songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #75 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:21:33 » |
|
na tym polega sztuczka- kiedy wierzysz, ¿e czyja¶ prawda jest lepsza od twojej,- zasilasz t± w któr± wierzysz i ta wersja rzeczywisto¶ci zwyciê¿a..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:34:03 » |
|
chodzi o to ze sam z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje) i zawsze mial jakis prekursorow, wazne jest tyle na ile mozna doszukiwac sie zrodel i wtedy to jakos mozna polaczzyc...dziwne jest to ze ten swiat chce znieksztalcic ten przekaz albo go wyprzec ze swiadomosci, a wiadomo raczej ze szczesliwego finalu dla wiekszosci raczej nie bedzie patrzac na caloksztalt rzeczywistosci
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 24, 2011, 15:51:09 » |
|
@ quetz
chodzi o to ze sam z siebie czlowiek niewiele moze (wlasnie dlatego potrzebny Jezus jako jakas nadzieje) Jak napisa³ songo - prawda jest tak pora¿aj±ca, ¿e trudno w ni± uwierzyæ . Nawet ,kiedy sam Jezus powiedzia³ " i wy wiêksze cuda bêdziecie czyniæ ode mnie". Nawet kiedy mówi³ " Twoja wiara go uzdrowi³a " ludzie mu nie uwierzyli. Po dzisiejszy dzieñ s±dz±, ¿e sprawi³ to Jezus cudotwórca, a oni sami niewiele mog±. eeech ..
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Pa¼dziernik 24, 2011, 16:24:15 » |
|
no moga jak maja jakies odniesienie ale wlasnie wazne jest nie wierzyc slepo i w dogmaty
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2011, 16:51:15 wys³ane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Pa¼dziernik 24, 2011, 21:11:43 » |
|
Je¿eli juz to "Twoja wiara Ciê uzdrowi³a". Wed³ug mnie Jezus szanowa³ woln± wolê i nie robi³ nic czego cz³owiek by nie chcia³. Dlatego wiara w Niego vel chêæ naprawy ¿ycia, zmiana ¶cie¿ki by³y warunkiem niezbêdnym do cudów, nawróceñ. Wtedy Jezus pomaga³.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #80 : Pa¼dziernik 25, 2011, 00:06:20 » |
|
Nie pamiêtam dobrze, ale zdaje siê ,¿e by³o jednak "Twoja wiara go uzdrowi³a" a chodzi³o o pomoc w uzdrowieniu s³ugi setnika, który poprosi³ o to Jezusa nie dla siebie, tylko dla s³ugi swego.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Pa¼dziernik 26, 2011, 08:09:32 » |
|
JACK dobrze prawisz, ale ja z kolei chcia³bym zwróciæ uwagê ...................................................
Chodzi mi o to ¿e korzenie korzeniami, a otwarty umys³ nie przeczy temu pierwszemu.
Tak, Chrystus - najwiêkszy nauczyciel wg mistrzów wiedzy tajemnej, te¿ mówi³ o pomna¿aniu talentów, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedzia³, co jest priorytetem ziemskiej szko³y dusz, czyli: Jakie jest najwa¿niejsze æwiczenie Nr 1 dla ludzko¶ci ? - na najbli¿szy czas do tzw. oczyszczania cz s±du ostatecznego Æwiczenie o którym zapominamy, a które bêdzie na nadchodz±cym egzaminie : Sk³ada siê ono z trzech czê¶ci:1)„ Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego ca³± swoj± dusz±, sercem i umys³em” Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci ze Stwórc± -. 2) Kochaj bli¼niego swego jak siebie samego. Ka¿dego bli¼niego , czyli wszystkich dooko³a mieszkañców tej planety. Czyli twórz silny Ziemski kana³ wschodz±cy -po³±czenie pe³ne mi³o¶ci strumienie dobrej energii z ca³± planet± . OK. Za³ó¿my, utworzyli¶my dwa silne strumienie energii mi³o¶ci z do³u i z góry. Co dalej? Otó¿ Najwy¿sza Hierarchia steruj±ca rozwojem ludzko¶ci poda³a to np. w postaci tego obrazu: 3) Czyli z tych dwóch strumieni stwórz jak najwiêkszy wir dobrej energii mi³o¶ci wychodz±cy z okolic serca. Rozpal w sobie czyste dobre serceTakie zadanie da³a nam Najwy¿sza Hierarchia i tak bêdzie wygl±da³ egzamin koñcowy tej ziemskiej szko³y podstawowej. O nim zapominamy, dlatego dobrze jest mieæ w pobli¿u taki obrazek z Najwiêkszym Mistrzem i æwiczyæ to zadanie domowe. A co z reszt± ( np.trzecim okiem) Odpowied¼ Hierarchii: Nie baw siê w trudne ca³ki i macierze liczbowe, dopóki nie opanujesz æwiczenia nr 1. Opanuj perfekcyjnie zadanie Nr 1, a wtedy pogadamy o Twoim dalszym rozwoju. A co zaszczepiaj± Si³y przeciwne ludzko¶ci (Lucyfer, Aryman ):1) Os³abianie energetycznych kana³ów wschodz±cego i schodz±cego ( ju¿ omawiane) 2) Zatruwanie tych kana³ów negatywn± energi±. 3) Maksymalne podtrzymywanie reakcji, odruchów, instynktów zwierzêcych (si³y Arymana) 4) Sk³anianie do rozwoju technicznego, a nie duchowego ( Lucyfer-patrz zachód Europy). 5) W przypadku, gdy delikwent siê uprze przy rozwoju duchowym oferuje siê mu tzw. szybk± ¶cie¿kê rozwoju , z otwieraniem trzeciego oka w³±cznie, mocno skonfliktowanym w ¶rodowiskiem ezoterycznym , co odwraca adepta od mi³o¶ci i pracy nad rozwojem czystego serca. St±d te¿ w krañcowym przypadku, mo¿e doj¶æ do „wyszkolenia” lataj±cego po astralu, k±saj±cego innych ludzi Zombie, z otwartym trzecim okiem, ale „bez czystego, dobrego serca”. Taki adept wykszta³ci³ w sobie cechy dok³adnie odwrotne do tych , które s± potrzebne wspó³pracuj±cym ze sob±, kochaj±cym siê Istotom Ludzkim , ¿yj±cym na przysz³ej, rajskiej planecie Ziemia. A zadanie domowe by³o zupe³nie inne, bo wg Pisma: Tygiel wytapia srebro, a piec z³oto,
lecz Pan bada serca
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 08:31:32 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #82 : Pa¼dziernik 26, 2011, 09:22:27 » |
|
Tak, Chrystus - najwiêkszy nauczyciel wg mistrzów wiedzy tajemnej, te¿ mówi³ o pomna¿aniu talentów, ale w rozmowie z sadyceuszami powiedzia³, co jest priorytetem ziemskiej szko³y dusz, czyli:
Jakie jest najwa¿niejsze æwiczenie Nr 1 dla ludzko¶ci ? - na najbli¿szy czas do tzw. oczyszczania cz s±du ostatecznego
Æwiczenie o którym zapominamy, a które bêdzie na nadchodz±cym egzaminie :
Sk³ada siê ono z trzech czê¶ci:
1)
„ Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego ca³± swoj± dusz±, sercem i umys³em”
Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci ze Stwórc± -.
2)
Kochaj bli¼niego swego jak siebie samego. Ka¿dego bli¼niego , czyli wszystkich dooko³a mieszkañców tej planety.
Czyli twórz silny Ziemski kana³ wschodz±cy -po³±czenie pe³ne mi³o¶ci strumienie dobrej energii z ca³± planet± .
JACK nie zauwa¿y³em ¿eby kto¶(ja) wzywa³ do czego¶ przeciwnego- to po pierwsze primo,- a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak my¶lisz, ¿e pozostawi³ on jak±¶ czê¶æ swego "poletka" bez opieki i szykuje armiê na bitwê ostateczn±. To nie tak, oni/my/ja jeste¶my tu...
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Pa¼dziernik 26, 2011, 12:56:59 » |
|
Tajemnice zawarte w obrazach.
Obraza takiego, dajmy na to Cz³owieka, jako istoty Ludzkiej, gdyby atakuj±cy j± byl pozbawiony dostepu do Duszy Ludzkiej (jako istota nieludzka) zapewne przedstawialaby roznorakie deformacje jego Cia³a.
St±d zapewne takie WYOLBRZYMIANIE Serca na wszelakich przedstawieniach stawianych za wzorzec ludziom i ludowi.
Albo DZIURY w sercu, z którego maj± wydobywac siê ¿yciodajne strumienie energii. WYJASNI£ SIÊ ATAK, którego do¶wiadczy³em na tym forum, atak energetyczny na serce. To zakonnicy/ mniemaj±cy siê za egzorcystów/ kreatorzy koscio³ów kieruja takie ataki w stronê ludzi asertywnych - niepoddanych - niezale¿nych.
na obrazie leonarda mamy istotê Ludzk± -proporcjonaln±, co sugeruje Harmonijn± wspólprace czakramów - odwzorowan± w ZDROWYM CIELE.
Wszelakie rysy religine na Cz³owieku - wypaczaj± te wzorcowa konstrukcjê.
St±d zapewne tyle ataków serca w naszym cudów i magii pe³nym (czarnej w bialych rêkawiczkach) Kraju.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 13:13:05 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Pa¼dziernik 26, 2011, 13:57:45 » |
|
@ JACK
Sk³ada siê ono z trzech czê¶ci: 1) „ Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego ca³± swoj± dusz±, sercem i umys³em”
Co oznacza umacniaj Kosmiczny kana³ schodz±cy - kana³ ³±cz±cy ciê energi± mi³o¶ci ze Stwórc± -.[Chrystus - najwiêkszy nauczyciel]
Czy mam rozumieæ, ¿e uwa¿asz, ¿e ci wszyscy "biedni" Hindusi, Arabowie, Chiñczycy i atei¶ci , maj± przechlapane bo nie spe³niaj± warunku pierwszego ? Wg mnie nie, bo czytaj±c ze zrozumieniem nauczyciel powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga swego. Nie powiedzia³ , "mnie". Powiedzia³ ¿e bêdziesz kocha³ SWEGO Pana. Nie protestanckiego, ani katolickiego, ani hinduskiego nawet. SWEGO - to dos³ownie tego, którego masz, który jest Twój. W Tobie. Gdyby chcia³ to móg³ na przyk³ad wyraziæ siê bardziej precyzyjnie np :" Bêdziesz kocha³ Pana Jahwe ..." albo móg³ pozostawiæ "Bêdziesz kocha³ Pana Boga (..)" Ale jednak powiedzia³ dos³ownie Bêdziesz kocha³ Pana Boga SWEGO. Czyli, ¿e dla reszty ludzko¶ci nic straconego ps.. hmmm, a mo¿e to bylo jednak Bêdziesz kocha³ Pana, boga swego , Jak wiadomo przecinek robi wielk± ró¿nicê. Jack, a co na to Zetaki ? Oni te¿ maj± swego boga ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 14:02:20 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #85 : Pa¼dziernik 26, 2011, 14:05:51 » |
|
..poniewa¿ jest w ka¿dym z nas,- stwierdzenie Kochaj bli¼niego swego jak siebie samego. nabiera nowego/pe³nego wymiaru..
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #86 : Pa¼dziernik 26, 2011, 17:08:49 » |
|
Nie macie wra¿enia, ¿e zrobili¶cie ofa?
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #87 : Pa¼dziernik 26, 2011, 17:19:46 » |
|
Nie macie wra¿enia, ¿e zrobili¶cie ofa?
no tak Dariuszu, ale mamy taki czas, ¿e nauka, filozofia i religia zazêbi³y siê krawêdziami obok siebie,- i wszystkie w±tki równie¿, co nie usprawiedliwia nas.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #88 : Pa¼dziernik 26, 2011, 19:31:39 » |
|
Ostatnio dostrzegam wyra¼niej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj± i st±d staram siê na nie zwracaæ uwagê, bo brak dobrej widoczno¶ci jest równie¿ po¿ywk± dla egregorów. Mo¿na ³atwo dokonaæ manipulacji przekrêcaj±c znaczenie wypowiedzi Mistrza. Najsmutniejsze jest to, ¿e owe egregory zaw³aszczy³y sobie prawo do interpretacji s³ów tego, którego na o³tarze wynios³y -to takie typowe.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Pa¼dziernik 27, 2011, 10:24:12 » |
|
JACK nie zauwa¿y³em ¿eby kto¶(ja) wzywa³ do czego¶ przeciwnego- to po pierwsze primo,- a po drugie pirmo- "bóg jest wszêdzie", no wiêc jak my¶lisz, ¿e pozostawi³ on jak±¶ czê¶æ swego "poletka" bez opieki.... ........................................... To nie tak, oni/my/ja jeste¶my tu...
Widzê, ¿e dosz³o do drobnego nieporozumienia. Chodzi³o mi o to ¿e s± na ¶wiecie rzeczy wa¿ne i najwa¿niejsze. Po prostu ostatnio doszed³em do wniosku, ¿e sam osobi¶cie odszed³em od rzeczy najwa¿niejszych, a nie Ty, czy Kto¶ inny. Co do owych Onych, którzy, co oczywiste wa³êsaj± siê po okolicy, to od dawna rozkminiam problem: jaki maj± Oni plan rozwoju dla Ziemi, bo ¿e taki plan istnieje to jestem pewien i co wiêcej jest do¶æ dok³adnie realizowany. Byæ mo¿e jest to ca³kowicie b³êdne przekonanie, a ten fatalny b³±d wynika z czytania przeze mnie ksi±¿ek z prze³omu XIX i XX wieku. a nawet nowszych: Przy tych stosach przepowiedni dotycz±cej wy³±cznie ¶wietlanej przysz³o¶ci Polski w nowej erze, nie do koñca pojmowa³em o co chodzi Hierarhii steruj±cej rozwojem Ziemi, z tym utrzymywaniem Polski w swej za¶ciankowo¶ci ¶wiatopogl±dowej, w tradycji i rych³o spodziewa³em siê jakiego¶ przebudzenia, czy cu¶. Jednak po lekturze polecanych w tym w±tku ksi±¿ek, doszed³em do b³êdnego (byæ mo¿e) przekonania, ¿e obecnie ca³e ¶rodowisko przebudzonych jest dos³ownie utopione w Lucyferze. Niestety to przekonanie jest trwa³e i nie da siê ju¿ go zoperowaæ. Jednak efektem ubocznym tego przekonania jest pewno¶æ, ¿e ta zasciankowa Polska jest prowadzona PRAWID£OWO , a to ja by³em naiwny s±dz±c, ¿e jakie¶ przebudzenie ¶wiatopogl±dowe jest konieczne. Otó¿ nie jest konieczne bo wystarczy samo dobre Serce, a wiedza mo¿e trwale odwie¶æ ludzi od Serca. Dlatego obecnie twierdzê rzecz odwrotn±, ¿e takie szybkie przebudzenie mog³oby byæ fatalne w skutkach i s³usznie ¿e do niego nie dochodzi, ¿e Hierarhia to blokuje ju¿ od setek lat, bior±c np pod uwagê Kult Maryjny. Jest takie powiedzenie: Jak trwoga to do Boga. To jest wg mnie plan Hierarhii na najbli¿szy czas i to da Polsce ogromn± si³ê - powstanie najwiêkszy Grze¶ internetowy tego ¶wiata, czyli wspólnota dusz. Ostatnio dostrzegam wyra¼niej pewne niuanse, które ludkowie bezrefleksyjnie ³ykaj±
To prawda, a ja na³yka³em siê najwiêcej. Uwierzy³em, ¿e ostrze¿enia Mistrzów Wiedzy Tajemnej, poparte nagraniami z egzorcyzmów s± prawdziwe, a to pewnie XIX-wieczne bajki o duchach, które nie istniej± i nigdy nie istnia³y, tak jak ca³e ¿ycie pozagrobowe.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 10:49:08 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #90 : Pa¼dziernik 27, 2011, 12:08:23 » |
|
chyba nie dobrze jest tak popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ, czasami wydaje siê, ¿e to co robimy jest pozbawione sensu, a czasami wrêcz odwrotnie. My¶lê ¿e skoro ja/ty/my wszyscy tu jeste¶my- to jest to z jakiego¶ powodu, niestety nie pamiêtamy tego. Cz³owiek jest tak skonstruowany, ¿e urealnia to w co szczerze wierzy,- i tu jest ten ma³y haczyk. pozdrawiam szczerze
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #91 : Pa¼dziernik 27, 2011, 12:11:24 » |
|
@ Jack
Dlatego obecnie twierdzê rzecz odwrotn±, ¿e takie szybkie przebudzenie mog³oby byæ fatalne w skutkach i s³usznie ¿e do niego nie dochodzi, ¿e Hierarhia to blokuje ju¿ od setek lat, bior±c np pod uwagê Kult Maryjny.
Niestety dla jednych , a stety dla innych , ale wydarzy siê to nag³e przebudzenie i bêdzie równie¿ "fatalne" w skutkach z pewnej perspektywy. Fatalne zw³aszcza dla Hierarchii. Stwierdzam to po sobie /w³asnej hierarchii wa¿no¶ci. Zerwanie zas³on iluzji w³asnej WA¯NO¦CI (wa¿no¶ci przekonañ, twierdzeñ, wiary) nie jest wcale przyjemne, zw³aszcza, je¶li wierzysz w nie mocno i nie wyobra¿asz sobie ¿ycia bez nich. A kiedy opadaja to nie jest koniec, bo jak w warstwach cebuli - trafia siê kolejna warstwa.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Pa¼dziernik 27, 2011, 14:45:06 » |
|
chyba nie dobrze jest tak popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ ...... pozdrawiam szczerze Mo¿e siê wydawaæ, ¿e przeszed³em jak±¶ totalna metamorfozê , ale wierz mi, ¿e tak nie jest. Ca³a wiedza któr± "zdoby³em" pozosta³a bez zmian. Po prostu w trakcie zdobywania wiedzy o ¶wiecie ducha pojawi³ siê problem i znalaz³o siê nieoczekiwane, znane od stuleci rozwi±zanie. Cz³owiek rozwijaj±c siê w trakcie swojego ¿ycia zmienia lub utrwala swoje przekonania. Po pewnym czasie ju¿ wie, ¿e trzeba co¶ robiæ tak, a nie inaczej i jest tego pewien na 1000%. Jednak potem, w ¿yciu zdarzaj± siê sytuacje, gdy wewn±trz umys³u jaka¶ Si³a usilnie ka¿e ci ci±gle robiæ to odwrotnie do posiadanych przekonañ. Gdy dowiadujesz siê od jakich¶ tam Mistrzów , ¿e pod KA¯DEGO cz³owieka pod³±czaj± siê ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj± Ci do g³owy jakie¶ my¶li, to zaczynasz kombinowaæ, jak zerwaæ lub os³abiæ to prawdopodobne po³±czenie. Potem z innej ksi±¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y po prostu nie znosz± zwyk³ych zabobonnych modlitw, bo z tymi modlitwami ³±czy siê energia, która je spala. Potem ju¿ krótka droga do eksperymentu, podczas którego czujesz jak Ci siê pal± obwody w mózgu. A potem, gdy nastaje jaki¶ spokój umys³u, brak nat³oku bezsensownych my¶li, odrzuca Ciê od telewizji , to zaczynasz siê zastanawiaæ, czy nie podzieliæ siê do¶wiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd±cymi w szczególnej strefie zagro¿enia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 14:57:23 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #93 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:09:18 » |
|
Potem z innej ksi±¿ki dowiadujesz siê, ¿e te Si³y po prostu nie znosz± zwyk³ych zabobonnych modlitw, bo z tymi modlitwami ³±czy siê energia, która je spala.
co do samej energii, to tu jest conieco o tym- http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=8489Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami, ale tak siê zastanawiam, np. nad ludami które ich nie znaj±,- maj± po prostu przechlapane. Mam b.wierz±c±/religijn± babciê(97l.) i wiem po niej ¿e to pomaga. Powiem jeszcze tak- wg. mnie- to nie modlitwa odgania z³e demony, ale samo przekonanie/wiara w to ¿e tak w³a¶nie dzia³a, i jeszcze co¶ weso³ego- nie tak dawno pewnien facet z Bêdzina opowiada³ mi jak to na tamtejszym targu w XXI w. facet sprzedawa³ niby wodê z ziemi ¶w. ze ¼ród³a ¶w. Eliasza,- a to by³a zwyk³a kranówa, ale ludzie kupowali i chwalili, ¿e dobra i pomaga. No wiêc je¶li woda by³a zwyk³a kranówa- to co im pomog³o?? to tak jak placebo- mo¿esz wyleczyæ siê tiktakiem je¿eli bêdziesz wierzy³ w jego dzia³anie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 15:21:16 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:33:11 » |
|
tak siê zastanawiam, np. nad ludami które ich nie znaj±,- maj± po prostu przechlapane. Mam b.wierz±c±/religijn± babciê(97l.) i wiem po niej ¿e to pomaga.
Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe i swoje w³asne demony i wypracowane przez setki lat metody na nie. My mamy te¿ w³asne i jak sok z malin na przeziêbienie .... babci - dzia³aj±. Dla zainteresowanych: Moc naszych modlitw ro¶nie w po³±czeniu kontemplacj± polskich obrazów Mo¿na wydrukowaæ na drukarce, a mo¿e nawet zrobiæ obraz ( do¶æ powszechny teraz druk na p³ótnie) , czy wywo³aæ du¿e matowe zdjêcie. To najlepsze rozdzielczo¶ci jakie znalaz³em w necie: Matka Boska Czêstochowska: http://www.przybylscy.pl/przybylscy/ikona/MB/hodegetria%20/Czestochowska.jpgJezus, który ukaza³ siê ¶w. Faustynie: http://www.przybylscy.pl/swFaustyna/joomla/foldery/Obraz_JUT_01.jpg
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #95 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:46:56 » |
|
Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe i swoje w³asne demony i wypracowane przez setki lat metody na nie.
tak te¿ my¶la³em, kiedy¶ mama podarowa³a mi chiñskie dzwonki na odganianie z³ych duchów, na co ja stwierdzi³em, ¿e niepotrzebnie- bo one dzia³aj± pewnie tylko na chiñskie z³e duchy, których u nas nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Pa¼dziernik 27, 2011, 15:50:54 » |
|
@Jack fajnie , ¿e TWOJA wiara Ci pomaga. Mo¿esz siê epatowaæ rekwizytami, ale tak jak napisa³ songo - sekret tkwi w Twojej osobistej mocy, a nie w cudownych obrazkach ani nawet w modlitwach.
Rzecz nie polega w rzucaniu siê na nowe/stare zaklêcia , ikony, czy religie. Bo one maj± rzekomo moc odganiania obcych demonów. Prêdzej czy pó¼niej to ,co uwa¿asz, ¿e jest Twoim wybawieniem upomni siê o "swoje" - gdy¿ jest to po prostu egregor tyle, ¿e mo¿e mniej szkodliwy.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #97 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:29:45 » |
|
JACK, osobi¶cie odnoszê wra¿enie, ze i owszem wyrywasz siê, s³yszysz, ¿e co¶ dzwoni, wiesz zgrubnie do czego d±¿yæ, ale jeszcze robisz to nieco po omacku. Ale to standardowe zachowanie. Jedyne niebezpieczeñstwo jest takie, ¿e mo¿esz w tej wêdrówce mylnie pod wp³ywem rozentuzjazmowania jaki¶ pó³¶rodek odebraæ jako w³a¶ciwy cel.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #98 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:38:20 » |
|
Gdy dowiadujesz siê od jakich¶ tam Mistrzów , ¿e pod KA¯DEGO cz³owieka pod³±czaj± siê ró¿ne istoty demoniczne i dos³ownie wk³adaj± Ci do g³owy jakie¶ my¶li, to zaczynasz kombinowaæ, jak zerwaæ lub os³abiæ to prawdopodobne po³±czenie. >JACK<, osobi¶cie radzi³bym Ci zerwaæ ale z tymi "jakimi¶ tam mistrzami". czy nie podzieliæ siê do¶wiadczeniami z tego eksperymentu z innymi uczestnikami forum bêd±cymi w szczególnej strefie zagro¿enia. Ale¿ oczywi¶cie, trzeba siê dzieliæ. Tylko teraz sprecyzuj kto Twoim zdaniem znajduje siê w tej strefie. Nie wiem czy tak jest z tymi modlitwami, Jasne, ¿e tak w³a¶nie jest. Tu k³aniaj± siê "egregory". Inne ludy maj± swoje w³asne ni¿sze hierarchie duchowe A maj± tylko dlaczego zaraz ni¿sze? Albo od których ni¿sze?
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 20:48:03 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Pa¼dziernik 27, 2011, 20:50:59 » |
|
gdy¿ jest to po prostu egregor tyle, ¿e mo¿e mniej szkodliwy.
Tak jak pisa³em w pierwszym poscie teoria egregorów jest nieprawdziwa i jej jedynym, pozornym atutem jest chwytliwa nazwa. Nagrania z egzorcyzmów wyra¼nie wskazuj± , ¿e istnieje: ogromna, zhierarhizowana grupa sk³adaj±ca siê z setek tysiêcy, jak nie milionów niedorozwiniêtych istot - demonów pod³±czonych do mózgów praktycznie wszystkich ludzi. Na czele tej hierarhii stoi Lucyfer. Ustalenia widz±cych "nadzmys³owo" Mistrzów wiedzy tajemnej w pe³ni to potwierdzaj±. Jest jeszcze Aryman, ale to trochê inna bajka, bo dotyczy si³ przyrody. Dlatego tym, którym bliskie s± zasady ezoterycznego BHP gor±co polecam zapoznanie siê z t± wiedz± dla w³asnego bezpieczeñstwa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2011, 20:52:16 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
|