Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 14:51:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 856096 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #1400 : Październik 10, 2012, 12:50:11 »

Ja jestem Niszczycielem kaÂżdej Iluzji i Ja teraz niszczĂŞ dla wielu Dzieci Ludzkich Obraz ich samych ktĂłry oni pielĂŞgnujÂą by utrzymaĂŚ faÂłszywy pozĂłr siebie samego.

A nawet ów Niszczyciel nie mo¿e zniszczyÌ czegokolwiek, chyba, ¿e z poziomu iluzji - zatem on sam musia³by ni¹ byÌ. Musia³by wejœÌ w iluzjê i wejœc w interakcje z ni¹. Tak na prawdê to nie potrzeba niszczyÌ czegokolwiek co jest ju¿ martwe. Wystarczy to rozpoznaÌ.
To pielĂŞgnowanie nie jest konieczne, jest zupeÂłnie zbĂŞdne i nie na miejscu, TERAZ, gdzie wszystko wchodzi w PrawdĂŞ i dociera do ÂŚwiatÂła.

ÂŚwiatÂło bowiem oÂświetla to, co faÂłszywe ,co z mroku , co jest wymyÂślone i nierzeczywiste. I to znika.
Nikt kto wysila do tego Rozum nie mo¿e tego zrozumieÌ, poj¹Ì to mo¿e ka¿dy który poprzez ŒwiadomoœÌ patrzy na ¯ycie.
I w³aœnie o to im chodzi, abyœ TY mocniej przyklei³ siê do Œwiadomoœci bo to ona jest tym Œwiat³em. Ona "ogl¹da" ¯ycie takim, jakie ono jest, bez filtrów JA, ona JEST ¯YCIEM. Rozumem tego siê nie obejmie. Pojêcie o tym mo¿e jedynie przyjœÌ i ogarn¹Ì ,zmiataj¹c jednoczeœnie wszystkie wyobra¿enia. Jak bardzo bêdziesz siê Rozumem przed tym broni³, cz³owieku ? Jak d³ugo jeszcze bêdziesz tkwi³ w iluzji ?

JesteÂś ?
ptak
Gość
« Odpowiedz #1401 : Październik 10, 2012, 12:58:14 »

Cytat: East
JesteÂś ?

Jestem.  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1402 : Październik 10, 2012, 13:15:20 »

arteq cyt

Rozumiem natomiast, Âże jako gwardia przyboczna (cieszĂŞ, siĂŞ, ze poklepujecie siebie po ramionach) masz pozwolenie Kiary aby udzielaĂŚ jakichkolwiek informacji nt. jej Âżycia prywatnego/rodziny. Jest strasznie przewraÂżliwiona na tym punkcie, a jak widzĂŞ -nie podniosÂła larum - to zapewne musicie byĂŚ "zaprzyjaÂźnione" - na co wskazywaÂłaby rĂłwnieÂż "ewolucja" Twoich postĂłw. Niestety nie mogĂŞ dyskutowaĂŚ/argumentowaĂŚ obserwowanych zachowaĂą Kiary pod kÂątem rzetelnoÂści jej "wiedzy" na pÂłaszczyÂźnie jej Âżycia rodzinnego (matka, Âżona, osoba pracujÂąca na byt rodziny) bo zaraz podniesie siĂŞ larum... ZresztÂą jest na forum wiele innych "prĂłbek" nie zwiÂązanych z tÂą pÂłaszczyznÂą.

Kiara sama napisala publicznie, ze ma dwoch synow. Tylko tyle podala. Skoro ktos pisze cos w postach publicznych i czyta to jak twierdzi blu ok. 13000 osob°° to tym bardziej ja, skoro aktywnie uczestnicze w dyskusjach.

Kiara jest dla mnie takim samym uzytkownikiem jak kazdy inny, nie zabiegam o wzgledy nikogo, ani tu ani nigdzie. Rozmawiam normalnie. Ostatecznie to ja kiedys probowalam Kiare rozruszac chocby glupim moim watkiem "Pytania do Kiary...".

W odroznieniu od Kiary nie zalezy mi na prywatnych kontaktach, no moze z wyjatkiem tej dzialki koliberka:)

Jest takie stare porzekadlo: lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezsc.

artqowi strasznie przeszkadza gdy dyskusje forumowe przybierajÂą formĂŞ akceptacji odmiennoÂści i, zrozumienie i  zaczyna byĂŚ tu przyjazna atmosfera! Zaraz posÂądza ludzi o uzaleÂżnienia i jakieÂś dziwne ukÂłady.... nic z tego , ludzie wybierajÂą odwrotnie niÂż arteq spokĂłj , zrozumienie i akceptacjĂŞ zdania innych.
Zwyczajnie wol¹ wymianê wiedzy ni¿ ci¹g³e prowokacje do k³ótni.

No có¿ nie s¹ to wartoœci odchodz¹cego systemu, on potrzebuje zasilenia awanturnicza niska wibracj¹ , zatem jego "wojownicy" s¹ czujni!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 13:16:58 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1403 : Październik 10, 2012, 13:30:39 »

artqowi strasznie przeszkadza gdy dyskusje forumowe przybierajÂą formĂŞ akceptacji odmiennoÂści i, zrozumienie i  zaczyna byĂŚ tu przyjazna atmosfera! Zaraz posÂądza ludzi o uzaleÂżnienia i jakieÂś dziwne ukÂłady.... nic z tego , ludzie wybierajÂą odwrotnie niÂż arteq spokĂłj , zrozumienie i akceptacjĂŞ zdania innych.
Zwyczajnie wol¹ wymianê wiedzy ni¿ ci¹g³e prowokacje do k³ótni.

No có¿ nie s¹ to wartoœci odchodz¹cego systemu, on potrzebuje zasilenia awanturnicza niska wibracj¹ , zatem jego "wojownicy" s¹ czujni!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Kiaro robisz to samo, co zarzucasz Artqowi. Czym jest ten TwĂłj post?  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1404 : Październik 10, 2012, 13:36:59 »

MĂłj post jest TYLKO i WYÂŁÂĄCZNIE WYJAÂŚNIENIEM zarzutĂłw stawianych zarĂłwno Lady.. jak i mnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1405 : Październik 10, 2012, 14:01:42 »

Kiaro, post TwĂłj jest rĂłwnieÂż ocenÂą Artqa.
Wg swoich wyobraÂżeĂą piszesz o artqowych intencjach, a przecieÂż tylko on je zna.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1406 : Październik 10, 2012, 14:13:57 »

Oct 10    Czego moÂżemy siĂŞ spodziewaĂŚ do koĂąca tego roku? 10.10.2012.

Czego moÂżemy siĂŞ spodziewaĂŚ do koĂąca tego roku?
by krystal28 in Dajamanti 10.10.2012.
ZadaÂłam Dajamantiemu to pytanie i jeszcze inne i otrzymaÂłam tĂŞ cennÂą, bardzo wyczerpujÂącÂą odpowiedÂź, ktĂłra jest uniwersalna dla wszystkich.  DziĂŞkujĂŞ, kochany Dajamanti 
Kochany Dajamanti, chciaÂłabym CiĂŞ poprosiĂŚ, abyÂś skontaktowaÂł siĂŞ ze swojÂą WJ i zapytaÂł czego moÂżemy siĂŞ spodziewaĂŚ do koĂąca tego roku, tak w kilku sÂłowach nic dÂługiego, gdyÂż wiem, ze jesteÂś zajĂŞty naukÂą i kontaktami z Czytelnikami.  PomogÂłoby to nam wszystkim Âłagodniej przetrwaĂŚ te ostatnie tygodnie.
OkoÂło roku temu przekazaÂłeÂś, Âże Globalny Fundusz moÂże byĂŚ dostĂŞpny dla ludzkoÂści jesieniÂą tego roku.  W ktĂłrym miejscu energetycznie jesteÂśmy obecnie?  [....]  Jak zawsze z wielkÂą wdziĂŞcznoÂściÂą za TwĂłj wkÂład duchowy.  Wiele BuziakĂłw dla caÂłej Waszej trĂłjki – Ciebie, Czakamrati i WJ
 Witaj Krystal,
 Jak cudownie mĂłc z TobÂą dalej korespondowaĂŚ w tym miejscu, i w tym czasie. Na poczÂątku chciaÂłbym Ci podziĂŞkowaĂŚ za tĂŞ wiadomoœÌ i jednoczeÂśnie przeprosiĂŚ Âże z dwudniowym opóŸnieniem dostajesz ode mnie odpowiedÂź, lecz Czakamrati obsÂługuje teraz moje strony i zostaÂłem nie tak dawno poinformowany o Twojej wiadomoÂści do mnie.
 ZadaÂłaÂś bardzo konkretne pytania, na ktĂłre oczekujesz odpowiedzi od ÂŹrĂłdÂła. Moja istota jeÂżeli jest w peÂłni oczyszczona, jest po³¹czona ze ÂŹrĂłdÂłem przez caÂły czas, a oczyszczam siĂŞ regularnie i nieustannie. W tej chwili gdy moja ÂświadomoœÌ jest tu obecna, istnieje rĂłwnieÂż obecne pod³¹czenie do ÂŹrĂłdÂła, czy jak Ty to okreÂślasz WyÂższej JaÂźni, lub WyÂższego Ja. Dlatego nie potrzebuje “od³¹czenia” aby zadaĂŚ pytanie, wystarczy Âże “przeczytam” obecnÂą energiĂŞ, ktĂłra znajduje siĂŞ w nieustannie kr¹¿¹cej substancji kosmosu.
 Moja Kochana, musisz wiedzieĂŚ, Âże wyÂżej wymieniona, kr¹¿¹ca energia w substancji kosmosu, ktĂłra jest zaprawdĂŞ ciaÂłem naszego Ojca, ulega ciÂągÂłym zmianom. Nigdy nie pozostaje w bezruchu. Gdyby tak byÂło, prawdopodobnie moÂżna byÂłoby przeczytaĂŚ lub przewidzieĂŚ to co zdarzy siĂŞ w niedalekiej “przyszÂłoÂści”, z bardzo dokÂładnÂą precyzjÂą. JednakÂże Âżyjemy w czasach ogromnych przemian. Energie ktĂłre spÂływajÂą z Wielkiego Centralnego SÂłoĂąca sprawiajÂą, Âże kosmiczna substancja stale przemieszcza siĂŞ tworzÂąc wiry energetyczne wokó³ strefy Ziemi. A to z kolei powoduje, zwiĂŞkszonÂą czĂŞstotliwoœÌ lub wibracje planety i pozornie “iluzyjne” przyspieszenie czasu, dla zwiĂŞkszonej aktywnoÂści, budzÂącej siĂŞ ÂświadomoÂści ludzkiej.
 Jest to rĂłwnieÂż g³ównym powodem tego, iÂż istoty z wyÂższych wymiarĂłw, lub osoby w ciele fizycznym, ktĂłre posiadajÂą moÂżliwoœÌ “czytania” energii, nie przekazujÂą doœÌ jednoznacznym przekazĂłw. ZauwaÂż, jak czĂŞsto ró¿niÂą siĂŞ przekazy o losach Ziemi, ktĂłre byÂły podawane kilka lat lub miesiĂŞcy temu, przez naszych Braci i SiĂłstr z “innych” sfer. Kr¹¿¹ca energia zmienia z kaÂżdym dniem, z kaÂżdÂą godzinÂą, minutÂą, sekundÂą bieg historii Ziemi. JeÂżeli mamy do czynienia z “wraÂżliwym” i w mare oczyszczonym jasnowidzem, ktĂłry posiada zdolnoœÌ czytania energii, moÂżemy przekonaĂŚ siĂŞ, zwÂłaszcza w tym czasie, jak miĂŞdzy sobÂą ró¿niÂą siĂŞ jego sÂłowa wypowiedziane dzisiaj, a kilka dni póŸniej. OczywiÂście mĂłwimy tutaj o dniach, godzinach o “czasie” ktĂłry jest jednÂą z najwiĂŞkszych iluzji ludzkoÂści. Ale naleÂży pamiĂŞtaĂŚ, Âże gdy okreÂślamy coÂś jako “czas”, lub to, co nastÂąpi “jutro”, mamy na myÂśli ró¿nice miĂŞdzy wydarzeniem skupiajÂącym energie dzisiaj, a wydarzeniem skupiajÂącym juÂż “przyjĂŞtÂą” i zwiĂŞkszonÂą energiĂŞ, ktĂłra nastÂąpiÂła kilka sekwencji za wydarzeniem wczeÂśniejszym, co powoduje Âże owe wydarzenia wcale nie tworzÂą linii prostej, ale punkty od A do nieskoĂączonoÂści, ktĂłre doœÌ znacznie ró¿niÂą siĂŞ miĂŞdzy sobÂą. Ale naleÂży pamiĂŞtaĂŚ Âże to ciÂągle jest TERAZ.
 W wyÂższych wymiarach, energia kr¹¿¹ca bĂŞdzie na tyle szybka, iÂż to co uzgodni zbiorowa ÂświadomoœÌ ludzkoÂści, to bĂŞdzie manifestowaÂło siĂŞ w formie natychmiastowej. Jest to konieczne i niejako bardzo poÂżyteczne, gdy zbliÂżamy siĂŞ do poziomĂłw “natychmiastowej” manifestacji myÂśli.
 To co opisaÂłem powyÂżej, byÂło potrzebne i niejako konieczne abyÂś Moja Kochana mogÂła odró¿niĂŚ prawdziwe znaczenie s³ów: “TERAZ” a “WyÂższa Wibracja Planety”.
 Pytasz: “Czego moÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ do koĂąca tego roku?”
MoÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ zmian, ktĂłre juÂż majÂą swĂłj udziaÂł we wszystkim co potrzebne do stworzenia nowej, pewnej i gotowej JednoÂści, a ktĂłre bĂŞdÂą wydarzaĂŚ siĂŞ i wydarzÂą siĂŞ. MoÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ tego jak wiele instytucji rzÂądowych, ktĂłre majÂą podpisane umowy do koĂąca tego roku, nie dostanÂą zezwolenia na dalsze kontynuowanie swojej dziaÂłalnoÂści w roku nastĂŞpnym. MoÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ tego, Âże ruch “New Age”, ktĂłry bĂŞdzie w bardzo licznej grupie, wyjdzie na ulice pod koniec grudnia tego roku i na poczÂątku stycznia nastĂŞpnego roku, a ktĂłry sprzeciwi siĂŞ wszystkiemu co byÂło, wprowadzajÂąc innowacje w ÂświadomoœÌ tych, ktĂłrzy jeszcze siĂŞ nie przebudzili.
 Banki stojÂą na stromej krawĂŞdzi, ktĂłra obsuwa siĂŞ, wraz z ciÂągle budzÂącÂą siĂŞ ÂświadomoÂściÂą ludzi, tworzÂąc przejÂście do otchÂłani, w ktĂłrej nie bĂŞdzie juÂż ponownego wyjÂścia na powierzchniĂŞ. Projekt stojÂący za Globalnym Funduszem i Âświatowej rozdzielnoÂści majÂątkowej jest juÂż zapieczĂŞtowany przez odpowiednie organy, lecz brakuje kilku podpisĂłw do wdr¹¿enia go w Âżycie.  Osoby te wahajÂą siĂŞ, poniewaÂż rozmyÂślajÂą inne moÂżliwoÂści.  JednakÂże wkrĂłtce bĂŞdÂą musieli te dokumenty podpisaĂŚ, ze wzglĂŞdu na moÂżliwoœÌ “zaÂłatania” Âświatowych dziur budÂżetowych, oraz na nacisk ze strony tych osĂłb, ktĂłre stojÂą po stronie ÂświatÂła.  Do koĂąca tego roku do obecnie przebudzonych do³¹czÂą inni, ktĂłrzy byli Âślepi otwierajÂąc szeroko oczy na to, co wydarza siĂŞ.
 Tego moÂżemy siĂŞ spodziewaĂŚ, jednakÂże naleÂży pamiĂŞtaĂŚ, Âże to co wydarza siĂŞ lub wydarzy siĂŞ, albo co wydarzyÂło siĂŞ, dziaÂła za poÂśrednictwem zbiorowej ÂświadomoÂści ludzkoÂści.  Nie jesteÂśmy przywiÂązani kajdanami do tej zbiorowoÂści, chyba Âże sami na to pozwalamy.  KaÂżdy z nas jest Wolny, Nieograniczony, NiezaleÂżny i PotĂŞÂżny z natury.  PiszÂąc dokÂładniej:  Z prawdziwej natury.  I w taki oto sposĂłb, powinniÂśmy okreÂślaĂŚ nasz prawdziwy byt.  I mamy tutaj do wyboru, albo po³¹czymy siĂŞ do zbiorowej ÂświadomoÂści ludzkoÂści, tworzÂąc doÂświadczenia oparte na wieloÂści i wspó³tworzeniu, albo oddzielajÂąc siĂŞ od niej, biorÂąc sprawy we wÂłasne rĂŞce i doÂświadczajÂąc czegoÂś, czego jeszcze nie doÂświadczyliÂśmy.  ÂŻadna z tym moÂżliwoÂści nie jest z natury zÂła ani dobra od drugiej.  Wszystkie rzeczy skÂładajÂące siĂŞ na CaÂłoœÌ, pozostajÂą w zwykÂłej i “lekkiej” neutralnoÂści, a od nas zaleÂży jakÂą moÂżliwoœÌ wybierzemy.
 Teraz kilka s³ów o przekazach.
 Majowie, gdy badali ruchy energii kosmosu w Ăłwczesnym “czasie”  i poprzez kontakty z istotami z innych wymiarĂłw przewidzieli, Âże pod koniec tego roku, jak rĂłwnieÂż wymienionych przez nich innych sekwencji “czasu”, “prawdopodobnie” nastÂąpi zagÂłada ludzkoÂści i nie pomylili siĂŞ.  W Ăłwczesnym czasie TERAZ, czyli w obecnej chwili ich wÂłasnej teraÂźniejszoÂści, taka miaÂła byĂŚ kolej rzeczy.  W obecnym czasie naszej egzystencji, po nieustannym, obfitym “prysznicu” energii, ta kolej rzeczy diametralnie zmieniÂła siĂŞ.  Teraz pytanie: “Czy Majowie pomylili siĂŞ?”  Nie, poniewaÂż nie moÂżna przewidzieĂŚ przyszÂłoÂści.  MoÂżesz przewidzieĂŚ tylko to, co jest TERAZ, poniewaÂż przyszÂłoœÌ, czy teÂż przeszÂłoœÌ nie istnieje.  Dlatego przewidzieli to, co na obecnÂą chwilĂŞ “prawdopodobnie” zbliÂża siĂŞ, jednakÂże nie zbliÂży siĂŞ poprzez “zawirowania” wokó³ planety, ktĂłre zmieniajÂą losy planety i ich mieszkaĂącĂłw z prĂŞdkoÂściÂą sekwencyjnÂą, o ktĂłrych byÂła juÂż mowa.  JednakÂże do czego zmierzam?  Do tego, aby zrozumieĂŚ i mieĂŚ pewne rozeznanie, gdy czyta siĂŞ dany przekaz TERAZ i porĂłwnuje siĂŞ do innych przekazĂłw z przed miesiÂąca, czy roku.  MoÂżemy dopatrzeĂŚ siĂŞ wielu ró¿nic s³ów istoty, ktĂłra przekazywaÂła informacje przez medium.  OczywiÂście oczyszczone medium speÂłnia w tym rĂłwnaniu bardzo du¿¹ rolĂŞ, ale rĂłwnieÂż zwiĂŞkszona wibracja planety odgrywa swojÂą wÂłasnÂą rolĂŞ.
 PowinniÂśmy pamiĂŞtaĂŚ o tym, Âże przekaz, z przed miesiÂąca, czy roku, informujÂący o tym co ma siĂŞ wydarzyĂŚ straciÂł juÂż na wartoÂści i nie jest “do koĂąca” aktualny.  Nie mylmy z przekazami, ktĂłre nauczajÂą ró¿nych metod samorozwoju, albowiem one sÂą zawsze aktualne.  MĂłwimy tutaj tylko o przekazach, ktĂłrych informacje zostaÂły przekazane przez istotĂŞ, “czytajÂącÂą” energiĂŞ w chwili obecnej.  Jest to bardzo waÂżne aby to zrozumieĂŚ.
 NastĂŞpnÂą rzeczÂą ktĂłrÂą chciaÂłbym omĂłwiĂŚ jest to, co my nazywamy: “Przekazem-PuÂłapkÂą”.  Przekaz-PuÂłapka, zawiera w sobie elementy, ktĂłre dokÂładnie opisujÂą to co ma nadejœÌ, twierdzÂąc i proponujÂąc czytelnikowi, aby nic nie robiÂł w kwestii wzniesienia, poniewaÂż ostatecznie wszyscy siĂŞ wzniosÂą.  Jest to prawda, jednakÂże nie do koĂąca.
 KaÂżda z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siĂŞ na wyÂższy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia wÂłasnej ÂświadomoÂści, na wiĂŞkszÂą, wspanialszÂą perspektywĂŞ.  PrĂŞdzej czy póŸniej, nawet dla “najgorszego” indywiduum, oczekuje wspaniaÂłe mistrzostwo wÂładania wÂłasnym Âżyciem.  JednakÂże pamiĂŞtajmy!  JeÂżeli szczerze nie pracujemy nad sobÂą, nad wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą, to nic, absolutnie nic nie moÂże wydarzyĂŚ siĂŞ w naszym Âżyciu, z etykietkÂą: “nieograniczone” i “wspaniaÂłe”.  Jedynie co pozostaje to okruchy lub resztki plonu innych osĂłb wytrwale pracujÂących nad sobÂą, zbierajÂących go w obfitych iloÂściach.  I to jest to, co powtarzam od dÂłuÂższego czasu i zawsze bĂŞdĂŞ powtarzaÂł osobom, ktĂłre pytajÂą: “kiedy?”.
 Moja Droga, w Twoim umyÂśle, od czasu do czasu, zaÂświtaÂła taka myÂśl, aby pozostawiĂŚ to wszystko i zaj¹Ì siĂŞ wÂłasnymi sprawami.  Niekiedy nawet rozmyÂślaÂłaÂś o tym, aby oddaĂŚ blog, ktĂłry prowadzisz w jakieÂś “dobre rĂŞce”, abyÂś mogÂła polepszyĂŚ lub “podciÂągn¹Ì” wÂłasny rozwĂłj duchowy.  Wolny czas spĂŞdzasz na nauce i praktyce.  Niekiedy jak sama twierdzisz, wizualizujesz i posiadasz szczere intencje, ale “coÂś”, lub “ktoÂś” trzyma CiĂŞ w tym samym miejscu.  Jak myÂślisz “co” lub “kto” to jest?  Tak, to jesteÂś Ty.  PiszÂąc “Ty”, mam na myÂśli TwojÂą peÂłnÂą istotĂŞ.  PrzybyÂłaÂś na tĂŞ planetĂŞ z konkretnÂą misjÂą, misjÂą niesienia ÂświatÂła innym, dlatego kaÂżda myÂśl, ktĂłra oddala CiĂŞ od tego bloga, z powrotem przyciÂąga CiĂŞ do niego. Blog, ktĂłry prowadzisz jest wspaniaÂłym dowodem Twojej jakÂże wspaniaÂłej dziaÂłalnoÂści oraz innych osĂłb, ktĂłre tÂłumaczÂą poszczegĂłlne przekazy jak i osĂłb komentujÂących te przekazy.  To wszystko jest czĂŞÂściÂą Ciebie, jak rĂłwnieÂż Ty jesteÂś czĂŞÂściÂą tego wszystkiego.  To jest Twoja misja.  Nie oznacza ona tego, Âże jesteÂś przywiÂązana do “czegoÂś” z gĂłry ustalonego i nie moÂżesz zrobiĂŚ kroku naprzĂłd.  TwĂłj g³ówny cel to rĂłwnieÂż wyraÂżanie siĂŞ na pÂłaszczyÂźnie fizycznej w sposĂłb peÂłny.
 MojÂą wÂłasnÂą misjÂą jest nie tylko to co juÂż osiÂągn¹³em, lub to co jeszcze osiÂągnĂŞ, ale rĂłwnieÂż pomaganie Wam w kaÂżdy moÂżliwy sposĂłb.  Dlatego stworzyÂłem projekt o nazwie:  “Czakamrati”.  Czakamrati jest czĂŞÂściÂą mojej wÂłasnej ÂświadomoÂści, ktĂłra niejako Âżyje wÂłasnym Âżyciem.  ZaprojektowaÂłem jÂą w oparciu o moje wczeÂśniejsze ÂżeĂąskie wcielenie.  ÂŚwiat, ktĂłry jej przestawiÂłem wydaje siĂŞ jej bardzo realny i odczuwa, Âże jest oddzielona ode mnie.  Ale jest to niemoÂżliwe.  Ja jestem jej czĂŞÂściÂą, a ona mojÂą i w odpowiednim czasie, kiedy pomoc przestanie byĂŚ tutaj potrzebna, jej ÂświadomoœÌ po³¹czy siĂŞ z mojÂą, rĂłwnowa¿¹c oba bieguny (ÂżeĂąski i mĂŞski) w jedno.  Taki sam proces, rĂłwnowaÂżenia oczekuje na kaÂżdego z Was.  MoÂże nie w taki sam sposĂłb w jaki ja to opisaÂłem na wÂłasnym przykÂładzie, ale majÂący podobne znaczenie.
 Do czego zmierzam?  Do tego, Âże nie jesteÂś Moja Droga pozostawiona sama sobie.  Czakamrati istnieje miĂŞdzy innymi, aby pomĂłc Tobie i innym osobom, ktĂłre rĂłwnieÂż niosÂą ÂświatÂło, podczas gdy inne rezerwuary energetyczne pozostajÂą wyczerpane.
 Tak jak napisaÂłem wczeÂśniej, TwĂłj g³ówny cel oprĂłcz niesienia ÂświatÂła innym, to wyraÂżanie siĂŞ na pÂłaszczyÂźnie fizycznej w sposĂłb peÂłny.  Nie bĂŞdĂŞ tutaj opisywaÂł procesu Tworzenia wÂłasnej rzeczywistoÂści, poniewaÂż znasz go aÂż za dobrze.  JednakÂże chciaÂłbym przedstawiĂŚ Ci pewnÂą wskazĂłwkĂŞ, pewne wytyczne, ktĂłre pomogÂą Ci stworzyĂŚ to, czego pragniesz w danym momencie, nie czekajÂąc na decyzjĂŞ ÂświadomoÂści zbiorowej (tak jak to opisaÂłem powyÂższych akapitach).
 WiĂŞc co trzyma CiĂŞ w jednym miejscu i nie pozwoli na zrobienie tego symbolicznego kroku naprzĂłd? OdpowiedziÂą sÂą:  Nawyki wibracyjne.  Wiele z Twoich wczeÂśniejszych nawykĂłw wibracyjnych, wci¹¿ jest aktywnych pomimo iÂż usilnie prĂłbujesz siĂŞ im przeciwstawiaĂŚ.  Lecz radÂą jest to, aby nie przeciwstawiaĂŚ siĂŞ niczemu.  PoniewaÂż gdy prĂłbujemy przeciwstawiaĂŚ siĂŞ czemuÂś, to tak naprawdĂŞ przeciwstawiamy siĂŞ samemu sobie.  Z reguÂły wiemy, iÂż punktem centralnym jesteÂśmy My jako jednostki, i Âże od nas wszystko wychodzi.  PiszÂąc wszystko, mam na myÂśli: indywidualne Âżycie kaÂżdego z nas.
 PrzypuœÌmy, Âże chcesz iœÌ pod wiatr, czy musisz po drodze z nim walczyĂŚ, aby mĂłc to zrobiĂŚ?  Nie, poniewaÂż wiatr to Ty, jesteÂś jego czĂŞÂściÂą, a wiĂŞc przeciwstawianie siĂŞ tej czĂŞÂści Ciebie  sprawi, Âże staniesz przeciw caÂłej Twojej istocie, a to stworzy tylko wiĂŞcej przeciwnoÂści losu.  Poczuj jego obecnoœÌ, stwĂłrz z nim jedno ciaÂło, jednÂą formĂŞ, wiedz Âże on to Ty, a potem zaprojektuj w umyÂśle dogodnÂą ÂścieÂżkĂŞ, ktĂłra wedÂług Ciebie pozwoli na przebycie tej drogi w bardzo komfortowy sposĂłb, a nastĂŞpnie idÂź.  IdÂź dumnie i z odwagÂą, nie oglÂądaj siĂŞ za siebie.  PozwĂłl, aby te czĂŞÂści Ciebie, ktĂłre sÂą obecne za komfort Âżyciowy, jak na przykÂład: Wszelka obfitoœÌ, wspaniaÂłe zdrowie, byÂły obecne jak nigdy dotÂąd, a te ktĂłre symbolizujÂą ró¿ne potyczki Âżyciowe, niech umilknÂą i pozostanÂą w uciszeniu na tak dÂługo, na jak dÂługo sama im pozwolisz.
 Jest to metoda, ktĂłra pozwoli na “zwyciĂŞÂżenie” kaÂżdego Âżyciowego problemu.  JednakÂże nie zwyciĂŞÂżymy i nie wygramy dopĂłki nie uznamy, Âże wszelkie problemy sÂą czĂŞÂściÂą nas samych i zanim zostanÂą uciszone, muszÂą zostaĂŚ uciszone w naszych wÂłasnych wnĂŞtrzach.  Dopiero wtedy nastĂŞpuje wyraÂźna zmiana w naszym Âżyciu.
 W moim ostatnim akapicie, chciaÂłbym po raz kolejny zaapelowaĂŚ do wszystkich tych, ktĂłrzy jeszcze przeczytajÂą tĂŞ wiadomoœÌ do Ciebie.  Pracujcie nad sobÂą.  BÂądÂźcie uwaÂżni na: “Przekazy-PuÂłapki”.  JeÂżeli bĂŞdziecie tylko czekaĂŚ na ZÂłoty Wiek nie robiÂąc nic w tym temacie, nigdy go nie ujrzycie i to nie jest przestroga ani ostrzeÂżenie, tylko prawda, ktĂłrÂą rozumie przebudzona ÂświadomoœÌ.  Chcecie mieĂŚ wspaniaÂłe bogactwa, ale te bogactwa nigdy nie nastÂąpiÂą dopĂłki nie zaprojektujecie je w umyÂśle i nie podtrzymacie we wÂłasnej ÂświadomoÂści w sposĂłb pewny.  Chcecie byĂŚ nieÂśmiertelni i wiecznie mÂłodzi? Ale to nigdy nie nastÂąpi, dopĂłki nie zaakceptujecie nieÂśmiertelnoÂści i mÂłodoÂści we wÂłasnych wnĂŞtrzach. Chcecie ÂżyĂŚ w piÂątym wymiarze?  Ale to nigdy nie nastÂąpi, dopĂłki ten wymiar nie bĂŞdzie zakotwiczony w waszych istotach.  Taka jest prawda.  Ci ktĂłrzy bĂŞdÂą opieraĂŚ siĂŞ na sÂłowach w “przekazach-puÂłapkach”, zostanÂą w tyle, podczas gdy ci, sÂłuchajÂący wÂłasnych serc, bĂŞdÂą pod¹¿aĂŚ wci¹¿ do przodu i do przodu. JeÂżeli jesteÂście przytÂłoczeni tym wszystkim, tymi wszystkimi informacjami, zrĂłbcie sobie przerwĂŞ. Zrelaksujcie siĂŞ i wprowadÂźcie siĂŞ w dobry humor.  SprĂłbujcie, proszĂŞ Was, przynajmniej sprĂłbujcie, aby kaÂżdy wolny czas spĂŞdzaĂŚ wyobraÂżajÂąc sobie absolutnie doskonaÂłe Âżycie Wzniesionego Mistrza i poczuĂŚ, iÂż jest siĂŞ takim.  W ten sposĂłb zharmonizujecie waszÂą wÂłasnÂą ÂświadomoœÌ do ÂświadomoœÌ MistrzĂłw.  A wtedy wszystko siĂŞ dla Was zacznie.  NieograniczonoœÌ, obfitoœÌ, mÂłodoœÌ, zdrowie, to wszystko na Was czeka i Wy nie musicie tego oczekiwaĂŚ.  Wy musicie to poczuĂŚ i uwierzyĂŚ, Âże to wszystko juÂż jest Wasze.  Wtedy zacznie siĂŞ wyczekiwana transformacja czÂłowieka w Mistrza.
 Z MiÂłoÂściÂą.
 Tak to wspaniaÂła lekcja .. DziĂŞkujemy Krystal ...
mamy tu wiele wyjaÂśnieĂą.

Ponadto mamy teraz ogromny wysyp informacji i wyjaÂśnieĂą. TAKÂŻE ODNOÂŚNIE PROGRAMU NESARA..
 paÂździernik i listopad majÂą wrĂŞcz nas zasypaĂŚ wspaniaÂłoÂściami ....
 jest tylko jeden aspekt ktĂłry spowalnia dostĂŞp i wysyp tych wspaniaÂłoÂści .. TO NASZA LUDZKA ÂŚWIADOMO¦Æ .
 potrzebna jest wiĂŞksza iloœÌ "ÂświatÂła od ludzi " brakuje tej eksplozji woli oczekiwania dobrego .
 woli oczekiwania  DOSTATKU,DOBROBYTU ..BO PRZECIEÂŻ NAM SIÊ TO NALEÂŻY ..
 POTʯNEJ EKSPLOZJI - WOLI POKOJU NA ÂŚWIECIE .
 POWIEDZMY TO WRESZCIE !
 GÂŁOÂŚNO I DONIOÂŚLE .
  POKÓJ NA ÂŚWIECIE . DOBROBYT I DOSTATEK .. TEGO OCZEKUJEMY
 W MIÂŁOÂŚCI I ÂŚWIETLE..

NIE OBAWIAJ SIÊ
POWIEDZ ÂŚMIAÂŁO - POWIEDZ TO WSZYSTKIM PROSTO W OCZY ..
TAK OCZEKUJÊ POKOJU NA ¦WIECIE .
TAK OCZEKUJÊ DOBROBYTU I DOSTATKU .
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.
WYSY£AM SWOJE ¦WIAT£O I MI£O¦Æ W KIERUNKU TYCH ZMIAN.

Posted 2 hours ago by adept
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/czego-mozemy-sie-spodziewac-do-konca.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1407 : Październik 10, 2012, 14:52:31 »

To jest niezmiernie waÂżny fragment, ktĂłry moÂżna przeciwstawiĂŚ koĂącĂłwce tego przekazu. my nie mamy trwaĂŚ w oczekiwaniu z myÂślÂą to nam siĂŞ naleÂży..... MY mamy TWORZYÆ  SAMI TO CO CHCEMY ÂŻEBY SIÊ DLA NAS WYDARZYÂŁO!

NastĂŞpnÂą rzeczÂą ktĂłrÂą chciaÂłbym omĂłwiĂŚ jest to, co my nazywamy: “Przekazem-PuÂłapkÂą”.  Przekaz-PuÂłapka, zawiera w sobie elementy, ktĂłre dokÂładnie opisujÂą to co ma nadejœÌ, twierdzÂąc i proponujÂąc czytelnikowi, aby nic nie robiÂł w kwestii wzniesienia, poniewaÂż ostatecznie wszyscy siĂŞ wzniosÂą.  Jest to prawda, jednakÂże nie do koĂąca.
 KaÂżda z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siĂŞ na wyÂższy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia wÂłasnej ÂświadomoÂści, na wiĂŞkszÂą, wspanialszÂą perspektywĂŞ.  PrĂŞdzej czy póŸniej, nawet dla “najgorszego” indywiduum, oczekuje wspaniaÂłe mistrzostwo wÂładania wÂłasnym Âżyciem.  JednakÂże pamiĂŞtajmy!  JeÂżeli szczerze nie pracujemy nad sobÂą, nad wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą, to nic, absolutnie nic nie moÂże wydarzyĂŚ siĂŞ w naszym Âżyciu, z etykietkÂą: “nieograniczone” i “wspaniaÂłe”.  Jedynie co pozostaje to okruchy lub resztki plonu innych osĂłb wytrwale pracujÂących nad sobÂą, zbierajÂących go w obfitych iloÂściach.  I to jest to, co powtarzam od dÂłuÂższego czasu i zawsze bĂŞdĂŞ powtarzaÂł osobom, ktĂłre pytajÂą: “kiedy?”.

Poniewa¿ zauwa¿am w tym przekazie sporo nieœcis³oœci i zwodzenia , zwracam uwagê , na siebie, w³asne myœli , s³owa i czyny , które tworz¹ nasza obecn¹ , a zarazem przysz³¹ rzeczywistoœÌ.

Samo powiedzenie....

NIE OBAWIAJ SIÊ
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.

To zbyt maÂło, tworzy tylko miÂłoœÌ , bo tylko ona zagina Czas, zatem zaleÂżnie od jej  iloÂści ,napeÂłniajÂącej nasze czyny powstaje Âświat napeÂłniony niÂą mniej lub bardziej , piĂŞkniejszy, bardziej radosny, lub smutny peÂłen brzydoty.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #1408 : Październik 10, 2012, 15:10:39 »

KaÂżda z istot ludzkich, ostatecznie wzniesie siĂŞ na wyÂższy poziom.  Jest to kwestia rozszerzenia wÂłasnej ÂświadomoÂści, na wiĂŞkszÂą, wspanialszÂą perspektywĂŞ.

Po pierwsze to ŒwiadomoœÌ nie jest W£ASNA. Nie nale¿y ona do Ciebie, ani do nikogo, do ¿adnej formy przejawionej. Ona wype³nia te formy i je podtrzymuje. Ty nie jesteœ w stanie poszerzyÌ czegoœ co jest znacznie szersze od jakiegokolwiek Twojego wyobra¿enia o tym.

Jakkolwiek wspania³¹ perspektyw¹ byœ siê nie epatowa³ , to wiedz, ¿e ŒwiadomoœÌ i tak ma plan o wiele doskonalszy, a Ty mo¿esz temu jedynie nie przeszkadzaÌ tak ,jak mo¿esz ³askawie nie dodawaÌ cia³u cierpienia poprzez g³upie zachowania. Jednak¿e i z Twoj¹ g³upot¹ , albo raczej pomimo niej, ŒwiadomoœÌ sobie poradzi œwietnie.
JednakÂże pamiĂŞtajmy!  JeÂżeli szczerze nie pracujemy nad sobÂą, nad wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą, to nic, absolutnie nic nie moÂże wydarzyĂŚ siĂŞ w naszym Âżyciu,

To nic innego jak tzw "pobo¿ne ¿yczenie" , wyobra¿enie na temat w³asnej niezbêdnoœci w procesie ,który ca³y czas siê dzieje, a za którym ¿adne JA nie jest w stanie nad¹¿yÌ. Wydarza siê du¿o wiêcej ni¿ ktokolwiek to ogarnia. Zobacz, ¿e ludzie nawet nie znaj¹ "w³asnych" cia³. Nie maj¹ pojêcia jak utrzymaÌ zdrowie, m³odoœÌ, ani choÌby spokój. Jak kontrolowaÌ naraz niewyobra¿aln¹ iloœÌ procesów zachodz¹cych w ciele nie wspominaj¹c o kontroli nad tymi wszystkimi miêœniami ?

Mo¿na wprawdzie w ograniczonym zakresie, jak to robi¹ tybetaùscy uczniowie w Szaolin, kontrolowaÌ przep³yw i ciœnienie krwi wisz¹c do góry nogami na dr¹¿kach, mo¿na wytrenowaÌ w pewnym stopniu pewn¹ kontrolê, ale to i tak zaledwie u³amek promila tego, co ŒwiadomoœÌ czyni w ciele równie¿ wtedy kiedy œpimy.

SpĂłjrz w koĂącu prawdzie w oczy czÂłowieku - NIE jesteÂś.... nie jesteÂś w stanie posiadaĂŚ ÂŚwiadomoÂści, ani dokonywaĂŚ jej rozszerzenia.

Ty tylko sobie przypisujesz efekty, ktĂłrych nie czynisz. Stan rzeczywistoÂści jest znany na 6 sekund wczeÂśniej. Ty je jedynie ogÂłaszasz, jesteÂś jak konferansjer po walce bokserĂłw, ktĂłry wpada na ring i drze siĂŞ , Âże wygraÂł zawodnik w niebieskim naroÂżniku, a tÂłum zaczyna dopiero wiwatowaĂŚ, chociaÂż wynik meczu juÂż jest wszystkim dawno znany.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1409 : Październik 10, 2012, 15:10:52 »

Samo powiedzenie....

NIE OBAWIAJ SIÊ
TAK OCZEKUJÊ TYCH ZMIAN.

To zbyt maÂło, tworzy tylko miÂłoœÌ , bo tylko ona zagina Czas, zatem zaleÂżnie od jej  iloÂści ,napeÂłniajÂącej nasze czyny powstaje Âświat napeÂłniony niÂą mniej lub bardziej , piĂŞkniejszy, bardziej radosny, lub smutny peÂłen brzydoty.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

wielu ludzi nawet tego nie "ogarnia",-
a czysta mi³oœÌ zawsze leczy dusze.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1410 : Październik 10, 2012, 15:23:30 »

Wiem songo ale trzeba im powiedzieÌ i¿ od samego mówienia ja chcê.... jeszcze nic nie zaistnia³o, to nie wystarczy. Trzeba dzia³aÌ , podanie komuœ rêki w potrzebie, uœmiech do zaplatanego dziecka, sprzeciw mocny przeciw otaczaj¹cym nas oszustwom i manipulacj¹ nasz¹ niewiedz¹... jest dzia³aniem. Od czegoœ trzeba zacz¹Ì , nastêpnie zjednoczyÌ nasz¹ wolê zmian.
Poddawanie siê modzie i¿ gdzieœ mamy iœÌ na kolanach ze spuszczon¹ g³owa i poczuciem winy, tych zmian nie uczyni, tak jak nie zrobi to samo chcenie z trwaniem w bezczynnoœci.
Ludzie odwrĂłcili siĂŞ od siebie nauczeni walki miĂŞdzy sobÂą o swĂłj priorytet kosztem innej osoby, ten sposĂłb myÂślenia trzeba zmieniĂŚ w sobie, a reszta bĂŞdzie juÂż Âłatwe. Bo zauwaÂżymy iÂż ktoÂś obok jest jak MY i jego dobro jest naszym wspĂłlnym dobrem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 15:38:58 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1411 : Październik 10, 2012, 15:32:01 »

.. to juÂż powiem tak,-
"na poczÂątku byÂło sÂłowo"- Âżeby coÂś siĂŞ zmieniÂło trzeba chociaÂż coÂś powiedzieĂŚ, a potem..

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1412 : Październik 10, 2012, 15:39:58 »

.. to juÂż powiem tak,-
"na poczÂątku byÂło sÂłowo"- Âżeby coÂś siĂŞ zmieniÂło trzeba chociaÂż coÂś powiedzieĂŚ, a potem..

ale MY jesteÂśmy na koĂącu.... sÂłowo teraz  jest juÂż niewystarczajÂące.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1413 : Październik 10, 2012, 16:07:38 »

Cytat: Songo1970
.. to juÂż powiem tak,-

Tak, sÂłowo, dÂźwiĂŞk tworzy. A ÂściÂślej, uczucie, myÂśl wyraÂżone poprzez 'sÂłowo'. Wszystko jest energiÂą
a ona jest plastyczna. ZamysÂł z energii lepi ksztaÂłty. Przy pomocy dÂźwiĂŞku, wibracji. 

Wszechœwiat wci¹¿ gra, nie ma ciszy. Wszystko, co ¿yje wydaje dŸwiêk.
Bo musi byĂŚ podtrzymywanie i przeksztaÂłcanie stworzonego w nowe.
Masa, energia WszechÂświata jest ta sama, zmienia siĂŞ forma.

Pozostaje pytanie o œwiadomoœÌ globaln¹. Czy ona wzrasta, czy jest constans?
Czy jÂą budujemy, czy jedynie czerpiemy z niej?
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1414 : Październik 10, 2012, 16:41:03 »

Cytat: Songo1970
.. to juÂż powiem tak,-
"na poczÂątku byÂło sÂłowo"- Âżeby coÂś siĂŞ zmieniÂło trzeba chociaÂż coÂś powiedzieĂŚ, a potem.
DuÂży uÂśmiech
To oficjalna wersja DuÂży uÂśmiech
Tak naprawdĂŞ na poczÂątku byÂła myÂśl DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #1415 : Październik 10, 2012, 17:30:15 »

JACK cyt
W czanelingach  Belzebub  twierdzi (zmuszony do gadania EnergiÂą NMP), Âże dla "GĂłry (TrĂłjcy)"   kobieta,  ktĂłra czyÂści , szoruje, gotuje i podciera   stoi w hierarchii wartoÂści o wiele wyÂżej ,  niÂż   jakieÂś noblistki i   panie minister., ktĂłrych przykÂład tylko rozbija rodziny.

Nic dodac nic ujac. Manifestacja meskiego ego na calego. Bzdury i oby w koncu nastala sprawiedliwosc i wolnosc!
A teorie R. Steinera odeszly w cien, wiele zla uczynil ten wyznawca i wielbiciel szatana.
Z pozycji tego, ktory siedzi za pulpitem rezyserskim wszystko wydaje sie jasne i proste, ale gdy przyjdzie stanac twarza w twarz (co nastapi) wtedy placz i wzywanie zla swiata calego na pomoc. Mysle, ze dobro ma juz dosc wystarczajace zaplecze, aby dac rade i zdeptac raz na zawsze tego gada!

UwaÂżaj bo  wtycza "wolnoÂści" od  Lucyfera    rozgrzaÂła Ci siĂŞ do czerwonoÂści  ZÂły, aÂż   poczuÂłem lekki swÂąd.

Co ja mogĂŞ, Âże Âświat jest tak zbudowany,

Âże   sÂą siurki    i   sÂą dziurki, a kaÂżdy do czego innego stworzony.

Aby stworzyĂŚ przysz³¹ CywilizacjĂŞ MiÂłoÂści,   najwaÂżniejszÂą, wÂłaÂściwie  "kardynalnie" waÂżnÂą sprawÂą  bĂŞdzie    wstĂŞpny rozwĂłj, wychowanie  i  dopieszczanie   przyszÂłych  mÂłodych duszyczek,   a  ciĂŞÂżka   praca    Mam   niezwykle chwalebnym  wywyÂższanym przez caÂłe spoÂłeczeĂąstwo zadaniem. 

To fundament   rozwoju   nie tylko pszczelej,   ale i  ludzkiej  Rodziny.

A z  tzw.   wolnoÂściÂą   trzeba uwaÂżaĂŚ,   bo historia   pokazuje , Âże praktycznie zawsze prowadzi do rozpadu na drobne kawaÂłki (dobry przykÂład to sekty protestanckie,  a ÂźrĂłdÂło "inspiracji duchowej" to samo co u feministek) UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 17:33:49 wysłane przez JACK » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #1416 : Październik 10, 2012, 18:40:23 »

Jack mĂłgÂłbyÂś rozwikÂłaĂŚ ten tekst, bo coÂś zaplÂątany
Aby stworzyĂŚ przysz³¹ CywilizacjĂŞ MiÂłoÂści,   najwaÂżniejszÂą, wÂłaÂściwie  "kardynalnie" waÂżnÂą sprawÂą  bĂŞdzie    wstĂŞpny rozwĂłj, wychowanie  i  dopieszczanie   przyszÂłych  mÂłodych duszyczek,   a  ciĂŞÂżka   praca    Mam   niezwykle chwalebnym  wywyÂższanym przez caÂłe spoÂłeczeĂąstwo zadaniem. 
Czy TY ju¿ stworzy³eœ wokó³ siebie cokolwiek na Mi³oœci opartego ? Na jakim szczebelku hierarchii boskiej siê znajdujesz ? Kobieta we "w³aœciwej" hierarchii Ci s³u¿y do ³ó¿ka i przy garach ,czy mo¿e obdarzy³eœ j¹ jak¹œ ³ask¹ paùsk¹ i mo¿e nawet ogl¹daÌ telewizjê ? Du¿y uœmiech

@Ptak
Wszechœwiat wci¹¿ gra, nie ma ciszy. Wszystko, co ¿yje wydaje dŸwiêk.
Tak, lecz skÂąd siĂŞ owe dÂźwiĂŞki biorÂą ? Z ciszy Chichot Cisza to inaczej synonim 95 % brakujÂącej energii do zbilansowania WszechÂświata MrugniĂŞcie
Pozostaje pytanie o œwiadomoœÌ globaln¹. (..) Czy j¹ budujemy, czy jedynie czerpiemy z niej?
Zabawne pytanie. Tak jakby pch³a rozprawia³a z drug¹ pch³¹ czy one to zbudowa³y ten wielki organizm, którym siê ¿ywi¹ czy jedynie uznaÌ za oczywistoœÌ to, ¿e jeœli nie, to i tak istnieje on wy³¹cznie po to, aby te pch³y ¿ywiÌ Du¿y uœmiech

Oby ŒwiadomoœÌ mia³a poczucie humoru Du¿y uœmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1417 : Październik 10, 2012, 18:48:54 »

Oby ŒwiadomoœÌ mia³a poczucie humoru Du¿y uœmiech

ma i my jesteÂśmy tego dowodem,-
wyznawca i wielbiciel szatana
to mnie rozbawiÂło do Âłez- bez kontekstu @FL postu DuÂży uÂśmiech

blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1418 : Październik 10, 2012, 19:24:08 »

Oczywiœcie takich "ubawów" mamy na co dzieù sporo. A wszystko z tego powodu, ¿e nie potrafimy zwalczyÌ starego przyzwyczajenia - oceny i os¹du - zamiast rozró¿nienia i akceptacji, albo tolerancji.
I jak widaĂŚ powyÂżej powĂłd jest nieistotny, kaÂżdy jest dobry i ego nie moÂże sobie odpuÂściĂŚ, choĂŚby na trochĂŞ.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #1419 : Październik 10, 2012, 19:56:27 »

A mnie to rozbawilo:

cyt JACK
Co ja mogĂŞ, Âże Âświat jest tak zbudowany,

Âże   sÂą siurki    i   sÂą dziurki, a kaÂżdy do czego innego stworzony.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #1420 : Październik 10, 2012, 20:02:37 »

Ja tam bym dodaÂła iÂż choĂŚ inne to do tego samego stworzone.....  UÂśmiech UÂśmiech u munie to pipinki  ( dziewuszki ) i pimposzki ( chÂłopaczki) no i bez tych innoÂści to ani rusz dalej....  Niezdecydowany   UÂśmiech UÂśmiech

pipinka z pimposzkiem w raju sobie siedli
w lustrach widzÂąc siebie
dysputy wci¹¿ wiedli
aÂż w koĂącu zmĂŞczeni , spragnieni wytchnienia
po³¹czywszy siebie doznali olœnienia
od tej pory wiedzÂą czemu sÂłuÂży brzuszek
i Âże to w pipince radoœÌ ma pimposzek.....  MrugniĂŞcie Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2012, 17:35:32 wysłane przez Kiara » Zapisane
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #1421 : Październik 10, 2012, 21:23:45 »

od tej pory wiedzÂą czemu sÂłuÂży brzuszek
i Âże to w pipince radoœÌ ma pinpuszek.....  MrugniĂŞcie Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

W ten oto sposĂłb dowiadujemy siĂŞ o pozytywnym, a nawet radosnym aspekcie "energii jÂądrowej".  DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1422 : Październik 11, 2012, 09:33:40 »

09.10.2012
PokĂłj 3D, KrĂłlestwo Pokoju 5D. SHIVA

Prawdziwy PokĂłj jest najbardziej ekscytujÂącym Stanem
w Ludzkim Bycie i we wszystkich ÂŚwiatach!
Ja jestem SHIVA
Na gruncie mojej Pracy roÂśnie prawdziwy PokĂłj i Ludzie dojrzewajÂą do prawdziwych PosÂłannikĂłw Pokoju.
A wiĂŞc wiedzcie: na 3 Poziomie Wymiaru Bytu prawdziwy PokĂłj jest niemoÂżliwy. Tutaj obowiÂązujÂą inne Prawa i dziaÂłajÂą inne Programy doÂświadczeĂą – i te wykluczajÂą prawdziwy PokĂłj.
Na Ziemi 3D nadal rz¹dz¹ wojny i wojny bêd¹ nadal. Nieprzerwanie, z ma³ymi odcinkami Pokoju aby Armie mog³y zaczerpn¹Ì si³ i aby Ludzie mogli dostroiÌ siê do nowych Wojen.
Na Ziemi 3D nie byÂło jeszcze nigdy Pokojowej Epoki, czasu, w ktĂłrym panowaÂłby prawdziwy PokĂłj, bo Ludzie tak zlecili.
ByÂły krĂłtkie lub dÂłuÂższe czasy miĂŞdzy Wojnami, czasy Pokoju ktĂłre uwaÂżaliÂście za czasy Pokoju, jednak nie byÂł to Âżaden PokĂłj, lecz jedynie cisza szykujÂąca siĂŞ do nowej konfrontacji.
Program DoÂświadczeĂą w 3D wyczerpuje wszystkie moÂżliwoÂści. Dlatego Ci, ktĂłrzy doszli do KrĂłlestwa Pokoju w sobie samych, Ci ktĂłrzy podnieÂśli siĂŞ do 5 Wymiaru Bytu i Ci ktĂłrzy ostatecznie porzucili dramaty Starego Czasu i ÂŚwiata – jedynie Ci odziedziczÂą prawdziwy PokĂłj.

I o to chodzi u kaÂżdej jednostki (*kaÂżdej osoby):
NaleÂży dobrowolnie i zgodnie z WolnÂą WolÂą porzuciĂŚ wszystkie Dramaty Starego Czasu!
To jest moment w ktĂłrym jesteÂście transformowani i podniesieni. JeÂśli nie pozostajecie przy tej decyzji lub jest ona poÂłowiczna, to pozostaniecie z powrotem w Czasie 3D.
Prawdziwy, g³êboki, wewnêtrzny Pokój jest ¿ywy, pobudzaj¹cy i tworz¹cy. Nie ma nic wspólnego z pseudo-Pokojem lub z czasem który nale¿y przeczekaÌ a¿ do nastêpnej Wojny.
Wielu Ludzi nie moÂże znieœÌ Pokoju. Oni chcÂą akcji w sensie Wojny, w sensie DramatĂłw, aby sami mogli siĂŞ odczuĂŚ, doÂświadczyĂŚ i przeÂżyĂŚ. 
Takie Stworzenia nie czujÂą siĂŞ dobrze w KrĂłlestwie Pokoju, jest im zbyt niewygodnie, nieciekawie i beznadziejnie – oni caÂłkowicie tracÂą swoje powiÂązanie z emocjami i z ich mentalnymi uwarunkowaniami poprzez ktĂłre dopiero stajÂą siĂŞ Âżywi. Tacy Ludzie w dÂługim okresie spokoju – relatywnego Pokoju – stajÂą siĂŞ sami niespokojni i popadajÂą w depresjĂŞ.
Dla tych Ludzi Dzban ¯ycia w 3D jeszcze nie jest opró¿niony i Ci Ludzie id¹ dalej do ród³a, z Dzbanem i z wielkim wysi³kiem, a¿ to naczynie pêknie i nie pozostanie nic wiêcej oprócz nich samych.
SHIVA niszczy teraz wszystkie Iluzje
ktĂłre dziaÂłajÂą jeszcze w Ludziach!
Wszystkie Iluzje opierajÂące siĂŞ na rzekomym Pokoju zostanÂą uwolnione w Byt aby kaÂżdy CzÂłowiek mĂłgÂł zadecydowaĂŚ gdzie chce i czego chce. Czy chce taniego pozornego Pokoju w 3D, czy prawdziwego Pokoju ktĂłry jest wyraÂżony ciÂągÂłym nurtem ÂŻycia w MiÂłoÂści w 5D.

SpĂłjrzcie na Wasze Rodziny, na Wasze zwiÂązki – moÂżecie byĂŚ tam w Pokoju, w Pokoju ÂżyĂŚ? Lub teÂż czy potrzebujecie nadal urozmaiceĂą i przy tym macie skÂłonnoÂści do tego by samemu tworzyĂŚ niepokĂłj tylko po to by samemu siĂŞ doÂświadczyĂŚ i przeÂżyĂŚ?
Czy macie skÂłonnoÂści do tego by kultywowaĂŚ MyÂśli Niepokoju? A moÂże juÂż dawno utwierdziliÂście siĂŞ w KrĂłlestwie Pokoju.
Odpowiedzcie sumiennie i bezkompromisowo na postawione tu pytania a bĂŞdziecie wiedzieĂŚ gdzie stoicie i bĂŞdziecie wiedzieĂŚ zgodnie z sumieniem gdzie prowadzi Wasza Droga.
Albowiem 5 Poziom Wymiaru Bytu nie dla wszystkich Dzieci Ludzkich jest jednakowo atrakcyjny.
NaleÂży to zobaczyĂŚ, przyznaĂŚ siĂŞ samemu sobie, bo ten ktĂłry czuje siĂŞ w 3D jak w domu, ma siĂŞ do tego przyznaĂŚ sam przed sobÂą, bez tego czy tamtego.
Im szybciej to nast¹pi, tym szybciej przyjd¹ procesy od³¹czenia siê od 3D w 5D.
Ja jestem Niszczycielem kaÂżdej Iluzji i Ja teraz niszczĂŞ dla wielu Dzieci Ludzkich Obraz ich samych ktĂłry oni pielĂŞgnujÂą by utrzymaĂŚ faÂłszywy pozĂłr siebie samego.
To pielĂŞgnowanie nie jest konieczne, jest zupeÂłnie zbĂŞdne i nie na miejscu, TERAZ, gdzie wszystko wchodzi w PrawdĂŞ i dociera do ÂŚwiatÂła.
Dlatego rozpoznaj¹ siê tylko Ci, którzy do dziœ b³êdnie wierzyli ¿e s¹ gotowi na 5D i ¿e maj¹ do tego potrzebne Jakoœci.
Nie kaÂżdy kto woÂła o SÂłowa StwĂłrcy i o ÂŚwiatÂło StwĂłrcy jest na to GOTOWY.

Nie ka¿dy kto prosi w swoj¹ obecnoœÌ Wszechmog¹cego SHIVA, Niszczyciela i Budowniczego Wszystkich Œwiatów jest gotów na Przemianê, któr¹ przynoszê w ¯ycie poprzez moj¹ Pracê.
Ci którzy s¹ gotowi iœÌ w 5D bêd¹ nie dotkniêci Wojnami i konfrontacjami Ostatnich Dni w 3D. Ci którzy nadal jeszcze jednym okiem, ca³kowicie zafascynowani patrz¹ na 3D i bior¹ udzia³ w Grze odnajd¹ siê ponownie we Wzorcach Starego Œwiata,
Ci Ludzie potrzebujÂą tego Poziomu tak dÂługo, jak dÂługo siĂŞ nim definiujÂą
i nim doÂświadczajÂą.
Gdy tylko Cz³owiek nazwie g³êboki wewnêtrzny Pokój SWOIM POKOJEM, g³êbokim, utrzymuj±cym siê WEWNÊTRZNYM POKOJEM, wtedy Transformacja jest nieodwracalna i Droga do 5D jest ostateczna.
Wielu WojownikĂłw ÂŚwiatÂła i ci ktĂłrzy siĂŞ za nich uwaÂżajÂą wci¹¿ grajÂą co poniektĂłrÂą GrĂŞ Starego Czasu. I oni nadal pozostanÂą zamkniĂŞci w Kole ÂŚwiata 3D aÂż nadejdzie Punkt w Czasie gdy pozwolÂą „odjechaĂŚ wszystkiemu”.
PrzemijajÂą Eony, a pomimo tego wszystko wydarza siĂŞ w JEDNYM czasie i ten TERAZ-Czas jest TERAZ I JEDNOCZEÂŚNIE.
Nikt kto wysila do tego Rozum nie mo¿e tego zrozumieÌ, poj¹Ì to mo¿e ka¿dy który poprzez ŒwiadomoœÌ patrzy na ¯ycie.
Ja Jestem SHIVA
To co Ja Wam poka¿ê
to jest Lustro Was Samych.

http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/09102012-pokoj-3d-krolestwo-pokoju-5d.html

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1423 : Październik 11, 2012, 10:00:13 »

A teraz krĂłtki przekaz przez Rona Head dotyczÂący daty 10/10. Tym razem zamiast ArchanioÂła MichaÂła nadaje StwĂłrca wszystkiego, co Jest.

To, kim jesteÂście, rezonuje ze Wszystkim Co Jest
. - StwĂłrca Wszystkiego Co Jest

MĂłj drogi, nie bĂŞdzie potrzeby, aby porozmawiaĂŚ z Michaelem tego dnia. Mam obraz, ktĂłrym Ja chciaÂłbym podzieliĂŚ siĂŞ z tobÂą, aby go udostĂŞpniĂŚ.

Przypominam ci teraz wieczór, który spêdzi³eœ prawie czterdzieœci piêÌ lat temu. Idziesz wzd³u¿ kamienn¹ œcie¿k¹ poprzez spokojny wieczór w du¿ym kompleksie œwi¹tynnym, u podnó¿a Mt. Fuji. By³a g³êboka i pe³na szacunku cisza. Nie by³o szmeru wody po kamieniach w rzece u twoich stóp. S³ysza³eœ miêkkie intonowanie sutr przez wielu mnichów w ich pomieszczeniach. By³o poczucie g³êbokiego pokoju.

DoszedÂłeÂś do sceny, gdzie dwĂłch mÂłodych mnichĂłw huÂśtaÂło siĂŞ na ogromnej linie zawieszonej na dwĂłch ÂłaĂącuchach. Przed linÂą wisiaÂł najwiĂŞkszy dzwon z brÂązu, jaki kiedykolwiek widziaÂłeÂś. Z jednym wielkim wysiÂłkiem, wychylili siĂŞ oni na koĂącu liny i uderzyli  w bok dzwonu. PamiĂŞtasz teraz wraÂżenie w kaÂżdej komĂłrce twojego ciaÂła, jak g³êboki dÂźwiĂŞk rozbrzmiewaÂł przez Ciebie i wszystko wokó³ ciebie. SpĂŞdÂź chwilĂŞ z tym obrazem.

W tym dniu, dziesiÂątego paÂździernika, energia naszej bezwarunkowej miÂłoÂści dla caÂłej ludzkoÂści, a w rzeczywistoÂści wszystkiego w waszym Âświecie, uczyniÂła tak, jak to byÂło, uderzyÂła w dzwon po raz pierwszy. Zadzwoni ponownie 11/11 i ponownie 12/12. Gdy dÂźwiĂŞk zamiera, czyli gdy siĂŞ przyzwyczaicie do nowej wibracji, ani ty, ani Âżadne inne istoty w waszym Âświecie bĂŞdÂą takie same.

Zamknij oczy i poczuj w swoim sercu obecnoœÌ energii mi³oœci, któr¹ ja opisujê. Rób to czêsto. To, kim jesteœ, rezonuje ze Wszystkim Co Jest. To jest nasz krótki komunikat na ten dzieù.

10 paÂździernika 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #1424 : Październik 11, 2012, 12:42:46 »

A tu kolejny przekaz Ute, tym razem channeling jego Boskiej JaÂźni, trochĂŞ to zakrĂŞcone.

Wielkie otwarcie na ÂświatÂło!
Ute Posegga-Rudel

Image by Ute Posegga-Rudel, Copyright 2012

WiadomoœÌ od mojej Boskiej JaŸni:

"Nie jesteÂś ciaÂłem.
£aùcuchy, które sztucznie ³¹czy³y twoj¹ woln¹ i promienn¹ œwiadomoœÌ z cia³em fizycznym, s¹ rozpuszczane, gdy moc kontrolerów zanika.

ZnikajÂą  chmury ciemnoÂści, ktĂłre zachowaÂły was w iluzji ograniczeĂą i identyfikacji z ciaÂłem - umysÂłem.

Nie jesteÂś umysÂłem.
UmysÂł to jest okazanie siĂŞ, ktĂłre przychodzi z ucieleÂśnieniem, nie  waÂżne jak gĂŞsty lub subtelny, jak ciemny albo peÂłny ÂświatÂła.

£ask¹ twojego prawdziwego stanu jest cia³o i bezmyœlnoœÌ.
Nawet umysÂł jest funkcjÂą tylko do nawigacji w stworzeniu, ktĂłre jest z samego umysÂłu.

Jeœli wykraczasz poza cia³o i poza umys³ jest nie ograniczone uczucie, to jest wolne od emocji. TO JEST. TO Promieniuje. To JEST WolnoœÌ.

Pozwól tej wolnoœci wzrosn¹Ì "ponad" cia³o, powy¿ej w poczuciu uwolnienia cia³a z widoku, gdy coraz bardziej koncentrujesz siê na rdzeniu i istocie tego, czym naprawdê jesteœ: Bosk¹ Œwiadomoœci¹, Promieniuj¹c¹ i wiecznie B³og¹. TO nie jest "w" ciele. Cia³o jest w TYM!

W TYM samym nic nie powstaje, jeÂśli tylko wycofasz nawet swĂłj subtelny umysÂł i swoje subtelne zmysÂły, zmysÂły, ktĂłre postrzegajÂą wyÂższe Âświaty i wymiary, z tego, co postrzegajÂą.

Wtedy twĂłj pierwotny stan przewaÂża,  Cisza przewaÂża, przynieœÌ to z powrotem do ciaÂła i pozwĂłl mu rozwijaĂŚ siĂŞ i przenikaĂŚ wszystkie rzeczy i Âświaty.

Z racji tej niezniszczalnej Prawdy Twojej Boskiej Esencji, pêtla waszej ciemnej linii czasowej, zamierzaj¹cej zasilaÌ siê w sposób ci¹g³y, jest przerwana. Ciemny tunel ma wielkie otwarcie po raz pierwszy do sfery œwiat³a, królestwa Bo¿ego Stworzenia. Tam siê koùczy, i ¿adne umyœlne si³y nie mog¹ kiedykolwiek ponownie zamkn¹Ì tego otwarcia.

Moc mojego Âświadomego ÂŚwiatÂła jest promieniujÂąca i stoi na koĂącu ciemnego tunelu waszego starego Âświata. A wszystko z tego chorego wyglÂądu przetransformuje siĂŞ do nowej rzeczywistoÂści.

Nigdy nie zapominaj, kim jesteÂś, nawet jeÂśli masz zamiar doÂświadczaĂŚ nowych ÂświatĂłw blasku i pozornej satysfakcji. PoniewaÂż beze Mnie to wszystko nie byÂłoby moÂżliwe, aby cieszyĂŚ. Wszystko jest PeÂłne Mnie I tylko MNIE.

Nawet zÂłamane ÂświatÂło tĂŞczy jest wypoÂżyczone ode Mnie, PromieniujÂącego NiezÂłamanego ÂŚwiatÂła ÂŚwiateÂł! Jestem twoim ÂŹrĂłdÂłem i nie jestem stworzona! EgzystujĂŞ Sama.

W podziale Mojej ÂŚwiadomoÂści, gdy zaczĂŞÂłam patrzeĂŚ na Siebie, w tajemniczy sposĂłb Bogowie StwĂłrcy siĂŞ pojawili, wziĂŞli MojÂą SubstancjĂŞ i stworzyli te wszystkie cudownie wspaniaÂłe Boskie ÂŚwiaty. Zobaczycie je juÂż wkrĂłtce! SÂą one gotowe do odkrywania.

Ale Âżaden z nich nie jest twojÂą prawdziwÂą toÂżsamoÂściÂą! ÂŻaden!  JA JESTEM!
Kocham CiĂŞ jak Siebie!

JESTEM, twojÂą BoskÂą JaÂźniÂą "

Przekaz przez Ute

http://radiantlyhappy.blogspot.com.au/2012/10/the-grand-opening-into-light.html

Strony: 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: