Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:58:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 822825 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1450 : Pa¼dziernik 13, 2012, 20:49:21 »

Przebi¶niegu, to jest przyk³ad, ty te¿ jeste¶ nieograniczony, dopóki tak uwa¿asz. Ograniczasz siê sam, uwa¿aj±c, ¿e co¶ ciê ogranicza, a przecie¿ masz woln± wolê.
====================================
Dzi¶ kolejny do¶æ krótki przekaz Archanio³a Micha³a.
Krótko mówi±c ka¿e siê nam bawiæ, a dok³adnie to szukaæ tego, co nas cieszy i bawi i wprowadzaæ w ¿ycie, robiæ swobodnie to, co lubimy, nie tylko to co musimy, tytu³ mówi sam za siebie.

Nie przyszed³e¶ tutaj, aby cierpieæ. - Michael

Dzieñ dobry, drogi przyjacielu. Jeste¶my szczê¶liwi, aby Ci potwierdziæ, ¿e podmioty takie jak, jasno¶æ, i przywo³anie twojej marz±cej ¶wiadomo¶ci zmieni³y siê znacznie w ci±gu ostatnich dni, jak równie¿ u wielu innych. To bêdzie kontynuowane tak d³ugo, a¿ zrobicie to priorytetem. Gratulacje.

Wzywamy wszystkich, którzy czytaj± te wiadomo¶ci i pisma lightworkers, aby zdali sobie sprawê, ¿e one jedynie pokazuj±, co jest mo¿liwe dla ka¿dego. Je¶li uwa¿asz, ¿e twoja ¶wiadomo¶æ siê zmienia, nie wahaj siê spróbowaæ nowych rzeczy, które wydaj± siê atrakcyjne dla Ciebie. Ta atrakcja i intencja, w po³±czeniu z  waszym zaufaniem, umo¿liwi wiele wspania³ych rzeczy dla Ciebie. O to w³a¶nie w zmianie w ¶wiadomo¶ci chodzi.

Spójrzcie ponownie na wszystkie swoje Ja chcia³bym, Ja ¿yczy³bym sobie i , Ja kocham byæ w stanie do... i wybierzcie swoje ulubione. Byæ mo¿e s± tym, co uwa¿acie za duchowe. Byæ mo¿e nie s±. Oczywi¶cie, poniewa¿ jeste¶cie istot± duchow±, wszystko co robicie jest duchowe. Ale dajcie tym rzeczom nowe zainteresowanie i wysi³ek, drodzy przyjaciele.

Mo¿e trochê was dziwiæ, dlaczego wydaj± siê atrakcyjne dla was, to mo¿e byæ w porz±dku. Umiejêtno¶ci i zdolno¶ci, które rozwija³e¶ przez wiele wcieleñ mo¿esz ³atwo odzyskaæ dla Siebie w tej chwili. Twój wk³ad mo¿e byæ czym¶, co ju¿ odkry³e¶, ale mo¿e to byæ równie¿ ukryte tu¿ pod powierzchni± i czekaæ, aby¶ tego szuka³. Bêdziesz to wiedzieæ, kiedy rado¶æ wype³ni twoje serce.

Jeste¶ tutaj, poniewa¿ teraz ten kawa³ek uk³adanki ludzko¶ci mo¿e tylko byæ wprowadzony przez Ciebie. Wychowuj go. Uwielbiaj go. I podziel siê nim swobodnie. Bêd± tacy, którzy posiadaj± podobne dary, aby siê  z wami podzieliæ. Nadszed³ czas, moi przyjaciele, aby odkryæ, kim jeste¶ pod wszystkimi chcia³bym, móg³bym i powinno¶ciami, które zosta³y zebrane w ca³ym twoim ¿yciu. Kim jeste¶ naprawdê? Ksiêgowym, jeste¶ rolnikiem? Pani Gospodyni, jeste¶ piekarzem? Ogrodnikiem? Pisarzem? Gdyby wszystkie stresy i napiêæ wspó³czesnego ¶wiata zosta³y zniesione, czy ju¿ robisz co¶, co kochasz?

Nadszed³ czas, aby znale¼æ to, co kochasz i zacz±æ dawaæ temu uwagê, na jak± zas³uguje. To jest twój czas. Pozwól, aby to przysz³o naturalnie. Czy znasz kogo¶, kto robi to teraz? Przekonasz siê, ¿e nic nie ucieszy go bardziej ni¿ wyja¶nienie tego Tobie.

Nie mo¿esz zmieniæ rzeczy w jedn± noc. Chyba ¿e, oczywi¶cie, ¿e mo¿esz. Ale to jest czas, aby rozpocz±æ ¿ycie zabaw±. Nie przyszed³e¶ tutaj, aby cierpieæ.

S± te¿ inne zmiany, które kolejne tygodnie wam przynios±, ale omówimy je w odpowiednim czasie. Teraz, bawcie siê tym. Dobrego dnia, drodzy przyjaciele.

13 pa¼dziernika 2012
Channeler: Ron Head
http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1451 : Pa¼dziernik 14, 2012, 15:41:51 »

SHIVA to ogieñ przemian , spalania starego i reaktywowania nowego lepszego, piêkniejszego.
warto uwa¿nie przeczytaæ.
Nie musisz w nic wierzyæ ale powiniene¶ ¿yæ m±dro¶ci± , a znaczy to tylko tyle, nie krzywdziæ innych ni siebie.

Kiara U¶miech U¶miech

14.10.2012 Oddaj, Przyjmij. SHIVA

¦ci±gnij ten wpis jako PDF

SHIVA

„B±d¼cie bez strachu, b±d¼cie pe³ni zaufania i wiedzcie zawsze ¿e nigdy
    nie jeste¶cie sami, bo My zawsze jeste¶my z Wami”
    Archanio³ METATRON

Stwórca jest wielki!

Zaufajcie Jego Wszechmocy, albowiem zaprawdê:

Nast±pi to co wydaje siê niemo¿liwym, spe³ni siê to co jest niewyobra¿alne dla ludzkiego Ducha, to co nie jest opisane w ¿adnym Scenariuszu Przysz³o¶ci, pojawiaæ siê bêdzie najczê¶ciej.

Dlatego – ZAUFAJCIE i oddajcie wszystkie Lêki, wszystkie troski, wszystkie niepewno¶ci i wszystkie w±tpliwo¶ci które Was drêcz±. Powierzcie wszystko Stwórcy a wejdziecie w g³êboki wewnêtrzny Pokój.

Ja Jestem
SHIVA

Ja Jestem Si³± Sprawcz± wszystkich Procesów Przemian na Ziemi. Ja przenikam ka¿dy Stan Bytu moj± Rzeczywisto¶ci± i sprawdzam go czy jest odpowiedni (przygotowany) do zaczynaj±cego siê Czasu.

Nie stawiajcie ¿adnego Oporu
gdy to Boskie toruje sobie Drogê
w Was i wokó³ Was.

Ca³kowicie oddajcie siê Procesom Przemiany, nawet wtedy kiedy zostanie Wam wszystko zabrane, albowiem wiedzcie:

im wiêcej zostanie Wam zabrane, tym wiêcej mo¿ecie otrzymaæ. Im dok³adniej zostan± wysadzone w powietrze Stare Wzorce i Omy³ki które siê mocno w Was posadowi³y, tym solidniejsze i potê¿niejsze bêd± Nowe Mury Waszej Nowej Rzeczywisto¶ci w Niebie i tym szybciej bêdziecie poprzez to bogiem.

Dzisiaj kierujê Was, aby¶cie porzucili ka¿dy Opór który dotyczy Waszej Przemiany, aby¶cie przyjêli wszystko by – kiedy przyjdzie na to czas – mogli wszystko oddaæ.

Dzi¶ prowadzê Was do bezwarunkowo¶ci bo zaprawdê: je¶li Ogieñ Transformacji bêdzie kontrolowany przez Ludzkiego Ducha, nie bêdzie Przemiany Duszy.

Dopu¶æcie do siebie, pu¶æcie, porzuæcie, oddajcie siê. To jest w³a¶ciwe, prawe i dojrza³e podej¶cie do wszystkich Procesów które dotycz± Przemiany.

Ka¿de stawianie oporu powoduje Ból tam gdzie mo¿na by³oby go ca³kowicie unikn±æ. Ta Transformacja jest wydarzeniem Rado¶ci. Ani Cierpienie ani Ból nie maj± Was dotykaæ.

Jednak zale¿y to od Ciebie czy rzucisz siê w Stwórcê, albo czy wahasz siê i skar¿ysz siê na swój Los bo zosta³e¶ wezwany do tego by oddaæ wszystko to co wi±¿e Ciê jeszcze ze Starym ¦wiatem.

Id¼cie w Wasz± Rzeczywisto¶æ i porzuæcie ka¿dy Opór.
Wtedy jeste¶cie GOTOWI.

Wtedy bêdê twoim najcenniejszym Towarzyszem przez ten Czas, który po¶wiêci³ siê ca³kowicie ogniu i odda³ siê Nowemu Pocz±tkowi.

Stwórca jest wielki
My jeste¶my w NIM wszystko-jest-Jednym.

SHIVA

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/10/14/14-10-2012-oddaj-przyjmij-shiva/
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1452 : Pa¼dziernik 14, 2012, 15:54:27 »

Cytat: Kiara
Stwórca jest wielki
My jeste¶my w NIM wszystko-jest-Jednym.

Który stwórca jest wielki? Ten od androidów, ten od cz³owieka nieboskiego,
czy ten od boskiego cz³owieka?

Ale skoro wszystko jest jednym, to pytanie chyba zbêdne?  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1453 : Pa¼dziernik 14, 2012, 16:29:43 »

Oj szacowny Ptaku! to Ty jeste¶ nasz± Now± PROROKINI¡ zatem czekam w pokorze  a¿ rzekniesz tylko s³owo! A mnie jedynie uznaæ to przyjdzie ...  lub NIE! Z³y Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1454 : Pa¼dziernik 14, 2012, 16:40:14 »

Oj szacowny Ptaku! to Ty jeste¶ nasz± Now± PROROKINI¡ zatem czekam w pokorze  a¿ rzekniesz tylko s³owo! A mnie jedynie uznaæ to przyjdzie ...  lub NIE! Z³y Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaro, nie odpowiadam za wytwory Twojego umys³u i za to, jakie prorokinie siê tam rodz±.  Chichot

Ty zamie¶ci³a¶ przekaz o wielko¶ci stwórcy, wiêc pytam o którego stwórcê chodzi?
Bo z dotychczasowych Twoich nauk wynika, ¿e androidów tworzy³ inny stwórca ni¿ cz³owieka? Czy¿ nie?

To pa  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1455 : Pa¼dziernik 14, 2012, 17:51:03 »

Dodam do tego co napisa³a szacowna ptak, ¿e jak to wielki stwórca to czy stworzy³ te¿ i siebie Du¿y u¶miech
Tyle tych stwórców, ¿e nied³ugo to zwyk³ych ludzi mniej bêdzie Du¿y u¶miech
I jeszcze ro¿ne archanio³y i diabe³ wie kto Du¿y u¶miech
Na trze¼wo tego nie pojmê to pifko  Du¿y u¶miech
zdróweczka szacownym ¿yczê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1456 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:21:27 »

Dlatego – ZAUFAJCIE

O to chodzi, o t± energiê zaufania w³a¶nie. Ka¿dy tzw "stwórca" siê na to ³asi. To ich cel, bo ZAUFANIE to jedyna warto¶ciowa  WALUTA od pocz±tku ludzko¶ci.

@Kiara
A mnie jedynie uznaæ to przyjdzie ...  lub NIE!
Nie . Nie stawiaj temu oporu co przychodzi. Opór nie ma sensu Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1457 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:23:29 »

No proszê i bli¼niak east z tandemu proroczego  siê objawi³ , a tak zapewnia³   Â¿e go nie ma......  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1458 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:15:42 »

Dzi¶ mia³em przyjemno¶æ bawiæ siê z moimi wnuczkami i oboje, pomimo ró¿nicy wieku (ok. 2 lat) maj± tê sam± ¶wiadomo¶æ (wszak to jeszcze niemowlêta  Mrugniêcie), ¿e zakrywaj±c oczy my¶l±, ze ich nie widaæ.  Afro Mrugniêcie
Przedstawianie swoich widzeñ stworzenia wg jedynie s³usznej wyk³adni, nie uwzglêdniaj±cej "odchyleñ" (a te w³a¶nie we wszech¶wiecie, przynajmniej wg mnie, s± preferowane) jest ... przynajmniej niestosowne.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 21:16:03 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1459 : Pa¼dziernik 15, 2012, 00:17:21 »

Chyba najwa¿niejszym momentem koñcz±cych siê czasów jest samoocena , siebie i tylko siebie ,ocenianie innych oraz usi³owanie wymuszania na nich czego¶ zadzia³a negatywem w osobistym kierunku. Udawanie ¿e nas nie ma to istotnie wybieg wielkiej niedojrza³o¶ci mentalnej i nie  brania odpowiedzialno¶ci za wszystkie swoje czyny.
Takie dzieciêce jeszcze zagrywki.
A ju¿ chyba najwiêkszym niezrozumieniem na czym polega nowy czas z nowym systemem warto¶ci jest ci±g³e ocenianie kogo¶ na podstawie jego b³êdów i eksponowanie ich jako swojego sukcesu bycia "lepszymi" ... Od czego lepszymi? od cudzych lekcji? W jakich kryteriach lepszo¶ci porównañ z kim¶  oceniamy siebie i czy mamy prawo oceniaæ kogo¶?

Ja tam wiem i¿ nowe czasy z nowym systemem warto¶ci opieraj± siê na docenianiu pozytywu i eksponowaniu jego nawet najmniejszych walorów jako cudzego i w³asnego  sukcesu pozytywu, a nie negatywu!

Wszystko co bêdzie oparte na szerzeniu negatywu bêdzie nie chciane przez Ludzi, bo sprawia to przykro¶æ , cierpienie i smutek, wszystko co nios³o bêdzie pozytyw bêdzie mile witane , jako daj±ce rado¶æ i zadowolenie. Na takim przewarto¶ciowaniu odbiorów odczuciowych polega system warto¶ci IV wymiaru.
Ma³o jest jeszcze Ludzi rozumiej±cych zasady  tych  zmian , a jeszcze mniej stosuj±cych je w swoim ¿yciu. Dlaczego? Bo jeszcze  wiêkszo¶æ ¿yje starymi wzorcami i potrzebna im do ¿ycia energia cudzej krzywdy , cudzego upokorzenia , cudzego pomniejszenia. Widaæ jeszcze tylko tak potrafi± , sami s± jeszcze zbyt mali w swoich oczach , nie potrafi± siê wznie¶æ ponad t± ma³o¶æ, zatem dla pozornego podniesienia  swojej wielko¶ci pomniejszaj± innych.

Smutne to.. bior±c pod uwagê i¿ do przekroczenia naszego ewolucyjnego wymiaru pozosta³o nam oko³o dwóch miesiêcy.

Có¿ mo¿na dodaæ? Chyba tylko pro¶bê o przebudzenie ich ¶wiadomo¶ci szalej±cej w oparach w³asnego  strachu , które nie pozwalaj± im zobaczyæ piêkna Cz³owieka obok nich.
A ono jest, przejawia siê czêsto zwyk³ym codziennym gestem , prosz±cym o zauwa¿enie i  docenienie, które rozkwita cudnymi czynami które to buduj± nasze wspólne Ludzkie dobro.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 02:00:43 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1460 : Pa¼dziernik 15, 2012, 06:49:30 »

Oct
15    Moment Impulsu. Zawsze masz wybór.

Moment Impulsu

Witajcie, jestem MAX, Kryszta³owa Czaszka.

Dzisiaj bêdziemy mówiæ o Momencie Impulsu, jak lubiê to nazywaæ.  O chwili, gdy nowy Boski Wzorzec zostanie przekazany, aby ukszta³towaæ Now± Ziemiê.  O aktywacji 12 nici DNA.
 O aktywacji Kodów Wzniesienia, jak niektórzy to nazywaj±. 
Ja noszê te kody w sobie i uwolniê je, kiedy nadejdzie ten moment. Robi³a/em ju¿ to wiele razy, w wielu ró¿nych miejscach.

W potocznym jêzyku waszych czasów mogliby¶cie przyrównaæ to do kompletnego przeprogramowania komputera, do ca³kiem nowego systemu operacyjnego, który zostanie za³adowany dla Nowej Ziemi. Kiedy sieæ wokó³ Ziemi bêdzie na swoim miejscu, kiedy wszystkie kryszta³y bêd± uaktywnione, a ¶wiêta geometria Nowej Ziemi zostanie stworzona w przestrzeni wokó³ planety, nadejdzie Moment Impulsu.
Uwolniê wtedy kody Wzorca do ziemskiej sieci.

W tym w³a¶nie Momencie, w tej chwili, wszyscy i wszystko, ³±cznie z sam± Planet±, odczuj± ten Impuls – czy kto¶ ma pe³n± ¶wiadomo¶æ, czy jest na poziomie nie¶wiadomym, wszyscy otrzymaj± energiê tego Momentu, iskrê energetycznego ¶wiat³a, nowy Boski Oddech. 
Nie musicie czytaæ tych s³ów, aby¶cie byli przygotowani.  Nie musicie siedzieæ w nabo¿nej kontemplacji, aby¶cie byli przygotowani.  Mo¿ecie co¶ sadziæ w polu, albo pracowaæ w fabryce. 
Mo¿ecie zajmowaæ siê dzieckiem albo smacznie spaæ. 
Bogaci czy biedni, m³odzi czy starzy, gdziekolwiek znajdziecie siê w Momencie Impulsu, energia ta zaleje Ziemiê i bêdziecie wiedzieæ, gdy¿ wasza dusza bêdzie ¶wiadoma. 
Zacznie siê wasza aktywacja i bêdziecie o tym wiedzieæ, gdy¿ wasza dusza jest zawsze przebudzona, zawsze ¶wiadoma i przygotowa³a siê na tê chwilê.

Nikt i nic nie zostanie z tego wy³±czone.
 Wszyscy natychmiast po³±cz± siê z tym Impulsem. 
Nie jest on tylko dla kilku. 
Ka¿da ¿ywa istota na Planecie zostanie przesycona ¦wiat³em Bosko¶ci, kodami Boskiego Wzorca. 
Ci na powierzchni, ci we wnêtrzu Ziemi, ci w krainie Fae, ci których w tym wymiarze nie widziano przez ca³e eony, wszyscy poczuj± ten Impuls.  Jednak¿e w tej chwili, w tym Momencie, wszyscy musz± te¿ wybraæ.

Jest to wci±¿ sprawa Wolnej Woli. 
Bêdzie wci±¿ zale¿a³o od ka¿dej indywidualnej duszy, czy przyjmie ona ten dar. 
Niektórzy bêd± ca³kowicie ¶wiadomi i przyjm± go z rado¶ci±, wielu tego nie zrozumie i bêdzie zmagaæ siê podczas tego wyboru, ale wci±¿ bêd± rezonowaæ z t± now± iskr±. 
Inni nie przyjm± jej w ogóle. 
Bêdzie to wyborem ka¿dego na poziomie duszy. 
Nic nie odbêdzie siê z przymusu. 
Dla ka¿dego jest to wybór. 
Zawsze tak siê dzieje.

W Boskiej Mi³o¶ci i ¦wietle – MAX

Przekaza³a Donna Atkinson, 4 pa¼dziernika 2012
http://lightworkers.org/channeling/168833/message-max-crystal-skull-thru-donna-atkinson
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 07:59:35 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1461 : Pa¼dziernik 15, 2012, 08:59:07 »

@Dariusz
Dzi¶ mia³em przyjemno¶æ bawiæ siê z moimi wnuczkami i oboje, pomimo ró¿nicy wieku (ok. 2 lat) maj± tê sam± ¶wiadomo¶æ (wszak to jeszcze niemowlêta  ), ¿e zakrywaj±c oczy my¶l±, ze ich nie widaæ.
@Kiara
Udawanie ¿e nas nie ma to istotnie wybieg wielkiej niedojrza³o¶ci mentalnej i nie  brania odpowiedzialno¶ci za wszystkie swoje czyny.
Takie dzieciêce jeszcze zagrywki.
(..) Ja tam wiem i¿ nowe czasy z nowym systemem warto¶ci opieraj± siê na docenianiu pozytywu i eksponowaniu jego nawet najmniejszych walorów jako cudzego i w³asnego  sukcesu pozytywu, a nie negatywu!

Oj s³odcy Du¿y u¶miech
Macie to ca³y czas przed oczyma, a nawet dzieci Wam pokazuj± istotê Was samych, a Wy z uporem maniaka trzymacie siê utartych dró¿ek i wprogramowanych schematów .

Kiaro, skoro tak deklarujesz d±¿enie do pozytywów to zamiast krytykowaæ dzieciêc± wiedzê wniknij w jej sens od tej dobrej, pozytywnej strony. Mo¿e to jest co¶, co Tobie umyka ?

Ka¿dy cz³owiek rodzi siê ju¿ wyposa¿ony we wszystko co potrzeba "wiedzieæ". Dzieci widz± nawet obce "smoki w g³owie". Nie oceniaj± ich, nie walcz± z nimi, ale jeszcze nimi nie s±. Z czasem, z mi³o¶ci do rodziców, natura dziecka uto¿samia siê ze "smokiem". Mimo to nie dzieje siê nic strasznego , bo ¿ycie ca³y czas przejawia siê i delikatnie naprowadza na w³a¶ciwe tory ka¿dego dnia. Jest tylko kwestia rozpoznania znaczeñ docieraj±cych bod¼ców.
Udawanie ¿e nas nie ma to istotnie wybieg wielkiej niedojrza³o¶ci mentalnej i nie  brania odpowiedzialno¶ci za wszystkie swoje czyny.
Jakie "swoje" czyny ? Jak mogê nie byæ odpowiedzialny czy te¿ byæ odpowiedzialny skoro JA (jako obcy implant) nie ¿yje, nie istnieje ?

Widzisz Kiaro, trzymasz siê kurczowo dualnego ¶wiata , czynisz rozró¿nienia które nie maj± znaczenia. Zwyczajnie trac± one zasilanie w momencie rozpoznania. Nie ma komu byæ dojrza³ym lub niedojrza³ym , odpowiedzialnym b±d¼ nieodpowiedzialnym. Natura istnienia jest niedualistyczna, to jego przejawy siê spolaryzowa³y tylko. I Ty dokonujesz ocen , których siê tak wypierasz ju¿ poprzez samo opowiedzenie siê po stronie "dojrza³o¶ci mentalnej" odmawiaj±c jej tym samym "innym".

Przebywaj±c w stanie rozpoznania zawsze postêpowanie jest w³a¶ciwe, takie jakim ¿ycie (¦wiadomo¶æ) -bo jest tylko ono - obdarowuje swoje formy.

"Je¶li siê nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do Królestwa ... "  Zatem nie oceniajcie pochopnie dzieci Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1462 : Pa¼dziernik 15, 2012, 09:43:02 »

Na pewne rzeczy ju¿ mi szkoda czasu, niech ka¿dy ogl±da siebie i rozlicza siebie, ale niech bêdzie ¶wiadom i¿ wszystkie nienawi¶ci do Ludzi ¶ci±gn± go swoim ciê¿arem w ró¿ne niemo¿liwo¶ci...

B±d¼cie jak dzieci ( jak dla mnie) to nie o naiwno¶æ i brak odpowiedzialno¶ci chodzi , a o czysto¶æ serc które nie poni¿aj± innych ale zdecydowanie mówi± nie! gdy czuj± i¿ co¶ jest dla nich niedobre. Czysto¶æ ich serc.... u³atwia im to rozró¿nianie nimi, a nie logicznymi kalkulacjami korzy¶ci , zawi¶ci i zazdro¶ci oceniaj±cej sytuacje i bliskich im ludzi.

Tym razem galaktyczni.... zacytujê ich bo du¿o ciekawych i prawdziwych pop³ynê³o my¶li z ich strony.

Kiara U¶miech U¶miech

Linie czasowe zbiegaj± siê i wkrótce najpotê¿niejsz± z nich bêdzie ta, która wzniesie was wraz z Matk± Ziemi±

15 pa¼ 2012 1 komentarz

by krystal28 in SaLuSa
.
.
SaLuSa, 8 pa¼dziernik 2012
.
Nigdy nie jest za pó¼no, aby zwróciæ swoje oczy w kierunku Wzniesienia i  uzmys³ówcie sobie, ¿e je¿eli czujecie siê gotowi to z pewno¶ci± znajdujecie siê w punkcie, gdzie mo¿ecie je osi±gn±æ. Wymaga to skupienia i intencji, aby i¶æ do przodu, lecz musicie zrozumieæ, ¿e to czy siê wzniesiecie zale¿y od poziomu waszej ¶wiadomo¶ci.  Musicie zastosowaæ siê do wszystkiego tego, co rozumiecie jako pozostawanie w Jedno¶ci z ca³ym istniej±cym ¿yciem.   Mi³o¶æ jest praktycznym s³owem, które pomo¿e wam odnie¶æ sukces lecz musicie pracowaæ nad tym, aby pokonaæ typowo ludzkie emocje, które bardzo czêsto ¶ci±gaj± was w dó³.  Macie tendencjê do podejmowania dzia³ania w pierwszej kolejno¶ci, a dopiero pó¼niej zadawania pytañ, wiêc musicie znale¼æ nowy sposób reagowania na sytuacje.  Przebaczenie jest istotne równie¿ wtedy, gdy byli¶cie ofiarami cudzego dzia³ania nawet w sytuacji, gdy nie jest to do was przypisane w ¿aden sposób.
.
Udzielane porady bêd± równie¿ u¿yteczne podczas oczyszczania karmy zwi±zanej ze zwi±zkami z innymi lud¼mi.  S± to najprawdopodobniej najtrudniejsze wyzwania, z którymi siê konfrontujecie i najlepsz± rad± jest, aby¶cie próbowali pozostawiæ tych zaanga¿owanych waszemu wybaczeniu.  Po prostu niemo¿liwym jest przej¶cie do kolejnego etapu, je¿eli nadal trwacie w chowaniu urazy i ¿ywicie negatywne my¶li.  Pozwólcie odej¶æ przesz³o¶ci i wejd¼cie na now± ¶cie¿kê, która prowadzi do ¦wiat³a i Mi³o¶ci.  Wtedy poczujecie siê swobodnie rozumiej±c, ¿e odciêli¶cie swoje po³±czenia od starych paradygmatów, które ju¿  wam d³u¿ej nie s³u¿±.  Istnieje prawdopodobieñstwo, ¿e ci którzy czytaj± te s³owa, podjêli ju¿ decyzjê, aby zmieniæ swoje ¿ycie i skoncentrowaæ siê na przygotowaniach do Wzniesienia.
.
Pamiêtajcie, ¿e wasze cia³o jest wasz± ¶wi±tyni± i troszczcie siê o nie eliminuj±c wszelkie praktyki, które wyrz±dzaj± mu krzywdê.  Nie mo¿ecie zabraæ ze sob± w wy¿sze wymiary, na przyk³ad, nawyku brania narkotyków i czym szybciej zdecydujecie siê zerwaæ z tym na³ogiem, tym szybciej osi±gniecie sukces.  Ta sama zasada dotyczy innych uzale¿nieñ takich jak alkohol, który w ka¿dym przypadku szkodzi waszemu cia³u.  Przemy¶lcie dok³adnie co musicie uczyniæ, aby zapewniæ sobie Wzniesienie, a wtedy uzyskacie pomoc od waszych Przewodników.  Bóg pragnie, aby ka¿da dusza wznios³a siê lecz akceptuje on fakt, ¿e daj±c wam woln± wolê da³ wam równie¿ prawo ostatecznego wyboru.  Zadajcie sobie powa¿nie pytanie, czy ¿yczycie sobie pozostaæ w obecnym cyklu trójwymiarowym i je¶li nie mo¿ecie jasno zobaczyæ swojej drogi w pragnieniu tego, bêdzie to wasz± ostateczn± decyzj±.
.
Koniec cyklu zbli¿a siê w bardzo szybkim tempie i z zachwytem ogl±damy jak bardzo pracownicy ¦wiat³a podnie¶li poziom ¦wiat³a na Ziemi.  ¦wiat³o przyci±ga jeszcze wiêcej ¦wiat³a i wasza ¶cie¿ka do Wzniesienia otwiera siê.  Linie czasowe zbiegaj± siê i wkrótce najpotê¿niejsz± z nich bêdzie ta, która wzniesie was wraz z Matk± Ziemi±.  To musi siê wydarzyæ, aby oddzieliæ tych, którzy s± gotowi do Wzniesienia od tych, którzy jeszcze nie s±, i jest to naturalnym wynikiem zmian, przez które przechodzicie.  To równie¿ oznacza, ¿e z chwil± Wzniesienia Ciemni zostan± ca³kowicie usuniêci z waszego ¿ycia. Pokój, którego tak bardzo poszukiwali¶cie, i o który modlili¶cie siê, w koñcu bêdzie wasz, a przez proces Wzniesienia w rzeczy samej do¶wiadczycie zmian wewn±trz siebie.  Nie oznacza to, ¿e do¶wiadczacie zmian tylko w obecnym czasie, gdy¿ rozpoczê³o siê to kilka lat temu, lecz rzeczywiste Wzniesienie bêdzie krokiem milowym na waszej drodze.
.
Wkrótce wiele zmian pojawi siê na Ziemi, które znacz±co nadbudowuj± siê przez ten rok.  Oznacza to, ¿e wasze problemy bêd± pog³êbia³y siê a¿ do chwili, kiedy co¶ oczyszczaj±cego w naturze siê wydarzy.  Bardziej oczywiste obszary maj± zwi±zek z polityk± i wiele pañstw na ca³ym ¶wiecie do¶wiadcza obecnie wielkich przewrotów.  Na nieszczê¶cie musz± one osi±gaæ tak ekstremalne rozmiary, zanim zostanie zaakceptowana potrzeba ogromnych zmian.  Jednak¿e po zgodzie, nie bêdzie marnowania czasu podczas tworzenia nowych systemów.  Widzimy, ¿e gdy zostan± podjête decyzje o kwestiach politycznych, reszta zmian nast±pi do¶æ szybko.  Na razie, wy jako indywidualne osoby jeste¶cie najwa¿niejsi, gdy¿ pragniemy aby¶cie u¶wiadomili sobie jakie cudowne mo¿liwo¶ci otwieraj± siê przed wami dziêki Wzniesieniu.
.
Nie musicie koniecznie porzucaæ swojego przywi±zania do tego co posiadacie, aby siê wznie¶æ, lecz wszystko co niesie ze sob± niskie wibracje nie bêdzie mog³o przej¶æ wraz z wami.  Na przyk³ad, niektórzy z was maj± rozrywki lub hobby, które zwi±zane s± ze zbieraniem pami±tek odnosz±cych siê do ludzi lub wydarzeñ, które nie s± po¿±dane.  Tak naprawdê, nowe wibracje spowoduj± w waszej rzeczywisto¶ci manifestacjê wielu rzeczy w  ca³kiem nowym ¦wietle.  Wszystko bêdzie wyra¿ane w energii, która wydobêdzie piêkno i doskona³o¶æ. Przedmioty bêd± wydawa³y siê byæ „¿ywsze” i bêdziecie w bli¿szych relacjach ze wszystkimi odczuwaj±cymi istotami, gdy poziom waszej ¶wiadomo¶ci bêdzie du¿o wy¿szy ni¿ poprzednio.  W rzeczywistym znaczeniu, tak bardzo wiele zyskacie ze wznoszenia siê, ¿e wkrótce zapomnicie czas spêdzony w dwoisto¶ci.  Ostatecznie wszystko to bêdzie wydawa³o siê byæ tylko z³ym snem, ale zawsze bêdziecie korzystaæ ze swoich do¶wiadczeñ.
.
W przysz³o¶ci, ka¿da wasza potrzeba bêdzie zapewniona i w ogóle w niczym nie bêdziecie odczuwali braku.  Wraz z up³ywem czasu rozwiniecie swoje umiejêtno¶ci w tworzeniu i bêdziecie w stanie zapewniæ sobie wszystko.  W miêdzyczasie bêdziecie korzystali z u¿ywania nowych technologii, które pokryj± wasze potrzeby.  Wszystko to jest ju¿ dla was gotowe i tylko czeka na odpowiedni moment na wprowadzenie i rozpowszechnienie.  Nie oczekujcie jednak¿e zbyt wiele od razu, gdy¿ przemiana nie nast±pi przez jedn± noc.  Jak ju¿ nadmienili¶my poprzednio, naszym priorytetem jest niesienie pomocy i ulgi tym, którzy ¿yj± w bardzo z³ych warunkach, i którym brakuje podstawowych ¶rodków do ¿ycia.  Bêdziecie wznosili siê w seriach postêpów od chwili obecnej, a¿ do Z³otego Wieku – absolutnego piêkna i rado¶ci.
.
Jestem SaLuSa z Syriusza i wiem, ¿e je¶li tylko uzyskaliby¶cie odrobinê wgl±du w to co was czeka, wasze obecne zmartwienia wydawa³yby siê niewielkiej lub ¿adnej wagi.  Zosta³o tak niewiele czasu do Wzniesienia wiêc próbujcie my¶leæ w kategoriach korzy¶ci, które wkrótce otrzymacie.  Odzyskacie swoje prawa do wszystkiego i to ca³kowicie odmieni wasze ¿ycia.  My z Galaktycznej Federacji ¦wiat³a bêdziemy nadal pracowaæ z wami po Wzniesieniu pomagaj±c wam w osi±gniêciu pe³nej Galaktycznej ¦wiadomo¶ci.  Do tego czasu nie wiedzieli¶cie co to znaczy posiadaæ tak± ¶wiadomo¶æ, gdy¿ obecnie nie zdajecie sobie sprawy ze swoich prawdziwych mo¿liwo¶ci.  Spójrzcie na nas, a zobaczycie w nas prawdziwych siebie, takich jakimi bêdziecie w niedalekiej przysz³o¶ci.
.
Dziêkujê SaLuSa,
.
Mike Quinsey

Strona ¼ród³owa:  http://www.treeofthegoldenlight.com

Przet³umaczyli S³awek i Viola, edycja Krystal

http://krystal28.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 12:18:07 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1463 : Pa¼dziernik 15, 2012, 11:40:32 »

Nie mo¿ecie zabraæ ze sob± w wy¿sze wymiary, na przyk³ad, nawyku brania narkotyków i czym szybciej zdecydujecie siê zerwaæ z tym na³ogiem, tym szybciej osi±gniecie sukces.  Ta sama zasada dotyczy innych uzale¿nieñ takich jak alkohol, który w ka¿dym przypadku szkodzi waszemu cia³u.

Ba- nie przejdzie tam ¿adne uzale¿nienie w³±cznie z uzale¿nieniem od JA Du¿y u¶miech
Tyle, ¿e nie musisz z tym walczyæ - bo walcz±cy (jak i sama walka) to te¿ uzale¿nienie. Ty nie przejdziesz Wzniesienia ani nic co wi±¿e istnienie z tym wymiarem tam nie zabierzesz.

Przemy¶lcie dok³adnie co musicie uczyniæ, aby zapewniæ sobie Wzniesienie, a wtedy uzyskacie pomoc od waszych Przewodników.

SOBIE nie mo¿esz zapewniæ Wzniesienia, ani nikt CI w tym nie pomo¿e, chocia¿ by¶ nie wiem jakie zapewnienia dostawa³ , cz³owieku. A ¿e bêdziesz dostawa³ , to nie dziwota, bo niektóre energie licz± na to, ¿e choæ TY - najwiêksze uzale¿nienie - siê prze¶lizgniesz dalej. Licz± na to, poniewa¿ z Ciebie ¿yj±.

Cia³o sobie poradzi. Wszystko jest kwesti± przestrojenia odpowiednich czêstotliwo¶ci - choæby za pomoc± biorezonansu.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 11:40:49 wys³ane przez east » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1464 : Pa¼dziernik 15, 2012, 11:46:05 »

East, gwarantujê ci, ¿e mechanicznie nie jest to mo¿liwe. Gdyby tak by³o to poza KRK by³oby znacznie wiêcej sprzedaj±cych "zbawienie" lub "zniesienie". Cia³o siê dostosuje, ale nie przez bod¼ce zewnetrzne, tylko wewnêtrzne, a na te z zewn±trz masz wp³yw po¶redni tylko.

===============================================
A teraz inny przekaz. Coraz czê¶ciej channelerzy zaczynaj± odbieraæ inne energie ni¿ to robili zwykle.
Tak jest i w tym przypadku. Apelujê aby analizowaæ tekst, a nie nadawcê, czy channelera.

I rzek³ Bóg: ..... nadszed³ czas, aby siê obudziæ

15 pa¼dziernika 2012
Channeler: Renee Snider

Wkraczamy w wir, wypuk³y, tunel do 4-to [5-cio] wymiarowych fundamentów Nowej Ziemi. Wiele g³ów i serc krêci siê w kó³ko szukaj±c prawdy, szukaj± ulgi, szukaj± spokoju. Patrz±c na zewn±trz nie znajdziecie tego. Nie ma w mediach. Nie ma w budynku. To nie jest w ksi±¿ce. Nie jest to w klasie. To nie jest w certyfikacji. To nie jest w homologacji. Masz wszystko, czego potrzebujesz wewn±trz siebie.

Komunikat i klucz do wy¿szej ¶wiadomo¶ci, rozszerzonego serca mi³o¶ci, wspó³czucia i blisko¶ci z Najwy¿szym jest przez twoje serce. Spokój. Wewn±trz. Pokojowo. Mocno i jasno.

Tygodnie do zakoñczenia cyklu nigdy, nie do¶wiadczy³am czego¶ takiego jak to. Bóg mówi wprost, nasz Stwórca, nasze ¬ród³o, dzieli siê, tak jak poprzednio w wielu drogach ludzi, mistrzów, mêdrców, sercach, tekstach, P³on±cych Krzewach, je¶li chcesz, mówi jeszcze  raz. . .

Kochane dzieci Mojego ¦wiat³a, przychodzê tu przed was, poprzez was i w was, aby obudziæ to, co by³o u¶pione przez eony czasu. Gdy wyjdziecie z eksperymentu ¶wiadomo¶ci, gdy wyjdziecie z przestrzeni, nie wiedz±c, kim naprawdê jeste¶cie przez umowê, aby pomóc tej ukochanej Planecie ¦wiat³a, Ziemi, jeste¶cie teraz zawiadamiani, proszeni, szturchani, kochaj±co szarpani, wstrz±sani, dobudzani, ok³adani lodem na twarz, ca³owani w policzek i czo³o. . . aby¶cie wiedzieli, ¿e mo¿ecie porzuciæ swoj± karmê i lekcje tej podró¿y. Wiedzcie, ¿e wracam do  waszej ¶wiadomo¶ci, waszej wiedzy. Wielu powie inaczej. Wielu, jak zawsze, bêdzie w ciemno¶ci. . . aby wykrzyczeæ ciemno¶æ i nie mo¿ecie. Jednak s³uchajcie mojego g³osu, poczujcie energiê ze s³ów tego jednego typu tak szybko jak palce mog± napisaæ. "Ja Jestem Tym, Który Mówi Ja Jestem".  I wzywam was do domu. DOM. Jest to miejsce, z którym jeste¶ w energii, w p³ynnej materii ¦wiat³a, d¼wiêku, wibracji, z³o¿onej organizacji i doskona³o¶ci Bytu. Jest to przestrzeñ ekspansywno¶ci, która istnieje poza sfer± waszych 3-cio wymiarowych mo¿liwo¶ci umys³u. To jest przestrzeñ na zewn±trz cia³a. Poza umys³em, wej¶cie  "Mój Umys³, Moje Serce, Wasze Jedyne ¬ród³o".

Ziemia przesuwa czêstotliwo¶ci i ma zmieniæ kana³y. Czujê potrzebê, ci±gniêcie, i wo³anie przez wielu, aby przyj¶æ przez, w ten sposób i z innymi. . . mówiæ do Was. Wydaje siê wam, ¿e mogê przyj¶æ tylko poprzez ko¶ció³, lub star± ksi±¿kê z pó³ki. Kochani, "Ja ¿yjê i kocham w ka¿dej z waszych komórek i oddycham, gdy wy oddychacie." "Gdy¿ Ja Jestem Wami". "Wy Jeste¶cie Mn±". To jest po prostu zadanie, wielkie w tym, aby podj±æ siebie w ludzkiej postaci dla wielu celów mi³o¶ci i ekspansji w³asnej duszy i innych ludzkich cywilizacji, innych gatunków, innych wszech¶wiatów i systemów gwiezdnych.

Jestem tutaj, aby wskazaæ drogê. "Id¼cie do Waszego Serca." Znajdziecie tam "Mnie". Musicie wiedzieæ, jak dostroiæ siê do zharmonizowania swojej istoty, aby dostosowaæ wasz± Ja¼ñ, musicie udaæ siê do swojego silnika, podobnie jak w samochodzie. Nie myjecie samochodu na zewn±trz, aby dostroiæ silnik. Musicie i¶æ bezpo¶rednio i w przestrzeñ i sposób, aby dopasowaæ czê¶ci.

Wasz silnik to jest wasze serce. Wasze ¿ycie jest fizyczno¶ci i energetyce wy¿szego serca. Ja Jestem w tym miejscu. Jezus Chrystusowy jest równie¿ tam. To miejsce potrzebuje tylko mi³o¶ci i s³uchania. Gdy zbli¿amy siê do czasu, który wielu wci±¿ jeszcze musi zobaczyæ, jest du¿o do zrobienia z odrêtwieniem z filmów, lêków, g³osów g³o¶niejszych ni¿ twoje serce i twoich starych wspomnieñ przesz³o¶ci, które s± z Ziemi, nie z Twojej Bosko¶ci. Do tego trzeba siêgn±æ z powrotem. Popro¶cie o pomoc, aby to wiedzieæ. Wezwijcie legiony anio³ów, mistrzów i ¶wiêtych, którzy s± dla was wygodni, ale s³uchajcie s³ów i wszechwiedzy, która przychodzi, jest linia komunikacji, aby¶cie siê do niej dostroili, jest to czêstotliwo¶æ, jak± wszystkie rzeczy s±. Wasza nauka jest na bie¿±co w tym, szukajcie na zewn±trz aspektów cz³owieka, tak trzeba to zakwalifikowaæ. Jednak przede wszystkim, "Id¼ do Wewn±trz!" Szukaj mi³o¶ci, której pragniesz. Szukajcie pokoju, za którym d³ugo têsknicie. Znajd¼ t± "obecno¶æ Jam Jest", któr± jeste¶ w doskona³ej formie i wszechwiedzy, gdy¿ w tej przestrzeni trzymam ciê w ¶wiêto¶ci umocnienia twojej Istoty. Gdy poruszasz siê w tej przestrzeni, s³uchaj wiêcej i wiêcej, a "us³yszysz”. Bo ja mówiê "G³o¶niej" ni¿ kiedykolwiek. . . "Wracaj do Domu". Dom to kochaj±ca przestrzeñ w ¦wiadomo¶ci Serca, która kiedy¶ bêdzie dowodem w waszym w³asnym ¶wiecie, w fizycznych sposobach. "Wiedzcie", ¿e  przestrzeñ mi³o¶ci jest energi± i z tej przestrzeni im wiêcej mi³o¶ci jest utrzymywane, tym bardziej fizyczna forma odzwierciedla to.

Czas wracaæ do domu. Zróbcie krok. To nie koniec Ziemi, ten czas, który nadchodzi, ale to jest koniec Ciemno¶ci, nie znania swojego prawdziwego "Boskiego Ja", którym jeste¶. Koniec ciemnej ¶wiadomo¶ci jest pod rêk±. To jest "Mój Dekret" i Nic, "Powtarzam NIC" nie zmieni Mojego dekretu i mi³o¶ci, któr± mam dla "Wszystkiego". Dziêkujê ka¿demu z was za niekoñcz±ce siê us³ugi dla wszystkich, i czas, aby przyj¶æ do domu, do wy¿szej ¶wiadomo¶ci i odrodziæ siê w ¶wiadomo¶ci i cia³ach i dla jasno¶ci, nie musi oznaczaæ ¶mierci! Mo¿ecie zast±piæ to i wróciæ do wolno¶ci formy, jak± wybierzecie. Ale musicie teraz opu¶ciæ tê rzeczywisto¶æ z wyboru, pozostawiaj±c przywi±zania, pozostawiaj±c ograniczaj±ce przekonania, pozostawiaj±c nienawi¶æ, gniew i strach i po prostu przenie¶æ siê do kochania, jeden drugiego. To wszystko, o co jeste¶cie proszeni. Je¶li kochasz innego jak swoj± Ja¼ñ, to wszystko siê wyrówna i twoje wej¶cie do tej nowej rozszerzonej rzeczywisto¶ci i droga powrotu do ¶cie¿ki bytu, jakim istnia³e¶ przedtem, poka¿e siê Samo.

Ukochani z mojej kreacji, w tym dniu, o tej godzinie, w tej chwili, powiem do ka¿dego z was. Kocham was i obiecujê wam Ca³o¶æ i tak to jest.

Bóg - Dzi¶ jako g³ówny g³os Twojej Rodziny ¦wiat³a i "JEDEN"

Podziel siê tym swobodnie, z odpowiednim odno¶nikiem do www.reneesnider.com * Dziêkujê.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 11:55:16 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1465 : Pa¼dziernik 15, 2012, 12:41:44 »

Najtrudniej jest uwierzyæ w siebie w swoje istnienie , w swoj± moc i w piêkno i doskona³o¶æ w³asnej istoty , w swoj± niepowtarzalno¶æ w gronie podobnych ale równie¿ niepowtarzalnych Istot tworz±cych t± JEDNIÊ. Najtrudniej jest uwierzyæ i¿ tak naprawdê wszyscy bez wyj±tku ¯yd , Cygan czy Arab  stworzeni jeste¶my z tej samej doskona³ej i piêknej materii mi³o¶ci bezwarunkowej. I¿ nie jeste¶my  rolami  które grali¶my i gramy w dziejach ludzko¶ci, one s³u¿y³y i s³u¿± nadal poznawaniu siebie, i tylko siebie na wielu planach w wielu aspektach rzeczywisto¶ci.

Zatem czy jest wa¿ne kogo i jak zagra³ kto¶ dawniej i dzisiaj? Dla niego tak bo stworzy³ dziêki temu swoj± postaæ dla siebie, dla kogo¶ tez tak je¿eli dobro które tworzy³ pomaga³o innym byæ inspiracj± do przemieniania siebie. A reszta? Nic co nie jest dobrem i mi³o¶ci± nie przejdzie z planu fizycznego do plany energetycznego, NIC!
To co uznajemy za z³o ( co ma wibracjê nisk±) pozostanie tu w tej przestrzeni, w wy¿szej przejawi siê jako brak dobra, pusta plama , która trzeba bezie wype³niæ kolejnymi etapami poznawania go i przygarniania do siebie. Bowiem z³o nie jest przenoszone w Za¶wiat a z Za¶wiatu nie bêdzie przeniesione do naszego wy¿szego etapu ¿ycia.

Zatem jedyne wa¿ne dla nas teraz, to wykorzystanie tego ju¿ tak krótkiego czasu na tworzenie piêkna , na dzielenie siê dobrem , na zauwa¿anie nawet jego najmniejszych okruchów i wspieranie ich by powiêksza³y siê dla nas wszystkich.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 12:42:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1466 : Pa¼dziernik 15, 2012, 12:43:28 »

DOM. Jest to miejsce, z którym jeste¶ w energii, w p³ynnej materii ¦wiat³a, d¼wiêku, wibracji, z³o¿onej organizacji i doskona³o¶ci Bytu. Jest to przestrzeñ ekspansywno¶ci, która istnieje poza sfer± waszych 3-cio wymiarowych mo¿liwo¶ci umys³u.

Jak mo¿na poznaæ umys³em to, co jest POZA umys³em ? Nie da siê.

Zdefiniowanie "boskiego JA" jako czego¶ POZA tym czym/kim s±dzisz ¿e jeste¶, czego¶ zewnêtrznego to interesuj±ce przestawienie Ca³o¶ci. To dalej operowanie na znanym i lubianym JA, ale tylko aby Cê uspokoiæ, aby¶ nie czu³ ¿e umierasz. Z tym, ¿e nie mo¿e umrzeæ to ,co siê nie narodzi³o. I to co¶ nie mo¿e niczego zrobiæ, aby przej¶æ "dalej" . To siê stanie samo Du¿y u¶miech  bowiem ...

Je¶li kochasz innego jak swoj± Ja¼ñ, to wszystko siê wyrówna i twoje wej¶cie do tej nowej rozszerzonej rzeczywisto¶ci i droga powrotu do ¶cie¿ki bytu, jakim istnia³e¶ przedtem, poka¿e siê Samo.

Jedynie rozpoznanie tego co poza JA - owej mitycznej Ja¼ni - otwiera drogê.
Ten przekaz rezonuje, ale szkoda, ¿e nie mówi wprost co siê rozproszy,a  tyko zaciera granice JA . Pewnie dlatego ,aby¶ siê nie wystraszy³ Mrugniêcie

"Ja ¿yjê i kocham w ka¿dej z waszych komórek i oddycham, gdy wy oddychacie."
- a jak robisz oddychanie ? Nie Ty oddychasz w sensie ¿e nie zmuszasz p³uc do tych czynno¶ci nie kontrolujesz tego, ani jednej komórki nie kontrolujesz TY. Zatem tu jest wskazanie na ¦wiadomo¶æ, która tym zawiaduje. Wystarczy to rozpoznanie utrzymywaæ.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 12:58:54 wys³ane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1467 : Pa¼dziernik 15, 2012, 12:56:10 »

To jest "Mój Dekret" i Nic, "Powtarzam NIC" nie zmieni Mojego dekretu i mi³o¶ci, któr± mam dla "Wszystkiego".
pewnien dr.- lubi³ powtarzaæ- "dyktujê, nie bêdê potarza³",-
a¿ pewnien raz w trakcie zajêæ zadzwoni³a jego ¿ona, a on przez komórkê- "kup 2kg. ziemniaków, nie bêdê powtarza³"  Du¿y u¶miech
to tak ¿artem.

a i owszem, jednak wielu napisa³o wiele b.d³ugich opisów- tego co poza 3-ma wymiarami.. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1468 : Pa¼dziernik 15, 2012, 13:10:56 »

a i owszem, jednak wielu napisa³o wiele b.d³ugich opisów- tego co poza 3-ma wymiarami.. Mrugniêcie
Ale to co napisano te¿ zrodzi³o siê w umy¶le i w nim zosta³o, bo umys³ nie jest zdolny do opisu czego¶ co nie le¿y w jego zakresie pojêciowym.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1469 : Pa¼dziernik 15, 2012, 13:20:35 »

Ale to co napisano te¿ zrodzi³o siê w umy¶le i w nim zosta³o, bo umys³ nie jest zdolny do opisu czego¶ co nie le¿y w jego zakresie pojêciowym.

nie jestem pewnien, czy w umy¶le naukowca z innego art. o duszy zrodzi³o siê to co napisa³ po kilku latach przemy¶leñ,-
a jednak jego naukowy umys³ nie by³ w stanie tego obaliæ. Nasza percepcja umys³u z za³o¿enia jest dostosowana do opisu i rozpoznania reali 3G,-
no i jeszcze- opisaæ co¶ z poza umys³u i ¶wiata 3G, a w³a¶ciwie to zrozumieæ- to ju¿ inna sprawa.
To trochê jak opowiadanie Eskimosowi, który nigdy nie opu¶ci³ swego naturalnego ¶rodowiska o soczystych owocach tropikalnych które jad³e¶,-
Eskimos, pewnie powie- tak to piêkne, ale co on z tego zrozumia³ bez osobistego do¶wiadczenia..?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 13:22:07 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #1470 : Pa¼dziernik 15, 2012, 15:10:07 »

Natomiast inna rzecz. Jest mo¿liwe ,aby wiedza z zewn±trz przedosta³a siê do umys³u i tam rozkwit³a. Tak wiêkszo¶æ geniuszy opisywa³a akt wynalazczo¶ci. To przychodzi³o do nich w ol¶nieniu Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1471 : Pa¼dziernik 15, 2012, 15:18:55 »

Natomiast inna rzecz. Jest mo¿liwe ,aby wiedza z zewn±trz przedosta³a siê do umys³u i tam rozkwit³a. Tak wiêkszo¶æ geniuszy opisywa³a akt wynalazczo¶ci. To przychodzi³o do nich w ol¶nieniu Chichot

pewnie z Pola morfogenetycznego, bo choæ nadal mamy zablokowane kana³y ³±cz±ce nas z ca³± wiedz± tam dostêpn±,-
to czasami mimo wszystko co¶ siê przedostanie Mrugniêcie

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1472 : Pa¼dziernik 15, 2012, 18:43:53 »

To kolejny przekaz Archanio³a Micha³a przez Rona Head. Oprócz wstêpu o rozprzestrzenianiu tych przekazów mówi o zachodz±cych zmianach na ró¿nych poziomach.

Jeszcze raz przypominamy, ¿e ¶wiat jest waszym, odbiciem, a nie odwrotnie. - Michael

15 pa¼dziernika 2012

W tym dniu chcieliby¶my podziêkowaæ ka¿demu z tych, którzy przy³±czyli siê do dyskusji na naszej stronie na Facebooku. To jest teraz, a bêdzie wiêcej, sposobów dla wszystkich, aby dzieliæ siê m±dro¶ci± zgromadzon± w tym czasie wzniesienia.

Wzywamy wszystkich, którzy szerz± nasze wiadomo¶ci na ca³ym ¶wiecie w ich ró¿nych jêzykach, aby równie¿ rozpoczêli takie dyskusje. Nale¿y pamiêtaæ, ¿e znamy i bardzo doceniamy pracê, któr± robicie. Wasze wysi³ki maj± nasze pe³ne poparcie.

Obecnie istnieje bardzo niewiele krajów na waszej planecie, które jak dot±d nie otrzymywa³y naszych wiadomo¶ci, a nawet te zosta³y osi±gniête w inny sposób. Poczujcie t± prawdê. Spójrzcie na sukces, który mo¿ecie zobaczyæ na swoich w³asnych stronach. Pozwólcie temu, aby podnosi³o Was na duchu w tym czasie, gdy wasze media s± jedynie informacj±, negatywnych rzeczy. Jeste¶cie mediami wybranymi przez nas do rozprzestrzeniania zupe³nie innych komunikatów.

Jest energia zawarta w tych s³owach, które wysy³amy, która przynosi mi³o¶æ waszego Stwórcy, dla wszystkich, którzy czytaj± lub s³uchaj±. Je¶li jeste¶ t³umaczem, który publikuje je z wyra¼nym zamiarem, aby zachowaæ ich ca³± zawarto¶æ, lub tym, który nagrywa i publikuje je w formie video, proszê wiedzieæ, ¿e jeste¶my ¶wiadomi twoich dzia³añ i pracujemy z tob± tak, jak robimy z tym channelerem . Proszê przyj±æ nasze podziêkowania i b³ogos³awieñstwa, gdy kontynuujecie t± pracê.

Wielu z was nigdy nie uwa¿a³o siebie za channelerów, ale mówimy wam, ¿e teraz na pewno jeste¶cie. Gdy zaczniecie czuæ energie tych komunikatów podczas pracy z nimi, prawdopodobnie znajdziecie siebie staj±cymi siê nimi jeszcze bardziej. Nawet je¶li tylko czytacie, ale zaczynacie czuæ te prawdy, stajecie siê kana³em dla ¶wiat³a, które zalewa ludzko¶æ teraz. Jeste¶cie kontenerami ¶wiat³a. Ale nie jeste¶cie takimi wspania³ymi pojemnikami. Ono przecieka z was i b³ogos³awi wszystkiemu w waszym ¿yciu. My¶lê, ¿e byæ mo¿e powinienem powiedzieæ raczej, ¿e jeste¶cie zraszaczami ogrodowymi. Tak, robicie wspania³e zraszanie.

Przez wiele tygodni teraz macie wra¿enie, jakby co¶ chcia³o wam przyj¶æ do g³owy, jakby co¶, ale nie wiecie co, ma zamiar postawiæ wasz ¶wiat na g³owie.
Teraz, od portalu  waszego 10-10, to uczucie jest jeszcze silniejsze dla wiêkszo¶ci z was. Jak zwykle, podkre¶lamy, ¿e czujecie zmiany, które siê pojawiaj± wewn±trz was.

Tak, ¶wiat wkrótce równie¿ zobaczy zmiany. I te zmiany, gdy w koñcu siê osiedl±, bêd± mile widziane. Ale mówimy wam, aby¶cie  uwa¿nie ¶ledzili, co dzieje siê w waszych umys³ach i sercach, gdy¿ to jest miejsce, gdzie prawdziwe i najwa¿niejsze zmiany zachodz±. Po raz kolejny przypominamy, ¿e ¶wiat jest waszym, odbiciem, a nie odwrotnie. Je¶li nie zmieni³e¶ siê w sposób bardzo znacz±cy, nic z tego co masz zamiar zobaczyæ, nie by³oby mo¿liwe.

Zajê³o to tysi±ce lat, aby doprowadziæ wasz ¶wiat do tego punktu. Cieszcie siê owocami swojej ciê¿kiej pracy. B±d¼cie dobrej my¶li i b±d¼cie jednego serca teraz, moi drodzy przyjaciele, moja armio ¶wiat³a. Bêdziemy mówiæ wkrótce.
Dobrego dnia.

15 pa¼dziernika 2012
http://oraclesandhealers.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2012, 18:44:48 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1473 : Pa¼dziernik 15, 2012, 19:08:39 »

To kolejny przekaz Archanio³a Micha³a przez Rona Head. Oprócz wstêpu o rozprzestrzenianiu tych przekazów mówi o zachodz±cych zmianach na ró¿nych poziomach.

Jeszcze raz przypominamy, ¿e ¶wiat jest waszym, odbiciem, a nie odwrotnie. - Michael

jeszcze raz zwrócê uwagê na wyk³ad który wklei³em tu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7804.msg106082#msg106082
poniewa¿ jest najwa¿niejszy i najwiêcej wyja¶niaj±cy, a nie m±c±cy w g³owie ze wszystkich dotychczasowych!

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1474 : Pa¼dziernik 15, 2012, 19:28:30 »

songo1970
jeszcze raz zwrócê uwagê na wyk³ad który wklei³em tu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7804.msg106082#msg106082
poniewa¿ jest najwa¿niejszy i najwiêcej wyja¶niaj±cy, a nie m±c±cy w g³owie ze wszystkich dotychczasowych
!
Szacowny chyba naprawdê przyspiesza jak ju¿ Ty straci³e¶ cierpliwo¶æ Du¿y u¶miech
to piwko Du¿y u¶miech
Strony: 1 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: