Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 22, 2011, 17:03:37 » |
|
Koliberku mi³y nie mo¿na na si³ê obdarowywaæ nikogo uczuciem które odpycha. Nale¿y uszanowaæ jego wybór. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 20:00:41 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 22, 2011, 19:22:09 » |
|
ano, ano...koliberek wci±¿ z tym problem ma kocha, kocha, a je¶li po g³upiemu to siê, niestety, ale poprzez koneksje durne w rozwoju cofa!
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Listopad 22, 2011, 20:34:13 » |
|
..no to macie dziewczyny problem z t± „mi³o¶ci± bezwarunkow±”. "Kochaæ, jak to ³atwo powiedzieæ..."
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Listopad 22, 2011, 21:47:42 » |
|
mi³o¶æ bezwarunkowa, której Ptaku by³e¶ jednym z najwiêkszych orêdowników, i g³osicieli swego czasu na forum, nie ka¿e kochaæ po g³upiemu.tylko po prostu kochaæ. co nie znaczy narzucaæ siê, gdzie ciê nie chc±. i na to wskazuje Kiara. na uszanowanie cudzych wyborów. a koliberkowi trudno by³o nieraz poj±æ, dlaczego gdy kocha, oblewaj± go wrogo¶ci± i b³otem.
...jak to by³o? "zgubi³o Ciê Twe serce Antygono" *
*)Sofokles, Antygona.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Listopad 22, 2011, 23:32:06 » |
|
..a koliberkowi trudno by³o nieraz poj±æ, dlaczego gdy kocha, oblewaj± go wrogo¶ci± i b³otem. Bo mo¿e obdarowujesz uczuciem, które odpycha, jak to napisa³a Kiara? Nieraz mi³o¶æ jest tylko we w³asnym mniemaniu.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Listopad 22, 2011, 23:48:48 » |
|
...i znowu sianem wykrêci³ siê Wielki Pierzasty . i wszystko przekrêci³ wspak, jako zwykle czyni nasz Umi³owany Ptak! ale czy w imiê mi³o¶ci bezwarunkowej, której tyle stron Ptak po¶wiêci³ by³, da³ sobie prawo krytykowaæ, oczerniaæ, publicznie os±dzaæ tak± "odpychaj±c±" mi³o¶æ? ech, ¿izñ, ech ¿izñ Jezus "zas³u¿y³" na "krzy¿", koliberek idiota na "b³oto", wiêc Ptak niech ciê¿ko nie wzdycha, ¿e dosta³ mi³o¶æ, która(±) "odpycha" :
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 15:10:23 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Listopad 23, 2011, 00:07:01 » |
|
Koliberku, niczego nie przekrêcam. Staram siê jedynie opowiedzieæ na postawione przez Ciebie pytanie. Nie wszyscy musz± odbieraæ to, co wysy³asz w ich kierunku jako mi³o¶æ. Nie rozumiem zatem, po co ta ironia i nadmiar s³ów? Co chcesz udowodniæ?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Listopad 23, 2011, 00:14:40 » |
|
...a to wiele t³umaczy Ptaku, masz racjê: nie wszyscy musz± odbieraæ. i je¶li koliberek tego nie pojmie: to i na swój temat, ironizowaæ te¿ bêdzie i idiot± siê nazywaæ, skoro w tak durnym, wci±¿ tkwi, ob³êdzie! zatem mi³ych snów ¿yczê i na temat kochania ju¿ wiêcej nie krzyczê.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Listopad 23, 2011, 00:23:00 » |
|
Ano, dobranoc koliberku, równie¿ ¿yczê mi³ych snów.
|
|
|
|
|
|
|
Cum
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 23, 2011, 14:53:43 » |
|
Podziwiam wasz zapa³ do takiej wymiany zdañ. Za³ó¿cie temat "Ciekawe w±tki ptaka kolibra". Bêdzie ciekawie sie go czyta³o.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 23, 2011, 15:02:12 » |
|
Witam serdecznie "Ptasie radio". Czy moge sie dowiedziec cos o ciekawych wiadomosciach?
Pozdrawiam . Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 23, 2011, 15:17:27 » |
|
halo, halo, tu ptasie radio trio, trio, tra, la, la, dla Rafaeli specjalnie audycja ta! gdzie w rolach g³ównych sza³awi³a koliberek oraz Przewielebny, w Prawdzie Umi³owany Ptak najnowsze wiadomo¶ci przedstawia, kto kocha niechaj policzek nadstawia niechaj nie sierdzi go Wielki Brat dzisiaj wróg, a jutro mo¿e swat! Ps. Co do nowego w±tku, ju¿ zacieram rêce, za ten genialny pomys³ Ci w podziêce. ju¿ mnie pióro wielce swêdzi, nuda ¿¿era, Ptak dostarczy tre¶ci, bêdzie siê cieszy³ ka¿dy przechera
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 15:22:06 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 24, 2011, 11:42:31 » |
|
Mi³o¶æ bezwarunkowa jest tylko jedna wewnêtrzna w eksperymencie pt." ¿ycie fizyczne" dotycz±ca Ka¿dej osoby posiadaj±cej J± w swoim wnêtrzu. Mi³o¶æ bezwarunkowa Stwórcy , to "ocean mi³o¶ci" w którym jest zanurzone ca³e istnienie w³±cznie z naszym ziemskim wymiarem. My ¿yjemy fizycznie w mi³o¶ci bezwarunkowej Stwórcy ( oczywi¶cie jest to jej okre¶lona wibracja dotycz±ca naszych mo¿liwo¶ci z niej korzystania) , my ni± oddychamy i naszymi wewnêtrznymi mo¿liwo¶ciami uczuciowo/ my¶lowymi transformujemy j± na czêstotliwo¶æ ni¿sz± typu emocje , lub wy¿sz± typu wy¿szy poziom mi³o¶ci. Ka¿dy to robi jak potrafi i t³umaczy jak rozumie, nie mniej jednak oddychamy mi³o¶ci± bezwarunkow± ( z tego powodu istnieje akceptacja naszych wszystkich czynów i tych , które uwa¿amy za m±dre i tych , których pó¼niej siê wstydziæ przychodzi). Nastêpnie my emanuj±c mi³o¶ci± o okre¶lonej czêstotliwo¶ci przyci±gamy do siebie Ludzi o podobnej wibracji lub odpychamy siê z innymi o ró¿nej. Ta ró¿na to za razem ró¿na wysoka, niska jak te¿ ró¿na wysoka , wysoka ale te¿ ró¿na niska , niska. Zwyczajnie z innej przestrzenni wibracyjnej nie wspó³graj±ca z nami nadaj±ca i odbieraj±ca na innych falach , które s± niezrozumia³e , jeszcze lub ju¿. I tu nie jest istotno¶ci± ocena dlaczego niezrozumia³e? Istotno¶ci± jest jedynie akceptacja inno¶ci , która ma prawo byæ inna .
Bowiem MI£O¦Æ BEZWARUNKOWA to akceptacja odmienno¶ci z prawami KA¯DEJ ze stron. Jak to zrealizowaæ? To proste ; Kochaj±c bezwarunkowo daj prawo i mo¿liwo¶æ do istnienia i realizowania siebie wedle woli w³asnej stronie przeciwnej. Je¿eli nie mog± ¿yæ obok siebie dwie warto¶ci bez walki o priorytet swoich warto¶ci jako nadrzêdny , to musi nast±piæ ich rozdzielenie, i to wszystko. Ka¿da zacznie swoje ¿ycie w przestrzeni o jej bliskiej wibracji , tworz±c sobie odpowiednie zdarzenia , daj±ce jej rado¶æ i szczê¶cie z podobnymi sobie. Na takim zrozumieniu i akceptacji woli pewnych grup energetycznych ,( albo jak kto¶ woli duchowych) nastêpuje zawsze rozdzielenie i wydzielenie wymiarów. Obecnie jeste¶my w kolejnym takim momencie dzielenia siê wymiarów w których bêd± ¿yli ci , którzy chc± ¿yæ wedle pojmowania sobie bliskiego wibracji Mi³o¶ci Bezwarunkowej. Decyzjonalno¶æ wyboru nie jest okre¶lana bardziej lub mniej wybuja³ym s³owotokiem , reprezentowan± osobist± wibracj± , jej czêstotliwo¶ci± i barw± oraz moc± sprawcz±. Bowiem nie wystarczy g³o¶no krzyczeæ , "ja jestem bardzo silny i piêkny wejdê bez problemu na 100 piêtro.... zrób to , poka¿ swoj± moc a w drodze roz¶wietl mrok ka¿dego mijanego piêtra. Tylko pamiêtaj i¿ wbrew pozorom realizacjê tego czynu wyznacza ci czas Twojego fizycznego wymiaru , a on mija. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 20:00:07 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 24, 2011, 18:01:24 » |
|
Popraw mnie >Astre<, je¶li siê mylê ale ten w±tek jako¶ odbi³ od my¶li jak± rozpocz±³e¶. Czyli powsta³ oftop.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 01, 2011, 00:01:00 » |
|
Popraw mnie >Astre<, je¶li siê mylê ale ten w±tek jako¶ odbi³ od my¶li jak± rozpocz±³e¶. Czyli powsta³ oftop.
Tak. Utworzy³em ten w±tek z my¶l±, ¿e szanowni forumowicze byæ mo¿e bêda wklejaæ tu ciekawe wiadomo¶ci ? Tymczasem ciekawych wiadomo¶ci chyba nie ma, wiêc skoñczy³o siê na halo, halo, tra, la, la, tuuu .... Ptasie Radio.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2011, 00:01:55 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 01, 2011, 01:58:51 » |
|
Widzisz Astre i Darku, te najciekawsze wiadomo¶ci dziej± siê w nas i s± raczej ma³o efektowne. Czasami jedna my¶l, jedno uczucie, jedno drgnienie serca ma wiêksz± wagê od tysiêcy medialnych ciekawostek. Wzglêdno¶æ na szczê¶cie jest podstaw± istnienia w tym zagêszczonym a zarazem pustym Wszech¶wiecie. Ona zastêpuje oczywisto¶æ i nadaje znaczenie nawet zwyk³ym trelom. Co nie znaczy, ¿e wszystkiego nale¿y s³uchaæ. Dobrej nocy ¿yczê.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 01, 2011, 03:00:17 » |
|
No to jeszcze tylko 10 wiadomo¶ci w w±tku - ''Ciekawych Wiadomo¶ci'', których raczej tu nie widzê i otrzymam 3 pf i to - zgodnie z regulaminem
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2011, 03:01:05 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 01, 2012, 18:28:38 » |
|
W ciekawych wiadomo¶ciach warto zamie¶ciæ moim zdaniem t± niezmiernie ciekaw± i wart± propagowania. Miko³aj Rozbicki 20 wrze¶nia wyemitowa³ bardzo wa¿n± audycjê pe³n± osobistych przemy¶leñ, inspiruj±c± ludzi zainteresowanych naszymi nowymi lepszymi czasami do g³êbokich analiz i wyci±gniêcia wniosków z zajmowanego dotychczasowo stanowiska w zrozumieniu czym jest i czym byæ powinien dla nas nowy czas. Na czym opiera siê Ludzki rozwój co jest jego istot±? Ju¿ same takie refleksje zbli¿aj± Ludzi do siebie , bowiem ich systemy warto¶ci staj± siê podobne, chc± podobnych zdarzeñ opartych o podobne warto¶ci dobr±, piêkna rado¶æ i szczê¶cia. Jak dla mnie to cudny czas jednocz±cy ludzkie przebudzenie , gdy siê zjednoczymy naszymi pragnieniami , ujrzymy nasz± wspóln± moc kreacji zdarzeñ na Nowej Ziemi. One nie opieraj± siê o nieznane nam ale bêd±ce technologie , a o moc uczucia mi³o¶ci , którym tworzymy to czego jeszcze nie by³o i przekszta³cimy to co ju¿ jest by s³u¿y³o rozkwitowi dobra dla nas , a nie blokowa³o je w mentalnych opowie¶ciach o jego istnieniu przek³adanych na techniczne zrozumienie mózgu. Zapraszam do obejrzenia. Weryfikacja Wolnej Ludzko¶ci - Czas Przebudzenia - 20.09.2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TcZ16jcDwzcBrawo i dziêkujê Miko³aju! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2012, 18:29:09 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 01, 2012, 18:40:37 » |
|
Kiaro ,uzupe³nie tylko twoj± informacjê ,to nowa strona Miko³aja http://www.sercenowegoswiata.pl/ http://www.youtube.com/user/NowegoSwiataTV
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2012, 18:41:28 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 01, 2012, 18:59:44 » |
|
Cieszê siê bardzo i¿ to m³odzi ludzie tacy jak Miko³aj zaczynaj± docenia i ceniæ bardziej od wyrachowania logicznego m±dro¶æ serca. bardzo ciê¿ko mi by³o zasiaæ t± idê na forum wiele lat temu ale po wielu latach ona wyros³a w sercach innych jako najcenniejsze ich pragnienie ¿ycia. Co to znaczy nowy czas , nowa ziemia? To znaczy i¿ czas w którym ceniono warto¶ci nie koniecznie dobro czyni±ce przesta³ byæ chciany przez Ludzi. Zechciano ceniæ to co raduje dobrem , piêknem i szczê¶ciem , co cierpienia nie zadaje i strachu nie kreuje. Taka Now± Ziemiê wymarzy³y sobie Ludzkie SERCA i o taka stoczy³y boj z si³ami przeciwno¶ci. Przesta³y juz wierzyæ w same piêkne s³owa o dobrze , zachcia³y jego wibracj± ¿yæ. Taka przemiana Ludzko¶ci jest cudem jej mocy , jej wytrwa³o¶ci i odwagi zmierzenia siê ze starymi wzorcami. To jest piêkne i to mi zupe³nie wystarczy, czujê siê spe³niona. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2012, 19:08:32 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 02, 2012, 15:42:09 » |
|
Kiara czujê siê spe³niona. to gratuluje. Dodam tylko do tego co piszecie szacowni, ¿e mój znajomy student genetyki potwierdzi³ wiadomo¶æ o zmianach kodu DNA. To tak co by szacowny Astre tych pf nie otrzymywa³ to pa
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 02, 2012, 19:53:43 » |
|
Chêtnie porozmawiam/zapoznam siê sk±d takow± "wiedzê" zdoby³ - mo¿e podaæ ¼ród³o?
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 02, 2012, 20:02:55 » |
|
ArteqChêtnie porozmawiam/zapoznam siê sk±d takow± "wiedzê" zdoby³ - mo¿e podaæ ¼ród³o? Wiesz pisze prace o wadach kodu DNA itd itd. Jest tam jego promotor jaka¶ kobieta z tytu³em profesor (nazwiska nie poda³, albo nie pamiêtam bo nic mi po tym) która czêsto podró¿uje do USA. Przywioz³a im te¿ jak±¶ broszurkê opracowana przez jak±¶ tam naukowiec i tam to by³o o tych zmianach, I ta ich profesor im rzek³a, ¿e nied³ugo bêdzie to informacja publiczna jawna. Jak Ci pilno to mogê go wypytaæ o wiêcej i o dok³adne szczegó³y a tak¿e wkleiæ t± broszurkê. to pa
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 02, 2012, 20:22:24 » |
|
Chetnie, bo bardzo bliska znajoma (w trakcie habilitacji), której równie¿ zdarza siê podró¿owaæ (w tym i do USA) nic o tym nie wspomina³a, a wypytywa³em j±... Broszurkê wklej.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 02, 2012, 22:01:38 » |
|
Przebi¶niegu, równie¿ przy³±czam siê do pro¶by o informacje w sprawie tych zmian kodu DNA. By³by to ju¿ jaki¶ konkret, je¶li poparty jest rzetelnymi badaniami. Bo wodolejstwo „wiedz±cych”, jako¶ mnie nie przekonuje. To pa
|
|
|
|
|
|
|
|