Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 10:26:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Anomalie w naturze  (Przeczytany 59581 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 22, 2010, 17:59:06 »

To zalicza siĂŞ bardziej do anomalii:

"Niezliczone" Âżaby spadÂły z nieba
17:15, 22.06.2010 /ENEX, PAP

NIECODZIENNE ZJAWISKO NA WÊGRZECH

Na WĂŞgrzech zamiast deszczu z nieba spadÂły... Âżaby. Ten atak pÂłazĂłw..

W niewielkiej miejscowoœci na Wêgrzech spad³ deszcz ¿ab. Jak twierdz¹ mieszkaùcy, ¿ab by³a "niezliczona" iloœÌ. Agencyjne zdjêcia zdaj¹ siê to potwierdzaÌ: na ulicach pozosta³y œlady, a sporo zwierzaków nadal skacze po okolicy.

...

http://www.tvn24.pl/-1,1661849,0,1,niezliczone-zaby-spadly-z-nieba,wiadomosc.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 22, 2010, 21:37:20 »

A Francuzi pewnie ÂżaÂłujÂą, Âże to nie u nich takie darmowe papu spadaÂło z nieba, niczym biblijna manna  DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 06, 2011, 19:14:28 »

Na BiaÂłorusi ponownie w tym roku zakwitly jabÂłonie
wt., 2011-09-06 08:26

KwitnÂąca polska jabÂłoĂą

W ró¿nych czêœciach Rosji ostatnio donosi siê o kwitniêciu ró¿nych gatunków drzew co jest niezwyk³ym zjawiskiem w sierpniu a zw³aszcza w pewnych szerokoœciach geograficznych nie posiadaj¹cych wielu wegetacji rocznie. Do podobnego zjawiska dosz³o na Bia³orusi. Tam zakwit³y jab³onie.

NiezwykÂłe zjawisko miaÂło miejsce w Grodnie , na dzikiej jabÂłoni, ktĂłra roÂśnie na dziedziĂącu mieszkaĂą pojawiÂł siĂŞ kwiatostan.

WedÂług zastĂŞpcy dyrektora Stowarzyszenia "Grodnoplodovosch" Nicholas Kimezhuka to  zjawisko nienormalne i rzadko wystĂŞpuje w przyrodzie. Zazwyczaj jabÂłka kwitnÂą od 20 maja. ByĂŚ moÂże, drzewa owocowe na wiosnĂŞ nie miaÂły wystarczajÂącej iloÂści skÂładnikĂłw odÂżywczych do tworzenia kwiatostanu.

Zgodnie z logikÂą na drzewach jabÂłoni kwitnÂących w sierpniu, jabÂłka powinny byĂŚ dostĂŞpne w zimie. Jednak  ​​owoc nie moÂże powstaĂŚ z powodu mrozu.

ÂŹrĂłdÂło:
http://www.vgr.by/all-last-news/7442-news-yablonya

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/bialorusi-ponownie-w-tym-roku-zakwitly-jablonie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2012, 19:34:07 wysłane przez Dariusz » Zapisane

arteq
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2011, 22:34:40 »

GMO dotarÂło do BiaÂłorusi  ;]
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 06, 2011, 22:39:20 »

A u mnie na dziaÂłce kwitnÂą i dojrzewajÂą truskawki. Ale gdzie im tam do tych czerwcowych! PachnÂą nieÂźle, ale sÂą twarde i chrupiÂące. Mimo wszystko jest radocha  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 07, 2011, 05:30:53 »

"Ăłsmy pasaÂżer nostromo"- juÂż tu jest...  CoÂś

Spontaniczna mutacja lub efekt eksperymentĂłw genetycznych
admin, ndz., 2011-09-04 11:41

<a href="http://www.youtube.com/v/eH-KNJYvLSA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/eH-KNJYvLSA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

W Gwatemali urodziÂł siĂŞ prosiaczek z gÂłowÂą przypominajÂącÂą humanoida. Lokalni mieszkaĂący twierdzÂą, Âże dziwne stworzenie ma jakiÂś zwiÂązek z pojawiajÂącymi siĂŞ na tym obszarze dziwnymi ÂświatÂłami.

ÂŚwinka o dziwacznym wyglÂądzie urodziÂła siĂŞ w odlegÂłej wiosce, Santa Cruz El Chol. MieszkaĂący wsi Gwatemali twierdzÂą, Âże Âświnia z gÂłowÂą przypominajÂącÂą ludzkÂą ma zwiÂązek z wizytami goÂści z przestrzeni kosmicznej. TwierdzÂą, Âże widziano unoszÂące siĂŞ na niebie obiekty w nocy jej narodzin.

Bardziej prawdopodobnym wyjaÂśnieniem powstania tak dziwnego stworzenia jest mutacja genetyczna, ktĂłra mogÂła nastÂąpiĂŚ spontanicznie albo mogÂła byĂŚ wynikiem jakichÂś eksperymentĂłw genetycznych. CaÂłkiem niewykluczone, Âże ÂświatÂła obserwowane w tej okolicy byÂły tak naprawdĂŞ helikopterami a w tej okolicy po prostu sÂą prowadzone jakieÂś badania.

PS. stary szaman hopi miaÂł jednak racje  Buzia na k³ódkĂŞ
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2011, 08:25:12 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 09, 2011, 21:12:33 »

Skoro mowa o anomaliach w naturze.
W £odzi równie¿ zaobserwowa³em coœ "dziwnego". ZwróÌcie uwagê na pierwsze dwie fotki, drzewa rosn¹ nawet w oknach i to ca³kiem dobrze siê maj¹ bo widaÌ, ¿e ju¿ leciwe. Du¿y uœmiech Mrugniêcie

A powaÂżniej, kolejne dwie fotki uczyniÂłem 08.09. br.. Przyjrzyjcie siĂŞ dokÂładniej im. PrzedstawiajÂą kasztanowca, ktĂłry w wiĂŞkszej czĂŞÂści juÂż czuje jesieĂą i zbrÂązowiaÂł, pogubiÂł masĂŞ liÂści ale ... .
No wÂłaÂśnie, ten kasztan w pewnej czĂŞÂści swej korony zakwitÂł i wypuÂściÂł nowe listki.
ZdjĂŞcie robiÂłem telefonem o rozdzielczoÂści 5 mpix. i stÂąd moÂżemy mieĂŚ problemy z dokÂładnym zauwaÂżeniem tego "zjawiska", ale wyraÂźnie widaĂŚ tam kwiatostan.

I aby byÂło ciekawiej 10-go ukazaÂł siĂŞ taki artykuÂł:

Kolejne anomalie biologiczne, w MoÂłdawii kwitnÂą kasztany
sob., 2011-09-10 10:00

<a href="http://www.youtube.com/v/0l3tZJmmlM4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0l3tZJmmlM4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

...

http://zmianynaziemi.pl/wideo/kolejne-anomalie-biologiczne-w-moldawii-kwitna-kasztany

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2011, 10:32:30 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Enigma
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 09, 2011, 21:49:15 »

Darku... czyÂżby i tobie zdarzyÂło sie 'nabiĂŚ posta'  DuÂży uÂśmiech  MrugniĂŞcie

To faktycznie cuÂś nie tak jest, u mnie orzech laskowy zawiÂązaÂł wÂłaÂśnie kwiatki na owoc, pomimo Âże te wÂłaÂśnie dojrzewajÂą na krzewie. Te 'kwiatki' to takie granulki na ÂłodyÂżce, jakby kotki tylko dÂłuÂższe nie chciaÂło mi sie wierzyĂŚ, ale to nie wyglÂąda na nic innego.
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 09, 2011, 21:54:31 »

Hehehe, to siĂŞ uÂśmiaÂłem Enigma UÂśmiech hehe
To CiĂŞ zÂłapaÂła Darku MrugniĂŞcie
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 09, 2011, 22:15:24 »

OsobiÂście znam kilka Âświni wÂśrĂłd tzw. humanoidĂłw, to i odwrotnie teÂż moÂże siĂŞ to zdarzyĂŚ  DuÂży uÂśmiech Tak, czy owak - sir Darvin przewraca sie w grobie...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 10, 2011, 09:54:48 »

Cytat: Enigma
Darku... czyÂżby i tobie zdarzyÂło sie 'nabiĂŚ posta'   DuÂży uÂśmiech  MrugniĂŞcie

Cytat: Tomasz
To CiĂŞ zÂłapaÂła Darku  MrugniĂŞcie

Nie, nie nabijam sobie postów, po prostu przygotowa³em miejsce na zamieszczenie fotek, których sam nie umiem wstawiÌ i muszê korzystaÌ z ¿yczliwej pomocy innych. St¹d tylko uœmieszek jako znacznik gdzie maj¹ byÌ fotki, które ubiorê w ca³oœÌ.

To  miÂłe, Âże rĂłwnieÂż czuwacie i pomagacie w pilnowaniu porzÂądku na naszym forum. DuÂży uÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 10, 2011, 10:27:16 »

Zgodnie z logikÂą na drzewach jabÂłoni kwitnÂących w sierpniu, jabÂłka powinny byĂŚ dostĂŞpne w zimie. Jednak  ​​owoc nie moÂże powstaĂŚ z powodu mrozu.

A moÂże jabÂłoĂą wie coÂś, czego my nigdy byÂśmy nie dopuÂścili do siebie - to mianowicie, Âże nie bĂŞdzie zimy ? MrugniĂŞcie

Jest jeszcze jedno, bardziej prawdopodobne wytÂłumaczenie. KiedyÂś obserwowaÂłem podobne anomalie na jednej posesji, kiedy to wÂłaÂśnie póŸnÂą jesieniÂą drzewa wypuszczaÂły pÂąki, ale przyszedÂł mrĂłz i potem przez ca³¹ zimĂŞ wyglÂądaÂło to jakby drzewa ( i nie tylko, bo krzaczki rĂłwnieÂż ) zatrzymaÂły siĂŞ w czasie. KiedyÂś  zauwaÂżyÂłem prace ekip elektromontaÂżu w studzienkach chodnika tuÂż przy tej posesji - wymieniali  kable elektryczne gruboÂści przedramienia ! - i to caÂłkiem sporo tych kabli byÂło. Tam musiaÂł byĂŚ jakiÂś wĂŞzeÂł energetyczny, co musiaÂło powodowaĂŚ powstanie silnego pola elektromagnetycznego i to pole mogÂło zak³ócaĂŚ cykl wegetatywny roÂślin .
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 10, 2011, 10:32:41 »

A moÂże jabÂłoĂą wie coÂś, czego my nigdy byÂśmy nie dopuÂścili do siebie - to mianowicie, Âże nie bĂŞdzie zimy ? MrugniĂŞcie

przypomniaÂło mi siĂŞ czytajÂąc to, coÂś o tych trzmielach,-
co to nie powinny lataĂŚ, i jak to Âładnie wyjaÂśniÂł pewien biolog- "byĂŚ moÂże z punktu widzenia fizyki, trzmiel nie powinien lataĂŚ, z tym Âże, trzmiel nic o ty nie wie i lata" DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Enigma
Gość
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 10, 2011, 22:56:12 »

Nie, nie nabijam sobie postów, po prostu przygotowa³em miejsce na zamieszczenie fotek, których sam nie umiem wstawiÌ i muszê korzystaÌ z ¿yczliwej pomocy innych. St¹d tylko uœmieszek jako znacznik gdzie maj¹ byÌ fotki, które ubiorê w ca³oœÌ.

To  miÂłe, Âże rĂłwnieÂż czuwacie i pomagacie w pilnowaniu porzÂądku na naszym forum. DuÂży uÂśmiech

Achaa...

AleÂż Darku, ja nie miaÂłam zamiaru nikogo 'ÂłapaĂŚ'  MrugniĂŞcie wrecz przeciwnie spodobaÂł mi sie pewien luz jaki tu zapanowaÂł  JĂŞzyk  DuÂży uÂśmiech

OsobiÂście znam kilka Âświni wÂśrĂłd tzw. humanoidĂłw, to i odwrotnie teÂż moÂże siĂŞ to zdarzyĂŚ  DuÂży uÂśmiech Tak, czy owak - sir Darvin przewraca sie w grobie...

Zapewne, skoro ze Âświni wyÂłazi czÂłowiek i na odwrĂłt.  Zawstydzony
Gwoli ÂścisÂłoÂści, piszÂąc o kotkach na Âłodygach miaÂłam na myÂśli coÂś w rodzaju kulek bazi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 11, 2011, 10:36:04 »

UzupeÂłniÂłem juÂż posta nr 9.

Cytat: Enigma
AleÂż Darku, ja nie miaÂłam zamiaru nikogo 'ÂłapaĂŚ' 

AleÂż >Enigmo<, ja nie miaÂłem zamiaru przypisywaĂŚ Ci takich intencji.  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

EDYCJA:

przepraszam, oprawiÂłem posta nr 4, nie 9
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2011, 23:15:36 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Tomasz
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 11, 2011, 22:23:33 »

Do czego przyroda jest zdolna UÂśmiech
Polecam obejrzeĂŚ te kilka fotek: http://chomikuj.pl/ciso12/Anomalia+w+przyrodzie
Enigma
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 12, 2011, 17:26:55 »

No to fotka z leszczyny

Z prawej orzeszek, a z lewej takie trzy wystajÂące dziabÂągi, to wÂłaÂśnie kwiatostan krzewu  MrugniĂŞcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 16, 2011, 19:58:44 »

No to mamy leszczynĂŞ, kasztany, jabÂłonie i teraz:

Na Bia³orusi zaczynaj¹ ponownie kwitn¹Ì wiœnie
pt., 2011-09-16 07:45

<a href="http://www.youtube.com/v/Y3wh14KnBmU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Y3wh14KnBmU?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

W Mohylewie na Bia³orusi zaczynaj¹ pojawiaÌ siê kwiatostany wiœni. Bia³e kwiaty by³y przykryte ga³êziami drzewa, które roœnie na ulicach w dzielnicy mieszkaniowej "Zadneprove".

ak informuje profesor Kuleszow z WydziaÂłu Biologii Mohylewskiego Uniwersytetu, kwitnÂące w poÂłowie wrzeÂśnia drzewa owocowe to zjawisko jakkolwiek nietypowe, ale w ostatnich latach nie zbyt rzadkie. CiepÂła jesieĂą pomaga ponownemu kwitnieniu.

(Tu aktywna mapka)

Zdaniem ekspertĂłw, jeÂśli drzewa mogÂły siĂŞ przeziĂŞbiĂŚ, wiosnÂą wiÂśnie po prostu nie zakwitnÂą, ale teraz zaczynajÂą nadrabiaĂŚ stracony czas. MoÂże naleÂży ponownie wybraĂŚ siĂŞ do lasu na jagody?

ÂŹrĂłdÂło: http://ctv.by/news/~news=56986

http://zmianynaziemi.pl/wideo/bialorusi-zaczynaja-ponownie-kwitnac-wisnie

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 24, 2011, 16:22:07 »

Pies w owczej skĂłrze (!?)
27 mar 2011

To coÂś w sam raz dla sceptykĂłw, zwÂłaszcza, Âże weterynarze mĂłwiÂą, Âże jest to niemoÂżliwe, ale wszystko wskazuje na to, Âże chiĂąska owca urodziÂła… pieska.

Futro pieska do z³udzenia przypomina owcze runo ale jego pysk, nos i ³apy s¹ najwyraŸniej psie. Liu Naiying ma pod opiek¹ tysi¹ce owiec na kilku pastwiskach w prowincji Shaanxi. Sprawdzaj¹c, czy z owcami jest wszystko w porz¹dku, nieoczekiwanie zauwa¿y³, ¿e jedna z nich li¿e nowonarodzone jagniê w trawie. Jagniê by³o wci¹¿ mokre. Kiedy podszed³ bli¿ej od razu zauwa¿y³, ¿e jagniê nie wygl¹da tak jak zazwyczaj wygl¹daj¹ ma³e owce i raczej przypomina psa w owczej skórze. Liu Naiying jest pasterzem od 20 lat i nigdy nie spotka³ siê z podobnym zjawiskiem.

Teoretycznie psy i owce to osobne gatunki zwierzÂąt i nie mogÂą krzyÂżowaĂŚ siĂŞ ze sobÂą, wiĂŞc wedÂług naukowcĂłw nie ma moÂżliwoÂści, aby pies zapÂłodniÂł owcĂŞ. Dlatego wg. nich to, co znalazÂł na pastwisku chiĂąski pasterz jest niczym wiĂŞcej jak dziwacznie wyglÂądajÂącÂą owcÂą, ktĂłra przez wybryk natury wyglÂąda jak pies…

http://nowaatlantyda.com/2011/03/27/pies-w-owczej-skorze/

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Październik 02, 2011, 13:47:38 »

Roœliny b³êdnie interpretuj¹ ciep³o i rozpoczynaj¹ drug¹ w tym roku wegetacjê
ndz., 2011-10-02 11:21

KwitnÂący bez z BiaÂłorusi

W caÂłej Europie i w czĂŞÂści Azji dochodzi do niezwykÂłego zjawiska. Krzewy i drzewa zdajÂą siĂŞ nie uzmysÂławiaĂŚ sobie nadchodzÂącej zimy i zaczynajÂą wchodziĂŚ w druga tego roku wegetacjĂŞ.

Objawia siĂŞ to ponownym kwitnieniem jabÂłoni, kasztanĂłw i wielu innych roÂślin. Doniesienia o tego typu zjawiskach spÂływajÂą z terytorium Rosji i paĂąstw oÂściennych. Jest teÂż bardzo duÂżo informacji tego typu spÂływajÂących z Polski. Drzewa kwitnÂą na przykÂład na krakowskich Plantach.

Naukowcy przyznaj¹, ¿e kwitnienie roœlin jesieni¹ jest zjawiskiem niepo¿¹danym i nieprawid³owym, ale zachodzi, dlatego, ¿e nienormalne ciep³o powoduje oszukanie naturalnych indykatorów nadchodz¹cej wiosny.

Ten rok jest jednak pod tym wzglĂŞdem wyjÂątkowy. Zjawisko to nie pozostanie z pewnoÂściÂą bez konsekwencji, poniewaÂż nadchodzÂące nieubÂłaganie chÂłody sprowadzÂą spore kÂłopoty na kwitnÂące roÂśliny. Wiele z nich moÂże tego nie przetrwaĂŚ i bĂŞdzie to ich ostatnie kwitnienie.

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rosliny-blednie-interpretuja-cieplo-rozpoczynaja-druga-w-tym-roku-wegetacje

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 02, 2011, 21:03:01 »

Bardzo jestescie przyzwyczajeni do pĂłr roku?

Cool

(pamietacie co byÂło 2-3 lata temu?)

..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło..

..tego sÂłoĂąca?
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 21:29:45 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Październik 02, 2011, 21:06:06 »

Cytat: PHI
..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło...
                                                                          ..sÂłoĂąca?

Masz jak¹œ alternatywê?

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #22 : Październik 02, 2011, 21:33:20 »

Cytat: PHI
..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło...
                                                                          ..sÂłoĂąca?

Masz jak¹œ alternatywê?

Do wyboru do koloru.

..aktualnie mam trochĂŞ dupereli na gÂłowie,
ale jak znajdĂŞ chwilke - to siĂŞ rozejrzĂŞ za jakimÂś gustownym sÂłoneczkiem
(albo moze zajaramy jakieÂś nowe nieÂśmigane jeszcze)
between
Gość
« Odpowiedz #23 : Październik 03, 2011, 08:59:39 »

Bardzo jestescie przyzwyczajeni do pĂłr roku?
[...]
(pamietacie co byÂło 2-3 lata temu?)
To byÂła taka zima bez zimy. Mnie akurat to pasowaÂło.

W ogĂłle ciĂŞÂżko siĂŞ przyzwyczaiĂŚ do czegoÂś co sie ciÂągle zmienia.
Wystarczy, Âże czÂłowiek siĂŞ przyzwyczai do chodzenia w koszulce i trampkach a tutaj zaraz "jesieĂą idzie i rady na to nie ma" i trzeba szukaĂŚ cieplejszych ubraĂą.
Mnie by tam pasowaÂło, Âżeby nie byÂło pĂłr roku i mniej wiĂŞcej staÂła temperatura +25 w dzieĂą, +15 w nocy.

..a moÂże juÂż czas przestaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ wkoÂło..
Phi jak zwykle swoimi postami prowokuje wiĂŞcej pytaĂą niÂż coÂś wyjaÂśnia UÂśmiech
ÂŻeby nie byÂło pĂłr roku nie trzeba zaprzestawaĂŚ siĂŞ krĂŞciĂŚ. Wystarczy zlikwidowaĂŚ pochylenie osi ziemskiej.

[...]
                         ..aktualnie mam trochĂŞ dupereli na gÂłowie,
ale jak znajdĂŞ chwilke - to siĂŞ rozejrzĂŞ za jakimÂś gustownym sÂłoneczkiem
(albo moze zajaramy jakieÂś nowe nieÂśmigane jeszcze)

A stare siĂŞ juÂż nie nadaje? CaÂłkiem Âładnie Âświeci. Owszem, moÂże trochĂŞ dziurawe i dmucha w naszÂą stronĂŞ.
Ale pogoda jest ostatnio caÂłkiem ok.

pozdrowaÂśki
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2011, 09:00:20 wysłane przez between » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #24 : Październik 03, 2011, 09:25:46 »

A mnie siĂŞ tam podoba bardzo nasze sÂłoĂące i chcĂŞ Âżeby byÂło i przekazywaÂło nam wszystko co jest najlepsze dla nas. Jak komuÂś nie na rĂŞkĂŞ to sÂą inne miejsca w kosmosie , na co czekaĂŚ?

W Krakowie przed wejœciem na Wawel ( otrzyma³am zdjêcie) rosn¹ trzy kasztany , dwa po bokach w jesiennej szacie a ten w œrodku ca³y okwiecony na bia³o. Rozpocz¹³ cykl wiosenny , w Ojcowie kwitn¹ magnolie , ptaki zak³adaj¹ rodziny plot¹ gniazda i znosz¹ jajka.
Dlaczego tak?
ÂŚwiat siĂŞ rozdziela , odchodzÂący to jeszcze jesieĂą , przychodzÂący to juÂż wiosna, jednak energetycznie jeszcze na siebie dziaÂłajÂą , bo sÂą w pobliÂżu siebie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: [1] 2 3 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: