songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #75 : Październik 24, 2011, 15:21:33 » |
|
na tym polega sztuczka- kiedy wierzysz, Âże czyjaÂś prawda jest lepsza od twojej,- zasilasz tÂą w ktĂłrÂą wierzysz i ta wersja rzeczywistoÂści zwyciĂŞÂża..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #76 : Październik 24, 2011, 15:34:03 » |
|
chodzi o to ze sam z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje) i zawsze mial jakis prekursorow, wazne jest tyle na ile mozna doszukiwac sie zrodel i wtedy to jakos mozna polaczzyc...dziwne jest to ze ten swiat chce znieksztalcic ten przekaz albo go wyprzec ze swiadomosci, a wiadomo raczej ze szczesliwego finalu dla wiekszosci raczej nie bedzie patrzac na caloksztalt rzeczywistosci
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Październik 24, 2011, 15:51:09 » |
|
@ quetz
chodzi o to ze sam z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje) Jak napisaÂł songo - prawda jest tak poraÂżajÂąca, Âże trudno w niÂą uwierzyĂŚ  . Nawet ,kiedy sam Jezus powiedziaÂł " i wy wiĂŞksze cuda bĂŞdziecie czyniĂŚ ode mnie". Nawet kiedy mĂłwiÂł " Twoja wiara go uzdrowiÂła " ludzie mu nie uwierzyli. Po dzisiejszy dzieĂą sÂądzÂą, Âże sprawiÂł to Jezus cudotwĂłrca, a oni sami niewiele mogÂą. eeech ..
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Październik 24, 2011, 16:24:15 » |
|
no moga jak maja jakies odniesienie  ale wlasnie wazne jest nie wierzyc slepo i w dogmaty 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2011, 16:51:15 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Październik 24, 2011, 21:11:43 » |
|
JeÂżeli juz to "Twoja wiara CiĂŞ uzdrowiÂła". WedÂług mnie Jezus szanowaÂł wolnÂą wolĂŞ i nie robiÂł nic czego czÂłowiek by nie chciaÂł. Dlatego wiara w Niego vel chĂŞĂŚ naprawy Âżycia, zmiana ÂścieÂżki byÂły warunkiem niezbĂŞdnym do cudĂłw, nawrĂłceĂą. Wtedy Jezus pomagaÂł.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Październik 25, 2011, 00:06:20 » |
|
Nie pamiĂŞtam dobrze, ale zdaje siĂŞ ,Âże byÂło jednak "Twoja wiara go uzdrowiÂła" a chodziÂło o pomoc w uzdrowieniu sÂługi setnika, ktĂłry poprosiÂł o to Jezusa nie dla siebie, tylko dla sÂługi swego.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Październik 26, 2011, 08:09:32 » |
|
JACK dobrze prawisz, ale ja z kolei chciaÂłbym zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ ...................................................
Chodzi mi o to Âże korzenie korzeniami, a otwarty umysÂł nie przeczy temu pierwszemu.
Tak, Chrystus - najwiĂŞkszy nauczyciel wg mistrzĂłw wiedzy tajemnej, teÂż mĂłwiÂł o pomnaÂżaniu talentĂłw, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedziaÂł, co jest priorytetem ziemskiej szkoÂły dusz, czyli: Jakie jest najwaÂżniejsze ĂŚwiczenie Nr 1 dla ludzkoÂści ? - na najbliÂższy czas do tzw. oczyszczania cz sÂądu ostatecznego Ăwiczenie o ktĂłrym zapominamy, a ktĂłre bĂŞdzie na nadchodzÂącym egzaminie : SkÂłada siĂŞ ono z trzech czĂŞÂści:1)„ BĂŞdziesz kochaÂł Pana Boga swego ca³¹ swojÂą duszÂą, sercem i umysÂłem” Co oznacza umacniaj Kosmiczny kanaÂł schodzÂący - kanaÂł ³¹czÂący ciĂŞ energiÂą miÂłoÂści ze StwĂłrcÂą -. 2) Kochaj bliÂźniego swego jak siebie samego. KaÂżdego bliÂźniego , czyli wszystkich dookoÂła mieszkaĂącĂłw tej planety. Czyli twĂłrz silny Ziemski kanaÂł wschodzÂący -po³¹czenie peÂłne miÂłoÂści strumienie dobrej energii z ca³¹ planetÂą . OK. Za³ó¿my, utworzyliÂśmy dwa silne strumienie energii miÂłoÂści z doÂłu i z gĂłry. Co dalej? Otó¿ NajwyÂższa Hierarchia sterujÂąca rozwojem ludzkoÂści podaÂła to np. w postaci tego obrazu: 3) Czyli z tych dwĂłch strumieni stwĂłrz jak najwiĂŞkszy wir dobrej energii miÂłoÂści wychodzÂący z okolic serca. Rozpal w sobie czyste dobre serceTakie zadanie daÂła nam NajwyÂższa Hierarchia i tak bĂŞdzie wyglÂądaÂł egzamin koĂącowy tej ziemskiej szkoÂły podstawowej. O nim zapominamy, dlatego dobrze jest mieĂŚ w pobliÂżu taki obrazek z NajwiĂŞkszym Mistrzem i ĂŚwiczyĂŚ to zadanie domowe. A co z resztÂą ( np.trzecim okiem) OdpowiedÂź Hierarchii: Nie baw siĂŞ w trudne caÂłki i macierze liczbowe, dopĂłki nie opanujesz ĂŚwiczenia nr 1. Opanuj perfekcyjnie zadanie Nr 1, a wtedy pogadamy o Twoim dalszym rozwoju. A co zaszczepiajÂą SiÂły przeciwne ludzkoÂści (Lucyfer, Aryman ):1) OsÂłabianie energetycznych kana³ów wschodzÂącego i schodzÂącego ( juÂż omawiane) 2) Zatruwanie tych kana³ów negatywnÂą energiÂą. 3) Maksymalne podtrzymywanie reakcji, odruchĂłw, instynktĂłw zwierzĂŞcych (siÂły Arymana) 4) SkÂłanianie do rozwoju technicznego, a nie duchowego ( Lucyfer-patrz zachĂłd Europy). 5) W przypadku, gdy delikwent siĂŞ uprze przy rozwoju duchowym oferuje siĂŞ mu tzw. szybkÂą ÂścieÂżkĂŞ rozwoju , z otwieraniem trzeciego oka w³¹cznie, mocno skonfliktowanym w Âśrodowiskiem ezoterycznym , co odwraca adepta od miÂłoÂści i pracy nad rozwojem czystego serca. StÂąd teÂż w kraĂącowym przypadku, moÂże dojœÌ do „wyszkolenia” latajÂącego po astralu, kÂąsajÂącego innych ludzi Zombie, z otwartym trzecim okiem, ale „bez czystego, dobrego serca”. Taki adept wyksztaÂłciÂł w sobie cechy dokÂładnie odwrotne do tych , ktĂłre sÂą potrzebne wspó³pracujÂącym ze sobÂą, kochajÂącym siĂŞ Istotom Ludzkim , ÂżyjÂącym na przyszÂłej, rajskiej planecie Ziemia. A zadanie domowe byÂło zupeÂłnie inne, bo wg Pisma: Tygiel wytapia srebro, a piec zÂłoto,
lecz Pan bada serca
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2011, 08:31:32 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #82 : Październik 26, 2011, 09:22:27 » |
|
Tak, Chrystus - najwiĂŞkszy nauczyciel wg mistrzĂłw wiedzy tajemnej, teÂż mĂłwiÂł o pomnaÂżaniu talentĂłw, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedziaÂł, co jest priorytetem ziemskiej szkoÂły dusz, czyli:
Jakie jest najwaÂżniejsze ĂŚwiczenie Nr 1 dla ludzkoÂści ? - na najbliÂższy czas do tzw. oczyszczania cz sÂądu ostatecznego
Ăwiczenie o ktĂłrym zapominamy, a ktĂłre bĂŞdzie na nadchodzÂącym egzaminie :
SkÂłada siĂŞ ono z trzech czĂŞÂści:
1)
„ BĂŞdziesz kochaÂł Pana Boga swego ca³¹ swojÂą duszÂą, sercem i umysÂłem”
Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz¹cy - kana³ ³¹cz¹cy ciê energi¹ mi³oœci ze Stwórc¹ -.
2)
Kochaj bliÂźniego swego jak siebie samego. KaÂżdego bliÂźniego , czyli wszystkich dookoÂła mieszkaĂącĂłw tej planety.
Czyli twórz silny Ziemski kana³ wschodz¹cy -po³¹czenie pe³ne mi³oœci strumienie dobrej energii z ca³¹ planet¹ .
JACK nie zauwa¿y³em ¿eby ktoœ(ja) wzywa³ do czegoœ przeciwnego- to po pierwsze primo,- a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak myœlisz, ¿e pozostawi³ on jak¹œ czêœÌ swego "poletka" bez opieki i szykuje armiê na bitwê ostateczn¹. To nie tak, oni/my/ja jesteœmy tu...
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Październik 26, 2011, 12:56:59 » |
|
Tajemnice zawarte w obrazach.
Obraza takiego, dajmy na to CzÂłowieka, jako istoty Ludzkiej, gdyby atakujÂący jÂą byl pozbawiony dostepu do Duszy Ludzkiej (jako istota nieludzka) zapewne przedstawialaby roznorakie deformacje jego CiaÂła.
StÂąd zapewne takie WYOLBRZYMIANIE Serca na wszelakich przedstawieniach stawianych za wzorzec ludziom i ludowi.
Albo DZIURY w sercu, z którego maj¹ wydobywac siê ¿yciodajne strumienie energii. WYJASNI£ SIà ATAK, którego doœwiadczy³em na tym forum, atak energetyczny na serce. To zakonnicy/ mniemaj¹cy siê za egzorcystów/ kreatorzy koscio³ów kieruja takie ataki w stronê ludzi asertywnych - niepoddanych - niezale¿nych.
na obrazie leonarda mamy istotĂŞ LudzkÂą -proporcjonalnÂą, co sugeruje HarmonijnÂą wspĂłlprace czakramĂłw - odwzorowanÂą w ZDROWYM CIELE.
Wszelakie rysy religine na CzÂłowieku - wypaczajÂą te wzorcowa konstrukcjĂŞ.
StÂąd zapewne tyle atakĂłw serca w naszym cudĂłw i magii peÂłnym (czarnej w bialych rĂŞkawiczkach) Kraju.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2011, 13:13:05 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #84 : Październik 26, 2011, 13:57:45 » |
|
@ JACK
SkÂłada siĂŞ ono z trzech czĂŞÂści: 1) „ BĂŞdziesz kochaÂł Pana Boga swego ca³¹ swojÂą duszÂą, sercem i umysÂłem”
Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz¹cy - kana³ ³¹cz¹cy ciê energi¹ mi³oœci ze Stwórc¹ -.[Chrystus - najwiêkszy nauczyciel]
Czy mam rozumieÌ, ¿e uwa¿asz, ¿e ci wszyscy "biedni" Hindusi, Arabowie, Chiùczycy i ateiœci , maj¹ przechlapane bo nie spe³niaj¹ warunku pierwszego ? Wg mnie nie, bo czytaj¹c ze zrozumieniem nauczyciel powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego. Nie powiedzia³ , "mnie". Powiedzia³ ¿e bêdziesz kocha³ SWEGO Pana. Nie protestanckiego, ani katolickiego, ani hinduskiego nawet. SWEGO - to dos³ownie tego, którego masz, który jest Twój. W Tobie. Gdyby chcia³ to móg³ na przyk³ad wyraziÌ siê bardziej precyzyjnie np :" Bêdziesz kocha³ Pana Jahwe ..." albo móg³ pozostawiÌ "Bêdziesz kocha³ Pana Boga (..)" Ale jednak powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga SWEGO. Czyli, ¿e dla reszty ludzkoœci nic straconego  ps.. hmmm, a mo¿e to bylo jednak Bêdziesz kocha³ Pana, boga swego ,  Jak wiadomo przecinek robi wielk¹ ró¿nicê. Jack, a co na to Zetaki ? Oni te¿ maj¹ swego boga ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2011, 14:02:20 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #85 : Październik 26, 2011, 14:05:51 » |
|
..poniewaÂż jest w kaÂżdym z nas,- stwierdzenie Kochaj bliÂźniego swego jak siebie samego. nabiera nowego/peÂłnego wymiaru..
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #86 : Październik 26, 2011, 17:08:49 » |
|
Nie macie wraÂżenia, Âże zrobiliÂście ofa?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #87 : Październik 26, 2011, 17:19:46 » |
|
Nie macie wraÂżenia, Âże zrobiliÂście ofa?
no tak Dariuszu, ale mamy taki czas, Âże nauka, filozofia i religia zazĂŞbiÂły siĂŞ krawĂŞdziami obok siebie,- i wszystkie wÂątki rĂłwnieÂż, co nie usprawiedliwia nas.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #88 : Październik 26, 2011, 19:31:39 » |
|
Ostatnio dostrzegam wyraŸniej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj¹ i st¹d staram siê na nie zwracaÌ uwagê, bo brak dobrej widocznoœci jest równie¿ po¿ywk¹ dla egregorów. Mo¿na ³atwo dokonaÌ manipulacji przekrêcaj¹c znaczenie wypowiedzi Mistrza. Najsmutniejsze jest to, ¿e owe egregory zaw³aszczy³y sobie prawo do interpretacji s³ów tego, którego na o³tarze wynios³y -to takie typowe.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Październik 27, 2011, 10:24:12 » |
|
JACK nie zauwa¿y³em ¿eby ktoœ(ja) wzywa³ do czegoœ przeciwnego- to po pierwsze primo,- a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak myœlisz, ¿e pozostawi³ on jak¹œ czêœÌ swego "poletka" bez opieki.... ........................................... To nie tak, oni/my/ja jesteœmy tu...
Widzê, ¿e dosz³o do drobnego nieporozumienia. Chodzi³o mi o to ¿e s¹ na œwiecie rzeczy wa¿ne i najwa¿niejsze. Po prostu ostatnio doszed³em do wniosku, ¿e sam osobiœcie odszed³em od rzeczy najwa¿niejszych, a nie Ty, czy Ktoœ inny. Co do owych Onych, którzy, co oczywiste wa³êsaj¹ siê po okolicy, to od dawna rozkminiam problem: jaki maj¹ Oni plan rozwoju dla Ziemi, bo ¿e taki plan istnieje to jestem pewien i co wiêcej jest doœÌ dok³adnie realizowany. ByÌ mo¿e jest to ca³kowicie b³êdne przekonanie, a ten fatalny b³¹d wynika z czytania przeze mnie ksi¹¿ek z prze³omu XIX i XX wieku.  a nawet nowszych:  Przy tych stosach przepowiedni dotycz¹cej wy³¹cznie œwietlanej przysz³oœci Polski w nowej erze, nie do koùca pojmowa³em o co chodzi Hierarhii steruj¹cej rozwojem Ziemi, z tym utrzymywaniem Polski w swej zaœciankowoœci œwiatopogl¹dowej, w tradycji i rych³o spodziewa³em siê jakiegoœ przebudzenia, czy cuœ. Jednak po lekturze polecanych w tym w¹tku ksi¹¿ek, doszed³em do b³êdnego (byÌ mo¿e) przekonania, ¿e obecnie ca³e œrodowisko przebudzonych jest dos³ownie utopione w Lucyferze. Niestety to przekonanie jest trwa³e i nie da siê ju¿ go zoperowaÌ. Jednak efektem ubocznym tego przekonania jest pewnoœÌ, ¿e ta zasciankowa Polska jest prowadzona PRAWID£OWO , a to ja by³em naiwny s¹dz¹c, ¿e jakieœ przebudzenie œwiatopogl¹dowe jest konieczne. Otó¿ nie jest konieczne bo wystarczy samo dobre Serce, a wiedza mo¿e trwale odwieœÌ ludzi od Serca. Dlatego obecnie twierdzê rzecz odwrotn¹, ¿e takie szybkie przebudzenie mog³oby byÌ fatalne w skutkach i s³usznie ¿e do niego nie dochodzi, ¿e Hierarhia to blokuje ju¿ od setek lat, bior¹c np pod uwagê Kult Maryjny. Jest takie powiedzenie: Jak trwoga to do Boga. To jest wg mnie plan Hierarhii na najbli¿szy czas i to da Polsce ogromn¹ si³ê - powstanie najwiêkszy Grzeœ internetowy tego œwiata, czyli wspólnota dusz. Ostatnio dostrzegam wyraŸniej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj¹
To prawda, a ja naÂłykaÂłem siĂŞ najwiĂŞcej. UwierzyÂłem, Âże ostrzeÂżenia MistrzĂłw Wiedzy Tajemnej, poparte nagraniami z egzorcyzmĂłw sÂą prawdziwe, a to pewnie XIX-wieczne bajki o duchach, ktĂłre nie istniejÂą i nigdy nie istniaÂły, tak jak caÂłe Âżycie pozagrobowe.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 10:49:08 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #90 : Październik 27, 2011, 12:08:23 » |
|
chyba nie dobrze jest tak popadaÌ ze skrajnoœci w skrajnoœÌ, czasami wydaje siê, ¿e to co robimy jest pozbawione sensu, a czasami wrêcz odwrotnie. Myœlê ¿e skoro ja/ty/my wszyscy tu jesteœmy- to jest to z jakiegoœ powodu, niestety nie pamiêtamy tego. Cz³owiek jest tak skonstruowany, ¿e urealnia to w co szczerze wierzy,- i tu jest ten ma³y haczyk. pozdrawiam szczerze 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Październik 27, 2011, 12:11:24 » |
|
@ Jack
Dlatego obecnie twierdzĂŞ rzecz odwrotnÂą, Âże takie szybkie przebudzenie mogÂłoby byĂŚ fatalne w skutkach i sÂłusznie Âże do niego nie dochodzi, Âże Hierarhia to blokuje juÂż od setek lat, biorÂąc np pod uwagĂŞ Kult Maryjny.
Niestety dla jednych , a stety dla innych , ale wydarzy siĂŞ to nagÂłe przebudzenie i bĂŞdzie rĂłwnieÂż "fatalne" w skutkach z pewnej perspektywy. Fatalne zwÂłaszcza dla Hierarchii. Stwierdzam to po sobie /wÂłasnej hierarchii waÂżnoÂści. Zerwanie zasÂłon iluzji wÂłasnej WAÂŻNOÂŚCI (waÂżnoÂści przekonaĂą, twierdzeĂą, wiary) nie jest wcale przyjemne, zwÂłaszcza, jeÂśli wierzysz w nie mocno i nie wyobraÂżasz sobie Âżycia bez nich. A kiedy opadaja to nie jest koniec, bo jak w warstwach cebuli - trafia siĂŞ kolejna warstwa.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #92 : Październik 27, 2011, 14:45:06 » |
|
chyba nie dobrze jest tak popadaÌ ze skrajnoœci w skrajnoœÌ ...... pozdrawiam szczerze  Mo¿e siê wydawaÌ, ¿e przeszed³em jak¹œ totalna metamorfozê , ale wierz mi, ¿e tak nie jest. Ca³a wiedza któr¹ "zdoby³em" pozosta³a bez zmian. Po prostu w trakcie zdobywania wiedzy o œwiecie ducha pojawi³ siê problem i znalaz³o siê nieoczekiwane, znane od stuleci rozwi¹zanie. Cz³owiek rozwijaj¹c siê w trakcie swojego ¿ycia zmienia lub utrwala swoje przekonania. Po pewnym czasie ju¿ wie, ¿e trzeba coœ robiÌ tak, a nie inaczej i jest tego pewien na 1000%. Jednak potem, w ¿yciu zdarzaj¹ siê sytuacje, gdy wewn¹trz umys³u jakaœ Si³a usilnie ka¿e ci ci¹gle robiÌ to odwrotnie do posiadanych przekonaù. Gdy dowiadujesz siê od jakichœ tam Mistrzów , ¿e pod KA¯DEGO cz³owieka pod³¹czaj¹ siê ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj¹ Ci do g³owy jakieœ myœli, to zaczynasz kombinowaÌ, jak zerwaÌ lub os³abiÌ to prawdopodobne po³¹czenie. Potem z innej ksi¹¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y po prostu nie znosz¹ zwyk³ych zabobonnych modlitw, bo z tymi modlitwami ³¹czy siê energia, która je spala. Potem ju¿ krótka droga do eksperymentu, podczas którego czujesz jak Ci siê pal¹ obwody w mózgu. A potem, gdy nastaje jakiœ spokój umys³u, brak nat³oku bezsensownych myœli, odrzuca Ciê od telewizji , to zaczynasz siê zastanawiaÌ, czy nie podzieliÌ siê doœwiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd¹cymi w szczególnej strefie zagro¿enia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 14:57:23 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #93 : Październik 27, 2011, 15:09:18 » |
|
Potem z innej ksi¹¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y po prostu nie znosz¹ zwyk³ych zabobonnych modlitw, bo z tymi modlitwami ³¹czy siê energia, która je spala.
co do samej energii, to tu jest conieco o tym- http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=8489Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami, ale tak siĂŞ zastanawiam, np. nad ludami ktĂłre ich nie znajÂą,- majÂą po prostu przechlapane. Mam b.wierzÂącÂą/religijnÂą babciĂŞ(97l.) i wiem po niej Âże to pomaga. Powiem jeszcze tak- wg. mnie- to nie modlitwa odgania zÂłe demony, ale samo przekonanie/wiara w to Âże tak wÂłaÂśnie dziaÂła, i jeszcze coÂś wesoÂłego- nie tak dawno pewnien facet z BĂŞdzina opowiadaÂł mi jak to na tamtejszym targu w XXI w. facet sprzedawaÂł niby wodĂŞ z ziemi Âśw. ze ÂźrĂłdÂła Âśw. Eliasza,- a to byÂła zwykÂła kranĂłwa, ale ludzie kupowali i chwalili, Âże dobra i pomaga. No wiĂŞc jeÂśli woda byÂła zwykÂła kranĂłwa- to co im pomogÂło?? to tak jak placebo- moÂżesz wyleczyĂŚ siĂŞ tiktakiem  jeÂżeli bĂŞdziesz wierzyÂł w jego dziaÂłanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 15:21:16 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Październik 27, 2011, 15:33:11 » |
|
tak siĂŞ zastanawiam, np. nad ludami ktĂłre ich nie znajÂą,- majÂą po prostu przechlapane. Mam b.wierzÂącÂą/religijnÂą babciĂŞ(97l.) i wiem po niej Âże to pomaga.
Inne ludy maj¹ swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe i swoje w³asne demony i wypracowane przez setki lat metody na nie. My mamy te¿ w³asne i jak sok z malin na przeziêbienie .... babci - dzia³aj¹. Dla zainteresowanych: Moc naszych modlitw roœnie w po³¹czeniu kontemplacj¹ polskich obrazów Mo¿na wydrukowaÌ na drukarce, a mo¿e nawet zrobiÌ obraz ( doœÌ powszechny teraz druk na p³ótnie) , czy wywo³aÌ du¿e matowe zdjêcie. To najlepsze rozdzielczoœci jakie znalaz³em w necie: Matka Boska Czêstochowska: http://www.przybylscy.pl/przybylscy/ikona/MB/hodegetria%20/Czestochowska.jpgJezus, który ukaza³ siê œw. Faustynie: http://www.przybylscy.pl/swFaustyna/joomla/foldery/Obraz_JUT_01.jpg
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #95 : Październik 27, 2011, 15:46:56 » |
|
Inne ludy majÂą swoje wÂłasne niÂższe hierarchie duchowe i swoje wÂłasne demony i wypracowane przez setki lat metody na nie.
tak teÂż myÂślaÂłem, kiedyÂś mama podarowaÂła mi chiĂąskie dzwonki na odganianie zÂłych duchĂłw, na co ja stwierdziÂłem, Âże niepotrzebnie- bo one dziaÂłajÂą pewnie tylko na chiĂąskie zÂłe duchy, ktĂłrych u nas nie ma. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Październik 27, 2011, 15:50:54 » |
|
@Jack fajnie , Âże TWOJA wiara Ci pomaga. MoÂżesz siĂŞ epatowaĂŚ rekwizytami, ale tak jak napisaÂł songo - sekret tkwi w Twojej osobistej mocy, a nie w cudownych obrazkach ani nawet w modlitwach.
Rzecz nie polega w rzucaniu siê na nowe/stare zaklêcia , ikony, czy religie. Bo one maj¹ rzekomo moc odganiania obcych demonów. Prêdzej czy póŸniej to ,co uwa¿asz, ¿e jest Twoim wybawieniem upomni siê o "swoje" - gdy¿ jest to po prostu egregor tyle, ¿e mo¿e mniej szkodliwy.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #97 : Październik 27, 2011, 20:29:45 » |
|
JACK, osobiœcie odnoszê wra¿enie, ze i owszem wyrywasz siê, s³yszysz, ¿e coœ dzwoni, wiesz zgrubnie do czego d¹¿yÌ, ale jeszcze robisz to nieco po omacku. Ale to standardowe zachowanie. Jedyne niebezpieczeùstwo jest takie, ¿e mo¿esz w tej wêdrówce mylnie pod wp³ywem rozentuzjazmowania jakiœ pó³œrodek odebraÌ jako w³aœciwy cel.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #98 : Październik 27, 2011, 20:38:20 » |
|
Gdy dowiadujesz siê od jakichœ tam Mistrzów , ¿e pod KA¯DEGO cz³owieka pod³¹czaj¹ siê ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj¹ Ci do g³owy jakieœ myœli, to zaczynasz kombinowaÌ, jak zerwaÌ lub os³abiÌ to prawdopodobne po³¹czenie. >JACK<, osobiœcie radzi³bym Ci zerwaÌ ale z tymi "jakimiœ tam mistrzami".  czy nie podzieliÌ siê doœwiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd¹cymi w szczególnej strefie zagro¿enia. Ale¿ oczywiœcie, trzeba siê dzieliÌ. Tylko teraz sprecyzuj kto Twoim zdaniem znajduje siê w tej strefie.  Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami, Jasne, ¿e tak w³aœnie jest. Tu k³aniaj¹ siê "egregory". Inne ludy maj¹ swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe A maj¹ tylko dlaczego zaraz ni¿sze? Albo od których ni¿sze? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 20:48:03 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #99 : Październik 27, 2011, 20:50:59 » |
|
gdyÂż jest to po prostu egregor tyle, Âże moÂże mniej szkodliwy.
Tak jak pisa³em w pierwszym poscie teoria egregorów jest nieprawdziwa i jej jedynym, pozornym atutem jest chwytliwa nazwa. Nagrania z egzorcyzmów wyraŸnie wskazuj¹ , ¿e istnieje: ogromna, zhierarhizowana grupa sk³adaj¹ca siê z setek tysiêcy, jak nie milionów niedorozwiniêtych istot - demonów pod³¹czonych do mózgów praktycznie wszystkich ludzi. Na czele tej hierarhii stoi Lucyfer. Ustalenia widz¹cych "nadzmys³owo" Mistrzów wiedzy tajemnej w pe³ni to potwierdzaj¹. Jest jeszcze Aryman, ale to trochê inna bajka, bo dotyczy si³ przyrody. Dlatego tym, którym bliskie s¹ zasady ezoterycznego BHP gor¹co polecam zapoznanie siê z t¹ wiedz¹ dla w³asnego bezpieczeùstwa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 20:52:16 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
|