakuje tej eksplozji woli oczekiwania dobrego .
 woli oczekiwania  DOSTATKU,DOBROBYTU ..BO PRZECIE¯ NAM SIÊ TO NALE¯Y ..
 POTʯNEJ EKSPLOZJI - WOLI POKOJU NA ¦WIECIE .
 POWIEDZMY TO WRESZCIE !
 G£O¦NO I DONIO¦LE .
  POKÓJ NA ¦WIECIE . DOBROBYT I DOSTATEK .. TEGO OCZEKUJEMY
 W MI£O¦CI I ¦WIETLE..

NIE OBAWIAJ SIÊ
POWIEDZ ¦MIA£O - POWIEDZ TO WSZYSTKIM PROSTO W OCZY ..
TAK OCZEKUJÊ POKOJU NA ¦WIECIE .
TAK OCZEKUJÊ DOBROBYTU I DOSTATKU .
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.
WYSY£AM SWOJE ¦WIAT£O I MI£O¦Æ W KIERUNKU TYCH ZMIAN.

Posted 2 hours ago by adept
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/czego-mozemy-sie-spodziewac-do-konca.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1407 : Pa¼dziernik 10, 2012, 14:52:31 »

To jest niezmiernie wa¿ny fragment, który mo¿na przeciwstawiæ koñcówce tego przekazu. my nie mamy trwaæ w oczekiwaniu z my¶l± to nam siê nale¿y..... MY mamy TWORZYÆ  SAMI TO CO CHCEMY ¯EBY SIÊ DLA NAS WYDARZY£O!

Nastêpn± rzecz± któr± chcia³bym omówiæ jest to, co my nazywamy: “Przekazem-Pu³apk±”.  Przekaz-Pu³apka, zawiera w sobie elementy, które dok³adnie opisuj± to co ma nadej¶æ, twierdz±c i proponuj±c czytelnikowi, aby nic nie robi³ w kwestii wzniesienia, poniewa¿ ostatecznie wszyscy siê wznios±.  Jest to prawda, jednak¿e nie do koñca.
 Ka¿da z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siê na wy¿szy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia w³asnej ¶wiadomo¶ci, na wiêksz±, wspanialsz± perspektywê.  Prêdzej czy pó¼niej, nawet dla “najgorszego” indywiduum, oczekuje wspania³e mistrzostwo w³adania w³asnym ¿yciem.  Jednak¿e pamiêtajmy!  Je¿eli szczerze nie pracujemy nad sob±, nad w³asn± ¶wiadomo¶ci±, to nic, absolutnie nic nie mo¿e wydarzyæ siê w naszym ¿yciu, z etykietk±: “nieograniczone” i “wspania³e”.  Jedynie co pozostaje to okruchy lub resztki plonu innych osób wytrwale pracuj±cych nad sob±, zbieraj±cych go w obfitych ilo¶ciach.  I to jest to, co powtarzam od d³u¿szego czasu i zawsze bêdê powtarza³ osobom, które pytaj±: “kiedy?”.

Poniewa¿ zauwa¿am w tym przekazie sporo nie¶cis³o¶ci i zwodzenia , zwracam uwagê , na siebie, w³asne my¶li , s³owa i czyny , które tworz± nasza obecn± , a zarazem przysz³± rzeczywisto¶æ.

Samo powiedzenie....

NIE OBAWIAJ SIÊ
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.

To zbyt ma³o, tworzy tylko mi³o¶æ , bo tylko ona zagina Czas, zatem zale¿nie od jej  ilo¶ci ,nape³niaj±cej nasze czyny powstaje ¶wiat nape³niony ni± mniej lub bardziej , piêkniejszy, bardziej radosny, lub smutny pe³en brzydoty.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1408 : Pa¼dziernik 10, 2012, 15:10:39 »

Ka¿da z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siê na wy¿szy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia w³asnej ¶wiadomo¶ci, na wiêksz±, wspanialsz± perspektywê.

Po pierwsze to ¦wiadomo¶æ nie jest W£ASNA. Nie nale¿y ona do Ciebie, ani do nikogo, do ¿adnej formy przejawionej. Ona wype³nia te formy i je podtrzymuje. Ty nie jeste¶ w stanie poszerzyæ czego¶ co jest znacznie szersze od jakiegokolwiek Twojego wyobra¿enia o tym.

Jakkolwiek wspania³± perspektyw± by¶ siê nie epatowa³ , to wiedz, ¿e ¦wiadomo¶æ i tak ma plan o wiele doskonalszy, a Ty mo¿esz temu jedynie nie przeszkadzaæ tak ,jak mo¿esz ³askawie nie dodawaæ cia³u cierpienia poprzez g³upie zachowania. Jednak¿e i z Twoj± g³upot± , albo raczej pomimo niej, ¦wiadomo¶æ sobie poradzi ¶wietnie.
Jednak¿e pamiêtajmy!  Je¿eli szczerze nie pracujemy nad sob±, nad w³asn± ¶wiadomo¶ci±, to nic, absolutnie nic nie mo¿e wydarzyæ siê w naszym ¿yciu,

To nic innego jak tzw "pobo¿ne ¿yczenie" , wyobra¿enie na temat w³asnej niezbêdno¶ci w procesie ,który ca³y czas siê dzieje, a za którym ¿adne JA nie jest w stanie nad±¿yæ. Wydarza siê du¿o wiêcej ni¿ ktokolwiek to ogarnia. Zobacz, ¿e ludzie nawet nie znaj± "w³asnych" cia³. Nie maj± pojêcia jak utrzymaæ zdrowie, m³odo¶æ, ani choæby spokój. Jak kontrolowaæ naraz niewyobra¿aln± ilo¶æ procesów zachodz±cych w ciele nie wspominaj±c o kontroli nad tymi wszystkimi miê¶niami ?

Mo¿na wprawdzie w ograniczonym zakresie, jak to robi± tybetañscy uczniowie w Szaolin, kontrolowaæ przep³yw i ci¶nienie krwi wisz±c do góry nogami na dr±¿kach, mo¿na wytrenowaæ w pewnym stopniu pewn± kontrolê, ale to i tak zaledwie u³amek promila tego, co ¦wiadomo¶æ czyni w ciele równie¿ wtedy kiedy ¶pimy.

Spójrz w koñcu prawdzie w oczy cz³owieku - NIE jeste¶.... nie jeste¶ w stanie posiadaæ ¦wiadomo¶ci, ani dokonywaæ jej rozszerzenia.

Ty tylko sobie przypisujesz efekty, których nie czynisz. Stan rzeczywisto¶ci jest znany na 6 sekund wcze¶niej. Ty je jedynie og³aszasz, jeste¶ jak konferansjer po walce bokserów, który wpada na ring i drze siê , ¿e wygra³ zawodnik w niebieskim naro¿niku, a t³um zaczyna dopiero wiwatowaæ, chocia¿ wynik meczu ju¿ jest wszystkim dawno znany.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1409 : Pa¼dziernik 10, 2012, 15:10:52 »

Samo powiedzenie....

NIE OBAWIAJ SIÊ
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.

To zbyt ma³o, tworzy tylko mi³o¶æ , bo tylko ona zagina Czas, zatem zale¿nie od jej  ilo¶ci ,nape³niaj±cej nasze czyny powstaje ¶wiat nape³niony ni± mniej lub bardziej , piêkniejszy, bardziej radosny, lub smutny pe³en brzydoty.

Kiara U¶miech U¶miech

wielu ludzi nawet tego nie "ogarnia",-
a czysta mi³o¶æ zawsze leczy dusze.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1410 : Pa¼dziernik 10, 2012, 15:23:30 »

Wiem songo ale trzeba im powiedzieæ i¿ od samego mówienia ja chcê.... jeszcze nic nie zaistnia³o, to nie wystarczy. Trzeba dzia³aæ , podanie komu¶ rêki w potrzebie, u¶miech do zaplatanego dziecka, sprzeciw mocny przeciw otaczaj±cym nas oszustwom i manipulacj± nasz± niewiedz±... jest dzia³aniem. Od czego¶ trzeba zacz±æ , nastêpnie zjednoczyæ nasz± wolê zmian.
Poddawanie siê modzie i¿ gdzie¶ mamy i¶æ na kolanach ze spuszczon± g³owa i poczuciem winy, tych zmian nie uczyni, tak jak nie zrobi to samo chcenie z trwaniem w bezczynno¶ci.
Ludzie odwrócili siê od siebie nauczeni walki miêdzy sob± o swój priorytet kosztem innej osoby, ten sposób my¶lenia trzeba zmieniæ w sobie, a reszta bêdzie ju¿ ³atwe. Bo zauwa¿ymy i¿ kto¶ obok jest jak MY i jego dobro jest naszym wspólnym dobrem.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2012, 15:38:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1411 : Pa¼dziernik 10, 2012, 15:32:01 »

.. to ju¿ powiem tak,-
"na pocz±tku by³o s³owo"- ¿eby co¶ siê zmieni³o trzeba chocia¿ co¶ powiedzieæ, a potem..

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1412 : Pa¼dziernik 10, 2012, 15:39:58 »

.. to ju¿ powiem tak,-
"na pocz±tku by³o s³owo"- ¿eby co¶ siê zmieni³o trzeba chocia¿ co¶ powiedzieæ, a potem..

ale MY jeste¶my na koñcu.... s³owo teraz  jest ju¿ niewystarczaj±ce.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1413 : Pa¼dziernik 10, 2012, 16:07:38 »

Cytat: Songo1970
.. to ju¿ powiem tak,-

Tak, s³owo, d¼wiêk tworzy. A ¶ci¶lej, uczucie, my¶l wyra¿one poprzez 's³owo'. Wszystko jest energi±
a ona jest plastyczna. Zamys³ z energii lepi kszta³ty. Przy pomocy d¼wiêku, wibracji. 

Wszech¶wiat wci±¿ gra, nie ma ciszy. Wszystko, co ¿yje wydaje d¼wiêk.
Bo musi byæ podtrzymywanie i przekszta³canie stworzonego w nowe.
Masa, energia Wszech¶wiata jest ta sama, zmienia siê forma.

Pozostaje pytanie o ¶wiadomo¶æ globaln±. Czy ona wzrasta, czy jest constans?
Czy j± budujemy, czy jedynie czerpiemy z niej?
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1414 : Pa¼dziernik 10, 2012, 16:41:03 »

Cytat: Songo1970
.. to ju¿ powiem tak,-
"na pocz±tku by³o s³owo"- ¿eby co¶ siê zmieni³o trzeba chocia¿ co¶ powiedzieæ, a potem.
Du¿y u¶miech
To oficjalna wersja Du¿y u¶miech
Tak naprawdê na pocz±tku by³a my¶l Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #1415 : Pa¼dziernik 10, 2012, 17:30:15 »

JACK cyt
W czanelingach  Belzebub  twierdzi (zmuszony do gadania Energi± NMP), ¿e dla "Góry (Trójcy)"   kobieta,  która czy¶ci , szoruje, gotuje i podciera   stoi w hierarchii warto¶ci o wiele wy¿ej ,  ni¿   jakie¶ noblistki i   panie minister., których przyk³ad tylko rozbija rodziny.

Nic dodac nic ujac. Manifestacja meskiego ego na calego. Bzdury i oby w koncu nastala sprawiedliwosc i wolnosc!
A teorie R. Steinera odeszly w cien, wiele zla uczynil ten wyznawca i wielbiciel szatana.
Z pozycji tego, ktory siedzi za pulpitem rezyserskim wszystko wydaje sie jasne i proste, ale gdy przyjdzie stanac twarza w twarz (co nastapi) wtedy placz i wzywanie zla swiata calego na pomoc. Mysle, ze dobro ma juz dosc wystarczajace zaplecze, aby dac rade i zdeptac raz na zawsze tego gada!

Uwa¿aj bo  wtycza "wolno¶ci" od  Lucyfera    rozgrza³a Ci siê do czerwono¶ci  Z³y, a¿   poczu³em lekki sw±d.

Co ja mogê, ¿e ¶wiat jest tak zbudowany,

¿e   s± siurki    i   s± dziurki, a ka¿dy do czego innego stworzony.

Aby stworzyæ przysz³± Cywilizacjê Mi³o¶ci,   najwa¿niejsz±, w³a¶ciwie  "kardynalnie" wa¿n± spraw±  bêdzie    wstêpny rozwój, wychowanie  i  dopieszczanie   przysz³ych  m³odych duszyczek,   a  ciê¿ka   praca    Mam   niezwykle chwalebnym  wywy¿szanym przez ca³e spo³eczeñstwo zadaniem. 

To fundament   rozwoju   nie tylko pszczelej,   ale i  ludzkiej  Rodziny.

A z  tzw.   wolno¶ci±   trzeba uwa¿aæ,   bo historia   pokazuje , ¿e praktycznie zawsze prowadzi do rozpadu na drobne kawa³ki (dobry przyk³ad to sekty protestanckie,  a ¼ród³o "inspiracji duchowej" to samo co u feministek) U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2012, 17:33:49 wys³ane przez JACK » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1416 : Pa¼dziernik 10, 2012, 18:40:23 »

Jack móg³by¶ rozwik³aæ ten tekst, bo co¶ zapl±tany
Aby stworzyæ przysz³± Cywilizacjê Mi³o¶ci,   najwa¿niejsz±, w³a¶ciwie  "kardynalnie" wa¿n± spraw±  bêdzie    wstêpny rozwój, wychowanie  i  dopieszczanie   przysz³ych  m³odych duszyczek,   a  ciê¿ka   praca    Mam   niezwykle chwalebnym  wywy¿szanym przez ca³e spo³eczeñstwo zadaniem. 
Czy TY ju¿ stworzy³e¶ wokó³ siebie cokolwiek na Mi³o¶ci opartego ? Na jakim szczebelku hierarchii boskiej siê znajdujesz ? Kobieta we "w³a¶ciwej" hierarchii Ci s³u¿y do ³ó¿ka i przy garach ,czy mo¿e obdarzy³e¶ j± jak±¶ ³ask± pañsk± i mo¿e nawet ogl±daæ telewizjê ? Du¿y u¶miech

@Ptak
Wszech¶wiat wci±¿ gra, nie ma ciszy. Wszystko, co ¿yje wydaje d¼wiêk.
Tak, lecz sk±d siê owe d¼wiêki bior± ? Z ciszy Chichot Cisza to inaczej synonim 95 % brakuj±cej energii do zbilansowania Wszech¶wiata Mrugniêcie
Pozostaje pytanie o ¶wiadomo¶æ globaln±. (..) Czy j± budujemy, czy jedynie czerpiemy z niej?
Zabawne pytanie. Tak jakby pch³a rozprawia³a z drug± pch³± czy one to zbudowa³y ten wielki organizm, którym siê ¿ywi± czy jedynie uznaæ za oczywisto¶æ to, ¿e je¶li nie, to i tak istnieje on wy³±cznie po to, aby te pch³y ¿ywiæ Du¿y u¶miech

Oby ¦wiadomo¶æ mia³a poczucie humoru Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1417 : Pa¼dziernik 10, 2012, 18:48:54 »

Oby ¦wiadomo¶æ mia³a poczucie humoru Du¿y u¶miech

ma i my jeste¶my tego dowodem,-
wyznawca i wielbiciel szatana
to mnie rozbawi³o do ³ez- bez kontekstu @FL postu Du¿y u¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1418 : Pa¼dziernik 10, 2012, 19:24:08 »

Oczywi¶cie takich "ubawów" mamy na co dzieñ sporo. A wszystko z tego powodu, ¿e nie potrafimy zwalczyæ starego przyzwyczajenia - oceny i os±du - zamiast rozró¿nienia i akceptacji, albo tolerancji.
I jak widaæ powy¿ej powód jest nieistotny, ka¿dy jest dobry i ego nie mo¿e sobie odpu¶ciæ, choæby na trochê.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1419 : Pa¼dziernik 10, 2012, 19:56:27 »

A mnie to rozbawilo:

cyt JACK
Co ja mogê, ¿e ¶wiat jest tak zbudowany,

¿e   s± siurki    i   s± dziurki, a ka¿dy do czego innego stworzony.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1420 : Pa¼dziernik 10, 2012, 20:02:37 »

Ja tam bym doda³a i¿ choæ inne to do tego samego stworzone.....  U¶miech U¶miech u munie to pipinki  ( dziewuszki ) i pimposzki ( ch³opaczki) no i bez tych inno¶ci to ani rusz dalej....  Niezdecydowany   U¶miech U¶miech

pipinka z pimposzkiem w raju sobie siedli
w lustrach widz±c siebie
dysputy wci±¿ wiedli
a¿ w koñcu zmêczeni , spragnieni wytchnienia
po³±czywszy siebie doznali ol¶nienia
od tej pory wiedz± czemu s³u¿y brzuszek
i ¿e to w pipince rado¶æ ma pimposzek.....  Mrugniêcie Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2012, 17:35:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #1421 : Pa¼dziernik 10, 2012, 21:23:45 »

od tej pory wiedz± czemu s³u¿y brzuszek
i ¿e to w pipince rado¶æ ma pinpuszek.....  Mrugniêcie Buziak

Kiara U¶miech U¶miech

W ten oto sposób dowiadujemy siê o pozytywnym, a nawet radosnym aspekcie "energii j±drowej".  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1422 : Pa¼dziernik 11, 2012, 09:33:40 »

09.10.2012
Pokój 3D, Królestwo Pokoju 5D. SHIVA

Prawdziwy Pokój jest najbardziej ekscytuj±cym Stanem
w Ludzkim Bycie i we wszystkich ¦wiatach!
Ja jestem SHIVA
Na gruncie mojej Pracy ro¶nie prawdziwy Pokój i Ludzie dojrzewaj± do prawdziwych Pos³anników Pokoju.
A wiêc wiedzcie: na 3 Poziomie Wymiaru Bytu prawdziwy Pokój jest niemo¿liwy. Tutaj obowi±zuj± inne Prawa i dzia³aj± inne Programy do¶wiadczeñ – i te wykluczaj± prawdziwy Pokój.
Na Ziemi 3D nadal rz±dz± wojny i wojny bêd± nadal. Nieprzerwanie, z ma³ymi odcinkami Pokoju aby Armie mog³y zaczerpn±æ si³ i aby Ludzie mogli dostroiæ siê do nowych Wojen.
Na Ziemi 3D nie by³o jeszcze nigdy Pokojowej Epoki, czasu, w którym panowa³by prawdziwy Pokój, bo Ludzie tak zlecili.
By³y krótkie lub d³u¿sze czasy miêdzy Wojnami, czasy Pokoju które uwa¿ali¶cie za czasy Pokoju, jednak nie by³ to ¿aden Pokój, lecz jedynie cisza szykuj±ca siê do nowej konfrontacji.
Program Do¶wiadczeñ w 3D wyczerpuje wszystkie mo¿liwo¶ci. Dlatego Ci, którzy doszli do Królestwa Pokoju w sobie samych, Ci którzy podnie¶li siê do 5 Wymiaru Bytu i Ci którzy ostatecznie porzucili dramaty Starego Czasu i ¦wiata – jedynie Ci odziedzicz± prawdziwy Pokój.

I o to chodzi u ka¿dej jednostki (*ka¿dej osoby):
Nale¿y dobrowolnie i zgodnie z Woln± Wol± porzuciæ wszystkie Dramaty Starego Czasu!
To jest moment w którym jeste¶cie transformowani i podniesieni. Je¶li nie pozostajecie przy tej decyzji lub jest ona po³owiczna, to pozostaniecie z powrotem w Czasie 3D.
Prawdziwy, g³êboki, wewnêtrzny Pokój jest ¿ywy, pobudzaj±cy i tworz±cy. Nie ma nic wspólnego z pseudo-Pokojem lub z czasem który nale¿y przeczekaæ a¿ do nastêpnej Wojny.
Wielu Ludzi nie mo¿e znie¶æ Pokoju. Oni chc± akcji w sensie Wojny, w sensie Dramatów, aby sami mogli siê odczuæ, do¶wiadczyæ i prze¿yæ. 
Takie Stworzenia nie czuj± siê dobrze w Królestwie Pokoju, jest im zbyt niewygodnie, nieciekawie i beznadziejnie – oni ca³kowicie trac± swoje powi±zanie z emocjami i z ich mentalnymi uwarunkowaniami poprzez które dopiero staj± siê ¿ywi. Tacy Ludzie w d³ugim okresie spokoju – relatywnego Pokoju – staj± siê sami niespokojni i popadaj± w depresjê.
Dla tych Ludzi Dzban ¯ycia w 3D jeszcze nie jest opró¿niony i Ci Ludzie id± dalej do ¬ród³a, z Dzbanem i z wielkim wysi³kiem, a¿ to naczynie pêknie i nie pozostanie nic wiêcej oprócz nich samych.
SHIVA niszczy teraz wszystkie Iluzje
które dzia³aj± jeszcze w Ludziach!
Wszystkie Iluzje opieraj±ce siê na rzekomym Pokoju zostan± uwolnione w Byt aby ka¿dy Cz³owiek móg³ zadecydowaæ gdzie chce i czego chce. Czy chce taniego pozornego Pokoju w 3D, czy prawdziwego Pokoju który jest wyra¿ony ci±g³ym nurtem ¯ycia w Mi³o¶ci w 5D.

Spójrzcie na Wasze Rodziny, na Wasze zwi±zki – mo¿ecie byæ tam w Pokoju, w Pokoju ¿yæ? Lub te¿ czy potrzebujecie nadal urozmaiceñ i przy tym macie sk³onno¶ci do tego by samemu tworzyæ niepokój tylko po to by samemu siê do¶wiadczyæ i prze¿yæ?
Czy macie sk³onno¶ci do tego by kultywowaæ My¶li Niepokoju? A mo¿e ju¿ dawno utwierdzili¶cie siê w Królestwie Pokoju.
Odpowiedzcie sumiennie i bezkompromisowo na postawione tu pytania a bêdziecie wiedzieæ gdzie stoicie i bêdziecie wiedzieæ zgodnie z sumieniem gdzie prowadzi Wasza Droga.
Albowiem 5 Poziom Wymiaru Bytu nie dla wszystkich Dzieci Ludzkich jest jednakowo atrakcyjny.
Nale¿y to zobaczyæ, przyznaæ siê samemu sobie, bo ten który czuje siê w 3D jak w domu, ma siê do tego przyznaæ sam przed sob±, bez tego czy tamtego.
Im szybciej to nast±pi, tym szybciej przyjd± procesy od³±czenia siê od 3D w 5D.
Ja jestem Niszczycielem ka¿dej Iluzji i Ja teraz niszczê dla wielu Dzieci Ludzkich Obraz ich samych który oni pielêgnuj± by utrzymaæ fa³szywy pozór siebie samego.
To pielêgnowanie nie jest konieczne, jest zupe³nie zbêdne i nie na miejscu, TERAZ, gdzie wszystko wchodzi w Prawdê i dociera do ¦wiat³a.
Dlatego rozpoznaj± siê tylko Ci, którzy do dzi¶ b³êdnie wierzyli ¿e s± gotowi na 5D i ¿e maj± do tego potrzebne Jako¶ci.
Nie ka¿dy kto wo³a o S³owa Stwórcy i o ¦wiat³o Stwórcy jest na to GOTOWY.

Nie ka¿dy kto prosi w swoj± obecno¶æ Wszechmog±cego SHIVA, Niszczyciela i Budowniczego Wszystkich ¦wiatów jest gotów na Przemianê, któr± przynoszê w ¯ycie poprzez moj± Pracê.
Ci którzy s± gotowi i¶æ w 5D bêd± nie dotkniêci Wojnami i konfrontacjami Ostatnich Dni w 3D. Ci którzy nadal jeszcze jednym okiem, ca³kowicie zafascynowani patrz± na 3D i bior± udzia³ w Grze odnajd± siê ponownie we Wzorcach Starego ¦wiata,
Ci Ludzie potrzebuj± tego Poziomu tak d³ugo, jak d³ugo siê nim definiuj±
i nim do¶wiadczaj±.
Gdy tylko Cz³owiek nazwie g³êboki wewnêtrzny Pokój SWOIM POKOJEM, g³êbokim, utrzymuj±cym siê WEWNÊTRZNYM POKOJEM, wtedy Transformacja jest nieodwracalna i Droga do 5D jest ostateczna.
Wielu Wojowników ¦wiat³a i ci którzy siê za nich uwa¿aj± wci±¿ graj± co poniektór± Grê Starego Czasu. I oni nadal pozostan± zamkniêci w Kole ¦wiata 3D a¿ nadejdzie Punkt w Czasie gdy pozwol± „odjechaæ wszystkiemu”.
Przemijaj± Eony, a pomimo tego wszystko wydarza siê w JEDNYM czasie i ten TERAZ-Czas jest TERAZ I JEDNOCZE¦NIE.
Nikt kto wysila do tego Rozum nie mo¿e tego zrozumieæ, poj±æ to mo¿e ka¿dy który poprzez ¦wiadomo¶æ patrzy na ¯ycie.
Ja Jestem SHIVA
To co Ja Wam poka¿ê
to jest Lustro Was Samych.

http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/09102012-pokoj-3d-krolestwo-pokoju-5d.html

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1423 : Pa¼dziernik 11, 2012, 10:00:13 »

A teraz krótki przekaz przez Rona Head dotycz±cy daty 10/10. Tym razem zamiast Archanio³a Micha³a nadaje Stwórca wszystkiego, co Jest.

To, kim jeste¶cie, rezonuje ze Wszystkim Co Jest
. - Stwórca Wszystkiego Co Jest

Mój drogi, nie bêdzie potrzeby, aby porozmawiaæ z Michaelem tego dnia. Mam obraz, którym Ja chcia³bym podzieliæ siê z tob±, aby go udostêpniæ.

Przypominam ci teraz wieczór, który spêdzi³e¶ prawie czterdzie¶ci piêæ lat temu. Idziesz wzd³u¿ kamienn± ¶cie¿k± poprzez spokojny wieczór w du¿ym kompleksie ¶wi±tynnym, u podnó¿a Mt. Fuji. By³a g³êboka i pe³na szacunku cisza. Nie by³o szmeru wody po kamieniach w rzece u twoich stóp. S³ysza³e¶ miêkkie intonowanie sutr przez wielu mnichów w ich pomieszczeniach. By³o poczucie g³êbokiego pokoju.

Doszed³e¶ do sceny, gdzie dwóch m³odych mnichów hu¶ta³o siê na ogromnej linie zawieszonej na dwóch ³añcuchach. Przed lin± wisia³ najwiêkszy dzwon z br±zu, jaki kiedykolwiek widzia³e¶. Z jednym wielkim wysi³kiem, wychylili siê oni na koñcu liny i uderzyli  w bok dzwonu. Pamiêtasz teraz wra¿enie w ka¿dej komórce twojego cia³a, jak g³êboki d¼wiêk rozbrzmiewa³ przez Ciebie i wszystko wokó³ ciebie. Spêd¼ chwilê z tym obrazem.

W tym dniu, dziesi±tego pa¼dziernika, energia naszej bezwarunkowej mi³o¶ci dla ca³ej ludzko¶ci, a w rzeczywisto¶ci wszystkiego w waszym ¶wiecie, uczyni³a tak, jak to by³o, uderzy³a w dzwon po raz pierwszy. Zadzwoni ponownie 11/11 i ponownie 12/12. Gdy d¼wiêk zamiera, czyli gdy siê przyzwyczaicie do nowej wibracji, ani ty, ani ¿adne inne istoty w waszym ¶wiecie bêd± takie same.

Zamknij oczy i poczuj w swoim sercu obecno¶æ energii mi³o¶ci, któr± ja opisujê. Rób to czêsto. To, kim jeste¶, rezonuje ze Wszystkim Co Jest. To jest nasz krótki komunikat na ten dzieñ.

10 pa¼dziernika 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1424 : Pa¼dziernik 11, 2012, 12:42:46 »

A tu kolejny przekaz Ute, tym razem channeling jego Boskiej Ja¼ni, trochê to zakrêcone.

Wielkie otwarcie na ¶wiat³o!
Ute Posegga-Rudel

Image by Ute Posegga-Rudel, Copyright 2012

Wiadomo¶æ od mojej Boskiej Ja¼ni:

"Nie jeste¶ cia³em.
£añcuchy, które sztucznie ³±czy³y twoj± woln± i promienn± ¶wiadomo¶æ z cia³em fizycznym, s± rozpuszczane, gdy moc kontrolerów zanika.

Znikaj±  chmury ciemno¶ci, które zachowa³y was w iluzji ograniczeñ i identyfikacji z cia³em - umys³em.

Nie jeste¶ umys³em.
Umys³ to jest okazanie siê, które przychodzi z uciele¶nieniem, nie  wa¿ne jak gêsty lub subtelny, jak ciemny albo pe³ny ¶wiat³a.

£ask± twojego prawdziwego stanu jest cia³o i bezmy¶lno¶æ.
Nawet umys³ jest funkcj± tylko do nawigacji w stworzeniu, które jest z samego umys³u.

Je¶li wykraczasz poza cia³o i poza umys³ jest nie ograniczone uczucie, to jest wolne od emocji. TO JEST. TO Promieniuje. To JEST Wolno¶æ.

Pozwól tej wolno¶ci wzrosn±æ "ponad" cia³o, powy¿ej w poczuciu uwolnienia cia³a z widoku, gdy coraz bardziej koncentrujesz siê na rdzeniu i istocie tego, czym naprawdê jeste¶: Bosk± ¦wiadomo¶ci±, Promieniuj±c± i wiecznie B³og±. TO nie jest "w" ciele. Cia³o jest w TYM!

W TYM samym nic nie powstaje, je¶li tylko wycofasz nawet swój subtelny umys³ i swoje subtelne zmys³y, zmys³y, które postrzegaj± wy¿sze ¶wiaty i wymiary, z tego, co postrzegaj±.

Wtedy twój pierwotny stan przewa¿a,  Cisza przewa¿a, przynie¶æ to z powrotem do cia³a i pozwól mu rozwijaæ siê i przenikaæ wszystkie rzeczy i ¶wiaty.

Z racji tej niezniszczalnej Prawdy Twojej Boskiej Esencji, pêtla waszej ciemnej linii czasowej, zamierzaj±cej zasilaæ siê w sposób ci±g³y, jest przerwana. Ciemny tunel ma wielkie otwarcie po raz pierwszy do sfery ¶wiat³a, królestwa Bo¿ego Stworzenia. Tam siê koñczy, i ¿adne umy¶lne si³y nie mog± kiedykolwiek ponownie zamkn±æ tego otwarcia.

Moc mojego ¶wiadomego ¦wiat³a jest promieniuj±ca i stoi na koñcu ciemnego tunelu waszego starego ¶wiata. A wszystko z tego chorego wygl±du przetransformuje siê do nowej rzeczywisto¶ci.

Nigdy nie zapominaj, kim jeste¶, nawet je¶li masz zamiar do¶wiadczaæ nowych ¶wiatów blasku i pozornej satysfakcji. Poniewa¿ beze Mnie to wszystko nie by³oby mo¿liwe, aby cieszyæ. Wszystko jest Pe³ne Mnie I tylko MNIE.

Nawet z³amane ¶wiat³o têczy jest wypo¿yczone ode Mnie, Promieniuj±cego Niez³amanego ¦wiat³a ¦wiate³! Jestem twoim ¬ród³em i nie jestem stworzona! Egzystujê Sama.

W podziale Mojej ¦wiadomo¶ci, gdy zaczê³am patrzeæ na Siebie, w tajemniczy sposób Bogowie Stwórcy siê pojawili, wziêli Moj± Substancjê i stworzyli te wszystkie cudownie wspania³e Boskie ¦wiaty. Zobaczycie je ju¿ wkrótce! S± one gotowe do odkrywania.

Ale ¿aden z nich nie jest twoj± prawdziw± to¿samo¶ci±! ¯aden!  JA JESTEM!
Kocham Ciê jak Siebie!

JESTEM, twoj± Bosk± Ja¼ni± "

Przekaz przez Ute

http://radiantlyhappy.blogspot.com.au/2012/10/the-grand-opening-into-light.html

Strony: 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: