Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« : Czerwiec 22, 2010, 17:59:06 » |
|
To zalicza siĂŞ bardziej do anomalii: "Niezliczone" Âżaby spadÂły z nieba17:15, 22.06.2010 /ENEX, PAP NIECODZIENNE ZJAWISKO NA WĂGRZECH  Na WĂŞgrzech zamiast deszczu z nieba spadÂły... Âżaby. Ten atak pÂłazĂłw.. W niewielkiej miejscowoÂści na WĂŞgrzech spadÂł deszcz Âżab. Jak twierdzÂą mieszkaĂący, Âżab byÂła "niezliczona" iloœÌ. Agencyjne zdjĂŞcia zdajÂą siĂŞ to potwierdzaĂŚ: na ulicach pozostaÂły Âślady, a sporo zwierzakĂłw nadal skacze po okolicy.... http://www.tvn24.pl/-1,1661849,0,1,niezliczone-zaby-spadly-z-nieba,wiadomosc.html
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 22, 2010, 21:37:20 » |
|
A Francuzi pewnie ÂżaÂłujÂą, Âże to nie u nich takie darmowe papu spadaÂło z nieba, niczym biblijna manna 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 06, 2011, 19:14:28 » |
|
Na Bia³orusi ponownie w tym roku zakwitly jab³oniewt., 2011-09-06 08:26  Kwitn¹ca polska jab³où W ró¿nych czêœciach Rosji ostatnio donosi siê o kwitniêciu ró¿nych gatunków drzew co jest niezwyk³ym zjawiskiem w sierpniu a zw³aszcza w pewnych szerokoœciach geograficznych nie posiadaj¹cych wielu wegetacji rocznie. Do podobnego zjawiska dosz³o na Bia³orusi. Tam zakwit³y jab³onie.Niezwyk³e zjawisko mia³o miejsce w Grodnie , na dzikiej jab³oni, która roœnie na dziedziùcu mieszkaù pojawi³ siê kwiatostan. Wed³ug zastêpcy dyrektora Stowarzyszenia "Grodnoplodovosch" Nicholas Kimezhuka to zjawisko nienormalne i rzadko wystêpuje w przyrodzie. Zazwyczaj jab³ka kwitn¹ od 20 maja. ByÌ mo¿e, drzewa owocowe na wiosnê nie mia³y wystarczaj¹cej iloœci sk³adników od¿ywczych do tworzenia kwiatostanu. Zgodnie z logik¹ na drzewach jab³oni kwitn¹cych w sierpniu, jab³ka powinny byÌ dostêpne w zimie. Jednak owoc nie mo¿e powstaÌ z powodu mrozu. ród³o: http://www.vgr.by/all-last-news/7442-news-yablonyahttp://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/bialorusi-ponownie-w-tym-roku-zakwitly-jablonie
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2012, 19:34:07 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2011, 22:34:40 » |
|
GMO dotarÂło do BiaÂłorusi ;]
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 06, 2011, 22:39:20 » |
|
A u mnie na dziaÂłce kwitnÂą i dojrzewajÂą truskawki. Ale gdzie im tam do tych czerwcowych! PachnÂą nieÂźle, ale sÂą twarde i chrupiÂące. Mimo wszystko jest radocha 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 07, 2011, 05:30:53 » |
|
"Ăłsmy pasaÂżer nostromo"- juÂż tu jest... Spontaniczna mutacja lub efekt eksperymentĂłw genetycznychadmin, ndz., 2011-09-04 11:41
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2011, 08:25:12 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 09, 2011, 21:12:33 » |
|
Skoro mowa o anomaliach w naturze. W £odzi równie¿ zaobserwowa³em coœ "dziwnego". ZwróÌcie uwagê na pierwsze dwie fotki, drzewa rosn¹ nawet w oknach i to ca³kiem dobrze siê maj¹ bo widaÌ, ¿e ju¿ leciwe.    A powa¿niej, kolejne dwie fotki uczyni³em 08.09. br.. Przyjrzyjcie siê dok³adniej im. Przedstawiaj¹ kasztanowca, który w wiêkszej czêœci ju¿ czuje jesieù i zbr¹zowia³, pogubi³ masê liœci ale ... . No w³aœnie, ten kasztan w pewnej czêœci swej korony zakwit³ i wypuœci³ nowe listki. Zdjêcie robi³em telefonem o rozdzielczoœci 5 mpix. i st¹d mo¿emy mieÌ problemy z dok³adnym zauwa¿eniem tego "zjawiska", ale wyraŸnie widaÌ tam kwiatostan.   I aby by³o ciekawiej 10-go ukaza³ siê taki artyku³: Kolejne anomalie biologiczne, w Mo³dawii kwitn¹ kasztanysob., 2011-09-10 10:00
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2011, 10:32:30 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 09, 2011, 21:49:15 » |
|
Darku... czyÂżby i tobie zdarzyÂło sie 'nabiĂŚ posta'  To faktycznie cuÂś nie tak jest, u mnie orzech laskowy zawiÂązaÂł wÂłaÂśnie kwiatki na owoc, pomimo Âże te wÂłaÂśnie dojrzewajÂą na krzewie. Te 'kwiatki' to takie granulki na ÂłodyÂżce, jakby kotki tylko dÂłuÂższe nie chciaÂło mi sie wierzyĂŚ, ale to nie wyglÂąda na nic innego.
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 09, 2011, 21:54:31 » |
|
Hehehe, to siĂŞ uÂśmiaÂłem Enigma  hehe To CiĂŞ zÂłapaÂła Darku 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 09, 2011, 22:15:24 » |
|
OsobiÂście znam kilka Âświni wÂśrĂłd tzw. humanoidĂłw, to i odwrotnie teÂż moÂże siĂŞ to zdarzyĂŚ  Tak, czy owak - sir Darvin przewraca sie w grobie...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 10, 2011, 09:54:48 » |
|
Darku... czy¿by i tobie zdarzy³o sie 'nabiÌ posta'  To Ciê z³apa³a Darku  Nie, nie nabijam sobie postów, po prostu przygotowa³em miejsce na zamieszczenie fotek, których sam nie umiem wstawiÌ i muszê korzystaÌ z ¿yczliwej pomocy innych. St¹d tylko uœmieszek jako znacznik gdzie maj¹ byÌ fotki, które ubiorê w ca³oœÌ. To mi³e, ¿e równie¿ czuwacie i pomagacie w pilnowaniu porz¹dku na naszym forum. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 10, 2011, 10:27:16 » |
|
Zgodnie z logik¹ na drzewach jab³oni kwitn¹cych w sierpniu, jab³ka powinny byÌ dostêpne w zimie. Jednak owoc nie mo¿e powstaÌ z powodu mrozu. A mo¿e jab³où wie coœ, czego my nigdy byœmy nie dopuœcili do siebie - to mianowicie, ¿e nie bêdzie zimy ?  Jest jeszcze jedno, bardziej prawdopodobne wyt³umaczenie. Kiedyœ obserwowa³em podobne anomalie na jednej posesji, kiedy to w³aœnie póŸn¹ jesieni¹ drzewa wypuszcza³y p¹ki, ale przyszed³ mróz i potem przez ca³¹ zimê wygl¹da³o to jakby drzewa ( i nie tylko, bo krzaczki równie¿ ) zatrzyma³y siê w czasie. Kiedyœ zauwa¿y³em prace ekip elektromonta¿u w studzienkach chodnika tu¿ przy tej posesji - wymieniali kable elektryczne gruboœci przedramienia ! - i to ca³kiem sporo tych kabli by³o. Tam musia³ byÌ jakiœ wêze³ energetyczny, co musia³o powodowaÌ powstanie silnego pola elektromagnetycznego i to pole mog³o zak³ócaÌ cykl wegetatywny roœlin .
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 10, 2011, 10:32:41 » |
|
A moÂże jabÂłoĂą wie coÂś, czego my nigdy byÂśmy nie dopuÂścili do siebie - to mianowicie, Âże nie bĂŞdzie zimy ?  przypomniaÂło mi siĂŞ czytajÂąc to, coÂś o tych trzmielach,- co to nie powinny lataĂŚ, i jak to Âładnie wyjaÂśniÂł pewien biolog- "byĂŚ moÂże z punktu widzenia fizyki, trzmiel nie powinien lataĂŚ, z tym Âże, trzmiel nic o ty nie wie i lata" 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 10, 2011, 22:56:12 » |
|
Nie, nie nabijam sobie postów, po prostu przygotowa³em miejsce na zamieszczenie fotek, których sam nie umiem wstawiÌ i muszê korzystaÌ z ¿yczliwej pomocy innych. St¹d tylko uœmieszek jako znacznik gdzie maj¹ byÌ fotki, które ubiorê w ca³oœÌ. To mi³e, ¿e równie¿ czuwacie i pomagacie w pilnowaniu porz¹dku na naszym forum.  Achaa... Ale¿ Darku, ja nie mia³am zamiaru nikogo '³apaÌ'  wrecz przeciwnie spodoba³ mi sie pewien luz jaki tu zapanowa³  Osobiœcie znam kilka œwini wœród tzw. humanoidów, to i odwrotnie te¿ mo¿e siê to zdarzyÌ  Tak, czy owak - sir Darvin przewraca sie w grobie... Zapewne, skoro ze œwini wy³azi cz³owiek i na odwrót.  Gwoli œcis³oœci, pisz¹c o kotkach na ³odygach mia³am na myœli coœ w rodzaju kulek bazi.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 11, 2011, 10:36:04 » |
|
UzupeÂłniÂłem juÂż posta nr 9. AleÂż Darku, ja nie miaÂłam zamiaru nikogo 'ÂłapaĂŚ' AleÂż >Enigmo<, ja nie miaÂłem zamiaru przypisywaĂŚ Ci takich intencji.  EDYCJA: przepraszam, oprawiÂłem posta nr 4, nie 9
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2011, 23:15:36 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 12, 2011, 17:26:55 » |
|
No to fotka z leszczyny  Z prawej orzeszek, a z lewej takie trzy wystajÂące dziabÂągi, to wÂłaÂśnie kwiatostan krzewu 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 16, 2011, 19:58:44 » |
|
No to mamy leszczynê, kasztany, jab³onie i teraz: Na Bia³orusi zaczynaj¹ ponownie kwitn¹Ì wiœniept., 2011-09-16 07:45
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 24, 2011, 16:22:07 » |
|
Pies w owczej skĂłrze (!?)27 mar 2011 To coÂś w sam raz dla sceptykĂłw, zwÂłaszcza, Âże weterynarze mĂłwiÂą, Âże jest to niemoÂżliwe, ale wszystko wskazuje na to, Âże chiĂąska owca urodziÂła… pieska.Futro pieska do zÂłudzenia przypomina owcze runo ale jego pysk, nos i Âłapy sÂą najwyraÂźniej psie. Liu Naiying ma pod opiekÂą tysiÂące owiec na kilku pastwiskach w prowincji Shaanxi. SprawdzajÂąc, czy z owcami jest wszystko w porzÂądku, nieoczekiwanie zauwaÂżyÂł, Âże jedna z nich liÂże nowonarodzone jagniĂŞ w trawie. JagniĂŞ byÂło wci¹¿ mokre. Kiedy podszedÂł bliÂżej od razu zauwaÂżyÂł, Âże jagniĂŞ nie wyglÂąda tak jak zazwyczaj wyglÂądajÂą maÂłe owce i raczej przypomina psa w owczej skĂłrze. Liu Naiying jest pasterzem od 20 lat i nigdy nie spotkaÂł siĂŞ z podobnym zjawiskiem.  Teoretycznie psy i owce to osobne gatunki zwierzÂąt i nie mogÂą krzyÂżowaĂŚ siĂŞ ze sobÂą, wiĂŞc wedÂług naukowcĂłw nie ma moÂżliwoÂści, aby pies zapÂłodniÂł owcĂŞ. Dlatego wg. nich to, co znalazÂł na pastwisku chiĂąski pasterz jest niczym wiĂŞcej jak dziwacznie wyglÂądajÂącÂą owcÂą, ktĂłra przez wybryk natury wyglÂąda jak pies… http://nowaatlantyda.com/2011/03/27/pies-w-owczej-skorze/
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 02, 2011, 13:47:38 » |
|
Roœliny b³êdnie interpretuj¹ ciep³o i rozpoczynaj¹ drug¹ w tym roku wegetacjêndz., 2011-10-02 11:21  Kwitn¹cy bez z Bia³orusi W ca³ej Europie i w czêœci Azji dochodzi do niezwyk³ego zjawiska. Krzewy i drzewa zdaj¹ siê nie uzmys³awiaÌ sobie nadchodz¹cej zimy i zaczynaj¹ wchodziÌ w druga tego roku wegetacjê.Objawia siê to ponownym kwitnieniem jab³oni, kasztanów i wielu innych roœlin. Doniesienia o tego typu zjawiskach sp³ywaj¹ z terytorium Rosji i paùstw oœciennych. Jest te¿ bardzo du¿o informacji tego typu sp³ywaj¹cych z Polski. Drzewa kwitn¹ na przyk³ad na krakowskich Plantach. Naukowcy przyznaj¹, ¿e kwitnienie roœlin jesieni¹ jest zjawiskiem niepo¿¹danym i nieprawid³owym, ale zachodzi, dlatego, ¿e nienormalne ciep³o powoduje oszukanie naturalnych indykatorów nadchodz¹cej wiosny. Ten rok jest jednak pod tym wzglêdem wyj¹tkowy. Zjawisko to nie pozostanie z pewnoœci¹ bez konsekwencji, poniewa¿ nadchodz¹ce nieub³aganie ch³ody sprowadz¹ spore k³opoty na kwitn¹ce roœliny. Wiele z nich mo¿e tego nie przetrwaÌ i bêdzie to ich ostatnie kwitnienie. http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rosliny-blednie-interpretuja-cieplo-rozpoczynaja-druga-w-tym-roku-wegetacje
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 02, 2011, 21:03:01 » |
|
Bardzo jestescie przyzwyczajeni do pĂłr roku?  (pamietacie co byÂło 2-3 lata temu?) ..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło.. ..tego sÂłoĂąca?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 21:29:45 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 02, 2011, 21:06:06 » |
|
..a mo¿e ju¿ czas przestaÌ siê krêciÌ wko³o... ..s³oùca? Masz jak¹œ alternatywê?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 02, 2011, 21:33:20 » |
|
..a mo¿e ju¿ czas przestaÌ siê krêciÌ wko³o... ..s³oùca? Masz jak¹œ alternatywê? Do wyboru do koloru. ..aktualnie mam trochê dupereli na g³owie, ale jak znajdê chwilke - to siê rozejrzê za jakimœ gustownym s³oneczkiem (albo moze zajaramy jakieœ nowe nieœmigane jeszcze)
|
|
|
|
|
|
|
between
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 03, 2011, 08:59:39 » |
|
Bardzo jestescie przyzwyczajeni do pĂłr roku? [...] (pamietacie co byÂło 2-3 lata temu?)
To byÂła taka zima bez zimy. Mnie akurat to pasowaÂło. W ogĂłle ciĂŞÂżko siĂŞ przyzwyczaiĂŚ do czegoÂś co sie ciÂągle zmienia. Wystarczy, Âże czÂłowiek siĂŞ przyzwyczai do chodzenia w koszulce i trampkach a tutaj zaraz "jesieĂą idzie i rady na to nie ma" i trzeba szukaĂŚ cieplejszych ubraĂą. Mnie by tam pasowaÂło, Âżeby nie byÂło pĂłr roku i mniej wiĂŞcej staÂła temperatura +25 w dzieĂą, +15 w nocy. ..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło..
Phi jak zwykle swoimi postami prowokuje wiĂŞcej pytaĂą niÂż coÂś wyjaÂśnia  ÂŻeby nie byÂło pĂłr roku nie trzeba zaprzestawaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ. Wystarczy zlikwidowaĂŚ pochylenie osi ziemskiej. [...] ..aktualnie mam trochĂŞ dupereli na gÂłowie, ale jak znajdĂŞ chwilke - to siĂŞ rozejrzĂŞ za jakimÂś gustownym sÂłoneczkiem (albo moze zajaramy jakieÂś nowe nieÂśmigane jeszcze)
A stare siĂŞ juÂż nie nadaje? CaÂłkiem Âładnie Âświeci. Owszem, moÂże trochĂŞ dziurawe i dmucha w naszÂą stronĂŞ. Ale pogoda jest ostatnio caÂłkiem ok. pozdrowaÂśki
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2011, 09:00:20 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 03, 2011, 09:25:46 » |
|
A mnie siê tam podoba bardzo nasze s³oùce i chcê ¿eby by³o i przekazywa³o nam wszystko co jest najlepsze dla nas. Jak komuœ nie na rêkê to s¹ inne miejsca w kosmosie , na co czekaÌ? W Krakowie przed wejœciem na Wawel ( otrzyma³am zdjêcie) rosn¹ trzy kasztany , dwa po bokach w jesiennej szacie a ten w œrodku ca³y okwiecony na bia³o. Rozpocz¹³ cykl wiosenny , w Ojcowie kwitn¹ magnolie , ptaki zak³adaj¹ rodziny plot¹ gniazda i znosz¹ jajka. Dlaczego tak? Œwiat siê rozdziela , odchodz¹cy to jeszcze jesieù , przychodz¹cy to ju¿ wiosna, jednak energetycznie jeszcze na siebie dzia³aj¹ , bo s¹ w pobli¿u siebie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|