targuj
Gość
|
 |
« : Październik 16, 2011, 20:04:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 18, 2011, 00:34:53 » |
|
Co drugie sÂłowo jakie sÂłyszĂŞ z tej audycji to:
"Ludzie nie udawajcie miÂłoÂści" albo "miÂłoÂści nie daje siĂŞ w sÂłowach".
Tylko, Âże z tego co wiem to wÂłaÂśnie Projekt Cheops sÂłynie z gÂłoszenia i bezkresnych rozmowach o miÂłoÂści.
CzytaÂłem wasze sesje i co drugie sÂłowo to wÂłaÂśnie gadana o miÂłoÂści. Ciekawe do kogo te sÂłowa, ktĂłre niby z serca pÂłynÂą do nas ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 16:41:22 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
targuj
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 18, 2011, 01:15:34 » |
|
Przede wszystkim Pani Lucyna ju¿ dawno odcie³a siê od poczynaù polskiej fundacji "Dar Œwiatowida", a Enki w przekazach wielokrotnie powtarza³, ¿e nie jesteœmy jeszcze w stanie zrozumieÌ czym jest prawdziwa mi³oœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 18, 2011, 01:43:11 » |
|
targuj b¹dŸ uprzejmy i podaj mi jeden przyk³ad w którym s¹ potwierdzone czynem na 100% s³owa Enki o mi³oœci. Tylko jeden proszê. PóŸniej podyskutujemy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
targuj
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 18, 2011, 01:49:07 » |
|
Ja o chlebie Ty o niebie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 18, 2011, 02:22:26 » |
|
Przede wszystkim Pani Lucyna ju¿ dawno odcie³a siê od poczynaù polskiej fundacji "Dar Œwiatowida", a Enki w przekazach wielokrotnie powtarza³, ¿e nie jesteœmy jeszcze w stanie zrozumieÌ czym jest prawdziwa mi³oœÌ.
Nie targuj , odnoszê siê do powy¿szych s³ów , które napisa³eœ Ty sam! Skoro Enki twierdzi i¿ my Ludzie nie jesteœmy w stanie zrozumieÌ czym jest prawdziwa mi³oœÌ, to znaczy i¿ On doskonale j¹ rozumie , oceniaj¹c nas w ten sposób. Tak czy nie? Skoro tak On to rozumie , znaczy siê przejawia w realu ( bo inaczej na ziemi nie mo¿na) to podaj mi proszê tylko jeden , jedyny przyk³ad tej doskona³ej mi³oœci Enki , tylko jeden proszê. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 02:22:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
targuj
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 18, 2011, 12:58:20 » |
|
Ok, Przyk³ad mówisz. Zbudowali dla ludzi zabezpieczenie w postaci "piramid" na 2012 rok. By³ to spory wysi³ek który ludzie i tak nie doceniaj¹. Pomaga nam pomimo zatwardzia³ych serc ludzkich. Gdyby chcieli nas usun¹Ì z Ziemi to po prostu poczekaliby na przelot Nibiru. Uczy mnie (nas) jak ¿yÌ, jak dzia³a mechanizm" tworzenia myœl¹" lub jak skutecznie prosiÌ Boga o wsparcie, o prowadzenie. Nie mówi do mnie jak Samuel Anny Doliùskiej jak bardzo mnie kocha itp. ENKI z przekazów Lucyny £-B. uczy pokory, samodzielnego podejmowania decyzji, wyci¹gania wniosków. Natomiast Samuel Anny Doliùskiej pompuje EGO osób które go s³uchaj¹. Osobiœcie myœlê, ¿e robi to konkretnym celu. to tak jak z pompowaniem balonika. Bêdzie wiêkszy,wiêkszy a¿ w koùcu pêknie i wtedy siê pobudz¹.
Pozdrawiam targuj
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 18, 2011, 16:11:42 » |
|
Prosi³am Ciebie nie o s³owa bez pokrycia , które ka¿dy mo¿e powiedzieÌ w odwrotnoœci , a o konkretne fizyczne dowody. Ja wiem i¿ to nie Enki budowa³ Piramidê i nie takim celom o których On mówi ona s³u¿y³a. I co Ty na to? To s¹ s³owa przeciw s³owom i tyle. Pokora nie jest i nie by³a pozytywnym zachowaniem, jest form¹ uni¿enia wobec kogoœ , kogoœ kto tego wymaga , pomniejszenia naszej godnoœci wobec jego wywy¿szania siê. Upokarzanie ludzi to zachowanie bardzo prymitywne. Bardziej w³aœciwe jest zachowanie godnoœci osobistej i uszanowanie cudzej godnoœci, do tego pokora nie jest potrzebna. Tak wiêc uczenie i ¿¹danie pokory œwiadczy bardzo negatywnie o osobie ¿¹daj¹cej tego. Poka¿ mi czyny , które emanuj¹ mi³oœci¹ , bo do tej pory to pusto s³ów a raczej czyny , które o mi³oœci nie œwiadcz¹ ,a jedynie o egoizmie i chêci w³adzy ponad wszystko. Niestety ale tak. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 21:23:45 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
targuj
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 18, 2011, 16:23:50 » |
|
Droga Kiaro, WidzĂŞ Âże nie jesteÂś gotowa emocjonalnie na tego typu konwersacje. ChĂŞtnie porozmawiam z tobÂą kiedy doroÂśniesz (nie duchowo) emocjonalnie. ÂŻyczĂŞ ci mÂądrych decyzji w przyszÂłoÂści. Pozdrawiam, Konrad
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 18, 2011, 16:31:07 » |
|
Droga Kiaro, WidzĂŞ Âże nie jesteÂś gotowa emocjonalnie na tego typu konwersacje. ChĂŞtnie porozmawiam z tobÂą kiedy doroÂśniesz (nie duchowo) emocjonalnie. ÂŻyczĂŞ ci mÂądrych decyzji w przyszÂłoÂści. Pozdrawiam, Konrad
Ale ty za to dorosÂłeÂś duchowo i jesteÂś gotowy emocjonalnie na konwersacje?. Zadam ci jedno pytanie serduszko: Czy traktujesz innych ludzi na rĂłwni ze sobÂą samym?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 16:47:34 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 18, 2011, 20:22:01 » |
|
Ok, PrzykÂład mĂłwisz. Zbudowali dla ludzi zabezpieczenie w postaci "piramid" OÂśmielĂŞ siĂŞ wtrÂąciĂŚ i wyraziĂŚ swoje powÂątpiewanie w ten akurat przykÂład. ProponujĂŞ Ci choĂŚby pobieÂżne przejrzenie wÂątku: Piramidy - czemu miaÂły sÂłuÂżyĂŚ?JeÂśli pokusisz siĂŞ o zapoznanie siĂŞ z podanymi tam lekturami to na pewno wyjdzie Ci to na dobre. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 18, 2011, 20:48:41 » |
|
Gdyby chcieli nas usun¹Ì z Ziemi to po prostu poczekaliby na przelot Nibiru. czy tej samej nibiru której to przylot cyklicznie przek³adaj¹ od... 2009 r, a od pewnego czasu ju¿ w ogóle o niej nie wspominaj¹? ENKI z przekazów Lucyny £-B. uczy pokory, samodzielnego podejmowania decyzji, wyci¹gania wniosków. u³aaaa, no to pojecha³eœ. "£obosowy" samcio pompuje ich ego jak balony urodzinowe - jakie¿ to wyj¹tkowe miejsce poœród ludzi im przypad³o - misja ratowania Ziemii; jacy to oni piêkni - "moje jaskó³ki", a to, ¿e rzuc¹ na kolana ca³y œwiatek archeologiczny; etc...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 21:07:33 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 18, 2011, 21:27:15 » |
|
A czym siê dla Ciebie ró¿ni "doroœniêcie emocjonalne" od duchowego? Bo dla mnie rozwój duchowy jest zawsze ponad reakcjami emocjonalnymi , których u mnie w tym aspekcie akurat nie ma. Natomiast widzê kompletny brak Twoich argumentów , który usi³ujesz zatuszowaÌ pomniejszeniem mnie przez mój "niedorozwój emocjonalny".... Mo¿na i tak , czemu nie? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 21:27:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Cum
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 18, 2011, 22:22:03 » |
|
I ja sie wtr¹ce, a co. Fajna rozmowa. Pytanie o przyk³ad mi³oœci nie ma sensu. wystarczy dobry adwokat i wszystko mozna udowodniÌ. np zniszczymy ludzi z mi³oœci do tych co pozostan¹. Ja to widzê bardzo prosto. ktokolwiek przemawia przez pani¹ Anne namawia do mi³oœci i ochrony siebie, bliskich i kogo sie da. Po przeczytaniu kilku sesji pomysla³em sobie ¿e to chyba namawianie do dobrego i postanowi³em pójœÌ za namowami. Co jest z³ego w tym ¿eby "SzerzyÌ mi³oœÌ"?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 18, 2011, 23:42:55 » |
|
Nieco obok wÂątku: Natomiast widzĂŞ kompletny brak Twoich argumentĂłw , ktĂłry usiÂłujesz zatuszowaĂŚ pomniejszeniem mnie przez mĂłj "niedorozwĂłj emocjonalny".... MoÂżna i tak , czemu nie? I skÂąd ja to znam... ;] AleÂż bumerang, klasyka. Cum, byĂŚ moÂże kiedyÂś dostrzeÂżesz, Âże to "namawianie" do miÂłoÂści to jedynie zasÂłona dymna, sztuczka aby odwrĂłciĂŚ uwagĂŞ od przedstawienia ktĂłre odbywa siĂŞ za kotarÂą...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2011, 23:44:54 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 19, 2011, 06:59:04 » |
|
Zbudowali dla ludzi zabezpieczenie w postaci "piramid" na 2012 rok. Zbudowali zabezpieczenia przed czym ? Pomaga nam pomimo zatwardzia³ych serc ludzkich. Pomaga ? Swoim w³asnym uszom nie wierzê ? Proszê podaÌ mi przyk³ad, gdzie pomóg³ Tobie, mnie, czy np: komukolwiek z tego forum ? Gdyby chcieli nas usun¹Ì z Ziemi to po prostu poczekaliby na przelot Nibiru.
Nikt nie ma ¿adnego prawa usuwaÌ nikogo tutaj z Ziemii ! Tym bardziej Orionidzi, czyli Ja-szczurowe istoty. Nibiru jest planet¹, która NIE znajduj¹c¹ siê na III- gêstoœci informacyjnej i osadzona jest na innych siatkach strukturalnych przestrzeni ni¿ 3-gêstoœÌ. Hipoteza, ¿e mo¿e zagroziÌ 3- gêstoœci brzmi tak samo jak hipoteza drzewa.Z t¹ praktyczn¹ ró¿nic¹, ¿e na hipotezie drzewa przynajmniej mo¿e usi¹œÌ ptak, lub mo¿na siê na niej powiesiÌ. Uczy mnie (nas) jak ¿yÌ, jak dzia³a mechanizm" tworzenia myœl¹" lub jak skutecznie prosiÌ Boga o wsparcie, o prowadzenie
No wiĂŞc jak dziaÂła mechanizm tworzenia myÂślÂą ?...? ProszĂŞ go dokÂładnie opisaĂŚ ? RĂłwnieÂż proszĂŞ mi powiedzieĂŚ jak skutecznie prosiĂŚ tego Boga o wsparcie i prowadzenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2011, 07:00:17 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Cum
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 19, 2011, 06:59:45 » |
|
Zawsze jest gdzieœ jakaœ sztuczka. ChoÌby robienie dobrego i mówienie prostym jêzykiem ¿eby za plecami wykrêciÌ jakiœ wypasiony numer, którego i tak nie warto t³umaczyÌ bo przynios³o by to wiêcej szkód ni¿ po¿ytku. Ja nie muszê rozumieÌ wszechœwiata ¿eby da¿yÌ uczuciem zonê czy dziecko czy babciê, czy kogo tylko mi sie bêdzie chcia³o np pó³ europy albo ca³¹, a co tam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 19, 2011, 08:12:09 » |
|
Darzenie uczuciami bliskich osób chyba jest tak naturalne i¿ do tego nie potrzeba kontaktów zaœwiatowych i paru kilogramów z³ota? Gdyby od tego z³ota i kryszta³owej rzeŸby mia³o zale¿eÌ bezpieczeùstwo ziemi ? To znaczy³o by i¿ mamy kiepskie i prymitywne bardzo podstawy istnienia. Na szczêœcie nie ma to nic wspólnego z naszym bezpieczeùstwem o którym nie mo¿e decydowaÌ histeria ludzi ni jakieœ paplania w telepatycznym kontakcie. ¯a³osne i¿ ci ludzie nie widz¹ ¿e s¹ robieni w balona ( delikatnie mówi¹c) a oni sami z siebie robi¹ poœmiewisko. Scenariusz i rekwizyty zmieniaj¹ siê jak w kalejdoskopie ( a mia³y byÌ najwa¿niejsze) w tym przedstawieniu , nawet aktorzy jeszcze do niedawna na kastingu ( bo ci¹gle ktoœ rezygnowa³ z tych "uszczêœliwianych rol¹ zbawców"). Wystarczy³o by si¹œÌ spokojnie i przeczytaÌ te sesje oraz wyci¹gn¹Ì wnioski , jednak ten czyn nie jest mo¿liwy dla zmanipulowanych umys³ów ludzi projektu. A szkoda. Na bardzo krótko przed t¹ ceremoni¹ dodam pewien wa¿ny niezmiernie , a ukryty element wi¹¿¹cy siê z tym przedstawieniem. Zrobiê to w ostatniej chwili by daÌ szansê do koùca Waszemu osobistemu wypl¹taniu siê tej pu³apki. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2011, 08:14:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 19, 2011, 09:16:24 » |
|
@ Arteq
Cum, byĂŚ moÂże kiedyÂś dostrzeÂżesz, Âże to "namawianie" do miÂłoÂści to jedynie zasÂłona dymna, sztuczka aby odwrĂłciĂŚ uwagĂŞ od przedstawienia ktĂłre odbywa siĂŞ za kotarÂą... No proszĂŞ, czyÂżbyÂś Artku zajrzaÂł za "czarnÂą" kotarĂŞ ? Przebudzenie jest blisko ,radujmy siĂŞ ....  !
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 19, 2011, 11:39:43 » |
|
Przedstawieni pt. PCH znam juÂż od dawna, zarĂłwno to co dzieje siĂŞ na oficjalnej scenie, jak teÂż za niÂą... Nie daÂłem siĂŞ nabraĂŚ na lep glĂŞdzenia o miÂłoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 19, 2011, 13:24:23 » |
|
Nie o PCh mi chodzi³o. WidaÌ, ¿e moja radoœÌ by³a przedwczesna. 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 19, 2011, 13:47:33 » |
|
Scenariusz i rekwizyty zmieniajÂą siĂŞ jak w kalejdoskopie ( a miaÂły byĂŚ najwaÂżniejsze) w tym przedstawieniu , Jako badacz zjawisk z dÂługoletnim doÂświadczeniem - muszĂŞ sie tu nie zgodzic z Toba. Najwazniejszszy jest nie scenariusz, aktorzy i rekwizyty - ale to, co widzowie wynoszÂą z kina/teatru. Z tego co zrozumiaÂłem, zmieniono prĂŞty na podstawki. (i jesli dobrze rozumiem funkcje) Nie ma rĂłznicy czy coÂś jest podparte na precie czy stoi na klockach - to kwestia rozwiÂązania technicznego problemu podpĂłrki.
OczywiÂście wiÂąze siĂŞ z pewnymi konsekwencjami:
piramidka na prĂŞtach (rozumiem ze poziomo opartych o burty tej 'wanny' byÂła by widoczna na horyzoncie tych burt. MoÂżna by np. filmowac to wydarzenie z boku.
ustawienie na klocuszkach wi¹ze siê z umieszczeniem zjawiska w g³êbi 'wanny' . co prawdopodobnie utrudni ewentualna dokumentacjê.Co to ma byÌ ? Co twój post ma wspólnego z tematem ? usuwam -chanell Moj usuniêty post ma to wspólnego z tematem, ¿e informowa³/zagaja³ o jego dostêpnoœc na YouTube (nie innego - tylko dokladnie tego tematu). Moze moderatorem powinien jednak zostac ktoœ, kto œladowo chociaz rozumie polski jêzyk. Oraz ktoœ kto nie jest a¿ tak podatny na pewne pr¹dy intencji instrumentalizacji sposobu moderowania postów. (no chyba ze to jest wyj¹tkowo osobiste)
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2011, 14:14:57 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 19, 2011, 14:41:56 » |
|
Mnie tam wszystko jedno klocki , prĂŞty czy waÂłeczki oraz ta czy tamta pani lub pan.... Oraz co jest lub nie jest i gdzie napisane , bo wiem. Ale skoro te rekwizyty miaÂły wywoÂłaĂŚ okreÂślony efekt energetyczny , ktĂłry miaÂł mieĂŚ wpÂływ na aktorĂłw oraz widzĂłw? To jasne jest iÂż jego brak nie wywoÂła juÂż tych zamierzonych efektĂłw specjalnych. Zatem naprawdĂŞ nie jest to bez znaczenia tak jak nie jest bez znaczenia jakiego klucza uÂżywamy do okreÂślonego zamka. Bowiem zawsze jest ten wÂłaÂściwy.Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 20, 2011, 10:54:55 » |
|
nie daÂłem rady tego obejrzeĂŚ do koĂąca...
|
|
|
|
|
|
|
muukalainen
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 20, 2011, 14:29:21 » |
|
bardzo ciekawy wywiad... w ka¿dym zdaniu kilka dygresji, rzecz jasna nie na temat, poziom wypowiedzi ¿ywcem wyjêty z bazarku albo grupy przedszkolnej: moje jest mojsze, jeœli czegoœ nie rozumiecie, a oczywiœcie nie rozumiecie, to z powodu waszej ma³oœci, niedoskona³oœci i braku pokory. my wam wska¿emy, ¿e najwa¿niejsza jest mi³oœÌ  wszystko oparte na insynuacjach, plus ³¹czenie wiadomych z w³asnymi tezami, bez najmniejszej starannoœci w przytaczaniu jakiejkolwiek argumentacji. wys³ucha³am 25 minut. mo¿e póŸniej akcja siê rozwija, chocia¿ jak dotychczas nigdy nie znalaz³am w sesjach nic ponadto, co wy¿ej. zamierzam zrobiÌ drugie podejœcie do wys³uchania reszty wieczorem.
|
|
|
|
|
|
|
|