Jaszczury (Orionidzi) sÂą peÂłnoprawnymi istotami.Bo wszystko wywodzi siĂŞ z tego samego, a nie innego wszechÂświata.Jest jego dzieÂłem, jest jego wytworem.
Istoty te ( w relatywnym naszym pojĂŞciu) nazwaÂł bym jednak - nieszczĂŞÂśliwymi.
Byli to pionierzy wszechÂświata.Jako pierwsi z rozwojowych ÂścieÂżek Âżycia zostali wypuszczeni w ten surowy, pusty, srogi i niebezpieczny wszechÂświat.Zaczynali zdecydowanie od zera.Musieli zadbaĂŚ o swoje przetrwanie, o rozwĂłj, budowali technologie zaczynajÂąc od typowego kamienia.
Nie by³o nikogo kto by im wci¹¿ mówi³ i podpowiada³ co maj¹ robiÌ i jak maj¹ robiÌ. Wszystko musieli zdobyÌ sami.
Kosmiczny zarz¹dca (Rdzeù), lub jak kto woli konstruktor owego Wszechœwiata doskonale wiedzia³, ¿e ta pierwsza œcie¿ka ewolucyjna jest bardzo trudna. W zwi¹zku z tym zaimplementowa³ tym istotom takie programy i takie potencja³y, aby mogli przetrwaÌ i rozwijaÌ siê, a nie wygin¹Ì je¿eli trafi¹ na nieprzyjazne œrodowiska, b¹dŸ setki tysi¹ce innych przeszkód w których bêd¹ musia³y walczyÌ o przetrwanie i rozwój.
Wobec takiej sytuacji RdzeĂą caÂłkiem sÂłusznie stworzyÂł coÂś na wzĂłr kosmicznego wojownika. ByÂł i jest to genotyp walczÂący bezwglĂŞdnie o swoje prawa, zimny, chÂłodny, twardy, bezwglĂŞdny, manipulujÂący, agresywny
nie znaj¹cy wy¿szych ludzkich uczyÌ typu emapatia, solidarnoœÌ bezintersownoœÌ, moralnoœÌ, etyka etc...
I sÂłusznie postÂąpiÂł Konstruktor- RdzeĂą tworzÂąc jako pierwszÂą we WszechÂświecie takÂą wÂłaÂśnie ewolucyjnÂą ÂścieÂżkĂŞ i istotĂŞ o takiej charakterystyce. Bo gdyby zostaÂły stworzone istoty typu miÂś przytulanka, to takie pierwsze istoty w tym niezwykle twardym i srogim wszechÂświecie nie miaÂły by zbytnio szans na przetrwanie.
MinĂŞÂły miliardy lat i Jaszczury jak najbardziej zrealizowaÂły program swojej ewolucyjnej ÂścieÂżki wymyÂślonej porzez kosmiczny RdzeĂą.
StworzyÂły zaawansowane ekosystemy Âżycia, stworzyÂły niezwykle zaawansowane technologie, zasiedliÂły wiele planet, staÂły siĂŞ bardzo inteligentne, a wiĂŞc i zarazem niebezpieczne.
Gdyby Kosmiczny RdzeĂą wypuÂściÂł w ten WszechÂświat tylko Jaszczury nie byÂło by w naszym ziemskim pojĂŞciu problemĂłw. Ale nie po to, powstaÂł tak gigantyczny, niewyobraÂżalny mechanizm o nazwie WSZECHÂŚWIAT, aby bytowaÂły w nim tylko Jaszczury. RdzeĂą wypuÂściÂł kolejne ewolucyjne ÂścieÂżki....
Pos³uguj¹cy siê nie logik¹, a raczej nadlogik¹ Rdzeù kolejne ewolucyjne œcie¿ki formowa³ w ten sposób, aby nie zjamowaly siê one wszystkim naraz, ale aby siê specjalizowa³y. Powsta³y wiêc ewolucyjne œcie¿ki, które specjalizuj¹ siê tylko w wysoko zaawansowanych technologiach, inne np. zajmuj¹ siê g³ównie rozwojem duchowym.
W przypadku cywilizacji Ziemian istoty te miaÂły budowaĂŚ wartoÂści dla wszechÂświata w oparciu o swoje wnĂŞtrze, o swoje doÂświadczenia z przestrzeni swojego wewnĂŞtrznego Ja.
Oczywiœcie, aby mog³y te wartoœci realizowaÌ zosta³y wyposa¿one w odpowiednie potencja³y. Posiada³y czteroniciow¹ matryce DNA co pozwala³o Ziemianom na g³êboki wgl¹d w relacji ze œrodowiskiem i swoim wnêtrzem. Œrodowisko (Ziemia) celowo zosta³o równie¿ przez siewców ¿ycia zaopatrzone w niezwyk³e bagactwo flory i fauny, poniewa¿ piêkno, harmonia takiego œrodowiska jak najbardziej sprzyja³o tworzenie nowych wartoœci typu sztuka, harmonia, czy mi³oœÌ rozumiana i doœwiadczana z ró¿nych perspektyw.
Te nieocenione atrubuty dla WszechÂświata budowaĂŚ mieli wÂłaÂśnie Ziemianie, poniewaÂż tak zostaÂła zaprojektowana ta ewolucyjna ÂścieÂżka rozwojowa.
Lecz ok. 300 tys. lat temu wkroczyli na ZiemiĂŞ kosmiczni wojownicy - Jaszczury. BezwzglĂŞdni, agresywni, bezkompromisowi.
Charakterystyka tej istoty, w ktĂłrej nade wszystko liczy moje Ja, moje wÂłasne dobro - zaczĂŞÂła powoli, lecz sukcesywnie degradowaĂŚ Ziemian i Âśrodowisko.
Proces degradacji tego nieocenionego œrodowiska zosta³o przez Jaszczury powtórzone kilka razy, aby osi¹gn¹Ì swoje w³asne interesy i krzyœci. Jak podaj¹ ró¿ne Ÿród³a i przekazy, równie¿ kalendarz Majów ostatnia skuteczna inwazja tej obcej œwiadomoœci mia³a miejsce oko³o 6600 lat temu.
Zasadnicze pytanie ? Czy cywilizacja JaszczurĂłw - OrionidĂłw miaÂła prawo zaingerowaĂŚ w to dobro, ktĂłre zostaÂło zaprojektowane w konkretnym i wielkim celu.
Tak.MiaÂła prawo.
Lecz pod jednym warunkiem.Pod warunkiem takim, Âże dziaÂłania przysporzÂą obu stronom ewolucyjnych korzyÂści.
RĂłwnieÂż pod takim warunkiem, Âże jeÂżeli coÂś zabierzesz musisz oddaĂŚ, jeÂżeli coÂś zniszczysz musisz naprawiĂŚ.
Wtedy wszystko jest ok, wszystko dalej jest w rĂłwnowadze i harmonii.
JeÂżeli istota (istoty) tak nie postĂŞpujÂą, a sÂą tylko zorientowane na pasoÂżytnictwo WszechÂświat niestety nie choÂłubi takich istot, ktĂłre nie wyksztaÂłciÂły sobie tym bardziej w tak niewyobraÂżalnie dÂługim ewolucyjnym procesie mechanizmĂłw poznawczych, aby zrozumieĂŚ w zasadzie tak proste rzeczy.
PoniewaÂż kaÂżda istota zajmuje pewnÂą przestrzeĂą, to przestrzeĂą istot typu Jaszczury z tytuÂłu tego pasoÂżytnictwa i degradacji staÂła siĂŞ niekoherentna z ideÂą ewolucji WszechÂświata, w ktĂłrym liczy siĂŞ mÂądry, zrĂłwnowaÂżony i harmonijny rozwĂłj, a ktĂłry tworzy cene, trwaÂłe i wielki wartoÂści.
Wobec powy¿szego Jaszczury z tytu³y swoich b³êdów rozwojowych, gdzie nie potrafi³y przeskoczyÌ swojego pierwotnego (liczy siê tylko moje ja ) wytworzy³y niewyobra¿alny d³ug nulifikacyjny.Poniewa¿ nie s¹ wstanie tych d³ugów naprawiÌ i wyrównaÌ, przestrzeù d¹¿¹c do swojego bilansu, d¹¿¹c do swojej równowagi spowoduje destrukcjê tych istot. Nie ma zmi³uj siê, bo nie mo¿e trwaÌ wiecznie taka niewyobra¿alna nierównowaga, niewyobra¿alna niekoherencja niezgodna z zasadami ewolucji œwiadomoœci i niezgodna z zasadami przestrzeni.
I nie pomoÂże tu nic. ÂŻadna '' iskra boÂża'' , bo ewolucja na niko nie czeka i czekaĂŚ nigdy nie bĂŞdzie, bo z jakiej racji.
I tu KIARA ma racjê mówi¹c, ¿e wa¿na jest œwiadomoœÌ swojego wewnêtrznego Ja oparta na wy¿szych ludzkich uczuciach.
WaÂżna poniewaÂż te wÂłaÂśnie pierwotnie wartoÂści byÂły zaprojektowane na tej wÂłaÂśnie ÂścieÂżce rozwojowej na tej Planecie.
Oczywiœcie oprócz tego wymagane by³o dla istot ( ZIEMIAN), aby budowa³y równie¿ miêdzy innymi umiejêtnoœÌ analizy, syntezy, czyli obróbki informacji na wiedzê, doœwiadczenie i m¹droœÌ istot.
A co w wyniku tej Ja - szczurzej degrengolady dzisiaj mamy ? Mamy zniszczonÂą, wyeksploatowanÂą, zatrutÂą, skaÂżonÂą, zaÂśmieconÂą PlanetĂŞ i niebotyczne arsenaÂły broni skierowane w serca innych braci i siostr, aby ich zabiĂŚ.Mamy zatem w wyniku wtargniĂŞcia obcej ÂświadomoÂści PlanĂŞtĂŞ zmierzajÂącÂą do samozagÂłady.
A takie œrodowisko wybitnie sprzyja interesom ró¿nych cywilizacji. Inkarnuj¹ tu wiêc rozmaici ''obcy'' , którzy chc¹ wykorzystaÌ owa sytuacjê dla w³asnych celów . Sytuacjê, w której z tytu³u obciêcia œwiadomoœci istoty nie bior¹ odpowiedzialnoœci za swój los, ani los swojej Matki Ziemii.
Aby siê o tym przekonaÌ, ¿e tak jest wystarczy w³¹czyÌ TV i pos³uchaÌ codziennych wiadomoœci.
A jak siĂŞ ma do tego ten caÂły Projekt Cheops, to juÂż w nastĂŞpnym wÂątku.
Tymczasem pozdrawiam
Veganin.