Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 17:33:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 830304 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
BBernard
Gość
« Odpowiedz #350 : Luty 14, 2012, 23:37:25 »

Po "trzech dniach" transformacji i oczyszczenia oraz caÂłkowitej adaptacji do warunkĂłw nowej ziemi "opadniemy" na niÂą jak "pÂłatki Âśniegu" kaÂżdy do miejsca ktĂłre wybraÂł sobie zgodnie z wÂłasnÂą  wolÂą.

Czy to oczyszczanie przejdĂŞ rĂłwnoczeÂśnie z mojÂą ÂżonÂą i dzieĂŚmi? I razem jak pÂłatki Âśniegu opadniemy na nowÂą ziemiĂŞ wspĂłlnie w jedno miejsce?
Czy kaÂżdy w inne choĂŚ materialnie w to samo?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #351 : Luty 14, 2012, 23:44:00 »

BBernardzie ja tego nie wiem kto przejdzie, a kto nie przejdzie i nie jestem od tworzenia takich weryfikacji , zatem nie zadawaj mi proszĂŞ tak trudnych pytaĂą. Bo nie odpowiem.

Odpowiem tylko i¿ mi³oœÌ mo¿e wszystko , proœ sercem i ¿yj najpiêkniej jak potrafisz. Rodziny nie bêd¹ rozdzielane , bo po co?
ÂŁÂącznikiem miĂŞdzy ludzkim  zawsze jest miÂłoœÌ , nie ma powodu do obaw.

Serdecznie pozdrawiam. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

================================

Jeszcze raz KUTHUMI...

13.02.2012 Wyklarujcie siĂŞ. Mistrz KUTHUMI

Mistrz Kutiami

Ukochani Ludzie,
nawet gdybyÂście mogli lataĂŚ, nie uÂżywalibyÂście skrzydeÂł. GdybyÂście mogli zmieniaĂŚ ÂŚwiaty, pozostalibyÂście oniemiali. Teraz, gdy „macha” do Was OÂświecenie, pozostajecie niezdecydowani i czynicie tak jak byÂście mieli „do zaÂłatwienia” coÂś innego.

W Waszych oczekiwaniach chcecie lataÌ, chcecie zmieniaÌ Œwiat, chcecie Oœwiecenia. Jednak gdy brana jest miara na odpowiednie dla Was skrzyd³a, to wycofujecie siê z lêkiem z powrotem. W momencie gdy jesteœcie wzywani do tego aby PodnieœÌ Œwiat, jesteœcie strachliwi i gdy tylko macie przejœÌ ostatnie Rozpoznanie do Oœwiecenia, wstrzymujecie siê w Waszym wnêtrzu
- jednak nie w Waszej wyobraÂźni, bowiem w niej jest wszystko Âżywe, tam chcecie tego wszystkiego
i jeszcze wiĂŞcej. Tam (*w wyobraÂźni) wymagacie wszystkiego i bez ustanku.

Wy woÂłacie: „Panie, tu jestem”
i kiedy Pan przychodzi, chowacie siĂŞ przed Nim.

Kiedy dochodzi do konkretnych Rzeczy, to lĂŞkacie siĂŞ cofajÂąc niczym strachliwe w momencie Istoty ktĂłre odpychajÂą w zimnÂą noc juÂż na progu zaproszonych przez siebie GoÂści.
Dlaczego tak czĂŞsto opuszcza Was wtedy Odwaga, dlaczego jest tak wiele – a jest ich zbyt duÂżo – Dzieci Ludzkich ktĂłre sÂą osÂłabione w tak decydujÂącym momencie?

Dlaczego s¹ niczym oœlepione przez Ciemn¹ Si³ê i nie widz¹ Œwiat³a które do siebie zaprosi³y?

Jest tak, poniewaÂż Wasze Decyzje jeszcze nie dojrzaÂły, bowiem Wasze Âżyczenia, zamiary Waszej Istoty nie dotarÂły do wszystkich jej PoziomĂłw.
Jest tak, poniewaÂż nie zostaliÂście jeszcze caÂłkowicie ogarniĂŞci „Wirusem ÂŚwiatÂła” ktĂłry przejmuje caÂły ÂŚwiat i wszystkich ludzi.

ZÂłoty Wiek ÂŚwiatÂła wymaga CAÂŁKOWITYCH (kompletnych) Decyzji i nie zadowala siĂŞ decyzjami ktĂłre nie dotarÂły jeszcze do konkretnych PoziomĂłw.

Tak d³ugo jak Cz³owiek sam sabotuje swoj¹ WolnoœÌ dzia³aj¹c tak jakby by³ nie-wolny, tak d³ugo zostaje wszystko po staremu.

Lecz kiedy i w jaki sposĂłb Istota sabotuje samÂą siebie?

Wtedy gdy przekÂłada (*”na póŸniej”) wewnĂŞtrznÂą PrzemianĂŞ i jeÂśli nie chce spojrzeĂŚ na konkretne Tematy wierzÂąc w to, Âże nie dojrzaÂł do tego jeszcze Czas
- i to nawet w obliczu problemu.

I tak wytÂłumaczone jest „jak” poniewaÂż to opisuje „logiczne wytÂłumaczenia” aby nie musiaÂło siĂŞ staĂŚ to co staĂŚ siĂŞ musi.

To sÂą Ci ludzie, ktĂłrzy opuszczajÂą Dom tylko przy sÂłonecznej pogodzie i kiedy tylko pierwsze krople deszczu spadnÂą na wysuszona ziemiĂŞ, to oni pozostajÂą w bezpiecznym ukryciu aby nie dosiĂŞgÂła ich ani wilgoĂŚ ani wiatr.

To sÂą „Niedzielni Czciciele StwĂłrcy„, „Prorocy PiĂŞknej Pogody” i „OÂświeceni PiĂŞknej Pogody„.
Jednak gdy tylko chodzi o konkrety, gdy tylko ÂŚwiatÂło StwĂłrcy pojawia siĂŞ bezpoÂśrednio w ich ÂŻyciu i naleÂży odpowiednio zareagowaĂŚ – wtedy bardzo czĂŞsto ich cheÂłpliwe wypowiedzi pozostajÂą czystÂą teoriÂą.

MieĂŚ Âżyczenie Nowego ÂŚwiata a go aktywnie wspó³tworzyĂŚ sÂą dwoma ró¿nymi od podstaw rzeczami. To wspó³tworzenie (urzÂądzanie) ma miejsce wtedy gdy CzÂłowiek wykorzysta caÂłkowicie swojÂą Si³ê i Moc, wtedy gdy jest woÂłany – dziaÂła bez zwlekania, wtedy gdy rozpozna swojÂą rolĂŞ i wie Âże jest PrzemianÂą ktĂłrej tak bardzo Âżyczy sobie na zewnÂątrz.

WymyÂślaĂŚ bitwĂŞ na papierze to jedno, innym jest natomiast wyruszenie na pole bitwy.

Wielu PosÂłaĂącĂłw ÂŚwiatÂła tego ÂŚwiata, wielu ludzi tego Czasu poddaje siĂŞ pewnemu rodzajowi „skostniaÂłoÂści”. To oznacza iÂż oni zastygajÂą w bezruchu i czekajÂą na moment w ktĂłrym rozpoznajÂą to co JEST, podczas gdy w tym samym momencie obok nich przebiegajÂą wszystkie niezauwaÂżone momenty tej JakoÂści.

Jak jednak usun¹Ì i zakoùczyÌ ten stan?

Poprzez to i¿ staniecie siê Œwiadomi ¿e nie jesteœcie gotowi kiedy przychodzi do Was ObfitoœÌ, kiedy dopasowywane s¹ Wam skrzyd³a, kiedy dawane jest Wam w nadmiarze Szczêœcie i B³ogos³awieùstwo!
To przyznanie siĂŞ przed samym sobÂą przynosi wszystko na DrogĂŞ i tworzy w jednym momencie bazĂŞ (grunt) do zmiany.

Ludzie majÂący MyÂśli typu:
„… ja nie potrzebujĂŞ tego czy tamtego”,
„… co ja zrobiĂŞ z takÂą iloÂściÂą pieniĂŞdzy, majÂątku, dobytku”,
„… tak mi idzie, jak inni tego chcÂą”,
„… przecieÂż nic nie moÂżna zrobiĂŚ”,
„… ja jestem zadowolony z tego co mam i nie moÂżna chcieĂŚ od ÂŻycia wiĂŞcej”,
Ci ludzie oddaj¹ ich odpowiedzialnoœÌ osobom trzecim
poprzez co stojÂą nieruchomo w „betonowych butach”.

Te wzorce myÂślowe znajdujÂą siĂŞ rĂłwnieÂż u uduchowionych juÂż do okreÂślonego stopnia Przebudzonych ludzi. I kiedy nadchodzi moment samo-decydowania o sobie, wielu „odpÂływa” na bok przez co opóŸniajÂą swĂłj postĂŞp.

Wiedzcie Ukochane Dzieci Ludzkie,
Âże w decydujÂącym momencie musicie powiedzieĂŚ gÂłoÂśne (duÂże) TAK i domagaĂŚ siĂŞ Waszej Mocy.
W decydujÂącym momencie odnosi zwyciĂŞstwo ten, ktĂłry dziaÂła zdecydowanie, ktĂłry rozpoznaje co JEST i ktĂłry Âświadom jest swojej SiÂły i jej uÂżywa.

W decydujÂącym momencie naleÂży bez „tego czy owego” wyrzuciĂŚ za burtĂŞ wszystkie bariery (ograniczenia) i naleÂży dziaÂłaĂŚ czerpiÂąc z Pra-Wiedzy, z Boskiej ÂŚwiadomoÂści.

Poprzez to jesteÂśmy ponownie w Punkcie ktĂłry mĂłwi:
POSPRZÂĄTAJCIE!

PosprzÂątajcie gruntownie Wasze wnĂŞtrze.

Albowiem to co sobie Âżyczycie moÂże pozostaĂŚ jedynie poboÂżnym Âżyczeniem tak dÂługo, jak dÂługo cofacie siĂŞ przed samo-zadecydowanymi czynami ktĂłre mogÂłyby urzeczywistniĂŚ te Âżyczenia.

To dotyczy zarĂłwno indywidualnego jak i globalnego Poziomu albowiem to jedno dziaÂła bezpoÂśrednio na to drugie.

My bierzemy miarĂŞ na Wasze skrzydÂła – leĂŚcie.
My zasypujemy Was obfitoÂściÂą – to Wam siĂŞ naleÂży.
My doprowadzimy ÂŚwiat do porzÂądku poprzez Wasze samo-zadecydowane klarowne (jednoznaczne) wystÂąpienie.
ÂŚwiat potrzebuje tych Kompetencji WojownikĂłw ÂŚwiatÂła.
IdŸcie dalej, spójrzcie jeszcze raz i sprawdŸcie dok³adnie, czy zaprawdê mo¿ecie znieœÌ widok Pana i czy chcecie go doœwiadczyÌ.

JeÂśli tak nie jest – to macie KlarownoœÌ.
JeÂśli tak wÂłaÂśnie jest – to macie KlarownoœÌ.

Wyklarujcie siĂŞ!

To ja jestem,
Mistrz KlarownoÂści

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/14/13-02-2012-wyklarujcie-sie-mistrz-kuthumi/

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:32:38 wysłane przez Dariusz » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #352 : Luty 15, 2012, 11:26:19 »

W Waszych oczekiwaniach chcecie lataÌ, chcecie zmieniaÌ Œwiat, chcecie Oœwiecenia. Jednak gdy brana jest miara na odpowiednie dla Was skrzyd³a, to wycofujecie siê z lêkiem z powrotem. W momencie gdy jesteœcie wzywani do tego aby PodnieœÌ Œwiat, jesteœcie strachliwi i gdy tylko macie przejœÌ ostatnie Rozpoznanie do Oœwiecenia, wstrzymujecie siê w Waszym wnêtrzu - jednak nie w Waszej wyobraŸni, bowiem w niej jest wszystko ¿ywe, tam chcecie tego wszystkiego
i jeszcze wiĂŞcej. Tam (*w wyobraÂźni) wymagacie wszystkiego i bez ustanku.
(..)
Dlaczego tak czĂŞsto opuszcza Was wtedy Odwaga, dlaczego jest tak wiele – a jest ich zbyt duÂżo – Dzieci Ludzkich ktĂłre sÂą osÂłabione w tak decydujÂącym momencie?

W tym "szaleùstwie" jest metoda. Nasza s³aboœÌ jest nasz¹ si³¹. W jakiœ intuicyjny sposób wiemy, ¿e droga "zbawców" nie jest dla nas najlepsz¹ drog¹.
W wyobraÂźni jest wszystko Âżywe, tam juÂż jesteÂśmy OÂświeceni. I tylko tego poczucia nam potrzeba, oraz otwartych szeroko oczu na wÂłasne ÂścieÂżki poznania. One rĂłwnieÂż nas otaczajÂą, bo sÂą naszym codziennym Âżyciem. KaÂżde zdarzenie odpowiada naszemu wÂłasnemu nastawieniu do rzeczywistoÂści. Ona jest taka bo my tacy jesteÂśmy.

Otulmy siĂŞ tÂą wyobraÂźniÂą, zanurzmy siĂŞ w niÂą ,a nowa, Âżywa rzeczywistoœÌ wyÂłoni siĂŞ spokojnie, logicznie, bez fajerwerkĂłw. 
Nasza œwiadomoœÌ chroni nas przed "zbawcami" Chichot Mamy dobre zabezpieczenia Chichot

Kiara
Gość
« Odpowiedz #353 : Luty 15, 2012, 11:44:47 »

¯adni zbawcy nie sa nam potrzebni i to jest pewne , bowiem wszystkiego musimy DOKONAÆ sami.
Jednak dokonaĂŚ a nie  tylko wyobraÂżaĂŚ sobie siebie w tych dokonaniach, niestety , lub stety na wszystko trzeba zapracowaĂŚ samemu.
I o tÂą pracĂŞ , podjĂŞcie jej odwaÂżnie bez wycofywania siĂŞ w zakamarki strachu , moim zdaniem chodzi w tym fragmencie.
Siedzenie bezczynne  w kÂącie wyobraÂźni i  samo mĂłwienie ja chcĂŞ , mi siĂŞ to naleÂży bez dziaÂłania to stagnacja na drodze ku ewolucji cofanie siĂŞ do tyÂłu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #354 : Luty 15, 2012, 12:16:57 »

Kiaro  i tak i nie .
Rozumiem co chcesz powiedzieĂŚ. Mniej wiĂŞcej to samo ,co Kuthumi
Poprzez to i¿ staniecie siê Œwiadomi ¿e nie jesteœcie gotowi kiedy przychodzi do Was ObfitoœÌ, kiedy dopasowywane s¹ Wam skrzyd³a, kiedy dawane jest Wam w nadmiarze Szczêœcie i B³ogos³awieùstwo!

Kuthumi pope³nia jeden podstawowy b³¹d. On stoi po stronie istot, które chc¹ dawaÌ, obdarzaÌ , dopasowywaÌ DO LUDZI coœ, co Ci ludzie musz¹ najpierw sami oswoiÌ, sami siê tym staÌ ze swojej w³asnej woli. Albo odrzuciÌ.

DOKONANIE - w moim przekonaniu nie chodzi o wyjÂście na ulice, porzucenie pracy (albo dla odmiany zapracowywanie siĂŞ ), przewroty spoÂłeczne czy cokolwiek z dziaÂłania, o ktĂłrym piszesz.

WyobraŸnia zmienia rzeczywistoœÌ, plastycznie j¹ kszta³tuj¹c, a dzia³aniem jest modlitwa. W modlitwie chodzi o otulenie siê zmian¹ , stanie siê zmian¹. Nie dokonasz tego dzia³aniem ,bo dzia³anie Ciê rozprasza, ka¿e skupiaÌ siê na szczegó³ach od punktu A do punktu B ,potem do C i tak dalej i dalej a¿ w trakcie drogi skupionej na dzia³aniu, na akcji-reakcji zapomnisz po co idziesz t¹ drog¹ i dok¹d.

Gdyby wyobraÂźniĂŞ przyrĂłwnaĂŚ do wzroku, to umoÂżliwia ona skupienie siĂŞ na miejscu przeznaczenia . Czy kontrolujesz swoje kroki, albo zmysÂł rĂłwnowagi, albo ruchy rÂąk, czy myÂślisz o tym caÂłym dziaÂłaniu, ktĂłre prowadzi do przemieszczenia siĂŞ do celu ? Czy Âświadomie nadzorujesz kaÂżdy miĂŞsieĂą i nerw, ktĂłry wprawia w ruch Twoje koÂści, kiedy stawiasz krok ( i gdzie go stawiasz ?).
Nie, nie robimy tego.
Otó¿ wiêkszoœÌ ludzi po prostu wpatruje siê w cel ju¿ czuj¹c, ¿e w nim s¹, a ca³a reszta maszynerii zwanej cia³o wykonuje pracê bez nadzoru œwiadomoœci.
Podobnie ,wg mnie, jest z kreacj¹ rzeczywistoœci. WyobraŸnia musi utrzymywaÌ cel , czyli now¹ rzeczywistoœÌ, czuÌ j¹, rozumieÌ j¹, dostrzegaÌ j¹ i nie spuszczaÌ jej z oczu. Ju¿ tam jesteœmy, ona juz tu jest.

Po drodze owszem, natkniemy siĂŞ na przeszkody. PrzykÂładowo pojawi siĂŞ ruchliwa droga w poprzek , bĂŞdzie trzeba skupiĂŚ uwagĂŞ na bezpiecznym wybraniu momentu przejÂścia, pojawi siĂŞ "kaÂłuÂża", ktĂłrÂą bĂŞdzie trzeba obejœÌ, lĂłd, na ktĂłrym spokojny i pewny krok utrzyma stabilnoœÌ, owszem, wszystko to zauwaÂżymy rozwiÂązujÂąc "problemy" automatycznie, bezwiednie, bez emocji , a nawet INTUICYJNIE, w drodze ku przeznaczeniu kaÂżdy  w swoim rytmie.

Jeœli ktoœ nas popêdza, albo oferuje podwiezienie to tylko zaburza nasz rytm. Czy droga któr¹ wybra³aœ nie jest wa¿na ? Jest. Moim zdaniem droga jest czêœci¹ celu. Interakcj¹ nas z Wszechœwiatem, bez poœredników. Proteza zawsze tylko zastêpuje bezpoœrednie po³¹czenie.
Mo¿na , owszem, zgodziÌ siê te¿ na przejazd na stopa, jeœli to czêœÌ w³asnej drogi, bo równie¿ ten "pomocnik" nie wydarzy³ siê przypadkowo. Ale to ju¿ rozkmina na inny temat.
ptak
Gość
« Odpowiedz #355 : Luty 15, 2012, 13:32:37 »

East dobrze prawisz.  UÂśmiech

Dodam tylko, tak ogĂłlnie, Âże wyobraÂźniÂą oprogramowujemy przestrzeĂą energetycznÂą.
Potem juÂż tylko dzieje siĂŞ i wypeÂłnia przy pomocy naszej energii i miĂŞÂśni.  Chichot OczywiÂście nie tak prosto,
bo wyobraÂźnia nam szaleje i czasami niesie na zÂłamanie karku. WĂłwczas „Âłamiemy siĂŞ”. 

Ale to pikuÂś, waÂżne, by nie poÂłamaĂŚ skrzydeÂł (wyobraÂźni).
Bo zamiast szybowaĂŚ bĂŞdziemy czÂłapaĂŚ. A to maÂło atrakcyjne i mĂŞczÂące.  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #356 : Luty 15, 2012, 14:01:07 »

To wszystko zaleÂży o czym myÂślisz i na jakim poziomie rozwoju osobistego jesteÂś w danym momencie. Dlaczego?  Bo niestety wyobraÂźnie ( wyobraÂżanie sobie czegoÂś fizycznie ) pobudza ego i juÂż znane kreacje , chociaÂż z pozoru jest to dobre... Ale stanowi ograniczenie dla nowego czego jeszcze nie potrafimy sobie wyobraziĂŚ bo nie doÂświadczyliÂśmy jeszcze tego , tak wiĂŞc nie ma zapisu tej rzeczywistoÂści w naszym mĂłzgu. A wyobraÂźnia pracuje w zespoleniu z mĂłzgiem.

Ja mogĂŞ tylko powiedzieĂŚ o sobie jak to dziaÂła w moim wypadku? ja tak naprawdĂŞ nie znam na przĂłd Âżadnego celu mojej drogi , znam jej zarys , ktĂłry jest bardzo plastyczny i zmienia siĂŞ w kaÂżdej sekundzie podejmowanych prze zemnie wyborĂłw. Nie wiem praktycznie gdzie i jaki jest cel , mogĂŞ siĂŞ nieco domyÂślaĂŚ odkrywajÂąc dzieĂą po dniu kolejne pokÂłady mojej wewnĂŞtrznej wiedzy.
Zatem idĂŞ dziĂŞki akceptacji Âżyciowych zdarzeĂą ( ktĂłre wszystkie z jakiegoÂś mi nieznanego teraz powodu sÂą wybrane jako najlepsze dla mnie.
Ale ja , jako ja nie wiem dlaczego? Wie to moja Energia niewcielona ktĂłrej ja z peÂłnym zaufaniem w niÂą i do niej akceptujĂŞ i realizujĂŞ. jednak wszystkich fizycznych wyborĂłw dokonujĂŞ sama. W coÂś wchodzĂŞ a w coÂś nie wchodzĂŞ nie z powodu wyobraÂżania sobie tego czegoÂś jako dobre czy zÂłe dla mnie, a z powodu odczuwania  dobra lub ciepÂła tej sytuacji. OczywiÂście popeÂłniam b³êdy na nich uczĂŞ siĂŞ bardziej subtelnych odczuĂŚ i uÂżywania swojej Ludzkiej mÂądroÂści.
Zwyczajnie coÂś mnie przyciÂąga , a coÂś odpycha , coÂś wydaje siĂŞ ciepÂłe a , coÂś wieje chÂłodem i idĂŞ za czymÂś lub siĂŞ zatrzymujĂŞ.

Nie pracujĂŞ z wyobraÂźnia bo uwaÂżam jÂą za zbyt zwodniczÂą , bardziej ufam  wewnĂŞtrznym odczuciom idĂŞ za gÂłosem serca. Taki jest mĂłj rodzaj  drogi , takie doÂświadczenia i wybory zdarzeĂą.

Ale Ludzie sÂą w roÂżnych momentach swojego rozwoju , zatem weryfikujÂą wedle swoich kryteriĂłw.
Ja myœlê i¿ te "skrzyd³a" do uniesienia siê ponad ludzkie ograniczenia "kroi" ka¿demu z nas nasza Energia niewcielona , a tak naprawdê robi to dla siebie ( swojego ziemskiego Awatara , którym dla niej jesteœmy), nie czyni tego na si³ê , wbrew naszej woli. Bo szanuje j¹ i akceptuje ale tez informuje nas o tym co mo¿emy informuje a nie nakazuje to jest olbrzymia ró¿nica. wiedz¹c równoczeœnie i¿ nasze decyzje albo j¹ wynios¹ rozwojowo , albo zatrzyma siê na jakiœ czas w miejscu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #357 : Luty 15, 2012, 14:37:19 »

Masz Kiaro racjĂŞ w wielu punktach. Ale.

Czasami przychodzÂą mi do gÂłowy myÂśli, Âże nie ma Âżadnego rozwoju, Âże to mit.
Jesteœmy my, jako uszczegó³owiony przejaw œwiadomoœci, energii. I jest doœwiadczanie.
Owszem, dzieje siê to poprzez wybory, najpierw ten najwy¿szy, gdzie pierwsze skrzypce gra œwiadomoœÌ,
wyobraŸnia, a potem ten najni¿szy przy w³¹czeniu logiki, korzyœci materialnych, itp.

Ale jakie mogÂą byĂŚ korzyÂści, skoro ostatecznie i tak jesteÂśmy polem energii, ÂświadomoÂściÂą?
Doznajemy jedynie korzyÂści doraÂźnych w postaci bardziej lub mniej przyjemnej drogi.
To, Âże dziÂś popeÂłniĂŞ czyn „zÂły” oraz na sekundĂŞ przybiorĂŞ okreÂślonÂą barwĂŞ, nie zmienia mnie w niczym,
bo za chwilĂŞ mogĂŞ popeÂłniĂŚ czyn kraĂącowo dobry. I czym jest dobro oraz zÂło?
A przecieÂż w zaÂświatach ponoĂŚ nie ma ocen. To tu oceniamy na wÂłasny uÂżytek.

Ech, ile¿ to koncepcji tworzy ¦WIADOMO¦Æ. Jest bardzo pracowita, nawet cz³owieka stworzy³a.
A ten taĂączyĂŚ musi jak mu zagrajÂą.  DuÂży uÂśmiech Bo np. bĂŞdÂąc w innym Âśrodowisku (planetarnym, kosmicznym)
taniec bĂŞdzie juÂż zgoÂła inny. Na szczĂŞÂście bierzemy udziaÂł w programowaniu, mamy przecieÂż narzĂŞdzia.  MrugniĂŞcie

east
Gość
« Odpowiedz #358 : Luty 15, 2012, 15:51:42 »

Fajny temat siĂŞ zrobiÂł
To wszystko zaleÂży o czym myÂślisz i na jakim poziomie rozwoju osobistego jesteÂś w danym momencie. Dlaczego?  Bo niestety wyobraÂźnie ( wyobraÂżanie sobie czegoÂś fizycznie ) pobudza ego i juÂż znane kreacje

Owszem tak jest, Âże wyobraÂźnia pobudza, w tym rĂłwnieÂż ego. Ale takÂże to, co ega nie posiada, czyli WszechÂświat.
Dlatego te¿ , aby ego nie zaburzy³o wyobraŸni (powiedzmy, ze rozumianej jako modlitwa) powinno siê pracowaÌ z ego, czyli modliÌ/wobra¿aÌ sobie, ale bez przywi¹zywania wa¿noœci do swojej wizji. Tak jakby patrzeÌ na coœ przenikaj¹c to coœ na wskroœ. Mo¿na wyobra¿aÌ to sobie jako cel cz¹stkowy, albo ledwie muœlinowy wzór , jeden z wielu kroków w drodze. Ja osobiœcie pracujê z wyobraŸnia jak z klockami lego. Mogê z niej radoœnie wznieœÌ coœ , zmodyfikowaÌ, coœ dodaÌ. Klocki razem s¹ realne, budowla te¿, ale w ka¿dej chwili do przekonfigurowania, bo to jest zabawa. W zabawie nie uto¿samiamy siê z fabu³¹ jako czymœ ostatecznym i wi¹¿¹cym , chocia¿ rezultaty s¹ fizycznie namacalne.

Ale stanowi ograniczenie dla nowego czego jeszcze nie potrafimy sobie wyobraziĂŚ bo nie doÂświadczyliÂśmy jeszcze tego , tak wiĂŞc nie ma zapisu tej rzeczywistoÂści w naszym mĂłzgu. A wyobraÂźnia pracuje w zespoleniu z mĂłzgiem.
Powolutku spoza horyzontu zdarzeù wy³aniaj¹ nam siê nowe mo¿liwoœci , które wprzêgamy w istniej¹cy wewnêtrzny œwiat, który odzwierciedla siê w zewnêtrznoœci. Stare elementy uk³adanki odrzucamy, przy³¹czamy nowe. Wa¿ne by rozumieÌ i¿ tworzenie nie koùczy siê nigdy, ¿e wszystko co przy³¹czyliœmy tymczasowo trwa do spe³nienia celu. Oczywiœcie to ,co trwa lubi zwracaÌ na siebie uwagê, dopomina siê o ni¹, usi³uje przejawiaÌ siê jak najd³u¿ej, wi¹¿e nas ze sob¹, stara siê ca³¹ konstrukcj¹ nas trzymaÌ. Sztuk¹ jest nauczyÌ siê uwalniaÌ od tych uwarunkowaù. Bez ¿alu i ci¹got. Uwalniamy siê zmieniaj¹c czêstotliwoœÌ rezonansow¹. Brak wi¹zaù rozformowuje ³¹cze.

Zwyczajnie coÂś mnie przyciÂąga , a coÂś odpycha , coÂś wydaje siĂŞ ciepÂłe a , coÂś wieje chÂłodem i idĂŞ za czymÂś lub siĂŞ zatrzymujĂŞ.
Podoba mi siĂŞ TwĂłj intuicyjny sposĂłb poruszania siĂŞ po falach Âżycia. Podobnie do Ciebie rĂłwnieÂż ufam swojej WyÂższej JaÂźni, Âże to co mi stawia na drodze trzeba przerobiĂŚ.
Jednak nie polegam na przyci¹ganiu odczuwanemu przez to coœ, lub tego kogoœ. Nie pod¹¿am ZA CZYMŒ. Raczej sam okreœlam swój kurs, który korygujê w zale¿noœci od p³ynnoœci poruszania siê na nim.
W toku doÂświadczenia zwanego Âżyciem zrozumiaÂłem, Âże otoczenie dopomina siĂŞ mojej uwagi i bĂŞdzie mnie przyciÂągaĂŚ lub odpychaĂŚ podÂług kryteriĂłw, ktĂłrych nie muszĂŞ rozumieĂŚ z poziomu na ktĂłrym siĂŞ znajdujĂŞ. NiektĂłre oddziaÂływania sÂą silne i czasem nie warto walczyĂŚ z nimi dla samej walki bo to strata energii. Kiedy nie moÂżna siĂŞ wyrwaĂŚ z energetycznych wiĂŞzĂłw trzeba uÂżyĂŚ ich jak procy Chichot

Nie pracujĂŞ z wyobraÂźnia bo uwaÂżam jÂą za zbyt zwodniczÂą , bardziej ufam  wewnĂŞtrznym odczuciom idĂŞ za gÂłosem serca. Taki jest mĂłj rodzaj  drogi , takie doÂświadczenia i wybory zdarzeĂą.
KaÂżdy znajduje swojÂą specjalizacjĂŞ UÂśmiech
WyobraÂźnia w moim przekonaniu wyraÂża kontrolĂŞ nad celem. Ona owszem , chcialaby byĂŚ nieokieÂłznana hahahah, a jakÂże, goni daleko daleko, czasem siĂŞ zapĂŞdza w myÂśloksztaÂłty, lecz pamiĂŞtam, Âże ona jest ,jak to okreÂśliÂła Ptak - skrzydÂłem . Nie wszystko jest moÂżliwe na raz, chociaÂż wyobraÂźnia z takÂą lekkoÂściÂą szybuje po liniach Âżycia . Ale hooola hola. Powoli .Chichot To ja sterujĂŞ skrzydÂłem.

WewnĂŞtrznym odczuciom ufam na razie informacyjnie. SÂą jak lampki ostrzegawcze lub wskazujÂące kierunek, ale dopiero uczĂŞ siĂŞ je rozpoznawaĂŚ. Kto wie, moÂże kiedyÂś  pĂłjde na caÂłoœÌ.

Ale Ludzie sÂą w roÂżnych momentach swojego rozwoju , zatem weryfikujÂą wedle swoich kryteriĂłw.
DokÂładnie tak jak piszesz.

Ja myœlê i¿ te "skrzyd³a" do uniesienia siê ponad ludzkie ograniczenia "kroi" ka¿demu z nas nasza Energia niewcielona , a tak naprawdê robi to dla siebie ( swojego ziemskiego Awatara , którym dla niej jesteœmy), nie czyni tego na si³ê , wbrew naszej woli. Bo szanuje j¹ i akceptuje ale tez informuje nas o tym co mo¿emy informuje a nie nakazuje to jest olbrzymia ró¿nica. wiedz¹c równoczeœnie i¿ nasze decyzje albo j¹ wynios¹ rozwojowo , albo zatrzyma siê na jakiœ czas w miejscu.

Tak, rĂłwnieÂż mam takie przeczucie. Wszystko wskazuje na to, Âże tak jest. Tylko czasami lekcje sÂą do przerobienia zbyt trudne. WyÂższa JaŸù moÂże zbyt szybkiego rozwoju pragn¹Ì (bo na przykÂład jest mÂłodÂą WJ ), zatem rzuca nas na g³êbokie wody. A tu sztuka pÂływania (w przestworzach) wymaga wyczucia, doboru Âżagla, dzielnoÂści, odwagi i wspó³pracy. Wspó³-czucia .Jako w niebie tak i na ziemi. Ta energia niewcielona i wyobraÂźnia majÂą coÂś, co ich ³¹czy  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #359 : Luty 15, 2012, 16:09:55 »

No i dobrze ze tak myÂślisz , bo kaÂżdy ma swoje kryteria sprawdzone i im powinien zaufaĂŚ nie cudzym.
ja siĂŞ nauczyÂłam ufaĂŚ swoim i krok po kroku pewniej wchodzĂŞ w zdarzenia ktĂłre siĂŞ przede mnÂą otwierajÂą, wyzbywam siĂŞ coraz bardziej subtelnych odczuĂŚ strachu. UczĂŞ siĂŞ ufaĂŚ sobie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

==========================

I jeszcze coÂś....

14.02.2012 Prawdziwi Spadkobiercy. RADA 12

Rada 12

WyobraÂźcie sobie Âżelazo ktĂłre w piecu hutniczym
pod wpÂływem wyjÂątkowej temperatury
robione jest miĂŞkkim, kute i wlewane do form.
Tak przedstawia siĂŞ Proces Transformacji planety i ludzi.

W wyjÂątkowej JakoÂści ÂŚwiatÂła docierajÂącej do Ziemi
z Centralnego SÂłoĂąca – i jest nim Duchowe ÂŚwiatÂło Tworzenia
- bĂŞdziecie kuci, wyginani, zmiĂŞkczani i tak jak Âżelazo
doprowadzeni do nowej formy.

DziÂś to duchowe ÂŚwiatÂło ma takÂą wibracjĂŞ (frekwencjĂŞ)
pod wp³ywem której wielu ludzi CA£KOWICIE SIÊ ROZPU¦CI
lub jeszcze zanim zostanÂą tym dotkniĂŞci odejdÂą na inny
Poziom Bytu.

Ci jednak ktĂłrzy tutaj pozostanÂą bĂŞdÂą Transformowani,
kuci i ukoĂączeni, innej moÂżliwoÂści NIE MA.

Tak z czegoÂś przyziemnego bĂŞdzie uczynione szlachetnym,
z nietrwaÂłego, odpornym (trwaÂłym),
z przemijajÂącego, nieprzemijajÂące.

Aby przetrwaĂŚ w tym Czasie,
aby nie zostaĂŚ usuniĂŞtym (spÂłukanym) przez ten Czas,
Ci którzy pozostan±, zostan± wlani w NOW¡ FORMÊ.
Tak wÂłaÂśnie jest.

Tak, tu zawsze jest mowa o tych ktĂłrzy pozostanÂą
i o tych ktĂłrzy odejdÂą.

I tak siĂŞ stanie i to juÂż jest w Drodze,
albowiem nie kaÂżdy CzÂłowiek chce wystawiĂŚ siĂŞ
na to ÂŚwiatÂło ktĂłre wszystko pali.
Nawet jeÂśli sÂą ku temu sprzyjajÂące warunki,
nawet jeÂśli okazje nigdy nie byÂły lepsze,
to istnieje wielu ktĂłrzy teraz, kiedy chodzi o ich „TAK”
rozwaÂżajÂą ich pierwotne zamiary, zmieniajÂą je
i ostatecznie cofaj¹ siê przed Transformuj¹c¹ Si³¹ Œwiat³a.

To jest Proces ktĂłry ponagla do Decyzji
wszystkich ludzi tego ÂŚwiata. Ponownie i ciÂągle
poniewaÂż ÂŁaska StwĂłrcy robi to moÂżliwym.

Co naleÂży przede wszystkim teraz czyniĂŚ?

Dla tych ktĂłrzy chcÂą pozostaĂŚ:
naleÂży teraz oddaĂŚ siĂŞ caÂłkowicie!
PozwoliĂŚ czyniĂŚ Kowalowi jego pracĂŞ, aby Wasze Serca
zostaÂły uszlachetnione aÂż do koĂąca.
PoddaĂŚ siĂŞ tej Sile ze ÂŚwiatÂła, poddaĂŚ siĂŞ jej
bezwarunkowo aby „Kowal Tworzenia”, sam StwĂłrca mĂłgÂł
z Wami czyniĂŚ to, co On uwaÂża za dobre.

To jest jest przekroczenie Zaufania, to jest wiĂŞcej…
to jest bezwarunkowe oddanie siĂŞ JEMU, caÂłkowite zapomnienie
siebie samego aby PrzebudziĂŚ siĂŞ jako w peÂłni ÂŚwiadoma Istota
uformowana Jego rĂŞkÂą.

Jeszcze zanim moÂże Wam zostaĂŚ przekazana Nowa Wiedza,
musicie zapomnieĂŚ StarÂą WiedzĂŞ – i chcieĂŚ jÂą zapomnieĂŚ.
Musicie siê od tego uwolniÌ, staÌ siê bia³¹,
niezapisanÂą kartkÂą papieru, czystym, pustym naczyniem
i ten czas zaprawdĂŞ teraz nadszedÂł dla tych ktĂłrzy
wybierajÂą pozostanie tutaj,
dla prawdziwych SpadkobiercĂłw Raju.

Dla tych, ktĂłrzy odchodzÂą, nie ma nic do czynienia
poza tym jak czekaĂŚ by zostaĂŚ zabranym.
Kiedy przyjdzie do Was wielki „Przemieniacz Wszystkich ÂŻyĂŚ”
ktĂłry Was przeniesie na nowe Pole DoÂświadczeĂą.

ÂŚmierĂŚ nie istnieje, tak jak juÂż wiecie,
lecz umieranie pozostaje dla Was jeszcze RzeczywistoÂściÂą
i to dotyczy wielu SynĂłw Ludzkich i CĂłrek Ludzkich,
bo nie wiedzÂą nic o StwĂłrcy, bo przeÂżywajÂą niewyraÂźnie
to co wydarza siĂŞ na ÂŚwiecie, bo nie znajÂą prawdziwej
wartoÂści tego Czasu i nie chcÂą jej uznaĂŚ.

I tak zadbane jest o wszystkich i o kaÂżdego.
Tak wÂłaÂśnie jest.

Oddajcie siĂŞ caÂłkowicie
albo oczekujcie tego nieuniknionego.

Podczas gdy zapadajÂą te Decyzje,
StwĂłrca puka do Waszego Serca
i Ci ktĂłrzy sÂą gotowi, idÂą do ÂŚwiatÂła
po tym jak w samym ÂŚwietle zostali uszlachetnieni
i ukoĂączeni.

Gdy ON przyjdzie, idÂźcie z Nim!
Gdy ON Was dotknie, oddajcie siĂŞ temu dotkniĂŞciu!
Gdy On Was woÂła, idÂźcie za Nim, bezwarunkowo!
Czas ÂŁaski StwĂłrcy nadszedÂł,
sÂą dane nowe Okna Transformacji,
nowe moÂżliwoÂści Rozpoznania – siĂŞgnijcie po nie,
uczyĂącie to. Ta okazja jest wyjÂątkowa.

Tym Przekazem ze ÂŚwiatÂła, bÂłogosÂławimy Ciebie,
tego, który pobiera (wch³ania) Si³ê tych s³ów
i Ciebie ktĂłry na podstawie tych wezwaĂą
bĂŞdzie szedÂł za nimi,
teraz kiedy kaÂżdy CzÂłowiek ponownie
BÊDZIE PRZEZ NIEGO WO£ANY
jeszcze zanim ponownie zamknie siĂŞ kurtyna
lecz wtedy na dÂługi, dÂługi Czas.

Jest dane!
Oddajcie siĂŞ temu i nie zwlekajcie ani chwili
albowiem tylko Ci ktĂłrzy odwaÂżnie
rzuc¹ siê w przepaœÌ zostan¹ uchwyceni (z³apani)
i przez Niego miĂŞkko uÂłoÂżeni (osadzeni),
wszystkim innym ta ÂŁaska jest odmĂłwiona.

Wieczny Ojciec przychodzi do Was,
Wieczna Matka jest z Wami
- okaÂżcie siĂŞ godnymi.

W nieskoĂączonej MiÂłoÂści
RADA 12

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/14/14-02-2012-prawdziwi-spadkobiercy-rada-12/

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:34:42 wysłane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #360 : Luty 16, 2012, 07:15:38 »

ciekawe, ¿e w³aœnie wczoraj pomyœla³em i¿ jedyn¹ si³¹ ciemnej strony jest nasza s³aboœÌ..?

Strach, zmartwienie i dawanie mocy KabaÂłowi

16
lut
2012
1 komentarz

by krystal28 in Galaktyczna Federacja, Inne kategorie

.

.

Jestem za dawaniem kredytu uznania tam, gdzie ten kredyt jest zasÂłuÂżony, ale jest jedna organizacja, gdzie czujĂŞ, Âże zbyt wielkie  przedÂłuÂżenie kredytu jest obecnie oferowane.  Kryminalny KabaÂł, ktĂłry obejmuje duÂże poÂłacie terytoriĂłw, w tym IluminatĂłw, wielu czÂłonkĂłw masonerii, a takÂże kaÂżdego, kto wspiera i bierze aktywny udziaÂł dla agendy NWO ( Nowego PorzÂądku ÂŚwiatowego) i oszukuje amerykaĂąskiego podatnika, jest jednym z takich przykÂładĂłw gdzie otrzymujÂą zbyt wiele szacunku poprzez strach, niÂż na niego sÂłusznie zasÂługujÂą.  OczywiÂście, byÂł czas, kiedy ta przestĂŞpcza organizacja, prowadzona przez bandĂŞ marnych przedsiĂŞbiorcĂłw (kto inny zszedÂłby na drogĂŞ przestĂŞpstw, jak nie ktoÂś, kto nie moÂże odnieœÌ sukcesu w inny sposĂłb?)  posiadali wielkÂą wÂładzĂŞ, ale nigdy nie posiadali jej o jeden gram wiĂŞcej niÂż my, ludzie im ochotniczo daliÂśmy.
 Jest tak wielu dzisiaj, ktĂłrzy wierzÂą, Âże KabaÂł macza swoje brudne palce we wszystkim i Âże nadal decyduje o wszystkim tu i wszĂŞdzie na caÂłym Âświecie.  Tylu siĂŞ martwi smugami chemicznymi rozpylanymi nad ich miastami, martwiÂą siĂŞ, Âże KabaÂł patrzy na to, co robiÂą na Internecie, a nawet martwiÂą siĂŞ, Âże KabaÂł przefiltrowuje tak wiele przekazĂłw z czanelowanymi informacjami.

KabaÂł nigdy nie miaÂł Âżadnej mocy, poza tÂą, ktĂłra zostaÂła im podana na srebrnej tacy i to jest rĂłwnie prawdziwe dzisiaj, jak kiedykolwiek.  I chociaÂż tak wielu budzi siĂŞ do tej prawdy, jeszcze wci¹¿ tyle mocy jest oddawane dla tej kolekcji nieudanych zÂłodziei ze wzglĂŞdu na wiszÂący w powietrzu, od dÂługiego czasu, smrĂłd strachu.

Wielu dzisiaj nawet siĂŞ martwi, Âże KabaÂł planuje udawaĂŚ dobrych i oszukaĂŚ niezliczone iloÂści ludzi, ktĂłrzy wejdÂą na pokÂład ich statkĂłw kosmicznych i zostanÂą wywiezieni gdzieÂś w niewolĂŞ.  Co, w oparciu o historiĂŞ przekonuje was, Âże ci niekompetentni kryminaliÂści mogÂą takie coÂś zrobiĂŚ?  ZwÂłaszcza, gdy sÂą pod obserwacjÂą Galaktycznej Federacji ÂŚwiatÂła i Komendy Asztara.  SÂą nawet tacy, co obawiajÂą siĂŞ wielce legendarnego projektu ‘Blue Beam’ , gdzie KabaÂł wykorzysta  hollywoodzkie efekty na niebie, tworzÂąc pokazy obrazowe Armagedonu i nawet stworzy przekonywujÂący, hologramowy powrĂłt Jezusa.  Nawet nie wiem, jaki byÂłby w tym wszystkim cel, gdyÂż nikt jeszcze nie poj¹³ caÂłego tego scenariusza bardzo dobrze.  SÂłuchajcie ludzie, jeÂśli ten tak bardzo okrzyczany Projekt jest czymÂś takim, jak amatorskie godzinne obrazy wygenerowane przez komputer w zÂłym wydaniu, to wszystko czego musimy siĂŞ baĂŚ to skurcze Âżo³¹dka od Âśmiechu.
 WyglÂąda na to, Âże wiele ludzi bĂŞdzie nadal obawiaÂło siĂŞ tych kilku wÂątÂłych i starzejÂących siĂŞ mĂŞÂżczyzn i kobiet, aÂż do dnia gdy bĂŞdziemy Âświadkami ich parady w pomaraĂączowych kombinezonach w dzienniku o godz. 6-tej.  Powiem wam jednak przyjaciele, Âże jesteÂście wolni, aby odebraĂŚ swojÂą moc juÂż dzisiaj, nie trzeba czekaĂŚ.  Jednym z obszarĂłw, gdzie moÂżemy odebraĂŚ nasze moce od zaraz to przestaĂŚ siĂŞ martwiĂŚ, Âże KabaÂł skutecznie przenikn¹³ przesÂłania miÂłoÂści i ÂświatÂła wysyÂłane od naszej rodziny z wyÂższych wymiarĂłw.  KabaÂł nie filtruje wszystkich naszych przekazywanych komunikatĂłw, a nawet znacznej ich iloÂści, a nawet w tych rzadkich przypadkach, gdzie komunikat moÂże wynikaĂŚ z wÂątpliwych ÂźrĂłdeÂł, ich maÂła sztuczka jest oczywista, gdy ich przesÂłanie prĂłbuje zaszczepiĂŚ strach zamiast szerzyĂŚ miÂłoœÌ i ÂświatÂło.  CzyÂż nie?  Tak wiĂŞc, jakÂą moc ma ta wiadomoœÌ, jeÂśli widzimy przez niÂą, tak jak przez akwarium ze zÂłotÂą rybkÂą i nie pozwolimy jej wpÂłyn¹Ì na nas w jakikolwiek sposĂłb?

KabaÂł nigdy nie byÂł dobrze prowadzonÂą organizacjÂą przez niezwykle bystre umysÂły, ktĂłre planowaÂły znakomicie skomplikowane systemy, lecz raczej ten zbiĂłr kilku oszustĂłw nieudolnie tworzyli caÂłkowicie przejrzyste schematy, poniewaÂż wielu ludzi nadal mocno Âśpi, ale my siĂŞ przebudziliÂśmy.  Ludzie teraz ÂśledzÂą dÂługie szlaki wÂątkĂłw, tak oczywistych, Âże niewidomy mĂłgÂłby je ÂśledziĂŚ, ktĂłre prowadzÂą bezpoÂśrednio do sprawcĂłw tych wszystkich nieprzemyÂślanych i nieudanych intryg.
 MĂłwiĂŞ wam wszystkim, moi drodzy bracia i siostry, Âże jedynÂą moc jakÂą KabaÂł posiada dzisiaj jest moc, jakÂą my mu dajemy. Oni juÂż nie planujÂą intryg i spiskĂłw w celu zniewolenia ludzkoÂści, ale zamiast tego spĂŞdzajÂą wiĂŞkszoœÌ swoich dni na telefonie z ich adwokatami starajÂąc siĂŞ znaleŸÌ sposĂłb, aby zaÂłatwiĂŚ sobie transakcjĂŞ na wydostanie siĂŞ z zapÂłacenia dÂługu, jaki zaciÂągnĂŞli u ludzkoÂści, poniewaÂż nawet nie posiadajÂą odwagi, aby poÂłkn¹Ì swoje wÂłasne lekarstwo.  DziÂś sÂą tacy, co czytajÂą przesÂłania o miÂłoÂści i Âświetle od naszych braci i siĂłstr z wyÂższych wymiarĂłw i ciÂągle wierzÂą, Âże nieudolnym kabalistom udaÂło siĂŞ skutecznie je przenikn¹Ì w jakiÂś sposĂłb, w³¹cznie z tymi, ktĂłre sÂą udostĂŞpniane przez tego pisarza.  JeÂśli ktoÂś moÂże ewentualnie znaleŸÌ realnÂą podstawĂŞ do takich przypuszczeĂą, Âże jakieÂś czĂŞÂści tych wiadomoÂści zostaÂły napisane przez KabaÂła, to daje on tym nieudolnym i potykajÂącym siĂŞ oszustom zbyt wiele punktĂłw.

Jakie prĂłby udaÂły siĂŞ KabaÂłom przeprowadziĂŚ z powodzeniem w ostatnich latach?  Zostali zÂłapani na gorÂącym uczynku z ich rĂŞkÂą w sÂłoiku z ciastkami, kiedy kradli ludzkie pieniÂądze i przekazywali je przestĂŞpczym banksterom na Wall Street, ale pomogÂło to  tylko na przebudzenie milionĂłw, ktĂłrzy jeszcze spali.  MyÂśleli, Âże mogÂą tak robiĂŚ przez caÂłe dziesiĂŞciolecia, a ich kryminalna prasa drukarska Rezerwy Federalnej zostaÂła ujawniona i juÂż zbankrutowaÂła.  Wojny w Iraku i Afganistanie sÂą teraz wyraÂźnie widoczne, Âże miaÂły ÂłapĂŞ na ropie naftowej i wojska sÂą odsyÂłane do domu.  Ich toksyczne szczepionki zostaÂły ujawnione i miliardy dziÂś niewykorzystanych ampuÂłek zawala pó³ki.  Monsanto i ich trucizny GMO tracÂą jednÂą sprawĂŞ sÂądowÂą za drugÂą i wkrĂłtce zamknÂą swĂłj biznes.  Ostatnie desperackie prĂłby KabaÂła, aby zainicjowaĂŚ 3-ciÂą wojnĂŞ ÂświatowÂą sÂą zapobieganie na kaÂżdym kroku.  Stracili kontrolĂŞ nad swoimi siÂłami zbrojnymi i Pentagonem, a ich kiedyÂś super tajna organizacja staÂła siĂŞ powszechnie omawiana na forum publicznym.  Ich agenda przez dÂługie dziesiĂŞciolecia, aby ukryĂŚ istnienie naszych pozaziemskich braci, spotkaÂła siĂŞ z kompletnÂą poraÂżkÂą.  Co ci drobni oszuÂści zrobili ostatnio z jakimkolwiek sukcesem?

KabaÂł jest skoĂączony, gdyÂż ich ÂżyciowÂą krwiÂą byÂła zdolnoœÌ do opÂłacania tych, z pieniĂŞdzy zrabowanych od ludzi, ktĂłrzy byli gotowi sprzedawaĂŚ swoich bliÂźnich.  Ich rurociÂągi brudnych pieniĂŞdzy zostaÂły zamkniĂŞte.  JuÂż nie posiadajÂą Âżadnych ÂśrodkĂłw, aby kontynuowaĂŚ to przedstawienie.  Jest tak wielu jeszcze, ktĂłrzy chcÂą wierzyĂŚ, Âże KabaÂł jest nadal nawet uÂłamkiem tego, czym kiedyÂś byÂł.  Ich organizacja jest w strzĂŞpach, a mĂŞÂżczyÂźni i kobiety, ktĂłrzy raz byli przekonali, Âże sÂą nie do pokonania, teraz siĂŞ k³ócÂą i obwiniajÂą, gdy widzÂą tylko wyroki wiĂŞzienia w swoich herbacianych liÂściach.  To tylko my nadal gÂłaszczemy ich ego i podsycamy ich legendĂŞ, ktĂłra dziÂś istnieje na podtrzymujÂących Âżycie ‘kroplĂłwkach’.  Ci raz pozornie silni mĂŞÂżczyÂźni i kobiety, teraz rozbiegajÂą siĂŞ w ró¿ne strony jak myszy po w³¹czeniu ÂświatÂła, a ÂświatÂło oÂświeca teraz ich brudne uczynki. WkrĂłtce zapÂłacÂą cenĂŞ, nie waÂżne gdzie bĂŞdÂą staraĂŚ siĂŞ uciec i ukryĂŚ, lub ile kÂłamstw bĂŞdÂą wymyÂślaĂŚ i ilu naiwnych koz³ów zaoferujÂą w ofierze.  Nie dawajcie juÂż mocy bezsilnym, moi przyjaciele, bo dziÂś tylko my nadal wierzymy, Âże sÂą oni ogromnym przeciwnikiem.  Nawet oni sami teraz przyznajÂą, Âże sÂą  skoĂączeni i wszystko, co ich czeka to werdykt ludzi.

ArtykuÂł Grega Giles,   15 luty 2012

PrzekÂład Krystal

http://ascensionearth2012.blogspot.com/2012/02/criminal-cabal-and-over-extension-of.html
http://krystal28.wordpress.com/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
konradis
Gość
« Odpowiedz #361 : Luty 16, 2012, 13:11:00 »

Hm ... siedze i patrze i czytam i mam ciÂągÂłe wraÂżenie,Âże za duÂżo myÂśli za duÂżo gadania. Za maÂło akcji, ciÂągÂłe jakieÂś przepychanki.CiÂągÂłe przbijanie siĂŞ na argumenty. Ja dziaÂłam Tak:

Wykorzystuje 3 "prawa":

1.Prawo przyciÂągania-to co myÂślĂŞ to przyciÂągam i jakoÂś pojawia siĂŞ to w moim Âżyciu.
2.Prawo karmy- to co sieje to zbieram. Myœl¹Ì(sieje) potem ogl¹dam wynik mojej "pracy",Jaki to ma skutek w ¿yciu.
3.Prawo "krotnoÂści"- to co zasiewam, zbieram w wielokrotnoÂści, czyli powraca to do mnie z wiekszÂą siÂła. "Z jednego ziarna przenicy wyroÂśnie kÂłos,ktĂłry wyda kolejne 100 ziaren"

Dodaje do tego jeszcze dwie mini wskazĂłwki, drogowskazy dla mnie.

a) wszystko jest jakie jest, nie wartoÂściuje :(dÂługopis jest niebieski,pisze albo nie)JeÂśli siĂŞ wypisze w trakcie pisania biore nowy i tyle.
b) wraz ze zwrostem energii (skupianiu siê na czymœ mocniej) wzrasta prêdkoœÌ z jak¹ siê objawia myœl,ale tak¿e karma i wielokrotnoœÌ.
To jest Moja prosta droga dzia³ania. Reszta to ju¿ filozofie,techniki które opisuj¹ te proste zasady,poprostu ró¿ne drogi do celu.

Pewnie zapytacie skoro nie wartoÂściuje to jak sparwdzam czy myÂśl byÂła wÂłaÂściwa i czy to co zrebraÂłem jest czymÂś budujÂącym lub nie...opisze to tak :
...kiedyÂś byÂłem, bardzo agresywny ciÂągle mnie coÂś irytowaÂło,wkurzaÂło, zÂłoÂściÂłem siĂŞ na caÂły Âświat wszystko nie byÂło takie...Âświat byÂł zÂły i ja teÂż byÂłem zÂły na Âświat...takÂą myÂśl siaÂłem...

co przyciÂągaÂłem?=Efekt tego byÂł taki: bĂłjki, rozboje, ciÂągÂłe znajdowanie kÂłopotĂłw.

co zebra³em?Oprócz po³amanego nosa dwa razy (ja z³ama³em jeden),po³amanego obojczyka (ja komuœ przetr¹ci³em kolano)...dosz³a Cukrzyca 1, jakby ktoœ nie wiedzia³: "mniej wiêcej", z postawê wobec œwiata czyli z³oœÌ i takie tam odpowiada czakra splotu s³onecznego która reguluje pracê trzustki i innych narz¹dów w okolicy splotu.

ÂŻeby nie byÂło caÂły proceder myÂślowy trwaÂł z 10 lat, wiĂŞc to co siaÂłem,"zbieraÂło siĂŞ dÂługo" i wytworzyÂło "KarmĂŞ" na splocie.
Czy to byÂły zÂłe doÂświadczenia ? Dla jednego tak dla drugiego nie, mnie nauczyÂły pewnych rzeczy i tyle
Kiara
Gość
« Odpowiedz #362 : Luty 17, 2012, 09:27:41 »

Mam bardzo du¿y dystans do tego typu przekazów ale s¹ w nich informacje które niektórym ludziom mog¹ u³atwiÌ zrozumienie nurtuj¹cych ich problemów i krok po kroku iœÌ do przodu.
nie kaÂżdy idzie tak szybko jak ja i kaÂżdy potrzebuje innych argumentĂłw do zrozumienia waÂżnych dla niego zagadnieĂą. Tylko dlatego wklejam je gdyÂż uwaÂżam iÂż wszystko co pomaga jest istotne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ostatnie miesiÂące tego roku bĂŞdÂą najbardziej pamiĂŞtne i zachwycajÂące

by krystal28 in Galaktyczna Federacja, SaLuSa

.

“KaÂżda osoba moÂże pomĂłc przyspieszyĂŚ zmiany przez wysyÂłanie miÂłoÂści do caÂłej LudzkoÂści i Matki Ziemi”

.

PrzetÂłumaczyÂł MiÂłosz, edycja Krystal

Gra w oczekiwanie bĂŞdzie siĂŞ toczyĂŚ jeszcze trochĂŞ dÂłuÂżej, jednak przez caÂły czas czyniony jest postĂŞp.  ÂŻadna iloœÌ ingerencji ze strony Ciemnych nie bĂŞdzie miaÂła dÂługoterminowych efektĂłw, jako Âże nasze plany sÂą juÂż zbyt zaawansowane, by mogli  oni zapobiec naszemu sukcesowi.  DziaÂłania nasze, jak i naszych SojusznikĂłw sÂą teraz przyspieszone, poniewaÂż osiÂągnĂŞliÂśmy juÂż punkt, gdzie trzeba dokonaĂŚ finalizacji w przewidywanym terminie.  ZewnĂŞtrzne tego oznaki,  g³ównie  z waszych ÂźrĂłdeÂł internetowych sÂą najbardziej wiarygodne pod kÂątem dokÂładnoÂści i aktualnoÂści informacji.  RobiÂąc wszystko co w waszej mocy by zostaĂŚ skupionymi na ÂŚwietle, ugruntowujecie siĂŞ na waszej ÂścieÂżce do Wzniesienia.  Cokolwiek siĂŞ dzieje, moÂżecie byĂŚ pewni, Âże taki sam rezultat zostanie osiÂągniĂŞty i okaÂże siĂŞ, Âże uwolnicie siĂŞ spod kontroli Ciemnych.

Wkraczamy w bardzo pracowity okres, jednak w Âżadnym wypadku nas to nie przytÂłoczy.  Mamy  floty milionĂłw statkĂłw oraz oczywiÂście personel do ich obsÂługi.  W rzeczy samej, wiele naszych potrzeb jest zautomatyzowanych, dlatego moÂżemy spĂŞdzaĂŚ swĂłj czas wykonujÂąc wyspecjalizowanÂą pracĂŞ, do ktĂłrej jesteÂśmy wyposaÂżeni w tym najbardziej waÂżnym czasie.  Nawet czynnoÂści takie jak konserwacja sÂą wykonywane przez zrobotyzowane istoty, ktĂłre majÂą na tyle wysoki poziom ÂświadomoÂści, Âże mogÂą podejmowaĂŚ uzasadnione decyzje na wÂłasnÂą rĂŞkĂŞ.  OczywiÂście nasze wyrafinowane komputery sÂą zaangaÂżowane  w dziaÂłalnoœÌ naszych statkĂłw, jak i caÂłoksztaÂłt misji floty.  Wiecie, Âże wszystko na Ziemi rĂłwnieÂż posiada jakiÂś poziom ÂświadomoÂści, ale w waszych o wiele ciĂŞÂższych wibracjach nie moÂżecie w peÂłni funkcjonowaĂŚ.  Nie jest wiĂŞc konieczny wielki krok na przĂłd do zaakceptowania tego co wam mĂłwimy.

CaÂły ten postĂŞp, o ktĂłrym od czasu do czasu wspominamy, bĂŞdzie z czasem wasz.  Przyjdzie to wraz z waszym osobistym postĂŞpem w stronĂŞ stawania siĂŞ Galaktycznymi Istotami.  Nie moÂżecie jeszcze wyobraziĂŚ sobie co to oznacza, ale moÂże moglibyÂśmy nazwaĂŚ was super-ludÂźmi.  Wasze obecne poziomy ÂświadomoÂści wzrastajÂą, ale nie sÂą jeszcze nawet zbliÂżone do waszego prawdziwego potencjaÂłu.  OsiÂągniĂŞcie poziom Chrystusowej ÂŚwiadomoÂści i zawsze to jest dla was moÂżliwe z powodu cudownego wzrostu waszej energii ÂŚwiatÂła.  MoÂże to zabrzmieĂŚ ambicjonalnie, ale aspirujecie do uzyskania takiego poziomu podczas pobytu na Ziemi, chociaÂż wiemy, Âże jest to niezwykle trudne do utrzymania.  Jest po prostu zbyt wiele ciĂŞÂżkich wibracji wokó³ was i w³¹cznie z tymi, ktĂłre zostaÂły przyczepione do was przez wiele poprzednich wcieleĂą.  To dlatego czĂŞsto jest wzmianka odnoÂśnie waszego oczyszczenia z tych energii i obecnie jest wspaniaÂły czas na wykonanie tej pracy.  Jest tak duÂżo wyÂższych energii przesyÂłanych wam i jeÂśli je przyciÂągniecie do siebie, proces ten bĂŞdzie mĂłgÂł zachodziĂŚ.  Sekret tkwi w pragnieniu, by takie oczyszczenie nastÂąpiÂło, a Prawo PrzyciÂągania zrobi swoje.

BÂądÂźcie Âświadomi tego, co jest wokó³ was i nie ³¹czcie siĂŞ z niczym, co mogÂłoby byĂŚ poczĂŞte z niÂższych wibracji.  Ciemni zawsze byli sprytni w serwowaniu tego, co jest nazywane rozrywkÂą, co przemawia do waszych podstawowych zmys³ów i pobudza po¿¹danie dreszczykĂłw emocji.  Nie oznacza to, Âże Âżycie powinno byĂŚ powaÂżne bez zabawy i Âśmiechu.  JednakÂże szybko mĂŞczycie siĂŞ tym co macie i poszukujcie jeszcze wiĂŞkszych emocji, a to  czĂŞsto prowadzi do zaniÂżenia waszych standardĂłw i do rozpusty.  To jest tak proste do robienia a zarazem tak trudne by siĂŞ z tego wydÂźwign¹Ì.  To dlatego jest teraz na Ziemi tak wielu nauczycieli dajÂących wskazĂłwki, aby cel Âżycia zostaÂł zrozumiany, i Âże jesteÂście odpowiedzialni za wszystkie swoje czyny i sÂłowa.

WyobraÂźcie sobie jak upokarzajÂące jest zmierzyĂŚ siĂŞ z samym sobÂą i zobaczyĂŚ jakim siĂŞ byÂło oczami tych, ktĂłrzy stali przy was prĂłbujÂąc kierowaĂŚ was do ÂŚwiatÂła.  Nie jest to robione, by was zawstydziĂŚ, ale po to, byÂście zobaczyli jak wpÂłynĂŞliÂście na innych bĂŞdÂąc czĂŞsto tego nieÂświadomymi.  Wszyscy jesteÂście JednoÂściÂą i co zrobicie jednej osobie to robicie wszystkim i wpÂływa to na masowÂą ÂświadomoœÌ.  Z przyjemnoÂściÂą mĂłwimy wam, Âże bardzo dobrze wprowadzacie ÂŚwiatÂło w swoje Âżycie i zakotwiczacie je na Ziemi.  Do tego stopnia, Âże poziom masowej ÂświadomoÂści zacz¹³ wzrastaĂŚ wykÂładniczo i roÂśnie nadal.  JesteÂście na wÂłaÂściwym kursie, by zakoĂączyĂŚ ten cykl Wzniesieniem i to jest w zgodzie z Boskim Planem.

Zmiany bĂŞdÂą tak daleko idÂące i bĂŞdÂą dziaÂły siĂŞ tak szybko, Âże bĂŞdziecie potrzebowali byĂŚ obudzonymi na wypadek, gdyby miaÂło wam coÂś umkn¹Ì.  Gdy wpÂływy i ingerencje Ciemnych bĂŞdÂą wreszcie zatrzymane, a  bĂŞdzie to w ciÂągu najbliÂższych kilku miesiĂŞcy, bĂŞdziecie mogli zrelaksowaĂŚ siĂŞ i zacz¹Ì siĂŞ cieszyĂŚ nag³¹ wolnoÂściÂą, ktĂłra bĂŞdzie wam zwrĂłcona.  Od tego momentu caÂła atmosfera bĂŞdzie uniesiona i wiele emocji uwolnionych,  gdy ludzie zdadzÂą sobie sprawĂŞ, Âże wreszcie prawdziwy pokĂłj zstÂąpiÂł na ZiemiĂŞ.  Uczyni to ostatnie miesiÂące tego roku najbardziej pamiĂŞtnym i zachwycajÂącym czasem i ludzie tego Âświata ponownie siĂŞ zjednoczÂą.  JuÂż nigdy wiĂŞcej nie bĂŞdÂą podzieleni i nie stracÂą swej prawdziwej toÂżsamoÂści, bĂŞdÂą znĂłw JednoÂściÂą.

Z powodu wyÂższych wibracji, ktĂłre istniejÂą teraz na planecie Ziemi zachodzi mniej konfrontacji pomiĂŞdzy ludÂźmi.  I z wyjÂątkiem dla tych, ktĂłrzy promujÂą ró¿nice dla kontroli, wkrĂłtce nastanie pokĂłj na caÂłym Âświecie.  Jak juÂż was poinformowaliÂśmy,  pokĂłj wkrĂłtce nastanie, ale najpierw muszÂą zajœÌ zmiany rzÂądowe.  Musicie mieĂŚ wÂłaÂściwych,  odpowiedzialnych ludzi przy wÂładzy zanim rzeczywisty postĂŞp bĂŞdzie mĂłgÂł byĂŚ dokonany na jakimkolwiek froncie i wraz z naszymi sojusznikami jesteÂśmy gotowi do kontynuacji  jak tylko zostanie to osiÂągniĂŞte.  KaÂżda osoba moÂże pomĂłc przyspieszyĂŚ zmiany przez wysyÂłanie miÂłoÂści do caÂłej LudzkoÂści i Matki Ziemi, ktĂłra nie wybuchÂła, jak wielu byÂło skÂłonnymi w to wierzyĂŚ.  Do tej pory nie byÂło anormalnej aktywnoÂści, ale oczywiÂście przez samÂą naturĂŞ oczyszczania, ktĂłre jest wymagane, bĂŞdzie kilka powaÂżnych wydarzeĂą.

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogĂŞ wam powiedzieĂŚ, Âże czÂłonkowie Galaktycznej Federacji sÂą kochajÂący Boga, a nie bojÂący siĂŞ Boga.  JuÂż dawno zaakceptowaliÂśmy, Âże BĂłg Jest MiÂłoÂściÂą, i Âże wszyscy jesteÂśmy przejawem tej czystej ÂŚwiatÂłoÂści.  Z tÂą wiedzÂą, religijne nauki muszÂą byĂŚ odpowiednio zmienione.  Jest to delikatna sytuacja, gdzie musimy pozwoliĂŚ na wolnoœÌ wyraÂżania, ale w tym samym czasie prawda musi byĂŚ wyÂłoÂżona przed ludÂźmi.  Musicie byĂŚ w stanie dokonaĂŚ poinformowanego wyboru i zanim zakoĂączy siĂŞ ten cykl, bĂŞdziecie w tej wÂłaÂśnie pozycji.  Gdy bĂŞdziecie tego Âświadomi, widzimy to jako kolejny krok w kierunku kompletnej harmonii pomiĂŞdzy wami wszystkimi.

DziĂŞkujĂŞ, SaLuSa,
Mike Quinsey,   8 lutego 2012

http://galacticchannelings.com/english/mike08-02-12.html
Podziel siĂŞ tym:

Share

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #363 : Luty 17, 2012, 09:31:26 »

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogĂŞ wam powiedzieĂŚ, Âże czÂłonkowie Galaktycznej Federacji sÂą kochajÂący Boga, a nie bojÂący siĂŞ Boga.  JuÂż dawno zaakceptowaliÂśmy, Âże BĂłg Jest MiÂłoÂściÂą, i Âże wszyscy jesteÂśmy przejawem tej czystej ÂŚwiatÂłoÂści.  Z tÂą wiedzÂą, religijne nauki muszÂą byĂŚ odpowiednio zmienione. 

no wÂłaÂśnie JACK,- a nie kult cierpienia!..

pozdro UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #364 : Luty 17, 2012, 09:45:15 »

Dobrze i szybko Âłapiesz songo1970 uwaÂżaÂłam iÂż to jest jeden z najwaÂżniejszych fragmentĂłw przekazu dlatego go wkleiÂłam. WÂłaÂśnie tak StwĂłrca jest MIÂŁOÂŚCIÂĄ zatem nie ma potrzeby Go siĂŞ baĂŚ i trzĂŞÂś ze strachu przed nim, moÂżna byĂŚ zawstydzonym oglÂądajÂąc swoje uczynki w kontekÂście Jego dobra , miÂłoÂści i prawoÂści to tak , ale my jesteÂśmy w drodze do doskonaÂłoÂści a On jÂą posiada.

Jestem SaLuSa z Syriusza i mogĂŞ wam powiedzieĂŚ, Âże czÂłonkowie Galaktycznej Federacji sÂą kochajÂący Boga, a nie bojÂący siĂŞ Boga.  JuÂż dawno zaakceptowaliÂśmy, Âże BĂłg Jest MiÂłoÂściÂą, i Âże wszyscy jesteÂśmy przejawem tej czystej ÂŚwiatÂłoÂści.  Z tÂą wiedzÂą, religijne nauki muszÂą byĂŚ odpowiednio zmienione.

Inaczej nie posiadamy jeszcze aÂż takiej ÂświetlistoÂści jakom  emanuje  miÂłoœÌ bezwarunkowa , podnoszenie osobistej wibracji to rozÂświetlanie siĂŞ niÂą. Dzieje siĂŞ tak poprzez etyczne , prawe i peÂłne miÂłoÂści i dobra Âżycie , nigdy przez napychanie mĂłzgu informacjami przeczytanymi , usÂłyszanymi ni zobaczonymi. To nie ta droga.

Nikt nie dokonaÂł osobistego rozwoju przez rozwĂłj logicznoÂści mĂłzgu , nawet najwiĂŞkszy zapis informacji jeÂżeli nie idzie w parze z wiedzÂą( przeÂżywanie jej korzystanie z niej w podejmowaniu decyzji) nie stanie siĂŞ mÂądroÂściÂą na planie weryfikacji jej skutkĂłw.

Dopiero mÂądroœÌ intelektualna po³¹czona z miÂłoÂściÂą serca przeksztaÂłca siĂŞ w mÂądroœÌ serca , a ta jest mÂądroÂściÂą StwĂłrcy  do  ktĂłrej my rĂłwnieÂż d¹¿ymy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #365 : Luty 17, 2012, 11:57:49 »

Z tym, ¿e wiedza logiczna, naukowa, mo¿e przekonaÌ umys³ o tym, by nie przeszkadza³ w wewnêtrznym rozwoju, a nawet wspiera³ to serce. Rozwój tylko jednego aspektu prowadzi do demagogi , do œlepej wiary (w oderwanie od ¿ycia w tê czy tamt¹ stronê), a ta mo¿e byÌ wykorzystana przez si³y niechêtne rozwojowi. Bardzo ³atwo podmieniÌ cel, gdy ufny cz³owiek kieruje siê wy³¹cznie przeczuciami.

OprĂłcz wewnĂŞtrznego, czysto dzieciĂŞcego, ufnego impulsu potrzebna jest rĂłwnieÂż weryfikacja, a to czyni nasz umysÂł, a takÂże codzienne doÂświadczenie Âżyciowe.

JeÂśli dany przekaz nie sprawdza siĂŞ w Âżyciu to zachodzi podejrzenie, Âże jest zwodniczÂą puÂłapkÂą.

Jednak si³y kreuj¹ce przekaz bêd¹ nas przekonywa³y, ¿e to w nas tkwi problem, który sprawia, ¿e nie dostrzegamy przemian. Albo bêd¹ odwlekaÌ moment objawieù w bli¿ej niesprecyzowan¹ przysz³oœÌ zrzucaj¹c winê na si³y z³a, albo nawet na nasze niedostateczne wsparcie przemian, nasz strach przed pe³nym otworzeniem siê na Nowe.

Takie dzia³ania powinny byÌ dla ludzi ostrze¿eniem, ¿e coœ tu nie tak. Nikt nie powinien byÌ poganiany czy popychany. To wy³¹cznie nasz wewnêtrzny rozwój, w naszym w³asnym rytmie jest wa¿ny. Nic wiêcej.

WszechÂświat ma do zaoferowania nieskoĂączonÂą liczbĂŞ linii Âżycia. Spokojnie - kaÂżdy wybierze dla siebie wÂłaÂściwÂą.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #366 : Luty 17, 2012, 13:51:53 »

Ja nigdy nie eliminuje wiedzy logicznej , ceniĂŞ jÂą,  ona uzupeÂłnia , wzbogacÂą sobÂą mÂądroœÌ serca.

Korzystanie z niej logiczne i tylko  dla korzyÂści jest nie czyni z czÂłowieka CzÂłowieka , tak zachowujÂą siĂŞ bezduszne roboty.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

=========================

Nie wnosi to kompletnie nic nowego , raczej takie podtrzymywanie swojej obecnoÂści jako niezbĂŞdnej dla nas....  MrugniĂŞcie UÂśmiech Ale... przeczytaĂŚ sobie do kawy moÂżna... niektĂłrzy nawet coÂś zauwaÂżyli inni zauwa¿¹. No i aby do wiosny!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Wasz rozwĂłd z iluzjÂą jest bardzo bliski

.

JuÂż wkrĂłtce rozpocznÂą siĂŞ procesy rozwodowe.  Wielu z was bĂŞdzie rozstawaĂŚ siĂŞ z iluzjÂą, z ktĂłrÂą tworzyÂło zwiÂązek ma³¿eĂąski przez tak wiele lat.  W kaÂżdym rozpadajÂącym siĂŞ zwiÂązku sÂą tacy, ktĂłrzy chcÂą rozstania, rozumiejÂąc, Âże ich Âżycie rozkwitnie, gdy partner, ktĂłry zatrzymywaÂł ich w rozwoju stanie siĂŞ przeszÂłoÂściÂą i tacy, ktĂłrzy chcÂą dalej w niej tkwiĂŚ, nie dokonujÂąc Âżadnych zmian.  Wasze poÂżegnanie z trzeciowymiarowÂą iluzjÂą niczym siĂŞ od tego nie ró¿ni i to wÂłaÂśnie iluzja jest tÂą stronÂą, ktĂłra czujÂąc Âże was traci, bĂŞdzie siĂŞ rozpaczliwie staraÂła na powrĂłt was uÂśpiĂŚ, abyÂście w dalszym ciÂągu tkwili w tym dysfunkcyjnym zwiÂązku.  Dusza, ktĂłra ma w sobie mÂądroœÌ rozumie i potrafi rozpoznaĂŚ moment, gdy dana relacja przestaje byĂŚ owocna.  Dusza, ktĂłra jest silna potrafi zerwaĂŚ taki zwiÂązek i iœÌ naprzĂłd.

BĂŞdÂą tacy, ktĂłrzy pozostanÂą w zwiÂązku z ÂżerujÂącym na nich i wysysajÂącym z nich mÂłodoœÌ, radoœÌ i siÂły Âżyciowe, partnerem.  Dusze te znajdujÂą siĂŞ w szponach wspó³zaleÂżnej relacji i bĂŞdÂą w niej tkwiÂły do czasu, gdy wyciÂągnÂą wreszcie odpowiednie wnioski i pĂłjdÂą naprzĂłd.  Wy jesteÂście tymi, ktĂłrzy juÂż dziÂś d¹¿¹ do rozstania i osiÂągnÂą swĂłj cel. Czeka na was nowe Âżycie i nowy zwiÂązek z partnerem, ktĂłrego wibracje idealnie pasujÂą do waszych.  W ten wÂłaÂśnie sposĂłb zostaÂł zaprojektowany wasz wszechÂświat i na takie warunki wyraziliÂście zgodĂŞ.  KaÂżdy z was znajdzie sobie idealnego partnera.
WydeptujÂąc tĂŞ ÂścieÂżkĂŞ, rozwiniecie u siebie nowe cechy i wiele aspektĂłw waszego codziennego Âżycia ulegnie zmianie.  Pierwsza znaczÂąca zmiana dotyczyĂŚ bĂŞdzie sposobu produkcji i przygotowywania przez was poÂżywienia.  Z czasem zniknie potrzeba wykorzystywania i eksploatacji waszej macierzystej planety w celu zapewnienia wam niezbĂŞdnego do Âżycia pokarmu.  MoÂżecie to porĂłwnaĂŚ do noworodka, ktĂłry nie potrzebuje juÂż pokarmu matki.

Jasnym jest, Âże ludzie sÂą niezwykle uzaleÂżnieni od swoich samochodĂłw.  Jasnym jest rĂłwnieÂż fakt, Âże wielu z was zatĂŞskni wkrĂłtce za nimi, gdyÂż stanÂą siĂŞ one reliktami waszej przeszÂłoÂści.  W krĂłtkim czasie zostanÂą wam udostĂŞpnione w darze od StwĂłrcy nowe, bardziej wydajne sposoby przemierzania waszych miast, waszego Âświata a nawet wszechÂświatĂłw, tak abyÂście mogli w Âłatwiejszy i bardziej wygodny sposĂłb eksplorowaĂŚ jego cudowne dzieÂło.

Radykalnej zmianie ulegnie rĂłwnieÂż sposĂłb, w jaki troszczycie siĂŞ o swoje ciaÂła.  Gdy zachorujecie, nie bĂŞdziecie juÂż wiĂŞcej polegaĂŚ na lekarstwach, czy innych ludziach.  Nikt nie ma lepszego wglÂądu w wasze ciaÂło niÂż wy sami i z czasem nauczycie siĂŞ, jak je monitorowaĂŚ i pielĂŞgnowaĂŚ, by zachowaĂŚ optymalne zdrowie, sprawnoœÌ i piĂŞkny wyglÂąd.  BĂŞdÂą to jedne z pierwszych umiejĂŞtnoÂści, jakie nabĂŞdziecie w nadchodzÂących dniach i sprawiÂą wam one ogromnÂą przyjemnoœÌ. Z pojawieniem siĂŞ tych wszystkich przemian wi¹¿e siĂŞ spoczywajÂąca na was wiĂŞksza odpowiedzialnoœÌ.  Widzimy, jak daleko wielu z was juÂż zaszÂło i jesteÂśmy g³êboko przekonani, Âże sumiennie wywi¹¿ecie siĂŞ ze swoich nowych obowiÂązkĂłw.

A wracajÂąc do spraw dotyczÂących waszej teraÂźniejszoÂści, KabaÂł ma coraz mniej czasu, pieniĂŞdzy i ÂżoÂłnierzy chĂŞtnych do wykonywania brudnej roboty.  W telewizji i prasie moÂżecie siĂŞ natkn¹Ì na ogÂłoszenia sponsorowane przez wasze siÂły zbrojne, ktĂłre rozpaczliwie i na ostatniÂą chwilĂŞ prĂłbujÂą zwabiĂŚ w swÂą mrocznÂą sieĂŚ nowych rekrutĂłw, aby wypeÂłniĂŚ nimi stanowiska, ktĂłrych siĂŞ ostatnio wiele w ich szeregach pozwalniaÂło.  Jak to juÂż wyjaÂśnialiÂśmy przy wielu okazjach, dokÂładamy wszelkich staraĂą, aby moÂżliwie bezpiecznie usun¹Ì ÂżoÂłnierzy wraz z ich niszczÂącÂą broniÂą z waszej rzeczywistoÂści i ulokowaĂŚ ich w bezpiecznym miejscu, w ktĂłrym mogliby siĂŞ zastanowiĂŚ nad wyborami, ktĂłrych dokonywali i zrozumieĂŚ, dla kogo siĂŞ poÂświĂŞcali.  Wielu z nich jest w niezÂłym szoku i przez pewien czas nie moÂże uwierzyĂŚ w prawdziwÂą toÂżsamoœÌ i motywy tych, ktĂłrzy stojÂą za kampaniami wojskowymi.  MoÂżna ÂśmiaÂło powiedzieĂŚ, Âże wiele z tych kobiet i mĂŞÂżczyzn juÂż nigdy nie dopuÂści siĂŞ do takiego stanu.

BĂŞdziemy was w dalszym ciÂągu na bie¿¹co informowaĂŚ o kolejnych etapach upadku kabaÂła i w niedalekiej przyszÂłoÂści bĂŞdziemy mieĂŚ dla was bardzo dobre informacje.  NiezbĂŞdne procedury nastĂŞpujÂą po sobie i wszystko sukcesywnie upada, jak perfekcyjnie poustawiane kostki domina.  JuÂż wkrĂłtce zarĂłwno nasze jak i wasze wysiÂłki przyniosÂą oczekiwane rezultaty, ktĂłre odczuje kaÂżdy na waszej planecie.  SÂą to ostatnie dni Âświata, ktĂłry znacie.  JuÂż wkrĂłtce ludzkoœÌ uwolni siĂŞ ze szponĂłw swoich porywaczy.  Do tego czasu kontynuujcie wspania³¹ pracĂŞ, ktĂłra wykonujecie dla ÂŚwiatÂła. Szerzcie nadal wiedzĂŞ dotyczÂącÂą naszego istnienia, naszej zaszczytnej misji i naszego pojawienia siĂŞ wÂśrĂłd was, nasi bracia i siostry z Ziemi.  Trzymajcie siĂŞ. JuÂż wkrĂłtce bĂŞdziemy z wami. JesteÂśmy waszÂą Rodzina ÂŚwiatÂła z gwiazd.

WiadomoœÌ od Galaktycznej Federacji Œwiat³a z dnia 11.01.2012, przekazana przez Grega Giles.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:36:10 wysłane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #367 : Luty 19, 2012, 11:20:48 »

KabaÂł ma coraz mniej czasu, pieniĂŞdzy i ÂżoÂłnierzy chĂŞtnych do wykonywania brudnej roboty.  W telewizji i prasie moÂżecie siĂŞ natkn¹Ì na ogÂłoszenia sponsorowane przez wasze siÂły zbrojne, ktĂłre rozpaczliwie i na ostatniÂą chwilĂŞ prĂłbujÂą zwabiĂŚ w swÂą mrocznÂą sieĂŚ nowych rekrutĂłw, aby wypeÂłniĂŚ nimi stanowiska, ktĂłrych siĂŞ ostatnio wiele w ich szeregach pozwalniaÂło. 
WiadomoœÌ od Galaktycznej Federacji Œwiat³a z dnia 11.01.2012, przekazana przez Grega Giles.

o tak, potwĂłr traci zĂŞby w szybkim tĂŞpie..MrugniĂŞcie

dlatego w poÂśpiechu wrpowadza siĂŞ roboty bojowe-

"Droid bojowy "MuÂł" przechodzi testy w terenie
admin, ndz., 2012-02-19 09:39

Robotyzacja amerykaĂąskiej armii postĂŞpuje. W ramach projektu sponsorowanego przez amerykaĂąskÂą agencje DARPA (Agencja Zaawansowanych Obronnych ProjektĂłw Badawczych Departamentu Obrony StanĂłw Zjednoczonych) caÂły czas doskonalone sÂą nowoczesne systemy bojowe. Projekt zrobotyzowanego "muÂła" jest prowadzony od kilku lat aktualnie trwajÂą prĂłby terenowe udoskonalonego autonomicznego robota transportowego.

KonstrukcjĂŞ rozwija firma Boston Dynamics a model ten nosi nazwĂŞ kodowÂą AlphaDog LS3. Ta maszyna kroczÂąca jest w stanie przenosiĂŚ Âładunek o ciĂŞÂżarze do 180 kilogramĂłw. Ma wspieraĂŚ jednostki wojskowe w trudnym terenie. Konstrukcja przypominajÂąca pojazdy z filmu "Gwiezdne Wojny" jest juÂż praktycznie gotowa do produkcji.

AlphaDog ma byĂŚ 10 razy bardziej cichy niÂż prototypowy BigDog i musi zawieraĂŚ wiele czujnikĂłw do wykrywania wÂłaÂściwoÂści gruntĂłw, na ktĂłrych porusza. Jego pierwsze testy w warunkach rzeczywistych majÂą mieĂŚ miejsce w 2012 roku. ByĂŚ moÂże zobaczymy je w akcji juÂż podczas inwazji na Iran."
http://zmianynaziemi.pl/wideo/droid-bojowy-mul-przechodzi-testy-w-terenie
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2012, 11:38:40 wysłane przez songo1970 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #368 : Luty 19, 2012, 11:46:36 »

Przede wszystkim , mimo niewolniczych kajdan (pieni¹dz, ekonomia, gospodarka) kaba³ traci zêby dlatego, ¿e mu nowe nie mog¹ odrosn¹Ì.
Nie mogÂą, choĂŚ prĂłbuje, tak jak w sprawie nazwanej ACTA-BIS.  To ciÂąg dalszy ACTA tylko tylnymi drzwiami.

http://www.youtube.com/watch?v=kHLSl9He0vU&feature=player_embedded

PaweÂł byÂł swego czasu zdaje siĂŞ rĂłwnieÂż userem na forum PCh. On dziaÂła i wyÂłapuje ciemne machlojki kabaÂła od strony prawnej, ktĂłre majÂą za zadanie spĂŞtaĂŚ nam rĂŞce kuchennym drzwiami.
Nie ³ódŸmy siê, musimy byÌ czujni ca³y czas. Czujni i uwa¿ni i dzieliÌ siê tym, co widzimy nieprawid³owego wokó³ nas tak, by ta nowa wiedza sta³a siê czêœci¹ wspóln¹ dla wszystkich, dla zbiorowej œwiadomoœci.

Ale równoczeœnie i przede wszystkim dzielmy siê wiedz¹ o tym jak na prawdê funkcjonuje rzeczywistoœÌ.

Nie powinniÂśmy jedynie traciĂŚ energii na demonstrowanie postaw PRZECIWKO.
To, co siê dzieje ,co dokona³o siê w sprawie ACTA pokaza³o si³ê nas -razem. Razem mo¿emy zmieniÌ œwiat na lepsze ju¿ choÌby wzmacniaj¹c intuicyjnie, wewn¹trz siebie, poczucie po³¹czenia, bezpieczeùstwa, radoœci, mi³oœci.
BBernard
Gość
« Odpowiedz #369 : Luty 19, 2012, 17:28:14 »

Jasnym jest, Âże ludzie sÂą niezwykle uzaleÂżnieni od swoich samochodĂłw.  Jasnym jest rĂłwnieÂż fakt, Âże wielu z was zatĂŞskni wkrĂłtce za nimi, gdyÂż stanÂą siĂŞ one reliktami waszej przeszÂłoÂści.  W krĂłtkim czasie zostanÂą wam udostĂŞpnione w darze od StwĂłrcy nowe, bardziej wydajne sposoby przemierzania waszych miast, waszego Âświata a nawet wszechÂświatĂłw, tak abyÂście mogli w Âłatwiejszy i bardziej wygodny sposĂłb eksplorowaĂŚ jego cudowne dzieÂło.
\

Czy to bĂŞdziĂŞ jeszcze za naszego Âżycia?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #370 : Luty 19, 2012, 19:39:27 »

Nie wiem wszystkiego BernardzieB ale sadze iÂż 4 wymiar otworzy nam dostĂŞp do innych ÂśrodkĂłw komunikacji , ktĂłre w duÂżej mierze wyprÂą tradycyjne. Jednak nie liczyÂła bym iÂż stanie siĂŞ to z dnia na dzieĂą , to proces nie tylko technologiczny ale rĂłwnieÂż akceptacji zmian przez CzÂłowieka.
Ale , tak pojawi siĂŞ bardzo wiele rzeczy ktĂłrych w tym wymiarze nie mamy i nie wyobraÂżamy sobie nawet ich istnienia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

=========================

Szczerze mówi¹c ten przekaz jest dla mnie trochê udziwniony... No có¿ nie zawsze mo¿na wejœÌ w cudze œcie¿ki myœlowe i odczytaÌ je prawid³owo.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

19.02.2012 Wielcy WiedzÂący. Mistrz KUTHUMI (live)

Mistrz Kuthumi

Zgodnie z zaleceniem Mistrza Saint Germain materiaÂły z
    Przekazami pochodzÂącymi z Czytania ÂŚwiatÂła majÂą byĂŚ usuwane
    po upÂływie pó³ roku. KrĂłtko mĂłwiÂąc: chodzi o utrzymywanie
    bie¿¹cych, wy³¹cznie nowo napÂływajÂących z nowymi Przekazami
    Wysokich Energii jak rĂłwnieÂż ciÂąg³¹ pracĂŞ Istot nad sobÂą
    jednak z wykluczeniem dostĂŞpu do powolniejszych Energii.

Tym samym poniÂższy Przekaz zostanie usuniĂŞty z TERRA G.K.
    na poczÂątku wrzeÂśnia 2012 roku. Z&D.

Wy jesteÂście „Wielkimi WiedzÂącymi”,
jednak Wy o tym nie wiecie!
Wy jesteÂście OÂświeconymi – juÂż OÂświeconymi
- lecz takÂże i tego nie przyjĂŞliÂście jeszcze do wiadomoÂści!

Wy jesteœcie czyst¹, wznios³¹ i Bosk¹ Œwiadomoœci¹,
lecz wiĂŞkszoÂści jest ciĂŞÂżkim to uznaĂŚ,
zbyt bardzo bowiem dziaÂłajÂą w Was ludzkie mechanizmy,
zbyt bardzo jesteÂście ograniczeni ludzkÂą RzeczywistoÂściÂą.

Ja jestem KUTHUMI,
Mistrz KlarownoÂści, Mistrz MiÂłoÂści.

Ja przybyÂłem do Was wraz z zastĂŞpami Istot ÂŚwiatÂła,
WniebowstÂąpionymi Mistrzami i NajwyÂższymi istotami Anielskimi
i My razem z Wami wszystkimi wy³¹czymy „Paplanie Ducha”,
niepokój Waszych Myœli i wy³¹czymy czêsto panuj¹ce w Was
stany z zakresu emocjonalnego – zakoĂączymy je „raz a dobrze”.

NaprzĂłd, idÂźcie dalej, Wy bogowie w ludzkiej postaci!
DziÂś jest na to dzieĂą – albo chcecie Wasze OÂświecenie przeÂłoÂżyĂŚ na jutro?
Czy chcecie to Rozpoznanie nadal przekÂładaĂŚ, bo skrycie siĂŞ tego boicie?

Nie, nie chcecie tego, jednak to robicie.

Dlaczego tak jest?

Poniewa¿ dzia³aj¹ siedz¹ce w Was g³êboko Lêki
ktĂłre powodujÂą wszelkiego rodzaju blokady.
Jakie jest rozwiÂązanie?

1. Uznanie tych LĂŞkĂłw
2. Uwolnienie tych LĂŞkĂłw
3. Bycie bez LĂŞkĂłw

I to by byÂło wszystko.
Czy widzicie jakie to proste, musicie tego tylko dokonaĂŚ,
uczyniĂŚ, naprawdĂŞ uczyniĂŚ!

Wielu z Was, Ukochani, ktĂłrzy stworzyliÂście juÂż wiele ÂŚwiatĂłw,
przekÂładacie wiele na jutro lub na dzieĂą X.

„To siĂŞ okaÂże” mĂłwicie, „to jeszcze nie dojrzaÂło„, albo mĂłwicie „teraz nie„.
I zbyt czĂŞsto te wypowiedzi sÂą wymĂłwkÂą
abyÂście nie musieli ÂżyĂŚ Waszymi Zadaniami.
Wy wiecie Âże jesteÂście Wielkimi Mistrzami,
Wasza Dusza przekazuje Wam to non-stop.
I musicie teraz zachowywaĂŚ siĂŞ odpowiednio do tej Wiedzy!

Na co jeszcze czekacie?
Kiedy chcecie w nieustraszony sposĂłb pokazaĂŚ Wasze ÂŚwiatÂło?
Kiedy, jak nie TERAZ?

JeÂśli macie strach przed tym, to uwolnijcie go (*strach)
i dziaÂłajcie odpowiednio do tego. To jest zaprawdĂŞ proste,
jednak leÂży to po Waszej stronie, w kaÂżdym jednym z Was,
aby to uczyniĂŚ!

Tak wiĂŞc wielu z ludzi ktĂłrzy juÂż daleko zaszli zatrzymuje siĂŞ
w sobie zamiast iœÌ raŸnie dalej. I wiedzcie, ¿e Wasze Zadania
odkryjÂą siĂŞ przed Wami krok po kroku, a przede wszystkim wtedy
gdy ju¿ znajdziecie do nich dojœcie a nie w godzinie Pró¿noœci
w ktĂłrej tego oczekujecie.

Co jest przez to powiedziane, Namaszczeni?

Powiedziane jest,
¿e macie natychmiast podj¹Ì œlad do Waszych Zadaù!

To oznacza, czyĂącie poprzez wyprĂłbowanie DrĂłg ktĂłre wydajÂą siĂŞ
Wam „prawidÂłowe” i nie czekajcie na to aby caÂła Droga sama
rozci¹gnê³a siê przed Wami niczym za pomoc¹ czarodziejskie ró¿d¿ki.

OÂświecenie i DoÂświadczenie StwĂłrcy zaczyna siĂŞ wtedy
gdy podejmiecie Âślad Waszych Boskich ZadaĂą
a nie poprzez pozostawanie bezczynnym i czekanie na
„wielkÂą eksplozjĂŞ” Rozpoznania w Was ktĂłre ma zmieniĂŚ Wasze ÂŻycie.

To jest pomyÂłka i tÂą pomyÂłkĂŞ chcemy teraz wyjaÂśniĂŚ
- nie jutro, lecz w tym momencie.

//krĂłtka pauza przed dalszym czytaniem//

Kochane Dzieci Ludzkie,
staĂącie siĂŞ Âświadomi swojego wahania,
staĂącie siĂŞ Âświadomi swoich lĂŞkĂłw. Uwalniajcie je i dziaÂłajcie.

Lecz co znaczy „dziaÂłaĂŚ wÂłaÂściwie”?

WÂłaÂściwe dziaÂłanie zachodzi wtedy gdy na podstawie sytuacji
rozpoznacie to co dla Was jest istotne.

NIE MA ¯ADNYCH PRZYPADKÓW, chyba ¿e w rozumieniu ¿e co¶ Wam
przy-padÂło, to znaczy Âże kaÂżda sytuacja Âżyciowa chce daĂŚ Wam
zachĂŞtĂŞ (*motywacjĂŞ) do tego abyÂście znaleÂźli Wasz Âślad
i Wasze zadanie. Korzystajcie z kaÂżdego momentu, bo po to sÂą one wszystkie dane.
WÂłaÂśnie po to.

ÂŚwiat idzie naprzĂłd w ostatnie i najpotĂŞÂżniejsze od PoczÂątku Czasu
Procesy Transformacji. LudzkoœÌ prze¿ywa to w tych dniach na w³asnej skórze.

Dzisiaj u kaÂżdego pojedynczego CzÂłowieka chodzi o to
- i tym zakaĂączamy ten KrÂąg Tematyczny – chodzi o to
aby poradziĂŚ sobie z codziennie podwyÂższajÂącÂą siĂŞ WibracjÂą tego ÂŚwiata.

To oznacza:

a. szybkie Rozpoznanie
b. szybkie Transformowanie
c. szybkie stanie siĂŞ wolnym od wszystkich utrudnieĂą. I to oznacza:
d. szybkie wejœcie w Wielk¹ Wiedzê, co wymaga tylko za¿¹dania tego
bo ona jest w Was, poniewaÂż jesteÂście Wielkimi WiedzÂącymi.

WiĂŞc nie przekÂładajcie nic z tego na jutro co powinno byĂŚ zrobione
dzisiaj i co dzisiaj mo¿e posun¹Ì do przodu Wasz duchowy rozwój!
To jest Punkt tego Czasu.

BÂądÂźcie jednoznaczni i samo-stanowiÂący poprzez to
Âże tutaj i TERAZ zdecydujecie posprzÂątaĂŚ w sobie samych.
Poprzez to Âże klarownie spojrzycie tu i TERAZ
na to co siĂŞ tutaj ukazuje. Przy tym jutro nie egzystuje,
bo któ¿ wie co bêdzie jutro.

Tylko taki rodzaj ÂŚwiadomoÂści – i tym samym docieramy do drugiej
czĂŞÂści Przekazu – wytrzyma kaÂżdy Sztorm:
Wy jesteœcie leccy, klarowni i jesteœcie w stanie Rozró¿niaÌ.

A SztormĂłw bĂŞdzie wiele i kaÂżdy z nich ma ÂŚwiat podnosiĂŚ z cum,
jednak Was, ludzi ma pozostawiÌ w g³êbokiej Wiedzy o wszystkich
Procesach i przez to pozostawiĂŚ PokĂłj w Was samych.

Rok jest jeszcze mÂłody, a juÂż pokazujÂą siĂŞ nowe PotencjaÂły
ktĂłre burzÂą stare mury „Jerozolimy Idoli (*BoÂżkĂłw)”.

1.
Walka miĂŞdzy SiÂłami CiemnoÂści zaczĂŞÂła siĂŞ na caÂłego.
ZasadÂą jest: kaÂżdy przeciwko kaÂżdemu, Rodzina przeciwko Rodzinie.

2.
Ster tego ÂŚwiata nie podlega juÂż wiĂŞcej ich woli.

3.
ZostaÂł osiÂągniĂŞty nowy „punkt przeÂłomowy”
dla nastĂŞpnego duÂżego wydarzenia.

Tyle na ten temat.

I teraz zaleÂży wszystko od Was!
NiektĂłrzy mĂłwiÂą do siebie Âże to co tu siĂŞ dzieje
jest prawie nie do wytrzymania i to co jest proponowane
jest bezczelnoÂściÂą. Do tego miejsca jest prawidÂłowo.

Jednak proszĂŞ – nie pozostawajcie w tym Modusie!
To Was tylko paraliÂżuje. Wiedzcie jedno i uÂświadomcie sobie
to teraz:
WY WSZYSCY PRZYBYLIÂŚCIE CAÂŁKOWICIE ÂŚWIADOMIE,
Z WOLNEJ WOLI I PE£NI BOSKIEJ RADO¦CI NA T¡ ZIEMIÊ W TYM CZASIE!

Wy wszyscy chcieliÂście przeksztaÂłcaĂŚ ten Czas
i nie chcieliœcie odejœÌ przed zakoùczeniem tej pracy.

A wiĂŞc proszĂŞ, nie skarÂżcie siĂŞ, bo po co robiĂŚ to tam
gdzie ma byÌ RadoœÌ, dlaczego tam zwlekaÌ i narzekaÌ,
gdzie Wasze Rozpoznanie g³êbokiego Sensu Waszego ¯ycia
gwarantuje lekkoœÌ i opanowanie (*odprê¿enie).

KaÂżdy z Was jest powoÂłany do tego aby temu ÂŚwiatu
postawiĂŚ swĂłj indywidualny stempel.
Dlatego zeszliÂście peÂłni Wiedzy, peÂłni MiÂłoÂści i peÂłni zapaÂłu.

Ten ÂŚwiat zmienia siĂŞ.
WeÂźcie kaÂżde wydarzenie jako wyzwanie dla Was,
nie lamentujcie, przestaĂącie nad sobÂą pÂłakaĂŚ,
to nie jest Was godne i stoi w opozycji do Waszych PlanĂłw ze ÂŚwiatÂła.

Tam gdzie potrzebujecie przerw aby „zatankowaĂŚ” nowe siÂły,
weÂźcie sobie ten czas i bÂądÂźcie ÂŚwiadomi Âże Wy potrzebujecie
czasu spokoju.
Jednak na co dzieĂą, kiedy otwierajÂą siĂŞ przed Wami
Mistyczne Bramy Rozpoznania, kroczcie szybko przez nie
bez rozglÂądania siĂŞ przy tym!

Decydujcie TERAZ a Nowe Jutro mo¿e nadejœÌ
- i Pan mo¿e nadejœÌ.

Ukochane AnioÂły ÂŚwiatÂła,

najprostsze drogowskazy pokazujÂą cel najklarowniej.

Wy jesteÂście „Wielkimi WiedzÂącymi” i w tym momencie
kiedy uwolnicie siĂŞ od Waszych blokad i lĂŞkĂłw, zobaczycie tÂą PrawdĂŞ.

NIE PRZEKÂŁADAJCIE NICZEGO!
MyÂślcie odpowiednie, peÂłne MiÂłoÂści MyÂśli!
Wypowiadajcie to co JEST i milczcie kiedy siĂŞ to pokaÂże!

TEN CZAS POTRZEBUJE CIEBIE – CZUJNYM!

Ciebie, Ty, Mistrzu i OÂświecona ÂŚwiadomoÂści ktĂłrÂą jesteÂś.

Ogromne zastĂŞpy MistrzĂłw pozostanÂą przy Was
bÂłogosÂławieĂąstwo i ÂŁaska StwĂłrcy dziaÂłajÂą: TERAZ

Jak bardzo jesteÂś TY kochany.

MISTRZ KUTHUMI

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/19/19-02-2012-wielcy-wiedzacy-mistrz-kuthumi-live/

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 20:38:30 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #371 : Luty 21, 2012, 09:39:35 »

Post >songo< przeniosÂłem do odpowiedniejszego wÂątku >>.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #372 : Luty 21, 2012, 21:20:31 »

Zawsze warto siĂŞ zadumaĂŚ  w g³êbi siebie , otrzeĂŚ o swoje refleksje nad sobÂą , zobaczyĂŚ siebie na tle zdarzeĂą i innych ludzi...
Warto bo tylko w ten sposób wyci¹gamy wnioski na temat tego kim jesteœmy i dok¹d prowadzi nasza droga? oraz czy chcemy ni¹ dalej iœÌ , czy te¿ mo¿e zmieniÌ jej kierunek?

A moÂże obudzi siĂŞ refleksja samozadowolenia iÂż wszystko jest dobrze tylko kroku warto przyspieszyĂŚ? A moÂże okaÂże siĂŞ Âże trzeba zwolniĂŚ by delektowaĂŚ siĂŞ mijanymi krajobrazami..... moÂże...

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

20.02.2012 Czas Selekcji. STRAÂŻNICY PROGU

StraÂżnicy Progu

Ukochany Jahn,

zostanie Ci unaocznione, Âże nadszedÂł Czas w ktĂłrym
kaÂżdy CzÂłowiek zostanie pociÂągniĂŞty do odpowiedzialnoÂści.
Nic nie umknie „StraÂżnikom Progu” towarzyszÂącym do ÂŚwiatÂła tym
ktĂłrzy mogÂą siĂŞ wylegitymowaĂŚ i zarazem tworzÂącym szlaban
nie do przejÂścia dla tych ktĂłrzy nie potrafiÂą wykazaĂŚ siĂŞ
odpowiednimi Kwalifikacjami.

(… przede mnÂą widzĂŞ jak policjantka zatrzymuje rowerzystkĂŞ
jadÂącÂą w miejscu przeznaczonym tylko dla pieszych. Z mojego
punktu widzenia reakcja policjantki byÂła przesadzona
i nadgorliwa, rowerzystka musi siĂŞ wylegitymowaĂŚ i nawet
zapÂłaciĂŚ karĂŞ. W tym miejscu obserwujĂŞ czĂŞsto rowerzystĂłw
lekcewa¿¹cych ten zakaz i policjantów którzy siê tym zajmuj¹,
lecz takÂą procedurĂŞ widzĂŞ po raz pierwszy…)

Czas Selekcji nadszedÂł.
Ci ktĂłrzy jeszcze teraz ignorujÂą Uniwersalne Prawa,
ktĂłre sÂą wyraÂżane peÂłnymi ÂŚwiatÂła i kochajÂącymi czynami
zostanÂą skonfrontowani z ich zachowaniem i nic nie umknie
StraÂżnikom Progu albowiem sÂą oni jednoznaczni,
bezkompromisowi i niczego nie przeoczÂą.

Wydarzy siĂŞ nastĂŞpujÂąco w tych dniach.

Ludzie zacznÂą siĂŞ PrzebudzaĂŚ i rozpoznawaĂŚ,
Âże coÂś zaczyna siĂŞ zmieniaĂŚ.
Oni rozpoznajÂą nowÂą DynamikĂŞ, widzÂą
¿e coœ wp³ywa na ich ¯ycie, czuj¹ Si³ê,
ktĂłrej dotychczas nie znali i doÂświadczajÂą
Âże ich ÂŻycie siĂŞ zmienia i tÂą zmianĂŞ odczuwajÂą
rĂłwnieÂż na poziomie globalnym.

KrĂłtko: nie mogÂą wiĂŞcej zaprzeczaĂŚ Przemianie
ktĂłra ma miejsce teraz na wszystkich Poziomach.

I wÂłaÂśnie zastanawiajÂą siĂŞ Ci ludzie.
Zastanawiaj¹ siê jak wyjœÌ temu naprzeciw i czy w ogóle wychodziÌ.
Sprawdzaj¹ ró¿ne opcje i wielu mówi do samych siebie:
„JeÂśli tej Przemiany nie da siĂŞ unikn¹Ì
to Ja sam chcĂŞ zostaĂŚ takim jakim jestem,
prowadziĂŚ moje ÂŻycie tak jak dotychczas
i pomimo tego braĂŚ udziaÂł w tej Przemianie..”
Tak wÂłaÂśnie myÂślÂą.

Tak wiĂŞc oni chcÂą sobie zapewniĂŚ miejsce w ÂŚwietle
nie bĂŞdÂąc samymi ÂŚwiatÂłem. To Oszustwo jest obecnie
szeroko rozpowszechnione poÂśrĂłd tych ktĂłrzy zamknĂŞli siĂŞ
na wszystko to, co zostaÂło Wam ogÂłoszone.

Naturalnie nie jest to moÂżliwe,
bowiem StraÂżnikom Progu nic nie umknie, poniewaÂż Oni
rozpoznajÂą po Szacie ÂŚwietlistej danej Istoty
gdzie znajduje siĂŞ ona w swojej Ewolucji,
jakie ma zamiary i czym siĂŞ ona odznacza.

KaÂżde Oszustwo jest wiĂŞc wykluczone!

A wiĂŞc wszystkim ktĂłrzy tak postĂŞpujÂą radzimy:
ZATRZYMAJCIE SIÊ! Królestwa Nieba nie mo¿na kupiæ
i Âżaden przypadek, Âżaden szczĂŞÂśliwy zbieg okolicznoÂści
NIE JEST W STANIE OTWORZYÆ TEJ BRAMY.

Tylko po Szacie ÂŚwiatÂła i po Waszej Strukturze Energetycznej
moÂżna rozpoznaĂŚ CZYM jesteÂście i KIM jesteÂście
i temu zostanie wystawiony Rachunek
- konsekwentnie i w sposĂłb oczywisty.

A wiĂŞc Wy, ktĂłrzy teraz rozpoznajecie Âże ÂŚwiat siĂŞ zmienia,
¿e Wasze ¯ycie ulega Przemianie, ¿e ca³e ¯ycie wokó³ Was
przesuwa siĂŞ na nowy tor, jesteÂście animowani do tego
aby wspó³-wibrowaÌ (*wspó³-drgaÌ), aby odrobiÌ wszystkie zadania
domowe by mĂłgÂł zostaĂŚ Wam przekazany
waÂżny Paszport do tego Poziomu Bytu.

Ze sfaÂłszowanymi papierami nie zajdziecie zbyt daleko,
nawet jeÂśli dotychczas byliÂście do tego przyzwyczajeni.
Albowiem ÂŻycie na Starym Poziomie Bytu
skÂłada siĂŞ z ObÂłudy, Iluzji, KÂłamstwa i Oszustwa.

Wy macie radykalnie siĂŞ „przestawiĂŚ”!

Wszystkie stare Pryncypia (*Zasady) s³u¿¹ce tym Modelom
macie wyrzuciÌ za burtê i zacz¹Ì Nowe ¯ycie.
Wtedy macie wszelkie szanse do tego aby odziedziczyĂŚ Niebo.
W przeciwnym razie nie moÂżecie odziedziczyĂŚ Dowodu (*Dokumentu)
ktĂłry umoÂżliwi Wam wejÂście do Raju. On nie moÂże Wam byĂŚ wydany
poniewaÂż nie speÂłniacie ku temu warunkĂłw.

Musicie byĂŚ wytÂłumaczeni (*wyklarowani), wyczyszczeni,
uszlachetnieni, albowiem wibrowanie (*drganie) w starym taktowaniu
wystarczy zaledwie na to by pozostaĂŚ w starych Granicach.

I znĂłw jest to ÂŁaska StwĂłrcy ktĂłra daje na to czas
i ktĂłra otwiera Nowe Okna Czasowe aby Ci „mÂądrzy”
i „wiedzÂący lepiej” mogli siĂŞ ukoĂączyĂŚ.
Aby mogli siĂŞ zamieniĂŚ w mÂądrych PosÂłaĂącĂłw ÂŚwiatÂła
i w wiedzÂących MistrzĂłw Tworzenia.

„StraÂżnicy Progu” znajÂą kaÂżdego z Was i ma sens aby to
uznaĂŚ (*zaakceptowaĂŚ), to jest dobre, by to teraz wiedzieĂŚ
abyÂście mogli stworzyĂŚ siebie na nowo
na fundamencie WiarygodnoÂści i ÂŚwiatÂła.

Ukochany Jahn,
wielu ludzi jest wzywanych, wielu ludzi sÂłyszy to,
lecz wielu uda gÂłuchych i pozostanÂą niemi w obliczu lepszej Wiedzy.
RĂłwnieÂż to wskazuje na finaÂłowy Akord w wielkiej Grze
Czasu i Przestrzeni.

StwĂłrca przybywa do Was aby sprawdziĂŚ czy wszystko jest w porzÂądku.
BÂądÂźcie przygotowani, ON obudzi Was w godzinĂŞ ktĂłrej nie znacie
albowiem nieoczekiwanie pojawia siĂŞ ON w ÂŻyciu.

BÂądÂźcie przygotowani albowiem ta Niespodzianka jest czystÂą
RadoÂściÂą dla wyklarowanego Serca, jednak niewytÂłumaczony Duch
czyje siĂŞ zÂłapany na gorÂącym uczynku.
Gdy ON przychodzi, wypeÂłnia siĂŞ Czas. Tak wÂłaÂśnie jest.

PrzebudÂźcie siĂŞ, Ludzie, PrzebudÂźcie siĂŞ i odziedziczcie ÂŻycie.

Ja jestem Âżywym SÂłowem

STRA¯NIKÓW PROGU

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/20/20-02-2012-czas-selekcji-straznicy-progu/

====================================

« Odpowiedz #373 : Luty 22, 2012, 20:56:38 »

Czas przyspiesza coraz wiĂŞcej potrzeba nam refleksji nad sobÂą i coraz wiĂŞcej przystankĂłw by wybieraĂŚ wyÂższy poziom dobra.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

21.02.2012 WoÂłajcie MistrzĂłw. Mistrz KUTHUMI

Mistrz Kuthumi

Ukochane Dzieci Ludzkie,
wykonujcie i stosujcie, to co przez Jahn
daÂł Wam MISTRZ KUTHUMI w ubiegÂłych tygodniach.
BÂądÂźcie uwaÂżni, zacznijcie pojmowaĂŚ, Âże w Was
musi wrĂłciĂŚ Cisza aby mĂłgÂł staĂŚ siĂŞ PokĂłj na ÂŚwiecie.

Zacznijcie widzieĂŚ, Âże jesteÂście wzywani,
wzywani po Imieniu

abyÂście mogli temu ÂŚwiatu daĂŚ nowe oblicze.
ZakoĂączcie czekanie – to dotyczy jednych i ĂŚwiczcie siĂŞ
w byciu cierpliwym – do dotyczy innych.

SÂą Ludzie – i jest ich wielu – ktĂłrzy mĂłwiÂą:
„…mnie nie dotyczÂą te PrzesÂłania poniewaÂż we mnie wszystko
jest juÂż wyklarowane. Ja siebie znam, znam moje Zadania,
mogĂŞ poczekaĂŚ, Ja jestem prowadzony, Ja rozpoznajĂŞ juÂż to
co JEST i Ja wiem Âże te wskazĂłwki sÂą dobrÂą pomocÂą dla innych
Ludzi, lecz mnie juÂż wiĂŞcej nie dotyczÂą…”

Ja mĂłwiĂŞ Wam jednoznacznie, w caÂłej KlarownoÂści i MiÂłoÂści:
Ci, ktĂłrzy myÂślÂą w ten sposĂłb – ich przede wszystkim to dotyczy.

Wy jesteÂście tak oddaleni (*wyobcowani) i jesteÂście sami tak daleko
od ogarniĂŞcia peÂłnego ÂŚwiatÂła PrzesÂłaĂą Âże z wzniosÂłoÂściÂą
przechodzicie do porzÂądku dziennego w tym samym momencie
w ktĂłrym jesteÂście wzywani do tego by spojrzeĂŚ ponownie
w swoje wnĂŞtrze.

Ci, ktĂłrzy siĂŞ przedstawiajÂą jako wznioÂśli, ci ktĂłrzy sÂą juÂż
w „bezpieczeĂąstwie” wÂłasnej zarozumiaÂłoÂści i dumni z siebie
pozwalajÂą sobie na dÂługÂą pauzĂŞ – o nich przede wszystkim jest mowa
albowiem maÂło jest Rozpoznane jeÂśli CzÂłowiek nie moÂże juÂż
wiêcej dla siebie wynieœÌ ¿adnej korzyœci ze S³ów Nieba.

ZapamiĂŞtajcie: PrzesÂłanie (Przekaz) ze ÂŚwiatÂła jest ZAWSZE
wielkim bÂłogosÂławieĂąstwem poniewaÂż ta Energia MiÂłoÂści
i Energia ÂŚwiatÂła moÂże siĂŞ zapisywaĂŚ bezpoÂśrednio w Wasze
Serca. JeÂśli jednak ktoÂś mĂłwi: „…to juÂż znam, to mnie nie dotyczy…”
to wypowiada on klarowny wyrok Âże nie moÂże do niego
dotrzeĂŚ SiÂła PrzesÂłania.

Im wyÂższy stopieĂą Rozwoju CzÂłowieka, tym bardziej trzeÂźwo
i Âświadomie wychodzi on naprzeciw wszystkim PrzesÂłaniom ze ÂŚwiatÂła
i z ka¿dego wyci¹ga g³êbokie znaczenie i konkretn¹ korzyœÌ
potrzebnÂą do dalszego Rozpoznania.

Tyle na ten temat, Wy Ukochani i jeÂśli uwaÂżacie Âże Wasz Duch
dotarÂł juÂż do Spokoju i pojĂŞliÂście juÂż to co JEST, to wyzywam
Was jeszcze raz do sprawdzenia w Was czy faktycznie on (*Duch)
tak siĂŞ zachowuje.

Tak wiĂŞc i rĂłwnieÂż to jest tutaj dane, Âże ten Cykl PrzesÂłaĂą
ktĂłre Ja, Mistrz KUTHUMI przekazaÂłem wszystkim Ludziom
przez Jahn, koĂączy siĂŞ tym wÂłaÂśnie PrzesÂłaniem.

Klarowna i jednoznaczna jest SiÂła ktĂłra do Was dotarÂła.
Bez dania jakiekolwiek Przestrzeni na Interpretowanie.
Czysta Mi³oœÌ, czyste Œwiat³o, jednak bez Waszych wyobra¿eù
jak Mi³oœÌ i Œwiat³o bêd¹ przekazywane i obs³ugiwane.

W tym aspekcie klarujcie (*wyjaÂśniajcie) Wasze jeszcze istniejÂące
Wzorce bowiem Mi³oœÌ ma wiele twarzy, równie¿ surowoœci
i konkretnego wystÂąpienia kiedy chce konsekwentnie poprowadziĂŚ
CzÂłowieka na nowe tory.

Pozostaje i to na koniec, bardzo maÂło Czasu aby dotrzeĂŚ do
suwerennego Statusu.

Kto Âśpi teraz, bĂŞdzie dalej dÂługo spaÂł, bowiem mija faza Âśnienia
i zaczyna ona przechodziÌ w g³êboki Sen na Eony.

A wiĂŞc – PRZEBUDÂŹCIE SIÊ!
Skierujcie siĂŞ z powrotem do Waszego ÂŚwiatÂła,
z powrotem do Waszego Centrum (ÂŚrodka),
z powrotem ku ÂŻyciu.

UzupeÂłnijcie siĂŞ i bÂądÂźcie w wszystkim caÂłkowici (*caÂłoÂściÂą).
Rozpoznajcie Âże nie ma niczego czego musielibyÂście siĂŞ obawiaĂŚ,
chyba Âże macie jeszcze Strach przed samym sobÂą
i przed Tematami ktĂłre sÂą jeszcze otwarte i w Was dziaÂłajÂą.

I Wy – Ci ktĂłrzy chĂŞtnie nie zwaÂżacie na PrzesÂłania ze ÂŚwiatÂła
- Was przede wszystkim mam tu na myÂśli, Rozpoznajcie swojÂą
samo-zarozumia³oœÌ powstaj¹c¹ z powodu cofania siê przed
wÂłasnym Klarowaniem (*WytÂłumaczeniem).

Kto wszystko wie lecz bÂłyszczy NiewiedzÂą – juÂż przegraÂł.
Kto czuje siĂŞ wzniosÂły i posiada wygĂłrowane mniemanie o sobie – spadnie,
albowiem ten faÂłszywy Honor zagnieÂżdÂża siĂŞ w Sercu w niszczycielski sposĂłb.
Kto uwaÂża Âże Dary Nieba sÂą dawane z myÂślÂą o innych,
dla tych ktĂłrzy ich jeszcze potrzebujÂą
- ten bĂŞdzie gÂłodowaÂł przy bogato zastawionym stole StwĂłrcy,
ten doÂświadczy pragnienia i zniszczy siĂŞ sam.

Rozró¿nijcie, Rozpoznajcie gdzie siê znajdujecie i CZYÑCIE.
Wtedy wszystko ÂżeÂście uczynili – i woÂłajcie nas:

MISTRZOWIE OCZEKUJÂĄ WASZEGO WOÂŁANIA.

JA JESTEM MISTRZ KUTHUMI
Ten ktĂłry JEST, ktĂłry pozostanie, przyjdzie do Was ponownie
i ktĂłry ponownie przekazywaĂŚ bĂŞdzie przez Jahn
aby zostaÂło zakotwiczone BÂłogosÂławieĂąstwo tego Czasu
u podstaw Waszych Serc.

SUREIJA OM ISTHAR OM

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/02/21/21-02-2012-wolajcie-mistrzow-mistrz-kuthumi/

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2012, 17:00:41 wysłane przez Dariusz » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #373 : Luty 23, 2012, 13:19:26 »

z "Boskiej Matrycy" Gregga Bradena :

"We wczesnych latach 70tych Karl Pribram byÂł pioniere potĂŞÂżnego nowego modelu (..) Zacz¹³ od myÂślenia o mĂłzgu i pamiĂŞci jak o dziaÂłajÂących jak hologramy. Jednym z kluczy dowodzÂących, iÂż Pribram byÂł na wÂłaÂściwym tropie , byÂło laboratoryjne potwierdzenie sposobu , w jaki mentalnie przetwarzaÂły informacje. OparÂł siĂŞ on  na wczeÂśniejszych badaniach, aby sprawdziĂŚ swojÂą hipotezĂŞ. W latach 40 XX w. naukowiec Dennis Gabor uÂżyÂł zÂłoÂżonego zbioru rĂłwnaĂą znanych jako transformaty Fouriera (nazwane tak od nazwiska ich odkrywcy, Josepha Fouriera) , aby stworzyĂŚ pierwsze hologramy, za ktĂłre otrzymaÂł NagrodĂŞ Nobla w 1971 r. Pribram zgadywaÂł, iÂż jeÂśli mĂłzg rzeczywiÂście dziaÂła jak hologram, przekazujÂąc informacje przez swoje delikatne obwody, wĂłwczas powinien przetwarzaĂŚ informacje w ten sam sposĂłb, jak transformaty Fouriera.
WiedzÂąc, Âże komĂłrki mĂłzgowe tworzÂą fale elektryczne, Pribram mĂłgÂł przetestowaĂŚ wzory w obwodach, uÂżywajÂąc transformatĂłw Fouriera. Bez wÂątpienia jego teoria byÂła trafna -eksperymenty udowodniÂły, Âże nasz mĂłzg przetwarza informacje w sposĂłb odpowiadajÂący rĂłwnaniom hologramu. Pribram objaÂśniÂł swĂłj model poprzez prostÂą metaforĂŞ hologramĂłw w hologramach. StwierdziÂł w wywiadzie : "Hologramy zawarte w systemie widzenia (wizualnym) sÂą (..) hologramami w kawaÂłkach" - sÂą to mniejsze czÂąstki wiĂŞkszego obrazu.
"Ca³y obraz jest zbudowany bardzo podobnie do tego, jak oko owada posiadaj¹ce setki ma³ych soczewek zamiast jednej du¿ej.... otrzymujesz ca³y wzór w ca³oœci utkany razem, jako jednolit¹ ca³oœÌ w chwili, w której tego doœwiadczasz " (Karl Pribram cytowany przez Daniela Golemana w wywiadzie pt "Pribram:The Magellan of Brain Science" na str internetowej SyberVision : http://www.sybervision.com/Golf/hologram.htm)

Co ciekawe, chocia¿ Pribram i David Bohm (fizyk) zaczêli swoje prace niezale¿nie od siebie, obaj u¿ywali tego samego wyjanienia, by opisaÌ wyniki swoich eksperymentów. Ka¿dy z nich pos³ugiwa³ siê modelem holograficznym dla wyjaœnienia istoty ¿ycia. Bohm, jako fizyk kwantowy, patrzy³ na wszechœwiat jak na hologram. Pribram, jako neurofizjolog, bada³ mózg jako holograficzny procesor, z naszym umys³em dokonuj¹cym procesów holograficznych. Kiedy te dwie teorie po³¹czy siê razem, wynikiem bêdzie nic innnego, jak perspektywa zmieniaj¹ca ca³y paradygmat.

Ta perspektywa sugeruje, iÂż jesteÂśmy czĂŞÂściÂą znacznie wiĂŞkszego systemu wielu rzeczywistoÂści, zawartych w innych rzeczywistoÂściach, ktĂłre z kolei sÂą zawarte w jeszcze innych rzeczywistoÂściach.

To, co widzimy jako nasz wszechœwiat, jest naprawdê nami -naszym indywidualnym, i kolektywnym umys³em - przekszta³caj¹cy mo¿liwoœci g³êbszych wymiarów w fizyczn¹ rzeczywistoœÌ.

Ten radykalnie nowy sposĂłb widzenia nas samych oraz wszechÂświata oferuje nam  ni mniej ni wiĂŞcej , jak  tylko bezpoÂśredni dostĂŞp do kaÂżdej moÂżliwoÂści, jakiej moglibyÂśmy sobie kiedykolwiek ÂżyczyĂŚ ( lub siĂŞ o niÂą modliĂŚ), wymarzyĂŚ, czy wyobraziĂŚ.

W kontekÂście tego holograficznego modelu wszystko  staje siĂŞ moÂżliwe. Kluczem do doÂświadczenia mocy tego potencjalnego osiÂągniĂŞcia jest to, iÂż musimy myÂśleĂŚ o sobie w ten nowy sposĂłb. A kiedy to czynimy, zaczyna siĂŞ dziaĂŚ coÂś wspaniaÂłego: my sami podlegamy przemianie.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #374 : Luty 25, 2012, 19:47:47 »

MoÂże siĂŞ czasem gubiĂŞ ale inni o energii powinno staĂŚ o dziaÂłaniach na energii, dziaÂłaniach

energiÂą, wiedzÂą o energiach  UÂśmiech

Fajny jest post Konradisa  mĂłwi choĂŚ o energiach  UÂśmiech

np. mnie podoba mi siĂŞ jak on wyciÂąga wnioski z wÂłasnych doÂświadczeĂą Afro

Na forum, ktĂłre juÂż dzisiaj nie istnieje znalazÂłem rok temu wierszyk bardzo mi siĂŞ spodobaÂł UÂśmiech

POWRÓT

Nie jesteÂś ani osobÂą, ani ciaÂłem.

To, co dzisiaj za siebie uznajesz,

co okreÂślasz sobÂą  – jest niczym szata,

w ktĂłrÂą jesteÂś przyodziana.

Wiele szat w swoim istnieniu przywdziewaÂłaÂś

i tak mocno siĂŞ z nimi wiÂązaÂłaÂś, Âże szatÂą siĂŞ staÂłaÂś.

A TY – Ty prawdziwa?

istnieĂŚ przestaÂłaÂś?

W g³êbi gdzieœ, za potokiem s³ów i myœli

wci¹¿ przez twój umys³ p³yn¹cych, ukryty,

wiecznie trwasz.

CzĂŞsto ten gÂłos, co ciĂŞ wzywa lub pocieszenie przynosi

Bogiem nazywasz.

A to Ty sama siebie cicho przywoÂłujesz

i prosisz byÂś do wnĂŞtrza swego siĂŞ zwrĂłciÂła i Âświat uÂłudy,

w ktĂłrym Âżyjesz choĂŚ na chwilĂŞ porzuciÂła

i w ciszy siĂŞ zanurzyÂła.

Cisza wytchnienie od zgieÂłku Âświata daje

i z caÂłoÂściÂą istnienia ciĂŞ scala.

OtwĂłrz swe serce, umysÂł wycisz i trwaj.

Dotkniesz wtedy WszechÂświata ogromu, co w tobie siĂŞ kryje.

Dotkniesz siebie i wrĂłcisz do domu – do siebie.

DuÂży uÂśmiech

BraĂŚ zaÂś z kosmosu jak widaĂŚ z channelingĂłw mĂłwi wiele, ale maÂło konkretnie, czĂŞsto dubluje

informacje juÂż przekazane, tylko inaczej je ubiera.

Jasne dla mnie jest tylko to z ich przekazĂłw, Âże duÂżo tam mistrzĂłw i podobno maja duÂżo statkĂłw

kosmicznych DuÂży uÂśmiech - wolaÂłbym to sprawdziĂŚ bo przyjmowanie czegoÂś na wiarĂŞ kojarzy mi siĂŞ z religiÂą. DuÂży uÂśmiech

Religia zaÂś hm jest tematem w innych wÂątkach chyba, ktĂłre mnie osobiÂście dawno przestaÂły

interesowaĂŚ Cool

PrĂłbujÂąc kiedyÂś zainteresowaĂŚ sobÂą powabnÂą ,,blondi" tez jej naopowiadaÂłem o tym co mam DuÂży uÂśmiech

90% to byÂł kit, ale efekt hm..... Cool

OczywiÂście nie twierdzĂŞ, Âże w kosmosie sÂą sami kÂłamcy, lenie, ignoranci i drewniane mĂłzgi, ale coraz

bardziej siê o tym przekonuje czytaj¹c channelingi na ró¿nych forach. Z politowaniem

Smuci mnie teÂż to, ze oni nas zwyczajnie biorÂą za hm gÂłupszych od siebie  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2012, 19:52:01 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: