Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 03:17:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Prawda o rytuaÂłach przy piramidzie 11.11.2011r  (Przeczytany 65781 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #125 : Styczeń 16, 2012, 16:54:24 »

Tia,

i albo wygramy, albo przegramy, albo zremisujemy !

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, Âże jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawĂŞ, czy Âżyje w nieÂświadomoÂści (bo ma blokadĂŞ przedurodzeniowÂą o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powaÂżnie.

I czy sÂą teÂż tacy wÂśrĂłd nas PolakĂłw ? (moÂże nawet na tym forum)

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #126 : Styczeń 16, 2012, 17:06:32 »

Zacz¹Ì trzeba  co to sÂą jaszczury? O kim chcesz mĂłwiĂŚ? czy o ciaÂłach materialnych przez ktĂłre doÂświadczajÂą jakieÂś Energie , czy o grupie Energii , ktĂłra uÂżywa takich ciaÂł przez jakiÂś czas?

Bo syntetyki to wiadomo kopie Iskry ÂŻycia , wcielony , lub wbudowany precyzyjnie nieznanÂą ludziom technologiom program.

Jak juÂż wybierzesz ,to zastanĂłw siĂŞ nad takim zagadaniem jak wybĂłr kombinezonu nurka przez czÂłowieka ubierajÂącego go chcÂącego poznawaĂŚ bezpoÂśrednio bycie pod wodÂą i swoje reakcje tam.

Kto jest kim czy kombinezon jest waÂżniejszy od ubranego ( wcielonego weĂą czÂłowieka) , czy ten wyglÂąd decyduje o wartoÂściach czÂłowieka- Energii przybierajÂącego czasowo taki wyglÂąd? Czy po takim wyglÂądzie moÂżemy dokonywaĂŚ ocen bezwzglĂŞdnych?

A inne warunki ¿ycia prowokowa³y "ubieranie" przez Energiê innych cia³ fizycznych w celach poznawczych , to s¹ miliardy lat doœwiadczeù i setki ro¿nych cia³ a¿ doszliœmy do tego perfekcyjnego jakim jest cia³o wspó³czesnego Cz³owieka.

RozwĂłj ciaÂła  fizycznego w przeró¿nych warunkach dobiegÂł koĂąca , teraz trwa rozwĂłj jego funkcji  duchowych umoÂżliwiajÂący Energii wcielajÂącej siĂŞ korzystania w peÂłni z nich podczas wcielenia. Czyli podporzÂądkowanie tak sobie materii ciaÂła by mocÂą myÂśli zrobiĂŚ z nim i dziĂŞki niemu niemalÂże wszystko.

Jaki jest kolejny etap doœwiadczeù? To ju¿ nie jest dopasowanie cia³a do warunków ¿ycia , ono ju¿ jest perfekcyjne , to jest dostosowanie warunków zewnêtrznych ( bycie w nich w tym ciele i weŸ pod uwagê fraktalnoœÌ ) moc¹ swojej energii do ¿ycia w nich. Czyli ustawianie powi¹zaù energetycznych tej samej materii tak by moc korzystaÌ z niej identycznie.

ÂŻeby to mogÂło zaistnieĂŚ trzeba kolejno przechodziĂŚ etapy ewolucji tworzÂące kolejne ciaÂła energetyczne , do tworzenia ktĂłrych (czyli , osiÂąganie wraÂżliwoÂści duchowo- energetycznej i wyÂższej wibracji korzystaliÂśmy ze  zwiĂŞkszajÂącej siĂŞ  iloÂści po³¹czeĂą nerwowych) uÂżywaliÂśmy do tego  dawnych ciaÂł fizycznych nie tylko ludzkich. To jakie ciaÂło zaleÂżne byÂło od tego jaki organ i jakie jego funkcje chcieliÂśmy rozwijaĂŚ.

Zrozum to sÂą miliardy lat ewolucji , to nie tysiÂące , czy setki a miliardy lub wiĂŞcej. Takiego stanu nie osiÂąga siĂŞ w trakcie kilku wcieleĂą.

ZakoĂączenie  caÂłkowite etapu rozwoju ciaÂła materialnego w postaci obecnej mamy juÂż za sobÂą , rozwijamy teraz funkcje duchowe i tworzenie kolejnych ciaÂł duchowych. Obecny etap to zakoĂączenie tworzenia ciaÂła astralnego , ono musi byĂŚ absolutnie peÂłne by pĂłjœÌ dalej.

A co to znaczy peÂłne ciaÂło astralne? znaczy to tyle iÂż nasze wszystkie inkarnacje zablokowane w pasie astralnym ziemi w tych gĂŞstoÂściach , czyli fokusach inaczej muszÂą scaliĂŚ siĂŞ w jedno z MATRYCÂĄ ENERGETYCZNÂĄ  W ASTRALU! MUSIMY OSIÂĄGN¡Æ SWOJÂĄ JEDNIÊ - PEÂŁNIÊ Inaczej nie bĂŞdziemy mogli dokoĂączyĂŚ tego cyklu i przejœÌ w wyÂższy wymiar.

Kto jeszcze nie bêdzie mia³ pe³nego energetycznie cia³a astralnego dokoùczy ten proces na innej planecie, dla wszystkich depozytariuszy ISKRY ¯YCIA jest on mo¿liwy i zrealizuj¹ go w ró¿nych cyklach osobistego rozwoju. Niezale¿nie czy teraz doœwiadczaj¹ rozwoju w cia³ach jaszczurczych czy innych . Nie posiadana technologia œwiadczy o ich rozwoju duchowym a barwa i moc energetyczna ich Iskry ¯ycia.

I teraz wracamy do syntetykĂłw , dlaczego oni nie mogÂą przejœÌ do IV wymiaru? Bo oni to energetyczne kopie Iskry Âżycia nie sÂą w stanie tworzyĂŚ Âżadnego ciaÂła duchowego , nie posiadajÂą ciaÂła astralnego ktĂłre jest  warunkiem ewolucyjnego przekraczania wymiaru.
Ich cia³a biologiczne ( te w których ¿yj± na ziemi ich specyficzne DNA) nie posiada mo¿liwo¶ci rozwojowych jak Ludzkie które przekazuje mu OGIEÑ ¯YCIA - ISKRA BO¯A , czy teraz to rozumiesz? Nie wystarczy zbudowaæ biologiczn± lalkê i w³o¿yæ do niej samo modyfikuj±cy siê do pewnych granic program. To nadal jest program , którym w³ada programista , który te¿ siebie modyfikuje dziêki po³±czeniu z sieci± energio informacyjn±. Ale ten program nie tworzy cia³ duchowych nie ma i nigdy nie bêdzie mia³ takich mo¿liwo¶ci.

GdybyÂś miaÂł wybieraĂŚ miĂŞdzy jeszcze prymitywnym dzieckiem a jego perfekcyjnie zaprogramowanÂą lalkÂą przewyÂższajÂącÂą je wiedzÂą teoretycznÂą i moÂżliwoÂściÂą wykonywania roÂżnych zaprogramowanych czynnoÂści , super hiper i tralala... to kogo byÂś wybraÂł? Kto byÂł by ci bliÂższy?

Bo mnie mimo wszystko bliÂższe jest  dziecko , ktĂłre kiedyÂś przewyÂższy wieloma moÂżliwoÂściami swoja lalĂŞ , to tylko kwestia czasu.
Dlatego ja wybieram Energie doÂświadczajÂące  teraz nauki rozwoju duchowego  w ciaÂłach jaszczurczych a nie syntetyki. Oni mi sÂą bliÂżsi duchowo.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

======================================

Tia,

i albo wygramy, albo przegramy, albo zremisujemy !

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, Âże jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawĂŞ, czy Âżyje w nieÂświadomoÂści (bo ma blokadĂŞ przedurodzeniowÂą o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powaÂżnie.

O tym z nikim ze spotkanych osĂłb nie rozmawiaÂłam zwyczajnie nie wiem, ale w kontaktach bezpoÂśrednich jedni z nich byli mili ,a inni wrĂŞcz odpychajÂący , zimni i nieprzyjemni. To kwestia ich osobistego rozwoju , poziomu uczuĂŚ jaki otworzyli w sobie.
Nie wiem czy jako ludzie maj¹ dostêp do informacji z jakiej przestrzeni siê wcielili? Raczej nie bo by to im blokowa³o spontanicznoœÌ doœwiadczeù ludzkich , a po to s¹ na ziemi.

Czy s¹ równie¿ w Polsce? S¹ wszêdzie dlaczego w Polsce nie? Czy s¹ na forum? Myœlê i¿ bywaj¹ i tu przecie¿ to naprawdê normalni ludzie ró¿nimy siê tylko wra¿liwoœci¹ w odbiorze uczuÌ i prze¿ywaniem ich.

Przedstawiciele tej rasy przybyli na ziemiĂŞ po naukĂŞ , po rozwĂłj duchowy i otrzymali zgodĂŞ dlatego sÂą tu , majÂą stworzone optymalne warunki do rozwoju jak kaÂżdy z nas. A jak z nich korzystajÂą? to juÂż inna sprawa , jednak zawsze na miarĂŞ swoich moÂżliwoÂści.

Wniosek z tego jest jeden i bardzo waÂżny , nie oceniajmy zewnĂŞtrznie , rĂłbmy to odczuciami , jak nam z kimÂś nie po drodze to nie idÂźmy niÂą pomimo zachwalania jej walorĂłw przez innych. Ufajmy swoim odczuciom i wybierajmy to co czujemy jako swoje dobro , a innym pozwĂłlmy ÂżyĂŚ ich wyborami dobra najlepszego dla nich.
Nie zwalczajmy innego dobra z powodu innoÂści swojej , akceptujmy odmiennoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 20:34:06 wysłane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #127 : Styczeń 16, 2012, 20:07:18 »

a swojÂą drogÂą czy kaÂżdy kto oÂśmiela siĂŞ mieĂŚ inne zdanie niÂż ty ma problem psychiczny?
Buhahaha, a nie dalej jak kilka postĂłw temu sugerowaÂłaÂś jakieÂś problemy powyÂższej natury innej osobie i jedynym argumentem "za" byÂło to, Âże postrzegaÂła/opisywaÂła tĂŞ samÂą sytuacjĂŞ nieco odmiennie od Ciebie - jakieÂś tam niby niezdolnoÂści postrzegania...

Szczerze mĂłwiÂąc te wszystkie brednie przekazywane ludziom w channelingach
Kiaro, a w jaki to sposĂłb swoje "nauki" przekazywali domniemani myÂśliciele? CzyÂż rĂłwnieÂż nie tym "bredniowym" instrumentem?

SÂą miejsca na ziemi gdzie sprzyja ich Âżyciu obniÂżona wibracja energetyczna tych rejonĂłw [...]
Jednym z takich miejsc jest wÂłaÂśnie Egipt , ja tam najwiĂŞcej spotkaÂłam takich istot , w Egipcie istnieje poziom wibracji odpowiadajÂący 5/6 i 7 gĂŞstoÂści pomimo iÂż ziemia jest juÂż na progu 10 gĂŞstoÂści.
[...]
Bowiem nad Egiptem jest coÂś w rodzaju energetycznego parasola utrzymujÂącego w tym miejscu blokadĂŞ dostĂŞpu wyÂższych czĂŞstotliwoÂści. To ma wpÂływ na rozwĂłj  Âżycia i ludzi  tam ,oraz na warunki klimatyczne.
O, to bardzo ciekawe. W takim razie osoba ktĂłra jedzie do Egiptu postrzegajÂąc, namawiajÂąc innych i opowiadajÂąc o tym miejscu jako tym w ktĂłrym dozna siĂŞ wzrostu duchowego, otrzyma siĂŞ informacje i przekazy, kÂłamie nieÂświadomie czy tez Âświadomie manipuluje? A moÂże domniemany wzrost oznacza tak naprawdĂŞ drastyczny spadek?

Co do oczu Egipcjan - ciekawe czy mĂłj znajomy, okulista ma jakieÂś kontakty z sympozjĂłw z lekarzami egipskimi, a jeÂżeli tak, to czy oni potwierdzÂą to o czym napisaÂłaÂś.
Co do unikania wzroku - w 99% przypadkĂłw unikajÂą go osoby faÂłszywe, kÂłamiÂące. Bo praktycznie niemoÂżliwym jest kaÂżdorazowe i dÂługotrwaÂłe ukrycie w nich prawdy.
Odpowiednikiem takie sytuacji w rozmowie sÂą osoby unikajÂące jasnych i rzeczowych dyskusji, doskonaÂłym przykÂładem z ktĂłrym kaÂżdy Âłatwo moÂże siĂŞ zapoznaĂŚ sÂą wypowiedzi licznego grona politykĂłw - lanie wody i unikanie rozmowy na temat, w lwiej czĂŞÂści przypadkĂłw to ich drugie imiĂŞ.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 20:09:54 wysłane przez arteq » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #128 : Styczeń 16, 2012, 21:25:16 »

Jaszczury (Orionidzi) sÂą peÂłnoprawnymi istotami.Bo wszystko wywodzi siĂŞ z tego samego, a nie innego wszechÂświata.Jest jego dzieÂłem, jest jego wytworem.
Istoty te ( w relatywnym naszym pojĂŞciu) nazwaÂł bym jednak - nieszczĂŞÂśliwymi.
Byli to pionierzy wszechÂświata.Jako pierwsi z rozwojowych ÂścieÂżek Âżycia zostali wypuszczeni w ten surowy, pusty, srogi i niebezpieczny wszechÂświat.Zaczynali zdecydowanie od zera.Musieli zadbaĂŚ o swoje przetrwanie, o rozwĂłj, budowali technologie zaczynajÂąc od typowego kamienia.
Nie by³o nikogo kto by im wci¹¿ mówi³ i podpowiada³ co maj¹ robiÌ i jak maj¹ robiÌ. Wszystko musieli zdobyÌ sami.
Kosmiczny zarz¹dca (Rdzeù), lub jak kto woli konstruktor owego Wszechœwiata doskonale wiedzia³, ¿e ta pierwsza œcie¿ka ewolucyjna jest bardzo trudna. W zwi¹zku z tym zaimplementowa³ tym istotom takie programy i takie potencja³y, aby mogli przetrwaÌ i rozwijaÌ siê, a nie wygin¹Ì je¿eli trafi¹ na nieprzyjazne œrodowiska, b¹dŸ setki tysi¹ce innych przeszkód w których bêd¹ musia³y walczyÌ o przetrwanie i rozwój.
Wobec takiej sytuacji  RdzeĂą caÂłkiem sÂłusznie stworzyÂł coÂś na wzĂłr kosmicznego wojownika. ByÂł i jest to genotyp  walczÂący bezwglĂŞdnie o swoje prawa, zimny, chÂłodny, twardy, bezwglĂŞdny, manipulujÂący, agresywny
nie znaj¹cy wy¿szych ludzkich uczyÌ typu emapatia, solidarnoœÌ bezintersownoœÌ, moralnoœÌ, etyka etc...
I sÂłusznie postÂąpiÂł Konstruktor- RdzeĂą tworzÂąc jako pierwszÂą we WszechÂświecie  takÂą wÂłaÂśnie ewolucyjnÂą ÂścieÂżkĂŞ i istotĂŞ o takiej  charakterystyce. Bo gdyby zostaÂły stworzone istoty typu miÂś przytulanka, to takie  pierwsze istoty w tym niezwykle twardym i srogim wszechÂświecie nie miaÂły by zbytnio szans na przetrwanie.
MinĂŞÂły miliardy lat i Jaszczury  jak najbardziej zrealizowaÂły program swojej ewolucyjnej ÂścieÂżki wymyÂślonej porzez kosmiczny RdzeĂą.
StworzyÂły zaawansowane ekosystemy Âżycia, stworzyÂły niezwykle zaawansowane technologie, zasiedliÂły wiele planet, staÂły siĂŞ bardzo inteligentne, a wiĂŞc i zarazem niebezpieczne.
Gdyby Kosmiczny RdzeĂą wypuÂściÂł w ten WszechÂświat tylko Jaszczury nie byÂło by w naszym ziemskim pojĂŞciu problemĂłw. Ale nie po to, powstaÂł tak gigantyczny, niewyobraÂżalny mechanizm o nazwie WSZECHÂŚWIAT, aby bytowaÂły w nim tylko Jaszczury. RdzeĂą wypuÂściÂł kolejne ewolucyjne ÂścieÂżki....
Pos³uguj¹cy siê nie logik¹, a raczej nadlogik¹ Rdzeù kolejne ewolucyjne œcie¿ki formowa³ w ten sposób, aby nie zjamowaly siê one wszystkim naraz, ale aby siê specjalizowa³y. Powsta³y wiêc ewolucyjne œcie¿ki, które specjalizuj¹ siê tylko w wysoko zaawansowanych technologiach, inne np. zajmuj¹ siê g³ównie rozwojem duchowym.
W przypadku cywilizacji Ziemian istoty te miaÂły budowaĂŚ wartoÂści dla wszechÂświata w oparciu o swoje wnĂŞtrze, o swoje doÂświadczenia z przestrzeni swojego wewnĂŞtrznego Ja.
Oczywiœcie, aby mog³y te wartoœci realizowaÌ zosta³y wyposa¿one w odpowiednie potencja³y. Posiada³y czteroniciow¹ matryce DNA co pozwala³o Ziemianom na g³êboki wgl¹d w relacji ze œrodowiskiem i swoim wnêtrzem. Œrodowisko (Ziemia) celowo zosta³o równie¿ przez siewców ¿ycia zaopatrzone w niezwyk³e bagactwo flory i fauny, poniewa¿ piêkno, harmonia takiego œrodowiska jak najbardziej sprzyja³o tworzenie nowych wartoœci typu sztuka, harmonia, czy mi³oœÌ rozumiana i doœwiadczana z ró¿nych perspektyw.
Te nieocenione atrubuty dla WszechÂświata budowaĂŚ mieli wÂłaÂśnie Ziemianie, poniewaÂż tak zostaÂła zaprojektowana ta ewolucyjna ÂścieÂżka rozwojowa.
Lecz ok. 300 tys. lat temu wkroczyli na ZiemiĂŞ kosmiczni wojownicy - Jaszczury. BezwzglĂŞdni, agresywni, bezkompromisowi.
Charakterystyka tej istoty, w ktĂłrej nade wszystko liczy  moje Ja, moje wÂłasne dobro - zaczĂŞÂła powoli, lecz sukcesywnie degradowaĂŚ Ziemian i Âśrodowisko.
Proces degradacji tego nieocenionego Âśrodowiska zostaÂło przez Jaszczury powtĂłrzone kilka razy, aby osiÂągn¹Ì  swoje wÂłasne interesy i krzyÂści. Jak podajÂą ró¿ne  ÂźrĂłdÂła i przekazy, rĂłwnieÂż kalendarz MajĂłw ostatnia skuteczna inwazja tej obcej ÂświadomoÂści miaÂła miejsce okoÂło 6600 lat temu.
Zasadnicze pytanie ? Czy cywilizacja JaszczurĂłw - OrionidĂłw miaÂła prawo zaingerowaĂŚ w to dobro, ktĂłre zostaÂło zaprojektowane w konkretnym i wielkim celu.
Tak.MiaÂła prawo.
Lecz pod jednym warunkiem.Pod warunkiem takim, Âże dziaÂłania przysporzÂą obu stronom ewolucyjnych korzyÂści.
RĂłwnieÂż pod takim warunkiem, Âże jeÂżeli coÂś zabierzesz musisz oddaĂŚ, jeÂżeli coÂś zniszczysz musisz naprawiĂŚ.
Wtedy wszystko jest ok, wszystko dalej jest w rĂłwnowadze i harmonii.
JeÂżeli istota (istoty) tak nie postĂŞpujÂą, a sÂą tylko zorientowane  na pasoÂżytnictwo WszechÂświat niestety nie choÂłubi takich istot, ktĂłre nie wyksztaÂłciÂły sobie tym bardziej w tak niewyobraÂżalnie dÂługim ewolucyjnym procesie mechanizmĂłw poznawczych, aby zrozumieĂŚ w zasadzie tak proste rzeczy.
PoniewaÂż kaÂżda istota zajmuje pewnÂą przestrzeĂą, to przestrzeĂą istot typu Jaszczury z tytuÂłu tego pasoÂżytnictwa i degradacji staÂła siĂŞ niekoherentna z ideÂą ewolucji WszechÂświata, w ktĂłrym liczy siĂŞ mÂądry, zrĂłwnowaÂżony i harmonijny rozwĂłj, a ktĂłry tworzy cene, trwaÂłe i wielki wartoÂści.
Wobec powyÂższego Jaszczury z tytuÂły swoich b³êdĂłw rozwojowych, gdzie nie potrafiÂły przeskoczyĂŚ swojego pierwotnego (liczy siĂŞ tylko moje ja ) wytworzyÂły niewyobraÂżalny dÂług nulifikacyjny.PoniewaÂż nie sÂą wstanie tych dÂługĂłw naprawiĂŚ i wyrĂłwnaĂŚ,  przestrzeĂą d¹¿¹c do swojego bilansu, d¹¿¹c do swojej rĂłwnowagi spowoduje destrukcjĂŞ tych istot. Nie ma zmiÂłuj siĂŞ, bo nie moÂże trwaĂŚ wiecznie taka niewyobraÂżalna nierĂłwnowaga, niewyobraÂżalna niekoherencja niezgodna z zasadami ewolucji ÂświadomoÂści i niezgodna z zasadami przestrzeni.
I nie pomoÂże tu nic. ÂŻadna '' iskra boÂża'' , bo ewolucja na niko nie czeka i czekaĂŚ nigdy nie bĂŞdzie, bo z jakiej racji.
I tu KIARA ma racjê mówi¹c, ¿e wa¿na jest œwiadomoœÌ swojego wewnêtrznego Ja oparta na wy¿szych ludzkich uczuciach.
WaÂżna poniewaÂż te wÂłaÂśnie pierwotnie  wartoÂści byÂły zaprojektowane na tej wÂłaÂśnie ÂścieÂżce rozwojowej na tej Planecie.
Oczywiœcie oprócz tego wymagane by³o dla istot ( ZIEMIAN), aby budowa³y równie¿ miêdzy innymi umiejêtnoœÌ analizy, syntezy, czyli obróbki informacji na wiedzê, doœwiadczenie i m¹droœÌ istot.
A co w wyniku tej Ja - szczurzej degrengolady dzisiaj mamy ? Mamy zniszczonÂą, wyeksploatowanÂą, zatrutÂą, skaÂżonÂą, zaÂśmieconÂą PlanetĂŞ i niebotyczne arsenaÂły broni skierowane w serca innych braci i siostr, aby ich zabiĂŚ.Mamy zatem w wyniku wtargniĂŞcia obcej ÂświadomoÂści PlanĂŞtĂŞ zmierzajÂącÂą do samozagÂłady.
A takie œrodowisko wybitnie sprzyja interesom ró¿nych cywilizacji. Inkarnuj¹ tu wiêc rozmaici ''obcy'' , którzy chc¹ wykorzystaÌ owa sytuacjê dla w³asnych celów . Sytuacjê, w której z tytu³u obciêcia œwiadomoœci istoty nie bior¹ odpowiedzialnoœci za swój los, ani los swojej Matki Ziemii.
Aby siê o tym przekonaÌ, ¿e tak jest wystarczy w³¹czyÌ TV i pos³uchaÌ codziennych wiadomoœci.
A jak siĂŞ ma do tego ten caÂły Projekt Cheops, to juÂż w nastĂŞpnym wÂątku.

Tymczasem pozdrawiam

Veganin.  DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 21:27:09 wysłane przez Astre » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #129 : Styczeń 16, 2012, 22:02:59 »

Drodzy forumowicze, do rozwaÂżaĂą o "Jaszczurach" i innych cywilizacjach istnieje juÂż odpowiedni wÂątek >>.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #130 : Styczeń 17, 2012, 01:11:39 »

tak Darku, ale to jest zwiazane  w jakims sensie z Egiptem wÂłaÂśnie (i byĂŚ moÂże z tematem).

Pewnie jeden o tym wie a piĂŞciu innych wcale. W tym moim wydaniu - sÂą

Wspominaem o lavie i ogniu vel s³oùcu, którego jakoœÌ odwzorowuj¹.
Dlatego zapewne temat wynikn¹³ w krainie RA.

SÂłoĂące, to tez takie "iA" ukÂładu SÂłonecznego (Slonecznej BArki)

Au (zloto),
ZÂłoto SÂłoĂąca, Zloto Ra,   Au-RA
..stÂąd tzw. aura

MrugniĂŞcie to proste w sumie.

post astre przeczytam innym razem - gĂŞsty
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 01:33:39 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #131 : Styczeń 17, 2012, 11:19:46 »

có¿, ciekawie PHI jak zawsze rozkminiasz sÂłowa szukajÂąc ciekawych powiÂązaĂą, wrzucĂŞ coÂś od siebie, jako, Âże od zawsze miaÂłem poczucie, Âże jestem kimÂś wyjÂątkowym  DuÂży uÂśmiech poÂświĂŞciÂłem duÂżo czasu na analizĂŞ wÂłasnego imienia, ktĂłre w koĂącu nadaÂł mi byt duchowy / anioÂł, wiĂŞc:

Heliodor - Dar SÂłoĂąca (ηλιοδωρον)

ale...

helio d'or to takÂże dziwna hybryda sÂłowna z francuskiego coÂś jak "zÂłociste sÂłoĂące", "pozÂłacane sÂłoĂące" - Kiara z pewnoÂściÂą lepiej to przetÂłumaczy z racji obeznania siĂŞ z tym jĂŞzykiem

moje w³asne odkrycie dowodzi, ¿e hebrajskie 'or - Œwiat³o, jest to¿same z francuskim or - z³oto, 'or zapisywane poprawnie zgodnie z transliteracj¹ hebrajsk¹ to AVR i teraz mamy powi¹zanie z ³aciùskim aurum (zapisywane w starym ksiêgach jako AVRVM z racji nie u¿ywanie litery "u" w tamtych czasach) czyli z³oto, mamy tutaj wiêc zarówno wspóln¹ etymologiê jaki i epistemologiê tych s³ów. S³oùce to w egipskim RA, czytaj¹c to wspak otrzymujemy AR - kolejny zapis hebrajskiego 'or

piĂŞknie ³¹czÂąc to co napisaÂł powyÂżeju PHI, otrzymujemy AVRA - AURA jako AVR (ÂŚwiatÂło) RA (SÂłoĂące) i dokÂładnie w sensie duchowym tym jest Aura  UÂśmiech

Œwiat³o Z³otego S³oùca - wszystkie te 3 okreœlenia znajduj¹ siê / maj¹ wspólne pochodzenie / rdzenie w s³owie AURA jak dowiod³em powy¿ej doœÌ dosadnie wrêcz...

P.S. Drogi Darku, myœlê, ze "przypadkiem" jesteœmy œwiadkami rozszyfrowania przez PHI i mojej skromnej osoby g³ównego przes³ania PCh, które jest odk¹d pamiêtam (2006) takie samo "Faraon ma ujrzeÌ S³oùce w poranek 22 grudnia 2012", jak pisa³em wiele razy jest to stricte sens duchowy, tym zajmujê siê, wykopaliska zostawiam tym co kopi¹ tam w Egipcie - proszê o utworzenie nowego w¹tku "Z³ote S³oùce" i przeniesienie tam dwóch postów, PHI i mój, ja nie mam takich mo¿liwoœci..

718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #132 : Styczeń 17, 2012, 11:55:25 »

Sam otwórz nowy w¹tek Kap³an 718 a ja do³o¿ê co nieco od siebie. Twoje imiê mia³o i ma nadal bardzo okreœlony cel dla Ciebie, szczególna ochronê w kontekœcie zanurzania siê w ciemnoœÌ w celu poznawania jej.
Gdzie siĂŞ nie pojawisz zawsze jesteÂś widoczny jako jasny snop ÂświatÂła wewnĂŞtrznego.
NiektĂłrych to bardzo razi usiÂłujÂą zawziĂŞcie walczyĂŚ z tym.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #133 : Styczeń 17, 2012, 16:27:13 »

proszĂŞ admina / mody o stworzenie wÂątku (pod tytuÂłem: ZÂłote SÂłoĂące) wraz z przeniesieniem tych 3 ostatnich postĂłw (ja nie mam takiej moÂżliwoÂści a robi siĂŞ offtop juÂż) - nowy wÂątek bĂŞdzie siĂŞ ciekawie rozwijaÂł coÂś czujĂŞ UÂśmiech

718'
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: