Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:29:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co z tym Koñcem ¦wiata?  (Przeczytany 50763 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 21, 2012, 00:12:00 »

Moment przesilenia zimowego to 21.12.2012 o godzinie 12:12 w tym roku, wiêc jeszcze ¶pij spokojnie.
Chocia¿ ju¿ nawet niebiañscy wyluzowali w przekazach i pisz± ¿e koniec ¶wiata bêdzie niezauwa¿alny.
No koniec ¶wiata... U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2012, 00:13:17 wys³ane przez hiacynt » Zapisane
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 23, 2012, 05:37:19 »

Koniec ¶wiata nie wyrobi³ siê w terminie. ¯adnych przemian te¿ nie dostrzegam, choæ ja to pewnie niegodzien jestem U¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 27, 2012, 19:29:57 »

Ktos musi przegrac, aby wygrac mogl ktos.

Z³y

dedykuje: Lucyferowi.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2012, 19:31:38 wys³ane przez Kate » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 27, 2012, 21:17:39 »

Pozwolê sobie dodaæ do tego co piszecie szacowni, ¿e wcze¶niej pozwoli³em ju¿ sobie napisaæ o tzw ,,Przekonanych" U¶miech
W starym procesie za czasów dzia³alno¶ci tzw guru i ro¿nej ma¶ci autorytetów, bardzo wielu ludzi ulegaj±c tzw pierwszemu impulsowi wiarê w boga zamieni³o na wiarê w guru i co za tym idzie tre¶ci przez niego podane.
Nieraz dzia³o siê tak, ¿e dany guru mia³ ,,szlachetne intencje", ale hm s± tacy co twierdz± ¿e szlachetnymi ideami jest wybrukowane piek³o. U¶miech
Prawdziwy nauczyciel uczy wszystkiego co wie i co umie wiêc po jakim¶ czasie uczeñ staje siê mistrzem i  powinien i¶æ swoj± drog± , a je¿eli siê spotka z dawnym mistrzem to tylko na zasadzie syntezy, tzn wymiany wniosków z do¶wiadczeñ. U¶miech
Có¿ niezwykle ma³o nauczycieli zarzuci³o budowanie swojej wyj±tkowo¶ci i wola³o pozostaæ Cz³owiekiem U¶miech
Skutki tego zbieraj± i moim skromnym zdaniem to dopiero pocz±tek (oczywi¶cie nie mam zamiaru nikomu ¼le ¿yczyæ) U¶miech
Co do koñca ¶wiata to moim zdaniem dla twórców starego procesu tzw koñcem ¶wiata by³ w³a¶nie koniec tego procesu.
Koniec wszystkiego co znali i co kontrolowali.
Dodam jeszcze ¿e katastroficzne wizje które tak by³y na topie to by³o odbicie tego co oni pragnêli co chcieli nam zafundowaæ.
Tak jak rak który toczy cia³o ¿ywiciela i w koñcu je u¶mierca sam przecie¿ te¿ gin±c Cool
Na szczê¶cie nic z tego co zamierzali nam zafundowaæ a to pandemie, epidemie, wojny globalne czy te¿ ¶wiatowe nie uda³o im siê.
Ot przypominaj± teraz Zakon Krzy¿acki po chrzcie Litwy niby s±, istniej± ale stracili duszê - potrzebê istnienia - przestali byæ potrzebni, a funkcjonowanie ich straci³o zasadno¶æ U¶miech
Teraz ka¿dy kowalem swojego losu i to co posiej to zbierze U¶miech
Oczywi¶cie mo¿na znowu zamiast nawi±zaæ ³±czno¶æ ze sob± uwierzyæ komu¶ innemu lub w co¶ innego toæ dla ka¿dego co innego U¶miech
Tylko czy daæ siê nabiæ kolejny raz w butelkê nie bêdzie ...hm dziwne U¶miech
Czy wtedy nowe pretensje aby bêd± zasadne U¶miech
to pa Du¿y u¶miech

koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 27, 2012, 22:03:35 »

jest jeszcze  inna strona medalu tego samego, czyli tzw. kwestii guru, b±d¼ guru wydumanych. otó¿, s± uczniowie i "uczniowie", co to wygodni i leniwi s± i nie chce im siê pój¶æ dalej,  ¿±daj± zatem, by za nich my¶lano, tworzono i wiedzono...  Mrugniêcie. jakie tego konsekwencje? ano, przejawiaj± osobniki takie coraz bardziej pretensjonalne zachowania, a wiêc min. wymuszaj± odpowiedzi godne Boga Najwy¿szego, skoro ten jako¶ nie do koñca ich usatysfakcjonowa³ w innym systemie wierzeñ. I tak guru ma absolutnie przej±æ rolê Wszechwiedz±cego i we wszystkim Doskona³ego, bo jak nie, to: ........................................................................................!!!!

i tak pojawia siê z coraz wiêksz± intensywno¶ci± i czêstotliwo¶ci± ca³y wachlarz ataków, specjalno-prowokacyjnych pytañ, przycinków, demaskacji, szyderstw itp. itd... wystarczy tylko trochê wiedzieæ wiêcej, i otrzymaæ gratisowo(!?) szansê, by byæ poddanym takiej obróbce. 

trudno, bowiem wybaczyæ, ¿e nie otrzymuje siê gotowych odpowiedzi na tacy, ¿e ten, który wie ode mnie wiêcej, nie jest doskona³y i nie daje mi np. eliksiru nie¶miertelno¶ci, czy recepty na szczê¶cie. no, ale i tak posiada wiêcej, wiêc wszystkie sztuczki s± dozwolone, by nieco, lub jak najwiêcej nachapaæ siê takiej darmowej energii, bo ten "idiota" dzieli siê ni± w nieopanowany, albo i tak w wystarczaj±cy sposób, by siê pomimo wszystko podpi±æ i jak najwiêcej wydoiæ.

jaki z tego wniosek? to istotnie nie czas na guru,
i nie czas na chapanie!
bo siê jednemu i drugiemu nie¼le w ko¶æ dostanie.

reszty powiela³ nie bêdê, bo siê mój Przedmówca jednoznacznie bardzo i dobitnie wypowiedzia³ i to nie raz jeden, zreszt±...

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 03:59:02 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 27, 2012, 23:31:58 »

A w Yellowstone gejzery nie¼le "pykaj±". Jakby diabe³ pod nimi rozpali³  Z³y

http://www.nps.gov/features/yell/live/live4.htm

Nie by³bym wiêc taki wyrywny w odtr±bianiu koñca ¶wiata, bo to, co tam widaæ mo¿e w ka¿dej chwili nie¼le dupn±æ i bêdzie wielkie ¼dziwko  Afro
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 28, 2012, 10:19:05 »

Yellowstone zawsze by³ aktywny "gejzerowo", raz mocniej raz s³abiej, nic w tym dziwnego... nie ma co niepotrzebnie siê napinaæ.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 28, 2012, 11:11:56 »

Cytat: koliberek33
jest jeszcze  inna strona medalu tego samego, czyli tzw. kwestii guru, b±d¼ guru wydumanych. otó¿, s± uczniowie i "uczniowie", co to wygodni i leniwi s± i nie chce im siê pój¶æ dalej,  ¿±daj± zatem, by za nich my¶lano, tworzono i wiedzono...

Jest jeszcze trzecia strona medalu tego samego… i czwarta, piata, dziesi±ta….  Chichot
I choæ medal jeden, stron ma nieskoñczon± ilo¶æ, wiêc ¿aden guru, ani uczeñ nie stanowi± o awersie,
czy rewersie medalu, bo ka¿dy uk³ad jest niepowtarzalny i co innego oznacza.

Jeden worek, to dobry jedynie dla kota w nim kupowanego.  Chichot Najlepiej czarnego, co by potem mo¿na by³o
na niego (znaczy, tego kota) winê zwaliæ za wszystko… jak nie daj bo¿e drogê nam przebiegnie,
po uwolnieniu z tego worka.  Mrugniêcie
Co do lenistwa uczniów nie bêdê siê wypowiadaæ, bo tu ju¿ kto¶ niezmiennie deklaruje swoje lenistwo,
jak równie¿ niechêæ do wszelkiej ma¶ci guru.  Du¿y u¶miech

Dodam jedynie do tego, co szacowni piszecie, ¿e jaki guru, taki uczeñ.  Du¿y u¶miech
Za¶ je¶li chodzi o guru wydumanych, to niech siê dalej dumaj± w g³owach, co to same nie potrafi±.
Osobi¶cie, wspieram producenta lokalnego (czyli g³owê w³asn±) a dumki nawet lubiê, szczególnie te na dwa serca.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
mevlanka
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 28, 2012, 11:19:12 »

Ju¿ tydzieñ "PO" koñcu ¶wiata; u mnie nic siê nie zmieni³o... ;( G³upi nic nie zm±drzeli, ¶lepi nadal nie widz± a g³usi nie s³ysz±...
Czekam zatem na nowe obliczenia; pewnie wkrad³ siê jaki¶ b³±d w rachubach i wkrótce poznamy now± datê. Chichot
Marzy mi siê nowy, uporz±dkowany ¶wiat... eeeech! Mrugniêcie, czego sobie i Wam ¿yczê! U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 28, 2012, 11:21:06 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, ¿e jak siê pamiêta i¿ ka¿dy kowalem swojego losu to pretensji siê nie ma do nikogo no chyba, ¿e do siebie U¶miech
Kto podejmuje decyzjê? ja czy ....?
No na pewno ja wiêc ....? U¶miech
Znaczy siê ja nawarzy³em piwa Mrugniêcie, ale wypiæ to ma je kto inny Cool
Oczywi¶cie s± tacy co deklaruj±, ¿e jeden facet po¶wiêci³ siê za wszystkich hm znaczy siê nie dopowiedzieli czy z tej planety czy i z innych planet no ale co tam podobno siê po¶wiêci³ no wiêc nie ma siê czym martwiæ i nic nie trzeba robiæ bo wystarczy ich poprosiæ o przebaczenie, a oni wstawi± siê u ...i po krzyku  U¶miech
Cóz dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siê zjawie Jêzyk
i wtedy wyrwê kilka piórek z jednego szacownego ty³ka Chichot
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #60 : Grudzieñ 28, 2012, 11:32:27 »

na cz³owieka mocniej ni¿ wiara, dzia³a tylko obietnica,-
ciekawe sk±d siê wzi±³ taki mechanizm?

"Bo¿e dlaczego nie mogê wygraæ w Lotto?,-
B.- a mo¿e by¶ chocia¿ jeden kupon skre¶li³" Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 11:36:33 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Grudzieñ 28, 2012, 11:35:15 »

Cytat: przebi¶nieg
Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siê zjawie 
i wtedy wyrwê kilka piórek z jednego szacownego ty³ka   

Niech no zgadnê, czyj to ty³ek pójdzie na skubanie?  Chichot Chyba nie ptaka, prawda?  Du¿y u¶miech
Bo szacowny, to on nie jest, znaczy ten kuperek ptasi.   Du¿y u¶miech

A wracaj±c do kowala, losu i czarnego kota, to osobi¶cie znam takich, co to win za swój los
w innych szukaj±. Ciekawe, czy znajduj±? Ale to ju¿ insza inszo¶æ, bo przecie¿ kto¶ winny musi byæ
wed³ug mniemanologii stosowanej. Ja tam swoje piwo pijê.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Grudzieñ 28, 2012, 11:51:48 »

Przebisnieg cyt
Szacowna ptak leniwy jestem to prawda, ale u w.szacownej koliberek siê zjawie

Ale sie usmialam!  Chichot
Ostatnio wyczytalam pewien post koliberka wlasnie, ze jest taki malucki Mrugniêcie, maciupci, ze przycupnie w kaciku u Przebisniega na grilliku, a tu nagle widze, ze odwrotny scenariusz jest bardziej pozadany.

Psst! A moze spotkajta sie w polowie drogi??

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 11:52:21 wys³ane przez Kate » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Grudzieñ 28, 2012, 12:18:36 »

koliberek w odpowiedzi wyja¶nia, i¿ bardzo ogólnie  potraktowa³ bardzo my¶l. któr± podda³ Szacowny Przebisnieg. i do nikogo personalnie nie by³o to skierowane. nie ma te¿ tu mowy o winach , czy zrzucaniu winy na co, czy kogokolwiek. je¶li tak to wybrzmia³o, to koliberek w piersi siê bije i przeprasza, bowiem nie zawiera³ ¿adnej tre¶ci takiej jego post, a to co napisa³ poza win± czy nie win± siê dzieje, bowiem, to raczej kwestia oczekiwañ, ¿yczeñ, ale tak  od zawsze ju¿ jest... i ten mechanizm jedynie koliberek uzmys³owiæ próbowa³, na który, ot warto zwróciæ uwagê i nic ponadto. 

..prywatnie tak¿e koliberek nikogo za nic win± nie obarcza, widzi jedynie pewne zale¿no¶ci, ale nic ponadto; jednak¿e bierze za nie  odpowiedzialno¶æ, je¶li siê w takowe uwik³a³. zatem de facto, nie ma te¿ do nikogo pretensji, pomimo nierzadko czyjego¶ wspó³dzia³u w jego historii. traktuje to jako proces, do¶wiadczanie. i mo¿e o tym wprost i uczciwie powiedzieæ, ale nie obci±¿aæ, a to jest przeogromna ró¿nica. ma³o tego, w g³êbi swojej ¶wiadomo¶ci uwa¿a za sprzymierzeñców jednostki pomagaj±ce mu na ró¿ny sposób w do¶wiadczaniu takim.

Ptak
bardzo ciekawie napisa³, ¿e : jaki guru taki uczeñ, podobnie chcia³ napisaæ i koliberek, ale pomy¶³a³ by³ te¿ o Jezusie pisz±c swój post, i zaniecha³ my¶li tej sk±din±d bardzo s³usznej, bowiem  i¶cie, ró¿nie z tymi uczniami by³o...

serdecznie pozdrawiam przedmówców moich Szlachetnych. U¶miech

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 12:23:13 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Grudzieñ 28, 2012, 12:52:39 »

Ptak bardzo ciekawie napisa³, ¿e : jaki guru taki uczeñ, podobnie chcia³ napisaæ i koliberek, ale pomy¶³a³ by³ te¿ o Jezusie pisz±c swój post, i zaniecha³ my¶li tej sk±din±d bardzo te¿ s³usznej, bowiem  i¶cie, ró¿nie z tymi uczniami by³o...

…i dlaczego zaniechanie koliberkowe w wyra¿eniu my¶li nast±pi³o? Otó¿, po przyj¶ciu innej my¶li 'oceniaj±cej',
¿e niektórzy uczniowie niegodni byli Jezusa. A wszak sam Jezus nikogo nie wywy¿sza³ ani pomniejsza³.
Sk±d wiêc taka sk³onno¶æ w nas? Ano z ocen.
Z ocen te¿ bierze siê przesadna dba³o¶æ o to, co kto o nas pomy¶li, a z tego niewolnictwo w³asne i niepotrzebne
t³umaczenie siê, gdy jakie¶ no¿yce uderz± w jaki¶ stó³.  Mrugniêcie

Chyba east ma racjê, ¿e hacz± nam to¿samo¶ci.  Chichot  I wisz± pó¼niej one na tych hakach, ukrzy¿owane
oraz cierpiêtnicze. Czasami z oskubanymi kuperkami, albo w stanie znieczulonym po paru piwkach wypitych
za przewiny w³asne.  Du¿y u¶miech

Zaznaczam, ¿e piszê bez jakichkolwiek odniesieñ personalnych, na wypadek, gdyby kto¶ chcia³ siê t³umaczyæ.  Jêzyk
Wa¿ne, by obserwowaæ siebie we w³asnym wnêtrzu, dostrzegaæ co nas porusza i dlaczego. To w³a¶ciwy trop.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Grudzieñ 28, 2012, 13:26:59 »

...zatem koliberek nie t³umaczy wiêcej siê... Mrugniêcie czy uczniowie Jezusa byli godni, czy niegodni? i¶cie ocen± to pachnie, (s³owo god no¶æ - od boga siê wywodzi, jak by nie spojrzeæ.); niemniej, s³ucha³y go ponoæ t³umy, a wiernych zosta³o tylko 12-tu , w tym Piotr - ta Opoka zapar³ siê a¿ trzy razy z lêku o to¿samo¶æ w³asn± w³a¶nie Chichot ( jak¿e symboliczna to liczba) Jezus - S³oñce i 12 planet na orbicie, etc...etc..... ?

zdrawka Wysokolatajacemu i nie tylko Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 13:37:04 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Grudzieñ 28, 2012, 13:34:54 »

Wa¿ne, by obserwowaæ siebie we w³asnym wnêtrzu, dostrzegaæ co nas porusza i dlaczego. To w³a¶ciwy trop.  Mrugniêcie

Utrafi³a¶ w samo sedno Du¿y u¶miech To w³a¶ciwy trop. Ale nie zatrzymuj sie po drodze. Id¼ nim do koñca.. Obierz t± "cebule" z warstw U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Grudzieñ 28, 2012, 14:03:41 »

czy uczniowie Jezusa byli godni, czy niegodni? i¶cie ocen± to pachnie, (s³owo god no¶æ - od boga siê wywodzi, jak by nie spojrzeæ.)

Ano pachnie….  Mrugniêcie

A s³owo godno¶æ, faktycznie znaczy ni mniej ni wiêcej, jak nie¶æ, tudzie¿ d¼wigaæ Boga.  Chichot
Jednym ³atwo idzie, bo Boga widz± we wszystkim, innym trudno, bo Bóg wg nich, to niedo¶cig³a
doskona³o¶æ.  Du¿y u¶miech
A ja wam powiem, ¿e Bóg, je¶li jest, to jest jaki jest.  Mrugniêcie Taki sam jak to, co z niego zrodzone, czyli z ca³±
palet± barw. I nie ma co siê stresowaæ, bowiem wszystko, co zrobisz jest boskie, z natury swojej.  Chichot
Tak samo jak cz³owiek i zwierz (tak¿e w jednym), boskie s±.  Du¿y u¶miech

Co do propozycji easta odno¶nie obierania cebuli, to po ostatniej warstwie nic nie zostaje.
Czyli, koniec… ¶wiata?  Chichot

To pa, zdrówka wszystkim!  Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Grudzieñ 28, 2012, 14:13:49 »

...a kupka tego"¶cierwa", czyli ³upinek to, co? czyli nic nie ginie, a poza ³upink± jeno ta pusta, czyli ³aski pe³na, pustka! U¶miech

JHWH -jestem, który jestem (?) Mrugniêcie wiêc o co chodzi Chichot

Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 14:16:10 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Grudzieñ 28, 2012, 15:44:15 »

...a kupka tego"¶cierwa", czyli ³upinek to, co?
to nic ...spe³ni³y SWOJE zadanie i odpad³y.
a poza ³upink± jeno ta pusta, czyli ³aski pe³na, pustka! U¶miech

... która stanowi "rdzeñ" ka¿dej rzeczy, ka¿dego atomu, ka¿dej in-formacji .

JHWH -jestem, który jestem (?) Mrugniêcie wiêc o co chodzi Chichot
Nazywaæ pustkê Pustk± to ju¿ nazbyt wiele , a co dopiero twierdziæ, ze jest jakim¶ imieniem Mrugniêcie

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #70 : Grudzieñ 28, 2012, 15:50:45 »

Co do propozycji easta odno¶nie obierania cebuli, to po ostatniej warstwie nic nie zostaje.

dlatego ca³a przyjemno¶æ w obieraniu/rozbieraniu Mrugniêcie Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Grudzieñ 28, 2012, 23:59:41 »

Ju¿ tydzieñ "PO" koñcu ¶wiata; u mnie nic siê nie zmieni³o... ;( G³upi nic nie zm±drzeli, ¶lepi nadal nie widz± a g³usi nie s³ysz±... Czekam zatem na nowe obliczenia; pewnie wkrad³ siê jaki¶ b³±d w rachubach i wkrótce poznamy now± datê. Chichot
Bingo! Jest ju¿ pomys³ na now±, szczególn± i chwytliw± datê:
13.13.2013  :]

Mam dla Was wszystkich propozycjê, obejrzyjcie sobie film pt. "Kumare. Guru dla ka¿dego".
Dos³ownie jakbym widzia³ nasze forum - nawet bardzo nie trzeba wielu forumowiczów naturalizowaæ... Jest tyle podobieñstw w ludzkich zachowaniach, ¿e a¿ dziwne, ¿e nie czerpano st±d inspiracji do scenariusza - przynajmniej nic o tym nie wspomniano. Naprawdê zachêcam.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Grudzieñ 30, 2012, 00:39:15 »

A sk±d ta druga "13" w dacie? Jest jaka¶ reforma kalendarza, o której nic nie wiem?  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Grudzieñ 30, 2012, 09:55:01 »

A sk±d ta druga "13" w dacie? Jest jaka¶ reforma kalendarza, o której nic nie wiem?  Du¿y u¶miech
To jest owo "naturalizowanie" by Arteq Du¿y u¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Grudzieñ 30, 2012, 09:57:12 »

no ma byc 13 znak zodiaku U¶miech i wogole 13 ksiezycow U¶miech

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/wkrotce-bedziemy-mieli-13-znak-zodiaku,1,4112218,wiadomosc.html

pozatym ma przyleciec kometa

http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1415:kometa-2012-si-ison&catid=44:swoje&Itemid=125

a pozatym i tak no future U¶miech
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: