Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:28:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Centaurowie  (Przeczytany 25518 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 16, 2011, 19:52:04 »

east,
Nie bardzo rozumiem po co Ci ta wiedza.
ale ja wcale o ni± nie zabiegam, ona sama przychodzi. Czytam ksi±¿ke a ona siê pojawia, patrzê przez okno i zaczyna mi siê co¶ ³adnie uk³adaæ, rozmawiam z kim¶ i po chwili ³up! co¶ siê rozjasni³o. Nawet kiedy ¶piê, przychodzi ta wiedza.  Du¿y u¶miech
Poza tym jak ju¿ wiem , otwieraj± siê nowe mo¿liwosci, choæby takie, ¿e mogê ostrzec inych. Albo
przygotowaæ siê wcze¶niej a nie czekaæ co mi na g³owê spadnie. Opcji bez liku.
Podam Ci przyk³ad. W trakcie naszych ostatnich rozmów dowiedzia³em siê wreszcie kim byli centaurowie i jak± wa¿n± w³a¶ciwo¶æ posiadali.
Weryfikacja to jest proces sk³adaj±cy siê z wielu upadków.
ale nie jedyny  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2011, 19:00:51 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 16, 2011, 20:21:43 »

Cytat: acentaur
  W trakcie naszych ostatnich rozmów dowiedzia³em siê wreszcie kim byli centaurowie i jak± wa¿n± w³a¶ciwo¶æ posiadali.

Ale chyba nie byli psychopatami, Ci centaurowie? I jak±¿ to wa¿n± w³a¶ciwo¶æ posiadali?
Mo¿esz podzieliæ siê wiedz±? Mo¿e da siê j± przenie¶æ na grunt ludzki?  U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 16, 2011, 22:01:13 »

Ptak,
Ale chyba nie byli psychopatami, Ci centaurowie? I jak±¿ to wa¿n± w³a¶ciwo¶æ posiadali?
Mo¿esz podzieliæ siê wiedz±? Mo¿e da siê j± przenie¶æ na grunt ludzki?
no nie wiem, niektórzy wol± uporczywie uczyæ siê tylko na b³êdach.  U¶miech
Jak to zwykle siê dzia³o i dzieje, ró¿ni manipulatorzy usi³owali zak³amaæ rzeczywisto¶æ a biedna reszta ludzko¶ci skwapliwie uczy³a sie tych "m±dro¶ci" .  Klasa centaurów nie do¶æ, ¿e zosta³a przerobiona
na jakie¶ hybrydy, to jeszcze opatrzono j± projekcj± osobowo¶ci psychopatów. No nie ca³ej osobowo¶ci, ona jest tak bogata, ¿e jej czê¶ci starczy³y jeszcze na kilka innych klas.
Centaur potrafi³ mianowicie odró¿niaæ psychopatów od normalnych ludzi.  Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 16, 2011, 22:27:57 »

no nie wiem, niektórzy wol± uporczywie uczyæ siê tylko na b³êdach.  U¶miech
Jak to zwykle siê dzia³o i dzieje, ró¿ni manipulatorzy usi³owali zak³amaæ rzeczywisto¶æ a biedna reszta ludzko¶ci skwapliwie uczy³a sie tych "m±dro¶ci" .  Klasa centaurów nie do¶æ, ¿e zosta³a przerobiona
na jakie¶ hybrydy, to jeszcze opatrzono j± projekcj± osobowo¶ci psychopatów. No nie ca³ej osobowo¶ci, ona jest tak bogata, ¿e jej czê¶ci starczy³y jeszcze na kilka innych klas.
Centaur potrafi³ mianowicie odró¿niaæ psychopatów od normalnych ludzi.  Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech

Czyli miêdzy bajki mo¿na w³o¿yæ opis wygl±du centaurów? Kim zatem byli?
Lud¼mi o jakich¶ specjalnych w³a¶ciwo¶ciach i mo¿liwo¶ciach? Bogami?
Mo¿esz szerzej na ich temat?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 17, 2011, 09:31:17 »

.. pewnego piêknego poranka centaur Nessos porwa³ ¿onê atlety [Herkulesa], Dejanirê, najprawdopodobniej urzeczony jej piêknem. Herkules jednak w moment siê zorientowa³ i wypu¶ci³ celn± strza³ê w kierunku Nessosa. Umieraj±cy centaur poleci³ Diapirze, ¿e jego krew jest niezawodnym eliksirem mi³osnym. Naiwna kobieta pos³ucha³a jego rady. Upra³a herkulesow± koszulê w wodzie wraz z krwi± przebieg³ego kopytnego. Atleta za³o¿ywszy j± nie mia³ szans. Nie od miecza, nie od ognia tylko od w³asnej, naiwnej ¿ony zgin±³ waleczny i niepokonany bohater.

http://www.histurion.pl/historia/starozytnosc/grecja/centaur.html

No i wierz tu kobiecie Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 17, 2011, 09:54:16 »

Albo centaurom....  bowiem gdzie¶ tkwi nadal to ziarno k³amstwa.....  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2011, 10:02:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 17, 2011, 09:58:00 »

Wniosek - trzeba wybieraæ mniej naiwne ¿ony U¶miech A je¶li ju¿ siê taka trafi to mieæ swoj± pralkê i swoje brudy praæ samemu Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 17, 2011, 10:02:18 »

Wystarczy  "badaæ krew przyjació³ domu".....

Kiara U¶miech U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 17, 2011, 11:07:28 »

Ptak,
Czyli miêdzy bajki mo¿na w³o¿yæ opis wygl±du centaurów? Kim zatem byli?
no i widzisz jak wesolo sie zrobilo. Ludzie maja radoche i niech tak pozostanie.
Ale jakby kto¶ chcia³ jednak co¶ wiedziec....to wygl±d centaurów i innych stworów jest rzeczywi¶cie bajk±. Centaury siê nigdzie nie rodz±, to cz³owiek nimi siê staje.  U¶miech To mamy ju¿ od prehistorycznych czasów, stworzenia-hybrydy, pó³ ludzie-pó³ zwierzêta obdarzeni nadzwyczajnymi w³asno¶ciami i wiedza, pó¼niej przekompilowano to na ludzi-wilków, ludzi-wê¿y, których
nale¿y po prostu jak robactwo wytêpic. Niedouczony cz³owiek zawsze by³ powierzchowny i jego g³upawe skojarzenia
odzwierciedla³y w³asny schizofreniczny stan. Szczytem infantylizmu s± te opowie¶ci z bohaterami ze znakiem krzy¿a walcz±cymi ze z³em pe³zaj±cym, p³ywaj±cym i fruwaj±cym a czasem dwuno¿nym. To wszystko robi ta sama rêka, wyniszczenie fizyczne plus pieczêc na psychice w postaci prymitywnego mitu.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 17, 2011, 11:21:18 »

Czyli takie na przyk³ad mity greckie to szczytowy przejaw g³upoty evnt. schizofrenii ? Dzisiaj raczej powiedzieliby¶my, ¿e to  "s-f". Lub samo "f".
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 17, 2011, 12:00:39 »

No to pozosta³o nam tylko jedno .. nie wierzyæ centaurom ,nie wierzyæ kobiet± , nie wierzyæ mitom , a tak w ogóle to nie wierzyæ i ju¿!
I sprawa bêdzie za³atwiona definitywnie, tylko po co wierzyæ w te nowe wie¶ci? Przecie¿ to znowu wiara Z³y Co¶ Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 17, 2011, 14:57:59 »

Czyli takie na przyk³ad mity greckie to szczytowy przejaw g³upoty evnt. schizofrenii ?
No to pozosta³o nam tylko jedno .. nie wierzyæ centaurom ,nie wierzyæ kobiet± , nie wierzyæ mitom , a tak w ogóle to nie wierzyæ i ju¿!
reakcje przesz³y moje naj¶mielsze oczekiwania, tak trzymac, tak trzymac.  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 17, 2011, 15:08:58 »

I tu jest sedno , taka wiara w niewierzenie nikomu i niczemu w³a¶nie niektórym jest bardzo potrzebna.
W tym sêk. Ale kto by w to wierzy³ Co¶ Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 18, 2011, 09:38:48 »

niestety muszê sam zapychac ten w±tek informacjami i t³umaczyc krok po kroku, to co mamy i w mitach grackich i w chrze¶cijañstwie, a co jako¶ wej¶c do g³ów nie chce.  U¶miech
Zawsze siê znajdzie kto¶ z wdziêcznym cytatem, linkiem do jakiego¶ opracowania czy filmu z Youtube.i bêdzie dalej powiela³ bezmy¶lnie bzdury  o tysi±cach lat tradycji. To mi³e zajêcie, bo mo¿na zawsze siê podeprzec morzem tako¿ bzdurnych opracowañ i sens ju¿ sam w tym morzu tonie.
<<.. pewnego piêknego poranka centaur Nessos porwa³ ¿onê atlety [Herkulesa], Dejanirê, najprawdopodobniej urzeczony jej piêknem. Herkules jednak w moment siê zorientowa³ i wypu¶ci³ celn± strza³ê w kierunku Nessosa. Umieraj±cy centaur poleci³ Diapirze, ¿e jego krew jest niezawodnym eliksirem mi³osnym. Naiwna kobieta pos³ucha³a jego rady. Upra³a herkulesow± koszulê w wodzie wraz z krwi± przebieg³ego kopytnego. Atleta za³o¿ywszy j± nie mia³ szans. Nie od miecza, nie od ognia tylko od w³asnej, naiwnej ¿ony zgin±³ waleczny i niepokonany bohater.>>
No proszê, i ju¿ wszyscy my¶l±, ¿e gdzie¶ tam w Grecji czy obszarze morza ¶ródziemnego, w jakim¶ bli¿ej nieokre¶lonym czasie, ale napewno przed nasz± er±, mia³o miejsce  przykre dla herosa wydarzenie. Pewnie gdzie¶ kto¶ jeszcze wygrzebie zdjêcia kawa³ka wazy czy fragmentu p³askorze¼by przedstawiaj±cej  motyw ¶mierci bohatera i ju¿ uk³adanka gotowa.
Wszystkie mity, wiêc i greckie te¿, dotycz± ducha. Mnogo¶c bogów i bogiñ wyra¿a ró¿ne przejawy ducha w materii i funkcjonowanie samego ducha. Dodatkowe postacie (np. Dejanira ) jak i ró¿ne hybrydy ( syreny )  czy potwory ( np.Gorgony) uwypuklaj± tylko te przejawy, koloryzuj± na potrzeby przekazu. Wracaj±c do przygody Heraklesa, te trzy postacie s± jednym i tym samym duchem, zagubionym w materii. Strza³a to zainicjowanie jakiego¶ procesu, tu skierowanego przeciw wiedzy , której Dejanira=ego nie rozumia³a ale bezrozumnie wykorzystac chcia³a. Taki jest sens tego mitu.
Centaur to stan ducha i przejawia siê w ró¿ny sposób, zreszt± tak jak i inne aspekty.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 13, 2011, 21:30:01 »

Tak siê sk³ada, ¿e s³owo koñ po hebrajsku to "svs" wymawiane "sus". W s³owie Jezus wystêpuje
w³a¶nie ten rdzeñ.
Wiêc Je-sus symbolicznie oznacza boskiego konia. Ale nie jest to jedyne symbolicznie znaczenie .  U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 22, 2011, 23:13:53 »

Tak siê sk³ada, ¿e s³owo koñ po hebrajsku to "svs" wymawiane "sus". W s³owie Jezus wystêpuje
w³a¶nie ten rdzeñ.
Wiêc Je-sus symbolicznie oznacza boskiego konia. Ale nie jest to jedyne symbolicznie znaczenie .  U¶miech

Hej Ace ventura,

Widze ze budowanie monoteizmu ma sie calkiem dobrze ... daje do myslenia i wyjasnia dlaczego Echnaton tak nienawidzil starych bogow, ze ich kaplanow pewnie rowniez odyslal do owczesnego psychiatryka. I pomyslec ze niezrownowazenie jednego goscia stalo sie w dziejszych czasach podwalinami wspolczesnego umyslu i normy - slowem racjonalizmu.

Swoja droga slowo Sus w pochodznych asus, esus wiaze wierzchowca z oslem - Asem. Przyjmujac robocze zalozenie odnosnie Hyksosow ktorzy czcicli osla jak wykazuja znaleziska archeologiczne oraz znaczenie slowa Aton przyjete w hebrajskim jako Adon lub Adonaj na oznaczenie tegoz samego osla i imie Echnatona jako duszy osla mozna zrozumiec dlaczego to zwierze zarowno inteligentne i bystre czesto uwazane jest za synonim glupoty.

Pozdrawiam,
por. hebr. Aton - female donkey
PS. A liczba ich byla sto? Jak w slowianskim brzmi okreslenie liczby 100? Jezeli to prawda to od kogo pochodza zydzi?
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2011, 23:21:48 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Listopad 22, 2011, 23:24:14 »

PS. A liczba ich byla sto?

Arystoteles
Ari-Sto-Tell`es
Ari-Sto-rzek³wszy
Ari-100-mówca
Aristomówca

A Ty u¿ywasz Asusa, czy Aristo?
(btw. temu preziowi wymoczonemu od aristo kiedy¶ 3 auta w 1 dzieñ rozbi³em. Telekinetycznie. Tak mnie wnerwi³. W tym Jedno zony by³o). Marsowe maniFestacje.

===========

My¶la³bykto, ¿e w±tek Centaurowie jest o koniach!

..podczas gdy o Bykach temat.
I to takich, które USTALAJ¡ CENY.
Taurus = Byk
Cen - Taurus , to najwyra¼niej Byk Cen

no chyba ¿e Bycza Cena z t± gr±matyk± k³opoty zawsze Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2011, 23:35:06 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 23, 2011, 21:47:33 »

nagumulululi,
Hej Ace ventura,
a witaj, witaj. D³ugo Twa nieobecno¶æ trwa³a ale cieszê sie, ze siê prze³amale¶. Tylko dlaczego? Przeciez wiesz, e szybko Twoje konstrukty
natrafiæ musz± na.... ca³kiem odmienne s±dy. Ale ja z  góry zapewniam, ¿e mi to zupe³nie nie przeszkadza.

Widze ze budowanie monoteizmu ma sie calkiem dobrze ... daje do myslenia i wyjasnia dlaczego Echnaton tak nienawidzil starych bogow, ze ich kaplanow pewnie rowniez odyslal do owczesnego psychiatryka.
a dlaczego s±dzisz, ¿e jeden Bóg o wielu emanacjach, przejawach, aspektach jest gorszy od panteonu Bogów, w sumie reprezentuj±cych tak± sam± paletê aspektów i przejawów. Aha, bez monoteizmu nie mieliby¶my racjonalizmu? Ciekawe.

Swoja droga slowo Sus w pochodznych asus, esus wiaze wierzchowca z oslem - Asem
ale tak¿e to ³aciñskie suis, wymawiane wlasnie "sus" czyli ¶winka. Wiêc mo¿na temu Je-sus przypisaæ ró¿ne konotacje, raz z koniem, raz z os³em a raz ze ¶wini±. Ale  symbolika os³a w biblii czy u hebrajczyków , zbli¿ona zreszt± do symboliki tego zwierzêcia z mazdaizmu ( trójnogi osio³ek o 6 oczach i 9 mordach, 2 uszach i jednym rogu ) jest oczywista i reprezentuje LUDZKOSC i zwi±zana z ni± liczbê 6. Wszystko co mo¿na o tym o¶le powiedzieæ, mo¿na te¿ i o ludzko¶ci-cz³owieku, inteligencja ale przykryta strachem, seksualno¶æ ale jaka¶ wstydliwa.......

A liczba ich byla sto? Jak w slowianskim brzmi okreslenie liczby 100? Jezeli to prawda to od kogo pochodza zydzi?
my¶lisz , ¿e siê w koñcu dokopale¶?  Wiêc dlaczego sam tego nie powiesz? No i czy to nie za s³aby dowód?

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 21:48:15 wys³ane przez acentaur » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 23, 2011, 23:00:56 »

Hej Ace,

Prawdopodobnie u zrodla samego monoteizmu tkwi meta historia paranoika przesladowanego przez swoje ofiary (przyklad Echnatona jako jeden mozliwy archetyp), ktorych panicznie pragnie sie ich pozbyc aby samodzielnie sprawowac rzady - teorie totalitarnych umyslow tkwiacych u zarania zachodniej cywilizacji i nie tylko. Kto wie, moze teoria stawiajaca Echnatona na rowni z Edypem i komplksem Edypa ma racje bytu. Gdyby to nie bylo prawda to liczba 19 nie ujawnilaby Hitlera i Stalina a jak wiadomo 19 to liczba Apollina.

Problem jednak w tym ze niestety to nigdy do ciebie nie przemowi, poniewaz rozumiem twoj punkt widenia i zdaje sobie sprawe ze jest nie do przeskoczenia. Natomiast wart potepienia jest twoj brak szacunku dla rzeczy ktorych pojac nie mozesz, za pomoca stwierdzen o schizofrenicznych archaicznych ludziach poprzednich epok. Tak wlasnie rodzil sie monoteizm. A juz klasykiem wladzy rozumu byl Sokrates, ktory podobnie twierdzil ze opowiesci o centuarach i  ich wygladzie to brednie. A jak wiadomo ta sama wyrocznia ktora okreslila go najmadrzejszym, jednoczenie skazala go na smierc za sciagniecie zarazy. Dodam, ze w twoim mniemaniu zapewne religia egipska przepeliona symbolika i zwierzetami to bednie rowne bredniom starogreckim - uwierz mi, przeceniasz wlasny rozum, redukujac zrozumienie swiata tylko do rozmiarow osobistych interpretacji, nie pozostawiajac "cienia" zalazka dla tego czego pojac nie mozesz, to wlasnie zlota zasada monoteizmu - to czego pojac nie moge, po prostu nie istnieje.

Czlowiekowi zachodu, takiemu jak ty, przydalaby sie odrobina buddzymu i slowa pustka (nie odczytane z wikipedii, ale zrozumiane po latach), czyli nicosc, z ktorej jednak wszystko pochodzi, no ale co tam, w swiecie zachodnim co jakis czas pojawia sie wybitny naukowiec wyglaszajacy genialne teorie, ktore po czasie obala nastepny, a to jawi sie niczym wieczna tulaczka od jednego klamstwa do drugiego, ale jakos wszystko sie toczy, wiec bawmy sie. Cokolwiek by nie powiedziec i tak pewnie zredukujesz to do znanych ci pojec, ego i ducha, czyli u ciebie wszystko jest jednym, przeciez bogiem - Jahwe przeciez. Problem taki ze nic z tego nie wynika. Bo nigdy nie wyzwolisz sie z wladzy boga i wszystko co wymyslisz zawsze bedzie na jego chwale - to troche taka rola nieswiadomego klakiera klaskajace totalitarnemu wladcy, nawet jezeli bylby morderca i oszustem.

Do nieczgo sie nie dokopalem, nawet jezeli to i tak nie pisalbym o tym, nawet jezeli to zapewne w niewielkim procencie. Po prostu daje ci do zrozumienia ze warto szukac tajemnicy liczby sto, nawet jezeli wydaje ci sie ze poznales juz setki wykladni na ten temat. Problem w tym ze te setki wykladni przeczytales leczz nigdy nie odnalazles ich na wlasnej drodze.

Prawde mowiac to z tego wszystkiego co bylo na forum , chocby w nawizaniu do twojego Ego, pewnego razu East pisal o przekazie od jakiegos szamana i to jedyna rzecz warta zastanowienia , reszta to wytwory umyslu i okreslenie ich stanu za pomoca projekcji.

Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 23:32:28 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 24, 2011, 12:47:01 »

Witaj nagu,
Wiesz, przychodzisz tutaj i kolejny raz opowiadasz mi jaki to ja beznadziejny przypadek bo Twoim zdaniem jestem......oraz......a tak¿e........ To wszystko pewnie ciekawe teorie ( tak, tylko teorie, bo mogê je odwrócic i tak opisac Ciebie ). Ja widzê problem gdzie indziej, to tylko Ty wmawiasz mi ró¿ne niemo¿nosci  a sam stawiasz granicê, któr± nigdy nie przekroczysz czy przekroczyc nie chcesz. Przekre¶lile¶ wszystko inne poza tym co sam wyznajesz, a raczej
co wykonujesz. I teraz co chcialbys? abym sie odmieni³, odkrzycza³ jedna wiarê a oddal siê nico¶ci czy mrokowi. Przyznam , ¿e nie bardzo rozumiem o co Ci tak naprawdê chodzi.
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Listopad 24, 2011, 12:58:52 »

Ot, emanacje podzielonego UMYS£U i tyle…

Pustka jest umys³em, umys³ pustk±… a budda siedzi i my¶li…  Mrugniêcie
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 24, 2011, 15:23:44 »

ptak,
Ot, emanacje podzielonego UMYS£U i tyle…
wiesz, centaur przewala siê z jednego boku na drugi i co¶ tam wie. No i zajmuje siê tym
reszta to wytwory umyslu i okreslenie ich stanu za pomoca projekcji.
i nie mysli , ze jest jeszcze cos innego. Ale stoi z tym w opozycji do innych, którzy skrêcaja siê aby uj±c w jakikolwiek sposób los w swoje rêce.
Ehh, pos³ucham sobie dobry metal.... Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 24, 2011, 15:49:59 »

Ej, ace! Te emanacje podzielonego UMYS£U dotycz± nas wszystkich, nie tylko centaurów.
A drugi cytat nie mój, wiêc nie odniosê siê do tej czê¶ci Twojej odpowiedzi.  Du¿y u¶miech
Pozdr.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Listopad 24, 2011, 17:34:26 »

Witaj nagu,
Wiesz, przychodzisz tutaj i kolejny raz opowiadasz mi jaki to ja beznadziejny przypadek bo Twoim zdaniem jestem......oraz......a tak¿e........ To wszystko pewnie ciekawe teorie ( tak, tylko teorie, bo mogê je odwrócic i tak opisac Ciebie ). Ja widzê problem gdzie indziej, to tylko Ty wmawiasz mi ró¿ne niemo¿nosci  a sam stawiasz granicê, któr± nigdy nie przekroczysz czy przekroczyc nie chcesz. Przekre¶lile¶ wszystko inne poza tym co sam wyznajesz, a raczej
co wykonujesz. I teraz co chcialbys? abym sie odmieni³, odkrzycza³ jedna wiarê a oddal siê nico¶ci czy mrokowi. Przyznam , ¿e nie bardzo rozumiem o co Ci tak naprawdê chodzi.
pozdrawiam

Witaj Ace,

Powiedzialem ci ze otacza mnie twoj archetyp w postaci kilku blisko sprofilowanych osob, stad nie traktuj tego jako czystego zabiegu ad personam. To tylko rozmowa z wyznawcami wilczego drzewa, piesni zuka i latki milosci. Po prostu jestes na moim talerzu analitycznym, bo pewne byty nie daja mi spokoju z pewnych wzgledow i nazywaj to jak chcesz.

Nie pisalem ze jestes beznadzeijnym przypadkiem lecz odnioslem sie do twojego podpisu pod wyzywajacymi slowami Easta o glupocie mitow.

Od kiedy ja zwracam sie ku ciemnosci? Przeciez nie ide sobie posluchac metalu aby poczuc sie dobrze? Ot mamy swiatlosc rozumu poprez unicestwienie, a raczej zagluszenie. Poglady to nie tylko gloszone slowa ale pelny obraz osobowosci skrzydlatego wilka, ktoz inny niz Rock?Rukh?U¶miech)) To raczej na odstrasznie, nie denerwuj sie, bo pewnie masz maly wplyw na to jak dziala "twoja" grupa.

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 17:36:53 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Listopad 24, 2011, 19:42:27 »

Ace,

Problem umyslu i jego wladzy lub w ujeciu alchemicznym intelektu czyli merkurego hermesa, dawce madrosci nurtuje mnie od dawna szczegolnie w powiazaniu ze wspolczesnym kryzysem cywilizacji. Poniewaz osobiscie sadze iz archtyp zyda wiecznego bankiera najblizej uosabia archetyp merkurego - wusublimowanego intelektu, ktory nieuchronnie prowadzi swiat do destabilizacji w wyniku swojej chciwosci. W alchemi merkury to symbol sprytnego oszusta , nie zapominajmy o tym ze intelekt to spryciarz, zwykle prowadzi dusze umarlych do tartaru a wystarczy przeczytac troche bibli ze w czasach ostatecznych rozliczenia wladzy dokonuja posiadacze - apokalipsa Jana. Umysl chce posiasc wszystko i czasami prowadzi na skraj urwiska. Merkury to poslaniec, rtec ktora przypomina metal - robi to na zlecenia r=bogow.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 19:46:34 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: