Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:14:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 80 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Inni o energii.  (Przeczytany 822477 razy)
0 u¿ytkowników i 41 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #475 : Marzec 30, 2012, 10:55:17 »

Cytat: east
  Dopiero kiedy zostanie zanegowane JA  - wtedy bez wzglêdu na pogl±dy ka¿dy KTO¦, rzuca kamieniami , argumentuje, albo wspó³czuje .. no bo jak to ?

East, a Ty nie jeste¶ przypadkiem ktosiem neguj±cym innych ktosiów? To, ¿e nak³adasz
czapkê niewidkê na swoj± to¿samo¶æ, nie znaczy, ¿e ona znika.
Próbujesz aktualnie nowej roli, bezto¿samowca. Hi, hi i rzucasz kamieniami w cudze JA.

Jednak, chcesz czy nie chcesz, zosta³e¶ wyodrêbniony. Twoj± iskierkê opatrzono indywidualno¶ci±.
Masz niepowtarzalne linie papilarne a reszta indywidualizacji, to do¶wiadczanie siebie. Przez neony wieków.
Teraz badasz koncepcjê braku to¿samo¶ci? Super, badaj, ale to tylko koncepcja.
Czy ziarnko piasku na pla¿y przestaje byæ ziarnkiem? Nadal nim jest, chocia¿ razem z innymi ziarnkami
tworzy pla¿ê i zawiera siê w zbiorze, ca³o¶ci. Mo¿e sobie nawet my¶leæ, ¿e jest pla¿±. Du¿y u¶miech

Bez indywidualizacji CA£O¦Æ nie mia³aby szans na zmianê swojej jako¶ci. Zabrak³oby ruchu, rozwoju.
A to by³by wielki krach. Chcesz poddaæ homogenizacji wszystkie „JA”?
A kto cierpi na niestrawno¶æ? Chichot
east
Go¶æ
« Odpowiedz #476 : Marzec 30, 2012, 12:27:08 »

@Ptak
Próbujesz aktualnie nowej roli, bezto¿samowca. Hi, hi i rzucasz kamieniami w cudze JA.

Ha Chichot to wska¿ te kamienie . Nie jest pisane o Twojej to¿samo¶ci , ¿e jest "be". Nie ma ¿adnej walki, ¿adnego oczerniania Ciebie. To, co zosta³o rozwiane TU, to iluzja JA. Pisane jest tylko o JA. Reszta to pytania pomocne ,alebo i nie.
JA nie jest nawet negowane bo nie da siê negowaæ czego¶, co nigdy nie by³o realne Mrugniêcie

Jednak, chcesz czy nie chcesz, zosta³e¶ wyodrêbniony. Twoj± iskierkê opatrzono indywidualno¶ci±.
Masz niepowtarzalne linie papilarne a reszta indywidualizacji, to do¶wiadczanie siebie. Przez neony wieków.

I tak trwa ta iluzja. Przez eony wieków Chichot
Cia³o jest, nie ma kogo¶, kto tym zarz±dza, kto wciska guziczek . Ptak te¿ ma ró¿ne piórka tak jak c¿³owiek linie papilarne - to znaczy ,¿e ptak ma JA ?
To czym opatrzono hmhmhm przyjmijmy na chwilê t± "Iskierkê" - to oprogramowanie pt to¿samo¶æ. Powsta³± z my¶li. To nic realnego. Genialny plan tzw "s-twórcy".

Teraz badasz koncepcjê braku to¿samo¶ci? Super, badaj, ale to tylko koncepcja.
O tym zaprzeczaniu i obronie w³a¶nie rzecz. Nie tyle brak to¿samo¶ci, co rozpoznanie jej iluzji. ¯e to program. I tu tkwi "zadra", która drapie po istocie czy¿ nie ?
Bo jak to .. nie by³oby MNIEEE Co¶ oszzz ty.. beee. Wymy¶lasz sobie hihihih ..

Czy ziarnko piasku na pla¿y przestaje byæ ziarnkiem? Nadal nim jest, chocia¿ razem z innymi ziarnkami
tworzy pla¿ê i zawiera siê w zbiorze, ca³o¶ci. Mo¿e sobie nawet my¶leæ, ¿e jest pla¿±.

Ziarnko nie my¶li. Nie ma w nim komu my¶leæ. Nie ma nawet takiej "anteny", która umo¿liwia³aby odbiór my¶li ... ale to te¿ koncepcja z my¶li- ta antena/odbiornik.

Bez indywidualizacji CA£O¦Æ nie mia³aby szans na zmianê swojej jako¶ci. Zabrak³oby ruchu, rozwoju.
Indywizualizacja form , a samo-uto¿samianie siê to ró¿ne rzeczy.

Chcesz poddaæ homogenizacji wszystkie „JA”?
nie ma nikogo kto chcia³by chcieæ zrobiæ co¶ iluzji Chichot strata energii..
A kto cierpi na niestrawno¶æ?
nie ma nikogo takiego Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 12:54:57 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #477 : Marzec 30, 2012, 12:53:55 »

Wydaje mi siê east ¿e ca³y czas co¶ mylisz co¶ rozdzielasz i ³±czysz ale mieszaj±c.

Ja Cz³owieka jest tylko maleñk± pojedyncza cz±steczk± poznawania swojej osobowo¶ci przez JA Energii. Prawd± jest i to oczywist± i¿ nie jeste¶my tym co reprezentuje tu sob± Cz³owiek , jeste¶my wielk± i piêkn± Energi± osobowo¶ciow± wielkim i piêknym JA nad przestrzennym.
Ale zawsze osobowo¶ci± wyra¿an± przez swoje JA od momentu wydzielenia z nie¶wiadomo¶ci zbiorowej wszystkich JA. One zawsze by³y ale "u¶piona" by³a ich samo¶wiadomo¶æ siebie. To co¶ takiego jak wszyscy w tym samym momencie my¶l± i czuj± to samo . Tak wiêc nie s±dz± i¿ s± indywidualno¶ciami tak  identycznie czuj±cymi, a ¿e s± jedn± wielk± jedni±.

Proces do¶wiadczania jako taka jednia zakoñczy³ siê dawno temu i teraz jeste¶my indywidualno¶ciami do¶wiadczaj±cymi swojego JA w zbiorze innych JA..

Ale nasze ma³e ziemskie JA jednego wcielenia nie reprezentuje naszej przeolbrzymiej Energii jako jej osobowo¶æ. I tu masz racjê z nim Cz³owiek nie mo¿e siê identyfikowaæ jako ca³kowita osobowo¶æ tylko jako chwilowe zmienne do¶wiadczanie poznawania czego¶ przez ten wybrany pryzmat.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #478 : Marzec 30, 2012, 12:55:56 »

…i gada³ dziad do obrazu…  Chichot a "iluzja JA" zadaje pytania pomocnicze, by potwierdziæ
swoj± iluzjê, za¶ indywiduum, które wyindywidualizowa³o siê z rozentuzjazmowanego t³umu
orgiastycznie uprawia samogwa³t na swojej i cudzej istotno¶ci, bowiem brak parcia powoduje zaparcia
i wypluæ trzeba plugastwo, tzn. JA ska¿one to¿samo¶ci± wszelak±…  Du¿y u¶miech

East, teraz spieszê siê, bo kto¶ czeka, a czasu mi zabrak³o przez te to¿samo¶ci nie moje… 
Do sprawy pewnie wrócimy, gdy¿ zabawa przednia, pozdrówka z JAgolandii,
ptak zorientowany na proces.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #479 : Marzec 30, 2012, 14:30:11 »

Wydaje mi siê east
Nie odbieraj tego jako atak na siebie, tylko rozpoznanie czego¶ .. piszesz ¿e Ci siê wydaje. Komu zatem ? Tej wielkiej energii osobowo¶ciowej, czy tej o której piszesz , ¿e
Prawd± jest i to oczywist± i¿ nie jeste¶my tym co reprezentuje tu sob± Cz³owiek

... jeste¶my wielk± i piêkn± Energi± osobowo¶ciow± wielkim i piêknym JA nad przestrzennym.
ale tego nie da siê w ¿aden sposób zweryfikowaæ na teraz. Wiêc to jest co najwy¿ej koncepcja.

Ale zawsze osobowo¶ci± wyra¿an± przez swoje JA od momentu wydzielenia z nie¶wiadomo¶ci zbiorowej wszystkich JA. One zawsze by³y ale "u¶piona" by³a ich samo¶wiadomo¶æ siebie. To co¶ takiego jak wszyscy w tym samym momencie my¶l± i czuj± to samo . Tak wiêc nie s±dz± i¿ s± indywidualno¶ciami tak  identycznie czuj±cymi, a ¿e s± jedn± wielk± jedni±.
mgliste to jest i pobrzmiewa jak wymówka dla "ja" : "nie ma mnie , ale to tylko wra¿enie wynikaj±ce ze ¶cis³ego po³±czenia wszystkiego ze wszystkim, wiêc wydaje siê, ¿e nie ma mnie" - my¶lokszta³t. Kolejny program uzasadniaj±cy s³uszno¶æ i gruntuj±cy program pt JA.

Sprawdzalnym jest natomiast to, ¿e nie pamiêtamy - jako JA (indywidualna to¿samo¶æ) - czasu niemowlêctwa , a to dlatego, ¿e wtedy nie ma jeszcze ¿adnego poczucia JA. Pamiêæ dotyczy dopiero to¿samo¶ci, która rozró¿nia . O tu ja, a tam reszta ¶wiata. W pewnym  momencie ¿ycia, pod wp³ywem innych programów JA ,zaczyna siê utrwalanie tego rozdzielenia ,gruntowanie . Kochaj±cy rodzice, ca³e otoczenie, bli¿sze i dalsze - wszystko dok³ada cegie³ki do programiku. Odt±d ju¿ jeste¶ JA. I szko³a pieczêtuje to na ocenê " my¶lê wiêc jestem" . Czym¶ nies³ychanie naturalnym wydaje siê wiêc to, ¿e  " Jestem My¶licielem ". Wrêcz nie do pomy¶lenia jest by by³o inaczej. Inne mo¿liwo¶ci siê zwyczajnie ignoruje. Bo JA wiem. Chichot - a pewnie, ¿e ja wie hehehe .

... teraz jeste¶my indywidualno¶ciami do¶wiadczaj±cymi swojego JA w zbiorze innych JA..
jako nagroda ? kara ? a mo¿e iluzja po prostu ...

Ale nasze ma³e ziemskie JA jednego wcielenia nie reprezentuje naszej przeolbrzymiej Energii jako jej osobowo¶æ.
To jako¶ nie pasuje, nawet jako koncepcja. Jako "ja" powo³ywa³em siê na Wy¿sze Ja i to wydawa³o siê logiczne. ¯e poza "ja" jest co¶/kto¶ potê¿niejszy, kolejna osobowo¶æ. A nad ni± kolejna. ... i tak w nieskoñczono¶æ poprzez wymiary...JA nie potrafi oderwaæ siê od samego siebie wiêc tworzy byty ponad miarê, które te¿ musz± -to logiczne - byæ tym JA.
I tu masz racjê z nim Cz³owiek nie mo¿e siê identyfikowaæ jako ca³kowita osobowo¶æ
I na tym rozpoznaniu poprzestaæ póki co. Reszta :
tylko jako chwilowe zmienne do¶wiadczanie poznawania czego¶ przez ten wybrany pryzmat.
jest nieweryfikowalna.

@Ptaku
swoj± iluzjê, za¶ indywiduum, które wyindywidualizowa³o siê z rozentuzjazmowanego t³umu
orgiastycznie uprawia samogwa³t na swojej i cudzej istotno¶ci, bowiem brak parcia powoduje zaparcia
i wypluæ trzeba plugastwo, tzn. JA ska¿one to¿samo¶ci± wszelak±…

Boli co nie ? hehe , k±sa.... tak to jest. Po tym w³a¶nie tak ³atwo rozpoznaæ "ja".
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 14:32:22 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #480 : Marzec 30, 2012, 15:31:28 »

Oj east, east.... oczywi¶cie ze dyskutujemy przez JA Cz³owiecze, ludzkie , bo zazwyczaj ( bynajmniej wiêkszo¶æ ludzi) nie ma jeszcze otworzonego kontaktu bezpo¶redniego ze swoim JA nad przestrzennym. Wiêkszo¶æ co nie znaczy ¿e wszyscy, bowiem s± tacy którzy ju¿ maj± ten kontakt dostêpny. Mog± siê porozumiewaæ bez problemu ze swoj± Energi± nie wcielon±, wówczas poznaj± swoje poprzednie wcielenia jak niemowlêce wspomnienia i to by³a by jedna sprawa.
Dlaczego nie pamiêtamy prze¿yæ z okresu niemowlêctwa? Jest to tylko kwestia przypomnienia sobie czasu przesz³ego , a nie nie posiadania osobowo¶ci w tym czasie. Mogê Ci powiedzieæ ¿e to tylko "sprawy techniczne" z odblokowaniem pamiêci , czyli dostêpu do zapisu w Tobie.
kiedy¶ siê tym bawi³am ( wiele lat temu) odnajdowa³am w pamiêci moje zabawki i ubranka i pyta³am mamê czy to mia³am? A ona opowiada³a mi ca³e historyjki zwi±zane z zabawkami jak je kupowa³a czy ubrankami. Potwierdza³a wszystko nawet fakt mojej osobowo¶ci i¿ co¶ lubi³am bardziej a co¶ mniej. Zatem nawet niemowlê ma osobowo¶æ , ale nie ma jeszcze mo¿liwo¶ci "technicznych" j± wyra¿aæ.
Zawsze rodzimy siê ze swoim JA , które  kszta³tuje nasze zachowania w sytuacjach a nie odwrotnie.

Zobacz we¼miesz w d³onie szklankê zimnej wody i to Ty j± ogrzejesz swoj± energi± i nadasz kszta³t ( ustawisz w niej pentagram ) a, to nie ona Ciebie sch³odzi lub zmieni Twoje ustawienie wewnêtrznego pentagramu.
Czyli kto to robi? Cia³o materialne , czy Energia weñ wcielona? A jak Energia , która nie ma osobowo¶ci swojego JA , to dlaczego ka¿dy cz³owiek tworzy inne ustawienie kszta³tu wody trzymaj±c j± w d³oniach. Wedle Twoich twierdzeñ powinno byæ identycznej.

I to jest naprawdê fizyczny dowód na istnienie JA czyli Energii niewcielonej , bowiem Cz³owiek nie jest swoim materialnym kombinezonem a, Energiom weñ wcielon±.
JA jest od zawsze nie zale¿nie od okoliczno¶ci zewnêtrznych, okoliczno¶ci zewnêtrzne mog± tylko blokowaæ wyra¿anie go, bo nawet przejawu nie mog±. Ale przejaw JA jest na miarê mo¿liwo¶ci odtworzenia go przez materiê , dlatego inny u niemowlêcia , a ju¿ zupe³nie inny u osoby doros³ej.

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #481 : Marzec 30, 2012, 16:35:30 »

east U¶miech
Pos³uchaj cichego szeptu Kobiet bo to siê op³aca  U¶miech
Zawsze siê op³aca
Dobrze Ci mówi± ja to jeden z elementów naszej ca³o¶ci.
Dok³adnie tak jak w±troba jest jednym z elementów naszego cia³a.
To ja potrzebne by³o w tzw starym by cz³owiek wchodzi³, sprawdza³, dotyka³, bada³ wreszcie wyci±ga³ wnioski.
Jest jeszcze lêk w cz³owieku identyfikuj±cym siê z cia³em fizycznym, ¿e w tej innej przestrzeni zatraci swoj± to¿samo¶æ, ¿e tak jak w cyklu reinkarnacjyjnym nie bêdzie pamiêta³ nic z tego co spotka³o go wcze¶niej U¶miech
Nic bardziej mylnego  U¶miech
Nauka twierdzi, ¿e cz³owiek (w sensie cia³o), co dekada by³, bardziej doskona³y - nazywa to ewolucj± rozwojem itd Mrugniêcie
Warto o tym pamiêtaæ bo  to jest dowód, ze w nowej czy te¿ innej przestrzeni cz³owiek bêdzie przejawem wszystkich wniosków jakie wyci±gn±³, ma³o tego jakie wyci±gnêli inni Cool
Wiêc doskona³y to chyba za ma³o powiedziane  Du¿y u¶miech
Poniewa¿ mózg cz³owieka zostanie odblokowany, wiêc jak siê w lustrze nie rozpoznasz to poczujesz lub us³yszysz lub posmakujesz, ¿e to Ty east Du¿y u¶miech
Co Ci po ja jak bêdzie inna przestrzeñ, inne mo¿liwo¶ci i inna potrzeba U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 16:41:46 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #482 : Marzec 30, 2012, 19:39:48 »

Dzi¶ ponownie Greg Giles przynosi przynajmniej energiê zamieszania. Dzi¶ pod szyldem GF¦ zamiast Ashtar' a. Te dwa przekazy ju¿ wywo³a³y zamieszanie i dyskusje w¶ród Lightworkers i t³umaczy, ale póki co, nie ma podobnych przekazów od  innych channelerów GF¦. Wprawdzie Saint Germain channelowany przez Arunê gdzie¶ tydzieñ temu wspomina³ o zmianie konfiguracji kontynentów po wzniesieniu, ale tam nie chodzi³o katastrofy w 3W.
T³umaczy³em tylko pocz±tkowy fragment, bo szkoda czasu. No wiêc tak to leci:

Wiadomo¶æ od Galaktycznej Federacji ¦wiat³a
30 marca 2012
Channeler: Greg Giles

Ziemia bêdzie trzês³a siê i nieba bêd± przyæmione podczas pierwszych dni porodu waszego nowego ¶wiata. Wiele zmian bêdzie musia³o byæ zrobione i wiele starego bêdzie musia³o byæ rozdarte, aby zrobiæ drogê dla nowego. Jeste¶my mistrzami budownictwa i architektami i pomo¿emy wam ponownie zbudowaæ wasz nowy ¶wiat do góry dnem od brzegu do brzegu. Jeste¶my mistrzami rzemios³a i byli¶my projektantami i budowniczymi wielu ¶wiatów  w tym wszech¶wiecie i jeste¶my tutaj teraz, aby pomóc wam  przemieniæ wasz ¶wiat z 3-cio wymiarowego domu do 5-cio wymiarowego domu. Ten odbududowuj±cy projekt bêdzie trwa³ przez dni, tygodnie i byæ mo¿e równe miesi±ce, kiedy my przygotowujemy wasz ¶wiat na wasze nadej¶cie z bezpiecznych stref, które os³oni± was przez ten projekt rekonstrukcji. Bêdziecie chronieni kiedy pozostaniecie  w tych bezpiecznych strefach i natychmiast po kulminacji tego wielkiego wymiarowego przesuniêcia bêdziecie ca³kowicie wolni, aby zostawiæ te obszary i spostrzec wasze nowe 5-cio wymiarowe królestwo.

To bêdzie piêkne, to bêdzie obfite i to bêdzie wasze, aby ceniæ na zawsze, ochraniaæ, wykarmiæ i ucieszyæ was, gdy   zarobicie wasze prawo do jego kluczy i wszystkich skarbów zgromadzonych w nim.
Pomó¿cie nam zbudowaæ wam lepszy ¶wiat przez kontynuowanie pracy, któr± robicie dzisiaj rozprzestrzeniaj±c nasze wiadomo¶ci wszêdzie i pomagaj±c uciszyæ lêk waszych braci i sióstr. W dalszym czasie , bêd± inne aleje informacji dostêpnej dla wszystkich w waszym ¶wiecie, ale dzisiaj jeste¶cie naszym g³osem i prosimy was u¿yæ go i informowaæ tych, którzy ¿ycz± sobie us³yszeæ o zmianach, które s± i kontynuuj± mieæ miejsce wszêdzie dooko³a nich.

Zawracanie zegara waszej Ziemi jest tym co my planujemy naprawiæ powszechne uszkodzenia, które zosta³y zrobione waszej planecie matce.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #483 : Marzec 30, 2012, 22:53:10 »

Oj east, east.... oczywi¶cie ze dyskutujemy przez JA Cz³owiecze, (...). Potwierdza³a wszystko nawet fakt mojej osobowo¶ci (..) nawet niemowlê ma osobowo¶æ , ale nie ma jeszcze mo¿liwo¶ci "technicznych" j± wyra¿aæ.
Zawsze rodzimy siê ze swoim JA ,(...)  to Ty j± ogrzejesz swoj± energi± i nadasz kszta³t (...)  Twoje ustawienie
Oczywi¶cie ,¿e uzyska³a¶ wszelkie potwierdzenia, jakie JA chcia³o. W relacjach osobowo¶ciowych ja-ja zawsze dostaniesz potwierdzenie takie, jakim masz siê pos³ugiwaæ dalej.

Kwestia tych dowodów ... "mamo czy mia³am ubranka takie a takie ? .. odpowiedz " oczywi¶cie ¿e mia³a¶ ". Urasta to do rangi dowodu koronnego jak absurdalnie by to nie brzmia³o. Po prostu JA tego nie kwestionuje, a to znaczy ¿e jest dowodem. Absurd.
Czyli kto to robi? Cia³o materialne , czy Energia weñ wcielona? A jak Energia , która nie ma osobowo¶ci swojego JA , to dlaczego ka¿dy cz³owiek tworzy inne ustawienie kszta³tu wody trzymaj±c j± w d³oniach. Wedle Twoich twierdzeñ powinno byæ identycznej
. Nie robi tego KTO¦. Ani co¶. To siê dzieje . Nikt nie twierdzi, ¿e co¶ musi byæ identyczne i ¿e cokolwiek ma siê dziaæ identycznie.
 Niczego nikt nie wymy¶la, bo nie ma komu. Pytania siê pojawiaj±. Nie konfabulacje, tylko pytania. Czemu ka¿de zwierze zostawia inny ¶lad na ziemi ? Fakt : s± ró¿ne zakoñczenia odnó¿y. Ale to jeszcze nie jest  dowód na istnienie JA. Tymczasem u¿ywasz argumentów wg których dowodem na "osobowo¶æ swojego ja" jest pozostawiony ¶lad. ¦lad jest dowodem na konstrukcjê formy a nie na istnienie kontrolera w tej formie.

I to jest naprawdê fizyczny dowód na istnienie JA czyli Energii niewcielonej ,

Na ¶cianie cha³upy  brudny opad atmosferyczny "wymalowa³" cz³ekopodobny kszta³t. Efekt ? Okoliczny lud modli siê do "matki boskiej " na ¶cianie. To mniej wiêcej taka sama waga "fizycznego dowodu"  na istnienie urojonego JA. Rozpoznanie iluzji JA bliskie jest brzytwie Okhama, ale tnie g³êbiej Mrugniêcie

JA jest od zawsze nie zale¿nie od okoliczno¶ci zewnêtrznych, okoliczno¶ci zewnêtrzne mog± tylko blokowaæ wyra¿anie go, bo nawet przejawu nie mog±. Ale przejaw JA jest na miarê mo¿liwo¶ci odtworzenia go przez materiê , dlatego inny u niemowlêcia , a ju¿ zupe³nie inny u osoby doros³ej.
Niemowlê wpatruje siê w punkt. "Czego chce niemowlê" ? - takie pytanie jest naturalnym odruchem JA, bo JA nie rozpoznaje ¶wiata pod³ug tego, co jest, tylko dodaje interpretacje. Z tego punktu widzenia niemowlê równie¿ posiada JA, tylko mniejsze, albo jeszcze nie rozpoznane. Uzasadnienia bêd± pojawiaæ siê jak grzyby po deszczu. Jedno po drugim, niczym lawina.
Teraz , w tej dyskusji, u¿ywam równie¿ JA. Komunikacja odbywa siê za pomoc± wirusa. Tyle, ¿e jest on rozpoznany.

Dlaczego nie pamiêtamy prze¿yæ z okresu niemowlêctwa? Jest to tylko kwestia przypomnienia sobie czasu przesz³ego
Nawet w tym fragmencie w pytaniu jest od razu zawarta odpowied¼. Jest czytelna. Otó¿ JA pyta siê siebie(innych ja)  czemu nie pamiêtamy... odpowied¼ ? - przypomnimy SOBIE. ¯adnej próby obiektywizmu.
Nawet w ¶wiecie nauki panuje ten paradygmat. Dlaczego cz±stka, kiedy jej nikt nie widzi, zachowuje sie jak fala, a pod obserwacj±, jak kuleczka ?  Odpowied¼ zwyczajowa (mo¿e to dowód na JA ?) - bo obserwator (ja) patrzy. Chichot
Tylko, ¿e to te¿ nie dowód na ISTNIENIE obserwatora-ja, tylko na na sposób pomiaru. Mo¿na na ¶wiat patrzeæ przez soczewkê JA, zniekszta³caj±c otrzymany wynik, ale kiedy NIKT nie patrzy ,nie ma ¿adnych dodatkowych przes³on, to wynik jest falowy. Tak czy inaczej nie znaleziono niczego, co by³oby JEDNOZNACZNIE "kuleczk±" . Za ka¿dym pomiarem materia "wariuje" w zale¿no¶ci od przes³on przez jakie dokonuje siê obserwacji. Przes³ona nie jest bytem tylko iluzj± Chichot

@Przebi¶nieg
Dobrze Ci mówi± ja to jeden z elementów naszej ca³o¶ci.
Och a jak¿e by inaczej. One Mówi±, znaczy, ¿e to potwierdza nasze (ja) ? Sorki ale nie ma dowodów na to, ¿e JA istnieje jako co¶ fizycznego, niczym w±troba. Masz dowód na fizyczne istnienie programu komputerowego wirusa ?
Mo¿e to zniszczenia w komputerze s± dowodem ? Ok w takim razie dowodem na wirusa JA s± zniszczenia w "infrastrukturze" Ziemi. Ale to dowodzi tylko z³o¶liwo¶ci sprytnego  oprogramowania, a nie istnienia go fizycznie. Kiedy wy³±czyæ pr±d to wirus siê nie uaktywnia. Otó¿ i tak jest z JA. Kiedy odetniesz mu zasilanie -czyli go rozpoznasz  - to ju¿ nie dzia³a destrukcyjnie na rzeczywisto¶æ. Chocia¿ na inne wirusy mo¿e to dzia³aæ alergicznie hehehe.

To ja potrzebne by³o w tzw starym by cz³owiek wchodzi³, sprawdza³, dotyka³, bada³ wreszcie wyci±ga³ wnioski.
Jakie efekty s± takiej apoteozy rozwoju ? Jaki ¶wiat by³by bez "ja" ? Mo¿e Ludzie by istnieli, ale nie by³oby wojen.
Energia by przep³ywa³a , my¶li by siê realizowa³y, ale nie by³oby chciwo¶ci, pragnienia posiadania, zaw³aszczania, gromadzenia , walki o co¶, kogo¶ po co¶.
KTO powiedzia³, ¿e drog± rozwoju musi byæ walka klas ? KTO¦ to zrobi³. KTO¦ uzasadnia prawo i masowe cierpienie.
Jest jeszcze lêk w cz³owieku identyfikuj±cym siê z cia³em fizycznym, ¿e w tej innej przestrzeni zatraci swoj± to¿samo¶æ, ¿e tak jak w cyklu reinkarnacjyjnym nie bêdzie pamiêta³ nic z tego co spotka³o go wcze¶niej U¶miech
Nic bardziej mylnego  U¶miech
Ach taaak no przecie¿ ostatni± rzecz± jak± by dopu¶ci³o do siebie ja , to utrata to¿samosci. Nieeee, to niemo¿lwie. Bo KTO wtedy by mia³ interpretowaæ  "inne przestrzenie" ? No kto ?

Nauka twierdzi, ¿e cz³owiek (w sensie cia³o), co dekada by³, bardziej doskona³y
I jakie¿ to JA co dekadê udoskonala³o to cia³o ? Jest tam jaki¶ super-mario-hydraulik-bro, który przykrêca ¶róbki ? Znasz li takowego ?
Krew kr±¿y, wymiana informacji nastêpuje, rozwój jest , serce bije, komórki siê organizuj± -inna to sprawa w jaki sposób ,lecz nie dlatego, ¿e jakie¶ JA programuje to wszystko.
Natomiast rozbuchane JA twierdzi ni mniej ni wiêcej, tylko , ¿e w³a¶nie to jest JEGO zas³uga oraz innych JA Chichot
  to jest dowód, ze w nowej czy te¿ innej przestrzeni cz³owiek bêdzie przejawem wszystkich wniosków jakie wyci±gn±³, ma³o tego jakie wyci±gnêli inni

Otó¿ jakie¶ JA opracowa³o koncepcjê lepszego (wg niego) telewizora , a inne ja dopracowa³y koncepcje bardziej wydajnych podzespo³ów. Wniosek ? - oto mamy lepszego cz³owieka hehehe. Niestety nie. Mamy tylko kolejny gad¿et , czyli telewizor.
Dowody ? Pomimo rozwoju medycyny cz³owiecza kondycja nie jest ani trochê lepsza ni¿ przed 2 tys lat ... ale za to jakie telewizory !!!!!!!!!! U¶miech

Poniewa¿ mózg cz³owieka zostanie odblokowany, wiêc jak siê w lustrze nie rozpoznasz to poczujesz lub us³yszysz lub posmakujesz, ¿e to Ty east Du¿y u¶miech
Kiedy poczujesz ¿e to TY, ¿e z lustra patrzy na Ciebie jaki¶ KTO¦, to wiedz, ¿e nic siê w samej istocie nie zmieni . Mo¿e bêdziesz mia³ wiêcej lepszych gad¿etów, wiêcej mo¿liwo¶ci czynienia ró¿nic pomiêdzy JA , a reszt± ¶wiata... mo¿e miast robota JA stworzy hybrydê , mo¿e .... powstanie ona przeciwko niej armi± nowych Lucyferów, a mo¿e nie.... któ¿ to wie hehehe
Lecz gwarancj± istnienia TY, jest odrêbno¶æ od wszech¶wiata.
Nikt nie wie co bêdzie po zniesieniu blokady. Je¶li to naturalny proces, to blokad± mo¿e siê okazaæ ..... "JA" .. o ironio losu Chichot

Co Ci po ja jak bêdzie inna przestrzeñ, inne mo¿liwo¶ci i inna potrzeba U¶miech
To siê oka¿e w³a¶nie ...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #484 : Marzec 31, 2012, 11:59:47 »

Kiedy wy³±czyæ pr±d to wirus siê nie uaktywnia. Otó¿ i tak jest z JA. Kiedy odetniesz mu zasilanie -czyli go rozpoznasz  - to ju¿ nie dzia³a destrukcyjnie na rzeczywisto¶æ.

Zatem twierdzisz, ¿e remedium na uzdrowienie cz³owieka a przez to i ¦wiata jest rozpoznanie JA.
No to zbadaj teraz tych, którzy rozpoznali i zanegowali tego „szkodnika”.
Czy stali siê przez to lepsi, zasz³a zasadnicza ró¿nica w ich ¿yciu i postêpowaniu?

Czy jednak nadal dzia³a to ich JA, tylko teraz jakby bardziej z ukrycia, niczym fantom usuniêtej czê¶ci? 
Je¶li co¶ twierdzisz, poprzyj dowodami. Inaczej bêdzie to pustos³owiem i pisaniem sobie a muzom
oraz rozprzestrzenianiem wirusa.  Du¿y u¶miech

Prawdziwa zmiana, to nie chirurgiczne ciêcie. I nie mylisz przypadkiem JA z Ego? 
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #485 : Marzec 31, 2012, 13:49:29 »

Problem – Reakcja – Rozwi±zanie!- czyli Astromaria zdemaskowa³a GF¦.

Co channelingi od Gwiezdnej Federacji ¦wiat³a maj± wspólnego z wielk± polityk±?

Posted by astromaria w dniu 24/03/2012

My¶licie, ¿e to g³upi tytu³ notki?

¯e niby wielka polityka to sprawa powa¿na, a jakie¶ channelingi od rzekomych ufoków to kabaret i kupa ¶miechu?

„Racjonali¶ci” zapewne tak w³a¶nie „my¶l±”. To klasyczny b³±d, który pope³niaj± ludzie pok³adaj±cy bezkrytyczn± wiarê w jednym tylko typie informacji ze ¶wiata: w me(n)diach g³ównego nurtu i trzymaj±cy siê „racjonalnego” (nie)my¶lenia niczym pijany p³otu. Cz³owiek naprawdê dobrze poinformowany szuka wiedzy wszêdzie, a do my¶lenia u¿ywa swojej w³asnej g³owy zamiast polegaæ na obja¶niaczach rzeczywisto¶ci z TokFm czy TVN.

Wiele lat temu nabra³am siê na pewien piêkny i jak¿e ¶wietlany przekaz od Federacji ¦wiat³a zatytu³owany: „Czy chcieliby¶cie, ¿eby¶my siê ujawnili”. Przekaz ten ocieka³ wprost mi³o¶ci± i ¶wiat³em, a ja by³am naiwna i spragniona sprawiedliwo¶ci, m±dro¶ci, dobra i zwyczajnej normalno¶ci. Skoro ziemska w³adza by³a w stanie zapewniæ mi tylko odwrotno¶æ tego wszystkiego, czyli powszechn± g³upotê, korupcjê, niesprawiedliwo¶æ, konflikty, wojny i totaln± nienormalno¶æ, jak¿ebym mog³a odrzuciæ tak wspania³± ofertê? Oczywi¶cie zakrzyknê³am rado¶nie, ¿e chcê. I to bardzo!

Na szczê¶cie profesor Jadczyk ¶ci±gn±³ mnie na ziemiê wyja¶niaj±c mi w mailu, ¿e to ¶ciema i ¿e absolutnie nie nale¿y wierzyæ w podobne deklaracje.

W pierwszej chwili nie uwierzy³am, ale zaczê³am obserwowaæ i analizowaæ. I zaczê³am dostrzegaæ, gdzie w tych przekazach kryje siê haczyk. Taki sam, jaki wêdkarz przygotowuje dla naiwnych rybek: zjedz t³ustego robaczka, zobacz, jaki jest smakowity… zrozumiesz swój b³±d dopiero jak zjesz. Dziêki temu zrozumia³am, ¿e przekazy ociekaj±ce mi³o¶ci± otwieraj± serce, zamykaj±c jednocze¶nie racjonalny umys³ – i to jest ich prawdziwy cel.

Zniechêcona do GFL (skrót od Galactic Federation of Light) generalnie straci³am zainteresowanie channelingami i przesta³am je ¶ledziæ, chocia¿ ich wielbiciele wielokrotnie próbowali przyci±gn±æ do nich moje zainteresowanie. Z tego samego powodu najpierw da³am siê nabraæ, a potem nabra³am dystansu do pe³nych piêknych obietnic przekazów Benjamina Fulforda i jego Bractwa Bia³ego Smoka.

Niedawno wydarzy³o siê co¶, czego (z powodu nieznajomo¶ci channeligów) nie skojarzy³am z GFL: w Internecie zaczê³y kr±¿yæ pog³oski, jakoby Bill Gates zosta³ aresztowany. Niektórzy twierdzili, ¿e aresztowano równie¿ innych reprezentantów psychopatycznych ¶wiatowych elit i ¿e jest to pocz±tek oczyszczania ¶wiata z kanalii i krwiopijców. Nauczona do¶wiadczeniem powstrzyma³am siê z os±dami i dobrze na tym wysz³am.

Dzi¶ dowiedzia³am siê, ¿e sam Zbig Brzezinski zapa³a³ ¶wiêtym gniewem na tych egoistycznych, bezwstydnych bogaczy, którzy mieli czelno¶æ zgromadziæ w swych ³apskach 99% maj±tku ¶wiata. Powiedzia³, ¿e wobec ogromnej nierówno¶ci w bogactwie, które w przypadku najbogatszych zosta³o wygenerowane poprzez dzia³alno¶æ spo³ecznie i gospodarczo szkodliw± („unproductive”), nawo³uje do bardziej ¶cis³ej kontroli ogólno¶wiatowej dzia³alno¶ci finansowej ma te¿ nadziejê, ¿e „sloganizacja” dyskursu politycznego zostanie odwrócona przez now± falê niezadowolenia. Chce, ¿eby utworzono „listê wstydu” ludzi, którzy siê wzbogacili ponad miarê na spekulacji, ale którzy nie oddaj± spo³eczeñstwu nic w zamian (nie daj± nic na cele charytatywne, nie p³ac± podatków itp.), wpêdzaj±c w coraz wiêksz± nêdzê 99% ludno¶ci ¶wiata i zasugerowa³, ¿e ci dranie nie maj± prawa, ¿eby ¿yæ. [Szkoda tylko, ¿e nie nakaza³ bankierom zablokowaæ ich konta i sprawiedliwie obdzieliæ tym maj±tkiem biednych].

Ludzie zaczêli pytaæ, co siê u licha dzieje? Zbig gadaj±cy takie rzeczy – to pachnie czystym surrealizmem!

Wszystkich, którzy ju¿ siê ucieszyli, ¿e ¶wiat zmierza w dobrym kierunku spieszê uspokoiæ – nic z tego, kochani!
To kolejna zagrywka psychopatycznych elit, z której (jak zawsze) ludzko¶æ wyjdzie pokonana, a elity umocnione.

Niedawno otrzyma³am link do filmu animowanego, wyja¶niaj±cego prawdziwe cele GFL. Po obejrzeniu go wys³ucha³am kilku przekazów GFL i wtedy wszystko sta³o siê jasne. Dziêki jednemu zdaniu w nim zawartemu po³±czy³am te wszystkie, pozornie niezwi±zane ze sob± w±tki w jedno.

Kluczem do zrozumienia o co chodzi elitom jest klasyczna zasada:
Problem – Reakcja – Rozwi±zanie!

Kojarzycie?

Je¶li nie, to zacznê od samego pocz±tku:

Apokalipsa zapowiada wielki ucisk i przejêcie w³adzy nad Ziemi± przez Szatana, ale nie lêkajcie siê owieczki, bo Chrystus ju¿ nadchodzi i zetrze go w proch, a wraz z nim rzuci w otch³añ piekieln± wszystkich jego s³ugusów, czyli ¶wiatowe elity.

¯e co proszê?

Skoro nikt nie zna przysz³o¶ci poza samym Bogiem, to jakim cudem ujawniono ¶wiatu Apokalipsê i jakim cudem owa Apokalipsa realizuje siê niczym scenariusz filmu?

Pisa³am ju¿ wcze¶niej, ¿e Apokalipsa nie jest ¿adnym objawieniem bo¿ym, lecz scenariuszem, wed³ug którego ¶wiatowe elity pod wodz± owego rzekomego „Szatana” lub jak kto woli „Jaszczurów” (co na jedno wychodzi) realizuj± swój cyniczny plan zniewolenia ludzko¶ci. Skoro wiêc Apokalipsa jest scenariuszem, to równie¿ jej „pozytywne” zakoñczenie musi siê rozegraæ wed³ug planów jej twórców. A skoro tak, to ów zapowiadany „Chrystus” nie mo¿e byæ prawdziwym zbawicielem ludzko¶ci, lecz wrêcz przeciwnie, bêdzie to jaka¶ osobisto¶æ, któr± owe elity planuj± siê pos³u¿yæ przy realizacji swoich diabelskich planów. Nie ma równie¿ nadziei na likwidacjê psychopatycznych elit, chyba, ¿e „diabe³” po raz kolejny poka¿e, i¿ podpisuj±cy z nim pakt, po wykonaniu mokrej roboty, zawsze zostan± przezeñ oszukani i str±ceni do otch³ani.

W Apokalipsie mamy PROBLEM: Szatan opanowa³ Ziemiê!

Bóg nie mo¿e na to pozwoliæ, wiêc REAGUJE.

ROZWI¡ZANIEM jest przybycie Chrystusa, który zrobi tu porz±dek.
Co nam obiecuje GFL?

Mniej wiêcej to samo. Dowiadujemy siê, ¿e w³adzê nad ¶wiatem przejê³a bezwzglêdna elita ciemnych kabalistów, którzy nie tylko bogac± siê na krzywdzie reszty ludzko¶ci, ale zatruwaj± ¿ywno¶æ, wodê i oszukañcze leki. Ale nie lêkajcie siê, bo nie jeste¶cie sami. Wiedzcie, ¿e we Wszech¶wiecie istniej± nie tylko cywilizacje z³ych Jaszczurów, ale jest tam równie¿ miejsce dla istot dobrych i chêtnych do pomocy. Te szlachetne istoty obserwuj± wasze zmagania i podziwiaj± cudowne postêpy, które czynicie (Co¶), wiêc nie pozostawi± was samych sobie. Ludzko¶æ bêdzie uratowana, a znakiem zbli¿ania siê tych cudownych przemian bêdzie… (UWAGA!) aresztowanie bogatych i wp³ywowych bandziorów nale¿±cych do ciemnego kaba³a! Zanim to jednak nast±pi, droga ludzko¶ci, musisz siê zgodziæ, ¿eby zbawcy siê ujawnili! Kochani, b±d¼cie dzielni, nie bójcie siê swoich braci z kosmosu! Jeste¶my rodzin±, wiêc nie macie siê czego obawiaæ. Absolutnie, pod ¿adnym pozorem nie bójcie siê kosmitów!

Czy w tym momencie wszystko staje siê jasne?

Media wprawdzie milcz± (czegó¿ innego mo¿emy siê po nich spodziewaæ?), ale w sieci szumi od plotek, ¿e aresztowano Billa Gatesa i inne szuje. A wiêc mamy zapowiadany sygna³! Zaczê³o siê! Nasi obroñcy ju¿ nadlatuj± i nareszcie zdejm± z nas to jarzmo!

Ucisk panuj±cy na Ziemi sta³ siê niezno¶ny, czyli mamy PROBLEM.

Na szczê¶cie mamy potê¿n± i dysponuj±c± fantastyczn± technik± rodzinê w kosmosie, wiêc mo¿emy liczyæ na jej REAKCJÊ!

Liczne UFO ju¿ do nas lec± z ROZWI¡ZANIEM naszych problemów.

Czy s± jeszcze tacy, którzy nie s³yszeli o Projekcie Blue Beam? Je¶li s±, to niech czym prêdzej poszukaj± informacji na ten temat.
http://astromaria.wordpress.com/2012/03/24/co-channelingi-od-gwiezdnej-federacji-swiatla-maja-wspolnego-z-wielka-polityka/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #486 : Marzec 31, 2012, 14:35:23 »

Bardzo du¿o jest prawdy w powy¿szym po¶cie , ale sytuacja jest bardziej skomplikowana ni¿ da siê zauwa¿yæ. Bo to co siê teraz dzieje na  ziemi , to  ju¿ nie tylko potrójny uk³ad. Ka¿dy usi³uje ukrêciæ dla siebie jakie¶ lody....
A to co naprawdê siê wydarzy bêdzie bardzo proste niespodziewane i uczciwe , bez cudownych zbawców , bo naprawdê ka¿dy jest w³asnym zbawcom. Nale¿ny absolutnie zaufaæ sobie i swoim odczuciom nikomu wiêcej. Bowiem obecny  plan zniewolenie Ludzko¶ci jest wyj±tkowo perfidny i przebieg³y dotyczy wszystkich najmniejszych aspektów naszego ¿ycia.
Pod³±czani s± do niego ludzie poza swoj± ¶wiadomo¶ci± , propaguj± ró¿ne idee w imiê tak rozumianego dobra , które jest naprawdê perfidnym podstêpem. 

Gdybym nawet to wszystko opisa³a to i tak wiêkszo¶æ nie uwierzy , zatem lepiej jest pój¶æ za g³osem w³asnych odczuæ i nie wchodziæ w zdarzenia w których nie czujemy siê dobrze.

Pierwsza i podstawow± zasad± jest pozbawianie Ludzi osobowo¶ci , nie masz osobowo¶ci , jeste¶ nikim i wszystkim i nie masz po co chcieæ cokolwiek dla siebie bo tak naprawdê przecie¿ ciebie wcale nie ma. JA osobowo¶ciowe nie istnieje....to w imiê kogo i dlaczego co¶ chcesz? Odpu¶æ sobie zatem i u¶wiadom i¿ jest tylko bez³ad p³yn±cych my¶li... ( które niby kto stworzy³ i czemu maj± s³u¿yæ?) z których korzystasz bêd±c form± w materii. Tak... to jest wersja istnienia syntetyków ale nie Ludzi  , bowiem ich wcale nie ma s± powo³ywani do zaistnienia jako zbiór ró¿nych my¶li zdeponowanych w polu energio informacyjnym . "Dyskietka" pamiêciowa wcielona to oni korzystaj±cy jedynie przez czas swojego mini ¿ycia ludzkiego z tej opcji , a pó¼niej...? Nic , albo przed³u¿± program , albo pojawi siê nowa wersja bez starej pamiêci.

Ale  Energie osobowo¶ciowe -Iskra Bo¿a nie s± programami  my jeste¶my istotami tworz±cymi a nie odtwarzaj±cymi depozyty my¶lowe.

Zatem przekodowanie ¶wiadomo¶ci to pierwszy punkt i chyba najwa¿niejszy w tym programie , reszta ju¿ mia³a i¶æ g³adko.
Ale nie posz³a a czas nagli st±d te wezwania coraz bardziej natarczywe z multiplikowane w ro¿ne opcje i ró¿ne osoby a tak naprawdê pochodz±ce z jednego i tego samego ¼ród³a.
Czy im siê uda zniewoliæ Ludzko¶æ?  Nie, chocia¿ chyba jeszcze maja tak± nadziejê , ale ja wiem i¿ nie.Za kilka dni otworzy siê kontynuacja naszego dawnego programu rozwoju  duchowego , która by³a zblokowana na prawie 2000 lat.
Ten "program" mia³ byæ zrealizowany w pe³ni 6 czerwca nie doszed³ do tej daty zatrzymany z przestawion± opcj± powrotów ponownych w czasie ustawienia planetarnego zwanego "Wielka Noc" . Czyli tak naprawdê kr±¿yli¶my jakby po kalendarzu zdarzeñ bez tych dwóch ostatnich miesiêcy maja i czerwca.

Obecnie w nocy a raczej ju¿ rano w czasie "zawieszenia" miêdzy zachodem ksiê¿yca a wschodem s³oñca owa blokada zostanie usuniêta. Czas, a raczej zdarzenia bêd± mog³y kontynuowaæ swoje dalsze  zaistnienie. Wype³ni siê wiêc zablokowane przeznaczenie Ludzko¶ci gdy ustawienie ziemi zgra siê z ustawieniem planetarnym w dniu 6 czerwiec 2012. Inaczej nape³nimy siebie i nasz± przestrzeñ ca³± moc± energii kosmicznej i uruchomimy zablokowane prawzorce.

taka jest prawda naszego losu , który ka¿dy z nas realizuje indywidualnie dla siebie i my wszyscy razem dla nas wszystkich. Nie ma i nie by³o ¿adnych zbawców galaktycznych , którzy mog± i mogli za nas co¶ zrobiæ. ale s± przeró¿ni manipulanci , którzy za wszelk± cenê chcieli ten proces powstrzymaæ. 

Nic z tego! On trwa i nikt go zatrzymaæ nie mo¿e. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Na nasze szczê¶cie! Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #487 : Marzec 31, 2012, 14:45:23 »

Ciekawy artyku³. M±drze kobitka prawi.
Mnie przesz³a ochota na channelingi, wyleczy³em siê z nich.
Dlatego te¿, w którym¶ tam w±tku, choæ delikatnie to stara³em siê zwróciæ uwagê na ró¿nice pomiêdzy "¶wiat³em i d¼wiêkiem".
Moim zdaniem wszystkie przekazy channelingowe s± podpadaj±ce równie¿ wszyscy ich autorzy, którzy tak epatuj± w nich nas swoj± "mi³o¶ci±", podkre¶laj±c jednocze¶nie swoje powi±zania z organizacjami posiadaj±cymi w nazwie "¶wiat³o". Z³y Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #488 : Marzec 31, 2012, 15:35:56 »

Nie potêpia³bym "w czambu³" wszystkich channelingów. Wcze¶niej robi³y wiele dobrej roboty kieruj±c nas do wiedzy wewnêtrznej. ¯eby wspomnieæ tylko materia³ Ra, Plejadan, Kasjopean czy My¶licieli. Dobre channelingi nigdy nie dawa³y odpowiedzi na tacy, ani nie mówi³y co masz robiæ. Jest faktem, ¿e dzi¶ ca. 80% channelingów dotyczy GF¦ i s± coraz bardziej nachalne. Bez trudu mo¿na te¿ znale¼æ channelerów, którzy nagle "zmienili front", co oznacza, ¿e channelowali przebierañca. Wydaje mi siê jednak, ¿e dzi¶ mamy wystarczaj±c± ilo¶æ informacji i narzêdzi aby rozró¿niaæ prawid³owo channelingi. A owieczki i baranki zawsze siê znajd±, ale ka¿dy ma podobno indywidualny tryb przebudzenia, wiêc i oni kiedy¶ do tego dojd±. Byæ mo¿e ju¿ w nowym programie "matrixa", ale to wolna wola i droga ich duszy.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #489 : Marzec 31, 2012, 15:47:52 »

Powiem tylko jedno i¿ My¶liciele nigdy nie podawali ¿adnych cudownych recept Ludzko¶ci, inspirowali do odbudowania swojego systemu warto¶ci , którym nale¿ny mierzyæ zdarzenia swoje i cudze. Pobudzali przebudzenie ¶wiadomo¶ci oraz otworzenie serca , którego m±dro¶æ ma wyznaczaæ nam drogi. Ale zawsze podkre¶lali i¿ najwa¿niejsze s± indywidualne decyzje i nie zale¿nie jakie s± , s± najlepsze dla tego kto je podejmuje, bo na jego miarê rozwoju duchowego.

Te przekazy do dzisiaj s± aktualne i nic nie straci³y na swojej warto¶ci. W nich jest akceptacja odmienno¶ci oraz poszanowanie wszystkich przejawów ¿ycia. Ale celem tych przekazów jest wiara w siebie , praca nad sob± , zrozumienie siebie i innych obok nas.
Nie ma nachalnej namowy do niczego oraz opcji zbawców poni¿aj±cych inne systemy warto¶ci inne style ¿ycia.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 15:48:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #490 : Marzec 31, 2012, 16:16:30 »

Ach >Kiaro<, przecie¿ nikt tu nie krytykuje "My¶licieli".
Tak sobie glêdzimy o sposobach przekazywania informacji i o ich ¼ród³ach. Du¿y u¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #491 : Marzec 31, 2012, 19:26:31 »

Tak gawêdzimy Du¿y u¶miech
Nieraz zawracamy kijem Wis³ê Du¿y u¶miech
Informacje, te rzetelne s± bezcenne.
Zobaczcie nawet po swojemu zg³aszaj± chêæ wej¶cia do wspó³pracy Jêzyk
Mo¿e tez zafunduj± nam informacje jak sami przygotowuj± siê do wej¶cia w inna czy te¿ nowa przestrzeñ, bo chyba same doradztwo nie wystarczy  Cool Du¿y u¶miech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #492 : Marzec 31, 2012, 19:35:39 »

Cytat: Przebi¶nieg
Tak gawêdzimy  Du¿y u¶miech

Glêdzimy, gawêdzimy, wa¿ne ¿e informacja idzie - z wiêkszym lub mniejszym impetem - w eter. Du¿y u¶miech
I mo¿e to wygl±da na "zawracanie Wis³y kijem" ale warto, zawsze jakie¶ efekty siê osi±gnie. Du¿y u¶miech

Zobaczcie nawet po swojemu zg³aszaj± chêæ wej¶cia do wspó³pracy  Jêzyk

Masz na my¶li takie zg³oszenia >>Mrugniêcie

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #493 : Marzec 31, 2012, 19:56:49 »

W wielu channelingach czytam, ze co¶ dla nas zrobi±, ¿e co¶ zaplanowali ze co¶ ....
Tych rzetelnych informacji a nie tzw lania wody lub powielania tre¶ci ju¿ znanych jest bardzo ma³o Cool
Wiêc ja robiê swoje na ichni± pomoc nie liczê bo wygl±da na to , ¿e oni bardziej tej pomocy potrzebuj±  Du¿y u¶miech
Pomog± nam jak Anglia i Francja w 1939 roku Du¿y u¶miech
Czytaj±c channelingi nie mogê siê tez oprzeæ odczuciu, ¿e oni poza ma³ymi wyj±tkami swoj± szansê chyba stracili Cool
Dlaczego? bo wystarczy spojrzeæ na tre¶ci channelingów dziesiêæ lata temu i teraz tre¶æ nic siê nie zmieni³a Cool
Wiêc z t± wspó³prac± chyba te¿ zaspali ale rozumiem, ¿e na tym forum jest kilku ,,channelingowców" wiêc po¿yjemy poczytamy Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:18:41 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #494 : Marzec 31, 2012, 20:02:39 »

Cytat: Przebi¶nieg
Czytaj±c channelingi nie mogê siê tez oprzeæ odczuciu, ¿e oni poza ma³ymi wyj±tkami swoj± szansê chyba stracili  Cool

Równie¿ uwa¿am, ¿e stracili ju¿ swoj± szansê.
Moim zdaniem na nasze szczê¶cie.
Teraz próbuj± ale w celu wy³apania jeszcze tych niezdecydowanych - a nó¿ uda im siê namieszaæ w g³owach.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #495 : Marzec 31, 2012, 20:15:16 »

Dok³adnie Du¿y u¶miech
Jednak zauwa¿alne jest, ¿e coraz mniej ludzi daje siê nabieraæ Du¿y u¶miech
Ludzie nabrali do¶wiadczenia, a wymiana informacji np internet umo¿liwia porównanie tre¶ci channelingów i ¼ród³a ich pochodzenia Jêzyk
Niech goni± za marzeniami o swojej wyj±tkowo¶ci  Du¿y u¶miech 

Inteligentne i frywolne.......
przemyslane i namolne......
Obietnice ,obietnice
Wsadzila se cyganka pod spodnice!!!! Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:19:04 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #496 : Kwiecieñ 01, 2012, 05:03:33 »

..wychodzi po prostu na to,-
i¿ najlepiej na tym ¶wiecie od zarania dziejów sprzedaj± siê obietnice,-
i tak, "w ko³o wojtek" Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #497 : Kwiecieñ 01, 2012, 10:29:06 »

..wychodzi po prostu na to,-
i¿ najlepiej na tym ¶wiecie od zarania dziejów sprzedaj± siê obietnice,-
i tak, "w ko³o wojtek" Du¿y u¶miech

Tak by³o do tej pory.
Nie twierdzê, ¿e ju¿ przesta³y siê one sprzedawaæ ale ¶wiadomo¶æ ludzka wzros³a i wci±¿ wzrasta, a to powoduje, ¿e sprzedawcy musz± zwijaæ swe kramy.Mrugniêcie

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #498 : Kwiecieñ 02, 2012, 12:14:22 »

Miêdzy wierszami s± prawdziwe informacje , trzeba je odczytaæ.

Kiara U¶miech U¶miech

02.04.2012 Sól Ziemi. PAOLO VERONESE (Paul the Venetian)

PAOLO VERONESE (Paul the Venetian)

Tutaj jestem Ja,
Paul the Venetian,

nowa Epoka zaczyna siê w tych dniach!
Ludzie którzy s± Przebudzeni, s± Pos³añcami ¦wiat³a
tego Nowego, zaczynaj±cego siê w³a¶nie Czasu.

Ludzie którzy gotowi s± do tego aby siê Przebudziæ,
bêd± niesieni przez Wir (*Pr±d) Mistrzów.
Co Ludzie którzy nie maj± ani Wiedzy o Przebudzeniu w Stwórcy
ani nie chc± tej Wiedzy mieæ,
pozostan± tam gdzie s±, uwiêzieni w ich
„ciê¿kich butach”, w trzêsawisku ciê¿kiego, Starego ¦wiata.

Zaprawdê, teraz zaczyna siê
najpotê¿niejsza Epoka Ludzko¶ci
uwalniaj±cej siê samodzielnie od ciê¿aru Uciemiê¿enia
i od samych Ciemiê¿ców.

Ten ¦wiat bêdzie nadal wytrwale zalewany
Duchowym, Kosmicznym ¦wiat³em – nadal i wytrwale.
B±d¼cie tego ¶wiadomi.

Droga do ca³kowitej Transformacji idzie dalej,
jednak dla tych którzy dotychczas prawie wcale nie mieli
z tym do czynienia, jest JU¯ ZA PÓ¬NO.

Równie¿ dla tych, którzy na tej Ziemi maj± zasadniczo
inny „System Operacyjny”
i wyposa¿eni s± w „robotoidaln±” Istotê,
nadszed³ czas po¿egnania.

My idziemy dalej i dalej,
Tworzenie bêdzie formowane (*urz±dzane) na nowo,
poniewa¿ bêdzie odnawiana jedna Ziemia.
Tak du¿e s± skutki – tak du¿e.

Tak wiêc, Ukochani Ludzie!
Zaczê³a siê Faza ostatniego Oczyszczania, usuwania Ciemnych Si³.
Zabrani bêd± milionami. Niesamowite widowisko,
które nie mog³oby byæ bardziej pe³ne g³êbokiego szacunku.

Tworzenie sk³ania siê przed Wami, tym którzy pozostaj±
i Stwórca opiekuje siê tymi którzy nadal sami wybieraj±,
nadal sami chc± przedstawiaæ siê jako Niewolnicy Czasu.

Ale Wy ¯yjecie!
Nadal pozostañcie niez³omnymi Aktorami
na Nowej Estradzie tego ¦wiata.

Z ca³± Wasz± zdobyt± Wiedz±,
ze wszystkimi zdobytymi umiejêtno¶ciami,
mo¿ecie teraz daæ ¦wiatu nowe oblicze
- Wy jeste¶cie OPIEKUNAMI GAI
- Wy jeste¶cie Sol± tej Ziemi,
Wy jeste¶cie G³osicielami Radosnej Nowiny
która jest tutaj:

¦WIAT JEST UWOLNIONY
LUDZKO¦Æ ZNALAZ£A DROGÊ POWROTN¡ DO STWÓRCY

SUREIJA OM ISTHAR OM

Ja Jestem Bram± dla Obfito¶ci, ¦wiat³em dla Nowej Ziemi,
wiernym Towarzyszem Nowej Ludzko¶ci
daleko poza Horyzont.

PAOLO VERONESE
(Paul the Venetian)

http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/04/02/02-04-2012-sol-ziemi-paolo-veronese-paul-the-venetian/
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2012, 12:16:35 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #499 : Kwiecieñ 02, 2012, 15:03:34 »

Uderz w stó³ , a no¿yce siê odezw±  Mrugniêcie
@Ptak

Kiedy wy³±czyæ pr±d to wirus siê nie uaktywnia. Otó¿ i tak jest z JA. Kiedy odetniesz mu zasilanie -czyli go rozpoznasz  - to ju¿ nie dzia³a destrukcyjnie na rzeczywisto¶æ.

Zatem twierdzisz, ¿e remedium na uzdrowienie cz³owieka a przez to i ¦wiata jest rozpoznanie JA.
No to zbadaj teraz tych, którzy rozpoznali i zanegowali tego „szkodnika”.
Czy stali siê przez to lepsi, zasz³a zasadnicza ró¿nica w ich ¿yciu i postêpowaniu?
Tak siê sk³ada, ze w Niedzielê by³o  spotkanie. Rozpoznanie dotyczy przede wszystkim "siebie", tego, jak wiele jest jeszcze do rozpoznania, i to na ka¿dym kroku. Nie by³o mowy o nie istnieniu, czy te¿ o "szkodniku". Przeciwnie  -  by³o do¶wiadczanie istnienia na ³onie natury. Z jedn± ró¿nic±. Najtrudniejsza rzecz± jest rozpoznanie iluzoryczno¶ci tego ,co oddziela od natury i wszech¶wiata, a co -jak s±dzi siê powszechnie - stanowi podstawê ludzkiej egzystencji, czyli ... to¿samo¶ci. Ani to szkodnik, ani kumpel. Po prostu iluzja. Z tym nie ma co walczyæ, bo i z kim ?
Czy jednak nadal dzia³a to ich JA, tylko teraz jakby bardziej z ukrycia, niczym fantom usuniêtej czê¶ci? 

Oczywi¶cie, ¿e dzia³a. Ka¿de JA dzia³a, nawet to rozpoznane. Jest wzmacniane i zasilane przez relacje oraz wymianê informacji z otoczeniem "innych ja". Rozpoznanie nie oznacza automatycznego wy³±czenia tej czê¶ci iluzji. Materia równie¿ ma charakter iluzoryczny, od kiedy wiadomo, ¿e 99.999999 % tego, co stanowi o ca³o¶ci atomu to .. pusta przestrzeñ. Wiadomo, ¿e to, co "dotykamy" to raczej szybko wiruj±ce/wibruj±ce fale ,a sam "dotyk" to bardziej oddzia³ywania elektryczne, si³y s³abe i silne, grawitacja (ruch w Polu), nieustanny przep³yw energii. A jednak nie nazywa siê tego iluzj±, choæ rozpoznanie do takich w³a¶nie wniosków prowadzi. Rozpoznanie iluzji JA to uciêcie g³owy egocentryzmowi - przyczynie wszystkich mniemañ ,wiary, warto¶ciowania, dewarto¶ciowania , wa¿no¶ci "bycia bardziej" .

Je¶li co¶ twierdzisz, poprzyj dowodami. Inaczej bêdzie to pustos³owiem i pisaniem sobie a muzom
oraz rozprzestrzenianiem wirusa.  Du¿y u¶miech
Dowodów na iluzoryczno¶æ jest sporo. Nauka (prawa natury, opis ¶wiata przez ¶wiêt± geometriê, modele teoretyczne ), przekazy "mistrzów", tradycje duchowe , apokryfy, systemy filozoficzne ,samo do¶wiadczenie, no i pytania w stylu "kim jestem? ", które nie pozostawiaj± obojêtnym. Wszystkiego tu nie sposób teraz omówiæ na raz.

Prawdziwa zmiana, to nie chirurgiczne ciêcie. I nie mylisz przypadkiem JA z Ego? 
Ka¿de "ja" - ego równie¿ - ma wyodrêbnion± od reszty postaæ i opiera siê w gruncie rzeczy na za³o¿eniu o niepodwa¿alno¶ci w³asnego istnienia - s±dzeniu ¿e jest siê tym, a tym. Rozpoznanie to dopiero pierwszy krok do rozpuszczenia siê iluzji, a nie ciêcia, bo niby kto mia³by ci±æ ? Nie ma komu Chichot
Natomiast o tym jak mocno JA tkwi , jak± siln± jest iluzj±, ¶wiadcz± jakie¶ powykrzywiane, wypaczaj±ce sens rozpoznania  wypowiedzi takie, jak Kiary poni¿ej.
@Kiara
Pierwsza i podstawow± zasad± jest pozbawianie Ludzi osobowo¶ci , nie masz osobowo¶ci , jeste¶ nikim i wszystkim i nie masz po co chcieæ cokolwiek dla siebie bo tak naprawdê przecie¿ ciebie wcale nie ma. JA osobowo¶ciowe nie istnieje....to w imiê kogo i dlaczego co¶ chcesz? (..) Odpu¶æ sobie zatem i u¶wiadom i¿ jest tylko bez³ad p³yn±cych my¶li... ( które niby kto stworzy³ i czemu maj± s³u¿yæ?) z których korzystasz bêd±c form± w materii. Tak
Pierwsza i podstawowa rzecz : nie ma tego,kto by chcia³. Chcenie, to efekt my¶li. My¶li przyp³ywaj± i odp³ywaj±. Nikt ich nie tworzy tak jak nie tworzy nikt wszech¶wiata i jego praw. One s±. Odczucia siê przejawiaj±. Kiedy pojawia siê odczucie, nap³ywa odpowiednia my¶l, zostaje zdekodowana. Wirus to w³a¶nie ów dekoder - który s±dzi, ¿e my¶li my¶li. Formuje z nich rodzaj przekonañ na temat ka¿dej sfery ¿ycia. Wówczas wiêcej takich my¶li siê ujawnia, s± przyci±gane . Tak powstaje to¿samo¶æ, która uwa¿a, ¿e chce.
Wbrew pozorom rozpoznanie to nie jest kasowanie my¶li, lecz usuwanie tylko w±skiego pasma ich koncentracji, co jednocze¶nie otwiera ca³± gamê potê¿nych mo¿liwo¶ci. Do¶wiadczanie ca³ego ,szerokopasmowego przep³ywu, który z bez³adem nie ma nic wspólnego, gdy¿ w ¶wiecie o¿ywionym prawa entropii nie maj± zastosowania (nauka).
Wiele systemów warto¶ci - wytworzonych na skutek skupiania siê my¶li okre¶lonego rodzaju (izolowania siê ich) - za najwiêkszego wroga uznaje tego, kto rozpoznaje sam± iluzoryczno¶æ tych¿e warto¶ci - co zrozumia³e, gdy¿ wówczas ich czar pryska.
To jest po prostu nie do pomy¶lenia heheh (nomen omen ) Mrugniêcie
Wtedy momentalnie powstaj± zarzuty :
... to jest wersja istnienia syntetyków ale nie Ludzi  , bowiem ich wcale nie ma s± powo³ywani do zaistnienia jako zbiór ró¿nych my¶li zdeponowanych w polu energio informacyjnym .
Tymczasem Kiaro ¶wietnie ujê³a¶ istotê w³asnej - i ka¿dej innej - to¿samo¶ci. Oto ego/ja - dla obrony w³asnej - tworzy kolejny (oczywi¶cie wrogi) katalog pt " syntetyki" , do którego wrzuca rozpoznanie w³asnej iluzji, lecz projektuje go na rozpoznaj±cego Chichot Tak, masz racjê poniek±d  - ICH WCALE NIE MA... ³±cznie z tym, co uznajesz za w³asne JA.
Problemem jest tylko to, ¿e nie rozpoznajesz ICH w sobie. Tego, ¿e
"Dyskietka" pamiêciowa wcielona to oni korzystaj±cy jedynie przez czas swojego mini ¿ycia ludzkiego z tej opcji
Nie ma ¿adnych ICH, którzy mieliby swoje . Nie maj±. Przep³ywy istniej±.
, a pó¼niej...? Nic ,
Nie ma ¿adnego "pó¼niej" . Jest TERAZ. Pó¼niej jest wszystko (co moze wygl±daæ pozornie na "nic"), tak samo jak i przedtem , jak i TERAZ.

Inaczej nape³nimy siebie i nasz± przestrzeñ ca³± moc± energii kosmicznej i uruchomimy zablokowane prawzorce.
Dlaczego rozpoznanie JA wydaje siê takie gro¼ne, ¿e a¿ nale¿y ostrzegaæ przed nim ?
Bo niczego nikt nie ka¿e nape³niaæ ani gromadziæ. Nie ma komu Chichot
Jak nie ma komu, to od razu widaæ bezsens wa¿no¶ci tej czy innej koncepcji. S± wszystkie równo prawdopodobne i równowa¿ne. Dlatego te¿ ¿aden Bóg/Stwórca nie interweniuje. Uruchamianie jakich¶ wzorców od razu zaburza balans równowagi, co skutkuje natychmiastowym powstaniem przeciwwagi. Przep³ywy istniej± , ruch jest, powrót do harmonii. Przejawiaj± siê my¶li ,ale ju¿ jako sygnalizatory stanu rzeczy , stanu istnienia, a nie jako konceptualne JA.

@Dariusz
Nie twierdzê, ¿e ju¿ przesta³y siê one sprzedawaæ ale ¶wiadomo¶æ ludzka wzros³a i wci±¿ wzrasta, a to powoduje, ¿e sprzedawcy musz± zwijaæ swe kramy.
Jak widaæ po postach Kiary -  sprzeda¿ idzie w najlepsze. Swoje kramiki rozk³adaj± tu ró¿ne Federacje, Samcie, Orionidzi, Kasjopeanie, Jaszczury, Draco, UFO , Bia³e Smoki, My¶liciele ....eech, masa wa¿nych wa¿no¶ci.

Powiem tylko jedno i¿ My¶liciele nigdy nie podawali ¿adnych cudownych recept Ludzko¶ci, inspirowali do odbudowania swojego systemu warto¶ci , którym nale¿ny mierzyæ zdarzenia swoje i cudze. (..)  zawsze podkre¶lali i¿ najwa¿niejsze s± indywidualne decyzje i nie zale¿nie jakie s± , s± najlepsze dla tego kto je podejmuje, bo na jego miarê rozwoju duchowego (..) celem tych przekazów jest wiara w siebie , praca nad sob± , zrozumienie siebie i innych obok nas.
Nie ma nachalnej namowy do niczego oraz opcji zbawców poni¿aj±cych inne systemy warto¶ci inne style ¿ycia.
Je¶li taki My¶liciel namawia , inspiruje, twierdzi, ¿e co¶ nale¿y, a czego¶ nie, podkre¶la, indywidualizuje, wskazuje CELE - którymi s± oczywi¶cie WIARA W SIEBIE (nie ma zaskoczenia hehehe ) , praca nad SOB¡, zrozumienie SIEBIE, oczywi¶cie równie¿ INNYCH JA obok, to ugruntowana wiedza od takich przekazów my¶licielskich bêdzie wzmocnieniem egotycznego JA, skutkowaæ bardzo mocn± identyfikacj± z  my¶lami na temat tego wykoncypowanego JA.
Nie bêdzie to zatem neutralny przekaz, tylko jak najbardziej celowy. To utrwalanie od³±czenia od ca³o¶ci w gruncie rzeczy.
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 80 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: