Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:51:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MANUSKRYPT PRZETRWANIA.....  (Przeczytany 316196 razy)
0 u¿ytkowników i 24 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #350 : Czerwiec 22, 2012, 23:14:31 »

east, na logikê, co jest wart komputer bez oprogramowania?
Po drugie, zak³adam, ¿e wiemy co mamy teraz w programie i nie podoba siê to nam.
Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #351 : Czerwiec 22, 2012, 23:27:34 »

a to zale¿y jakie oprogramowanie masz na my¶li ,bo na razie jedziemy na wirusie jaszczurzym Mrugniêcie (te gad-ki nomen omen, o gadzim mózgu)
.
Co do nastêpnego programu to twoje (?) przypuszczenia, póki co nie wiemy kto, co i jak, i nie wiemy czy bêdzie Ja-szczurzy, czy mo¿e Ja-skó³czy, a mo¿e ju¿ bez Ja.
Wystarczy aby odwirusowaæ coby siê nie replikowa³ tak zawziêcie na ka¿dym poziomie. Ka¿dy inny program mozna najzwyczajniej wy³±czyæ Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #352 : Czerwiec 23, 2012, 05:54:02 »

Posiadanie gadziego mózgu jest faktem , mo¿na z tym walczyæ , a mo¿na zaakceptowaæ i i¶æ dalej w rozwoju. Tzw. gadzi mózg to nasze pierwotne , atawistyczne, zwierzêce  odczucia na których opiera³o siê przetrwanie pierwotnego Cz³owieka.
Obecnie w nauce powrotu do intuicji korzystamy z tych samych odczuæ ale u¿ywamy je  ju¿ zgodnie z posiadan± m±dro¶ci±.
Kiedy zawodz± zewnêtrzne mierniki wszelakie wyznaczaj±ce nam bezpieczne warunki ¿ycia musimy oprzeæ siê na odczuwaniu naszego fizycznego i nie tylko fizycznego dobra. Wówczas Cz³owiek pod¶wiadomie kieruje siê w stronê jasno¶ci , ciep³a i wszystkiego co daje mu poczucie bezpieczeñstwa. Przyk³adowo dach nad g³ow± , lub ¶ciany chroni±ce przed huraganem i atakiem zwierz±t ( dawniej jaskinia , dzisiaj dom) za te wypracowane odruchy odpowiada 'gadzi mózg", tak jak za czysto¶æ fizjologiczn±  niemowlê w trakcie swojego rozwoju.
 Czy zatem trzeba wypieraæ siê samego siebie bo okre¶lenie jest prymitywne w stosunku do rozwoju obecnego Cz³owieka?  Taka by³a nasza ewolucja , akceptacja jej etapów jest m±dro¶ci± Cz³owieka.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Je¿eli kto¶ z Ludzi s±dzi i¿ nie uczestniczy³ w prehistorii  w etapie rozwoju jako postaæ zwierzêca to jest w wielkim b³êdzie, no chyba i¿ jest syntetykiem to nie. Ale one korzystaj± ze skoncentrowanej wiedzy Ludzkiej wpisanej w swoj± pamiêæ , tak wiêc i po¶rednio ta wiedza jest im przekazywana.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 05:57:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #353 : Czerwiec 23, 2012, 08:36:56 »

blueray21
Po drugie, zak³adam, ¿e wiemy co mamy teraz w programie i nie podoba siê to nam.
Pozwolê sobie powtórzyæ za blueray21 bo nawet komentowaæ nie potrzeba U¶miech
Co wart jest stary program
Nie wiemy z punktu widzenie intelektu ale czy choæby nie czujemy co bêdzie U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #354 : Czerwiec 23, 2012, 10:34:40 »

blueray21
Pozwolê sobie powtórzyæ za blueray21 bo nawet komentowaæ nie potrzeba U¶miech
Co wart jest stary program
Nie wiemy z punktu widzenie intelektu ale czy choæby nie czujemy co bêdzie U¶miech

trochê wygl±da to tak jakby komputer z cpu 386 i win 95 wyobra¿a³ sobie wspó³czesny cpu i7 z win 7,-
nie da rady sobie nawet wyobraziæ Mrugniêcie
..tyle, ¿e my mamy wiêcej instrumentów, a jak mówi w przekazie od Cobry narratorka,-
choæ nasz mózg jest w 3G, to nasz umys³ ca³y czas jest ju¿ w 4G..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 10:39:42 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #355 : Czerwiec 23, 2012, 21:10:03 »

@songo
choæ nasz mózg jest w 3G, to nasz umys³ ca³y czas jest ju¿ w 4G..
Pytanie tylko, czy umys³ jest NASZ ? Czy w ogóle mo¿na mówiæ o w³a¶cicielu umys³u ?
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #356 : Czerwiec 24, 2012, 10:25:56 »

Mo¿na.
Je¿eli w pracy pobierasz kombinezon roboczy buty i rêkawice to Tobie maj± s³u¿yæ wiêc jako takie s± Twoje Jêzyk
Cia³o fizyczne, które obejmujesz staje siê Twoim przejawem
Mózg jako jedna z czê¶ci tego cia³a tak jak serce w±troba itd... wchodzi w sk³ad Ca³o¶ci Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #357 : Czerwiec 24, 2012, 17:36:40 »

Kolejny odcinek manuskryptu przyznaje, ¿e najciê¿sz± nasz± prac± tutaj jest OCZEKIWANIE. Ciekawa interpretacja.

Rêkopis przetrwania - czê¶æ 156
24 czerwiec 2012 aisha north

Jak ju¿ powiedzieli¶my tyle razy, ludzko¶æ przesz³a walkê aby doj¶æ tam, gdzie jeste¶cie teraz, ale jak ju¿ poczuli¶cie bardzo mocno, to do¶wiadczenie jeszcze siê nie skoñczy³o. Zanim wszyscy odwróc± siê w rozpaczy z tych s³ów, pozwólcie nam spiesznie dodaæ, ¿e rzeczywi¶cie jeste¶cie na dobrej drodze, aby zakoñczyæ tê podró¿, ale gdy wszystko zostanie zintensyfikowane pod koniec, jaki bêdzie, ci¶nienie rzeczywi¶cie wzrasta z dnia na dzieñ , a koncentracja na koñcowym celu mo¿e byæ trudna do utrzymania dla niektórych. Jest to zrozumia³e, poniewa¿ nie jest to bynajmniej ³atwe zadaniu, aby utrzymaæ d±¿enie do przodu, kiedy wszystko wokó³ was wydaje siê byæ w upadku dalej i dalej z powrotem na co dzieñ, i gdzie przeb³yski nadziei wydaj± siê byæ bardzo nieliczne.

£atwo to zrozumieæ, ale tak¿e ³atwo wyja¶niæ, gdy¿  Ci przywi±zani do w³adzy obecnie bardziej ni¿ desperacko próbuj± przekonaæ nie tylko Was, ale te¿ samych siebie, ¿e mog± te¿ przetrwaæ t± burzê.
Nie zupe³nie, gdy¿ ich moce siê nie tylko zmniejszy³y, teraz s± os³abieni poza mo¿liwo¶æ naprawy, ale jak ju¿ powiedzieli¶my tyle razy, rzeczywi¶cie s± oni przygotowywani do wprowadzenia potê¿nego pokazu, aby was przekonaæ, ¿e jest inaczej.

Ale co mogê zrobiæ, aby wszystko zmieni³o siê nawet szybciej, s³yszymy takie pytania. A odpowied¼ brzmi: nic. Albo raczej, to co ju¿ robisz, jest dok³adnie tym, co potrzebujesz robiæ dalej, jako zwyk³± obecno¶æ tutaj, utrzymuj±c energie, które otrzymujesz, to jest w rzeczywisto¶ci dok³adnie to, dlaczego tu jeste¶. Dzia³acie jak pochodnie, podk³adaj±c ogieñ pod stopy ka¿dego, kto stara siê trzymaæ jego gruntu i trzymaæ siê starych i martwych energii, a wy wykonujecie nie lada zadanie tak¿e. Ale niestety, dla wielu, to nie wystarcza w tej chwili, i czuj± ich zanik na duchu gdy dni mijaj± i wszystko wydaje siê byæ coraz bardziej nieszczê¶liwe wokó³ nich. Ponownie, jest to zrozumia³e, ale pamiêtajcie, ¿e wszyscy przybyli¶cie tu w pe³ni wiedz±c dobrze, jaki ciê¿ki bêdzie to okres, kiedy jeste¶ prawie zdesperowany, aby przekroczyæ liniê mety, ale nie dostrzegasz, ¿e zbli¿asz siê do niej w jakikolwiek sposób.

B±d¼cie pewni moi drodzy, meta jest dos³ownie pod waszym nosem, ale jak na razie mo¿ecie tylko j± postrzegaæ j±, je¶li uda siê wam po³±czyæ z przestrzeni± wewn±trz, gdzie po prostu wiecie, ¿e wszystko idzie zgodnie z planem, i ¿e jeste¶cie doskonale przygotowani , aby zakoñczyæ tê podró¿ dok³adnie w odpowiednim momencie w czasie, i przej¶æ do nowego terytorium ramiê w ramiê z tysi±cami innych rozradowanych istot. Ale znowu, bêd± to puste s³owa do wszystkich tych, którzy nadal borykaj± siê,aby prze¿yæ jeszcze jeden dzieñ, kiedy czuj±, ¿e ich walcz±cy duch dos³ownie wykrada siê tylnymi drzwiami, desperacko próbuj±c znale¼æ tylko jedn± pozytywn± rzecz, aby potwierdziæ nie tylko w³asny postêp , ale równie¿ ca³ej planety. Uprzejmie informujemy, ¿e wszyscy jeste¶cie obdarzeni najwy¿szym szacunkiem, nie wa¿ne jak wysokie mniemanie macie o sobie w tej chwili, i tych z was, maj±cych ciê¿ko teraz, rozszerzaj±c nasz najg³êbszy szacunek, gdy¿ jeste¶cie tymi, którzy istotnie wk³adaj± najwiêksze wysi³ki na rzecz tego projektu. Mamy nadziejê, ¿e to przyniesie Wam jak±¶ pociechê, gdy¿ najbli¿sze dni bêd± nadal obci±¿aæ was mocno na tak wiele sposobów.

Ale znowu, nawet je¶li nie wydaje siê wam znale¼æ ¿adnego dowodu tej ogromnej zmiany, która ma miejsce teraz, wiedzcie, ¿e to jest rzeczywi¶cie tak, jak powinno byæ, i wiedzcie, ¿e wszyscy wykonujecie wa¿n± rolê w doprowadzeniu do tego. Nawet je¶li czujecie siê ca³kowicie wypompowani i nie mo¿ecie nawet drgn±æ, jeste¶cie ci±gniêci potê¿nie we w³a¶ciwym kierunku. Salut wams wszystkim, walczycie ciê¿ko w imieniu nas wszystkich, i pamiêtajcie, ¿e najwiêkszym wyzwaniem tego procesu nie jest WYKONANIE, ale jego OCZEKIWANIE, i uwa¿amy, ¿e wszyscy czujecie, ¿e macie wiêcej ni¿ sprawiedliwy udzia³ w tym czekaniu. Ale nadal trzeba bêdzie trwaæ w nim d³u¿ej, ale pamiêtajcie, ¿e wszyscy stoimy obok was w ca³ym tym wszystkim, i my widzimy t± ciê¿k± pracê, podczas gdy wy tylko widzicie oczekiwanie. Wiêc we¼cie trochê czasu, aby zapoznaæ siê ze swoim w³asnym blaskiem, bo bez Was nic nie mo¿e nigdy byæ lepsze w tym ¶wiecie, i bez was, ludzko¶æ tkwi³aby w starym bagnie na zawsze. Wiedzcie, ¿e jeste¶cie wyodrêbnieni spo¶ród tego bagna jak mówimy, ale przyci±ganie, jakie ono mia³o wobec was przez tak d³ugi czas jest tak silne, ¿e dos³ownie czujecie, ¿e to jest jeszcze przywi±zanie do waszych nóg nawet je¶li zdo³ali¶cie uwolniæ siebie od wci±gania.

Ponownie, utrzymuj±cy siê efekt  ca³ej tej starej energii jest silny rzeczywi¶cie, wiêc pamiêtajcie, aby wzi±æ g³êboki oddech i poczuæ, jak wiele wiêksz± swobodê macie teraz w porównaniu do wcze¶niej. £atwo jest byæ oszukanym przez te stare, zalegaj±ce wra¿enia pozbawienia wolno¶ci, zw³aszcza gdy wydaje siê, ¿e paraduj± przed waszymi oczami stale, ale wasza dusza wie lepiej, i wasza dusza ju¿ siê raduje. Wiêc starajcie siê s³uchaæ, a us³yszysz jej uradowanie pod zgie³kiem za³amania systemów, które was otaczaj± ze wszystkich stron. I tak, one rzeczywi¶cie wszystkie upadaj±, nawet je¶li wszyscy staraj± siê sprawiæ, aby¶cie uwierzyli, ¿e nigdy nie upadn±, i nigdy nie porzuc± uchwytu, w którym was trzymaj±. Zaufajcie nam, ¿e wy nie mo¿ecie nie zdo³aæ, i zaufajcie nam, ¿e oni mog± tylko doczekaæ niepowodzenia.

-
http://aishanorth.wordpress.com/

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #358 : Czerwiec 24, 2012, 21:04:42 »

Mam pytanie natury technicznej - w jakim celu u¿yta jest czcionka kilka punktów wiêksza?
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #359 : Czerwiec 24, 2012, 21:51:16 »

Tylko o 2, ¿eby odró¿niæ tre¶æ przekazu i z³agodziæ odczyt dla u¿ywaj±cych okularów.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #360 : Czerwiec 25, 2012, 18:11:30 »

Dziêki blueray21
Wzruszy³em siê do ³ez czytaj±c ostatnie wywody tych z kosmosu, które raczy³e¶ zamie¶ciæ szacowny.
Czcionka pozwala czytaæ nawet wtedy kiedy oczy s± za³zawione z powodu wzruszenia szczególnie ichnia trosk± o nas.
Wyra¼nie i z ca³± stanowczo¶ci± mogê stwierdziæ, ze ja siê o nich tak nie troszczê  Du¿y u¶miech
Có¿ pozwolê sobie wypiæ piwko za ich zdrowie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #361 : Czerwiec 25, 2012, 18:24:04 »

Tylko o 2, ¿eby odró¿niæ tre¶æ przekazu i z³agodziæ odczyt dla u¿ywaj±cych okularów.
To mo¿e pój¶æ dalej i zwiêkszyæ ró¿nicê do 4 - bo co z osobami z wiêksz± wad± wzroku? A mo¿e te pogrubienia i tak powiêkszonego tekstu s± dla nich?

Chocia¿ wed³ug mnie to celowy zabieg socjotechniczny, aby przemyciæ, ¿e skoro wiêkszy tekst to wa¿niejsze/m±drzejsze tre¶ci, a wyt³uszczenie, aby stawiaæ piecz±tki w umy¶le/pamiêci, ot taki przekaz podprogowy...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #362 : Czerwiec 25, 2012, 18:31:37 »

arteq, wszystkie te przekazy to przekazy podprogowe. Kiara  zaleca czytaæ miêdzy wierszami - tam brak pogrubieñ i powiêkszeñ, ale tak naprawdê najlepiej nie czytaæ wcale, wtedy nic pod próg ci siê nie dostanie.
Cieszê siê, ¿e choæ jeden Przebi¶nieg mia³ frajdê, tak trzymaæ - na zdrówko.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #363 : Czerwiec 25, 2012, 18:35:52 »

dlatego¿ ca³kowicie zla³em tekst...

ale zastanawiaj±ca mo¿e byæ Twoja wytrwa³o¶æ, a ¶ci¶lej cel tych cyklicznych prezentacji...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2012, 18:36:59 wys³ane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #364 : Czerwiec 25, 2012, 18:40:17 »

Co do mojej, mo¿e to cecha charakteru, co do ich zapewne zupe³nie inna potrzeba, na dzi¶ oficjalnie nie znana, ale mo¿esz próbowaæ "rozkminiæ", choæ bez przeczytania ocena jest niemo¿liwa.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #365 : Czerwiec 25, 2012, 18:48:18 »

tre¶ci i owszem, zamiarów, celów ju¿ niekoniecznie  ;]
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #366 : Czerwiec 25, 2012, 18:53:35 »

blueray21 wydaje mi siê ¿e tak jak ja szacowny arteq dawno siê spotka³ z podobnymi channelingami i zwyczajnie mówi±c zainteresowany nimi nie jest.
O¶mielê siê tylko powiadomiæ Ciê szacowny blueray21 , ¿e kto¶ kto chodzi do ko¶cio³a z tak± form± przekazu informacji jak w zamieszczanych przez Ciebie channelingach spotyka siê podczas ka¿dej mszy jest to kazanie.
Naprawdê z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem bo nie mam zamiaru niczyich odczuæ tu dotykaæ, ale wielokrotnie w tych kazaniach s³yszy siê o trosce i wskazówkach jak mamy ¿yæ ....
Wiêc ile mo¿na s³uchaæ podobnych tre¶ci, gdzie tylko zmieniaj± siê autorzy.
Co do mnie od czasu do czasu zerknê bo jest we mnie jeszcze ciekawo¶æ, ¿e kto¶ tam wyjdzie poza stary program Mrugniêcie
Choæ z tego co w tekstach czytam raczej na to siê nie zanosi choæ mo¿e szacowna ptak by siê ze mn± nie zgodzi³a U¶miech
to jeszcze raz z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #367 : Czerwiec 25, 2012, 19:30:23 »

ja powiem- tak,-
ka¿dy sobie tam co¶ ocenia lub nie, ja osobi¶cie podziêkuje blue za jego wk³ad i konsekwencje U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #368 : Czerwiec 25, 2012, 19:34:02 »

Przebi¶nieg-u, cieszy mnie twoje postawienie sprawy, super analiza.
Oczywi¶cie, ka¿de kazanie ma swój cel, tak, jak te przekazy, zgadzam siê, ¿e odgrzewane itd. Tylko przekazów mogê nie czytaæ, je¶li mi nie odpowiadaj±, a je¶li je krytykujê to tworzê nastêpne kazanie, wytyczam nastêpn±, tym razem swoj±, tzn. mnie odpowiadaj±ca ¶cie¿kê. Tu nie widzê ¿adnej ró¿nicy, najwy¿ej w ilo¶ci s³ów.
Ró¿ni 'doradcy' teraz mówi±: nie czytaj co ci nie odpowiada, co nie rezonuje z tob±, ja jetem trochê starszej daty i mówiê: czytaj, ¿eby¶ wiedzia³. Kiara mówi: czytaj miêdzy wierszami, to,  to samo z pewnym naciskiem. W moim dzieciñstwie mówiono: ucz siê jêzyków swoich wrogów, ja jestem chyba pacyfist±. Próbujê nie mieæ wrogów, a na kazania ju¿ do¶æ dawno nie chodzê, bo mi nie po drodze.
Mimo s³owotoku tych przekazów mo¿na sporo (czasami) wy³apaæ, je¶li kto¶ zwraca uwagê, czyli stara siê czytaæ miêdzy wierszami.
Czy mog±, czy w ogóle mo¿na wyj¶æ z programu, "matrixa" ot tak sobie? Choæ na chwilkê? No mo¿e na piwo i póki co niewiele wiêcej. Ale potrzebujemy siê do tego przygotowywaæ, i na pomoc Towarzyszy, czy Enkiego raczej liczyæ nie mo¿emy, ale warto dociekaæ ich zamiarów.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #369 : Czerwiec 25, 2012, 20:54:32 »

Pisz blueray21 fajnie ¿e to robisz! Jak siê czyta miêdzy wierszami i od drugiej strony to wiadomo co od nas chc± i w czym s± s³abi nasi szanowni "donosiciele" wszelkiej ma¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #370 : Czerwiec 26, 2012, 00:03:28 »

Tylko przekazów mogê nie czytaæ, je¶li mi nie odpowiadaj±, a je¶li je krytykujê to tworzê nastêpne kazanie, wytyczam nastêpn±, tym razem swoj±, tzn. mnie odpowiadaj±ca ¶cie¿kê. Tu nie widzê ¿adnej ró¿nicy, najwy¿ej w ilo¶ci s³ów.
Ufff... pewne wywody/przekazy/opowie¶ci s± jak tasiemcowa opera mydlana - nie musisz ogl±daæ ka¿dego odcinka, obejrzysz co 10, 20 i tak bêdziesz nad±¿a³ za fabu³± - to raz. Dwa - maj±c pewne do¶wiadczenie i umiej±c analizowaæ po próbce wiesz co ju¿ z tego wyro¶nie w effekcie koñcowym, tak jak w przypadku gdy ju¿ na pierwszy rzut oka widzisz nieetyczne chwyty - jedynie bardziej lub mniej widoczne. Skoro ju¿ na pocz±tku "gracz" stosuje oszustwa i manipulacje to jaki jest sens go s³uchaæ?
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #371 : Czerwiec 26, 2012, 06:28:41 »

Je¿eli tak uwa¿asz, tak przyjmujesz z góry to po co czytaæ? A twoje domniemania bez czytania s± jeszcze wiêksz± manipulacj±. I s± wy³±cznie twoje, wiêc pozwól innym byæ sob±, maj± swoje instrumenty do rozró¿niania, nie musisz ich broniæ przed niczym, broñ tylko siebie.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #372 : Czerwiec 26, 2012, 08:47:32 »

arteq.
Skoro ju¿ na pocz±tku "gracz" stosuje oszustwa i manipulacje to jaki jest sens go s³uchaæ?

Oj to niezmiernie wa¿ne stwierdzenie szczególnie trzeba je odnie¶æ do katolickich dominantów manipuluj±cych ¶wiadomo¶ci± , wiedz± i uczuciami Ludzi!
Oni od pocz±tku opieraj± siê na k³amstwach wszelakich zastêpowaniu prawd dogmatami w które wiarê wymuszaj± strachem i u¶miercaniem ludzi.
Dowodów na to jest ca³e mnóstwo od czasów powstania do teraz. I jeszcze na dodatek ca³y czas ka¿± ludziom s³uchaæ powtarzanej prawie 2000 lat tej samej bajki , której absolutnie zaprzecza nauka.
Tak ¿e ci w"wspaniali gracze" mog± z powodzeniem wyst±piæ o palmê pierwszeñstw w swoich umiejêtno¶ciach!
Ludzie samodzielnie my¶l±cy ju¿ dawno zastanowili siê czy jest nadal sens ich s³uchaæ , bo odkryli sens ich  gierek polegaj±cy na czerpaniu wszelakich korzy¶ci z ludzi.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #373 : Czerwiec 26, 2012, 10:10:58 »

Blueray, proszê czytaj ze zrozumieniem - nie napisa³em, ¿e w ogóle nie czyta³em, napisa³el, ¿e ola³em czê¶æ z nich (tekst, a nie teksty...). Co do reszty - telenoweli, to ju¿ standardzik...

Kiaro, rozbawi³a¶ mnie, to wszystko co masz do powiedzenia? To jedyna Twoja argumentacja - bo tak mówisz i tyle? Twoja "wiedza" wewnêtrzna? I to mówisz Ty, która z zadziwiaj±c± upierdliwo¶ci± nawijasz forumowiczom makaron na uszy?  :]
Chêtnie zapoznam siê z tymi naukowymi opracowaniami, zaznaczam - naukowymi, ale jak masz powiedzieæ cos w stylu "na necie jest pe³no tych informacji" czy te¿ "sam sobie znajd¼" to proszê, nawet nie zaczynaj...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 10:11:41 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #374 : Czerwiec 26, 2012, 11:05:36 »

Wystarczy jak ze zrozumieniem poczytasz sobie te dzia³y, nie ma potrzeby ci±gle powtarzaæ to samo.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7309.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7873.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2274.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2783.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7532.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7905.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3261.0

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3337.0

To tylko niektóre tematy z potwierdzeniem oszustw w KK w dziale Bóg i religia znajdziesz ich du¿o wiêcej.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 11:19:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: