Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 08:00:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 80 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Inni o energii.  (Przeczytany 855568 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #425 : Marzec 14, 2012, 11:13:22 »

Warto przekonaĂŚ siĂŞ, Âże te „cuda”  - np. uwalnianie siebie i innych z nieuleczalnej choroby czy chronicznego bĂłlu, telepatia, prekognicja, implantowanie-czytanie myÂśli, synchronia pomyÂślnych zdarzeĂą, ÂłatwoœÌ osiÂągania celĂłw, wymarzona praca czy duÂżo wiĂŞksze zarobki,  stworzenie sukcesu  z niczego, zdolnoœÌ do najg³êbszego przebaczenia, spotkanie prawdziwej miÂłoÂści, czy zrealizowanie pozornie nieosiÂągalnych marzeĂą…

jest KAÂŻDEMU czÂłowiekowi potencjalnie DOSTÊPNE….

i jest Âłatwe do osiÂągniĂŞcia, jeÂśli siĂŞ wie JAK.

Warto  zrobiĂŚ kilka osobistych eksperymentĂłw, by dowiedzieĂŚ siĂŞ, Âże umiejĂŞtne komunikowanie siĂŞ z BoskÂą MatrycÂą ÂŚwiatÂła w stanie ÂświadomoÂści Bycia Jednym z NiÂą ( czyli bycie po³¹czonym z eteryczna sieciÂą neuronalnÂą Matrycy) i w stanie WdziĂŞcznoÂści, pomaga w rezultacie ÂżyĂŚ z lekkoÂściÂą, doÂświadczaĂŚ niewidzialnej opieki, unikaĂŚ przeszkĂłd, stresĂłw, zmagaĂą, byĂŚ nieustannie uczestnikiem synchronii – tzw. pomyÂślnych „zbiegĂłw okolicznoÂści” , doÂświadczaĂŚ radoÂści, szczĂŞÂścia, zdrowia, speÂłnienia.
(..)
Taka komunikacja to nie jest rozmowa przez telefon [czy inny channeling]. To np. Âżarliwa modlitwa, g³êboka medytacja, zachwyt nad piĂŞknem przyrody, zasÂłuchanie w  harmoniĂŞ muzyki, miÂłoœÌ.

Tu i teraz Âżyjemy w takim otoczeniu . I dysponujemy takim , a nie innym tworzywem rzeczywistoÂści. To jest nasza matryca  po ktĂłrej siĂŞ poruszamy i to  z niej, niczym z kokonu, moÂżemy siĂŞ rozwin¹Ì. Nie poprzez interwencjĂŞ "ukochanych", tylko poprzez wiedzĂŞ, Âże to wÂłaÂśnie robimy. KaÂżdego dnia. Co wiĂŞcej - jesteÂśmy tego czĂŞÂściÂą integralnÂą. Istnieje tylko pozorne rozdzielenie z "BoskÂą MatrycÂą" , a tym co oddziela jest cienka otoczka zwana "ja" - to do niej przemawiajÂą ró¿niste byty i jÂą wzmacniajÂą po to, by ona z kolei otworzyÂła IM dostĂŞp do naszego wnĂŞtrza . Otoczka "ja" posiada wolnÂą wolĂŞ tylko o tyle, o ile wnĂŞtrze na to pozwala. A pozwala , poniewaÂż jego naturÂą jest ZAUFANIE. ZaufaÂło ,Âże "myÂślĂŞ wiĂŞc jestem" .

RzeczywistoœÌ jest  "zrobiona" z myÂśli. Tak samo jak "ja" nabyte w toku wzrastania. Popatrzcie na maleĂąkie dzieci - one nie majÂą "ja". Nie rodzÂą siĂŞ z tym !! CaÂły czas mamy to przed oczyma.

Przekazy bytĂłw nie sÂą zagroÂżeniem tak dÂługo , jak dÂługo rozumiemy w czym tkwiÂą haczyki.
Byt bĂŞdzie podkreÂślaÂł TwojÂą wyjÂątkowoœÌ, bĂŞdzie siĂŞ podlizywaÂł Twojemu "ja", bĂŞdzie Ci kadziÂł i ciÂągle utwierdzaÂł, Âże jesteÂś myÂślicielem swoich myÂśli, Âże te myÂśli sÂą Twoje, albo ostatecznie, Âże toTy je wybierasz. Hej - zobacz jaki jesteÂś WAÂŻNY/WAÂŻNA !!!  DuÂży uÂśmiech
O tym  wÂłaÂśnie czytam w tym fragmencie przekazu :
MĂłwiĂŞ to, poniewaÂż myÂśli, ktĂłre  Wy WYBRALIÂŚCIE - tak, WYBIERACIE je, sÂą myÂślami, ktĂłre dodajecie do Âświatowych zbiorowych puzzli. Te puzzle, jak kaÂżde inne inne tworzÂą obraz kiedy sÂą kompletne. Musisz spytaĂŚ Siebie, ‘ CZY TO JEST TYM KAWAÂŁKIEM, ktĂłry CHCÊ POÂŁOÂŻYÆ? BÊDZIE TEN KAWAÂŁEK POMOCÂĄ, BY UTWORZYÆ OBRAZ NIEBA ALBO PIEKÂŁA? Twoje myÂśli SÂĄ kawaÂłkami ciÂągle rozwijajÂących siĂŞ puzzli, wielkiego obrazu, ktĂłry tworzy formĂŞ i ksztaÂłt Twojej rzeczywistoÂści.

KanaÂł, w ktĂłry ciÂągle wpadamy nie polega nawet na tym, Âże wierzymy jakimÂś obcym przekaÂźnikom, tylko na tym, Âże pozwalamy im na zasilanie jakiejÂś toÂżsamoÂści w nas - tego wyksztaÂłconego w wyniku wychowania, albo w wyniku channelingĂłw, czy teÂż nasyÂłania uporczywych  myÂśli WAÂŻNEGO MOJEGO SUPER "JA".

Nawet kiedy prosz¹ ¿ebyœ zajrza³/a do wnêtrza siebie to jest manipulacja. Bo tam zobaczysz tylko to, czym zagl¹dasz . Tam znajdziesz lustro "ja". "ja" ,które oni w Tobie g³aszcz¹ . Och jaki¿ to ukochany jesteœ, jaki¿ potê¿ny , niczym mag czarodziej ba, jesteœ wiêkszy/a ni¿ sam Jezus. Ooooo i nawet wiêcej ni¿ ON ! Mówi¹ - oto nadchodzi czas kobiet. Kobieta to dopiero wyj¹tkowoœÌ.
KobiecoœÌ Âłasa jest na kwiatki i zachwyty, na opowieÂści o wyjÂątkowoÂści i niepowtarzalnoÂści ( wÂłosĂłw, pazurkĂłw, cery, brwi , perlistego uÂśmiechu , zgrabnej sylwetki, intuicji  ... czy stanu konta MrugniĂŞcie ) Nic w tym zÂłego dopĂłki Kobieta rozumie, Âże to sÂą tylko zabawki, bÂłyskotki i gierki egotycznego umysÂłu, a nie istota niej samej.

Zapewne nara¿ê siê tu Paniom, ale có¿. Nie ma we mnie ambicji przypodobywania siê czyjemukolwiek "ja". Brak rozpoznania iluzji - za to nas ³api¹ wszelkiej maœci PrzekaŸniki.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #426 : Marzec 14, 2012, 11:23:43 »

Kiaro, z tego co piszesz to "zwykli" ludzie nie maj¹ ¿adnych szans! Nie odczuwaj¹ energii i nie potrafi¹ ich rozró¿niÌ. Nie maj¹ dostêpu do ich wiedzy wewnêtrznej, nawet nie wiedz¹, ¿e ona istnieje, tak jak Iskra Bo¿a czy jakiekolwiek po³¹czenia ze wszystkim co istnieje. Nie maj¹ te¿ wiedzy nabytej, bo nie mieli potrzeby ani chêci, aby tego poszukiwaÌ.
W obliczu zagroÂżenia wzywajÂą w ich mniemaniu pozytywnÂą energiĂŞ np. ArchanioÂła MichaÂła, ktĂłra moÂże byĂŚ egregorem wymyÂślonym jeszcze przed KK. BojÂą siĂŞ wzywaĂŚ niezaprzeczalnie pozytywnej energii Jezusa, bo jest Synem BoÂżym, a Boga zgodnie z doktrynÂą KK siĂŞ bojÂą. A jak juÂż siĂŞ zdecydujÂą to na dodatek na wezwanie Jezusa przychodzi przebieraniec, ktĂłrego nie majÂą szans rozpoznaĂŚ.
Co majÂą robiĂŚ?
OczywiÂście nie ma prostej odpowiedzi. Stwierdzenia typu udaj siĂŞ do wnĂŞtrza lub  zajrzyj do serca nic nie dajÂą. KaÂżdy zapyta - jak? NoÂżem?
Dlatego proponujê utworzyÌ nowy w¹tek o tytule np. "Wiedza wewnêtrzna - jak do tego dojœÌ", albo podobnym w którym Ty Kiaro, oraz inni maj¹cy coœ do przekazania bêd¹ umieszczali wskazówki jak dochodziliœcie do po³¹czenia siê z t¹ wiedz¹ czy Wy¿sz¹ JaŸni¹ lub innymi bytami. Chodzi o dzielenie siê w³asn¹ wiedz¹ - jak ja to zrobi³em, a ci co nie maj¹ jeszcze osi¹gniêÌ w tym zakresie bêd¹ mogli pytaÌ i dyskutowaÌ. Oczywiœcie ka¿dy jest z nas jest inny i pe³ne naœladownictwo nic nie da, ale wskazówki naprawdê mog¹ byÌ "bezcenne". To jest moja propozycja, poniewa¿ nie liczê na to, ¿e "oœwiecenie" nast¹pi w stylu "grom z jasnego nieba, choÌ niczego wykluczaÌ z góry nie mo¿na.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #427 : Marzec 14, 2012, 11:37:44 »

@blueray21
Nie odczuwaj¹ energii i nie potrafi¹ ich rozró¿niÌ. Nie maj¹ dostêpu do ich wiedzy wewnêtrznej, nawet nie wiedz¹, ¿e ona istnieje, tak jak Iskra Bo¿a czy jakiekolwiek po³¹czenia ze wszystkim co istnieje. Nie maj¹ te¿ wiedzy nabytej, bo nie mieli potrzeby ani chêci, aby tego poszukiwaÌ.

UwaÂżaj ,bo zostaniesz "odczuty" jako syntetyk przez oÂświeconych MrugniĂŞcie .... Âżartuje MrugniĂŞcie

ByĂŚ moÂże ta niewiedza na temat g³êbokiej duchowoÂści jest dla tych ludzi najlepszÂą ochronÂą. Dlatego, Âże donikÂąd nie muszÂą siĂŞ udawaĂŚ po wiedzĂŞ. Do Âżadnego wnĂŞtrza (choĂŚ kiedyÂś uwaÂżaÂłem inaczej ).Nie ma Âżadnego celu do osiÂągniĂŞcia.  Wszyscy Âżyjemy w TYM. I TO nam odpowiada w sposĂłb , w jaki siĂŞ z TYM komunikujemy. To co widaĂŚ ,czego doÂświadczamy na co dzieĂą jest odpowiedziÂą . OdpowiedziÂą na to, co wyraÂżamy, a ÂściÂślej - na to, co uwaÂżamy, Âże to JA wyraÂża.

Nie ma niczego do poszukiwania w sobie. JuÂż TYM jesteÂś i zawsze byÂłeÂś ... wszystkim. I nawet nie ma nic zÂłego w tym, Âże ubierasz siĂŞ w jakieÂś "ja". Zawsze je moÂżesz zmieniĂŚ - jak ubranie MrugniĂŞcie
"Oni" o ktĂłrych piszesz - ludzie tacy jak wszyscy -  nie odczuwajÂą po³¹czenia na takiej zasadzie na jakiej ryba nie rozumie czym jest woda w ktĂłrej Âżyje (nie wiem czy dobre porĂłwnanie ).
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #428 : Marzec 14, 2012, 12:22:08 »

Wydaje mi siĂŞ East, Âże nie masz racji, przynajmniej co do nieÂświadomoÂści. Te twoje nieÂświadome ryby sÂą najÂłatwiej chwytane w sieĂŚ niezaleÂżne czyjÂą, czy KK, czy GF lub innych egregorĂłw oddajÂąc w ten sposĂłb zupeÂłnie nieÂświadomie swojÂą energiĂŞ.
Tak, wszyscy w TYM Âżyjemy, jeszcze nie mamy wyboru, ale Âżycie TU i TERAZ w peÂłnej ÂświadomoÂści powaÂżnie ogranicza straty energetyczne i zmniejsza je w kontaktach z innymi jeÂśli np. dziaÂłasz z pozycji obserwatora lub pÂłyniesz z prÂądem Âświadomie akceptujÂąc to co jest, bez szarpania siĂŞ w sieci, w ktĂłrej juÂż jesteÂś. MajÂąc wiĂŞcej swojej energii/wiedzy moÂżesz Âłatwiej oswobodziĂŚ siĂŞ potem z tego matrixa.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #429 : Marzec 14, 2012, 12:23:52 »

Wcale nie jesteÂśmy bezbronni ( nawet tak nie myÂśl) mamy przeogromny potencjaÂł w naszej osobowoÂści - ÂŚwiadomoÂści ( w jĂŞzyku polskim nazywa siĂŞ to JA), ta wiedza jest w nas . Tworzona w nas przez setki i tysiÂące wcieleĂą ( wiedza to doÂświadczenie zdarzeĂą fizyczne)  maÂłe dziecko teÂż jÂą posiada i posiadaÂło przed urodzeniem. Trzeba odró¿niaĂŚ moÂżliwoÂści fizyczne ( w dorosÂłoÂści) korzystania z tej wiedzy od braku tych moÂżliwoÂści w dzieciĂąstwie ( inaczej brak rozwoju aparatu odczytujÂącego je). To tak samo jak nagrana dyskietka  ktĂłra posiada zapis informacji zawsze ale odczyt ich moÂżne nastÂąpiĂŚ dopiero w okreÂślonych warunkach ( dorosÂłoœÌ) a korzystanie z nich to juÂż mÂądroœÌ.

Odró¿nianie i odczyt to dwie ró¿ne rzeczy , mo¿na odczytaÌ , us³yszeÌ ro¿ne przekazy i nie potrafiÌ odró¿niÌ zawartych w nich treœci lub zaufaÌ tylko powierzchniowym symbolom typu anio³ , archanio³ lunawet to najbardziej z³e i traumatyczne w oczach kogoœ obob inna szyldowa postaÌ.
Wiem to nie jest Âłatwe  szczegĂłlnie gdy nauczono nas bezmyÂślnoÂści a tylko przytakiwania wpojonym wzorcom dobra , ktĂłre tak naprawdĂŞ wcale naszym dobrem nie jest.
Co robiÌ? AnalizowaÌ treœÌ , porównywaÌ , zastanawiaÌ siê nad efektem koùcowym , do czego d¹¿y dany przekaz , co chce osi¹gn¹Ì do czego nas prowokuje?

Ci ktĂłrzy naprawdĂŞ chcÂą pomagaĂŚ ludziom  nie uÂżywajÂą Âżadnych imion , nazw autorytetĂłw wabiÂących ludzi , im to jest niepotrzebne! sama treœÌ przekazu wystarcza ( jego mÂądroœÌ) jako noÂśnik. Nie ma tam my dla was.... tylko zrĂłbcie to.... albo bez nas.... a teraz oni bĂŞdÂą dziĂŞki nam ukarani.... a wam damy tylko.... itd.....
Jest peÂłne zrozumienie osobistej roli kaÂżdego na ziemi ( wedle jego moÂżliwoÂści i przeznaczenia) oraz "zapÂłaty" za dziaÂłanie inaczej zbiĂłr  swojego zasiewu.
ZrozumieĂŚ w koĂącu trzeba iÂż kaÂżdy z nas jest w innym momencie swojego rozwoju osobistego , doÂświadczenie ( ktĂłre dla kaÂżdej konkretnej osoby JEST JEJ DOBREM! i niezbĂŞdne jej byÂło takie, a nie inne dla jej wzrostu. ChociaÂż dla nas obok jest to perfidny , odraÂżajÂący czyn.

Dlatego musimy korzystaÌ z osobistego sytemu wartoœci , który degraduje czyny cudze ( ale nie osoby tylko czyny) byœmy mogli pójœÌ œcie¿k¹ osobistych wartoœci podnosz¹c¹ nasz rozwój.

Rozró¿nianie , dokonywanie osobistych wyborów dobra ( ale poprzez osobiste doœwiadczanie co jest naszym dobrem i z³em , odczucie tego i wybranie) to jedyna droga rozwoju indywidualnego , który otwiera nam dostêp do selekcjonowania swoich czynów s³ów i myœli wartoœciami m¹droœci tworz¹cymi DOBRO.

Dopiero to zewnĂŞtrzne dobro , odczuwane przez nas i innych jako dobro otwiera  moÂżliwoÂści duchowe CzÂłowiekowi.

Czy moÂżna wezwaĂŚ postaĂŚ znanÂą jako autorytet dobra , mÂądroÂści i miÂłoÂści? MoÂżna , praktycznie moÂże to zrobiĂŚ kaÂżdy. Ale ... ta postaĂŚ sama decyduje z kim nawiÂązuje kontakt ( jak z telefonem nie kaÂżdy wybrany numer odpowiada) kogo chce i kiedy wspieraĂŚ.
Nie zawsze zgÂłasza siĂŞ ona , a czĂŞsto zgÂłaszajÂą siĂŞ inne zabawiajÂąc siĂŞ ludÂźmi. One podajÂą siĂŞ za kogoÂś ( mogÂą to robiĂŚ) a my nie widzÂąc i nie czujÂąc osobowoÂści nie mamy Âżadnej moÂżliwoÂści weryfikacji autentycznoÂści tych energetycznych bytĂłw. Identycznie jak z rozmowÂą telefoniczna ktoÂś moÂże odebraĂŚ i podaĂŚ siĂŞ za kogoÂś ( co dzieje siĂŞ czĂŞsto) a rozmĂłwca z drugiej strony naprawdĂŞ nie wie z kim rozmawia.

Jak rozró¿niaĂŚ? To bardzo trudne , wÂłaÂściwie dla CzÂłowieka maÂło  moÂżliwe , jedynym wÂłaÂściwym aspektem weryfikacji tych rozmĂłwcĂłw jest system wartoÂści pÂłynÂący z przekazĂłw.
Dlatego po pierwsze i najwa¿niejsze trzeba zrozumieÌ i¿ w zaœwiatach s¹ ro¿ne przestrzenie energetyczne z ¿yj¹cymi tam przeró¿nymi bytami. Posiadaj¹ oni t¹ sam¹ wiedzê teoretyczn¹ pochodz¹ca od Jedynego Stwórcy wszechrzeczy , ale poprzez swoje zupe³nie odmienne systemy wartoœci u¿ywaj¹ jej INACZEJ.

Jedni manipulujÂą informacja i wykorzystujÂą jÂą dla swojej korzyÂści - to ci o niÂższych wibracjach.
Drudzy przekazuj¹ wiedzê ucz¹c z niej korzystaÌ ( a nie wykorzystywaÌ j¹) i robi¹ to wówczas gdy Cz³owiek ju¿ jest gotowy , dojrza³y energetycznie by wiedz¹ nie skrzywdziÌ siebie ni innych. Gdy rozkwit³a w nim m¹droœÌ do siania dobra.

Jednym s³owem odró¿nia siê kontaktuj¹ce siê z ludŸmi przestrzenie po systemie wartoœci p³yn¹cym z przekazu a nie po iloœci b³yskotliwych informacji kieruj¹cych uwagê przekazuj¹cego na siebie jako kogoœ wyj¹tkowego w stosunku do odbiorcy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ps. MoÂże pora zrozumieĂŚ iÂż nasza Jednia- JA -ÂŚwiadomoœÌ - Matryca Energetyczna i MY jako wcielona iskierka Âżycia to jedno i to samo. CaÂła wiedza Jedni JA jest naszÂą wiedzÂą , tylko nasze ciaÂło materialne , jego jeszcze niedojrzaÂłe funkcje odczytu przekazu energetycznego matrycy ÂświadomoÂści ograniczajÂą nam ten peÂłen kontakt. 
Posiadamy przeogromny depozyt wiedzy , ju¿ nie informacji a wiedzy w naszej osobistej matrycy tworz¹cej nasza indywidualnoœÌ w zbiorze z innymi matrycami korzystanie z tej wiedzy , otworzenie do niej dostêpu to za ka¿dym razem nasze ludzkie zadanie które zabieramy na ziemiê przed narodzinami. Tu pracujemy œwiadomie i nieœwiadomie ¿eby dokonaÌ tego aktu , czasami niektórym siê udawa³o. Jednak teraz jest czas dla wiêkszoœci z nas , tylko ¿e nie wszyscy chc¹ w to uwierzyÌ , uwierzyÌ w siebie. zatem szukaj¹ innych "zbawców' którzy obiecuj¹ im gruszki na wierzbie... uwolnienie siê ludzi , uzyskanie dostêpu do wiedzy i mo¿liwoœci twórczych eliminuje te istoty które tak d³ugo korzysta³y z energii zniewolonej ludzkoœci.

Nasze JA to nasza wiedza i m¹droœÌ ponad Ludzka ale za moment mo¿e byÌ otworzony do niej dostêp dla ka¿dego z nas. east to nie tak i¿ ka¿dy bêdzie móg³ korzystaÌ ze wszystkiego jak chce i kiedy chce..to tak i¿ ze swojego co wypracowa³ na drodze wszystkich wcieleù i ze wszystkiego w przestrzeni wibracyjnej któr¹ dziki swojemu rozwojowi osi¹gn¹³.
Inaczej wiedza na miarĂŞ szkoÂły ktĂłrÂą ukoĂączyÂłeÂś , przedszkolaki nie otrzymajÂą dostĂŞpu do wiedzy wyÂższej uczelni...

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2012, 12:39:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #430 : Marzec 14, 2012, 13:32:50 »

@blueray21
Tak, wszyscy w TYM Âżyjemy, jeszcze nie mamy wyboru, ale Âżycie TU i TERAZ w peÂłnej ÂświadomoÂści powaÂżnie ogranicza straty energetyczne i zmniejsza je w kontaktach z innymi jeÂśli np. dziaÂłasz z pozycji obserwatora lub pÂłyniesz z prÂądem Âświadomie akceptujÂąc to co jest, bez szarpania siĂŞ w sieci, w ktĂłrej juÂż jesteÂś. MajÂąc wiĂŞcej swojej energii/wiedzy moÂżesz Âłatwiej oswobodziĂŚ siĂŞ potem z tego matrixa.

Mam podobne podejœcie do ¿ycia co i Ty. Dziêki temu ,¿e œwiadomie p³yniesz jesteœ dla "systemu" nie do odró¿nienia od bezwolnej masy rybek do z³owienia. To ,ze omijasz oka sieci oni postrzegaj¹ jak statystykê, a nie Twoje œwiadome dzia³anie.

O rybach wspomniaÂłem tylko by zobrazowaĂŚ to w czym Âżyjemy, za pomocÂą czego jesteÂśmy po³¹czeni, co umoÂżliwia nam Âżycie - my pÂływamy w "wodzie Âżycia" . DosÂłownie. I to jest to po³¹czenie naturalne, ktĂłrego zdajemy siĂŞ nie czuĂŚ. DziĂŞki temu moÂżliwe jest projektowanie "nakÂładek" typu "ja",ale takÂże i uwolnienie siĂŞ od nich na skutek obserwacji.

Kiaro
piszesz
mamy przeogromny potencjaÂł w naszej osobowoÂści - ÂŚwiadomoÂści ( w jĂŞzyku polskim nazywa siĂŞ to JA), ta wiedza jest w nas
Co wiêcej , my jesteœmy ca³¹ t¹ wiedz¹. Tym niemniej zawsze istnieje jakieœ "coœ" ,co organizuje w ten czy inny sposób przep³yw Œwiadomoœci. Problem w tym, kiedy to "coœ" - na przyk³ad bardzo zagêszczone ja - postrzega siebie w oderwaniu od ca³oœci. Do tego dochodzi uto¿samienie siê ze sob¹ jako odrêbnym bytem i mamy gotow¹ kukie³kê do poci¹gania za sznureczki. Jest na to rada - obserwuj sznurek ! Mrugniêcie

Wiem to nie jest Âłatwe  szczegĂłlnie gdy nauczono nas bezmyÂślnoÂści a tylko przytakiwania wpojonym wzorcom dobra , ktĂłre tak naprawdĂŞ wcale naszym dobrem nie jest.
Przykre w tym wszystkim jest to , ze sami uczymy dzieci mówiÌ i wyodrêbniaÌ "ja" z ca³oœci. Nakladamy im wzorce. Ten proces trwa od chwili narodzin. Twoje "ja" robi to innym, wrêcz konstruuj¹c to ma³e "ja"- uczy jêzyka , nazywania rzeczy , odró¿niania "dobra" od "z³a", ostro¿noœci, przebieg³oœci, sposobów przetrwania i ca³ej masy innych "wa¿noœci" niezbêdnych do poruszania siê w iluzji. A¿ do chwili, w której dziecko ,ju¿ jako ukszta³towane "ja" dostrzega, ¿e coœ tu nie gra w uk³adance ca³oœci. I teraz mo¿e ono albo poddaÌ siê sznureczkom buntuj¹c siê m³odzieùczym buntem kontestuj¹c œwiat (ruchy m³odzie¿owe,subkultury, negacja, emo, co tam jeszcze ) ,albo rozpoznaÌ bez z³oœci , uwolniÌ. ByÌ wdziêcznym za to programowanie poniewa¿ gdyby nie rodzice nie rozpozna³oby tego i nie przejrza³o iluzji.

Jak rozró¿niaĂŚ? To bardzo trudne , wÂłaÂściwie dla CzÂłowieka maÂło  moÂżliwe , jedynym wÂłaÂściwym aspektem weryfikacji tych rozmĂłwcĂłw jest system wartoÂści pÂłynÂący z przekazĂłw.

Rozró¿niaÌ co od czego ? Kto rozró¿nia ? Kim jest ten/ta , która rozró¿nia ? . To pierwsze pytania na które nale¿y znaleŸÌ odpowiedzi zanim siê weŸmiemy za rozró¿nianie. Jest to bardzo logiczne kiedy wiemy ju¿, ¿e Wszechœwiat odpowiada nam na to, co sami reprezentujemy. Mo¿e w³aœnie dlatego otrzymujesz fa³szywy przekaz, ¿e nie jesteœ w stanie rozpoznaÌ prawdziwego siebie ? Czy to "ja" z którym siê identyfikujesz jest jedyne najcudowniejsze i najbardziej w³aœciwe ? Jeœli dobrze Ci w tej skórze, to w porz¹dku, weryfikuj wg tego systemu wartoœci, które masz.

Dlatego musimy korzystaÌ z osobistego sytemu wartoœci , który degraduje czyny cudze ( ale nie osoby tylko czyny) byœmy mogli pójœÌ œcie¿k¹ osobistych wartoœci podnosz¹c¹ nasz rozwój.
Przy tej okazji, kiedy juÂż czujĂŞ siĂŞ Âświetnie ze "swojÂą wartoÂściÂą", wykonujĂŞ manewr pt "szalony Iwan". Polega on na tym, Âżeby spojrzeĂŚ na to swoje cudownie dochuchane "ja" przez pryzmat drugiej osoby. To nie jest takie trudne. Samo siĂŞ dzieje. KtoÂś siĂŞ wkurza, ocenia CiĂŞ, "wygarnie ci", czy teÂż "przypadkowo" rzuca Ci przysÂłowiowe kÂłody pod nogi. Po to abym mĂłgÂł zweryfikowaĂŚ to samozadowolone "ja".
Rozró¿nianie , dokonywanie osobistych wyborów dobra ( ale poprzez osobiste doœwiadczanie co jest naszym dobrem i z³em , odczucie tego i wybranie) to jedyna droga rozwoju indywidualnego , który otwiera nam dostêp do selekcjonowania swoich czynów s³ów i myœli wartoœciami m¹droœci tworz¹cymi DOBRO.
I tak mo¿na budowaÌ zamki na piasku w nieskoùczonoœÌ. Jeœli to nie szkodzi innym to nie mam nic przeciwko temu.

Ale zabawnie brzmi zestawienie
to jedyna droga rozwoju indywidualnego , który otwiera nam dostêp do selekcjonowania swoich czynów s³ów i myœli wartoœciami m¹droœci tworz¹cymi DOBRO.

z
iloÂści bÂłyskotliwych informacji kierujÂących uwagĂŞ przekazujÂącego na siebie jako kogoÂś wyjÂątkowego w stosunku do odbiorcy.
Tak czy siak siê mury pn¹ do góry Mrugniêcie ... jedyna droga rozwoju ,a przekaz buduj¹cy w³asn¹ wyj¹tkowoœÌ ...

Mo¿e pora zrozumieÌ i¿ nasza Jednia- JA -ŒwiadomoœÌ - Matryca Energetyczna i MY jako wcielona iskierka ¿ycia to jedno i to samo
O tó¿ w³aœnie chodzi. Rozdzielenie jest sztuczne ,a zapewne i celowe. Abyœmy, nie tak jak te ryby o których wspomnia³em, z perspektywy rozdzielenia mogli studiowaÌ "jedno-i-to-samo" . Nie tylko w kontekœcie "ja" , lecz równie¿ "innych ja".
tylko Âże nie wszyscy chcÂą w to uwierzyĂŚ , uwierzyĂŚ w siebie
UwierzyÌ w siebie to uwierzyÌ ... w jednoœÌ. Chocia¿ œcie¿ka poznania bli¿sza "mnie" niŸli wiary Mrugniêcie

W tym szerszym kontekÂście
uwolnienie siĂŞ ludzi , uzyskanie dostĂŞpu do wiedzy i moÂżliwoÂści twĂłrczych eliminuje te istoty ktĂłre tak dÂługo korzystaÂły z energii zniewolonej ludzkoÂści.
jest zgoda.
east to nie tak i¿ ka¿dy bêdzie móg³ korzystaÌ ze wszystkiego jak chce i kiedy chce..to tak i¿ ze swojego co wypracowa³ na drodze wszystkich wcieleù i ze wszystkiego w przestrzeni wibracyjnej któr¹ dziki swojemu rozwojowi osi¹gn¹³.
Inaczej wiedza na miarĂŞ szkoÂły ktĂłrÂą ukoĂączyÂłeÂś , przedszkolaki nie otrzymajÂą dostĂŞpu do wiedzy wyÂższej uczelni...
Ok, to zweryfikujmy ten poglÂąd. Niech kaÂżdy go weryfikuje po swojemu. Zobaczymy za jakiÂś czas co pozostaÂło z tych ... "uczelni i przedszkoli" MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #431 : Marzec 14, 2012, 16:19:03 »

east Zdania wyjmowane z kontekstu zazwyczaj brzmiÂą Âśmiesznie stawiane na przeciw siebie , tak moÂżna tworzyĂŚ dziesiatki wersji nie majÂących nic wspĂłlnego z oryginaÂłem.

JeÂżeli jesteÂś taki mÂądry i taki doskonaÂły i tak wszechwiedzÂący to, po co, wcielasz siĂŞ na ziemi? Nasza matryca nad przestrzenna , nasze wyÂższe JA ( tzn. Ty, lub Ja) nie robiÂą takich rzeczy po nic. CzyniÂą to tylko i wy³¹cznie dla wÂłasnego samorozwoju , dla poszerzenia wiedzy praktycznej  o sobie ( o swojej indywidualnoÂści), o tym nie jak teoretycznie wyobraÂżajÂą sobie swoje zachowanie w danej sytuacji , ale jak faktycznie siĂŞ w nie zachowajÂą.  Oraz w celu podniesienia swojej wibracji i mocy energetycznej sprawczej. Jest to dÂługa droga osiÂągniĂŞcia doskonaÂłoÂści w praktyce rĂłwnej prawie StwĂłrcy , bo prowadzÂąca nas do stania siĂŞ StwĂłrcami naszych ÂświatĂłw. Taki jest cel rozwoju znany inaczej pod nazwÂą bycia " siewcami ziarna Âżycia w kosmosie".

IstniejÂą dwie grupy Energii osobowoÂściowych w kosmosie ( lub ZaÂświatach jak wolisz);

1. Energie osobowoÂściowe  ktĂłre nigdy siĂŞ nie wcielajÂą ich istnienie i rozwĂłj jest czysto energetyczny nie tworzÂą ÂświatĂłw materialnych i nie uczestniczÂą bezpoÂśrednio ( bo nie zanurzajÂą siĂŞ w materii) w ich istnieniu, poÂśrednio tak.

2. Energie osobowoÂściowe ktĂłre wybraÂły doÂświadczania siebie  i wiedzy o sobie po przez zanurzanie siĂŞ w materii , poznawanie jej i tworzenie z niej. To my  wszyscy inaczej nazywani " upadÂłymi AnioÂłami" ... upadÂłymi w Âświat materialny i zachwycajÂący siĂŞ nim i twĂłrczoÂściÂą z materii oraz sobÂą zanurzonymi w niej. NaprawdĂŞ  to MY wszyscy ÂżyjÂący w Âświatach materialnych nikt inny.

Nauka zaczyna siĂŞ od narodzin do zszycia siĂŞ naszego  ciaÂła materialnego ( kombinezonu poznawczego) u jednych dÂłuÂżnej u innych krĂłcej.W Âżadnym Âświecie materialnym materialne ciaÂło nie jest niezniszczalne ,dokonuje siĂŞ to tylko w ró¿nej skali czasowej zaleÂżnej od wiÂązaĂą ( wibracji) utrzymujÂącej spĂłjnoœÌ pierwiastkĂłw i elementĂłw materii oraz dobry przepÂływ energii.

ZresztÂą wieczne korzystanie z tego samego ciaÂła ( kombinezonu poznawczego) byÂło by nie wskazane , bo to tak samo jak byÂś miaÂł korzystaĂŚ ciÂągle z samochodu "Syrena" a juÂż od 50 lat sÂą nowoczesne o innych moÂżliwoÂściach.

KaÂżde kolejne pokolenie nie Âświadomie ( po przez doÂświadczanie i przezywanie uczuĂŚ) modyfikuje dla nastĂŞpnego ciaÂło materialne. AÂż dochodzi do takiego momentu jak teraz , czyli pory na caÂłkowitÂą jego transformacjĂŞ energetycznÂą. Zmiana kaÂżdego wymiaru to zmiana rĂłwnieÂż ciaÂła materialnego inaczej transformacja z otworzeniem jego nowych moÂżliwoÂści , ktĂłre zmieniajÂą rĂłwnieÂż jego czas Âżycia. 

OkreÂślony wymiar , to rozwĂłj energetyczny Energii , nowa wiedza o sobie ale rĂłwnieÂż zdany egzamin z korzystania z wiedzy na danym poziomie. To nie sÂą egzaminy jak w szkole papierek i piĂłro , ewentualnie zrobienie jakiegoÂś dzieÂła.
To jest droga ¿ycia z "torem przeszkód" zazwyczaj bardzo trudnych i spontaniczne wchodzenie w trudnoœÌ , podejmowanie spontaniczne decyzji które tworz¹ zdarzenia. A zdarzenia emanuj¹ energiom i ta energia jest zapisem niezmienianym efektem naszego egzaminu. Tu nikt nie powie , myœla³em... mia³em zamiar itd... Efekt jest widoczny zgodny z prawzorcem lub nie, albo zaliczone albo do kolejnych zdarzeù ucz¹cych perfekcji.

Tu nie wystarczy powiedzieĂŚ ; ja to wiem ,.... wiedza przejawia siĂŞ w czynie lub nie.
OsiÂągniĂŞcie tej perfekcyjnej wiedzy w czynie jest celem wcielania siĂŞ Energii w materiĂŞ   , bowiem wiedzĂŞ teoretycznÂą  identycznÂą posiadamy wszyscy jako Energie.
Zespolenie tej wiedzy teorii i praktyki to cel wcieleĂą tych , ktĂłrzy wybrali takÂą wizjĂŞ swojego Istnienia , do siania ziarna Âżycia i tworzenia materialnych ÂświatĂłw.
CaÂła droga poznawcza zaczyna siĂŞ od podstaw , czyli pierwiastkĂłw i elementĂłw tworzÂących mineraÂły , ros liny , zwierzĂŞta i kolejny etap Ludzi . To Energia doÂświadcza tej wiedzy przez zanurzenie siĂŞ kolejne w tych Âświatach , zatem naturalnoÂściÂą jest jej sen ( zapomnienia o sobie i swojej wielkiej wiedzy) by mogÂła poznawaĂŚ od podstaw. Ewolucja to tylko otwieranie w sobie dostĂŞpu do coraz wyÂższych pokÂładĂłw swojej wiedzy , ale tez wiedzy innych Energii z tej samej przestrzeni wibracyjnej , ktĂłre zdeponowaÂły jÂą we wspĂłlnym "banku wiedzy" polu morfogenetycznym do  ktĂłrego poziomĂłw moÂżemy siĂŞ dostroiĂŚ i z nich korzystaĂŚ poprzez osobisty poziom wibracji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #432 : Marzec 14, 2012, 16:54:26 »

Kiaro przepraszam za te wyrywanie z kontekstu zdaù. Nie by³ to zabieg przeciwko Tobie, tylko dla ukazania zabawnych tworów jêzyka... poplyn¹³em po prostu Mrugniêcie

@Kiara
JeÂżeli jesteÂś taki mÂądry i taki doskonaÂły i tak wszechwiedzÂący to, po co, wcielasz siĂŞ na ziemi?
Jestem i nie jestem. Tu, na Ziemi nie jestem ani mÂądry ani doskonaÂły, ani wszechwiedzÂący. Nie mam takich wyobraÂżeĂą o sobie jako "ja".
 Wciela siĂŞ ÂświadomoœÌ ( i caÂły czas jest tu ) w to, co nazywam potocznie "moim ciaÂłem" by doÂświadczaĂŚ. Zbiera i kompletuje wiedzĂŞ w procesie powrotu z rozdzielenia do kompletnej caÂłoÂści. Na tym a nie innym, zdeterminowanym odcinku drogi Âżyciowej.
Nasza matryca nad przestrzenna , nasze wyÂższe JA ( tzn. Ty, lub Ja) nie robiÂą takich rzeczy po nic.

KompletujÂą doÂświadczenia, skÂładajÂą puzzle. Piszesz tak, jakby rĂłwnieÂż byÂły oddzielone od PeÂłni. No bo jakieÂś "Ty" jest i jakieÂś "Ja" (maÂło waÂżne czy wyÂższe).. To tak, jak organ Twojego ciaÂła - moÂże jest (a moÂże nie jest) Âświadom tego, Âże jest czĂŞÂściÂą wiĂŞkszej caÂłoÂści .Nawet nie wie, czy cokolwiek jest TAM - poza skĂłrÂą. MoÂże wszystko, co wie, to to,Âże jest organem skÂładajÂącym siĂŞ z komĂłrek. A komĂłrka naszego ciaÂła ? Ona z kolei tylko wykonuje swoje. MoÂże czuje, Âże obok sÂą inne komĂłrki, ale nie jest Âświadoma ani swej roli w danym organie, ani tym bardziej w organizmie.. a co dopiero mĂłwiĂŚ o tym co jest poza organizmem.
A jednak, w tej fraktalnoœci, na ka¿dym etapie jest ŒwiadomoœÌ - chocia¿ organizuj¹ca "stworzenie" na ka¿dym etapie inaczej.

GdybyÂż tylko czêœÌ komĂłrek byÂło gotowe do Wzniesienia, a nie caÂłoœÌ to co to byÂłoby za wzniesienie ? CzĂŞÂściowo siĂŞ nie da MrugniĂŞcie Musi nastÂąpiĂŚ rezonans, rozpoznanie w caÂłoÂści. Wtedy idziemy dalej Chichot

CzyniÂą to tylko i wy³¹cznie dla wÂłasnego samorozwoju , dla poszerzenia wiedzy praktycznej  o sobie ( o swojej indywidualnoÂści), o tym nie jak teoretycznie wyobraÂżajÂą sobie swoje zachowanie w danej sytuacji , ale jak faktycznie siĂŞ w nie zachowajÂą.
Praktycznie to wygl¹da tak, ¿e jako dziecko ch³onê³aœ wszystko co Ciê otacza. Uczy³aœ siê co i jak. Wiedza wewnêtrzna ( o ile ju¿ j¹ mia³aœ) plus zewnêtrzne programowanie (choÌby jêzyk, normy spo³eczne, dieta, nabyte przekonania ) stworzy³y now¹ jakoœÌ reaguj¹c¹ zupe³nie nieprzystaj¹co do tego co sobie wymyœli³aœ zanim siê urodzi³aœ.
Dobra.Rozpoznali my. I co dalej ? Koniec i game over ? Masz oto dyplom szkoÂły Âśredniej , idziesz dalej na uczelniĂŞ. Czy na tym opiera siĂŞ caÂłe Âżycie ? Na dopieszczaniu "ja" - wÂłasnego rozwoju ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #433 : Marzec 14, 2012, 17:31:58 »

east

Gdyby¿ tylko czêœÌ komórek by³o gotowe do Wzniesienia, a nie ca³oœÌ to co to by³oby za wzniesienie ? Czêœciowo siê nie da Mrugniêcie Musi nast¹piÌ rezonans, rozpoznanie w ca³oœci. Wtedy idziemy dalej Chichot

Otó¿ to.. ka¿de wcielenie to wiedza z jakiegoœ zakresu , poznawanie swojej twórczoœci przez okreœlony aspekt zachowaù ale równie wa¿ny dla "ca³ego organizmu" , tworz¹cy ca³okszta³t. Bo wszystko jest ze sob¹ po³¹czone jak w szkole program obejmuje okreœlone przedmioty , nie mo¿na zdaÌ klasy zaliczaj¹c tylko ich czêœÌ.

Czy na tym opiera siĂŞ caÂłe Âżycie ? Na dopieszczaniu "ja" - wÂłasnego rozwoju ?
A czy osiÂąganie wiedzy w czym kolwiek jest dopieszczaniem siebie? Konfrontacja z materiÂą to raczej bardzo trudne zdarzenie daleko mu do pieszczot. NaturÂą naszej osobowoÂści jest poznawanie , chĂŞĂŚ wiedzy , korzystanie z niej i tworzenie niÂą i temu sÂłuÂży ten caÂły cykl nauki wcieleniowej. Jest tyko sprawdzian praktyczny przed wykorzystaniem jej w twĂłrczoÂści na szerokÂą skalĂŞ.
Nasze ¿ycie ziemskie nie jest g³ównym celem istnienia , jest to tylko etap istnienia polegaj¹cy na nauce przygotowuj¹cej do tworzenia i stwarzania.

Wiesz ju¿ i¿ tworz¹c w ro¿nych przestrzeniach przygotowujemy siê do stwarzania. Wiesz ju¿ i tworzy i stwarza tylko energia mi³oœci, zatem poznajemy j¹ i uczymy siê korzystaÌ z jej ro¿nych potencja³ów. Gdy osi¹gamy max na dany poziom nastêpuje samoistne przeobra¿anie siê nas ( wyjœcie z kolejnego kokonu) za pomoc¹ zgromadzonej energii w naszych Graalach lub Merkabach jak wolisz które transformuj¹ nasze cia³a fizyczne w kolejne fizyczne ale ju¿ o du¿o wiêkszych mo¿liwoœciach twórczo- doœwiadczalnych.
To sÂą naturalne procesy rozwojowe jak kokon z ktĂłrego wyÂłania siĂŞ motyl. Inne ciaÂło inne moÂżliwoÂści w innej przestrzeni Âżycia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #434 : Marzec 14, 2012, 20:34:33 »

MoÂże nie wyraziÂłem siĂŞ jasno. PodajÂąc przykÂład z komĂłrkami i organami ciaÂła chciaÂłem przyrĂłwnaĂŚ  je do poszczegĂłlnych ludzi. Razem, jako ludzkoœÌ, stanowimy ORGANIZM - w wymiarze planetarnym. Na razie wyglÂąda to tak, Âże w tym tyglu kaÂżdy organ sobie rzepkĂŞ skrobie i dziwi siĂŞ, czemu jest mu tak Âźle. Jest mu Âźle, bo jako "organ" (narĂłd) czy teÂż "komĂłrka" (czÂłowiek) nie ogarnia caÂłoÂści. CoÂś miĂŞdzy nami ciÂągle mÂąci nie pozwalajÂąc na szerszy oglÂąd. I to coÂś wg mnie, tkwi w nas samych, a nazywa siĂŞ  "ja".

Do tego istnieje paru cwaniaków, którzy wyszli poza "ja" ,ale nie zale¿y im na przebudzeniu ludzkoœci do wspólnego dzia³ania. To s¹ komórki rakowe. One dzia³aj¹ tylko na swoj¹ korzyœÌ kosztem organizmu a¿ do jego œmierci - i swojej równie¿ zreszt¹ czego nie dostrzegaja - mno¿¹c dla siebie bez opamiêtania kosztem innych.

Zatem nie moÂże byĂŚ mowy o wzroÂście organizmu bez synchronicznego wzrostu komĂłrek i organĂłw. Co z tego, Âże parĂŞ komĂłrek przejdzie na wyÂższy poziom ( do wyÂższej klasy) , skoro reszta Âśpi ?

Kiaro piszesz
To sÂą naturalne procesy rozwojowe jak kokon z ktĂłrego wyÂłania siĂŞ motyl. Inne ciaÂło inne moÂżliwoÂści w innej przestrzeni Âżycia.
Ok, rozumiem, ale zauwa¿, ze w kokonie wszystkie komórki wspó³pracuj¹ razem i jednoczeœnie zgodnie dokonuj¹c czegoœ nie do pomyœlenia na zdrowy rozum - zbiorowe samobójstwo. Tak, ulegaj¹ rozk³adowi, komórka po komórce, wszystkie organy, a¿ do aminokwasów. Po czym "COŒ" daje im sygna³ do ponownego z³o¿enia z tej zupki zupe³nie innego, nowego organizmu o zupe³nie nowych w³aœciwoœciach , nowych komórkach ,organach. Tam nic nie ma jak by³o wczeœniej. By³a ciê¿ka ,¿ar³oczna i niezdarna g¹sienica, a jest lekki, zgrabny, z rzadka spo¿ywaj¹cy nektar , fruwaj¹cy motyl.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #435 : Marzec 14, 2012, 20:49:52 »

Ok, rozumiem, ale zauwa¿, ze w kokonie wszystkie komórki wspó³pracuj¹ razem i jednoczeœnie zgodnie dokonuj¹c czegoœ nie do pomyœlenia na zdrowy rozum - zbiorowe samobójstwo. Tak, ulegaj¹ rozk³adowi, komórka po komórce, wszystkie organy, a¿ do aminokwasów. Po czym "COŒ" daje im sygna³ do ponownego z³o¿enia z tej zupki zupe³nie innego, nowego organizmu o zupe³nie nowych w³aœciwoœciach , nowych komórkach ,organach. Tam nic nie ma jak by³o wczeœniej. By³a ciê¿ka ,¿ar³oczna i niezdarna g¹sienica, a jest lekki, zgrabny, z rzadka spo¿ywaj¹cy nektar , fruwaj¹cy motyl.

Tak te¿ stanie siê z ludŸmi bo s¹ ju¿ do tego procesu gotowi i coœ ds im impuls by go dokonali.Dla nas wbrew Twoim twierdzeniom te¿ s¹ to naturalne procesy ewolucyjne. A tym "czymœ" daj¹cym nam impuls , stwierdzaj¹cym gotowoœÌ jest nasza œwiadomoœÌ inaczej wy¿sze JA.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #436 : Marzec 14, 2012, 22:46:00 »

Nie twierdzĂŞ , Âże to sÂą nienaturalne procesy. PokazujĂŞ na przykÂładzie ,ktĂłry poruszyÂłaÂś (przepoczwarzenie ). Kokon to dobry przykÂład Chichot

KomĂłrki nie posiadajÂą "ja". SÂą od niego wolne. Nie majÂą Âżadnych wyobraÂżeĂą na temat siebie samych. Dlatego sÂą wolne od strachu przed utratÂą swoich funkcji czy wyglÂądu. Nie utoÂżsamiajÂą siĂŞ z nimi. I dlatego przeobraÂżenie jest moÂżliwe .

WyobraÂźmy sobie teraz, Âże objawia siĂŞ ÂŚwiadomoœÌ i powiada tak : od teraz ulegniesz rozpadowi, totalnemu rozkÂładowi na czynniki pierwsze  i znikniesz. Potem siĂŞ uformuje z Ciebie coÂś zupeÂłnie nowego i bĂŞdzie dobrze. Zaufaj mi. To dziaÂłamy !
KomĂłrka to po prostu zrobi, a czÂłowiek ? Spanikuje MrugniĂŞcie  Pierwsza myÂśl jaka przyjdzie mu do gÂłowy to " a co ze mnÂą ?"

Taaa .... "JA" ma na to potok s³ów : " co siĂŞ stanie ze wszystkim z czym siĂŞ utoÂżsamiam ? , z tymi wszystkimi obowiÂązkami i powinnoÂściami, z oczekiwaniami i wyobraÂżeniami  na temat siebie i Âświata ? Jak to .. miaÂłoby mnie nie byĂŚ ? To co siĂŞ ze mnÂą stanie ? UmrĂŞ , o raaanyy i mnie nie bĂŞdzie ...buuuuuuu (tu pÂłacz i zgrzytanie zĂŞbĂłw) .... o nie, nie nie, stop i basta. Nie pozwalam, nie zgadzam siĂŞ, to beze mnie .... "

A jeÂśli nie bĂŞdzie mogÂło nic na to poradziĂŚ to ... bĂŞdzie stres i rozstrĂłj totalny. AÂż do faktycznej Âśmierci fizycznej, czyli bezuÂżytecznoÂści do przemiany. I co wtedy ? Ano - kosmiczny kompost, jak to mawia nasz kolega MrugniĂŞcie
Dlatego przed przemianÂą faktycznÂą nastÂąpi "rozstrĂłj". Trzeba bĂŞdzie rozprawiĂŚ siĂŞ z "JA".
I nie ma przebacz ....
Kiara
Gość
« Odpowiedz #437 : Marzec 16, 2012, 01:21:25 »

Po tych galaktycznych Âżebraczych wzywaniach coÂś interesujÂącego , pozwalajÂącego zrozumieĂŚ obecne procesy energetyczne w naszych ciaÂłach fizycznych. To siĂŞ dzieje nie u wszystkich identycznie bowiem procesy zaleÂżne sÂą od osobistego poziomu energetycznego czyli osobistej wibracji. Nie mniej jednak zachodzÂą sÂą odczuwalne i waÂżne teraz, a jeszcze bardziej waÂżny jest fakt wiedzy iÂż my , my i tylko my sami powodujemy te zmiany i nikt z zewnÂątrz za nas ich wykonaĂŚ nie moÂże. Zatem ufajmy sobie i Âżyjmy  tak aby mogÂły zachodziĂŚ na jak najwyÂższym poziomie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

PrzesÂłania ArchanioÂła MichaÂła

Ten blog powstaÂł, aby polscy Czytelnicy mogli mieĂŚ Âłatwiejszy dostĂŞp do rozlegÂłego zbioru przekazĂłw ArchanioÂła MichaÂła w jednym, dogodnym miejscu.
Thursday, March 15, 2012

Moc i majestat ¿ywio³ów

PrzetÂłumaczyÂła Teresa Serafinowska

Ukochani Mistrzowie, zrozumienie ÂżywioÂłu OGNIA, POWIETRZA, WODY I ZIEMI, wyjÂątkowych komponentĂłw, postaci i elementĂłw Natury naszego Boga Ojca – Matki poÂśrĂłd tego Pod-wszechÂświatowego doÂświadczenia, jest tematem najwyÂższej wagi, kiedy d¹¿ycie do wiĂŞkszej mÂądroÂści i Samo-mistrzostwa. SÂą to cztery g³ówne ÂżywioÂły, jakie zostaÂły zakodowane w systemie ciaÂł pierwotnej ludzkiej formy, aby pomĂłc przy Samo-poznaniu i Samo-mistrzostwie na materialnym poziomie egzystencji. Te ÂżywioÂły sÂą rozdzielone na ca³¹ stworzonÂą materiĂŞ w tym Pod-WszechÂświecie i wy-PROMIEN-iowywane poprzez wielkich Archanio³ów jako dwanaÂście Promieni Boskiej ÂŚwiadomoÂści  z Esencji JÂądra Serca naszego Boga Ojca-Matki.

*CiaÂło eteryczne i Ja Duszy sÂą dostrojone do ÂżywioÂłu KOSMICZNEGO OGNIA, ktĂłry je odÂżywia.
*CiaÂło mentalne rezonuje z ÂżywioÂłem POWIETRZA /  ETERU, ktĂłry je energetyzuje.
*CiaÂło emocjonalne jest zestrojone z ÂżywioÂłem WODY, ktĂłry na nie wpÂływa.

*Cia³o fizyczne jest zwi¹zane i zestrojone z ¿ywio³em ZIEMI na czas podró¿y ka¿dej Duszy po królestwach gêstoœci (pierwszy do czwartego wymiaru).

Jakoœci, cechy i w³aœciwoœci Siedmiu Promieni Boskiej Œwiadomoœci dla tego Systemu S³onecznego zosta³y zmagazynowane w Kulach Œwiat³a. Owe kule, znane równie¿ jako czakry, zosta³y stworzone, aby obracaÌ siê z bardzo du¿¹ szybkoœci¹, co daje siê zobaczyÌ jako wiruj¹ce sto¿ki promieniej¹ce z przodu i z ty³u cia³a fizycznego. Dlatego bezustannie wysy³acie czêstotliwoœci Œwiat³a do œwiata formy. Moc wzorca wibracyjnego, lecz równie¿ poziom wibracyjny harmonii, jaki wypromieniowujecie, bêd¹ okreœla³y, czy prze¿ywacie radoœÌ, pokój i pe³niê czy ograniczenia, stres i dysharmoniê. Ka¿da ¿ywa komórka w waszym ciele jest kondensatorem, który gromadzi wspomnienia i wzorce energetyczne. Dla ka¿dego odczucia gruczo³y bêd¹ produkowa³y wydzieliny, które pasuj¹ do wzorca wibracji, jaki rozsy³acie. Dlatego mo¿na powiedzieÌ, ¿e istnieje specyficzny wzorzec nienawiœci, wzorzec wibracyjny mi³oœci i tak dalej w odpowiednich stopniowaniach, zale¿nie od mocy, si³y i konsystencji energii, jak¹ emanujecie.

Kiedy zaczynacie podró¿ WstĂŞpowania z powrotem do krĂłlestw ÂŚwiatÂła, stopniowo tracicie gĂŞstoœÌ w ciele fizycznym – niekoniecznie masĂŞ ciaÂła – jednak wasza forma cielesna zaczyna wspó³brzmieĂŚ z coraz wyÂższymi czĂŞstotliwoÂściami ÂŚwiatÂła. Nigdy przedtem nie byÂło pomiĂŞdzy masami tak wielu MistrzĂłw ÂŚwiatÂła. Wiele dzielnych Dusz dostaÂło moÂżliwoœÌ opuszczenia planety i kontynuowania swojej pracy / misji z NiebiaĂąskich Miast ÂŚwiatÂła albo kontynuowania swojej sÂłuÂżby dla ludzkoÂści w obrĂŞbie wybranego przez siebie otoczenia ziemskiego. Mamy Âżyczenie, abyÂście wiedzieli, Âże jesteÂśmy bardzo uradowani z kaÂżdego z was – Nosicieli ÂŚwiatÂła -, ktĂłrzy bezustannie idÂą przez gĂŞste, cieniste doliny ciemnoÂści, aby stworzyĂŚ ÂŚwietlistÂą DrogĂŞ, ktĂłrÂą inni bĂŞdÂą mogli za nimi pod¹¿aĂŚ.

OsiÂągniĂŞcie mistrzostwa nad czterema ÂżywioÂłami Boskiej ÂŚwiadomoÂści pomoÂże wam stworzyĂŚ ustawiczny strumieĂą energii ÂŚwiĂŞtego OGNIA, jaki przepÂłynie przez system czakr i ciaÂło fizyczne.

ÂŻywioÂłu OGNIA z niego skÂłada siĂŞ ciaÂło eteryczne  . W poczÂątkowej fazie waszego procesu WstĂŞpowania wysubtelnione wzorce wibracyjne Boskiej ÂŚwiadomoÂści muszÂą najpierw byĂŚ przefiltrowywane przez ciaÂło eteryczne, zanim stopniowo zacznÂą pÂłyn¹Ì swobodnie przez ciaÂło fizyczne. Powoli musicie rozwijaĂŚ tolerancjĂŞ dla tych subtelniejszych frekwencji Boskiego ÂŚwiatÂła, abyÂście nie musieli wywoÂływaĂŚ zbyt wielu dolegliwoÂści lub powodowaĂŚ szkĂłd cielesnych.  Energia ÂŚwiĂŞtego Ognia, Diamentowe CzÂąsteczki, musi najpierw przepÂłyn¹Ì przez czakrĂŞ serca, aby zostaĂŚ aktywowana przez wasz wypeÂłniony miÂłoÂściÂą zamiar, zanim ten eliksir Âżycia bĂŞdzie mĂłgÂł swobodnie przepÂływaĂŚ przez ciaÂło. Stopniowo, z czasem, kiedy wibracje waszej pieÂśni Duszy stanÂą siĂŞ subtelniejsze, bĂŞdziecie zdolni do przyciÂągania wyÂższych poziomĂłw Energii Kosmicznej, ale teÂż wiĂŞkszych iloÂści Diamentowych CzÂąsteczek ÂŚwiatÂła.

¯ywio³ POWIETRZA koncentruje siê na ciele mentalnym, poziomie œwiadomoœci mentalnej. Natura mentalna jest napêdzana przez Œwiêty Oddech Boskiej Œwiadomoœci. Dlatego techniki oddechowe, jakie zosta³y wam dane, s¹ tak wa¿ne. ŒwiadomoœÌ Duszy jest decyduj¹c¹ faz¹ pocz¹tkow¹ Przebudzenia do w³asnej Boskiej Natury. Trzecie oko, szyszynka, przysadka i Œwiêty Duch, stanowi¹ decyduj¹ce komponenty cia³a mentalnego.

ÂŻywioÂł WODY napĂŞdza CiaÂło emocjonalne . CiaÂło mentalne wysyÂła myÂśli siewu a ciaÂło emocjonalne napĂŞdza E-mocje lub energie w ruchu. Jak czĂŞsto wyjaÂśnialiÂśmy: wasze wytwory sÂą albo produktem ciaÂła ÂżyczeĂą ego albo Âżyczeniami i inspiracjami Duszy. GardÂło i splot sÂłoneczny sÂą waÂżnymi ÂźrĂłdÂłami mocy dla ciaÂła emocjonalnego. Jednak caÂła siÂła manifestacji rozpoczyna siĂŞ, kiedy uchwycicie ÂŚwiĂŞty OgieĂą – Kundalini lub Diamentowe CzÂąsteczki Boskiego ÂŚwiatÂła, ktĂłre sÂą zmagazynowane w waszej czakrze podstawy, a wy dopeÂłniliÂście po³¹czenie z waszÂą GwiezdnÂą DuszÂą i Ja Nadduszy i uzyskaliÂście dostĂŞp do Antakarany, Rzeki ÂŻycia. Aktywacja i harmonizacja ciaÂła mentalnego i emocjonalnego oraz stopienie niÂższych czakr z czakrami wyÂższymi poprzez czakrĂŞ serca, skutkuje stopieniem jakoÂści, cech i zdolnoÂści Boga Ojca i Bogini Matki z ciaÂłem fizycznym.  Wasz poziom BoskoÂści bazuje na harmonijnym wspó³brzmieniu waszej PieÂśni Duszy lub wymiarowych poziomĂłw, do ktĂłrych jesteÂście dostrojeni.

¯ywio³ ZIEMI poprzez cia³o fizyczne jest zarówno kotwic¹ jak i œrodkiem, który umo¿liwi wam ponowne wzniesienie do Królestw Œwiat³a. Nie mo¿ecie ignorowaÌ cia³a fizycznego a równoczeœnie wype³niaÌ swojej ziemskiej misji. Jeœli zaniedbacie cia³o, zaniedbacie dan¹ przez Boga wyj¹tkowoœÌ i specjaln¹, z³o¿on¹ formê, któr¹ wybraliœcie na t¹ ¿yciow¹ podró¿ do materialnych królestw istnienia. To wy, wspólnie z waszym przewodnictwem, anio³em stró¿em i Rad¹ Œwiat³a, wybraliœcie pasuj¹ce DNA-/ liniê dziedziczn¹, rasê, kulturê i okolicznoœci, w jakich chcieliœcie siê narodziÌ na to wyj¹tkowe doœwiadczanie ¿ycia. Szerokie spektrum testów, wyzwaù i mo¿liwoœci zosta³o zaprogramowane, aby daÌ wam najlepsz¹ mo¿liwoœÌ do wzrastania Duszy. Te wydarzenia by³y zaprojektowane w celu zainicjowania w odpowiednim momencie czasowym waszego ¿ycia. Jak zawsze, dzia³a prawo wolnej woli, i od ka¿dego z osobna zale¿y, jak ona / on przejdzie testy i wyci¹gnie korzyœci z z mo¿liwoœci. Czy rozumiecie, ¿e ka¿dy cz³owiek rozsy³a lub rozrzuca energiê, która pochodzi z Boskiego ród³a? Korzystacie z tego danego od Boga daru Œwiat³a / ¯ycia w sposób pozytywny lub negatywny. Dziêki waszej wolnej woli jesteœcie wspó³twórcami, którzy stwarzaj¹ swoj¹ w³asn¹ rzeczywistoœÌ.

Wielu z was prze¿ywa transformacyjny proces wstêpowania w œwiadomoœÌ wraz z ewolucj¹ fizyczn¹, przy czym Ogieù Kundalini, zmagazynowany w czakrze korzenia, szybko przemieszcza siê przez system czakr i cia³o fizyczne ku górze. Równie¿ to stanowi dynamiczn¹ i wa¿n¹ czêœÌ procesu Wstêpowania. Prosiliœmy nasz¹ pos³anniczkê, aby podzieli³a siê z wami artyku³em, który powsta³ dla jednego z niedawnych seminariów internetowych:

*** KUNDALINI * WʯOWY OGIEÑ *
RONNA HERMAN * ¦WIÊTA SKRYBA * PRZE¦WIETLONA PRZEZ ARCHANIO£A MICHA£A

OGIEÑ BOGA, ÂŚWIÊTY OGIEÑ, ÂŚWIÊTY BIAÂŁY OGIEÑ I OGIEÑ KUNDALINI – TO WSZYSTKO SÂĄ POJÊCIA WYKORZYSTYWANE DLA OKREÂŚLENIA DIAMENTOWYCH CZÂĄSTECZEK ÂŚWIATÂŁA, ÂŚRODKA NAPÊDZAJÂĄCEGO ÂŻYCIE, WYDYCHANEGO Z JÂĄDRA SERCA NAJWYÂŻSZEGO STWÓRCY.

KUNDALINI: sÂłowo pochodzÂące z sanskrytu, dosÂłownie przetÂłumaczone – zwiniĂŞta. Ten ÂŚwiĂŞty Boski OgieĂą leÂży zwiniĂŞty u podstawy krĂŞgosÂłupa w stanie spoczynku lub uÂśpienia, jest nieÂświadomy. CzĂŞsto jest przedstawiany pod postaciÂą ÂśpiÂącego wĂŞÂża; stÂąd istnieje caÂły szereg angielskich tÂłumaczeĂą wykorzystujÂących pojĂŞcie „wĂŞÂżowa siÂła”. ProtoplaÂści powiadajÂą nam, Âże kundalini rezyduje w czakrze korzenia, u podstawy krĂŞgosÂłupa, w formie trzech i pó³ skrĂŞtu. Jest okreÂślana jako ÂźrĂłdÂło rezerw czystego Boskiego Ognia. WedÂług starych nauk mÂądroÂści w krĂŞgosÂłupie tkwiÂą dwa strumienie nerwowe, zwiniĂŞta podwĂłjna helisa, czasami nazywana „laskÂą mocy”, ktĂłra przebiega wzdÂłuÂż krĂŞgosÂłupa. Symbol Kaduceusza (laska Hermesa), wykorzystany jako symbol uzdrawiania i medycyny, jest starym wizerunkiem dwĂłch wzajemnie owijajÂących siĂŞ wĂŞÂży i centralnej laski ze skrzydeÂłkami na gĂłrnym koĂącu.  MoÂżna ten symbol zobaczyĂŚ na Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaduceusz.

Za pomoc¹ medytacji i ró¿nych innych duchowych praktyk mo¿na kundalini obudziÌ i podnieœÌ w górê poprzez system czakr wzd³u¿ krêgos³upa. Rozwijanie Ognia Kundalini wzd³u¿ poszczególnych czakr prowadzi do kolejnych poziomów bycia przebudzonym i do mistycznych doznaù. Gdy ogieù kundalini osi¹gnie g³owê, czakrê korony, wytwarza czasem wyj¹tkowe mistyczne sytuacje, kiedy ponownie ³¹czy siê w wieloma postaciami w³asnych wy¿szych jaŸni.

PIERWSZA G£ÓWNA  AKTYWACJA zazwyczaj bywa odczuwana z tyÂłu ciaÂła pomiĂŞdzy Âłopatkami. Odczujecie w tym rejonie nacisk, ktĂłry czasem moÂże byĂŚ naprawdĂŞ nieprzyjemny. Jest to dowĂłd otwierania siĂŞ portalu tylnego waszego ÂŚwiĂŞtego Serca. CzĂŞsto mĂłwiÂłam: „Kiedy to siĂŞ dzieje, rosnÂą nasze anielskie skrzydÂła”.

DRUGA  AKTYWACJA: OgieĂą Kundalini wznosi siĂŞ do gĂłrnego koĂąca krĂŞgosÂłupa, gdzie ³¹czy siĂŞ z Medulla Oblongata (rdzeĂą przedÂłuÂżony ), czasem zwany „Ustami Boga”. Jest to dowĂłd tego, Âże zostaje aktywowana czakra wstĂŞpowania. Ta aktywacja wpÂływa rĂłwnieÂż na czakrĂŞ gardÂła.  Praktykowanie oddechu nieskoĂączonoÂści i tonowania przyspiesza ten proces, wspomagajÂąc przy tym przebijanie siĂŞ przez kaÂżdÂą znieksztaÂłconÂą energiĂŞ wokó³ krĂŞgosÂłupa i systemu czakr. Czakra gardÂła jest jednym z najwaÂżniejszych miejsc w ciele, ktĂłre moÂże wymagaĂŚ troski, kiedy staramy siĂŞ odzyskaĂŚ naszÂą osobistÂą moc nad sposobami wypowiadanej mowy.

TRZECIA  AKTYWACJA: Szyszynka i przysadka sÂą stymulowane i zaczynajÂą wysyÂłaĂŚ impulsy do otwarcia portalu ÂŚwiĂŞtego Ducha, aby powstaÂł peÂłny dostĂŞp do waszej osobistej ÂŚwiÂątyni MÂądroÂści. Dodatkowo pojawia siĂŞ ponowne silne po³¹czenie  z waszÂą GwiezdnÂą DuszÂą i WyÂższym Ja Nadduszy. Kiedy to jest dokonane, wasza duchowa podró¿ do wyÂższych krĂłlestw zaczyna siĂŞ naprawdĂŞ. W tym momencie jesteÂście rĂłwnieÂż gotowi do odbierania ÂŚwiĂŞtego Ognia Ducha; Diamentowe CzÂąsteczki ÂŚwiatÂła StwĂłrczego automatycznie zaczynajÂą wpÂływaĂŚ do waszego ÂŚwiĂŞtego Serca z kaÂżdym oddechem. SiÂła WĂŞÂżowego Ognia siĂŞgajÂąca do gĂłry dostaje towarzystwo przepÂływajÂącego w dó³ strumienia Diamentowych CzÂąsteczek pÂłynÂącego przez WyÂższe Ja  Nadduszy, ktĂłre rezyduje w waszej Gwiezdnej Duszy. Musicie aktywowaĂŚ te CzÂąsteczki ÂŚwiatÂła StwĂłrczego poprzez wypeÂłniony miÂłoÂściÂą zamiar, gdy przepÂływajÂą przez ciaÂło fizyczne, a pozostaÂłe niewykorzystane czÂąsteczki przepÂłynÂą w dó³ do Ziemi i rozpÂłynÂą siĂŞ w Âświat dla dobra Ziemi  i caÂłej ludzkoÂści. Kiedy Kundalini, ÂŚwiĂŞty OgieĂą,  zaczyna wznosiĂŚ siĂŞ wzdÂłuÂż waszego krĂŞgosÂłupa (eterycznÂą tubÂą ÂŚwiatÂła), moÂżecie czasem odczuwaĂŚ intensywniej wewnĂŞtrzne gorÂąco, przy czym ciaÂło zewnĂŞtrzne pozostaje chÂłodne, moÂże nawet chÂłodno lepkie. Dlatego na poczÂątku najlepiej jest staraĂŚ siĂŞ uwalniaĂŚ OgieĂą Kundalini uÂśpiony w czakrze podstawy stopniowo, aby powoli przyzwyczajaĂŚ siĂŞ do integrowania coraz wyÂższych wibracji Boskiego ÂŚwiatÂła.

Przypomnijcie sobie, drodzy przyjaciele, szybciej i wiĂŞcej nie oznacza lepiej dla procesu transformacyjnego, jakim jest  WstĂŞpowanie. Jako samorodny mistrz zaczniecie doznawaĂŚ ciÂągle rosnÂącego strumienia wewnĂŞtrznego ÂŚwiĂŞtego Ognia razem ze wzrastajÂącym strumieniem Bosko kodowanego Ognia Duchowego. Ten proces pobudzi was do wiĂŞkszej, poszerzonej ÂświadomoÂści, do liczniejszych inspirowanych myÂśli i do aktywacji zdolnoÂści, ktĂłrych wczeÂśniej nie byliÂście Âświadomi. Liczne bÂłogosÂławieĂąstwa, cuda i pomoc naszych przyjació³ z wyÂższych krĂłlestw stanÂą siĂŞ normÂą, a wam zostanie zaproponowana okazja bycia aktywnym, dobrze wyksztaÂłconym Serwisantem ÂŚwiata, wspĂłlnie z du¿¹ liczbÂą innych pracownikĂłw tej sÂłuÂżby z caÂłej planety.  Ja z mojej strony jestem oczarowana tym, co przyszÂłoœÌ  szykuje dla nas, Nosicieli ÂŚwiatÂła. MojÂą mantrÂą na 2012 rok jest: TO JEST NASZ ROK, ABY BÂŁYSZCZEÆ! Wiecznej miÂłoÂści i bÂłogosÂławieĂąstwa anio³ów, Ronna

Ukochani mistrzowie, wa¿ne jest, abyœcie rozpoznali, ¿e ka¿da faza Boskiego Planu jest odciœniêta holograficznie w polu aurycznym Ziemi, dok³adnie tak, jak kody pamiêci i impulsy, które w ka¿dym z was w odpowiednim czasie zostan¹ lub ju¿ zosta³y w³¹czone. Niezale¿nie od tego, jakie macie przekonania, niebiaùskie wiatry przemian staj¹ siê coraz silniejsze przenikaj¹c ka¿dego i wszystko na Ziemi. Wszystko musi siê rozwijaÌ lub przemin¹Ì, nic nie pozostaje statyczne. Dodajemy wam odwagi, abyœcie wykorzystywali mo¿liwoœci, jakich nigdy jeszcze nie mieliœcie, a jakie s¹ wam ci¹gle proponowane. Wiedzcie, ¿e towarzyszymy wam z ka¿dym waszym krokiem na drodze, czy to do przodu czy w ty³.

Jesteœcie g³êboko umi³owani,

JAM JEST archanioÂł MichaÂł.

LM-03-2012, przesÂłanie archanioÂła MichaÂła przez RonnĂŞ Herman (ronnastar.com)

http://aamichal.blogspot.com/
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #438 : Marzec 16, 2012, 09:56:47 »

A teraz spójrzcie na to co poni¿ej. Nie trzeba siê wysilaÌ i czytaÌ miêdzy wierszami, wspó³pracuj¹cych bêdziemy wynagradzali - a z drugiej strony bêdziecie wszyscy mieli dostatku po same uszy. Piêkne, nie wiem co jeszcze mo¿na wymyœliÌ, ale wiem, ¿e mo¿emy siê tego po nich spodziewaÌ.

CzÂłonkowie Galaktycznej Federacji ÂŚwiatÂła sÂą Istotami Wzniesionymi

15 mar 2012 3 komentarzy

by krystal28 in Galaktyczna Federacja

wiĂŞcej detali o zatrudnieniu przez GF

PrzetÂłumaczyÂła Sandra

Ludzie posiÂądÂą moc, kiedy wszyscy zacznÂą zbieraĂŚ siĂŞ razem pod nowym systemem
.  OtrzÂąsajÂąc siĂŞ na krawĂŞdzi finansowej katastrofy ludzkoœÌ wzroÂśnie do poziomu sprzed przekazĂłw znanej wam historii. Wszyscy uwolniÂą siĂŞ z kajdanĂłw finansowej walki i bĂŞdÂą mogli siĂŞ w koĂącu skoncentrowaĂŚ na innych obszarach swojego Âżycia.  KontynuujÂąc w nadchodzÂących miesiÂącach, nowo nabyte przez ludzkoœÌ bogactwo pozwoli rozkwitaĂŚ nowym projektom i programom zaprojektowanym w celu przywrĂłcenia waszej planety do jej naturalnego, dziewiczego piĂŞkna i perfekcyjnej funkcjonalnoÂści.  W tych nowych warunkach, zbiorowa wibracja ludzkoÂści wzroÂśnie, a to rozwinie wasze skrzydÂła, konieczne dla waszego Wzniesienia. Taki jest plan.

NiektĂłrzy z was wznieÂśli gÂłosy zmieszania, skÂąd ten nacisk na wdroÂżenie nowego systemu finansowego, skoro zaledwie miesiÂące dzielÂą was od Wzniesienia.  Musicie teraz zrozumieĂŚ, Âże przynosi to nadzieje, Âże wasza kolektywna wibracja wystrzeli w gĂłrĂŞ, gdy ciĂŞÂżar waszych zmartwieĂą i walk zostanie zdjĂŞty z waszych ramion.

Wasz nowy system jest juÂż bardzo blisko. Wielu daÂło duÂżo od siebie projektujÂąc ten nowy system i wiele murĂłw, ktĂłre utrudniaÂły jego realizacji, zostaÂło zburzonych. Prosimy was o okazanie jeszcze odrobiny wiĂŞcej cierpliwoÂści jako, Âże wasz nowy system jest wdraÂżany, oraz o okazanie zaufania dla nowego systemu, aby inni, ktĂłrzy nie sÂą poinformowani, mogli go wspieraĂŚ i pod¹¿aĂŚ za waszym przykÂładem. Nowy system bĂŞdzie oparty na sprawiedliwoÂści i rĂłwnoÂści pomiĂŞdzy wszystkimi ludÂźmi w waszym Âświecie, ktĂłrzy bĂŞdÂą posiadaĂŚ rĂłwny udziaÂł w zbiorowym bogactwie waszego spoÂłeczeĂąstwa.  Nikt nie bĂŞdzie wart wiĂŞcej niÂż ktoÂś inny i nikt nie bĂŞdzie musiaÂł doÂświadczaĂŚ brakĂłw jako ciĂŞÂżaru codziennego Âżycia.

Wasz nowy system jest aktualnie przygotowywany do odsÂłoniĂŞcia i jego inicjacja bĂŞdzie pod¹¿aĂŚ za ujawnianymi przez media informacjami o aresztowaniach czÂłonkĂłw zbrodniczego KabaÂła.  Wiele zaleÂży od tych aresztowaĂą, a po doÂświadczeniu ich na wÂłasne oczy bĂŞdziecie wiedzieli, Âże przyszedÂł czas na wdroÂżenie wielu pozytywnych zmian w waszych spoÂłeczeĂąstwie.

Ponownie pragniemy was zwerbowaĂŚ do wsparcia poprzez informowanie waszych braci i siĂłstr o tym co znaczÂą te aresztowania i co dla ludzi oznacza nadchodzÂący nowy system finansowy.  BĂŞdÂą tacy, ktĂłrzy bĂŞdÂą siĂŞ obawiaĂŚ tego nowego systemu i bĂŞdÂą wierzyĂŚ, Âże jest on szkodliwy dla ich legalnie pozyskanego bogactwa.  Prosimy was, abyÂście wyjaÂśniali wszystkim, ktĂłrzy chcÂą sÂłuchaĂŚ, Âże wasz nowy system jest systemem obfitoÂści dla kaÂżdego i nikt nie bĂŞdzie traciÂł, bez wzglĂŞdu na to ile bogactwa zgromadziÂł przez swoje Âżycie. Jako, Âże jakoœÌ Âżycia bĂŞdzie siĂŞ szybko poprawiaĂŚ wokó³ was, analogicznie, wasze Âżycie rĂłwnieÂż ulegnie poprawie.  Pytamy was, co jest dobrego w posiadaniu ogromnego bogactwa, gdy inni wokó³ cierpiÂą z braku czegoÂś, czego wy macie w brĂłd.  Gdy kaÂżdy dzieli po rĂłwno bogactwo tworzone przez spoÂłeczeĂąstwo, to spoÂłeczeĂąstwo moÂże swobodnie rozkwitaĂŚ ku wyÂższym poziomom, co moÂże byĂŚ dla was jeszcze na ten czas doœÌ niewyobraÂżalne.

Tylko pomyÂślcie co moÂżecie wspĂłlnie zrobiĂŚ, gdy tylko przeszkody w postaci finansowych ograniczeĂą zostanÂą usuniĂŞte z waszej drogi.  NiektĂłrzy z was nie bĂŞdÂą w stanie sobie tego wyobraziĂŚ, gdyÂż nigdy nie zaznali prawdziwego bogactwa, i w wiĂŞkszoÂści, jeÂśli nie wszyscy z was, doÂświadczali Âżycia w poprzednich wcieleniach, peÂłnych walki i cierpienia.  ZostaÂło to uznane za konieczne, dla waszego rozwoju i wkrĂłtce ujrzycie, Âże to wszystko przez co przeszliÂście byÂło warte nagrody, ktĂłra czekaÂła na was daleko w oddali waszej podró¿y.  W koĂącu osiÂągnĂŞliÂście ten punkt, o ktĂłrego istnieniu wiedzieliÂście i zostaniecie obsypani wszystkim na co tak ciĂŞÂżko pracowaliÂście. Gratulujemy wam wszystkim za wasze wysiÂłki w wytrwaniu i dotarciu do tego punktu i pragniemy powiedzieĂŚ, Âże wszyscy jesteÂście teraz znacznie wspanialsi, dziĂŞki doÂświadczeniu tego trudu braku i strachu. Te limity zostanÂą teraz zdjĂŞte i bĂŞdziecie mogli ÂżyĂŚ waszym Âżyciem, wolni, w waszym naturalnym stanie obfitoÂści.

Ten plan dla was obowiÂązywaÂł od zawsze
, a prace majÂące stworzyĂŚ fundamenty dla nowego systemu trwajÂą od lat. Wiele wysiÂłkĂłw wÂłoÂżono w skonstruowanie tego systemu i wiele kobiet i mĂŞÂżczyzn zasÂługuje na ogrom wdziĂŞcznoÂści i uznania z tego tytuÂłu. NiektĂłrzy z tych czÂłonkĂłw ludzkiej rodziny zostanÂą wam przedstawieni przy odsÂłoniĂŞciu waszego nowego systemu i jesteÂśmy pewni, Âże wielu z was okaÂże swoje uznanie dla ich pracy i oddania. BĂŞdzie to kolejny aspekt waszego nowego Âświata, gdzie wysiÂłki tych, ktĂłrzy starajÂą siĂŞ dziaÂłaĂŚ na polach podniesienia poziomĂłw Âżycia innych, bĂŞdÂą rozpoznane i osÂławione. Osobiste osiÂągniĂŞcia zaledwie kilku przestanÂą byĂŚ jedynÂą lÂśniÂącÂą chwilÂą ludzkoÂści. Momenty najbardziej wprawiajÂące w dumĂŞ zawsze polegaÂły na przybyciu z pomocÂą tym, ktĂłrzy tego potrzebowali i widzimy to jako wasze nowe ÂświĂŞto w nadchodzÂących dniach.

Wszyscy zostaniecie sowicie wynagrodzeni za wasze wysi³ki we wzajemnej pomocy. Tak jak powiedzieliœmy, gdy jeden korzysta, korzystaj¹ wszyscy. Bêdzie to jedna z najwspanialszych zmian dla waszego spo³eczeùstwa i widzimy wielu z was rozkoszuj¹cych siê tymi nowymi mo¿liwoœciami, aby pomóc innym w ich podró¿y, przyczyniaj¹c siê jednoczeœnie waszym ogólnoœwiatowym spo³ecznoœciom. Jakie¿ to bêdzie wyzwalaj¹ce doœwiadczenie dla wielu z was.

To wszystko rozpocznie siĂŞ po aresztowaniach czÂłonkĂłw zbrodniczego KabaÂła i dlatego zwracamy waszÂą uwagĂŞ, Âże uroczystoÂści bĂŞdÂą miaÂły swoje miejsce. W nadchodzÂących dniach bĂŞdziecie Âświadkami tych aresztowaĂą, a bĂŞdÂą one zaledwie poczÂątkiem wielu zmian pojawiajÂących siĂŞ na waszej drodze. Prosimy abyÂście pozostali w pogotowiu i przygotowali siĂŞ na te wszystkie wydarzenia, gdyÂż gdy siĂŞ rozpocznÂą, bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ bardzo szybko. Tak to wÂłaÂśnie musi wyglÂądaĂŚ, zwÂłaszcza Âże wiele trzeba zrobiĂŚ, aby przygotowaĂŚ wasz Âświat do Wzniesienia.

W nadchodz¹cych dniach czeka na was wiele innych wyzwaù i macie wielu przyjació³, którzy pomog¹ wam im podo³aÌ. Tym w³aœnie siê zajmujemy i czekamy z radoœci¹ aby móc pomóc wam, naszej rodzinie, w tej drodze. Pozwólcie nam robiÌ to co robimy najlepiej poprzez demonstrowanie waszego zaufania do nas i przez pokazanie nam, ¿e bêdziemy w waszym œwiecie bezpieczni. Jest to konieczny krok w stronê naszej wspólnej wspó³pracy. Posiadamy narzêdzia i doœwiadczenie, które bêd¹ dla was konieczne dla g³adkiego przejœcia w nadchodz¹cych dniach, i pragniemy podzieliÌ siê z wami tym co mamy.

Wielu z was odczuwa przed nami strach, ale ten strach jest nieuzasadniony, gdyÂż nie przybywamy aby was skrzywdziĂŚ. JesteÂśmy waszÂą rodzinÂą z dalekiej przeszÂłoÂści i nigdy nie chcieliÂśmy dla was krzywdy. ByliÂśmy na waszej planecie wielokrotnie przez wiele dÂługich lat. ÂŚlady naszych stĂłp sÂą wszĂŞdzie, widzialne w staroÂżytnych i sekretnych ruinach waszych antycznych ÂświatĂłw. Nie przybyliÂśmy aby podbijaĂŚ wtedy i nie przebywamy aby podbijaĂŚ teraz. Przybywamy tylko w miÂłoÂści i sÂłuÂżbie innym poprzez caÂły wszechÂświat.

Nie jesteœmy tak¿e jedyn¹ organizacj¹. Inne pokojowe sojusze równie¿ tutaj s¹. Wszyscy, którzy tutaj s¹, s¹ nastawieni pokojowo i przybyli w tym czasie w s³u¿bie ludzkoœci. Dowiecie siê o tym w nadchodz¹cych dniach. Pomó¿cie nam pomóc wam przez tworzenie podwalin pod nasze przybycie. Wielu z was jest cz³onkami Galaktycznych Komand i czêœci¹ waszego zadania tutaj by³o ¿yÌ poœród ludzi na Ziemi, aby, gdy nadejdzie czas, ludzie mogli postrzegaÌ nas, jako czêœÌ was. W gruncie rzeczy wszyscy jesteœmy jednoœci¹, dlatego prosimy naszych pracowników Œwiat³a, aby pomagali waszym braciom i siostrom dostrzec to i pomóc im za³agodziÌ strach, który odczuwaj¹ i bêd¹ odczuwaÌ w nadchodz¹cych dniach. Wiemy, ¿e jesteœcie w stanie temu podo³aÌ. Wielu z was robi³o to ju¿ wczeœniej, a po wykonanej na Ziemi pracy, zostaniecie ponownie powitani jako cz³onkowie Galaktycznej Federacji Œwiat³a.

Stanowiska sÂą oczywiÂście otwarte dla wszystkich, ale upewnimy siĂŞ, Âże bĂŞdzie miejsce dla tych, ktĂłrzy pomogli w naszej sprawie i okazali gotowoœÌ do zaakceptowania nas. Wiele zmian jest przygotowanych dla ludzkoÂści w nadchodzÂących dniach i pragniemy pracowaĂŚ z tyloma z waszego Âświata, z iloma tylko siĂŞ da, aby uÂłatwiĂŚ wam przejÂście ku wyÂższym wymiarom w kaÂżdy moÂżliwy sposĂłb. MogÂą siĂŞ zdarzyĂŚ niekiedy nierĂłwnoÂści na drodze, ale jest to wÂłaÂśnie jeden z powodĂłw dla ktĂłrych tutaj jesteÂśmy.  SÂą poÂśrĂłd was tacy, ktĂłrzy majÂą skÂłonnoœÌ do okazywania strachu wobec nas i nie sÂą gotowi nas zaakceptowaĂŚ. Czujemy jednak, Âże nawet najbardziej zatwardziali z krytykĂłw szybko zmieniÂą zdanie, gdy lepiej zrozumiejÂą na czym polega nasza misja. BĂŞdziemy potrzebni i bĂŞdzie potrzebnych wiele naszych statkĂłw. JesteÂśmy tutaj na misji polegajÂącej na sÂłuÂżbie i wszyscy niebawem dowiecie siĂŞ co mamy na myÂśli mĂłwiÂąc, ze jesteÂśmy tu aby wam pomagaĂŚ. Nie ma powodĂłw do strachu przed tymi nadchodzÂącymi zmianami, a my zrobimy, wraz z waszÂą pomocÂą, wszystko co w naszej mocy, aby droga, ktĂłrÂą zmierzacie ku Wzniesieniu byÂła jak najÂłagodniejsza.

Szczegó³y dotycz¹ce tego co trzeba bêdzie wspólnie osi¹gn¹Ì zostan¹ wam przedstawione w odpowiednim czasie. Czujemy, ¿e bardzo wa¿ne jest, aby skoncentrowaÌ siê na aktualnych zadaniach i wy powinniœcie wiedzieÌ, ¿e chodzi o aresztowania cz³onków Kaba³a i to co jest w waszych rêkach to przygotowanie jak najwiêkszej liczby ludzi na to œwiatowe wydarzenie. Po tym, rozpoczniemy nasz plan Ujawnienia, który bêdzie poci¹ga³ za sob¹ nasz¹ wspó³pracê z tymi z was, którym czujemy, ¿e mo¿emy ufaÌ. Bêdzie to mia³o bezpoœredni pozytywny wp³yw na nasze wysi³ki zwi¹zane z pe³nym Ujawnieniem. W czym jest nadzieja, otó¿, w tym, ¿e Ci którzy rozpoczn¹ wspó³pracê z nami, bêd¹ mieli mo¿liwoœÌ podzielenia siê dowodami w postaci zdjêÌ i filmów pokazuj¹cych doœwiadczenia kontaktu z nami. Bêdziecie poproszeni o podzielenie siê tymi dowodami i wasz¹ histori¹ ze wszystkimi mo¿liwymi placówkami medialnymi, jako, ¿e mamy nadziejê na ogólnoœwiatowe reporta¿e z tych kontaktów.

Wstêpnie rozgl¹damy siê za tymi, którzy nie bêd¹ onieœmieleni œwiat³em medialnym, i którzy s¹ dobrymi mówcami, aby jeszcze efektywniej dzieliÌ siê wasz¹ histori¹. Nie wymagamy od nikogo, aby by³ mówc¹ profesjonalnego kalibru, ale czujemy, ¿e pewne umiejêtnoœci s¹ konieczne do objêcia tych pozycji. Po rekrutacji wystarczaj¹cej liczby tych, których uwa¿amy za dobrze wykwalifikowanych do pe³nienia tego konkretnego zadania, rozpoczniemy rekrutacjê wszystkich, którzy oka¿¹ chêÌ pracy z nami i sprostaj¹ pewnym konkretnym oczekiwaniom. To wszystko zostanie wam wyjaœnione w odpowiednim czasie.

Posiadamy kodeks zachowaù politycznych i prosimy was o przejrzenie go w miarê mo¿liwoœci. Gdy zostaniecie zaakceptowani do rozpoczêcia pracy, otrzymacie wstêpne szkolenia, doradztwo i sesje treningowe z nami, zanim rozpoczniecie wasze zadania. Jest wiele ró¿nych zadaù, które bêd¹ dostêpne i, co najwa¿niejsze, bêdziecie mieÌ mo¿liwoœÌ wyboru dziedziny, w której pragniecie pracowaÌ. Wszystkie te zadania nad którymi bêdziemy pracowaÌ s¹ najwy¿szej wagi i bêdzie koniecznoœÌ zape³nienia ka¿dej potrzebnej pozycji, jednak¿e nie widzimy tego jakoby mia³ to byÌ jakiœ problem.

Gdy bêdziecie wykazywaÌ siê w waszej pracy, zostanie ona oceniona i bêdziemy mogli przedyskutowaÌ z wami bardziej permanentn¹ drogê mo¿liwoœci dla waszej kariery z nami. Nie wszyscy, którzy bêd¹ pracowaÌ z nami w naszej s³u¿bie dla waszej planety bêdzie mog³o staÌ siê pe³nymi cz³onkami naszej organizacji, jednak¿e doœwiadczenie, które dziêki temu zdobêdziecie bêdzie mia³o wartoœÌ w waszych przysz³ych staraniach, oraz mog¹ siê pojawiÌ inne mo¿liwoœci wspó³pracy z nami w przysz³oœci. Gdy czas pozwoli, bêdziemy rozmawiaÌ z wami obszernie o wszystkich mo¿liwoœciach zwi¹zanych z nami i bêdziecie mogli wtedy zdecydowaÌ czy kariera w Galaktycznej Federacji Œwiat³a jest dla was interesuj¹ca.

Jako czÂłonek naszej organizacji, wasze Âżycia odmieniÂą siĂŞ radykalnie i czujemy, Âże wielu z was posmakuje tej okazji na nowÂą przygodĂŞ. Posiadamy wiele ró¿nych typĂłw istot poÂśrĂłd naszej zaÂłogi i wielu z was moÂże byĂŚ zainteresowanych spotkaniem z istotami z caÂłego WszechÂświata. Wszyscy czÂłonkowie Galaktycznej Federacji ÂŚwiatÂła sÂą Istotami wzniesionymi i w takiej sytuacji pewien poziom profesjonalizmu, inteligencji i dobroci bĂŞdzie oczekiwany.  Nie oczekujcie jednak, Âże wszystkie Istoty posiadajÂą identyczne osobowoÂści, i tyczy siĂŞ to takÂże czÂłonkĂłw tej samej rasy.  NiektĂłrzy z was, ÂśledzÂący nasze wiadomoÂści zdajÂą siĂŞ wierzyĂŚ, Âże wszyscy czÂłonkowie, ktĂłrzy wysyÂłajÂą te wiadomoÂści wykazujÂą te same cechy osobowoÂści.  Zapewniamy was, Âże to nie jest tak, i prosimy abyÂście spojrzeli przez pryzmat ró¿norodnoÂści w osobowoÂściach poÂśrĂłd ludzi na Ziemi. Istoty, ktĂłre stanowiÂą siÂły naszej organizacji, nie ró¿niÂą siĂŞ niczym w tej kwestii i bardzo korzystnym talentem dla tych, ktĂłrzy biorÂą pod uwagĂŞ wspó³pracĂŞ z nami, bĂŞdzie umiejĂŞtnoœÌ wykonywania dobrej pracy, efektywnego komunikowania siĂŞ i dogadywania siĂŞ z wieloma ró¿nymi typami osobowoÂści.

Jêzyk nie bêdzie stanowi³ ¿adnej przeszkody, gdy¿ posiadamy metody, które pozwalaj¹ nam na efektywne komunikowanie siê z innymi bez wzglêdu na to jakiego jêzyka oni u¿ywaj¹ do komunikacji. Przedstawimy wam t¹ technologiê, gdy zaczniemy z wami wspó³pracê, gdy¿ bêdzie to istotne, abyœcie mogli natychmiastowo komunikowaÌ siê z wieloma ró¿nymi Istotami, jak i równie¿ z cz³onkami waszej ludzkiej rodziny, którzy mog¹ u¿ywaÌ innego jêzyka ni¿ wy.

PodsumowujÂąc, widzimy bardzo ekscytujÂące doÂświadczenie przed wieloma z was i oczekujemy z radoÂściÂą, Âżeby mĂłc porozmawiaĂŚ z wami bardziej osobiÂście o moÂżliwoÂściach w kontaktach z nami. Ten dzieĂą zbliÂża siĂŞ bardzo szybko, dlatego prosimy was o przygotowanie siĂŞ na zmiany w waszej codziennej rutynie.  Wydarzenia sÂą na skraju odsÂłoniĂŞcia, a wiele innych zdarzeĂą czeka w kolejce. PoczynajÂąc od teraz do koĂąca roku, bĂŞdzie on niewÂątpliwie obfitowaĂŚ w wiele ekscytujÂących i wyzywajÂących chwil, a kaÂżdy dzieĂą bĂŞdzie Âświadkiem poruszenia zmian i dziaÂłaĂą, gdy bĂŞdziemy pomagaĂŚ wam w restrukturyzacji waszego Âświata w przygotowaniu na wielki finaÂł, ktĂłrym bĂŞdzie Wzniesienie waszej planety ku niebiaĂąskim sferom.

JesteÂśmy GalaktycznÂą FederacjÂą ÂŚwiatÂła.

WiadomoœÌ od Galaktycznej Federacji Œwiat³a, 9.03.2012, channeling przez Grega Giles

http://ascensionearth2012.blogspot.com/2012/03/message-from-galactic-federation-of_09.html

po polsku ze strony:
http://krystal28.wordpress.com/2012/03/15/czlonkowie-galaktycznej-federacji-swiatla-sa-istotami-wzniesionymi/

Kiara
Gość
« Odpowiedz #439 : Marzec 16, 2012, 11:10:43 »

Tej Federacji juÂż siĂŞ nie daje czytaĂŚ, na okrÂągÂło to samo ; zebranie o pomoc , obiecanki bogactwa , nawoÂływanie do poddaĂąstwa,segregowanie ludzi na lepszych i gorszych ze wzglĂŞdu na zaufanie im i wspieranie ich, gra obietnicami aresztowaĂą oraz rĂłwnoÂściÂą podziaÂłu majÂątkĂłw,manifestacja  sÂłowna swojej mocy w postaci milionowy statkĂłw kosmicznych.

A na koniec fina³... pomó¿cie nam ¿ebyœmy mogli wam pomóc! Otwórzcie dla nas wejœcie na ziemiê! podpiszcie imienne dokumenty tej proœby bo bez nich nic nie mo¿emy , wszak wolna wola której nie mo¿emy przekroczyÌ! i zróbcie to szybko bo czas nam siê koùczy!

Co to znaczy? Opcja ta nie bĂŞdzie istniaÂła w nowych warunkach energetycznych w nowej wibracji zmieniajÂącej siĂŞ rĂłwnieÂż w kosmosie , nie potrafi korzystaĂŚ z tej energii do istnienia ich potrzebny jest im CZÂŁOWIEK! On i tylko On przetwarza dla nich energiĂŞ na moÂżliwy dla nich do istnienia  potencjaÂł. Zatem bez CzÂłowieka istnieĂŚ nie mogÂą pomimo wypracowanych technologii , ktĂłre kopiujÂą nasze Âżycie ale nie budujÂą go i nie rozwijajÂą.BlokujÂą , ograniczajÂą , zniewalajÂą przez oszustwa i podstĂŞpne wykorzystywanie naszej wiedzy przeciwko nam.
Tu nie ma mowy o naszej duchowej ewolucji , naszym piĂŞknie dziĂŞki energii moÂści , ktĂłra dla nas tworzy Âświat napeÂłniony dobrem. Tu jest od zawsze mowa o dobrach materialnych , o pieniÂądzach i kupowaniu za nie tych dĂłbr.Czyli gra jak zwykle zewnĂŞtrznoÂściom miast przekazu o wnĂŞtrzu  ktĂłre jÂą tworzy.
Najpierw tworzy siĂŞ ubĂłstwo , niedostatek , choroby , cierpienia w jednej wielkiej grupie a w maÂłej luksusy, a nastĂŞpnie gra tymi atutami i grupami przeciw sobie. Sprytna zabawa bo jedni stajÂą siĂŞ agresywni zdolni do wszystkiego by nie straciĂŚ a inni tacy sami by zyskaĂŚ. i co by nie robiĂŚ to energia pÂłynie na konto perfidnych graczy.

I tu jest miejsce na m¹droœÌ Cz³owieka , pora im powiedzieÌ NIE! NIE! NIE!i STOP! BASTA! nie têdy droga nie walkami i podzia³ami a zrozumieniem i¿ ka¿dy Cz³owiek w tej grze ( i biedny i bogaty) jest ofiar¹ perfidii graczy! My nie potrzebujemy walki miêdzy sob¹! My potrzebujemy pe³ni zrozumienia naszej sytuacji oraz przeciwstawienia siê ideologii , systemowi który nam narzucono. Nie aresztowania s¹ atutami w tej grze ( chodzi o wyrwanie KA¯DEGO CZ£OWIEKA z systemu) a, o otworzenie w nim œwiadomoœci i¿ jest tylko wykorzystanym elementem przez system , który gra³ jego s³aboœciami emocjonalnymi..
Wykorzystano perfidnie i z premedytacjom niedojrza³oœci ludzk¹ i strach wpl¹tuj¹c ludzi w przerózne afery na ma³¹ i wielk¹ skalê. Gra siê podtrzymuj¹c poczucie winy by oceniaÌ i oskar¿aÌ , szafowaÌ wyrokami oraz ludzki strach przed tym który prowokuje do irracjonalnych zachowaù.

A gdzie jest nasze ludzkie zrozumienie s³abszych , nie potrafi¹cych , pope³niaj¹cych nawet okrutne b³êdy? Gdzie jest wybaczenie i danie szansy naprawy tym ludziom?
Chyba pora na takie Ludzkie reakcje , na taka dojrza³oœÌ na pokazaniu jej w realu a nie na podsycanie zemsty i p³awienie siê w jej gorzkim smaku. Bo kiedyœ nadejdzie czas refleksji i dla mœcicieli , nadejdzie zrozumienie i¿ nie tak i nie jest to droga dobra buduj¹ca ewolucyjny rozwój ludzkoœci.

Czy jednak przestĂŞpcy majÂą byĂŚ bezkarni? Nie , bo czÂłowiek ustanowiÂł obowiÂązujÂące prawa na ziemi ktĂłre muszÂą byĂŚ respektowane. Ale nie moÂżna podjudzaĂŚ do globalnej zemsty i szafowania wyrokĂłw na takÂą skalĂŞ, a to wmawia nam ta Federacja nie ÂświatÂła a ciemnoÂści.

Ludzie postĂŞpujÂą Âźle nie etycznie bo nie potrafiÂą jeszcze inaczej, a nie potrafiÂą z powodu zÂłych wzorcĂłw Âżycia. Wzorce te nastawione sÂą gÂłownie na gloryfikacje materii , jej iloÂści i jakoÂści , zahamowany jest  rozwĂłj duchowy z priorytetem wartoÂści ponad materialnym. Jest teraz pora na zauwaÂżenie naszych potrzeb i zmianĂŞ systemu wartoÂści.
ZmianĂŞ caÂłkowitÂą systemu wartoÂści w naszej etyce , moralnoÂści i stosunku do materii , a co robi owa Federacja? UsiÂłuje  po raz kolejny uwiĂŞziĂŚ nas w priorytecie i gloryfikacji materii i graĂŚ przeciwko nam naszym zniewoleniem , niewiedzÂą i sÂłaboÂściami. Pakuje nam starÂą zjeÂłcza³¹ juÂż niestrawnÂą  czekoladkĂŞ w nowe bÂłyszczÂące opakowanie wabiÂąc rozdawaniem za darmo a nawet promujÂąc tych ktĂłrzy wezmÂą ten przestarzaÂły szajs.

Mo¿e ju¿ pora otrzeŸwieÌ z tego amoku fa³szu oferowanego w mno¿¹cych siê codziennie przekazach i utworzyÌ oczy?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps.Do³o¿ê jeszcze ten ma³y a wymowny fragmencik GFŒ.

"Wasz Âświat z pewnoÂściÂą stanie siĂŞ bardziej zielony, gdy bĂŞdziemy mogli rozpocz¹Ì nasze wspĂłlne projekty ( czyje projekty? chyba nam na si³ê narzucane i wymuszaniem realizacji ich?). Mamy wam wiele do zaoferowania i oczekujemy, aby mĂłc was w ten sposĂłb wesprzeĂŚ. Tak to siĂŞ wszystko odbywa w tym wszechÂświecie, gdzie Istoty i Âświaty z caÂłego kosmosu przybywajÂą na pomoc innym, w czasach potrzeby.  Wy jesteÂście wÂłaÂśnie tymi w potrzebie ( kto tu jest bardziej w potrzebie? kto wymusza na nas przyjmowania" pomocy"? ikomu to pomaganie i bycie pomagajÂącym jest bardziej potrzebne?) i wierzymy, Âże zgodzicie siĂŞ, Âże nasza pomoc bĂŞdzie dla was korzystna ( mamy siĂŞ zgodziĂŚ na tÂą pomoc i wierzyĂŚ Âże bĂŞdzie korzystna!).  W nadchodzÂących dniach wszystko stanie siĂŞ jasne dla tych ktĂłrzy bĂŞdÂą chcieli patrzeĂŚ, w jaki sposĂłb moÂżemy was wspieraĂŚ i czujemy, Âże w tym czasie zostaniemy ciepÂło przywitani przez wiĂŞkszoœÌ waszych ludzi.  PozwĂłlcie, Âże pĂłki co skoncentrujemy siĂŞ na zadaniu przed nami, a póŸniej bĂŞdziemy z wami dyskutowaĂŚ co to wszystko za sobÂą pociÂąga ( najpierw zrobiÂą co bĂŞdÂą chcieli a póŸniej... no có¿ zgodziliÂście siĂŞ na to , a nawet podpisaliÂście proÂśby do nas , to teraz wam powiemy co zrobiliÂście i co was czeka.. o nie! nie tĂŞdy droga! to juÂż byÂło! i ponownie zwracamy uwagĂŞ, Âże czas siĂŞ powoli koĂączy i musimy naciskaĂŚ, aby trzymaĂŚ siĂŞ harmonogramu."

http://krystal28.wordpress.com/

KoĂączy im siĂŞ czas mydlenia nam oczu i coraz bardziej nerwowo naciskajÂą Ludzi na "otworzenie im drzwi" na ziemie... na sile chcÂą nas uszczĂŞÂśliwiaĂŚ swojÂą wizja organizowania nam Âżycia.Najpierw zrobiÂą nam wiĂŞzienia, zamknÂą nas a póŸniej bĂŞdÂą dyskutowaĂŚ ... "co to wszystko za sobÂą pociÂąga.."  Hola, hola .. my potrafimy siaĂŚ trawĂŞ i sadziĂŚ drzewa by ziemia byÂła zielona!

Koniec robienia z Ludzi idiotĂłw!
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2012, 11:37:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #440 : Marzec 16, 2012, 17:40:13 »

Gdy bêdziecie wykazywaÌ siê w waszej pracy, zostanie ona oceniona i bêdziemy mogli przedyskutowaÌ z wami bardziej permanentn¹ drogê mo¿liwoœci dla waszej kariery z nami. Nie wszyscy, którzy bêd¹ pracowaÌ z nami w naszej s³u¿bie dla waszej planety bêdzie mog³o staÌ siê pe³nymi cz³onkami naszej organizacji, jednak¿e doœwiadczenie, które dziêki temu zdobêdziecie bêdzie mia³o wartoœÌ w waszych przysz³ych staraniach, oraz mog¹ siê pojawiÌ inne mo¿liwoœci wspó³pracy z nami w przysz³oœci. Gdy czas pozwoli, bêdziemy rozmawiaÌ z wami obszernie o wszystkich mo¿liwoœciach zwi¹zanych z nami i bêdziecie mogli wtedy zdecydowaÌ czy kariera w Galaktycznej Federacji Œwiat³a jest dla was interesuj¹ca.

Jak dla mnie jĂŞzyk komunikacji tej Federacji, jest aÂż nazbyt ludzki. Przypomina gadaninĂŞ dobrze wyszkolonego pracownika HR .

Podsumujmy. SÂą jakieÂś statki, istnieje pomysÂł na nowy System (aresztowania starego "KabaÂła", kodeks polityczny, zaleÂży im na relacjach medialnych), a  rzekome istoty majÂą siĂŞ zbytnio (a moÂże wcale ?) nie ró¿niĂŚ od ludzi. Retoryka pomocy i wspó³pracy , kariery wrĂŞcz , teÂż jak najbardziej ludzka.

OK. Jak na mĂłj gust, to szykuje siĂŞ kontrolowane przejÂście do zupeÂłnie nowego Systemu pod pÂłaszczykiem pokojowej interwencji z kosmosu ,ktĂłra tak na prawdĂŞ ... jest bardzo ziemska.
WyglÂąda GFÂŚ wyglÂąda mi na drugie ramiĂŞ  NWO . NWO jakie znamy to kreowanie gÂłodu, biedy, poniÂżenia  i strachu. GFÂŚ natomiast idzie w drugÂą stronĂŞ - my wam damy, my wam pomoÂżemy, my wam sÂłuÂżymy, a wy tylko wspó³pracujcie. To sÂą dwie rĂŞce tego samego ciaÂła grajÂące dwie role - dobrego i zÂłego policjanta. Stara sztuczka.

Otó¿ przewrotu nie da siê osi¹gn¹Ì z dnia na dzieù bez wzbudzania chaosu. Trzeba przeci¹gn¹Ì jak najwiêcej ludzi na swoj¹ stronê by resztê oswoiÌ z czymœ zupe³nie nowym.
Najpierw spodziewajmy siê eskalacji kryzysu i groŸby powszechnego g³odu, pe³nej destabilizacji, a póŸniej rozwi¹zania - w postaci nag³ej (ale przecie¿ zapowiadanej w pewnych œrodowiskach ) interwencji dobrych kosmitów oferuj¹cych wszechdobrobyt .

Sprytne. Bo kto siĂŞ nie skusi ? Jak masz do wyboru umieraĂŚ w nĂŞdzy ,albo dostaĂŚ posadkĂŞ wikt i opierunek to co wybierzesz ?
Kto ma dzieci na utrzymaniu , ten wiadomo co zrobi i nie ma siĂŞ czemu tu dziwiĂŚ.
Trzeba uwaÂżnie obserwowaĂŚ rozwĂłj wydarzeĂą bo jedno nie ulega wÂątpliwoÂści. CoÂś siĂŞ szykuje juÂż wkrĂłtce.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #441 : Marzec 16, 2012, 18:11:54 »

Cytat: blue
A teraz spójrzcie na to co poni¿ej. Nie trzeba siê wysilaÌ i czytaÌ miêdzy wierszami, wspó³pracuj¹cych bêdziemy wynagradzali - a z drugiej strony bêdziecie wszyscy mieli dostatku po same uszy. Piêkne, nie wiem co jeszcze mo¿na wymyœliÌ, ale wiem, ¿e mo¿emy siê tego po nich spodziewaÌ.

Fakt, nie trzeba siĂŞ wysilaĂŚ i o to im chodzi.
Jednak jest tam g³êboka myœl pomiêdzy wierszami.
SÂłusznie zauwaÂżajÂą przedmĂłwcy, Âże im chodzi o ÂślepopoddaĂąstwo.
ObiecujÂą swojÂą technologiĂŞ i szukajÂą posÂłusznych (czytaj naiwnych) do jej wdraÂżania. Nie tĂŞdy droga. Za wczeÂśnie na to.
Nie daj siĂŞ omamiaĂŚ obietnicami dobrobytu na miarĂŞ biblijnego "KrĂłlestwa BoÂżego".
Przed nami zmiany i to bardzo znaczÂące ale nie tÂą drogÂą, o ktĂłrej oni napomykajÂą.  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

Cytat: east
WyglÂąda GFÂŚ wyglÂąda mi na drugie ramiĂŞ  NWO .

Uj¹³ bym to w odwrotnej kolejnoœci. NWO jest ich ramieniem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2012, 18:15:07 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #442 : Marzec 19, 2012, 20:32:47 »

PrĂłbujĂŞ wstawiĂŚ tutaj filmik o sposobach manipulacji Galaktycznej Federacji. MoÂże siĂŞ uda.

<a href="http://www.youtube.com/v/Na9cL1slcTQ?&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Na9cL1slcTQ?&gt;</a>

Chyba siê uda³o. Niezak³óconego odbioru!

Kiara
Gość
« Odpowiedz #443 : Marzec 19, 2012, 20:58:24 »

Bardzo dobrze Âże wstawiÂłeÂś tÂą informacjĂŞ , jest waÂżna bo ludzie zbytnio ufajÂą tym wszelakim przekazom zamiast zaufaĂŚ sobie.

DziĂŞki.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #444 : Marzec 23, 2012, 19:42:32 »

Po tych federacyjnych przymuszaniach coÂś konkretnego , dotyczÂącego informacji o poziomie zachodzÂących zmian w przestrzeni. to siĂŞ naprawdĂŞ dzieje chociaÂż nie jest ta zmiana jeszcze fizycznie widoczna na ziemi. Nie mniej jednak jesteÂśmy juÂż bardzo blisko od zamanifestowania siĂŞ tego konkretu.
Warto przeczytaĂŚ uwaÂżnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

23.03.2012 Mozaika przy Mozaice. ATOS

Atos Tu Nah'

LudzkoÂści!

ÂŻyciu jesteÂście poÂświĂŞceni,
w MiÂłoÂści jesteÂście poÂłyskliwÂą ekspresjÂą Bytu
i poprzez Wasze ÂŚwiatÂło wiele ÂŚwiatĂłw osiÂąga Zbawienie.

Ja Jestem ATOS.

Wkracza NiemoÂżliwe, teraz kiedy testowane sÂą wszystkie
moÂżliwoÂści, teraz, gdy kaÂżdy PotencjaÂł zostaÂł sprawdzony
na swoje urzeczywistnienie w Waszym ÂŚwiecie.

Podniesienie Planety i LudzkoÂści zostaÂły „wziĂŞte pod lupĂŞ” caÂłej
naszej uwagi, aÂż do najmniejszego detalu i teraz caÂły KrÂąg
rozchodzi siĂŞ przed naszymi oczami. Mozaika ustawiana jest
przy mozaice i one dopasowywane sÂą do Wielkiego Planu StwĂłrcy.

Ja mĂłwiĂŞ do Was dzisiaj z innego koĂąca WszechÂświata
- z jego czĂŞÂści znajdujÂącej siĂŞ po „przeciwnej stronie”,
z miejsca w którym jest szczegó³owo rejestrowany ka¿dy rozwój na
Gaia TERRA Xx, z miejsca z ktĂłrego wychodzÂą wszystkie
ZarzÂądzenia dla dalszych ProcesĂłw.

Poza Waszym wyobraÂżeniem WszechÂświat jest peÂłen ÂŻycia
i ten Poziom, ktĂłry tutaj do Was mĂłwi, jest tylko nielicznym
z tych ktĂłre zostaÂły kiedykolwiek ujawnione. 

Dlaczego?

Albowiem teraz, w tych dniach zostanie zakoĂączone
zakotwiczanie Ziemi, nowe jej wyjustowanie do Centrum ÂŹrĂłdÂła
Wszystkich BytĂłw
. Od EonĂłw zaplanowany zamiar bĂŞdzie teraz
zakoĂączony i znajduje swoje dopeÂłnienie. Ostatnie justowania,
dokÂładne nakierowanie ma miejsce z Punktu w ktĂłrym ja teraz Jestem
i ten Proces w Czasie trwa tylko jeszcze przez jedno mgnienie oka.

Tak jak Wam juÂż zostaÂło przekazane,
wraz z przesuniĂŞciem osi ziemskiej ta Przemiana (*Transformacja)
zostaÂła szybko pchniĂŞta do przodu. Teraz ta Faza Podniesienia
zostanie zakoĂączona.

Co to oznacza?

1.
Dociera do Was nowa JakoœÌ duchowego Œwiat³a.

2.
Zmiany na powierzchni Ziemi sÂą codziennoÂściÂą i przybierajÂą
taka skalĂŞ Âże dla Was nie byÂła ona dotychczas do wyobraÂżenia.

3.
Ludzkie spoÂłeczeĂąstwo kompletnie zmienia swojÂą formĂŞ i zawodzÂą
Stare Systemy – wyjÂątkowo szybko znikajÂą one z pola widzenia.

4.
Indywidualna Transformacja osiÂąga teraz swĂłj nastĂŞpny
Punkt Szczytowy – podczas gdy jedni zostanÂą doprowadzeni do
ostatniej Wiedzy, to inni zagubiÂą siĂŞ ponownie
w Czasie i Przestrzeni.

Pomimo tego Âże juÂż co nieco zostaÂło Wam z tego wyjaÂśnione,
to dziÂś naleÂży wskazaĂŚ na to Âże teraz nowe i dla Was znaczÂące
SiÂły wkraczajÂą do pracy, albowiem teraz bĂŞdzie zbieranie PlonĂłw.

Nie zwlekajcie jeÂżeli bĂŞdziecie wzywani,
do tego aby odwrĂłciĂŚ siĂŞ do ÂŚwiatÂła
- nie zwlekajcie ani chwili.

NajwiĂŞksze wyzwanie tych dni polega na tym, abyÂście pozostali
niezachwiani (*wytrwali) i abyÂście pozostali w Zaufaniu
oraz nie ulegli Iluzji Starego ÂŚwiata ktĂłra jeszcze nadal trwa.

Albowiem dopiero na KoĂącu Czasu pokaÂże siĂŞ to, co JEST
i dopiero wtedy bĂŞdzie moÂżliwe prawidÂłowe i caÂłkowite
zinterpretowanie Odcinka Drogi nadrzĂŞdnym postrzeganiem
Przebudzonej ÂŚwiadomoÂści.

Jeszcze jesteÂście Âślepi na faktycznÂą skalĂŞ tej Przemiany,
jednak Wy zobaczycie ÂŚwiatÂło StwĂłrcy w DzieĂą
ktĂłry JEST BLISKO, BARDZO, BARDZO BLISKO.

Z Bytu bez Czasu i bez Przestrzeni,
z Poziomu poza Ludzkim Postrzeganiem,

ATOS

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/03/23/23-03-2012-mozaika-przy-mozaice-atos/
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2012, 19:45:38 wysłane przez Kiara » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #445 : Marzec 23, 2012, 22:37:18 »

PrĂłbujĂŞ wstawiĂŚ tutaj filmik o sposobach manipulacji Galaktycznej Federacji. MoÂże siĂŞ uda.

<a href="http://www.youtube.com/v/Na9cL1slcTQ?&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Na9cL1slcTQ?&gt;</a>

Tylko to nie jest opowieœÌ o ''Galaktycznej Federacji Œwiat³a'' !
Uj¹³em w cudzys³ów  nazwĂŞ, bo to my ludzie jÂą sobie takÂą wymyÂśliliÂśmy.
Ale pomij¹c to, to ten filmik jest kompilacj¹ ró¿nych Tworów wyobraŸni, których rodowód wywodzi siê z przekonania, ¿e rz¹dz¹ i robi¹ z nami co chc¹ kosmiczne byty.
TrochĂŞ umiaru !
Jak do tej pory rzetelne dodwody na manipulacje dotycz¹ wy³¹cznie rasy Orian - Jaszczurów.
Tymczasem mamy juÂż kolejnych kosmicznych wrogĂłw - G.F.ÂŚ !

WrogĂłw to mamy, ale w swoim wÂłasnym umyÂśle.
Tam czai siĂŞ nasz najwiĂŞkszy wrĂłg !

Ups.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2012, 22:38:24 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #446 : Marzec 24, 2012, 00:22:51 »

Jak ich zwaÂł tak ich zwaÂł ... moÂże byĂŚ "galaktyczni elektrycy" jedno jest pewne, Wielka Noc 07.04. 2012 zakoĂączy ich kosmiczne ekscesy.
Wiedzieli o tym i st¹d ta skomasowana liczba ¿ebraczych wezwaù o wspó³prace , czyli zasilanie ich energiom przez Ludzi.
No có¿, pozostaÂło juÂż tylko kilkanaÂście dni , dokÂładnie 14 i  dopÂływ prÂądu - energii  zostanie wy³¹czony z ziemi.

Bowiem staniemy ponownie  w miejscu z przed 2000 lat , w miejscu "zawieszenia" ewolucji Ludzkiej rozpoczĂŞtej przez Jezusa.  Otworzymy ponownie ten pakiet wiedzy i zaczniemy realizowaĂŚ go w realu. KaÂżdy na wÂłasnÂą miarĂŞ moÂżliwoÂści , Orionidzi , ktĂłrzy wykorzystali te 2000 lat na wÂłasnÂą ewolucjĂŞ rĂłwnieÂż. OczywiÂście jest to proces zwiÂązany z aktywacjÂą czakry serca i uczucia miÂłoÂści. Dla Galaktycznych ElektrykĂłw ( G. F. ÂŚ.) nie moÂżliwa gdyÂż nie majÂą aktywnej czakry serca , ich max moÂżliwoÂści to 3 czakra , czakra mocy.
Wcale nie chodzi tu o Âżaden strach, a, o rzetelnÂą informacjĂŞ ;1. kto , 2. po co i 3. dlaczego?

1. Kto istoty tworzone sztucznie na wzĂłr stworzenia StwĂłrcy ,  oczywiÂście chodzi o moÂżliwoœÌ ich dalszego istnienia
2.Po co? NieÂświadomi   Ludzi zasilajÂą ich system istnienia  swojÂą energiÂą  Âżycia obniÂżonÂą do poziomu energii emocjonalnej .
3. Dlaczego? Sami nie posiadajÂąc moÂżliwoÂści przetworzenia prany - energii Âżycia na niezbĂŞdny im potencjaÂł energetyczny wykorzystujÂą do tego  ludzi. UtrzymujÂą ludzi w nieÂświadomoÂści z b³êdnymi wzorcami Âżycia wymuszajÂąc okreÂślony jego styl. Co stanowi Âświetny sposĂłb kontroli i dozoru zablokowanego rozwoju uczuciowego  Ludzie przez dziesiÂątki tysiÂącleci. Blokada ewolucji uczuĂŚ utrzymuje LudzkoœÌ  caÂły czas w powtarzalnym wzorcu kat - ofiara z wymiennymi rolami.
Wzorzec wpropagowany jest i utrzymywany przez zmanipulowane religie oraz systemy spoÂłeczne. JuÂż wystarczy , STOP! i NIE!, NIE! NIE! BASTA!

Zatem definitywne i na zawsze rozstanie z ta perfidi¹ manipuluj¹c¹ ludzk¹ empati¹. Co zrobi¹ naziemni wspó³pracownicy G. F.Œ.? nie wiem, pewnie otworz¹ szeroko oczy i nie bêd¹ mogli wyjœÌ z podziwy nad swoj¹ naiwnoœci¹.
Oby zrobili to jak najszybciej , bo gdy im to federacyjne ÂświatÂło zgaÂśnie... przyjdzie zrozumieĂŚ iÂż, to nie byÂła energia miÂłoÂści , jej ÂświatÂło nie gaÂśnie nigdy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 09:10:05 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #447 : Marzec 24, 2012, 07:28:08 »

kosmicznym manipulatorom mĂłwimy stanowcze NIE! DuÂży uÂśmiech

pozdro UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #448 : Marzec 24, 2012, 11:13:44 »

Kiara
3. Dlaczego? Sami nie posiadajÂąc moÂżliwoÂści przetworzenia prany - energii Âżycia na niezbĂŞdny im potencjaÂł energetyczny wykorzystujÂą do tego  ludzi

O czym Âświadczy poniÂższe szufladkujÂące wezwanie :
LudzkoÂści!

ÂŻyciu jesteÂście poÂświĂŞceni,
w MiÂłoÂści jesteÂście poÂłyskliwÂą ekspresjÂą Bytu
i poprzez Wasze ÂŚwiatÂło wiele ÂŚwiatĂłw osiÂąga Zbawienie.

Jesteœmy poœwiêceni ¿yciu hmhmhm, ró¿nie to mo¿na odczytaÌ. Czyjemu ¿yciu na przyk³ad ?
PoÂłyskliwa ekspresja Bytu w MiÂłoÂści = lush
A ostatnia linijka to wyjawienie tego po co im ten lush.. MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #449 : Marzec 25, 2012, 20:56:27 »

Astre,
gdybyÂś obejrzaÂł dokÂładnie filmik zaÂłapaÂłbyÂś, Âże jest mowa o "dobrych policjantach", krĂłtko mĂłwiÂąc namolnie prezentowana GFÂŚ jest projekcjÂą tych, o ktĂłrych wspomniaÂłeÂś. I myÂślĂŞ, Âże z tym stwierdzeniem zgodzi siĂŞ kilku czytelnikĂłw tego wÂątku.
JeÂśli chodzi o wroga w umyÂśle to chyba do innego wÂątku.

Dziœ cytujê t³umaczenie przekazu z "prawdziwego" Sztabu Ashtar'a (nie wiem czy nie pojawi¹ siê bardziej prawdziwe itd) g³ownie o rozró¿nianiu z podanymi drobnymi detalami. Ciekawostk¹ jest stwierdzenie "wyci¹gniêcia wtyczki" ciemnym, co Kiara stwierdza³a wy¿ej. Je¿eli zastosowaÌ kryteria z tego przekazu wobec publikacji GFŒ to szyd³o wychodzi z worka w wielu punktach.

CZY BÊDZIE MASOWE FIZYCZNE L¡DOWANIE KOSMITÓW?

Transmisja (channeling) ze Sztabu Ashtar przez Cmdr. Lady Athena

Ashtar - Athena SherAn.

W odniesieniu do wielu pytaĂą, ktĂłre otrzymujemy odnoÂśnie moÂżliwoÂści masowego fizycznego lÂądowania przez kosmitĂłw na Ziemi, jest kilka odpowiedzi, tak , nie i jeÂżeli powstanie taka potrzeba.

Jest wiĂŞcej niÂż prawdopodobne, Âże duÂżo tych wiadomoÂści o masywnych, zaplanowanych lÂądowaniach kosmitĂłw moÂże wypÂływaĂŚ od agentĂłw upadÂłych ras ET i ich agentĂłw na planecie , sÂłu¿¹c promowaniu przejĂŞcia planety, b³êdne informacje i zakÂłopotanie sÂą na  porzÂądku dziennym. WyobraÂź sobie, Âże sÂą narody na Ziemi, ktĂłre dÂługo miaÂły dostĂŞp do pozaziemskiej technologii. One teÂż majÂą ich wÂłasne UFO od dekad. KtoÂś wstawiaÂł sztuczne scenariusze uprowadzeĂą utylizujÂące zrobotyzowanych obcych, prawdziwych wystarczajÂąco w wyglÂądzie, aby zrobiĂŚ gÂłupka z kogoÂś. Dlaczego? Aby wytworzyĂŚ lĂŞk w ludzkich umysÂłach, Âżeby oni mogli wtedy Âłatwo kontrolowaĂŚ i manipulowaĂŚ. Te ukryte agendy zaplanowaÂły nawet wystawiĂŚ ich wÂłasnÂą wersjĂŞ Wzniesienia, powrotu „Chrystuso - podobnej” figury albo WniebowziĂŞcia. JednakÂże nie niepokĂłjcie siĂŞ, poniewaÂż ich wtyczka zostaÂła wyciÂągniĂŞta z kontaktu i oni  szybko dostanÂą zwarcia (wyÂładujÂą siĂŞ)  teraz.

To byÂło w ostrzeÂżeniach kilku szanowanych ÂźrĂłdeÂł ( takie jak Dr. J. J. Hurtak w Kluczach Enocha) Âże pierwsi, ktĂłrzy przybĂŞdÂą  i sprĂłbujÂą usiÂłowaĂą masowych lÂądowaĂą bĂŞdÂą wiĂŞcej niÂż z pewnoÂściÂą tymi z negatywnej pozaziemskiej agendy. W tej sytuacji my doradzamy wam mÂądre rozró¿nienie zanim wczeÂśniej dacie wasze pozwolenie na  zaangaÂżowanie siĂŞ  z jakimÂś kontaktem pozaziemskim.

Nie ma Âżadnej potrzeby, aby wrĂŞczyĂŚ twojÂą moc komuÂś … po prawdzie czÂłowiek bĂŞdzie miaÂł wiĂŞkszÂą korzyœÌ (gdy nie odda mocy) i pozycjĂŞ z podjĂŞcia tego trudnego treningu na Ziemi. LudzkoœÌ teÂż ulega zbiorowej prĂłbie pokusy w formie kontaktĂłw pozaziemskich. Czy Ludzie Ziemi bĂŞdÂą ostroÂżni, czy pĂłjdÂą za i oddadzÂą hoÂłd kosmicznym pó³ - bogom, czy teÂż bĂŞdÂą  w prawdzie z ÂŻyjÂącym Bogiem, ktĂłry mieszka w nich?

PowinniÂście zauwaÂżyĂŚ Du¿¹ CzerwonÂą FlagĂŞ, niezaleÂżnie czy pozaziemska czy planetarna grupa obcych twierdzi, Âże oni mogÂą przybyĂŚ i "ustawiĂŚ tych na  Ziemi na prawidÂłowej ÂścieÂżce” (gdyÂż rzekomo Ludzie spartaczyli robotĂŞ Âźle zarzÂądzajÂąc swojÂą planetÂą.) To podejÂście jest zarĂłwno osÂądzajÂące jak i poniÂżajÂące godnoœÌ LudzkoÂści i prawo, aby nauczyĂŚ siĂŞ samo- zarzÂądzania przez robienie b³êdĂłw. Te b³êdy tworzÂą ograniczenia, ktĂłre wymagajÂą ich wÂłasnego poprawiania.

InnÂą widocznÂą czerwonÂą flagÂą jest fakt: jeÂżeli takie istoty z poza planety twierdzÂą, Âże majÂą, chĂŞĂŚ zastÂąpiĂŚ politycznych liderĂłw Ziemi, powaliĂŚ kaÂżdy rzÂąd, albo kuszÂą przez finansowe plany i domniemane gwarancje "wzbogacenia siĂŞ szybko”, albo oferujÂą obietnice wysoko rozwiniĂŞtej technologii. To moÂże byĂŚ zaobserwowane, Âże w 99.9 % przypadkĂłw - takie plany sÂą promowane tylko przez ciemnych. Te obietnice "nieograniczonych funduszy przychodzÂących do was  robiÂących waszÂą pracĂŞ dla ÂświatÂła” powoduje tylko , Âże  wielu Lightworkers siedzi biernie i czeka, tym samym marnujÂąc wartoÂściowy czas.

JeÂżeli bĂŞdziesz mÂądry, bĂŞdziesz nalegaÂł, Âżeby kaÂżdy, kto usiÂłuje skontaktowaĂŚ siĂŞ z tobÂą udowodniÂł, Âże oni sÂą tymi, kim, oni twierdzÂą Âże sÂą … zobaczysz, Âże oni uÂżywajÂą protoko³ów (nazw)  Konfederacji i pozdrowieĂą. ZauwaÂż, czy oni zachowujÂą kochajÂącÂą pokorĂŞ i szacunek, honorujÂą twojÂą wolnÂą wolĂŞ i prawo do samostanowienia – g³ówne kierunkowskazy tych o pozytywnych intencjach.

OstroÂżnie egzaminuj ich stwierdzenia. Czy wyczuwasz jak¹œ schowanÂą agendĂŞ, czy ¿¹dajÂą czegoÂś od ciebie w jakiÂś sposĂłb? Jest ich agenda pobudzeniem twojego ego przez usiÂłowanie zÂłapania ciebie obiecywaniem zysku materialnego, wÂładzy, zaawansowanej wiedzy albo "tajnej” technologii? StrzeÂż siĂŞ; agenci ciemnoÂści zawsze usiÂłujÂą rozproszyĂŚ ciebie (odsun¹Ì) od Ducha do skupiania siĂŞ na formie materialnej. Czy oni zaszczycajÂą i szanujÂą waszÂą BoskoœÌ i prawo, aby swobodnie ÂżyĂŚ swoim Âżyciem na waszej planecie tak ja chcecie? Czy oni naruszajÂą waszÂą wolnÂą wolĂŞ w jakiÂś sposĂłb? Czy oni gro¿¹, rodzÂą lĂŞk, albo usiÂłujÂą manipulowaĂŚ tobÂą w jakiÂś sposĂłb w ogĂłle? JeÂżeli ostroÂżnie przeegzaminujesz i szczerze poprosisz o Duchowe rozró¿nienie to bĂŞdzie jasne z kim, ukÂładasz siĂŞ.

NiektĂłre z  tych niÂższych astralnych ras i ich agentĂłw Ziemi sÂą doœÌ zdolne (cwane), w tym oni nawet twierdzÂą, Âże Ashtar wspiera trochĂŞ tych czysto materialnych planĂłw … MY zapewniamy was, Âże NIE WSPIERA. InnÂą wskazĂłwkÂą jest podawanie nazw, ktĂłre potwierdzajÂą waÂżnoœÌ ich planĂłw. Czy Wzniesieni Mistrzowie kiedykolwiek popierali szybki plan jakiegoÂś rodzaju wzbogacenia siĂŞ? Nawet nie uÂżywamy pieniĂŞdzy na innych planetach i nie bĂŞdziemy (uÂżywali ich) na Ziemi w piÂątym wymiarze.

Wiedz to, Âże tylko istota ludzka, ucieleÂśniona na Ziemi ma legalna prawnÂą wÂładzĂŞ na Ziemi. Nawet BĂłg (Elohim) i Bogowie TwĂłrcy – jako Duchy nie sÂą zdolni, aby prawnie operowaĂŚ na Ziemi. CaÂłe zwierzchnictwo i wÂładza na Ziemi zostaÂły dane tylko Ziemianom -ludziom. Nawet BĂłg StwĂłrca musiaÂł przyjœÌ i urodziĂŚ siĂŞ jako Jego Syn, Jezus / Yeshua, Âżeby dziaÂłaĂŚ prawnie na Ziemi. ÂŻaden duch bĂŞdÂący bez Ludzkiego ciaÂła nie ma prawnej wÂładzy, aby dyktowaĂŚ co ma byĂŚ zrobione na Ziemi. To takÂże jak najbardziej i na pewno dotyczy innych planetarnych cywilizacji. MoÂżemy interweniowaĂŚ tylko, aby zapobiec caÂłkowitemu globalnemu zniszczeniu natury, co  naraziÂłoby takÂże Âżycie w naszych sferach.

JeÂśli chodzi o polityczne i finansowe areny na Ziemi - sÂą szkolÂące obozy dziĂŞki, ktĂłrym Ludzie uczÂą siĂŞ jak rozwin¹Ì siĂŞ do mistrzostwa. LudzkoœÌ uczy siĂŞ jak Duchowo wÂładaĂŚ osobistÂą mocÂą, przez system biznesu na  Ziemi, przywĂłdztwo polityczne, finansowe i inne areny. Testowanie angaÂżuje pokonywanie tendencji ego do gromadzenia wÂładzy, bogactwa albo technologii dla samolubnych celĂłw. Ludzie sÂą na Ziemi, aby rozwin¹Ì siĂŞ  do MistrzĂłw o Chrystusowej ÂŚwiadomoÂści, a nie mieĂŚ kogoÂś z zewnÂątrz do prostowania ich chybionych kreacji podczas ich procesu nauki ….w ten sposĂłb pozbawia siĂŞ  ich uczenia siĂŞ na ich wÂłasnych prĂłbach i b³êdach.

Przede wszystkim , w jakichÂś poza planetarnych kontaktach musisz byĂŚ pewien, Âże znasz ich toÂżsamoœÌ, zamiar i, komu, oni sÂłu¿¹.Obserwuj (uwaÂżaj), jeÂżeli oni twierdzÂą, Âże oni przyszli w Imieniu i WÂładzy Jezusa, Naszego NajwyÂższego i Biura Chrystusa … z dowodem tego, spytaj czy ÂścisÂłe przestrzegajÂą  protoko³ów Rozkazu Melchizedeka! ÂŻadna prawdziwa istota ÂŚwiatÂła nigdy nie bĂŞdzie miaÂła jakiegoÂś niezdecydowania w dostarczaniu twierdzÂącej odpowiedzi na ktĂłrykolwiek z powyÂższych dyplomatycznych protoko³ów.

CiÂągÂłe informacje od Sztabu Ashtar sÂą prezentowane regularnie na  naszych forach. Ten strumieĂą aktualnej informacji jest prezentowany rĂłwnieÂż przez Cmdr. Lady Athena  w cotygodniowych audycjach radia BBS w dodatku do licznych artyku³ów, e-maili i kontaktĂłw telefonĂłw z dowĂłdcami z caÂłych USA i zza granicy.

Przez ten i inne przekazy My Komenda Galaktyczna Ashtar nieustannie oferujemy gÂłoÂśne wskazĂłwki, aby pomĂłc nie porzucaĂŚ zdobyczy LudzkoÂści dla tych  o niepewnych zamiarach.
Rzadko wydajemy dyrektywy, aby skupiaĂŚ siĂŞ na zewnĂŞtrznych zjawiskach wystĂŞpujÂących na niebie trzeciej gĂŞstoÂści. Nasze dyrektywy zawsze podkreÂślajÂą, kim i czym jesteÂście jako wcielenia BoskoÂści, ÂżyjÂące Âżyciem wiecznym, tutaj i teraz. Nasza porada jest dla was, aby nie szukaĂŚ Âżadnego zewnĂŞtrznego ÂźrĂłdÂła dla przewodnictwa, ale raczej rozwin¹Ì wasz  wÂłasny wewnĂŞtrzny kontakt w uzyskiwaniu dostĂŞpu do Boskiego ÂŹrĂłdÂła.

Gdy odpowiednia informacja od Sztabu Ashtar albo Ashtara, osobiÂście, jest otrzymana, to natychmiast jest ona dostĂŞpna dla naszego personelu naziemnego. ÂŻadna informacja odnoÂśnie jakichÂś zaplanowanych masowych lÂądowaĂą przez KomendĂŞ Ashtar oficjalnie nie zostaÂła wydana, ani nie ma obecnie takiej potrzeby. (SÂą pewne obszary Âświata, gdzie byÂły lÂądowania wystĂŞpujÂące od dekad, czasami wiele i masowe obserwacje sÂą kontynuowane codziennie, jak Âświat szeroki. One wystĂŞpujÂą po to, Âżeby Âżaden lĂŞk siĂŞ nie narodziÂł i nie ma Âżadnych prĂłb, aby ukryĂŚ, zaprzeczyĂŚ, groziĂŚ lub skrzywdziĂŚ kontaktujÂących siĂŞ albo tych goÂści z innych ÂświatĂłw.)

ChociaÂż indywidualne wspó³dziaÂłania z Flotami Konfederacji Sztabu Ashtar i innych i lÂądowania w ró¿nych czĂŞÂściach Âświata trwajÂą od waszego poczÂątkowego zasiewu tutaj  to masowe lÂądowania po³¹czonych Flot Konfederacji nie sÂą zaplanowane w tym czasie. JednakÂże zawsze pracujemy z otwartymi osobami przez telepatyczne porozumienie, tele - myÂślowÂą transmisjĂŞ piktogramĂłw ÂŚwiatÂła ( JĂŞzyk ÂŚwiatÂła) inspiracji, albo transmisjĂŞ strumienia (napinajÂącej?) energii i tylko z najwyÂższego poziomu Duszy odbiorca jest w stanie dostroiĂŚ siĂŞ do tego.

Przez Âśrodki ekspansji ÂświadomoÂści, albo co czasami jest okreÂślone jako podró¿ Duszy, albo „PrzeglÂąd Dusz” wy wszyscy tutaj na Ziemi spĂŞdzacie duÂżo czasu z nami, we flocie Sztabu Ashtar … na pokÂładzie statkĂłw. Te i inne wartoÂściowe  doÂświadczenia najczĂŞÂściej sÂą rejestrowane i sÂą gromadzone w innym niÂż twĂłj normalny poziom ÂświadomoÂści. Nie PamiĂŞtajÂąc co robisz dokÂładnie na innych poziomach ÂświadomoÂści w Âżaden sposĂłb nie oddziaÂłuje na twojÂą przydatnoœÌ w sÂłuÂżbie twojej misji. ZapamiĂŞtaj, Âże WY Ochotnicy Ziemscy teÂż jesteÂście lÂądujÂącymi Kosmitami!! Wy niebiaĂąscy Emisariusze z czĂŞÂści tego co zostaÂło okreÂślony "uzewnĂŞtrznienie” Hierarchii i "ponownego pojawienia siĂŞ” Chrystusa. Istnieje teÂż kilka tysiĂŞcy istot od innych ÂświatĂłw fizycznie ÂżyjÂących na planecie Ziemia w tym czasie. Zacznijcie myÂśleĂŚ o sobie w tych kategoriach - zamiast czekaĂŚ, aÂż inni wylÂądujÂą tutaj lub gdzie indziej, albo przybĂŞdÂą uratowaĂŚ was od skutkĂłw waszych wÂłasnych wyborĂłw, myÂślenia, osÂądzania i dziaÂłania. To jest Âżyczeniowe i dziwaczne myÂślenie i nie jest sposobem, w ktĂłry wychowawcze systemy funkcjonujÂą. Zaakceptujcie, Âże odpowiedzialnoœÌ za skutki spowodowane przez wasze wÂłasne akcje jest czĂŞÂściÂą waszego treningu w zarzÂądzaniu jaÂźniÂą i panowaniu tutaj na Ziemi. To jest zostawione dla was, aby siĂŞ uczyĂŚ i samemu poprawiaĂŚ.

Ludzki fizyczny poziom oddaje tylko 10% z waszej ekspresji. Jest teÂż ogromne 90% waszej wielo – wymiarowej ekspresji, gdzie wykonujecie wiĂŞkszoœÌ waszej "prawdziwej” pracy … obszar, ktĂłrego jesteÂście caÂłkowicie nieÂświadomi na waszym Âświadomym poziomie. Zawsze pamiĂŞtajcie, Âże ofiarowaliÂście siĂŞ byĂŚ ziemskÂą bazÂą reprezentantĂłw flot Konfederacji.

PROSZÊ ZAUWA¯: Znów my podkre¶lamy, ¿e Komenda Ashtar nie jest bezpo¶rednio zwi±zana z politycznymi ani finansowymi arenami ¿ycia na Ziemi. W ogóle nie jeste¶my powi±zania bezpo¶rednio z ¿adnymi rz±dowymi agendami. Nie zabezpieczamy jakich¶ finansowych planów! Nigdy nie uprowadzamy, nie implantujemy, ani nie manipulujemy.

JesteÂśmy tutaj, aby pomĂłc LudzkoÂści w tym przywracaniu Boskiego Planu, to wznosi siĂŞ do manifestacji nastĂŞpnego wymiaru sfery, to jest Duchowa transformacja i koĂączÂąc nauki przechodzicie do wyÂższych oktaw i ostatecznego dopuszczenia Ziemi do Konfederacji Zjednoczonych i Pokojowych ÂŚwiatĂłw.

W odniesieniu do Ziemi skupiamy siĂŞ na  DuchowoÂści, edukacji, ochronie i nadzorze. W kosmosie dodajemy do wyÂżej wspomnianych; administracyjne i pro – aktywne dyrektywy. ProszĂŞ przejrzyjcie publikowany artykuÂł "Komenda Ashtar - PrzeglÂąd ZadaĂą”.

Wy mo¿ecie pragn¹Ì nowych i bardziej psychicznie ³askocz¹cych informacji, ale to siê tak nie przedstawia. Naszym zadaniem jest przypomnieÌ wam o Boskich Zasadach, protokó³ach i dyrektywach rz¹dz¹cych Duchowym dojrzewaniem waszej planetarnej fali ¿ycia. Informacje te by³y dostêpne dla was w ci¹gu ostatnich dwóch tysiêcy waszych ziemskich lat, a nawet przed zasianiem waszej aktualnej rasy Adamowego korzenia.

My  Komenda Ashtar w odniesieniu do Ziemi, operujemy w 50-cio letnich cyklach. Nasz najnowszy 50-cio letni cykl rozpocz¹³ siĂŞ okoÂło 1997 roku. Ziemia jest jednym z miriadĂłw ÂświatĂłw, ktĂłre dochodzÂą do koĂąca cyklu duÂżego rozwiniĂŞcia podstawowych ras. To zawiera upadek i rozkÂład istniejÂących systemĂłw. Katastrofalne oczyszczenie i wyniesienie na wszystkich poziomach sÂłuÂży transformacji i odnowieniu, zastĂŞpujÂąc istniejÂący program ÂświadomoÂści  nowÂą i uaktualnionÂą wersjÂą. To jest wasz aktualny stan wydarzeĂą.

Ziemia i aktualne czasy nie sÂą ani unikalne, ani niezwykÂłe w tym procesie. Co jest nadzwyczajne jednak to szybkoœÌ waszego planetarnego ruchu od trzeciego, przez czwarty i do piÂątego wymiaru. Ludzki gatunek szybko przewyÂższa kody ograniczeĂą i staje siĂŞ wspaniaÂłym CzÂłowiekiem. Jako istoty Adamicznego ÂŚwiatÂła promieniujÂące peÂłne spektrum Boskiego ÂŚwiatÂła i dÂźwiĂŞku pulsacji …. jesteÂście przeznaczeni, aby utworzyĂŚ nowo pojawiajÂącÂą siĂŞ  zbiorowoœÌ Galaktycznej Chrystusowej  ÂŚwiadomoÂści.

BÂłogosÂławieĂąstwa w Âświetle Naszego NajwyÂższego, Najbardziej Promiennego Jedynego, Adonai

Opublikowano 24.03.3012 na :
http://2012indyinfo.com/2012/03/24/will-there-be-a-mass-physical-landing-of-extraterrestrials-ashtar-command-spiritual-community-network/

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: