Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« : Październik 07, 2011, 22:35:52 » |
|
"..., a cyrograf na byczej skórze nadal mi s³u¿y...." Czy to imÌ Twardowski, Faust, czy ktokolwiek inny, z innej kultury ale maj¹cy jaja by przeciwstawiÌ siê "tradycji", warto przyjrzeÌ siê bli¿ej tym postaciom i sytuacjom, w jakich siê znaleŸli. >Janusz< natkn¹³ mnie do utworzenia niezale¿nego w¹tku. Czemu mialo s³u¿yÌ podpisywanie "cyrografów", podk³adanych nam (ludziom) niby przez "demony" - tak chcieli nam to zakodowaÌ "religiaùci"  . Ile w tym prawdy, a ile bujdy? Osobiœcie uwa¿am, ¿e to "odwieczna" manipulacja ludzkoœci¹. ChêÌ utrzymania nas w szponach religii, w zaciemnieniu, jakiemu jesteœmy od wieków poddawani.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 23:16:51 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 07, 2011, 23:01:43 » |
|
Równie¿ Adam Mickiewicz opisa³ cyrograf jako uk³ad zawarty z diab³em, na mocy którego z³y duch ma prawo do duszy cz³owieka, który podpisa³ cyrograf. Diabe³ czyni³ w ten sposób zastaw za s³u¿enie podpisuj¹cemu przez pewien czas lub spe³nienie jego okreœlonych ¿yczeù, ustalonych uprzednio w niniejszym "dokumencie". W takim ujêciu cyrograf najczêœciej podpisywany by³ krwi¹ interesanta. Najbardziej popularnym polskim bohaterem podpisuj¹cym cyrograf jest Pan Twardowski. Na wikipedii mo¿na znaleŸÌ skan cyrografu podpisanego przez Urbaina Grandier (1590-1634), ksiêdza z Loudun, zamieszanego w aferê opêtaù, które mia³y miejsce w klasztorze Urszulanek w tym mieœcie. Grandier zosta³ oskar¿ony o czary i spalony na stosie, a jednym z dowodów jego winy by³ poni¿szy dokument, podpisany jakoby przez samego Szatana i inne diab³y:  Opêtanie w Loudun sta³o siê tematem m.in. œwietnej ksi¹¿ki Michela de Certeau La possession de Loudun (1970) oraz doskona³ego filmu Kena Russella The Devils (1971). http://liminoidhistory.wordpress.com/2010/11/15/cyrograf-urbaina-grandier/
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 07, 2011, 23:25:37 » |
|
cyrograf czyli akt notarialny...coz wiadomodlaczego prawo jest lewe...  i dlaczego biurokracja jest molochem..  za pomoca biurokracji jakies byty odprawiaja rytualy - cirograph inaczej chirograph - (chiro czas - cronoss:) cyrograph moze byc rozumiany jako cypher - cyfra 0 - lucyfer 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 07, 2011, 23:30:07 » |
|
Cyrograf dziÂś to rĂłwnieÂż na przykÂład kontrakt menedÂżerski w myÂśl ktĂłrego koncern speÂłnia Twoje Âżyczenia a Ty oddajesz mu swojÂą duszĂŞ i przekonania za pieniÂądze. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2011, 23:30:18 » |
|
cyrograf czyli akt notarialny...coz wiadomodlaczego prawo jest lewe...  i dlaczego biurokracja jest molochem..  To zrozumia³e.  za pomoca biurokracji jakies byty odprawiaja rytualy Tu nieco polecia³eœ ... - cirograph inaczej chirograph - (chiro czas - cronoss:) cyrograph moze byc rozumiany jako cypher - cyfra 0 - lucyfer  ale tu, ju¿ ca³kiem jakbyœ czegoœ siê napali³.  OdpuœÌ wreszcie te religijne nalecia³oœci. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 23:30:59 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 07, 2011, 23:42:31 » |
|
no to wcale nie jest smiesze tak jest w rzeczywistosci...to wszystko juz jest jakas abstrakcja - cubizm -wiezienie ciemych mocy:)...ludzie nie maja swiadomosci...tz staja sie kwadratowi zamiast okragli  i to jeden wiellki rytual nie majacy na celu wcale nic dobrego...no chyba ze dzieki zlu budzi sie swiadomosc...  np. http://www.yahuahreigns.com/saturn%20and%20the%20occult.htmlps. coz np w holokauscie (ofierze calopalenia..) bral udzial kon CERN ibm
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 23:53:40 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2012, 13:42:32 » |
|
WiêkszoœÌ czy to partii czy to organizacji, wystawia jakieœ dokumenty swoim cz³onkom.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 09, 2012, 14:39:36 » |
|
ale ja nie chce do tego nalezec i sie z tym zgadzac  chodzi o to ze musisz wszystko podpisywac a to wszystko jest zle i nie jasne:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 14:41:11 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 09, 2012, 15:04:40 » |
|
za pomoca biurokracji jakies byty odprawiaja rytualy Tu nieco polecia³eœ ... niekoniecznie - to jest du¿o prostsze. Dlatego przerasta pogmatwana wyobraŸniê. - cirograph inaczej chirograph - (chiro czas - cronoss:) cyrograph moze byc rozumiany jako cypher - cyfra 0 - lucyfer  ale tu, ju¿ ca³kiem jakbyœ czegoœ siê napali³.  Ci-ro-gra-f Ciro: X-P > Chi-ro (Chi-5) > energetyzowanie duszy(programu) = PROGRAMOWANIE ..gra ..w CZYLI GRA w PROGRAMOWANIE. inn¹ rzecza jest jakoœÌ programownia. intencje. competencje. owoce.Luc & fer - œwiat³em & Fair ( w porz¹dku ) Programowanie œwiat³em natomiast tu: (chiro czas - cronoss:) jakim skojarzeniem przeszed³eœ od "chiro" do "czasu"? OdpuœÌ wreszcie te religijne nalecia³oœci.   jestem za. Ale coœ przeczuwam, ze dla niego "nalecia³oœci¹" wci¹¿ jest wszystko , co niereligijne
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 15:09:05 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 09, 2012, 16:33:00 » |
|
wszystko to machina rytualu  chociaz chcialbym zeby bylo inaczej...  no tak programowanie czasu:) xp - alfa i omega - chiro zostalo zamienione w chrono - zycie w smierc itd http://q-wak.blogspot.com/ps. prawdziwy symbol chiro to ten podzielony na osiem czesci
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 16:53:43 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 09, 2012, 17:17:37 » |
|
Nie mam poczucia, ze odpowiedziaÂłes mi na pytanie, Quetz--- Ciekawe, ze planetoida(Plan-et-O-idA) Chiron ( CHI-Rho`n) ma z tym(chi-ro) wiele wspĂłlnego. i jeszcze coÂś ciekawego:ch irO <> Orich , Ori-CH the great pyramid makes a chi rho or merkabah in two ways ... the first is the shape - the four corners of the base aligned with the four cardinal directions make the chi(x), while the axis mundi runs up and down straight through the center of the pyramid from the capstone to jacob's pillow making the rho(P) - the capstone itself is a symbol of the scalar infinity of the axis mundi(each capstone is a smaller pyramid requiring yet another capstone on and on ad infinitum) ... the second way it makes a merkabah is in its physical geographical location on the earth - the structure sits right at the intersection the longest latitude line and the longest longitude line of the earth(a wheel within a wheel) the pyramid itself being the axis mundi  this place on Earth is called Cairo - Chi Rho The Christians claim that the Chi-Rho form the first two letters of Christ (Cristos) and the historians claim that the symbol can be found hundreds if not thousands of years before Christianity and was therefore usurped by them. I needed to look into this to discover the origins, meaning and why it so resembled the style of the skull and crossbones. An identical symbol to the Chi-Rho has been found inscribed on rocks dating from 2,500 BC Sumeria, and was interpreted as ‘a combination of the two Sun-symbols’ – symbols of the ancient shining ones.  " [One thing is sure, Rho stood for ‘Pater’ or ‘ Patah’ (the Egyptian god Ptah), which is ‘Father.’ Together they therefore make ‘Shining Father’ (Dyaus Pitar) – which later became the Roman ‘ Jupiter’ (Hu Ptah=father sun) – the Roman version of the Greek father-god Zeus.] " ,,,
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 17:52:32 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 09, 2012, 21:47:43 » |
|
this place on Earth is called Cairo - Chi Rho Jeœli dodaÌ do tego cz³on "graph" , czyli rysunek, to mam skojarzenie, ¿e te szprychy obracaj¹cego siê ko³a ze œrodkiem w Kairze , to nic innego tylko wizerunek (graf) linii geomantycznych -ley lines - rozchodz¹cych siê po ca³ej Ziemi (jak to rozci¹gn¹Ì na kuli . Mamy wiêc CYROGRAF przypieczêtowany na wysokoœci Kairu ,czy¿by w Gizie ? Pieczêciami s¹ Piramidy ?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 09, 2012, 22:51:46 » |
|
mam tu jednÂą ilustracjĂŞ - ale musi poczekaĂŚ na stosowny serwer.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 09, 2012, 23:26:20 » |
|
Prezentowana ilustracja caÂłoÂściowo nie ma nic wspĂłlnego z symbolikÂą chrzeÂścijaĂąskÂą.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 09, 2012, 23:33:26 » |
|
Ale znowu pojawiÂły siĂŞ w postach piramidy i Giza! Czyli nazwa forum jest w porzo... 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 10, 2012, 01:17:26 » |
|
Ale znowu pojawiÂły siĂŞ w postach piramidy i Giza! Czyli nazwa forum jest w porzo...  A co, jeÂśli to forum, to taki cyrograf dla jego uÂżytkownikĂłw? 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2012, 02:26:53 » |
|
Prezentowana ilustracja caÂłoÂściowo nie ma nic wspĂłlnego z symbolikÂą chrzeÂścijaĂąskÂą.
chi chi chi cha cha  )) Prezentowana wypowiedÂź nie ma nic wspĂłlnego z przemoczonÂą skarpetÂą zdyszanej myszy na polu marchewkowym. Nie ma tez nic wspĂłlnego z bakÂłaÂżanem. A ja czekam na odpowiedÂź Pana poslugujÂącego siĂŞ nickiem quetzal...
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 10, 2012, 08:32:50 » |
|
no poprostu xp - chrio skojarzylo mi sie z windows xp  chiro z chrono - alfa i omega
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2012, 08:33:03 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 12, 2012, 12:46:30 » |
|
podpisa³em wiele cyrografów w okresie 2001-2003 i nie zauwa¿y³em ¿adnych negatywnych skutków, ma³o tego, wiele pozytywnych, doœwiadczenia to jeden z nich, jest to typowy deal "ty poznasz mój œwiat, ja twój", nie ma nic bardziej niebezpiecznego ni¿ to, ale jest to wg mnie i dla mnie konieczny etap, ewangelie apokryficzne mówi¹ o zejœciu Jezusa do piek³a - jest to temat rzeka, podsumujê to krótko, to nie wiedza z ksi¹¿ek ale z doœwiadczenia i zrozumienia tego procesu...
ZEJÂŚCIE DO PIEKÂŁA (WpiekÂłozstÂąpienie) = PODÂŚWIADOMOÂŚĂ
alchemiczna formu³a V.I.T.R.I..O.L. (visita interiora terrae rectificando invenies occultum lapidem) czyli "zejdŸ do wnêtrza ziemi, a poprzez oczyszczenie odnajdziesz kamieù tajemny" mówi dok³adnie o tym, to wcale nie off-top, podpisanie paktu z diab³em, cyrograf i bycie sprytnym umo¿liwia w³aœnie coœ takiego, ale to bardzo zagmatwana kwestia, jak zwykle dziêkujmy Koœcio³owi za zdemonizowanie tej kwestii - nie jestem w stanie tego wyjaœniÌ, to kwestia indywidualnego doœwiadczenia. Ja siê dla przyk³adu wyrzek³em wszystkiego co ludzkie (jestem tylko energi¹, nic wiêcej mi nie potrzeba), oprócz MI£OŒCI, od zawsze wiedzia³em, ¿e to co nas odró¿nia od zwierz¹t to w³aœnie to jedno uczucie...
pozostawiam to ju¿ do g³êbszego zastanowienia siê, porównania ze znanymi opisami - Piek³o Dantego to dobry pocz¹tek...
KapÂłan 718
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 12, 2012, 13:31:47 » |
|
chiro z chrono - alfa i omega no wÂłaÂśnie : chiro do chrono ma siĂŞ nijak. PytaÂłem myslac ze o czymÂś nie wiem. ZbĂŞdnie jak siĂŞ okazaÂło.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 12, 2012, 14:18:28 » |
|
chiro to boski czas chrono to ten kronosa  podpisywanie tego wszystkiego ma znaczenie o czym swiadczy ksztalt swiata  (podpisujesze ze zgadzasz sie z klamstwami i oszustwami:) , to takie zaklinanie jak www 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 14:21:27 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 12, 2012, 15:11:07 » |
|
[quote-q]chiro to boski czas[/quote] mozna i tak - ale po co - skoro juz uprzednio doszliœmy co i jak. Nie nazywa³bym 'energii programu' vel "boski czas" - bo to rozmywa/gmatwa istotê zjawiska. chrio skojarzylo mi sie z Jak chodzi o chryjê to Ÿle ci siê skojarzylo. oprócz MI£OŒCI, od zawsze wiedzia³em, ¿e to co nas odró¿nia od zwierz¹t to w³aœnie to jedno uczucie.. cóz ..skoro tak uwa¿asz.  zwierzêta j¹ wyra¿aj¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 15:15:49 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 12, 2012, 23:18:09 » |
|
podpisaÂłem wiele cyrografĂłw w okresie 2001-2003 i nie zauwaÂżyÂłem Âżadnych negatywnych skutkĂłw, maÂło tego, wiele pozytywnych, doÂświadczenia to jeden z nich, jest to typowy deal "ty poznasz mĂłj Âświat, ja twĂłj" (...)
Witaj 718 z powrotem!  Skoro, podpisuj¹c cyrograf, zaprzedajesz swoj¹ duszê (g³ównie w wymiarze poœmiertnym, ale nie tylko - jak mniemam) w zamian za dobra doczesne (zarówno materialne, jak i niematerialne, s³owem - dostajesz to, czego twoja dusza  tu i teraz zapragnie), to jak bardzo wiarygodne jest twoje za³o¿enie o przewy¿szaj¹cych wady (których nadal jeszcze nie znasz!) zaletach podpisania w/w zobowi¹zania i jak siê maj¹ owe zalety (zdawkowo opisywane przez ciebie jako "doœwiadczenia") do: (...) nie ma nic bardziej niebezpiecznego ni¿ to (...)

|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 23:19:00 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 13, 2012, 15:28:04 » |
|
to takie zaklinanie jak www Jakie "zaklinanie"? czego? PeÂłna nazwa: World Wide Web [ˌwɜːldˌwaɪdˈwɛb] (po angielsku: "ogĂłlnoÂświatowa sieĂŚ") doslownie: ÂŚwiat + szeroki (szeroko zakrojony, bogaty; szeroko otwarty (oczy) + Siatka(splot) PokaÂż czego-to zaklinanie? WiĂŞc co wÂłasciwie sugerujesz? Jak bĂŞdziemy to mieli za soba - to moÂże uda siĂŞ skupiĂŚ na tym mniej oczywistym skÂładniku: " RO " ..bo to rozmyje z pewnoÂścia wiele niewiadomych, i mĂŞtnych sytuacji.
zresztÂą jest w tym pewien klucz, ktĂłry prezentowaÂłem od lat, miesiĂŞcy z innej maĂąki/beczki.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2012, 17:15:34 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |