Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:05:55

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: NIBIRU x 2  (Przeczytany 38509 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Pa¼dziernik 05, 2012, 22:29:07 »

No taaak drogi Blueray21 i w tym miejscu pewnie móg³bym odpowiedzieæ w Twoim stylu. Gdyby¶ poczyta³ uwa¿niej moich przedmówców to byæ mo¿e by¶ zauwa¿y³, ¿e w ocenie przekazu kosmicznej ¶wiadomo¶ci nie jestem odosobniony chocia¿ wydaje mi siê, ¿e uj±³em to nieco delikatniej. Nie wiem czy te oceny s± wynikiem ich wiedzy wewnêtrznej czy zewnêtrznej ale Ty jako znaj±cy przedmiot jako¶ nie znalaz³e¶ na to odpowiedniego argumentu. No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yæ "podstêpu" a w takim razie dyskusja staje siê bezprzedmiotowa.
Szkoda tylko, ¿e Ty sam stwierdzasz, ¿e "przepowiednie Enki siê nie sprawdzi³y" bodaj¿e odno¶nie terminu pojawienia siê planety a pó¼niej przytaczasz wypowied¼ Enki odno¶nie t³umaczenia zmiany trajektorii lotu Nibiru. Rozumiem, ¿e to akurat pasuje do Twojej koncepcji ale jak± masz pewno¶æ, ¿e to siê potwierdzi?
No i sprawa nastêpna. Gdyby¶ czyta³ uwa¿niej to pewnie by¶ zauwa¿y³, ¿e w tym przypadku nie powo³ywa³em siê na Sitchina twierdz±c, ¿e planeta Nibiru zosta³a rozerwana na kilka czê¶ci. Zreszt± mam odwagê przyznaæ, ¿e mogê siê myliæ, w matematyce pewnie te¿ nie jestem zbyt dobry. Mam w takim razie tylko jedn± pro¶bê: przeczytaj uwa¿nie to co napisa³em wcze¶niej, policz i wyt³umacz dlaczego Nibiru znalaz³a siê w pobli¿u S³oñca o kilka a mo¿e kilkana¶cie wieków za wcze¶nie?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Pa¼dziernik 05, 2012, 22:37:17 »

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yæ "podstêpu"

No mo¿e by¶ jeszcze wyt³umaczy³ swoim nieocenionym zmys³em gdzie ja u¿ywam tego podstêpu Co¶ Co¶ Co¶
Bo jako¶ trudno mi to zauwa¿yæ, ciemna jestem, a mo¿e jaka¶ jeszcze inna?

Kiara U¶miech U¶miech
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Pa¼dziernik 05, 2012, 22:38:09 »

Jak¿e raduje sie moje serce na widok posta od mojej ulubionej forumowiczki! Niech Moc i Kasa bêdzie z Tob±, Chanellusiu! Du¿y u¶miech
Ja te¿ lubiê i powa¿am opinie artqa, a na wie¶æ, ¿e zaiwaniamy ju¿ do 5D wielce siê cieszê  Chichot Ale co z "czwórk±"? Ju¿ j± zaliczyli¶my? Jak by nie by³o - brak pracy w "pi±tce" brzmi dobrze. Mam ju¿ zatem w tej dziedzinie spory sta¿ i liczê na jakie¶ "nagrody jubileuszowe"' bo brakuje mi na fajki  Du¿y u¶miech

Póki nie odetn± mi internetu, mi³o mi bêdzie z Tob± (i innymi przyjació³mi) pogadaæ. Pozdrówka!
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Pa¼dziernik 05, 2012, 23:02:54 »

Wybacz Kiaro ale jest to cytat z m±dro¶ci zacnego Blueray21:
Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog±, ale wskazane trochê znaæ przedmiot.
I jak widaæ nie dotyczy on tylko Twojej osoby Szok
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Pa¼dziernik 05, 2012, 23:15:09 »

Wybacz Kiaro ale jest to cytat z m±dro¶ci zacnego Blueray21:
Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog±, ale wskazane trochê znaæ przedmiot.
I jak widaæ nie dotyczy on tylko Twojej osoby Szok

Mi³y mój   "Cytat: blueray21  Pa¼dziernik 05, 2012, 21:24:34

to nie to samo co.....

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yæ "podstêpu".

Potrafiæ co¶ znale¼æ , a co¶ u¿yæ podstêpnie , to zdecydowanie nie to samo.

A ja bardzo nie lubiê manipulacji cudzymi s³owami , ¿adnej manipulacji nie lubiê i brzydzê siê ni± okropnie. A Ty szczególnie powiniene¶ to wiedzieæ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2012, 01:32:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Pa¼dziernik 06, 2012, 01:09:09 »

Jednak, ta obrzydliwo¶æ jest wybiórcza...

Matko, szczególnie przez "ó", bardzo proszê... dlatego "szczegulnie" mo¿e nie wiedzieæ, za to "szczególnie" mo¿e i wie...
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Pa¼dziernik 06, 2012, 12:37:24 »

Mi³y mój   "Cytat: blueray21  Pa¼dziernik 05, 2012, 21:24:34

to nie to samo co.....

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yæ "podstêpu".

Potrafiæ co¶ znale¼æ , a co¶ u¿yæ podstêpnie , to zdecydowanie nie to samo.

A ja bardzo nie lubiê manipulacji cudzymi s³owami , ¿adnej manipulacji nie lubiê i brzydzê siê ni± okropnie. A Ty szczególnie powiniene¶ to wiedzieæ.
[/quote]

I powiedz Kiaro jak mo¿na zrozumieæ kobietê.
Czyli jak mam rozumieæ odpowiada Ci opinia blueray21 na Twój temat a nie zgadzasz siê ze sposobem u¿ycia tej opinii, chocia¿ by³o to kierowane bezpo¶rednio do jej autora Co¶
Czy w takim razie "co¶ znale¼æ" a konkretnie podstêp i publikowaæ go czyli u¿ywaæ w okre¶lonym celu nie ma jakiego¶ punktu wspólnego z podstêpnym u¿yciem? Mrugniêcie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2012, 19:43:36 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #57 : Pa¼dziernik 06, 2012, 13:31:04 »

Ramzesie, je¶li opinie poprzedników maja byæ argumentem w dyskusji, to ja wysiadam. Wystawi³e¶ opiniê, kompletnie nie maj±c pojêcia, co to jest "kosmiczna ¶wiadomo¶æ", dlatego wstawi³em ci linka i zgrubn± informacjê. Ja nie dyskutujê tutaj na temat tre¶ci przekazu, bo jako t³umacz jestem obojêtny, tylko na temat pustej opinii o ¼ródle channelingu. Gdyby¶ chcia³ zapoznaæ siê ze wszystkimi materia³ami CA to zapewne nie zd±¿y³by¶ przed grudniem. Wiele "przepowiedni" tam zawartych siê spe³ni³o, wiele odpowiedzi siê potwierdzi³o, co wcale nie znaczy, ¿e ten przekaz traktujê jako absolutn± prawdê, naprawdê on mnie nie obchodzi.
Je¿eli masz pytania skieruj je do CA, czyli ¼ród³a tej informacji, nie do mnie.
Co do Enki, sam powiedzia³ dlaczego "dawa³" takie przepowiednie i dlaczego siê nie sprawdzi³y. Oczywi¶cie mo¿esz uwa¿aæ go za "kosmicznego manipulanta" jak kto¶ napisa³, ale nie dziw siê, ¿e ma zwolenników, gdy¿ istniej± ju¿ chyba tysi±ce ludzi, którzy dziêki jego "poradom" pozbyli siê chorób, innych k³opotów, a nawet zarabiaj± du¿e pieni±dze i nie chodzi o PCh i fundacje, czy p. £obos.
To on rozpropagowa³ glistnik, wiêc zrobi³ parê "dobrych" rzeczy i potêpianie go w czambu³ jest co najmniej nie na miejscu.
Nie znam zapisów o rozpadniêciu siê Nibiru, natomiast Kasjopeanie w przekazach zawsze twierdzili, ¿e to jest grupa komet, któr± staro¿ytni uwa¿ali za jedno cia³o. Czasowe twoje my¶lenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkana¶cie wieków i sk±d pewno¶æ daty ostatniego przelotu, oraz d³ugo¶ci cyklu.
S± zapisy co do szar, prawda, ale to nadal domniemania i fantazje w skojarzeniach z Nibiru.
Mo¿esz publikowaæ "podstêpy", jak znajdziesz, ale wystawienie opinii na zasadzie trzech musi mieæ racjê, to nieco ma³o. A na koniec to ju¿ pl±czesz siê, bo nie jest to moja opinia, tylko stwierdzenie faktu i gdzie widzisz jak±¶ opiniê dotycz±c± Kiary?

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Pa¼dziernik 06, 2012, 22:19:25 »

Ramzes3 jeszcze raz blu.... nie powiedzia³ nigdzie i¿ to ja u¿ywam jakiego¶ podstêpu , ale i¿ to  ja odnajdujê go w tekstach gdy kto¶ go u¿ywa w sposób ukryty.
To chyba jest zdecydowana ró¿nica , prawda?

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Pa¼dziernik 07, 2012, 06:41:59 »

http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/may-ten-swiat-wiadomosci-z-drugiej.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #60 : Pa¼dziernik 07, 2012, 09:07:26 »

Porównanie do krêgu zbo¿owego naci±gane, jak termokurczliwa folia. Czy¿by twórcy krêgu przewidywali, ¿e kto¶ to sfotografuje uk³ad z samolotu?
T³umaczenie filmiku jak zwykle na tej stronie, szkoda czasu.
Natomiast w tym krêgu jest zapowied¼ komety. Ju¿ mamy astronomiczne informacje, ¿e bêdzie to najja¶niejsza kometa w historii naszej cywilizacji, obecnie wysz³a z ob³oku Oorta.
Tu informacja z Sott.net:
http://www.sott.net/article/252003-Next-years-brightest-comet-in-modern-times-to-be-once-in-a-civilization-event
To bêdzie w przysz³ym roku, przypomnia³a mi siê  niebieska kachina.
Kometa jest nazywana roboczo C/2012 S1 (ISON) i jest nazywana paraboliczn± od kszta³tu po¶wiaty.
Je¶li kto¶ ma astronomiczne zaciêcie to obecne parametry komety mo¿e znale¼æ tutaj:
http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2012S1;cad=1#cad

Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Pa¼dziernik 07, 2012, 21:01:12 »

.Czasowe twoje my¶lenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkana¶cie wieków
Tak to jest odkrycie stulecia ale chyba nie tyle bêd±ce wynikiem kulawego my¶lenia co raczej nieco kulawego czytania i liczenia Du¿y u¶miech
Co do samej obecno¶ci Planety X/ Nibiru w naszym uk³adzie s³onecznym polecam do przeczytania ciekawy artyku³ pt. Nie bêdzie ¿adnego zbli¿enia Planety X do Ziemi w roku 2012. zawarty na stronie http://apollo.astro.amu.edu.pl/PAD/index.php?n=Dybol.2012Art2 U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #62 : Pa¼dziernik 07, 2012, 21:14:21 »

No a gdzie tam jest cokolwiek o czasie poza zanegowaniem istnienia br±zowego kar³a w naszym US i planety X równie¿?
Takich artyku³ów s± setki, no mo¿e nie po polsku.
Przykaz te¿ mówi³, ¿e nie zbli¿y siê na tyle aby mo¿na by³o obserwowaæ j± go³ym okiem i nie bêdzie ¿adnego przebiegunowania.
We¼ pod uwagê propagandowe poczynania obydwu stron.
A astronomicznie zbli¿a siê najja¶niesza w historii ludzko¶ci kometa, ale to inna bajka.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Pa¼dziernik 11, 2012, 17:18:14 »

Dodam do tego co piszecie ¿e warto tu zamie¶ciæ historie o Tytaniku Cool
to pa Du¿y u¶miech
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: