Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 16:09:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Prawda o rytua³ach przy piramidzie 11.11.2011r  (Przeczytany 62493 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #125 : Styczeñ 16, 2012, 16:54:24 »

Tia,

i albo wygramy, albo przegramy, albo zremisujemy !

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, ¿e jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawê, czy ¿yje w nie¶wiadomo¶ci (bo ma blokadê przedurodzeniow± o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powa¿nie.

I czy s± te¿ tacy w¶ród nas Polaków ? (mo¿e nawet na tym forum)

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Styczeñ 16, 2012, 17:06:32 »

Zacz±æ trzeba  co to s± jaszczury? O kim chcesz mówiæ? czy o cia³ach materialnych przez które do¶wiadczaj± jakie¶ Energie , czy o grupie Energii , która u¿ywa takich cia³ przez jaki¶ czas?

Bo syntetyki to wiadomo kopie Iskry ¯ycia , wcielony , lub wbudowany precyzyjnie nieznan± ludziom technologiom program.

Jak ju¿ wybierzesz ,to zastanów siê nad takim zagadaniem jak wybór kombinezonu nurka przez cz³owieka ubieraj±cego go chc±cego poznawaæ bezpo¶rednio bycie pod wod± i swoje reakcje tam.

Kto jest kim czy kombinezon jest wa¿niejszy od ubranego ( wcielonego weñ cz³owieka) , czy ten wygl±d decyduje o warto¶ciach cz³owieka- Energii przybieraj±cego czasowo taki wygl±d? Czy po takim wygl±dzie mo¿emy dokonywaæ ocen bezwzglêdnych?

A inne warunki ¿ycia prowokowa³y "ubieranie" przez Energiê innych cia³ fizycznych w celach poznawczych , to s± miliardy lat do¶wiadczeñ i setki ro¿nych cia³ a¿ doszli¶my do tego perfekcyjnego jakim jest cia³o wspó³czesnego Cz³owieka.

Rozwój cia³a  fizycznego w przeró¿nych warunkach dobieg³ koñca , teraz trwa rozwój jego funkcji  duchowych umo¿liwiaj±cy Energii wcielaj±cej siê korzystania w pe³ni z nich podczas wcielenia. Czyli podporz±dkowanie tak sobie materii cia³a by moc± my¶li zrobiæ z nim i dziêki niemu niemal¿e wszystko.

Jaki jest kolejny etap do¶wiadczeñ? To ju¿ nie jest dopasowanie cia³a do warunków ¿ycia , ono ju¿ jest perfekcyjne , to jest dostosowanie warunków zewnêtrznych ( bycie w nich w tym ciele i we¼ pod uwagê fraktalno¶æ ) moc± swojej energii do ¿ycia w nich. Czyli ustawianie powi±zañ energetycznych tej samej materii tak by moc korzystaæ z niej identycznie.

¯eby to mog³o zaistnieæ trzeba kolejno przechodziæ etapy ewolucji tworz±ce kolejne cia³a energetyczne , do tworzenia których (czyli , osi±ganie wra¿liwo¶ci duchowo- energetycznej i wy¿szej wibracji korzystali¶my ze  zwiêkszaj±cej siê  ilo¶ci po³±czeñ nerwowych) u¿ywali¶my do tego  dawnych cia³ fizycznych nie tylko ludzkich. To jakie cia³o zale¿ne by³o od tego jaki organ i jakie jego funkcje chcieli¶my rozwijaæ.

Zrozum to s± miliardy lat ewolucji , to nie tysi±ce , czy setki a miliardy lub wiêcej. Takiego stanu nie osi±ga siê w trakcie kilku wcieleñ.

Zakoñczenie  ca³kowite etapu rozwoju cia³a materialnego w postaci obecnej mamy ju¿ za sob± , rozwijamy teraz funkcje duchowe i tworzenie kolejnych cia³ duchowych. Obecny etap to zakoñczenie tworzenia cia³a astralnego , ono musi byæ absolutnie pe³ne by pój¶æ dalej.

A co to znaczy pe³ne cia³o astralne? znaczy to tyle i¿ nasze wszystkie inkarnacje zablokowane w pasie astralnym ziemi w tych gêsto¶ciach , czyli fokusach inaczej musz± scaliæ siê w jedno z MATRYC¡ ENERGETYCZN¡  W ASTRALU! MUSIMY OSI¡GN¡Æ SWOJ¡ JEDNIÊ - PE£NIÊ Inaczej nie bêdziemy mogli dokoñczyæ tego cyklu i przej¶æ w wy¿szy wymiar.

Kto jeszcze nie bêdzie mia³ pe³nego energetycznie cia³a astralnego dokoñczy ten proces na innej planecie, dla wszystkich depozytariuszy ISKRY ¯YCIA jest on mo¿liwy i zrealizuj± go w ró¿nych cyklach osobistego rozwoju. Niezale¿nie czy teraz do¶wiadczaj± rozwoju w cia³ach jaszczurczych czy innych . Nie posiadana technologia ¶wiadczy o ich rozwoju duchowym a barwa i moc energetyczna ich Iskry ¯ycia.

I teraz wracamy do syntetyków , dlaczego oni nie mog± przej¶æ do IV wymiaru? Bo oni to energetyczne kopie Iskry ¿ycia nie s± w stanie tworzyæ ¿adnego cia³a duchowego , nie posiadaj± cia³a astralnego które jest  warunkiem ewolucyjnego przekraczania wymiaru.
Ich cia³a biologiczne ( te w których ¿yj± na ziemi ich specyficzne DNA) nie posiada mo¿liwo¶ci rozwojowych jak Ludzkie które przekazuje mu OGIEÑ ¯YCIA - ISKRA BO¯A , czy teraz to rozumiesz? Nie wystarczy zbudowaæ biologiczn± lalkê i w³o¿yæ do niej samo modyfikuj±cy siê do pewnych granic program. To nadal jest program , którym w³ada programista , który te¿ siebie modyfikuje dziêki po³±czeniu z sieci± energio informacyjn±. Ale ten program nie tworzy cia³ duchowych nie ma i nigdy nie bêdzie mia³ takich mo¿liwo¶ci.

Gdyby¶ mia³ wybieraæ miêdzy jeszcze prymitywnym dzieckiem a jego perfekcyjnie zaprogramowan± lalk± przewy¿szaj±c± je wiedz± teoretyczn± i mo¿liwo¶ci± wykonywania ro¿nych zaprogramowanych czynno¶ci , super hiper i tralala... to kogo by¶ wybra³? Kto by³ by ci bli¿szy?

Bo mnie mimo wszystko bli¿sze jest  dziecko , które kiedy¶ przewy¿szy wieloma mo¿liwo¶ciami swoja lalê , to tylko kwestia czasu.
Dlatego ja wybieram Energie do¶wiadczaj±ce  teraz nauki rozwoju duchowego  w cia³ach jaszczurczych a nie syntetyki. Oni mi s± bli¿si duchowo.

Kiara U¶miech U¶miech

======================================

Tia,

i albo wygramy, albo przegramy, albo zremisujemy !

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, ¿e jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawê, czy ¿yje w nie¶wiadomo¶ci (bo ma blokadê przedurodzeniow± o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powa¿nie.

O tym z nikim ze spotkanych osób nie rozmawia³am zwyczajnie nie wiem, ale w kontaktach bezpo¶rednich jedni z nich byli mili ,a inni wrêcz odpychaj±cy , zimni i nieprzyjemni. To kwestia ich osobistego rozwoju , poziomu uczuæ jaki otworzyli w sobie.
Nie wiem czy jako ludzie maj± dostêp do informacji z jakiej przestrzeni siê wcielili? Raczej nie bo by to im blokowa³o spontaniczno¶æ do¶wiadczeñ ludzkich , a po to s± na ziemi.

Czy s± równie¿ w Polsce? S± wszêdzie dlaczego w Polsce nie? Czy s± na forum? My¶lê i¿ bywaj± i tu przecie¿ to naprawdê normalni ludzie ró¿nimy siê tylko wra¿liwo¶ci± w odbiorze uczuæ i prze¿ywaniem ich.

Przedstawiciele tej rasy przybyli na ziemiê po naukê , po rozwój duchowy i otrzymali zgodê dlatego s± tu , maj± stworzone optymalne warunki do rozwoju jak ka¿dy z nas. A jak z nich korzystaj±? to ju¿ inna sprawa , jednak zawsze na miarê swoich mo¿liwo¶ci.

Wniosek z tego jest jeden i bardzo wa¿ny , nie oceniajmy zewnêtrznie , róbmy to odczuciami , jak nam z kim¶ nie po drodze to nie id¼my ni± pomimo zachwalania jej walorów przez innych. Ufajmy swoim odczuciom i wybierajmy to co czujemy jako swoje dobro , a innym pozwólmy ¿yæ ich wyborami dobra najlepszego dla nich.
Nie zwalczajmy innego dobra z powodu inno¶ci swojej , akceptujmy odmienno¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2012, 20:34:06 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Styczeñ 16, 2012, 20:07:18 »

a swoj± drog± czy ka¿dy kto o¶miela siê mieæ inne zdanie ni¿ ty ma problem psychiczny?
Buhahaha, a nie dalej jak kilka postów temu sugerowa³a¶ jakie¶ problemy powy¿szej natury innej osobie i jedynym argumentem "za" by³o to, ¿e postrzega³a/opisywa³a tê sam± sytuacjê nieco odmiennie od Ciebie - jakie¶ tam niby niezdolno¶ci postrzegania...

Szczerze mówi±c te wszystkie brednie przekazywane ludziom w channelingach
Kiaro, a w jaki to sposób swoje "nauki" przekazywali domniemani my¶liciele? Czy¿ równie¿ nie tym "bredniowym" instrumentem?

S± miejsca na ziemi gdzie sprzyja ich ¿yciu obni¿ona wibracja energetyczna tych rejonów [...]
Jednym z takich miejsc jest w³a¶nie Egipt , ja tam najwiêcej spotka³am takich istot , w Egipcie istnieje poziom wibracji odpowiadaj±cy 5/6 i 7 gêsto¶ci pomimo i¿ ziemia jest ju¿ na progu 10 gêsto¶ci.
[...]
Bowiem nad Egiptem jest co¶ w rodzaju energetycznego parasola utrzymuj±cego w tym miejscu blokadê dostêpu wy¿szych czêstotliwo¶ci. To ma wp³yw na rozwój  ¿ycia i ludzi  tam ,oraz na warunki klimatyczne.
O, to bardzo ciekawe. W takim razie osoba która jedzie do Egiptu postrzegaj±c, namawiaj±c innych i opowiadaj±c o tym miejscu jako tym w którym dozna siê wzrostu duchowego, otrzyma siê informacje i przekazy, k³amie nie¶wiadomie czy tez ¶wiadomie manipuluje? A mo¿e domniemany wzrost oznacza tak naprawdê drastyczny spadek?

Co do oczu Egipcjan - ciekawe czy mój znajomy, okulista ma jakie¶ kontakty z sympozjów z lekarzami egipskimi, a je¿eli tak, to czy oni potwierdz± to o czym napisa³a¶.
Co do unikania wzroku - w 99% przypadków unikaj± go osoby fa³szywe, k³ami±ce. Bo praktycznie niemo¿liwym jest ka¿dorazowe i d³ugotrwa³e ukrycie w nich prawdy.
Odpowiednikiem takie sytuacji w rozmowie s± osoby unikaj±ce jasnych i rzeczowych dyskusji, doskona³ym przyk³adem z którym ka¿dy ³atwo mo¿e siê zapoznaæ s± wypowiedzi licznego grona polityków - lanie wody i unikanie rozmowy na temat, w lwiej czê¶ci przypadków to ich drugie imiê.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2012, 20:09:54 wys³ane przez arteq » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Styczeñ 16, 2012, 21:25:16 »

Jaszczury (Orionidzi) s± pe³noprawnymi istotami.Bo wszystko wywodzi siê z tego samego, a nie innego wszech¶wiata.Jest jego dzie³em, jest jego wytworem.
Istoty te ( w relatywnym naszym pojêciu) nazwa³ bym jednak - nieszczê¶liwymi.
Byli to pionierzy wszech¶wiata.Jako pierwsi z rozwojowych ¶cie¿ek ¿ycia zostali wypuszczeni w ten surowy, pusty, srogi i niebezpieczny wszech¶wiat.Zaczynali zdecydowanie od zera.Musieli zadbaæ o swoje przetrwanie, o rozwój, budowali technologie zaczynaj±c od typowego kamienia.
Nie by³o nikogo kto by im wci±¿ mówi³ i podpowiada³ co maj± robiæ i jak maj± robiæ. Wszystko musieli zdobyæ sami.
Kosmiczny zarz±dca (Rdzeñ), lub jak kto woli konstruktor owego Wszech¶wiata doskonale wiedzia³, ¿e ta pierwsza ¶cie¿ka ewolucyjna jest bardzo trudna. W zwi±zku z tym zaimplementowa³ tym istotom takie programy i takie potencja³y, aby mogli przetrwaæ i rozwijaæ siê, a nie wygin±æ je¿eli trafi± na nieprzyjazne ¶rodowiska, b±d¼ setki tysi±ce innych przeszkód w których bêd± musia³y walczyæ o przetrwanie i rozwój.
Wobec takiej sytuacji  Rdzeñ ca³kiem s³usznie stworzy³ co¶ na wzór kosmicznego wojownika. By³ i jest to genotyp  walcz±cy bezwglêdnie o swoje prawa, zimny, ch³odny, twardy, bezwglêdny, manipuluj±cy, agresywny
nie znaj±cy wy¿szych ludzkich uczyæ typu emapatia, solidarno¶æ bezintersowno¶æ, moralno¶æ, etyka etc...
I s³usznie post±pi³ Konstruktor- Rdzeñ tworz±c jako pierwsz± we Wszech¶wiecie  tak± w³a¶nie ewolucyjn± ¶cie¿kê i istotê o takiej  charakterystyce. Bo gdyby zosta³y stworzone istoty typu mi¶ przytulanka, to takie  pierwsze istoty w tym niezwykle twardym i srogim wszech¶wiecie nie mia³y by zbytnio szans na przetrwanie.
Minê³y miliardy lat i Jaszczury  jak najbardziej zrealizowa³y program swojej ewolucyjnej ¶cie¿ki wymy¶lonej porzez kosmiczny Rdzeñ.
Stworzy³y zaawansowane ekosystemy ¿ycia, stworzy³y niezwykle zaawansowane technologie, zasiedli³y wiele planet, sta³y siê bardzo inteligentne, a wiêc i zarazem niebezpieczne.
Gdyby Kosmiczny Rdzeñ wypu¶ci³ w ten Wszech¶wiat tylko Jaszczury nie by³o by w naszym ziemskim pojêciu problemów. Ale nie po to, powsta³ tak gigantyczny, niewyobra¿alny mechanizm o nazwie WSZECH¦WIAT, aby bytowa³y w nim tylko Jaszczury. Rdzeñ wypu¶ci³ kolejne ewolucyjne ¶cie¿ki....
Pos³uguj±cy siê nie logik±, a raczej nadlogik± Rdzeñ kolejne ewolucyjne ¶cie¿ki formowa³ w ten sposób, aby nie zjamowaly siê one wszystkim naraz, ale aby siê specjalizowa³y. Powsta³y wiêc ewolucyjne ¶cie¿ki, które specjalizuj± siê tylko w wysoko zaawansowanych technologiach, inne np. zajmuj± siê g³ównie rozwojem duchowym.
W przypadku cywilizacji Ziemian istoty te mia³y budowaæ warto¶ci dla wszech¶wiata w oparciu o swoje wnêtrze, o swoje do¶wiadczenia z przestrzeni swojego wewnêtrznego Ja.
Oczywi¶cie, aby mog³y te warto¶ci realizowaæ zosta³y wyposa¿one w odpowiednie potencja³y. Posiada³y czteroniciow± matryce DNA co pozwala³o Ziemianom na g³êboki wgl±d w relacji ze ¶rodowiskiem i swoim wnêtrzem. ¦rodowisko (Ziemia) celowo zosta³o równie¿ przez siewców ¿ycia zaopatrzone w niezwyk³e bagactwo flory i fauny, poniewa¿ piêkno, harmonia takiego ¶rodowiska jak najbardziej sprzyja³o tworzenie nowych warto¶ci typu sztuka, harmonia, czy mi³o¶æ rozumiana i do¶wiadczana z ró¿nych perspektyw.
Te nieocenione atrubuty dla Wszech¶wiata budowaæ mieli w³a¶nie Ziemianie, poniewa¿ tak zosta³a zaprojektowana ta ewolucyjna ¶cie¿ka rozwojowa.
Lecz ok. 300 tys. lat temu wkroczyli na Ziemiê kosmiczni wojownicy - Jaszczury. Bezwzglêdni, agresywni, bezkompromisowi.
Charakterystyka tej istoty, w której nade wszystko liczy  moje Ja, moje w³asne dobro - zaczê³a powoli, lecz sukcesywnie degradowaæ Ziemian i ¶rodowisko.
Proces degradacji tego nieocenionego ¶rodowiska zosta³o przez Jaszczury powtórzone kilka razy, aby osi±gn±æ  swoje w³asne interesy i krzy¶ci. Jak podaj± ró¿ne  ¼ród³a i przekazy, równie¿ kalendarz Majów ostatnia skuteczna inwazja tej obcej ¶wiadomo¶ci mia³a miejsce oko³o 6600 lat temu.
Zasadnicze pytanie ? Czy cywilizacja Jaszczurów - Orionidów mia³a prawo zaingerowaæ w to dobro, które zosta³o zaprojektowane w konkretnym i wielkim celu.
Tak.Mia³a prawo.
Lecz pod jednym warunkiem.Pod warunkiem takim, ¿e dzia³ania przysporz± obu stronom ewolucyjnych korzy¶ci.
Równie¿ pod takim warunkiem, ¿e je¿eli co¶ zabierzesz musisz oddaæ, je¿eli co¶ zniszczysz musisz naprawiæ.
Wtedy wszystko jest ok, wszystko dalej jest w równowadze i harmonii.
Je¿eli istota (istoty) tak nie postêpuj±, a s± tylko zorientowane  na paso¿ytnictwo Wszech¶wiat niestety nie cho³ubi takich istot, które nie wykszta³ci³y sobie tym bardziej w tak niewyobra¿alnie d³ugim ewolucyjnym procesie mechanizmów poznawczych, aby zrozumieæ w zasadzie tak proste rzeczy.
Poniewa¿ ka¿da istota zajmuje pewn± przestrzeñ, to przestrzeñ istot typu Jaszczury z tytu³u tego paso¿ytnictwa i degradacji sta³a siê niekoherentna z ide± ewolucji Wszech¶wiata, w którym liczy siê m±dry, zrównowa¿ony i harmonijny rozwój, a który tworzy cene, trwa³e i wielki warto¶ci.
Wobec powy¿szego Jaszczury z tytu³y swoich b³êdów rozwojowych, gdzie nie potrafi³y przeskoczyæ swojego pierwotnego (liczy siê tylko moje ja ) wytworzy³y niewyobra¿alny d³ug nulifikacyjny.Poniewa¿ nie s± wstanie tych d³ugów naprawiæ i wyrównaæ,  przestrzeñ d±¿±c do swojego bilansu, d±¿±c do swojej równowagi spowoduje destrukcjê tych istot. Nie ma zmi³uj siê, bo nie mo¿e trwaæ wiecznie taka niewyobra¿alna nierównowaga, niewyobra¿alna niekoherencja niezgodna z zasadami ewolucji ¶wiadomo¶ci i niezgodna z zasadami przestrzeni.
I nie pomo¿e tu nic. ¯adna '' iskra bo¿a'' , bo ewolucja na niko nie czeka i czekaæ nigdy nie bêdzie, bo z jakiej racji.
I tu KIARA ma racjê mówi±c, ¿e wa¿na jest ¶wiadomo¶æ swojego wewnêtrznego Ja oparta na wy¿szych ludzkich uczuciach.
Wa¿na poniewa¿ te w³a¶nie pierwotnie  warto¶ci by³y zaprojektowane na tej w³a¶nie ¶cie¿ce rozwojowej na tej Planecie.
Oczywi¶cie oprócz tego wymagane by³o dla istot ( ZIEMIAN), aby budowa³y równie¿ miêdzy innymi umiejêtno¶æ analizy, syntezy, czyli obróbki informacji na wiedzê, do¶wiadczenie i m±dro¶æ istot.
A co w wyniku tej Ja - szczurzej degrengolady dzisiaj mamy ? Mamy zniszczon±, wyeksploatowan±, zatrut±, ska¿on±, za¶miecon± Planetê i niebotyczne arsena³y broni skierowane w serca innych braci i siostr, aby ich zabiæ.Mamy zatem w wyniku wtargniêcia obcej ¶wiadomo¶ci Planêtê zmierzaj±c± do samozag³ady.
A takie ¶rodowisko wybitnie sprzyja interesom ró¿nych cywilizacji. Inkarnuj± tu wiêc rozmaici ''obcy'' , którzy chc± wykorzystaæ owa sytuacjê dla w³asnych celów . Sytuacjê, w której z tytu³u obciêcia ¶wiadomo¶ci istoty nie bior± odpowiedzialno¶ci za swój los, ani los swojej Matki Ziemii.
Aby siê o tym przekonaæ, ¿e tak jest wystarczy w³±czyæ TV i pos³uchaæ codziennych wiadomo¶ci.
A jak siê ma do tego ten ca³y Projekt Cheops, to ju¿ w nastêpnym w±tku.

Tymczasem pozdrawiam

Veganin.  Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2012, 21:27:09 wys³ane przez Astre » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #129 : Styczeñ 16, 2012, 22:02:59 »

Drodzy forumowicze, do rozwa¿añ o "Jaszczurach" i innych cywilizacjach istnieje ju¿ odpowiedni w±tek >>.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Styczeñ 17, 2012, 01:11:39 »

tak Darku, ale to jest zwiazane  w jakims sensie z Egiptem w³a¶nie (i byæ mo¿e z tematem).

Pewnie jeden o tym wie a piêciu innych wcale. W tym moim wydaniu - s±

Wspominaem o lavie i ogniu vel s³oñcu, którego jako¶æ odwzorowuj±.
Dlatego zapewne temat wynikn±³ w krainie RA.

S³oñce, to tez takie "iA" uk³adu S³onecznego (Slonecznej BArki)

Au (zloto),
Z³oto S³oñca, Zloto Ra,   Au-RA
..st±d tzw. aura

Mrugniêcie to proste w sumie.

post astre przeczytam innym razem - gêsty
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 17, 2012, 01:33:39 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Styczeñ 17, 2012, 11:19:46 »

có¿, ciekawie PHI jak zawsze rozkminiasz s³owa szukaj±c ciekawych powi±zañ, wrzucê co¶ od siebie, jako, ¿e od zawsze mia³em poczucie, ¿e jestem kim¶ wyj±tkowym  Du¿y u¶miech po¶wiêci³em du¿o czasu na analizê w³asnego imienia, które w koñcu nada³ mi byt duchowy / anio³, wiêc:

Heliodor - Dar S³oñca (ηλιοδωρον)

ale...

helio d'or to tak¿e dziwna hybryda s³owna z francuskiego co¶ jak "z³ociste s³oñce", "poz³acane s³oñce" - Kiara z pewno¶ci± lepiej to przet³umaczy z racji obeznania siê z tym jêzykiem

moje w³asne odkrycie dowodzi, ¿e hebrajskie 'or - ¦wiat³o, jest to¿same z francuskim or - z³oto, 'or zapisywane poprawnie zgodnie z transliteracj± hebrajsk± to AVR i teraz mamy powi±zanie z ³aciñskim aurum (zapisywane w starym ksiêgach jako AVRVM z racji nie u¿ywanie litery "u" w tamtych czasach) czyli z³oto, mamy tutaj wiêc zarówno wspóln± etymologiê jaki i epistemologiê tych s³ów. S³oñce to w egipskim RA, czytaj±c to wspak otrzymujemy AR - kolejny zapis hebrajskiego 'or

piêknie ³±cz±c to co napisa³ powy¿eju PHI, otrzymujemy AVRA - AURA jako AVR (¦wiat³o) RA (S³oñce) i dok³adnie w sensie duchowym tym jest Aura  U¶miech

¦wiat³o Z³otego S³oñca - wszystkie te 3 okre¶lenia znajduj± siê / maj± wspólne pochodzenie / rdzenie w s³owie AURA jak dowiod³em powy¿ej do¶æ dosadnie wrêcz...

P.S. Drogi Darku, my¶lê, ze "przypadkiem" jeste¶my ¶wiadkami rozszyfrowania przez PHI i mojej skromnej osoby g³ównego przes³ania PCh, które jest odk±d pamiêtam (2006) takie samo "Faraon ma ujrzeæ S³oñce w poranek 22 grudnia 2012", jak pisa³em wiele razy jest to stricte sens duchowy, tym zajmujê siê, wykopaliska zostawiam tym co kopi± tam w Egipcie - proszê o utworzenie nowego w±tku "Z³ote S³oñce" i przeniesienie tam dwóch postów, PHI i mój, ja nie mam takich mo¿liwo¶ci..

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Styczeñ 17, 2012, 11:55:25 »

Sam otwórz nowy w±tek Kap³an 718 a ja do³o¿ê co nieco od siebie. Twoje imiê mia³o i ma nadal bardzo okre¶lony cel dla Ciebie, szczególna ochronê w kontek¶cie zanurzania siê w ciemno¶æ w celu poznawania jej.
Gdzie siê nie pojawisz zawsze jeste¶ widoczny jako jasny snop ¶wiat³a wewnêtrznego.
Niektórych to bardzo razi usi³uj± zawziêcie walczyæ z tym.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Styczeñ 17, 2012, 16:27:13 »

proszê admina / mody o stworzenie w±tku (pod tytu³em: Z³ote S³oñce) wraz z przeniesieniem tych 3 ostatnich postów (ja nie mam takiej mo¿liwo¶ci a robi siê offtop ju¿) - nowy w±tek bêdzie siê ciekawie rozwija³ co¶ czujê U¶miech

718'
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: