hiacynt
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Grudzień 21, 2012, 00:12:00 » |
|
Moment przesilenia zimowego to 21.12.2012 o godzinie 12:12 w tym roku, wiĂŞc jeszcze Âśpij spokojnie. ChociaÂż juÂż nawet niebiaĂąscy wyluzowali w przekazach i piszÂą Âże koniec Âświata bĂŞdzie niezauwaÂżalny. No koniec Âświata...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 00:13:17 wysłane przez hiacynt »
|
|
|
|
|
Byt
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Grudzień 23, 2012, 05:37:19 » |
|
Koniec Âświata nie wyrobiÂł siĂŞ w terminie. ÂŻadnych przemian teÂż nie dostrzegam, choĂŚ ja to pewnie niegodzien jestem
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Grudzień 27, 2012, 19:29:57 » |
|
Ktos musi przegrac, aby wygrac mogl ktos. dedykuje: Lucyferowi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2012, 19:31:38 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #53 : Grudzień 27, 2012, 21:17:39 » |
|
Pozwolê sobie dodaÌ do tego co piszecie szacowni, ¿e wczeœniej pozwoli³em ju¿ sobie napisaÌ o tzw ,,Przekonanych" W starym procesie za czasów dzia³alnoœci tzw guru i ro¿nej maœci autorytetów, bardzo wielu ludzi ulegaj¹c tzw pierwszemu impulsowi wiarê w boga zamieni³o na wiarê w guru i co za tym idzie treœci przez niego podane. Nieraz dzia³o siê tak, ¿e dany guru mia³ ,,szlachetne intencje", ale hm s¹ tacy co twierdz¹ ¿e szlachetnymi ideami jest wybrukowane piek³o. Prawdziwy nauczyciel uczy wszystkiego co wie i co umie wiêc po jakimœ czasie uczeù staje siê mistrzem i powinien iœÌ swoj¹ drog¹ , a je¿eli siê spotka z dawnym mistrzem to tylko na zasadzie syntezy, tzn wymiany wniosków z doœwiadczeù. Có¿ niezwykle ma³o nauczycieli zarzuci³o budowanie swojej wyj¹tkowoœci i wola³o pozostaÌ Cz³owiekiem Skutki tego zbieraj¹ i moim skromnym zdaniem to dopiero pocz¹tek (oczywiœcie nie mam zamiaru nikomu Ÿle ¿yczyÌ) Co do koùca œwiata to moim zdaniem dla twórców starego procesu tzw koùcem œwiata by³ w³aœnie koniec tego procesu. Koniec wszystkiego co znali i co kontrolowali. Dodam jeszcze ¿e katastroficzne wizje które tak by³y na topie to by³o odbicie tego co oni pragnêli co chcieli nam zafundowaÌ. Tak jak rak który toczy cia³o ¿ywiciela i w koùcu je uœmierca sam przecie¿ te¿ gin¹c Na szczêœcie nic z tego co zamierzali nam zafundowaÌ a to pandemie, epidemie, wojny globalne czy te¿ œwiatowe nie uda³o im siê. Ot przypominaj¹ teraz Zakon Krzy¿acki po chrzcie Litwy niby s¹, istniej¹ ale stracili duszê - potrzebê istnienia - przestali byÌ potrzebni, a funkcjonowanie ich straci³o zasadnoœÌ Teraz ka¿dy kowalem swojego losu i to co posiej to zbierze Oczywiœcie mo¿na znowu zamiast nawi¹zaÌ ³¹cznoœÌ ze sob¹ uwierzyÌ komuœ innemu lub w coœ innego toÌ dla ka¿dego co innego Tylko czy daÌ siê nabiÌ kolejny raz w butelkê nie bêdzie ...hm dziwne Czy wtedy nowe pretensje aby bêd¹ zasadne to pa
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Grudzień 27, 2012, 22:03:35 » |
|
jest jeszcze inna strona medalu tego samego, czyli tzw. kwestii guru, b¹dŸ guru wydumanych. otó¿, s¹ uczniowie i "uczniowie", co to wygodni i leniwi s¹ i nie chce im siê pójœÌ dalej, ¿¹daj¹ zatem, by za nich myœlano, tworzono i wiedzono... . jakie tego konsekwencje? ano, przejawiaj¹ osobniki takie coraz bardziej pretensjonalne zachowania, a wiêc min. wymuszaj¹ odpowiedzi godne Boga Najwy¿szego, skoro ten jakoœ nie do koùca ich usatysfakcjonowa³ w innym systemie wierzeù. I tak guru ma absolutnie przej¹Ì rolê Wszechwiedz¹cego i we wszystkim Doskona³ego, bo jak nie, to: ........................................................................................!!!!
i tak pojawia siê z coraz wiêksz¹ intensywnoœci¹ i czêstotliwoœci¹ ca³y wachlarz ataków, specjalno-prowokacyjnych pytaù, przycinków, demaskacji, szyderstw itp. itd... wystarczy tylko trochê wiedzieÌ wiêcej, i otrzymaÌ gratisowo(!?) szansê, by byÌ poddanym takiej obróbce. trudno, bowiem wybaczyÌ, ¿e nie otrzymuje siê gotowych odpowiedzi na tacy, ¿e ten, który wie ode mnie wiêcej, nie jest doskona³y i nie daje mi np. eliksiru nieœmiertelnoœci, czy recepty na szczêœcie. no, ale i tak posiada wiêcej, wiêc wszystkie sztuczki s¹ dozwolone, by nieco, lub jak najwiêcej nachapaÌ siê takiej darmowej energii, bo ten "idiota" dzieli siê ni¹ w nieopanowany, albo i tak w wystarczaj¹cy sposób, by siê pomimo wszystko podpi¹Ì i jak najwiêcej wydoiÌ. jaki z tego wniosek? to istotnie nie czas na guru, i nie czas na chapanie! bo siê jednemu i drugiemu nieŸle w koœÌ dostanie. reszty powiela³ nie bêdê, bo siê mój Przedmówca jednoznacznie bardzo i dobitnie wypowiedzia³ i to nie raz jeden, zreszt¹...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 03:59:02 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Grudzień 27, 2012, 23:31:58 » |
|
A w Yellowstone gejzery nieŸle "pykaj¹". Jakby diabe³ pod nimi rozpali³ http://www.nps.gov/features/yell/live/live4.htmNie by³bym wiêc taki wyrywny w odtr¹bianiu koùca œwiata, bo to, co tam widaÌ mo¿e w ka¿dej chwili nieŸle dupn¹Ì i bêdzie wielkie Ÿdziwko
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Grudzień 28, 2012, 10:19:05 » |
|
Yellowstone zawsze byÂł aktywny "gejzerowo", raz mocniej raz sÂłabiej, nic w tym dziwnego... nie ma co niepotrzebnie siĂŞ napinaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #57 : Grudzień 28, 2012, 11:11:56 » |
|
jest jeszcze inna strona medalu tego samego, czyli tzw. kwestii guru, bÂądÂź guru wydumanych. otó¿, sÂą uczniowie i "uczniowie", co to wygodni i leniwi sÂą i nie chce im siĂŞ pĂłjœÌ dalej, ¿¹dajÂą zatem, by za nich myÂślano, tworzono i wiedzono... Jest jeszcze trzecia strona medalu tego samego… i czwarta, piata, dziesiÂąta…. I choĂŚ medal jeden, stron ma nieskoĂączonÂą iloœÌ, wiĂŞc Âżaden guru, ani uczeĂą nie stanowiÂą o awersie, czy rewersie medalu, bo kaÂżdy ukÂład jest niepowtarzalny i co innego oznacza. Jeden worek, to dobry jedynie dla kota w nim kupowanego. Najlepiej czarnego, co by potem moÂżna byÂło na niego (znaczy, tego kota) winĂŞ zwaliĂŚ za wszystko… jak nie daj boÂże drogĂŞ nam przebiegnie, po uwolnieniu z tego worka. Co do lenistwa uczniĂłw nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaĂŚ, bo tu juÂż ktoÂś niezmiennie deklaruje swoje lenistwo, jak rĂłwnieÂż niechĂŞĂŚ do wszelkiej maÂści guru. Dodam jedynie do tego, co szacowni piszecie, Âże jaki guru, taki uczeĂą. ZaÂś jeÂśli chodzi o guru wydumanych, to niech siĂŞ dalej dumajÂą w gÂłowach, co to same nie potrafiÂą. OsobiÂście, wspieram producenta lokalnego (czyli gÂłowĂŞ wÂłasnÂą) a dumki nawet lubiĂŞ, szczegĂłlnie te na dwa serca. To pa
|
|
|
|
|
|
|
mevlanka
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Grudzień 28, 2012, 11:19:12 » |
|
Ju¿ tydzieù "PO" koùcu œwiata; u mnie nic siê nie zmieni³o... ;( G³upi nic nie zm¹drzeli, œlepi nadal nie widz¹ a g³usi nie s³ysz¹... Czekam zatem na nowe obliczenia; pewnie wkrad³ siê jakiœ b³¹d w rachubach i wkrótce poznamy now¹ datê. Marzy mi siê nowy, uporz¹dkowany œwiat... eeeech! , czego sobie i Wam ¿yczê!
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Grudzień 28, 2012, 11:21:06 » |
|
Dodam do tego co piszecie szacowni, Âże jak siĂŞ pamiĂŞta iÂż kaÂżdy kowalem swojego losu to pretensji siĂŞ nie ma do nikogo no chyba, Âże do siebie Kto podejmuje decyzjĂŞ? ja czy ....? No na pewno ja wiĂŞc ....? Znaczy siĂŞ ja nawarzyÂłem piwa , ale wypiĂŚ to ma je kto inny OczywiÂście sÂą tacy co deklarujÂą, Âże jeden facet poÂświĂŞciÂł siĂŞ za wszystkich hm znaczy siĂŞ nie dopowiedzieli czy z tej planety czy i z innych planet no ale co tam podobno siĂŞ poÂświĂŞciÂł no wiĂŞc nie ma siĂŞ czym martwiĂŚ i nic nie trzeba robiĂŚ bo wystarczy ich poprosiĂŚ o przebaczenie, a oni wstawiÂą siĂŞ u ...i po krzyku CĂłz dla kaÂżdego co innego Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siĂŞ zjawie i wtedy wyrwĂŞ kilka piĂłrek z jednego szacownego tyÂłka to pa
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #60 : Grudzień 28, 2012, 11:32:27 » |
|
na cz³owieka mocniej ni¿ wiara, dzia³a tylko obietnica,- ciekawe sk¹d siê wzi¹³ taki mechanizm?"Bo¿e dlaczego nie mogê wygraÌ w Lotto?,- B.- a mo¿e byœ chocia¿ jeden kupon skreœli³"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 11:36:33 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #61 : Grudzień 28, 2012, 11:35:15 » |
|
Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siê zjawie i wtedy wyrwê kilka piórek z jednego szacownego ty³ka Niech no zgadnê, czyj to ty³ek pójdzie na skubanie? Chyba nie ptaka, prawda? Bo szacowny, to on nie jest, znaczy ten kuperek ptasi. A wracaj¹c do kowala, losu i czarnego kota, to osobiœcie znam takich, co to win za swój los w innych szukaj¹. Ciekawe, czy znajduj¹? Ale to ju¿ insza inszoœÌ, bo przecie¿ ktoœ winny musi byÌ wed³ug mniemanologii stosowanej. Ja tam swoje piwo pijê. To pa
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Grudzień 28, 2012, 11:51:48 » |
|
Przebisnieg cyt Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siĂŞ zjawie Ale sie usmialam! Ostatnio wyczytalam pewien post koliberka wlasnie, ze jest taki malucki , maciupci, ze przycupnie w kaciku u Przebisniega na grilliku, a tu nagle widze, ze odwrotny scenariusz jest bardziej pozadany. Psst! A moze spotkajta sie w polowie drogi??
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 11:52:21 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Grudzień 28, 2012, 12:18:36 » |
|
koliberek w odpowiedzi wyjaœnia, i¿ bardzo ogólnie potraktowa³ bardzo myœl. któr¹ podda³ Szacowny Przebisnieg. i do nikogo personalnie nie by³o to skierowane. nie ma te¿ tu mowy o winach , czy zrzucaniu winy na co, czy kogokolwiek. jeœli tak to wybrzmia³o, to koliberek w piersi siê bije i przeprasza, bowiem nie zawiera³ ¿adnej treœci takiej jego post, a to co napisa³ poza win¹ czy nie win¹ siê dzieje, bowiem, to raczej kwestia oczekiwaù, ¿yczeù, ale tak od zawsze ju¿ jest... i ten mechanizm jedynie koliberek uzmys³owiÌ próbowa³, na który, ot warto zwróciÌ uwagê i nic ponadto. ..prywatnie tak¿e koliberek nikogo za nic win¹ nie obarcza, widzi jedynie pewne zale¿noœci, ale nic ponadto; jednak¿e bierze za nie odpowiedzialnoœÌ, jeœli siê w takowe uwik³a³. zatem de facto, nie ma te¿ do nikogo pretensji, pomimo nierzadko czyjegoœ wspó³dzia³u w jego historii. traktuje to jako proces, doœwiadczanie. i mo¿e o tym wprost i uczciwie powiedzieÌ, ale nie obci¹¿aÌ, a to jest przeogromna ró¿nica. ma³o tego, w g³êbi swojej œwiadomoœci uwa¿a za sprzymierzeùców jednostki pomagaj¹ce mu na ró¿ny sposób w doœwiadczaniu takim. Ptak bardzo ciekawie napisa³, ¿e : jaki guru taki uczeù, podobnie chcia³ napisaÌ i koliberek, ale pomyœ³a³ by³ te¿ o Jezusie pisz¹c swój post, i zaniecha³ myœli tej sk¹din¹d bardzo s³usznej, bowiem iœcie, ró¿nie z tymi uczniami by³o... serdecznie pozdrawiam przedmówców moich Szlachetnych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 12:23:13 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Grudzień 28, 2012, 12:52:39 » |
|
Ptak bardzo ciekawie napisaÂł, Âże : jaki guru taki uczeĂą, podobnie chciaÂł napisaĂŚ i koliberek, ale pomyœ³aÂł byÂł teÂż o Jezusie piszÂąc swĂłj post, i zaniechaÂł myÂśli tej skÂądinÂąd bardzo teÂż sÂłusznej, bowiem iÂście, ró¿nie z tymi uczniami byÂło... …i dlaczego zaniechanie koliberkowe w wyraÂżeniu myÂśli nastÂąpiÂło? Otó¿, po przyjÂściu innej myÂśli 'oceniajÂącej', Âże niektĂłrzy uczniowie niegodni byli Jezusa. A wszak sam Jezus nikogo nie wywyÂższaÂł ani pomniejszaÂł. SkÂąd wiĂŞc taka skÂłonnoœÌ w nas? Ano z ocen. Z ocen teÂż bierze siĂŞ przesadna dbaÂłoœÌ o to, co kto o nas pomyÂśli, a z tego niewolnictwo wÂłasne i niepotrzebne tÂłumaczenie siĂŞ, gdy jakieÂś noÂżyce uderzÂą w jakiÂś stó³. Chyba east ma racjĂŞ, Âże haczÂą nam toÂżsamoÂści. I wiszÂą póŸniej one na tych hakach, ukrzyÂżowane oraz cierpiĂŞtnicze. Czasami z oskubanymi kuperkami, albo w stanie znieczulonym po paru piwkach wypitych za przewiny wÂłasne. Zaznaczam, Âże piszĂŞ bez jakichkolwiek odniesieĂą personalnych, na wypadek, gdyby ktoÂś chciaÂł siĂŞ tÂłumaczyĂŚ. WaÂżne, by obserwowaĂŚ siebie we wÂłasnym wnĂŞtrzu, dostrzegaĂŚ co nas porusza i dlaczego. To wÂłaÂściwy trop. To pa
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Grudzień 28, 2012, 13:26:59 » |
|
...zatem koliberek nie t³umaczy wiêcej siê... czy uczniowie Jezusa byli godni, czy niegodni? iœcie ocen¹ to pachnie, (s³owo god noœÌ - od boga siê wywodzi, jak by nie spojrzeÌ.); niemniej, s³ucha³y go ponoÌ t³umy, a wiernych zosta³o tylko 12-tu , w tym Piotr - ta Opoka zapar³ siê a¿ trzy razy z lêku o to¿samoœÌ w³asn¹ w³aœnie ( jak¿e symboliczna to liczba) Jezus - S³oùce i 12 planet na orbicie, etc...etc..... ? zdrawka Wysokolatajacemu i nie tylko
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 13:37:04 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Grudzień 28, 2012, 13:34:54 » |
|
WaÂżne, by obserwowaĂŚ siebie we wÂłasnym wnĂŞtrzu, dostrzegaĂŚ co nas porusza i dlaczego. To wÂłaÂściwy trop. UtrafiÂłaÂś w samo sedno To wÂłaÂściwy trop. Ale nie zatrzymuj sie po drodze. IdÂź nim do koĂąca.. Obierz tÂą "cebule" z warstw
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Grudzień 28, 2012, 14:03:41 » |
|
czy uczniowie Jezusa byli godni, czy niegodni? iÂście ocenÂą to pachnie, (sÂłowo god noœÌ - od boga siĂŞ wywodzi, jak by nie spojrzeĂŚ.) Ano pachnie…. A sÂłowo godnoœÌ, faktycznie znaczy ni mniej ni wiĂŞcej, jak nieœÌ, tudzieÂż dÂźwigaĂŚ Boga. Jednym Âłatwo idzie, bo Boga widzÂą we wszystkim, innym trudno, bo BĂłg wg nich, to niedoÂścigÂła doskonaÂłoœÌ. A ja wam powiem, Âże BĂłg, jeÂśli jest, to jest jaki jest. Taki sam jak to, co z niego zrodzone, czyli z ca³¹ paletÂą barw. I nie ma co siĂŞ stresowaĂŚ, bowiem wszystko, co zrobisz jest boskie, z natury swojej. Tak samo jak czÂłowiek i zwierz (takÂże w jednym), boskie sÂą. Co do propozycji easta odnoÂśnie obierania cebuli, to po ostatniej warstwie nic nie zostaje. Czyli, koniec… Âświata? To pa, zdrĂłwka wszystkim!
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Grudzień 28, 2012, 14:13:49 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2012, 14:16:10 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Grudzień 28, 2012, 15:44:15 » |
|
...a kupka tego"Âścierwa", czyli Âłupinek to, co? to nic ...speÂłniÂły SWOJE zadanie i odpadÂły. a poza ÂłupinkÂą jeno ta pusta, czyli Âłaski peÂłna, pustka! ... ktĂłra stanowi "rdzeĂą" kaÂżdej rzeczy, kaÂżdego atomu, kaÂżdej in-formacji . JHWH -jestem, ktĂłry jestem (?) wiĂŞc o co chodzi NazywaĂŚ pustkĂŞ PustkÂą to juÂż nazbyt wiele , a co dopiero twierdziĂŚ, ze jest jakimÂś imieniem
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #70 : Grudzień 28, 2012, 15:50:45 » |
|
Co do propozycji easta odnoÂśnie obierania cebuli, to po ostatniej warstwie nic nie zostaje.
dlatego ca³a przyjemnoœÌ w obieraniu/rozbieraniu
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 : Grudzień 28, 2012, 23:59:41 » |
|
Ju¿ tydzieù "PO" koùcu œwiata; u mnie nic siê nie zmieni³o... ;( G³upi nic nie zm¹drzeli, œlepi nadal nie widz¹ a g³usi nie s³ysz¹... Czekam zatem na nowe obliczenia; pewnie wkrad³ siê jakiœ b³¹d w rachubach i wkrótce poznamy now¹ datê. Bingo! Jest ju¿ pomys³ na now¹, szczególn¹ i chwytliw¹ datê: 13.13.2013 :] Mam dla Was wszystkich propozycjê, obejrzyjcie sobie film pt. "Kumare. Guru dla ka¿dego". Dos³ownie jakbym widzia³ nasze forum - nawet bardzo nie trzeba wielu forumowiczów naturalizowaÌ... Jest tyle podobieùstw w ludzkich zachowaniach, ¿e a¿ dziwne, ¿e nie czerpano st¹d inspiracji do scenariusza - przynajmniej nic o tym nie wspomniano. Naprawdê zachêcam.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Grudzień 30, 2012, 00:39:15 » |
|
A skÂąd ta druga "13" w dacie? Jest jakaÂś reforma kalendarza, o ktĂłrej nic nie wiem?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #73 : Grudzień 30, 2012, 09:55:01 » |
|
A skÂąd ta druga "13" w dacie? Jest jakaÂś reforma kalendarza, o ktĂłrej nic nie wiem? To jest owo "naturalizowanie" by Arteq
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Grudzień 30, 2012, 09:57:12 » |