Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:19:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MANUSKRYPT PRZETRWANIA.....  (Przeczytany 316113 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #275 : Maj 21, 2012, 13:03:44 »

To prawda i¿ wszystkie zmiany i te bardzo istotne i te mniej istotne musz± zaj¶æ  w pierwszej kolejno¶ci na polu energetycznym, we wzorcach. dopiero gdy tam siê trwale zapisz± przychodzi czas na zaistnienie zmian na ziemi w Ludzkich ¿yciach, a jest to proces, nie dzieje siê to na pstrykniêcie palcami i ju¿...!
Zatem co siê wydarzy³o? Zdjête zosta³y na³o¿one blokady energetyczne i fa³szywe wzorce na pierwotne które dzia³a³y na Ludzkie zachowania.
Miejsca zerowania wpisów w kryszta³ach g³ównych  na ziemi pokaza³y gdzie by³y rozmieszczone te olbrzymie kryszta³y  ( Japonia i Kalifornia) z fa³szyw± informacj± , prowokuj±c± styl ¿ycia w którym jeste¶my do teraz.
To nie by³y dobre wzorce , nie czyni³y rozwoju na ziemi nie dawa³y Ludzko¶ci szczê¶cia , harmonii ni godno¶ci ¿ycia. Wszystko co siê na nich opiera³o by³o naszym zniewoleniem i degradacj± form ¿ycia.
Kiedy¶ dawno temu zablokowano wzorce Europy i Egiptu wprowadzaj±c te fa³szywe. Dzisiaj wiele opcji synów ciemno¶ci w przeró¿ny sposób chcia³o je zatrzymaæ , nie dopu¶ciæ do wyzerowania dawnych zastêpczych  wpisów  , zasiliæ  je  nadal energiom ro¿nych paskudnych rytua³ów , w³±cznie z energiom ¶mierci.
Nie wiem czy s± tak zadufani w sobie , czy tak nie¶wiadomi , czy tak perfidni, czy tak maj±cy zmanipulowane mózgi i¿ nie odró¿niaj± dobra od z³a?

Zaskakuj± mnie ich dzia³ania i ich reakcje na swoj± ju¿ niemoc, no có¿? Dla nich te¿ nadejdzie moment otrze¼wienia, bo to co zaistnia³o w przestrzeni zrzuci wszystkie maski dobroci pozornej  z ludzkich twarzy. Ods³oni siê prawda o ka¿dym z nas o ka¿dym bez wyj±tku , tak, tak o mnie te¿.

Proces nie jest d³ugi bo przyspieszenie zwiêksza siê , zatem zaistniej± zdarzenia , które bezceremonialnie dokonaj± ods³ony.

A sytuacja jest taka jak  aktorzy na scenie bez kostiumów , rekwizytowy i dekoracji z zapomnianym tekstem roli.... gramy teraz siebie , prawdê o sobie. I to w pe³nym ¶wietle jupiterów przy pe³nej widowni, kto kim naprawdê  jest ma szansê zademonstrowaæ , suflerów za¶wiatowych ju¿ nie ma.

A nowe wzorce , które zast±pi± te wygaszone w  znikaj±cej ju¿ kompletnie sieci informacyjnej? To nie nowe tak naprawdê wiedza, to powracaj±ce stare , te pradawne , piêkne oparte na logice , harmonii i mi³o¶ci , buduj±ce m±dro¶æ serca. One zawsze by³y , ale by³y zdeptane , nakryte manipulacj± dla korzy¶ci materialnej i dominacji.
No có¿ pora na powrót... kto ma czyste serce i dobre intencje nie krzywdzenia nie musi siê niczego obawiaæ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2012, 15:03:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Maj 21, 2012, 13:51:18 »

@Kiara

No có¿ pora na powrót... kto ma czyste serce i dobre intencje nie krzywdzenia nie musi siê niczego obawiaæ.
To dopiero pocz±tek upadku starych wzorców. ¯adne istnienie nie ma siê czego obawiaæ. JA - stworzone z my¶li , przekonañ i wyobra¿eñ tak. "Ty" siê mo¿esz obawiaæ, bo "Ty" nie istniejesz. Inna czêstotliwo¶æ taktowania zegara wszech¶wiata nie da ju¿ oparcia w to¿samo¶ci zbudowanej z przekonañ "my¶licielskich". "Polka" dopiero siê zaczyna. Im wiêkszy opór, tym wiêcej bólu i cierpienia wiêc pozwól temu przep³yn±æ. Odpu¶æ to, co trzyma Ciê.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Maj 21, 2012, 14:55:35 »

Wiesz co east o tym nie istnieniu  powymawiaj innym , mnie naprawdê nie musisz bo JA istniejê istnia³am i istnieæ bêdê niezale¿nie od Twojego wysi³ku udowadniania mojego nieistnienia.
Ja nie doznajê ¿adnego bólu ni cierpienia ,nic mnie nie trzyma, jestem radosna , szczê¶liwa i pe³na mi³o¶ci, mo¿e pisz zasiewie , nie wmawiaj we mnie doznañ których nie mam.
Jako¶ niezmiernie trudno Ci to zrozumieæ.
Skoro nie istniejesz to po co jeszcze tak zawziêcie walczysz z maj±cymi inne zdanie istniej±cymi sobie bardzo piêknie?

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Maj 21, 2012, 16:26:47 »

@Kiara
Skoro nie istniejesz to po co jeszcze tak zawziêcie walczysz z maj±cymi inne zdanie istniej±cymi sobie bardzo piêknie?
Czujesz siê dotkniêta ? Ura¿ona ? Kto¶ Ci czego¶ ujmuje ?

Nie walczê , bo nie ma komu walczyæ ani o co walczyæ. Jest przedstawianie innej perspektywy, alternatywnej perspektywy. Byæ mo¿e skorzystasz , ale nie ma przymusu.
¯ycie uczy, ¿e nie raz  wymy¶lona rzeczywisto¶æ ,która wydaje siê pouk³adana jak lukrowany domek z pierników (och s³odcy Mrugniêcie ) to fikcja. Umrzeæ z fikcj± w oczach mo¿e jest s³odko, ale szkoda na to inkarnacji Mrugniêcie

Zreszt± , masz racjê. Istniej sobie bardzo piêknie, ale wiedz, ze to nie zawsze oznacza prawdziwe istnienie.

To jest forum i pokojowe, nie uw³aczaj±ce  pisanie opozycyjnych tre¶ci wobec Twoich nie jest zakazane.
Przynajmniej temat siê rozwija Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #279 : Maj 21, 2012, 16:52:53 »

east

Przynajmniej temat siê rozwija

Tylko tyle? Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #280 : Maj 21, 2012, 17:01:56 »

Cytat: east
Przynajmniej temat siê rozwija   

…który to ju¿ odcinek odysei?   Chichot
Piszesz „Manuskrypt Przetrwania” bez „JA”, o s³odki ea¶cieDu¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Maj 21, 2012, 20:04:57 »

Tak
Zawsze zastanawiam siê je¿eli easta niet to jaka jest zasadno¶æ pisania przez hm...no nie wiem co¶ tam siê podaje jako east wiêc pytam te co¶ o zasadno¶æ Cool
Znaczy zaufam szacownej ptak, ¿e to co¶ jest s³odkie  Du¿y u¶miech
Ale coto jest Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2012, 20:05:29 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Maj 21, 2012, 20:29:48 »

Przebi¶niegu, Istnienie JEST. My¶li p³yn± i przelewaj± siê na formê forumowej wypowiedzi. Musisz tu doszukiwaæ siê kogo¶ na si³ê ?
Robisz to poniewa¿ JA zawsze to robi Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Maj 21, 2012, 20:39:16 »

Poszpera³em dzi¶ w mojej bibliotece tak wiêc zaserwuje tak± staroc Du¿y u¶miech

..Cokolwiek robisz, niechaj zawsze towarzyszy ci jedna rzecz: b±d¼ ¶wiadomy siebie. Jesz – b±d¼ ¶wiadomy siebie. Chodzisz – b±d¼ ¶wiadomy siebie. S³uchasz, mówisz – b±d¼ ¶wiadomy siebie. Kiedy jeste¶ zdenerwowany, b±d¼ ¶wiadomy, ¿e to ty siê denerwujesz. W chwili kiedy ogarnia ciê z³o¶æ, b±d¼ ¶wiadomy, ¿e jeste¶ z³y. To ci±g³e pamiêtanie o sobie wyzwala w tobie pewn± subteln± energiê. Krystalizuje siê twoja Istota.

Zwykle jeste¶ jak lu¼ny worek! Nieukszta³towany, bez swego centrum – tylko p³ynno¶æ, mieszanina wielu rzeczy. Niesta³y i zmieniaj±cy siê t³um bez ¿adnego pana. ¦wiadomo¶æ robi z ciebie pana – a kiedy mówiê pana – nie mam na my¶li kontrolera. Kiedy mówiê, ¿eby¶ by³ panem, chodzi mi oto, ¿eby¶ by³ obecny – nieustannie obecny. Cokolwiek robisz lub czego nie robisz, miej zawsze ¶wiadomo¶æ, ¿e jeste¶.

To odczuwanie siebie, odczuwanie ¿e jeste¶, tworzy w tobie ¶rodek – ¶rodek spokoju, ciszy, wewnêtrznego opanowania. Jest to „wewnêtrzna si³a”. Dos³ownie. Dlatego wszyscy buddy¶ci mówi± o „ogniu ¶wiadomo¶ci” – to naprawdê jest ogieñ. Je¶li zaczniesz byæ ¶wiadomy, poczujesz w sobie now± energiê, nowy ogieñ, nowe ¿ycie. I dziêki temu nowemu ¿yciu, nowej mocy, nowej energii, wiele rzeczy, które w tobie dominowa³y, zniknie. Nie musisz z nimi walczyæ…

…Kto¶ przychodzi, chwali ciê, twoje ego rozdyma siê i czujesz siê ¶wietnie… A za chwilê nadejdzie kto¶, kto przek³uje ciê jak szpilk± i bêdziesz le¿a³ p³asko na pod³odze. Nie jeste¶ panem samego siebie. Ka¿dy mo¿e ciê obraziæ, zasmuciæ, zez³o¶ciæ, zirytowaæ, zniecierpliwiæ, sprowokowaæ do walki, wywo³aæ twoje szaleñstwo…

…Kiedy kto¶ ciê obra¿a, musisz staæ siê odbiorc±, musisz zaakceptowaæ to, co mówi; jedynie wtedy rodzi siê twoja reakcja. Jednak, je¿eli nie zaakceptujesz, je¿eli jeste¶ ponad te obelgi, trzymasz dystans, zachowujesz spokój – co mo¿na ci zrobiæ?…

…Cz³owiek ¶wiadomy rozumie, dzia³a. Cz³owiek nie¶wiadomy reaguje jak maszyna. Ale rzecz nie tylko w tym, ¿e cz³owiek ¶wiadomy po prostu obserwuje – obserwowanie, to zaledwie jeden z aspektów jego ja¼ni…

Kiedy dzia³asz z chwili na chwilê, w pe³ni ¶wiadomie i uwa¿nie, rodzi siê w tobie wielka inteligencja. Zaczynasz ja¶nieæ, b³yszczeæ, stajesz siê roz¶wietlony. To zdarza siê dziêki dwóm rzeczom: obserwacji i dzia³aniu bêd±cym wynikiem obserwacji. Je¶li obserwacja nie niesie za sob± ¿adnego dzia³ania – pope³niasz samobójstwo.

Obserwowanie powinno prowadziæ do dzia³ania, do nowego sposobu dzia³ania. Wprowadza ono do dzia³ania now± jako¶æ. Obserwujesz, jeste¶ ca³kiem spokojny i milcz±cy. Dok³adnie widzisz jaka jest sytuacja i dziêki temu rodzi siê twoja odpowied¼. Cz³owiek ¶wiadomy odpowiada, nie odreagowuje. Jego dzia³anie bierze siê ze ¶wiadomo¶ci, nie z twojej nim manipulacji. Oto ró¿nica. Tote¿ miêdzy obserwacj± a spontaniczno¶ci± nie ma ¿adnej sprzeczno¶ci. Obserwacja to pocz±tek spontaniczno¶ci, spontaniczno¶æ to wynik obserwacji.

Cz³owiek, który naprawdê rozumie, dzia³a doskonale, pe³ni± siebie, dziêki temu, ¿e dzia³a natychmiast, w tej samej chwili, z g³êbi swej ¶wiadomo¶ci. Jest jak lustro. Cz³owiek zwyk³y, nie¶wiadomy, nie jest jak lustro tylko jak na¶wietlona klisza. Jaka jest miêdzy nimi ró¿nica? Klisza, raz na¶wietlona, staje siê bezu¿yteczna. Docieraj± do niej wra¿enia, zostaj± utrwalone – staj± siê fotografi±. Ale trzeba pamiêtaæ, ¿e fotografia to nie jest rzeczywisto¶æ. Rzeczywisto¶æ siê rozwija. Mo¿esz zrobiæ zdjêcie ró¿y w p±ku. Jutro zdjêcie bêdzie takie samo, ale je¶li porównasz je z ró¿± – ona ju¿ siê zmieni³a…

OSHO O ¦WIADOMO¦CI
east
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Maj 21, 2012, 21:55:46 »

Kiedy dzia³asz z chwili na chwilê, w pe³ni ¶wiadomie i uwa¿nie, rodzi siê w tobie wielka inteligencja. Zaczynasz ja¶nieæ, b³yszczeæ, stajesz siê roz¶wietlony. To zdarza siê dziêki dwóm rzeczom: obserwacji i dzia³aniu bêd±cym wynikiem obserwacji. Je¶li obserwacja nie niesie za sob± ¿adnego dzia³ania – pope³niasz samobójstwo.

Zobacz jak Osho (no tak, wszak autorytet Mrugniêcie ) buduje to¿samo¶æ z uwa¿no¶ci.

Uwa¿no¶æ JEST - wystarczy na tym poprzestaæ !

Dodanie do tego czegokolwiek jeszcze to budowanie to¿samosci "o¶wieconego". Ha, a je¶li nie sprostasz , je¶li nie dzia³asz  to samobójstwo.. No do licha, jak mo¿esz zabiæ co¶/kogo¶, co nie istnieje Co¶
Bo wielce "o¶wiecony" umys³ kombinuje, konfabuluje, ¿e je¶li nie zadzia³asz to siê .. sam siê zabijesz hehehe .. Co za wielka rzecz. Samo-bójstwo.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #285 : Maj 22, 2012, 11:18:20 »

Kolejny odcinek 142. Nazwa³bym to sianiem w±tpliwo¶ci i obrazowaniem efektów w duszach "starego porz±dku".

Rêkopis przetrwania - czê¶æ 142
22 maj 2012 |  aisha north

Poniewa¿ czas toczy siê i wszystko zaczyna nabieraæ coraz wiêcej rozmachu, a to mo¿na pod wieloma wzglêdami porównaæ do pocz±tku lawiny. Ma³a i niepozorna na pocz±tku, ale wkrótce zaczyna siê rozwijaæ zarówno pod wzglêdem wielko¶ci, jak  i szybko¶ci, a po krótkim czasie, nie mo¿e byæ zatrzymana. Wszystko w dó³ wzgórza zostaje rozbite na kawa³ki, je¶li zdarzy siê temu staæ na drodze tej nie powstrzymanej si³y, wiêc tak samo z tymi na ró¿ne sposoby kataklizmowymi zmianami, których bêdziecie ¶wiadkami, gdy zaistniej± na waszej planecie. Ponownie, nie u¿ywamy s³owa kataklizm odnosz±cego siê do przypadku ogromnych rozmiarów wydarzeñ, ale raczej do niew±tpliwych faktów, ¿e dla tych, którzy jeszcze ustawiaj± siê na utrzymywanie status quo, wszystkie zmiany zostan± wydaj± siê byæ pewnego rodzaju katastrofami w ich pamiêtnikach, i do takich zmian odnosimy siê tutaj, nie bêdzie braku wszelkich kataklizmów dla nich.

Widzicie, ich ¶wiat zamierza gwa³townie siê zatrzymaæ, innymi s³owy, ich ¶wiat zbudowany na ujarzmieniu innych, aby faworyzowaæ niektórych i nie mo¿e powstrzymaæ ataku si³, które zosta³y uwolnione na waszej planecie. Jak na razie, nic nie mo¿e powstrzymaæ tego wielkiego rozmachu zmian, które przetaczaj± siê w kierunku waszych wybrze¿y, nawet je¶li te samozwañcze moce istniej±ce w ¶wiecie nadal staraj± siê utrzymaæ jak zwykle, nie mog± przes³oniæ faktu, ¿e co¶ jest nie tak i ¿e ich ca³y system jest na pograniczu upadku. Biegaj± tam i z powrotem, organizuj±c spotkanie po spotkaniu, próbuj±c na pró¿no wzmocniæ nie tylko wasz± wiarê w ich umiejêtno¶ci do rz±dzenia, ale ich w³asn± równie¿. Widzicie, w±tpliwo¶ci zaczê³y wkradaæ siê w umys³y tych potê¿nych mê¿czyzn i kobiet te¿, gdy¿ jak wszyscy maj± serce, które cicho szepta³o do nich ich tajemnice. Wielu z nich uda³o siê uciszyæ ten dobry g³os, ale s± niektórzy z tych pozornie zatwardzia³ych mê¿czyzn i kobiet, którzy nie mog± zignorowaæ tego natarczywego g³os w ¶rodku, a kiedy go s³ysz±, strach bêdzie wkradaæ w ich umys³y, poniewa¿ widz±, ¿e ich droga prowadzi ich przez ca³e ¿ycie dos³ownie do ruiny

Wiêc co zrobi±, ci mê¿czy¼ni i kobiety u w³adzy, gdy zaczn± rozumieæ, ¿e ich w³adza opiera siê jedynie na strachu, a teraz strach bêdzie rzeczywi¶cie pe³za³ po nich i atakowa³ ich. Wpadn± w ten strach i wych³ostaj± siê, czy zamiast tego wybior± zobaczyæ przyczynê tego drugiego wewnêtrznego  g³osu? G³os rozs±dku, czy g³os mi³o¶ci, jedyny g³os, który mo¿e daæ im radê, ¿e powinni odej¶æ. Czas poka¿e, gdy¿ lawina nabiera rozpêdu, jak mówili¶my. Ale, jak ju¿ wspomniano, przygotujcie siê na zaskoczenie moi drodzy, gdy¿ mo¿ecie zobaczyæ trochê nieoczekiwane zachowanie ze strony niektórych bardzo nieoczekiwanych ludzi na bardzo ró¿nych stanowiskach. Wiêc nie przyjmujcie niczego za pewnik, to jest równie¿ informacja, któr± nale¿y powtarzaæ w takich czasach. Nawet je¶li mo¿ecie mieæ wasze serce nastawione na pewien wynik, mamy jeszcze kilka niespodzianek w naszym rêkawie, wiêc pomoc mo¿e przyj¶æ w postaci bardzo nietypowej formie z bardzo nietypowej kwatery, ale pozostañcie upewnieni, ¿e bêdzie to bardzo mile widziana i rzeczywi¶cie skuteczna pomoc kiedy nadejdzie.

To wszystko co mamy dla Was na dzi¶ rano drogie dusze. Jeste¶my ¶wiadomi, ¿e macie do¶æ ciê¿ko asymiluj±c ta now± czêstotliwo¶æ, wiêc niech wasze cia³o prowadzi was i dajcie mu to, co trzeba, aby pomóc mu zregenerowaæ siê  po tej ciê¿kiej wstawce. Odpoczywajcie dobrze i bawcie siê dobrze, jak mówi±. Zarobili¶cie,  ka¿dy trochê ulgi, ka¿dy na swój sposób, wiêc najlepiej wykorzystaæ, aby daæ sobie trochê wytchnienia, je¶li mo¿ecie.

---
http://aishanorth.wordpress.com/

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Maj 22, 2012, 11:30:58 »

east
Bo wielce "o¶wiecony" umys³ kombinuje, konfabuluje, ¿e je¶li nie zadzia³asz to siê .. sam siê zabijesz heheheast
Ja bym nazwa³ intelekt Ty nazywasz umys³ (jak zwa³ tak zwa³) w ka¿dym razie podpisze siê pod tym co napisa³e¶ ba wypije piwko - zdrowie Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #287 : Maj 24, 2012, 18:56:50 »

Dzisiejszy odcinek nawija o ci±g³ych zmianach, a w zasadzie o zmianach w zmianach, gdzie nic pewnego na tej Ziemi ju¿ nie istnieje, ciekawe, bo niektórzy w "starym" nadal maj± siê dobrze, albo jeszcze lepiej.

Rêkopis przetrwania - czê¶æ 143
24 maj 2012 |  aisha north

Dzisiaj chcieliby¶my siêgn±æ trochê dalej do zachodz±cych zmian. Mimo, ¿e na powierzchni mog± one nie byæ tak widoczne jak niektórzy z was chc±, b±d¼cie pewni, ¿e ten ¶wiat rzeczywi¶cie wzi±³ du¿y krok w kierunku nowej przysz³o¶ci. Dajcie nam wyja¶niæ. Te ostatnie dni pokaza³y wzmo¿on± aktywno¶ci w nap³ywu energii, która jest wysy³ana na wasz± planetê, a my idziemy o zak³ad, ¿e dla wiêkszo¶ci z was, mia³o to kszta³t dodatkowych objawów fizycznych, takich jak bóle cia³a i przerywane wzorce snu i byæ mo¿e podwy¿szone poczucie pobudzenia, tak, ¿e nie mogli¶cie po prostu usi±¶æ i zrelaksowaæ siê niezale¿nie od tego jak zmêczony wasz organizm by³. I tak jak wy, reszta tej planety sta³a siê niemal zmuszona do jazdy. Nic nie ma zezwolenia na odpoczynek bierny i obojêtny teraz, gdy¿ przyby³ czas potrz±saj±cy lu¼no na wiêcej sposobów ni¿ jeden.

Dla wielu to mo¿e siê przejawiaæ nag³ymi przesuniêciami rzeczy wokó³, zarówno w sensie fizycznym, jak przesuwanie mebli wokó³ i przemodelowanie waszego otoczenia, przez wykonywanie dodatkowych æwiczeñ takich jak bieganie lub innych forsownych dzia³alno¶ci lub poprzez rozbijanie starych wzorców, takich jak miejsce zamieszkiwania, zmiana swojej pracy, a mo¿e nawet twojego partnera. Widzicie, wszystko jest popychane o tyle bardziej teraz, ¿e te nowe energie przysz³y i oznajmi³y ich obecno¶æ, i jako takie, nic nie pozostanie nietkniête przez te "przerywacze", je¶li mo¿emy u¿yæ takiego s³owa. Wiêc je¶li we¼miecie trochê czasu, aby to rozwa¿aæ, bêdziecie bardziej zdolni zobaczyæ konsekwencje tego nie tylko w swoim ¿yciu, ale tak¿e w ¶wiecie wokó³ Was.

Pamiêtajcie, ¿e oznacza to, ¿e nie mo¿ecie ju¿ d³u¿ej braæ niczego za pewnik, wiêc nie zdziwcie siê, je¶li co¶ dziwnego i niespodziewanego powinno siê zdarzyæ. Bo uwierzcie nam, ¿e siê zdarzy. Wszystko jest badane, teraz, gdy wszystkie stare umowy zosta³y uznane za niewa¿ne. Wiêc rozejrzyjcie siê wokó³ was, poniewa¿ to, co widzicie wokó³ siebie dzisiaj mo¿e nie byæ takie samo, jak to co zobaczycie wokó³ siebie jutro, i rozumiemy to, zarówno na p³aszczy¼nie osobistej, ale tak¿e na ¶wiatowej. Nikomu nie bêdzie dozwolone po prostu i¶æ w tej samej starej koleinie, a ludzie bêd± popychani o w ró¿nych kierunkach.

Oczywi¶cie bêdzie to mia³o wiele ciekawych konsekwencji, choæ nie ma nic, ¿eby obawiaæ siê wiêcej ni¿ o zmianê w swoim ¿yciu, czy jeste¶cie wybranym politykiem, chirurgiem lub zwyk³ym obywatelem ¿yj±cym po prostu swoim codziennym ¿yciem. Ale teraz wszyscy bêd± spotykali zmiany w ich ¿yciu, czy s± du¿e czy ma³e, bêd± one sta³ym towarzyszem dla was w tym nadchodz±cym okresie. Znowu, nie mo¿ecie braæ niczego za pewnik, ju¿ d³u¿ej, i nie mo¿ecie ju¿ poruszaæ siê za pomoc± swojego auto pilota, tak jak to by³o. Innymi s³owy, wszystko, co macie w waszym ¿yciu zostanie wziête do przegl±du, a sami znajdziecie siê nawiguj±cymi w bardziej skrupulatny sposób od teraz. Po prostu nie mo¿ecie ju¿ dzia³aæ na zasadzie odruchu tak jak poprzednio, jako ¿e ta opcja nie jest ju¿ dostêpna. Ani dla Was, ani dla kogokolwiek innego, wiêc b±d¼cie przygotowani, aby zobaczyæ niektóre ciekawe twarze w przysz³o¶ci, gdy¿ Wy wszyscy  teraz musicie chwyciæ mocno kierownicê w celu zapewnienia kontroli nad ka¿dym aspektem waszego ¿ycia. Nigdy wiêcej ¿eglowania w tej samej starej koleinie. To jest czas dla wszystkich, aby siê obudzili i zobaczyli, gdzie id±, gdy¿ chodzenie na ¶lepo przed siebie nie jest ju¿ dozwolone.

---

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #288 : Maj 26, 2012, 18:32:43 »

Chyba energie trochê zel¿a³y, bo Wierni Towarzysze wysmarowali d³u¿szy wywód. Nadal mowa o energiach, teraz w kontek¶cie  ¿eglowania.

Rêkopis przetrwania - czê¶æ 144
26 maj 2012 |  aisha north

Jak ju¿ wspomniano wcze¶niej, teraz nadszed³ czas na przyspieszenie. Wielu z was ju¿ poczu³o to bardzo mocno w swoim ciele fizycznym, a my mo¿emy zgodziæ siê z nimi, potwierdzaj±c, ¿e nie mo¿na w ¿aden sposób przyrównaæ tego do niczego, czego ju¿ do¶wiadczyli¶cie. I s³usznie, poniewa¿ przyspieszenie têtna to jest co¶, co bêdzie mieæ wiele przejawów, nie tylko w waszym ciele fizycznym, ale tak¿e wszystkim, co macie wokó³ siebie. I odnosi siê to zarówno do widzialnych i niewidzialnego królestw tutaj, gdy¿ ten wspania³y nowy utwór gra siê we wszystkich harmonicznych i dlatego dotyka do g³êbi wszystkiego. Na pocz±tku nie wiele bêdzie widoczne z tego wszystkiego, ale po chwili wszystko bêdzie dostosowane, a raczej wytrenowane, i przez to, wielu zacznie dzia³aæ, lub ¶piewaæ razem. Bêdzie to mia³o wiele, wiele korzystnych skutków, ale pamiêtajcie, ¿e niektóre rzeczy mog± wygl±daæ mniej korzystne ni¿ one tak naprawdê s±.

Dajcie nam wyja¶niæ. Mo¿ecie nie mieæ ¶wiadomo¶ci, ¿e ró¿ne czêstotliwo¶ci mog± pracowaæ razem na ró¿ne sposoby. Niektóre s± bardzo zgodne, podczas gdy inne wydaj± siê byæ bardzo uci±¿liwe, a kiedy siê je ³±czy, wynika dysharmonia, a wynik mo¿e byæ bardzo dramatyczny. To jest jak zderzenie ró¿nych d³ugo¶ci fali, podobnie jak chaotyczne wzorce, który pojawiaj± siê, gdy fale o ró¿nych rozmiarach spotkaj± siê na oceanie. Powolny, sta³y rytm zostanie zak³ócony przez wzorzec skrzy¿owania z szybszymi i krótszymi falami, a nastêpnie wszystko zostanie wyrzucone z synchronizacji, dopóki nie po³±czy siê w harmonijny wzór jeszcze raz. Tak te¿ bêdzie na waszej planecie w tym nadchodz±cym okresie.

Nie tylko wy, ale wszystko, co istnieje tutaj rzeczywi¶cie sama planeta zosta³a pofa³dowana we w³asnym sta³ym rytmie przez eony, ale teraz, dziêki tym nowym, przychodz±cym i "prze³omowym" energiom, ten wzór zostanie przerwany, a okres chaosu wybuchnie zanim wszystko osi±dzie na nowy - i mo¿emy tylko powiedzieæ, zdrowszy - wzór dla wszystkich. W³a¶nie odczuwacie skutki tego w swoim ciele, jak wspomniano wcze¶niej, i to mo¿e byæ w jaki¶ sposób nieco myl±ce i byæ mo¿e niepokoj±ce uczucie. Bêdzie to równie¿ wp³ywaæ na cia³o emocjonalne, gdy¿ wszystko jest tak ¶ci¶le zwi±zane i nie mo¿na oddzieliæ jednego procesu od drugiego. Dlatego te¿, w wielu aspektach poczujecie siê jakby brn±c w krzy¿uj±ce siê pr±dy przecinaj±cych fal w tej chwili, i to bêdzie wygl±da³o jakby was rzuca³o i odwraca³o bez pozornego ruchu do przodu. Podobnie jak p³ywaj±ce kawa³ki ko³ysz± siê w wyniku przej¶cia statku, tak wy bêdziecie siê czuæ jak rzucani bez poczucia kierunku, i to bêdzie naprawdê bardzo niepokoj±ce dla wiêkszo¶ci z was. Wystarczy pamiêtaæ, drodzy, nawet je¶li nie czujecie ¿adnego poczucia kierunku, w chwili obecnej istnieje silna fala pr±du popychaj±ca was we w³a¶ciwym kierunku, a wkrótce wszyscy bêdziecie mogli czuæ to powolne i równomierne pchanie do przodu.

Wiêc nie traæcie wiary w siebie i w ten proces i miejcie na uwadze fakt, ¿e jeste¶cie wy³±cznie przetaczani w tym g±szczu skrzy¿owanych pr±dów, i ¿e w rzeczywisto¶ci jest to najlepszym miejsce w tej chwili. Poza tym, wszyscy chc± zmian, i to uczucie rozpadania siê na kawa³ki to wyra¼ny sygna³, ¿e zmiana jest nie tylko nieuchronna, ale ju¿ zaczyna mieæ miejsce.

A je¶li czujecie siê bardziej ni¿ trochê zak³óceni tym procesem, nie zapominajcie, ¿e reszta ¶wiata bêdzie do¶wiadcza³a relatywnie jeszcze wiêkszego wp³ywu tych nowych potê¿nych fal, popychaj±cych ten stary i stateczny rytm, w którym wszystko by³o tak zahipnotyzowane przez co prawie zasypiali¶cie za kierownic±. Jak ju¿ wspomniano wcze¶niej, nadszed³ czas, aby wy³±czyæ auto pilota i uchwyciæ mocno kierownicê. W przeciwnym razie mo¿ecie byæ wiêcej ni¿ trochê miotani przez skutki tych wielkich fal energii, które dos³ownie wysadzaj± drogê przez ¶cianê niezmiennej fali, która pcha³a was wszystkich w z³ym kierunku przez tak d³ugi czas. I tak jak hartowani ¿eglarze, zaufajcie, ¿e statek jest wiêcej ni¿ zdolny do przetrwania jakichkolwiek sztormów, , tak d³ugo, jak d³ugo nie stracicie g³owy i nie zaczniecie robiæ g³upich rzeczy, jak wpadniecie w strach. Nastêpnie, mo¿ecie ulec pokusie, aby spróbowaæ wyprzedziæ sztorm i uparcie pod±¿aæ w tym samym kierunku co poprzednio. To nie by³oby wskazane, poniewa¿ wasz statek bêdzie znacznie bardziej bieg³y, je¶li mu pozwolicie przetrwaæ burzê przez ¿eglowanie z wiatrem zamiast próbowaæ walczyæ przeciw niemu. W ten sposób ominiecie ryzyko wywrócenia, a kiedy niebo bêdzie wreszcie jasne, znowu zobaczycie, ¿e chocia¿ byc mo¿e padli¶cie ofiar± ma³ego rozdarcia w takielunku, nadal bêdziecie w stanie ukoñczyæ t± podró¿.

Sytuacja bêdzie siê ró¿niæ naprawdê dla tych, którzy dos³ownie przymykaj±c oko na burzê, odmawiaj±c wszelkiego pola manewru my¶lom, ¿e zmiana kursu mo¿e byæ bardziej ostro¿ny. Oni dos³ownie bêd± wydmuchiwani z wody, gdy¿ ich statek nie jest wystarczaj±co trwa³y, aby przechytrzyæ te wiatry zmian. Wiêc zamykajcie luki drodzy, poniewa¿ bêdziecie ¶wiadkami najwiêkszych fal, jakie kiedykolwiek uderza³y w wasze brzegi. Jeste¶cie wykonani z mocnej materii, i jeste¶cie wystarczaj±co inteligentni, aby wiedzieæ, ¿e trzymanie siê z starej gwardii i lekcewa¿enie przychodz±cych sygna³ów bêdzie tylko katastrof±. Wszystkim uda siê utrzymywaæ na powierzchni, co najmniej tak d³ugo, jak nie dopuszcz± starego, aby przeci±gnê³o ich dó³. Ju¿ pozbyli¶cie wystarczaj±cych ilo¶ci niepotrzebnych ³adunków wiêc bêdziecie dobrze przygotowani do prowadzenia dobrze wywa¿onej p³ywalno¶ci w tych mieszaj±cych siê wodach. Inni nie bêd± tak szczê¶liwi, gdy¿ oni zaopatrzyli swój statek w zbyt wiele zrabowanych dóbr. Có¿, pozwólcie nam tylko powiedzieæ, ¿e na pewno bêd± p³aciæ wysok± cenê za swoje bogactwa i chciwo¶æ, poniewa¿ szybciej ich przeci±¿one statki zostan± zatopione przez gwa³towny atak tych sztormowych mórz.

Nie bójcie siê wiatrów zmian, drodzy, nawet je¶li one wydaja potê¿ny ryk, gdy przychodz± one roztrzaskaæ wszystko. Nie bêdziecie zaskoczeni, jak wielu innych, i s±dzimy, ¿e bêdziecie wszyscy wydawaæ okrzyki rado¶ci, gdy poczujecie pierwsze podmuchy bicia wiatru w twarz.

---

east
Go¶æ
« Odpowiedz #289 : Maj 26, 2012, 20:19:48 »

¯eglarski ¿argon nawet fajny Chichot
Tak siê dzieje od bardzo dawna, od zawsze. Sztuka ¿eglowania to nie jest zmaganie siê z ¿ywio³em, ale umiejêtne dobranie powierzchni ¿agli i kursu wzgl. wiatru. Maleñki jacht jest w stanie przetrwaæ najwiêkszy sztorm w lepszej kondycji ni¿ wielki, stalowy statek poniewa¿ ten ma³y koreczek poddaje siê rytmowi fal. Ryk wiatru w samym ¶rodku sztormu to zupe³nie co¶ innego ni¿ ogl±danie tego z zewn±trz. W sztormie stajesz siê sztormem i jest niczym nie uzasadniona rado¶æ Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #290 : Maj 27, 2012, 19:52:16 »

,,...hej ¿egluj ¿eglarzu ca³± nockê po ..." piwko Du¿y u¶miech
Szkoda, ¿e nic np nie mówi± o tym czy wyci±gnêli jakie¶ wnioski z latania nad naszymi g³owami Chichot
Konia z rzêdem kosmicie, który zaserwuje nam co¶ co jeszcze nie wiemy Z³y
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 19:54:33 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #291 : Maj 28, 2012, 22:04:33 »

Koniec ¿eglowania, teraz opowiadamy. Co opowiadaj± to przeczytajcie sami. Dla mnie najwa¿niejsze jest ostatnie zdanie - puenta.

Rêkopis przetrwania - czê¶æ 145
28 maj 2012 |  aisha north

Od zarania ludzko¶ci, d±¿enie do czego¶ wiêkszego i lepszego by³o na my¶li ka¿dego i s³usznie, gdy¿ wszyscy zostali¶cie przepojeni têsknot± za parciem naprzód. Dajcie nam wyja¶niæ. Jak ju¿ napomknêli¶my tyle razy, ta planeta zosta³a wyznaczona jako punkt startu, miejsce, gdzie dusza mo¿e wróciæ do samego pocz±tku ewolucji i zacz±æ tê d³ug± drogê do doskona³o¶ci, a raczej wszechogarniaj±cej obecno¶ci , gdy¿ "doskona³o¶æ" jest bardzo stronniczym s³owem dla was ludzi. Widzicie, macie tendencjê do patrzenia na doskona³o¶æ jako co¶, co jest zupe³nie bez skazy, a wiêc nieosi±galne dla wiêkszo¶ci z was, podczas gdy my patrzymy na doskona³o¶æ jako opis ka¿dej istoty, która pozna³a sam rdzeñ siebie. Dlatego w waszym ¶wiecie, doskona³o¶æ zosta³a wykorzystana jako swego rodzaju przeszkoda, zbyt wysokie ogrodzenie, którego nikt nie czu³ w stanie przeskoczyæ, a zatem pozostawi³o tak wielu z was czuj±cych siê bezwarto¶ciowymi lub nie wystarczaj±co dobrymi. Có¿, pozwólcie nam tylko powiedzieæ, ¿e nie ma ogrodzenia, gdy¿ rzeczywi¶cie jeste¶cie ju¿ doskonali, tacy jacy naprawdê jeste¶cie, ale dla tak wielu, ta droga do odkrywania siebie by³a i jest nadal obarczona zbyt wieloma narzuconymi przez was samych przeszkodami, a wiêc ten poligon jest rzeczywi¶cie trudniejszy ni¿ by³o oryginalnie zamierzone.

Widzicie, ka¿dy przychodzi na to miejsce, aby nauczyæ siê ¿yæ ¿yciem pe³nym wyzwañ, aby uczyniæ siebie jeszcze bardziej pod wra¿eniem tego, co macie naprawdê w ¶rodku. Ale ze wzglêdu na okoliczno¶ci wprowadzone w waszym ¶wiecie przez  interwencjê podmiotów z podej¶ciem bardziej egoistycznym, zostali¶cie dos³ownie zalani ograniczeniami ustanowionych tylko po to, aby przeszkadzaæ w tej drodze do odkrywania siebie. St±d poczucie niedostatku i pod wieloma wzglêdami ca³kowitej bezsilno¶ci, które pozwoli³o, aby ludzko¶æ zosta³a schwytana przez tych bandytów, bardziej ustawionych na w³asne korzy¶ci ni¿ umo¿liwianie prawdziwej ewolucji kapita³u ludzkiego, je¶li mo¿emy u¿yæ takiego s³owa.

Widzicie, wszyscy przyszli na to miejsce, aby odnale¼æ siebie
, ¿yj±c tak zwanym zwyk³ym ludzkim ¿yciem za ka¿dym wcieleniem i prze¿ywaj±c mnóstwo ludzkich do¶wiadczeñ z ka¿dego koñca skali. To miejsce jest miejscem dla prze¿ywania tak wielu rzeczy, które nie istniej± gdzie indziej w wielo¶wiatach i dlatego wszyscy zostali¶cie uziemieni jak ziarnko piasku uwiêzione wewn±trz muszelki. Wszystko skonfigurowano, aby¶cie stali siê l¶ni±ca per³± doskona³o¶ci na zewn±trz, gdy naprawdê jeste¶cie ni± w ¶rodku, ale jak dobrze wiecie, ta krzywa uczenia zosta³a nagle zatrzymana przez tych, którzy wziêli interes tej planety i u¿ywali go jako schronienia dla w³asnych trochê brudnych gier. Có¿, ich gra jest zakoñczona, i czas powrotu do starego sposobu rozwoju nadszed³. Nie jako cofanie siê, ale jako parcie do przodu, i pozwalanie prawdzie, aby wznios³a siê ku powierzchni. I tym razem proces zosta³ przy¶pieszony, poniewa¿ jest to rzeczywi¶cie czas, aby pierwsi ludzie od kiedykolwiek przeszli przez ten próg ostatecznie ods³aniaj±c odpowied¼ na pytanie, które utrzymywa³o siê tam od pierwszego ¶witu ludzi. "Kim naprawdê jestem? Jaki jest prawdziwy potencja³ we mnie, i jak mogê go u¿ywaæ w najkorzystniejszy sposób dla wszystkich? "

Widzicie, kiedy¶, gdy strach straci³ uchwyt i przyczepno¶æ do was, prawdy te rzeczywi¶cie staj± siê oczywiste dla was wszystkich, a nastêpnie mo¿ecie wreszcie powiedzieæ "opanowali¶my sztukê odkrywania siebie, i Ja zakoñczy³em podró¿ do samego siebie". A to co znajdziecie, jest rzeczywi¶cie magi±, gdy¿ to otworzy bramy i pozwoli wszystkiemu, co by³o ukryte z dala od was od pierwszego momentu, kiedy weszli¶cie w stan zamieszkania ludzkiego cia³a. Nie bêdziecie ju¿ patrzeæ na siebie i widzieæ braki, mo¿ecie spojrzeæ na siebie i zobaczyæ doskona³o¶æ, a zobaczycie, doskona³o¶æ w ka¿dym wadzie, któr± nosicie, zarówno wewn±trz i na zewn±trz, bo zdacie sobie sprawê, ¿e "wady" s± Jedynie ¶ladami doskona³o¶ci, i to nie jest nic negatywnego w ogóle, tylko sposób na indywidualno¶æ z ka¿dego z was. Nie jeste¶cie dok³adnymi replikami jednego lub drugiego, wszyscy jeste¶cie perfekcyjnym obrazem Was, i nie ma nikogo innego w ca³ym stworzeniu, który jest w ogóle taki jak Ty. Wiêc cieszcie siê, drodzy, gdy¿  w koñcu zbli¿acie siê do tego ostatecznego ¶witu, kiedy zdacie sobie sprawê, ¿e nie macie ju¿ nic do nauczenia siê i nic wiêcej do osi±gniêcia, gdy¿ jeste¶cie naprawdê doskonali w swoim w³asnym obrazie.

To nie znaczy, ¿e ju¿ nie bêdzie wiêcej pracy, jednak, gdy¿ zostaniecie wezwani, aby u¿ywaæ nowo odkryte umiejêtno¶ci na tak wiele sposobów, ale zapewniamy, ¿e bêdziecie to czyniæ z rado¶ci± w sercu. Bo wtedy nie bêdziecie podtrzymywali siebie w cofaniu, my¶l±c, ¿e nie ma znaków na ¿adnej drodze, a nastêpnie mo¿ecie uwolniæ ca³± energiê w±tpliwo¶ci utrzymywan± przez Was, a ta energia sama wystarczy na paliwo Ca³ej rewolucji w ¶wiecie. Nie widzicie tego wyra¼nie jeszcze, ale ta zmarnowana energia jest tak potê¿n± si³±, i by³a u¿ywana dos³ownie, aby sparali¿owaæ ca³± ludzko¶æ. Zostali¶cie poinformowani w sposób nie budz±cy w±tpliwo¶ci, ¿e nie mo¿ecie nieustannie czuæ siê niedoskona³ymi w ka¿dej dziedzinie ¿ycia, a je¶li we¼miecie trochê czasu na przemy¶lenie tego, to uzyskacie pojêcie, ile energii bêdzie uwolnionej po odrzuceniu takiej Waszej niskiej samooceny. Wiêc b±d¼cie przygotowani do podziwu, gdy zaczniecie siêgaæ do tego pola si³owego poczucia dumy i poczucia w³asnej warto¶ci, ono  jest dos³ownie bez koñca, gdy bêdziecie mieli wszystko, czego potrzebujecie i czuli siê bardziej dos³ownie na szczycie ¶wiata.

Pamiêtajcie, ¿e jeste¶cie wykonani z tego samego materia³u co gwiazdy, wiêc jeste¶cie gwiazdami, b³yszcz±cymi o wiele ja¶niej ni¿ te "gwiazdy", które widzicie paraduj±ce przed wami w waszych mediach, otoczone blaskiem i rozg³osem. Wkrótce fanfary bêd± wo³aæ z ka¿dego ma³ego zak±tka ¶wiata, i tak wielu z was w koñcu u¶wiadomi sobie swój prawdziwy potencja³. To bêdzie dzieñ, aby go pamiêtaæ, drodzy, gdy mury wyobra¿enia nieudolno¶ci legn± w gruzach, i nigdy nie bêd± ponownie wzniesione. Nastêpnie, ¿adna zewnêtrzna si³a nie mo¿e nigdy os³abiæ waszego ¶wiat³a, i zobaczycie jak o¶lepiaj±co jasno wszyscy ¶wiecicie. To wystarczy, aby rozja¶niæ nie tylko wasz ¶wiat, ale Ca³± Kreacjê, gdy ju¿ uwolnicie siê od tego jarzma, które trzyma was w dó³,Wy wszyscy podniesiecie nas wszystkich do wy¿szych sfer.

---

east
Go¶æ
« Odpowiedz #292 : Maj 28, 2012, 22:50:16 »

Wy wszyscy podniesiecie nas wszystkich do wy¿szych sfer.
No i wiadomo o co chodzi. Pó³prawdy s± po to, aby zakrêciæ tak, i¿by¶ tylko uwierzy³ w siebie, poniewa¿ Ty jeste¶ po¿ywieniem. Po¿ywieniem dla nich .
To dziêki Tobie mog± istnieæ Oni. Bez Ciebie nie istniej±. Tylko Ty ich zasilasz. Dlatego powiedz± Ci wszystko i zrobi± wszystko, wszytko obiecaj± ,byle¶ widzia³ siebie doskona³ym , piêknym i wielkim.

Tak ³atwo na tej po¿ywce wychodowaæ zadufanego w sobie Hitlera. Sam zobacz jak to ³echce....
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #293 : Maj 29, 2012, 07:53:20 »

Mo¿e tak, a mo¿e nie. Wed³ug mnie jedynym stanem stabilnym do którego wszech¶wiat d±¿y jest harmonia, mimo ¿e wszystko jest ca³y czas w ruchu, a wiêkszo¶æ we wzro¶cie. U nas ze wzrostem by³o cienko. Ja to widzê z grubsza tak. Wzniesienie czy przej¶cie (dowolna nazwa) jest jakby z klucza, ale pod pewnymi warunkami. I takim kluczowym warunkiem wed³ug mnie jest wspomniana wy¿ej zasada harmonii - albo wszyscy razem - albo nikt i czekamy na otwarcie "Wrót", a je¿eli nie chcecie to szybka droga do Py³u Kosmicznego jak u Assany. St±d moim zdaniem, oprócz czêsto ewidentnego wampiryzmu energetycznego, to pchanie i podci±ganie ogona, którym jeste¶my, choæ na pewno nie jedynym w tym wszech¶wiecie - przez inne sfery (niekoniecznie wy¿sze).
Dlatego nie wrzuca³bym wszystkich przekazów do jednego worka wampiryzmu.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Maj 29, 2012, 08:31:47 »

Prawd± tez jest, ze zmiany zachodz±ce w nas zachodz± we wszech¶wiecie  Du¿y u¶miech
Makro = mikro   Du¿y u¶miech
Co za tym idzie zmieniaj±c siebie zmieniasz wszech¶wiat eascie Ty którego nie ma Du¿y u¶miech Jêzyk
Tylko moim skromnym zdaniem nawet wtedy je¿eli zaakceptujemy ich takimi jakimi s± to hm ...jak sami nie rusz± dupska to samym patrzeniem i zamian± tych bogów na tamtych niczego nie osi±gn± i zmieni± siê w proch Du¿y u¶miech

PS
Dobrze east, ¿e jeste¶ czujny, bo szacowna ptak twierdzi, ¿e¶ s³odki, a tam pewnie s± tacy co te¿ lubi± s³odycze Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #295 : Maj 29, 2012, 08:41:54 »

Otworzenie wrót jest naprawdê w przeliczeniu na dni ju¿ tu¿ , tuz niesamowicie blisko przed nami. Bêd± otworzone przez kilka miesiêcy , zamkn± siê w grudniu. Ten czas kilku miesiêcy tak naprawdê jest czasem ostatecznym, to mo¿liwo¶æ dodatkowa dla wszystkich "maruderów" jeszcze nie do koñca zdecydowanych.
Za kilka dni rozpocznie siê przechodzenie na now± ziemiê , ja nie wiem dok³adnie jak to bêdzie ? Mo¿e rozpoczniemy ten akt od harmonizowania wibracji z ju¿ otworzon± przestrzeni±? By ostatecznie przej¶æ w grudniu? Jeszcze tego nie wiem , ale wiem i¿ przejd± ci którzy sa gotowi i tego pragn±.
Ale wiem i¿ ustawi siê ziemia za kilka dni dok³adnie w centrum strumienia otwieraj±cego bramy przej¶cia w IV wymiar.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Maj 29, 2012, 10:08:46 »

Prawd± tez jest, ze zmiany zachodz±ce w nas zachodz± we wszech¶wiecie  Du¿y u¶miech
Makro = mikro   Du¿y u¶miech
Co za tym idzie zmieniaj±c siebie zmieniasz wszech¶wiat eascie Ty którego nie ma Du¿y u¶miech Jêzyk
Prawda, lecz zobacz, ¿e to samo chce powiedzieæ o "sobie" ka¿da inna forma. Chciejstwo jednej bywa ca³kowicie sprzeczne z chciejstwem drugiej formy. Które chciejstwo lepsze ?
Kto to wszystko koordynuje ? Albo mamy Kiarê, która tupie nó¿k± i wszystko siê dzieje po jej my¶li, albo ... nikt nad tym nie ma kontroli. Po¶rednim rozwi±zaniem jest to, ¿e przeciwieñstwa siê znosz± ca³kowicie, za¶ harmoniczne czêstotliwo¶ci fal wzmacniaj± sygna³. Ludzko¶æ w swojej m±dro¶ci wie jaki sygna³ wzmacniaæ.
Paradoksalnie, to rzesze bezdomnych, biednych, na skraju nêdzy ludzi zmieni± rzeczywisto¶æ bo ich jest najwiêcej i najlepiej rozumiej± siebie wzajemnie. Nikt nie chce gin±æ ani zabijaæ. 
Wydaje siê, ¿e tak, czy inaczej silny sygna³ doprowadzi do resetu. Trochê tak , jak we ¶nie. Ró¿nym si³om chodzi o to, ¿eby¶  po przebudzeniu wgra³ ostatni znany Ci program - Nowego Ciebie. Bo to Ty jeste¶ gwarancj± tego, ¿e ich ¶wiat przetrwa równie¿.

PS
Dobrze east, ¿e jeste¶ czujny, bo szacowna ptak twierdzi, ¿e¶ s³odki, a tam pewnie s± tacy co te¿ lubi± s³odycze Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Ptaszyna s³odko nadaje wiêc i odbiór ma s³odki Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Maj 29, 2012, 13:08:52 »

east
Prawda, lecz zobacz, ¿e to samo chce powiedzieæ o "sobie" ka¿da inna forma. Chciejstwo jednej bywa ca³kowicie sprzeczne z chciejstwem drugiej formy. Które chciejstwo lepsze ?
Kto to wszystko koordynuje ?
east, east east
Powiedz mi szacowny czy z tych ,,form" to wszystkie maj± tzw ¶wiadomo¶æ zewnêtrzn± czy tylko Cz³owiek Cool
Zechciej te¿ szacowny powiedzieæ lub zastanowiæ siê kto podj±³ decyzje by zaistnia³ wszech¶wiat, prawa uniwersalne i wszystkie te cykle.
Do¶wiadczenia....
Kto koordynuje co siê stanie u Ciebie na podwórku z Twoim domem...dok±d pojedziesz na wczasy, jakie piwo wypijesz i czy wypijesz Jêzyk
Kto koordynuje zmianami jakie zachodz± w Tobie, a wiêc zgodnie z prawem odbicia we wszech¶wiecie U¶miech
Makro = mikro lub odwrotnie.
Taaa kogo¶ innego bym zapyta³ o zasadno¶æ tego pytania ale wszak Ciebie niet Du¿y u¶miech

PS
Odno¶nie budowy ca³o¶ciowej cz³owieka
Je¿eli znajdziesz czas spojrzyj sobie na pos±g ¦wiatowida
To taki s³owiañski symbol budowy cz³owieka, cztery w jednym krótko by rzec
By uzupe³niæ t± informacjê S³owianie bodaj do XII w zwracali siê do siebie per WY Du¿y u¶miech
Tobie by chyba to pasowa³o bo nie mia³by¶ problemu z JA Jêzyk
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #298 : Maj 29, 2012, 17:39:42 »

Otworzenie wrót jest naprawdê w przeliczeniu na dni ju¿ tu¿ , tuz niesamowicie blisko przed nami.

Nie kwestionujê ¿adnych informacji. Spytam jedynie - a co siê wydarzy
co bêdzie mo¿na naszym ''¶lepym'' wzrokiem zauwa¿yæ ?
Czy mam te¿ rozumieæ, ¿e w najbli¿szym czasie ''znikniesz'' z forum Projektu Cheops ?  Du¿y u¶miech

Jeszcze tego nie wiem , ale wiem i¿ przejd± ci którzy sa gotowi i tego pragn±.

Z tym to bym siê zgodzi³ ...
Wszystko zgodnie z zasad± - jak robisz tak masz. Czyli jaka przyczyna taki skutek.

Edit : Ponoæ Wrota maj± byæ otwarte do 2017 roku, a nie tylko przez 3-mc.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 17:40:17 wys³ane przez Astre » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #299 : Maj 29, 2012, 17:51:14 »

ponoæ...... do....

Nie wiem kto co  na pocz±tku zauwa¿y, a czego nie zauwa¿y  bowiem zale¿ne jest to od osobistego rozwoju , od rozszerzonego ogl±du zmieniaj±cej siê rzeczywisto¶ci.

Tak bardzo przeszkadza Ci moja obecno¶æ na tym forum i¿ chcia³ by¶ ¿ebym zniknê³a?
Je¿eli  bêdzie ono wy³±cznie w III wymiarze to zniknê.

Jednak w zamkniêciu procesu nikt nie bêdzie mia³ w±tpliwo¶ci i¿ zmieni³o siê dos³ownie wszystko chocia¿ jest prawie wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 17:54:04 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: