Oct 10
Czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku? 10.10.2012. Czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku?
by krystal28 in Dajamanti 10.10.2012.
Zada³am Dajamantiemu to pytanie i jeszcze inne i otrzyma³am tê cenn±, bardzo wyczerpuj±c± odpowied¼, która jest uniwersalna dla wszystkich. Dziêkujê, kochany Dajamanti
Kochany Dajamanti, chcia³abym Ciê poprosiæ, aby¶ skontaktowa³ siê ze swoj± WJ i zapyta³ czego mo¿emy siê spodziewaæ do koñca tego roku, tak w kilku s³owach nic d³ugiego, gdy¿ wiem, ze jeste¶ zajêty nauk± i kontaktami z Czytelnikami. Pomog³oby to nam wszystkim ³agodniej przetrwaæ te ostatnie tygodnie.
Oko³o roku temu przekaza³e¶, ¿e Globalny Fundusz mo¿e byæ dostêpny dla ludzko¶ci jesieni± tego roku. W którym miejscu energetycznie jeste¶my obecnie? [....] Jak zawsze z wielk± wdziêczno¶ci± za Twój wk³ad duchowy. Wiele Buziaków dla ca³ej Waszej trójki – Ciebie, Czakamrati i WJ
Witaj Krystal,
Jak cudownie móc z Tob± dalej korespondowaæ w tym miejscu, i w tym czasie. Na pocz±tku chcia³bym Ci podziêkowaæ za tê wiadomo¶æ i jednocze¶nie przeprosiæ ¿e z dwudniowym opó¼nieniem dostajesz ode mnie odpowied¼, lecz Czakamrati obs³uguje teraz moje strony i zosta³em nie tak dawno poinformowany o Twojej wiadomo¶ci do mnie.
Zada³a¶ bardzo konkretne pytania, na które oczekujesz odpowiedzi od ¬ród³a. Moja istota je¿eli jest w pe³ni oczyszczona, jest po³±czona ze ¬ród³em przez ca³y czas, a oczyszczam siê regularnie i nieustannie. W tej chwili gdy moja ¶wiadomo¶æ jest tu obecna, istnieje równie¿ obecne pod³±czenie do ¬ród³a, czy jak Ty to okre¶lasz Wy¿szej Ja¼ni, lub Wy¿szego Ja. Dlatego nie potrzebuje “od³±czenia” aby zadaæ pytanie, wystarczy ¿e “przeczytam” obecn± energiê, która znajduje siê w nieustannie kr±¿±cej substancji kosmosu.
Moja Kochana, musisz wiedzieæ, ¿e wy¿ej wymieniona, kr±¿±ca energia w substancji kosmosu, która jest zaprawdê cia³em naszego Ojca, ulega ci±g³ym zmianom. Nigdy nie pozostaje w bezruchu. Gdyby tak by³o, prawdopodobnie mo¿na by³oby przeczytaæ lub przewidzieæ to co zdarzy siê w niedalekiej “przysz³o¶ci”, z bardzo dok³adn± precyzj±. Jednak¿e ¿yjemy w czasach ogromnych przemian. Energie które sp³ywaj± z Wielkiego Centralnego S³oñca sprawiaj±, ¿e kosmiczna substancja stale przemieszcza siê tworz±c wiry energetyczne wokó³ strefy Ziemi. A to z kolei powoduje, zwiêkszon± czêstotliwo¶æ lub wibracje planety i pozornie “iluzyjne” przyspieszenie czasu, dla zwiêkszonej aktywno¶ci, budz±cej siê ¶wiadomo¶ci ludzkiej.
Jest to równie¿ g³ównym powodem tego, i¿ istoty z wy¿szych wymiarów, lub osoby w ciele fizycznym, które posiadaj± mo¿liwo¶æ “czytania” energii, nie przekazuj± do¶æ jednoznacznym przekazów. Zauwa¿, jak czêsto ró¿ni± siê przekazy o losach Ziemi, które by³y podawane kilka lat lub miesiêcy temu, przez naszych Braci i Sióstr z “innych” sfer. Kr±¿±ca energia zmienia z ka¿dym dniem, z ka¿d± godzin±, minut±, sekund± bieg historii Ziemi. Je¿eli mamy do czynienia z “wra¿liwym” i w mare oczyszczonym jasnowidzem, który posiada zdolno¶æ czytania energii, mo¿emy przekonaæ siê, zw³aszcza w tym czasie, jak miêdzy sob± ró¿ni± siê jego s³owa wypowiedziane dzisiaj, a kilka dni pó¼niej. Oczywi¶cie mówimy tutaj o dniach, godzinach o “czasie” który jest jedn± z najwiêkszych iluzji ludzko¶ci. Ale nale¿y pamiêtaæ, ¿e gdy okre¶lamy co¶ jako “czas”, lub to, co nast±pi “jutro”, mamy na my¶li ró¿nice miêdzy wydarzeniem skupiaj±cym energie dzisiaj, a wydarzeniem skupiaj±cym ju¿ “przyjêt±” i zwiêkszon± energiê, która nast±pi³a kilka sekwencji za wydarzeniem wcze¶niejszym, co powoduje ¿e owe wydarzenia wcale nie tworz± linii prostej, ale punkty od A do nieskoñczono¶ci, które do¶æ znacznie ró¿ni± siê miêdzy sob±. Ale nale¿y pamiêtaæ ¿e to ci±gle jest TERAZ.
W wy¿szych wymiarach, energia kr±¿±ca bêdzie na tyle szybka, i¿ to co uzgodni zbiorowa ¶wiadomo¶æ ludzko¶ci, to bêdzie manifestowa³o siê w formie natychmiastowej. Jest to konieczne i niejako bardzo po¿yteczne, gdy zbli¿amy siê do poziomów “natychmiastowej” manifestacji my¶li.
To co opisa³em powy¿ej, by³o potrzebne i niejako konieczne aby¶ Moja Kochana mog³a odró¿niæ prawdziwe znaczenie s³ów: “TERAZ” a “Wy¿sza Wibracja Planety”.
Pytasz: “Czego mo¿emy spodziewaæ siê do koñca tego roku?”
Mo¿emy spodziewaæ siê zmian, które ju¿ maj± swój udzia³ we wszystkim co potrzebne do stworzenia nowej, pewnej i gotowej Jedno¶ci, a które bêd± wydarzaæ siê i wydarz± siê. Mo¿emy spodziewaæ siê tego jak wiele instytucji rz±dowych, które maj± podpisane umowy do koñca tego roku, nie dostan± zezwolenia na dalsze kontynuowanie swojej dzia³alno¶ci w roku nastêpnym. Mo¿emy spodziewaæ siê tego, ¿e ruch “New Age”, który bêdzie w bardzo licznej grupie, wyjdzie na ulice pod koniec grudnia tego roku i na pocz±tku stycznia nastêpnego roku, a który sprzeciwi siê wszystkiemu co by³o, wprowadzaj±c innowacje w ¶wiadomo¶æ tych, którzy jeszcze siê nie przebudzili.
Banki stoj± na stromej krawêdzi, która obsuwa siê, wraz z ci±gle budz±c± siê ¶wiadomo¶ci± ludzi, tworz±c przej¶cie do otch³ani, w której nie bêdzie ju¿ ponownego wyj¶cia na powierzchniê. Projekt stoj±cy za Globalnym Funduszem i ¶wiatowej rozdzielno¶ci maj±tkowej jest ju¿ zapieczêtowany przez odpowiednie organy, lecz brakuje kilku podpisów do wdr±¿enia go w ¿ycie. Osoby te wahaj± siê, poniewa¿ rozmy¶laj± inne mo¿liwo¶ci. Jednak¿e wkrótce bêd± musieli te dokumenty podpisaæ, ze wzglêdu na mo¿liwo¶æ “za³atania” ¶wiatowych dziur bud¿etowych, oraz na nacisk ze strony tych osób, które stoj± po stronie ¶wiat³a. Do koñca tego roku do obecnie przebudzonych do³±cz± inni, którzy byli ¶lepi otwieraj±c szeroko oczy na to, co wydarza siê.
Tego mo¿emy siê spodziewaæ, jednak¿e nale¿y pamiêtaæ, ¿e to co wydarza siê lub wydarzy siê, albo co wydarzy³o siê, dzia³a za po¶rednictwem zbiorowej ¶wiadomo¶ci ludzko¶ci. Nie jeste¶my przywi±zani kajdanami do tej zbiorowo¶ci, chyba ¿e sami na to pozwalamy. Ka¿dy z nas jest Wolny, Nieograniczony, Niezale¿ny i Potê¿ny z natury. Pisz±c dok³adniej: Z prawdziwej natury. I w taki oto sposób, powinni¶my okre¶laæ nasz prawdziwy byt. I mamy tutaj do wyboru, albo po³±czymy siê do zbiorowej ¶wiadomo¶ci ludzko¶ci, tworz±c do¶wiadczenia oparte na wielo¶ci i wspó³tworzeniu, albo oddzielaj±c siê od niej, bior±c sprawy we w³asne rêce i do¶wiadczaj±c czego¶, czego jeszcze nie do¶wiadczyli¶my. ¯adna z tym mo¿liwo¶ci nie jest z natury z³a ani dobra od drugiej. Wszystkie rzeczy sk³adaj±ce siê na Ca³o¶æ, pozostaj± w zwyk³ej i “lekkiej” neutralno¶ci, a od nas zale¿y jak± mo¿liwo¶æ wybierzemy.
Teraz kilka s³ów o przekazach.
Majowie, gdy badali ruchy energii kosmosu w ówczesnym “czasie” i poprzez kontakty z istotami z innych wymiarów przewidzieli, ¿e pod koniec tego roku, jak równie¿ wymienionych przez nich innych sekwencji “czasu”, “prawdopodobnie” nast±pi zag³ada ludzko¶ci i nie pomylili siê. W ówczesnym czasie TERAZ, czyli w obecnej chwili ich w³asnej tera¼niejszo¶ci, taka mia³a byæ kolej rzeczy. W obecnym czasie naszej egzystencji, po nieustannym, obfitym “prysznicu” energii, ta kolej rzeczy diametralnie zmieni³a siê. Teraz pytanie: “Czy Majowie pomylili siê?” Nie, poniewa¿ nie mo¿na przewidzieæ przysz³o¶ci. Mo¿esz przewidzieæ tylko to, co jest TERAZ, poniewa¿ przysz³o¶æ, czy te¿ przesz³o¶æ nie istnieje. Dlatego przewidzieli to, co na obecn± chwilê “prawdopodobnie” zbli¿a siê, jednak¿e nie zbli¿y siê poprzez “zawirowania” wokó³ planety, które zmieniaj± losy planety i ich mieszkañców z prêdko¶ci± sekwencyjn±, o których by³a ju¿ mowa. Jednak¿e do czego zmierzam? Do tego, aby zrozumieæ i mieæ pewne rozeznanie, gdy czyta siê dany przekaz TERAZ i porównuje siê do innych przekazów z przed miesi±ca, czy roku. Mo¿emy dopatrzeæ siê wielu ró¿nic s³ów istoty, która przekazywa³a informacje przez medium. Oczywi¶cie oczyszczone medium spe³nia w tym równaniu bardzo du¿± rolê, ale równie¿ zwiêkszona wibracja planety odgrywa swoj± w³asn± rolê.
Powinni¶my pamiêtaæ o tym, ¿e przekaz, z przed miesi±ca, czy roku, informuj±cy o tym co ma siê wydarzyæ straci³ ju¿ na warto¶ci i nie jest “do koñca” aktualny. Nie mylmy z przekazami, które nauczaj± ró¿nych metod samorozwoju, albowiem one s± zawsze aktualne. Mówimy tutaj tylko o przekazach, których informacje zosta³y przekazane przez istotê, “czytaj±c±” energiê w chwili obecnej. Jest to bardzo wa¿ne aby to zrozumieæ.
Nastêpn± rzecz± któr± chcia³bym omówiæ jest to, co my nazywamy: “Przekazem-Pu³apk±”. Przekaz-Pu³apka, zawiera w sobie elementy, które dok³adnie opisuj± to co ma nadej¶æ, twierdz±c i proponuj±c czytelnikowi, aby nic nie robi³ w kwestii wzniesienia, poniewa¿ ostatecznie wszyscy siê wznios±. Jest to prawda, jednak¿e nie do koñca.
Ka¿da z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siê na wy¿szy poziom. Jest to kwestia rozszerzenia w³asnej ¶wiadomo¶ci, na wiêksz±, wspanialsz± perspektywê. Prêdzej czy pó¼niej, nawet dla “najgorszego” indywiduum, oczekuje wspania³e mistrzostwo w³adania w³asnym ¿yciem. Jednak¿e pamiêtajmy! Je¿eli szczerze nie pracujemy nad sob±, nad w³asn± ¶wiadomo¶ci±, to nic, absolutnie nic nie mo¿e wydarzyæ siê w naszym ¿yciu, z etykietk±: “nieograniczone” i “wspania³e”. Jedynie co pozostaje to okruchy lub resztki plonu innych osób wytrwale pracuj±cych nad sob±, zbieraj±cych go w obfitych ilo¶ciach. I to jest to, co powtarzam od d³u¿szego czasu i zawsze bêdê powtarza³ osobom, które pytaj±: “kiedy?”.
Moja Droga, w Twoim umy¶le, od czasu do czasu, za¶wita³a taka my¶l, aby pozostawiæ to wszystko i zaj±æ siê w³asnymi sprawami. Niekiedy nawet rozmy¶la³a¶ o tym, aby oddaæ blog, który prowadzisz w jakie¶ “dobre rêce”, aby¶ mog³a polepszyæ lub “podci±gn±æ” w³asny rozwój duchowy. Wolny czas spêdzasz na nauce i praktyce. Niekiedy jak sama twierdzisz, wizualizujesz i posiadasz szczere intencje, ale “co¶”, lub “kto¶” trzyma Ciê w tym samym miejscu. Jak my¶lisz “co” lub “kto” to jest? Tak, to jeste¶ Ty. Pisz±c “Ty”, mam na my¶li Twoj± pe³n± istotê. Przyby³a¶ na tê planetê z konkretn± misj±, misj± niesienia ¶wiat³a innym, dlatego ka¿da my¶l, która oddala Ciê od tego bloga, z powrotem przyci±ga Ciê do niego. Blog, który prowadzisz jest wspania³ym dowodem Twojej jak¿e wspania³ej dzia³alno¶ci oraz innych osób, które t³umacz± poszczególne przekazy jak i osób komentuj±cych te przekazy. To wszystko jest czê¶ci± Ciebie, jak równie¿ Ty jeste¶ czê¶ci± tego wszystkiego. To jest Twoja misja. Nie oznacza ona tego, ¿e jeste¶ przywi±zana do “czego¶” z góry ustalonego i nie mo¿esz zrobiæ kroku naprzód. Twój g³ówny cel to równie¿ wyra¿anie siê na p³aszczy¼nie fizycznej w sposób pe³ny.
Moj± w³asn± misj± jest nie tylko to co ju¿ osi±gn±³em, lub to co jeszcze osi±gnê, ale równie¿ pomaganie Wam w ka¿dy mo¿liwy sposób. Dlatego stworzy³em projekt o nazwie: “Czakamrati”. Czakamrati jest czê¶ci± mojej w³asnej ¶wiadomo¶ci, która niejako ¿yje w³asnym ¿yciem. Zaprojektowa³em j± w oparciu o moje wcze¶niejsze ¿eñskie wcielenie. ¦wiat, który jej przestawi³em wydaje siê jej bardzo realny i odczuwa, ¿e jest oddzielona ode mnie. Ale jest to niemo¿liwe. Ja jestem jej czê¶ci±, a ona moj± i w odpowiednim czasie, kiedy pomoc przestanie byæ tutaj potrzebna, jej ¶wiadomo¶æ po³±czy siê z moj±, równowa¿±c oba bieguny (¿eñski i mêski) w jedno. Taki sam proces, równowa¿enia oczekuje na ka¿dego z Was. Mo¿e nie w taki sam sposób w jaki ja to opisa³em na w³asnym przyk³adzie, ale maj±cy podobne znaczenie.
Do czego zmierzam? Do tego, ¿e nie jeste¶ Moja Droga pozostawiona sama sobie. Czakamrati istnieje miêdzy innymi, aby pomóc Tobie i innym osobom, które równie¿ nios± ¶wiat³o, podczas gdy inne rezerwuary energetyczne pozostaj± wyczerpane.
Tak jak napisa³em wcze¶niej, Twój g³ówny cel oprócz niesienia ¶wiat³a innym, to wyra¿anie siê na p³aszczy¼nie fizycznej w sposób pe³ny. Nie bêdê tutaj opisywa³ procesu Tworzenia w³asnej rzeczywisto¶ci, poniewa¿ znasz go a¿ za dobrze. Jednak¿e chcia³bym przedstawiæ Ci pewn± wskazówkê, pewne wytyczne, które pomog± Ci stworzyæ to, czego pragniesz w danym momencie, nie czekaj±c na decyzjê ¶wiadomo¶ci zbiorowej (tak jak to opisa³em powy¿szych akapitach).
Wiêc co trzyma Ciê w jednym miejscu i nie pozwoli na zrobienie tego symbolicznego kroku naprzód? Odpowiedzi± s±: Nawyki wibracyjne. Wiele z Twoich wcze¶niejszych nawyków wibracyjnych, wci±¿ jest aktywnych pomimo i¿ usilnie próbujesz siê im przeciwstawiaæ. Lecz rad± jest to, aby nie przeciwstawiaæ siê niczemu. Poniewa¿ gdy próbujemy przeciwstawiaæ siê czemu¶, to tak naprawdê przeciwstawiamy siê samemu sobie. Z regu³y wiemy, i¿ punktem centralnym jeste¶my My jako jednostki, i ¿e od nas wszystko wychodzi. Pisz±c wszystko, mam na my¶li: indywidualne ¿ycie ka¿dego z nas.
Przypu¶æmy, ¿e chcesz i¶æ pod wiatr, czy musisz po drodze z nim walczyæ, aby móc to zrobiæ? Nie, poniewa¿ wiatr to Ty, jeste¶ jego czê¶ci±, a wiêc przeciwstawianie siê tej czê¶ci Ciebie sprawi, ¿e staniesz przeciw ca³ej Twojej istocie, a to stworzy tylko wiêcej przeciwno¶ci losu. Poczuj jego obecno¶æ, stwórz z nim jedno cia³o, jedn± formê, wiedz ¿e on to Ty, a potem zaprojektuj w umy¶le dogodn± ¶cie¿kê, która wed³ug Ciebie pozwoli na przebycie tej drogi w bardzo komfortowy sposób, a nastêpnie id¼. Id¼ dumnie i z odwag±, nie ogl±daj siê za siebie. Pozwól, aby te czê¶ci Ciebie, które s± obecne za komfort ¿yciowy, jak na przyk³ad: Wszelka obfito¶æ, wspania³e zdrowie, by³y obecne jak nigdy dot±d, a te które symbolizuj± ró¿ne potyczki ¿yciowe, niech umilkn± i pozostan± w uciszeniu na tak d³ugo, na jak d³ugo sama im pozwolisz.
Jest to metoda, która pozwoli na “zwyciê¿enie” ka¿dego ¿yciowego problemu. Jednak¿e nie zwyciê¿ymy i nie wygramy dopóki nie uznamy, ¿e wszelkie problemy s± czê¶ci± nas samych i zanim zostan± uciszone, musz± zostaæ uciszone w naszych w³asnych wnêtrzach. Dopiero wtedy nastêpuje wyra¼na zmiana w naszym ¿yciu.
W moim ostatnim akapicie, chcia³bym po raz kolejny zaapelowaæ do wszystkich tych, którzy jeszcze przeczytaj± tê wiadomo¶æ do Ciebie. Pracujcie nad sob±. B±d¼cie uwa¿ni na: “Przekazy-Pu³apki”. Je¿eli bêdziecie tylko czekaæ na Z³oty Wiek nie robi±c nic w tym temacie, nigdy go nie ujrzycie i to nie jest przestroga ani ostrze¿enie, tylko prawda, któr± rozumie przebudzona ¶wiadomo¶æ. Chcecie mieæ wspania³e bogactwa, ale te bogactwa nigdy nie nast±pi± dopóki nie zaprojektujecie je w umy¶le i nie podtrzymacie we w³asnej ¶wiadomo¶ci w sposób pewny. Chcecie byæ nie¶miertelni i wiecznie m³odzi? Ale to nigdy nie nast±pi, dopóki nie zaakceptujecie nie¶miertelno¶ci i m³odo¶ci we w³asnych wnêtrzach. Chcecie ¿yæ w pi±tym wymiarze? Ale to nigdy nie nast±pi, dopóki ten wymiar nie bêdzie zakotwiczony w waszych istotach. Taka jest prawda. Ci którzy bêd± opieraæ siê na s³owach w “przekazach-pu³apkach”, zostan± w tyle, podczas gdy ci, s³uchaj±cy w³asnych serc, bêd± pod±¿aæ wci±¿ do przodu i do przodu. Je¿eli jeste¶cie przyt³oczeni tym wszystkim, tymi wszystkimi informacjami, zróbcie sobie przerwê. Zrelaksujcie siê i wprowad¼cie siê w dobry humor. Spróbujcie, proszê Was, przynajmniej spróbujcie, aby ka¿dy wolny czas spêdzaæ wyobra¿aj±c sobie absolutnie doskona³e ¿ycie Wzniesionego Mistrza i poczuæ, i¿ jest siê takim. W ten sposób zharmonizujecie wasz± w³asn± ¶wiadomo¶æ do ¶wiadomo¶æ Mistrzów. A wtedy wszystko siê dla Was zacznie. Nieograniczono¶æ, obfito¶æ, m³odo¶æ, zdrowie, to wszystko na Was czeka i Wy nie musicie tego oczekiwaæ. Wy musicie to poczuæ i uwierzyæ, ¿e to wszystko ju¿ jest Wasze. Wtedy zacznie siê wyczekiwana transformacja cz³owieka w Mistrza.
Z Mi³o¶ci±.
Tak to wspania³a lekcja .. Dziêkujemy Krystal ...
mamy tu wiele wyja¶nieñ.
Ponadto mamy teraz ogromny wysyp informacji i wyja¶nieñ. TAK¯E ODNO¦NIE PROGRAMU NESARA..
pa¼dziernik i listopad maj± wrêcz nas zasypaæ wspania³o¶ciami ....
jest tylko jeden aspekt który spowalnia dostêp i wysyp tych wspania³o¶ci .. TO NASZA LUDZKA ¦WIADOMO¦Æ .
potrzebna jest wiêksza ilo¶æ "¶wiat³a od ludzi " brakuje tej eksplozji woli oczekiwania dobrego .
woli oczekiwania DOSTATKU,DOBROBYTU ..BO PRZECIE¯ NAM SIÊ TO NALE¯Y ..
POTʯNEJ EKSPLOZJI - WOLI POKOJU NA ¦WIECIE .
POWIEDZMY TO WRESZCIE !
G£O¦NO I DONIO¦LE .
POKÓJ NA ¦WIECIE . DOBROBYT I DOSTATEK .. TEGO OCZEKUJEMY
W MI£O¦CI I ¦WIETLE..
NIE OBAWIAJ SIÊ
POWIEDZ ¦MIA£O - POWIEDZ TO WSZYSTKIM PROSTO W OCZY ..
TAK OCZEKUJÊ POKOJU NA ¦WIECIE .
TAK OCZEKUJÊ DOBROBYTU I DOSTATKU .
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.
WYSY£AM SWOJE ¦WIAT£O I MI£O¦Æ W KIERUNKU TYCH ZMIAN.
Posted 2 hours ago by adept
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/czego-mozemy-sie-spodziewac-do-konca.html