Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:06:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 823075 razy)
0 u¿ytkowników i 99 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #300 : Styczeñ 31, 2012, 20:14:29 »

Mêdrcy radz± nam mówiæ
dopiero wtedy, gdy nasze s³owa przejd± przez trzy bramy.

W pierwszej bramie pytamy:
"Czy te s³owa s± prawdziwe ?"
Je¶li tak, pozwalamy im i¶æ dalej;
Je¶li nie, wracaj± z powrotem.

W drugiej bramie pytamy:
"Czy s± konieczne?"

A w ostatniej bramie siê pytamy:
"Czy s± ¿yczliwe?"

Eknath Easwaran

Du¿y u¶miech

Tylko, ¿e w ka¿dej bramie Ty stoisz jako bramkarz i decydujesz o warto¶ci s³owa.
I co, je¶li oka¿e siê, ¿e s³owo wcale nie jest ani prawdziwe, ani konieczne, ani ¿yczliwe?
A posz³o w ¶wiat?  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #301 : Styczeñ 31, 2012, 21:14:37 »

Odbieraj±c ¶wiat jedynie umys³em czêsto gubi³em siê.  U¶miech

Umys³ mia³em wype³niony przekonaniami i wyobra¿eniami, które czêsto przejmowa³em od innych ludzi.

Zape³nia³y go oceny, lêki, emocje.

Sprawdzaj±c, czego no¶nikiem jest my¶l do mnie docieraj±ca skupiam siê na sercu Du¿y u¶miech

Sercem pomagam umys³owi odbieraæ prawdziwo¶æ (jako¶æ) wysy³anej my¶li

Czasem, gdy odczuje energiê serca – ¶wiat wokó³ mnie nabiera g³êbi i barw.

Zauwa¿am, ¿e Serce dzia³a jak filtr oczyszcza Umys³ z przekonañ, lêków i wyobra¿eñ.

Sprawdzi³em wielokrotnie,i¿ wtedy gdy umys³ staje siê partnerem serca bardzo ³atwo jest odró¿niæ

my¶li prawdziwe i ¿yczliwe od pop³uczyn wszelakiej ma¶ci  Mrugniêcie

Te inne mo¿na hm zneutralizowaæ Jêzyk

My¶li, jakie wytwarza ka¿dy z nas oddzia³uj± nie tylko na cia³o, ale wprowadzaj± w rezonans ca³e

otoczenie.  U¶miech

Skutkuj± okre¶lonym stanami emocjonalnymi i przejawem ro¿nych form materialnych w naszym

otoczeniu.

Mo¿liwo¶ci my¶li ludzkiej przejawiaj± siê w kolejnych etapach, tak¿e w budowie form.  Du¿y u¶miech

Dobry bramkarz powinien odró¿niæ co¶ piêknego i potrzebnego od jakiego¶ hm... ch³amu i kiczu  Jêzyk

.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2012, 21:22:42 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #302 : Luty 03, 2012, 11:23:47 »

Jak dla mnie jest to niesamowicie niebezpieczna manipulacja chc±ca przej±æ naiwnych ale czyste ¶wiadomo¶ci. "Wybierzcie to..... to bêdziecie wybrañcami "... itd.... jest tak prymitywne ¿e a¿ groteskowe.

Owszem Ludzie u¿ywaj±cy wszelakich u¿ywek ( od papierosów  przez alkohole do narkotyków wszelakich) niestety zniszczyli sami w sobie pewne subtelne i niesamowite funkcje mózgu , który ma zwi±zek z ca³ym ich cia³em fizycznym.
Ale .. ci którzy bêd± w stanie sami stworzyæ MERKABA odzyskaj± swoje cia³a materialne w 100% zregenerowane bez ¿adnej skazy ni uszczerbku.
Nikt nie musi wybieraæ niczego z natarczywych wezwañ tej Federacji gdy¿ to wszystko o czym oni pisz± jest naturalno¶ci± dziej±cego siê procesu zmian i wszyscy bêdziemy ¿yli w takich warunkach , wszyscy , którzy ju¿ dawno temu wybrali swoj± ewolucjê.
Pewnie i¿ nie wszyscy bêd± pe³nili identyczne funkcje , bo nie jest to potrzebne tak jak teraz nie jest potrzebne by na ziemi byli sami lekarze czy prawnicy.
Ka¿dy ma inne predyspozycje i inne wybory do¶wiadczeniowo- poznawcze i przez nie zrealizuje siebie w nowych warunkach.
Owszem ogniska konfliktów zgasn± , wojska wróc± do domów, granice bêd± zbêdne i system energetyczno- finansowy bêdzie opiera³ siê na innych warto¶ciach oraz sposobach realizacji potrzeb.
Tak samo jak ludzie naucz± siê korzystaæ ze swoich mózgów jak z komputerów , to te¿ prawda. Jednak nie ma ¿adnej potrzeby podpisywania kontraktów z Federacj± , bo wszystko stanie siê zupe³nie naturalnie dla wszystkich , chocia¿ proces dochodzenia do maksimum mo¿liwo¶ci korzystania z nowych warunków mo¿e trwaæ ( od 2013) od 3 do 7 lat. Zatem wa¿ne jest teraz nasze ¿ycie , zarówno sposób my¶lenia jak i od¿ywiania i wszystkie fizyczne dzia³alno¶ci.

Warto wiêc skupiæ siê na sobie ws³uchiwaæ w potrzeby organizmu , ufaæ sobie bardziej i dokonywaæ ¶wiadomych wyborów dla w³asnego dobra.
Bowiem na ile podniesiemy swoj± wibracjê przez etyczne i pe³ne mi³o¶ci ¿ycie na tyle bêdziemy z niej korzystaæ po przekroczeniu IV wymiaru.

Kiara U¶miech U¶miech

Wybierzcie teraz, je¶li chcecie wznie¶æ siê do wy¿szych ¶wiatów

03 lut 2012 4 komentarzy

by krystal28 in Galaktyczna Federacja
.
Przet³umaczyli S³awek i Viola, edytowa³a Patrycja Kosiarkiewicz
.
.
Je¿eli wasze wyrzeczenia doprowadzi³y was do nowych ¶cie¿ek przygody i m±dro¶ci, to oznacza to, ¿e w d³u¿szym czasie, by³y one tego warte.  Spróbujcie spojrzeæ na rzeczy z wy¿szej perspektywy i spróbujcie dostrzec to, ¿e odpuszczenie tego starego zawsze tworzy miejsce na nowe.  Uwolnienie starych nawyków i tendencji jest bardzo wa¿nym wyborem dla was do podjêcia dzisiaj i nikt was nie zmusza do robienia czegokolwiek.  To wszystko zale¿y od was.  Widzimy tych nag³a¶niaj±cych swoje niezadowolenie, gdy dowiaduj± siê o wewnêtrznych zasadach Galaktycznej Federacji, która zastrzegaj± sobie wolne od narkotyków ¶rodowisko pracy  i rozumiemy wasz± dezorientacjê zwi±zan± z t± regu³±. Pragniemy wyja¶niæ fakt, ¿e Wzniesienie jest ca³kowicie innym zagadnieniem ni¿ pracowanie z Galaktyczn± Federacj± i te dwie kwestie nie maj± ze sob± nic wspólnego w tym wzglêdzie.
.
Wielu nowo zatrudnionych cz³onków zespo³u zostanie przydzielonych do stanowisk monitoruj±cych i obs³uguj±cych wysoce wyrafinowane i zaawansowane urz±dzenia.  Niektóre z tych zaawansowanych technologii poci±gaj± za sob± bezpo¶rednie powi±zanie pomiêdzy waszym procesem my¶lowym i t± skomputeryzowan± technologi±.  Co chcemy przez to powiedzieæ jest to, ¿e sprzêt komputerowy jest bezpo¶rednio kontrolowany waszym procesem my¶lowym wewn±trz waszego umys³u bez ¿adnej potrzeby u¿ywania waszych r±k do dotykania jakiegokolwiek urz±dzenia lub oczu do patrzenia siê na monitor lub sterowania.  Bior±c to pod uwagê, mamy nadziejê, ¿e zrozumiecie lepiej nasz± politykê rekrutuj±c tylko tych, którzy zdecydowali siê podj±æ zobowi±zanie do utrzymywania umys³ów czystych i wolnych od wszelkich substancji odurzaj±cych przez ca³y czas.  Optymalne funkcjonowanie mózgu ma ogromne znaczenie podczas pracy i monitorowania tak specjalistycznego sprzêtu, gdy¿ wasi koledzy z za³ogi i cz³onkowie za³óg innych statków Federacji licz± na w³a¶ciwe funkcjonowanie tych systemów.
.
Spróbujcie zrozumieæ to, ¿e my Galaktyczna Federacja, asystujemy ¶wiatom, które potrzebuj± naszej pomocy w wielu wa¿nych i istotnych obszarach, w³±czaj±c w to restrukturyzacjê rz±dów, oczyszczanie ¶rodowiska, stabilno¶æ geofizyczn± oraz usuniêcie wszystkich opresyjnych si³ zbrojnych, które czêsto wi±¿e siê z prowadzeniem walk z wysoko zaawansowanymi systemami broni.  Czy nie zauwa¿acie, jak bardzo te zadania wymagaj± umys³ów nieskrêpowanych przez substancje zmieniaj±ce stany ¶wiadomo¶ci?  Czy nie rozumiecie, jak nawet sporadyczne u¿ywanie narkotyków mo¿e i wp³ywa na systemy motoryczne, chemiczne oraz hormonalne procesów my¶lowych ludzkiego mózgu?  Je¶li jeszcze nie rozumiecie tego, proszê zapoznajcie siê z tymi informacjami, które s± ³atwo dostêpne i byæ mo¿e spojrzycie na rzeczy z naszej perspektywy.  Najwa¿niejsze jest to, ¿e wybór nale¿y do was.  Mo¿ecie wybraæ kontynuowanie u¿ywania narkotyków, zarówno do celów rekreacyjnych jak i leczniczych, albo mo¿ecie byæ wziêci pod uwagê na stanowiska w Galaktycznej Federacji.  Nie mo¿ecie mieæ obu.  Proszê uszanujcie nasze zobowi±zanie do zatrudniania jedynie tych, których celem  jest dostarczanie najwy¿szej jako¶ci us³ug dla innych oraz ¶wiatów, na których ¿yj±.  Patrz±c wstecz na wasze trójwymiarowe ¿ycia, raz wst±piwszy do wy¿szych ¶wiatów, jeste¶my przekonani, ¿e wielu z was nie bêdzie ju¿ odczuwa³o potrzeby do¶wiadczeñ substancji zmieniaj±cych stany umys³owe, z jakiegokolwiek powodu, ani rekreacyjnych ani leczniczych, a kiedy rozpoczniecie nowe ¿ycie nie bêdziecie têsknili za jakimikolwiek nisko-wymiarowymi czynno¶ciami do których dzisiaj czujecie poci±g.
.
Przechodz±c do spraw dotycz±cych naszej misji na ¶wiecie, nie widzimy ¿adnej sposobno¶ci dla ciemnego kaba³a, by ponownie odrodziæ siê przeciwko nam.  Stracili oni ogromn± liczbê ich wojskowego personelu i ich ogromne bufory zaawansowanej broni zosta³y na trwa³e zdemontowane.  To nie bêdzie d³ugo, zanim ka¿da broñ, technologiczna lub fizyczna, bêdzie zabezpieczona przed ludzko¶ci± i wasz± planet±.
Jeste¶my przygotowani, aby pój¶æ do przodu z og³oszeniem Ujawnienia, które zapocz±tkuje wiedzê o naszej obecno¶ci dla tych w waszym ¶wiecie, którzy jeszcze musz± dowiedzieæ siê o naszej egzystencji.  Z czasem, wszyscy poznaj±  tê rzeczywisto¶æ.  Jak ju¿ poinformowali¶my, wielu bêdzie reagowa³o bardzo wyj±tkowo na wie¶æ o tym i prosimy ponownie, ¿eby wszyscy pracownicy ¦wiat³a wykonywali swoj± rolê tak, aby wszyscy ci, którzy maj± trudno¶ci w dostosowaniu siê do nowej rzeczywisto¶ci otrzymali wskazówki i wsparcie jakie mo¿ecie im zaoferowaæ.  Wiemy, ¿e mo¿ecie wykonaæ tê pracê i widzimy ju¿ tak wielu z was, pracuj±cych bardzo  ciê¿ko w tym zakresie.  Pragniemy jeszcze raz podziêkowaæ za wasz± s³u¿bê dla ¦wiat³a i waszych braci i sióstr z waszego ¶wiata.
.
Pokój wkrótce zostanie przywrócony do ka¿dego zak±tka waszego ¶wiata.  Nie bêdzie pozwolenia na ani jeden strza³ z broni, na raz zabezpieczonych obszarach.  ¯adne si³y zbrojne nie bêd± mia³y pozwolenia na zajêcie innych krajów lub terytoriów.  Zapewniamy, ¿e wszystkie si³y zbrojne, które dzi¶ zajmuj± ziemie innego kraju zostan± usuniête.  W waszej przysz³o¶ci nie bêdzie potrzeby ¿adnych granic i ¿aden obszar waszego ¶wiata nie bêdzie mia³ czego¶ wiêcej lub mniej, co kto¶ inny posiada.  To jest wasza nowa ekonomia i wasz nowy system finansowy.  Bêdzie równy podzia³ wszystkich zasobów waszego ¶wiata i nikt nie bêdzie wy³±czony z prawa do dzielenia waszej nowej obfito¶ci.  Tak, wielu z was widzia³o takie trudno¶ci przez wiele reinkarnacji, ale teraz mówimy wam wszystkim: wszystkie wasze zmagania s± na zawsze zakoñczone, je¶li tylko tak wybierzecie.  Wybierzcie teraz, je¶li chcecie wznie¶æ siê do wy¿szych ¶wiatów i kontynuowaæ wasze lekcje i wasz± podró¿ poza te ograniczenia trójwymiarowego ¶wiata.  Wybierzcie teraz, aby rozpocz±æ nowe przygody oparte na czym¶ wiêcej ni¿ tylko na codziennej walce o przetrwanie.  Wybierzcie to, a bêdzie to wasze i jeste¶my  tutaj, aby upewniæ siê, ¿e cokolwiek wybierzecie stanie siê to wasz± now± rzeczywisto¶ci±.
.
Jeste¶my Galaktyczn± Federacj± ¦wiat³a.
.
Przekaz przez Greg Giles,  17.1.2012
ascensionearth2012.blogspot.com
Podziel siê tym:

Share

http://krystal28.wordpress.com/
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #303 : Luty 03, 2012, 20:51:52 »

Jak dla mnie jest to niesamowicie niebezpieczna manipulacja chc±ca przej±æ naiwnych ale czyste ¶wiadomo¶ci. "Wybierzcie to..... to bêdziecie wybrañcami "... itd.... jest tak prymitywne ¿e a¿ groteskowe.
Ale jak¿e wspaniale dzia³a i "³owi", prawda?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #304 : Luty 03, 2012, 22:53:37 »

@Kiara
Ludzie u¿ywaj±cy wszelakich u¿ywek ( od papierosów  przez alkohole do narkotyków wszelakich) niestety zniszczyli sami w sobie pewne subtelne i niesamowite funkcje mózgu , który ma zwi±zek z ca³ym ich cia³em fizycznym.
Ale .. ci którzy bêd± w stanie sami stworzyæ MERKABA odzyskaj± swoje cia³a materialne w 100% zregenerowane bez ¿adnej skazy ni uszczerbku.
Czyli znów s± lepsi i gorsi.
Gorsi oczywi¶cie na swoje w³asne ¿yczenie, bo co¶ tam w sobie popsuli, bo maj± chêæ na u¿ywki itd. W przekazie mowa o tym, ¿e nie dostaniesz pracy w Federacji jak bêdziesz popija³ albo pali³ skrêty , poniewa¿ do pod³±czenia umys³u pod nowe urz±dzenia potrzebny jest umys³ absolutnie czysty.

To ja w takim razie zabezpieczê barek w odpowiedni± ilo¶æ alko, coby nikomu nie przysz³o zaoferowaæ mi pod³±czenia pod jakiekolwiek "kosmiczne" przeka¼niki lub te¿ cudowne merkaby odnawiaj±ce cia³o czy te¿ oferuj±ce nie¶miertelno¶æ.
Chichot
Uwa¿am, ¿e na prawdê nie o to chodzi na tym ¶wiecie.
Nie rozchodzi siê o nowy, czy¶ciutki ¶wiat bez skazy, kontrolowany, by nikomu niczego nie zabrak³o ( choæ to mo¿e i lepsze ni¿ ten ¶wiat pe³en wojen i cierpienia ) pe³en ludzi pod³±czonych pod kontroluj±cy wszystko serwer.

Chodzi o odzyskanie wolno¶ci. Jak mam ochotê , to sobie zapalê blanta, albo pójdê z kolegami na piwo. I mam gdzie¶ co o moim mózgu my¶l± wszyscy ¶wiêci kosmiczni czy ziemscy.

A ta ca³a federacja mi pachnie na kilometr NWO . Powolutku przygotowuj± swoich "pracowników ¶wiat³a" by uspokajali ludzi, gdy bêdzie wprowadzane NOWE.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #305 : Luty 04, 2012, 00:18:20 »

Federacja dla mnie tez jest zwyk³ym przekrêtem nie popieram tych dzia³añ , nie podobaj± mi siê te uzale¿niaj±ce propozycje.

Ale .... narkotyki szczególnie ale nie tylko one tworz± deformacje cia³ subtelnych , oczyszczanie  ich trwa czasami przez kilka wcieleñ. Chcesz posiadaæ doskona³o¶æ to twórz j± , pracuj nad ni± , efektem koñcowym , rzec mo¿na egzaminem jest mo¿liwo¶æ stworzenia Merkaba , czyli osobistego pojazdu miêdzy wymiarowego.
Mo¿esz pracowaæ nad tym lub nie Twój wybór przecie¿ nikt Cie do tego nie zmusza east . To nie jest w kwestii warto¶ciowania lepszy gorszy, a ju¿ mo¿esz stworzyæ albo zrobisz to pó¼niej.
Czy absolwent podstawówki jest gorszy od maturzysty? Nie , on tylko jeszcze nim nie jest. a czy bêdzie kiedy¶? jak tak wybierze to bêdzie.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #306 : Luty 04, 2012, 00:24:03 »

Ci±gle tylko to merkaba i merkaba. Niech no tylko dostanê urlop, to zbiorê siê i w koñcu sobie sklecê tê zabawkê aby przekonaæ siê czy nie jest zbytnio przereklamowana...
east
Go¶æ
« Odpowiedz #307 : Luty 04, 2012, 01:58:51 »

@Kiaro
Chcesz posiadaæ doskona³o¶æ
Otó¿ to. Nie chcê byæ doskona³y. Jestem normalnym cz³owiekiem, z wadami i przywarami. I prawem wyboru niedoskona³o¶ci . Wiêc wybieram swoj± drogê bez federacji, w swoim przedszkolu.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #308 : Luty 04, 2012, 07:49:32 »

Ja wybieram doskona³o¶æ mo¿liw± dla mnie te¿ bez Federacji , nie uwa¿am ich niezbêdno¶æ za konieczn± w moim ¿yciu.

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #309 : Luty 04, 2012, 07:56:27 »

Kiedy¶ da³em siê namówiæ by wst±piæ do Zuchów (mali harcerze U¶miech)

Pó¼niej tak jako¶ siê dzia³o w moim ¿yciu, ¿e nigdzie nale¿eæ nie musia³em U¶miech

Osobisty pojazd miêdzy wymiarowy brzmi fajnie, naprawdê bardzo fajnie, ale niestety ja te¿

jestem normalnym cz³owiekiem, lubiê od czasu do czasu z kolegami pój¶æ na piwo  Du¿y u¶miech

Po¶miaæ siê, powyg³upiaæ, podoba mi siê to co robiê U¶miech

Lubiê sam budowaæ swoj± przestrzeñ, lubiê sam decydowaæ w jaki wymiar wejdê U¶miech

Tyle  te¿ jest æwiczeñ, medytacji, które pozwalaj± dostrzec inne.... wymiary, przestrzenie...

Federacja  Du¿y u¶miech - wcze¶niej ju¿ byli tacy co zadeklarowali siê nas zbawiaæ na si³ê te¿... Jêzyk

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2012, 08:32:49 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #310 : Luty 04, 2012, 08:50:23 »

A ta ca³a federacja mi pachnie na kilometr NWO . Powolutku przygotowuj± swoich "pracowników ¶wiat³a" by uspokajali ludzi, gdy bêdzie wprowadzane NOWE.

nie da siê ukryæ odczucia, ¿e obiecuj± wiêcej ni¿ ziemscy politycy..? Du¿y u¶miech
wiêc mo¿e s± ich najnowsz± odmian±, czyli agenci NWO, ale najpierw BlueBeam, powrót mesjasza, dla ka¿dego ten po¿±dany, itd.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #311 : Luty 04, 2012, 10:26:38 »

Przebi¶nieg, czujê, ¿e nadajemy na podobnych falach U¶miech
Twoje wypowiedzi bardzo ze mn± rezonuj±, tchn± spokojem , a jednocze¶nie nios± zawsze co¶ wiêcej ni¿ tylko s³owa. Stoi za nimi jakie¶ g³êbokie do¶wiadczenie, które mam nadzieje, ¿e nam r±bka wyjawisz ( trochê ju¿ to zrobi³e¶ pisz±c o snach ) o ile uznasz, ¿e chcesz.

Mam wra¿enie, ¿e w tym ezoterycznym tyglu przekazów panuje jakie¶ ci¶nienie na doskona³o¶æ. I ci±g³e warunkowanie z presj± typu : Je¶li chcesz byæ tam ( ach jak warto, jaka to doskona³a perspektywa och i ech) to musisz zrobiæ to i tamto, a tego nie i nie narzekaj , tylko masz wierzyæ, ¿e statki/przemiana/cuda na kiju/  s± ju¿ obecne, tylko ¿e jeszcze niewidoczne. 

Wszystkie te¿ mówi± ³askawie, traktuj±c z góry, ¿e jak wybierasz inaczej to trudno, ale nastêpna szansa za 26000 lat.

To ciekawe dlaczego w historii ludzko¶ci pojawiali siê mistrzowie, którzy twierdzili, ¿e w ka¿dym czasie mo¿esz dost±piæ tego, co nazywa siê o¶wieceniem ?

Dlaczego mój rozwój duchowy ma byæ uzale¿niony od tego co jem, co pijê , czym oddycham, w jakim ¶rodowisku ¿yjê czy te¿ w jakiej "klasie" jestem ?
W moim przekonaniu ju¿ sama wolna wola, gwarantuje, ¿e wszystkie drogi, wszystkie linie ¿ycia stoj± przed cz³owiekiem otwarte. Nie pod jakim¶ warunkiem. To raczej kwestia dostrojenia siebie, jako duszy,  do okre¶lonych wibracji.

Rozumiem, ¿e jest jeszcze logistyczna kwestia prze³o¿enia tych drgañ na organizm ( w tym umys³, mózg, cia³o ), ale to te¿ tylko sprawa znalezienia sposobu zmiany (wygaszenia lub wzmocnienia ) zagnie¿d¿onych w nas czêstotliwo¶ci. W ten sposób rzuci³em palenie w 30 minut bez efektów typu g³ód czy wewnêtrzna walka.
To do¶wiadczenie uzmys³owi³o mi falow± naturê rzeczywisto¶ci. Nie jest to kwestia dobra czy z³a. Owszem, harmoniczne , rekursywne ( zgodnie z PHI ) wibracje odpowiadaj± ludzkiemu odczuwaniu b³ogo¶ci czy nawet mi³o¶ci, lecz trudno sobie wyobraziæ jak mo¿na by je warunkowaæ.
Czy na przyk³ad pijak nie potrafi kochaæ ? Czy jak zapalisz trawkê , to gorzej mi³ujesz ?

Kiedy¶ czyta³em na temat badañ, które sugerowa³y, ¿e mózgi medytuj±cych znajduj±cych siê w ekstazie uwalnia³y wiêcej naturalnego narkotyku, DMT , który produkuje nasz mózg ni¿ normalnie. Czy¿by wy¿sze stany ¶wiadomo¶ci otwiera³y siê na haju ? Mrugniêcie

Wskazywa³oby to na mo¿liwo¶æ, ¿e to tzw " trze¼we" umys³y daj± siê lepiej kontrolowaæ z zewn±trz, ni¿ te niepokorne, niedoskona³e , odurzone.
Uwolnienie prawdziwe przychodzi wtedy, gdy nic nie musisz, gdy nie masz parcia ani na wódkê, ani na doskona³o¶æ tak± czy inn±.

To raczej tak, jak Przebi¶nieg napisa³e¶ "budowanie swojej w³asnej przestrzeni", pe³na wolno¶æ od jakiejkolwiek wa¿no¶ci tej czy innej opcji. I wtedy, czasami, pojawia siê stan takiej wewnêtrznej rado¶ci, który przypomina rado¶æ z zabawy bez wzglêdu na to jak "wa¿nych" konsekwencji zabawa dotyczy.
Trudno to jednoznacznie dookre¶liæ.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #312 : Luty 04, 2012, 11:57:36 »

East

Moim zdaniem ludzie maj±cy podobne zainteresowania czêsto nadaj± na podobnych falach np Zuchy,

smakosze piwa, itd... Mrugniêcie

Kto¶ wyciszony bardzo ³atwo u kogo¶ zauwa¿y spokój  U¶miech

Do¶wiadczenie ?

Staram siê wyci±gaæ wnioski z do¶wiadczeñ nie tylko moich U¶miech

Szanuj±c inno¶æ drugiego cz³owieka (dla ka¿dego dobre co innego) z góry dziêkuje ka¿demu

usi³uj±cemu namówiæ mnie do jakiej¶ swojej opartej na swoich zasadach organizacji czy te¿ federacji

Jêzyk

Wychodzê z za³o¿enia ¿e ten drugi te¿ szanuje moj± inno¶æ Du¿y u¶miech

Podobnie jak Ty nie czuje siê gorszy od jakiego¶ tam jegomo¶cia z innej planety, wymiaru, pañstwa,

miasta, wsi... koloru skóry itd Du¿y u¶miech

Ci¶nienie na doskona³o¶æ oczywi¶cie zauwa¿am ale staram siê t± doskona³o¶æ posypaæ pieprzem Du¿y u¶miech

Puki jestem w stanie pracowaæ nie oczekuje, ¿e kto¶ za mnie co¶ zrobi 

Prywatnie uwa¿am, ¿e cz³owiek rozwijaj±cy siê sam dobrze wie i czuje co ma lub nie zrobiæ.

Co jest OK, a co mo¿na o kant ty³ka pot³uc Du¿y u¶miech

Obecnie ka¿d± lub wiêkszo¶æ informacji mo¿na potwierdziæ, sprawdziæ U¶miech

Wiara w to czy tamto  Cool

Znajomy kupi³ autko wierz±c w zapewnienia sprzedawcy - troszkê go ta wiara kosztowa³a

Je¿eli, kto¶ sk³ada uczciw± propozycje dzia³a tak by mo¿na j± by³o sprawdziæ.

W³asna przestrzeñ, któr± staram siê tworzyæ pozwala mi zobaczyæ kim jestem naprawdê  U¶miech

Umo¿liwia mi kontakt ze sob± U¶miech

Czasem udaje mi siê w niej zauwa¿yæ ¿e wszyscy stanowimy ró¿nokolorow± ca³o¶æ  U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2012, 16:58:24 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #313 : Luty 05, 2012, 12:23:23 »

Mili panowie w waszej "piaskownicy" jeszcze sprawia wam przyjemno¶æ taka zabawa , takimi zabawkami..... i niech tak pozostanie do momentu a¿ siê wam to znudzi , a¿ wyro¶niecie z nich i powiecie teraz chcê czego¶ innego , nowego!
Nikt wam nie bêdzie na si³ê i wbrew waszej woli niczego odbiera³! Ka¿dy znajduje swoje zainteresowania na miarê swoich chêci poznawczych , wy macie jeszcze takie, OK! Nikt tego nie ocenia w kategoriach lepsze gorsze a zwyczajnie inne, do tej inno¶ci macie pe³ne prawo bez ocen. Ale wy równie¿ powinni¶cie uszanowaæ t± inno¶æ innej piaskownicy w której s± ju¿ inne do¶wiadczenia i inne "zabawki". Nie trzeba zaraz z grubej rury bo niby tamci s± lepsi bo mog± to czy tamto.... nie oni s± inni w tym momencie , bo wybrali co¶ innego dla siebie , co daje inne mo¿liwo¶ci.
I to wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #314 : Luty 05, 2012, 14:04:09 »

@Przebi¶nieg
Ci¶nienie na doskona³o¶æ oczywi¶cie zauwa¿am ale staram siê t± doskona³o¶æ posypaæ pieprzem

Dok³adnie U¶miech Na obecnym etapie swojego rozwoju "doskona³o¶æ" uwa¿am za tak± "marchewkê" wymuszaj±c± dzia³anie. W wielu przekazach od tzw "uduchowionych", czy "federacji" t± marchewkê wyra¼nie widaæ, a z drugiej strony, to co siê w ¿yciu dzieje ¿e tak powiem , namacalnym , to "zaganianie do zagrody" kijem w postaci regulacji, norm, regulaminów, nakazów i zakazów, praw miêdzynarodowych etc.
Mam wra¿enie, ¿e w wielu wypadkach z obu stron (od marchewki i od kija ) niewidzialne rêce nale¿± do tej samej istoty.

Tymczasem prawdziwy rozwój odbywa siê w sposób naturalny, wynika z rzeczywistego do¶wiadczenia ¿yciowego i umiejêto¶ci jego odczytu. Nie ka¿dy widzi to samo i tak samo w zdarzeniu obiektywnym. Tak, jak w hologramie.
Natomiast istniej± pewne pomocne narzêdzia dla wypracowania swojego pogl±du w danej sprawie, bo, jak piszesz, Przebi¶nieg
Obecnie ka¿d± lub wiêkszo¶æ informacji mo¿na potwierdziæ, sprawdziæ
I to te¿ nale¿y braæ pod uwagê, sprawdzaæ i dochodziæ znaczenia.

Natomiast w kwestii innych "piaskownic".
Je¶li kto¶ uwa¿a siê za wy¿ej rozwiniêtego, to zapewne ma równie¿ wiêksze mo¿liwo¶ci i szerszy ogl±d. Spoczywa te¿ na nim wiêksza odpowiedzialno¶æ za swoje s³owa i czyny, bo one ju¿ nie tylko ich dotycz±.
 Zreszt± ka¿dy nasz czyn odzwierciedla sie we Wszech¶wiecie z tym, ¿e ci z "wy¿szych klas" widz± konsekwencje w³asnych czynów wyra¼niej ni¿  "przedszkolaki". Zatem ich odpowiedzialno¶æ proporcjonalnie ro¶nie. Nie mog± udawaæ, ¿e nie. ¯ycie zwyczajnie zweryfikuje ich czyny, bo samo ¿ycie jest ¦wiadomo¶ci± dzia³aj±c± nawet poprzez "si³y z³a".

Ja osobi¶cie wierzê, ¿e ostatecznie "o¶wieceni" na prawdê wiedz± ,co robi± chocia¿ czasem "doskona³o¶æ" ich za¶lepia. Rozwój to proces w którym nie wszystko wygl±da tak czarno-bia³o.

Obrazowo uj±³bym to tak, ¿e przesadna czysto¶æ zabija wszelkie zarazki - nawet te korzystne Mrugniêcie

edit :
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=gv7y4W9p3SM
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 14:17:00 wys³ane przez east » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #315 : Luty 05, 2012, 14:43:46 »

Mi³a Pani Mrugniêcie

East napisa³ raczej wyczerpuj±co na temat naszych piaskownic. Jêzyk Du¿y u¶miech

Dodam tylko, ze na tu na tym forum ka¿dy z nas inaczej  Pracowa³, ma inne do¶wiadczenia, ¿yciowe,

wyci±gn±³ inne wnioski i co mnie cieszy dzieli siê nimi bez przypisywania sobie wy³±czno¶ci na

s³uszno¶æ, jedyna racje U¶miech

Lubiê tu czytaæ posty wielu osób szczególnie te nowsze, które nie s± autorstwa cieæwierzy  Du¿y u¶miech

Wiele osób tu pisz±cych ogranicza siê do przekazywania informacji pozwalaj±c ka¿demu samodzielnie

wyci±gaæ wnioski  i na przyk³ad mi bardzo to odpowiada  Du¿y u¶miech

Nie odpowiada mi tylko jak kto¶ mi wmawia co jest dla mnie dobre a co nie tylko tyle  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 17:57:49 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #316 : Luty 05, 2012, 23:15:44 »

Mi³o¶æ i strach dwa przeciwne bieguny , dwa ro¿ne uczucia kreuj±ce ¿ycie wedle absolutnie innych zasad, a co za tym idzie innych warto¶ci i innych do¶wiadczeñ.
Wybór jest zawsze indywidualny zgodny z naszymi oczekiwaniami poznawania. Co kto¶ wybierze to siê stanie ,tak wiêc zale¿nie od tego za czym têskni dusza bêdziemy realizowaæ w kolejnych latach naszego ¿ycia w jednym lub drugim ¶wiecie.
I ta i ta opcja jest dobra i w³a¶ciwa je¿eli wybieramy j± sami z pe³n± ¶wiadomo¶ci±.
Tak wiêc MI£O¦Æ czy STRACH?
Pytanie na teraz....

Kiara U¶miech U¶miech

02.02.2012 Ubierajcie siê odpowiednio do Czasu. Czê¶æ II. Mistrz KUTHUMI

Mistrz Kuthumi

Ukochane Dzieci Jednego, który jest wszystkim!
Strach.

W pierwszej czê¶ci na¶wietlili¶my jak macie postêpowaæ
- teraz kiedy jeste¶cie niepewni, teraz,
poniewa¿ nie podejrzewali¶cie w sobie ró¿nych lêków,
teraz, kiedy pe³ne Si³y Przekazy postrzegacie chêtnie
w stworzonym przez siebie samych „Modusie Strachu”.

Dzisiaj przyjrzymy siê Lêkowi przed Wasz± w³asn± Si³±
i Waszym w³asnym ¦wiat³em, który macie jeszcze ca³y czas.
Lêkowi przed Wami samymi.

Czym jest to, co sprawia ¿e siê wahacie,
co nie pozwala Wam doj¶æ do Waszej si³y i mocy?
Dlaczego czekacie i czekacie – zapewne nie na S±d Ostateczny – nie,
o wiele wiêcej na Dzieñ który Wam wszystko przyniesie
i jednocze¶nie wszystko zabierze?
Dlaczego wiêc opuszcza Was odwaga, gdy jej potrzebujecie,
Si³a, gdzie poprzez ni± mo¿ecie czyniæ Cuda, Moc, gdzie dziêki
w³a¶ciwemu S³owu we w³a¶ciwym czasie, przez w³a¶ciwy czyn
o w³a¶ciwej godzinie mo¿ecie zmieniæ ¦wiat?
Tak, ¦wiat.
Nawet je¶li na pocz±tku jest on Waszym w³asnym.

A wiêc to jest tak, Dzieci Stwórcy,
¿e Wy sami w Waszym najg³êbszym wspomnieniu komórkowym
nie macie o tym jeszcze praktycznie ¿adnej Wiedzy.
Bardzo dawno temu mogli¶cie z tego korzystaæ.
Przez to ten Poziom Rzeczywisto¶ci z Was znikn±³,
zosta³ usuniêty – pomimo tego ¿e nie ca³kowicie lecz
tak dalece i¿ nie macie ju¿ wiêcej do niego dostêpu.

W Pamiêci Komórkowej Ludzko¶ci zapisana jest jej boska Moc,
jednak w ludziach którzy zostali zredukowani w swoim DNA
do podwójnej helisy jej ju¿ nie ma. Z tego Potencja³u czerpiecie
jeszcze nadal wszystko, równie¿ teraz, poniewa¿ Wy doprowadzacie
z powrotem Wasze DNA do pierwotnego boskiego statusu
6 podwójnych helis DNA.

Jeszcze przed tym jak Wiedza dotrze do Was z tego Poziomu,
potrzebne jest wolne Pole, uwolnione od strachu stworzonego
w Istocie i o mo¿liwo¶ciach z tym zwi±zanych by³a mowa
w pierwszej czê¶ci tego Przes³ania.

To znaczy ¿e „Wspomnienie” o tym ¿e jeste¶cie
potê¿nymi bogami Tworzenia powraca z powrotem po tym jak
uwolnili¶cie siê od wszystkich lêków.
Wtedy mo¿e byæ dalej kontynuowana Instalacja Waszej
kompletnej Struktury Komórkowej.

Z powodu tego faktu jest wyra¼nie widoczne ¿e ludzie którzy
pozostaj± w strachu nigdy nie zobacz± swojej bosko¶ci,
bo nie mog± poniewa¿ brakuje im indywidualnego Wspomnienia
o tym. Przez to nie mo¿e byæ zbudowane Pole Rezonansowe
do kolektywnego wspomnienia pierwotnie Boskich Ludzi.

Wielu wiêc ma lêk przed swoj± W³adz± i nie chc± po ni± siêgn±æ.

I istnieje jeszcze jeden powód, dlaczego tak jest:
przyzwyczajenie ¿e Strach JEST, ¿e Strach jest naturalny
a przede wszystkim istnieje g³êboka potrzeba Ludzi by mieæ
Strach (Lêk) – „Lêk jako uzale¿nienie” – poniewa¿ za ka¿dym
indywidualnym i kolektywnym dramatem chowa siê ta potrzeba,
ta konieczno¶æ, aby chcieæ go prze¿yæ, musieæ bo ten Strach
pozwala ludziom czuæ ¯ycie. Tak przyt³umione, tak martwe, têpe
usposobienie ludzi których komórki s± wy³±czone, przez co
potrzebuj± Strachu aby siê samo-do¶wiadczyæ.

To jest dok³adnie odwrotny Proces który ma miejsce u Przebudzonego,
u Bodhisattva, bo on potrzebuje czystej Mi³o¶ci aby siê samemu
do¶wiadczyæ poniewa¿ uwolni³ wszystkie lêki, odkry³ wszystkie
Iluzje i doprowadzi³ swoj± strukturê komórkow± na Drogê ku
ca³kowitej jej aktywacji.

A wiêc wiedzcie jedno:
w ¦wiecie 3D bêd± i musz± byæ zawsze wojny!
To odpowiada ca³kowicie Modusowi tego Poziomu.
Osobiste Dramaty czy globalne Dramaty s± „sol± w zupie”
tego Poziomu ¯ycia, bez tego nie by³oby ¿adnej Ewolucji.
Dopiero od 4 gêsto¶ci Wymiaru zostaje postawione to pod znakiem
zapytania i nagle otwieraj± siê zupe³nie nowe perspektywy
by siê siê inwoluowaæ (od „Inwolucja”. Z & D) i aby prze¿yæ
postêp w ¦wiecie.

To znaczy ¿e Cz³owiek 3D ma têsknotê za Strachem (Lêkiem)
podczas gdy Cz³owiek 5D ma têsknotê za Mi³o¶ci±.

W jak zwariowany sposób Cz³owiek 3D inscenizuje wszystko tak
aby zaspokoiæ swoj± potrzebê Strachu.
Spójrzcie w Wasz± historiê ¦wiata – co przemawia przeciw temu
stwierdzeniu?

A wiêc wiedzcie, ¿e wszystko podlega temu Prawu które mówi:
KA¯DY POZIOM TWORZENIA ZNAJDUJE SPECYFICZNE
MO¯LIWO¦CI EWOLUCJI.

W Podró¿y ¦wiata który oddala siê od Centrum Wszystkich Bytów
ka¿dy Poziom ma – odpowiednio do swojego specyficznego oddalenia
dom ¬ród³a Bytów – swoje specyficzne Prawa. Ka¿da Gwiazda podlega
temu Boskiemu Porz±dkowi i Ziemia jest teraz na Drodze powrotnej
do Centrum Wszystkich Bytów co oznacza i¿ drgania (wibracje)
staj± „rzadsze” i delikatniejsze – Ludzie dostaj± mo¿liwo¶æ
powolnego rozpoznania swojej boskiej Rzeczywisto¶ci – na Drodze
z 3D do 5D jest to naturalne.

Jednak ze wzglêdu na fakt ¿e Ludzko¶æ przez setki tysiêcy lat
by³a tak daleko oddalona od ¬ród³a ca³ego ¯ycia, dla ka¿dego
Cz³owieka jest wyj±tkowym zadaniem aby na powrót sobie przypomnieæ
kim on/ona by³/by³a na Pocz±tku Czasu. Z pomoc± Kosmicznego ¦wiat³a
które teraz ¶wieci na Ziemie i osi±ga ludzkie Serca jest to mo¿liwe,
lecz je¶li kto¶ pozosta³ na to zamkniêty to wszystko pozostaje
„po staremu” – to jest pewne.

To oznacza w ogólnym obrazie tych faktów:

1.
Wspomnienie Waszej prawdziwej boskiej W³adzy – jako bóg-Twórca
w s³u¿bie Wszech¶wiata na Gaia TERRA Xx27 – powraca z ka¿dym
Strachem (Lêkiem) który w sobie uwolnili¶cie.

2.
Tym samym podnosi siê domaganie siê Pokoju, Mi³o¶ci i Kosmicznego
¦wiat³a z Centralnego S³oñca.

3.
Dla tych, którzy potrzebuj± Strachu dla samo-do¶wiadczenia
nic siê nie zmienia, nawet teraz nie gdy ¦wiat siê ca³kiem zmienia.

4.
Jedni pozostaj±, inni zostan± uwolnieni z Modusu Strachu tej Ziemi
i zajm± miejsce w innym, w Modusie Mi³o¶ci s³u¿±cej Ziemi.

Ca³kiem ³atwo jest zrozumieæ, dlaczego ¦wiat taki by³ jaki by³,
dlaczego Historia zosta³a tak napisana a nie inaczej. £atwo,
je¶li siê zrozumie powody, prawdziwe powody kieruj±ce ludzkimi
czynami.

Poprzez to ¿e rozpoznacie w Was samych potrzebê bycia
„nieustraszonym”, wyrzeczenia siê ka¿dego Dramatu – zarówno
o indywidualnym jak i globalnym charakterze zaczyna siê
na nowo krêciæ Kr±g Waszego ¯ycia.

Jedno „uzale¿nienie” jest dopuszczone w Bycie
i to jest uzale¿nienie od ¦wiat³a Stwórcy i od jego Mi³o¶ci.
Wszystkie inne uzale¿nienia i zale¿no¶ci s± zjawiskiem
Czaso-Przestrzeni. To s± stany niedoskona³o¶ci i pochodz±
z Poziomów które oddali³y siê o Pra-¬ród³a Wszystkich Bytów.

Jest naturalnym bycie bogiem, wyra¿aæ siê poprzez boga,
w³adczo i w pe³ni Si³y, bez przeciwno¶ci, bezpo¶rednio
ju¿ tylko poprzez fakt ¿e rozpoznali¶cie KIM JESTE¦CIE.
Jest naturalnym ¶wieciæ Waszym ¦wiat³em na ca³ym ¦wiecie
jasno i w ca³ej krasie gdy siê przebudzili¶cie, gdy pozostawili¶cie
za sob± Strach i kiedy jeste¶cie w stanie sobie siebie samych
przypomnieæ.

Jednak jest równie¿ naturalnym pozostaæ w Strachu,
je¿eli wybrali¶cie takie otoczenie, poniewa¿ chcecie kontynuowaæ
Podró¿ przez do¶wiadczenie takiego rodzaju ¦wiata.

Wszystkim Ludziom którzy chc± pozbyæ siê Lêków s³u¿± wskazówki
które My Mistrzowie przynosimy do Was od lat. Wszyscy którzy
chc± zaspokoiæ dalszymi Lêkami swoje uzale¿nienie od Strachu
tworz± wydarzenia które bêd± odpowiednie do ich ¯yczenia.

Je¿eli kto¶ podda³ siê uzale¿nieniu to nie pomog± mu s³owa,
dopiero na koñcu tego procesu, po wp³ywem bólu i cierpienia
taka Dusza kieruje swoje spojrzenie na „górê” i rozpoznaje ¿e musi
opu¶ciæ stworzony przez sam± siebie „dó³”, jeszcze zanim lekkim
krokiem bêdzie mog³a i¶æ w kierunku Nowego Czasu.

Stwórca jest wielki, jest o wszystko zadbane,
jest o wszystkich zadbane, jest o Ciebie zadbane,
rozpoznaj znaczenie tego przes³ania albowiem ten,
który jest bez Strachu, odziedziczy ¯ycie.

Wy doszli¶cie tutaj, aby sobie przypomnieæ
i uciec od wielkiego kuszenia, od spektaklu
który jest i by³ w stanie zaproponowaæ Ci Lêk (*Strach).

Wy macie wybór poprzez to ¿e ca³kowicie ¦wiadomie
odmówicie Królestwu Cieni i ca³kowicie powierzycie siê
Królestwu ¦wiat³a.

Strach jest narkotykiem w 3D – jedni siê tym ¿ywi± poprzez
to ¿e inni trac± przez to ¯ycie.

Mi³o¶æ jest narkotykiem w 5D – i wszyscy siê tym ¿ywi±.

Zadecydujcie – to zale¿y od Ciebie, aby¶ sobie przypomnia³.
Ja jestem Mistrzem Klarowno¶ci
Ja jestem Mi³o¶ci±
Ja jestem ¯yciem -

Wszechmoc Cz³owieka, poprzez któr± rozpozna siê on jako bóg
jest blisko – to potrzebuje tylko têsknoty,
wtedy wydarza siê najwiêkszy z wszystkich Cudów:

TWOJA PRZEMIANA W ¦WIAT£O

Zdecyduj, przypomnij sobie,
dzia³aj i Wiedz, kim jeste¶.

Zawsze ten jeden Cel,
jednak zawsze z nieskoñczon± ilo¶ci± Dróg by do niego dotrzeæ.

Stwórca jest wielki!

Z dala od Strachu, tam znajdziesz siebie,
je¶li podoba Ci siê ta Podró¿.

JA JESTEM
MISTRZ KUTHUMI

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/05/02-02-2012-ubierajcie-sie-odpowiednio-do-czasu-czesc-ii-mistrz-kuthumi/
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 23:22:23 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #317 : Luty 06, 2012, 08:43:27 »

Na forum http://prawda.xlx.pl/ odkry³em Rozmowa z Jessic± Schab  Du¿y u¶miech

Nie jestem tak pracowity jak Kiara wiêc go tu nie wklejê wybaczcie Mrugniêcie

Powiem tylko, ¿e mi siê podoba³ i choæ mia³bym trochê uwag do panienki Jessie, to ca³o¶æ jej

wypowiedzi brzmi moim zdaniem OK  Du¿y u¶miech

Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego Jêzyk

Podoba mi siê te¿ to, ¿e ona nie nazywa siebie mistrzem, guru itd itd..., bo ostatnio tyle siê tego

namno¿y³o, ¿e tylko patrzeæ jak sobie bêd± gar¶ciami ok³adali Du¿y u¶miech

Co to siê stanie jak uczniów zabraknie  Du¿y u¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #318 : Luty 06, 2012, 09:02:10 »

Strach jest narkotykiem w 3D – jedni siê tym ¿ywi± poprzez
to ¿e inni trac± przez to ¯ycie.

Mi³o¶æ jest narkotykiem w 5D – i wszyscy siê tym ¿ywi±.

A jednak . Ludzk± naturê ci±gnie do uzale¿nieñ  Mrugniêcie
Ciekawe, czy s³yszeli o tym, ¿e z mi³o¶ci mo¿na zag³askaæ kota na ¶mieræ ?  Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #319 : Luty 06, 2012, 09:51:44 »

jest taka piosenka Fredka- "za du¿o mi³o¶ci zabija za ka¿dym razem", albo jako¶ tak...?
ka¿dy narkotyk w zbyt du¿ej dawce zabije Mrugniêcie

<a href="http://www.youtube.com/v/fKFEjZ98Q4s?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/fKFEjZ98Q4s?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #320 : Luty 06, 2012, 10:20:52 »

Mili panowie mam warzenie i¿ co¶ wam siê ta mi³o¶æ kojarzy z czym¶ innym  ni¿ jest z jakim¶ g³askaniem czy co¶ tam jeszcze.....
Mo¿e zacznijcie od tego czym jest dla was energia mi³o¶ci i jak ona siê objawia w realu w ludzkim ¿yciu w twórczo¶ci Cz³owieka?
Mo¿e trzeba ponownie wróciæ do teorii tematu o którym piszemy?

Bo niby tak du¿o o tym piszecie o fali o wzorcu wody o d¼wiêku i ¶wietle a ci±gle cofamy siê do g³askania kotki....

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #321 : Luty 06, 2012, 10:22:22 »

Na forum http://prawda.xlx.pl/ odkry³em Rozmowa z Jessic± Schab  Du¿y u¶miech

Nie jestem tak pracowity jak Kiara wiêc go tu nie wklejê wybaczcie Mrugniêcie

Powiem tylko, ¿e mi siê podoba³ i choæ mia³bym trochê uwag do panienki Jessie, to ca³o¶æ jej

wypowiedzi brzmi moim zdaniem OK  Du¿y u¶miech

Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego Jêzyk

Podoba mi siê te¿ to, ¿e ona nie nazywa siebie mistrzem, guru itd itd..., bo ostatnio tyle siê tego

namno¿y³o, ¿e tylko patrzeæ jak sobie bêd± gar¶ciami ok³adali Du¿y u¶miech

Co to siê stanie jak uczniów zabraknie  Du¿y u¶miech

obejrza³em prawie do koñca wywiad ze J.Schabem Du¿y u¶miech
generalnie ciekawe, poniewa¿ J.S. mówi ¿e ró¿ni obcy przekazuj± jej info., ale oni i tak s± wytworem naszej ¶wiadomo¶ci,-
która w ten sposób stara siê w tej rzeczywisto¶ci ratowaæ nas samych przed nami samymi.
Ok, i czas nie istnieje i tzw. rzeczywisto¶æ to nasz w³asna projekcja,-
wiêc jeste¶my zarówno problemem jak i rozwi±zaniem. Ju¿ wszystko siê zapêtli³o..Du¿y u¶miech

no i jeszcze jedno ciekawe stwierdzenie z wywiadu- "stworzyli¶my system aby nas chroni³, a teraz musimy znale¶æ ochronê przed systemem" Du¿y u¶miech

pozdro U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2012, 10:35:31 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #322 : Luty 06, 2012, 10:35:31 »

Zrozumienie siebie , akceptacja na zmiany oraz wybór kierunku tych zmian to wa¿ne elementy na tu i teraz. Ale wszystko zaczynamy od wewnêtrznej ciszy od woli zmiany , lub trwania w tym co jest.
Ju¿ pisa³am i¿ jestem przeciwniczk± manipulacji autorytetami i ¿e wiem i¿ prawdziwy Jeszu nie pos³uguje siê tym imieniem w przekazach , tylko potwierdzam. jednak cze¶æ tre¶ci jest ciekawa , warta przeczytania.

Kiara U¶miech U¶miech

niedziela, 5 lutego 2012

Matryca Boskiej Kobieco¶ci

Przet³umaczy³a Wika

Tu Jeszua. Maria i ja ³±czymy siê z wami wszystkimi, podzielaj±c wasz± rado¶æ, jakiej doznajecie na Planecie Ziemi.  Gdy idziecie do przodu ze Wzniesieniem, uwalniacie tyle starych lêków – lgniêcie i przywi±zanie, które utrzymywa³y was w stanie ograniczeñ. Ograniczenie jest natur± struktury.
Stwarzacie sw± strukturê, aby rozgrywaæ sw± grê w królestwie fizyczno¶ci... ale tak wielu z was jest ju¿ t± gr± zmêczonych, zmêczonych t± walk± i cierpieniem, znu¿onych intensywn± ekscytacj± pochodz±c± z nie-wiedzy, i do¶wiadcza ich teraz jako czego¶ niszcz±cego, jako zwróconej ku sobie samym przemocy, która ju¿ d³u¿ej w ¿aden sposób nie inspiruje ani nie podnieca. Tak, nawet ekscytacja i oddanie przygodzie sprawia³o, ¿e ta gra toczy³a siê dalej.

Ale teraz, gdy wasze struktury-my¶li-które-sta³y-siê-betonem upadaj± i roztrzaskuj± siê, odczuwacie b³ogos³awieñstwo przestrzenno¶ci, macie przestrzeñ na wytchnienie, jak to nazywacie, uwolnieni z zamkniêcia, które czasami odczuwali¶cie jak uwiêzienie, i jest to przyjemne uczucie. Zmierzacie w stronê wiêkszej ³atwo¶ci  i swobody, wiêkszej delikatno¶ci waszego czasu jawy, i jeste¶cie karmieni i pielêgnowani po¶ród tego pokoju i zaufania. Naprawdê jest to tak, jakby¶cie znajdowali siê w ³onie. To jest w³a¶nie matryca Boskiej Kobieco¶ci, miejsce opieki, odpoczynku, odrodzenia, a potem i ruchu – zaczynacie kopaæ nogami, trochê p³ywaæ, æwiczyæ nowe cia³o, które siê w³a¶nie formuje. Czyni±c to zaczynacie nowe dzie³o w swym boskim procesie do¶wiadczania, naprawdê wasze i unikalne, ale dzielone przez Jedniê, najpierw za spraw± podobnego do pêpowiny po³±czenia, dziêki któremu nowe istoty s± karmione g³ównie przez Matkê, a potem przez bardziej rozproszon± energiê uk³adu Ojca – Jedynej Boskiej Inteligencji.

Czym jest energia? ¦wiat³em, Mi³o¶ci±, Prawd±... ma ona liczne przejawienia. Widzicie je jako zale¿ne od kontekstu, dlatego pojawiaj± siê ró¿ne s³owa. My widzimy je jako grê energii ukazuj±cej siê w postaci formy, prêdko¶ci, barwy, tre¶ci – tak jak promieñ ksiê¿yca przenosi jeden rodzaj ¶wiat³a, a promieñ s³oñca inny, ale ta ró¿nica polega tylko na sposobie wyrazu, a nie ostatecznej kompozycji – jest to kolejne podobieñstwo obrazuj±ce wasze postrze¿enia dotycz±ce kontekstu. Tre¶æ zmienia siê w naszej sferze, bêd±c si³± wyrazu, która trwa przez ca³e ¿ycie, przez ca³y czas/wieczno¶æ, nie tylko w czasie waszego ¿ycia ziemskiego.

Tre¶æ mo¿e wyra¿aæ siê w postaci anio³a, w postaci reptilianina, planety b±d¼ uk³adu s³onecznego, ¶wi±tyni czy owocu – wszystko to s± przejawy mi³o¶ci, sposoby wyrazu kreacji.

Wielu ludzi na waszym ¶wiecie przebudza siê i przypomina sobie mi³o¶æ/prawdê/¶wiat³o i ich moce przejawiania siê. Gdy zmieniaj± siê okoliczno¶ci, pojawia siê zachêta do tego przypomnienia. Kto¶ zaczyna chorowaæ i przypomina sobie o bracie, który by³ kiedy¶ tak wa¿n± czê¶ci± ¿ycia tej osoby – i wyci±ga rêkê, by ponownie siê z nim po³±czyæ i w ten sposób przyjmuje go do swego ¿ycia jako odbicie swojej w³asnej boskiej mi³o¶ci, przebaczenia i akceptacji.  Kto¶, kto przez lata pracowa³ na tym samym stanowisku pracy, do¶wiadcza bezrobocia, aby móc odpocz±æ i zmieniæ kierunek, aby przypomnieæ sobie o swoich dawnych talentach, o starej têsknocie, by zajmowaæ siê muzyk±, wiêc zbiera swoich starych przyjació³ i zak³ada zespó³, dziel±c siê sw± wiêksz± m±dro¶ci± i wiêksz± akceptacj± dla samego siebie, a potem odkrywa odbicie tego, gdy inni ludzie przychodz± do klubu by pos³uchaæ jego piosenek, i znów dziêki temu na waszym ¶wiecie rodzi siê doskonalszy pokój.

„Niech stanie siê pokój na Ziemi, i niech rozpocznie siê to ode mnie” – jedna z tego rodzaju osób wyra¿aj±c sw± twórcz± moc napisa³a tê w³a¶nie piosenkê, a teraz mo¿ecie dostrzec, ¿e wielu ludzi w waszym ¶wiecie przejmuje ten pomys³ i znajduje sposoby, by przejawiæ i wyraziæ go w swym ¿yciu. Je¶li czujecie siê sfrustrowani i zdezorientowani, pytaj±c ‘jak?’, jak stworzyæ dla siebie ten pokój,
przypomnijcie sobie, jak robi to Boska Kobieco¶æ – przypomnijcie sobie to ³ono odpoczynku i opiekowania siê sob±; zag³êbianie siê w siebie i szacunek dla tygla, w którym rodzi siê wasza ja¼ñ – i tak samo jest w ka¿da now± ide±/my¶l±, która jest jak sperma, jak iskra ¿ycia, a ³ono, karmi±ce i dziel±ce siê sw± krwi±, jest dlañ naczyniem.
Niechaj ten czas brzemienno¶ci pos³u¿y w in-formowaniu,  poprzez tê matrycê i poprzez DNA/RNA, które jest no¶nikiem tego informowania, a¿ uzyskacie wszystko czego potrzebujecie, aby narodzi³a siê wasza nowa ekspresja w ¶wiecie zewnêtrznym – w miejscu, gdzie wszyscy dzielicie siê swym zbiorowym sposobem przejawiania siê. Bawcie i cieszcie siê tym! Ca³a nasza mi³o¶æ pod±¿a ku wam.
– Jeszua i Maria

19 listopada 2011, przekaz pobrany z:
http://channelingrace.wordpress.com/2012/01/19/jeshua-mary-matrix-of-the-divine-feminine/

http://jeszua.blogspot.com/

ps. Ja przeczyta³am wywiad z Jessic± Schab mówi zupe³nie m±drze jak na swój wiek ale... jak dla mnie jest kilka zasadniczych ale.
Pierwsze i podstawowe ale to ten ekran na którym ogl±da informacje , które staja siê jej wiedz±.
O tej technologii stosowanej do manipulacji lud¼mi opowiada³ dosyæ szczegó³owo Enki i Syriusz B na jednej z pocz±tkowych sesji , o ekranach z informacjami przekazywanymi ludziom przez systemy poza ziemskie pisze te¿ Melchizedek ( chyba w drugiej ksi±¿ce) , to nie jest wiedza wewnêtrzna Ludzi.
To jest manipulacja informacj± ich ¶wiadomo¶ci , znam bardzo dobrze taki przypadek , mia³am bliski kontakt z takom "super" osob±.
O Cz³owieczeñstwie decyduj± zawsze uczucia , stosowanie ich w swoim ¿yciu , w kontaktach miêdzyludzkich a nie teoretyczna wiedza i i logiczne  suche decyzje.
Mi³o¶æ bywa szalona piêkna i niepojêta przez tych , którzy jej ognia ¿ycia nie nios± w sobie. Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2012, 11:08:28 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #323 : Luty 06, 2012, 12:23:10 »

fragment tesktu z "Boska Matryca", Gregga Bradena

(...) jeste¶my jak arty¶ci wyra¿aj±cy najg³êbsze namiêtno¶ci, lêki, marzenia i pragnienia  poprzez ¿yw± esencjê tajemniczego , kwantowego p³ótna. Jednak¿e w przeciwieñstwie do typowego p³ótna malarskiego, istniej±cego  w jednym miejscu, w  okre¶lonym czasie, nasze p³ótno jest t± sam±  substancj± , z której wszystko jest zrobione - jest wszêdzie i jest zawsze obecne.
Przenie¶my przyk³ad artysty/p³ótna o jeden krok dalej. Tradycyjne arty¶ci s± oddzieleni od swej pracy i u¿ywaj± narzêdzi dla przeniesienia  wewnêtrznej  kreacji na zewnêtrzny wyraz. Jednak  w Boskiej Matrycy  znika podzia³  miêdzy dzie³em sztuki,   artyst±: my jeste¶my zarówno p³ótnem, jak i obrazem na nim, jeste¶my zarówno  narzêdziem, jak i artyst±, który go u¿ywa. (..) Jak cudownie by nie wygl±da³a ta rzeczywisto¶æ, wszystko to -  i du¿o wiêcej - jest mo¿liwe w królestwie Boskiej Matrycy. Kluczem jst nie tylko zrozumienie jej dzia³ania. By wyraziæ nasze pragnienia potrzebujemy równie¿ jêzyka  rozpoznawanego przez tê staro¿ytn± sieæ energii (..) w przypadku ¶wiadomo¶ci jest rodzaj mowy, która nie u¿ywa liczb, alfabetów ani nawet s³ów. Poniewa¿ jeste¶my ju¿ czê¶ci± Boskiej Matrycy, by³oby uzasadnione, aby¶my posiadali ju¿ wszystko, co potrzebne , by siê  z ni± komunikowaæ, bez potrzeby stosowania podrêczników, ani specjalnych treningów. I posiadamy.

Jêzykiem tym, wg ksi±¿ki, s± nasze uczucia. One s± niczym zmarszczki na oceanie egzystencji (Boskiej Matrycy), o czym dalej w ksi±¿ce jest mowa na przyk³adzie konkretnych do¶wiadczeñ i eksperymentów.
Ogólnie GB postawi³ interesuj±c± tezê, ¿e :
" poprzez Bosk± Matrycê mamy sposobno¶æ  skoncentrowania siê na tych atrybutach naszego ¿ycia, stosuj±c  je jako  wewnêtrzn± technologiê uczuæ, wyobra¼ni i marzeñ. Kiedy to czynimy, ³±czymy siê z prawdziw± esencj± potêgi,  by zmieniæ nasze ¿ycie i ¶wiat "
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #324 : Luty 06, 2012, 12:31:01 »

Tak.... bo istnienie malujemy barwami mi³o¶ci , które niesiemy w sobie zmieniaj±c ich ¶wietlisto¶æ i gamê odcieni zmieniamy siebie i t³o które sob± malujemy. Rodzi siê wówczas szczê¶cie.
A szczê¶cia siê nie wazy , nie mierzy i nie ustawia w powtarzalnych wzorcach , je siê prze¿ywa za ka¿dym razem inaczej!

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: