Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 26, 2012, 18:05:35 » |
|
Dziêki >barneyos< niew±tpliwie tam to przeniosê. Tylko powiedzcie mi gdzie mam ci±æ bo ba³agan tu taki, ¿e kilka w±tków zasiliæ mo¿na tym wydzielonym. Zaoszczêdzê fragmentowania ale gdzie¶ muszê przeci±æ.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 26, 2012, 19:42:52 » |
|
zacznij proszê od "JA"
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 26, 2012, 20:52:21 » |
|
cyt. nagumulululi M±dry jest niebezpieczny powiadasz? Tak. Bo DOSTRZEGA glupote! Madry, nie musi walczyc o nic kolwiek, bo posiada to "cos" w sobie, o ktore walcza wlasnie "te pewne sily", ktore zuzurpurowaly sobie prawo do wylacznosci decydowania o ludzkim losie, ktore wyznaczyly drogi labiryntu, ktore mierza i waza, ktore wystawiaja horendalne rachunki, jeszcze przed nadejsciem bytu na arene pod nazwa Ziemia. Madrosc to DAR Bozy! Parafrazuj±c twoje stwierdzenie mogê powtórzyæ za gnostykami - Sofia czyli madro¶æ boga to warto¶æ upad³a któr± aby by³a wartosciowa nale¿y zbawiæ czyli oczy¶ciæ. Mnie siê jednak wydaje ¿e na to ju¿ zbyt pó¼no, zbyt pó¼no na archetyp boga zakochanego w upad³ej kobiecie bardzo lekkich obyczajów, jak wiadomo Gilgamesh siê nie da³ - a to dureñ, )). Jadnak czego siê nie robi dla m±dro¶ci wszak prostytutki w obozach koncentracyjnych zapewnie pi³y kawior. A co do zyzerowanych to zupe³nie inaczej to rozumiemy. Fair Lady, lepiej ¿e twója wizja swiata jest taka ró¿owa, przecie¿ kto¶ musi w ni± wierzyæ, a kto jak nie ty. Sk±d jednak ten ró¿?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 23:06:46 wys³ane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 26, 2012, 21:37:30 » |
|
Darek tnij!:) w obozach koncentracyjnych zapewnie pi³y kawior. "a teraz padnijcie przed uczta baranka,... ble, ble, ble ..." a co jest w te "niewinne " cialka wmieszane, jak nie kawior wlasnie??? Ale teraz to mnie /centrala zjedzie:)/ Zacznij zyc prana! ============================= Ma(Ba)pfomet nie przyszedl do GORY. Wiec, GORA!!! przyszla do Bafometa. //Za sprawa MM;)// Brahma Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2012, 20:53:52 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 28, 2012, 20:54:36 » |
|
Ma(Ba)pfomet nie przyszedl do GORY. Wiec, GORA!!! przyszla do Bafometa. //Za sprawa MM;)// Brahma ¯e o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 28, 2012, 21:33:04 » |
|
No wlasnie chodzi o "scalanie " ...postow. Gdy kot spi myszy harcuja, czyli jak w ... Kruszwicy;)
A czy ja wyrazilam zgode, aby moje "wypociny" lecialy pod szosty zmysl??? NIE! Ale tak jest. A skoro jest, to widac KTOS uznal to za sluszne. Czyli "come back to reality baby", a jak bedziesz niegrzeczna to... cukiereczka nie dostaniesz. Ot swiat "plaskiego".
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 28, 2012, 21:40:38 » |
|
Rejestruj±c konto na forum jednocze¶nie akceptujesz jego regulamin! Domy¶lam siê, ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ akceptuje to czego w ogóle nie czyta, a pó¼niej wy¿ywa siê na administracji, ¿e ... . Proponujê jednak zapoznaæ siê regulaminem forumowym >>. Wiele rzeczy Ci siê wyja¶ni.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 28, 2012, 21:41:55 » |
|
A któ¿ to wie, o co chodzi...? Wszak¿e karawana musi jechaæ dalej - tak jak pod±¿a do prawdy od 7 lat - mimo dobiegaj±cych zewsz±d odg³osów, czêsto niezrozumia³ych. Ju¿ wiele razy zza wydm wy³aniali siê "my¶liciele", "wszystkowiedz±cy", a czasem tylko "zagadkowicze" robi±cy swoiste show... Ale karawana musi jechaæ dalej. Trzeba siê w tej "podró¿y" kierowaæ konkretnymi wskazówkami, a wszelkie próby zak³ócania kierunku ignorowaæ.
Nie patrzmy na Vegê - bli¿ej nam do S³oñca. Ono nas grzeje, mo¿e kiedy¶ przegrzeje, ale póki co wschodzi i zachodzi w ¶ci¶le okre¶lonych sekwencjach, dostarczaj±c ¿yciowej energii...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2012, 21:43:03 wys³ane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 29, 2012, 09:20:41 » |
|
Dariusz, z regulaminem forumowym zapoznalam sie jakies pol roku temu i...odrzucilo mnie:) Ale moj kumpel (wazny dla mnie ktos) tak chcial, abym tu sie pojawila. I zrobilam to, bo jest to bardzo madra osoba, wiec zaufalam mu. Mnie chodzilo bardziej o to, ze gdybym wiedziala, ze tu wyladuje to bym mogla cos na ten temat napisac. A tak to sa tylko wyrywane z dyskusji zdania, tak tworzy sie mozaiki, choc mozaiki sa scalone mysla jednego architekta, a tu na forum architektow jest wielu, wiec moze byc rowniez taka opcja, aby takie mniej istotne wpisy poprostu wykasowywac, bo zasmiecaja, ale nie mieszam sie. A jesli ten szosty zmysl to intuicja, to jak najbardziej. A tak na prawde to naukowcy wymieniaja kilkanascie zmyslow (mierzalnych) najbardziej ten mierzalny w shanonach (wytrzymalosc na bol).
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 31, 2012, 19:41:17 » |
|
Rozumiem Fair Lady, ze uleg³a¶ ...kumplowi Co do szóstego zmys³u hm... Ciekaw± masz koncepcjê szóstego zmys³u ciekaw± Moim zdaniem jest to potoczna nazwa postrzegania, zmys³ami, które nijak nie potrafi wyt³umaczyæ ¶wiat nauki, ale oczywi¶cie to moje zdanie Dok³adnie zreszt± podobne t³umaczy siê tzw trzecie oko Choæ niektórzy twierdz±, ¿e jest umiejscowione miêdzy brwiami Ro¿ne szko³y oczywi¶cie umiejscawiaj± je milimetry w górê lub w dó³ Czego to ludzie nie wymy¶l±
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:34:53 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Marzec 31, 2012, 21:09:16 » |
|
To Nauczyciel Niebianski. Mam inne przyklady do porownania. To KTOS, komu na mnie zalezalo tak na prawde i od serca. I ja to szanuje!
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 21:10:31 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|