Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 05, 2012, 22:29:07 » |
|
No taaak drogi Blueray21 i w tym miejscu pewnie móg³bym odpowiedzieÌ w Twoim stylu. Gdybyœ poczyta³ uwa¿niej moich przedmówców to byÌ mo¿e byœ zauwa¿y³, ¿e w ocenie przekazu kosmicznej œwiadomoœci nie jestem odosobniony chocia¿ wydaje mi siê, ¿e uj¹³em to nieco delikatniej. Nie wiem czy te oceny s¹ wynikiem ich wiedzy wewnêtrznej czy zewnêtrznej ale Ty jako znaj¹cy przedmiot jakoœ nie znalaz³eœ na to odpowiedniego argumentu. No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yÌ "podstêpu" a w takim razie dyskusja staje siê bezprzedmiotowa. Szkoda tylko, ¿e Ty sam stwierdzasz, ¿e "przepowiednie Enki siê nie sprawdzi³y" bodaj¿e odnoœnie terminu pojawienia siê planety a póŸniej przytaczasz wypowiedŸ Enki odnoœnie t³umaczenia zmiany trajektorii lotu Nibiru. Rozumiem, ¿e to akurat pasuje do Twojej koncepcji ale jak¹ masz pewnoœÌ, ¿e to siê potwierdzi? No i sprawa nastêpna. Gdybyœ czyta³ uwa¿niej to pewnie byœ zauwa¿y³, ¿e w tym przypadku nie powo³ywa³em siê na Sitchina twierdz¹c, ¿e planeta Nibiru zosta³a rozerwana na kilka czêœci. Zreszt¹ mam odwagê przyznaÌ, ¿e mogê siê myliÌ, w matematyce pewnie te¿ nie jestem zbyt dobry. Mam w takim razie tylko jedn¹ proœbê: przeczytaj uwa¿nie to co napisa³em wczeœniej, policz i wyt³umacz dlaczego Nibiru znalaz³a siê w pobli¿u S³oùca o kilka a mo¿e kilkanaœcie wieków za wczeœnie?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 05, 2012, 22:37:17 » |
|
Ramzes3No tak ale oni pewnie nie uÂżywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli uÂżyĂŚ "podstĂŞpu" No moÂże byÂś jeszcze wytÂłumaczyÂł swoim nieocenionym zmysÂłem gdzie ja uÂżywam tego podstĂŞpu  Bo jakoÂś trudno mi to zauwaÂżyĂŚ, ciemna jestem, a moÂże jakaÂś jeszcze inna? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 05, 2012, 22:38:09 » |
|
Jak¿e raduje sie moje serce na widok posta od mojej ulubionej forumowiczki! Niech Moc i Kasa bêdzie z Tob¹, Chanellusiu!  Ja te¿ lubiê i powa¿am opinie artqa, a na wieœÌ, ¿e zaiwaniamy ju¿ do 5D wielce siê cieszê  Ale co z "czwórk¹"? Ju¿ j¹ zaliczyliœmy? Jak by nie by³o - brak pracy w "pi¹tce" brzmi dobrze. Mam ju¿ zatem w tej dziedzinie spory sta¿ i liczê na jakieœ "nagrody jubileuszowe"' bo brakuje mi na fajki  Póki nie odetn¹ mi internetu, mi³o mi bêdzie z Tob¹ (i innymi przyjació³mi) pogadaÌ. Pozdrówka!
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 05, 2012, 23:02:54 » |
|
Wybacz Kiaro ale jest to cytat z m¹droœci zacnego Blueray21: Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot.
I jak widaĂŚ nie dotyczy on tylko Twojej osoby 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 05, 2012, 23:15:09 » |
|
Wybacz Kiaro ale jest to cytat z m¹droœci zacnego Blueray21: Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot.
I jak widaÌ nie dotyczy on tylko Twojej osoby  Mi³y mój "Cytat: blueray21 PaŸdziernik 05, 2012, 21:24:34 Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot. to nie to samo co..... Ramzes3 Cytuj No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yÌ "podstêpu". PotrafiÌ coœ znaleŸÌ , a coœ u¿yÌ podstêpnie , to zdecydowanie nie to samo. A ja bardzo nie lubiê manipulacji cudzymi s³owami , ¿adnej manipulacji nie lubiê i brzydzê siê ni¹ okropnie. A Ty szczególnie powinieneœ to wiedzieÌ. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 01:32:27 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 06, 2012, 01:09:09 » |
|
Jednak, ta obrzydliwoœÌ jest wybiórcza...
Matko, szczegĂłlnie przez "Ăł", bardzo proszĂŞ... dlatego "szczegulnie" moÂże nie wiedzieĂŚ, za to "szczegĂłlnie" moÂże i wie...
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 06, 2012, 12:37:24 » |
|
Mi³y mój "Cytat: blueray21 PaŸdziernik 05, 2012, 21:24:34 Kiara znajduje ró¿ne "podstêpy" i je publikuje. Inni te¿ mog¹, ale wskazane trochê znaÌ przedmiot. to nie to samo co..... Ramzes3 Cytuj No tak ale oni pewnie nie u¿ywali rozumu tylko podobnie jak Kiara mogli u¿yÌ "podstêpu". PotrafiÌ coœ znaleŸÌ , a coœ u¿yÌ podstêpnie , to zdecydowanie nie to samo. A ja bardzo nie lubiê manipulacji cudzymi s³owami , ¿adnej manipulacji nie lubiê i brzydzê siê ni¹ okropnie. A Ty szczególnie powinieneœ to wiedzieÌ. [/quote] I powiedz Kiaro jak mo¿na zrozumieÌ kobietê. Czyli jak mam rozumieÌ odpowiada Ci opinia blueray21 na Twój temat a nie zgadzasz siê ze sposobem u¿ycia tej opinii, chocia¿ by³o to kierowane bezpoœrednio do jej autora  Czy w takim razie "coœ znaleŸÌ" a konkretnie podstêp i publikowaÌ go czyli u¿ywaÌ w okreœlonym celu nie ma jakiegoœ punktu wspólnego z podstêpnym u¿yciem? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 19:43:36 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 06, 2012, 13:31:04 » |
|
Ramzesie, jeœli opinie poprzedników maja byÌ argumentem w dyskusji, to ja wysiadam. Wystawi³eœ opiniê, kompletnie nie maj¹c pojêcia, co to jest "kosmiczna œwiadomoœÌ", dlatego wstawi³em ci linka i zgrubn¹ informacjê. Ja nie dyskutujê tutaj na temat treœci przekazu, bo jako t³umacz jestem obojêtny, tylko na temat pustej opinii o Ÿródle channelingu. Gdybyœ chcia³ zapoznaÌ siê ze wszystkimi materia³ami CA to zapewne nie zd¹¿y³byœ przed grudniem. Wiele "przepowiedni" tam zawartych siê spe³ni³o, wiele odpowiedzi siê potwierdzi³o, co wcale nie znaczy, ¿e ten przekaz traktujê jako absolutn¹ prawdê, naprawdê on mnie nie obchodzi. Je¿eli masz pytania skieruj je do CA, czyli Ÿród³a tej informacji, nie do mnie. Co do Enki, sam powiedzia³ dlaczego "dawa³" takie przepowiednie i dlaczego siê nie sprawdzi³y. Oczywiœcie mo¿esz uwa¿aÌ go za "kosmicznego manipulanta" jak ktoœ napisa³, ale nie dziw siê, ¿e ma zwolenników, gdy¿ istniej¹ ju¿ chyba tysi¹ce ludzi, którzy dziêki jego "poradom" pozbyli siê chorób, innych k³opotów, a nawet zarabiaj¹ du¿e pieni¹dze i nie chodzi o PCh i fundacje, czy p. £obos. To on rozpropagowa³ glistnik, wiêc zrobi³ parê "dobrych" rzeczy i potêpianie go w czambu³ jest co najmniej nie na miejscu. Nie znam zapisów o rozpadniêciu siê Nibiru, natomiast Kasjopeanie w przekazach zawsze twierdzili, ¿e to jest grupa komet, któr¹ staro¿ytni uwa¿ali za jedno cia³o. Czasowe twoje myœlenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkanaœcie wieków i sk¹d pewnoœÌ daty ostatniego przelotu, oraz d³ugoœci cyklu. S¹ zapisy co do szar, prawda, ale to nadal domniemania i fantazje w skojarzeniach z Nibiru. Mo¿esz publikowaÌ "podstêpy", jak znajdziesz, ale wystawienie opinii na zasadzie trzech musi mieÌ racjê, to nieco ma³o. A na koniec to ju¿ pl¹czesz siê, bo nie jest to moja opinia, tylko stwierdzenie faktu i gdzie widzisz jak¹œ opiniê dotycz¹c¹ Kiary?
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 06, 2012, 22:19:25 » |
|
Ramzes3 jeszcze raz blu.... nie powiedzia³ nigdzie i¿ to ja u¿ywam jakiegoœ podstêpu , ale i¿ to ja odnajdujê go w tekstach gdy ktoœ go u¿ywa w sposób ukryty. To chyba jest zdecydowana ró¿nica , prawda? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 07, 2012, 06:41:59 » |
|
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #60 : Październik 07, 2012, 09:07:26 » |
|
Porównanie do krêgu zbo¿owego naci¹gane, jak termokurczliwa folia. Czy¿by twórcy krêgu przewidywali, ¿e ktoœ to sfotografuje uk³ad z samolotu? T³umaczenie filmiku jak zwykle na tej stronie, szkoda czasu. Natomiast w tym krêgu jest zapowiedŸ komety. Ju¿ mamy astronomiczne informacje, ¿e bêdzie to najjaœniejsza kometa w historii naszej cywilizacji, obecnie wysz³a z ob³oku Oorta. Tu informacja z Sott.net: http://www.sott.net/article/252003-Next-years-brightest-comet-in-modern-times-to-be-once-in-a-civilization-eventTo bêdzie w przysz³ym roku, przypomnia³a mi siê niebieska kachina. Kometa jest nazywana roboczo C/2012 S1 (ISON) i jest nazywana paraboliczn¹ od kszta³tu poœwiaty. Jeœli ktoœ ma astronomiczne zaciêcie to obecne parametry komety mo¿e znaleŸÌ tutaj: http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2012S1;cad=1#cad
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Październik 07, 2012, 21:01:12 » |
|
.Czasowe twoje myÂślenie jest nieco kulawe, 160 lat to nie kilkanaÂście wiekĂłw
Tak to jest odkrycie stulecia ale chyba nie tyle bĂŞdÂące wynikiem kulawego myÂślenia co raczej nieco kulawego czytania i liczenia  Co do samej obecnoÂści Planety X/ Nibiru w naszym ukÂładzie sÂłonecznym polecam do przeczytania ciekawy artykuÂł pt. Nie bĂŞdzie Âżadnego zbliÂżenia Planety X do Ziemi w roku 2012. zawarty na stronie http://apollo.astro.amu.edu.pl/PAD/index.php?n=Dybol.2012Art2 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #62 : Październik 07, 2012, 21:14:21 » |
|
No a gdzie tam jest cokolwiek o czasie poza zanegowaniem istnienia br¹zowego kar³a w naszym US i planety X równie¿? Takich artyku³ów s¹ setki, no mo¿e nie po polsku. Przykaz te¿ mówi³, ¿e nie zbli¿y siê na tyle aby mo¿na by³o obserwowaÌ j¹ go³ym okiem i nie bêdzie ¿adnego przebiegunowania. WeŸ pod uwagê propagandowe poczynania obydwu stron. A astronomicznie zbli¿a siê najjaœniesza w historii ludzkoœci kometa, ale to inna bajka.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |