Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 06:32:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 11.11.11 - Oblicza DuchowoÂści u progu 2012  (Przeczytany 34311 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #25 : Październik 28, 2011, 19:11:23 »

http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=8489

Na forum Davida jest nowo zalozony watek.Bardzo ciekawy.Polecam.

Greto UÂśmiech  autorem jest redmuluc ( kiedyÂś byÂł uzytkownikiem naszego forum ) a to gwarantuje naprawdĂŞ ciekawy temat Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Październik 28, 2011, 20:06:02 »

Cytat: greta
Wiesz Darku trudno powiedziec czy by to kogos zainteresowalo.Te wiadomosci przewijaja sie u nas w roznych tematach.

Niemal w ka¿dym w¹tku przewijaj¹ siê myœli z innych. Mimo to wci¹¿ tworzymy nowe tematy by zogniskowaÌ te informacje, by nie trzeba by³o szukaÌ po "czeluœciach" forum jakieœ myœli.
ZakÂładaj wiĂŞc i nie martw siĂŞ czy kogoÂś zainteresuje, czy nie. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #27 : Listopad 03, 2011, 10:47:22 »

To bĂŞdzie wielkie energetyczne i duchowe wydarzenie.
W ca³ym œwiecie a tak¿e w Polsce odbywaÌ siê bêd¹ w tym dniu ró¿ne spotkania, warsztaty, medytacje. Myœlê, ¿e to co wydarzy siê wtedy we Wroc³awiu bêdzie mia³o szczególn¹ moc. Bêdzie to kongres w licz¹cej 500 miejsc sali konferencyjnej w Polskiego Radia Wroc³aw.

11.11.11 WrocÂław - Sala koncertowa Polskiego Radia WrocÂław ul. Karkonoska 10
                                                    Zgromadzenie Wolnych Ludzi

Oblicza DuchowoÂści  u progu 2012

Patronat medialny: „Czwarty Wymiar” Organizator: OÂśrodek Edukacji Janusz ZagĂłrski
                                                       Program (aktualizacja z 3.X.2011 r.)

Jeszcze raz chce zapytac czy ktos z tego forum wybiera sie na ten kongres. Ja chce uczestniczyc w tym spotkaniu i Tomek - tak wiec jak narazie jest nas dwoje. Cieszylabym sie bardzo gdyby jeszcze ktos z tego forum wybral sie na to spotkanie we Wroclawiu.

Pozdrawiam serdecznie Rafaela
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2011, 10:48:11 wysłane przez Rafaela » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #28 : Listopad 03, 2011, 11:05:28 »

niestety, nawet gdybym chciaÂł- to i tak nie mogĂŞ,-
sorki  Smutny

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #29 : Listopad 03, 2011, 21:18:45 »

A to szkoda, kiedy zobaczylam ze napisales w tym temacie, ucieszylam sie ze moze bedziesz na tym sympozjum - szkoda.
Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #30 : Listopad 03, 2011, 22:33:02 »

Jeszcze raz chce zapytac czy ktos z tego forum wybiera sie na ten kongres. Ja chce uczestniczyc w tym spotkaniu i Tomek - tak wiec jak narazie jest nas dwoje. Cieszylabym sie bardzo gdyby jeszcze ktos z tego forum wybral sie na to spotkanie we Wroclawiu.

Do³¹czam siê do zachêty Rafaeli.
Dojazd na  "obiad" mogĂŞ zapewniĂŚ 4 osobom MrugniĂŞcie PiÂąty kierowca, czyli Ja UÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #31 : Listopad 04, 2011, 10:13:14 »

Witaj Tomku.

Jak narazie to wyglada ze jest nas tylko dwoje z forum, jest jeszcze troche czasu moze jeszcze ktos dolaczy.
Zapisuje sie na jazde na obiad.
Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #32 : Listopad 12, 2011, 12:43:30 »

Witajcie kochani.
Wczoraj bylam na sympozjum Oblicza Duchowosci u progu 2012 roku. Bardzo mi sie podobalo.
Sala byla wypelniona . Ludzie byli w roznym wieku. Program byl bardzo ciekawy i urozmaicony, nie bylo czasu na nudy.
Mysle ze kazdy znalazl cos dla siebie.
Dzisiaj wracam do domu, Wroclaw jest przepieknym miastem. Pozdrawiam wszystkich. Rafaela
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #33 : Listopad 12, 2011, 12:45:51 »

Witaj Rafaelo UÂśmiech Napisz coÂś jeszcze o tym sympozjum UÂśmiech MoÂże Janusz lub ktoÂś inny jeszcze byÂł ? 

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 12, 2011, 12:52:55 »

Witaj
Janusza nie bylo, ale parokrotnie jego nazwisko bylo wymieniane. Z Tomkiem tez sie nie spotkalam, ale poznalam
pare osob. Ja jeszcze jestem we Wroclawiu, jak przylece do domu, to sie rozpisze na moim komputerze.
Tak wiec do jutra. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
arteq
Gość
« Odpowiedz #35 : Listopad 12, 2011, 23:27:15 »

Rafaelo, ale co konkretnie ujĂŞÂło CiĂŞ/zainteresowaÂło w tym spotkaniu, wedÂług mnie byÂło co najwyÂżej Âśrednie...
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #36 : Listopad 13, 2011, 10:26:58 »

Rafaelo, czekamy na retrasmisjĂŞ !

Arteq sÂądzisz tak po przeczytaniu menu, czy teÂż miaÂłeÂś okazjĂŞ byĂŚ osobiÂście ?

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 13, 2011, 14:15:48 »

nie z programu - bo moÂże myliĂŚ - z relacji uczestnikĂłw...
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #38 : Listopad 13, 2011, 23:31:44 »

Witajcie kochani !

Spotkanie rozpoczelo sie  Polskim Hymnem, wszyscy wstali i tez spiewali ten hymn. Spotkanie bylo prowadzone dosc ciekawie o roznych tematach.
Bardzo ciekawy byl temat "Kobieta i natura" temat  "Bezpieczny porod dla matki i dziecka" proponowany porod w domu , powrot  do natury.
Byl film 15-sto minutowy pokazujacy porod poprzez Carskie ciecie , i porod w domu normalna droga.

Wystep  pani Elzbiety Nowalskiej, wlasciwie informacyjny na temat warsztatow w Egipcie i wydanych ksiazkach. Uczestniczyla w parominutowej
medytacji ktora rozpoczela sie o godz. 11.11 . Bylam nieco zawiedziona, bo oczekiwalam od tej pani nieco wiecej w czasie tego spotkania.

Wlasciwie cale to spotkanie bylo poswiecone  naszej ludzkiej egzystecji. Haslem tego dnia, bylo to, ze w calej tej sytuacji w jakiej sie znajdujemy, 
my jako jednostka jestesmy najwazniejsi. Ostrzegano przed strachem, powiedziano ze rozwoj duchowy powinien kazdy rozpoczac od siebie.

Janusz Zagorski prowadzil to spotkanie, trzymajac sie bardzo czasu. Tak wiec czesto interesujace tematy moglyby troche dluzej trwac.
Atmosfera byla bardzo sympatyczna i przyjacielska.

Podczas przerwy obiadowej mozna bylo rozmawiac z ludzmi ktorzy uczestniczyli w podanych tematach. Czas zlecial mi szybko , jestem bardzo zadowolona z tego  spotkania.
Wlasciwie to nic nowego sie nie dowiedzialam, ale dobrze ugruntowalam swoje wiadomosci.

====================================

Podaje adres : http://niezaleznatelewizja.pl/2011/11/janusz-zagorski-2011-11-13/  - tu mozna   dowiedziec sie wszystkich  szegolow
dotyczacych tego spotkania.

Pozdrawiam Rafaela

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 20:26:30 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 14, 2011, 14:00:55 »

Rzeczywiście nie spotkaliśmy się Rafaello, pukam się teraz w czoło bo dopiero teraz przeczytałem wiadomości gdzie opisałaś swój wygląd (nawet chyba Cię widziałem MrugniĂŞcie )
Tak czy inaczej, spotkanie było prowadzone przez wielu mądrych ludzi przerywane utworami z serca Cezarego Stawskiego (i nie tylko) z gitarą klasyczną w tle.
Sporo było ludzi, można było spotkać młodych ludzi jak i sędziwych wiekiem a jednak wszystkich łączył jakiś wspólny temat.
Pozdrawiam
Tomek
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 14:01:26 wysłane przez Tomasz » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #40 : Listopad 14, 2011, 20:25:15 »

Witaj Tomku!

Siedzialam w drugim rzedzie od sceny. No trudno, moze nastepnym razem sie uda nam poznac.
Ja jestem bardzo zadowolona z tego spotkania i na dlugo zostanie mi w pamieci ta atmosfera ktora towarzyszyla nam od poczatku do konca
tego spotkania. Po raz pierwszy uczestniczylam w takim spotkaniu, mysle ze nie po raz ostatni.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Rafaela
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #41 : Listopad 18, 2011, 21:36:55 »

Min¹³ 11.11.11 i sufit odwrĂłciÂł siĂŞ do gĂłry  MrugniĂŞcie
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #42 : Listopad 18, 2011, 22:55:16 »

A gdzie jest miejsce sufitu: na dole? W kaÂżdym razie dziĂŞkujemy za szokujÂącÂą informacjĂŞ... PoinformujĂŞ sÂąsiada z gĂłry, Âżeby uwaÂżaÂł  CoÂś
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #43 : Listopad 20, 2011, 12:02:54 »

NiektĂłrzy twierdzÂą  Âże ta pani wypisuje brednie ,ale ja nie bĂŞdĂŞ wypowiadaĂŚ siĂŞ na ten temat.OcenĂŞ pozostawiam wam

DzieĂą NiepodlegÂłoÂści Polski - co wÂłaÂściwie zdarzyÂło siĂŞ 11.11.11 ?
http://www.facebook.com/notes/zofia-piepi%C3%B3rka/dzie%C5%84-niepodleg%C5%82o%C5%9Bci-polski-co-w%C5%82a%C5%9Bciwie-zdarzy%C5%82o-si%C4%99-111111-/314569375235608

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Listopad 20, 2011, 12:06:42 »

>Channel<, zamieœÌ mo¿e ten tekst na forum, bo strona nie otworzy siê dopóki nie zarejestrujesz siê na faceboku, a ja nie chcê siê tam rejestrowaÌ. Mrugniêcie

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Listopad 20, 2011, 13:10:08 »

DzieĂą NiepodlegÂłoÂści Polski - co wÂłaÂściwie zdarzyÂło siĂŞ 11.11.11 ?

utworzona przez uÂżytkownika Zofia PiepiĂłrka w dniu 15 listopada 2011 o 20:16

DzieĂą 11.11.11 czyli Narodowe ÂŚwiĂŞto NiepodlegÂłoÂści Polski zaplanowaÂłam spĂŞdziĂŚ w STREFIE 3c 123 na Kaszubach z kilku powodĂłw. Ta STREFA jest bardzo waÂżna dla Polski. Pozornie nic tam nie ma ciekawego, po prostu pola, lasy, niewielka rzeka Wierzyca oraz kilka legendarnych kamieni – pozostaÂłoœÌ po wielkim krĂŞgu z czasĂłw poprzedniej cywilizacji. ByÂło tu wielkie w skali odwzorowanie „Pasa Oriona” w wielkich kamiennych krĂŞgach. WiĂŞkszoœÌ z tych gÂłazĂłw po tysiÂącach lat na skutek erozji wyÂłoniÂła siĂŞ z ziemi. Tutaj jest rĂłwnieÂż zasypana piramida. PisaÂłam na ten temat m.in. w art. ”Legendarne megality w Âświetle badan i odkryĂŚ w pow. koÂścierskim cz. I i II. RĂłwnieÂż tutaj, w maju 1991 roku „pÂłonĂŞÂły drzewa” jak w opisie biblijnym MojÂżesza. Dlaczego tutaj? Po wielu latach wiem, Âże jest to wskazĂłwka mistyczna, astronomiczna i fizyczna.

A co to ma do rzeczy?

Data… 11.11.11. to DzieĂą ÂŚwiĂŞta Narodowego, ale dla psychotronikĂłw to szczegĂłlny dzieĂą ze wzglĂŞdu na liczby. Ten dzieĂą byÂł dla nich dniem medytacji i celem podró¿y do Egiptu ok. 2000 PolakĂłw, aby aktywowaĂŚ za pomocÂą krysztaÂłu coÂś co jest w tej piramidzie, a co miaÂło "uratowaĂŚ Âświat przed zagÂładÂą”! Na ten temat w Internecie aÂż „huczaÂło”! Grupa inicjatywna zaplanowaÂła, Âże dnia 11.11.11 o godz. 11.00 otoczÂą piramidĂŞ Cheopsa i wspĂłlnie bĂŞdÂą medytowaĂŚ.  CzytajÂąc tego typu informacje miaÂłam duÂże wÂątpliwoÂści czy postĂŞpujÂą sÂłusznie,  bo skutki tego mogÂły byĂŚ odwrotne niÂż siĂŞ spodziewali lub celowo i Âświadomie do tego zmierzali…

Piramidy w Egipcie, w Gizie sÂą rĂłwnieÂż astronomicznym odwzorowaniem „Pasa Oriona”, ale od tysiĂŞcy lat stojÂą na widocznym miejscu na pustyni.  Czy te piramidy sÂą ustawione w takiej samej skali w jakiej byÂły tutaj ustawione te wielkie kamienne krĂŞgi? Czy to ma znaczenie? Wszystko tutaj jest waÂżne…

Tego dnia przyjechaÂłam ze znajomÂą A.R. do MaÂłych Stawisk, aby odpocz¹Ì i pospacerowaĂŚ, tym bardziej, Âże pogoda byÂła piĂŞkna – sÂłoĂące i ani jednej chmurki na niebie. ByÂła godz. 10.50  gdy usiadÂłyÂśmy na Âławeczce i rozmawiaÂłyÂśmy na temat piramidy w Gizie. Jestem wizjonerkÂą i dlatego postanowiÂłyÂśmy skupiĂŚ siĂŞ, aby zobaczyĂŚ jakie energie tutaj dziaÂłajÂą.

ZobaczyÂłam w wizji z duÂżej odlegÂłoÂści,  w g³êbi ziemi coÂś ciemnego w ksztaÂłcie owalnym co zasÂłaniaÂło lub blokowaÂło zÂłociste ÂświatÂło wydobywajÂące siĂŞ na bokach. ZapytaÂłam czy widzi to samo? Znajoma widziaÂła to podobnie. Gdy skupiÂłyÂśmy siĂŞ ponownie w oczach nam zajaÂśniaÂło… ZobaczyÂłam  wielki trĂłjkÂąt w ¿ó³tym kolorze, a w Âśrodku jaÂśniaÂł mniejszy trĂłjkÂąt  w kolorze zÂłotym. PowiedziaÂłyÂśmy jednoczeÂśnie - coÂś siĂŞ nagle otworzyÂło! OgarnĂŞÂła nas niezwykÂła fala ciepÂła na wysokoÂści serca…  CZAKRAM SERCA! PatrzyÂłyÂśmy na siebie z niedowierzeniem i radoÂściÂą… WidziaÂłyÂśmy i odczuÂłyÂśmy to jednoczeÂśnie! TrwaÂło to kilka sekund, a w sumie  ok. 5 minut. SpojrzaÂłam na komĂłrkĂŞ, byÂła 10.56. Nie byÂło jeszcze godz. 11.00, a wiĂŞc wszystko zdarzyÂło siĂŞ przed czasem? Otwarty CZAKRAM SERCA W Polsce?! A co psychotronicy robiÂą w Egipcie? PomyÂślaÂłam, Âże tam dopiero zaczynajÂą swojÂą ceremoniĂŞ! Oni potrzebujÂą do aktywacji krysztaÂłu, a tutaj samo siĂŞ otworzyÂło. Nagle zrozumiaÂłyÂśmy, Âże to BĂłg i KrĂłl Jahwe sam otwiera czakram serca , a nie ludzie ze swoimi urzÂądzeniami. Czakram w Sanskrycie znaczy „koÂło, krÂąg, DYSK”, a tutaj jest  kamienny krĂŞg  z wczeÂśniejszej cywilizacji i DYSK KrĂłla Jahwe. Jest teÂż gdzieÂś tutaj zasypana piramida z czasĂłw Pierwszej cywilizacji, a to wynikaÂło z badaĂą oraz ÂśniÂłam o tym wielokrotnie.

AnalizujÂąc wizjĂŞ zrozumiaÂłam, Âże najpierw zobaczyÂłyÂśmy g³êboko w ziemi DYSK KRÓLA JAHWE z ktĂłrego wydobywaÂły siĂŞ zÂłociste promienie na bokach, gdyÂż byÂł zamkniĂŞty do czasu, aÂż wykonane zostanÂą pewne zadania. Ale gdzie to jest? MoÂże w Gizie?  ZobaczyÂłam dokÂładnie to miejsce niedaleko miejsca gdzie siedziaÂłyÂśmy. Gdy skupiÂłyÂśmy siĂŞ ponownie nagle zajaÂśniaÂło nam w oczach i zobaczyÂłyÂśmy to z bliska…  OtworzyÂł siĂŞ tuÂż przed godz. 11.00. PojawiÂł siĂŞ ¿ó³ty trĂłjkÂąt, a w nim mniejszy zÂłoty trĂłjkÂąt dajÂąc efekt g³êbi. TrĂłjkÂąt w naszej wierze i religii to symbole BOGA.  PatrzyÂłyÂśmy na siebie z niedowierzeniem…  widziaÂłyÂśmy to samo… coÂś siĂŞ otworzyÂło, ale nie my to sprawiÂłyÂśmy! MusiaÂłyÂśmy jedynie byĂŚ Âświadkami tego zdarzenia. Grupa psychotronikĂłw, ktĂłra miaÂła siĂŞ tym zaj¹Ì zlekcewaÂżyÂła tĂŞ sprawĂŞ i co w tym czasie robi? O tym póŸniej...

Pó³ godz. póŸniej poszÂłyÂśmy na spacer do lasu i rozmawiaÂłyÂśmy o psychotronikach z Gdyni i tych w Gizie.  Nie wiedziaÂłyÂśmy co w tym czasie dziaÂło siĂŞ w Gizie!  Gdy o tym pomyÂślaÂłam zobaczyÂłam w wizji dwie ciemne piramidy. Jedna byÂła podobna do tej w Gizie, ale byÂła na ciemnym tle, jak obraz w nocy.  Druga miaÂła pÂłaski szczyt, ale w jasnym tle   zwalistych chmur. Nagle zaczĂŞÂła przechylaĂŚ siĂŞ w prawo, a potem w lewo. PowtarzaÂło sie to kilka razy!

Nie rozumiaÂłam tej wizji do czasu, aÂż  wrĂłciÂłyÂśmy do domu i w³¹czyÂłam komputer… Pierwszy SZOK!!! Wizja pierwszej piramidy dotyczyÂła piramidy w Gizie… a póŸniej okazaÂło siĂŞ, Âże druga dotyczyÂła piramidy w Gdyni, czyli wyjasniaÂła co robili w tym czasie psychotronicy w Gizie i w Gdyni!

"WeszÂłam" na Facebook i cisza… nikt z psychotronikĂłw nie pisze co tam siĂŞ dzieje? W koĂącu znalazÂłam jakiÂś art. i SZOK…

http://xn--tv24-c2a.pl/rytulal111111.html

Projekt Cheops, a wojna miĂŞdzy wymiarami

CEREMONIA 11.11.11

(2011-11-10 22:20:30)

10 listopada 2011 roku

„KontrolĂŞ nad PÂłaskowyÂżem w Gizie przejĂŞÂły wÂładze wojskowe. Wszystkie zaplanowane na dzieĂą 11 listopada spotkania i medytacje w Wielkiej Piramidzie w Gize zostaÂły odwoÂłane. Umundurowani wojskowi patrolujÂą ulice i caÂły teren wokó³ PÂłaskowyÂżu. ZamkniĂŞte dla ruchu sÂą ulice prowadzÂące na teren Piramid. OgÂłoszono, Âże w dniu 11 listopada nie dostanie siĂŞ tam Âżadna grupa. SytuacjĂŞ takÂą wywoÂłaÂły protesty lokalnych grup, ktĂłrym podsuniĂŞto nieprawdziwe informacje o rzekomej wizycie 1500 ÂŻydĂłw, ktĂłrzy mieli „odprawiaĂŚ modÂły“ w intencji „powrotu ÂŻydĂłw“ do Egiptu. W rezultacie uniemoÂżliwiono wejÂście na teren PÂłaskowyÂżu w Gizie. Reakcja wojska usprawiedliwiana jest wzglĂŞdami bezpieczeĂąstwa.

Warto zaznaczyĂŚ, Âże na CeremoniĂŞ wieczornÂą zgÂłosiÂło siĂŞ przez biura turystyczne okoÂło 2000 osĂłb. Rozczarowaniu uczestnikĂłw towarzyszy utrata wiarygodnoÂści obecnych wÂładz, ktĂłre dopuÂściÂły do takiej sytuacji.

O dalszym rozwoju sprawy bĂŞdziemy informowaĂŚ na bie¿¹co.”

A potem przeczytaÂłyÂśmy …

„Portal gazety Al-Ahram informuje:

"Po reakcji egiptologĂłw i opinii publicznej w proteÂście przeciw ceremonii medytacyjnej, ktĂłra miaÂła odbyĂŚ siĂŞ tam 11 listopada 2011 r., Naczelna Rada StaroÂżytnoÂści zdecydowaÂła o zamkniĂŞciu do 12 listopada dostĂŞpu do piramid. Organizowana przez PolakĂłw impreza miaÂła na celu „ratowanie Ziemi”.

Aly El-Asfar zarz¹dzaj¹cy zabytkami w Gizie poinformowa³ Al-Ahram, ¿e odwo³aniu uleg³y wszystkie rezerwacje, jak i sama ceremonia. El-Asfar poinformowa³, ¿e o zdarzeniu powiadomiono wszystkie agencje i biura podró¿y. Doda³, ¿e zamkniêty zostanie teren wokó³ Wielkiej Piramidy.

Oficjalne wytÂłumaczenie Rady StaroÂżytnoÂści mĂłwi o dokonywaniu tam prac konserwacyjnych na planowane tam imprezy zwiÂązane ze ÂświĂŞtem Eid. WÂładze zamknĂŞÂły dostĂŞp do Piramidy juÂż w czwartek wieczorem. Na miejscu jest policja, jak i prywatna ochrona.

Kontrowersyjna „medytacja” zostaÂła poczÂątkowo zaaprobowana przez RadĂŞ. Celem jej organizatorĂłw byÂło zachowanie Ziemi od kosmicznych zagroÂżeĂą. Zgodnie z programem imprezy opublikowanym przez fundacjĂŞ „Dar ÂŚwiatowida”, ktĂłra sponsorowaÂła wydarzenie, w sarkofagu Chufu miaÂła zostaĂŚ umieszczona krysztaÂłowa piramidka majÂąca stanowiĂŚ ³¹cznik z siÂłami kosmicznymi.

RozeszÂły siĂŞ jednak pogÂłoski mĂłwiÂące, Âże wÂśrĂłd medytujÂących miaÂło znajdowaĂŚ siĂŞ 1200 ÂżydĂłw, ktĂłrzy chcieli umieÂściĂŚ na piramidzie symbol gwiazdy Dawida. Kilka lat temu Zali Hawass przerwaÂł prace wykopaliskowe tych samych ludzi, ktĂłrzy organizowali tegorocznÂą medytacjĂŞ. El-Asfar informowaÂł jednak, Âże ceremonia PolakĂłw miaÂła taki sam charakter jak wiele innych prywatnych ceremonii organizowanych na pÂłaskowyÂżu w Gizie i nic nie miaÂło byĂŚ umieszczane wewnÂątrz sarkofagu Cheopsa."

SiedziaÂłyÂśmy w szoku, nie wiedzÂąc czy siĂŞ ÂśmiaĂŚ czy pÂłakaĂŚ, bo to byÂło nieprawdopodobne, kuriozalne…Czy psychotronicy tego nie przewidzieli? Czy „Samuel” z ktĂłrym kontaktowaÂła siĂŞ Lucyna  ÂŁoboz zakpiÂł sobie z nich wszystkich? Czy tak musiaÂło siĂŞ staĂŚ, aby pokazali kim sÂą i co zrobiÂą dla… Polski?

Psychotronicy, ktĂłrzy tam pojechali nic nie mogli zrobiĂŚ, dlatego w mojej wizji piramida Gizie byÂła ciemna.  Ale to co robili  psychotronicy z TrĂłjmiasta w wielkiej tajemnicy ujawniÂła wizja drugiej piramidy w Gdyni, gdzie jest grobowiec KrĂłla Jahwe z czasĂłw Pierwszej Cywilizacji - opisaÂłam w ksi¹¿ce pt. „ÂŚwiĂŞta tajemnica Gdyni”. Wiedziel o tymi rĂłwnieÂż z moich  publikacji na Facebooku. Co robili tego dnia? Medytowali i „wstrzÂąsali” jÂą za pomocÂą kryszta³ów i innych urzÂądzeĂą, bo w symbolu  „przewracaÂła siĂŞ”, ale nic nie wskĂłrali.... Piramida pozostaÂła ciemna.  O zasypanej piramidzie w MaÂłych Stawiskach i CZAKRAMIE SERCA nikt z nich powaÂżnie nie myÂślaÂł… dlatego spokojnie otworzyÂła siĂŞ sama z woli Boga i KrĂłla Jahwe, czego byÂłyÂśmy Âświadkami. O otwarciu czakramu Serca nie my decydujemy, ale sam BĂłg pokazujÂąc w ten sposĂłb co oni  mogÂą zrobiĂŚ w swojej mÂądroÂści…

ByÂłyÂśmy peÂłne podziwu, zachwytu i pokory dla mÂądroÂści Boga i krĂłla Jahwe.

Wieczorem w³¹czyÂłam TV, aby obejrzeĂŚ „WiadomoÂści” … i kolejny SZOK!!  OkazaÂło siĂŞ, Âże w tym dniu w Warszawie byÂła prowokacja niemieckich bojĂłwkarzy, ktĂłrzy zaatakowali Marsz NiepodlegÂłoÂści na Placu Konstytucji. „Szok ze wzglĂŞdu na tradycjĂŞ i eskalacjĂŞ zdarzenia w Warszawie. Przemoc, brutalnoœÌ wobec PolakĂłw! Jest to wynik g³êbokiego konfliktu w Polsce. Przyczyny tego sÂą g³êbokie… Zjawisko kryzysu w warstwie polityki symbolicznej, problem zaufania w Polsce wobec RzÂądu” – mĂłwili dziennikarze w TVP. ByÂł to g³ówny temat tego dnia i kilku nastĂŞpnych, a o sprawie medytacji polskich psychotronikĂłw w Gizie ani sÂłowa, chociaÂż wszystkie Zachodnie media o tym mĂłwiÂły i pisaÂły!  Na Facebooku  psychotronikĂłw dosÂłownie „wciĂŞÂło”! Cisza… Wszyscy tylko mĂłwiÂą o wydarzeniach w Warszawie, o prowokacji i ataku bojĂłwkarzy niemieckich na Marsz NiepodlegÂłoÂści oraz dlaczego tak siĂŞ staÂło?

MedytowaliÂście… i co siĂŞ staÂło i gdzie? JeÂżeli na Ziemi ma zapanowaĂŚ miÂłoœÌ, sprawiedliwoœÌ, prawda i pokĂłj to stanie siĂŞ to wtedy, gdy poznamy prawdĂŞ o Bogu Ojcu i KrĂłlu Jahwe i Jego Kosmicznym KrĂłlestwie na Ziemi. Wtedy kiedy naukowcy ujawnia prawdĂŞ o „zakazanych” odkryciach ÂświadczÂących o istnieniu super cywilizacji, ktĂłrej jesteÂśmy potomkami… a nie potomkami maÂłp podobnych do szarakĂłw.

PowtarzaÂłyÂśmy - Co siĂŞ dzieje??  Dlaczego to wszytko zdarzyÂło siĂŞ tego dnia… 11.11.11.?

Numerolodzy widzÂą w tym dniu przeÂłom… Suma tych liczb daje liczbĂŞ 6… BĂłg stwarzaÂł Âświat w 6 dni, a siĂłdmego  dnia odpoczywaÂł… Tego dnia w ciszy i tajemnicy w STREFIE 3c 123 na Kaszubach zdarzyÂło siĂŞ to, na co czekamy od tysiĂŞcy lat!

W Gdyni rĂłwnieÂż odbywaÂł siĂŞ Marsz NiepodlegÂłoÂści  z grupÂą rekonstrukcyjnÂą - jak w wielu innych miastach Polski. W tym czasie psychotronicy w tajemnicy urzÂądzili spotkanie na ÂŚwiĂŞtej GĂłrze - co zobaczyÂłam w wizji (W ksi¹¿ce „ÂŚwiĂŞta tajemnica Gdyni” opisaÂłam jak wyglÂąda piramida i w wizji jÂą zobaczyÂłam.) Jakimi siÂłami… energiÂą  „wstrzÂąsali” ARKÂĄ PRZMIERZA, Âże w wizji w symbolu przewracaÂła siĂŞ na boki w lewo i w prawo?? Czy rozumiecie te symbole? Co chcieli osiÂągn¹Ì? Nie mamy takiej mocy, aby to otworzyĂŚ. Otwiera to sam BĂłg i KrĂłl Jahwe we wÂłaÂściwym czasie. A kim oni sÂą i co chcieli zrobiĂŚ?  Na tym polega   „wojna miĂŞdzy wymiarami”! CzyÂżby popeÂłnili ten sam b³¹d jaki popeÂłnili nasi przodkowie? Jaki? Psychotronicy jadÂąc do Egiptu wÂłaÂśnie nam to dobitnie pokazali. OÂśmieszyli PolskĂŞ i PolakĂłw. W Polsce nie ma dla nich nic ciekawego?

SÂą prĂłby badaĂą nad moÂżliwoÂściami ludzkiego umysÂłu i ducha, dlatego Âże te moÂżliwoÂści sÂą wykorzystywane przez wojska wszystkich krajĂłw na Ziemi. Po co?  OczywiÂście w ÂściÂśle okreÂślony sposĂłb do celĂłw wojennych. Taka „wojna miedzy wymiarami” rĂłwnieÂż istnieje w kosmosie… O tym wiemy, bo mĂłwimy w modlitwie „Ojcze nasz…. Jak w niebie tak i na ziemi…”

W Strefie 3c 123 jest DYSK KRÓLA JAHWE, czyli w jĂŞzyku ezoterykĂłw tutaj jest „czakram ziemi”, ale nie na widocznym miejscu, gdzie wszyscy mogÂą go zobaczyĂŚ, dotkn¹Ì i badaĂŚ po swojemu. To jest  wezwanie dla prawdziwych psychotronikĂłw i naukowcĂłw oraz wojska!! DYSK jest bardzo g³êboko w ziemi… i to wÂłaÂśnie zobaczyÂłam w wizji. „OtworzyÂł siĂŞ” nagle i juÂż dziaÂła, a wiec pozostanie tak na zawsze. Dlaczego? W tym miejscu „pÂłonĂŞÂły drzewa” jako wskazĂłwka mistyczna i astronomiczna, gdyÂż  tutaj jest odwzorowanie na ziemi - RADIOÂŹRÓDÂŁA 3c 123 pozornie w gwiazdozbiorze Byka, a wiĂŞc jest to otwarta DROGA do DOMU NASZEGO OJCA i KRÓLA JAHWE  w niebie czyli w KOSMOSIE! Tam musimy wrĂłciĂŚ! Z tamtÂąd przyjdzie Ojciec i Syn w caÂłej potĂŞdze i mocy - jak podaje NT. Tam na Ziemi gdzie sÂą czynne DYSKI KrĂłla Jahwe rozkwita
cdn.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #46 : Listopad 20, 2011, 13:10:43 »

cd.
cywilizacja pod kaÂżdym wzglĂŞdem. Czy nam nie jest potrzebny taki DAR – DYSK KRÓLA JAHWE? Na tym polega sens wiary i religii od tysiĂŞcy lat.

DziĂŞkuje ci BoÂże Ojcze i KrĂłlu Jahwe! To miaÂło siĂŞ zdarzyĂŚ w Polsce… a wiĂŞc proroctwo siĂŞ speÂłniÂło.  To tutaj przed laty przyszedÂł tajemniczy GoœÌ trzymajÂąc rĂŞce tak jak na obrazie zat. „Jezu ufam Tobie” i wszystko mi pokazaÂł bez s³ów…. OpisaÂłam to i zat. „Kim jesteÂś?”  link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=280383941994149&set=t.100000676378505&type=1&theater

NastĂŞpnego dnia (12.11.11) myÂślÂąc o tym wszystkim miaÂłam kolejnÂą wizjĂŞ…

Na drodze, ktĂłrÂą przed laty szedÂł tajemniczy GoœÌ staÂł Wielki KrzyÂż jak w wizji pt. „A jaka bĂŞdzie przyszÂłoœÌ Polski?”- w ksi¹¿ce. Ten sam symboliczny Wielki KrzyÂż staÂł tutaj i chwilĂŞ na mnie „patrzyÂł”. Nagle ugi¹³ siĂŞ w g³êbokim pokÂłonie do ziemi jak czÂłowiek, a po chwili  ponownie siĂŞ ukÂłoniÂł w pó³… ale jakby wiĂŞkszy KrzyÂż….   MyÂślaÂłam o tym dÂługo, gdyÂż sÂą to symbole, ktĂłre powtarzajÂą siĂŞ w ró¿nych moich wizjach i snach, np. podwĂłjne kÂłanianie siĂŞ jak we Âśnie zat. „Straszny DwĂłr” czyli wykÂład Wielkiego Nauczyciela o Kosmicznym KrĂłlestwie na Ziemi”.  Ojciec i Syn… kÂłaniajÂą siĂŞ, jak na powitanie… WITAJCIE! Tak dÂługo czekaÂłam na Wasze przyjÂście z nieba… z kosmosu…

WykonaÂłam swoje zadanie dla Boga i KrĂłla Jahwe oraz Jezusa Chrystusa , ale rĂłwnieÂż dla dobra Polski. Od tej pory KrĂłl Jahwe i Jezus Chrystus -sami pokierujÂą wszystkim w taki sposĂłb, aby Polacy zaczĂŞli inaczej myÂśleĂŚ. To co zdarzyÂło siĂŞ w ÂŚwiĂŞto NiepodlegÂłoÂści Polski - trzy ró¿ne sprawy pokazaÂły w symbolu i dosÂłownie w szokujÂący sposĂłb co stanie siĂŞ z PolskÂą! Co zrobiÂą dla Polski psychotronicy i jak zostaniemy potraktowani i postrzegani przez resztĂŞ Âświata? W Polsce moÂżemy robiĂŚ co chcemy i nic nikomu do tego, ale w innych krajach nie mamy prawa!

Tego typu „lekcje” bĂŞdÂą tak dÂługo, aÂż Polacy zrozumiejÂą kim sÂą i co majÂą zrobiĂŚ! To wszystko jest waÂżne ze wzglĂŞdu na … NiepodlegÂłoœÌ  Polski. Czy ma byĂŚ taka przyszÂłoœÌ Polski jak staÂło siĂŞ to w stolicy, czy taka jak staÂło siĂŞ to po cichu w  STREFIE 3c 123 na Kaszubach?

Naukowcy majÂą swoje teorie i hipotezy, ale do prawdziwych odkryĂŚ potrzebne sÂą  sprawy po ktĂłre nikt nie siĂŞga czyli duch odkrywcy. Prawdziwy odkrywca nie siĂŞga po to co jest i co wszyscy mogÂą zobaczyĂŚ tak jak piramidy w Gizie. Co psychotronicy tam odkryli czego by juÂż wczeÂśniej nie zobaczyli naukowcy? Odkrywca poszukuje, odkrywa, nie boi siĂŞ wezwaĂą i burzenia ustalonych schematĂłw myÂślowych. Piramidy znaleziono na ró¿nych kontynentach – Afryka, Azja Ameryka PoÂłudniowa i Pó³nocna,i Europa, np. BoÂśnia i Hercegowina. W Polsce sÂą rĂłwnieÂż piramidy, ale z powodu wczeÂśniejszych kataklizmĂłw na tej szerokoÂści geograficznej wszystko zostaÂło zalane i zasypane ziemiÂą. To jest wezwanie dla kaÂżdego odkrywcy z DUCHA. WÂłaÂściwoÂści psychotroniczne powinny byĂŚ wykorzystane w tym przypadku w pierwszej kolejnoÂści, aby ujawniĂŚ to czego nikt z naukowcĂłw nie zobaczy, aÂż im siĂŞ to pokaÂże i udowodni.

To jest podstawowa sprawa naszego rozwoju duchowego oraz postĂŞpu technicznego na przyszÂłoœÌ. To jest waÂżne dla KoÂścioÂła Katolickiego, dla Izraela, dla psychotronikĂłw – zwolennikĂłw religii wschodnich i innych. Dlaczego? OdpowiedÂź na te pytania znajdziecie w proroctwie Apokalipsy rozd. 17-18 i 19 , w moim Âśnie zat. „Straszny DwĂłr” czyli wykÂład Wielkiego Nauczyciela o KrĂłlestwie Kosmicznym na Ziemi” oraz w ksi¹¿ce pt. „ÂŚwiĂŞta tajemnica Gdyni”.

W tych trudnych czasach ludzie poszukujÂą sensu Âżycia i nadziei na przyszÂłoœÌ, a to co zdarzyÂło siĂŞ tego dnia w Strefie 3c 123 na Kaszubach jest wskazĂłwkÂą i ratunkiem od Boga Jahwe i Jezusa Chrystusa dla Polski.  Nie wszyscy od razu to zrozumiejÂą… Zrozumienie przyjdzie w czasie…

DYSK KROLA JAHWE to technologie przyszÂłoÂści, ktĂłra jest nam potrzebna jak nigdy dotÂąd, aby zmieniĂŚ i uratowaĂŚ nasz Âświat. JesteÂśmy stworzeni na wzĂłr i podobieĂąstwo Boga i KrĂłla Jahwe, czy na wzĂłr i podobieĂąstwo maÂłp… szarakĂłw…?

A co z piramidÂą Cheopsa w Gizie?

ZnalazÂłam na Facebooku…

Egipski archeolog - piramidy zawierajÂą technologiĂŞ UFO :: StaroÂżytne cywilizacje newworldorder.com.pl

W swej SzokujÂącej wypowiedzi szef Departamentu Archeologii Uniwersytetu Kairskiego Dr Ala Shaheen opublikowaÂł informacje, Âże piramidy zawierajÂą obcÂą technologiĂŞ.

http://newworldorder.com.pl/artykul,2772,Egipski-archeolog-piramidy-zawier (proszĂŞ zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na zdjĂŞcia rysunkĂłw na Âścianach grobowca! Widoczna postaĂŚ typowego szaraka z wielkimi, ciemnymi i skoÂśnymi oczami.)

Egipski archeolog - piramidy zawierajÂą technologiĂŞ UFO

Teoria, i¿ Obcy pomagali staro¿ytnym Egipcjanom w budowaniu najstarszych piramid w Egipcie - piramid w Gizie, mo¿e byÌ prawdziwa - stwierdzi³ podczas swej audiencji na Uniwersytecie w Kairze pod koniec listopada Dr Ala Shaheen. Zapytany póŸniej przez delegata z Polski Dr Marka Nowaka czy w piramidzie mo¿e dalej znajdowaÌ siê technologia lub sam Niezidentyfikowany Obiekt Lataj¹cy, Dr Shaheen udzieli³ wymijaj¹cej, ogólnikowej odpowiedzi: "Nie mogê tego potwierdziÌ, ani temu zaprzeczyÌ, ale w piramidzie znajduje siê coœ co jest nie z tego œwiata."

(Moim zdaniem nie z naszej cywilizacji, ale wczeÂśniejszej, ktĂłra byÂła przed nami – o wiele bardziej zawansowana technicznie, a to juÂż obala wszystkie dotychczasowe teorie i hipotezy naukowe.  z.p.)

Na konferencji traktowano o architekturze StaroÂżytnego Egiptu. MiaÂła to byĂŚ zwykÂła akademicka dyskusja, jak wiele innych, poruszajÂących tematy StaroÂżytnoÂści.

JednakÂże oÂświadczenie Dr Ala Shaheen zmieniÂło obraz tej konferencji ze zwykÂłej, w jakiej byÂło dane uczestniczyĂŚ kaÂżdemu archeologowi i egiptologowi, w szokujÂącÂą i peÂłnÂą dziwnych niedomĂłwieĂą i niedoprecyzowaĂą.

Delegaci konferencji archeologicznej z caÂłego Âświata byli zszokowani oÂświadczeniem szefa Katedry Architektury najwiĂŞkszego Egipskiego Uniwersytetu.

JednakÂże Dr Shaheen odmĂłwiÂł dalszego komentowania i rozwijania swoich wypowiedzi, w ktĂłrych poruszyÂł kwestie zwiÂązane z UFO i obcymi.   ÂŹrĂłdÂło: http://reinep.wordpress.com/

A teraz.... WyjaÂśnienie i zachĂŞta do myÂślenia.

ÂŹrĂłdÂło, z ktĂłrego pochodzi powyÂższa rewelacja, jest stronÂą o tematyce spiskowej, ukryte sprawy, Atlantyda, konspiracje religii i rzÂądĂłw, itp, itd...

To nic zÂłego i nikt nie ma zamiaru krytykowaĂŚ tej strony. - JeÂśli te rewelacje sÂą prawdziwe, niech twĂłrcom tej strony, ktĂłrzy podali tĂŞ informacjĂŞ, dobrze siĂŞ wiedzie.

JednakÂże, dochodzÂąc do pierwotnego ÂźrĂłdÂła tej informacji czyli do strony: http://www.allnewsweb.com/, okazuje siĂŞ, Âże osobami stojÂącymi za tÂą peÂłnÂą rewelacji informacjÂą byli fundamentaliÂści New Age. Newage'owcy promujÂą dziwnÂą, pokrĂŞcona i w na swĂłj sposĂłb niezdrowÂą ideologiĂŞ na temat piramid w Gizie i pozostaÂłych budowli tego miejsca.

Mianowicie ludzie ci wierz¹ i aktywnie promuj¹ pogl¹d, i¿ we wnêtrzu Wielkiej Piramidy, w sekretnej komnacie, znajduje siê super kryszta³, pochodz¹cy od Atlantów, b¹dŸ obcych. Kryszta³ ten musi byÌ odnaleziony - przez nich - w celu aktywowania globalnej siatki piramid chroni¹cych ludzkoœÌ przed destrukcj¹, która ma mieÌ miejsce 21 grudnia 2012 roku, a spowodowana ma byÌ "si³ami pozaziemskimi". Te same osoby wierz¹, ¿e prawdê zna Dr Zahi Hawass i uczestniczy on w wielkim spisku, maj¹cym na celu ukryÌ prawdê o zawartoœci Wielkiej Piramidy. Nawo³ywali do bombardowania Dr Hawass'a petycjami wzywaj¹cymi go do zezwolenia na ponowne zbadanie monumentów w Gizie.

Ca³y kruczek polega na tym, i¿ newage'owcy pragnêli aby opinia publiczna zaakceptowa³a, ¿e jeden z g³ównych egiptologów (Dr Shaheen) wierzy, ¿e technologia obcych by³a zamieszana w budowanie piramid w Gizie. PóŸniej wystarczy³o zasugerowaÌ, ¿e ca³a ta sprawa zawiera jakieœ informacje o czymœ "nie z tego œwiata" czekaj¹cym na odkrycie we wnêtrzu Wielkiej Piramidy. Ca³a ta informacja, mia³a zapocz¹tkowaÌ kampaniê wzywania Dr Hawass'a i inne autorytety Egiptologii, do zezwolenia na nowe badania we wnêtrzu, jak i w rejonie piramid, w celu poszukiwania artefaktów pochodz¹cych od Atlantów lub obcych i odnalezienia super kryszta³u, który ma uchroniÌ ludzkoœÌ przed zag³ad¹.

Wszystko byÂłoby w porzÂądku, poniewaÂż chĂŞci ponownego zbadania Piramid i innych monumentĂłw w Gizie, sÂą jak najbardziej uzasadnione. SzczegĂłlnie, Âże monopol na badania w tamtym rejonie ma grupa egipskich egiptologĂłw Uniwersytetu w Kairze, pod przewodnictwem doktora Hawass'a.

ByÂłoby - poniewaÂż caÂła ta sprawa jest jednym wielkim krĂŞtactwem - bardzo sprytnym oszustwem, kosztem Dr Shaheen'a.

Co ma w tej sprawie do powiedzenia sam Dr Shaheen? SzczegĂłlnie, Âże ta rzekomo prawdziwa informacja, mogÂłaby na zawsze zbrukaĂŚ jego reputacjĂŞ jako jednego z czoÂłowych archeologĂłw - egiptologĂłw.

Znany poszukiwacz ukrytych prawd, informacji i researcher spraw zwiÂązanych z tajemnicami StaroÂżytnego ÂŚwiata Andrew Collins (na zdjĂŞciu poniÂżej), donosi na swojej stronie: http://www.andrewcollins.com, iÂż skontaktowaÂł siĂŞ e-mailowo z Dr Shaheen'em i otrzymaÂł nastĂŞpujÂącÂą odpowiedÂź:

1 grudnia 2010: "Uprzejmie informujê, ¿e nie wyg³osi³em tak g³upiego oœwiadczenia odnoœnie zwi¹zku piramid z obcymi. Jako Egiptolog, nigdy nie powiedzia³bym tak g³upich s³ów ani nie g³osi³ takich pomys³ów."

TakÂże proszĂŞ, oto wszystko w tej sprawie. Kolejne newage'owskie manipulatorstwo.

Wszystkim czytelnikom stron zwiÂązanych z "ukrytymi sprawami", research'erom prawdy, spiskĂłw i konspiracji Âświata, zalecam sceptycyzm. W kaÂżdej sprawie i kaÂżdej kwestii.

http://www.andrewcollins.com/page/news/index.htm

http://newworldorder.com.pl/artykul,2772,Egipski-archeolog-piramidy-zawier

Dopisek mĂłj! ProszĂŞ zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na zdjĂŞcia rysunkĂłw na Âścianach grobowca! Widoczna postaĂŚ typowego szaraka z wielkimi, ciemnymi, skoÂśnymi oczami. CzyÂżby tamta cywilizacja wspó³pracowaÂła z szarakami? Czy uczestnicy  uroczystoÂści w Gizie wiedzieli o tym i wspó³pracujÂą z tÂą samÂą cywilizacjÂą, ktĂłra doprowadziÂła do zagÂłady….? Czy miaÂło siĂŞ wszystko powtĂłrzyĂŚ? „ Samuel” „brat” Jezusa,  z ktĂłrym kontaktuje siĂŞ Lucyna Loboz… to szarak i dlatego zakpiÂł z PROJEKTU CHEOPS…? WidaĂŚ sprawÂą zajĂŞli siĂŞ nie tylko naukowcy…

A co na to naukowcy? MilczÂą…

http://kopalniawiedzy.pl/piramidy-egipskie-beton-odlano-skala-blok-wapien-dwutlenek-krzemu-struktura-amorficzna-Michel-Barsoum-Joseph-Davidovits-2590.html

Piramidy egipskie odlano z betonu

19-05-2007

Przez lata uwaÂżano, Âże piramidy egipskie zbudowano z wyciosanych w kamieniu olbrzymich blokĂłw, ktĂłre nastĂŞpnie niewolnicy i inni budowniczowie wciÂągali po rampach i ukÂładali jeden na drugim. DwadzieÂścia lat temu Joseph Davidovits, dyrektor Instytutu GeopolimerĂłw w St. Quentin, stwierdziÂł jednak, Âże bloki sÂą wykonane z pewnego rodzaju betonu, w skÂład ktĂłrego weszÂły, m.in.: wapieĂą, glina, wapno oraz woda.

JeÂśli piramidy rzeczywiÂście zostaÂły odlane, ktoÂś w dzisiejszych czasach powinien udowodniĂŚ to bez Âżadnych wÂątpliwoÂści, pracujÂąc kilka godzin z mikroskopem elektronowym — skomentowaÂł Michel Barsoum, urodzony w Egipcie profesor WydziaÂłu InÂżynierii i MateriaÂłoznawstwa Dexel University.

Zdobywanie dowodu zajê³o mu trochê wiêcej czasu ni¿ kilka godzin. Po 1,5 roku badaù i zastosowaniu elektronowego mikroskopu skaningowego jego zespó³ stwierdzi³, ¿e drobne fragmenty pobrane z zewnêtrznej i wewnêtrznej czêœci bloku s¹ rzeczywiœcie zastyg³¹ mas¹ zawieraj¹c¹ wapieù.

Materia³em wi¹¿¹cym wapienny cement by³ albo dwutlenek krzemu, albo minera³ krzemowy obfituj¹cy w wapù oraz magnez. W jednej z próbek odnaleziono sfery z dwutlenku krzemu. Bloki s¹ du¿o wilgotniejsze ni¿ wapieù spotykany w okolicach Gizy. Poza tym maj¹ one strukturê amorficzn¹, co oznacza, ¿e atomy rozmieszczone s¹ w sposób nieregularny, a ska³a osadowa powstaj¹ca w sposób naturalny jest zazwyczaj skrystalizowana.

Bloki nie mog³y byÌ w ¿aden sposób wyciosane ze ska³y. To wyjaœni³oby kilka, choÌ nadal nie wszystkie, spornych kwestii. Po pierwsze, jak to siê sta³o, ¿e poszczególne elementy budowli s¹ tak doskonale do siebie dopasowane, ¿e nie uda³oby siê miêdzy nie wcisn¹Ì nawet w³osa. Po drugie, skoro bloki wykuwano, czemu w okolicach Gizy nie odnaleziono ani jednego miedzianego d³uta. Co oczywiste, nie mo¿na by³o natrafiÌ na narzêdzia ¿elazne, bo ten metal Egipcjanie poznali doœÌ póŸno. Mo¿na by te¿ wykluczyÌ koniecznoœÌ zastosowania technik nieznanych we wspó³czesnych czasach czy pomoc kosmitów, by uda³o siê wynieœÌ ska³y wieùcz¹ce szczyty piramid.

NiektĂłrzy eksperci uwaÂżajÂą, Âże beton egipski byÂł materiaÂłem bardziej ekologicznym od betonu stosowanego obecnie. Jego trwaÂłoœÌ zostaÂła sprawdzona przez historiĂŞ, a koszt wytworzenia takÂże bije na gÂłowĂŞ inne znane metody budowlane. Tak wiĂŞc w przyszÂłoÂści bĂŞdzie siĂŞ moÂżna najprawdopodobniej pochwaliĂŚ domkiem wybudowanym w technologii staroegipskiej...”

Autor: Anna BÂłoĂąska

Piramidy egipskie odlano z betonu, a naukowcy wci¹¿ nam wmawiaj¹ swoje zacofane teorie, aby nie runê³a ich powaga i autorytet naukowy? Jak prymitywni ludzie mogli mieÌ takie technologie??

Zofia PiepiĂłrka

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #47 : Listopad 20, 2011, 13:45:00 »

O! dziĂŞkujĂŞ songo UÂśmiech  jeÂśli chcecie to do³¹czcie do grupy TAJEMNICE TAJEMNIC ,to otwarta grupa  UÂśmiech 

ps; co sÂądzicie o rewelacjach p.Zofii na temat piramidy na Kaszubach ?  Po za tym p.Zofia twierdzi Âże, Atlantyda znajdowaÂła siĂŞ gdzieÂś w Zatoce GdaĂąskiej  i jako dowĂłd podaje Âże,znajduje drobinki cegieÂł z budowli atlantydzkich DuÂży uÂśmiech wszystko to tÂłumaczy swoimi wizjami  MrugniĂŞcie

http://www.facebook.com/groups/252255111453946/
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2011, 13:45:53 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #48 : Listopad 20, 2011, 13:51:36 »

O! dziĂŞkujĂŞ songo UÂśmiech  jeÂśli chcecie to do³¹czcie do grupy TAJEMNICE TAJEMNIC ,to otwarta grupa  UÂśmiech 

ps; co sÂądzicie o rewelacjach p.Zofii na temat piramidy na Kaszubach ?  Po za tym p.Zofia twierdzi Âże, Atlantyda znajdowaÂła siĂŞ gdzieÂś w Zatoce GdaĂąskiej  i jako dowĂłd podaje Âże,znajduje drobinki cegieÂł z budowli atlantydzkich DuÂży uÂśmiech wszystko to tÂłumaczy swoimi wizjami  MrugniĂŞcie

http://www.facebook.com/groups/252255111453946/

do usÂług(mam konto ze wzglĂŞdu na korespondencje z pewnymi znajomymi),-
wÂłaÂściwie czy coÂś jeszcze moÂże szokowaĂŚ w tym czasie, i po takich info.-

" W jednej z popularnych gazet moÂżna przeczytaĂŚ o pewnym bezrobotnym Âślusarzu spod Warszawy, ktĂłry zdecydowanie twierdzi, Âże ma dziecko z kosmitkÂą. Dziwi, iÂż mimo stosunkowo drogich biletĂłw na wrocÂławskie UFO Forum (25zÂł), sala Domu Kultury jest przepeÂłniona. Wspomniany „kosmiczny tatuÂś” jest o dziwo oblegany przez tÂłum ÂłowcĂłw autografĂłw jako „gwiazda programu”." DuÂży uÂśmiech
http://tvĂą24.pl/rytulal111111.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Listopad 20, 2011, 14:17:54 »

Cytat: Channel
ps; co sÂądzicie o rewelacjach p.Zofii na temat piramidy na Kaszubach ?  Po za tym p.Zofia twierdzi Âże, Atlantyda znajdowaÂła siĂŞ gdzieÂś w Zatoce GdaĂąskiej  i jako dowĂłd podaje Âże,znajduje drobinki cegieÂł z budowli atlantydzkich  DuÂży uÂśmiech wszystko to tÂłumaczy swoimi wizjami   MrugniĂŞcie

To dyskusja, która powinna odbyÌ siê w innym w¹tku ale w skrócie mo¿na wspomnieÌ, ¿e z umiejscowieniem trochê nadinterpretuje to owa p. Zosia. Przekazy w zale¿noœci od wyczulenia danego medium s¹ ró¿nie interpretowane i st¹d pewne odchy³ki. Mrugniêcie
ZaÂś co do drobin cegieÂł.  DuÂży uÂśmiech  No nawet gdyby tak je zakwalifikowaĂŚ to i tak nie naleÂży upatrywaĂŚ w tym miejscu Atlantydy, a raczej jej tu wpÂływĂłw.

Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: