Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:53:50

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 823809 razy)
0 u¿ytkowników i 87 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #350 : Luty 14, 2012, 23:37:25 »

Po "trzech dniach" transformacji i oczyszczenia oraz ca³kowitej adaptacji do warunków nowej ziemi "opadniemy" na ni± jak "p³atki ¶niegu" ka¿dy do miejsca które wybra³ sobie zgodnie z w³asn±  wol±.

Czy to oczyszczanie przejdê równocze¶nie z moj± ¿on± i dzieæmi? I razem jak p³atki ¶niegu opadniemy na now± ziemiê wspólnie w jedno miejsce?
Czy ka¿dy w inne choæ materialnie w to samo?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #351 : Luty 14, 2012, 23:44:00 »

BBernardzie ja tego nie wiem kto przejdzie, a kto nie przejdzie i nie jestem od tworzenia takich weryfikacji , zatem nie zadawaj mi proszê tak trudnych pytañ. Bo nie odpowiem.

Odpowiem tylko i¿ mi³o¶æ mo¿e wszystko , pro¶ sercem i ¿yj najpiêkniej jak potrafisz. Rodziny nie bêd± rozdzielane , bo po co?
£±cznikiem miêdzy ludzkim  zawsze jest mi³o¶æ , nie ma powodu do obaw.

Serdecznie pozdrawiam. U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech

================================

Jeszcze raz KUTHUMI...

13.02.2012 Wyklarujcie siê. Mistrz KUTHUMI

Mistrz Kutiami

Ukochani Ludzie,
nawet gdyby¶cie mogli lataæ, nie u¿ywaliby¶cie skrzyde³. Gdyby¶cie mogli zmieniaæ ¦wiaty, pozostaliby¶cie oniemiali. Teraz, gdy „macha” do Was O¶wiecenie, pozostajecie niezdecydowani i czynicie tak jak by¶cie mieli „do za³atwienia” co¶ innego.

W Waszych oczekiwaniach chcecie lataæ, chcecie zmieniaæ ¦wiat, chcecie O¶wiecenia. Jednak gdy brana jest miara na odpowiednie dla Was skrzyd³a, to wycofujecie siê z lêkiem z powrotem. W momencie gdy jeste¶cie wzywani do tego aby Podnie¶æ ¦wiat, jeste¶cie strachliwi i gdy tylko macie przej¶æ ostatnie Rozpoznanie do O¶wiecenia, wstrzymujecie siê w Waszym wnêtrzu
- jednak nie w Waszej wyobra¼ni, bowiem w niej jest wszystko ¿ywe, tam chcecie tego wszystkiego
i jeszcze wiêcej. Tam (*w wyobra¼ni) wymagacie wszystkiego i bez ustanku.

Wy wo³acie: „Panie, tu jestem”
i kiedy Pan przychodzi, chowacie siê przed Nim.

Kiedy dochodzi do konkretnych Rzeczy, to lêkacie siê cofaj±c niczym strachliwe w momencie Istoty które odpychaj± w zimn± noc ju¿ na progu zaproszonych przez siebie Go¶ci.
Dlaczego tak czêsto opuszcza Was wtedy Odwaga, dlaczego jest tak wiele – a jest ich zbyt du¿o – Dzieci Ludzkich które s± os³abione w tak decyduj±cym momencie?

Dlaczego s± niczym o¶lepione przez Ciemn± Si³ê i nie widz± ¦wiat³a które do siebie zaprosi³y?

Jest tak, poniewa¿ Wasze Decyzje jeszcze nie dojrza³y, bowiem Wasze ¿yczenia, zamiary Waszej Istoty nie dotar³y do wszystkich jej Poziomów.
Jest tak, poniewa¿ nie zostali¶cie jeszcze ca³kowicie ogarniêci „Wirusem ¦wiat³a” który przejmuje ca³y ¦wiat i wszystkich ludzi.

Z³oty Wiek ¦wiat³a wymaga CA£KOWITYCH (kompletnych) Decyzji i nie zadowala siê decyzjami które nie dotar³y jeszcze do konkretnych Poziomów.

Tak d³ugo jak Cz³owiek sam sabotuje swoj± Wolno¶æ dzia³aj±c tak jakby by³ nie-wolny, tak d³ugo zostaje wszystko po staremu.

Lecz kiedy i w jaki sposób Istota sabotuje sam± siebie?

Wtedy gdy przek³ada (*”na pó¼niej”) wewnêtrzn± Przemianê i je¶li nie chce spojrzeæ na konkretne Tematy wierz±c w to, ¿e nie dojrza³ do tego jeszcze Czas
- i to nawet w obliczu problemu.

I tak wyt³umaczone jest „jak” poniewa¿ to opisuje „logiczne wyt³umaczenia” aby nie musia³o siê staæ to co staæ siê musi.

To s± Ci ludzie, którzy opuszczaj± Dom tylko przy s³onecznej pogodzie i kiedy tylko pierwsze krople deszczu spadn± na wysuszona ziemiê, to oni pozostaj± w bezpiecznym ukryciu aby nie dosiêg³a ich ani wilgoæ ani wiatr.

To s± „Niedzielni Czciciele Stwórcy„, „Prorocy Piêknej Pogody” i „O¶wieceni Piêknej Pogody„.
Jednak gdy tylko chodzi o konkrety, gdy tylko ¦wiat³o Stwórcy pojawia siê bezpo¶rednio w ich ¯yciu i nale¿y odpowiednio zareagowaæ – wtedy bardzo czêsto ich che³pliwe wypowiedzi pozostaj± czyst± teori±.

Mieæ ¿yczenie Nowego ¦wiata a go aktywnie wspó³tworzyæ s± dwoma ró¿nymi od podstaw rzeczami. To wspó³tworzenie (urz±dzanie) ma miejsce wtedy gdy Cz³owiek wykorzysta ca³kowicie swoj± Si³ê i Moc, wtedy gdy jest wo³any – dzia³a bez zwlekania, wtedy gdy rozpozna swoj± rolê i wie ¿e jest Przemian± której tak bardzo ¿yczy sobie na zewn±trz.

Wymy¶laæ bitwê na papierze to jedno, innym jest natomiast wyruszenie na pole bitwy.

Wielu Pos³añców ¦wiat³a tego ¦wiata, wielu ludzi tego Czasu poddaje siê pewnemu rodzajowi „skostnia³o¶ci”. To oznacza i¿ oni zastygaj± w bezruchu i czekaj± na moment w którym rozpoznaj± to co JEST, podczas gdy w tym samym momencie obok nich przebiegaj± wszystkie niezauwa¿one momenty tej Jako¶ci.

Jak jednak usun±æ i zakoñczyæ ten stan?

Poprzez to i¿ staniecie siê ¦wiadomi ¿e nie jeste¶cie gotowi kiedy przychodzi do Was Obfito¶æ, kiedy dopasowywane s± Wam skrzyd³a, kiedy dawane jest Wam w nadmiarze Szczê¶cie i B³ogos³awieñstwo!
To przyznanie siê przed samym sob± przynosi wszystko na Drogê i tworzy w jednym momencie bazê (grunt) do zmiany.

Ludzie maj±cy My¶li typu:
„… ja nie potrzebujê tego czy tamtego”,
„… co ja zrobiê z tak± ilo¶ci± pieniêdzy, maj±tku, dobytku”,
„… tak mi idzie, jak inni tego chc±”,
„… przecie¿ nic nie mo¿na zrobiæ”,
„… ja jestem zadowolony z tego co mam i nie mo¿na chcieæ od ¯ycia wiêcej”,
Ci ludzie oddaj± ich odpowiedzialno¶æ osobom trzecim
poprzez co stoj± nieruchomo w „betonowych butach”.

Te wzorce my¶lowe znajduj± siê równie¿ u uduchowionych ju¿ do okre¶lonego stopnia Przebudzonych ludzi. I kiedy nadchodzi moment samo-decydowania o sobie, wielu „odp³ywa” na bok przez co opó¼niaj± swój postêp.

Wiedzcie Ukochane Dzieci Ludzkie,
¿e w decyduj±cym momencie musicie powiedzieæ g³o¶ne (du¿e) TAK i domagaæ siê Waszej Mocy.
W decyduj±cym momencie odnosi zwyciêstwo ten, który dzia³a zdecydowanie, który rozpoznaje co JEST i który ¶wiadom jest swojej Si³y i jej u¿ywa.

W decyduj±cym momencie nale¿y bez „tego czy owego” wyrzuciæ za burtê wszystkie bariery (ograniczenia) i nale¿y dzia³aæ czerpi±c z Pra-Wiedzy, z Boskiej ¦wiadomo¶ci.

Poprzez to jeste¶my ponownie w Punkcie który mówi:
POSPRZ¡TAJCIE!

Posprz±tajcie gruntownie Wasze wnêtrze.

Albowiem to co sobie ¿yczycie mo¿e pozostaæ jedynie pobo¿nym ¿yczeniem tak d³ugo, jak d³ugo cofacie siê przed samo-zadecydowanymi czynami które mog³yby urzeczywistniæ te ¿yczenia.

To dotyczy zarówno indywidualnego jak i globalnego Poziomu albowiem to jedno dzia³a bezpo¶rednio na to drugie.

My bierzemy miarê na Wasze skrzyd³a – leæcie.
My zasypujemy Was obfito¶ci± – to Wam siê nale¿y.
My doprowadzimy ¦wiat do porz±dku poprzez Wasze samo-zadecydowane klarowne (jednoznaczne) wyst±pienie.
¦wiat potrzebuje tych Kompetencji Wojowników ¦wiat³a.
Id¼cie dalej, spójrzcie jeszcze raz i sprawd¼cie dok³adnie, czy zaprawdê mo¿ecie znie¶æ widok Pana i czy chcecie go do¶wiadczyæ.

Je¶li tak nie jest – to macie Klarowno¶æ.
Je¶li tak w³a¶nie jest – to macie Klarowno¶æ.

Wyklarujcie siê!

To ja jestem,
Mistrz Klarowno¶ci

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/14/13-02-2012-wyklarujcie-sie-mistrz-kuthumi/

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:32:38 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #352 : Luty 15, 2012, 11:26:19 »

W Waszych oczekiwaniach chcecie lataæ, chcecie zmieniaæ ¦wiat, chcecie O¶wiecenia. Jednak gdy brana jest miara na odpowiednie dla Was skrzyd³a, to wycofujecie siê z lêkiem z powrotem. W momencie gdy jeste¶cie wzywani do tego aby Podnie¶æ ¦wiat, jeste¶cie strachliwi i gdy tylko macie przej¶æ ostatnie Rozpoznanie do O¶wiecenia, wstrzymujecie siê w Waszym wnêtrzu - jednak nie w Waszej wyobra¼ni, bowiem w niej jest wszystko ¿ywe, tam chcecie tego wszystkiego
i jeszcze wiêcej. Tam (*w wyobra¼ni) wymagacie wszystkiego i bez ustanku.
(..)
Dlaczego tak czêsto opuszcza Was wtedy Odwaga, dlaczego jest tak wiele – a jest ich zbyt du¿o – Dzieci Ludzkich które s± os³abione w tak decyduj±cym momencie?

W tym "szaleñstwie" jest metoda. Nasza s³abo¶æ jest nasz± si³±. W jaki¶ intuicyjny sposób wiemy, ¿e droga "zbawców" nie jest dla nas najlepsz± drog±.
W wyobra¼ni jest wszystko ¿ywe, tam ju¿ jeste¶my O¶wieceni. I tylko tego poczucia nam potrzeba, oraz otwartych szeroko oczu na w³asne ¶cie¿ki poznania. One równie¿ nas otaczaj±, bo s± naszym codziennym ¿yciem. Ka¿de zdarzenie odpowiada naszemu w³asnemu nastawieniu do rzeczywisto¶ci. Ona jest taka bo my tacy jeste¶my.

Otulmy siê t± wyobra¼ni±, zanurzmy siê w ni± ,a nowa, ¿ywa rzeczywisto¶æ wy³oni siê spokojnie, logicznie, bez fajerwerków. 
Nasza ¶wiadomo¶æ chroni nas przed "zbawcami" Chichot Mamy dobre zabezpieczenia Chichot

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #353 : Luty 15, 2012, 11:44:47 »

¯adni zbawcy nie sa nam potrzebni i to jest pewne , bowiem wszystkiego musimy DOKONAÆ sami.
Jednak dokonaæ a nie  tylko wyobra¿aæ sobie siebie w tych dokonaniach, niestety , lub stety na wszystko trzeba zapracowaæ samemu.
I o t± pracê , podjêcie jej odwa¿nie bez wycofywania siê w zakamarki strachu , moim zdaniem chodzi w tym fragmencie.
Siedzenie bezczynne  w k±cie wyobra¼ni i  samo mówienie ja chcê , mi siê to nale¿y bez dzia³ania to stagnacja na drodze ku ewolucji cofanie siê do ty³u.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #354 : Luty 15, 2012, 12:16:57 »

Kiaro  i tak i nie .
Rozumiem co chcesz powiedzieæ. Mniej wiêcej to samo ,co Kuthumi
Poprzez to i¿ staniecie siê ¦wiadomi ¿e nie jeste¶cie gotowi kiedy przychodzi do Was Obfito¶æ, kiedy dopasowywane s± Wam skrzyd³a, kiedy dawane jest Wam w nadmiarze Szczê¶cie i B³ogos³awieñstwo!

Kuthumi pope³nia jeden podstawowy b³±d. On stoi po stronie istot, które chc± dawaæ, obdarzaæ , dopasowywaæ DO LUDZI co¶, co Ci ludzie musz± najpierw sami oswoiæ, sami siê tym staæ ze swojej w³asnej woli. Albo odrzuciæ.

DOKONANIE - w moim przekonaniu nie chodzi o wyj¶cie na ulice, porzucenie pracy (albo dla odmiany zapracowywanie siê ), przewroty spo³eczne czy cokolwiek z dzia³ania, o którym piszesz.

Wyobra¼nia zmienia rzeczywisto¶æ, plastycznie j± kszta³tuj±c, a dzia³aniem jest modlitwa. W modlitwie chodzi o otulenie siê zmian± , stanie siê zmian±. Nie dokonasz tego dzia³aniem ,bo dzia³anie Ciê rozprasza, ka¿e skupiaæ siê na szczegó³ach od punktu A do punktu B ,potem do C i tak dalej i dalej a¿ w trakcie drogi skupionej na dzia³aniu, na akcji-reakcji zapomnisz po co idziesz t± drog± i dok±d.

Gdyby wyobra¼niê przyrównaæ do wzroku, to umo¿liwia ona skupienie siê na miejscu przeznaczenia . Czy kontrolujesz swoje kroki, albo zmys³ równowagi, albo ruchy r±k, czy my¶lisz o tym ca³ym dzia³aniu, które prowadzi do przemieszczenia siê do celu ? Czy ¶wiadomie nadzorujesz ka¿dy miêsieñ i nerw, który wprawia w ruch Twoje ko¶ci, kiedy stawiasz krok ( i gdzie go stawiasz ?).
Nie, nie robimy tego.
Otó¿ wiêkszo¶æ ludzi po prostu wpatruje siê w cel ju¿ czuj±c, ¿e w nim s±, a ca³a reszta maszynerii zwanej cia³o wykonuje pracê bez nadzoru ¶wiadomo¶ci.
Podobnie ,wg mnie, jest z kreacj± rzeczywisto¶ci. Wyobra¼nia musi utrzymywaæ cel , czyli now± rzeczywisto¶æ, czuæ j±, rozumieæ j±, dostrzegaæ j± i nie spuszczaæ jej z oczu. Ju¿ tam jeste¶my, ona juz tu jest.

Po drodze owszem, natkniemy siê na przeszkody. Przyk³adowo pojawi siê ruchliwa droga w poprzek , bêdzie trzeba skupiæ uwagê na bezpiecznym wybraniu momentu przej¶cia, pojawi siê "ka³u¿a", któr± bêdzie trzeba obej¶æ, lód, na którym spokojny i pewny krok utrzyma stabilno¶æ, owszem, wszystko to zauwa¿ymy rozwi±zuj±c "problemy" automatycznie, bezwiednie, bez emocji , a nawet INTUICYJNIE, w drodze ku przeznaczeniu ka¿dy  w swoim rytmie.

Je¶li kto¶ nas popêdza, albo oferuje podwiezienie to tylko zaburza nasz rytm. Czy droga któr± wybra³a¶ nie jest wa¿na ? Jest. Moim zdaniem droga jest czê¶ci± celu. Interakcj± nas z Wszech¶wiatem, bez po¶redników. Proteza zawsze tylko zastêpuje bezpo¶rednie po³±czenie.
Mo¿na , owszem, zgodziæ siê te¿ na przejazd na stopa, je¶li to czê¶æ w³asnej drogi, bo równie¿ ten "pomocnik" nie wydarzy³ siê przypadkowo. Ale to ju¿ rozkmina na inny temat.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #355 : Luty 15, 2012, 13:32:37 »

East dobrze prawisz.  U¶miech

Dodam tylko, tak ogólnie, ¿e wyobra¼ni± oprogramowujemy przestrzeñ energetyczn±.
Potem ju¿ tylko dzieje siê i wype³nia przy pomocy naszej energii i miê¶ni.  Chichot Oczywi¶cie nie tak prosto,
bo wyobra¼nia nam szaleje i czasami niesie na z³amanie karku. Wówczas „³amiemy siê”. 

Ale to piku¶, wa¿ne, by nie po³amaæ skrzyde³ (wyobra¼ni).
Bo zamiast szybowaæ bêdziemy cz³apaæ. A to ma³o atrakcyjne i mêcz±ce.  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #356 : Luty 15, 2012, 14:01:07 »

To wszystko zale¿y o czym my¶lisz i na jakim poziomie rozwoju osobistego jeste¶ w danym momencie. Dlaczego?  Bo niestety wyobra¼nie ( wyobra¿anie sobie czego¶ fizycznie ) pobudza ego i ju¿ znane kreacje , chocia¿ z pozoru jest to dobre... Ale stanowi ograniczenie dla nowego czego jeszcze nie potrafimy sobie wyobraziæ bo nie do¶wiadczyli¶my jeszcze tego , tak wiêc nie ma zapisu tej rzeczywisto¶ci w naszym mózgu. A wyobra¼nia pracuje w zespoleniu z mózgiem.

Ja mogê tylko powiedzieæ o sobie jak to dzia³a w moim wypadku? ja tak naprawdê nie znam na przód ¿adnego celu mojej drogi , znam jej zarys , który jest bardzo plastyczny i zmienia siê w ka¿dej sekundzie podejmowanych prze zemnie wyborów. Nie wiem praktycznie gdzie i jaki jest cel , mogê siê nieco domy¶laæ odkrywaj±c dzieñ po dniu kolejne pok³ady mojej wewnêtrznej wiedzy.
Zatem idê dziêki akceptacji ¿yciowych zdarzeñ ( które wszystkie z jakiego¶ mi nieznanego teraz powodu s± wybrane jako najlepsze dla mnie.
Ale ja , jako ja nie wiem dlaczego? Wie to moja Energia niewcielona której ja z pe³nym zaufaniem w ni± i do niej akceptujê i realizujê. jednak wszystkich fizycznych wyborów dokonujê sama. W co¶ wchodzê a w co¶ nie wchodzê nie z powodu wyobra¿ania sobie tego czego¶ jako dobre czy z³e dla mnie, a z powodu odczuwania  dobra lub ciep³a tej sytuacji. Oczywi¶cie pope³niam b³êdy na nich uczê siê bardziej subtelnych odczuæ i u¿ywania swojej Ludzkiej m±dro¶ci.
Zwyczajnie co¶ mnie przyci±ga , a co¶ odpycha , co¶ wydaje siê ciep³e a , co¶ wieje ch³odem i idê za czym¶ lub siê zatrzymujê.

Nie pracujê z wyobra¼nia bo uwa¿am j± za zbyt zwodnicz± , bardziej ufam  wewnêtrznym odczuciom idê za g³osem serca. Taki jest mój rodzaj  drogi , takie do¶wiadczenia i wybory zdarzeñ.

Ale Ludzie s± w ro¿nych momentach swojego rozwoju , zatem weryfikuj± wedle swoich kryteriów.
Ja my¶lê i¿ te "skrzyd³a" do uniesienia siê ponad ludzkie ograniczenia "kroi" ka¿demu z nas nasza Energia niewcielona , a tak naprawdê robi to dla siebie ( swojego ziemskiego Awatara , którym dla niej jeste¶my), nie czyni tego na si³ê , wbrew naszej woli. Bo szanuje j± i akceptuje ale tez informuje nas o tym co mo¿emy informuje a nie nakazuje to jest olbrzymia ró¿nica. wiedz±c równocze¶nie i¿ nasze decyzje albo j± wynios± rozwojowo , albo zatrzyma siê na jaki¶ czas w miejscu.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #357 : Luty 15, 2012, 14:37:19 »

Masz Kiaro racjê w wielu punktach. Ale.

Czasami przychodz± mi do g³owy my¶li, ¿e nie ma ¿adnego rozwoju, ¿e to mit.
Jeste¶my my, jako uszczegó³owiony przejaw ¶wiadomo¶ci, energii. I jest do¶wiadczanie.
Owszem, dzieje siê to poprzez wybory, najpierw ten najwy¿szy, gdzie pierwsze skrzypce gra ¶wiadomo¶æ,
wyobra¼nia, a potem ten najni¿szy przy w³±czeniu logiki, korzy¶ci materialnych, itp.

Ale jakie mog± byæ korzy¶ci, skoro ostatecznie i tak jeste¶my polem energii, ¶wiadomo¶ci±?
Doznajemy jedynie korzy¶ci dora¼nych w postaci bardziej lub mniej przyjemnej drogi.
To, ¿e dzi¶ pope³niê czyn „z³y” oraz na sekundê przybiorê okre¶lon± barwê, nie zmienia mnie w niczym,
bo za chwilê mogê pope³niæ czyn krañcowo dobry. I czym jest dobro oraz z³o?
A przecie¿ w za¶wiatach ponoæ nie ma ocen. To tu oceniamy na w³asny u¿ytek.

Ech, ile¿ to koncepcji tworzy ¦WIADOMO¦Æ. Jest bardzo pracowita, nawet cz³owieka stworzy³a.
A ten tañczyæ musi jak mu zagraj±.  Du¿y u¶miech Bo np. bêd±c w innym ¶rodowisku (planetarnym, kosmicznym)
taniec bêdzie ju¿ zgo³a inny. Na szczê¶cie bierzemy udzia³ w programowaniu, mamy przecie¿ narzêdzia.  Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #358 : Luty 15, 2012, 15:51:42 »

Fajny temat siê zrobi³
To wszystko zale¿y o czym my¶lisz i na jakim poziomie rozwoju osobistego jeste¶ w danym momencie. Dlaczego?  Bo niestety wyobra¼nie ( wyobra¿anie sobie czego¶ fizycznie ) pobudza ego i ju¿ znane kreacje

Owszem tak jest, ¿e wyobra¼nia pobudza, w tym równie¿ ego. Ale tak¿e to, co ega nie posiada, czyli Wszech¶wiat.
Dlatego te¿ , aby ego nie zaburzy³o wyobra¼ni (powiedzmy, ze rozumianej jako modlitwa) powinno siê pracowaæ z ego, czyli modliæ/wobra¿aæ sobie, ale bez przywi±zywania wa¿no¶ci do swojej wizji. Tak jakby patrzeæ na co¶ przenikaj±c to co¶ na wskro¶. Mo¿na wyobra¿aæ to sobie jako cel cz±stkowy, albo ledwie mu¶linowy wzór , jeden z wielu kroków w drodze. Ja osobi¶cie pracujê z wyobra¼nia jak z klockami lego. Mogê z niej rado¶nie wznie¶æ co¶ , zmodyfikowaæ, co¶ dodaæ. Klocki razem s± realne, budowla te¿, ale w ka¿dej chwili do przekonfigurowania, bo to jest zabawa. W zabawie nie uto¿samiamy siê z fabu³± jako czym¶ ostatecznym i wi±¿±cym , chocia¿ rezultaty s± fizycznie namacalne.

Ale stanowi ograniczenie dla nowego czego jeszcze nie potrafimy sobie wyobraziæ bo nie do¶wiadczyli¶my jeszcze tego , tak wiêc nie ma zapisu tej rzeczywisto¶ci w naszym mózgu. A wyobra¼nia pracuje w zespoleniu z mózgiem.
Powolutku spoza horyzontu zdarzeñ wy³aniaj± nam siê nowe mo¿liwo¶ci , które wprzêgamy w istniej±cy wewnêtrzny ¶wiat, który odzwierciedla siê w zewnêtrzno¶ci. Stare elementy uk³adanki odrzucamy, przy³±czamy nowe. Wa¿ne by rozumieæ i¿ tworzenie nie koñczy siê nigdy, ¿e wszystko co przy³±czyli¶my tymczasowo trwa do spe³nienia celu. Oczywi¶cie to ,co trwa lubi zwracaæ na siebie uwagê, dopomina siê o ni±, usi³uje przejawiaæ siê jak najd³u¿ej, wi±¿e nas ze sob±, stara siê ca³± konstrukcj± nas trzymaæ. Sztuk± jest nauczyæ siê uwalniaæ od tych uwarunkowañ. Bez ¿alu i ci±got. Uwalniamy siê zmieniaj±c czêstotliwo¶æ rezonansow±. Brak wi±zañ rozformowuje ³±cze.

Zwyczajnie co¶ mnie przyci±ga , a co¶ odpycha , co¶ wydaje siê ciep³e a , co¶ wieje ch³odem i idê za czym¶ lub siê zatrzymujê.
Podoba mi siê Twój intuicyjny sposób poruszania siê po falach ¿ycia. Podobnie do Ciebie równie¿ ufam swojej Wy¿szej Ja¼ni, ¿e to co mi stawia na drodze trzeba przerobiæ.
Jednak nie polegam na przyci±ganiu odczuwanemu przez to co¶, lub tego kogo¶. Nie pod±¿am ZA CZYM¦. Raczej sam okre¶lam swój kurs, który korygujê w zale¿no¶ci od p³ynno¶ci poruszania siê na nim.
W toku do¶wiadczenia zwanego ¿yciem zrozumia³em, ¿e otoczenie dopomina siê mojej uwagi i bêdzie mnie przyci±gaæ lub odpychaæ pod³ug kryteriów, których nie muszê rozumieæ z poziomu na którym siê znajdujê. Niektóre oddzia³ywania s± silne i czasem nie warto walczyæ z nimi dla samej walki bo to strata energii. Kiedy nie mo¿na siê wyrwaæ z energetycznych wiêzów trzeba u¿yæ ich jak procy Chichot

Nie pracujê z wyobra¼nia bo uwa¿am j± za zbyt zwodnicz± , bardziej ufam  wewnêtrznym odczuciom idê za g³osem serca. Taki jest mój rodzaj  drogi , takie do¶wiadczenia i wybory zdarzeñ.
Ka¿dy znajduje swoj± specjalizacjê U¶miech
Wyobra¼nia w moim przekonaniu wyra¿a kontrolê nad celem. Ona owszem , chcialaby byæ nieokie³znana hahahah, a jak¿e, goni daleko daleko, czasem siê zapêdza w my¶lokszta³ty, lecz pamiêtam, ¿e ona jest ,jak to okre¶li³a Ptak - skrzyd³em . Nie wszystko jest mo¿liwe na raz, chocia¿ wyobra¼nia z tak± lekko¶ci± szybuje po liniach ¿ycia . Ale hooola hola. Powoli .Chichot To ja sterujê skrzyd³em.

Wewnêtrznym odczuciom ufam na razie informacyjnie. S± jak lampki ostrzegawcze lub wskazuj±ce kierunek, ale dopiero uczê siê je rozpoznawaæ. Kto wie, mo¿e kiedy¶  pójde na ca³o¶æ.

Ale Ludzie s± w ro¿nych momentach swojego rozwoju , zatem weryfikuj± wedle swoich kryteriów.
Dok³adnie tak jak piszesz.

Ja my¶lê i¿ te "skrzyd³a" do uniesienia siê ponad ludzkie ograniczenia "kroi" ka¿demu z nas nasza Energia niewcielona , a tak naprawdê robi to dla siebie ( swojego ziemskiego Awatara , którym dla niej jeste¶my), nie czyni tego na si³ê , wbrew naszej woli. Bo szanuje j± i akceptuje ale tez informuje nas o tym co mo¿emy informuje a nie nakazuje to jest olbrzymia ró¿nica. wiedz±c równocze¶nie i¿ nasze decyzje albo j± wynios± rozwojowo , albo zatrzyma siê na jaki¶ czas w miejscu.

Tak, równie¿ mam takie przeczucie. Wszystko wskazuje na to, ¿e tak jest. Tylko czasami lekcje s± do przerobienia zbyt trudne. Wy¿sza Ja¼ñ mo¿e zbyt szybkiego rozwoju pragn±æ (bo na przyk³ad jest m³od± WJ ), zatem rzuca nas na g³êbokie wody. A tu sztuka p³ywania (w przestworzach) wymaga wyczucia, doboru ¿agla, dzielno¶ci, odwagi i wspó³pracy. Wspó³-czucia .Jako w niebie tak i na ziemi. Ta energia niewcielona i wyobra¼nia maj± co¶, co ich ³±czy  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #359 : Luty 15, 2012, 16:09:55 »

No i dobrze ze tak my¶lisz , bo ka¿dy ma swoje kryteria sprawdzone i im powinien zaufaæ nie cudzym.
ja siê nauczy³am ufaæ swoim i krok po kroku pewniej wchodzê w zdarzenia które siê przede mn± otwieraj±, wyzbywam siê coraz bardziej subtelnych odczuæ strachu. Uczê siê ufaæ sobie.

Kiara U¶miech U¶miech

==========================

I jeszcze co¶....

14.02.2012 Prawdziwi Spadkobiercy. RADA 12

Rada 12

Wyobra¼cie sobie ¿elazo które w piecu hutniczym
pod wp³ywem wyj±tkowej temperatury
robione jest miêkkim, kute i wlewane do form.
Tak przedstawia siê Proces Transformacji planety i ludzi.

W wyj±tkowej Jako¶ci ¦wiat³a docieraj±cej do Ziemi
z Centralnego S³oñca – i jest nim Duchowe ¦wiat³o Tworzenia
- bêdziecie kuci, wyginani, zmiêkczani i tak jak ¿elazo
doprowadzeni do nowej formy.

Dzi¶ to duchowe ¦wiat³o ma tak± wibracjê (frekwencjê)
pod wp³ywem której wielu ludzi CA£KOWICIE SIÊ ROZPU¦CI
lub jeszcze zanim zostan± tym dotkniêci odejd± na inny
Poziom Bytu.

Ci jednak którzy tutaj pozostan± bêd± Transformowani,
kuci i ukoñczeni, innej mo¿liwo¶ci NIE MA.

Tak z czego¶ przyziemnego bêdzie uczynione szlachetnym,
z nietrwa³ego, odpornym (trwa³ym),
z przemijaj±cego, nieprzemijaj±ce.

Aby przetrwaæ w tym Czasie,
aby nie zostaæ usuniêtym (sp³ukanym) przez ten Czas,
Ci którzy pozostan±, zostan± wlani w NOW¡ FORMÊ.
Tak w³a¶nie jest.

Tak, tu zawsze jest mowa o tych którzy pozostan±
i o tych którzy odejd±.

I tak siê stanie i to ju¿ jest w Drodze,
albowiem nie ka¿dy Cz³owiek chce wystawiæ siê
na to ¦wiat³o które wszystko pali.
Nawet je¶li s± ku temu sprzyjaj±ce warunki,
nawet je¶li okazje nigdy nie by³y lepsze,
to istnieje wielu którzy teraz, kiedy chodzi o ich „TAK”
rozwa¿aj± ich pierwotne zamiary, zmieniaj± je
i ostatecznie cofaj± siê przed Transformuj±c± Si³± ¦wiat³a.

To jest Proces który ponagla do Decyzji
wszystkich ludzi tego ¦wiata. Ponownie i ci±gle
poniewa¿ £aska Stwórcy robi to mo¿liwym.

Co nale¿y przede wszystkim teraz czyniæ?

Dla tych którzy chc± pozostaæ:
nale¿y teraz oddaæ siê ca³kowicie!
Pozwoliæ czyniæ Kowalowi jego pracê, aby Wasze Serca
zosta³y uszlachetnione a¿ do koñca.
Poddaæ siê tej Sile ze ¦wiat³a, poddaæ siê jej
bezwarunkowo aby „Kowal Tworzenia”, sam Stwórca móg³
z Wami czyniæ to, co On uwa¿a za dobre.

To jest jest przekroczenie Zaufania, to jest wiêcej…
to jest bezwarunkowe oddanie siê JEMU, ca³kowite zapomnienie
siebie samego aby Przebudziæ siê jako w pe³ni ¦wiadoma Istota
uformowana Jego rêk±.

Jeszcze zanim mo¿e Wam zostaæ przekazana Nowa Wiedza,
musicie zapomnieæ Star± Wiedzê – i chcieæ j± zapomnieæ.
Musicie siê od tego uwolniæ, staæ siê bia³±,
niezapisan± kartk± papieru, czystym, pustym naczyniem
i ten czas zaprawdê teraz nadszed³ dla tych którzy
wybieraj± pozostanie tutaj,
dla prawdziwych Spadkobierców Raju.

Dla tych, którzy odchodz±, nie ma nic do czynienia
poza tym jak czekaæ by zostaæ zabranym.
Kiedy przyjdzie do Was wielki „Przemieniacz Wszystkich ¯yæ”
który Was przeniesie na nowe Pole Do¶wiadczeñ.

¦mieræ nie istnieje, tak jak ju¿ wiecie,
lecz umieranie pozostaje dla Was jeszcze Rzeczywisto¶ci±
i to dotyczy wielu Synów Ludzkich i Córek Ludzkich,
bo nie wiedz± nic o Stwórcy, bo prze¿ywaj± niewyra¼nie
to co wydarza siê na ¦wiecie, bo nie znaj± prawdziwej
warto¶ci tego Czasu i nie chc± jej uznaæ.

I tak zadbane jest o wszystkich i o ka¿dego.
Tak w³a¶nie jest.

Oddajcie siê ca³kowicie
albo oczekujcie tego nieuniknionego.

Podczas gdy zapadaj± te Decyzje,
Stwórca puka do Waszego Serca
i Ci którzy s± gotowi, id± do ¦wiat³a
po tym jak w samym ¦wietle zostali uszlachetnieni
i ukoñczeni.

Gdy ON przyjdzie, id¼cie z Nim!
Gdy ON Was dotknie, oddajcie siê temu dotkniêciu!
Gdy On Was wo³a, id¼cie za Nim, bezwarunkowo!
Czas £aski Stwórcy nadszed³,
s± dane nowe Okna Transformacji,
nowe mo¿liwo¶ci Rozpoznania – siêgnijcie po nie,
uczyñcie to. Ta okazja jest wyj±tkowa.

Tym Przekazem ze ¦wiat³a, b³ogos³awimy Ciebie,
tego, który pobiera (wch³ania) Si³ê tych s³ów
i Ciebie który na podstawie tych wezwañ
bêdzie szed³ za nimi,
teraz kiedy ka¿dy Cz³owiek ponownie
BÊDZIE PRZEZ NIEGO WO£ANY
jeszcze zanim ponownie zamknie siê kurtyna
lecz wtedy na d³ugi, d³ugi Czas.

Jest dane!
Oddajcie siê temu i nie zwlekajcie ani chwili
albowiem tylko Ci którzy odwa¿nie
rzuc± siê w przepa¶æ zostan± uchwyceni (z³apani)
i przez Niego miêkko u³o¿eni (osadzeni),
wszystkim innym ta £aska jest odmówiona.

Wieczny Ojciec przychodzi do Was,
Wieczna Matka jest z Wami
- oka¿cie siê godnymi.

W nieskoñczonej Mi³o¶ci
RADA 12

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/14/14-02-2012-prawdziwi-spadkobiercy-rada-12/

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:34:42 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #360 : Luty 16, 2012, 07:15:38 »

ciekawe, ¿e w³a¶nie wczoraj pomy¶la³em i¿ jedyn± si³± ciemnej strony jest nasza s³abo¶æ..?

Strach, zmartwienie i dawanie mocy Kaba³owi

16
lut
2012
1 komentarz

by krystal28 in Galaktyczna Federacja, Inne kategorie

.

.

Jestem za dawaniem kredytu uznania tam, gdzie ten kredyt jest zas³u¿ony, ale jest jedna organizacja, gdzie czujê, ¿e zbyt wielkie  przed³u¿enie kredytu jest obecnie oferowane.  Kryminalny Kaba³, który obejmuje du¿e po³acie terytoriów, w tym Iluminatów, wielu cz³onków masonerii, a tak¿e ka¿dego, kto wspiera i bierze aktywny udzia³ dla agendy NWO ( Nowego Porz±dku ¦wiatowego) i oszukuje amerykañskiego podatnika, jest jednym z takich przyk³adów gdzie otrzymuj± zbyt wiele szacunku poprzez strach, ni¿ na niego s³usznie zas³uguj±.  Oczywi¶cie, by³ czas, kiedy ta przestêpcza organizacja, prowadzona przez bandê marnych przedsiêbiorców (kto inny zszed³by na drogê przestêpstw, jak nie kto¶, kto nie mo¿e odnie¶æ sukcesu w inny sposób?)  posiadali wielk± w³adzê, ale nigdy nie posiadali jej o jeden gram wiêcej ni¿ my, ludzie im ochotniczo dali¶my.
 Jest tak wielu dzisiaj, którzy wierz±, ¿e Kaba³ macza swoje brudne palce we wszystkim i ¿e nadal decyduje o wszystkim tu i wszêdzie na ca³ym ¶wiecie.  Tylu siê martwi smugami chemicznymi rozpylanymi nad ich miastami, martwi± siê, ¿e Kaba³ patrzy na to, co robi± na Internecie, a nawet martwi± siê, ¿e Kaba³ przefiltrowuje tak wiele przekazów z czanelowanymi informacjami.

Kaba³ nigdy nie mia³ ¿adnej mocy, poza t±, która zosta³a im podana na srebrnej tacy i to jest równie prawdziwe dzisiaj, jak kiedykolwiek.  I chocia¿ tak wielu budzi siê do tej prawdy, jeszcze wci±¿ tyle mocy jest oddawane dla tej kolekcji nieudanych z³odziei ze wzglêdu na wisz±cy w powietrzu, od d³ugiego czasu, smród strachu.

Wielu dzisiaj nawet siê martwi, ¿e Kaba³ planuje udawaæ dobrych i oszukaæ niezliczone ilo¶ci ludzi, którzy wejd± na pok³ad ich statków kosmicznych i zostan± wywiezieni gdzie¶ w niewolê.  Co, w oparciu o historiê przekonuje was, ¿e ci niekompetentni kryminali¶ci mog± takie co¶ zrobiæ?  Zw³aszcza, gdy s± pod obserwacj± Galaktycznej Federacji ¦wiat³a i Komendy Asztara.  S± nawet tacy, co obawiaj± siê wielce legendarnego projektu ‘Blue Beam’ , gdzie Kaba³ wykorzysta  hollywoodzkie efekty na niebie, tworz±c pokazy obrazowe Armagedonu i nawet stworzy przekonywuj±cy, hologramowy powrót Jezusa.  Nawet nie wiem, jaki by³by w tym wszystkim cel, gdy¿ nikt jeszcze nie poj±³ ca³ego tego scenariusza bardzo dobrze.  S³uchajcie ludzie, je¶li ten tak bardzo okrzyczany Projekt jest czym¶ takim, jak amatorskie godzinne obrazy wygenerowane przez komputer w z³ym wydaniu, to wszystko czego musimy siê baæ to skurcze ¿o³±dka od ¶miechu.
 Wygl±da na to, ¿e wiele ludzi bêdzie nadal obawia³o siê tych kilku w±t³ych i starzej±cych siê mê¿czyzn i kobiet, a¿ do dnia gdy bêdziemy ¶wiadkami ich parady w pomarañczowych kombinezonach w dzienniku o godz. 6-tej.  Powiem wam jednak przyjaciele, ¿e jeste¶cie wolni, aby odebraæ swoj± moc ju¿ dzisiaj, nie trzeba czekaæ.  Jednym z obszarów, gdzie mo¿emy odebraæ nasze moce od zaraz to przestaæ siê martwiæ, ¿e Kaba³ skutecznie przenikn±³ przes³ania mi³o¶ci i ¶wiat³a wysy³ane od naszej rodziny z wy¿szych wymiarów.  Kaba³ nie filtruje wszystkich naszych przekazywanych komunikatów, a nawet znacznej ich ilo¶ci, a nawet w tych rzadkich przypadkach, gdzie komunikat mo¿e wynikaæ z w±tpliwych ¼róde³, ich ma³a sztuczka jest oczywista, gdy ich przes³anie próbuje zaszczepiæ strach zamiast szerzyæ mi³o¶æ i ¶wiat³o.  Czy¿ nie?  Tak wiêc, jak± moc ma ta wiadomo¶æ, je¶li widzimy przez ni±, tak jak przez akwarium ze z³ot± rybk± i nie pozwolimy jej wp³yn±æ na nas w jakikolwiek sposób?

Kaba³ nigdy nie by³ dobrze prowadzon± organizacj± przez niezwykle bystre umys³y, które planowa³y znakomicie skomplikowane systemy, lecz raczej ten zbiór kilku oszustów nieudolnie tworzyli ca³kowicie przejrzyste schematy, poniewa¿ wielu ludzi nadal mocno ¶pi, ale my siê przebudzili¶my.  Ludzie teraz ¶ledz± d³ugie szlaki w±tków, tak oczywistych, ¿e niewidomy móg³by je ¶ledziæ, które prowadz± bezpo¶rednio do sprawców tych wszystkich nieprzemy¶lanych i nieudanych intryg.
 Mówiê wam wszystkim, moi drodzy bracia i siostry, ¿e jedyn± moc jak± Kaba³ posiada dzisiaj jest moc, jak± my mu dajemy. Oni ju¿ nie planuj± intryg i spisków w celu zniewolenia ludzko¶ci, ale zamiast tego spêdzaj± wiêkszo¶æ swoich dni na telefonie z ich adwokatami staraj±c siê znale¼æ sposób, aby za³atwiæ sobie transakcjê na wydostanie siê z zap³acenia d³ugu, jaki zaci±gnêli u ludzko¶ci, poniewa¿ nawet nie posiadaj± odwagi, aby po³kn±æ swoje w³asne lekarstwo.  Dzi¶ s± tacy, co czytaj± przes³ania o mi³o¶ci i ¶wietle od naszych braci i sióstr z wy¿szych wymiarów i ci±gle wierz±, ¿e nieudolnym kabalistom uda³o siê skutecznie je przenikn±æ w jaki¶ sposób, w³±cznie z tymi, które s± udostêpniane przez tego pisarza.  Je¶li kto¶ mo¿e ewentualnie znale¼æ realn± podstawê do takich przypuszczeñ, ¿e jakie¶ czê¶ci tych wiadomo¶ci zosta³y napisane przez Kaba³a, to daje on tym nieudolnym i potykaj±cym siê oszustom zbyt wiele punktów.

Jakie próby uda³y siê Kaba³om przeprowadziæ z powodzeniem w ostatnich latach?  Zostali z³apani na gor±cym uczynku z ich rêk± w s³oiku z ciastkami, kiedy kradli ludzkie pieni±dze i przekazywali je przestêpczym banksterom na Wall Street, ale pomog³o to  tylko na przebudzenie milionów, którzy jeszcze spali.  My¶leli, ¿e mog± tak robiæ przez ca³e dziesiêciolecia, a ich kryminalna prasa drukarska Rezerwy Federalnej zosta³a ujawniona i ju¿ zbankrutowa³a.  Wojny w Iraku i Afganistanie s± teraz wyra¼nie widoczne, ¿e mia³y ³apê na ropie naftowej i wojska s± odsy³ane do domu.  Ich toksyczne szczepionki zosta³y ujawnione i miliardy dzi¶ niewykorzystanych ampu³ek zawala pó³ki.  Monsanto i ich trucizny GMO trac± jedn± sprawê s±dow± za drug± i wkrótce zamkn± swój biznes.  Ostatnie desperackie próby Kaba³a, aby zainicjowaæ 3-ci± wojnê ¶wiatow± s± zapobieganie na ka¿dym kroku.  Stracili kontrolê nad swoimi si³ami zbrojnymi i Pentagonem, a ich kiedy¶ super tajna organizacja sta³a siê powszechnie omawiana na forum publicznym.  Ich agenda przez d³ugie dziesiêciolecia, aby ukryæ istnienie naszych pozaziemskich braci, spotka³a siê z kompletn± pora¿k±.  Co ci drobni oszu¶ci zrobili ostatnio z jakimkolwiek sukcesem?

Kaba³ jest skoñczony, gdy¿ ich ¿yciow± krwi± by³a zdolno¶æ do op³acania tych, z pieniêdzy zrabowanych od ludzi, którzy byli gotowi sprzedawaæ swoich bli¼nich.  Ich ruroci±gi brudnych pieniêdzy zosta³y zamkniête.  Ju¿ nie posiadaj± ¿adnych ¶rodków, aby kontynuowaæ to przedstawienie.  Jest tak wielu jeszcze, którzy chc± wierzyæ, ¿e Kaba³ jest nadal nawet u³amkiem tego, czym kiedy¶ by³.  Ich organizacja jest w strzêpach, a mê¿czy¼ni i kobiety, którzy raz byli przekonali, ¿e s± nie do pokonania, teraz siê k³óc± i obwiniaj±, gdy widz± tylko wyroki wiêzienia w swoich herbacianych li¶ciach.  To tylko my nadal g³aszczemy ich ego i podsycamy ich legendê, która dzi¶ istnieje na podtrzymuj±cych ¿ycie ‘kroplówkach’.  Ci raz pozornie silni mê¿czy¼ni i kobiety, teraz rozbiegaj± siê w ró¿ne strony jak myszy po w³±czeniu ¶wiat³a, a ¶wiat³o o¶wieca teraz ich brudne uczynki. Wkrótce zap³ac± cenê, nie wa¿ne gdzie bêd± staraæ siê uciec i ukryæ, lub ile k³amstw bêd± wymy¶laæ i ilu naiwnych koz³ów zaoferuj± w ofierze.  Nie dawajcie ju¿ mocy bezsilnym, moi przyjaciele, bo dzi¶ tylko my nadal wierzymy, ¿e s± oni ogromnym przeciwnikiem.  Nawet oni sami teraz przyznaj±, ¿e s±  skoñczeni i wszystko, co ich czeka to werdykt ludzi.

Artyku³ Grega Giles,   15 luty 2012

Przek³ad Krystal

http://ascensionearth2012.blogspot.com/2012/02/criminal-cabal-and-over-extension-of.html
http://krystal28.wordpress.com/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
konradis
Go¶æ
« Odpowiedz #361 : Luty 16, 2012, 13:11:00 »

Hm ... siedze i patrze i czytam i mam ci±g³e wra¿enie,¿e za du¿o my¶li za du¿o gadania. Za ma³o akcji, ci±g³e jakie¶ przepychanki.Ci±g³e przbijanie siê na argumenty. Ja dzia³am Tak:

Wykorzystuje 3 "prawa":

1.Prawo przyci±gania-to co my¶lê to przyci±gam i jako¶ pojawia siê to w moim ¿yciu.
2.Prawo karmy- to co sieje to zbieram. My¶l±æ(sieje) potem ogl±dam wynik mojej "pracy",Jaki to ma skutek w ¿yciu.
3.Prawo "krotno¶ci"- to co zasiewam, zbieram w wielokrotno¶ci, czyli powraca to do mnie z wieksz± si³a. "Z jednego ziarna przenicy wyro¶nie k³os,który wyda kolejne 100 ziaren"

Dodaje do tego jeszcze dwie mini wskazówki, drogowskazy dla mnie.

a) wszystko jest jakie jest, nie warto¶ciuje :(d³ugopis jest niebieski,pisze albo nie)Je¶li siê wypisze w trakcie pisania biore nowy i tyle.
b) wraz ze zwrostem energii (skupianiu siê na czym¶ mocniej) wzrasta prêdko¶æ z jak± siê objawia my¶l,ale tak¿e karma i wielokrotno¶æ.
To jest Moja prosta droga dzia³ania. Reszta to ju¿ filozofie,techniki które opisuj± te proste zasady,poprostu ró¿ne drogi do celu.

Pewnie zapytacie skoro nie warto¶ciuje to jak sparwdzam czy my¶l by³a w³a¶ciwa i czy to co zrebra³em jest czym¶ buduj±cym lub nie...opisze to tak :
...kiedy¶ by³em, bardzo agresywny ci±gle mnie co¶ irytowa³o,wkurza³o, z³o¶ci³em siê na ca³y ¶wiat wszystko nie by³o takie...¶wiat by³ z³y i ja te¿ by³em z³y na ¶wiat...tak± my¶l sia³em...

co przyci±ga³em?=Efekt tego by³ taki: bójki, rozboje, ci±g³e znajdowanie k³opotów.

co zebra³em?Oprócz po³amanego nosa dwa razy (ja z³ama³em jeden),po³amanego obojczyka (ja komu¶ przetr±ci³em kolano)...dosz³a Cukrzyca 1, jakby kto¶ nie wiedzia³: "mniej wiêcej", z postawê wobec ¶wiata czyli z³o¶æ i takie tam odpowiada czakra splotu s³onecznego która reguluje pracê trzustki i innych narz±dów w okolicy splotu.

¯eby nie by³o ca³y proceder my¶lowy trwa³ z 10 lat, wiêc to co sia³em,"zbiera³o siê d³ugo" i wytworzy³o "Karmê" na splocie.
Czy to by³y z³e do¶wiadczenia ? Dla jednego tak dla drugiego nie, mnie nauczy³y pewnych rzeczy i tyle
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #362 : Luty 17, 2012, 09:27:41 »

Mam bardzo du¿y dystans do tego typu przekazów ale s± w nich informacje które niektórym ludziom mog± u³atwiæ zrozumienie nurtuj±cych ich problemów i krok po kroku i¶æ do przodu.
nie ka¿dy idzie tak szybko jak ja i ka¿dy potrzebuje innych argumentów do zrozumienia wa¿nych dla niego zagadnieñ. Tylko dlatego wklejam je gdy¿ uwa¿am i¿ wszystko co pomaga jest istotne.

Kiara U¶miech U¶miech

Ostatnie miesi±ce tego roku bêd± najbardziej pamiêtne i zachwycaj±ce

by krystal28 in Galaktyczna Federacja, SaLuSa

.

“Ka¿da osoba mo¿e pomóc przyspieszyæ zmiany przez wysy³anie mi³o¶ci do ca³ej Ludzko¶ci i Matki Ziemi”

.

Przet³umaczy³ Mi³osz, edycja Krystal

Gra w oczekiwanie bêdzie siê toczyæ jeszcze trochê d³u¿ej, jednak przez ca³y czas czyniony jest postêp.  ¯adna ilo¶æ ingerencji ze strony Ciemnych nie bêdzie mia³a d³ugoterminowych efektów, jako ¿e nasze plany s± ju¿ zbyt zaawansowane, by mogli  oni zapobiec naszemu sukcesowi.  Dzia³ania nasze, jak i naszych Sojuszników s± teraz przyspieszone, poniewa¿ osi±gnêli¶my ju¿ punkt, gdzie trzeba dokonaæ finalizacji w przewidywanym terminie.  Zewnêtrzne tego oznaki,  g³ównie  z waszych ¼róde³ internetowych s± najbardziej wiarygodne pod k±tem dok³adno¶ci i aktualno¶ci informacji.  Robi±c wszystko co w waszej mocy by zostaæ skupionymi na ¦wietle, ugruntowujecie siê na waszej ¶cie¿ce do Wzniesienia.  Cokolwiek siê dzieje, mo¿ecie byæ pewni, ¿e taki sam rezultat zostanie osi±gniêty i oka¿e siê, ¿e uwolnicie siê spod kontroli Ciemnych.

Wkraczamy w bardzo pracowity okres, jednak w ¿adnym wypadku nas to nie przyt³oczy.  Mamy  floty milionów statków oraz oczywi¶cie personel do ich obs³ugi.  W rzeczy samej, wiele naszych potrzeb jest zautomatyzowanych, dlatego mo¿emy spêdzaæ swój czas wykonuj±c wyspecjalizowan± pracê, do której jeste¶my wyposa¿eni w tym najbardziej wa¿nym czasie.  Nawet czynno¶ci takie jak konserwacja s± wykonywane przez zrobotyzowane istoty, które maj± na tyle wysoki poziom ¶wiadomo¶ci, ¿e mog± podejmowaæ uzasadnione decyzje na w³asn± rêkê.  Oczywi¶cie nasze wyrafinowane komputery s± zaanga¿owane  w dzia³alno¶æ naszych statków, jak i ca³okszta³t misji floty.  Wiecie, ¿e wszystko na Ziemi równie¿ posiada jaki¶ poziom ¶wiadomo¶ci, ale w waszych o wiele ciê¿szych wibracjach nie mo¿ecie w pe³ni funkcjonowaæ.  Nie jest wiêc konieczny wielki krok na przód do zaakceptowania tego co wam mówimy.

Ca³y ten postêp, o którym od czasu do czasu wspominamy, bêdzie z czasem wasz.  Przyjdzie to wraz z waszym osobistym postêpem w stronê stawania siê Galaktycznymi Istotami.  Nie mo¿ecie jeszcze wyobraziæ sobie co to oznacza, ale mo¿e mogliby¶my nazwaæ was super-lud¼mi.  Wasze obecne poziomy ¶wiadomo¶ci wzrastaj±, ale nie s± jeszcze nawet zbli¿one do waszego prawdziwego potencja³u.  Osi±gniêcie poziom Chrystusowej ¦wiadomo¶ci i zawsze to jest dla was mo¿liwe z powodu cudownego wzrostu waszej energii ¦wiat³a.  Mo¿e to zabrzmieæ ambicjonalnie, ale aspirujecie do uzyskania takiego poziomu podczas pobytu na Ziemi, chocia¿ wiemy, ¿e jest to niezwykle trudne do utrzymania.  Jest po prostu zbyt wiele ciê¿kich wibracji wokó³ was i w³±cznie z tymi, które zosta³y przyczepione do was przez wiele poprzednich wcieleñ.  To dlatego czêsto jest wzmianka odno¶nie waszego oczyszczenia z tych energii i obecnie jest wspania³y czas na wykonanie tej pracy.  Jest tak du¿o wy¿szych energii przesy³anych wam i je¶li je przyci±gniecie do siebie, proces ten bêdzie móg³ zachodziæ.  Sekret tkwi w pragnieniu, by takie oczyszczenie nast±pi³o, a Prawo Przyci±gania zrobi swoje.

B±d¼cie ¶wiadomi tego, co jest wokó³ was i nie ³±czcie siê z niczym, co mog³oby byæ poczête z ni¿szych wibracji.  Ciemni zawsze byli sprytni w serwowaniu tego, co jest nazywane rozrywk±, co przemawia do waszych podstawowych zmys³ów i pobudza po¿±danie dreszczyków emocji.  Nie oznacza to, ¿e ¿ycie powinno byæ powa¿ne bez zabawy i ¶miechu.  Jednak¿e szybko mêczycie siê tym co macie i poszukujcie jeszcze wiêkszych emocji, a to  czêsto prowadzi do zani¿enia waszych standardów i do rozpusty.  To jest tak proste do robienia a zarazem tak trudne by siê z tego wyd¼wign±æ.  To dlatego jest teraz na Ziemi tak wielu nauczycieli daj±cych wskazówki, aby cel ¿ycia zosta³ zrozumiany, i ¿e jeste¶cie odpowiedzialni za wszystkie swoje czyny i s³owa.

Wyobra¼cie sobie jak upokarzaj±ce jest zmierzyæ siê z samym sob± i zobaczyæ jakim siê by³o oczami tych, którzy stali przy was próbuj±c kierowaæ was do ¦wiat³a.  Nie jest to robione, by was zawstydziæ, ale po to, by¶cie zobaczyli jak wp³ynêli¶cie na innych bêd±c czêsto tego nie¶wiadomymi.  Wszyscy jeste¶cie Jedno¶ci± i co zrobicie jednej osobie to robicie wszystkim i wp³ywa to na masow± ¶wiadomo¶æ.  Z przyjemno¶ci± mówimy wam, ¿e bardzo dobrze wprowadzacie ¦wiat³o w swoje ¿ycie i zakotwiczacie je na Ziemi.  Do tego stopnia, ¿e poziom masowej ¶wiadomo¶ci zacz±³ wzrastaæ wyk³adniczo i ro¶nie nadal.  Jeste¶cie na w³a¶ciwym kursie, by zakoñczyæ ten cykl Wzniesieniem i to jest w zgodzie z Boskim Planem.

Zmiany bêd± tak daleko id±ce i bêd± dzia³y siê tak szybko, ¿e bêdziecie potrzebowali byæ obudzonymi na wypadek, gdyby mia³o wam co¶ umkn±æ.  Gdy wp³ywy i ingerencje Ciemnych bêd± wreszcie zatrzymane, a  bêdzie to w ci±gu najbli¿szych kilku miesiêcy, bêdziecie mogli zrelaksowaæ siê i zacz±æ siê cieszyæ nag³± wolno¶ci±, która bêdzie wam zwrócona.  Od tego momentu ca³a atmosfera bêdzie uniesiona i wiele emocji uwolnionych,  gdy ludzie zdadz± sobie sprawê, ¿e wreszcie prawdziwy pokój zst±pi³ na Ziemiê.  Uczyni to ostatnie miesi±ce tego roku najbardziej pamiêtnym i zachwycaj±cym czasem i ludzie tego ¶wiata ponownie siê zjednocz±.  Ju¿ nigdy wiêcej nie bêd± podzieleni i nie strac± swej prawdziwej to¿samo¶ci, bêd± znów Jedno¶ci±.

Z powodu wy¿szych wibracji, które istniej± teraz na planecie Ziemi zachodzi mniej konfrontacji pomiêdzy lud¼mi.  I z wyj±tkiem dla tych, którzy promuj± ró¿nice dla kontroli, wkrótce nastanie pokój na ca³ym ¶wiecie.  Jak ju¿ was poinformowali¶my,  pokój wkrótce nastanie, ale najpierw musz± zaj¶æ zmiany rz±dowe.  Musicie mieæ w³a¶ciwych,  odpowiedzialnych ludzi przy w³adzy zanim rzeczywisty postêp bêdzie móg³ byæ dokonany na jakimkolwiek froncie i wraz z naszymi sojusznikami jeste¶my gotowi do kontynuacji  jak tylko zostanie to osi±gniête.  Ka¿da osoba mo¿e pomóc przyspieszyæ zmiany przez wysy³anie mi³o¶ci do ca³ej Ludzko¶ci i Matki Ziemi, która nie wybuch³a, jak wielu by³o sk³onnymi w to wierzyæ.  Do tej pory nie by³o anormalnej aktywno¶ci, ale oczywi¶cie przez sam± naturê oczyszczania, które jest wymagane, bêdzie kilka powa¿nych wydarzeñ.

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogê wam powiedzieæ, ¿e cz³onkowie Galaktycznej Federacji s± kochaj±cy Boga, a nie boj±cy siê Boga.  Ju¿ dawno zaakceptowali¶my, ¿e Bóg Jest Mi³o¶ci±, i ¿e wszyscy jeste¶my przejawem tej czystej ¦wiat³o¶ci.  Z t± wiedz±, religijne nauki musz± byæ odpowiednio zmienione.  Jest to delikatna sytuacja, gdzie musimy pozwoliæ na wolno¶æ wyra¿ania, ale w tym samym czasie prawda musi byæ wy³o¿ona przed lud¼mi.  Musicie byæ w stanie dokonaæ poinformowanego wyboru i zanim zakoñczy siê ten cykl, bêdziecie w tej w³a¶nie pozycji.  Gdy bêdziecie tego ¶wiadomi, widzimy to jako kolejny krok w kierunku kompletnej harmonii pomiêdzy wami wszystkimi.

Dziêkujê, SaLuSa,
Mike Quinsey,   8 lutego 2012

http://galacticchannelings.com/english/mike08-02-12.html
Podziel siê tym:

Share

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #363 : Luty 17, 2012, 09:31:26 »

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogê wam powiedzieæ, ¿e cz³onkowie Galaktycznej Federacji s± kochaj±cy Boga, a nie boj±cy siê Boga.  Ju¿ dawno zaakceptowali¶my, ¿e Bóg Jest Mi³o¶ci±, i ¿e wszyscy jeste¶my przejawem tej czystej ¦wiat³o¶ci.  Z t± wiedz±, religijne nauki musz± byæ odpowiednio zmienione. 

no w³a¶nie JACK,- a nie kult cierpienia!..

pozdro U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #364 : Luty 17, 2012, 09:45:15 »

Dobrze i szybko ³apiesz songo1970 uwa¿a³am i¿ to jest jeden z najwa¿niejszych fragmentów przekazu dlatego go wklei³am. W³a¶nie tak Stwórca jest MI£O¦CI¡ zatem nie ma potrzeby Go siê baæ i trzê¶ ze strachu przed nim, mo¿na byæ zawstydzonym ogl±daj±c swoje uczynki w kontek¶cie Jego dobra , mi³o¶ci i prawo¶ci to tak , ale my jeste¶my w drodze do doskona³o¶ci a On j± posiada.

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogê wam powiedzieæ, ¿e cz³onkowie Galaktycznej Federacji s± kochaj±cy Boga, a nie boj±cy siê Boga.  Ju¿ dawno zaakceptowali¶my, ¿e Bóg Jest Mi³o¶ci±, i ¿e wszyscy jeste¶my przejawem tej czystej ¦wiat³o¶ci.  Z t± wiedz±, religijne nauki musz± byæ odpowiednio zmienione.

Inaczej nie posiadamy jeszcze a¿ takiej ¶wietlisto¶ci jakom  emanuje  mi³o¶æ bezwarunkowa , podnoszenie osobistej wibracji to roz¶wietlanie siê ni±. Dzieje siê tak poprzez etyczne , prawe i pe³ne mi³o¶ci i dobra ¿ycie , nigdy przez napychanie mózgu informacjami przeczytanymi , us³yszanymi ni zobaczonymi. To nie ta droga.

Nikt nie dokona³ osobistego rozwoju przez rozwój logiczno¶ci mózgu , nawet najwiêkszy zapis informacji je¿eli nie idzie w parze z wiedz±( prze¿ywanie jej korzystanie z niej w podejmowaniu decyzji) nie stanie siê m±dro¶ci± na planie weryfikacji jej skutków.

Dopiero m±dro¶æ intelektualna po³±czona z mi³o¶ci± serca przekszta³ca siê w m±dro¶æ serca , a ta jest m±dro¶ci± Stwórcy  do  której my równie¿ d±¿ymy.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #365 : Luty 17, 2012, 11:57:49 »

Z tym, ¿e wiedza logiczna, naukowa, mo¿e przekonaæ umys³ o tym, by nie przeszkadza³ w wewnêtrznym rozwoju, a nawet wspiera³ to serce. Rozwój tylko jednego aspektu prowadzi do demagogi , do ¶lepej wiary (w oderwanie od ¿ycia w tê czy tamt± stronê), a ta mo¿e byæ wykorzystana przez si³y niechêtne rozwojowi. Bardzo ³atwo podmieniæ cel, gdy ufny cz³owiek kieruje siê wy³±cznie przeczuciami.

Oprócz wewnêtrznego, czysto dzieciêcego, ufnego impulsu potrzebna jest równie¿ weryfikacja, a to czyni nasz umys³, a tak¿e codzienne do¶wiadczenie ¿yciowe.

Je¶li dany przekaz nie sprawdza siê w ¿yciu to zachodzi podejrzenie, ¿e jest zwodnicz± pu³apk±.

Jednak si³y kreuj±ce przekaz bêd± nas przekonywa³y, ¿e to w nas tkwi problem, który sprawia, ¿e nie dostrzegamy przemian. Albo bêd± odwlekaæ moment objawieñ w bli¿ej niesprecyzowan± przysz³o¶æ zrzucaj±c winê na si³y z³a, albo nawet na nasze niedostateczne wsparcie przemian, nasz strach przed pe³nym otworzeniem siê na Nowe.

Takie dzia³ania powinny byæ dla ludzi ostrze¿eniem, ¿e co¶ tu nie tak. Nikt nie powinien byæ poganiany czy popychany. To wy³±cznie nasz wewnêtrzny rozwój, w naszym w³asnym rytmie jest wa¿ny. Nic wiêcej.

Wszech¶wiat ma do zaoferowania nieskoñczon± liczbê linii ¿ycia. Spokojnie - ka¿dy wybierze dla siebie w³a¶ciw±.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #366 : Luty 17, 2012, 13:51:53 »

Ja nigdy nie eliminuje wiedzy logicznej , ceniê j±,  ona uzupe³nia , wzbogac± sob± m±dro¶æ serca.

Korzystanie z niej logiczne i tylko  dla korzy¶ci jest nie czyni z cz³owieka Cz³owieka , tak zachowuj± siê bezduszne roboty.

Kiara U¶miech U¶miech

=========================

Nie wnosi to kompletnie nic nowego , raczej takie podtrzymywanie swojej obecno¶ci jako niezbêdnej dla nas....  Mrugniêcie U¶miech Ale... przeczytaæ sobie do kawy mo¿na... niektórzy nawet co¶ zauwa¿yli inni zauwa¿±. No i aby do wiosny!

Kiara U¶miech U¶miech

Wasz rozwód z iluzj± jest bardzo bliski

.

Ju¿ wkrótce rozpoczn± siê procesy rozwodowe.  Wielu z was bêdzie rozstawaæ siê z iluzj±, z któr± tworzy³o zwi±zek ma³¿eñski przez tak wiele lat.  W ka¿dym rozpadaj±cym siê zwi±zku s± tacy, którzy chc± rozstania, rozumiej±c, ¿e ich ¿ycie rozkwitnie, gdy partner, który zatrzymywa³ ich w rozwoju stanie siê przesz³o¶ci± i tacy, którzy chc± dalej w niej tkwiæ, nie dokonuj±c ¿adnych zmian.  Wasze po¿egnanie z trzeciowymiarow± iluzj± niczym siê od tego nie ró¿ni i to w³a¶nie iluzja jest t± stron±, która czuj±c ¿e was traci, bêdzie siê rozpaczliwie stara³a na powrót was u¶piæ, aby¶cie w dalszym ci±gu tkwili w tym dysfunkcyjnym zwi±zku.  Dusza, która ma w sobie m±dro¶æ rozumie i potrafi rozpoznaæ moment, gdy dana relacja przestaje byæ owocna.  Dusza, która jest silna potrafi zerwaæ taki zwi±zek i i¶æ naprzód.

Bêd± tacy, którzy pozostan± w zwi±zku z ¿eruj±cym na nich i wysysaj±cym z nich m³odo¶æ, rado¶æ i si³y ¿yciowe, partnerem.  Dusze te znajduj± siê w szponach wspó³zale¿nej relacji i bêd± w niej tkwi³y do czasu, gdy wyci±gn± wreszcie odpowiednie wnioski i pójd± naprzód.  Wy jeste¶cie tymi, którzy ju¿ dzi¶ d±¿± do rozstania i osi±gn± swój cel. Czeka na was nowe ¿ycie i nowy zwi±zek z partnerem, którego wibracje idealnie pasuj± do waszych.  W ten w³a¶nie sposób zosta³ zaprojektowany wasz wszech¶wiat i na takie warunki wyrazili¶cie zgodê.  Ka¿dy z was znajdzie sobie idealnego partnera.
Wydeptuj±c tê ¶cie¿kê, rozwiniecie u siebie nowe cechy i wiele aspektów waszego codziennego ¿ycia ulegnie zmianie.  Pierwsza znacz±ca zmiana dotyczyæ bêdzie sposobu produkcji i przygotowywania przez was po¿ywienia.  Z czasem zniknie potrzeba wykorzystywania i eksploatacji waszej macierzystej planety w celu zapewnienia wam niezbêdnego do ¿ycia pokarmu.  Mo¿ecie to porównaæ do noworodka, który nie potrzebuje ju¿ pokarmu matki.

Jasnym jest, ¿e ludzie s± niezwykle uzale¿nieni od swoich samochodów.  Jasnym jest równie¿ fakt, ¿e wielu z was zatêskni wkrótce za nimi, gdy¿ stan± siê one reliktami waszej przesz³o¶ci.  W krótkim czasie zostan± wam udostêpnione w darze od Stwórcy nowe, bardziej wydajne sposoby przemierzania waszych miast, waszego ¶wiata a nawet wszech¶wiatów, tak aby¶cie mogli w ³atwiejszy i bardziej wygodny sposób eksplorowaæ jego cudowne dzie³o.

Radykalnej zmianie ulegnie równie¿ sposób, w jaki troszczycie siê o swoje cia³a.  Gdy zachorujecie, nie bêdziecie ju¿ wiêcej polegaæ na lekarstwach, czy innych ludziach.  Nikt nie ma lepszego wgl±du w wasze cia³o ni¿ wy sami i z czasem nauczycie siê, jak je monitorowaæ i pielêgnowaæ, by zachowaæ optymalne zdrowie, sprawno¶æ i piêkny wygl±d.  Bêd± to jedne z pierwszych umiejêtno¶ci, jakie nabêdziecie w nadchodz±cych dniach i sprawi± wam one ogromn± przyjemno¶æ. Z pojawieniem siê tych wszystkich przemian wi±¿e siê spoczywaj±ca na was wiêksza odpowiedzialno¶æ.  Widzimy, jak daleko wielu z was ju¿ zasz³o i jeste¶my g³êboko przekonani, ¿e sumiennie wywi±¿ecie siê ze swoich nowych obowi±zków.

A wracaj±c do spraw dotycz±cych waszej tera¼niejszo¶ci, Kaba³ ma coraz mniej czasu, pieniêdzy i ¿o³nierzy chêtnych do wykonywania brudnej roboty.  W telewizji i prasie mo¿ecie siê natkn±æ na og³oszenia sponsorowane przez wasze si³y zbrojne, które rozpaczliwie i na ostatni± chwilê próbuj± zwabiæ w sw± mroczn± sieæ nowych rekrutów, aby wype³niæ nimi stanowiska, których siê ostatnio wiele w ich szeregach pozwalnia³o.  Jak to ju¿ wyja¶niali¶my przy wielu okazjach, dok³adamy wszelkich starañ, aby mo¿liwie bezpiecznie usun±æ ¿o³nierzy wraz z ich niszcz±c± broni± z waszej rzeczywisto¶ci i ulokowaæ ich w bezpiecznym miejscu, w którym mogliby siê zastanowiæ nad wyborami, których dokonywali i zrozumieæ, dla kogo siê po¶wiêcali.  Wielu z nich jest w niez³ym szoku i przez pewien czas nie mo¿e uwierzyæ w prawdziw± to¿samo¶æ i motywy tych, którzy stoj± za kampaniami wojskowymi.  Mo¿na ¶mia³o powiedzieæ, ¿e wiele z tych kobiet i mê¿czyzn ju¿ nigdy nie dopu¶ci siê do takiego stanu.

Bêdziemy was w dalszym ci±gu na bie¿±co informowaæ o kolejnych etapach upadku kaba³a i w niedalekiej przysz³o¶ci bêdziemy mieæ dla was bardzo dobre informacje.  Niezbêdne procedury nastêpuj± po sobie i wszystko sukcesywnie upada, jak perfekcyjnie poustawiane kostki domina.  Ju¿ wkrótce zarówno nasze jak i wasze wysi³ki przynios± oczekiwane rezultaty, które odczuje ka¿dy na waszej planecie.  S± to ostatnie dni ¶wiata, który znacie.  Ju¿ wkrótce ludzko¶æ uwolni siê ze szponów swoich porywaczy.  Do tego czasu kontynuujcie wspania³± pracê, która wykonujecie dla ¦wiat³a. Szerzcie nadal wiedzê dotycz±c± naszego istnienia, naszej zaszczytnej misji i naszego pojawienia siê w¶ród was, nasi bracia i siostry z Ziemi.  Trzymajcie siê. Ju¿ wkrótce bêdziemy z wami. Jeste¶my wasz± Rodzina ¦wiat³a z gwiazd.

Wiadomo¶æ od Galaktycznej Federacji ¦wiat³a z dnia 11.01.2012, przekazana przez Grega Giles.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:36:10 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #367 : Luty 19, 2012, 11:20:48 »

Kaba³ ma coraz mniej czasu, pieniêdzy i ¿o³nierzy chêtnych do wykonywania brudnej roboty.  W telewizji i prasie mo¿ecie siê natkn±æ na og³oszenia sponsorowane przez wasze si³y zbrojne, które rozpaczliwie i na ostatni± chwilê próbuj± zwabiæ w sw± mroczn± sieæ nowych rekrutów, aby wype³niæ nimi stanowiska, których siê ostatnio wiele w ich szeregach pozwalnia³o. 
Wiadomo¶æ od Galaktycznej Federacji ¦wiat³a z dnia 11.01.2012, przekazana przez Grega Giles.

o tak, potwór traci zêby w szybkim têpie..Mrugniêcie

dlatego w po¶piechu wrpowadza siê roboty bojowe-

"Droid bojowy "Mu³" przechodzi testy w terenie
admin, ndz., 2012-02-19 09:39

Robotyzacja amerykañskiej armii postêpuje. W ramach projektu sponsorowanego przez amerykañsk± agencje DARPA (Agencja Zaawansowanych Obronnych Projektów Badawczych Departamentu Obrony Stanów Zjednoczonych) ca³y czas doskonalone s± nowoczesne systemy bojowe. Projekt zrobotyzowanego "mu³a" jest prowadzony od kilku lat aktualnie trwaj± próby terenowe udoskonalonego autonomicznego robota transportowego.

Konstrukcjê rozwija firma Boston Dynamics a model ten nosi nazwê kodow± AlphaDog LS3. Ta maszyna krocz±ca jest w stanie przenosiæ ³adunek o ciê¿arze do 180 kilogramów. Ma wspieraæ jednostki wojskowe w trudnym terenie. Konstrukcja przypominaj±ca pojazdy z filmu "Gwiezdne Wojny" jest ju¿ praktycznie gotowa do produkcji.

AlphaDog ma byæ 10 razy bardziej cichy ni¿ prototypowy BigDog i musi zawieraæ wiele czujników do wykrywania w³a¶ciwo¶ci gruntów, na których porusza. Jego pierwsze testy w warunkach rzeczywistych maj± mieæ miejsce w 2012 roku. Byæ mo¿e zobaczymy je w akcji ju¿ podczas inwazji na Iran."
http://zmianynaziemi.pl/wideo/droid-bojowy-mul-przechodzi-testy-w-terenie
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2012, 11:38:40 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #368 : Luty 19, 2012, 11:46:36 »

Przede wszystkim , mimo niewolniczych kajdan (pieni±dz, ekonomia, gospodarka) kaba³ traci zêby dlatego, ¿e mu nowe nie mog± odrosn±æ.
Nie mog±, choæ próbuje, tak jak w sprawie nazwanej ACTA-BIS.  To ci±g dalszy ACTA tylko tylnymi drzwiami.

http://www.youtube.com/watch?v=kHLSl9He0vU&feature=player_embedded

Pawe³ by³ swego czasu zdaje siê równie¿ userem na forum PCh. On dzia³a i wy³apuje ciemne machlojki kaba³a od strony prawnej, które maj± za zadanie spêtaæ nam rêce kuchennym drzwiami.
Nie ³ód¼my siê, musimy byæ czujni ca³y czas. Czujni i uwa¿ni i dzieliæ siê tym, co widzimy nieprawid³owego wokó³ nas tak, by ta nowa wiedza sta³a siê czê¶ci± wspóln± dla wszystkich, dla zbiorowej ¶wiadomo¶ci.

Ale równocze¶nie i przede wszystkim dzielmy siê wiedz± o tym jak na prawdê funkcjonuje rzeczywisto¶æ.

Nie powinni¶my jedynie traciæ energii na demonstrowanie postaw PRZECIWKO.
To, co siê dzieje ,co dokona³o siê w sprawie ACTA pokaza³o si³ê nas -razem. Razem mo¿emy zmieniæ ¶wiat na lepsze ju¿ choæby wzmacniaj±c intuicyjnie, wewn±trz siebie, poczucie po³±czenia, bezpieczeñstwa, rado¶ci, mi³o¶ci.
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #369 : Luty 19, 2012, 17:28:14 »

Jasnym jest, ¿e ludzie s± niezwykle uzale¿nieni od swoich samochodów.  Jasnym jest równie¿ fakt, ¿e wielu z was zatêskni wkrótce za nimi, gdy¿ stan± siê one reliktami waszej przesz³o¶ci.  W krótkim czasie zostan± wam udostêpnione w darze od Stwórcy nowe, bardziej wydajne sposoby przemierzania waszych miast, waszego ¶wiata a nawet wszech¶wiatów, tak aby¶cie mogli w ³atwiejszy i bardziej wygodny sposób eksplorowaæ jego cudowne dzie³o.
\

Czy to bêdziê jeszcze za naszego ¿ycia?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #370 : Luty 19, 2012, 19:39:27 »

Nie wiem wszystkiego BernardzieB ale sadze i¿ 4 wymiar otworzy nam dostêp do innych ¶rodków komunikacji , które w du¿ej mierze wypr± tradycyjne. Jednak nie liczy³a bym i¿ stanie siê to z dnia na dzieñ , to proces nie tylko technologiczny ale równie¿ akceptacji zmian przez Cz³owieka.
Ale , tak pojawi siê bardzo wiele rzeczy których w tym wymiarze nie mamy i nie wyobra¿amy sobie nawet ich istnienia.

Kiara U¶miech U¶miech

=========================

Szczerze mówi±c ten przekaz jest dla mnie trochê udziwniony... No có¿ nie zawsze mo¿na wej¶æ w cudze ¶cie¿ki my¶lowe i odczytaæ je prawid³owo.

Kiara U¶miech U¶miech

19.02.2012 Wielcy Wiedz±cy. Mistrz KUTHUMI (live)

Mistrz Kuthumi

Zgodnie z zaleceniem Mistrza Saint Germain materia³y z
    Przekazami pochodz±cymi z Czytania ¦wiat³a maj± byæ usuwane
    po up³ywie pó³ roku. Krótko mówi±c: chodzi o utrzymywanie
    bie¿±cych, wy³±cznie nowo nap³ywaj±cych z nowymi Przekazami
    Wysokich Energii jak równie¿ ci±g³± pracê Istot nad sob±
    jednak z wykluczeniem dostêpu do powolniejszych Energii.

Tym samym poni¿szy Przekaz zostanie usuniêty z TERRA G.K.
    na pocz±tku wrze¶nia 2012 roku. Z&D.

Wy jeste¶cie „Wielkimi Wiedz±cymi”,
jednak Wy o tym nie wiecie!
Wy jeste¶cie O¶wieconymi – ju¿ O¶wieconymi
- lecz tak¿e i tego nie przyjêli¶cie jeszcze do wiadomo¶ci!

Wy jeste¶cie czyst±, wznios³± i Bosk± ¦wiadomo¶ci±,
lecz wiêkszo¶ci jest ciê¿kim to uznaæ,
zbyt bardzo bowiem dzia³aj± w Was ludzkie mechanizmy,
zbyt bardzo jeste¶cie ograniczeni ludzk± Rzeczywisto¶ci±.

Ja jestem KUTHUMI,
Mistrz Klarowno¶ci, Mistrz Mi³o¶ci.

Ja przyby³em do Was wraz z zastêpami Istot ¦wiat³a,
Wniebowst±pionymi Mistrzami i Najwy¿szymi istotami Anielskimi
i My razem z Wami wszystkimi wy³±czymy „Paplanie Ducha”,
niepokój Waszych My¶li i wy³±czymy czêsto panuj±ce w Was
stany z zakresu emocjonalnego – zakoñczymy je „raz a dobrze”.

Naprzód, id¼cie dalej, Wy bogowie w ludzkiej postaci!
Dzi¶ jest na to dzieñ – albo chcecie Wasze O¶wiecenie prze³o¿yæ na jutro?
Czy chcecie to Rozpoznanie nadal przek³adaæ, bo skrycie siê tego boicie?

Nie, nie chcecie tego, jednak to robicie.

Dlaczego tak jest?

Poniewa¿ dzia³aj± siedz±ce w Was g³êboko Lêki
które powoduj± wszelkiego rodzaju blokady.
Jakie jest rozwi±zanie?

1. Uznanie tych Lêków
2. Uwolnienie tych Lêków
3. Bycie bez Lêków

I to by by³o wszystko.
Czy widzicie jakie to proste, musicie tego tylko dokonaæ,
uczyniæ, naprawdê uczyniæ!

Wielu z Was, Ukochani, którzy stworzyli¶cie ju¿ wiele ¦wiatów,
przek³adacie wiele na jutro lub na dzieñ X.

„To siê oka¿e” mówicie, „to jeszcze nie dojrza³o„, albo mówicie „teraz nie„.
I zbyt czêsto te wypowiedzi s± wymówk±
aby¶cie nie musieli ¿yæ Waszymi Zadaniami.
Wy wiecie ¿e jeste¶cie Wielkimi Mistrzami,
Wasza Dusza przekazuje Wam to non-stop.
I musicie teraz zachowywaæ siê odpowiednio do tej Wiedzy!

Na co jeszcze czekacie?
Kiedy chcecie w nieustraszony sposób pokazaæ Wasze ¦wiat³o?
Kiedy, jak nie TERAZ?

Je¶li macie strach przed tym, to uwolnijcie go (*strach)
i dzia³ajcie odpowiednio do tego. To jest zaprawdê proste,
jednak le¿y to po Waszej stronie, w ka¿dym jednym z Was,
aby to uczyniæ!

Tak wiêc wielu z ludzi którzy ju¿ daleko zaszli zatrzymuje siê
w sobie zamiast i¶æ ra¼nie dalej. I wiedzcie, ¿e Wasze Zadania
odkryj± siê przed Wami krok po kroku, a przede wszystkim wtedy
gdy ju¿ znajdziecie do nich doj¶cie a nie w godzinie Pró¿no¶ci
w której tego oczekujecie.

Co jest przez to powiedziane, Namaszczeni?

Powiedziane jest,
¿e macie natychmiast podj±æ ¶lad do Waszych Zadañ!

To oznacza, czyñcie poprzez wypróbowanie Dróg które wydaj± siê
Wam „prawid³owe” i nie czekajcie na to aby ca³a Droga sama
rozci±gnê³a siê przed Wami niczym za pomoc± czarodziejskie ró¿d¿ki.

O¶wiecenie i Do¶wiadczenie Stwórcy zaczyna siê wtedy
gdy podejmiecie ¶lad Waszych Boskich Zadañ
a nie poprzez pozostawanie bezczynnym i czekanie na
„wielk± eksplozjê” Rozpoznania w Was które ma zmieniæ Wasze ¯ycie.

To jest pomy³ka i t± pomy³kê chcemy teraz wyja¶niæ
- nie jutro, lecz w tym momencie.

//krótka pauza przed dalszym czytaniem//

Kochane Dzieci Ludzkie,
stañcie siê ¶wiadomi swojego wahania,
stañcie siê ¶wiadomi swoich lêków. Uwalniajcie je i dzia³ajcie.

Lecz co znaczy „dzia³aæ w³a¶ciwie”?

W³a¶ciwe dzia³anie zachodzi wtedy gdy na podstawie sytuacji
rozpoznacie to co dla Was jest istotne.

NIE MA ¯ADNYCH PRZYPADKÓW, chyba ¿e w rozumieniu ¿e co¶ Wam
przy-pad³o, to znaczy ¿e ka¿da sytuacja ¿yciowa chce daæ Wam
zachêtê (*motywacjê) do tego aby¶cie znale¼li Wasz ¶lad
i Wasze zadanie. Korzystajcie z ka¿dego momentu, bo po to s± one wszystkie dane.
W³a¶nie po to.

¦wiat idzie naprzód w ostatnie i najpotê¿niejsze od Pocz±tku Czasu
Procesy Transformacji. Ludzko¶æ prze¿ywa to w tych dniach na w³asnej skórze.

Dzisiaj u ka¿dego pojedynczego Cz³owieka chodzi o to
- i tym zakañczamy ten Kr±g Tematyczny – chodzi o to
aby poradziæ sobie z codziennie podwy¿szaj±c± siê Wibracj± tego ¦wiata.

To oznacza:

a. szybkie Rozpoznanie
b. szybkie Transformowanie
c. szybkie stanie siê wolnym od wszystkich utrudnieñ. I to oznacza:
d. szybkie wej¶cie w Wielk± Wiedzê, co wymaga tylko za¿±dania tego
bo ona jest w Was, poniewa¿ jeste¶cie Wielkimi Wiedz±cymi.

Wiêc nie przek³adajcie nic z tego na jutro co powinno byæ zrobione
dzisiaj i co dzisiaj mo¿e posun±æ do przodu Wasz duchowy rozwój!
To jest Punkt tego Czasu.

B±d¼cie jednoznaczni i samo-stanowi±cy poprzez to
¿e tutaj i TERAZ zdecydujecie posprz±taæ w sobie samych.
Poprzez to ¿e klarownie spojrzycie tu i TERAZ
na to co siê tutaj ukazuje. Przy tym jutro nie egzystuje,
bo któ¿ wie co bêdzie jutro.

Tylko taki rodzaj ¦wiadomo¶ci – i tym samym docieramy do drugiej
czê¶ci Przekazu – wytrzyma ka¿dy Sztorm:
Wy jeste¶cie leccy, klarowni i jeste¶cie w stanie Rozró¿niaæ.

A Sztormów bêdzie wiele i ka¿dy z nich ma ¦wiat podnosiæ z cum,
jednak Was, ludzi ma pozostawiæ w g³êbokiej Wiedzy o wszystkich
Procesach i przez to pozostawiæ Pokój w Was samych.

Rok jest jeszcze m³ody, a ju¿ pokazuj± siê nowe Potencja³y
które burz± stare mury „Jerozolimy Idoli (*Bo¿ków)”.

1.
Walka miêdzy Si³ami Ciemno¶ci zaczê³a siê na ca³ego.
Zasad± jest: ka¿dy przeciwko ka¿demu, Rodzina przeciwko Rodzinie.

2.
Ster tego ¦wiata nie podlega ju¿ wiêcej ich woli.

3.
Zosta³ osi±gniêty nowy „punkt prze³omowy”
dla nastêpnego du¿ego wydarzenia.

Tyle na ten temat.

I teraz zale¿y wszystko od Was!
Niektórzy mówi± do siebie ¿e to co tu siê dzieje
jest prawie nie do wytrzymania i to co jest proponowane
jest bezczelno¶ci±. Do tego miejsca jest prawid³owo.

Jednak proszê – nie pozostawajcie w tym Modusie!
To Was tylko parali¿uje. Wiedzcie jedno i u¶wiadomcie sobie
to teraz:
WY WSZYSCY PRZYBYLI¦CIE CA£KOWICIE ¦WIADOMIE,
Z WOLNEJ WOLI I PE£NI BOSKIEJ RADO¦CI NA T¡ ZIEMIÊ W TYM CZASIE!

Wy wszyscy chcieli¶cie przekszta³caæ ten Czas
i nie chcieli¶cie odej¶æ przed zakoñczeniem tej pracy.

A wiêc proszê, nie skar¿cie siê, bo po co robiæ to tam
gdzie ma byæ Rado¶æ, dlaczego tam zwlekaæ i narzekaæ,
gdzie Wasze Rozpoznanie g³êbokiego Sensu Waszego ¯ycia
gwarantuje lekko¶æ i opanowanie (*odprê¿enie).

Ka¿dy z Was jest powo³any do tego aby temu ¦wiatu
postawiæ swój indywidualny stempel.
Dlatego zeszli¶cie pe³ni Wiedzy, pe³ni Mi³o¶ci i pe³ni zapa³u.

Ten ¦wiat zmienia siê.
We¼cie ka¿de wydarzenie jako wyzwanie dla Was,
nie lamentujcie, przestañcie nad sob± p³akaæ,
to nie jest Was godne i stoi w opozycji do Waszych Planów ze ¦wiat³a.

Tam gdzie potrzebujecie przerw aby „zatankowaæ” nowe si³y,
we¼cie sobie ten czas i b±d¼cie ¦wiadomi ¿e Wy potrzebujecie
czasu spokoju.
Jednak na co dzieñ, kiedy otwieraj± siê przed Wami
Mistyczne Bramy Rozpoznania, kroczcie szybko przez nie
bez rozgl±dania siê przy tym!

Decydujcie TERAZ a Nowe Jutro mo¿e nadej¶æ
- i Pan mo¿e nadej¶æ.

Ukochane Anio³y ¦wiat³a,

najprostsze drogowskazy pokazuj± cel najklarowniej.

Wy jeste¶cie „Wielkimi Wiedz±cymi” i w tym momencie
kiedy uwolnicie siê od Waszych blokad i lêków, zobaczycie t± Prawdê.

NIE PRZEK£ADAJCIE NICZEGO!
My¶lcie odpowiednie, pe³ne Mi³o¶ci My¶li!
Wypowiadajcie to co JEST i milczcie kiedy siê to poka¿e!

TEN CZAS POTRZEBUJE CIEBIE – CZUJNYM!

Ciebie, Ty, Mistrzu i O¶wiecona ¦wiadomo¶ci któr± jeste¶.

Ogromne zastêpy Mistrzów pozostan± przy Was
b³ogos³awieñstwo i £aska Stwórcy dzia³aj±: TERAZ

Jak bardzo jeste¶ TY kochany.

MISTRZ KUTHUMI

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/19/19-02-2012-wielcy-wiedzacy-mistrz-kuthumi-live/

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:38:30 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #371 : Luty 21, 2012, 09:39:35 »

Post >songo< przenios³em do odpowiedniejszego w±tku >>.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #372 : Luty 21, 2012, 21:20:31 »

Zawsze warto siê zadumaæ  w g³êbi siebie , otrzeæ o swoje refleksje nad sob± , zobaczyæ siebie na tle zdarzeñ i innych ludzi...
Warto bo tylko w ten sposób wyci±gamy wnioski na temat tego kim jeste¶my i dok±d prowadzi nasza droga? oraz czy chcemy ni± dalej i¶æ , czy te¿ mo¿e zmieniæ jej kierunek?

A mo¿e obudzi siê refleksja samozadowolenia i¿ wszystko jest dobrze tylko kroku warto przyspieszyæ? A mo¿e oka¿e siê ¿e trzeba zwolniæ by delektowaæ siê mijanymi krajobrazami..... mo¿e...

Kiara U¶miech U¶miech

20.02.2012 Czas Selekcji. STRA¯NICY PROGU

Stra¿nicy Progu

Ukochany Jahn,

zostanie Ci unaocznione, ¿e nadszed³ Czas w którym
ka¿dy Cz³owiek zostanie poci±gniêty do odpowiedzialno¶ci.
Nic nie umknie „Stra¿nikom Progu” towarzysz±cym do ¦wiat³a tym
którzy mog± siê wylegitymowaæ i zarazem tworz±cym szlaban
nie do przej¶cia dla tych którzy nie potrafi± wykazaæ siê
odpowiednimi Kwalifikacjami.

(… przede mn± widzê jak policjantka zatrzymuje rowerzystkê
jad±c± w miejscu przeznaczonym tylko dla pieszych. Z mojego
punktu widzenia reakcja policjantki by³a przesadzona
i nadgorliwa, rowerzystka musi siê wylegitymowaæ i nawet
zap³aciæ karê. W tym miejscu obserwujê czêsto rowerzystów
lekcewa¿±cych ten zakaz i policjantów którzy siê tym zajmuj±,
lecz tak± procedurê widzê po raz pierwszy…)

Czas Selekcji nadszed³.
Ci którzy jeszcze teraz ignoruj± Uniwersalne Prawa,
które s± wyra¿ane pe³nymi ¦wiat³a i kochaj±cymi czynami
zostan± skonfrontowani z ich zachowaniem i nic nie umknie
Stra¿nikom Progu albowiem s± oni jednoznaczni,
bezkompromisowi i niczego nie przeocz±.

Wydarzy siê nastêpuj±co w tych dniach.

Ludzie zaczn± siê Przebudzaæ i rozpoznawaæ,
¿e co¶ zaczyna siê zmieniaæ.
Oni rozpoznaj± now± Dynamikê, widz±
¿e co¶ wp³ywa na ich ¯ycie, czuj± Si³ê,
której dotychczas nie znali i do¶wiadczaj±
¿e ich ¯ycie siê zmienia i t± zmianê odczuwaj±
równie¿ na poziomie globalnym.

Krótko: nie mog± wiêcej zaprzeczaæ Przemianie
która ma miejsce teraz na wszystkich Poziomach.

I w³a¶nie zastanawiaj± siê Ci ludzie.
Zastanawiaj± siê jak wyj¶æ temu naprzeciw i czy w ogóle wychodziæ.
Sprawdzaj± ró¿ne opcje i wielu mówi do samych siebie:
„Je¶li tej Przemiany nie da siê unikn±æ
to Ja sam chcê zostaæ takim jakim jestem,
prowadziæ moje ¯ycie tak jak dotychczas
i pomimo tego braæ udzia³ w tej Przemianie..”
Tak w³a¶nie my¶l±.

Tak wiêc oni chc± sobie zapewniæ miejsce w ¦wietle
nie bêd±c samymi ¦wiat³em. To Oszustwo jest obecnie
szeroko rozpowszechnione po¶ród tych którzy zamknêli siê
na wszystko to, co zosta³o Wam og³oszone.

Naturalnie nie jest to mo¿liwe,
bowiem Stra¿nikom Progu nic nie umknie, poniewa¿ Oni
rozpoznaj± po Szacie ¦wietlistej danej Istoty
gdzie znajduje siê ona w swojej Ewolucji,
jakie ma zamiary i czym siê ona odznacza.

Ka¿de Oszustwo jest wiêc wykluczone!

A wiêc wszystkim którzy tak postêpuj± radzimy:
ZATRZYMAJCIE SIÊ! Królestwa Nieba nie mo¿na kupiæ
i ¿aden przypadek, ¿aden szczê¶liwy zbieg okoliczno¶ci
NIE JEST W STANIE OTWORZYÆ TEJ BRAMY.

Tylko po Szacie ¦wiat³a i po Waszej Strukturze Energetycznej
mo¿na rozpoznaæ CZYM jeste¶cie i KIM jeste¶cie
i temu zostanie wystawiony Rachunek
- konsekwentnie i w sposób oczywisty.

A wiêc Wy, którzy teraz rozpoznajecie ¿e ¦wiat siê zmienia,
¿e Wasze ¯ycie ulega Przemianie, ¿e ca³e ¯ycie wokó³ Was
przesuwa siê na nowy tor, jeste¶cie animowani do tego
aby wspó³-wibrowaæ (*wspó³-drgaæ), aby odrobiæ wszystkie zadania
domowe by móg³ zostaæ Wam przekazany
wa¿ny Paszport do tego Poziomu Bytu.

Ze sfa³szowanymi papierami nie zajdziecie zbyt daleko,
nawet je¶li dotychczas byli¶cie do tego przyzwyczajeni.
Albowiem ¯ycie na Starym Poziomie Bytu
sk³ada siê z Ob³udy, Iluzji, K³amstwa i Oszustwa.

Wy macie radykalnie siê „przestawiæ”!

Wszystkie stare Pryncypia (*Zasady) s³u¿±ce tym Modelom
macie wyrzuciæ za burtê i zacz±æ Nowe ¯ycie.
Wtedy macie wszelkie szanse do tego aby odziedziczyæ Niebo.
W przeciwnym razie nie mo¿ecie odziedziczyæ Dowodu (*Dokumentu)
który umo¿liwi Wam wej¶cie do Raju. On nie mo¿e Wam byæ wydany
poniewa¿ nie spe³niacie ku temu warunków.

Musicie byæ wyt³umaczeni (*wyklarowani), wyczyszczeni,
uszlachetnieni, albowiem wibrowanie (*drganie) w starym taktowaniu
wystarczy zaledwie na to by pozostaæ w starych Granicach.

I znów jest to £aska Stwórcy która daje na to czas
i która otwiera Nowe Okna Czasowe aby Ci „m±drzy”
i „wiedz±cy lepiej” mogli siê ukoñczyæ.
Aby mogli siê zamieniæ w m±drych Pos³añców ¦wiat³a
i w wiedz±cych Mistrzów Tworzenia.

„Stra¿nicy Progu” znaj± ka¿dego z Was i ma sens aby to
uznaæ (*zaakceptowaæ), to jest dobre, by to teraz wiedzieæ
aby¶cie mogli stworzyæ siebie na nowo
na fundamencie Wiarygodno¶ci i ¦wiat³a.

Ukochany Jahn,
wielu ludzi jest wzywanych, wielu ludzi s³yszy to,
lecz wielu uda g³uchych i pozostan± niemi w obliczu lepszej Wiedzy.
Równie¿ to wskazuje na fina³owy Akord w wielkiej Grze
Czasu i Przestrzeni.

Stwórca przybywa do Was aby sprawdziæ czy wszystko jest w porz±dku.
B±d¼cie przygotowani, ON obudzi Was w godzinê której nie znacie
albowiem nieoczekiwanie pojawia siê ON w ¯yciu.

B±d¼cie przygotowani albowiem ta Niespodzianka jest czyst±
Rado¶ci± dla wyklarowanego Serca, jednak niewyt³umaczony Duch
czyje siê z³apany na gor±cym uczynku.
Gdy ON przychodzi, wype³nia siê Czas. Tak w³a¶nie jest.

Przebud¼cie siê, Ludzie, Przebud¼cie siê i odziedziczcie ¯ycie.

Ja jestem ¿ywym S³owem

STRA¯NIKÓW PROGU

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/20/20-02-2012-czas-selekcji-straznicy-progu/

====================================

« Odpowiedz #373 : Luty 22, 2012, 20:56:38 »

Czas przyspiesza coraz wiêcej potrzeba nam refleksji nad sob± i coraz wiêcej przystanków by wybieraæ wy¿szy poziom dobra.

Kiara U¶miech U¶miech

21.02.2012 Wo³ajcie Mistrzów. Mistrz KUTHUMI

Mistrz Kuthumi

Ukochane Dzieci Ludzkie,
wykonujcie i stosujcie, to co przez Jahn
da³ Wam MISTRZ KUTHUMI w ubieg³ych tygodniach.
B±d¼cie uwa¿ni, zacznijcie pojmowaæ, ¿e w Was
musi wróciæ Cisza aby móg³ staæ siê Pokój na ¦wiecie.

Zacznijcie widzieæ, ¿e jeste¶cie wzywani,
wzywani po Imieniu

aby¶cie mogli temu ¦wiatu daæ nowe oblicze.
Zakoñczcie czekanie – to dotyczy jednych i æwiczcie siê
w byciu cierpliwym – do dotyczy innych.

S± Ludzie – i jest ich wielu – którzy mówi±:
„…mnie nie dotycz± te Przes³ania poniewa¿ we mnie wszystko
jest ju¿ wyklarowane. Ja siebie znam, znam moje Zadania,
mogê poczekaæ, Ja jestem prowadzony, Ja rozpoznajê ju¿ to
co JEST i Ja wiem ¿e te wskazówki s± dobr± pomoc± dla innych
Ludzi, lecz mnie ju¿ wiêcej nie dotycz±…”

Ja mówiê Wam jednoznacznie, w ca³ej Klarowno¶ci i Mi³o¶ci:
Ci, którzy my¶l± w ten sposób – ich przede wszystkim to dotyczy.

Wy jeste¶cie tak oddaleni (*wyobcowani) i jeste¶cie sami tak daleko
od ogarniêcia pe³nego ¦wiat³a Przes³añ ¿e z wznios³o¶ci±
przechodzicie do porz±dku dziennego w tym samym momencie
w którym jeste¶cie wzywani do tego by spojrzeæ ponownie
w swoje wnêtrze.

Ci, którzy siê przedstawiaj± jako wznio¶li, ci którzy s± ju¿
w „bezpieczeñstwie” w³asnej zarozumia³o¶ci i dumni z siebie
pozwalaj± sobie na d³ug± pauzê – o nich przede wszystkim jest mowa
albowiem ma³o jest Rozpoznane je¶li Cz³owiek nie mo¿e ju¿
wiêcej dla siebie wynie¶æ ¿adnej korzy¶ci ze S³ów Nieba.

Zapamiêtajcie: Przes³anie (Przekaz) ze ¦wiat³a jest ZAWSZE
wielkim b³ogos³awieñstwem poniewa¿ ta Energia Mi³o¶ci
i Energia ¦wiat³a mo¿e siê zapisywaæ bezpo¶rednio w Wasze
Serca. Je¶li jednak kto¶ mówi: „…to ju¿ znam, to mnie nie dotyczy…”
to wypowiada on klarowny wyrok ¿e nie mo¿e do niego
dotrzeæ Si³a Przes³ania.

Im wy¿szy stopieñ Rozwoju Cz³owieka, tym bardziej trze¼wo
i ¶wiadomie wychodzi on naprzeciw wszystkim Przes³aniom ze ¦wiat³a
i z ka¿dego wyci±ga g³êbokie znaczenie i konkretn± korzy¶æ
potrzebn± do dalszego Rozpoznania.

Tyle na ten temat, Wy Ukochani i je¶li uwa¿acie ¿e Wasz Duch
dotar³ ju¿ do Spokoju i pojêli¶cie ju¿ to co JEST, to wyzywam
Was jeszcze raz do sprawdzenia w Was czy faktycznie on (*Duch)
tak siê zachowuje.

Tak wiêc i równie¿ to jest tutaj dane, ¿e ten Cykl Przes³añ
które Ja, Mistrz KUTHUMI przekaza³em wszystkim Ludziom
przez Jahn, koñczy siê tym w³a¶nie Przes³aniem.

Klarowna i jednoznaczna jest Si³a która do Was dotar³a.
Bez dania jakiekolwiek Przestrzeni na Interpretowanie.
Czysta Mi³o¶æ, czyste ¦wiat³o, jednak bez Waszych wyobra¿eñ
jak Mi³o¶æ i ¦wiat³o bêd± przekazywane i obs³ugiwane.

W tym aspekcie klarujcie (*wyja¶niajcie) Wasze jeszcze istniej±ce
Wzorce bowiem Mi³o¶æ ma wiele twarzy, równie¿ surowo¶ci
i konkretnego wyst±pienia kiedy chce konsekwentnie poprowadziæ
Cz³owieka na nowe tory.

Pozostaje i to na koniec, bardzo ma³o Czasu aby dotrzeæ do
suwerennego Statusu.

Kto ¶pi teraz, bêdzie dalej d³ugo spa³, bowiem mija faza ¶nienia
i zaczyna ona przechodziæ w g³êboki Sen na Eony.

A wiêc – PRZEBUD¬CIE SIÊ!
Skierujcie siê z powrotem do Waszego ¦wiat³a,
z powrotem do Waszego Centrum (¦rodka),
z powrotem ku ¯yciu.

Uzupe³nijcie siê i b±d¼cie w wszystkim ca³kowici (*ca³o¶ci±).
Rozpoznajcie ¿e nie ma niczego czego musieliby¶cie siê obawiaæ,
chyba ¿e macie jeszcze Strach przed samym sob±
i przed Tematami które s± jeszcze otwarte i w Was dzia³aj±.

I Wy – Ci którzy chêtnie nie zwa¿acie na Przes³ania ze ¦wiat³a
- Was przede wszystkim mam tu na my¶li, Rozpoznajcie swoj±
samo-zarozumia³o¶æ powstaj±c± z powodu cofania siê przed
w³asnym Klarowaniem (*Wyt³umaczeniem).

Kto wszystko wie lecz b³yszczy Niewiedz± – ju¿ przegra³.
Kto czuje siê wznios³y i posiada wygórowane mniemanie o sobie – spadnie,
albowiem ten fa³szywy Honor zagnie¿d¿a siê w Sercu w niszczycielski sposób.
Kto uwa¿a ¿e Dary Nieba s± dawane z my¶l± o innych,
dla tych którzy ich jeszcze potrzebuj±
- ten bêdzie g³odowa³ przy bogato zastawionym stole Stwórcy,
ten do¶wiadczy pragnienia i zniszczy siê sam.

Rozró¿nijcie, Rozpoznajcie gdzie siê znajdujecie i CZYÑCIE.
Wtedy wszystko ¿e¶cie uczynili – i wo³ajcie nas:

MISTRZOWIE OCZEKUJ¡ WASZEGO WO£ANIA.

JA JESTEM MISTRZ KUTHUMI
Ten który JEST, który pozostanie, przyjdzie do Was ponownie
i który ponownie przekazywaæ bêdzie przez Jahn
aby zosta³o zakotwiczone B³ogos³awieñstwo tego Czasu
u podstaw Waszych Serc.

SUREIJA OM ISTHAR OM

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/21/21-02-2012-wolajcie-mistrzow-mistrz-kuthumi/

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2012, 17:00:41 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #373 : Luty 23, 2012, 13:19:26 »

z "Boskiej Matrycy" Gregga Bradena :

"We wczesnych latach 70tych Karl Pribram by³ pioniere potê¿nego nowego modelu (..) Zacz±³ od my¶lenia o mózgu i pamiêci jak o dzia³aj±cych jak hologramy. Jednym z kluczy dowodz±cych, i¿ Pribram by³ na w³a¶ciwym tropie , by³o laboratoryjne potwierdzenie sposobu , w jaki mentalnie przetwarza³y informacje. Opar³ siê on  na wcze¶niejszych badaniach, aby sprawdziæ swoj± hipotezê. W latach 40 XX w. naukowiec Dennis Gabor u¿y³ z³o¿onego zbioru równañ znanych jako transformaty Fouriera (nazwane tak od nazwiska ich odkrywcy, Josepha Fouriera) , aby stworzyæ pierwsze hologramy, za które otrzyma³ Nagrodê Nobla w 1971 r. Pribram zgadywa³, i¿ je¶li mózg rzeczywi¶cie dzia³a jak hologram, przekazuj±c informacje przez swoje delikatne obwody, wówczas powinien przetwarzaæ informacje w ten sam sposób, jak transformaty Fouriera.
Wiedz±c, ¿e komórki mózgowe tworz± fale elektryczne, Pribram móg³ przetestowaæ wzory w obwodach, u¿ywaj±c transformatów Fouriera. Bez w±tpienia jego teoria by³a trafna -eksperymenty udowodni³y, ¿e nasz mózg przetwarza informacje w sposób odpowiadaj±cy równaniom hologramu. Pribram obja¶ni³ swój model poprzez prost± metaforê hologramów w hologramach. Stwierdzi³ w wywiadzie : "Hologramy zawarte w systemie widzenia (wizualnym) s± (..) hologramami w kawa³kach" - s± to mniejsze cz±stki wiêkszego obrazu.
"Ca³y obraz jest zbudowany bardzo podobnie do tego, jak oko owada posiadaj±ce setki ma³ych soczewek zamiast jednej du¿ej.... otrzymujesz ca³y wzór w ca³o¶ci utkany razem, jako jednolit± ca³o¶æ w chwili, w której tego do¶wiadczasz " (Karl Pribram cytowany przez Daniela Golemana w wywiadzie pt "Pribram:The Magellan of Brain Science" na str internetowej SyberVision : http://www.sybervision.com/Golf/hologram.htm)

Co ciekawe, chocia¿ Pribram i David Bohm (fizyk) zaczêli swoje prace niezale¿nie od siebie, obaj u¿ywali tego samego wyjanienia, by opisaæ wyniki swoich eksperymentów. Ka¿dy z nich pos³ugiwa³ siê modelem holograficznym dla wyja¶nienia istoty ¿ycia. Bohm, jako fizyk kwantowy, patrzy³ na wszech¶wiat jak na hologram. Pribram, jako neurofizjolog, bada³ mózg jako holograficzny procesor, z naszym umys³em dokonuj±cym procesów holograficznych. Kiedy te dwie teorie po³±czy siê razem, wynikiem bêdzie nic innnego, jak perspektywa zmieniaj±ca ca³y paradygmat.

Ta perspektywa sugeruje, i¿ jeste¶my czê¶ci± znacznie wiêkszego systemu wielu rzeczywisto¶ci, zawartych w innych rzeczywisto¶ciach, które z kolei s± zawarte w jeszcze innych rzeczywisto¶ciach.

To, co widzimy jako nasz wszech¶wiat, jest naprawdê nami -naszym indywidualnym, i kolektywnym umys³em - przekszta³caj±cy mo¿liwo¶ci g³êbszych wymiarów w fizyczn± rzeczywisto¶æ.

Ten radykalnie nowy sposób widzenia nas samych oraz wszech¶wiata oferuje nam  ni mniej ni wiêcej , jak  tylko bezpo¶redni dostêp do ka¿dej mo¿liwo¶ci, jakiej mogliby¶my sobie kiedykolwiek ¿yczyæ ( lub siê o ni± modliæ), wymarzyæ, czy wyobraziæ.

W kontek¶cie tego holograficznego modelu wszystko  staje siê mo¿liwe. Kluczem do do¶wiadczenia mocy tego potencjalnego osi±gniêcia jest to, i¿ musimy my¶leæ o sobie w ten nowy sposób. A kiedy to czynimy, zaczyna siê dziaæ co¶ wspania³ego: my sami podlegamy przemianie.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #374 : Luty 25, 2012, 19:47:47 »

Mo¿e siê czasem gubiê ale inni o energii powinno staæ o dzia³aniach na energii, dzia³aniach

energi±, wiedz± o energiach  U¶miech

Fajny jest post Konradisa  mówi choæ o energiach  U¶miech

np. mnie podoba mi siê jak on wyci±ga wnioski z w³asnych do¶wiadczeñ Afro

Na forum, które ju¿ dzisiaj nie istnieje znalaz³em rok temu wierszyk bardzo mi siê spodoba³ U¶miech

POWRÓT

Nie jeste¶ ani osob±, ani cia³em.

To, co dzisiaj za siebie uznajesz,

co okre¶lasz sob±  – jest niczym szata,

w któr± jeste¶ przyodziana.

Wiele szat w swoim istnieniu przywdziewa³a¶

i tak mocno siê z nimi wi±za³a¶, ¿e szat± siê sta³a¶.

A TY – Ty prawdziwa?

istnieæ przesta³a¶?

W g³êbi gdzie¶, za potokiem s³ów i my¶li

wci±¿ przez twój umys³ p³yn±cych, ukryty,

wiecznie trwasz.

Czêsto ten g³os, co ciê wzywa lub pocieszenie przynosi

Bogiem nazywasz.

A to Ty sama siebie cicho przywo³ujesz

i prosisz by¶ do wnêtrza swego siê zwróci³a i ¶wiat u³udy,

w którym ¿yjesz choæ na chwilê porzuci³a

i w ciszy siê zanurzy³a.

Cisza wytchnienie od zgie³ku ¶wiata daje

i z ca³o¶ci± istnienia ciê scala.

Otwórz swe serce, umys³ wycisz i trwaj.

Dotkniesz wtedy Wszech¶wiata ogromu, co w tobie siê kryje.

Dotkniesz siebie i wrócisz do domu – do siebie.

Du¿y u¶miech

Braæ za¶ z kosmosu jak widaæ z channelingów mówi wiele, ale ma³o konkretnie, czêsto dubluje

informacje ju¿ przekazane, tylko inaczej je ubiera.

Jasne dla mnie jest tylko to z ich przekazów, ¿e du¿o tam mistrzów i podobno maja du¿o statków

kosmicznych Du¿y u¶miech - wola³bym to sprawdziæ bo przyjmowanie czego¶ na wiarê kojarzy mi siê z religi±. Du¿y u¶miech

Religia za¶ hm jest tematem w innych w±tkach chyba, które mnie osobi¶cie dawno przesta³y

interesowaæ Cool

Próbuj±c kiedy¶ zainteresowaæ sob± powabn± ,,blondi" tez jej naopowiada³em o tym co mam Du¿y u¶miech

90% to by³ kit, ale efekt hm..... Cool

Oczywi¶cie nie twierdzê, ¿e w kosmosie s± sami k³amcy, lenie, ignoranci i drewniane mózgi, ale coraz

bardziej siê o tym przekonuje czytaj±c channelingi na ró¿nych forach. Z politowaniem

Smuci mnie te¿ to, ze oni nas zwyczajnie bior± za hm g³upszych od siebie  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2012, 19:52:01 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: