blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #350 : Czerwiec 22, 2012, 23:14:31 » |
|
east, na logikê, co jest wart komputer bez oprogramowania? Po drugie, zak³adam, ¿e wiemy co mamy teraz w programie i nie podoba siê to nam. Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #351 : Czerwiec 22, 2012, 23:27:34 » |
|
east, na logikê, co jest wart komputer bez oprogramowania? a to zale¿y jakie oprogramowanie masz na myœli ,bo na razie jedziemy na wirusie jaszczurzym  (te gad-ki nomen omen, o gadzim mózgu) . Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja.
Wystarczy aby odwirusowaÌ coby siê nie replikowa³ tak zawziêcie na ka¿dym poziomie. Ka¿dy inny program mozna najzwyczajniej wy³¹czyÌ 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #352 : Czerwiec 23, 2012, 05:54:02 » |
|
Posiadanie gadziego mózgu jest faktem , mo¿na z tym walczyÌ , a mo¿na zaakceptowaÌ i iœÌ dalej w rozwoju. Tzw. gadzi mózg to nasze pierwotne , atawistyczne, zwierzêce odczucia na których opiera³o siê przetrwanie pierwotnego Cz³owieka. Obecnie w nauce powrotu do intuicji korzystamy z tych samych odczuÌ ale u¿ywamy je ju¿ zgodnie z posiadan¹ m¹droœci¹. Kiedy zawodz¹ zewnêtrzne mierniki wszelakie wyznaczaj¹ce nam bezpieczne warunki ¿ycia musimy oprzeÌ siê na odczuwaniu naszego fizycznego i nie tylko fizycznego dobra. Wówczas Cz³owiek podœwiadomie kieruje siê w stronê jasnoœci , ciep³a i wszystkiego co daje mu poczucie bezpieczeùstwa. Przyk³adowo dach nad g³ow¹ , lub œciany chroni¹ce przed huraganem i atakiem zwierz¹t ( dawniej jaskinia , dzisiaj dom) za te wypracowane odruchy odpowiada 'gadzi mózg", tak jak za czystoœÌ fizjologiczn¹ niemowlê w trakcie swojego rozwoju. Czy zatem trzeba wypieraÌ siê samego siebie bo okreœlenie jest prymitywne w stosunku do rozwoju obecnego Cz³owieka? Taka by³a nasza ewolucja , akceptacja jej etapów jest m¹droœci¹ Cz³owieka. Kiara  ps. Je¿eli ktoœ z Ludzi s¹dzi i¿ nie uczestniczy³ w prehistorii w etapie rozwoju jako postaÌ zwierzêca to jest w wielkim b³êdzie, no chyba i¿ jest syntetykiem to nie. Ale one korzystaj¹ ze skoncentrowanej wiedzy Ludzkiej wpisanej w swoj¹ pamiêÌ , tak wiêc i poœrednio ta wiedza jest im przekazywana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 05:57:58 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #353 : Czerwiec 23, 2012, 08:36:56 » |
|
blueray21 east, na logikê, co jest wart komputer bez oprogramowania? Po drugie, zak³adam, ¿e wiemy co mamy teraz w programie i nie podoba siê to nam. Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja. Pozwolê sobie powtórzyÌ za blueray21 bo nawet komentowaÌ nie potrzeba  Co wart jest stary program Nie wiemy z punktu widzenie intelektu ale czy choÌby nie czujemy co bêdzie 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #354 : Czerwiec 23, 2012, 10:34:40 » |
|
blueray21 east, na logikê, co jest wart komputer bez oprogramowania? Po drugie, zak³adam, ¿e wiemy co mamy teraz w programie i nie podoba siê to nam. Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja. Pozwolê sobie powtórzyÌ za blueray21 bo nawet komentowaÌ nie potrzeba  Co wart jest stary program Nie wiemy z punktu widzenie intelektu ale czy choÌby nie czujemy co bêdzie  trochê wygl¹da to tak jakby komputer z cpu 386 i win 95 wyobra¿a³ sobie wspó³czesny cpu i7 z win 7,- nie da rady sobie nawet wyobraziÌ  ..tyle, ¿e my mamy wiêcej instrumentów, a jak mówi w przekazie od Cobry narratorka,- choÌ nasz mózg jest w 3G, to nasz umys³ ca³y czas jest ju¿ w 4G..
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 10:39:42 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #355 : Czerwiec 23, 2012, 21:10:03 » |
|
@ songochoĂŚ nasz mĂłzg jest w 3G, to nasz umysÂł caÂły czas jest juÂż w 4G..
Pytanie tylko, czy umysÂł jest NASZ ? Czy w ogĂłle moÂżna mĂłwiĂŚ o wÂłaÂścicielu umysÂłu ?
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #356 : Czerwiec 24, 2012, 10:25:56 » |
|
MoÂżna. JeÂżeli w pracy pobierasz kombinezon roboczy buty i rĂŞkawice to Tobie majÂą sÂłuÂżyĂŚ wiĂŞc jako takie sÂą Twoje  CiaÂło fizyczne, ktĂłre obejmujesz staje siĂŞ Twoim przejawem MĂłzg jako jedna z czĂŞÂści tego ciaÂła tak jak serce wÂątroba itd... wchodzi w skÂład CaÂłoÂści  to pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #357 : Czerwiec 24, 2012, 17:36:40 » |
|
Kolejny odcinek manuskryptu przyznaje, ¿e najciê¿sz¹ nasz¹ prac¹ tutaj jest OCZEKIWANIE. Ciekawa interpretacja. Rêkopis przetrwania - czêœÌ 156 24 czerwiec 2012 aisha north
Jak ju¿ powiedzieliœmy tyle razy, ludzkoœÌ przesz³a walkê aby dojœÌ tam, gdzie jesteœcie teraz, ale jak ju¿ poczuliœcie bardzo mocno, to doœwiadczenie jeszcze siê nie skoùczy³o. Zanim wszyscy odwróc¹ siê w rozpaczy z tych s³ów, pozwólcie nam spiesznie dodaÌ, ¿e rzeczywiœcie jesteœcie na dobrej drodze, aby zakoùczyÌ tê podró¿, ale gdy wszystko zostanie zintensyfikowane pod koniec, jaki bêdzie, ciœnienie rzeczywiœcie wzrasta z dnia na dzieù , a koncentracja na koùcowym celu mo¿e byÌ trudna do utrzymania dla niektórych. Jest to zrozumia³e, poniewa¿ nie jest to bynajmniej ³atwe zadaniu, aby utrzymaÌ d¹¿enie do przodu, kiedy wszystko wokó³ was wydaje siê byÌ w upadku dalej i dalej z powrotem na co dzieù, i gdzie przeb³yski nadziei wydaj¹ siê byÌ bardzo nieliczne.
£atwo to zrozumieÌ, ale tak¿e ³atwo wyjaœniÌ, gdy¿ Ci przywi¹zani do w³adzy obecnie bardziej ni¿ desperacko próbuj¹ przekonaÌ nie tylko Was, ale te¿ samych siebie, ¿e mog¹ te¿ przetrwaÌ t¹ burzê. Nie zupe³nie, gdy¿ ich moce siê nie tylko zmniejszy³y, teraz s¹ os³abieni poza mo¿liwoœÌ naprawy, ale jak ju¿ powiedzieliœmy tyle razy, rzeczywiœcie s¹ oni przygotowywani do wprowadzenia potê¿nego pokazu, aby was przekonaÌ, ¿e jest inaczej.
Ale co mogê zrobiÌ, aby wszystko zmieni³o siê nawet szybciej, s³yszymy takie pytania. A odpowiedŸ brzmi: nic. Albo raczej, to co ju¿ robisz, jest dok³adnie tym, co potrzebujesz robiÌ dalej, jako zwyk³¹ obecnoœÌ tutaj, utrzymuj¹c energie, które otrzymujesz, to jest w rzeczywistoœci dok³adnie to, dlaczego tu jesteœ. Dzia³acie jak pochodnie, podk³adaj¹c ogieù pod stopy ka¿dego, kto stara siê trzymaÌ jego gruntu i trzymaÌ siê starych i martwych energii, a wy wykonujecie nie lada zadanie tak¿e. Ale niestety, dla wielu, to nie wystarcza w tej chwili, i czuj¹ ich zanik na duchu gdy dni mijaj¹ i wszystko wydaje siê byÌ coraz bardziej nieszczêœliwe wokó³ nich. Ponownie, jest to zrozumia³e, ale pamiêtajcie, ¿e wszyscy przybyliœcie tu w pe³ni wiedz¹c dobrze, jaki ciê¿ki bêdzie to okres, kiedy jesteœ prawie zdesperowany, aby przekroczyÌ liniê mety, ale nie dostrzegasz, ¿e zbli¿asz siê do niej w jakikolwiek sposób.
B¹dŸcie pewni moi drodzy, meta jest dos³ownie pod waszym nosem, ale jak na razie mo¿ecie tylko j¹ postrzegaÌ j¹, jeœli uda siê wam po³¹czyÌ z przestrzeni¹ wewn¹trz, gdzie po prostu wiecie, ¿e wszystko idzie zgodnie z planem, i ¿e jesteœcie doskonale przygotowani , aby zakoùczyÌ tê podró¿ dok³adnie w odpowiednim momencie w czasie, i przejœÌ do nowego terytorium ramiê w ramiê z tysi¹cami innych rozradowanych istot. Ale znowu, bêd¹ to puste s³owa do wszystkich tych, którzy nadal borykaj¹ siê,aby prze¿yÌ jeszcze jeden dzieù, kiedy czuj¹, ¿e ich walcz¹cy duch dos³ownie wykrada siê tylnymi drzwiami, desperacko próbuj¹c znaleŸÌ tylko jedn¹ pozytywn¹ rzecz, aby potwierdziÌ nie tylko w³asny postêp , ale równie¿ ca³ej planety. Uprzejmie informujemy, ¿e wszyscy jesteœcie obdarzeni najwy¿szym szacunkiem, nie wa¿ne jak wysokie mniemanie macie o sobie w tej chwili, i tych z was, maj¹cych ciê¿ko teraz, rozszerzaj¹c nasz najg³êbszy szacunek, gdy¿ jesteœcie tymi, którzy istotnie wk³adaj¹ najwiêksze wysi³ki na rzecz tego projektu. Mamy nadziejê, ¿e to przyniesie Wam jak¹œ pociechê, gdy¿ najbli¿sze dni bêd¹ nadal obci¹¿aÌ was mocno na tak wiele sposobów.
Ale znowu, nawet jeœli nie wydaje siê wam znaleŸÌ ¿adnego dowodu tej ogromnej zmiany, która ma miejsce teraz, wiedzcie, ¿e to jest rzeczywiœcie tak, jak powinno byÌ, i wiedzcie, ¿e wszyscy wykonujecie wa¿n¹ rolê w doprowadzeniu do tego. Nawet jeœli czujecie siê ca³kowicie wypompowani i nie mo¿ecie nawet drgn¹Ì, jesteœcie ci¹gniêci potê¿nie we w³aœciwym kierunku. Salut wams wszystkim, walczycie ciê¿ko w imieniu nas wszystkich, i pamiêtajcie, ¿e najwiêkszym wyzwaniem tego procesu nie jest WYKONANIE, ale jego OCZEKIWANIE, i uwa¿amy, ¿e wszyscy czujecie, ¿e macie wiêcej ni¿ sprawiedliwy udzia³ w tym czekaniu. Ale nadal trzeba bêdzie trwaÌ w nim d³u¿ej, ale pamiêtajcie, ¿e wszyscy stoimy obok was w ca³ym tym wszystkim, i my widzimy t¹ ciê¿k¹ pracê, podczas gdy wy tylko widzicie oczekiwanie. Wiêc weŸcie trochê czasu, aby zapoznaÌ siê ze swoim w³asnym blaskiem, bo bez Was nic nie mo¿e nigdy byÌ lepsze w tym œwiecie, i bez was, ludzkoœÌ tkwi³aby w starym bagnie na zawsze. Wiedzcie, ¿e jesteœcie wyodrêbnieni spoœród tego bagna jak mówimy, ale przyci¹ganie, jakie ono mia³o wobec was przez tak d³ugi czas jest tak silne, ¿e dos³ownie czujecie, ¿e to jest jeszcze przywi¹zanie do waszych nóg nawet jeœli zdo³aliœcie uwolniÌ siebie od wci¹gania.
Ponownie, utrzymuj¹cy siê efekt ca³ej tej starej energii jest silny rzeczywiœcie, wiêc pamiêtajcie, aby wzi¹Ì g³êboki oddech i poczuÌ, jak wiele wiêksz¹ swobodê macie teraz w porównaniu do wczeœniej. £atwo jest byÌ oszukanym przez te stare, zalegaj¹ce wra¿enia pozbawienia wolnoœci, zw³aszcza gdy wydaje siê, ¿e paraduj¹ przed waszymi oczami stale, ale wasza dusza wie lepiej, i wasza dusza ju¿ siê raduje. Wiêc starajcie siê s³uchaÌ, a us³yszysz jej uradowanie pod zgie³kiem za³amania systemów, które was otaczaj¹ ze wszystkich stron. I tak, one rzeczywiœcie wszystkie upadaj¹, nawet jeœli wszyscy staraj¹ siê sprawiÌ, abyœcie uwierzyli, ¿e nigdy nie upadn¹, i nigdy nie porzuc¹ uchwytu, w którym was trzymaj¹. Zaufajcie nam, ¿e wy nie mo¿ecie nie zdo³aÌ, i zaufajcie nam, ¿e oni mog¹ tylko doczekaÌ niepowodzenia.
- http://aishanorth.wordpress.com/
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #358 : Czerwiec 24, 2012, 21:04:42 » |
|
Mam pytanie natury technicznej - w jakim celu uÂżyta jest czcionka kilka punktĂłw wiĂŞksza?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #359 : Czerwiec 24, 2012, 21:51:16 » |
|
Tylko o 2, ¿eby odró¿niÌ treœÌ przekazu i z³agodziÌ odczyt dla u¿ywaj¹cych okularów.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #360 : Czerwiec 25, 2012, 18:11:30 » |
|
Dziêki blueray21 Wzruszy³em siê do ³ez czytaj¹c ostatnie wywody tych z kosmosu, które raczy³eœ zamieœciÌ szacowny. Czcionka pozwala czytaÌ nawet wtedy kiedy oczy s¹ za³zawione z powodu wzruszenia szczególnie ichnia trosk¹ o nas. WyraŸnie i z ca³¹ stanowczoœci¹ mogê stwierdziÌ, ze ja siê o nich tak nie troszczê  Có¿ pozwolê sobie wypiÌ piwko za ich zdrowie  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #361 : Czerwiec 25, 2012, 18:24:04 » |
|
Tylko o 2, ¿eby odró¿niÌ treœÌ przekazu i z³agodziÌ odczyt dla u¿ywaj¹cych okularów. To mo¿e pójœÌ dalej i zwiêkszyÌ ró¿nicê do 4 - bo co z osobami z wiêksz¹ wad¹ wzroku? A mo¿e te pogrubienia i tak powiêkszonego tekstu s¹ dla nich? Chocia¿ wed³ug mnie to celowy zabieg socjotechniczny, aby przemyciÌ, ¿e skoro wiêkszy tekst to wa¿niejsze/m¹drzejsze treœci, a wyt³uszczenie, aby stawiaÌ piecz¹tki w umyœle/pamiêci, ot taki przekaz podprogowy...
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #362 : Czerwiec 25, 2012, 18:31:37 » |
|
arteq, wszystkie te przekazy to przekazy podprogowe. Kiara zaleca czytaĂŚ miĂŞdzy wierszami - tam brak pogrubieĂą i powiĂŞkszeĂą, ale tak naprawdĂŞ najlepiej nie czytaĂŚ wcale, wtedy nic pod prĂłg ci siĂŞ nie dostanie. CieszĂŞ siĂŞ, Âże choĂŚ jeden PrzebiÂśnieg miaÂł frajdĂŞ, tak trzymaĂŚ - na zdrĂłwko.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #363 : Czerwiec 25, 2012, 18:35:52 » |
|
dlategoÂż caÂłkowicie zlaÂłem tekst...
ale zastanawiaj¹ca mo¿e byÌ Twoja wytrwa³oœÌ, a œciœlej cel tych cyklicznych prezentacji...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2012, 18:36:59 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #364 : Czerwiec 25, 2012, 18:40:17 » |
|
Co do mojej, moÂże to cecha charakteru, co do ich zapewne zupeÂłnie inna potrzeba, na dziÂś oficjalnie nie znana, ale moÂżesz prĂłbowaĂŚ "rozkminiĂŚ", choĂŚ bez przeczytania ocena jest niemoÂżliwa.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #365 : Czerwiec 25, 2012, 18:48:18 » |
|
treÂści i owszem, zamiarĂłw, celĂłw juÂż niekoniecznie ;]
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #366 : Czerwiec 25, 2012, 18:53:35 » |
|
blueray21 wydaje mi siê ¿e tak jak ja szacowny arteq dawno siê spotka³ z podobnymi channelingami i zwyczajnie mówi¹c zainteresowany nimi nie jest. Oœmielê siê tylko powiadomiÌ Ciê szacowny blueray21 , ¿e ktoœ kto chodzi do koœcio³a z tak¹ form¹ przekazu informacji jak w zamieszczanych przez Ciebie channelingach spotyka siê podczas ka¿dej mszy jest to kazanie. Naprawdê z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem bo nie mam zamiaru niczyich odczuÌ tu dotykaÌ, ale wielokrotnie w tych kazaniach s³yszy siê o trosce i wskazówkach jak mamy ¿yÌ .... Wiêc ile mo¿na s³uchaÌ podobnych treœci, gdzie tylko zmieniaj¹ siê autorzy. Co do mnie od czasu do czasu zerknê bo jest we mnie jeszcze ciekawoœÌ, ¿e ktoœ tam wyjdzie poza stary program  ChoÌ z tego co w tekstach czytam raczej na to siê nie zanosi choÌ mo¿e szacowna ptak by siê ze mn¹ nie zgodzi³a  to jeszcze raz z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem pa 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #367 : Czerwiec 25, 2012, 19:30:23 » |
|
ja powiem- tak,- kaÂżdy sobie tam coÂś ocenia lub nie, ja osobiÂście podziĂŞkuje blue za jego wkÂład i konsekwencje 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #368 : Czerwiec 25, 2012, 19:34:02 » |
|
Przebiœnieg-u, cieszy mnie twoje postawienie sprawy, super analiza. Oczywiœcie, ka¿de kazanie ma swój cel, tak, jak te przekazy, zgadzam siê, ¿e odgrzewane itd. Tylko przekazów mogê nie czytaÌ, jeœli mi nie odpowiadaj¹, a jeœli je krytykujê to tworzê nastêpne kazanie, wytyczam nastêpn¹, tym razem swoj¹, tzn. mnie odpowiadaj¹ca œcie¿kê. Tu nie widzê ¿adnej ró¿nicy, najwy¿ej w iloœci s³ów. Ró¿ni 'doradcy' teraz mówi¹: nie czytaj co ci nie odpowiada, co nie rezonuje z tob¹, ja jetem trochê starszej daty i mówiê: czytaj, ¿ebyœ wiedzia³. Kiara mówi: czytaj miêdzy wierszami, to, to samo z pewnym naciskiem. W moim dzieciùstwie mówiono: ucz siê jêzyków swoich wrogów, ja jestem chyba pacyfist¹. Próbujê nie mieÌ wrogów, a na kazania ju¿ doœÌ dawno nie chodzê, bo mi nie po drodze. Mimo s³owotoku tych przekazów mo¿na sporo (czasami) wy³apaÌ, jeœli ktoœ zwraca uwagê, czyli stara siê czytaÌ miêdzy wierszami. Czy mog¹, czy w ogóle mo¿na wyjœÌ z programu, "matrixa" ot tak sobie? ChoÌ na chwilkê? No mo¿e na piwo i póki co niewiele wiêcej. Ale potrzebujemy siê do tego przygotowywaÌ, i na pomoc Towarzyszy, czy Enkiego raczej liczyÌ nie mo¿emy, ale warto dociekaÌ ich zamiarów.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #369 : Czerwiec 25, 2012, 20:54:32 » |
|
Pisz blueray21 fajnie Âże to robisz! Jak siĂŞ czyta miĂŞdzy wierszami i od drugiej strony to wiadomo co od nas chcÂą i w czym sÂą sÂłabi nasi szanowni "donosiciele" wszelkiej maÂści. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #370 : Czerwiec 26, 2012, 00:03:28 » |
|
Tylko przekazów mogê nie czytaÌ, jeœli mi nie odpowiadaj¹, a jeœli je krytykujê to tworzê nastêpne kazanie, wytyczam nastêpn¹, tym razem swoj¹, tzn. mnie odpowiadaj¹ca œcie¿kê. Tu nie widzê ¿adnej ró¿nicy, najwy¿ej w iloœci s³ów. Ufff... pewne wywody/przekazy/opowieœci s¹ jak tasiemcowa opera mydlana - nie musisz ogl¹daÌ ka¿dego odcinka, obejrzysz co 10, 20 i tak bêdziesz nad¹¿a³ za fabu³¹ - to raz. Dwa - maj¹c pewne doœwiadczenie i umiej¹c analizowaÌ po próbce wiesz co ju¿ z tego wyroœnie w effekcie koùcowym, tak jak w przypadku gdy ju¿ na pierwszy rzut oka widzisz nieetyczne chwyty - jedynie bardziej lub mniej widoczne. Skoro ju¿ na pocz¹tku "gracz" stosuje oszustwa i manipulacje to jaki jest sens go s³uchaÌ?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #371 : Czerwiec 26, 2012, 06:28:41 » |
|
Je¿eli tak uwa¿asz, tak przyjmujesz z góry to po co czytaÌ? A twoje domniemania bez czytania s¹ jeszcze wiêksz¹ manipulacj¹. I s¹ wy³¹cznie twoje, wiêc pozwól innym byÌ sob¹, maj¹ swoje instrumenty do rozró¿niania, nie musisz ich broniÌ przed niczym, broù tylko siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #372 : Czerwiec 26, 2012, 08:47:32 » |
|
arteq. Skoro ju¿ na pocz¹tku "gracz" stosuje oszustwa i manipulacje to jaki jest sens go s³uchaÌ? Oj to niezmiernie wa¿ne stwierdzenie szczególnie trzeba je odnieœÌ do katolickich dominantów manipuluj¹cych œwiadomoœci¹ , wiedz¹ i uczuciami Ludzi! Oni od pocz¹tku opieraj¹ siê na k³amstwach wszelakich zastêpowaniu prawd dogmatami w które wiarê wymuszaj¹ strachem i uœmiercaniem ludzi. Dowodów na to jest ca³e mnóstwo od czasów powstania do teraz. I jeszcze na dodatek ca³y czas ka¿¹ ludziom s³uchaÌ powtarzanej prawie 2000 lat tej samej bajki , której absolutnie zaprzecza nauka. Tak ¿e ci w"wspaniali gracze" mog¹ z powodzeniem wyst¹piÌ o palmê pierwszeùstw w swoich umiejêtnoœciach! Ludzie samodzielnie myœl¹cy ju¿ dawno zastanowili siê czy jest nadal sens ich s³uchaÌ , bo odkryli sens ich gierek polegaj¹cy na czerpaniu wszelakich korzyœci z ludzi. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #373 : Czerwiec 26, 2012, 10:10:58 » |
|
Blueray, proszê czytaj ze zrozumieniem - nie napisa³em, ¿e w ogóle nie czyta³em, napisa³el, ¿e ola³em czêœÌ z nich (tekst, a nie teksty...). Co do reszty - telenoweli, to ju¿ standardzik...
Kiaro, rozbawiÂłaÂś mnie, to wszystko co masz do powiedzenia? To jedyna Twoja argumentacja - bo tak mĂłwisz i tyle? Twoja "wiedza" wewnĂŞtrzna? I to mĂłwisz Ty, ktĂłra z zadziwiajÂącÂą upierdliwoÂściÂą nawijasz forumowiczom makaron na uszy? :] ChĂŞtnie zapoznam siĂŞ z tymi naukowymi opracowaniami, zaznaczam - naukowymi, ale jak masz powiedzieĂŚ cos w stylu "na necie jest peÂłno tych informacji" czy teÂż "sam sobie znajdÂź" to proszĂŞ, nawet nie zaczynaj...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 10:11:41 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |