Jaszczury (Orionidzi) s± pe³noprawnymi istotami.Bo wszystko wywodzi siê z tego samego, a nie innego wszech¶wiata.Jest jego dzie³em, jest jego wytworem.
Istoty te ( w relatywnym naszym pojêciu) nazwa³ bym jednak - nieszczê¶liwymi.
Byli to pionierzy wszech¶wiata.Jako pierwsi z rozwojowych ¶cie¿ek ¿ycia zostali wypuszczeni w ten surowy, pusty, srogi i niebezpieczny wszech¶wiat.Zaczynali zdecydowanie od zera.Musieli zadbaæ o swoje przetrwanie, o rozwój, budowali technologie zaczynaj±c od typowego kamienia.
Nie by³o nikogo kto by im wci±¿ mówi³ i podpowiada³ co maj± robiæ i jak maj± robiæ. Wszystko musieli zdobyæ sami.
Kosmiczny zarz±dca (Rdzeñ), lub jak kto woli konstruktor owego Wszech¶wiata doskonale wiedzia³, ¿e ta pierwsza ¶cie¿ka ewolucyjna jest bardzo trudna. W zwi±zku z tym zaimplementowa³ tym istotom takie programy i takie potencja³y, aby mogli przetrwaæ i rozwijaæ siê, a nie wygin±æ je¿eli trafi± na nieprzyjazne ¶rodowiska, b±d¼ setki tysi±ce innych przeszkód w których bêd± musia³y walczyæ o przetrwanie i rozwój.
Wobec takiej sytuacji Rdzeñ ca³kiem s³usznie stworzy³ co¶ na wzór kosmicznego wojownika. By³ i jest to genotyp walcz±cy bezwglêdnie o swoje prawa, zimny, ch³odny, twardy, bezwglêdny, manipuluj±cy, agresywny
nie znaj±cy wy¿szych ludzkich uczyæ typu emapatia, solidarno¶æ bezintersowno¶æ, moralno¶æ, etyka etc...
I s³usznie post±pi³ Konstruktor- Rdzeñ tworz±c jako pierwsz± we Wszech¶wiecie tak± w³a¶nie ewolucyjn± ¶cie¿kê i istotê o takiej charakterystyce. Bo gdyby zosta³y stworzone istoty typu mi¶ przytulanka, to takie pierwsze istoty w tym niezwykle twardym i srogim wszech¶wiecie nie mia³y by zbytnio szans na przetrwanie.
Minê³y miliardy lat i Jaszczury jak najbardziej zrealizowa³y program swojej ewolucyjnej ¶cie¿ki wymy¶lonej porzez kosmiczny Rdzeñ.
Stworzy³y zaawansowane ekosystemy ¿ycia, stworzy³y niezwykle zaawansowane technologie, zasiedli³y wiele planet, sta³y siê bardzo inteligentne, a wiêc i zarazem niebezpieczne.
Gdyby Kosmiczny Rdzeñ wypu¶ci³ w ten Wszech¶wiat tylko Jaszczury nie by³o by w naszym ziemskim pojêciu problemów. Ale nie po to, powsta³ tak gigantyczny, niewyobra¿alny mechanizm o nazwie WSZECH¦WIAT, aby bytowa³y w nim tylko Jaszczury. Rdzeñ wypu¶ci³ kolejne ewolucyjne ¶cie¿ki....
Pos³uguj±cy siê nie logik±, a raczej nadlogik± Rdzeñ kolejne ewolucyjne ¶cie¿ki formowa³ w ten sposób, aby nie zjamowaly siê one wszystkim naraz, ale aby siê specjalizowa³y. Powsta³y wiêc ewolucyjne ¶cie¿ki, które specjalizuj± siê tylko w wysoko zaawansowanych technologiach, inne np. zajmuj± siê g³ównie rozwojem duchowym.
W przypadku cywilizacji Ziemian istoty te mia³y budowaæ warto¶ci dla wszech¶wiata w oparciu o swoje wnêtrze, o swoje do¶wiadczenia z przestrzeni swojego wewnêtrznego Ja.
Oczywi¶cie, aby mog³y te warto¶ci realizowaæ zosta³y wyposa¿one w odpowiednie potencja³y. Posiada³y czteroniciow± matryce DNA co pozwala³o Ziemianom na g³êboki wgl±d w relacji ze ¶rodowiskiem i swoim wnêtrzem. ¦rodowisko (Ziemia) celowo zosta³o równie¿ przez siewców ¿ycia zaopatrzone w niezwyk³e bagactwo flory i fauny, poniewa¿ piêkno, harmonia takiego ¶rodowiska jak najbardziej sprzyja³o tworzenie nowych warto¶ci typu sztuka, harmonia, czy mi³o¶æ rozumiana i do¶wiadczana z ró¿nych perspektyw.
Te nieocenione atrubuty dla Wszech¶wiata budowaæ mieli w³a¶nie Ziemianie, poniewa¿ tak zosta³a zaprojektowana ta ewolucyjna ¶cie¿ka rozwojowa.
Lecz ok. 300 tys. lat temu wkroczyli na Ziemiê kosmiczni wojownicy - Jaszczury. Bezwzglêdni, agresywni, bezkompromisowi.
Charakterystyka tej istoty, w której nade wszystko liczy moje Ja, moje w³asne dobro - zaczê³a powoli, lecz sukcesywnie degradowaæ Ziemian i ¶rodowisko.
Proces degradacji tego nieocenionego ¶rodowiska zosta³o przez Jaszczury powtórzone kilka razy, aby osi±gn±æ swoje w³asne interesy i krzy¶ci. Jak podaj± ró¿ne ¼ród³a i przekazy, równie¿ kalendarz Majów ostatnia skuteczna inwazja tej obcej ¶wiadomo¶ci mia³a miejsce oko³o 6600 lat temu.
Zasadnicze pytanie ? Czy cywilizacja Jaszczurów - Orionidów mia³a prawo zaingerowaæ w to dobro, które zosta³o zaprojektowane w konkretnym i wielkim celu.
Tak.Mia³a prawo.
Lecz pod jednym warunkiem.Pod warunkiem takim, ¿e dzia³ania przysporz± obu stronom ewolucyjnych korzy¶ci.
Równie¿ pod takim warunkiem, ¿e je¿eli co¶ zabierzesz musisz oddaæ, je¿eli co¶ zniszczysz musisz naprawiæ.
Wtedy wszystko jest ok, wszystko dalej jest w równowadze i harmonii.
Je¿eli istota (istoty) tak nie postêpuj±, a s± tylko zorientowane na paso¿ytnictwo Wszech¶wiat niestety nie cho³ubi takich istot, które nie wykszta³ci³y sobie tym bardziej w tak niewyobra¿alnie d³ugim ewolucyjnym procesie mechanizmów poznawczych, aby zrozumieæ w zasadzie tak proste rzeczy.
Poniewa¿ ka¿da istota zajmuje pewn± przestrzeñ, to przestrzeñ istot typu Jaszczury z tytu³u tego paso¿ytnictwa i degradacji sta³a siê niekoherentna z ide± ewolucji Wszech¶wiata, w którym liczy siê m±dry, zrównowa¿ony i harmonijny rozwój, a który tworzy cene, trwa³e i wielki warto¶ci.
Wobec powy¿szego Jaszczury z tytu³y swoich b³êdów rozwojowych, gdzie nie potrafi³y przeskoczyæ swojego pierwotnego (liczy siê tylko moje ja ) wytworzy³y niewyobra¿alny d³ug nulifikacyjny.Poniewa¿ nie s± wstanie tych d³ugów naprawiæ i wyrównaæ, przestrzeñ d±¿±c do swojego bilansu, d±¿±c do swojej równowagi spowoduje destrukcjê tych istot. Nie ma zmi³uj siê, bo nie mo¿e trwaæ wiecznie taka niewyobra¿alna nierównowaga, niewyobra¿alna niekoherencja niezgodna z zasadami ewolucji ¶wiadomo¶ci i niezgodna z zasadami przestrzeni.
I nie pomo¿e tu nic. ¯adna '' iskra bo¿a'' , bo ewolucja na niko nie czeka i czekaæ nigdy nie bêdzie, bo z jakiej racji.
I tu KIARA ma racjê mówi±c, ¿e wa¿na jest ¶wiadomo¶æ swojego wewnêtrznego Ja oparta na wy¿szych ludzkich uczuciach.
Wa¿na poniewa¿ te w³a¶nie pierwotnie warto¶ci by³y zaprojektowane na tej w³a¶nie ¶cie¿ce rozwojowej na tej Planecie.
Oczywi¶cie oprócz tego wymagane by³o dla istot ( ZIEMIAN), aby budowa³y równie¿ miêdzy innymi umiejêtno¶æ analizy, syntezy, czyli obróbki informacji na wiedzê, do¶wiadczenie i m±dro¶æ istot.
A co w wyniku tej Ja - szczurzej degrengolady dzisiaj mamy ? Mamy zniszczon±, wyeksploatowan±, zatrut±, ska¿on±, za¶miecon± Planetê i niebotyczne arsena³y broni skierowane w serca innych braci i siostr, aby ich zabiæ.Mamy zatem w wyniku wtargniêcia obcej ¶wiadomo¶ci Planêtê zmierzaj±c± do samozag³ady.
A takie ¶rodowisko wybitnie sprzyja interesom ró¿nych cywilizacji. Inkarnuj± tu wiêc rozmaici ''obcy'' , którzy chc± wykorzystaæ owa sytuacjê dla w³asnych celów . Sytuacjê, w której z tytu³u obciêcia ¶wiadomo¶ci istoty nie bior± odpowiedzialno¶ci za swój los, ani los swojej Matki Ziemii.
Aby siê o tym przekonaæ, ¿e tak jest wystarczy w³±czyæ TV i pos³uchaæ codziennych wiadomo¶ci.
A jak siê ma do tego ten ca³y Projekt Cheops, to ju¿ w nastêpnym w±tku.
Tymczasem pozdrawiam
Veganin.