Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 18:44:23

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: NIBIRU x 2  (Przeczytany 39855 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #50 : Październik 05, 2012, 22:29:07 »

No taaak drogi Blueray21 i w tym miejscu pewnie móg³bym odpowiedzieÌ w Twoim stylu. Gdybyœ poczyta³ uwa¿niej moich przedmówców to byÌ mo¿e byœ zauwa¿y³, ¿e w ocenie przekazu kosmicznej œwiadomoœci nie jestem odosobniony chocia¿ wydaje mi siê, ¿e uj¹³em to nieco delikatniej. Nie wiem czy te oceny s¹ wynikiem ich wiedzy wewnêtrznej czy zewnêtrznej ale Ty jako znaj¹cy przedmiot jakoœ nie znalaz³eœ na to odpowiedniego argumentu. No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yÌ "podstêpu" a w takim razie dyskusja staje siê bezprzedmiotowa.
Szkoda tylko, ¿e Ty sam stwierdzasz, ¿e "przepowiednie Enki siê nie sprawdzi³y" bodaj¿e odnoœnie terminu pojawienia siê planety a póŸniej przytaczasz wypowiedŸ Enki odnoœnie t³umaczenia zmiany trajektorii lotu Nibiru. Rozumiem, ¿e to akurat pasuje do Twojej koncepcji ale jak¹ masz pewnoœÌ, ¿e to siê potwierdzi?
No i sprawa nastĂŞpna. GdybyÂś czytaÂł uwaÂżniej to pewnie byÂś zauwaÂżyÂł, Âże w tym przypadku nie powoÂływaÂłem siĂŞ na Sitchina twierdzÂąc, Âże planeta Nibiru zostaÂła rozerwana na kilka czĂŞÂści. ZresztÂą mam odwagĂŞ przyznaĂŚ, Âże mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ, w matematyce pewnie teÂż nie jestem zbyt dobry. Mam w takim razie tylko jednÂą proÂśbĂŞ: przeczytaj uwaÂżnie to co napisaÂłem wczeÂśniej, policz i wytÂłumacz dlaczego Nibiru znalazÂła siĂŞ w pobliÂżu SÂłoĂąca o kilka a moÂże kilkanaÂście wiekĂłw za wczeÂśnie?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #51 : Październik 05, 2012, 22:37:17 »

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie uÂżywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli uÂżyĂŚ "podstĂŞpu"

No moÂże byÂś jeszcze wytÂłumaczyÂł swoim nieocenionym zmysÂłem gdzie ja uÂżywam tego podstĂŞpu CoÂś CoÂś CoÂś
Bo jakoÂś trudno mi to zauwaÂżyĂŚ, ciemna jestem, a moÂże jakaÂś jeszcze inna?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #52 : Październik 05, 2012, 22:38:09 »

JakÂże raduje sie moje serce na widok posta od mojej ulubionej forumowiczki! Niech Moc i Kasa bĂŞdzie z TobÂą, Chanellusiu! DuÂży uÂśmiech
Ja teÂż lubiĂŞ i powaÂżam opinie artqa, a na wieœÌ, Âże zaiwaniamy juÂż do 5D wielce siĂŞ cieszĂŞ  Chichot Ale co z "czwĂłrkÂą"? JuÂż jÂą zaliczyliÂśmy? Jak by nie byÂło - brak pracy w "piÂątce" brzmi dobrze. Mam juÂż zatem w tej dziedzinie spory staÂż i liczĂŞ na jakieÂś "nagrody jubileuszowe"' bo brakuje mi na fajki  DuÂży uÂśmiech

Póki nie odetn¹ mi internetu, mi³o mi bêdzie z Tob¹ (i innymi przyjació³mi) pogadaÌ. Pozdrówka!
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #53 : Październik 05, 2012, 23:02:54 »

Wybacz Kiaro ale jest to cytat z mÂądroÂści zacnego Blueray21:
Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot.
I jak widaĂŚ nie dotyczy on tylko Twojej osoby Szok
Kiara
Gość
« Odpowiedz #54 : Październik 05, 2012, 23:15:09 »

Wybacz Kiaro ale jest to cytat z mÂądroÂści zacnego Blueray21:
Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot.
I jak widaĂŚ nie dotyczy on tylko Twojej osoby Szok

MiÂły mĂłj   "Cytat: blueray21  PaÂździernik 05, 2012, 21:24:34

to nie to samo co.....

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie uÂżywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli uÂżyĂŚ "podstĂŞpu".

PotrafiĂŚ coÂś znaleŸÌ , a coÂś uÂżyĂŚ podstĂŞpnie , to zdecydowanie nie to samo.

A ja bardzo nie lubiĂŞ manipulacji cudzymi sÂłowami , Âżadnej manipulacji nie lubiĂŞ i brzydzĂŞ siĂŞ niÂą okropnie. A Ty szczegĂłlnie powinieneÂś to wiedzieĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 01:32:27 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #55 : Październik 06, 2012, 01:09:09 »

Jednak, ta obrzydliwoœÌ jest wybiórcza...

Matko, szczegĂłlnie przez "Ăł", bardzo proszĂŞ... dlatego "szczegulnie" moÂże nie wiedzieĂŚ, za to "szczegĂłlnie" moÂże i wie...
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #56 : Październik 06, 2012, 12:37:24 »

MiÂły mĂłj   "Cytat: blueray21  PaÂździernik 05, 2012, 21:24:34

to nie to samo co.....

Ramzes3

No tak ale oni pewnie nie uÂżywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli uÂżyĂŚ "podstĂŞpu".

PotrafiĂŚ coÂś znaleŸÌ , a coÂś uÂżyĂŚ podstĂŞpnie , to zdecydowanie nie to samo.

A ja bardzo nie lubiĂŞ manipulacji cudzymi sÂłowami , Âżadnej manipulacji nie lubiĂŞ i brzydzĂŞ siĂŞ niÂą okropnie. A Ty szczegĂłlnie powinieneÂś to wiedzieĂŚ.
[/quote]

I powiedz Kiaro jak moÂżna zrozumieĂŚ kobietĂŞ.
Czyli jak mam rozumieĂŚ odpowiada Ci opinia blueray21 na TwĂłj temat a nie zgadzasz siĂŞ ze sposobem uÂżycia tej opinii, chociaÂż byÂło to kierowane bezpoÂśrednio do jej autora CoÂś
Czy w takim razie "coœ znaleŸÌ" a konkretnie podstêp i publikowaÌ go czyli u¿ywaÌ w okreœlonym celu nie ma jakiegoœ punktu wspólnego z podstêpnym u¿yciem? Mrugniêcie Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 19:43:36 wysłane przez Dariusz » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #57 : Październik 06, 2012, 13:31:04 »

Ramzesie, jeœli opinie poprzedników maja byÌ argumentem w dyskusji, to ja wysiadam. Wystawi³eœ opiniê, kompletnie nie maj¹c pojêcia, co to jest "kosmiczna œwiadomoœÌ", dlatego wstawi³em ci linka i zgrubn¹ informacjê. Ja nie dyskutujê tutaj na temat treœci przekazu, bo jako t³umacz jestem obojêtny, tylko na temat pustej opinii o Ÿródle channelingu. Gdybyœ chcia³ zapoznaÌ siê ze wszystkimi materia³ami CA to zapewne nie zd¹¿y³byœ przed grudniem. Wiele "przepowiedni" tam zawartych siê spe³ni³o, wiele odpowiedzi siê potwierdzi³o, co wcale nie znaczy, ¿e ten przekaz traktujê jako absolutn¹ prawdê, naprawdê on mnie nie obchodzi.
JeÂżeli masz pytania skieruj je do CA, czyli ÂźrĂłdÂła tej informacji, nie do mnie.
Co do Enki, sam powiedziaÂł dlaczego "dawaÂł" takie przepowiednie i dlaczego siĂŞ nie sprawdziÂły. OczywiÂście moÂżesz uwaÂżaĂŚ go za "kosmicznego manipulanta" jak ktoÂś napisaÂł, ale nie dziw siĂŞ, Âże ma zwolennikĂłw, gdyÂż istniejÂą juÂż chyba tysiÂące ludzi, ktĂłrzy dziĂŞki jego "poradom" pozbyli siĂŞ chorĂłb, innych kÂłopotĂłw, a nawet zarabiajÂą duÂże pieniÂądze i nie chodzi o PCh i fundacje, czy p. ÂŁobos.
To on rozpropagowaÂł glistnik, wiĂŞc zrobiÂł parĂŞ "dobrych" rzeczy i potĂŞpianie go w czambuÂł jest co najmniej nie na miejscu.
Nie znam zapisów o rozpadniêciu siê Nibiru, natomiast Kasjopeanie w przekazach zawsze twierdzili, ¿e to jest grupa komet, któr¹ staro¿ytni uwa¿ali za jedno cia³o. Czasowe twoje myœlenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkanaœcie wieków i sk¹d pewnoœÌ daty ostatniego przelotu, oraz d³ugoœci cyklu.
SÂą zapisy co do szar, prawda, ale to nadal domniemania i fantazje w skojarzeniach z Nibiru.
Mo¿esz publikowaÌ "podstêpy", jak znajdziesz, ale wystawienie opinii na zasadzie trzech musi mieÌ racjê, to nieco ma³o. A na koniec to ju¿ pl¹czesz siê, bo nie jest to moja opinia, tylko stwierdzenie faktu i gdzie widzisz jak¹œ opiniê dotycz¹c¹ Kiary?

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #58 : Październik 06, 2012, 22:19:25 »

Ramzes3 jeszcze raz blu.... nie powiedziaÂł nigdzie iÂż to ja uÂżywam jakiegoÂś podstĂŞpu , ale iÂż to  ja odnajdujĂŞ go w tekstach gdy ktoÂś go uÂżywa w sposĂłb ukryty.
To chyba jest zdecydowana ró¿nica , prawda?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Październik 07, 2012, 06:41:59 »

http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/10/may-ten-swiat-wiadomosci-z-drugiej.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #60 : Październik 07, 2012, 09:07:26 »

PorĂłwnanie do krĂŞgu zboÂżowego naciÂągane, jak termokurczliwa folia. CzyÂżby twĂłrcy krĂŞgu przewidywali, Âże ktoÂś to sfotografuje ukÂład z samolotu?
TÂłumaczenie filmiku jak zwykle na tej stronie, szkoda czasu.
Natomiast w tym krĂŞgu jest zapowiedÂź komety. JuÂż mamy astronomiczne informacje, Âże bĂŞdzie to najjaÂśniejsza kometa w historii naszej cywilizacji, obecnie wyszÂła z obÂłoku Oorta.
Tu informacja z Sott.net:
http://www.sott.net/article/252003-Next-years-brightest-comet-in-modern-times-to-be-once-in-a-civilization-event
To bĂŞdzie w przyszÂłym roku, przypomniaÂła mi siĂŞ  niebieska kachina.
Kometa jest nazywana roboczo C/2012 S1 (ISON) i jest nazywana parabolicznÂą od ksztaÂłtu poÂświaty.
Jeœli ktoœ ma astronomiczne zaciêcie to obecne parametry komety mo¿e znaleŸÌ tutaj:
http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2012S1;cad=1#cad

Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #61 : Październik 07, 2012, 21:01:12 »

.Czasowe twoje myÂślenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkanaÂście wiekĂłw
Tak to jest odkrycie stulecia ale chyba nie tyle bĂŞdÂące wynikiem kulawego myÂślenia co raczej nieco kulawego czytania i liczenia DuÂży uÂśmiech
Co do samej obecnoÂści Planety X/ Nibiru w naszym ukÂładzie sÂłonecznym polecam do przeczytania ciekawy artykuÂł pt. Nie bĂŞdzie Âżadnego zbliÂżenia Planety X do Ziemi w roku 2012. zawarty na stronie http://apollo.astro.amu.edu.pl/PAD/index.php?n=Dybol.2012Art2 UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #62 : Październik 07, 2012, 21:14:21 »

No a gdzie tam jest cokolwiek o czasie poza zanegowaniem istnienia brÂązowego karÂła w naszym US i planety X rĂłwnieÂż?
Takich artyku³ów s¹ setki, no mo¿e nie po polsku.
Przykaz teÂż mĂłwiÂł, Âże nie zbliÂży siĂŞ na tyle aby moÂżna byÂło obserwowaĂŚ jÂą goÂłym okiem i nie bĂŞdzie Âżadnego przebiegunowania.
WeÂź pod uwagĂŞ propagandowe poczynania obydwu stron.
A astronomicznie zbliÂża siĂŞ najjaÂśniesza w historii ludzkoÂści kometa, ale to inna bajka.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #63 : Październik 11, 2012, 17:18:14 »

Dodam do tego co piszecie Âże warto tu zamieÂściĂŚ historie o Tytaniku Cool
to pa DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: