Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:52:36

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MANIPULACJE LUCYFERA -wszczepianie teorii egregorów,gadów,androidów itp.  (Przeczytany 134146 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #75 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:21:33 »

na tym polega sztuczka- kiedy wierzysz, ¿e czyja¶ prawda jest lepsza od twojej,-
zasilasz t± w któr± wierzysz i ta wersja rzeczywisto¶ci zwyciê¿a..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:34:03 »

chodzi o to ze sam  z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje) i zawsze mial jakis prekursorow, wazne jest tyle na ile mozna doszukiwac sie zrodel i wtedy to jakos mozna polaczzyc...dziwne jest to ze ten swiat chce  znieksztalcic ten przekaz albo go wyprzec ze swiadomosci, a wiadomo raczej ze szczesliwego finalu dla wiekszosci raczej nie bedzie patrzac na caloksztalt rzeczywistosci
east
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:51:09 »

@quetz
chodzi o to ze sam  z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje)

Jak napisa³ songo  - prawda jest tak pora¿aj±ca, ¿e trudno w ni± uwierzyæ U¶miech. Nawet ,kiedy sam Jezus powiedzia³ " i wy wiêksze cuda bêdziecie czyniæ ode mnie". Nawet kiedy mówi³ " Twoja wiara go uzdrowi³a " ludzie mu nie uwierzyli. Po dzisiejszy dzieñ s±dz±, ¿e sprawi³ to Jezus cudotwórca, a oni sami niewiele mog±. eeech ..
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Pa¼dziernik 24, 2011, 16:24:15 »

no moga jak maja jakies odniesienie U¶miech ale wlasnie wazne jest nie wierzyc slepo i w dogmaty U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2011, 16:51:15 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Pa¼dziernik 24, 2011, 21:11:43 »

Je¿eli juz to "Twoja wiara Ciê uzdrowi³a". Wed³ug mnie Jezus szanowa³ woln± wolê i nie robi³ nic czego cz³owiek by nie chcia³. Dlatego wiara w Niego vel chêæ naprawy ¿ycia, zmiana ¶cie¿ki by³y warunkiem niezbêdnym do cudów, nawróceñ. Wtedy Jezus pomaga³.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Pa¼dziernik 25, 2011, 00:06:20 »

Nie pamiêtam dobrze, ale zdaje siê ,¿e by³o jednak "Twoja wiara go uzdrowi³a" a chodzi³o o pomoc w uzdrowieniu s³ugi setnika, który poprosi³ o to Jezusa nie dla siebie, tylko dla s³ugi swego.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Pa¼dziernik 26, 2011, 08:09:32 »

JACK dobrze prawisz, ale ja z kolei chcia³bym zwróciæ uwagê
...................................................

Chodzi mi o to ¿e korzenie korzeniami, a otwarty umys³ nie przeczy temu pierwszemu.

Tak,  Chrystus - najwiêkszy nauczyciel wg mistrzów wiedzy tajemnej, te¿ mówi³  o pomna¿aniu talentów, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedzia³,  co jest priorytetem ziemskiej szko³y dusz, czyli:

Jakie jest  najwa¿niejsze  æwiczenie   Nr  1 dla   ludzko¶ci ?  - na najbli¿szy czas  do tzw.  oczyszczania cz s±du ostatecznego

Æwiczenie o którym zapominamy, a które bêdzie na nadchodz±cym egzaminie :

Sk³ada siê ono  z trzech  czê¶ci:

1)

„ Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego  ca³± swoj± dusz±, sercem i umys³em”

Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci  ze Stwórc± -.

2)

Kochaj bli¼niego swego jak siebie samego.
 Ka¿dego bli¼niego  , czyli wszystkich dooko³a mieszkañców tej planety.

Czyli  twórz silny Ziemski kana³ wschodz±cy  -po³±czenie  pe³ne mi³o¶ci strumienie dobrej energii  z ca³± planet± .

OK.  Za³ó¿my,   utworzyli¶my dwa silne strumienie energii  mi³o¶ci z do³u i z góry.

Co dalej?

Otó¿ Najwy¿sza Hierarchia steruj±ca rozwojem ludzko¶ci  poda³a to np.  w postaci tego obrazu:

3) 

Czyli  z tych dwóch strumieni stwórz   jak najwiêkszy wir   dobrej energii mi³o¶ci     wychodz±cy z okolic  serca.

Rozpal w sobie czyste dobre serce

Takie zadanie da³a nam Najwy¿sza Hierarchia i tak bêdzie wygl±da³ egzamin koñcowy tej ziemskiej szko³y podstawowej.

O nim zapominamy, dlatego  dobrze jest  mieæ w pobli¿u   taki obrazek   z   Najwiêkszym Mistrzem  i æwiczyæ to zadanie domowe.

A co z reszt± ( np.trzecim okiem)

Odpowied¼ Hierarchii:

Nie baw siê w  trudne ca³ki  i  macierze  liczbowe,   dopóki nie opanujesz æwiczenia nr 1.

Opanuj perfekcyjnie zadanie Nr 1, a wtedy pogadamy o Twoim dalszym rozwoju.

A co zaszczepiaj±  Si³y  przeciwne ludzko¶ci  (Lucyfer, Aryman ):

1)   Os³abianie energetycznych kana³ów  wschodz±cego i schodz±cego ( ju¿ omawiane)
2)     Zatruwanie tych kana³ów  negatywn± energi±.
3)   Maksymalne podtrzymywanie  reakcji, odruchów, instynktów zwierzêcych (si³y Arymana)
4)   Sk³anianie do rozwoju technicznego, a nie duchowego ( Lucyfer-patrz zachód Europy).
5)   W przypadku,  gdy delikwent siê uprze przy rozwoju duchowym  oferuje siê  mu tzw. szybk± ¶cie¿kê rozwoju , z otwieraniem  trzeciego  oka w³±cznie, mocno skonfliktowanym w ¶rodowiskiem ezoterycznym , co  odwraca adepta  od mi³o¶ci i  pracy nad rozwojem czystego serca.

St±d te¿  w krañcowym przypadku,   mo¿e doj¶æ  do  „wyszkolenia”   lataj±cego   po astralu,  k±saj±cego innych ludzi Zombie,   z otwartym trzecim okiem,  ale „bez czystego, dobrego serca”.

Taki adept wykszta³ci³ w sobie cechy  dok³adnie odwrotne  do tych , które s± potrzebne wspó³pracuj±cym ze sob±, kochaj±cym siê  Istotom Ludzkim , ¿yj±cym na przysz³ej, rajskiej  planecie Ziemia.

A zadanie  domowe   by³o zupe³nie  inne, bo   wg  Pisma:

Tygiel wytapia srebro, a piec z³oto,

lecz     Pan bada serca

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 08:31:32 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #82 : Pa¼dziernik 26, 2011, 09:22:27 »

Tak,  Chrystus - najwiêkszy nauczyciel wg mistrzów wiedzy tajemnej, te¿ mówi³  o pomna¿aniu talentów, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedzia³,  co jest priorytetem ziemskiej szko³y dusz, czyli:

Jakie jest  najwa¿niejsze  æwiczenie   Nr  1 dla   ludzko¶ci ?  - na najbli¿szy czas  do tzw.  oczyszczania cz s±du ostatecznego

Æwiczenie o którym zapominamy, a które bêdzie na nadchodz±cym egzaminie :

1)

Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci  ze Stwórc± -.

2)

Ka¿dego bli¼niego  , czyli wszystkich dooko³a mieszkañców tej planety.

Czyli  twórz silny Ziemski kana³ wschodz±cy  -po³±czenie  pe³ne mi³o¶ci strumienie dobrej energii  z ca³± planet± .

JACK nie zauwa¿y³em ¿eby kto¶(ja) wzywa³ do czego¶ przeciwnego- to po pierwsze primo,-
a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak my¶lisz, ¿e pozostawi³ on jak±¶ czê¶æ swego "poletka" bez opieki i szykuje armiê na bitwê ostateczn±.
To nie tak, oni/my/ja jeste¶my tu...

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Pa¼dziernik 26, 2011, 12:56:59 »

Tajemnice zawarte w obrazach.

Obraza takiego, dajmy na to Cz³owieka, jako istoty Ludzkiej,
gdyby atakuj±cy j± byl pozbawiony dostepu do Duszy Ludzkiej (jako istota nieludzka)
zapewne przedstawialaby roznorakie deformacje jego Cia³a.

St±d zapewne takie WYOLBRZYMIANIE Serca na wszelakich przedstawieniach stawianych za wzorzec ludziom i ludowi.

Albo DZIURY w sercu, z którego maj± wydobywac siê ¿yciodajne strumienie energii.
WYJASNI£ SIÊ ATAK, którego do¶wiadczy³em na tym forum, atak energetyczny na serce.
To zakonnicy/ mniemaj±cy siê za egzorcystów/ kreatorzy koscio³ów kieruja takie ataki w stronê ludzi asertywnych - niepoddanych - niezale¿nych.

na obrazie leonarda mamy istotê Ludzk± -proporcjonaln±,
co sugeruje Harmonijn± wspólprace czakramów - odwzorowan± w ZDROWYM CIELE.

Wszelakie rysy religine na Cz³owieku - wypaczaj± te wzorcowa konstrukcjê.

St±d zapewne tyle ataków serca w naszym cudów i magii pe³nym (czarnej w  bialych rêkawiczkach) Kraju.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 13:13:05 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Pa¼dziernik 26, 2011, 13:57:45 »

@JACK

1)

Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci  ze Stwórc± -.[Chrystus - najwiêkszy nauczyciel]
Czy mam rozumieæ, ¿e uwa¿asz, ¿e ci wszyscy "biedni" Hindusi, Arabowie, Chiñczycy i atei¶ci , maj± przechlapane bo nie spe³niaj± warunku pierwszego ?
Wg mnie nie, bo czytaj±c ze zrozumieniem nauczyciel powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego.
Nie powiedzia³ , "mnie". Powiedzia³ ¿e bêdziesz kocha³ SWEGO Pana. Nie protestanckiego, ani katolickiego, ani hinduskiego nawet. SWEGO - to dos³ownie tego, którego masz, który jest Twój. W Tobie.

Gdyby chcia³ to móg³ na przyk³ad wyraziæ siê bardziej precyzyjnie np :" Bêdziesz kocha³ Pana Jahwe ..." albo móg³ pozostawiæ "Bêdziesz kocha³ Pana Boga (..)"
Ale jednak powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga SWEGO.

Czyli, ¿e dla reszty ludzko¶ci nic straconego U¶miech

ps..
hmmm, a mo¿e to bylo jednak
Bêdziesz kocha³ Pana, boga swego , Mrugniêcie Jak wiadomo przecinek robi wielk± ró¿nicê.
Jack, a co na to  Zetaki ? Oni te¿ maj± swego boga ?

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 14:02:20 wys³ane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #85 : Pa¼dziernik 26, 2011, 14:05:51 »

..poniewa¿ jest w ka¿dym z nas,-
stwierdzenie
nabiera nowego/pe³nego wymiaru..

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #86 : Pa¼dziernik 26, 2011, 17:08:49 »

Nie macie wra¿enia, ¿e zrobili¶cie ofa?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #87 : Pa¼dziernik 26, 2011, 17:19:46 »

Nie macie wra¿enia, ¿e zrobili¶cie ofa?

no tak Dariuszu, ale mamy taki czas, ¿e nauka, filozofia i religia zazêbi³y siê krawêdziami obok siebie,-
i wszystkie w±tki równie¿, co nie usprawiedliwia nas.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Pa¼dziernik 26, 2011, 19:31:39 »

Ostatnio dostrzegam wyra¼niej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj± i st±d staram siê na nie zwracaæ uwagê, bo brak dobrej widoczno¶ci jest równie¿ po¿ywk± dla egregorów. Mo¿na ³atwo dokonaæ manipulacji przekrêcaj±c znaczenie wypowiedzi Mistrza. Najsmutniejsze jest to, ¿e owe egregory zaw³aszczy³y sobie prawo do interpretacji s³ów tego, którego na o³tarze wynios³y -to takie typowe.   
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Pa¼dziernik 27, 2011, 10:24:12 »

JACK nie zauwa¿y³em ¿eby kto¶(ja) wzywa³ do czego¶ przeciwnego- to po pierwsze primo,-
a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak my¶lisz, ¿e pozostawi³ on jak±¶ czê¶æ swego "poletka" bez opieki....
...........................................
To nie tak, oni/my/ja jeste¶my tu...

Widzê, ¿e dosz³o do drobnego nieporozumienia.

Chodzi³o mi o to ¿e s± na ¶wiecie  rzeczy wa¿ne i najwa¿niejsze.

Po prostu ostatnio doszed³em do wniosku, ¿e  sam osobi¶cie odszed³em od  rzeczy najwa¿niejszych, a nie Ty, czy Kto¶ inny.

Co do owych Onych, którzy, co oczywiste wa³êsaj± siê po okolicy, to od dawna rozkminiam problem:
   jaki  maj± Oni plan rozwoju dla Ziemi, bo ¿e taki plan istnieje to jestem pewien i  co wiêcej jest  do¶æ dok³adnie realizowany.

Byæ mo¿e jest to ca³kowicie b³êdne przekonanie,  a ten fatalny b³±d wynika z czytania przeze mnie ksi±¿ek z prze³omu XIX i XX wieku.

a nawet nowszych:

Przy tych stosach przepowiedni  dotycz±cej wy³±cznie ¶wietlanej przysz³o¶ci Polski w nowej erze,  nie  do koñca  pojmowa³em o co chodzi Hierarhii  steruj±cej  rozwojem Ziemi, z tym utrzymywaniem  Polski  w swej za¶ciankowo¶ci ¶wiatopogl±dowej, w tradycji  i  rych³o spodziewa³em siê jakiego¶ przebudzenia, czy cu¶.

Jednak po lekturze  polecanych w tym w±tku ksi±¿ek, doszed³em do b³êdnego (byæ mo¿e)  przekonania, ¿e obecnie ca³e ¶rodowisko  przebudzonych   jest dos³ownie   utopione w Lucyferze.
Niestety to przekonanie jest trwa³e i nie da siê  ju¿ go zoperowaæ.

Jednak efektem ubocznym  tego przekonania jest  pewno¶æ, ¿e  ta zasciankowa Polska jest prowadzona PRAWID£OWO , a to  ja by³em  naiwny s±dz±c, ¿e jakie¶ przebudzenie ¶wiatopogl±dowe jest konieczne.
Otó¿ nie jest konieczne bo wystarczy samo dobre Serce,   a wiedza   mo¿e trwale odwie¶æ ludzi od Serca.

Dlatego obecnie twierdzê rzecz odwrotn±, ¿e takie szybkie przebudzenie mog³oby byæ fatalne w skutkach  i s³usznie ¿e do niego nie dochodzi, ¿e Hierarhia to blokuje ju¿ od setek lat, bior±c np pod uwagê Kult Maryjny.

Jest takie powiedzenie:  Jak trwoga to do Boga.

To jest wg mnie plan Hierarhii na najbli¿szy czas  i to da Polsce  ogromn± si³ê -   powstanie najwiêkszy Grze¶ internetowy tego ¶wiata, czyli  wspólnota dusz.

Cytat:  East

Ostatnio dostrzegam wyra¼niej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj±

To prawda, a  ja na³yka³em siê najwiêcej.
Uwierzy³em, ¿e  ostrze¿enia Mistrzów Wiedzy Tajemnej, poparte nagraniami z egzorcyzmów  s±  prawdziwe,  a to pewnie XIX-wieczne bajki o duchach, które nie istniej± i nigdy nie istnia³y, tak jak ca³e ¿ycie pozagrobowe.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 10:49:08 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #90 : Pa¼dziernik 27, 2011, 12:08:23 »

chyba nie dobrze jest tak popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ, czasami wydaje siê, ¿e to co robimy jest pozbawione sensu, a czasami wrêcz odwrotnie. My¶lê ¿e skoro ja/ty/my wszyscy tu jeste¶my- to jest to z jakiego¶ powodu, niestety nie pamiêtamy tego. Cz³owiek jest tak skonstruowany, ¿e urealnia to w co szczerze wierzy,-
i tu jest ten ma³y haczyk.

pozdrawiam szczerze Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Pa¼dziernik 27, 2011, 12:11:24 »

@Jack

Dlatego obecnie twierdzê rzecz odwrotn±, ¿e takie szybkie przebudzenie mog³oby byæ fatalne w skutkach  i s³usznie ¿e do niego nie dochodzi, ¿e Hierarhia to blokuje ju¿ od setek lat, bior±c np pod uwagê Kult Maryjny.
Niestety dla jednych , a stety dla innych , ale wydarzy siê to nag³e przebudzenie i bêdzie równie¿ "fatalne" w skutkach z pewnej perspektywy. Fatalne zw³aszcza dla Hierarchii.

Stwierdzam to po sobie /w³asnej hierarchii wa¿no¶ci. Zerwanie zas³on iluzji w³asnej WA¯NO¦CI (wa¿no¶ci przekonañ, twierdzeñ, wiary) nie jest wcale przyjemne, zw³aszcza, je¶li wierzysz w nie mocno i nie wyobra¿asz sobie ¿ycia bez nich. A kiedy opadaja to nie jest koniec, bo jak w warstwach cebuli - trafia siê kolejna warstwa.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Pa¼dziernik 27, 2011, 14:45:06 »

chyba nie dobrze jest tak popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ
......
pozdrawiam szczerze Mrugniêcie

Mo¿e siê wydawaæ, ¿e przeszed³em jak±¶   totalna metamorfozê , ale   wierz mi,  ¿e tak nie jest.

Ca³a wiedza któr± "zdoby³em" pozosta³a  bez zmian.

Po prostu w trakcie zdobywania wiedzy o ¶wiecie ducha pojawi³ siê problem  i  znalaz³o siê nieoczekiwane, znane od stuleci rozwi±zanie.

Cz³owiek  rozwijaj±c siê w trakcie swojego ¿ycia zmienia lub utrwala swoje przekonania.

Po pewnym czasie ju¿ wie, ¿e trzeba co¶ robiæ tak,  a nie inaczej i jest tego pewien na 1000%.

Jednak potem,  w ¿yciu zdarzaj± siê sytuacje, gdy wewn±trz umys³u jaka¶ Si³a  usilnie ka¿e ci  ci±gle robiæ to odwrotnie do posiadanych przekonañ. 

Gdy dowiadujesz siê od jakich¶ tam Mistrzów ,   Â¿e pod KA¯DEGO  cz³owieka pod³±czaj± siê  ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj± Ci do g³owy jakie¶ my¶li, to zaczynasz kombinowaæ,  jak  zerwaæ lub os³abiæ to prawdopodobne po³±czenie.

Potem z innej ksi±¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y  po prostu nie znosz± zwyk³ych  zabobonnych modlitw, bo z tymi  modlitwami ³±czy siê energia, która je  spala.

Potem ju¿ krótka droga do eksperymentu, podczas którego czujesz  jak Ci siê pal± obwody w mózgu.

A potem, gdy nastaje jaki¶ spokój umys³u, brak nat³oku bezsensownych my¶li, odrzuca Ciê od telewizji ,  to zaczynasz siê zastanawiaæ, czy nie podzieliæ siê   do¶wiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd±cymi w szczególnej strefie zagro¿enia.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 14:57:23 wys³ane przez JACK » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #93 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:09:18 »

Potem z innej ksi±¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y  po prostu nie znosz± zwyk³ych  zabobonnych modlitw, bo z tymi  modlitwami ³±czy siê energia, która je  spala.

co do samej energii, to tu jest conieco o tym- http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=8489
Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami, ale tak siê zastanawiam, np. nad ludami które ich nie znaj±,-
maj± po prostu przechlapane.
Mam b.wierz±c±/religijn± babciê(97l.) i wiem po niej ¿e to pomaga.
Powiem jeszcze tak- wg. mnie- to nie modlitwa odgania z³e demony, ale samo przekonanie/wiara w to ¿e tak w³a¶nie dzia³a,
i jeszcze co¶ weso³ego- nie tak dawno pewnien facet z Bêdzina opowiada³ mi jak to na tamtejszym targu w XXI w. facet sprzedawa³ niby wodê z ziemi ¶w. ze ¼ród³a ¶w. Eliasza,-
a to by³a zwyk³a kranówa, ale ludzie kupowali i chwalili, ¿e dobra i pomaga.
No wiêc je¶li woda by³a zwyk³a kranówa- to co im pomog³o??
to tak jak placebo- mo¿esz wyleczyæ siê tiktakiem Du¿y u¶miech
je¿eli bêdziesz wierzy³ w jego dzia³anie.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 15:21:16 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:33:11 »

tak siê zastanawiam, np. nad ludami które ich nie znaj±,-
maj± po prostu przechlapane.
Mam b.wierz±c±/religijn± babciê(97l.) i wiem po niej ¿e to pomaga.
Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe i swoje w³asne demony  i  wypracowane przez setki lat  metody na nie.

My  mamy te¿ w³asne i  jak   sok z malin na przeziêbienie ....  babci - dzia³aj±.

Dla zainteresowanych:

Moc  naszych modlitw ro¶nie  w po³±czeniu kontemplacj± polskich  obrazów
Mo¿na wydrukowaæ na drukarce, a mo¿e nawet zrobiæ  obraz ( do¶æ powszechny teraz druk na p³ótnie)  , czy wywo³aæ du¿e matowe zdjêcie.

To najlepsze rozdzielczo¶ci jakie znalaz³em w necie:

Matka Boska Czêstochowska:

http://www.przybylscy.pl/przybylscy/ikona/MB/hodegetria%20/Czestochowska.jpg

Jezus, który ukaza³ siê ¶w. Faustynie:

http://www.przybylscy.pl/swFaustyna/joomla/foldery/Obraz_JUT_01.jpg

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #95 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:46:56 »

Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe i swoje w³asne demony  i  wypracowane przez setki lat  metody na nie.

tak te¿ my¶la³em, kiedy¶ mama podarowa³a mi chiñskie dzwonki na odganianie z³ych duchów,
na co ja stwierdzi³em, ¿e niepotrzebnie- bo one dzia³aj± pewnie tylko na chiñskie z³e duchy, których u nas nie ma. Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:50:54 »

@Jack fajnie , ¿e TWOJA wiara Ci pomaga. Mo¿esz siê epatowaæ rekwizytami, ale tak jak napisa³ songo - sekret tkwi w Twojej osobistej mocy, a nie w cudownych obrazkach ani nawet w modlitwach.

Rzecz nie polega w rzucaniu siê na nowe/stare zaklêcia , ikony, czy religie. Bo one maj± rzekomo moc odganiania obcych demonów. Prêdzej czy pó¼niej to ,co uwa¿asz, ¿e jest Twoim wybawieniem upomni siê o "swoje" - gdy¿ jest to po prostu egregor tyle, ¿e mo¿e mniej szkodliwy.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:29:45 »

JACK, osobi¶cie odnoszê wra¿enie, ze i owszem wyrywasz siê, s³yszysz, ¿e co¶ dzwoni, wiesz zgrubnie do czego d±¿yæ, ale jeszcze robisz to nieco po omacku. Ale to standardowe zachowanie. Jedyne niebezpieczeñstwo jest takie, ¿e mo¿esz w tej wêdrówce mylnie pod wp³ywem rozentuzjazmowania jaki¶ pó³¶rodek odebraæ jako w³a¶ciwy cel.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #98 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:38:20 »

Cytat: JACK
Gdy dowiadujesz siê od jakich¶ tam Mistrzów ,   Â¿e pod KA¯DEGO  cz³owieka pod³±czaj± siê  ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj± Ci do g³owy jakie¶ my¶li, to zaczynasz kombinowaæ,  jak  zerwaæ lub os³abiæ to prawdopodobne po³±czenie.

>JACK<, osobi¶cie radzi³bym Ci zerwaæ ale z tymi "jakimi¶ tam mistrzami". Mrugniêcie Du¿y u¶miech

czy nie podzieliæ siê   do¶wiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd±cymi w szczególnej strefie zagro¿enia.

Ale¿ oczywi¶cie, trzeba siê dzieliæ.
Tylko teraz sprecyzuj kto Twoim zdaniem znajduje siê w tej strefie. Mrugniêcie

Cytat: songo
Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami,

Jasne, ¿e tak w³a¶nie jest. Tu k³aniaj± siê "egregory".

Cytat: JACK
Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe

A maj± tylko dlaczego zaraz ni¿sze? Albo od których ni¿sze? Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 20:48:03 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:50:59 »

gdy¿ jest to po prostu egregor tyle, ¿e mo¿e mniej szkodliwy.

Tak jak pisa³em w pierwszym poscie teoria egregorów  jest  nieprawdziwa i jej jedynym, pozornym atutem jest chwytliwa nazwa.

Nagrania z egzorcyzmów wyra¼nie wskazuj± ,  ¿e istnieje:

ogromna, zhierarhizowana  grupa  sk³adaj±ca siê z setek tysiêcy, jak nie milionów  niedorozwiniêtych istot - demonów  pod³±czonych do mózgów praktycznie wszystkich ludzi.

Na czele tej hierarhii  stoi Lucyfer.

Ustalenia widz±cych "nadzmys³owo" Mistrzów wiedzy tajemnej  w pe³ni to potwierdzaj±.

Jest jeszcze Aryman, ale to trochê inna bajka, bo dotyczy si³ przyrody.

Dlatego tym, którym bliskie s± zasady ezoterycznego BHP   gor±co polecam zapoznanie siê z t± wiedz±  dla w³asnego bezpieczeñstwa.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 20:52:16 wys³ane przez JACK » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: