Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 01:47:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wezownik 13 znak zodiaku  (Przeczytany 11620 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Laguna__
Gość
« : Październik 09, 2011, 22:14:21 »

Czy znacie swój znak zodiaku??? WiêkszoœÌ uwa¿a ¿e tak, ale po ostatnich obliczeniach profesora Parke Kunkle z Minnesoty, nic ju¿ nie jest takie pewne zw³aszcza, ¿e znaków zodiaku wed³ug niego powinno byÌ 13 a nie 12. Tym brakuj¹cym jest Wê¿ownik.

Parke Kunkle zakÂłada, Âże zodiak ma miejsce wtedy, gdy dana konstelacja stanowi tÂło dla ruchu SÂłoĂąca, KsiĂŞÂżyca i gwiazd po nieboskÂłonie. Dlatego WĂŞÂżownik powinien mieĂŚ takÂże swoje miejsce wÂśrĂłd innych znakĂłw zodiaku, bo SÂłoĂące przechodzi przez tÂą konstelacjĂŞ od tysiĂŞcy lat. WedÂług Kunkle’a rozÂłoÂżenie znakĂłw zodiaku nie powinno byĂŚ rĂłwnomierne jak jest w tej chwili a raczej odzwierciadlaĂŚ czas jaki potrzebuje SÂłoĂące aby przejœÌ astrologicznie przez danÂą konstelacjĂŞ.............................

http://wolnemedia.net/ezoteryka/wezownik-%E2%80%93-13-ty-znak-zodiaku/

KozioroÂżec: 20 styczeĂą – 16 luty
Wodnik: 16 luty – 11 Marzec
Ryby: 11 Marzec – 18 KwiecieĂą
Baran: 18 kwiecieĂą – 13 maj
Byk: 13 maj – 21 czerwiec
BliÂźniĂŞta: 21 czerwiec – 20 lipiec
Rak: 20 lipiec – 10 sierpieĂą
Lew: 10 sierpieĂą – 16 wrzesieĂą
Panna: 16 wrzesieĂą – 30 paÂździernik
Waga: 30 paÂździernik – 23 listopad
Skorpion: 23 listopad – 29 listopad
WĂŞÂżownik: 29 listopad – 17 grudzieĂą
Strzelec: 17 grudzieĂą – 20 styczeĂą

« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 22:17:29 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Październik 10, 2011, 06:30:27 »

maÂła korekta..

"Daty zachodzÂą na siebie bo zodiak to nie kalejdoskop i nie ma tak, Âże jeden znika i pojawia siĂŞ nastĂŞpny. SÂą dni kiedy zachodza one na siebie i rzeczywiscie moÂże byĂŚ tak Âże pojawi sie zarybiony wodnik czy zwodnicza rybka.
 NiektĂłrzy astrologowie porobili juÂż pewne uproszczenia i jeÂśli ktos lubi jasne sytuacje moÂże swojego znaku szukac w tych terminach:

KozioroÂżec: 19 styczeĂą – 15 luty
 Ryby: 12 Marzec – 18 KwiecieĂą
 Baran: 19 kwiecien – 13 maj
 Byk: 14 maj – 19 czerwiec
 BliÂźniĂŞta: 20 czerwiec – 20 lipiec
 Rak: 21 lipiec – 9 sierpieĂą
 Lew: 10 sierpieĂą – 15 wrzesieĂą
 Waga: 31 paÂździernik – 22 listopad
 WĂŞÂżownik: 30 listopad – 17 grudzieĂą
 Strzelec: 18 grudzieĂą – 18 styczeĂą

Z pewnoÂściÂą nie jest to jeszcze podzial ostateczny i kto wie jak cala awantura siĂŞ skoĂączy. PĂłki co mnie udalo siĂŞ pozostaĂŚ w zasiegu wodnika, co mi ogromnie odpowiada.

by chris miekina on 16 stycznia 2011 o 19:04. (Reply)"

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2011, 12:19:24 »

maÂła korekta..

"Daty zachodzÂą na siebie bo zodiak to nie kalejdoskop i nie ma tak, Âże jeden znika i pojawia siĂŞ nastĂŞpny. SÂą dni kiedy zachodza one na siebie i rzeczywiscie moÂże byĂŚ tak Âże pojawi sie zarybiony wodnik czy zwodnicza rybka.
 NiektĂłrzy astrologowie porobili juÂż pewne uproszczenia i jeÂśli ktos lubi jasne sytuacje moÂże swojego znaku szukac w tych terminach:

KozioroÂżec: 19 styczeĂą – 15 luty
 Ryby: 12 Marzec – 18 KwiecieĂą
 Baran: 19 kwiecien – 13 maj
 Byk: 14 maj – 19 czerwiec
 BliÂźniĂŞta: 20 czerwiec – 20 lipiec
 Rak: 21 lipiec – 9 sierpieĂą
 Lew: 10 sierpieĂą – 15 wrzesieĂą
 Waga: 31 paÂździernik – 22 listopad
 WĂŞÂżownik: 30 listopad – 17 grudzieĂą
 Strzelec: 18 grudzieĂą – 18 styczeĂą

Z pewnoÂściÂą nie jest to jeszcze podzial ostateczny i kto wie jak cala awantura siĂŞ skoĂączy. PĂłki co mnie udalo siĂŞ pozostaĂŚ w zasiegu wodnika, co mi ogromnie odpowiada.

by chris miekina on 16 stycznia 2011 o 19:04. (Reply)" CoÂś

Poruszylam ten watek ze wzgledu na to , ze malo wiem na ten temat i chccialabym dowiedziec sie wiecej.
Songo -Czy mozesz napisac w jakim celu byl pominiety znak wezownika? I dlaczego tak sie stalo ? Jakie sa teorie?
Ja jestem w takim razie wodnikiem , ale w tym starym zestawieniu buu,
  Smutny

Jescze jedno pytanie - Czy ma to jakies istotne znaczenie w interpretacji indywidualnego kosmogramu ?
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2011, 12:34:26 »

No moÂże Ci, ktĂłrzy nie chcieli panowania KsiĂŞÂżyca, wymyÂślili, Âże miesiÂąc ksiĂŞÂżycowy 28 dni dzieli nam "niepotrzebnie" rok na 13 miesiĂŞcy i zawsze w ten sam dzieĂą miesiÂąca wypada peÂłnia, nĂłw itp. Co za kosmiczny porzÂądek !

No to lepiej bêdzie "u³atwiÌ" i podzieliÌ na 12 z ró¿n¹ d³ugoœci¹ miesiêcy i latami przestêpnymi co jakiœ czas. Dziêki temu kto dziœ pamiêta daty pe³ni, trzeba u¿ywaÌ kalkulatorów astronomicznych.

MoÂże chciano ograniczyĂŚ wpÂływ KsiĂŞÂżyca na ludzi.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2011, 12:35:20 »

>Laguna<, zerknij do tego wÂątku: Astrologia - zodiak a horoskopy.
Tam trochĂŞ dywagowaliÂśmy o tym znaku, moÂże coÂś Ci pomoÂże. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2011, 13:03:36 »

>Laguna<, zerknij do tego wÂątku: Astrologia - zodiak a horoskopy.
Tam trochĂŞ dywagowaliÂśmy o tym znaku, moÂże coÂś Ci pomoÂże. DuÂży uÂśmiech
Dzieki Darku  Buziak

========================================================

No to lepiej bêdzie "u³atwiÌ" i podzieliÌ na 12 z ró¿n¹ d³ugoœci¹ miesiêcy i latami przestêpnymi co jakiœ czas. Dziêki temu kto dziœ pamiêta daty pe³ni, trzeba u¿ywaÌ kalkulatorów astronomicznych.

Acha ,  zeby wiedzmy i wiedzminowie swiadomie nie skorzystali z tej mocy , tylko Ci ktorzy chca sami korzystac , posiadajc tym samym wieksza przewage nad wiekszoscia.
MoÂże chciano ograniczyĂŚ wpÂływ KsiĂŞÂżyca na ludzi.

Rozumiem , ze to dotyczy tego co napisalam wyzej , a sam napisales , ze w takim przypadku nalezy dokonac dokladnych kalkulacji.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2011, 13:28:52 wysłane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2011, 13:25:58 »

No tak, tylko co teraz z odwzorowaniem planet na ludzi?
Czy w zwiÂązku z tym mamy pozmieniaĂŚ caÂłkowicie nasze charaktery,
by dopasowaĂŚ siĂŞ do nieba, czy raczej niebo ma dopasowaĂŚ siĂŞ do nas?  DuÂży uÂśmiech
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #7 : Październik 30, 2011, 13:42:06 »

No tak, tylko co teraz z odwzorowaniem planet na ludzi?
Czy w zwiÂązku z tym mamy pozmieniaĂŚ caÂłkowicie nasze charaktery,
by dopasowaĂŚ siĂŞ do nieba, czy raczej niebo ma dopasowaĂŚ siĂŞ do nas?  DuÂży uÂśmiech

Wlasnie zastanawialam sie nad tym samym.
Korzystalam kilka razy z uprzejmosci moich znajomych , ktorzy zajmuja sie astrologia-niektore zdarzenia z mojej przeszlosci pokrywaly sie idealnie z opisami analizy kosmogramu, a to w kolei pokrywalo sie z tym co wynika z analizy w numerologii. Biorac to na rozum to pominiecie wezownika nie zmienia faktu , ze w zakres analizy wchodzi pelny rok hm. CoÂś
ptak
Gość
« Odpowiedz #8 : Październik 30, 2011, 13:53:41 »

No i znĂłw mamy rozwalenie pewnego schematu. Najpierw zabrano,
teraz podrzucono nam wĂŞÂża, a raczej taĂączÂącego z wĂŞÂżami.
NiezÂła jazda bez trzymanki. Ja tam trzymam siĂŞ siebie. Tak najbezpieczniej.  DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 30, 2011, 17:32:44 »

Ja tam trzymam siĂŞ siebie. Tak najbezpieczniej.  DuÂży uÂśmiech
Pewnie!

A mi nikt nic nie zabraÂł ani nie podrzuciÂł.

ÂŻe natomiast  ktoÂśtam coÂśtam wypisuje
o swoich okulistycznych problemach oraz jak to targa uczuciami.. rozumem
i czymtam-jeszcze, co mu siĂŞ wydawaÂło ze ma ?..

..to ja przeciez nie musze brac udziaÂłu w tych roztelepkach. Nie mĂłj cyrk nie moje maÂłpy.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #10 : Październik 30, 2011, 17:44:31 »

Poruszylam ten watek ze wzgledu na to , ze malo wiem na ten temat i chccialabym dowiedziec sie wiecej.
Songo -Czy mozesz napisac w jakim celu byl pominiety znak wezownika? I dlaczego tak sie stalo ? Jakie sa teorie?
Ja jestem w takim razie wodnikiem , ale w tym starym zestawieniu buu,
  Smutny

Jescze jedno pytanie - Czy ma to jakies istotne znaczenie w interpretacji indywidualnego kosmogramu ?

jak zauwaÂżyÂłeÂś w innym wÂątku zodiakalny kalendarz astrologiczny i astronomiczny nie pokrywajÂą siĂŞ,-
nie mĂłwiÂąc o innych nieÂścisÂłoÂściach, a to Âże breloczek teraz bĂŞdĂŞ miaÂł z wĂŞÂżownikiem, a nie strzelcem- nic w zasadzie nie zmienia.
Sprawa wydajĂŞ sie byĂŚ dĂŞta, ale trafiÂłem nawet na monetĂŞ z patronem nowego znaku:

pozdr.
http://www.supermonety.pl/index.php?products=product&prod_id=1693
http://magia.onet.pl/1635651,poczytaj.html?hashr=1&#mask:80251457

i jeszcze kikla s³ów wyjaœnienia sk¹d to siê wziê³o-

"WiadomoœÌ wydrukowana ze stron: Niewiarygodne.wp.pl

Spalcie wszystkie horoskopy. Nadchodzi rewolucja wĂŞÂżownika!   2011-01-18 (14:25)

Naukowcy nie maj¹ w¹tpliwoœci - zawarte w horoskopach wskazania, które wiele osób œledzi z wielkim przejêciem s¹ nieprawid³owe. Nie chodzi tu o sam¹ treœÌ znajduj¹cych siê w horoskopach przewidywaù, ale o ich adekwatnoœÌ. Zdaniem astronomów, mamy do czynienia z b³êdn¹ interpretacj¹ horoskopów na nies³ychan¹ skalê. Aby wszystko wróci³o do normy konieczne jest ustalenie nowych ram obowi¹zywania kolejnych znaków zodiaku oraz wprowadzenie nowego, trzynastego oznaczenia - Wê¿ownika.

SkÂąd caÂłe to zamieszanie? Prof. Parke Kunkle, ktĂłry wykÂłada astronomiĂŞ na Minneapolis Community and Technical College tÂłumaczy, Âże wszystkie problemy zostaÂły wywoÂłane przez zmianĂŞ, jaka zostaÂła wprowadzona przez astrologĂłw. Dawno temu opierano siĂŞ na ekliptyce, czyli obserwacji "wĂŞdrĂłwki" SÂłoĂąca po sferze niebieskiej. Na poczÂątku rzeczywiÂście byÂło tak, Âże znak zodiaku danej osoby odpowiadaÂł konstelacji, z ktĂłrÂą pokrywaÂło siĂŞ SÂłoĂące w chwili jej urodzin.

W pewnym momencie przyszÂła jednak rewolucja - osoby zajmujÂące siĂŞ astrologiÂą zdecydowaÂły o matematycznym podziale nieba na rĂłwne czĂŞÂści. Wprowadzenie tych zmian sprawiÂło, Âże obserwacja poÂłoÂżenia na niebie poszczegĂłlnych gwiazdozbiorĂłw przestaÂła mieĂŚ sens - poinformowaÂł dziennik "Daily Mail" powoÂłujÂąc siĂŞ na wyniki badaĂą amerykaĂąskiego naukowca.

SprawĂŞ dodatkowo komplikuje fakt, Âże na przestrzeni tysiĂŞcy lat pole grawitacyjne KsiĂŞÂżyca wywoÂłaÂło korektĂŞ osi Ziemi i doprowadziÂło do miesiĂŞcznego przesuniĂŞcia w ustawieniu gwiazd.

"Obecnie, kiedy ludzie zajmujÂący siĂŞ astrologiÂą mĂłwiÂą, Âże SÂłoĂące jest w Rybach, to tak naprawdĂŞ nie jest w Rybach" - oÂświadczyÂł prof. Kunkle. "Dawno temu ludzie patrzyli w gwiazdy, aby zrozumieĂŚ otaczajÂący nas Âświat. Ale nie sÂądzĂŞ, aby dziÂś ludzie zajmujÂący siĂŞ astrologiÂą jakoÂś specjalnie przyglÂądali siĂŞ niebu."

Aby zaradziĂŚ problemowi, wielu astronomĂłw postuluje cofniĂŞcie ram czasowych odpowiadajÂących poszczegĂłlnym znakom zodiaku o jeden miesiÂąc oraz wprowadzenie jeszcze jednego, trzynastego znaku - wĂŞÂżownika. Nowy znak zodiaku dotyczyÂłby osĂłb, ktĂłre obecnie sÂą spod znaku Skorpiona lub Strzelca. Ale przesuniĂŞcie sprawiÂłoby, Âże zmiany dotknĂŞÂłyby niemal wszystkich.

Nie brakuje ludzi, ktĂłrzy krytycznie patrzÂą na proponowanÂą modyfikacjĂŞ horoskopu nazywajÂąc jÂą wrogÂą i aroganckÂą manifestacjÂą Âświata nauki. Wprowadzanie nowego znaku zodiaku jest zdaniem wiĂŞkszoÂści astrologĂłw nonsensem.

"To prawda, Âże Ziemia ulegÂła przesuniĂŞciu, ale astrologowie od lat nie tworzÂą swoich prognoz na podstawie gwiazdozbiorĂłw" - powiedziaÂł dziennikowi "Daily Mail" astrolog Jonathan Cainer. "Znaki zodiaku majÂą tylko nazwy poszczegĂłlnych konstelacji, ale nie sÂą oparte ani na nich, ani na ich pozycji na niebie."

A oto, jak zmieniÂłby siĂŞ ukÂład znakĂłw zodiaku, gdyby jednak doszÂło do proponowanych zmian:

KozioroÂżec: 21 stycznia - 16 lutego
Wodnik: 17 lutego - 11 marca
Ryby: 12 marca - 18 kwietnia
Baran: 19 kwietnia - 13 maja
Byk: 14 maja - 21 czerwca
BliÂźniĂŞta: 22 czerwca - 20 lipca
Rak: 21 lipca - 10 sierpnia
Lew: 11 sierpnia - 16 wrzeÂśnia
Panna: 17 wrzeÂśnia - 30 paÂździernika
Waga: 31 paÂździernika - 23 listopada
Skorpion: 24 listopada - 29 listopada
WĂŞÂżownik: 30 listopada - 17 grudnia
Strzelec: 18 grudnia - 20 stycznia

ZdjĂŞcie udostĂŞpnione jest na licencji Creative Commons, oryginaÂł dostĂŞpny pod tym adresem."
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Spalcie-wszystkie-horoskopy-Nadchodzi-rewolucja-wezownika,wid,13048352,wiadomosc.html
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2011, 18:40:37 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Październik 30, 2011, 18:59:12 »

No to juÂż nie jestem baranem tylko rybÂą? Szok

=========================================

MĂłwisz o tym zdjĂŞciu:

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2011, 23:13:02 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Październik 30, 2011, 19:12:53 »

jak widaĂŚ, oprĂłcz zmian na ziemi- nastĂŞpujÂą rĂłwnieÂż zmiany na niebie.. MrugniĂŞcie

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #13 : Październik 30, 2011, 23:05:30 »

A ja juÂż nie byÂłbym Skorpionem, tylko WagÂą! MoÂże nawet NadwagÂą?  DuÂży uÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #14 : Październik 30, 2011, 23:16:49 »

Nie zgadzam sie na Byka. Jestem prawdziwym Blizniakiem, bardzo szczesliwym.

Pozdrawiam serdecznie.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #15 : Październik 31, 2011, 07:38:59 »

No to ja w takim razie wycofujĂŞ siĂŞ rakiem do bliÂźniÂąt. A co se bĂŞdĂŞ ÂżaÂłowaÂł !!

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 31, 2011, 08:36:57 »

A ja zgodnie ze wszystkimi znakami na niebie i ziemi jestem RYBA! a nie Baran, nie dam siĂŞ juÂż robiĂŚ w barana , o nie!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
between
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 31, 2011, 09:21:56 »

Naukowcy nie maj¹ w¹tpliwoœci - zawarte w horoskopach wskazania, które wiele osób œledzi z wielkim przejêciem s¹ nieprawid³owe. Nie chodzi tu o sam¹ treœÌ znajduj¹cych siê w horoskopach przewidywaù, ale o ich adekwatnoœÌ. Zdaniem astronomów, mamy do czynienia z b³êdn¹ interpretacj¹ horoskopów na nies³ychan¹ skalê. Aby wszystko wróci³o do normy konieczne jest ustalenie nowych ram obowi¹zywania kolejnych znaków zodiaku oraz wprowadzenie nowego, trzynastego oznaczenia - Wê¿ownika.

Naukowcy niech siĂŞ odstosunkujÂą od astrologii bo tylko siĂŞ oÂśmieszajÂą swojÂą ignorancjÂą w temacie.
To, Âże gwiazdozbiory i znaki zodiaku do siebie "nie pasujÂą" to sprawa dawna i znana.

Ale "nie pasujÂą" tylko kompletnym ignorantom.

pozdrĂłwki

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 09:22:06 wysłane przez between » Zapisane
Betti
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 31, 2011, 21:10:22 »

No taj  a ja z ryb przeskakuje na wodnika , tak czy tak woda DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 21:11:04 wysłane przez Betti » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 31, 2011, 21:26:03 »

A ciekawe jak jest z zywiolami czy one sa rowniez pomieszane?
Mam jeszcze jedno pytanie -Czym charakteryzowac sie bedzie Era wezonika?
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 21:29:51 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: